Orijinalini görmek için tıklayınız : KURTLAR VADİSİ...
Belki bu soru bu foruma biraz tuhaf gelecektir.Ama ben yinede sormak istiyorum.''''KURTLAR VADİSİ'''' dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz?Sizce faydalımı?Yoksa zararlımı?
Herkes bu konuda yorum yapıyor fakat ben bu konuda bu sitedeki inançsız arkadaşların ne düşündüğünü merak ettiğim için böyle bir başlık açtım.İlgilenirseniz sevinirim... :)
ngcoskun
15-03-2005, 22:16
ben o diziyi seyretmiyorum sevgili arkadaşım.ama dizinin içeriğine o kadar iyi biliyorum ki sanki seyrediyor gibiyim.
o kadar çok insan o kadar çok severek seyrediyor ve hayatlarından bir parça yapıyorlar ki o diziyi anlatamam.
özellikle gelir düzeyi düşük ve medeniyete daha az yakın olan insanlar dizi günü seferberlik ilan edilmiş gibi geç kalma korkusu görseniz inanamazsınız.mesai yapılmıyor o gün.ola ki yapılırsa isyanlar başlıyor.sanki işten bu yüzden kovulsalar kurtlar vadisi başrol oyuncusu ekmeklerini verecek dersiniz.
ve bu derece hayata kör cahil dalan bu diziyi sevmiyorum.
explorer
16-03-2005, 01:35
Hayattaki yapmam gereken rolun o diziyi izlemek olmadıgını farketmiş durumdayım.
Kurt vadisi ,mirolu tarzı dizileri izleyenleri SİYAH-BEYAZ insanlar olarak görüyorum.
Evet arkadaşlar sizlere bu konuda hak veriyorum.İğrenç bir dizi.Ama yinede her hafta izlemekten kendimi alamıyorum.Sanki bir güç beni perşembe günleri televizyon karşısına dikiyor.
Ama herşeye rağmen kabul etmek lazimki bu dizi devlet,mafya ilişkisini
tüm çıplaklığıyla ortaya seriyor...
yukarıdaki dediğim yanlış anlaşılmış olabilir geçmiyor bir hafta derken iple çekiyorum bir hafta bana çok uzun sürüyor manasında demiştim.
Bir de bazı haftalar dizi yayınlanmıyor ya!!!Beynimden vurulmuşa dönüyom valla. :D Yok milli maçmış,yok şuymuş,yok buymuş.Sanki bunlar diziden daha önemli. :)
Ultimate
01-04-2005, 22:52
hehehe:)
yaa siz turk kanallarinda nasil dizi-film seyredebiliyorsunuz,yarim saat dizi-yarim saat reklamlarrrrrrrrrrrrr.Kafayi yiyecektim attim canagi balkondan :)
Diziye gelince, aslinda iyi dizi ama turk gencligine cok fazla,fazla derken gencler agresiflesiyorlar durduk yere,hatta bazi diger forumlardaki genclerin yazisma tarzi bile kurtlar vadisi kokuyor bana göre:P
merhaba..
o dizide bugüne kadar ölenlerin sayısı 2400 kişi..
ve o dizi bazı kişiler için vazgeçilmez gibi..toplumsal şiddet bu olmalı..
şiddetin entrikaların mafya özentilerinin boy gösterdigi böylesi bir dizinin bu derece ilgi çekici olması izlenebilir oranı bu derece fazla olması beni dehşete düşürüyor desem abartmamış olurum..
ve bu izlenimleri birkere bile olsa izlemediğim bir dizi için söyleye bildiğime göre..
ben bu yazıyı forma yazarken ölü sayısı artmış olabilir..medyadan okuruz..
ngcoskun
15-04-2005, 15:22
maalesef bu diziyi seyreden arkadaşlarımız var hberent.inan ben artık herşeye normal bakıyorum.adamlar bir dizi yaptı tam onikiden vurdu.akıllı adamlar vesselam.nabzı güzel aldılar ve aktı paralar ne diyelim.
Bacak kadar çocukların birbirini bıçaklamasında bu dizinin bir etkisi var mı acaba hı?
ngcoskun
15-04-2005, 15:35
diziyi seyrettikten sonra garip psikolojilere giren o dizinin sapıklıklarının havasına giren birçok insan tanıyorum.bu adamlar 20-30 yaş yada daha fazla yani erişkin olmuş insanlar.hal böyleyken bu erişkin yetişmiş insan bir diziden bu kadar etkileniyorsa çocukların vay haline.eline bıçak da alır keser de.umarım kendini bilen insanlar çocuklarına televizyon seyrettirmiyorlardır.artık televizyon zararlı bir aktivite halini aldı.ben seyredecek bir belgesel programı bulamıyorum türk kanallarında.bir tek samanyolu ve meltem tvler arada doğa belgeseli veriyor onlar da bilirsiniz ki natıonal yayından alıp türkçe çeviri yaparlarken kunduzların yaptığı baraj için allah onlara böyle öğretmiş başka ne açıklaması olabilir kunduzların iç bükey baraj yapmalarının diye saçmalıyorlar.allahın kudretini anlatan belgeselleri bile seyrediyorum bazen.gerçek anlamda işimiz uyduya kaldı yani.
RTÜK, Show tv`ye ceza olarak belgesel yayınlatmıştı. Cezaya bakar mısınız? Ceza olarak belgesel yayınlatıyor.Yuhh.
Böyle heyyt höytt diye bağırıp ortada gezen ahmaklar galiba öyle yapınca kendilerini erkek zannediyorlar. Hepsinin gebermesini istiyorum.Geberin de rahat ve mutlu yaşayalım şu dünyada.
Arkadaşlar kurtlar vadisi dizisi tam bir rezalet.Hayır ben çocuklara kötü örnek olmasını falan umursamam.Çocukları televizyonun kötü etkisinden kurtarmanın yolu bu dizileri yapmamak değildir.Diziyi çocukların izlediği saatlerde yayınlamazsınız ve başında uyarı koyarsınız gerisi ebeveynin sorumluluğudur.
Benim eleştirdiğim yanı senaryo.Şimdiye kadar kalitesiz yapımları tecrübesizliğe ve maddi yetersizliklere veriyordum ama artık anladım ki
bizimkiler bu işleri beceremiyor.Tecrübe dersen dizinin başlangıç aşamasında ekibin başındaki adam Osman Sınav,para dersen herhalde
Türk televizyon tarihinin en pahalı dizisi ama olmuyor.Çünkü zeka yok.
Senaryoda öyle saçma sapan şeyler oluyor ki beş dakka seyredemiyorum
Yanlış anlamayın senaryoda uydurma gerçeküstü şeyler olabilir ama
aptallık olmamalı.
Yalnızca bir sahne anlatayım
Çakır bi düşmanının yeğenini otelde yatağa bağlayıp bir düzenek kurup
kapının açılmasıyla ateşlenen silahla adamın kendisine öldürtuüyor sonra aynı adam onun evini basıp çocuklarını odaya kilitliyor.Çakır da eve gelip
aynı tuzağın kurulmamış olması için dualar ederek kapıyı açıyor.Be aptal senarist öyle şey olur mu, o iş şansa bırakılır m o odaya kapıdan başka yerden girmenin yolu yok mu pencereden gir ulan dua ederek çocuklarının ölüm riskini göze alacağına balyozla duvarı kırarsın yine o kapıyı açmazsın.Daha böyle bi sürü saçmalık var.
Bir de bazı bölümlerde o sıralarda ülke gündemindeki politik olayları dizinin iki karakteri arasındaki muhabbette izleyiciye ders anlatır gibi anlatıyorlar ya sinir oluyorum.Ulan siz nerden öğrendiniz bunları gazeteden okuduğunuz haberlere biraz yorum katıyorsunuz işte.Gören de
CIA yla MOSSAD bunlara çalışıyo zanneder.
Bir kere bazı işler gizli yapılıyorsa bunun bi nedeni vardır. Ve bunlarn gizli kalamsını isteyenler de bunları dizilerde yayınlatmazlar. Herkes çok gerçekçi, açıkça herşeyi gösteriyor diyor. Ve ben merak ediyorum, gerçeği açıkça gösterip gçöstermediğini bilmek için, önceden o gerçekliği bilmek lazım. Biliniyorsa neden izleniyor? SAlakça geliyor bana. Bir defa bile izlemedim.