PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : umit yeni nesilde

nonconformist
18-02-2005, 21:59
din aliskanlik, bagimliliktan ote hicbirseydir. bunun en acik gostergesi, insanlarin belirli bir yastan sonra, akilci, gerceklik agirliginda gerekceler ortaya koysaniz da dinsel dusuncelerinde herhangi bir degisim olmamasidir. kafasindaki gerceklik coktan kurgulanmistir. daha bir yasinda konusmayi ogrenmeden gunah, seytan, tanri dayatilmaya baslanmistir.

insan kisiliginin buyuk bir bolumu 0-3 yas arasinda olusmakta, daha sonra buna gore sekillenmektedir. bilincli kisi dini sorgularla karsilastiginda o ana kadar hep kafasindaki soyut, her an nefesini kesebilecek bir imgedir.

kokleri beyninin tamamini ele gecirmistir ama, kisiye gore, bir yandan celiskiler, sacmaliklar bir yandan da korkular icinde bogusur durur, ya da bu bogusmayi onceden sezer ve tabusuna siki sikiya sarilir. sonuna kadar, olumune. her turlu sorgulama gormezden gelinir. celiskiler kafasindaki tanrinin bilgisine ve sinirli kapasitesine maledilir. buradaki kisir donguyu de goremez. onun dogru olduguna inanmaya devam etmek, buna kendini ikna etmisken ipin ucunu kacirmamak gerektir.

bence bu kisileri gerek bu gibi forumda, gerekse sosyal yasamda, bilincli bir analizden gecirip tespit edebilmeli ve onlari kendi hallerinde birakmaliyiz. tek amacimiz yeni nesli kurtarmak olmalidir. onlara dinin gercek yuzunu akil ve realite isiginda aciklamaliyiz. biz beyni ele gecirilmis zombilerle ugrasmakla ve onlarin kisir dongusune alet olmakla degil, henuz sartlanmanin ele gecirmedigi, sorgulamaya acik cocuklarin genclerin kafalarindaki sorularla ilgilenmeliyiz. kendi aramizda tartismali ve bu tartismaya yalnizca bu acik kitleyi cekmeliyiz. yoksa ilerleme cok yavas olacaktir.

cocuklara, ornegin, gormedikleri seylere inanmamalarini akillica esprili anlatimlarla empoze edebiliriz. bunun yaninda, dini kitabin ve bununla ilgili ogretilerin uydurma ve masal oldugunu onlara vurgulayarak onlari gerceklige hazirlayabiliriz. bu teenage ya da pre adult donemlerde de daha olgun sekilde manifest edilebilir. hedef kitle yalnizca yakinlarimiz olmamali. ornegin otobuste bir ogrenci gurubuna arkadasca yaklasip inanclarini sorgulamaya baslamak icin gerekli dinamikleri bilincaltlarina yerlestirebiliriz. firsat yaratmak hayal gucunuzle sinirli iste bilirsiniz. simdilik aklima gelenler bunlar. aslinda daha yazmak istiyorum. neyse

selamlar

18-02-2005, 22:26
ornegin otobuste bir ogrenci gurubuna arkadasca yaklasip inanclarini sorgulamaya baslamak icin gerekli dinamikleri bilincaltlarina yerlestirebiliriz.

Sevgili nonconformist,
Bu tür işler oldukça cesaret ister.Çünkü öylesine gerici,bağnaz,yobaz müslolar var ki ateist olduğunu belirtmen bile onları çileden çıkarır ve seni linç edebilirler.Lisedeyken arkadaş grubu içinde bu tür bir tartışma yapmıştık fakat ateist olduğum anlaşılınca artık bana farklı davranmaya başladılar ve tek kişi olduğum için hep haksız duruma düşüyordum.O yüzden ateistlerin birleşmesi şart diyorum.

18-02-2005, 22:56
Oncelikle Cem e hosbulduk diyelim, evet inanan arkadaslarima bir sureligine yazmamalari icin cagrida bulundum, ama bu belirli bir zaman dilimi icindi. Bundan boylede cok sik yazacak degilim, nede olsa ugrasmak zorunda oldugumuz bir isimiz var. Benim yazdigim zamanlara dikkat ederseniz, genelde ya birileri siddetli bir iftira atmis(bu durumda susmayi o iftiraya ortak olmak olarak algilarim) yada kisi sadece kendi kisir beyninde kurguladigi seyleri genellemeye kalkismistir, iste su an yazmakta oldugum baslikta oldugu gibi, yani nonkorformist arkadasimizin yaptigi durum gibi demek istedim.

Birkere bu arkadas ne yapmis, merkeze kendini koymus, tanimlarini yapmis, vede yasamaya baslamis, oyleki buna uymayan herkes kof kafali, yok eger uyarsaniz bu arkadasin tanimlamalarina hemen arkadsimin imzasindada kullandigi o yuce degerlere sizde sahip olacaksiniz, yani zeki, aydin kisi olacaksiniz, yoksa siz karanlik, gerici vede bagnaz birisisiniz. Iste ben bu denli carpitmaya, meseleri bu denli kisisellestirmeye ve akabinde ahkam kesmeye kadar giden elestirilere dayanamadigimda yaziyorum.

Buradaki mesele nedir ona deginelim.

matematikte cok hos bir kavram vardir, tume varim diye, herkes bilir bunu, peki bunun avantaji nedir, hemen soyleyelim, bu sizi herseyi oturup saymaktan kurtarir, yok ben bunu kullanmam derseniz, o zaman yapacaginiz her ispat icin sonsuz secenegin tamami icin elle tek tek gosteri yapmaniz gerek. Peki bu tume varim hangi durumda kullanilabilir, onuda soyleyelim, ardisik 3 bes olaydan cikardigin sonuc mesela 100000. olaydada dogru oluyor, ve kullandigin uretec 100001. olayida dogru uretiyor ise tumevarimi kullanirsiniz.

Simdi bunun nonkonformistin yazdigi olayla ne ilgisi var demeyin. NON arkas ne yapmis, kendi kucuklugunden yada etrafinda gordugu birkac insan uzerindeki izlenimlerinden hareketle demiski, inanlar kucukken musluman olurlar, zihinlerine girilir, ve boylece musluman olarak hayatlarini gecirirler, evet dogru yanlri olmakla beraber sonuc exact degildir, yani tumevarim kavramini kullanabileceginiz tek argumaniniz yoktur, o halde NON ne yapmalidir, oturup 5 milyar insani tek tek saymalidir, vede denetlemelidir, buda mumkun olmayacagina gore NON un ortaya attigi arguman sadece kendi kafasinin kurgusudur, bir deger tasimamaktadir.

Nedenmi hemen soyleyeyim, NON un cikarsama metodu bana gelince calismazda ondan, yine matematikte birseyin yanlisligini gostermek icin tek orenek yeterlidir diye bir kavram vardir. Yani sizin denklemleriniz Birmilyar problem icin ayni hassasiyetle calisabilir, fakat birmilyar birinci ornekte calismaz yada calistigini gosteremesseniz, sizin denklemlerinizle hicbir matematikci ilgilenmez, yani o koskoca birmilyar bisey ifade etmez.

iste NON beni saymamis, ve onun cikarsama formulu de benim icin yanlis sonuclar vermis.

Cunku ben ne cocuklugumda nede sonra dini hicbir telkine tutulmamis bir insanim, 10 yas ile 14 yas arasi Allahin varligi vede yoklugu uzerine dusunceler ile gecti, ama daha cok yokluguna kani idim, daha sonra kuran okumaya karar verdim vede okudum, onu okudugum zaman kitabin Allahdan olduguna vede Allahin varligina vede birligine iman ettim.

Zira kuran onemli bir ayrim yapmaktaydi, beni encok etkileyen soz ise "soyle o bedevilere iman ettik demesinler, islam olduk desinler" sozu idi, iste 14 yasindan sonra Iman denen kavramin bagimsiz oldugunu kavradim, hala din ile ilgili ne bir bilgim nede bir gorgum var idi, ne camiye gitmisim nede ozel hocaya, sadece Fatiha suresini ve kisa oldugu icin ihlas suresini biliyordum, bunlarda okul zamanindan.

Dini bir kenera koyarak iman uzerinde dusunmeye vede tipki matematikte oldugu gibi cikarsamalar yapmaya basladim, nihayet Allahsizligin mumkun olmadigina kanaat getirdim, cunku bensizligin nedemek oldugunu bilmem mumkun degildi. Allahin birligini anlamak ise gorece kolaydir zaten. Ve tek tek bugun imanin sartlari denen kavramlari hissede hissede anladim vede olmalarinin zaruriligini kavradim, ben bunun adina CIPLAK IMAN dedim, sonra kurani tekrar vede takrar okudum. Sonra eger ciplak imanim varsa bunu giydirmeliyim dedim, yada dedimki vucudum varsa bana yiyecek lazim dedim, yiyeceksiz ciplak vucudumun daha fazla yasayamayacagini biliyordum, iste bu yiyeceklerede DIN dedim. Simdi Baslangicta her dogan bebek gibi ciplak olan imanim, zamanla buyudu vede ortunmesi gerektigini anladi, yemek yemesi gerektigini anladi, onlarada DIN dedi.

Benim icin durum budur, ve NON arkadasin dedigi, anlattigi, kafasinda kurupta genellestirdigi seye aykiridir benim durumum. Herseyi kafanizda tasidiginiz beynin kapasitesi olcusunde anlamak elbette hakkiniz, ama hakkiniz olmayan sey, diger insanlarinda oyle anlamalrini istemektir.

Anlayacaginiz, kafa tasinizin icinden cikin, gozunuzun gordugunden baskasinada bakin, yada baska bakanlara sen ne goruyorsun diye sorun, zira dunya, kainat ve tum herseyin isleyis mekanizmasi illada sizin beyninize sigacak diye bisey yoktur, eger sigmassa bu yanlismidir, bu ihtimali neden hic gormezden geliyorsunuz.

Neyse soyle kisaca bir ozet yapmis oldum, Zeki olamak imzanizda zekadan bahsetmekle olmuyor. Zeki olmaktan ote erdemli olmak lazim gelir, erdemli insan daima kazanir. Dunyanin ortasina kendiniz oturtmazda, bilirki herkes dunyanin ortasinda oyurdugunu saniyor.

Herkese derin sevgi vede Muhabbetimi iletiyorum. Allah yolunuzun yoldasi olsun.

UYARICI

18-02-2005, 23:22
vucudumun daha fazla yasayamayacagini biliyordum, iste bu yiyeceklerede DIN dedim. Simdi Baslangicta her dogan bebek gibi ciplak olan imanim, zamanla buyudu vede ortunmesi gerektigini anladi, yemek yemesi gerektigini anladi, onlarada DIN dedi.

Süper bir açıklama.Eminim tüm ateist arkadaşlar imana gelmiştir!!! :lol: İman ne be?