PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KERBELA

reel
19-02-2005, 20:16
ŞU MÜSLÜMANLARIN REZİLLİĞİNİ GÖRDÜKCE UTANIYORUM!
H.Z HÜSEYİN ŞEHİD EDİLİMİŞ..MİLET KENDİNİ YERDEN YERE VURUYOR..

ÖLMÜŞSSE ALLAH REHMET ETSİN..BİN YILDIR CENAZE TÖRENEMİ OLUR?

DİNE SOKULMUŞ BU BİTATLAR ,İSLAMIN EVRENSELLİĞİNE ÇOK BÜYÜK GÖLGE DÜŞÜRÜYOR..

ÖLEN HASTANIN DOSYASI KAPANMIŞTIR.....ONUN KENDİNE BİLE FAYDASI OLAMAZKİ SANA OLSUN..
SOYLULUK VARYA BU SOYLULUK,İSLAMDA OLMAMASINA RAĞMEN İNSANLARIN ÇEŞİTL, ENTRİKALARIYLA ADETA İSLAMIN BİR PARÇASI HALİNE GETİRLMİŞ
H.Z HÜSEYİN OLMASADA NORMAL BİR VATANDAŞ OLSAYDI AYNI TÖRENLER YAPILIRMIYDI?
KESİNLİKLE HAYIR!
EFENDİM PEYGAMBER TORUNUYMUŞDA FALANDA FİLAN!

KURAN BİLE BİR PEYGAMBERİNİ BİR BEŞER OLARAK NİTELERKEN BİZİMKİLER ,KURANIN TELKİNİNİ BIRAKIP SOY AĞACINA KUTSİYYET YÜKLEMEYE BAŞLAMIŞLAR..
YAZIK ÇOK YAZIK! :twisted: :twisted:

haci
19-02-2005, 21:24
Reel güzel bir noktaya değinmiş... Ama bu izole ve yalnız İslam''a ya da Şiiliğe has bir olay değil.. Bütün dinlerde var bu tür sapkınlıklar..
Aslında dinler bazı olayları bünyelerine alarak onlardan ritüeller oluşturan kurumlardır. Bu ritüeller dinlerin ve inançların yeni nesillere geçmesi için kaçınılmaz sosyal ilkelerdir. Ritüeller olmadan hiç bir din yaşamını sürdüremez. Kerbela olayı ritüelleştirilmiş ve Şiiliğin temelini oluşturan olaylardan biri olmuştur. Bu temel çok sağlamdır. Aslında Muhammed''in ölümüne kadar gider. Kerbela gününde Hüseyin''in ölümünü yaşayan Şiiler kendilerine zincirlerle eziyet ederler. Alınlarında kesiler yaparlar. Kan akıtırlar.. Dövünürler. Ağlarla. Kendilerini yerden yere atarlar. Bu vahşi bir merasim olarak görünür ama, bunda kesin olarak bir abartma vardır. O gün Şiiler içlerini dökerler ve deşarj olurlar. Bu bakımdan bakınca belki de yararlı bir ritüeldir. Bazı gelenekleri oldukları gibi kabul etmek gerekmektedir. Onların eleştirilmesi hiç bir şeyi değiştirmeyecektir. Kurban bayramını da aynı zevalin parçası olarak kabul etmek mümkündür. Biz hep kınarız ama, bu ritüelistik geleneği kaldırmanın zorluğunun bilincindeyizdir..
Bence Kerbela''ya da böyle bir perspektiften yaklaşarak, onu kendine ait bir konteksde incelemek gerekir. Kötülemek ne kadar yararlı olacaktır? Hiç bir işe yaramayacağı gibi, eleştirenler kendilerine düşman kazanacaklardır. Bence Kerbela günü, kanlı bir olayı simgelemesine ve o olayı kanlı bir şekilde anmasına rağmen, kurban kesmeden çok daha benign bir gündür..

HACI

Russell
20-02-2005, 01:44
İslamda soyluluk yok mudur? :shock: :shock:

Muhammed ibrahimin soyundan geldiğini bastıra bastıra söylemiyor mu bütün peygamberlerin birbirleri ile soy ilişkisi yok mu? mehdi benim soyumdan gelecek demiyor mu muhammed?

SOYCULUĞA ÖRNEK AYETLER:

BAKARA SURESİ: 128 "Rabbimiz! Bizi, sana teslim olmuş iki müslüman/Allah''a teslim olan kıl. SOYumuzdan da sana teslim olan müslüman bir ümmet oluştur. Bize ibadet yerlerimizi göster, bizim tövbemizi kabul et! Sen, evet sen, Tevvâb''sın, tövbeleri cömertçe kabul edersin; Rahîm''sin, rahmetini cömertçe yayarsın."

ALİ İMRAN SURESİ : 36 Onu doğurunca -Allah onun ne doğurduğunu daha iyi bildiği halde- şöyle dedi: "Rabbim, onu kız olarak doğurdum ve erkek, kız gibi değildir. Adını Meryem koydum onun. Onu ve SOYunu, kovulmuş şeytandan sana sığındırıyorum!"

Russell
20-02-2005, 01:45
DEVAM..

EN''AM SURESI : 84 Biz ona İshak''ı ve Yakub''u hediye ettik. Hepsini doğruya ve güzele kılavuzladık. Daha önce Nûh''a ve onun SOYundan olan Dâvud''a, Süleyman''a, Eyyûb''e, Yûsuf''a, Mûsa''ya, Hârun''a da kılavuzluk etmiştik. Güzel düşünüp güzel davrananları böyle ödüllendiririz biz.

YÛSUF SURESI: 6 İşte böyle! Rabbin seni seçip yüceltecek, olayların ve sözlerin tevilinden, sana birşeyler öğretecek, hem senin hem Yakub soyunun üzerinde nimetini tamamlayacaktır. Tıpkı bundan önce ataların İbrahim ve İshak üzerine o nimeti tamamladığı gibi. Şu kesin ki, senin Rabbin Alîm''dir, Hakîm''dir.

Russell
20-02-2005, 01:47
İBRAHİM SURESİ : 40 "Rabbim! Beni, namazı/duayı yerine getiren bir insan yap. Soyumdan bir kısmını da. Rabbimiz, duamı kabul et!"

MERYEM SURESI : 58 İşte bunlar, Allah''ın kendilerine nimet lütfettiği peygamberlerdendir: Âdem''in soyundan, Nûh''la birlikte taşıdıklarımızdan, İbrahim ve İsrail''in soyundan, kılavuzluk edip seçtiğimiz kimselerden. Kendilerine Rahman''ın ayetleri okunduğunda, ağlayarak secdelere kapanırlardı.

ANKEBUT SURESİ : 27 Biz, İbrahim''e İshak''ı ve Yakub''u armağan ettik. Onun soyu içine peygamberliği ve Kitap''ı yerleştirdik ve onun ödülünü dünyada verdik. Âhirette de o, elbetteki iyilik ve barış sevenler arasında olacaktır.

HAKKA SURESİ : 40 Ki o, çok soylu bir elçinin sözüdür. (bu ayet üzerine özellikle durulmalı)

YORUM SİZİN

reel
20-02-2005, 11:56
Konu düşünülecektir..