Orijinalini görmek için tıklayınız : Bebeğin yüzünde "Allah ve Muhammed" yazıyor
SanliTurk
18-07-2007, 01:08
Adıyaman'da 2 ay önce dünyaya gelen bebeğin elmacık kemiğinde Arapça 'Allah', göz kapağında 'Muhammed' şeklindeki ben görenleri hayrete düşürüyor.
Adıyaman'da yaşayan Baba ailesinin ilk çocuğu olan ve iki ay önce dünyaya gelen Muhammed'in yüzündeki ben, iki ay içerisinde Arapça 'Allah' ve 'Muhammed' yazısı şeklini aldı. Bebeğin ilk doğduğunda elmacık kemiğinde mercimek büyüklüğünde olan ben gittikçe büyüyerek şekillendi. Doğumdan 15 gün sonra bebeğe ismini veren imam tarafından fark edilen yazılar, bebek büyüdükçe belirginleşmeye başladı. İlk olarak elmacık kemiğinde bulunan 'Allah' yazısı belirginleşen benin göz kapaklarına uzanan kısmında 'Muhammed' yazısı ortaya çıktı. 'Nazar değmesin' diye bebeklerini kimseye göstermeyen Baba ailesi, çocuklarının ismini Muhammed koydu. Muhammed'in yüzündeki yazıyı görenler hayretlere düşüyor. Baba ailesinin yakınları Muhammed'i kucaklarından indirmiyor.
Baba Cengiz Baba, bebeğin 15 günlük iken 'Allah' yazısının ortaya çıktığını ifade ederek, "15 günlük iken, imam ismini kulağına okurken yazının farkına vardı. O zaman 'Allah' yazısı vardı. Diğeri tam belirgin değildi. Biraz daha büyüdükten sonra hocaya gösterdik; 'Allah' ve 'Muhammed' yazısının olduğunu söyledi. Çocuktaki yazıyı görenler şaşırıyor. Hoca nazar değmemesi için kimseye göstermememizi söyledi" dedi.Anne Nurgül Baba ise, bebeğindeki benin mercimek büyüklüğünde olduğunu ve daha sonradan şekil aldığını dile getirdi. Hala Emine Baba, bebek doğduğunda bebeği ilk kucağa alanın kendisi olduğunu ve benin çok küçük olduğunu belirtti.Amcası Orhan Baba'da bu yazının ibret alınması gerektiğini ve bunun işaret olduğunun altını çizerek, "Ne mutlu ki; Allah bunu bize nasip etti. Başta İslam Alemi olmak üzere herkes bunu ibret almalıdır. İbret olması için herkesin bu yazıyı görmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
vidyoyu izlemek için:
Yüzü lekeli bebek (http://www.youtube.com/watch?v=Hu0C8MHsBLc&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ecaytv%2Ecom%2Etr%2Frize%2E cay%2Etv%2Fhaber%5Fdetay%2F%3F4102%2DBEBEGIN%2DYUZ UNDE%2DALLAH%2DVE%2DMUHAMMED%2DYAZIYOR%2Ehtml)
Çilek renkli doğum lekeli bebek (http://www.caytv.com.tr/rize.cay.tv/haber_detay/?4102-BEBEGIN-YUZUNDE-ALLAH-VE-MUHAMMED-YAZIYOR.html)
http://www.caytv.com.tr/rize.cay.tv/images/haberler/Still0704_00003-3354_M.jpg
DreiMalAli
18-07-2007, 01:23
İslam aleminin çoook önemli işleri var anlaşılan.
Çocuğun yarası nedir, gözüne zarar verir mi? diye endişelenerek doktora göstereceklerine...
Konu hakkında bilgi vereceklerine...
Sinekden yağ çıkarınlara yuh olsun.
Reklam amacı için çocuğun sağlığıyla oynayanların hiç mi vicdanı yok be.
Yuh yani.
Yüzlerine tüküresim geldi.
VAKİT GEÇMEDEN ŞU ÇOCUĞU DOKTORA GÖTÜRÜÜÜÜÜÜÜÜÜNNNN.
"Bir sebze ya da tahta parçasının ya da bir ineğin üzerindeki şekillerin bir şeylere benzemesi
mümkündür. Richard M.Nixon'a çok benzeyen, ülke çapında ün kazanmış bir patlıcan vardı.Bu
gerçekten ne sonuca varabiliriz ? Tanrısal ya da dünya dışı müdahale mi ? Patlıcan genetiğinde
Cumhuriyetçi parmağı mı var yoksa ?" C.Sagan Karanlık Dünyada Bilimin MUm Işığı...
Görülüyor ki sadece bizim inançlılarımızı değil tüm insanlığın bu benzetme ,bazı şekillerden ilahi sonuçlar çıkarma hastalığı var. Doğadaki ilginç benzerliklere ilgi duyan ingiliz araştırmacı John Michell bir kitap bile yazmış :Natural Likeness.(Doğal benzerlik) Neler yok ki. İsanın yüzüne
benzeyen tortilla,Güneşin bir fotoğrafında Efendinin yüzü v.b
Demek ki *bizde Allah yazısı onlarda İsa ve Meryem Ana figürleri revaçta. Herkesin gönlüne göre...
InVitatio
18-07-2007, 01:52
Peki sanlitürk
varsaylim bu cocugun yüzündeki "görüntü" bir korkulacak hastalik degil
ve zaman icinde büyüdükce kayip oluyor, iyilesiyor , yok oluyor
o zaman ne olacak
Allah yok mu olacak ?! :)
hani diyorum peygamberin sirtina kendi ismini- ki onun ismi bile yok -
o kendinden "ben benim" diyendir niye yazdirmadi ?!
veya simdi birileri cikip bu cocuga secde edilmesi gerek cünkü bu cocuk
allah'dan bize mesaj getiren diyenler cikarsa ne yapacagiz ?
gec dostum gec bunlari
zelzeleci
18-07-2007, 03:58
Hocaya bak :)
Hoca *nazar *değmemesi *için *kimseye *göstermememizi *söyledi... :) :)
Yazık bu Allah'a yazık vallah. Acıyorum bazen. Sırf var olduğunu ispatlamak için ne durumlara düşüyor. *:) :)
Gerçi var olmadığını ispatlamak için de yapmış olabilir böyle bir şeyi :) :)
SanliTurk
18-07-2007, 08:15
İnşallah sizin kalbiniz mühürlenmemiştir.Allah'ın mühürlediği kalpleri kim açabilir ki?
Canım bebeğim,
Yazık ki; cahil bir toplumda dünyaya gelmişsin.
Yazık ki; hurafelere inanan bir ailen var, yazık...
Çocuğun gözündeki oluşum, muhtemelen dermatolojik bir hastalık.
Götürülmesi gereken yer hastane ve gösterilmesi gereken kişi doktorlar.
Hem de, dermatoloji, göz ve çocuk uzmanları.
Bu topluma yazık.
İnandığınız ALLAH; büyüklüğünü, bir bebeğin göz kapağına damga basarak mı sağlıyor???
İNSAF
İNSAF YA HUUUUUUU...
Kimin kalbi mühürlü bilmem ama, bu habere konu olan, yayınlayan, inanan ve savunanların; hem gözleri, hem beyinleri ve hemde kalplerinin kör düğümle mühürlü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Ben de değerli kardeşim mhmmd'nin bu yazısının altına gözü kapalı imzamı atarım.
Yahu bizim allahın işi gücü kalmamış oraya buraya adını yazıyor he
* E tabi naapsın bi müddet sonra yanlızlık koyuyor adama de mi?
* Kendini oyalıyor garibim
* mhmmd abim yaw töbe de
* allah üstünde allah yazan bişeye kötü bişey olmasına izin verir mi
* haşa
* Yanlız görenin kim olduğuda ilginç bişey
* kim olacak ?? imam tabi
* ne diyim ben sana imam abim
*allahın, benli doğacak bebeleri senden korusun...
SanliTurk
19-07-2007, 00:37
Yazık size yazık!
Allah siz gibilerin kendisine inanıp kurtuluşa ermeleri için bebeğin yüzüne ismini yazmış.
Bu olayı küçümseyecek kadar küçülmüşsünüz.
Bebeğin yüzünde sadece Allah yazsa ttesadüf eseri olduğunu belki söyleyebiliriz.Ama hem Allah hem Muhammed(s.a.v.) yazıyor.
Bunca mucizeye rağmen nasıl inkar ediyorsunuz?
Sizin açınızdan bakacak olursak: "Ya Allah varsa." ahirette hesabınmı nasıl verirsiniz?
Bir de derler ki: "Rabbinden üzerine bir ayet (mucize) indirilse ya!.." De ki: "Gayb yalnızca Allah'ındır, siz bekleyedurun; ben de sizlerle birlikte bekleyenlerdenim." * (YUNUS SURESİ / 20)
Olanca yeminleriyle, eğer kendilerine bir ayet gelse, kesin olarak ona inanacaklarına dair Allah'a yemin ettiler. De ki: "Ayetler, ancak Allah katındadır; onlara (mucizeler) gelse de kuşkusuz inanmayacaklarının şuurunda değil misiniz? * (EN'AM SURESİ / 109)
Bilgisizler, dediler ki: "Allah bizimle konuşmalı veya bize de bir ayet gelmeli değil miydi?" Onlardan öncekiler de onların bu söylediklerinin benzerini söylemişlerdi. Kalbleri birbirine benzedi. Biz, kesin bilgiyle inanan bir topluluğa ayetleri apaçık gösterdik. * (BAKARA SURESİ / 118)
* * * yahu burada işimiz çok zor. Kardeşim İslamiyete göre Kuran en büyük mucizedir, başka da mucizeye gerek yoktur.
* * * *Bu insanlara önce İslamiyeti ögretecegiz ondan sonra ancak tartışabiliriz.
* * * *Bir medrese forumu açmak gerekiyor. *:lol:
* * * *Bak kardeşim İslamiyete göre ( Sünni ) dünya bir sınav yeridir. Allah gerekeni bildirmiştir ve itaat bekler. Senin iradene karışmaz. Bu sınavdan başarı ile çıkıp Allah'a kavuşmak ya da ölümden sonra cehennem azabına katlanmak kulun işidir. Onun için de İslam inanışına göre müminler mucize beklemezler. Yaratılış ve Kuran zaten yeterli mucizedir, başkasına da gerek yoktur. Her şey ahret içindir. Sen hangi dine mensupsun acaba.
* * * * saygılarımla
not : medrese forumu için spartacusa başvurmanızı önemle hatırlatırım.
InVitatio
19-07-2007, 01:06
Sevgili SanliTurk
cidden senin haline üzülüyorum....
sen bir müslüman olarak gayet iyi bilmen lazim ki
"mucizeler" sadece Allah'in Peygamberlere verdigi bir lütfdur....
sende benim gibi bilmelisin ve kabul etmelisinki
Allah'in son elcisi Hz Muhammed di....
peki simdi bu mucize ise o zaman bu cocuk Peygamber mi ?
Peki Peygamber ise Hz Muhammedin son Peygamberligi ne olacak ?
Eger sen bunu bir mucize diye kabul ediyorsan
mantiken bu cocugu Allah tarafindan secilmis , ayricalikli bir insan olarak kabul etmelisin
ona gerekirse peygamber vari saygi göstermelisin.....
senin aklin mantigin aliyor mu bunu ?
Benden sana dostca bir tavsiye,
eger imanini böyle ipe sapa gelmez seyler ile ayakta tutarsan
Allahin ne olup olmadigini ve Kurani Kerimin asil mesajini ne yazik ki hic anlayamayacaksin.....
Not : * * Bak kardeşim İslamiyete göre ( Sünni ) dünya bir sınav yeridir. Allah gerekeni bildirmiştir ve itaat bekler. Senin iradene karışmaz. Bu sınavdan başarı ile çıkıp Allah'a kavuşmak ya da ölümden sonra cehennem azabına katlanmak kulun işidir. Onun için de İslam inanışına göre müminler mucize beklemezler. Yaratılış ve Kuran zaten yeterli mucizedir, başkasına da gerek yoktur. Her şey ahret içindir. Sen hangi dine mensupsun acaba.
vallaha bravo dilaver abim....senden iyi bir müslüman olurmus ya ;)))))
ziggurat
19-07-2007, 01:36
Mercekle bakinca,Erbakan,Tayyip,Kombassan,Jetpa,Yimpas,Feto ,Ali Dibo,Deniz Feneri ve hatta Saidi Nursi ve bilimum bütün Molla takiminin ismi var.
ozgur_beyin
19-07-2007, 08:47
Şanlı türk (şanlı olmayan türklerin sonu kötü galiba) hamaset edebiyatı yapmak, başka ülkeleri bilmem ama şark toplumlarında iyi pirim yapıyor. Seçtiğin nick bile seninde bu kabil insanlardan olduğunu gösteriyor.
*''şanlı'' insanlar topluluğu, eğer iyi bir ekomomileri yoksa, sosyal bir devlet olamamışlarsa ,dünyadaki
siyasal ağırlığı davulcu yellenmesinden öteye geçemiyorsa, sizin şanlı veya şan'sız olmanızın hiç bir kıymeti- harbiyesi yoktur. Sadece kendi aşağılık kompleksinizin altında ezilmenizin dışında.
Sevgili şanlı türk tahmin ediyorum yaşın 20 *civarlarında, biraz daha fikri olarak olgunlaştığında
şanlı türk olmak, çekirdeksiz karpuz olmak kadar önem arzettiğini anlayacaksın.
Gelelim REMZ'lere , bu tür varyasyonlardan, islam adına ümitvar olmanız acıdır. Eğer kuranın söylediği veya tarif ettiği, bir ALLAH varsa ,böyle basit, islami literatürde bile yeri olmayan *mavallarla kendinin *VAR olduğunu ispata çalışmaz. İslama faydası olduğunu zannettiiğin bu tür zırvalar veya remzlerden ümidinizi kesin ve kendinize güldürmeyin. Bu tip işaretler , argo tabiriyle laga lugalar *mızraklı ilmihalden başka kitap okumamış
ham sofular üzerinde etkili olabilir. Ama bu sitede, insanın fikri sığlığını göstermekten başka işe yaramaz.
Yazık size yazık!
Allah siz gibilerin kendisine inanıp kurtuluşa ermeleri için bebeğin yüzüne ismini yazmış.
Bebeğin yüzünde sadece Allah yazsa ttesadüf eseri olduğunu belki söyleyebiliriz.Ama hem Allah hem Muhammed(s.a.v.) yazıyor.
Sizin açınızdan bakacak olursak: "Ya Allah varsa." ahirette hesabınmı nasıl verirsiniz?
arkadaşımızın sanırım psikolojik sorunları var. :) tam bir beyni yıkanmış insan tarafından söylenen sözlere imza atmıştır kendisi..allah sizin gibilerin kurtuluşa ermeleri için bebeğin yüzüne ismini yazmış..Şimdi soruyorum sana neden Allah insanlara zulüm eden kişilerin hak yolu bulması için mucizeler göstermiyor da bizim gibi eleştirici kendi halinde vatandaşlara mucize gönderiyor? ayrıca ben de senin açından söyleyeyim Ya Allah yoksa diye soruyorum sana.Sen,ya varsa ya yoksa gibi sözlerin arasında kalmışsın..Sana göre evet tanrı vardır çünkü onu yaratan o kavramı kendi içinde inandıran kişi sensin.Herşeyi mucize olarak görürsek ohoo bizim yapacak çok işimiz var..Her önüne gelen böyle derse evin yolunu zor buluruz :D
Bunlar pigment lekeleri, Allah felan yazdigi yok. Hadi gozun bittigi yerde Allah yaziyor, peki gozkapaginin uzerindeki kocaman anlamsiz leke nedir?
Burada videosu var;
http://www.youtube.com/watch?v=Hu0C8MHsBLc
Adam diyorki, "Hoca kimseye gostermeyin, nazar deger dedi" bizde ilk size gosteriyoruz. Ilk gosteriyoruz dedigide koca tv kanali. Zavalli insanlar, sunlara bi bakin. Ne kadar bos ve anlamsiz bir hayat, ne kadar bos ve anlamsiz kafalar.
Yazık size yazık!
* Yafri yazık ki ne yazık
* Seninde aklın alıormu şanlı türk
* koskoca allah
* mucize bulamamış
* bebeğin yüzüne ismini yazıyor.
* İşi gücü kalmamış,
* peygamberinin cariyeleriyle uğraşıyor.
* Yafri hakaten yazık,
*
* böyle körü körüne bağlanıp o çocuğu doktora götürmeyenlere....
spartan-troy
19-07-2007, 12:14
onlara soylesenden soylemesende farketmez onlar inanmazlar
(ve sevaun aleyhim e enzertehum em lem tunzirhum la yu'minun)
Troyya yapmışsın yapacağını he
*Bak valla cidden soruyorum.
*Sen gidipte BUNA mı inanıyorsun???
*Aldostunun bir yazısı vardı kendi tanrsı hakkında okumanı tavsiye ederim sana...
Şanlıtürk gibilerinin yaşamasının böyle masum yavrulara ne kadar zararı dokunuyor görüyor musunuz?! izledim filmi yemin ederim senden ve senin gibilerden iğreniyorum şanlıtürk varsa eğer al-lah'ın laneti senin gibilerinin üzerine olsun.. bu bir mucize olur ki muhammed'e küfretmiş oluyorsun sen farkında mısın? hiç alakası yok ya benim de elimde israil'in işareti var siyon yıldızı buna ne demeli? ben bundan önceki hayatımda yahudi miydim yoksa? *:D yoksa musa'nın son jenerasyonu ben miyim?? yavrucak gözlerini bile açılmıyor sana ne diyim bilmiyorum ki? eğer mümkünse bu ülkede kalma zaten ülke beter durumda senin gibi hurafecilerin vereceği zarara daha fazla katlanamayacağız!!
yazık yavruya, hastalığı neymiş bilen var mı?
Sevgili enkidu ;
Yazını okuyunca kendimden utandım *:(
"yazık yavruya, hastalığı neymiş bilen var mı?"
Sağduyu dedikleri bu olsa gerek.
eski insanlar gibisi yok. bi büyüğüme sordum. bu sadece bir benmiş, çocuğa bi zarar vermiyormuş. umarım haklıdır. bende tv'den anımsıyorum şimdi. feriştah adlı bir hanfendininde suratında da vardı. *:lol: *:lol: *:lol:
spartan-troy
19-07-2007, 18:25
onlar kördürler görmezler onlar sagırdırlar isitmezler.
ama siz acele istemeyin.onlar yakında her seyi bilecekler.
Yahu 1400 sene birinden,2000 sene birinden,3500 sene de birinden geçti.Bekleye bekleye belleri kırıldı ne gelmez trenmiş bu *:lol:
spartan-troy
19-07-2007, 18:59
valla bizim icin daha erken...size gore gelmeyen tren...zaman izafidir hocam...biliyorsun...
Evet aynı şeyi söyleyen çok var haklısın da zaman bir size mi izafi ? :lol: *:lol: *:lol:
spartan-troy
19-07-2007, 19:15
sana gore uzun bize gore kısa...sana gore kısa olan bize gore uzun....bu boyle yani...bize gore size gore yok....ben kısalttırmadan aynı yola cıkarım..sen ise uzattırmadan aynı yola cıkarsın...bana gore zaman kısadır ...sana gore uzundur..ama cıkılan yol aynı...
5.Buda'yı bekleyen mi ararsın ?
Şah Behram'ı bekleyen mi ararsın ?
Ordular Rabbı İlya'yı bekleyen mi ararsın ?
İsa Mesih'in 2.Dönüşünü bekleyen mi ararsın ?
Mehdi ve İsa'nın geri dönüşünü bekleyen mi ?
Ne izafi zamanmış Ya Huuu * :lol: *:lol: *:lol:
spartan-troy
19-07-2007, 19:18
valla bize gore kısa...diyorum ya....
Tabi doğru ya troyya dedi ise öyledir.Bekle güzel kardeşim bekle.Hiç bir beis yok bekle *:)
spartan-troy
19-07-2007, 19:23
ölüme kadar surem var sonra benim kıyametim kopacak zaten..seninde diğerlerininde..
sizde eglenmenize devam edin....eglenmede cunku izafidir....
Vay be yeni trend bu ha.Troyya ölünce kıyamet kopacak.Eeee 1400 yıldır ölen ölene görmedik kıyameti *:roll:
Troyya gittiğin yerde "Ya Hu millet eğlendi biz niye buradayız" deme sakın *:)
Gerçi o da izafidir *:wink:
spartan-troy
19-07-2007, 19:27
bir yanıldıgın nokta var...kıyamet kopacak demedim...benim kıyametim kopacak dedim...
carptırma olayı.
İspatını göstert bakayım senin kıyametinin kopacağının "Somut ve gerçek" milletten ispat isteyen bay...... :lol:
Bu arada bir ricada bulunmuştum.Bak kalbimi kırdın.
Spartan-troy daki spartan ne anlama geliyor ? *:wink:
Dünyada 6.yy dan kalma 4 adet Kur'an vardı ve görmüştün.Sonra "babam gördü" olmuştu.Bu da onun gibi olmasın sakın troyya ne dersin ?
ziggurat
19-07-2007, 19:42
Yav bu dincilerde dogru dürüst bir adam cikmiyor.Ki... söyle biraz bizi zorlasin ,düsündürsün.Eline Mizrakli namaz ilmihalini alan kendini okumus hissesiyor, TD sitesine geliyor.Kimi Sanli türk,kimi virüs ismi gibi Spartan -troy vs.Neden arapca isimler koymuyorsunuz kendinize arkadaslar.........
spartan-troy
19-07-2007, 19:46
ben ölünce iş bitmiş oluyor demektir kardesım...spartan cesaret demek ingilizce de....troy ise truva sevdigim filmin adı ..savascı sembolundedir...
ziggurat hani namaz kılcaktın sen....insanları aldatman cok dogrucu bir adam mı oldugunu var sayıyor..ben hepinize yeterim be...hepinizin icine kurt dusuruyorum....gulun gulunsiz...
hadi iyi aksamlar...
spartan-troy
19-07-2007, 19:47
ha bu arada psiko goster demissin....bu kadar ahmakca bir cumleyi senden duymak cok uzucu...ölememi mi istiyorsun yani...kendini öldür ve göster diyorsun...hem ölsemde sen göremezsin ki....td yi gören var mı aranızda.
Troyya sana seni en güzel kim anlatıyor ?
Liopleurodon mu ? *:lol: *:lol:
Tarih: 2007-07-19, 19:22:52 * *Mesaj konusu: Re: BEBEĞİN YÜZÜNDE ALLAH VE MUHAMMED YAZIYOR * *
--------------------------------------------------------------------------------
İspatını göstert bakayım senin kıyametinin kopacağının "Somut ve gerçek" milletten ispat isteyen bay...... *
--------------------------------------------------------------------------------
“Söylediklerinize katılmıyorum ancak düşüncelerinizi özgürce dile getirmeniz için mücadele etmeye hazırım" *
Demek "Gözleri vardır görmezler" ha ilginçsin troyya
spartan-troy
19-07-2007, 19:55
her nefis ölümü tadıcıdır.sizi iyilikle ve kotulukle imtihan ediyoruz.bize donduruleceksiniz.
sen simdi onları bırak onlara ayetlerimi gosterecegim...
iyi aksamlar....psiko cumlen sacma....ölümüm benim işimin bitişidir..dolayısıyla kıyamettir...ben bu manada soyledim...anlayana davul zurna...anlamayana....
neyse...iyi kandiller
iyi aksamlar
Bu arada ismin ile ilgili bilgi verme nezaketin için teşekkürler troyya.
Bilesin senin dahi ölmeni istemem.Ama ölüm denilen şey herkesi sonunda alacak o ayrı.
Her ne kadar sinirinden kaynaklı ağzın bozuk olsa da,inancın bir tarafa İNSAN sın neticede troyya.
Dua ederken biraz tefekkür etmeyi unutma *:)
İyi kandiller.
Nebenbuhler
19-07-2007, 22:20
Rizede bir yerde atatürkün silüetine benzer bir gölge olayi varki bence basliktakinden asag sayilacak bir yani yok,bu demek degildirki bir metafizikci bize dogrudan degilde böyle esrarengiz(!)yollarla mesaj iletmeye calisiyor.Insandaki kusur(!)bile isin icine din girince nasilda hemen kullaniliyor,isin kötü tarafi ailesinin cocugun bu durumundan gurur duymalari.Bazen umutlaniyorum insanlik pek sürmez din denilen su melanetten kurtulur diye,sanirim isimiz coooook uzun sürecek,ama sonunda bilim kazanacak.
ziggurat
19-07-2007, 23:04
Spartan-troy gercekten cok saf bir adama benziyorsun.Muhammedin marifetleriyle biz dalga geciyoruz,tamam namaza baslayacagim diyorum sen de sazan baligi gibi aga düsüyorsun.Sen ahzap37 ve 50 de beni ikna ettigini mi saniyorsun.Hem bizim bir yaraticiya inanip inanmamamiz sizi nicin bu kadar ilgilendiriyor.Kendinizi yaraticinin avukatimi saniyorsunuz.Insanligin hic bir sorunu ile ilgilenmeyen dinciler neden inanclariyla fazla ilgililer bunu anlayamiyorum.
valla sizleri bilmem ama bem bu bebekten çok etkılendim.
nur saçılıyo yüzünden valla..
artık imana geldim.. yakında bi imam bulup kemale ermeyi planlıyorum...
hepinize tavsiye ederim.....
ne yani bu mudur????
bu kadarmı????
vay be şanlı türk abime bak.....
fearzedelim bi bebegin suratında yada poposunda tanrı yoktur saflar yazsa inanmayı bırakacakmısın???
bu mudur olay????
satırlarıma son verirken hepinizi yüce pardonnnn *sıradan yaratıcı hebelehübü ye emanet ediyorum..
meraklanmyın bikaç güne kadar alırım ....
.ben hepinize yeterim be...hepinizin icine kurt dusuruyorum....gulun gulunsiz...
hadi iyi aksamlar...
*Yaw troyya harbi ölme e mi..
*Yahu sen olmasan kimle eğlenecem ben
*hadi arada adam çıkıyor eğlenecek ama onlar kafi olmuyor.
*Yunus demiş ya bana ya seni ya seni.
* Neyse sen kendini oyala cennet diye
* hata ayete inanmayana ayet göstermeye devam et ne diyim
* Ama bıktık be korkudan artık hep aynı şeyleri tekrarlamayın.
* Ölüm var diyemi *allaha inanacaz yahu??
eevet arkadaşlar haklı ne güzel. allaha inanmayan bir insana bak ayette var demek bir anlam taşımaz demek ki ilmini arttırıp dünyada ki hakikatlara bakarak bak görüyormusun demek gerekir. ve öyle ispatlamakla uyraşmak gerekir ki ozaman da görmezden gelirse görmez. bunun için kimse kimseyi bir yere çekecek diye bir kural yok. bu sitede ki arkadaşlarda inandıkları şeylere yüklenirler ozaman. buradaki konu allah varmı yokmu okadar. bir ataistle konuşalıcak konu budur. çünkü allah yoksa allahın kurallarını konuşmak yersizdir inanmadıkları şey hakkında yorum yapmaları da yersizdir. önce kanıtlamak gerekir ki evrim teorisi ve big bang delillerini araştırmaları daha mantıklıdır. gerçekten sittede bir savaş var sanki. yahu buradaki amaç iki sohbet etmek değilmi? inanmıyorsa inanmıyor inanıyorsa inanıyor ama konu ortamı bu değil. varmı yokmu okadar. var diyenlerin kalkıpta bak ayette yazıyor demesi komik. ayetleri gözle gösterebiliyormusun mesele bu. yoksa yırtınmaya gerek yok.
spartan-troy al-lah kelamı olduğunu söylediğiniz kurandaki hud suresi 2. ayeti bana açıkla yoksa burda durmaya hiç hakkın yok! birisi bana hud 2. ayeti açıklasın lütfeennn!
Liberty_
20-07-2007, 18:30
Çocuğun ailesi ve toplumun bazı kesimi olayı kutsal bir durum olarak değerlendirmiş. Ama aslında alt benliklerinde bu duruma kendilerinin de inanmadığını görebilirsiniz. Tanrı'nın varlğına ve böyle bir şeyi yaptığına gönülden inansaydım ortalığı ayağa kaldırırdım diye düşünüyorum. Bu duruma din büyüklerinin de müthiş bir ilgisini beklerdim.Yani aslında insanların inançları ile söyledikleri ve yaptıkları bana çok anlamsız görünüyor. Sanki sadece inanmak istedikleri için inanıyorlar..
Bu haberi ve görüntüleri koyup koymamayı epey düşündüm. Ama bir noktada düğümlendim.
Tebliğci inananlar "mucizevi" görsel kanıtları pek seviyorlar. İşte hücrenin mucizesi, yok dağa
yazılan Allah kelimesi, muhteşem nizam bla bla bla..
Oysa tüm bunlar doğal şeyler. İnsan ve ya herhangi bir canlının var oluşu varlığını devam ettirişi
asla muhteşem nizam değildir. Sadece doğaldır daha fazlası değil. Eğer bütün canlılık muhteşem bir nizamın gözler önüne serilmesi ise bu canlılığın karşılaştığı genetik hastalıklar, anomaliler neyin
gözler önüne serilmesi olacaktır ? Sakarlığın, üretim hatasının, işi %100 garantili yapamamanın
sorumlusu kimdir ? Aşağıdaki video görüntüsü gerçekten itici, hatta korkunç. Suudi Arabistan'da
yaşayan bir ailenin son doğan çocuğu. Normalde sonradan gelişim gösteren ve bilinen bir
hastalığın anne karnında oluşması. İnternette dolaşan bu görüntüyü bu başlığı açan şanlıtürk
arkadaşımızın izlemesini ve yorum yapmasını bekliyorum.
Çocuğun yüzüne Allah kelimesini yazıp herkesi bir daha mucizeleri hakkında derin hayranlığa
gark eyleyen Allah bu videodaki çocuktan ne istemiş ?
http://www.youtube.com/watch?v=7xW4TVRLSgg
Haberin kaynağı:
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=94829&uniq_id=1185315946
zelzeleci
20-07-2007, 21:46
10 saniye ancak bakabildim.
ey şerefli şanlı türk!
allah ismi bir kürt çocuğunun yüzüne yazılmış. şimdi kürt soyu kutsallaşmış olabalir mi?
kürdistan'ı kürtlere vermezlerse devletin başına bi şey gelebilir mi?
Sevgili frodo,
şimdi bu harlequin bebeğin cildindeki yarıklardanda bir sure ismi felan bulurlar, bulamazlarsa kadın günahkardır.
Mutant Baby videosu gösteriyor ki Tanrı(eğer varsa) adeletsiz,adi varlığın teki ikiside çocuk hani İslama göre tüm bebekler günahsız doğardı ne yani bu bebek reankarnasyonla Hitlerin ruhunumu taşıyor.Yani bir açıklık getirin buna biz buna mutasyon anomali diyoruz sizse allah mallah diyorsunuz.Anlayamıyorum...
SanliTurk
30-07-2007, 23:19
Çocuğun yüzüne Allah kelimesini yazıp herkesi bir daha mucizeleri hakkında derin hayranlığa
gark eyleyen Allah bu videodaki çocuktan ne istemiş ?
frodo başta şunu belirteyim çocuğun bu biçimde doğması bir kıyamet alametidir.Sonuçta bu bebeği bu şekilde yaratan Allah'tır ve bu bebek bu dünyada bu şekilde çile çektiği için inşallah Allah öbür dünyada mükafatını verir.Aslında Allah'ın insanlara kendi hallerine şükretmeleri için gösterdiği bir ibret olarak nitelendirilebilir.
Kaynak olarak gönderdiğin adreste bir yazı geçiyor:
Annenin kocasının erkek evlat veremediği için kendisini terk etmesinden korktuğunu belirten hastane yetkilileri, doğacak bebeği kastederek doğumdan birkaç gün önce, "Evde altı tane var, yedinci yılan geliyor" şeklinde konuştuğunu iddia etti.
Eğer bu söylenenler doğruysa kadın Allah'ın ona lutfettiklerine karşı gelip doğacak çocuğu yılan olarak nitelendirdiği için Allah ibret niteliğinde çocuğu o şekilde yaratmıştır.
ozgur_beyin
30-07-2007, 23:36
frodo başta şunu belirteyim çocuğun bu biçimde doğması bir kıyamet alametidir.şanlı türk.
Sevgili şanlıtürk senin adına bu kadar dar kafalı olmana üzüldüm. Yazık, gerçekten yazık. Neyi nelere bağlıyorsun.
Sanki yanınızda zeytin yağı tenekesiyle dolaşıyorsunuz. Hemen üste çıkıyorsunuz.
Yani allah bazılarının felaketiyle bazılara mesaj gönderiyor öylemi ? Sende böyle şeylerle beynini meşgul edip,
ALLAHa ulaşıyorsunuz. *Helal olsun.
"Eğer bu söylenenler doğruysa kadın Allah'ın ona lutfettiklerine karşı gelip doğacak çocuğu yılan olarak nitelendirdiği için Allah ibret niteliğinde çocuğu o şekilde yaratmıştır."
peki güzel kardeşim farzedelim anası böyle dedi. bu bebenin günahı ne? anasının suçunu bu çocuktan çıkarmak adaletli midir? nerde o "yüce adalet" duygusu?
neden Türkiye'de doğan bir bebeğe arapça imza? mucize yaratmaktı madem amaç Türkçe çiziktirseydi ya. hem böylece sizin işiniz kolaylaşırdı böyle bir zırvayı mucize diye yutturmak için çırpınırken :wink:
SanliTurk
31-07-2007, 08:45
Hayır gibi görünenlerin içinde şer, şer gibi görünenlerin içinde hayır gizli olabilir.Demiştim ya:
bu bebeği bu şekilde yaratan Allah'tır ve bu bebek bu dünyada bu şekilde çile çektiği için inşallah Allah öbür dünyada mükafatını verir.
Değerli arkadaşım
ADALET denilince ne anlıyorsun ne olur bir söyle ?
Tanrı bir çocuğun yüzü ile kendini insanlığa izhar ediyor ise olmaz olsun öyle Tanrı.
Anlayışınız,değil topal eşeğin sırtında gitmek,ayakları olmayan eşeğin sırtında gidiyor gibi.
Yeter yahu dangıllıkta derece dayanmıyor sizlere.Rekor kırmaktan yorulmadınız mı hala ?
Şanlıtürk yazıklar olsun yazık
*bir bebeğin acısını kendi çıkarı için kullananlara yazık
*Senin allahında ne beceriksiz bir allahmış
*göstereceği kötülüğü bebeğe değilde hakikaten suçlu birine gösterememiş.
*
*Şu işe bak şanlıtürk
*allah müslümanları tutuyor hani her savaşta
*en geri toplum
*en çağdışı kalmış toplum
*yine müslümanlar.
*yahudiler, amerika müslüman kanı akıtıyor
*sizin allah uyuyor
*ne iştir yahu
*ne biçim bir anlayış bu.
*Ne beceriksiz bir tanrı bu
*Hani başbakan demiş ya köylüye
*bak onu değiştirip söyleyeyim
*'Allahını alda git'
*Zaten böyle kindar, anlayışsız, sex düşkünü ve bir dediği bir dediğini tutmayan bir tanrı ancak araplara ait olabilir.
*Sen git tapınmaya devam et ona
*devam et böyle insanların acısından kendine çıkar sağlamaya
*Ama böyle bir başlık gözüm görmesin bir daha.
*Hele öteki hastalıklı doğan bebeğin alet edilişini gördüm ya
*100 müslümanı toplasan bir adam etmeyeceğini anladım...
*Affedin..
*Çileden çıkardı beni.
*Biraz inceleyince şu müslümanların mucizelerini
Sevgili SanliTurk,
bu videoda mucizevi bir durum sözkonusu değil, bebek bilinen varolan bir hastalık ile beraber doğmuş. Neden bilinen bir hastalık dedim, çünkü insanların hepsi senin gibi darbeyinli müslümanlardan oluşmadığından, birileri "bu allahın verdiği bir cezadır" demeyip sebebini araştırmışlar.
SanliTurk
31-07-2007, 21:25
psikokemoterapi Burada Allah'ın adaletsizliği söz konusu değildir.Bu bebeği yaratan Allah'tır bunun için kimsenin onun işine karışma hakkı yoktur.Allah bebeği o şekilde yaratmış ise biz (haşa) Allah'a neden böyle yarattın diye hesap mı soracağız?
D.E
1) Bebeğin acısını kendi çıkarlarım doğrultusunda kullanma hakkım yoktur ve kullanıyorumda.Sadece hakikati gün yüzüne çıkarmaya çalışıyorum.
2) Senin beceriksiz dediğin Allah bizim dünya gözüyle gördüğümüz kadarıyla bunca teknolojiye rağmen sonunu kavrayamadığımız uzayı yaratmış.O uzayın içinde kesinlikle kendi kendine oluşmayacak bir düzen vardır.Ufak bir dengenin bozukluğu dahi dünyanın sonuna mal olacağı halde o denge hiç bozulmadan sürüp gitmektedir.Bu düzenin bir tasarlayıcısı vardır bu başka bir mantıkla izah edilemez.
3) Çanakkale savaşını unuttun galiba.O kadar az orduyla, az silahla ve az teknolojiyle Allah'ın yardımıyla neleri başardığını.Rüzgarın yönü bir anda tersine çevrilip düşmanın kendi kazdığı kuyuya kendi düşmesini.
4) Burası bir imtiha yeridir.Allah insanlara özgür irade vermiştir ve onları imtihan alanına sokmuştur.Şimdi katliam yapan yahudiler bu imtihanı yanlış kullanıp ne yazık ki müslümanlara katliam yapmaktadırlar.İsterse müslümanları her zaman galip çıkaramaz mı çıkarır.Ama bence böyle bir şey olsaydı imtihanın bir anlamı kalmazdı.Yanlış düşünüyor da olabilirim.
5) Sen bizi bebeği kendi çıkarlarımız doğrultusunda kullandığımızı söylüyorsun.Ama benim gördüğüm kadarıyla israilin msülümanları katletmesini sende çıkarlarına alet ediyorsun.
ozgur_beyin
31-07-2007, 21:56
Şanlı türk , yeşil sarıklıları unutmuşsun.
O büyük ve herşeye gücü yeten Allah, Filistinle Iraka niye yardım etmiyor? Defterden sildimi o zavallıları.
Yoksa allahın gücü amarikan silahlarına gücümü yetmiyor. yoksa yahudilere torpilmi yapıyor.
aklının ve mantığını kumdan çıkar ve biraz düşün.
Nebenbuhler
31-07-2007, 22:12
SanliTürk: (haşa) *Allah'a *neden *böyle *yarattın *diye *hesap *mı *soracağız? demissin.
Eger Allaha soracak olsan sana Alllah ne yapabilir?seni hakli olarak soru sordugun icinmi yargilayacak?yargilayabilirmi?Bütün mesele
,isin özüne gelince el frenini cekiyorsunuz..böyle yaparsaniz ilerleyemezsiniz..sor..cevap al ..alamazsan kendn elindekilerle ictihad et..bunu yaptigin icin seni kimse yargilayamaz.Tüm mesele inan burda..Kendine bu sansi tani..Tartisilmayacak hic bir konu yoktur..
SanliTurk,
Allah yaratmis mi yoksa yaratmamis mi bilemem ama bizim Pamukkale universitesindeki Turk doktorlar bu hastalik hakkinda ingilizce makale bile yazmislar 2001 yilinda. Bakmak istersen;
http://www.ispub.com/ostia/index.php?xmlFilePath=journals/ijpn/vol2n1/harlequin.xml
Saygilarimla,
Şanlı Türk
*Şaçmalamakta 10 numara olmuş yazdıklarınız
*1. olarak bir çıkar dinine inanıyorsunuz. Yani çıkarınız cennete girmek. Her zaman tekrarlarım. Cennet cehennem kavramları olmasaydı kaç kişi kalırdı müslümanlığa inanan. Hiç demeyin ben allah sevgisinden inanıyorum diye. İslamdan çıkar ayrılamaz. Ancak mevlana veya yunus emre gibi çok ender isimlerden bahsedebiliriz ki onlarda müslüman değil. Hiç değilse sadece adları müslüman.
*2. olarak bebeğin acısını kendi çıkarların amacına kullanmıyorum demişsin. Gerçek diye bahsettiğin saçma şeyleri kanıtlamak için kullanıyorsun. Yani kendi düşündüğünü kanıtlamak eh buda bir çıkardır değil mi? Ayrıca çıkar olsada olmasada hayatı boyunca bu hastalıktan dolayı acı çekecek olan çocuğa bakıp aha ibret alın demek -sanki çocuk kafirmiş gibi- sanada saçma ve aşağılık gelmiyor mu? En basit örnek olarak 17 ağustos depreminde türkiyedeki kafirler öldü desem ibret al desem sana dokunmaz mı? Objektif bakamıyorsun.
*3. olarak teknolojimiz çokta müthiş değil etrafımızda olanları bile tam olarak kavrayabilmiş değiliz. Buna lafım yok ancak bu allah yarattı diye bir şeyin kanıtı olamaz. O dediğin ufak -ki çoğu büyük olur- değişiklikler ise en fazla dünyayı yok eder. Ki evren içerisinde dünya önemsiz bir parçadır. Anlayacağın bir şeyi değiştirmez. Sadece eski düzeni yıkar yeni bir düzen kurar. *O kadarda önemli değil yani dünya varmış yokmuş evren için.
*4. olarak tarihte imkansızı başarmış bir çok toplum bir çok insan vardır. Hepsi allahın yardımıyla dersek çıkamayız bu işin içinden. Ayrıca çanakkale savaşında şehitlerin çıkıp savaştığına inananlardansan bu sitede işin yok git kumda oyna derim.
*5. olarak kurana göre allah hiçte özgür irade vermemiştir.Bu siteyi biraz araştırırsan neden böyle dediğimi anlarsın
*6. olarak 2 resim arasındaki farkları görememişsin. Şöyle açıklayayım;
*Sen bana bebeğin acısını gösteriyorsun bunu yapan allahtır diyorsun ibret al allaha inan diyorsun. Ben senin dinine lanet yağdırıyorum. Allah bir bebeği hastalıklı doğuracak kadar becerikli diyorsun. Bense öyle tanrımı olur diyorum.
*Ben sana israil müslüman kanı akıtıyor diyorum kan akıtan herkeze yaptığım gibi onlarada lanet yağdırıyorum. Hatta en başta bu çatışmanın baş sebebi olan saçma dinlere lanet yağdırıyorum. Sana allahın kendi dinine inananları koruyamayacak kadar beceriksiz diyorum.
*Sen ise bu 2 sine aynı şey çıkar diyorsun. 1 noktada 2 sindede çıkar var ancak 2sinin aynı olmadığını görebilmişsindir umarım.
*Son olarak ise o yazdığım yazı sinir ile yazılmış bir yazıydı yani doğrumu yanlışmı tartılmadan.Ki beceriksiz tanrı dışındada kanıt isteyen bir cümlesi yok. Ama sana şöyle söyleyeyim. Senin allahın varsa- ki yok-, mucizeleri bunlarsa eğer. O allahın ne mal olduğu belli bana göre. başka lafa gerek yok sanırım.
*Siz saplanıp kalın bu düşüncelere. Allah varlığını bir bebeği hasta ederek bir bebeğin yüzündeki benle kanıtlasın size. Siz hala inanın buna. O çocuğu doktorada götürmeyin. Ama karşımda böyle bir başlığı savunma.
*Biraz ağır olmuş olabilir. Sadece empati yapıyorum. Çocuğun yerine kendimi koyuyorum. Ağır kaçan söz var ise affola...
http://www.youtube.com/watch?v=FNaAiCUU97I&NR=1
Peki bu neyin mucizesi? Alin size mucizeci mantik ve bakis acisi!
InVitatio
11-08-2007, 00:54
alay etme respendial ;))))
bence bu inek "bayrak kanununa" muhalefet ediyor....
geregi düsünemli ;)))
acaba neden allah hep kendi mucizelerini müslümanlara gösteriyor bize gösterseya mesela *iki ay kadar evvel bir yeğenim dünyaya geldi onunda *pipisine falan allah yazsaydıda bizde imana gelseydik bu arada aklıma hani şu amerikda mısır tarlalarında bulunana uzay gemilerinin yaptığı işretler geldi .orada bariz bir şekilde insanların nyaptığı o işaretlere inana aptallar olduğu gibi burada olacak
Ghaarzhel
11-08-2007, 02:00
İsmi SanliTurk olan ve kendini şanlıdan öte Türk zanneden kardeşim;
Bi kere şu kullandığın nick var ya, çok zavallıca bi hareket Türk adını bu şekilde kirletemezsin. Senin gibi bir sıfata bu isim yakışmıyor. Madem Türksün Türklüğünü göster bu kokuşmuş semitizmden kurtar kendini.
Şu yazdığın şeyler bi Übermensch insan için en aşağılayıcı şeylerdir kendine hakaret etmişsin yazık.
Senin kıyamet alameti dediğin şeylere biz mutasyon diyoruz hani X-Men var ya böyle adamların elinden ateş falan çıkıyo hatırladın mı? Hah işte o.
Ayrıca olmayan bir şeyden yaratma bekleyemezsin. Neyse hadi bunu geçtim bu çocuğu allah değil annesi ve babası yaratmıştır adamım. Söyle bana bu bebeğin annesiyle babası o işi yapmasaydı bu çocuk nasıl olacaktı? Madem allah bi insan yaratabilio neden insanların o işi yapmasını beklio yoksa allah abaza mı? Madem buna gücü yetiyo hadi şap diye bi çocuk çıkarsın ortaya. Bu çocuğu yaratanlar annesi ve babasıdır.
Diyelimki Allah var. Bu çocuğu o yaratmış.
Ben o zaman hesap sorarım adamım bu işin haşası falan yok. Yok öyle kıçından mutant çıkarmak.
Ayrıca adamım Çanakkale savaşı gibi şeyler saçmalamışsın allah türkleri çokmu sevio? Neden ingilizlere fransızlara falan değilde bize yardım etti? Herneyse bunlar önemsiz şeyler sana şunu söyleyeyim Türk olmak ne demektir biliyomusun? Türk olmak büyük bir şeydir Türk olmak Ari olmaktır. Yüzyıllar önce biz islamiyet için savaşmadık islamiyete karşı savaştık. Sen Aphrasijab'ı bilirmisin hani turan hükümdarı. Turan milleti kim bilir misin? Neyse bilme zaten. İşte biz o dönemlerde semitik akınlara karşı direndik Babil kulelerini yağmaladık biz barbarız koçum iyi güzel ahlak vs. iman şu bu bunlarla işimiz olmaz. Herneyse Sen allah olsan böyle bir kavme çanakkale savaşında yardım edermisin şimdi önceki olaylardan dolayı gıcık falan kapmışsındır.
Neyse diyeceğim o ki başından sonuna kadar saçmasın.
Ayrıca senin TD sitesinde ne işin var üye olurken baştaki uyarıları okumadın mı ne diye üye oldun TD gibi bi insanın sitesinde seni görmek üzücü yoksa amacın yapabildiğin kadar insanı müslüman yapıp bolca sevap kazanıp cennete gitmek mi? *:lol: *:lol: *:lol:
Gelelim şu bebek konusuna.
O çocuğun suratında ne allah nede muhammed yazıyor. Adam gibi okuyun sarmaş dolaş bişi. Her kıvrımlı şeyi arapça harflere benzetmeyin kardeşim.
Kıyamet alametiymiş o çocuğun uzaylı gibi doğması...
Demek kıyamet alameti?
Hmm..Peki...
"Madem Türksün Türklüğünü göster"
Bunun dogrusu, madem ki turksun, gosterde urksun dur.
"Şu yazdığın şeyler bi Übermensch insan"
"Türk olmak ne demektir biliyomusun? Türk olmak büyük bir şeydir Türk olmak Ari olmaktır."
Yahu su memleketimin insani her gordugune atliyor, hic yabancilik cekmiyor. Gitmis Almanya'ya orada nazilerin bir tarafiyla guldugu laflari almis, kendine maletmis. Utanmadan birde yahudi dusmanligi yapiyor. Sanliturk ismi turklugu kucultuyorda Almanya kucultmuyor mu, orada hergun assagilanmak TV'de bir grup cingeneden bahsedilir gibi bahsetmek kucultmuyor mu? Nasil bir avare olmak lazim bu tip lakirdilari etmek icin. Elde yok avucta yok, ubermensch mis beyefendi bakhele sen, sanki kakasinda boncuk bulduk.
Bu fasist zihniyetli Hitler kopyasina biriki birsey ogretmeden gecemiyecegim. Ey cahil cuheyla, turklugun ne alakasi var ari irkiyla, ari irki bir hint-avrupa irkidir. Turklerin kokeni ile hicbir alakasi yoktur. Babil zamaninda da onlarla savasacak herhangi bir turk devleti yoktu.
Cok ubermenschsen bi kitap felan oku arada, bos lakirdilarla mesgul etme insanlari.
__KokTengri__
12-08-2007, 15:52
Arkadaşlar ben vidyoyu izeyemedim ve bulamadım ama o kadar çok saçmalık varki :D *.Mesela sara hastası birini kriz geçirirken vidyoya çekmişler sonrada ona Ölüm meleği adamın canını alıyor diye başlık açmışlar. Müslüman olanlar inanmış ve yorumlara hep dualar yazmışlar.TAbi bunun sara hastalığı oolduğunu bilenlerde müslümanlarla alay geçmişler. :D *
Merak ettim bu olay nerede yaşanıyor.Suudi Arabistan mı yoksa Türkiye mi?
Türkiye ise neden *tanrı bebeğin yüzüne Türkçe ''Ben Allah'ım'' diye yazmıyorda bizde 'Vay be gerçekten Allah olabilir'' diyemiyoruz? *:roll: *:roll:
Türkiyede kaç kişi arapça biliyorda bunun allah yazısı olduğunu okuyabilir.Demekki Allah adece %1 lik kesime hitap ediyor
Ghaarzhel
12-08-2007, 17:18
"Türk olmak ne demektir biliyomusun? Türk olmak büyük bir şeydir Türk olmak Ari olmaktır."
Yahu su memleketimin insani her gordugune atliyor, hic yabancilik cekmiyor. Gitmis Almanya'ya orada nazilerin bir tarafiyla guldugu laflari almis, kendine maletmis. Utanmadan birde yahudi dusmanligi yapiyor. Sanliturk ismi turklugu kucultuyorda Almanya kucultmuyor mu, orada hergun assagilanmak TV'de bir grup cingeneden bahsedilir gibi bahsetmek kucultmuyor mu? Nasil bir avare olmak lazim bu tip lakirdilari etmek icin. Elde yok avucta yok, ubermensch mis beyefendi bakhele sen, sanki kakasinda boncuk bulduk.
Bu fasist zihniyetli Hitler kopyasina biriki birsey ogretmeden gecemiyecegim. Ey cahil cuheyla, turklugun ne alakasi var ari irkiyla, ari irki bir hint-avrupa irkidir. Turklerin kokeni ile hicbir alakasi yoktur. Babil zamaninda da onlarla savasacak herhangi bir turk devleti yoktu.
Cok ubermenschsen bi kitap felan oku arada, bos lakirdilarla mesgul etme insanlari.
Türk ırkı'nın hint-avrupayla bir alakası yok öylemi?
Çok yazık ama cahil olduğun belli.
Sen bana bişeyler öğretmek istemişsin ama burda benim sana bişeyler öğretmem gerekiyo.
Zend-Avesta yı bilirsin. Sen o kitapta anlatılan efsaneleri okudunmu arkadaşım?
Zerdüşt'ün neler yazdıklarını bi göz attın mı?
Ural-Altay bi palavradır tam bir aldatmacadır.
İran civarlarında yaşayan kral Pharidun dan söz eder.
İki oğlu vardır ölmeden önce kuzeydeki turan topraklarını verdiği oğlu sonraları babasının iran topraklarını verdiği kardeşine savaş açar.
Bu kuzeye göç eden kavmin komutanının adı Aphrasijab tır.
Bil bakalım bu kavmin arasında hangi milletler var?
Germenler, Türkler, Vikingler, Helenler vs. Kısaca Hint-Avrupa toplumu.
Gidilen orta asyada vikinglerin daha kuzeye giderek iskandinavyaya yerleştiği bilinmekte.
Bu nedenle olsa gerek türklerle birlikte kullandıkları rünik alfabeyi isveçte kayalara kazımışlardır.
Futhark alfabelerinin göktürkçeyle aynı olmasının açık sebebi.
Daha sonra batıya göç eden germenler veya gothlar karadenizin kuzeyine yerleşirler.
Daha sonra batıya akın eden türkler burda yaşayan germenleri önlerine katarak avrupaya itecektir ve daha sonra Attila ordusunda Romayla savaşmak için mongoloidleri ve avrupadaki derebeyliklerdeki germen ırklarını kullanıcaktır.
Kısaca Türkler asyaya sonradan gelmiştir.
Diğer ırkların göç etmesiyle birlikte asyada kalan Türkler güçlü bi devlet kurmuşlardır. Büyük Hun İmparatorluğu.
İşte Türk tarihi tarih kitaplarımızda burdan başlar.
Türkler asla ve asla çekik gözlü olmamışlardır.
Şu an asyada Türkçe konuşan çekik gözlüler tatarlar,kırgızlar,kazaklar vs. bunlar Türk değildir.
Bunlar bizim asyadayken sömürgeye aldığımız mongoloid yapıdır.
Bu yüzdenki Türkçe konuşurlar.
Bunları ben söylemiyorum. Zerdüşt söylüyor. Ve ayrıca bu avrupa da çoğu zaman tartışılan bir şeydir.
Yani ortaya yeni atılmış çürütülmeyi bekleyen bi kavram değildir.
Son olarak size Dünya Gen Yakınlığı Haritasını sunmak isterim.
http://img411.imageshack.us/img411/8379/image0021il0.jpg
__KokTengri__
12-08-2007, 17:25
Helal olsun Ghaarzhel
Çok güzel bir yazı.Birden gurulandım
Zaten hiçbirzaman bizim mongol ırkı yada çinlilerle bir yakınlığımız olduğunu düşünmemişimdir.Bence türkler her zaman anadolda idi sadece bugün türkler nasıl latin alfabesini kullanıyorsa o zmanda grek alfabesini kullanıyordu.Saçma olabilir ama ben buna inanıyorum. Rivayetlere göre Fatih Sultan istanbulu fethettiğinde truvanın öcünü aldık demiştir.
YAnlışsam düzeltin ama ben buna inanıyorum :)
ozgur_beyin
12-08-2007, 17:46
Ghaarzhel, haritayı biraz küçült, genlerimi bulamıyom. :lol:
ozgur_beyin
12-08-2007, 17:52
Bakın bakın,her yerde yüce rabbimin mührü var.
http://www.nurbahcesi.org/forum_posts.asp?TID=1242
Ghaarzhel
12-08-2007, 18:05
Helal olsun Ghaarzhel
Çok güzel bir yazı.Birden gurulandım
Zaten hiçbirzaman bizim mongol ırkı yada çinlilerle bir yakınlığımız olduğunu düşünmemişimdir.Bence türkler her zaman anadolda idi sadece bugün türkler nasıl latin alfabesini kullanıyorsa o zmanda grek alfabesini kullanıyordu.Saçma olabilir ama ben buna inanıyorum. Rivayetlere göre Fatih Sultan istanbulu fethettiğinde truvanın öcünü aldık demiştir.
YAnlışsam düzeltin ama ben buna inanıyorum :)
Evet haklısın fatih istanbulu alınca yunanlılardan öcümü aldım demiştir. :D
İtalyanlarla aynı ırktanız onların yunanlılarla aynı tarafta olmamaları gerekirdi de demiştir.
Bunları Aphrasijab çok iyi bilir. (Aphrasijab adlı üye)
"KARINCAYA BAKIN HELE AAAA NE KADAR GÜÇLÜ ALLAHIN HİKMETİNE SUAL OLUNMAZ"
*Özgür abi ben bu kısma çok güldüm yahu :D
Sevgili özgür ;
Orada ebuş isimli biri var.Hakkını yememek lazım.Kral çıplak'ın bir başka versiyonunu ifade etmiş.
"güzel paylaşım .ama bu resme dikkat edin yazılı olan yerde ben bi şey farkedemedim ." *:lol:
ozgur_beyin
12-08-2007, 18:26
Yazan ,şaşırmakta haklı. Karıncayla kıyaslarsan N. Süleymanoğlu, *en az 100 tane yüklü T.IR.ı *kaldırması gerekir. :lol:
ozgur_beyin
12-08-2007, 18:35
Psiko islam ışığında ali gürbüz ışığımı söndürmüş. yazdıklarım nisa 34 ibrahim hakkı ve iki üç hadis.
hiç kendi yorumum ya yoktu yada azdı. hatırlamıyorum.
papucumun yöneticisi ali gürbüz * yazdığım''saygısız yazılardan'' dolayı beni sürgüne göndermiş. *:cry: *:cry:
http://www.islamisigi.com/forum_posts.asp?TID=839
ozgur_beyin
12-08-2007, 19:00
güzel paylaşım .ama bu resme dikkat edin yazılı olan yerde ben bi şey farkedemedim ." * EBUŞ
PSİKO ,dur bu konuya atfen, bir fıkra anlatayım. Fıkrayıda sevmezsin ya :lol:
Adamın biri mirasla ilgili bir tezgahtan, tımarhaneye düşer.Bunu bir koğuşa verirler. Koğuşa girerki ,bütün deliler
maçta ,stadın önünde, kuyruğa girmiş insanlar gibi sıradalar. Onlar sıra beklerken ,o bir kenara oturur.
Biraz sonra dikkatini çeker. Duvarda bir dcelik var. Sırası gelen, beş on saniye deliğe bakıyor. Yine kuyruğa giriyor.
Öğlen i yemek geliyor, yemekten kalkan hemen sıraya giriyor
Bu böyle iki gün devam edince ,adam *acaba delikte ne var? diye meraklanıyor. Merak bu ya ,oda sıraya giriyor Sıra ona gelince ,bir gözünü deliğe dayıyor. Bakıyorki delikte hiç bir şey yok. İçinden
-Gözüm herhalde karanlığa alışık değil ,ondan göremedim. Deyip, ona ikinci sıra gelene kadar bir gözünü yumup,
karanlığa alıştırıyor. Sıra ona gelince gene bakıyor. içerde bi bok yok, sadece delik.
Diğer delilere
-Ulan burda bi bok yok, niye bakıyorsunuz. Der demez diğer deliler
-Biz *iki senedir bakıyoruz, bizde daha bi bok göremedik, sen iki bakmaylamı göreceksin. deyip
Adamı eşşek sudan gelinceye kadar dövüyorlar.
Ebuşun'unkide *o hesap. iki bakmayla görünür mü? iyiki dövmemişler. şükretsin
:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol:
ozgur_beyin
12-08-2007, 19:16
KUKU'nun domateside zaten hormonluymuş :lol: *:lol:
Sevgili özgür ;
Nereden bulursun bunca şeyi ? O eşşeği boyalı kafir işleri sana devretti galiba *:lol: *:lol:
__KokTengri__
12-08-2007, 20:48
yok islam ışığıymış yok nur muş yok Allah'ın mucizesiymiş miş.. :) .Adama otobüs çarpar dindar biri derki ''Allah'ın takdiri öyleymiş vakti dolmuş''.Çocuğun ayağı kangren olur.. ''Allahın takdiri öyle demekki dünyadaki sınavının tek ayak ile yürütmesini istiyor''.''Dur nazar değdi bi okutayım şunu''.''Kızıma baktılar hemen hocaya götüreyim''.''Doktor bey bana bakamazsınız bana sadece kocam bakabilir''. ''Otomobil gavur icadı'' biz eşek üzerinde yürüyelim. *
Bu islam mucizeleri kuran mucizeleri (bkz. Ömer Çelakıl :D:D:D:D:D:D:D ) .Biz hep bunlara kafa yormaktan ne kadar geri kalmışız .Geçen arkadaşımın birine şu ayın yarılması meselesini anlattım adam anlamıyo , anlamıyo ,anlamıyo . Ben diyorumki ay yarıldıysa nie dünyadaki diğer insanlar görmedi? O diyorki mekkedeki kafirlere gösterdi işte.. Anlamıyorlar..
Şimdi bu sitelere baktımda aklıma şu soru geldi.
Bana 5 tanede değil 3 tane gerçek anlamda gelişmiş müslüman devlet sayabilirmisiniz sayın inananlar. Mesela Japonya,Rusya,Israil,Amerikaya rakip.. SAyın helal olsun diyeceğim.
__KokTengri__
12-08-2007, 21:08
http://i127.photobucket.com/albums/p145/tanereshma/FaceinSmokeWTC4.jpg
Buda bir mucize olsa gerek :):):):) .Usame bin ladin mucizesi
Ghaarzhel
12-08-2007, 23:05
Hadi len şimdi o şey şeytan mı? Zuhahaaa *:lol:
Oraya photoshop ile Mona Lisa bile yaparım ben. *:D
__KokTengri__
13-08-2007, 02:51
ya söylemesene bu da bir mucize :D:D.aynen o inek domates çocuk gibi.
Julietta
13-08-2007, 12:07
Arkadaşlar lütfen inançlara saygı duyarak tartışalım.Ben de bir konu açmak istiyorum ama yetkililer açabilrmiş yanlız yardım edermisiniz?
Cafe de başlık açabilirsiniz. 10 mesajdan sonra da dilediğiniz yerde. Hoş geldiniz.
Sevgili Ghaarzhel,
sen bu bilgilerle kendini avut, zaten bu bilgilerin amaci da budur. Su yazdiklarini bir gozden gecir, turkleri altaik irktan cikardin hint-avrupali yaptin, koca mogollari bize somurge yaptin, bizi italyanlarla akraba yaptin. Barbar Conan masallari ile karisik ucuncu sinif kafatasci lakirdilar. Birsey anlatacaksan rivayet ve efsanelerle degil bilimsel ve kronolojik yontemlerle anlat.
__KokTengri__ de gururlanmis, bak seen. Boyle fasa fiso seylerle gururlanmak icin baya bir kompleks sahibi olmak gerekiyor sanirim.
Ghaarzhel
14-08-2007, 00:34
Sevgili Ghaarzhel,
sen bu bilgilerle kendini avut, zaten bu bilgilerin amaci da budur. Su yazdiklarini bir gozden gecir, turkleri altaik irktan cikardin hint-avrupali yaptin, koca mogollari bize somurge yaptin, bizi italyanlarla akraba yaptin. Barbar Conan masallari ile karisik ucuncu sinif kafatasci lakirdilar. Birsey anlatacaksan rivayet ve efsanelerle degil bilimsel ve kronolojik yontemlerle anlat.
__KokTengri__ de gururlanmis, bak seen. Boyle fasa fiso seylerle gururlanmak icin baya bir kompleks sahibi olmak gerekiyor sanirim.
He gülüm he. :wink:
ludingirra
28-09-2007, 05:56
alın yazısını yazdıktan sonra imza çakmış yaradan, fekat biraz aşağıya kaymış, bebeciğin gözüne doğru; niye şaşırıyosunuzkine:))
ama bebeciğe allah'ın değil, hipokrat yemini etmiş doktorların şifa vermesini diliyorum. ..
mehmet1965
06-10-2007, 22:21
Eger varsa bu allah, kendini ispatlamak icin cirpinip duruyor.
Ya bu insanlar, gozunde sinek kacmiyor, inekler kiravat ile geziyor hesabi, kendi dinlerini okuyup arastiracaklari yerde bu gibi isaretlerle kendilerini avutmaya calisiyorlar.
Dikkat ederseniz, allah insanlari yaratiyor, ama melekler karsi cikiyor, bu insanlar dunyada karsi geleceklerini, sapkinliga duseceklerini, bozgunculuk yapacaklarini soyluyor (ki dogru dusunuyorlar) ama allah ilerisini goremedigi icin insani yaratiyor.
Daha sonrada bu insanlari yola getirmek icin binlerce peygamber gonderiyor.
Ama bir turlu yola getiremiyor. Bakti bu islerle kendini inandiramiyor, isimlerini daga tasa yazmaya calisiyor ki insanlar bunda mucize oldugunu gorsunler diye ugrasiyor.
Yumurtaya yaziyor, insanlarin yuzune yaziyor, ama yinede bu melun insanlar bir turlu inanmiyor.
Turkiye de daha okumaya arastirmaya , kendilerini gelistirmemeye calisirlar sa daha coook mucizelere tanik olacagiz.
* * * * * * * * * * * * * * * SIGINABILIRDIK YUCELTILERE
ozgur_beyin
07-10-2007, 00:31
Acaba, bu ''gölgeler'' neyin ''delili''?
http://www.yorumla.net/showthread.php?t=128447
http://www.gnoxis.com/forum/paranormal-resim-ve-videolar/7197-ataturkun-golgesi.html
Tanrının, kendini kanıtlaması için *neden mucizeye ihtiyaç duysun ki? Bebeğin yüzündeki yara, doğal bir dermatolojik vakadan başka bir şey olmadığı gibi, hiçbir *araştırma yapılmadan pat diye böyle bir haberi buraya aktaranlar bilsinler ki, kendi inandıkları dini *sabote etmekten başka neye yarar ki? Türbelere, bilumum ağaçlara vs. çaput, bez bağlamaktan ne farkı var ki? Çağın gereklerine uygun hareket etmeyi bilmeyenler bilsinlerki, Muhammed'in "çağ sana değil, sen çağa uyacaksın" sözünü kendilerine hedef seçerlerdi.
Türk ırkı'nın hint-avrupayla bir alakası yok öylemi?
Çok yazık ama cahil olduğun belli.
Sen bana bişeyler öğretmek istemişsin ama burda benim sana bişeyler öğretmem gerekiyo.
Zend-Avesta yı bilirsin. Sen o kitapta anlatılan efsaneleri okudunmu arkadaşım?
Zerdüşt'ün neler yazdıklarını bi göz attın mı?
Ural-Altay bi palavradır tam bir aldatmacadır.
İran civarlarında yaşayan kral Pharidun dan söz eder.
İki oğlu vardır ölmeden önce kuzeydeki turan topraklarını verdiği oğlu sonraları babasının iran topraklarını verdiği kardeşine savaş açar.
Bu kuzeye göç eden kavmin komutanının adı Aphrasijab tır.
Bil bakalım bu kavmin arasında hangi milletler var?
Germenler, Türkler, Vikingler, Helenler vs. Kısaca Hint-Avrupa toplumu.
Gidilen orta asyada vikinglerin daha kuzeye giderek iskandinavyaya yerleştiği bilinmekte.
Bu nedenle olsa gerek türklerle birlikte kullandıkları rünik alfabeyi isveçte kayalara kazımışlardır.
Futhark alfabelerinin göktürkçeyle aynı olmasının açık sebebi.
Daha sonra batıya göç eden germenler veya gothlar karadenizin kuzeyine yerleşirler.
Daha sonra batıya akın eden türkler burda yaşayan germenleri önlerine katarak avrupaya itecektir ve daha sonra Attila ordusunda Romayla savaşmak için mongoloidleri ve avrupadaki derebeyliklerdeki germen ırklarını kullanıcaktır.
Kısaca Türkler asyaya sonradan gelmiştir.
Diğer ırkların göç etmesiyle birlikte asyada kalan Türkler güçlü bi devlet kurmuşlardır. Büyük Hun İmparatorluğu.
İşte Türk tarihi tarih kitaplarımızda burdan başlar.
Türkler asla ve asla çekik gözlü olmamışlardır.
Şu an asyada Türkçe konuşan çekik gözlüler tatarlar,kırgızlar,kazaklar vs. bunlar Türk değildir.
Bunlar bizim asyadayken sömürgeye aldığımız mongoloid yapıdır.
Bu yüzdenki Türkçe konuşurlar.
Bunları ben söylemiyorum. Zerdüşt söylüyor. Ve ayrıca bu avrupa da çoğu zaman tartışılan bir şeydir.
Yani ortaya yeni atılmış çürütülmeyi bekleyen bi kavram değildir.
Son olarak size Dünya Gen Yakınlığı Haritasını sunmak isterim.
http://img411.imageshack.us/img411/8379/image0021il0.jpg
tabi adamım tabi hatta türkler yani biz sarışın mavi gözlü pagan kültüründe yoğrulmuş barbar topluluklardık.varg vikernes yoksa türk mü?? :roll:
çok güzel devam...
abiler benimde k.çımda çıkan çıbanlar saddam'a benziyor. bunun mucizesi ne olabilir?
tardu bu verdiğin linkler malumumuzdur. ama bizi asıl şaşırtan defalarca çürütülmesine
rağmen bu mucizelere inanan gerçekten "mucizelerin" varlığıdır. Al sana verdiğin linkten bir mucize iddiası:
"Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor... (Zümer Suresi, 5)
Kuran'ın evreni tanıtan ayetlerinde kullanılan ifadeler oldukça dikkat çekicidir. Üstteki ayette "sarıp örter" olarak tercüme edilen Arapça kelime "yukevviru"dir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı, "yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak"tır. (Örneğin Arapça sözlüklerde "başa sarık sarma" gibi yuvarlak cisimleri içeren fiiller için bu kelime kullanılır.) Ayette, gecenin ve gündüzün birbirlerinin üzerlerini sarıp-örtmeleri (tekvir etmeleri) konusunda verilen bilgi, aynı zamanda Dünya'nın biçimi konusunda kesin bir bilgi içermektedir. Ancak ve ancak Dünya'nın yuvarlak olması durumunda bu ayette ifade edilen fiil gerçekleşebilir. Yani 7. yüzyılda indirilen Kuran'da Dünya'nın yuvarlak olduğuna işaret edilmiştir.
Unutmamak gerekir ki, o dönemdeki astronomi anlayışında Dünya daha farklı algılanıyordu. O dönemde Dünya'nın düz bir satıh olduğu düşünülüyordu ve tüm bilimsel hesap ve açıklamalar da buna göre yapılıyordu. Ancak Kuran Allah'ın sözü olduğu için, evreni tarif ederken olabilecek en tanımlayıcı kelimeler kullanılmıştır. Kuran ayetlerinde ise bize henüz yakın yüzyılda öğrendiğimiz bu bilgileri 1400 sene öncesinden haber verilmektedir."
Bu iddiaya inananlar gerçekten "mucizedir"
Dünyanın yuvarlaklığını geç, Muhammed Mustafa'dan 900 yıl önce insanlar dünyanın çevresini
hesaplıyordu. Ve öyle zorlama tevillerle değil matematiksel hesaplamalarla. Kuranda dünya
direksiz kubbe altında döşek olarak tasvir edilirken bilim insanları bu konuları çoktan geçmişti.
Böyle ipe sapa gelmez iddialar için yanlış forumdasın.
InVitatio
17-10-2007, 19:18
tövbe inna minna
çocuğun gözünde allah değil allahsız yazıyor dikkatle bakın
Yok la Bebeğin gözün üzerinde Darwin *yazması lazımdır...Olmamış ki..
:) :) :) :)
bu forum her iki taraflı da buram buram küstahlık kokuyor. samimiyet olmayan ortamda neyi tartışıyorsunuz. kimsenin dediği diğerinin umrunda değil. siz önce kendi kalplerinizden emin olun, kendinize samimi olduğunuzu ıspatlayın ondan sonra konuşun derim.
doğru, saplantıların dışındadır.
su2prelude
04-11-2007, 01:48
türkçe değil de hep arapça yazması şaşırtıyor beni:) neden acaba? garip bir şekilde bu yazıları inkar edenler var. al yzıyor kardeşim gün gibi ortada...
inanan arkadaşlar geçen de yılana benzeyen bir bebek dünyaya geldi medyaya göre, birileri de çıkıp derse ki bak işte evrim geriye doğru işliyor, ki bu da sizin mantığınızla geçerli bir sebeptir. o zaman ne yapacaksınız.
Allah akılla kavranabilir. Bunlar çocuklar için şekerler.
su2prelude
04-11-2007, 05:13
ikisi ayrı şeyler. ne kadar değişik ve biribiriyle alakasız örnekler bunlar? arayiş....? çocuk yılan özelliklrine sahip olsaymış garip kaçarmış gerçekten.... bana türkçe veya ingilizce her neyse bir dilden herhangi bir şeyin üzerinde doğal bir yazı çıktığını göster..ben bundan bahsediyorum...
şeker çocuk candy seni:)
gematria
04-11-2007, 14:03
böyle onun burasında şu yaziyo aslan allah diye bağırıyo gibi safsatalar günümüz insanına yakışmıyor gerçekten kurtulalım silkinelim arkadaşlar lütfen.....
ŞEKER ÇOCUK SU2PRELUDE * * geçenyıl haberlerdede bir ineğin üzerinde allah yazısı çıktı sonra tartışma başladı yok canım olurmu bi uyuz hayvanın postunda allahın ne işi var ....belli olmuyo işte bu allah nerden çıkacağı..... :D
ozgur_beyin
04-11-2007, 14:39
http://img77.imageshack.us/img77/6812/image01210122gc.jpg
şeker çocuk superulede bu kimin resmi ? peygamberleden birinin mi?
ozgur_beyin
04-11-2007, 14:42
http://img20.imageshack.us/img20/1783/image0061369ka.jpg
ya bu dinozora! ne dersin.
ozgur_beyin
04-11-2007, 14:44
http://img72.imageshack.us/img72/2019/image0071273qs.jpg
ya bunu kim yapmış rüzgarmı ?allah'mı
özgür beyin anladık, resim yapıştırmayı ögrenmişsin. Beni bir gömlek solladın. *:lol:
* *saygılarımla
ozgur_beyin
04-11-2007, 14:57
Dilaver, bu sitede ''yalnız dinazor'' olarak kalacaksın. :lol: *:lol:
http://img77.imageshack.us/img77/6812/image01210122gc.jpg
şeker çocuk superulede bu kimin resmi ? peygamberleden birinin mi?
Evet abi Kral Davut o...
su2prelude
04-11-2007, 16:28
böyle onun burasında şu yaziyo aslan allah diye bağırıyo gibi safsatalar günümüz insanına yakışmıyor gerçekten kurtulalım silkinelim arkadaşlar lütfen.....
ŞEKER ÇOCUK SU2PRELUDE * * geçenyıl haberlerdede bir ineğin üzerinde allah yazısı çıktı sonra tartışma başladı yok canım olurmu bi uyuz hayvanın postunda allahın ne işi var ....belli olmuyo işte bu allah nerden çıkacağı..... :D
komiklik yapmışsın dostum. inekleri aşağılama bea belki senden benden iyi yaşıyordur kim bilir... hııı..
su2prelude
04-11-2007, 16:34
güya bu resimleri koyunca hemen de ispatladın. biliyoruz dostum biliyoruz bu resimleri... daha neler var neler... penis var vajina var ne yok ki:) sen beni anlamamşsın...
ben ne iyorum sen ne diyosun... mesela bulutlarda binlerce yüz her gün batıp çıkr... Atanın gölgesi mesela hangi dağdı o yılın beli bir günü dağa yansır bulutlardan... ya da sevişen ağaç resimleri de vardır... secde edenlerde vardır... bunlar olması gereken şeyler... yok çevreden hep bir yanlı baskı gelseydi o zaman ne anlardık dünyaya gelme maksadından. her şey karışık buluncak... ama ben ne diyorum arapça o kadar karmaşık bir dil ve yazılması güç olmasına rağmen ne bileyim daha kolay yzılabilen latin harflerinden, doğal şekiilleri olan çinceden yakutçadan mesela bu yazılar çıkmıyorda illa arapça dan çıkıyor... aksini görmdim de ondan merak ettim. yoksa aksi olsa bile inancımdan dönmem onunda sebebi var bende... ama işte aksini görmedimondan bahsediyorum... var mı yani böyle bişi?? ben yok diye iddia da etmiyorum ama görmediğimi söylüyorum. iyi araştırıyorsun bi de bununla ilgili birkaç resim bulursan süper olur...
hysteria
05-11-2007, 07:48
ya simdi tesaduflerden bahsedilince de tukaka ateist oluyorsun, be kardesim senin tanrinin isi gucu yokmu da ufacik cocuga adini yaziyor? hemde araya baska harf koymadan sadece allah muhammet yaziyor,,, araya da baska bir sey yazmamis sadece allah ve muhammet, baska bi sey yok, peki o zaman bu olayi mucize diye niteleyen insanlar, eger bu bir mucize ise bir kac sene sonrada, hala cocugun suratinda ayni mukemmellikte allah ve muhammet yazmasi gerekir, cocuk blu cagina girdigindede vs... ama eger o sekiller degisirse ?ki degisecek, gerci bulursunuz ona da bir kalip...
vayyyy be,,özgür abi nerden buluyosun bu resimleri ya ..!
hakkettende ilginç ..ilk resimdeki peygamber musanın kardeşi
haruna benziyor yani benim
aklıma o geldi, davutta olabilir,isa olabilmesi için biraz daha yakışıklı olması lazım tabi *:)
Değerli büyüklerim,
* Şunu görenler olmuş tanrı detaylarda kayboluyor kimi zaman birinin hayatına müdahale ediyor(bunu sık sık adı lazım değil TV kanallarında görüyoruz.)Bu ilginç bir tanrı şahıslara müdahale ediyor ama iş topluluklara gelince işi umursamıyor.Bazen bakıyorsunuz bir adam(Genelde adam olmuştur zaten.)içiyor,sıçıyor(affola)ne yaptığı belli değil ama nasıl oluyorsa tanrı buna kafayı fena halde takıyor.Adı sanı duyulmamış bir yaratığa dönüştürüyor bazen inanılmaz kabir hayatı çektiriyor(bilindiği kadar kabir hayatı somut değildir) ve ne yazık ki insanların buna inanmasını sağlıyor halbu ki bunların çözümü bulunmuşken.Ben şunu anlamıyorum nasıl oluyor da Tanrı bütün bunları yapıyor da tüm Müslüman alemini perişan eden topluluklara gücü yetmiyor?Yani Tanrı'nın şahıslara karşı antipatisi mi var?Nasıl olurda Müslüman ülkelerin anası ağlatılırken onlara yardım etmez...umarım anlatabilmişimdir.
*Saygılar
Bizim halkımız mucizevi olaylara çok meraklıdır. Ee gündelik hayatlarında böyle şeyler olmadığı yada aynaya bakmadıkları için göremezler. Görmedikleri içinde bir takım beyin uyuşturucu insanları yaptığı insandan kaynaklanan safsatalar..
copperman
17-04-2008, 14:44
Dogum lekelerini mucize zanneden, kadini omur boyu turbanlarin carsaflarin altina hapseden ilkel kafalar yonetiyor Turkiye'yi.
Putataparosman
20-04-2008, 13:36
Dogum lekelerini mucize zanneden, kadini omur boyu turbanlarin carsaflarin altina hapseden ilkel kafalar yonetiyor Turkiye'yi. Yahu anahtar yalamak "Anahtar yalanırken okunacak dua"yı okumak dururken şu uğraştığımız şeylere bak :)
su2prelude
10-05-2008, 14:37
güya bu resimleri koyunca hemen de ispatladın. biliyoruz dostum biliyoruz bu resimleri... daha neler var neler... penis var vajina var ne yok ki:) sen beni anlamamşsın...
ben ne iyorum sen ne diyosun... mesela bulutlarda binlerce yüz her gün batıp çıkr... Atanın gölgesi mesela hangi dağdı o yılın beli bir günü dağa yansır bulutlardan... ya da sevişen ağaç resimleri de vardır... secde edenlerde vardır... bunlar olması gereken şeyler... yok çevreden hep bir yanlı baskı gelseydi o zaman ne anlardık dünyaya gelme maksadından. her şey karışık buluncak... ama ben ne diyorum arapça o kadar karmaşık bir dil ve yazılması güç olmasına rağmen ne bileyim daha kolay yzılabilen latin harflerinden, doğal şekiilleri olan çinceden yakutçadan mesela bu yazılar çıkmıyorda illa arapça dan çıkıyor... aksini görmdim de ondan merak ettim. yoksa aksi olsa bile inancımdan dönmem onunda sebebi var bende... ama işte aksini görmedimondan bahsediyorum... var mı yani böyle bişi?? ben yok diye iddia da etmiyorum ama görmediğimi söylüyorum. iyi araştırıyorsun bi de bununla ilgili birkaç resim bulursan süper olur...
ee hala bulamadın mı şu resimleri???
Hemanjiom nedir bilen varmi.
evrensel-insan
12-05-2008, 09:14
Saygideger walla;
Sordugun eger hemangioma ise, kan damarlarindan dogan urlar, yaralar ve lekeler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mercekle bakinca,Erbakan,Tayyip,Kombassan,Jetpa,Yimpas,Feto ,Ali Dibo,Deniz Feneri ve hatta Saidi Nursi ve bilimum bütün Molla takiminin ismi var.
heLaL diyorum başka da bişe demiyorum :D
Zorlarsan her şeyi bir başka şeye rahatlıkla benzetirsin. Mesela "cocacola" yazısı da tersten okunursa Arapça ile "La mekke La Muhammed" yazıyor diye zırvalamışlardı. Hatta cocacolayı boykot etme çağrısı yapanlar oldu çeşitli sitelerde. Eğ, bük, benzet aman ne güzel.
mehmetsalih
19-06-2008, 19:21
Tamda iman etiler dedim yok ama birde aşağıda doğru kaydırdım, eski sahneler canlandı resulullah(sav)'ın ay'ı yardığını düşündüm bir ne kıyas yaparah ebu cehil göründü sitenin panolarında. İmanım bir misli daha artı - Allah birdir her akşam onu aramaya çıkıyorum beni teseli ediyor - bana teseli ediyor. Geçen gün bir kitapçıda Tanrı yanılgısı (!) adlı anti objektif eseri görünce inzivaya çekildim ve Allah bana kendini daha çok sevdirdi. Neyse bu gidişle huriler sevinmöeli. Zira mcizeler zincir gibi (D)
Mehmetsalih epeydir yoktun merak ettik yaa
mehmetsalih
19-06-2008, 20:37
Mehmetsalih epeydir yoktun merak ettik yaa
Allah razı olsun - Bir kaç haftalığını sanal dünyadan aralıklı ayrılmak istiyorum biraz kitaba kendimi vermek bana daha güzel geliyor. Zaten bilgisayarımı paketledim. Doğrusu siteye uğramak istiyorum. Saygılarımla...
herşeyi dini konulara çekmek için hazırda bekleyenler var cocacoladan tutun zamanında kesilen koyun un bağırsağında yazıor diyenlere kadar...
Tamda iman etiler dedim yok ama birde aşağıda doğru kaydırdım, eski sahneler canlandı resulullah(sav)'ın ay'ı yardığını düşündüm bir ne kıyas yaparah ebu cehil göründü sitenin panolarında. İmanım bir misli daha artı - Allah birdir her akşam onu aramaya çıkıyorum beni teseli ediyor - bana teseli ediyor. Geçen gün bir kitapçıda Tanrı yanılgısı (!) adlı anti objektif eseri görünce inzivaya çekildim ve Allah bana kendini daha çok sevdirdi. Neyse bu gidişle huriler sevinmöeli. Zira mcizeler zincir gibi (D)
Helalin var Mehmet Salih !
Bence doğru yoldasın ; bakma sen bu sitedeki ateistlere , manyak bunlar manyak !
Allah'ın ipine daha sıkı yapış , sakın ola ki bu yoldan ayrılmaya kalkışma !
Kalkışma ki Tayyip Erdoğan da ''alın da ananızı gidin lan'' benzeri sözleri devam ettirmeye yüzü olsun !
''Niye çobanın oyuyla benimkisi eşit oluyor ? '' diye isyan eden Aysu Kayacı'ya önceleri çok kızıyordum .
Ama artık kızmıyorum .
Neticede Mehmet Salih'inki de bir oy , benimki de bir oy ...
Ara ver de karlı dağlar ara ver ...
AKHENATON
19-06-2008, 23:03
videoda bir sorunmu var açılmadı.
winemirage
20-06-2008, 16:34
Hesabı biz vereceğiz..Dert etmeyin kendinize bizi bu kadar..Bu tür saçmalıklarla hurafelerle çıkmayın karşımıza da komik duruma düşmeyin..Zavallı bebek..
winemirage
20-06-2008, 17:12
Üstelik ben bir bu şekilde bir alamet sunacak olsam insanlara, islamiyeti kabul etmemiş toplulukları tercih ederdim.
deizmine
21-06-2008, 17:19
puahahah bi arada gökte falan allah yazıodu ya benim anlamadığım şu neden arapça da türkçe deil din demek allah demek araplara özgü bişeymi okadar sorgulanıcak şey varki
bazı insanları anlamıyorum hiç
hiçmi düşünmes insan araştırmaz ya saçma sapan şeylere kilitlenip kalıyosunuz ööh yani ne diim
şimdi düşünüomda bu allah peygambere arapça konuşuodu demek ee bu allah bilmiomuydu ilerde bi sürü dil var olduğunu ki o zamanda vardı yani başka diller okadar tarihi bilgim yok malesef .....
kalkandelen
22-06-2008, 03:20
allah varsa masum bebegin gozunun kenarina degil yildizlarla gokyuzune yazsin..yazi ile ugrasacagina kucuk cocuklara tecavuz edenleri tas yapsin..
Daha başka bi yolla anlatamaz tabii dimi?Ulaşamıyo çünkü bize..İşte böyle sebzelerin üstüne,çiçeklere böceklere adını yazarak anlatıyo..açıkça ortaya çıkmıyor.niye anlatıyoki niye?inanan inansın inanmayan cehenneme işte,olay bu değilmi?
ya bırakın bunları artık yok dağın üzerinde allah yok karpuzun üzerinde ağacın üzerinde yok koyun bağırsağında her yazı şekli benzerliği görülen yerde bunu görüp muucize sanmak nasıl bişeydir anlam veremıyorum bi ara domateste yazıor dediler saklamışlar çürümüz domates yaw oraya mucizeyi veren allah domatesin çürümesini neden engellıyemedi??
erciyes dağına yazdı dediler halbuki çok bilimsel bir olaydı karın derinlerde kalan kısmı erimemişti oraya yazdı denildiğinde bir oval halde w gördük birde yanında i vardı ama oda eridi gitti zaten...
yazık ediyorsunuz kendinize yazık...
copperman
25-06-2008, 18:12
Kendini bir seye inandirmak istersen illaki biseyler bulursun. Psikolojide algida secicilik diye bir sey vardir, ilgili oldugun seyleri cevrende daha cok gorursun. Insan kendini herseye inandirabilir. Eger istersen 9 yasindaki cocukla gerdege girmeyi de sanki sapiklik degilmis gibi bir sekilde o cagda normaldi diye mesru gosterirsin sonra 14 yasindaki cocugu taciz edersin, belki nikah kiymistir derler. Kendinden 50 yas kucukle evlenirsin peygamberini ornek aliyo derler vesaire... vesaire...
sanalmerak
05-07-2008, 23:40
heee allah simcity oynuyor dimi :D işi gücü yokta adınımı yazmış bebeğin yüzüne :D
Sizin Gibilere Size göre cevap vereyim
Bir Bisküvi fabrikasını düşünün Yaptığı bisküvinin üzerine Adını Yazar Markası vardır
inanmadığınız O Allah Böyle yapmış olamaz mı Yarattığı kuluna İsmini Yazmış olamaz mı Ve Buluta da aynı şey olmuştur Balda da??
Ki Allah İsmini Evrene Görünen Ve görünmeyen Her şeye Yazmıştır GÖRENE
ozgur_beyin
31-10-2008, 18:44
Bir Bisküvi fabrikasını düşünün Yaptığı bisküvinin üzerine Adını Yazar Markası vardırİSM@
Sevgili sima bilinen nakaratları tekrarlıyorsun gurbette kalanlar genellikle kendi içlerine dönerler bunlardan en öneemliside dindir aynı şey sizede sirayet etmiş.
bizde senin bahsettiğin fabrikanın mamuluyuzbizim markamız ve alameti farikamız nerde
Ancak Böyle Kaçamak Abidik gübüdük Cevaplarla eğlenceye alırsınız böyle götürürsünüz zaten şinizi
Bunlarda Mı DERMATOLOJİK hastalık Acaba ???
http://asset.turkcell-imbenim.com/UserAssets/Photo/62/53/6253de0556724bc8b145e408e021b79204.jpg (http://turkcell-imbenim.turkcell.com.tr/Fotograf/6253de0556724bc8b145e408e021b792#)
http://www.kervanlar.net/upload/keoma_135766864.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/7407/secdeedentamt0.jpg
http://img358.imageshack.us/img358/3337/d16qz.jpg
çakırcalı
31-10-2008, 19:13
Yahu ism@
Bu kadarına da pes doğrusu! Her gördüğün sakallıyı deden mi sanıyorsun? Yani "wl" harflerini her yan yana gördüğünde allahın bir mesajı olduğunu mu düşünüyorsun?
O nasıl tanrı ki, yüz milyarlarca gökadayı, güneş sistemini bırakıyor, dünyada milyarlarca canlıyı bırakıyor, geliyor Türkiye'de garibim bir bebeğin gözünde, bir köpegin dizinde, keçinin kılında, tavuğun tüyünde, karpuzun kabuğunda, üzümün çöpünde vs. "wl" işaretini bırakıp gidiyor?
Yahu kardeşim, şunu artık itiraf etsenize: "Aslında biz de inanmıyoruz, inanmak da istemiyoruz. Ama maçamız yemediği, ölümden sonrasını bilmediğimiz, yok olmayı kendimize yakıştıramadığımız için böyle kıldan tüyden bahanelerle kendimizi kandırmaya çalışıyoruz"
Bu allahınız "wl" yerine niye latin harfleriyle doğrudan "allah" yazmıyor, biz inanmayanlar da belki imana geliriz? Bu dünyada sadece arap alfabesi mi var, yoksa allahınız o alfabeden başkasını okuyup yazamıyor mu?
ozgur_beyin
31-10-2008, 19:14
sevgili esma dağda nasıl bir dermatolojik hastalık olur.senin astığın resimlerin benzerlerinin
ve tam zıt olanlar bu basşlıkta var karar vermeden birde onlara bak
yada şuna yüve rabbin bunlara ne imzası atmış
http://www.kenthaber.com/Resimler/2006/11/17/00119365.jpg
sevgili esma bu tgip resimlere veyakarakterlere SİMULAKRA deniyor mucizetyle veya tanrısal imalatla alaksı yok
evrensel-insan
31-10-2008, 19:19
Saygideger ozgur_beyin;
"esma" kim, yaw?, yoksa ism@, mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
katre_07
31-10-2008, 19:39
Yahu ism@
Bu kadarına da pes doğrusu! Her gördüğün sakallıyı deden mi sanıyorsun? Yani "wl" harflerini her yan yana gördüğünde allahın bir mesajı olduğunu mu düşünüyorsun?
O nasıl tanrı ki, yüz milyarlarca gökadayı, güneş sistemini bırakıyor, dünyada milyarlarca canlıyı bırakıyor, geliyor Türkiye'de garibim bir bebeğin gözünde, bir köpegin dizinde, keçinin kılında, tavuğun tüyünde, karpuzun kabuğunda, üzümün çöpünde vs. "wl" işaretini bırakıp gidiyor?
Yahu kardeşim, şunu artık itiraf etsenize: "Aslında biz de inanmıyoruz, inanmak da istemiyoruz. Ama maçamız yemediği, ölümden sonrasını bilmediğimiz, yok olmayı kendimize yakıştıramadığımız için böyle kıldan tüyden bahanelerle kendimizi kandırmaya çalışıyoruz"
Bu allahınız "wl" yerine niye latin harfleriyle doğrudan "allah" yazmıyor, biz inanmayanlar da belki imana geliriz? Bu dünyada sadece arap alfabesi mi var, yoksa allahınız o alfabeden başkasını okuyup yazamıyor mu?
onlar artık akılları yerde surunenler ıcın (hayır yakışmadı katre bıraz daha ılımlı)
onlar tanrıyı her tarafta goremeyen ınsanlar ıcn gozunuze sokarcasına yazılan yazılar..bız ınananlar ıcın bu yazıların hıç bır onemı yok çunku zaten ınanan her yerde Allahın ızİnı ısmını ısımlarını sıfatlarını gorur..
sakın o arApça yazısı hangı kıtaba hangı peygambere ınanacağını gosteren bır ısaret olmasın..
tekrar soleyım olumden sonrasını bılmedığımız ıcın ınanmıyoruz tanrıya sn çakırcalı...o yazıların bızım ıcın bır onemı olmadığını soyledım.neden ınanıyoruz neden ınanıyorum ınan bana bu soyledıklerım samımı:
gorduklerımden..ınanmam gerektığınden ..benım tum gorduklerım bana ınan dıye beynime dan dan tokmak ındırdığınden..
pazarda bır kez daha denedım sayende kendımı her ınsana baktım tek tek...!deli gibi..hepsının ıcıne gırercesıne..tuhaf tuhaf!!kımbılır neler dedıler benım ıcın..!
baktım pazarcının ellerıne gozlerıne kızların guzellığine elmaya armuta domatese hepsı sayende beni bır kez daha korkudan ınanmadığıma ınandırdı...
tanrıya ınanmasanda bana yazdığım son 3 paragrafa ınan lutfen cunku hepsı samımı..benım neden ınandığımın gerçek sebebi..
saygılar çakırcalı..!
Bizlere delile ihtiyaç yoktur
SUSAMA HİSSİNİ VEREN ALLAH SUYU YARATMIŞTIR
ACIKMA HİSSİNİ VEREN ALLAH YİYECEKLER YARATMIŞTIR
ALLAH (TANRI) DÜŞÜNCESİNİ VERMİŞTİR O HALDE KENDİSİ VARDIR
Ve RESSAMSIZ Resim Olmaz
Gözlerini bir anda kapat ve 5 dk İçindekaranlığı bile barındırmayan bir yokluk düşün Sonra gözlerini aç ve etrafa aynaya bak O yokluktan neler olmuştur
Bilinçsiz Ne olduğunu bilmez Atomlardan Bilim adamları tarihçiler felsefeciler Bu bilgileri öğrendiğin kişiler ve SEN nasıl oluşmuşsun bi düşün bakalım
Neler Sallayacaksın Düşün
ALLAH Senin Beyninde Yazılıdır Zaten dağa taşa yazmasına gerek yok Doğru söylüyorsunuz aslında
sevgili esma dağda nasıl bir dermatolojik hastalık olur.senin astığın resimlerin benzerlerinin
ve tam zıt olanlar bu basşlıkta var karar vermeden birde onlara bak
yada şuna yüve rabbin bunlara ne imzası atmış
http://www.kenthaber.com/Resimler/2006/11/17/00119365.jpg
sevgili esma bu tgip resimlere veyakarakterlere SİMULAKRA deniyor mucizetyle veya tanrısal imalatla alaksı yok
Senin Beyninde Doğuştan olan Ben Kimim Neyim Yaratan var mı Gibi Sorular
ve inançsız olmana Ragmen O Beynini Yorduğun Başta Aklına ve Vücudunun her yerine Yazılmış ALLAH 'ı göremiyorsun
Yemin ederken hiç mi v-allahi Demedin
Korkunca veya ani bir şeyde Hiç mi ALLAH demedin
Sana Otursam Sabaha kadar delil sayarım ama gerek yok Adım Esma değil bu arada
Size ne kadar anlatsam anlamazsınız Kalpleriniz Kilitli Gözleriniz Perdeli
Allahın Mühürlediğini ben mi çözecem Allah aşkına yaa
Hangi biriniz engelleyebilirsiniz insanlarda doğuştan olan ALLAH düşüncesini ve ALLAH(ilah, yaratan,Tanrı) kelimesini
Daha basit bir Kelimeyi bile engelliyemiyorsunuz Allahı engellemeye kalkıyorsunuz Tövbe Tövbe ya
Dedikleriniz Çok doğru olsaydı Bu kelime engellenirdi taraftarı kalmazdı
Nedense size karşılık İnsan Varolduğundan beri Allah düşüncesi Vardır
Ve Kıyamete Kadar devam edecektir
Allah'ın mühürlediği kalpleri kim açabilir ki?
O zaman Allah Cehenneme atmasin o kalbini muhurlediklerini kendi muhurlemis nasolsa.
katre_07
31-10-2008, 22:01
O zaman Allah Cehenneme atmasin o kalbini muhurlediklerini kendi muhurlemis nasolsa.
arkadaşım hıç ınanmayacak olanlar ıcın o muhur..
senın ıcın değil belkı..
ateıstken Musluman olan bırını dusun...
o da belkı senın gıbı muhur fılan bahsedıyordu ama bak sonunda Musluman oldu...
yok oyle bır şey kendı muhurlemiş fılan boyle tuhaf şeylerle suslemeyın dalaletınızı..
sen hak et ınanmayı o acacaktır bel kı de muhru...
mesela 5 sanıyelığıne ınan Allaha! bak muhur fılan kaldı mı..;)ama hıç ınanmayacak olanlarda vardır o muhur onlara yaraşır..o muhur onları muhatab alır..
onceden ateıstken Musluman olanları ya da olacakları değil..!
hak etmek gerekır Allaha ınanmayı..
çabala ..
düşün bakalım..
panık yapma..
yavaş yavaş..
farkı goreceksın..!
"hak etmek gerekır Allaha ınanmayı.." - katre 07
Vay, vay, vay! Ne zor şeymiş inanç sahibi olmak yahu! Hüseyin Üzmez haketmişse benden ırak olsun! Sakın o adam için, "O gerçek bir inanır değil," deme, hiç inandırıcı olmaz.
Bu arada müslümanken ateist olanlar için ne buyuracaksın, katre 07?
Beynim mühürlü olacağına, varsın kalbim mühürlü kalsın.
Beş saniyeliğine inandık ve mühür çözüldü diyelim. Ya sonra? Yıllarca inanmış insanlar bile gün gelip bu inançlarının ne denli saçma olduğunu görebiliyorsa, beş saniyenin ne önemi olabilir? Komik duruma düşüyorsunuz...
katre_07
31-10-2008, 23:18
"hak etmek gerekır Allaha ınanmayı.." - katre 07
Vay, vay, vay! Ne zor şeymiş inanç sahibi olmak yahu! Hüseyin Üzmez haketmişse benden ırak olsun! Sakın o adam için, "O gerçek bir inanır değil," deme, hiç inandırıcı olmaz.
Bu arada müslümanken ateist olanlar için ne buyuracaksın, katre 07?
Beynim mühürlü olacağına, varsın kalbim mühürlü kalsın.
Beş saniyeliğine inandık ve mühür çözüldü diyelim. Ya sonra? Yıllarca inanmış insanlar bile gün gelip bu inançlarının ne denli saçma olduğunu görebiliyorsa, beş saniyenin ne önemi olabilir? Komik duruma düşüyorsunuz...
evt arkadaşım haketmek gerekır..
huseyın uzmez gıbı ''ZAHİD'' sadece ınandığını soyleyen aslında kımseyı ınandıramayan ınsanlar da var tabıkı..gerçek bır ınanır değil evt..
bunu sende bılıyorsun..yasakları ..utanç verıcı şeylerı pis olan şeylerı okuduğun Kur an da sende görmüş olmalısın..
onun yaptığı daha utanç verıci hem peygamberı hakkında hemde ınandım dediği kıtabı hakkında ınsanlar onun yuzunden neler soyluyorlar..
hem kendını başkalrıyla kıyaslama herkes kendı penceresınden gorur yaşar hayatını...
onun gıbı musluman kılıklı ınsanların yaptıkları için daha beter ınecek belkı tokat suratlarına.(.ınandıkları ıcın ınandım deyıp gerçek dıne laf soylettıği icin)
belkıde ınandıklarına pişman olacaklar..
onun ınanıp ınanmadığını sadece Allah bılır bız bılmıyoruzkı!
o sadece kendı b..kunu temızlemek ıcın dını kullanıyor..bu gıbı ınsanların halı bence inanmayanlardan çok daha fena olacaktır..
gerçek ınanan laf soyletmemek ıcın dınıne ozen gosterır..gayret eder..
gerçek ınana bır yanlış yapmıyım ..ınsanları dınden soğutmayım benım yuzumden ınsanlar dınımi yanlış anlamasın..onları dınden dınımden surgun etmeyım der..
şimdi bır ınanmayanla o kadar ınanacak ınsanı dınden soğutan onlarca dınsız insana sebeb olacak bu vb.insanların ayıpları aynı kefeye konmaz ve terazı o zahidin ayıbından paramparça olur..
hemen bır şey dedıkmı neden olumsuz bır ornekle yaklasıyonuz anlayamıyorum..butun soylenen şeylerde herhengı bır kotu ornek gosterılebılır..
sen denedın mı umıtlendın mı ınanmaya doğru durust yavaş yavaş hemen karar vermeden..
o cahıl cahıllıgiyle yatıp kalksın oyle gıtsın tanrısının yanına..!
benım fıkrıme gore tanrı ınancı o kadar basıtkı ve hayatın gayesı o..
her şeyde bedahet(açıkca)derecesınde gorunen bır şey kı!...
hz.meryem mısalı sen gayret et..sadece ağacı salla!
o hurmalar sağanak sağanak dokulecektır kucağına..!
"o sadece kendı b..kunu temızlemek ıcın dını kullanıyor" - katre 07
Bu din denen olgu başka da bi işe yaramaz mı? B.kunu temizlemek, bedeni temizlemek, ruhu, kalbi temizlemek... Bizim temiz olmak için böyle bir deterjana gereksinimimiz yok, katre. Beynimiz, aklımız, insana ve doğru dürüst hazırlanmış yasalara olan saygımız, temiz kalmak için bize yeter. Süslü laflarla siz ancak çocukları ve çocuk akıllıları kandırabilirsiniz. Meryem'e gelince, bu gün, bir erkeğin spermi rahmine düşmeden hamile kalıp çocuk doğurduğunu iddia edecek bir kadına, gerek inananlar, gerekse inanmayanlar münasebetsiz bir yerleriyle gülerler. Geç bunları, katre, geç.
Başlarına gelenler; ahitlerini bozmaları, Allah'ın ayetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve "Kalplerimiz kılıflıdır" demelerindendir,daha doğrusu,küfürleri yüzünden Allah, kalpleri üzerine mühür basmıştır da PEK AZI HARİÇ, iman etmezler.
(Nisa 155.ayet)
Nisa Suresinin 155.ayetinde de anlatıldığı gibi Sizin PEK AZINIZ müstesna inanmazsınız
Ama Kalpleriniz Kılıflıydı Hani Siz Mühürlüydünüz ??
Demek ki Mühürleme Bir MECAZ dır.Kimse Ben Mühürlüyüm diye cahilce sözler söylemesin
Mühürlü olanlar da iman edebilirler Yeter ki Beynindeki
1-Ön Yargılı yaklaşımı Kaldırsın Objektif ve akıllı olsun
2-Niyeti Araştırmak Doğruyu Gerçeği Güzeli Bulmak Olsun
2-Nedenini bilmediği Düşmanlığı
3-Akılsız Mantıksız ve Temelsiz İddiaları Körü Körüne Savunmasın
Bunlar Olduktan Sonra O PEK AZINIZ gurubuna girebilirsiniz
Ama Niyet Farklı
Ah ön yargı ah Ah Bağnazlık Ah
Psikolojidede bu böyledir İnsan savunduğu düşünceye bağnaz önyargılı olursa Otomatik olarak Kilitleme yapar.
Ama Kuran da Müminlerin Böyle olmaması emredilir Her sözü dinlemeleri Ve En güzeline uymaları söylenir
Onlar ki, sözü dinlerler ve onun en güzeline uyarlar. İşte onlar Allah'ın, kendilerini doğru yola ilettiği kimselerdir ve onlar Temiz Akıl sahipleridir" (Zümer, 17-18),
"o sadece kendı b..kunu temızlemek ıcın dını kullanıyor" - katre 07
Bu din denen olgu başka da bi işe yaramaz mı? B.kunu temizlemek, bedeni temizlemek, ruhu, kalbi temizlemek... Bizim temiz olmak için böyle bir deterjana gereksinimimiz yok, katre. Beynimiz, aklımız, insana ve doğru dürüst hazırlanmış yasalara olan saygımız, temiz kalmak için bize yeter. Süslü laflarla siz ancak çocukları ve çocuk akıllıları kandırabilirsiniz. Meryem'e gelince, bu gün, bir erkeğin spermi rahmine düşmeden hamile kalıp çocuk doğurduğunu iddia edecek bir kadına, gerek inananlar, gerekse inanmayanlar münasebetsiz bir yerleriyle gülerler. Geç bunları, katre, geç.
Bize dersiniz ama Asıl Siz BAĞNAZ sınız Ateistliğe
Bundan 200, 300 sene önce yaşıyor olsaydınız ve
1-Bir kadının Kemikten Spermle Hamile Kalabileceği
2-TÜP BEBEK
3-Belkide Daha İleride gelecekte sperme ihtiyaç olmadan Çocuk olacak
haberlerini Duysaydınız Tepkiniz Ne olurdu ??? Diyen Kişiye aptal demez miydiniz hele bide bunu din adınadiyorsa aman Allahım Pardon
- Aman Madde Çok güzel Bir Koz
Bunlar sizin sesleriniz iyi duyunda Şu beyninizdeki Kilitlerin Anahtarlarını arayın
http://arsiv.sabah.com.tr/2007/04/14/haber,7CD5E3EDF4C04DF398BD248998F10C76.html
http://www.doktornevra.com/kisirlik/klonlama_genetik.asp
http://yasamin.sirlari.net/spermsiz-doguma-dogru_QmZ12WfZ2WiZ652
http://www.tupbebek.com (http://www.tupbebek.com)
Evet Günümüzde Buna Uğraşılıyor Kemikten Sperme, Tüp Bebeğe inanıyorsunuzda
Allahın Meryem Oğlu İsayı Cinsel ilişkisiz Yaratmasına mı şaşırıyorsunuz TAM BİR BAĞNAZ VE ÖN YARGILISINIZ
Ayrıca Meryem Benim Karnıma Sperm Düşmedi Demiyor
20.Dedi: "Benim nasıl oğlum olur; bana herhangi bir insan dokunmadı, Ben bir kahpe de değilim." (Meryem Suresi 20)
Diyor Bu konuyuda düzeltelim
Tüp bebeğin olduğunu biliyorum
Şimdi Kemikten sperm Yapılacağına, Genetik klonlamanın olacağına inanıyorum
Meryem Oğlu İsaya İnanmak Hiç Zor gelmiyor Yakında Spermsiz Bebekte Bulunur O zamana Kadar Acaba Ne Atacaz Ortaya Diye DÜŞÜNÜN Siz Bırakın
Meryem oğlu İsayı
Neden her insanin cildinin bir yerinde, üretenin kim oldugu ve son kullanim tarihi yok ? Annesinin rahminde iken annenin beslenmesinden, kanindan olan bir olayi nerelere bagliyorlar.Hele bu arapca alfabenin egik bükük olmasindan da ne kadar faydalaniyorlar. Egil, büzül hareketleri yaparak arapca kitapi birisine anlatabilirsiniz sanirim...
Hele fonda ki müzik süper. Albümleri satmayan sanatcilarimiz da artik bu cesit muziklere dogru kaymaya basladilar.
Sagliklari bozuk, özürlü doganlar icin ne diyeceksiniz? Uretim hatasi mi? Yani nerden baksaniz dökülüyor. Damgasi olmayanlar üretilirken allah ne yapiyormus?
Saygilar
Neden her insanin cildinin bir yerinde, üretenin kim oldugu ve son kullanim tarihi yok ? Annesinin rahminde iken annenin beslenmesinden, kanindan olan bir olayi nerelere bagliyorlar.Hele bu arapca alfabenin egik bükük olmasindan da ne kadar faydalaniyorlar. Egil, büzül hareketleri yaparak arapca kitapi birisine anlatabilirsiniz sanirim...
Hele fonda ki müzik süper. Albümleri satmayan sanatcilarimiz da artik bu cesit muziklere dogru kaymaya basladilar.
Sagliklari bozuk, özürlü doganlar icin ne diyeceksiniz? Uretim hatasi mi? Yani nerden baksaniz dökülüyor. Damgasi olmayanlar üretilirken allah ne yapiyormus?
Saygilar
Gördünüz mü Arkadaşlar !!!!
(Müslümanlar için diğerleri Hubble teleskobuyla Mikroskopla Baksalarda göremezler)
Nasıl Konuyu saptırıyor
-Arapça Alfabe
-Fon Müzik
-Özürlü Doğanlar
-Kullanma Tarihi Damgası
-Üretim Hatası
Acaba Bunlarla meryem oğlu isa ile Tüp bebekle Nasıl Bağlantı Kurmuş Arkadaş Bi anlatsın Ben Üretim Hatasını Anlatırım
2-TÜP BEBEK
3-Belkide Daha İleride gelecekte sperme ihtiyaç olmadan Çocuk olacak - ism@
İsmet kardeşim, sen adamı gülmekten öldürürsün. İsa'nın 2000 yıl önce yukarıda saydığın yöntemlerden hangisiyle dünyaya geldiğini de bize bir açıklar mısın?
Ayrıca Meryem Benim Karnıma Sperm Düşmedi Demiyor - ism@
Demek ki düşmüş...
20.Dedi: "Benim nasıl oğlum olur; bana herhangi bir insan dokunmadı, Ben bir kahpe de değilim." (Meryem Suresi 20)
Spermini Meryem'e dokunmadan bırakmıştır... ya da spermini bırakan bir insan değil de Tanrıdır. Sperm bırakan Tanrı... İlginç...
Uyu ism@çim, uyu...
Ayy! ödüm koptu! bu Müslümanlar beni öldürecek bir gün ama hangi gün bilemiyorum:)
Şimdi bütün kadınlar risk altında demektir İsm@'ya inanmaya kalkacak olursak;)
Aslında ne yaptığını bilmeyen bu kul oğlu kullar da suçu tanrıya atıyorlar. Tövbe tövbe vede tobe tobe:(
yucemanitu
03-11-2008, 00:59
İlk defa videosunu açabildim. Tüh bunların insanlığına çocuğun gözünün dibinde resmen yara var. Adam kalkmış diyor ki "Ne mutlu bize Allah böyle bir şeyi bize bahşetti." Babası olan diğer adam da diyor ki: "Hocaya götürdük herkese göstermeyin nazar ederler dedi." Ulan bunun kıskanılacak nazar edilecek nesi var! Yavrucağın gözünün yanında yara var be. Kim bunun kendi başına gelmesini ister ki? Hatta Müslüman olsam "Allah korusun" derdim. Bu kadar mı gözü dönmüş bunların bu kadar mı sapıtmışlar?
dr humanist
03-11-2008, 02:51
videonun ben "cahillik"ten başka açıklamasını yapamıyorum
edit:bu arada dikkatlice baktım,orda BMBU yazıyor,siz de bakın isterseniz.. insan nasıl görmek isterse öyle görür
2-TÜP BEBEK
3-Belkide Daha İleride gelecekte sperme ihtiyaç olmadan Çocuk olacak - ism@
İsmet kardeşim, sen adamı gülmekten öldürürsün. İsa'nın 2000 yıl önce yukarıda saydığın yöntemlerden hangisiyle dünyaya geldiğini de bize bir açıklar mısın?
Ayrıca Meryem Benim Karnıma Sperm Düşmedi Demiyor - ism@
Demek ki düşmüş...
Spermini Meryem'e dokunmadan bırakmıştır... ya da spermini bırakan bir insan değil de Tanrıdır. Sperm bırakan Tanrı... İlginç...
Uyu ism@çim, uyu...
Bak Konuyu Saptırma
Bizim İnancımızda Allah Her şeyi yapar ben Kendi inancım açısından Bakarak Arakdaşa açıkladım Bilmeden Veya Bilerek Bilimsel Olan Veya Olabilecek Olaylara MANTIKSIZ MASAL dedi de
Mantıksız Saçma Masal Olarak Görüyorsun Ama Günümüzdeki Tüp Bebeğe ve diğer Haberlerede inanıyorsun Mesajı verdim Bu benin inanmam için hiçte zor ve masal değil dedim
TAMAM DİĞER KONUDA BİR BAKALIM
Sizin Taktiğinizi Uygulayalım
Mucizeleri Görüp
Eee ARAPÇA evrim geçirmiş olamaz mı ?? denilmişti bana diğer sayfalarda
EEE BİLİM geriye evrim geçirmiş olamaz mı
Arapçanın Evrim geçirmesi ve Bu evrimin Yeni oluşan dilin % 100 Kuranla Uyuşması ve Mucizeler Sergilemesi Mantıklıysa BİLİM in Geri evrimleşebilmesi de mantıklıdır
ve Son Bir şey daha Yine Sizin Mantıktan ;
O DÖNEMDE TÜP BEBEĞİN VE YA SPERMSİZ BEBEĞİN BU TÜR OLAYLARIN OLMADIĞI VEYA BİLİNMEDİĞİ
BU OLAYI KİMSENİN BİLEMEYECEĞİ ANLAMINA GELMEZ
Benim Yazı Yazdığım bir Sayfada “YÜKSEKLİK ARTTIKÇA GÖGSÜN DARALMASI” konusunda bana bu cevabı vermişlerdi
O DÖNEMDE GÖGE YÜKSELİNCE BASINCIN AZALMASININ BİLİNMEMESİ
HİÇ KİMSE TARAFINDAN BİLİNEMEYECEĞİ ANLAMINA GELMEZ DENMİŞTİ İNCELEYİN
Bende Bu olaya sizin Mantığınızla cevap veriyorum
O DÖNEMDE TÜP BEBEĞİN VE YA SPERMSİZ BEBEĞİN BU TÜR OLAYLARIN OLMADIĞI VEYA BİLİNMEDİĞİ
BU OLAYI KİMSENİN BİLEMEYECEĞİ ANLAMINA GELMEZ O KADAR DOKTOR HEKİM VARDI
(Bu iddia Ne kadar Mantıksızsa GÖĞE YÜKSELDİKÇE GÖGSÜN DARALMASI konusunda geçen Çok değerli Disiplin Kurulu Üyelerinin Dinlerden özgürlük gurubu üyelerinin Savunduğu mantıkda AYNISIDIR.)
Tabi ki bunlar ikiside Benim Düşüncelerim Değil Sizlerin MUCİZELERE karşı mantığınız
Yine söylüyorum Bu MANTIKSIZ MANTIK Benim Değil Benim Mantığım O dönemde Böyle bir şeyin Olmayıp Bizzat ALLAH tarafından olan bir Mucizedir bu
Şimdi Siz Sıkışınca Bilim İstersiniz Şimdi siz BİLİMSEL MERYEM YOK Asıl Bunu Tartışmamız lazım Diye istediğiniz yöne çekersiniz olayı Her zamanki gibi tabi ama Kaçtığınız yere kadar varırım
ve bilimi değişmeyen bir şey olarak görmeyin bilim Her zaman değişir Bugün Meryem Yoktur BU MERYEM VEYA İSA YOKTUR anlamına gelmez Yarın Meryemin Dedesinin dedesine ulaşırız
Sürekli Değişen bir şeyde Elbette Kaynak Olabilir ama Tek ve Mutlak bir Kaynak, Delil olamaz O yüzden Öne bilimi sürecekseniz Boşuna Uğraşmayın üstelik Din ile bilim Aynı şeyler değildir Ayrıdır Görüşünü Siz savunuyorsunuz ben değil
Diğer bir olayda
MERYEMİN KARNINA SPERM DÜŞÜP DÜŞMEMESİ OLAYI
Kimse Öyle bir iddiada Bulunmadı
Sadece Konuyu ve Cümleyi ayet ile Düzelttim
Ve Bunun olmasıda Mümkündür (inancımıza göre) Ama Nasıl olduğu bilinmez Bilinen Tek gerçek Meryem’in İffetli olarak ve Eline Bir insan eli değmeden cinsel ilişkiye girmeden
Günümüzde bilinen TÜP BEBEĞE benzer şekilde Hamile kalmasıdır.
isma,
Daha düne kadar tüp bebek yöntemine karşı çıkanlar dindarlar değilmiş gibi konuşuyorsun. O yöntemi de beğenmediğin geri evrim geçirmiş inançsız batılı bilimadamları geliştirdi. Size kalsaydı kısırlığın Allahtan gelen bir şey olduğuna inanır ve şu ayetleri döner döner okurdunuz :
...O dilediğini yaratır, dilediğine kız çocuk, dilediğine de erkek çocuk bahşeder.
Yahut Allah onları erkek ve kız olmak üzere çift verir, dilediğini de kısır yapar. Şüphesiz ki O her şeyi bilir. O'nun her şeye gücü yeter. (Şura-49-50)
Tüp bebek yöntemi Herşeyi bilen , herşeye gücü yeten ve dilediğini kısır yaratan Allah'ın iradesine karşı gelmek değil mi ?
Meryemin babasız hamile kalması Kuranda bir mucize olara geçer.
Mucize ise sadece Allahın yapabileceği bir şey değil mi ?
İnsanlar da mucize gerçekleştirebiliyorsa Allaha ne ihtiyaçları var :D
yucemanitu
03-11-2008, 15:20
videonun ben "cahillik"ten başka açıklamasını yapamıyorum
edit:bu arada dikkatlice baktım,orda BMBU yazıyor,siz de bakın isterseniz.. insan nasıl görmek isterse öyle görür
Çok doğru kardeşim adamların sevincine şaşkınlıktan dikkatimi toplayamamıştım bile. Yan yana iki çizgiyi "Allah"ın Arapça yazılışındaki bitişik lam harflerine benzetmişler peki elifi nerde bunun? Ayrıca Muhammed nerde? Bir halka "mim" harfi olsun öbür halka da "mim" bu iki halkayı birbirine bağlayan çizgi var iki mim birbirine bağlanmış isteyen istediği istediği kadar zorlasın "ha" ve "dal" harfi olmadan Muhammed yazılmaz. Orda ne Allah yazıyor ne de Muhammed. Ama kimbilir belki de gözümüz kör kalbimiz mühürlü diye biz göremiyoruz.
katre_07
03-11-2008, 16:01
bır musluman mucızelere ınanır..Allahın kudretıne hıç bır şey zor gelmez..
hz.Süleymanın 1 aylık mesafeyı çok kısa bır surede ucarak gıtmesı bır mucızedır..ama bak şımdı ucaklarla aynı şekılde hz.Suleymanın yaptığını ınasanlar yapmıyor mu?
peygamberlere mucızeler verılmıştır...ve bu mucızeler sadece onalrın zamanındakı ınsanlara muhatap olunmuştur..ama bazı mucızelerde hz.Süleymanda old.gıbı gunumuz ınsanlarına Kuranın bır işaretı olarak dıkkat çekılmıştır..
sevgılı ısm@ bu ınsanların çoğu tanrıya ınanmıyorlar mucızeye nasıl ınansınlar..!!!
bizimkisi boşa kurek sallamk gıbı bır şey..tanrıya ınanmayan hz.Suleyman kıssasın ucağa işaret ettığni..dolayısıyla Kuranın 1400 sene oncesınden ucağı haber verdığini bılmez bılemez..
o zamanda nasıl gıtmış acaba..insanlar dalga geçmemişler mı peygamberle bu ayetı uydurduğu(!) zaman..nedendır Kuranda boyle bır olayın geçmesı ..ne ıcındır..?
bunlar zor sorular ınanmayanlara..
ama bizler ıcın bız bunları coktan geçtık..!
ozgur_beyin
03-11-2008, 16:12
peygamberlere mucızeler verılmıştır...ve bu mucızeler sadece onalrın zamanındakı ınsanlara muhatap olunmuştur..ama bazı mucızelerde hz.Süleymanda old.gıbı gunumuz ınsanlarına Kuranın bır işaretı olarak dıkkat çekılmıştır..katre07
katre busöylediklerin tamamen uydurmadır kuran muhammmede hiç bir mucize verdiğini söylemez .mucize diye hep isariliyat söylencelerinden dem vurur
söyle bakayım muhammmede hangi mucizeyi vermiş hangisi kuranda var
Katre07:
hz.Süleymanın 1 aylık mesafeyı çok kısa bır surede ucarak gıtmesı bır mucızedır..ama bak şımdı ucaklarla aynı şekılde hz.Suleymanın yaptığını ınasanlar yapmıyor mu?
Tamam işte ben de onu diyorum. Mucizeleri insanların da yapması
sizin inancınızda bir çelişki oluşturmuyor mu ?
Öte yandan ilk uçan Türk'e dönemin islam ulemasının tepkisini de hatırlatayım:
Allah uçmamızı dileseydi bizi kanatlı yaratırdı :)
Yani insan uçamaz
Uçmamalı
Uçmasına izin verilmemeli :D
yucemanitu
03-11-2008, 16:49
"Kuranın 1400 sene oncesınden ucağı haber verdığini bılmez bılemez.." Katre kardeş samimi söylüyorum Kuran'ı bilmemkaç kez okudum ama şu uçak mevzuuna rastlamadım, önyargılı davranmayayım belki gözümden kaçtı senden ricam şu ayeti yaz ben de bir bakayım. Bu arada Hezarıfen'i hatırlatan Yusuf'a teşekkürler ve bir ekleme Hezarfen zindana atıldı. Evet adam padişah yani halife tarafından hapsettirildi uçtuğu için hem de Şeyhülislamın icazetiyle inanmayan araştırsın.
Alin size bir mucize daha
ESKİŞEHİR Atatürk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü 11’inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Tayfun Baran, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
Tayfun Baran, hacca gidecek olan teyzesi için dün öğle saatlerinde Çevreyolu İlahiyat Camii'nin bahçesinde verilen yemekte yakınlarına yardım etti. Davetlilere pilav dağıtan Tayfun Baran, bir anda fenalaşarak yere düştü. Yakınları kalp rahatsızlığı bulunan Tayfun Baran'ı yakındaki Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi’ne götürdü. Yapılan tetkiklerde kalp krizi geçirdiği belirlenen Tayfun Baran yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne sevkedildi. Baran, burada doktorların yaptıkları tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Genç yaşta yaşamını yitiren Tayfun Baran için bugün okulunda tören düzenlendi. Baran’ın cenazesi, daha sonra Mamure Camii’ndeki törenin ardından Asri Mezalık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.
Eskişehir Atatürk Anadolu Endüstri Meslek Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı, Tayfun Baran’ın 3 yıldır kalp hastası olduğunu, bu nedenle okulda beden eğitimi dersinden muaf tutulduğunu belirtti. Baran’ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Kabadayı, “Tayfun’un kalbindeki rahatsızlığı nedeniyle yorulmaması gerekiyordu. Teyzesinin hacı yemeğinde yakınlarına yardım ederken sanırız yorulup kalp krizi geçirmiş. Baran okulda çok sevilen bir öğrenciydi. Şiir yazmayı şarkı söylemeyi severdi” diye konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10274004.asp
Beden Egitimi dersinden muaf tutulan garibani Hacca gidene yardim edene Allah zeval vermez diye calsitirmislar itogluitler. Bu bebegin sonuda bole olmasin goturun su cocugu doktaora!
yucemanitu
03-11-2008, 16:58
Şimdi yakınları ona şehit payesi biçip seviniyordur. Katil olduklarının farkında bile değiller yazık. Şu gözü yaralı bebeğin ailesini de keşke aynı şehirde yaşayan biri bulup doktora götürsünler diye uyarsa diycem ama uyaranı da kıskandın deyip linç eder bunlar.
Hacı teyze, kalp krizi, katiller!!!!
Haber de haber ha.
Bilgi verici, eğitici...
Ne ya da Kim?
-Hacı teyze (Gerçekte, 11 Yaşındaki çocuk olması gerekirken.)
Neyi ya da Kimi?
-11 Yaşındaki yeğenini (Gerçekte, çocuklukta kalp problemleri)
Nasıl?
-Hac için pilav dağıtırken (Gerçekte, efor halinde her an olabilecek)
Niçin?
-İnançları gereği önemsenmediği için (Gerçekte toplumsal olarak doğuştan kalp problemlerinin bilinmemesi, önemsenmemesi)
Nerede?
-Camiinin içinde dedik ya (Gerçekte, her yerde)
Ne zaman?
-Yav kardeşim ne anlamaz adamsın, Hacı teyzenin uğurlama yemeği zamanı yazdık ya (Gerçekte, her zaman)
Bilahare devam ederiz...
yucemanitu
03-11-2008, 18:11
Anlamaz kim aceba? Çocuğu yormuşlar kardeşim yormamalılar beden dersinden muaf birini. Anlatamıyoruz galiba.
Tanrı bi kerede mucizelerini ! latin harfleri kullansa yahu ? yazık o bebege yaa resmen cehalet
isma,
Daha düne kadar tüp bebek yöntemine karşı çıkanlar dindarlar değilmiş gibi konuşuyorsun. O yöntemi de beğenmediğin geri evrim geçirmiş inançsız batılı bilimadamları geliştirdi. Size kalsaydı kısırlığın Allahtan gelen bir şey olduğuna inanır ve şu ayetleri döner döner okurdunuz :
...O dilediğini yaratır, dilediğine kız çocuk, dilediğine de erkek çocuk bahşeder.
Yahut Allah onları erkek ve kız olmak üzere çift verir, dilediğini de kısır yapar. Şüphesiz ki O her şeyi bilir. O'nun her şeye gücü yeter. (Şura-49-50)
Tüp bebek yöntemi Herşeyi bilen , herşeye gücü yeten ve dilediğini kısır yaratan Allah'ın iradesine karşı gelmek değil mi ?
Meryemin babasız hamile kalması Kuranda bir mucize olara geçer.
Mucize ise sadece Allahın yapabileceği bir şey değil mi ?
İnsanlar da mucize gerçekleştirebiliyorsa Allaha ne ihtiyaçları var :D
Mucize A-C-Z kökünden Türer Ve insanı aciz Bırakan Şey anlamına gelir (diyanetin görüşü)
MUCİZE kelimesini Asla Kuranda Bulamazsınız
Kuranda Mucize yerine Ayaat Geçer Bu birincisi
İkinci bir olayda Meryem Ayet sergilemiyor Ayeti Mucizeyi sergileyen ALLAHtır
İsayı yaratan Meryem değildir Ki meryem mucize yaratsın
Elbette ALLAH mucize yaratır
Meryem Burada Mucizeyi getiren ALLAH İse YARATANDIR Olmasını Sağlayan Güçtür
Diğer bir olaysa TÜP BEBEĞE karşı olma Olayı
Bazı Müslümanlar Tüp bebeğe Karşı Değildir
Bir Kaç kişiyi alıp Herkesin Üstüne Yamayamazsın Çogunluk o görüşte olsa bile Velevki Tüm Müslümanların karşı olduğunu İslamın TÜP BEBEĞE karşı olduğu görüşünü kabul edenleri İSLAM saysak Bile
Benim Anlatmak istediğim
Tüp bebeği bugün İnsanlar Bile Yapıyor Allah Meryemi Cinsel ilişkisiz Hamile Yapamaz mı diyorum Kendi inancıma göre Bunu kabul etmek hiç zor gelmez diyorum
Anlatmak istediğim Bu
Üstteki yazılarıda oku diğer arkadaşların
Bide ben Bilim Adamlarına geri evrimleşmiş demedim
TÜP BEBEK OLUYOR
SPERMSİZ BEBEK OLACAK HABERLERİ VE ÇALIŞMALARI
Bunlara İnanıyorum Meryem Oğlu isaya İnanmak Hiç ama Hiç Zor gelmiyor Bide ALLAH tarafından Yapılmıştır Hiç Şüphem yoktur
ALLAH Her şeye Gücü yetendir.
Tanrı bi kerede mucizelerini ! latin harfleri kullansa yahu ? yazık o bebege yaa resmen cehalet
Oldu Allah Bi da Sana Sorar İster Kril İstersen Latin Tövbe Yarabbim ya Bu ne Cürret Bir kerede Latin Olsa
Ne olacak Olsa Sayın Prozac Sanki inanacaksınız
Böyle inanacakta Mucize Yetmiyor Allah aciz Kalıyor Havası vermeyin Ortama
Size Bu Konuda en büyük ve Mantıklı Mucizeyi Diğer sayfada vermiştim
ALLAH Kendisini inançsız olduğunuz halde
Sizin Bile BEYNİNİZE AKLINIZA Yazmıştır zaten Kendi Yüce İsmini
katre_07
04-11-2008, 14:45
Katre07:
Tamam işte ben de onu diyorum. Mucizeleri insanların da yapması
sizin inancınızda bir çelişki oluşturmuyor mu ?
Öte yandan ilk uçan Türk'e dönemin islam ulemasının tepkisini de hatırlatayım:
Allah uçmamızı dileseydi bizi kanatlı yaratırdı :)
Yani insan uçamaz
Uçmamalı
Uçmasına izin verilmemeli :D
o aletı yapan Turkun dını neymış acaba? herhalde musluman Değildir:)
O şahısı hapse attıran Halife ve fetvayı veren şeyhülislam neyi temsil ediyor ???
katre_07
04-11-2008, 15:13
ben okumayalı bu kıssayı bayağı olmuş hatırımda çok kısa mesafe kalmış..sanırım mealın açıklamasından hatırımda kaldı boyle bır şey..
12- Süleyman'ın emrine de rüzgarı verdik. Sabah gidişi bir aylık, akşam dönüşü bir aylık yol idi. Erimiş bakır menbaını da ona sel gibi akıttık. Hem Rabbi'nin izniyle elinin altında cinlerden de çalışan vardı. Onlardan da kim emrimizden dışarı çıkarsa ona ateş azabından tattırırdık.( elmalılı mealı)
ayetten anlam tam olarak çıkarılamıyor belkı ama yanı ayetın kastı ne olabılır dıye sormak mumkun..
suleymanın emrınde olması ruzgarın ve mesafelerden bahsetmesı uçağa yada balona yada herhangı bir şekılde ruzgarın(havanın)tesırınden bahsetmesı gunumuz havayı kullanan icatlara ısaret etmış olma ıhtımalı yuksektır....
kısa mesafeyı oraya kattığım ıcın kusura bakılmasın..dedığım gıbı hatırımda oyle kalmış..sızı kandırmak! beynınızı yıkamak! gıbı bır derdım yok..kendım uydurmadım onu oraya:)
Ey inananlar , :)
Önce bir doğmaya geleneksel olarak inanıyorsunuz sonra onun gerçekliğini kanıtlama ihtiyacına girercesine dağdan taştan delil aramaya çıkıyorsunuz.
Bilimsel gelişme tamamen insan zekası ve aklının ürünü onun ilerlemesinde Tanrının ne katkısı var ?
Ama devamlı ondan ilahınıza ve dininize bir pay çıkarıp kendinizi rahatlamaya çalışıyorsunuz. :)
İnananlar gerçekten bilimde ilerlemenin öncüsü olsalardı bu sözlerimi geri alırdım ;)
yucemanitu
04-11-2008, 18:19
"Süleyman'ın emrine de rüzgarı verdik. Sabah gidişi bir aylık, akşam dönüşü bir aylık yol idi. Erimiş bakır menbaını da ona sel gibi akıttık. Hem Rabbi'nin izniyle elinin altında cinlerden de çalışan vardı. Onlardan da kim emrimizden dışarı çıkarsa ona ateş azabından tattırırdık.( elmalılı mealı)"
Şimdi burada uçak yok ki. Adamı rüzgar uçurmuş. Eğer gerçekten Kuran 1400 yıl önceden uçağa işaret etseydi şimdi dünyada bırak Ateisti Hıristiyan bile kalmazdı herkes Müslüman olurdu.
-Aşılayıcı Rüzgarlara İşaret Ediyor
-Dünyanın Yuvarlaklığına İşaret Ediyor
-Genişleyen Evrene İşaret Ediyor
-Romalıların Galibiyetine İşaret Ediyor
-Parmak Uçlarına Dikkat Çekiyor
-Kemiklerin Oluşumuna Ve etle Kaplanmasına İşaret Ediyor
-Meninin Bir karışım Olmasına Dikkat Çekiyor
-Rahim Duvarında Asılı Dururken ALAK İşaret ediyor
-Yuvayı dişi Arının Yaptığına Dikkat Çekiyor
-Gökyüzüne Yükselince Basınca Dikkat Çekiyor
-Bitkilerdeki Erkekliğe ve Dişiliğe Dikkat Çekiyor
-Petrolün Oluşumunu Anlatıyor
-Döndükçe Kutuplardan Basıklaşmaya Dikkat Çekiyor
-Geceyi gündüzün Üzerine SARMAYA işaret ediyor
-Gökyüzünün Korunmasına İşaret Ediyor
-KARA DELİKLERE yemin ediyor
-Evrenin Gaz aşamasına Dikkat Çekiyor
-Atom Ve Atomun Parçacıklarına Dikkat Çekiyor
-Vuruşlu Yıldıza Dikkat çekiyor
-Zamanın İzafiğine Örnekler Veriyor
-Güneşin ve Ayın Farkını Açıklıyor
-Aya Gidişe işaret ediyor
-Yeryüzünün Tabakalarını Söylüyor
-Göğün Geri çevirdiklerinden Bahsediyor
-Dünya Ve Uzayın ÇapLARından Bahsediyor
-Yağmura Yağmurun Oluşumuna Buluta İşaret ediyor
-Yer Altı Sularını Anlatıyor
-Solunum Ve Fotosenteze Dikkat çekiyor
-İnsan Ve Çevre Kirliliğine Dikkat çekiyor
-Arının Karıncıklarına Ve Balın Şifasına Dikkat çekiyor
-Cinsiyetin Belirlenmesine, Bir çiğnemlik et parçasına İşaret Ediyor
-Üç Karanlıkta Yaratılışa Dikkat Çekiyor
-dil ve insan ilişkisini açıklıyor
-Amaçsal Nedensellik Sunuyor
-Arkeolojiye dayanan Mucizeler Sergiliyor
Bunları Yapan Ne Biziz Ne de arap Dilidir Bunları Yapan Şanı Yüce Yaratan ALLAH tır
Bunca Şeye inanmadıktan Sonra
Bi UÇAK kelimesine mi inanacağınızı Zannediyorsunuz ???
Uçak Değil FÜZE olsa yine inkar ederdiniz yine Bak o zaman Muhammedin Uçağı varmış Havadaki basıncı ve gögsün daralmasını öyle anlamış
o yüzden O peygamber değil vırt zırt derdiniz Ben Bunları Ne Yerim Nede o Empoze ettiğiniz Havayı içime Alırım SİZ KİMİ KANDIRACAĞINIZI ZANNEDİYORSUNUZ ???
Ancak Şeytanın Yoldaşlarını Ve Akılları Yerlerin Dostu olmuş kimseleri Kandırırsınız...
-KARA DELİKLERE yemin ediyor
Kara delik demiyor orada, "yıldızların yerlerine" diyor Kur'an.
Allah'ın niye güne, yıldıza, ata, şuna buna yemin etme ihtiyacı duyduğu ise ayrı bir muamma. Sanırsın Arap. Araplar gibi her gördüğüne yemin ediyor. İnsanlar inandıramadıklarında Allah'ı şahit göstererek yemin ederler. Allah'ın da bir inandıramama sorunu var, yarattığını iddia ettiği şeyleri şahit gösterecek kadar hem de...
Genişleyen Evrene İşaret Ediyor
"Biz geniş kudret sahibiyiz." ayetini evirip çevirip bilime uydurmaya çalışanlar ne hikmetse evrenin genişlediği ortaya çıktıktan sonra Kur'an'ın bu ayetini tahrif etme yoluna gitmişler.
Vuruşlu Yıldıza Dikkat çekiyor
Bunu çıkaramadım. Bu hangi ayetti? En yakın göğü kandillerle donatıp onları şeytanlara atış tanesi yaptığını söyleyen ayet mi?
TARIK a Andolsun ???
1-Yemin olsun göğe ve Târık'a
2-Nereden bileceksin sen nedir Târık?
3-Parlayan, ışığıyla karanlığı delen yıldızdır o.
(Tarık Suresi 1-4.ayetler)
O kadar Şeyin içinden Sadece Bu Üç Şeye mi Karşı Çıkabildiniz Hemde Delilsiz Sağolun Yani
O biz Geniş Kudret Sahibiyiz Olan Ayeti Arapça metnini alda Ansiklopedilerden Sözlüklerden Bi çeviriver Bakalım Ne çıkacak
TARIK'a da karşı çıkmazsın Heralde Sözlük var ansiklopedi var dil bilimcileri tarihçiler var
En önemlisi 3.ayet var
3-Parlayan, ışığıyla karanlığı delen yıldızdır o.
Vay be !
Peki tüm bu mucizelerden Muhammet haberdar mıydı ?
Mesala dünyanın yuvarlaık olduğu niye hadislerde hiç yer almıyor ??
Vay be !
Peki tüm bu mucizelerden Muhammet haberdar mıydı ?
Mesala dünyanın yuvarlaık olduğu niye hadislerde hiç yer almıyor ??
Evet Allah Sayesinde Haberdardı ve Bunu Kuranla Herkese Söylemiştir Nitekim Kuran Muhammed a.s'a Tüm insanlara Okuması İçin inmiştir
Hadislerde olup olmaması Hiç bir Sorun Oluşturmaz Hadisler değiştirilmiş eklenmiş aslını kaybetmiştir İslam Dinin Kaynağı değildir...
yucemanitu
05-11-2008, 13:59
"o yüzden O peygamber değil vırt zırt derdiniz Ben Bunları Ne Yerim Nede o Empoze ettiğiniz Havayı içime Alırım SİZ KİMİ KANDIRACAĞINIZI ZANNEDİYORSUNUZ ???
Ancak Şeytanın Yoldaşlarını Ve Akılları Yerlerin Dostu olmuş kimseleri Kandırırsınız... "
Kibarca ricalarımız kâr etmiyor demek. Artık yeter! Saçmalamayı kes ve kendine gel İsma! İnsanlar senin taptığın hayal mahsülü bir şeye günde beş kez eğilmiyor diye bu kadar çirkinleşme. Bizden rahatsızsan çek git buradan bir daha girme siteye. Yok geliyorsan sen de Şeytanın yoldaşısın münafıksın.
Onlardan çoğunun inkâra sapanlarla dostluklar kurduklarını görürsün. Kendileri için nefislerinin takdim ettiği şey ne kötüdür. Allah onlara gazablandı ve onlar azabda ebedi kalacaklardır. (Maide Suresi / 80)
Toplantıdan çıktığımdan beynim laçkalaştığı için midir nedir, benim kafam hala basmıyor yaw :)
vuruşlu yıldız'la -Parlayan, ışığıyla karanlığı delen yıldızdır o.
arasındaki bağlantıyı ve mucizeyi ben hala çözemedim.
gök yüzüne bakınca bir sürü parlayan yıldız görüyoruz zaten. ışığı kuvvetli olanlar hakkaten karanlığı delip görünür hale geliyor. Gözle görmediğimiz birşeyden mi bahsediyor bu, nedir, yahu millet yardım edin, beynim istop etti.. :D
Yok ism@ kardeşim, sadece üçüne takmadım. Pekçoğu forumlarda var, tartışıldı, baskı üstüne baskı yapıp best sellere sokmayalım şimdi.
araştır dediğiniz şeyi kaç kez okuduğumu hatırlamaz haldeyim.
Delilsiz dediğiniz sözüm ise ayettir :)
Ayıptır söylemesi kur'an'ın bazı surelerini ve ayetlerini ezbere bilirim de hangi sure ve ayet olduğunu hatırlayamam. (yaşlılık işte)
Evet Allah Sayesinde Haberdardı ve Bunu Kuranla Herkese Söylemiştir Nitekim Kuran Muhammed a.s'a Tüm insanlara Okuması İçin inmiştir
Hadislerde olup olmaması Hiç bir Sorun Oluşturmaz Hadisler değiştirilmiş eklenmiş aslını kaybetmiştir İslam Dinin Kaynağı değildir...
Muhammed bu bilgiyi arkadaşlarından saklamayacağına göre ashab hepsi dünyanın yuvarlak olduğunu biliyordu ? :D
Ama o büyük bilgiyi hadislerde aktarmaya gerek görmediler heral :D
O söylediğin ayetler ile müslümanlar bin yıldır dünyanın düz olduğunu savunmuşlar şimdi çarkedip yuvarlak olduğunu mu savunacaklar ?
Peki Kuranın o dönemde nasıl anlaşıldığını, nasıl yorumlandığını hadisler olmadan nasıl anlıcaz.
Siz hadisler olmasın ki Kuran üzerinde istediğiniz yoruma ulaşasınız istiyorsunuz.
Yemezler...
Muhammed bu bilgiyi arkadaşlarından saklamayacağına göre ashab hepsi dünyanın yuvarlak olduğunu biliyordu ? :D
Ama o büyük bilgiyi hadislerde aktarmaya gerek görmediler heral :D
O söylediğin ayetler ile müslümanlar bin yıldır dünyanın düz olduğunu savunmuşlar şimdi çarkedip yuvarlak olduğunu mu savunacaklar ?
Peki Kuranın o dönemde nasıl anlaşıldığını, nasıl yorumlandığını hadisler olmadan nasıl anlıcaz.
Siz hadisler olmasın ki Kuran üzerinde istediğiniz yoruma ulaşasınız istiyorsunuz.
Yemezler...
Demekki Kuranın her yoruma Açık olduğunu Kabul ediyorsunuz Hadisleri Bizler Kabul etmiyoruz Anamdan Doğdum Doğalı Hanif Müslümanın Allaha Şükür O Hadis denilen Saçmalıkların EVRİM geçirmediğini nereden Anlayacaksınız ???
Zaten Cahil Din adamlarının Hadis Yorumlarıyla Hadislerle At oynatıyorsunuz Onuda Elinizden Alırsak Ne Olacak Allahın Nuru Kuranı En büyük Gerçek Yeryüzünü Kaplayacak Bu Sefer Karanlıktan Neyin Ne olduğu Belli Olacak Diye mi Bu Korkunuz
Müslümanlar Dünyanın Yuvarlak Olduğunu Gökteki Basıncı Zamanın İzafiğini Evrenin Sürekli genişlediğini ...... 1400 Yıl önceden Biliyordu Bunu Kabullenemiyorsunuz Asıl Bu YEMİYOR...
Ama Bunları Sizin gibilere Malzeme Olmasın Diye Gözardı ettiler Manevi Olarak Yorumladılar
Unutmayın Ki Yusuf Bey Kuran Bilimsel Olarak ta Cahilsel Olarakta Yorumlanır Bilgisi Olanlar Kuranı Değiştirmeden Kelimelerin Anlamlarını kaydırmadan Oraya Yerleştirerek Böyle Yorumlamıştır Gerçek Kuran Doğru olan Budur
Kuranda Onu Yalnızca Alimler (Bilginler, Bilim Adamları) Çok iyi Kavrar Demesinin Sebebide Budur
Bizden rahatsızsan çek git buradan bir daha girme siteye.
Belkide Atlas Haklı
Boş Lakırdılar Ne diyeyim Ben Bu forumda Kalamayacağım Belki Bir Kalbi Yumuşak Gözleri Açık Kalpleri Perdesiz Bir İNSAN bulurum Zannettim Ama Uçurumda gezenin Hali Belli Diğerler Müslümanlara sesleniyorum Bu forumda Az daha Kalırlarsa Gerçekten O MANTIKSIZ - MANTIK larıyla Sizleride Uçuruma Atarlar
Boş ve yararsız olan sözü´ işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bize sizin yapıp-ettikleriniz size;selam olsun Hepinize biz cahilleri benimsemeyiz" derler. (28/55)
Ki onlar ´bilgisizliğin kuşatması´ içinde habersizdirler. (51/11)
Haydi SELAM OLSUN HEPİNİZE....
yucemanitu
10-11-2008, 01:18
Aşk olsun valla İsma bir bizden rahatsızsan git, lafıyla mı gidiyorsun? Bana bunu herkes desin ben gitmem valla billa gitmem. Bak bi ara ben de gitmiştim ama o apayrı bir hikayeydi. Bu farklı şimdi. Her mesajında bizden ne kadar tiksindiğini yazıp durdun ve sabırla sana İsma yapma kardeş falan dedik baktık hala olmayacak hakaretler yağdırıyorsun bir "rahatsız oluyorsan git" dedik. Yahu şimdi ayıp ettin biz o kadar hakaretini yedik böyle yapmadık. Sen bizim bir mesajımıza kırılmışsın hemen. Valla sana kızdım şimdi. Neyse orası senin bileceğin iştir bak aklına gelir de okursan siteyi bu yazıyı falan adının yanında "guest" yazmıyor istediğin zaman şifrenle girebilirsin. Alışmıştık sana. Kal sağlıcakla.
Allah neden böyle birşeye ihtiyaç duysunda ,bebeğin yüzünde kendi varlığını kanıtlamaya çalışsın ve buna nasıl inanılır anlıyamadım ve umarım bebek bir doktora ulaştırılırda iyileşir bu bir çeşit hastalık yahu mucize mi,yuh yani!..
"Süleyman'ın emrine de rüzgarı verdik. Sabah gidişi bir aylık, akşam dönüşü bir aylık yol idi. Erimiş bakır menbaını da ona sel gibi akıttık. Hem Rabbi'nin izniyle elinin altında cinlerden de çalışan vardı. Onlardan da kim emrimizden dışarı çıkarsa ona ateş azabından tattırırdık.( elmalılı mealı)"
Şimdi burada uçak yok ki. Adamı rüzgar uçurmuş. Eğer gerçekten Kuran 1400 yıl önceden uçağa işaret etseydi şimdi dünyada bırak Ateisti Hıristiyan bile kalmazdı herkes Müslüman olurdu.
Erimiş Bakır madeni Bu Elektiriği ileten bir maden sanıyorum
Sel gibi akıtmakta ayrı bi ilginçlik
Ve Uçak Diye bir ifade yoksada rüzgar uçurdu diyede bir ifade yoktur
Uçağın Kalkması Havadaki durumu Ve rotası zannediyorum ki Rüzgara Bağlıdır Yinede
sıcahsıcah
20-01-2009, 09:36
arkadaşlar üzerinde kelimei tevhid yazan bir ağaç var topkapı sarayında ben bizzat hgördüm eğer hala sewrgileniyosa gidin görün istanbul teknik üniversitesi doğal oluşum rapoıru vermiş bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yazsın birde şunuı sormak istiyorum tamam arap harfleri estetik formdadır eğilip bükülebilir bu anlamda doğadaki bazı oluşumlar arabik kelimelerle benzeçşebilir ama bu oluşumlar anlamı olan bişr kelime olabilirmi ya lütfen ama biraz bilimsel düşünelim yani bi,r balığın üzerinde 8 10 harf dizesi oluştu bunun anlam içermesi matematiksel olasılık dairesinde milyar kere milyar ihtimal bile değildir ki 3 elif ve 5 be harfleri yanyana sıralanabilirdi yada zpştkra gibi anlamı olmayan bir kelime olabilirdi (büyük ihtimal öyle olması gerekirdi) neden anlamı olan bir kelime hemde bakarmısınız anlama müslümanların en fazla itibar ettikleri ve kullandıkları bir kelime ağaç içinde bazıları dsemiştiki "taşınırken zincirin zedelemesiyle oluşmuş olabilir" diye inciler saçmışlardı az önceki sözlerimi de dikkate alarak yanıtlarsanız ama litfen tanrı niye ağaca yazmaya ihtiyaç duysunki cınım yaa kendini ispatlamayamı çalışıyorkine gibi cevaplar vermeyin.
Bu Allahda ne kültürlü.:)
Arapcadan baska bir dil bilmiyor.:D
Iyi ki Honkonglu bir peygamber yok. Yanmistik.:p
yamyamlarin arasinada peygamber indireydi ya. kitabindada insanlarin nasil pisirilip yenecegini ögrenirdik.:D
yucemanitu
20-01-2009, 12:45
Haydaa uçağı buldun da bakıra mı geçtin İsmetçim? Bak ne diyecem kuş da uçar insanlar bunu da söylüyor ve görüyordu uçaktan mı bahsediliyordu? Grek mitolojisinin yaratıkları uçaktan da eski "pegasus"u bilir misin sen? Kanatlı at demek bu bir Grek mucizesi. Grek mitlerinin Kuran'dan eski olduğunu sen de bilirsin.
arkadaşlar üzerinde kelimei tevhid yazan bir ağaç var topkapı sarayında ben bizzat hgördüm eğer hala sewrgileniyosa gidin görün istanbul teknik üniversitesi doğal oluşum rapoıru vermiş bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yazsın birde şunuı sormak istiyorum tamam arap harfleri estetik formdadır eğilip bükülebilir bu anlamda doğadaki bazı oluşumlar arabik kelimelerle benzeçşebilir ama bu oluşumlar anlamı olan bişr kelime olabilirmi ya lütfen ama biraz bilimsel düşünelim yani bi,r balığın üzerinde 8 10 harf dizesi oluştu bunun anlam içermesi matematiksel olasılık dairesinde milyar kere milyar ihtimal bile değildir ki 3 elif ve 5 be harfleri yanyana sıralanabilirdi yada zpştkra gibi anlamı olmayan bir kelime olabilirdi (büyük ihtimal öyle olması gerekirdi) neden anlamı olan bir kelime hemde bakarmısınız anlama müslümanların en fazla itibar ettikleri ve kullandıkları bir kelime ağaç içinde bazıları dsemiştiki "taşınırken zincirin zedelemesiyle oluşmuş olabilir" diye inciler saçmışlardı az önceki sözlerimi de dikkate alarak yanıtlarsanız ama litfen tanrı niye ağaca yazmaya ihtiyaç duysunki cınım yaa kendini ispatlamayamı çalışıyorkine gibi cevaplar vermeyin.
Abim/ablam..
Bilge bi kişilik sezdim sizde,benim kafama asıl takılan konu,
99 ismi varken niye hep bi tanesini kullanıyo acaba..
arada diğer adlarınıda yazsa daha iyi değilmi..?
sıcahsıcah
20-01-2009, 13:40
Abim/ablam..
Bilge bi kişilik sezdim sizde,benim kafama asıl takılan konu,
99 ismi varken niye hep bi tanesini kullanıyo acaba..
arada diğer adlarınıda yazsa daha iyi değilmi..?
yok olmaz diğerleri adıdır diyemeyiz aslında onlar sıfatları allah bir başka anlama gelmez tek olanı simgeler özel bir addır adil yaratan sabırlı gibi sıfatları da var diyim ama bir kuşun kanadında sabırlı yazısını görsen çok fazla birşey ifade etmez diye düşünüyorum
Bu Allahda ne kültürlü.:)
Arapcadan baska bir dil bilmiyor.:D
Iyi ki Honkonglu bir peygamber yok. Yanmistik.:p
yamyamlarin arasinada peygamber indireydi ya. kitabindada insanlarin nasil pisirilip yenecegini ögrenirdik.:D
Ya Baksana Sana Bir şey Tavsiye edeceğim
Aşağıdakileri Sırayla yaparsan sende Bir Mucize Oluşturmuş Olursun (Kendi inancına Göre)
1-Eline Boş bir kağıt Al Birde Kalem
2-O kağıt ve Kalemle İstediğin (Görmek istediğin Dillerde) ALLAH yaz
Al Sana Bir Mucize İstediğin Dilde
O taştan O kağıttan Senin Bir Farkın Yok Nasılsa
TAŞ = KAĞIT = İNSAN Her şey Olabilir Evrim Masalı Bu
yucemanitu
20-01-2009, 14:27
Hmmm evrim TAŞ = KAĞIT = İNSAN öyle mi, aferin İsmet çok güzel anlamışın evrimi.
sıcahsıcah
20-01-2009, 15:14
ya arkadaşlar ayrıntılarda çok fazla takılıyorsunuz olmaz ama böyle aaa resmin bütününe bkalım lütfen ama aaa resmin bir bölümünü alıp bakarsanız amanda bne kadar manasız dersiniz ama pikseller birleşip ne oluyor bir resim oluyor bir tablö
ism@ farkında olmadan dogruları dile getirmiş. Taş, kagıt ve insanın ortak bir temeli var. O da temelinin atomlardan oluşması. Bir proton ile etrafındaki elektronlar atomu ve bunlar da maddenin degişik biçimlerini dile getiriyorlar. Canlılık da farklı bir kimyasal reaksiyondan başka bir şey degil aslında.
Siz ne dersiniz ism@. Bu atomlar her şey olabilir mi, ya da atomun dışında başka bir temel biliyor musunuz.
saygılarımla
Bunun gibi bir sürü olay hristiyanlıktada var.Hiristiyanlıkla ilgili mucizeler gördüm diyen bi dünya insan var örnek olarak :
http://www.neatorama.com/images/2006-08/virgin-mary-turtle.jpg
e ozaman hiristiyanlar demez mi bizim dinimiz doğru bizim bak tanrı bize işaret veriyor. Hani müslümanlığın özelliği? Tanrı hem hiristiyanlara mucize yollayarak hemde müslümanlara yollayarak insanların kafasınımı karıştırmaya çalışıyor. Geçen senelerde istanbulda rögar kapaklarının üstündeki Mert Döküm firmasının amblemini Allah yazısı diye görüp o amblemi sildiren insanlar yokmuydu bu memlekette.Tanrının varlığına kanıt aramak isteyen insan elbet birşeyleri bişeylere benzetip kanıt diye milleti kandırmaya çalışır.
yok olmaz diğerleri adıdır diyemeyiz aslında onlar sıfatları allah bir başka anlama gelmez tek olanı simgeler özel bir addır adil yaratan sabırlı gibi sıfatları da var diyim ama bir kuşun kanadında sabırlı yazısını görsen çok fazla birşey ifade etmez diye düşünüyorum
Ama abim/Ablam
Kuran Tevratı tasdik eden bi kitap,hatta Kuranda Allah Tevrat ve Kuranın eşdeğer olduğunu söylüyo..Tevratta Allahın adı yehova..
niye kuranda bu adını hiç kullanmıyo..?
hatta domateslerin üstüne filan yehova yazmıyo..
99 tane isminin içinde niye yehova yok..?
Yoksa yehova başka bi tanrımı..?
gerçekten Allah yaratıcıların en güzelimi..?
yehova biraz daha sönük bi tanrımı...?
neki...?
Ben kuşun kanadında "Sabırlı" diye bişey görsem bişi olmaz ama
yehova yazısı görseler belki yahudiler biraz adam olur dimi ama...?
Onursal Bedirhan
21-01-2009, 01:38
Ben müslümanken bile bu gibi dandirik şeylere karşıydım yaa, yok bak bunda allah yazıyor, bak bunda bilmem ne yazıyor.. youtube gibi video sitelerinde bile islami videoların hepsinde böyle saçma şeyler var.. Tabiattır bu illa benziyecek, sen allah yazısına benzetirsin başkası kendi ismine benzetir. Salaklığın bukadarı olmaz.
ya benim anlamadığım neden korece değil de arapça yazmış?
saçma sapan işlerle uğraşmayın birader ya.
saçma sapan işlerle uğraşmayın birader ya.
Abim niye korece yazsın yahu..?
Allah mekkeli bilmiyonmu sen..!
"Evim,Evim" deyip durduğu Kabe de ikamet ediyo..
arapça yazıcak arapça konuşacak tabi Arab'a başka dilden Allah olurmu..?
Türke,şuna,buna, olur ama, Arab'a başka dilden Allah olmaz..
sıcahsıcah
21-01-2009, 09:41
Ben müslümanken bile bu gibi dandirik şeylere karşıydım yaa, yok bak bunda allah yazıyor, bak bunda bilmem ne yazıyor.. youtube gibi video sitelerinde bile islami videoların hepsinde böyle saçma şeyler var.. Tabiattır bu illa benziyecek, sen allah yazısına benzetirsin başkası kendi ismine benzetir. Salaklığın bukadarı olmaz.
olurmu öyle şey kardeşim tabiattır benzeyecek tabi ne demek benzerde onamı benzer ya şimdi birde diyorlarki allah bize işaret göndersin madem var bi yerden bişey çıkıyor gönderiyor veya göndermiyor bu seferde olmaz onu saymam bunu saymam nye yapmış niye gerek duymuş bu yaklaşım çok sağlıklı değil hemde bilimsel değil bu kadar bariz bir şeyi gördüğünde bile şüphelenmiyorsan bu nedir bilirmisin iman etmektir yanlış anlamayın ateizme iman etmektir yani onu dogmalaştırmaktır yani bu o çok eleştirdiğiniz antibilimsel dogmatik yobaz düşünce tarzının aynen kopyasıdır eğerki bilimsel düşünme şüphe etmeyi gerektiriyorsa allah yoktur diye kesip atamassın sorgularsın ama kestirip atamassın sorguyuda kendin için yaparsın başkalarını ikna etmek için değil ha şu anlaşılmasın bende allahın varlığını sorguluyorum bu iman edenler için geçerli değil kesin delil karşısında iman etmenin çok fazla bi esprisi yok değilmi ama misal birisi sana sınav yapacam dese sınav sorularıyla cevaplarını verse o sınavda sen başarmışmı sayılırsın o sınavdan başarılı olduğunu söylemek salaklık olur bilmem anlatabildimmi
:DYa Baksana Sana Bir şey Tavsiye edeceğim
Aşağıdakileri Sırayla yaparsan sende Bir Mucize Oluşturmuş Olursun (Kendi inancına Göre)
1-Eline Boş bir kağıt Al Birde Kalem
2-O kağıt ve Kalemle İstediğin (Görmek istediğin Dillerde) ALLAH yaz
Al Sana Bir Mucize İstediğin Dilde
Madem inaniyosun ölünce allah seninle hangi dili konusacak?
Cinli,kizilderili,inkalar,aztekler,mogollar,japonl arla ne dili konusacak.:rolleyes:
Tercümanimi yoksa sekreterimi yardim edecek.:p
Allah bu dünyanin sahibi yaratani degilmi?
Niye tek cesit imza ve mühür kullaniyor?:)
Arapcadan baska dil konusamiyomu?
Ama bazi araplar bile allahin dilini anlamiyorlar
Sor istersen Marokanlara.:D
Ne allahmis bu yaaa
Arabistan yarimadasindan baska bir yerden haberi ve bilgisi yok.:o
sıcahsıcah
22-01-2009, 09:18
:D
Madem inaniyosun ölünce allah seninle hangi dili konusacak?
Cinli,kizilderili,inkalar,aztekler,mogollar,japonl arla ne dili konusacak.:rolleyes:
Tercümanimi yoksa sekreterimi yardim edecek.:p
Allah bu dünyanin sahibi yaratani degilmi?
Niye tek cesit imza ve mühür kullaniyor?:)
Arapcadan baska dil konusamiyomu?
Ama bazi araplar bile allahin dilini anlamiyorlar
Sor istersen Marokanlara.:D
Ne allahmis bu yaaa
Arabistan yarimadasindan baska bir yerden haberi ve bilgisi yok.:o
bunu ynıtlamaya çalışiim öhö öhö arapça harfler estetik formda olduğu için doğayla uyumludur yani direk çince yazsa inanmak için düşünmessin bile hem islamiyeti araplara indirmiştir en son din olduğu için allahın bu dine göndermelerde bulunması doğaldır misal hintçe yazsa onu allaha değilde adı mrişna harişna vb gibi herhangi bir tanrı veya tanrıçaya yakıştırıverirler budizim pirim yapar bundan niye budizim pirim yapsın kardeşim hem bu mucizeler arap yarımadasında olmuyor dünyanın heryerinde oluyor afrikada avrupada yada uzayda nye arap yarımadasına takıldınız ki...neyse allah tüm dilleri bilir insanları farklı coğrafyalara dağıtmıştır ki her insan farklı şeyler öğrensin sonra bunları kendi aralarında paylaşıp dünya gelişsin sizin deyimiğizle evrülsün
41/44 Biz bu Kuran'ı YABANCI BİR DİL ile ortaya koysaydık: "Ayetleri uzun açıklanmalı değil miydi? Bir Araba yabancı bir dille söylenir mi?" derlerdi....
Arabın Böyle bir itiraz Hakkı varsa Türk'ün - Fransızın - Rus'un ........ da böyle bir hakkı vardır ve Kuranın anlaşılması için herkesin arapça öğrenmesi şart değildir Bu Allahın Kuralına - Sünnetine -Kanununa Aykırıdır Bugün Camilerde Kuran diye Arapça harfler öğretilen Çocuklarımızın Hali Ortadadır Bu islamın Emri Değildir
Kuran Çevirilerek Sözlüklerden , Ansiklopedilerden Araştırarak Okunmalıdır Sonuçta Onun Arapça Olması Anlaşılması İçindir.
Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (k erim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır. (Hucurat Suresi, 13)
Rahman İnsanı Yarattı Kuranı Öğretti Ona Beyanı / Konuşmayı - açıklamayı Öğretti (Rahman Suresi)
Allah Bizlere Bütün Dilleri Doğuştan Öğretendir Korkma Kardeşim Sen Onu Anlamazsanda O seni Anlar.
İsm@ abim..
Sana bakınca önceki kendi halimi görüyorum..
O kadar benden ve o kadar bildik şeyler yazıyorsun ki...?
ama şunuda söyleyeyim..sona doğruda yaklaşıyorsun..
bir gün teraziyi ortaya koyacak ve tartacaksın.
ve göreceksinki sen islamı değil kendi yarattığın bir dini yaşamaktasın..
o yüzden tüm islam alemi yanlış geliyor sana..
o yüzden konuştuğunda bile müslümanlar tepki gösteriyor sana..
sen farklısın..
çünkü sen islamı olduğu gibi değil ,olmasını istediğin gibi kabul ediyorsun..
belki henüz erken ama
ben şimdiden aramıza hoş geldin diyorum..
Kuranın Saf ve Doğru dinini Ortaya Çıkarmaya Çalışıyorum Alimsiz Yorumsuz Kişisiz Kimsenin Etkisi Altında Kalmadan Aranızada qirme qibi bir niyetim Yok Asla ve Asla Ateist Olmam Merak etme Kardeşim En fazla Sapsam Deiste Kadar giderim Ateizm Çukuruna Düşmem Deist Uçurum Kenarında Durmak Dahi Ondan iyidir
Kuranın Saf ve Doğru dinini Ortaya Çıkarmaya Çalışıyorum Alimsiz Yorumsuz Kişisiz Kimsenin Etkisi Altında Kalmadan Aranızada qirme qibi bir niyetim Yok Asla ve Asla Ateist Olmam Merak etme Kardeşim En fazla Sapsam Deiste Kadar giderim Ateizm Çukuruna Düşmem Deist Uçurum Kenarında Durmak Dahi Ondan iyidir
Hep ayni korku; Ya varsa...
Hic korkma. Varsa bile kuranda olan Allah olmayacagi icin sevinmelisin.
Bir Tanri tasavvur et kafanda, sonra da Allah ile karsilastir. Bu kadar basit iste.
http://pante.blogcu.com/tanri-ya-allah-denmez_28279331.html
Saygilar.
İsm@ abim..
Kuranı Kendi olmasını istediğin islam şekline sokabilme çabanı anlıyorum..
Ateist olmama konusundaki kararlılığınada bir şey diyemem..
ancak kuran'ı değerlendirirken ve kafanda yarattığın tanrıyı değerlendirirken,
şunuda düşün,
Elinde tuttuğun o kitabı bir düşün..
sonra kainatı bir düşün,dünyayı bir düşün.
kainatta dünyanın yerini bir düşün,
ve elindeki kitaba bir daha bak..
böylesine büyük bir kainatı yaratacak bir tanrı olsa..
onun sana göndereceği kitap böyle birşeymi olur.
yada böyle büyük bir tanrı olsa sana kitap gönderirmi..?
Kainatta dünya,okyanusta kum tanesi kadar ve bu okyanusu yaratan
bu kum tanesinin üstünde yaşayan canlılarla muhattap öylemi..
inan bir yaratıcı olsa bile sizin küçülttüğünüz kadar küçük bir yaratıcı olamazdı..
hele hele böyle bir kitap gönderecek kadar küçük olamazdı..
Sen koskoca bir kainatı yaratacaksın..
sonra bu okyanustaki bir kum tanesinin üstünde yaşayanlardan muhammedi bulacaksın..
ve onun aşk hayatını bile düzenleyecek bir kitabı yaratıcı sıfatınla indireceksin..
bir yaratıcı daha başka nasıl küçültülebilir,aşağılanabilir.
Hadi bizler bir yaratıcıya inanmıyoruz..
Sizler bir yaratıcının bu kadar küçültülmesini nasıl kabul edersiniz...?
Onursal Bedirhan
23-01-2009, 13:53
Biyordum birgün deist olacağını, sonunda peygamberlerin, Tanrı elçisi değilde sahtekar adamlar olduğuna inandın. Belkide peygamberler gerçektik ama dinler hurafelerle doludur hatta tümüyle değiştirilmiştir? buna kutsal kitaplarda dahil, belkide bazı peygamber bildiklerimiz peygamber değil, çakma peygamberdir. Tüm bu nedenler deist olmaya yeterlidir. Deist olmak en doğru yoldur en iyisini yaptın ism@.
aramıza hoşgeldin:)
Deist Olmadım Kardeşim Yanlış anlamışsın Ateizm Eşit değildir Desizm Demek istiyorum Ateizm Çok uzak bir sapıklıktır bunu söylüyorum
Ben Allaha/Tanrıya Mutlaka Ve Mutlaka İnanırım
İnandığım zaman Onunla İrtibata geçmek Ve Onun Bizleri neden Yarattığı Bizi Nasıl yarattığı Onun bizden bizim Ondan neler istediğimiz nasıl isteyeceğimiz (dua)
Gibi Konular........ Bunları Merak ederim Allah ile irtibata geçmeyi isterim Onunla bir kitapla dahi olsun Konşmak İletişim Kurmak İsterim Elbette ki Allah bizleri Ve Bu dünyayı Boşuna Yaratmamıştır Bu Tanrı olsada Bize bir şey yapmaz diyenlerin Düşüncesidir ki onlar tanrıya tam olarakta inanmazlar
Mutlaka Boşuna Yaratmamıştır Bizlerden / Bizler İçin bir şeyler İstemektedir.
O halde Bana Şimdiye Kadar vahiy Gelmediyse Kendim Araştırıp bulmam Gerekir Şimdiye kadar vahiy qelenlere veya qeldiğini İddia Edenleri incelemem Gerekir
Eğer ki Ben Tanrıya İnanıyorsam Günümüze kadar ulaşan Ben Allahtanım İddiasındaki 4 Kitabı İncelemekle Mükellefim
Ve 4 Kitap Haricinde Ben Allahtanım Diyen Kitap Var mıdır
-elbette Yoktur (Diyen Kitapların halinide görüyoruz Ya 1 ay ya 1 sene yada en fazla 1 asır hüküm Sürüyor ve Sahteliğini Uyduran Kişiler Kabul ediyor veya kendiliğinden ortaya Çıkıyor) Baştan Belli oluyor Zaten Ama Kuran ve diğer kitapların O en hararetli Şirk Dönemlerinden Cehaletlerin İnsansızlıkların Döneminden 14 asır öncesinden Bugüne kadar gelmesi Biraz ilginçtir
Tevrat
İncil
Kuran
Zebur
Bu Dördü bugüne Kadar qelmiştir (İnancınıza göre bozulmuş dahi olsa gelmiş)
Bunları inceleyip gerçekten Allahtan mı değil mi Sorusuna Cevap vermek Zorundayım ve ben bunları İnceliyorum
Kuranda , zeburda, tevratta, İncilde Bazı Yerler Haricinde İnsanlığa Tanrılık kavramına ve Akla ters düşmeyen yerler vardır Dediğiniz gibi Tahrif Edildiyse Dahi O kitapların İçinde Tanrının Buyruğundan İzler Mutlaka Vardır Ki Ben Tahrif Olduklarına Şahsen İnanmıyorum Allah Kitabını Mutlaka Korur.
Kurandaki bilgiler Çok doğal ve bilimseldir ve Asla Çağdışı hareketler ve emirler Bulamadım Bazı yerlere kafam takılıyordu ama biraz daha bilgilerimi Artırınca onlarıda anlamaya başladım O yüzden Çok ama Çok bilgili olmadan Bu kitapları Kalben Ruhen Ne kabul edebilirim Nede İnkar ederim Ama Mutlaka Bu 4 ünden Birinde veya 4ünde Tanrının Buyruğu / emirleri vardır Çünkü Başka Allahtanım Diyen Kitap Yoktur
Bu kitaplardan Bilimsel Akılcı Ve İnsani Şeyleri Okudukça Hah Bu tanrının Kitabı Olabilir Diyorum Yalan Söylemiyeyim Bilimsel olarak görmediklerimi ise bilgisizliğimden anlayamıyorum Yada yanlış anlıyorum Daha çok bilgimi genişletip incelemem Gerekir diyorum Hemen İnkar etmiyorum
İsm@ abim..
Bu kitaplardan Bilimsel Akılcı Ve İnsani Şeyleri Okudukça Hah Bu tanrının Kitabı Olabilir Diyorum Yalan Söylemiyeyim Bilimsel olarak görmediklerimi ise bilgisizliğimden anlayamıyorum Yada yanlış anlıyorum Daha çok bilgimi genişletip incelemem Gerekir diyorum Hemen İnkar etmiyorum.
Hep benzer yolu izleyerek geçtik bu süreçleri..
Ortaya bir kitap konmuştu..
Neresinden tutsan elinde kalıyordu..
Önümüze çıkan her çelişki,her saçmalık.
Bizler için sanki aslında çok önemli birşey anlatıyormuşta
biz anlamıyormuşuz gibi geliyor,bizi o konuda kendimizi ikna etmemiz için
kılıflar uydurup kendi kendimize tatmin etmemiz için zorluyordu..
Ancak bir tarafı örtmek için geçirdiğimiz kılıflar başka taraflardan
başka açıklar meydana getiriyor,kısacası Sözümona Allahın indirdiği
kitaptaki ipe sapa gelmez şeylere kendimizi inandırabilmek için çırpınıyorduk.
Sözde Allahın hatalarını biz düzelte düzelte imanımıza iman katıyorduk..
ama olmuyor..
bir gün geliyor ve kendinize ve kendi aklınıza yaptığınız haksızlığa yeter..! diyosunuz.
Deist Olmadım Kardeşim Yanlış anlamışsın Ateizm Eşit değildir Desizm Demek istiyorum Ateizm Çok uzak bir sapıklıktır bunu söylüyorum
Şimdi sapık kimlere deniyormuş bakalım;
sübyancılık sapıklık mıdır?
çoklu evlilik sapıklık mıdır?
kendinden olmayanı öldürmeye çalışmak sapıklık mıdır?
tecavüz sapıklık mıdır?
evladının karısıyla evlenmek sapıklık mıdır?
recm sapıklık mıdır?
el kesme, kol kesme sapıklık mıdır?
tuzak kurmak, kalleşlik yapmak sapıklık mıdır?
başkasının malına, mülküne el koymak sapıklık mıdır?
kanıtsız, mesnetsiz iddialara inanmak sapıklık mıdır?
ism@ sapık diye sen neye diyorsun allasen.
Bir Adana özdeyişi "Bakmaz kıçının sumsağına, çıkar dağın yüğsağına."
durumu özetler.
Selamlar.
41/44 Biz bu Kuran'ı YABANCI BİR DİL ile ortaya koysaydık: "Ayetleri uzun açıklanmalı değil miydi? Bir Araba yabancı bir dille söylenir mi?" derlerdi....
Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (k erim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır. (Hucurat Suresi, 13)
Rahman İnsanı Yarattı Kuranı Öğretti Ona Beyanı / Konuşmayı - açıklamayı Öğretti (Rahman Suresi)
Allah Bizlere Bütün Dilleri Doğuştan Öğretendir Korkma Kardeşim Sen Onu Anlamazsanda O seni Anlar.
Ben anliyomda galiba sen anlamiyon
Secde 7 camurdan
Rum 20 topraktan
Mürselad 20 sudan
Necm 46 meniden
Ali imran 59 topragi ayaga kaldirarak
Nuh 14 evire cevire,
Nuh 17 bitki gibi yerden bitirirek….
Sonracima:
Kaf 15
Biz yaratirken acizlikmi gösterdik? Niye süpheleniyorlar tövbe, tövbe uuff yaa.
Bu biz kimler oluyo ism@ kardes yaratirken kimler yardim etmiskine ona.
Allaha inanmayanlar sapkın..!
Allahın sapkınlıktan anladığı bu..
onun dışındaki herşey mübah..
Bir tek Allaha inanmayanlar cehennemde sonsuza kadar kalıcı..
diğer her türlü sapkınlık affedilebiliyo.
ne kadar iyi bir insan olduğun
yada hırsız ,katil,sapık ne olduğun allahın umrunda değil..
onun umrunda olan tek şey ona inanıp inanmadığın..
İnanıyorsan ne kadar kötü olursan ol iyisin..
inanmıyorsan ne kadar iyi olursan ol kötüsün..
Kuran'ın tanrısının adaleti..!
dr humanist
26-01-2009, 21:53
ya mepim;ben zaten allaha acıyorum,baksana: son kitap bu demiş insanlığa mesaj vermiş ama gel gör ki ortadoğudan dışarı çıkamamış islam.hala milyarlarca kendisine inanmayan var.yazık bak şimdi napacak allah?ne yapsa ki;çok sıkkındır canı,insanlar ona inanmıyor.depresyona girmiştir.ona burdan sesleniyorum,sevgili allah;gel kendini bi kere göster yav böyle olmayacak bu iş :) bak bu islam yayılamadı ve bırak yayılmayı eski kaldı geriliyor,sapkınlıklar artıyor.belki yine yanlış yaptın muhammede son peygamber diyerek ne dersin?hani daha önce de yanlışlar yapıp düzeltmiştin ya,sen en iyisi bi peygamber daha yolla,şöyle bi şov yapsın mesela elinden ışık çıksın;inanmayanların vay haline.ama sen yine de üzme kendini,kusura bakma;gözümdeki perde bir türlü açılmıyor,bi el atsan da açsak şu perdeyi :)
saygılarımla
dr humanist
yucemanitu
26-01-2009, 22:35
Allaha inanmayanlar sapkın..!
Allahın sapkınlıktan anladığı bu..
onun dışındaki herşey mübah..
Bir tek Allaha inanmayanlar cehennemde sonsuza kadar kalıcı..
diğer her türlü sapkınlık affedilebiliyo.
ne kadar iyi bir insan olduğun
yada hırsız ,katil,sapık ne olduğun allahın umrunda değil..
onun umrunda olan tek şey ona inanıp inanmadığın..
İnanıyorsan ne kadar kötü olursan ol iyisin..
inanmıyorsan ne kadar iyi olursan ol kötüsün..
Kuran'ın tanrısının adaleti..!
El Uzza canımı alsın ki birinin olmadığını düşündün diye o kişi "Lan işte ben varım all!" diye seni ateş çukuruna atarsa bu durumu savunmanın mümkünatı yok.
Ben anliyomda galiba sen anlamiyon
Secde 7 camurdan
Rum 20 topraktan
Mürselad 20 sudan
Necm 46 meniden
Ali imran 59 topragi ayaga kaldirarak
Nuh 14 evire cevire,
Nuh 17 bitki gibi yerden bitirirek….
Sonracima:
Kaf 15
Biz yaratirken acizlikmi gösterdik? Niye süpheleniyorlar tövbe, tövbe uuff yaa.
Bu biz kimler oluyo ism@ kardes yaratirken kimler yardim etmiskine ona.
Ah Bu ateistler Benden Çok bilirde Bilmezlikten gelirler
Sözün En Etkilisi En Büyülüsünü Bilirler
Bilmem ki Kuranı Neresinden Görürler
BİZ İfadesini Açıklayalı Asırlar Oldu Hala Uyuyor musun ??? Uyu Bakalım Uyu İyi Uykular Tatlı Rüyalar Sana
http://www.kurandakidin.net/sss/sssoku.asp?id=13
yucemanitu
30-01-2009, 17:22
BİZ İfadesini Açıklayalı Asırlar Oldu Hala Uyuyor musun ??? Uyu Bakalım Uyu İyi Uykular Tatlı Rüyalar Sana
Ah bu Müslümanlar Kuran'ı okusalar da gerçeği görmezler. "Biz yarattık, kaderini biz yazdık, biz azdırdık.............Biz azdığı için cehenneme atacağız."(?) Ne kadar mantıklı değil mi? Cehennem'i yaratmış sonra canı sıkılıp yemin etmiş: Ant olsun ki Cehennem'i insanlar ve cinlerle dolduracağım demiş. İşte bunu demeseymiş hepimizi Müslüman yaratacakmış ama demiş işte bir kere. Bunun Kuran'da yazdığını sen de bilirsin.
Sn. ism@,
Bu linkdeki yazinin hic bir bilimsel degeri yok. Benim, yada sizin gibi birisinin yorumu.:)
Allah'in ne demek istedigini aciklamak, sade bir insana mi kalmis?
Savundugunuz bir konuda, somut kanitlar göstermeniz gerekmez mi?
Üstelik Yaratan yazisi bir kitap olsa; bir kelimesinde dahi yanlislik bulunmaz, insanlarin kafasinda soru isareti olmaz.
Allah böyle tartismalarin olabilecegini neden bilememis?;)
Saygilar.
dr humanist
31-01-2009, 01:32
sevgili ism@;
artık çoğu savunmalar " arapça dilinin yapısı itibariyle" cümleleriyle başlamakta...şanslısınız ki arapça eğilip bükülen bir dil,illa ki kaçış yolu buluyorsunuz.ama;arapçanın a sını bilmeyen insanlara sadece edebiyat yapıyorsunuz..allahın "arapça yapısından" dolayı çıkacak karmaşalardan haberi yok mu yoksa?kuran ingilizce olsa,nereye eğip bükecektiniz? allahın arapçadan başka konuşulan dillerden haberi mi yok?bu nasıl mükemmel varlık?
saygılarımla
Sn. ism@,
Bu linkdeki yazinin hic bir bilimsel degeri yok. Benim, yada sizin gibi birisinin yorumu.:)
Allah'in ne demek istedigini aciklamak, sade bir insana mi kalmis?
Saygilar.
Demişsinizki Sizin benim gibi birinin Yorumu Kuran İndiği dönemde Arapça vardı Yorum yoktu kardeşim Aç Kitapları aç arapça gramerleri Arapça sözlükleri ansiklopedileri Oku arapça öğren Bize güvenmiyorsan
"Allah ne demek istediğini açıklamak Sade bir insana mı kalmış "
Kendi kendinle çelişiyorsun Madem İnsanlardan Açıklanmasını Neden Bekliyorsunuz Ki Şeytanlarınız En güzel biçimde Açıklar size
Arapçdaki BİZ ifadesi 1400 yıldır Bir tek Siz Farkettiniz
Gördünüz mü ya Asırlarca Kandırılmışız Allah Razı olsun mu desem Madde razı olsun mu desem Artık Allah'ta Yok Kaldır At Çünkü Hedefte ALLAH/TANRI inancı var Bi Duman Görseniz Yangın var dersiniz nasılsa bize Görmediklerimizi Gösterdiniz sizin benim gibi bir İNSAN olarak Sağolun
Ben Kuranda En ufak bir çelişme Veya En ufak Bi terslik Gördüğümde 1400 yıldır Açıklanamayan Bir şey gördüğümde kendim vazgeçerim Korkmayın Ama Her şeye bir cevabı her şeye bir açıklaması (Doğru açıklaması) Var Bu kitabın
Velev ki Kuranı Muhammed Uydurmuş Olsun Sayın Kardeşim
www.mucizeler.com (http://www.mucizeler.com) Böyle bir kitabı yazan AYDIN bir insan İnanın TURAN DURSUN dan Daha Aydın Bir insanmış Birde 1400 Yıl önce
Bu sitedeki bir Kitabı yapabilecek kadar ZEKİ ÇALIŞKAN BİLGİLİ bir insan Bu kadar bilgileri toplayan (ki nerden Kimden Toplayacaksa O dönemde Bu kadar Bilgiyi Enteresan Olanı 1400 yıldır Ve Kıyamete kadar olan DOĞRU bilgileri)
BEN O ADAMIN PEŞİNE DÜŞMEKTEN ŞEREF DUYARIM ONUN ARDINDAN GİTTİĞİM İÇİNDE ÇOK MUTLUYUM 1400 yıl önce Bu haberleri vermiş.
Deşelemeye çalıştıkça Kendinizi Yorarsınız eLİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRIYORSUNUZ.
BİZ İfadesininde Bilimsel Ne Açıklaması olmasını Bekliyorsunuz onuda anlamadım Yoksa Kendi Biliminizle Uymuyor mu Kendinize göre açıklanmasını mı bekliyorsunuz.
Sn. ism@;
Siz; sn Celakil ve onun gibi insanlarin, cikar ugruna yazdiklari ve ugrastiklarini belge olarak kabul ediyorsunuz.:)
Size bu insanlarin yazdiklari icin, gónderdigim mailleri ve yanitlarini, yayimlamami istermisiniz?
Cok büyük hayal kirikligina ugrayacaginizi düsünüyorum. Bunlarin hepsi birer sarlatan...
Isterseniz size baska bir sey teklif edeyim....:)
Buyrun istediginiz yerde bulusalim ve ben size 7 degisik Kuran meali ve arti 4 degisik yabanci dil tercümesi ile geleyim... Bakalim birebir canli olarak sordugum sorulara nasil yanit verebileceksiniz... Ya da; ben sizin sordugunuz sorulara nasil yanit verebilecegim?
Varmisiniz? Hodri meydan....
Saygilar.
Sevgili ism@ verdiğin linkteki bir çok olay çarpıtılarak birşeyi birşeye benzeterek aralarında bağ kurmaktadır ve insanlara sanki mucizeymiş gibi gösterilmekte
Yazık bu çocuğa. Onca zaman geçmiş doktora götürmemişler. Hatta bırak doktora götürmeyi nazar değicekmiş diye kimselere göstermiyorlarmış. Akla mantığa sığmayan davranışlar ama şaşırmıyorum artık. Her dinin doğurduğu ortak bir şey var. Adıda cehalet olsa gerek.
Sn. ism@;
Siz; sn Celakil ve onun gibi insanlarin, cikar ugruna yazdiklari ve ugrastiklarini belge olarak kabul ediyorsunuz.:)
Size bu insanlarin yazdiklari icin, gónderdigim mailleri ve yanitlarini, yayimlamami istermisiniz?
Cok büyük hayal kirikligina ugrayacaginizi düsünüyorum. Bunlarin hepsi birer sarlatan...
Isterseniz size baska bir sey teklif edeyim....:)
Buyrun istediginiz yerde bulusalim ve ben size 7 degisik Kuran meali ve arti 4 degisik yabanci dil tercümesi ile geleyim... Bakalim birebir canli olarak sordugum sorulara nasil yanit verebileceksiniz... Ya da; ben sizin sordugunuz sorulara nasil yanit verebilecegim?
Varmisiniz? Hodri meydan....
Saygilar.
Sayın Cigi O kadar Bilgim Olsaydı Sizi Şu anda Burada Konuşturuyor Olmazdım.
Çelakıl Kelimesi Benim ağzımdan Çıkmadı Sayın Kardeşim Ben Çelakılıda savunmadım ne cevap verdiğide beni ilgilendimez
Bakar Kör(Ateist) Olmaktansa At gözlüğü ile gören Olurum Daha İyi
Ben sadece Dikkat ederseniz bilerek Çarpıttıklarınıza Kızıyorum
Mantık Dine karışmasın Diye mantığınızı Cebinize Katıp öyle Konuşuyorsunuz galiba Birde Caner Taslaman / Bigbang ve Tanrı Felsefe ve tanrı Siteleri Hakkında Ne düşünüyorsunzu Yada O sitelerle İlgili bi başlık var mı ben Bulamadım Varsa Bi kopyalar mısınız
yucemanitu
01-02-2009, 15:54
Sevgili İsmet, insan mantığı dışında ilahi bir mantıkla düşünmek bunu beceremiyoruz. Biz normal mantık kurallarıyla düşünüyoruz ve bir yerlerde saklanan kendini göstermeyen bir varlığın ben vardım evet görmüyordunuz saklanıyordum ama vardım ve inanmadığınız için sizi yakacağım diyebileceğini kabul etmiyoruz.
Artık -bakmak -görmek-olayına girmişsiniz??Siz bakıpta ne görüyorsuz sayın İsma??Gözünüzle gördüğünüz ve bize göstermediğiniz bir kanıtınız varsa saklamayın lütfen..Bozuşuruz..
Bence Bakar kör ateist için değilde müslümanlar için geçerli bu kadar çelişki bu kadar masalı görüpte hala inanmaya devam ediyorlar. Ya yok mudur şu kuranın mucize dedikleri ayetlerin doğru düzgün açıkladıkları. yok gündüzü gecenin üstünü örttürdük diyeceğine Allah açık açık biz dünyayı güneşin etrafına ve kendi etrafında döner kıldık diye filan ama illa birşeylerde birşeyler çıkarmaya çalışıp birşeyleri birşeylere benzetmek gerekiyor. Kuranda doğru olan tek birşey var sadece 600 yılı için değil bugünüde kapsayacak şekilde yazdırmış Muhammed. Kitabı nereye çeksen geliyor.Bir gün gelirde başka bir galaksiden gelen uzaylılarla karşılaşsak ozamanda Kuranda bi kaç ayeti toplayıp çıkarıp o galaksinin koordinatlarını çıkarıp alın size kuranda yazıyordu diyecekler.
Kur'an, neden olduğu gibi kabul edilmiyor, kimisi bilim kitabı, kimisi kehanet kitabı, kimisi ise maddiyat için kullanıyor. Ne yazıyorsa o'dur, yani bir inanç kitabıdır, çağımıza adapte etmek için oraya buraya çekiştirmenin ne anlamı var? Haklı olduğuna inanıyorsanız, neden zorla içinden bir şey çıkarmaya çalışıyorsunuz? Çünkü Kur'an'ı, çağımızda olduğu gibi yaşayamazsınız, bu her şeyi açıklıyor.
Sayın Cigi O kadar Bilgim Olsaydı Sizi Şu anda Burada Konuşturuyor Olmazdım.
Bu iki cümleye ben hic bir sey yazmiyorum.
Siz yüzlerce kez okuyun, yazdiklariniz hakkinda karar verin.
Yalniz cikarin gözlüklerinizi.;)
bunların siyasetçi ve din liderleri el kol kesip göz oyduruyorda. bunların sadece kaş yarması çokmu arkadaşlar :)
"Bakar kör" Ne demektir.?
Bakar kör..
Gözle görülmeyen,herhangi bir şekl ve şemali olmayan,
yeri ve mevkii kestirilemeyen,1500 yıl önce bi arap tarafından
"var" denilen bi şeyi görememeye verilen addır..
1500 yıl önce bi arap tarafından var denildi diye
var olduğuna inanmak,var olduğuna kendini inandırabilmek
için türlü yollara başvurmak,hiç bir belge ve kanıt olmaksızın
kayıtsız şartsız kendini varlığına inandırmak ve inandırabilmek
için gerektiğinde akıl ile boğaz boğaza gelmeyede iman denir..
Onursal Bedirhan
03-02-2009, 17:16
Bende bi mucize buldum
+18 lütfen (http://www.agnostik.net/mucizeler-dandik-tasarim/)
bunların siyasetçi ve din liderleri el kol kesip göz oyduruyorda. bunların sadece kaş yarması çokmu arkadaşlar :)
El Kol Kesmek Mi O Hırsızlık Konusu Galiba Dimi Sayın babu İftiranızla Batarsınız İnşallah O dediğin Adamlara bende Karşıyım ama Müslümanım Neden Acaba
KURANDA HIRSIZLIK VE CEZASI
O el kesme Cezasını Sizden Başkası Uydurmaz Sayın babu Bunu Unutma İslamda Böyle bir şey warsa göster dikkat et Yapanları değil Emredileni Elini kolunu kesin Gebertin Göster Bakalım Nerede Kuranda ?
Hırsızlık yapan erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'tan bir ceza olarak ellerini kesin. - fe iktaû - Allah Azîz'dir, Hakîm'dir.(Maide 38)
Kadın onların oyunlarını işitince, onlara haber gönderdi. Kendilerine, yaslanarak yiyebilecekleri bir sofra hazırladı ve her birine bir bıçak verdi. Yûsuf'a: "Karşılarına çık." dedi. Nihayet Yûsuf'u görünce onu öylesine yücelttiler ki, kendilerinin ellerini kestiler.-ve katta'ne -Şöyle dediler: "Aman Allahım! Bu bir insan değil; asil bir melek bu!" (Yusuf 31)
Burada Hırsızın Elinin Bir Bıçakla Kesilmesi (Koparılması değil) Çünkü Bu ifade Eli Kolu kopar ifadesi değildir.
Bana göre Bankaları Hortumlayıp İçeride 9-10 sene yatıp Çıktıktan sonra amerikada Paşalar gibi yaşanların cezası bu olmamalı
Devletleri Sömürenler Halkın Mallarını Yiyenlerin İse ne yapılacağına Siz Karar werin...
Hırsız Bir süre Gözetim Altına Alınıp Bu işten vazgeçmesi Tutumunu Düzeltmesi Ki bizBuna Tövbe Diyoruz O zaman Ceza Verilmez ama Bu Tam bir hırsızsa Eli Bıçak ile Çizilmelidir / İşaretlenmelidir.
Bana Kalsa Devlet, Din Halkın Sömürgecilerinin Elini Kolunu Kesip atmak Lazım ama Kuran O kadarına İzin Vermiyor Onu Maruf'a Bırakıyor .
Kuranın Önerdiği Sistem Bu
Gözetim , Tövbe , Ve Elin Bıçakla Kesilip kanatılması Tabiki Bunlar Kanıtlandıktan Sonra Bence Bunda Çağdışılık Yok