Orijinalini görmek için tıklayınız : Bebeğin yüzünde "Allah ve Muhammed" yazıyor
sn esm@;
Su takdiginizi ima ettiginiz gözlüklerinizi biraz olsun cikartirmisiniz?:D
Bir dediginiz, öbü dediginizi tutmuyor.
Hem bir seyler ógrenmek icin bu sitede bulunuyorum diyorsunuz, hemde ne idigü bilinmeyen seyleri buraya asip, bu böyledir diyorsunuz.
En iyisi, sizle soru, yanit sekline gecelim ne dersiniz?
Gördügüm kadari ile herkese birden yanit yetistirmeye calisiyorsunuz. Bunu böyle asla basaramazsiniz. Bakin ben size bir soru sorayim ve oradan baslayalim.
Ne dediniz? Tamam bende kabul ediyorum. Buyrun ilk sorum.
-Allah( Yaratan ) intizar ( Beddua ) eder mi?
Saygilar.
sn esm@;
Su takdiginizi ima ettiginiz gözlüklerinizi biraz olsun cikartirmisiniz?:D
Bir dediginiz, öbü dediginizi tutmuyor.
Hem bir seyler ógrenmek icin bu sitede bulunuyorum diyorsunuz, hemde ne idigü bilinmeyen seyleri buraya asip, bu böyledir diyorsunuz.
En iyisi, sizle soru, yanit sekline gecelim ne dersiniz?
Gördügüm kadari ile herkese birden yanit yetistirmeye calisiyorsunuz. Bunu böyle asla basaramazsiniz. Bakin ben size bir soru sorayim ve oradan baslayalim.
Ne dediniz? Tamam bende kabul ediyorum. Buyrun ilk sorum.
-Allah( Yaratan ) intizar ( Beddua ) eder mi?
Saygilar.
Ewet Sayın kardeşim Eder Yaratan benim inancıma Göre İntizar Duygusunu Yaratandır Ve elbette
Yaratan Yarattığını Bilmezmi ???İnancım açısından Çelişkili yönü Yoktur.
Kuranda Beddua edende Cebraildir Çünkü Okuranı indiren Okuyan Cebraildir.
Kuran Cebrailin Sözüdür
dr humanist
05-02-2009, 18:24
soruyu bir de şöyle soralım ism@;
allah yarattığını aşağılar mı?
"Kuran Cebrailin Sözüdür" - ism@
Bundan emin misiniz?
Bakara, 41 : Beraberinizdekini doğrulayıcı olarak indirmiş bulunduğuma inanın.Onu ilk inkar eden siz olmayın.Benim ayetlerimi az bir bedel karşılığı satmayın.Ve yalnız benden sakının.
Yukarıdaki - ve Kur'andaki pek çok - ayette "Ben" diyen Cebrail mi, Allah mı?
İşin aslı şudur, ism@ ; Kur'an, ne Allah ne de Cebrail sözüdür. Kur'anı uyduran Muhammed ve arkadaşları, yardımcılarıdır. Zaten Allah, Muhammed'in uydurmasıdır. Tıpkı Yahudilerin Yehova'sı, Zerdüştlerin Ahura Mazda'sı, eski Yunanların Zeus'u ve daha birçokları gibi... Cebrail de bu uydurulmuş hikayenin uyduruk bir kahramanıdır. Ancak bu gerçeği kavrayabilmek için gözündeki şu iman gözlüğünü çıkarman gerekir.
Kendisine bu kadar yüce bir güç atfedilen bir "kutsal" varlık böyle saçmalıklarla kendini gülünç hale düşürmez. Allah varsa, asıl bu saçma sapan şeyleri kendisine atfedenlerden ve bunlara gözü kapalı inananlardan hesap soracaktır, bilesiniz.
" Allah varsa, asıl bu saçma sapan şeyleri kendisine atfedenlerden ve bunlara gözü kapalı inananlardan hesap soracaktır, bilesiniz.
Saygideyer asinar Bunu uzun zamandir yazmak istiyordum yerime yazdigin icin tesekkürler,bencede yargilanacak olanlar bu safsatalari cikaranlar ve bunlari akil ve mantik süzgecinden gecirmeden körükörüne ve siddetle savunanlardir,vay o gün onlarin haline,saygilar ve selamlar
Ewet Sayın kardeşim Eder Yaratan benim inancıma Göre İntizar Duygusunu Yaratandır Ve elbette
Yaratan Yarattığını Bilmezmi ???İnancım açısından Çelişkili yönü Yoktur.
Kuranda Beddua edende Cebraildir Çünkü Okuranı indiren Okuyan Cebraildir.
Kuran Cebrailin Sözüdür
Soru iki: Initizar ( Beddua ) nicin edilir ve nedir?
Soru iki: Initizar ( Beddua ) nicin edilir ve nedir?
Ben cevap vereyimmi sn. cigi.
Gucsuz ve caresiz insanlarin bir baska gucluden medet ummasisidir.:D
Gucu olsa zaten kendi isini kendi halleder.
Ben boyle cevap veriyom birde ism@ ne diyecek bakayim
"Kuran Cebrailin Sözüdür" - ism@
Bundan emin misiniz?
Bakara, 41 : Beraberinizdekini doğrulayıcı olarak indirmiş bulunduğuma inanın.Onu ilk inkar eden siz olmayın.Benim ayetlerimi az bir bedel karşılığı satmayın.Ve yalnız benden sakının.
Yukarıdaki - ve Kur'andaki pek çok - ayette "Ben" diyen Cebrail mi, Allah mı?
İşin aslı şudur, ism@ ; Kur'an, ne Allah ne de Cebrail sözüdür. Kur'anı uyduran Muhammed ve arkadaşları, yardımcılarıdır. Zaten Allah, Muhammed'in uydurmasıdır. Tıpkı Yahudilerin Yehova'sı, Zerdüştlerin Ahura Mazda'sı, eski Yunanların Zeus'u ve daha birçokları gibi... Cebrail de bu uydurulmuş hikayenin uyduruk bir kahramanıdır. Ancak bu gerçeği kavrayabilmek için gözündeki şu iman gözlüğünü çıkarman gerekir.
Kendisine bu kadar yüce bir güç atfedilen bir "kutsal" varlık böyle saçmalıklarla kendini gülünç hale düşürmez. Allah varsa, asıl bu saçma sapan şeyleri kendisine atfedenlerden ve bunlara gözü kapalı inananlardan hesap soracaktır, bilesiniz.
Kuranın Bazı Ayetleri Bizzat Allah ile irtibat halinde Alınmış Çoğu ayet ise Cebraille Alınmıştır.Hz.Musaya On Ayet Allah ile Perde Arkasından İrtibat ile verilmiştir.
Yani kur'an hem Allah'ın hem Cebrail'in sözü mü oluyor? (bazen de Muhammed'in)
Bu ne kadar mantıklı ism@?
Hitap eden kişide ihtilafa düştüğünüzde sığındığınız bir çare/yorum gibi görülüyor bu taraftan?
Kutsal bir kitabın birkaç yazarı olmamalı!!!
karadenizli
08-02-2009, 18:05
Kuran Cebrailin Sözüdür
Sevgili isma yazılarınızı takip ediyorum ama bazen çok tehlikeli şeyler söylüyorsunuz "şefaat yoktur" yukarıda yazdığım sözünüz gibi imanınızı elinden alacak şeyler söylüyorsunuz
Özellikle yukarıdaki sözünüz için tevbe etseniz daha iyi olur bence
Kur'an'ın kimin sözü olduğu hakkında Müslümanlar arasında bile ihtilaf varken biz ne yapalım.
Uzlaşıp gelin desek olacak mı?
Kur'an'da hitap eden kim?
a) Allah mı?
b) Cebrail mi?
d) a ve b mi?
e)Muhammed mi?
f) Hepsi birden mi?
Yeni bir ana sayfa anket sorusu çıkıyor karşımıza.
Onur Çağlar
08-02-2009, 22:58
Kur'an'ın kimin sözü olduğu hakkında Müslümanlar arasında bile ihtilaf varken biz ne yapalım.
Uzlaşıp gelin desek olacak mı?
Kur'an'da hitap eden kim?
a) Allah mı?
b) Cebrail mi?
d) a ve b mi?
e)Muhammed mi?
f) Hepsi birden mi?
Yeni bir ana sayfa anket sorusu çıkıyor karşımıza.
Allah, Cebrail, a, b, c ve alfabenin diğer harfleri de dahil olmak üzere hiçkimse konuşmuyor; konuşan, Kur'an'ın "asli sahibi" ve "yazarı" Muhammed'dir.
İslamiyet'in tanrısının Kur'an'da "insani reaksiyonlar" göstermesinin ve kendisinin de içinden çıkamadığı çelişkili açılımların nedeni de zaten budur.
Soru notum: Şıkları yazarken "c" şıkkını atlamışsınız. Bu bile anketin yapılamayacağının :o nedeni olabilir mi acaba ;)
Onur Çağlar
08-02-2009, 23:28
Adıyaman'da 2 ay önce dünyaya gelen bebeğin elmacık kemiğinde Arapça 'Allah', göz kapağında 'Muhammed' şeklindeki ben görenleri hayrete düşürüyor.
Neredeyse her gün medyada çeşitli nesneler üzerinde görülen (görüldüğü iddia edilen) “Allah, Bismillahirrahmanirrahim” gibi tanrının varlığını(!) gösteren(?) “kanıtlar”a tanık olmaktayız. Nelerin üzerinde yok ki! Ben arı peteğinde, yumurtada, domateste, bulutlarda falan (medya aracılığıyla) görmüştüm; burada da bebeğin yüzünde görünce neredeyse Kelime-i Şahadet getiresim geldi!
Bu tür “kanıtları” gördüğüm zaman eğer inanır biri olsaydım, açıkça itiraf etmeliyim ki böyle bir varlığın olamayacağına hükmederdim, çünkü bu tür “kanıtlar” 2x2=4 gibi bir niteliğe sahipse, sevgili inanırlar sorum sizedir; öyleyse neden inanma gereğini duymaktasınız?
Ve yine inanırlara bir dipnotum: Bu tür yaklaşımlar; yani domatesten, biberden inandığınız tanrının varlığına ilişkin medet ummak, inandığınız tanrıyı (bilmeyerek de olsa) yadsıdığınız anlamına gelmektedir.
Bunu hiç düşündünüz mü?
mücerred
14-02-2009, 20:21
Mucizeler ve sarlatanlar
Bal peteginde Allah`in ismi yaziyordu sanki bir hattatin elinden cikmis gibi sonra anlasildi uyanik bir müslüman kardesimiz sekerle halletmis isi.Birde tatli su ile tuzlu
suyun birbirine karismadigini kuranda yazildigini duyunca Kaptan Custo oracikta müslüman olmus yalani sonra londra müzesindeki firavun ...
Benim merak ettigim bu mucizelerle(!)ilgili toplu calisma var mi cevabinizi bekliyorum.
Kuran Cebrailin Sözüdür
Sevgili isma yazılarınızı takip ediyorum ama bazen çok tehlikeli şeyler söylüyorsunuz "şefaat yoktur" yukarıda yazdığım sözünüz gibi imanınızı elinden alacak şeyler söylüyorsunuz
Özellikle yukarıdaki sözünüz için tevbe etseniz daha iyi olur bence
Sayın Karadenizli Şefat elbette ki yoktur Vardır ama Bunların - Alimlerin anlattığı gibi değil Muhammed.a.s Allahın elinden Bizi Kurtaran biri olmayacak Eğer ki ona da izin verilirse ki Allah izin vermeden Kimse Şefaat edemez O halde Şefaat eden Peygamber değil İzni veren Allahtır Öyleyse peygamber sadece bir aracıdır
Allahü Teala'nın ismi her zerrede "yazılı"
Ben bir ateistim ama bacağımda tıpkı arapça Allah yazısı görünümünde bir leke var..Allahım yoksa ben kutsal mıyım?:rolleyes:.
dr humanist
27-02-2009, 18:15
sevgili placebo;
ben asıl mepten kıllanıyorum.peygamber alametlerine istinaden herhangi bir yerinde allah yazıyor olabilir.ya da türk peygamber olduğu için,belki tanrı falan yazar.malum,3 semavi dinin tanrılarının ismi değişik,onu geçtim ,alfabeleri bile değişik.belki oldurgan falan olarak tanıtır kendini tanrı :confused:
sevgili placebo;
ben asıl mepten kıllanıyorum.peygamber alametlerine istinaden herhangi bir yerinde allah yazıyor olabilir.ya da türk peygamber olduğu için,belki tanrı falan yazar.malum,3 semavi dinin tanrılarının ismi değişik,onu geçtim ,alfabeleri bile değişik.belki oldurgan falan olarak tanıtır kendini tanrı :confused:
Sevgili dr hümanist,
Duyumlarıma göre mep sırtında peygamberlik alamet_i farikası taşıyormuş..Zaten nicedir onda yüceler yücesinin tezahürünü hissediyordum.Nurlu bir insan kendisi..Baksana yazdığı ayetlere,insan okurken adeta kendisinden geçiyor..Bana bir ağlama hissi geliyor okurken ,ne yalan söyliim..
sevgili placebo;
Dr abim.
adı konusunda sıkıntı yaşanmasına gerek yok,çünkü vasfı zaten onun adıdır..
O 124.000 elçi göndermiştir..
emirler göndermiştir,ayetler göndermiştir.
cebraili göndermiştir..elçilerine..
inanmayanların üstüne çekirge sürülerini göndermiştir.,
Kargalar göndermiştir,ebabil kuşları,kasırgalar göndermiştir..
çünkü o yüce GÖNDERİCİ dir.
bizlerse ALICI yız.
bakma adrese ulaşmasada hiç gönderdikleri..
azm etmiş binlerce yıldır gönderip durmakta..
Şimdi yüce gönderici ara ara banada göndermekte..
bunada şaşmamak lazım çünkü o gönderici gönderir yani..
Sevgili dr hümanist,
Duyumlarıma göre mep sırtında peygamberlik alamet_i farikası taşıyormuş..Zaten nicedir onda yüceler yücesinin tezahürünü hissediyordum.Nurlu bir insan kendisi..Baksana yazdığı ayetlere,insan okurken adeta kendisinden geçiyor..Bana bir ağlama hissi geliyor okurken ,ne yalan söyliim..
" senden mucize isteyenlere de ki.! Mucizeler göndericinin yanındadır.
dilediğine dilediği mucizeyi gönderir.şimdi gönderdiğimiz bunca mucizeye inanmayan,inkar edenler,sırtındaki mucizeyi görüpte imanmı edecek.
Hayır göndericiye and olsunki onlar,göndericinin kalplerini mühürlediği kişilerdir"
Ben bir ateistim ama bacağımda tıpkı arapça Allah yazısı görünümünde bir leke var..Allahım yoksa ben kutsal mıyım?:rolleyes:.
Kutsal arkadaşım o iz islam fıtratıyla doğduğun için olabilir :rolleyes:
Kutsal arkadaşım o iz islam fıtratıyla doğduğun için olabilir :rolleyes:
İşte bu yüzden kendimce varoluşsal bir özel yaratılmışlık paranoyasından muzdaribim..:D..Allah beni seviyor ve ben buna eminim:rolleyes:
Ben o kadar mubarek olamadım bir iz yok ama bütünsel olarak özel ve güzel yaratılmısım ..
Allah (C.C) ışığını sevgisini üzerinizden eksik etmesin..
Selam ve dua ile..
keşke allah diye birşey olsa .ben inanmadığım halde çok istiyom olmasını.siz inananlar hep inanmayanlardan hesap sorulacağını idda edip durıyorsunuz ya bence ilk hesaba siz herşeye inanlar çekilecektir.sizin dininizin yazdıklarından aktarayım biraz.ne der din kuran akıl dinidir.peki akıl dini ise neden tanrı insanların bilmesini değilde inanmasını veya sorgusuz şartsız iman etmesini istemiştir.müslimanlık nedir müslim teslim olmuş kişi demek ve müslümanlık da teslimiyetçilik demektir.peki müslümanlar teslimiyetçiyse ki bunu en çok dini kullanan siyasetçiler yapıyor söylememe gerek yok.baktığımız zaman bunlar iman etmiş allahtan korkan kimliklerinde islam yazan kişiler.neden öyleyse kendilerini zalim israil ve abd ye teslim ediyorlar.demekki teslimiyetçilik hiçbir zaman iyi değildir.dünayaya bakın tüm müslümanlar perişan.neden ,çünkü en temelde yanlışları inannçla başlıyor teslim olmak sorgusuz sualsiz inanmak.böyle bir sınav olabilirmi ya inanan insanları her sözü kendi sözleriyle çelişiyor.ya inanırsın yada cehennemde yanarsın.böyle vahşi bir düşünce rus organ mafyasında bile yok tanrı böyle bişeyi sizce din olarak gönderirmi.aynı şekilde şeriat .hem tanrıya inanmak hemde tanrının meri diyip hırsızlık yapanın kolunu bacağını kesmek onu bunu kırbaçlamak avsss..bumu yani dünyayı kurtaracak çözüm dediğiniz din.sadece islam için demiyorum tüm dinlerde aynı saçmalık.en başta demiştik ya bilmek varken neden inanmak yada araştıramak varken neden direkt yargısız infaz.berber düşünelim bir insna neden hırsızlık yapar.bunun cevabı bir müslüman için nefsine uymak olcaktır.oysaki bir ateist için bunun sebebi toplumdaki eşitsiz gelişimdir yada insanlar arasındaki uçurumsal gelir farklılıklarıdır.bir ateistin bir sosyalistin düşündüklerini siz masum inanan kardeşlerim size soruyorum tanrı düşünemeişmi.hala dinlerin tanrılar tarafından onlarca yılda gönderildiğini mi düşünüyorsunuz.
müslümanların çok tuttuğu bir laf vardır BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIN?şimdi dönelim konuya sizce allahın sizin herhangi yaptığınız birşeye ihtiyacı varmı.mesela bi müslüman namz kılar kendini rahatlatır herkesin böyle yaparsa mutlu olacaını düşünür.peki soramak gerekir filistin halkı ,ırak halkı ve birçok müslüman halk namaz kıldığı halde neden yoksul aç savaş içinde.bence insnalar akaşm yatrken ellerini vicdanlarına kotyup sormalılar.BUGÜN İNSNALIK İÇİN NE YAPTIM?NE YAPTIN EY MÜSLÜMAN KARDEŞİM SEN NE YAPTIN BEN SÖYLEYİMSNA NE YAPTIĞINI BİRİLERİ dünyada sömürü var milyarlarac insnaın emeğini bir avuç ensei kalın sömürüyor.ve bugünkü dünyanın bu kadar kötü durumda olmasının sebebi bu.senin zannettiğin gibi tanrının bir musibeti yada sınavı değil.bıarakın artık kendinizi tarlaları basan çekige sürülerini okuyarak avutmayı bıarkın artık zalimlerin üzerine taş atan ebbil kuşlarını.KENDİNİZE GELİN İNSNALIK İÇİN SOMUT BİR ADIM ATIN.VE BİLİNKİ SAVAŞLARAD AYNI ŞEKİLDE BİR AVUÇ İNSNA GÖRÜNÜMLÜ DOYUMSUZ YARATIKLAR TARFINDAN ÇIKARILIYOR.VE EN ÖNEMLİSİ ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNKİ KUNDAKTAKİ BEBĞİN KAFASINA DAHİ DÜŞEN TONLARCA AĞIRLIKTAKİ FÜZELERİ MALESEF TANRILAR BİLE DURDURAMIYOR.EBABİLLER ÖTMÜYOR ARTIK.ÖETN BİR SINIF VAR DÜNYANIN ÜZERİNDE ;İŞTE BU SINIFKİ TÜM DÜNYAYI KAN BULAYAN ,TÜM İNSNALIĞIN YAŞAMINI TEHDİT EDN,AÇ BIRAKAN ,CAHİLLEŞTİREN.KÖLELŞTİREN.BUNLARIN BAIŞNDA PARA BABLARI GELİYOR.SONRASINDA ASKERLER VE DİN ADAMLARI.İŞTE BU SINIFLAR SENİN SOMUT TANRINDIR.MEVLANIDA BELANIDA BUNLAR FAZLASIYAL VERİR SANA.BAŞKA YERDE TANRI ARAMA.
Eğer bir Allah varsa insanlara kendisini tanıtmak için bir bebeğin yüzüne neden ihtiyaç duysun ? Hristiyanların din dili latincedir. Müslümanlar itiraf etmese de din dilleri arapçadır. Allah insanlara bir işaret gönderecekse bunun dili de arapça oluyor bu yüzden. ?
Düşünsenize tanri varmiş ve inanalari sorguya çekiyo bu dinsizler dünyadaki adeletsizliği,sömürüyü gördüler bunun için mücadele ettiler dostunu düşmanini iyi seçtiler .ya siz ne yaptiniz demez mi.siz gördünüz zulmedenleri buna rağmen gittiniz o zulmedenlerle işbirliği yapan adamlari seçtiniz.onlari destekledinz.bir mermide o filistindeki yavrunun kafasina siz sıktınız.işsizlik vardi dinsizler bağirip çağirirken grev yaparken hakkini ararken siz şükürcü politikalar izlediniz.birileri savaşa hayir derken siz onlar bunu haketti allah onlari cezalandıriyor dediniz.siz bilmezmisniz ki bu dünyada hakkini aramayan öteki dünya olsa bile hakkini arayamaz.adaletsizliğe şükreden başka bir toplum görmedim ben müslüman halklardan başka. Din dedikleri afyon gerçekten bu olsa gerek.tipki erdoğanin israile hertürlü konuda destek olup sonra gidip bir artistik şovla gazze sokaklarinda kahraman edilmesi gibi. Afyonunuzu almayi unutmayin muhterem kardeşlerim :)
Eğer bir Allah varsa insanlara kendisini tanıtmak için bir bebeğin yüzüne neden ihtiyaç duysun ? Hristiyanların din dili latincedir. Müslümanlar itiraf etmese de din dilleri arapçadır. Allah insanlara bir işaret gönderecekse bunun dili de arapça oluyor bu yüzden. ?
Allah arap çünkü bu yüzden..
Bu arada sizde TD ye hoşgeldiniz..
sayın placebo hoş karşılama için teşekkür ederim. Allahın arap olmasına şaşırmadım doğrusu. Gerçi dinlere hayatımın hiçbir döneminde rağbet etmedim.Çünkü insana saygıları yok.
Eğer bir Allah varsa . ?
İşte Bizim Ateist Dediğimiz Bunlar İnkar edenler dediğimiz Bütün Ateistlerin İçinden Bu ses geçer ve Şüphe etmek İnanmaktır Sonra hemen Ardından İnkar ederler Olmaz olur mu Baksana ........... diye Başlarlar İnanıp İnkar eden İnsan Tipi Budur Kendilerini İnkar edenler die tanımlamayıp İnkar için Önce iman gerekli diyenler Bu basit bir açıklama
Küfredenler K-F-R gerçeği Örtenler İnkardan Kasıt Budur Yoksa İnanıp İnkar etmek değil Gerçek geldiyse ve siz inanmadıysanız onu inkar etmiş oluyorsunuz
dr humanist
03-03-2009, 20:26
sevgili ism@,
ateistler diye tabir edeceksen,o zaman biz,bir şeyi araştırırken her şeyi göz önünde tutarız.Evet,allah varsa diye düşünüp semavi dinlerin peygamberlerine ve kitaplarına baktığımızda,bu,tanrı kavramının dışında kalıyor.önce bana bir tanrı tanımı yap lütfen.bütün çelişkiler,yanlışlar göz önüne serilip tartışılıyor.Hadi biz,allah varsa diyerek düşünce ürettik,siz,ya allah yoksa diye düşünüyor musunuz hiç?hani,hayatının hangi alanında allahı gördün de bu sonuca ulaştın?
afyon olan dini araştıracağına,takarsın at gözlüğünü,yumarsın gözünü,istediğin her şeye,istedikten sonra zaten inanırsın,afyonun da sağlanır,bağımlılık yapmıştır.yarın bir gün bilim adamları dinin bazı şeylerini ispatla yok etseler,ki kendimce biz çoğu şeyi çürütüyoruz,siz yine bu afyondan kurtulamazsınız.
varlığı belli belirsiz şeyin ne gerçekliğini gördük de inkar ettik?
biz aptal mıyız ki,gerçek olan bir şeyi inkar edelim?biz bir şeyin gerçekliği kanıtlanırsa buna ilk biz iman ederiz bundan şüphen olmasın
ateist insanın hayatı,gerçekler üzerinedir
kişisel gerçekler değil,dünyevi gerçekler
saygılarımla
Gerçekten Allah olsaydı varlığını kanıtlamak için böyle komik yollara başvurmazdı. Allah yok ki(bu boşlukta) böyle abuk subuk temelli delliler onun varlığına delil olarak sunuluyor. Allah var olsaydı bu türden şeylere müsade etmezdi diye düşünüyorum.
sayın isma,
Sanki Allah kendisi insanlara aracısız delillerini sundu da biz ateistler bunları inkar ettik.
Ortada kendilerini Allahın elçisi olarak tanıtan bir kaç insanın (birbiriyle çelişik) sözleri var.
İnkar dediniz ya işte bana realist gelmeyen dinlerdir, kitaplardır hepsi bilimle: tarihle, biyolojiyle, antropolojiyle, sosyolojiyle, psikolojiyle vb. uyuşmayan masallarla dolu işte bunları kabul etmiyorum...
dr humanist
03-03-2009, 21:34
sevgili deja vu;
allahı insan yarattığı için böyle delilleri de insanların yaratması sence normal değil midir?
Yazık size yazık!
Sizin açınızdan bakacak olursak: "Ya Allah varsa." ahirette hesabınmı nasıl verirsiniz?
Çok Doğru Konuştun Sayın Kardeşim Yaparsanız İnansanız Ne olur eğer sizin dediğiniz Gibiyse Biz Bir şey kayıp etmeyiz Çünkü İNSAN olarak adam Öldürmemek Hırsızlık yapmamak İyi Doğru Sözlü Olmak Kibirlenmemek Gururlanmamak Büyüklenmememk Zekat/Yardım etmek ...................... Bunları yapmak Zorundayız Ateitte Olsak Müslümanda Olsak ama Aradaki tek fark LA İLAH Farkıdır Ki Bu kelkimeyle Yaptıklarınız Boşa gidecektir LA İLAHE İLLALAH ilah Yok Allahtan Başka Yalnız o İşte Bu kelime Çok mu zorunuza gidiyor Kuran Sünnet Peygamber haydi Boş ama LA İLAH neden Bunun nedenini elbetteki söylersiniz Allah vardır Yada Olsa bile bize bi zararı Dokunmaz Faydasıda Dokunmaz Peki Ben size Soruyorum Şimdi BU NASIL BİR İLAH Kİ YARATMIŞ SALIVERMİŞ Böyle ilah Olur mu Olmas O zaman İlahta Yok İşte bu kadar basit Dar görüş ATEİZMİN KARŞI ÇIKTIĞI ASLINDA ALLAH VEYAZ TANRILAR DEĞİL KİMİN Bİ TAŞA Bİ HAYALE Bİ PUTA HELVAYA İBADET ETMESİ SABAHTAN AKŞAMA KADAR EĞİLMESİ BAŞKASININ ZORUNA GİDER Kİ YAPSIN BUNLARIN ZORUNA GİDEN KURAL KURAL KURAL KİTAP KİTAP KİTAP BUNLARIN ALLAHI KOYVERCEK BUNLARI HER HALTI YİYECEKLER HER ŞEYİ YAPACAKLAR TAMAM O ZAMAN ALLAHTIR O
ATEİZMİN KARŞI ÇIKTIĞI ASLINDA ALLAH VEYA TANRILAR DEĞİL KİMİN Bİ TAŞA Bİ HAYALE Bİ PUTA HELVAYA İBADET ETMESİ SABAHTAN AKŞAMA KADAR EĞİLMESİ BAŞKASININ ZORUNA GİDER Kİ YAPSIN BUNLARIN ZORUNA GİDEN KURAL KURAL KURAL KİTAP KİTAP KİTAP BUNLARIN ALLAHI KOYVERCEK BUNLARI HER HALTI YİYECEKLER HER ŞEYİ YAPACAKLAR TAMAM O ZAMAN ALLAHTIR O
Evet abim....
sıkıntının kaynağını çözmüşsün..
kural..kural..kitap..kitap..
adam orda helvaya tapıyo..
ne güzel keşke sizlerde helvaya tapsanızda..
kimseye bi zararınız olmasa..
o adam helvayı dayamıyo burnumuza sende tapacaksın diye..
yada bana kafir,helvasız,filanda demiyo..
ya sizler..
ramazanda oruç tutmadı diye öldürülen insanları..
helvaya tapanlar öldürmedi..
sırf farklı inanıyorlar yada inanmıyorlar diye
insanları otellerde diri diri yakanlarda helvaya tapanlar değildi..
helvaya tapanlar ordular kurup sefere çıkmadılar..
helvaya tapmayanları öldürmek için..
helvanın kanunlarını ülkelerinin kanunları yapmadılar..
kimsede mecbur kalmadı helvanın kanunlarıyla yönetilmeye..
Helva hiç karışmadı benim kadınlarımın saçına başına.
benim nasıl yiyip nasıl içeceğime..
nasıl oturup nasıl kalkacağıma..
Ben helvayı seviyorum..
tapmak isteyende tapabilir,kendi keyfi bilir..
onun bizi uymaya zorlanılacağımız kuralları yok
ama sabah akşam helva yedirmeye kalkarsa.....
keşke sizde helvaya tapsaydınız..
Evet abim....
sıkıntının kaynağını çözmüşsün..
kural..kural..kitap..kitap..
adam orda helvaya tapıyo..
ne güzel keşke sizlerde helvaya tapsanızda..
kimseye bi zararınız olmasa..
o adam helvayı dayamıyo burnumuza sende tapacaksın diye..
yada bana kafir,helvasız,filanda demiyo..
ya sizler..
ramazanda oruç tutmadı diye öldürülen insanları..
helvaya tapanlar öldürmedi..
sırf farklı inanıyorlar yada inanmıyorlar diye
insanları otellerde diri diri yakanlarda helvaya tapanlar değildi..
helvaya tapanlar ordular kurup sefere çıkmadılar..
helvaya tapmayanları öldürmek için..
helvanın kanunlarını ülkelerinin kanunları yapmadılar..
kimsede mecbur kalmadı helvanın kanunlarıyla yönetilmeye..
Helva hiç karışmadı benim kadınlarımın saçına başına.
benim nasıl yiyip nasıl içeceğime..
nasıl oturup nasıl kalkacağıma..
Ben helvayı seviyorum..
tapmak isteyende tapabilir,kendi keyfi bilir..
onun bizi uymaya zorlanılacağımız kuralları yok
ama sabah akşam helva yedirmeye kalkarsa.....
keşke sizde helvaya tapsaydınız..
Bu dediklerini Emreden Katbımızı/KURANI getirirmisin Lütfen Bunları Açıklarmısın bana Kuranın neresinde Öldürün Diyormuş Bu ayeti hep veriyorum ama Gözünüzün İçine Kadar Sokcam Her yeri geldiğindede veririm Ben Yorulmam Korkmayın sayın kardeşim Oruç tutmayanı Ben Öldürmedim O helvacılar kadar banada Saygı göster lütfen
1- Ey iman sahipleri! Düşmanımı ve düşmanınızı dostlar yerine tutmayın! Onlar, size Hak'tan geleni inkâr ettikleri, Rabbiniz Allah'a inandığınız için Peygamber'i ve sizi yurdunuzdan çıkardıkları halde,
Bak dediklerin Bunlar kardeşim Allahın Düşman Olduğu Kimseler bunlar işte Sırf Rabbimiz Allahtır dedikleri için Eziyet edenler
8-Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanları sever.
9-Allah sizi; ANCAK/SADECE VE SADECE din hakkında sizinle savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran, çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir.
BAK bakalım Bir Kafir Mümin Kardeşime Ve bana Geldiğinde Bizler ne yapacakmışız
10-Ey iman sahipleri! Mümin kadınlar hicret ederek size geldiklerinde onları imtihan edin. Allah onların imanlarını daha iyi bilir ya!(Siz yinede Sizden olduklarını Dil ile Yer yer fiil ile göstermelerini Bekleyin İman işi Allahındır Sizden Olsunlar yeter) Eğer onların mümin hanımlar olduklarını anlarsanız, onları kâfirlere döndürmeyin.
Bak bakalım sayın Kardeşim Allah Oruç Tutmadıkları İçin asılanları boş wer Kaskatı düşmanımız Olanlar İçin ne diyor
7-Olabilir ki Allah sizinle, onlardan düşman olduklarınız arasına bir sevgi koyar. Allah'ın gücü herşeye yeter. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
Bu dediklerini Emreden Katbımızı/KURANI getirirmisin Lütfen Bunları Açıklarmısın bana Kuranın neresinde Öldürün Diyormuş
88. Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah onları yaptıkları işlerden dolayı başaşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah’ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın.
89. Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.
yukardaki sure NİSA suresidir..
savaş filan gibi bir durumda da inmemiştir..
bak iniş sebebinide aldım sana..
1- Bu sûre de birçok şer'î hükümleri ve teklifleri kapsamaktadır. Baş tarafında Allah'ın hakları, bütün insanlığın kardeşliği, çocuklara, kadınlara, yetimlere acıma, şefkat gösterme ve haklarının verilmesi, mallarının korunması, evlenme ve miras gibi hususlarla ilgili emirler ve hükümler ile başlamış, sûrenin sonu da bu konularla bitmiştir. Orta kısmında da aile terbiyesinden başlaması lazım gelen temizlik, namaz, cihad, amirlere itaat gibi emirleri ve yükümlülükleri kapsamıştır. Bütün bunlar, insanın yaratılışı ile ilgili ve terbiye esasına dayalı bulunduğundan dolayı sûre: "Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının..." hitabı ile başlamış ve bu konularda kadının ve kadınlığın pek önemli bir yeri bulunmasından dolayı da ilk âyetinden itibaren kadının yaratılışına ve şerefine dikkat çekilmiş, ismine de "Kadınlar Sûresi" denilmiştir.
ismet abim dikkat et bulduğunuz yerde öldürün derken allah düşmanlarından,filan bahsetmiyo he..
münafıklardan bahsediyo...
MÜNAFIK ...Içinden gerçek anlamda iman etmemiş olup, dışından müslüman görünen kimse,
paslıçivi
08-03-2009, 10:32
7-Olabilir ki Allah sizinle, onlardan düşman olduklarınız arasına bir sevgi koyar. Allah'ın gücü herşeye yeter. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
svgili ism..
ben artık hidayete ermek istiyorum.. ama kazık kadar adam oldum..
hangi dine hangi tanrıya inanacağıma karar veremiyorum..
insan bu saatten sonra biraz zor beğeniyor.. seçici olmak lazım değil mi.. ruhumuzu teslim edicez çünkü..
dünyada varolan onlarca inançtan dinden tanrıdan hangisini seçmeliyim sence.. senin inancını diğerlerinden üstün kılan nedir.. tecrübeli bir arkadaşa benziyorsun..
tanrılı bir din mi seçmeliyim yoksa tanrısız olanlardan mı.. bazıları cennet cehennnem diyor.. bir tarafta çıtırlar diğer tarafta ateş felan.. bazıları bize gel bizde sonsuz yaşam.. bir de yanında jilet tarak veriyorlar..
hadi şu kararsız gariban kardeşine bir yardım ediver..
:oBu dediklerini Emreden Katbımızı/KURANI getirirmisin Lütfen Bunları Açıklarmısın bana Kuranın neresinde Öldürün Diyormuş
88. Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah onları yaptıkları işlerden dolayı başaşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah’ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın.
89. Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.
yukardaki sure NİSA suresidir..
savaş filan gibi bir durumda da inmemiştir..
bak iniş sebebinide aldım sana..
1- Bu sûre de birçok şer'î hükümleri ve teklifleri kapsamaktadır. Baş tarafında Allah'ın hakları, bütün insanlığın kardeşliği, çocuklara, kadınlara, yetimlere acıma, şefkat gösterme ve haklarının verilmesi, mallarının korunması, evlenme ve miras gibi hususlarla ilgili emirler ve hükümler ile başlamış, sûrenin sonu da bu konularla bitmiştir. Orta kısmında da aile terbiyesinden başlaması lazım gelen temizlik, namaz, cihad, amirlere itaat gibi emirleri ve yükümlülükleri kapsamıştır. Bütün bunlar, insanın yaratılışı ile ilgili ve terbiye esasına dayalı bulunduğundan dolayı sûre: "Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının..." hitabı ile başlamış ve bu konularda kadının ve kadınlığın pek önemli bir yeri bulunmasından dolayı da ilk âyetinden itibaren kadının yaratılışına ve şerefine dikkat çekilmiş, ismine de "Kadınlar Sûresi" denilmiştir.
ismet abim dikkat et bulduğunuz yerde öldürün derken allah düşmanlarından,filan bahsetmiyo he..
münafıklardan bahsediyo...
MÜNAFIK ...Içinden gerçek anlamda iman etmemiş olup, dışından müslüman görünen kimse,
Münafıkları O dediğiniz Ayette SAVAŞ halinde Gördüğünüz yerde öldürün dediğini Anlarsınız Anlamak istemiyorsanız Yazıklar Olsun size Başka Bi şey Söylemiyorum Savaş halindede öldürmeyecem O münafıklarıda Ne zaman öldürecem ben Elbette Benimle Olduğunu Kanıtlarsa Göç eder bize yardım ederlese O zaman Onları Öldüremeyiz Dostlar tutarız. Savaaş halinde ortalığı velveleye verecek her yeri karıştırcak iki yüzlüler bende Öldürmeyecem öyle mi
Onlara, güven yahut korkuya ilişkin bir haber ulaştığında onu hemen yaydılar. -Nisa 83-
"Baş üstüne" diyorlar ama senin yanından ayrıldıklarında, içlerinden bir grup senin söylediğinin tam tersini planlıyor. Allah, onların sabahlara kadar kurup durduklarını yazıyor. Onlardan yüz çevir, Allah'ı vekil et. Vekil olarak Allah yeter. -Nisa 81-
Allah yolunda savaş. Kendinden başkasından sorumlu değilsin. İnananları da teşvik et. Umulur ki Allah, küfre sapanların gücünü kırar. Allah, kuvvetçe daha üstün, cezalandırmada daha güçlüdür. -Nisa84-
Onlarla eşitlenesiniz diye kendilerinin küfre saptığı gibi küfre sapmanızı istediler. O halde, Allah yolunda göç edecekleri vakte kadar onlardan dostlar edinmeyin Nisa89-
Dikkat et
-Şehirde Yaygara yapıyor içten yıkıyorlar
-Laf getirip götürüyorlar İki yüzlüler
-Bizimde Küfretmemizi İstiyorlar
-Peygambere Başüstüne Diyorlar Sabahlara kadar Tersine Plan Yapıyorlar
Bak Bu İkiyüzlü FitnelerinSavaşta Öldürülmesini Emreden Allah
Aşağıdaki ayetide emrediyor
Ey iman edenler! Allah yolunda gaza için dolaştığınızda, iyice anlayıp dinleyin de size selam verene/barış teklifi sunana "Sen mümin değilsin!" demeyin. Nisa 94
SAPTIRMAKTAN BIKMADINIZ DEĞİL Mİ
svgili ism..
ben artık hidayete ermek istiyorum.. ama kazık kadar adam oldum..
hangi dine hangi tanrıya inanacağıma karar veremiyorum..
insan bu saatten sonra biraz zor beğeniyor.. seçici olmak lazım değil mi.. ruhumuzu teslim edicez çünkü..
dünyada varolan onlarca inançtan dinden tanrıdan hangisini seçmeliyim sence.. senin inancını diğerlerinden üstün kılan nedir.. tecrübeli bir arkadaşa benziyorsun..
tanrılı bir din mi seçmeliyim yoksa tanrısız olanlardan mı.. bazıları cennet cehennnem diyor.. bir tarafta çıtırlar diğer tarafta ateş felan.. bazıları bize gel bizde sonsuz yaşam.. bir de yanında jilet tarak veriyorlar..
hadi şu kararsız gariban kardeşine bir yardım ediver..
Siz İşin Dalgasında Olabilirsiniz Sayın Kardeşim ama Ben ciddiyim Benim Tanrım İlk Başta Her şeyi Yaratan senide benide yaratan Tek Tek bir Allahtır Her şeye Gücü Yeten O güç Ne senin çalışmana Ne İbadetine ne Duana Nede Sana Hiç Bir şeye Muhtaç değildir Merhametli Ve Acıyandır Çünkü O İnsanı Özgür Bırakmış ve Günah İşleme İmkanını Vermiştir Böyle Olan Adaletli Allahta Bize Karşı Çok Merhametli Ve Esirgeyendir.
Allah Katında Günah Bilerek İsyan Edilerek İşlenen Suçtur. Şirk Küfür İse Tam Bir pisliktir 3 5 Tanrıya Taşa Helvaya Tapanlar İle Hiç bir tanrıya İnanmayanların arasında pek bi Fark yoktur.
Absürdist
08-03-2009, 16:43
Benim Tanrım İlk Başta Her şeyi Yaratan senide benide yaratan Tek Tek bir Allahtır Her şeye Gücü Yeten O güç Ne senin çalışmana Ne İbadetine ne Duana Nede Sana Hiç Bir şeye Muhtaç değildir Merhametli Ve Acıyandır Çünkü O İnsanı Özgür Bırakmış ve Günah İşleme İmkanını Vermiştir .
Sayın ism@ bilmediğimden soruyorum:
- Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan bir varlık insanı neden yaratmıştır? derdi neydi?
- insanı özgür bırakıp ona günah işleme imkanı veren bir varlık varsa eğer ortada, insanların özgür düşüncelerini de sorgulayamaz öyle değil mi? Hani özgürüz ya düşüncelerimizde bize özgürlüğü vermiş ya(!)
paslıçivi
08-03-2009, 16:54
3 5 Tanrıya Taşa Helvaya Tapanlar İle Hiç bir tanrıya İnanmayanların arasında pek bi Fark yoktur.
tamam anlaşıcaz galiba.. tek tanrı diyorsun...
hangisi..
ve neden...
paslıçivi
08-03-2009, 17:18
3 5 Tanrıya Taşa Helvaya Tapanlar İle Hiç bir tanrıya İnanmayanların arasında pek bi Fark yoktur.
tanrısız dindekilere sordum.. neye inanalım diye..
3 5 tanrıya helvaya tapanlarla tek tanrıya tapanlar arasında pek bir fark yoktur dedi..
sen şimdi tek tanrı diyorsun... onlar olmaz öyle şey ne tanrısı diyorlar..
kafam karıştı... biraz yardım...
paslıçivi
08-03-2009, 17:24
3 5 tanrıya tapanlara sordum.. neye inanlım diye..
ha tek tanrı ha tanrısız din.. arasında pek bir fark yoktur, oldumu herşeyin tanrısı ayrı olacak, tanrısızlık ya da tek tanrı bu işlerin üstesinden gelemez dediler
benim kafa çorba oldu şimdi..
ve tüm bunları söyleyenler senin benim gibi hatta bir çoğu bizden daha zeki ve medeni insanlar.. kafam iyice karıştı...
- insanı özgür bırakıp ona günah işleme imkanı veren bir varlık varsa eğer ortada, insanların özgür düşüncelerini de sorgulayamaz öyle değil mi? Hani özgürüz ya düşüncelerimizde bize özgürlüğü vermiş ya(!)
Sana Akıl verilmiştir Ve Akıl Allahı Bulmaktadır Sen İstersen Dileyeni hidayete erdiren rabbim Elbette verdiği akıldan Sorumlu tutacaktır Sayın kardeşim Saldım Çayıra Rab Olmaz.
Sayın Kardeşim Niyetin Gerçekten Öğrenmekse Sana Kuranla Cevap veririm Çok tanrılı din Tanrısız olmak Kadar saçmadır Nasıl
" Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka tanrılar olsaydı, yer ve gök bozulur giderdi( Enbiya 22 )
"...Onunla beraber hiçbir tanrı yoktur. Eğer olsaydı, her biri yarattığına hükmeder ve biri diğerine üstünlük kurmaya kalkardı." (Müminûn suresi, 91)
Absürdist
08-03-2009, 18:18
Sana Akıl verilmiştir Ve Akıl Allahı Bulmaktadır.
-bizi özgür kılıp aklımızla kendisini bulmamızı istiyordu madem dinleri niye gönderdi. mucizeler(!) yaratıp kendisini bulmamız için neden ortadan ikiye yarılıyor bu kadar.
bu bizim özgür aklımıza bir müdahele değil mi? yok illa müdahele edicem bana tapınsın herkes dediyse bu kadar şatafata gerek yok zaten aklımıza müdahele edecek gücü vardır herhalde tanrı denen şeyin.
-O değil de bizi yaratmaya neden gerek duydu ki acaba.. çok garip.. Canı mı sıkılıyordu? Eğlence mi arıyordu? Tatmin edilemez bir egosu mu vardı? (7/24 kendisine tapmamızı beklediğine göre) Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan bir varlık bizi yarattı.. peki neden? tanrı mı bizi yarattı yoksa biz mi tanrıyı yarattık?
paslıçivi
08-03-2009, 18:52
Sayın Kardeşim Niyetin Gerçekten Öğrenmekse Sana Kuranla Cevap veririm Çok tanrılı din Tanrısız olmak Kadar saçmadır Nasıl
" Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka tanrılar olsaydı, yer ve gök bozulur giderdi( Enbiya 22 )
"...Onunla beraber hiçbir tanrı yoktur. Eğer olsaydı, her biri yarattığına hükmeder ve biri diğerine üstünlük kurmaya kalkardı." (Müminûn suresi, 91)
bu bahsettiğin kitabı(kuranı) diğer dinlerdeki arkadaşlara söyledim..
onlar kuranı tanrının kitabı ve muhammedi peygamber olarak kabul etmiyorlar..
onların da ellerinde kutsal kitaplar metinler varmış.. hepsi aynı senin gibi kendi kitaplarını, dinlerini önerdiler bana..
hanginiz doğru söylüyor.. bunu nasıl anlıcam şimdi ben..
kafam iyice allak bullak oldu..
:o
Münafıkları O dediğiniz Ayette SAVAŞ halinde Gördüğünüz yerde öldürün dediğini Anlarsınız Anlamak istemiyorsanız Yazıklar Olsun size Başka Bi şey Söylemiyorum
İsm@ abim..
abim yukarda savaştanmı söz ediliyor..
yoksa sürek avı gibi bişeymi anlatılıyor..
" Bulduğunuz yerde öldürün..?"
BULDUĞUNUZ YERDE..
yoksa bulduğunuz yer "savaş meydanı demekte bunu bizmi bilmiyoruz..
nisa suresini iyi oku..
ayrıca aynı soruyu ben sana sormak istiyorum..
Her şedde'ye benzeyen işaretten allah mı çıkarırsınz siz . Yazıktır o çocuğa . Acaba boyut olarak bu şekilde mi kalır o ? Onun ilerde çekeceği eziyeti düşünmeyi bi yana bırakıp ortaya bunu mucize ilan ediyorsunuz ! mhmmd'in dediği gibi sizin tanrınız bir bebeğin gözüne ismini damgalayarak mı varlığını kanıtlıyor . Zaten bi mucize de bize denk gelmedi ki ...
Sayın ism@ bilmediğimden soruyorum:
- Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan bir varlık insanı neden yaratmıştır? derdi neydi?
Evet Müslüman Olmak dünyanın en özgür insanı olmak demektir.
Ama Şunu unutma Burada Sadece Özgürlük konusunda anlaşamıyoruz.
Başkalarının Hakkının başladığı yerde senin Hakkın biter jnm Kardeşim özgürlük Başıboş hayvanlık demek değildir anlayamadığınız Bu En özgür biçimde insanı yaratana hamdolsun.
Onlar başıboş bırakılacaklarını mı sandılar akıl erdirmiyorlarmı Kendilerine Zulmediyorlar diye bir sürü ayt var Onları okursan Bizleri zulmedenin Kahredenin ve cezalandıranın kendi nefislerimiz Olduğu apaçıktırr.
Şu ayet bunun delilidir.
Şüphesiz Allah, insanlara hiçbir şeyle zulmetmez. Ancak insanlar, kendi nefislerine zulmediyorlar. (Yunus Suresi, 44)
Bugün sana hesap görücü ve sorgulayıcı olarak kendi nefsin (vicdanın) yeter."
O gün zalim, ellerini ısırarak diyecek ki: "Ne olurdu, resulle birlikte bir yol tutsaydım." ...
o gün diyecektir : Yazıklar olsun bana! (Furkan 28)
Düşünmüyor musunuz, akıl erdirmiyor musunuz?
Siz cansız (henüz yok veya Cansız Akılsız Atom parçaları iken) iken sizi dirilten can veren (dünyaya getiren) Allah'ı nasıl inkar ediyorsunuz?
Allah'tan başka kendisini o azaptan kurtaracak dost da yardımcı da yoktur
Kaynak: -Kuran-
Görüldüğü gibi Kurana Göre bize zulmedende Sorgulayıp kınayanda Allah değildir.Kendi Kendimize zulmeder Kendi Kendimizi Kınarız Öteki Düyada
İnsanları cehenneme Atan/Çeken kendi nefsleri ve ateşe çağıran şeytandır Allah değildir Bilakis Allah cehennemden Kurtaran Çıkarandır bizleri.
yucemanitu
21-06-2009, 15:14
Daha yaratırken azap etmek için yaratmıyor muydu ya?
And olsun ki, cehennem için de birçok cin ve insan yarattık; onların kalbleri vardır ama anlamazlar; gözleri vardır ama görmezler; kulakları vardır ama işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibi hatta daha sapıktırlar. İşte bunlar gafillerdir.(A'RÂF - 179)
insanmayan insana gökten taş yağsa bile inanmaz....
yucemanitu
21-06-2009, 18:20
Ben inanırım. Gökte Allah var yazsın latin alfabesiyle inanmayan namerttir.
digeri_1
21-06-2009, 20:33
Allah diyorsunuz ama burda kuran ayet yokki , genel anlamda tanrı var mı yok mu diyorsanız . Bence tanrı denilen "Varlık "var !
ancak yok elmanın üstünde yok karpuz kapığında arapça allah kelimesini arayanlar boşuna zaman harcamasın Tanrının ne işi var karpuz kabuğunda bilmem nerde :)
İnanmazlar KaRDEŞİM ama zaten öyle bir şey geldiği zaman inanmaya vakitleri kalmaz Hüküm yazılmıştır artık firavn gibi olurlar
Ben inanırım. Gökte Allah var yazsın latin alfabesiyle inanmayan namerttir.
tamam adres ver Ben Havayi fişeklerle Yazacam sana İnanacakmısın Bakalım. . . . . . .
Allahı İnkar etmek İçin Kendinizi İnkar etmeniz / Yoketmeniz Gerekir İnsanın Zaten Her yeri Allahın varlığına delildir Göklerde karpuz Kabugunda Aramaya Gerek yok ne demiş : İnsan Hak ta Hak İnsanda
ben Taşım ben Gökteki havayım ben Bulutum Evrim değilmiydi Beni dönüştüren Ne farkın var onlardan Ha Havadaki Bulutlar Yazmış Ha ben
Onlara, şu adamın haberini de oku: Kendisine ayetlerimizi vermiştik; onlardan sıyrılıp çıktı, şeytan da onu peşine taktı; nihayet o, azgınlardan oluverdi.
Dileseydik onu, o ayetlerle yüceltirdik. Ama o, yere saplandı, iğreti arzularına uydu. Onun durumu şu köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan dilini sarkıtarak solur, kendi haline bıraksan dilini sarkıtarak solur. Ayetlerimizi yalanlayan toplumun örneği işte budur. Bu hikayeyi anlat ki düşünüp taşınabilsinler.
Ayetlerimizi yalanlayan topluluğun vücut verdiği örnek ne kötüdür! Onlar öz benliklerine zulmediyorlardı.
Allah'ın yol gösterdiği, gerçeğe varmıştır; saptırdıkları ise hüsrana batıp kalmıştır.
Yemin olsun ki biz, insanlardan ve cinlerden birçoğunu cehennem için yarattık. Kalpleri var bunların, onlarla anlamazlar; gözleri var bunların, onlarla görmezler; kulakları var bunların, onlarla işitmezler. Davarlar gibidir bunlar. Belki daha da şaşkın. Gafillerin ta kendileridir bunlar.
Araf Suresi 174-178
Başından Okursan Nefsine Kendisine Zulmediyor İnkar ediyor arzularına Uyuyor Ondan Sonra Bırak Onlar zaten cehenneme gidecekler kendilerini cehenneme adamışlardır Onun İçin yaratılmışlardır manasında Çıkar Dileseydik Onu ayetlerimizle Yüceltirdik ama O İstemedi Arzularına Uydu inkar etti diyor.Böyle bir insandan nasıl razı olsun Allah Gerçeği inkar eden yalancı bir kimseden Kim razı Olur.
3 5 tanrıya tapanlara sordum.. neye inanlım diye..
ha tek tanrı ha tanrısız din.. arasında pek bir fark yoktur, oldumu herşeyin tanrısı ayrı olacak, tanrısızlık ya da tek tanrı bu işlerin üstesinden gelemez dediler
benim kafa çorba oldu şimdi..
ve tüm bunları söyleyenler senin benim gibi hatta bir çoğu bizden daha zeki ve medeni insanlar.. kafam iyice karıştı...
Tek Tanrı Bunların Üstesinden gelemez demek Tanrı denilen Kudrete Güce yeterince güvenmemenin inanmamanın delilidir Tanrısızlarda Bunu Yapmıyorlar mı ondan dedim Pek bi Fark Yoktur yani ama En Kopuk yorumu ateistler yapmışlardır KENDİLİĞİNDEN OLUŞTU. . .
tek tanrı veya Çok tanrı değil Kardeşim Bunlar Küflenmemiş Akılların dününebileceği Örtülmemiş gözlerin görebileceği şeylerdir
Tek iki üç dört Sınırsız Değil
TEK GERÇEK VARDIR O
herkesin aradığı ibadet ettiği HU(O) ' dur
Eğer ki akıl varsa vicdan varsa sorumlukuk(Din ve hesap) ta vardır..
Eğer evrimle oluştuğunuza İnanıyorsanız Şu ayeti iyi inceleyin
56:47 -, Ve diyorlardı ki: "Biz ölüp, toprak ve kemik yığını olduktan sonra, biz mi bir daha canlanacağız (diriltileceğiz)?"
49. Dediler ki: "Kemik ve ufak parçalar haline geldikten sonra mı yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?!"
50. De ki: "İsterse taş veya demire dönüşün,"
51. "Yahut sizce imkansız görünen bir biçime girin, farketmez." Buna karşılık, "Bizi kim geri döndürecek," diyecekler. De ki: "Sizi ilk önce kim (ne) yarattıysa/varettiyse O!"
Bu ayetlerden Bir ateist eğer gözleri Yumlu olarak gelmezse de Kıyameti anlar hemde Ateist Düşünceleriyle
Ölüyoruz + Kemiklerimiz Vücudumuzdaki minerallerimiz Beynimiz Her Şeyimiz Toprağa Karışıyor + Sonra Yine o topraktan Diriliyoruz sizin anlayacağınız dilde Evrimle Canlanıyoruz. ve sizi ilk önce Ne/Kim Varettiyse O varediyor bİZ bUNA Her şeye gücü yeten ve her duyguyu düşünceyi içinde barındıran Kısaca HERŞEY sıfatıyla ALLAH diyoruz siz Maddenin Gücüne inanıyorsunuz Evrim diyorsunuz Bu bu kadar basit yani
İlk Yaratılışınıza Şaşırmıyorsunuz da İkinci Yaratılşa(Evrime) mi Şaşırıyorsunuz ??? İster Taş Ol ister demir istersen İmkansız Görünen Bir şey Ol Mutlaka O gelecektir o Kuşatan Muhakkak Gelecektir Ondan Kurtulmanın Tek bir Çaresi Var
KİŞİNİN KENDİSİNİ TAMAMEN YOK ETMESİ
Ki buda imkansızdır biz Ölsek dahai Minerallerimiz Beynimiz Proteinlerimiz Atomlarımız Tekrar Toprağa Karışıyor Tamamen Mutlak Anlamda Yok olmuyoruz.
İsm@ abim..
abim yukarda savaştanmı söz ediliyor..
yoksa sürek avı gibi bişeymi anlatılıyor..
" Bulduğunuz yerde öldürün..?"
BULDUĞUNUZ YERDE..
yoksa bulduğunuz yer "savaş meydanı demekte bunu bizmi bilmiyoruz..
nisa suresini iyi oku..
ayrıca aynı soruyu ben sana sormak istiyorum..
NİSA SURESİ 88-89-90
88-Size ne oluyor da MÜNAFIKLAR(İKİ YÜZLÜ FİTNECİLER) hakkında iki gruba ayrılıyorsunuz? Allah onları kazandıkları yüzünden baş aşağı etmişken, Allah'ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah'ın şaşırttığına sen asla yol sağlayamazsın.
89-Onlarla eşitlenesiniz diye kendilerinin küfre saptığı gibi küfre sapmanızı (mÜNAFIK YADA KAFİR oLMAnızı)istediler. O halde, Allah yolunda göç edecekleri vakte kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Bir daha da onlardan ne dost edinin ne de yardımcı.
90-Ancak sizinle aralarında antlaşma olan bir topluma sığınanlarla, kendi toplumlarıyla yahut sizinle savaşma konusunda yürekleri yetersiz kalıp da size gelenlere dokunmayın. Allah dileseydi onları elbette sizin üstünüze salardı, onlar da sizinle mutlaka savaşırlardı. (Mutlaka Allah Onlarıda başa getirebilir size üstün Kılabilir belli olmaz) O halde(Sizde Yendik diye üzerlerine gitmeyin), sizden uzak durur, sizinle savaşmaz, size barış eli uzatırlarsa, artık Allah size, üzerlerine gitmek için bir yol vermemiştir.
91-Diğer bazılarını da bulacaksınız ki, hem sizden emin olmak hem de kendi toplumlarından emin olmak isterler. Ama fitneyle yüz yüze getirildiklerinde başaşağı içine dalarlar. Bunlar sizden uzak durmazlar, sizinle barışa gitmezler ve ellerini sizden çekmezlerse onları yakalayın, tuttuğunuz yerde öldürün. İşte böylelerinin üstüne gitmeniz için size açık bir izin ve kuvvet verilmiştir.
aYetleri Tam Oku Yalan Yorumlarınızı Çözmemize gerek Yok Anlatılmak istenilenin senin saptırdığın gibi olmadığı apaçık ortadadır
Ama Kör olan Göze Işık ne fayda. . . . . . . . . .
Şu ayette Bu anlamı Teyid Etmektedir.gerçi gerek Yoktur da vermek istedim ÖZET olarak
1-Ey iman sahipleri! Düşmanımı ve düşmanınızı dostlar yerine tutmayın! Onlar, size Hak'tan geleni inkâr ettikleri, Rabbiniz Allah'a inandığınız için Peygamber'i ve sizi yurdunuzdan çıkardıkları halde, siz onlara sevgi sunuyorsunuz. Benim yolumda gayret sarf etmek, benim hoşnutluğumu kazanmak için seferber olduğunuz halde, içinizde onlara sevgi gizliyorsunuz. Sizin gizlediğinizi de açığa vurduğunuzu da en iyi ben bilirim. Sizden kim bunu yaparsa denge yolundan sapmış olur.
2-Onlar sizi ele geçirirlerse size düşman olurlar; ellerini ve dillerini size kötülükle uzatırlar, inkâra sapmanızı isterler.
Mümtehine 1 ve 2.ayetler
Allahın Düşmanları Kimlermiş Sayın Kardeşim Allah Üçtür diyenler Üzeyr Allahın Oğludur diyenler Allah yoktur diyenler mi Öyle mi anlıyorsun Bu ayetten sen FİTNECİLER İFSAD EDEN TOPLUMA İNSANA ZARAR VERENLER
Bak yine ALLAH ne diyor ÖLDÜR mü diyor Düşmanı öldürdükten sonra Nasıl sevgi Koyacak Düşman Olanlarla Aramıza ???????
8-Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanları sever.
9-Allah sizi; ANCAK din hakkında sizinle savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran, çıkarılmanıza yardım eden kimselerle(Münafıklarla) dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir.
yine öldürme YOK Münafıkları ve Seninle Savaşanları Yurdundan çıkarıp eziyet edenleri Dost edinme diyor
Eğer savaşmaş Barış elini Uzatır İyiliği doğruluğu güzelliği Adaleti Ayakta Tutarlarsa Onlara ADALETLİ iyi davranın diyor. Belki Allah Onlarla sizin Aranıza Sevgi Koyar diyor.
BAK BAKALIM BİR FESAT ÇIKARICI BOZGUN YAPAN VE LAİK OLMAYAN ALLAH HAKKINDA SAVAŞAN DİNİME DİNLERE HAKARET EDİP SALDIRANLARIN TEK CEZASI ÖLÜM MÜDÜR.
Allah ve resulüyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalışanların cezası şudur: Öldürülürler yahut asılırlar yahut elleriyle ayakları çaprazlamasına kesilir yahut bulundukları yerden sürülürler. Bu onlar için dünyada bir rezilliktir. Âhirette de onlara büyük bir azap vardır. MAİDE 33
1-ÖLÜM
2-İDAM
3-ELLERİ AYAKLARI KESİLİR
4-SÜRGÜN
Bunların Hepsi Suçlara göre Cezaları değişir Tabiki İllaki Ben Hristiyanım Hurrraaaaa Kalk Çek Kılıcı Öldür değildir İslam
Yeter Artık !!!
eğer Bozgun fesat Çıkarmıyor Toplumu sarsacak bir vukaatı yoksa Dinlere saldırmıyor Allaha ve İnananlara Savaş Açmıyorsa Kendi Halinde Erdemiyle, İyiliğiyle güzelliğiyle Masumluğuyla başka bir Tanrıya Tapınıyorsa yada Tanrıya inanmıyorsa Ne yapalım Allah Hidayet versin deriz ve Onlara Adaletli Merhametli Davranırız İçimize alırız Dışlamayız Olur ki Allah Aramıza bir sevgi Koyar ama Yok Bozgun Çıkarıyor toplumu ifsad ediyor Bizlere Ellerini dillerini Kötülükle Uzatıp ırzımıza namussumuza saldırıp Savaş açıyorsa Ben Müminim Desede Cezalandırılması Gerekir Mutluluk maymununu Oynamayacağız Heralde Elbette Suça Göre Kuranda geçen ceza biçimlerinden birini Uygulayacağız.Zina cezası da Öyledir Ne diyordu Kuranda
İÇİNİZDEN (Müminlerden) Zina Yapanları Cezalandırın
Eğer Toplumu sarsacak Bozgun çıkaracak İnsan Haklarına Saldıracak Biri müslüman dahi olsada cezalandırılmalıdır Bu İslami Değil İNSANİ bir Görevdir Önce.
Ayrıca Şunuda Belirtmeliyim Ki Bu ayette Yahudilerden Hristiyanlardan Ehl-i kitaptan Bahsediyor ve onlarla Evlenmekten Bahsediyor
Öldürmen gereken kişiyle(Senin dediğine göre) nasıl evlenirsin Evlenip ondan Sonra mı öldüreceksin ?????????????????????????????????????????????????? ????????
(MAİDE 5)5. Bugün size bütün temiz nimetler helal kılındı. Kendilerine kitap verilmiş olanların(Yahudi ve Hristiyanların) yemekleri size helaldir. Sizin yemekleriniz de onlara helaldir. Mümin kadınların iffetlileriyle, sizden önce kendilerine kitap verilmiş olanların iffetli hanımları da mehirlerini verdiğiniz takdirde; iffetinizi korumanız, zinadan uzak kalmanız ve şunu-bunu dost tutmamanız şartıyla size helaldir. İmanı tanımayıp nankörlük edenin ameli boşa gitmiştir. Ve o, âhirette de hüsrana uğrayanlardandır.
bAK burda O öldürülmesi gerekenlerle(Senin deyişinle) evlenenler evine Misafir Olarak alan Yemeğini yiyen yemeğinden verenler mümin değiller mi yoksa biz mi yanlış görüyoruz.Yoksa Bunlar gerçek Müminler değil mi Haa ???
Senin deyiminle daha doğrusu sayın kardeşim Senin Din İslam diye Okuduğun Safsatalarda Yahudileri Hristiyaları ateistleri değil Onlarla evlenen Dost tutanları Yani Maide Suresi 5.ayetin Gereğini yapanları da Öldürmek lazım
Bunda Bir Terslik Yok mudur ?
EDİT
Bunda Bir Terslik Yok mudur ?
Vardır işte sizin de ortaya koymuş olduğunuz gibi ayetler birbiri ile çelişmektedir.
..Dileseydik onu, o ayetlerle yüceltirdik. Ama o, yere saplandı, iğreti arzularına uydu. Onun durumu şu köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan dilini sarkıtarak solur, kendi haline bıraksan dilini sarkıtarak solur. Ayetlerimizi yalanlayan toplumun örneği işte budur. Bu hikayeyi anlat ki düşünüp taşınabilsinler. ..
Alıntı
Köpek örneği hiç te inandırıcı bir örnek değil..
Arslanlar da dilini sarkıtarak solur..
Kaplanlar,Leoparlar,dünyanın hız şampiyonu Gueparlar..
İslam dininin bu hayvan düşmanlığı nedendir?
Bilen var sa..
Lütfen.
Bu mesaj başlıktan mı indi?
Yoksa ÇİÇEK'in fotokopileri gibi çoğaltılmakta mıdır?
..Dileseydik onu, o ayetlerle yüceltirdik. Ama o, yere saplandı, iğreti arzularına uydu. Onun durumu şu köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan dilini sarkıtarak solur, kendi haline bıraksan dilini sarkıtarak solur. Ayetlerimizi yalanlayan toplumun örneği işte budur. Bu hikayeyi anlat ki düşünüp taşınabilsinler. ..
Heh he, köpek muhammet konuşmaya başladığı sırada kalkıp gitse,
..Dileseydik onu, o ayetlerle yüceltirdik. Ama o, yere saplandı, iğreti .... hop köpek kactı,ayetin gerisini nasıl getirecekti acaba.
Ve evrensel kuranda günümüz insanı bu uyuz köpeği nerden görecek de inanacak.
Hayır sevgili mhmd,
O ayetle ilgili daha önce de fikir beyan etmiştim. Hatta arslanın dilini çıkararak solumasını gördüğümde Kuran'ın Tanrıdan gelmediğine iyice kanaat getirmiştim.O mesajı farklı bir isimle bir yerde yazdım ama bulmam zor olur. Ayeti görünce yeniden yazayım dedim.Geçen sefer de mesaj olarak yazmıştım.Ama kalıcı olması amacı ile başlık haline getirdim.
Biz de her şey dürüstçe..
O işlerden en azından ben anlamam.
yucemanitu
02-07-2009, 13:36
tamam adres ver Ben Havayi fişeklerle Yazacam sana İnanacakmısın Bakalım. . . . . . .
Allahı İnkar etmek İçin Kendinizi İnkar etmeniz / Yoketmeniz Gerekir İnsanın Zaten Her yeri Allahın varlığına delildir Göklerde karpuz Kabugunda Aramaya Gerek yok ne demiş : İnsan Hak ta Hak İnsanda
Yav havai fişekle değil onu hiçbir insan etkisi olmadan yazsa okuyan herkes inanır zaten mucize doğaüstü bir olay olmalı değil mi?
Demek ki fotokopi de olsa kimin ne ürettiği bir şekliyle ortaya çıkmakta.
İleri zekalılara duyurulur.
Bu bebeğin orasında burasında da bişeyler yazıyor, ne yapalım, bunlar yeni Allahlar ve peygamberler olmasın, biz mac donald yaratmış olabilir mi? Nike veya kodak peygamberimiz mi yoksa?
bu kadar kanıt varken daha ne duruyorsunuz...
http://www.xbebek.com/wp-content/uploads/2008/12/sponsor_bebek1.jpg
niye bu allah yazısı hiç latin alfabesiyle veya kril alfabesiyle yazmaz,allah sadece arapça mı biliyor.1400 yıldır öğrenemedi mi başka bir dil? latin alfabesini de öğrenmeli bence,çok işine yarar.ne demişler: bir dil bir allah,iki dil iki allah.
Vardır işte sizin de ortaya koymuş olduğunuz gibi ayetler birbiri ile çelişmektedir.
Yoktur Çelişki düşüncelerde ve saplantılardadır. . . Kuranın Gerçeklerini Kolay Kolay kabullenememededir
ben anlamadim allah bu yazilari neden muslumanlarin vucuduna arapca yaziyor.
bir fransiz bebeginin omzuna latin harfleriyle bi allah yazsinda onlari imana getirsin.
bu garipler zaten iman cukurundalar.
bu alllah tuhaf yaw
bazen zekasina supheyle bakmamak elde degil...
siparisci
05-10-2009, 16:01
İslam'da böyle hurafelere asla yer yoktur. Bunlar her gördüğü şeyi bildiği bir şeye yorma olayından başka bir şey değildir. Psikolojide yeri vardır.
Lâkin Allah zaten her yerdedir, bir yıldıza bakarak bile Allah'ın eşsiz ve tek oluşuna yemin edebiliriz. Son ve hak din İslam'dır. İslam bir çok badireler atlatmıştır ve artık mucizeye gerek yoktur. Evren kusursuz yaratılmıştır ve bunun eşsiz yaratıcısı Allah'a şükürler olsun.
Ne o bebeğin yüzünde Allah yazıyor diye Allah vardır, ne de hiç bir yerde yazmıyor diye Allah yoktur. Müslaman olup müslümancılık yapmaktır bu.
bilirkisi
05-10-2009, 19:45
Allah yazisi neden arapca yazar?
Cunku "allah" yazmak cok kolaydir. Sadece bes tane cizgi, bir de bunlari birlestiren altta yatay bir cizgi yeterlidir. Mesela, elinizde de "allah yazar", parmaklarinizi duzlestirdiginiz zaman.
Bir ara, kalpte allah yaziyor diye Haluk Nurbaki bir seyler cikartmisti. O da benzer bir sey. Yoksa soyle kelli felli sulus hattiyla, bi de celle celaluhu da yazacak sekilde bir sey gormek pek mumkun degildir.
İslam'da tesadüf ve şans gibi terimler yoktur sadece tevafuk(İlahi hikmet) vardır...
Her şeyi yaratan Allahtır o bebeğin yüzünde ki benleri ve o bilmem kime benzeyen patlıcanı da...
Her doğan bir canlı Allahın mucizesidir...
O mükemmel sanat eseri olan bebek bence gözünde ki Allah yazan benden çok daha büyük bir delil Allahın varlığı için...
Ancak Hz.Muhammed (s.a.v)'in isminin'de yazması dinleri kabul etmeyenlere bir işaret ama anlayana...
makaveli
21-10-2009, 02:05
bnm popomda muhammed yazıo..ama latince ..bunun bi anlamı olabilir mi...brz heyecanlandm da...belki musluman olurum
ozgur_beyin
03-11-2009, 22:39
merak ettim bu yüzde ne yazıyor
http://i.ekolay.net/i/1103/maymundomuz200_0034_334.jpg
http://haber.ekolay.net/Haber/2910/658351/maymun+suratli+domuz.aspx?s=mh
niye bu allah yazısı hiç latin alfabesiyle veya kril alfabesiyle yazmaz,allah sadece arapça mı biliyor.1400 yıldır öğrenemedi mi başka bir dil? latin alfabesini de öğrenmeli bence,çok işine yarar.ne demişler: bir dil bir allah,iki dil iki allah.
ingilizce ya da Fransızca nasıl Allah yazsın yahu :)) God mı yazacak Un Dieu (fransızca bilmiyorum babelfishten baktım) mü yazacak öyle yazsa kim anlar onun bizim müslümanların Allahı olduğunu amaç orda müslümanlara ve türklere seslenmek türklere de latin harflerine geçti diye selzeniş var biraz tabi :)))
Off,of... Yazdık ya...Bidehamı....
Allahım,sana inanıyorum,sana sığınıyorum....Ben senden akıllı değilim,senden güçlü ve her şeyi bilen de değilim. Sana inanıyorum,sana sığınıyorum...
Allahım, çocuğun bacağına birşeyler yazdığınçocuğun kutsaliyeti falan,filan internette dolaşıyor.Şimdi de çocuğun yüzünde Allah,Muhammet yazdığı...
Yeter artık yav,,, Allah bu kadar aciz ve cahil mi(sizin kadar). İnsanı zorlan konuşturuyorsunuz, Allahu teala İhtiyacı mı var bunları yapmaya?. İsteseydi, Hz.Muhammetin alnından kıçına kadar adını yazardı...Ayetleri alnının ta ortasına yazardı....
Sizin adınıza ben utanıyorum, Allah ne yapsın....Allah aşkına, bu kadar da ucuz olmayalım......
bir insan inanmak istemezse inanmaz..kainatın tek başına var oldugunumu düşnüyorsunuz.peki bu düşünce size ne kazandırıyor.hiç bişey ölümden sonra hayat olursa ve inanmadığınız için sonu olmayan bir azapla cezalandırılacaksanız o zaman ne yapacaksınız...diyelim ki o bebeğin yüzündekiler benzerlik gösterdi rusyadaki çocugun ayağında çıkan ayet e ne diyeceksiniz...peki dünyadaki inanmayanların sayısı ne kadar ?inananların yanında yok denecek kadar az...aklınızı başınıza devşirin önyargısızca düşününde iman edin yoksa inkarcıların sonu ayette pek acıdır...
lighthouse
02-01-2010, 23:15
neden se hep arab alfebesiyle yazılıyor , birazda latin alfebesiyle yazılsın
maliyildiz
04-01-2010, 01:44
Vay canına bu bebeğin gözünde Allah ve Muhammed yazıyorsa hemen inanalım. Tanrı yaratmış bir de üstüne imza atmış. Gerçekten bu şekilde mi insanları inanmaya çağrıyor Tanrı. Eğer öyleyse inanmıyorum arkadaş. Esen kalın :))
Bir ara Allah diyen aslan vardı ona ne oldu?
Bir ara Allah diyen aslan vardı ona ne oldu?
Allah canını almış onun :lol:
Yüce Allah ın var olduğunu anlamak için hakikaten böyle şeylere gerek yok.Ve maalesef çoğu gösterilenler de yalan,dolan.Durum böyle olunca da herkes bu defa müslümanları üçkağıtçılıkla suçlıyorlar haklı olarak.Koskoca bir akıl verilmiş insan oğluna ve onu kullanacağı yerde başklarının sahte işler üreten beyinlerine inanmayı tercih ediyorlar.Bir defa hiç düşündünüz mü dünyaya geliş sebebimizi?Ben ,İmtihan amaçlı olduğu ve bize verilen akıl ile sorumlu olacağımızı biliyorum .Akıl...Koskoca bir nimet..Hayvanla aramızdaki fark..İrade sahibi olmamızı gerektiren müthiş değer...Ve neden mucizelerin artık bugün geçerli olamayacığını kabul etmek istemiyoruz?İmtihan sebebi gün gibi ortada iken,bizler hala bugün teknolojik yollarla bütün bu sıradışı olayların gerçek yüzlerini ortaya çıkarabileceğini bilemiyor muyuz?Hz.Muhammed in bu dönemde neden ortaya çıkmadığını anlayamayacak kadar aptal mıyız?Vahiy dahil olmak
üzere bütün gerçekler teknolojik imkanlarla rahatlıkla ortaya çıkarılabilirdi çünkü.Ama bu defa insanlar araştırma yapmak yerine körü körüne inanmak zorunda kalacaklardı.Kuran ı Kerim im ilk emri oku oysa.Ve biz okuyup,araştırıp,deneylerle ispat yapacağımıza,böyle rapidoyla boyalı olup olmadığını sorgulayabileceğimiz bir olaya hemececik inanıveriyoruz.Ne de olsa birileri bizim yerimize okumuş,araştırmıştır.Ne de olsa bizler akıl sahibi değiliz.(!) Lütfen artık uyanalım...Yaratılışımızın tek nedeni,Yüce yaratanı tanımak,onu araştırıp,öğrenmek,Çok okumak,,lmi heryerde aramak.İnanın başka da bir amaçla yaratılmadık...Yoksa direkt cennette kalır,dünyanın ve kendimizin varlığını hiç araştırmadan ve bilemeden öküz öküz yer ,içer,eğlenirdik.Oysa işin içinde hakikaten büyük bir imtihan ve amaç gizli.Yüce yaratan hepimizi bu sırrı çözmeye nail etsin inşallah.
undersun
05-03-2011, 17:24
Uğraştığınız şeylere bak allah dilediğini imana getırır..böyle şeylerle kimse imana gelmez Allaha ınanmaz...inanmayan zaten inanmaz...neyi tartışıyosunuz ki..çook komik..
Allah birdir ilk önce bir yaratıcının olduğuna inanın bence karşılıksız inanınn inanmak korkmak değildir. İnançlı insanlar korkmaz..Allahdan korkmak demek ona saygı duymakdır..
Şeytanın varlığınıda ınanın..
Şeytanın en büyük oyunu kendisini unutturmasıdır..
Neden bir Kitap devamlı iiyiliği emretsinn insanda böyle bir nefis ego bilmem ne varkenn..Neden böyle bir kitap sizin deyımınzle yazılsınn..NEden siz böyle bir kitabı karalıyosunuz neden düşününn..
Düşününn bu açık bir delildir...
Allah birdir ilk önce allaha inanın islamı hrsitıyanlığı yahudiliği sonra tartışın..
ilk önce allahaın varlığına birliğine innanmak gerekir buda çevrenıze bakarak anlayabilceğiniz bişiydir..
kerem190
09-03-2011, 21:34
sizin allah kendini ispatlama çabası içinde ama yemezler! muhammed nasılmış, selam söyle ona buradan bizim adımıza! :)
Maşallah... Hâlâ yaşıyor mu bu çocukcağız? Yaşıyorsa da büyüyünce nasıl mutlu olur dersiniz?
kerem190
10-03-2011, 01:46
çocuğa büyünce ne olacaksın diye sormuşlar! Çocuk ta, muhammedin saptığı yol olmasın da ne olursa olsun demiş!
karmakan
01-09-2011, 23:42
görür görmez imana geldim(!) bu nasıl bir lütufdur. hem de yüzünde yazıyor hayret.
http://zamana.kz/cache/2053_0_0_images_material_2010_07_tilsim-02.jpg
Bu Kazakstanda olmus:
Жақында Қызылорда қаласында таңғажайып оқиға орын алды. Осы қалада тұратын Мәдина Әбілқайырова деген 18 жасар бойжеткеннің денесіне бір түнде ғайыптан Құран сөздері жазылып шыға келген (суретте). Ал өткен жылы дәл осы уақытта Дағыстанның Кизляр ауданындағы «Қызыл Октябрь» деген елді мекенінде денесінде Құран жазулары таңбаланған Әли есімді жас нәресте шыққан еді.
Таңғажайып оқиғаға куә болған Ақылбек Сыздықов былай дейді: «Мен көптен бері табиғатта пайда болып жатқан мұндай ерекше құбылыстарды, таңбаларды зерттеп жүргендіктен Мәдинаның жағдайын ести сала, өзін арнайы барып көріп қайттым».
Ақылбектің айтуына қарағанда, Мәдина білегіне Құран жазулары түсерден біраз күн бұрын ауырып қалыпты. Бірақ дәрігерлер оны қазақшылыққа қаралу керектігін айтқан. Арада бір апта өткенде, таңертең оянған Мәдина қолына әлдебір таңбалардың пайда болғанын көреді.
Ата-анасы мұның сырын білу үшін Мәдинаны жергілікті мешіттің имамына алып барған екен. Имам оның «Бисмиллә рахман-рахим», «Аллаһу Әкбар» деген ұғымды білдіретін арабша жазу екенін айтып берген. Бір қызығы, әлгі жазу өзінен-өзі өшіп, көмескіленіп барып қайта жаңарып отырған.
«Мәдина – киелі есім, – дейді Ақылбек Жаңабайұлы. – Мәселен, Мұхаммед пайғамбар Мәдина қаласында жерленген. Бұл оқиға тура Мәуліт айының қарсаңында орын алуын, Алла-тағаланың адамзатқа көрсеткен кереметі деуге болады. Дағыстанда орын алған осындай таңғажайып оқиғаның кейіпкері, кішкентай Әлидің анасының есімі де Мәдина болатын. Бұл – таңқаларлық сәйкестік».
А.Сыздықов мұның елімізде орын алған ерекше оқиға екенін, ғалымдарымыз бұл жағдайға немқұрайлы қарамай, арнайы зерттеу жүргізуі керектігін айтады.
http://zamana.kz/component/content/article/1-latest-news/2053-2010-02.html