PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimi ispat eden, profesör olur...

spartan-troy
15-08-2007, 14:41
iki gün önce cok sevdiğim ve aynı sınıftan mezun olduğum biyoloji öğretmeni EZGİ kumsal ile karşılaştım.bilimden bahsettik,konuştuk bayağı bir.iş sonunda cevrildi evrim meselesine; cok mukemmel bir biyolojici olduğuna inandığım sınıf arkadaşım; bana şunu söyledi cok net olarak:

"EVRİMİ İSPAT EDEN BU ÜLKEDE HER ÜNİVERSİTEDE PROFESÖR OLUR

öyle bir profesörde yok şu an diyoruz hem fikir olarak.

bana evrimi ispat edin,istediğiniz üniversitede profesörlük benden bedava.

ozgur_beyin
15-08-2007, 14:53
troyya, gene fikrin gelmiş.

__KokTengri__
15-08-2007, 14:53
http://i127.photobucket.com/albums/p145/tanereshma/embryos.jpg

Senin arkadaşın bana embriyodaki solungaç yarıklarını anlatsın bende onu istediği üniversiteye sokayım :)

Lise biyoloji kitabına bakabilirsin.Sence çenenin en arkasındaki dişlerin işlevlerini yitirmesinin nedeni ne olabilir? 20 lik dişler mi ne deniyor tam bilmiyorum ama.Yoksa insanların ateşi keşfetmesiyle bir alakası olabilirmi? yada tavukların uçamaması yada yılanların ayak eklemlerinin yeri olupta ayaklaranın olmaması(?)

15-08-2007, 15:00
ezgi henüz mezun olamamış anlaşılan evrim 1800 lerde teoriydi, evrim artık teori
değil gerçektir. of of of bu hiyarun yahya sazanları her geçen gün çoğalıyor.

__KokTengri__
15-08-2007, 15:05
Sevgili gandalf. Harun Yahya nın kitaplarını eğlence olsun diye, okumanı tavsiye ediyorum çok komik :) *Bir insan ancak bu kadar bilgili olabilir.Herşeyi, o biliyor

thunderpoint
15-08-2007, 15:47
Sevgili spartan,

Senin karşıt teorin bizimkinden çok daha eski. Sen önce onu bir ispat et -daha doğrusu nasıl olduğuna bir karar ver- ; bizimkini sonra bir ara ben sana ispatlarım.

Sevgiler...

NedimYilmaz
15-08-2007, 18:00
Amaç profesör olmak olmamalı, dünyayı aydınlatmak olmalı :)

15-08-2007, 18:26
Yahu bu nasil bir universiteyse demek, garip garip ogrenciler yetistiriyor. Bu adamlara birakin universite diplomasi, harita odasinin anahtari verilmez be.

deggial
15-08-2007, 20:33
"çok mükemmel bir biyolojici" evrimi inkar etmez :wink: * o arkadaş olsa olsa sıradan bir inançlıdır.

15-08-2007, 20:33
sayın troy,önce sen git bi üniversitede master yap ondan sonra gel bize üniversitelerde profesörlük teklif et :) Evrim teorisini sen mi çürüttün de böyle iki de bir atlıyorsun herşeye :)

spartan-troy
19-08-2007, 12:41
köktengri zonnnnnkkkkkkkkkk....!!!!!!!!!!
millet geçti artık bu numaraları ,sen daha orta kulak gelişimini bilmiyorsun.

kırmızı kart kardesım.
baskası gelsin.

spartan-troy
19-08-2007, 12:46
evrim teori değil bir gorustur felsefeci...bunu o kocaman kafalarınız almıyor.
darwin bile teori değil diyor kitaplarında goruslerim diyor.
hiç mi okumuyorsunuz.

bilim bunları curuteli yıllar oldu.hala evrimi bulmaya calısan bilim adamları var.
ama olmadıgını soyleyen bilim adamları da var...

köktengri hemen atladı ve orta kulak gelişiminde hackel 'in sahtekarlıklarını ortaya koydu.

Francis Hitching, The Neck of the Giraffe: Where Darwin Went Wrong, New York: Ticknor and Fields 1982, s. 204

19-08-2007, 12:52
bilim bunları curuteli yıllar oldu

şu bilime bi örnek rica etsek sportoy

spartan-troy
19-08-2007, 12:58
kardes anlatabiliyor muyum ben sen simdi kalkıp bana miller deneyine bilim dersen *gaf yapmıs olursun.Anlata biliyor muyum? bunların hepsinin biyolojik bir acılımları var..Bizim okulda evrimci bir profesor vardı bak anlatayım sana.Ben biyoloji mezunuyum ya...evrimcilerin içinde okudum ben.Ama hiç evrimi desteklemedim.Cunku bilime hakaret eden bir goruse bilim demelerine illet oluyorum da o yuzden..

cıkarır bulursun ortaya koyarsın...herkes inanır...
ama sahtekarlıklarla bu işin yuruduğunu zorla Allah yok diye bir şeyler yapan o sahtekar kendini bilimci geçinenler ,tokat gibi ders alıyorlar.Bu hayatın her tarafında böyledir.

Hala evrim calısmaları bir taraftan suruyor...ama bilim değil kardesım...Matematik bir bilimdir..neden mi bak soylıyım....en tanımsız terimlere bile imaginer değerler koyulmus...evrimde kendini matematik zannediyor ve bundan 5 milyon yıl once herkes evrimleşti..

oldu babo...bende saftım yedim...
ben evrim dusmanı değilim...ama boyle sahtekarlıkların dusmanıyım.

evrimi bulup getir bana...ben yine Allaha inanıcam...bunun önüne geçemezsiniz ki..
ama Allah Allah yok diye bas bas bagırırsanız...birileri cenenizi tıkar...

thunderpoint
19-08-2007, 13:07
Biz de birilerinin çenesini tıkarız, merak etme spartan...

19-08-2007, 13:13
mış- muş -yapmış- olmuş- larla olmaz sportontry belge canım belge, bak yine ne demişsin tokat gibi ders alıyorlar

alıyorlara almışlara örnek vermelisin, mışla muşla olmaz, sana allah var diyen kıçını yıkamaktan aciz bedevi pedofili arap,
sadece var demiş, olduğuna bir delil göstermişmi, hayır, bak senin taptığın başına taç yaptığın kitap adamın pipisinin
haritasını çizmekten başka birşey yapmamış, kime girecek kime girmeyecek, ve sen bu kitabı baş tacı ediyorsun.

bu kıtap sanki çok derin manalar taşıyorda sen gitmiş evrimle uğraşıyorsun, bir müslümanın bilimle işi olmaz, bir müslüman
dünyanın 1400 yıl gerisindedir, bunlar sizi aşan olaylar, bak şu ayete ne kadar bilimsel ,,,,

32 - Ey peygamberin hanımları! Siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer takva ile korunacaksanız, konuşurken kırıtmayın da kalbinde bir hastalık bulunan kimse tamaha düşmesin. Güzel ve dosdoğru söz söyleyin.

bak ne kadar bilimsel dimi troy , sanırım ucak bu ayete göre icad edilmişti, yada robotlarmı, ben hatırlayamadımda.
boşverin bu işleri bilim sizin neyinize , gidin bütün gün kafanızı yere vurun.

spartan-troy
19-08-2007, 13:13
iyi tıkayın o zaman thunderpoint ama sabırla tıkayın...alelacele işler kendi basınıza bela olur.
zaman ve mekan sizin...

buyrun....

spartan-troy
19-08-2007, 13:15
gandalf populer bilgilerinle seni bas basa bırakıyorum...bana ettiğin hakareti de uzerime alcak kadar da *cici komplexlerim yok..

ben kurandan bahsediyorum sen bana hadislerden bahsediyorsun
konuyu dağıtmasak diycem ama site sizin...mekan sizin...

ne yaparsanız yapın.

spartan-troy
19-08-2007, 13:16
ben evrimden bahsediyorum gandalf ayet yazıyor bana.
anlamak guc valla.

19-08-2007, 13:19
bre cahil hangi hadis, bu verdiğim ahzab32, ayet

19-08-2007, 13:20
hah böyle çevir kazı yanmasın, asena eline su dökemez senin

spartan-troy
19-08-2007, 13:21
kıçını yıkamaktan aciz bedevi pedofili arap,

gandalf sen cahil olma...bu cumlen hadislerde geciyor...
ben bunu yazdım sana....

19-08-2007, 13:32
bak özgür gördünmü, birde benimle yarışıyorsun, asıl ermiş benim, hadis yazabiliyorum

hadis- i *gandalf *4312 *kıçını yıkamaktan aciz bedevi pedofili arap

troya bile *benim yazdığım hadis kitaplarını okumuş

spartan-troy
19-08-2007, 13:36
http://www.sevde.de/islam_Ans/ii/istinca.htm

sen bunlardan bahsetmiyor musun?

19-08-2007, 13:39
eheh ilahi gandalf, sirf eglence icin su karacahille muhattap oluyorsunuz. Veriyorsunuz gaz veriyorsunuz gazi, sonra liop bir geliyor, yerden yere vuruyor bunu. Sonra spartacak hali felan kalmiyor.

spartan-troy
19-08-2007, 13:42
respendial iftiranla boğulasın emi...
lipo nun yazılarını okuda oyle gel karsıma....sahtekar herif utanmadan yalan atıyorsun...

herifin ettiği kufurleri gormezlikten gelecek kadar mı korsun.
agzımı actım mı bir bak evrim eleştirisine...
adam ol adam....sahtekarlıklarınızla beni alaya aldıgınızı mı zannediyorsunuz siz..

ac bak evrim eleştirisine ve bir bak...ben kufur ettim mi kendisine...
adam agzını acar acmaz kufur ediyor bana

yoksa yazdıklarına cevap veremiyor diye mi artık o konuya cevap yazmadıgımı dusundunuz
aklına sasarım senin..

19-08-2007, 13:44
respendial ben ne yapayım adam böyle bir hadis olduğunu idda ediyor *:D

az önce ben yazdım sparta hadis ilan etti, acaba ermişyim diye kendimden

şüphe etmeye başladım

hadis- i *gandalf *4312 *kıçını yıkamaktan aciz bedevi pedofili arap

yoksa yazmaya başlasammı, ne dersin

19-08-2007, 13:54
gandalf demiş ki

alıyorlara almışlara örnek vermelisin, mışla muşla olmaz, sana allah var diyen kıçını yıkamaktan aciz bedevi pedofili arap,
sadece var demiş, olduğuna bir delil göstermişmi, hayır, bak senin taptığın başına taç yaptığın kitap adamın pipisinin
haritasını çizmekten başka birşey yapmamış, kime girecek kime girmeyecek, ve sen bu kitabı baş tacı ediyorsun.

bu kıtap sanki çok derin manalar taşıyorda sen gitmiş evrimle uğraşıyorsun, bir müslümanın bilimle işi olmaz, bir müslüman
dünyanın 1400 yıl gerisindedir, bunlar sizi aşan olaylar, bak şu ayete ne kadar bilimsel ,,,,

Öncelikle bu yazımı okuyan diğer arkadaşlara şunu söylemek isterim;gandalf ,altını çizip koyulaştırdığım yazısıyla tartıştığı spartan troy u değil,tüm müslümanları hedef almıştır.Bende, bilimsel düşüncenin insanın yaşamsal bir gereği olduğunu kavramış bir müslüman olarak, burada arkadaşa cevap vermek istiyorum.

1- Herhangi bir müslümanın bilimle işi olmaz demen, senin bilimle ne kadar alakalı oloduğunu gösterir.Neden mi?Çünkü bilim tarihi bir çok İslam aliminin varlığına şahittir.Bir kaç isim sayayım bir araştır istersen.Cabir b Hayyan,Ebu Osman amr b. Bahr el Cahız ,Nazzam,Akşemseddin,Ali bin Abbas ,Harizmi,Biruni,Kızamık ve çiçek hastalığını keşfeden; alim Razi *vs vs.. istersen daha sayabilirim.
Bu kadar aliminin varlığını bilmeni geçtim.Bilmeyebilirsin.E kardeşim bilmiyorsan ne diye bok atıyorsun bilip bilmeden.

2- Bir müslüman 1400 yıl geridedir demişsin.Bunu neye istinaden söyledin sende bilmiyorsun.Sadece işgüzarlık yapıyorsun.Haa eğer müslüman ülkelerinin durumundan bahsediyorsan o zaman yorum yapayım.
Müslüman ülkelerin geri kalmasının nedeni, batılı emperyalistlerin yıllarca sömürgesidir.Hangi müslüman ülkeye bakarsan bak,bir emperyalist kuvvet tarafından sömürüldüğünü göreceksin.Herhangi bir halkı ekonomik alanda sömürmek,oranın insanının cahil kalmasını gerektirir.Cahil kalan halk ise ne dinini doğru yaşar nede bilimden haberdar olur.Bunun yanında müslüman olmayıpta geri kalan ülkeler de var.Örneğin Küba.Sürekli ambargo altında kalmaktan ileri gidememiştir.Bu ülke de sömürülüyor sayılır.
Bunun yanında biraz tarih bilgin olsaydı eğer,Fransız Devriminin nedenleri arasında İslam motiflerinin olduğunuda bilirdin.

3- Bunlar sizi aşan olaylar demişsin.Buram buram kibir kokan sözler.Seni aşmayan bir konu bizi asla aşmaz.Daha öncede dediğim gibi ekonomik anlamda sömürülerek cahil kalmadıktan sonra kimse kimseden akıl yürütme yönünden üstün değildir.

Bir daha ki sefere bir yargılama yaparsan sağlam olsun.Kanıtlarınla birlikte gel.Yoksa o kadar komik oluyorsun ki kuru kuru iftiralarınla burada gülmekten altıma etmek üzereyim. :D *:D

spartan-troy
19-08-2007, 13:58
gandalf hakkaten okumuyorsun sen yaa

http://www.sevde.de/islam_Ans/ii/istinca.htm

bir bak hadis var mı yok mu

19-08-2007, 14:08
Cabir b Hayyan,Ebu Osman amr b. Bahr el Cahız ,Nazzam,Akşemseddin,Ali bin Abbas ,Harizmi,Biruni,Kızamık

senin bu bahsettiğin adamlar ömer çelakıl ne kadar bilim adamıysa onlarda o kadar bilim adamıydı.

ayrıca çiçek hastalığını teşhis ve tedavi eden kişi Edward Jenner dır, yavaş ve kuru at, rüzgar
yüzüne vuruyor.

dünyada milyonlarca buluş yapıldı, bir tek örnek ver, bir tek örnek, bir müslüman tarafından
gerçekleştirilmiş bir buluş sadece, bir örnek istiyorum.

sizin aklınız fikriniz 1400 yıl geride, sadece bedeniniz burda, o bedenle tüm dünyaya ayak bağı
oluyorsunuz, aklınız fikriniz yarasalar gibi karanlıkta yaşamak.

spartan-troy
19-08-2007, 14:11
ben neyden bahsediyorum sen neyden bahsediyorsun.

ben ne istiyorum kavalım ne calıyor.

19-08-2007, 14:14
Bu yazımda spartan troy a

E be din kardeşim,evrim teorisinin ne olduğunu bildiğinden şüpheliyim senin.Sadece Harun Yahya takılan ve onun yazılarını bilimsel bir araştırmaya karşı şuursuzca savunan bir kişi izlenmi veriyorsun.
Oysa ki Darwin den önce evrim/tekamül kuramıyla ilgili görüşler öne süren İslam alimlerini hiç araştırmamışsın.Hem evrim bir çok alt başlıktan oluşur sen hangi başlığa karşısın.Bilmiyorsun değil mi? :D Çünkü sen başlıkları bilmiyorsun.Biyolojinin bir çok alt dalı evrim kuramından yararlanılarak işler.İnsanların kültürel ve sosyal yaşamlarındaki değişkenlik evrim kuramı ile açıklanabilir.Bakteriler ve virüsler evrim kuramını destekler.
En basit örneğiyle bir portakal gözlerinin önünde evrimleşerek oluşur.

Ben kendi şahsıma evrim kuramının rastlantısal oluşum iddiasına karşıyım.Bu da çok önemli değil,çünkü o rastlantı der ben yaratıcı derim sorun kalmaz.
Bu sitede evrim kuramıyla ilgili bir yazı yazmıştım istersen oku.

Bence Harun Yahya yayınlarını bir kenara itmelisin.Mevlana,İbni Haldun,Cahız,Cabir gibi alimlerin yazılarını bulabilirsen bir oku.Prof Dr Mehmet Bayraktar ın "İslamda Evrimci Yaradılış Teorisi" isimli eserini bir al oku.Olaya daha farklı pencerelerden bakacaksın.

spartan-troy
19-08-2007, 14:21
Bakteriler ve virüsler evrim kuramını destekler.

buna ispat getir...portakalım evrimleştigine dair bir ispat getir....madem bir sey ileri suruyorsun...portakal cekirdek icinde hangi maddeden turuyor...

hadi bekliyorum...cevap ver...

19-08-2007, 14:23
Cabir b Hayyan,Ebu Osman amr b. Bahr el Cahız ,Nazzam,Akşemseddin,Ali bin Abbas ,Harizmi,Biruni,Kızamık

senin bu bahsettiğin adamlar ömer çelakıl ne kadar bilim adamıysa onlarda o kadar bilim adamıydı.

ayrıca çiçek hastalığını teşhis ve tedavi eden kişi Edward Jenner dır, yavaş ve kuru at, rüzgar
yüzüne vuruyor.

dünyada milyonlarca buluş yapıldı, bir tek örnek ver, bir tek örnek, bir müslüman tarafından
gerçekleştirilmiş bir buluş sadece, bir örnek istiyorum.

sizin aklınız fikriniz 1400 yıl geride, sadece bedeniniz burda, o bedenle tüm dünyaya ayak bağı
oluyorsunuz, aklınız fikriniz yarasalar gibi karanlıkta yaşamak.

Mesaj yerine ulaştığında ego nasılda tepki veriyor :D

Evet bir gülünç durumla yine karşı karşıyayız.

Ebu Bekir Muhammed Bin Zekeriya Razi *ismi budur.

Ana Britannica Ansiklopedisi'nin 11. edisyonu olan 1911 baskısı *..buda kaynak açta incele.

Edward Jenner ise çiçek hastalığına karşı aşıyı bulan kişidir.

Trigonometriyi biliyormusun gandalf :D
Bir araştır kimler bulmuş.

spartan-troy
19-08-2007, 14:26
gandalf konuyu değiştirince boyle oluyor iste...

child sen benim sorularıma cevap ver...

evrende canlıların olusumu ıcın gerekli oksijen nikel ergimesiyle sağlandı diyelim ilk zamanlarda...peki canlıların olusumu sırasında

oksidasyon var mı yok mu ?

buna bir cevap versen cok makbule gecicem....

ben kacıyorum...gelince okurum...

19-08-2007, 14:30
Bakteriler ve virüsler evrim kuramını destekler.

buna ispat getir...portakalım evrimleştigine dair bir ispat getir....madem bir sey ileri suruyorsun...portakal cekirdek icinde hangi maddeden turuyor...

hadi bekliyorum...cevap ver...

Portakaldan bahsedeyim sana biraz.

Önce bir tomurcuktur.Sonra çiçek olur.Çiçek yemyeşil küçük bir ham meyveye dönüşür.Sonra o yemyeşil meyve sararak portakal olur.Sence bu oluşum evrimsel değil mi?Eğer kanıt istiyorsan kış aylarında bir takip et.Sihirli değneğin değdirilişi gibi hop diye portakal oluşuyor mu?Oluşum bu haliyle bir mucizedir zaten.Bir değişimi gözler önüne seriyor.Daha neyin kanıtını istiyorsun.Etrafına bak.

19-08-2007, 14:40
child ne zeki şeysin öyle , döneminin en popüler hastalıklarından biri olduğu için razi dahil
yüzlerce tıp adamı araştırma yapmıştır, Britannica *en yakın tanımı razi yapmıştır diyor,
kaldıki razi müslüman değil deist biriydi, *harun yahya işkembesinden beslendiğiniz sürece
hep böyle yanılgılar içinde olacaksınız.

19-08-2007, 14:50
al kara cahil, al öğren razi kimmiş, hemen müslüman yaptın adamı, biraz araştır öyle salla

http://www.felsefeekibi.com/site/default.asp?PG=1845

19-08-2007, 14:50
child ne zeki şeysin öyle , döneminin en popüler hastalıklarından biri olduğu için razi dahil
yüzlerce tıp adamı araştırma yapmıştır, Britannica *en yakın tanımı razi yapmıştır diyor,
kaldıki razi müslüman değil deist biriydi, *harun yahya işkembesinden beslendiğiniz sürece
hep böyle yanılgılar içinde olacaksınız.

Bırakalım şimdi Harun Yahya yı falan.Ben Harun takılmam.Bunu anlamak için yazılarıma bakabilirsin elbette.Hemen karalama,hemen karalama.Sonuçlar işine gelmeyince karalama metodu kullanıyorsun.Bu duruma düşmemen için bol keseden üfürmezsin olur biter.

Demek ki senin dediğin gibi değilmiş.En yakın tahmini Razi yapmıştır değil mi? :D Neden böyle peki?Hani müslümanlar bilimle alakasızdı.

Razi deisttir demende ayrıca komedi. :D Allaaam ya yine başladı üfürmeye. :D
Abi sen istersen biraz daha araştır tamam mı?

19-08-2007, 14:55
kara cahilim biraz araştır, razi döneminde koyu dindarlar tarafından zındık ilan edilmişti,
araştır kara cahil araştır, araştır öyle cevap ver.

müslüman bilim adamı yoktur, üstüne basa basa söylüyorum.

sadece bir buluş istiyorum kara cahil, sadece bir buluş,müslümanlar tarafından icad
edilmiş bir buluş, hadi başla aştırmaya.

19-08-2007, 15:00
al kara cahil, al öğren razi kimmiş, hemen müslüman yaptın adamı, biraz araştır öyle salla

http://www.felsefeekibi.com/site/default.asp?PG=1845

Yahu anlamıyorsun sen okuduğunu da.
Razi Kur an daki Allah ı kullanmıştır yazılarında.İnanç motifleri İslam esaslıdır.Sonradan dinlerin birer araç olduğunu ve asıl olanın Allah olduğunu söylemiştir.Çünkü din amaç olarak kullanılmaya başlanmıştı o zamanlarda ve araç- amaç kargaşasında o kendi düşüncesini söylemiştir.Amaç Allah tır.Bu nedenle de dini amaç olarak reddetmiştir.
Ewet bunu deistlik olarak algılayanlar olmuştur.Ama senin kafandaki deizm değildir onun inancı.

19-08-2007, 15:02
dönme *hemen, asena kıskanacak, senin peygamberini kabul etmeyen biri nasıl müslüman olur.
kaç çeşit deizm vardır, anlatta bilelim

19-08-2007, 15:05
ve ayrıca hala bekliyorum, sana bir hafta süre, müslümanlara ait bir buluş getir.

19-08-2007, 15:10
dönme *hemen, asena kıskanacak, senin peygamberini kabul etmeyen biri nasıl müslüman olur.
kaç çeşit deizm vardır, anlatta bilelim

Sen anlamak istemiyorsun sanırım.
Allah ismini kim kullanır gandalf, deistler mi?
Amaç olarak Allah ı seçmiş ve dini reddetmiştir.Yani İslam ın Allah ını kabul etmiştir.Dini amaç haline getiren ve Allah ı unutan yığını sözleriyle tenkit etmiştir.Bu şekilde düşündüğü için ona zındık dediler.

19-08-2007, 15:14
anladım ben seni, bu sizin huyunuz, hemen çevirirsiniz, neyse onu böşver sen bana
müslüman icadlarını yada icadını göster, hadi bakalım

19-08-2007, 15:27
anladım ben seni, bu sizin huyunuz, hemen çevirirsiniz, neyse onu böşver sen bana
müslüman icadlarını yada icadını göster, hadi bakalım

Bende seni anladım gandalf. :D İyi kıvırıyorsun.Sana göre Mevlana da deist.Hatta pantesittir.Bu insanların Allah a inançları günümüz İslam tipinde değil diye onlara deist diyemeyiz.

Gandalf, google dan İslam alimleri diye bir ara.orada bir sürü isim göreceksin.Bunların hepsine deist diyeceksin sen biliyorum ama neyse :D Hangi birini yazayım buraya şimdi.

19-08-2007, 15:30
Musluman diye saydiginiz alimler, bizim gibi hasbel kader musluman dogmus kimselerdir. Islami temsil eden bilimadamlari degillerdir. Bir insan hem tam bir musluman, hem de bir bilimadami olamaz. Gecen yine bir tanesi islami bilimadamlarini sayiyo, gazali, hayyam, diye veryansin etti. Yahu Hayyam'ida mi sahiplendiniz. Bir de butun haci hoca takimina felsefe, sosyoloji kisvesi ile bilimadami sinifina sokma calismalari. Islamiyetcilik, teslimiyetciliktir. Oncelikle Islam olmak uzere, bir dinin butun geleneklerini yerine getiren insanlar oksijen tuketmekten baska birsey yapamaz. Asil Islam yuzunden calismalari yasaklanan, kitaplari yakilan, kendisi yakilan ve tarihin karanligina gomulen bilimadamlarinin listesini yapin.

Musluman ulkelerin durumuna gelince, somurgelesmek bir sonuctur ve bir toplumun yapisi buna musaitse vuku bulur. Islami sosyal yapi ve devlet buna gayet musait, lakin islami hukuk yani Seriat Hukuku bizzat ingilizler tarafindan yazilmistir. Ingiliz muslumani sever ;)

19-08-2007, 15:35
hadi kara cahil lafı değiştirme, müslümanlar tarafından icad edilmiş bir makine, bir buluş
göster müslüman olucam, hadi epey bonus kazanırsın bu sayede

19-08-2007, 15:41
Musluman diye saydiginiz alimler, bizim gibi hasbel kader musluman dogmus kimselerdir. Islami temsil eden bilimadamlari degillerdir. Bir insan hem tam bir musluman, hem de bir bilimadami olamaz. Gecen yine bir tanesi islami bilimadamlarini sayiyo, gazali, hayyam, diye veryansin etti. Yahu Hayyam'ida mi sahiplendiniz. Bir de butun haci hoca takimina felsefe, sosyoloji kisvesi ile bilimadami sinifina sokma calismalari. Islamiyetcilik, teslimiyetciliktir. Oncelikle Islam olmak uzere, bir dinin butun geleneklerini yerine getiren insanlar oksijen tuketmekten baska birsey yapamaz. Asil Islam yuzunden calismalari yasaklanan, kitaplari yakilan, kendisi yakilan ve tarihin karanligina gomulen bilimadamlarinin listesini yapin.

Musluman ulkelerin durumuna gelince, somurgelesmek bir sonuctur ve bir toplumun yapisi buna musaitse vuku bulur. Islami sosyal yapi ve devlet buna gayet musait, lakin islami hukuk yani Seriat Hukuku bizzat ingilizler tarafindan yazilmistir. Ingiliz muslumani sever ;)

Neye göre tam bir müslüman?Kimin tam bir müslüman olduğunu nerden bileceksiniz?
Kur an da bilimi engelleyen bir ayet var mı?
Varsa buyrun yazın tartışalım.

Yani bir toplumun yapısı sömürülmeye müsaitse o toplum sömürülmelimidir?

19-08-2007, 15:43
hadi kara cahil lafı değiştirme, müslümanlar tarafından icad edilmiş bir makine, bir buluş

müslümanlar tarafından icad edilmiş bir makine, bir buluş
göster müslüman olucam

Bu söylediğini unutma.Gerçekten sözünün eriysen araştıracam sende müslüman olacaksın.

19-08-2007, 16:09
5 vakit namaz, abdest, tesbih, uc aylar kadir gecesi mevlut su bu, oruc ramazan, bayramdan tut kicini tek sayidaki tasla silen, hem farzi hem sunneti eksiksiz yerine getiren kisi. Bu dediklerim, insan vaktinin buyuk bolumunu aliyor, nufusun cogunlugunun mecburi bes vakit namaz kildigi ulkelerde, ayni sorun vardir. Simdi yazimi tekrar oku ve degerlendir, boyle biri bilim gibi cok zaman isteyen bir ugrasta nasil muvaffak olur?

19-08-2007, 16:18

müslümanlar tarafından icad edilmiş bir makine, bir buluş
göster müslüman olucam

Bu söylediğini unutma.Gerçekten sözünün eriysen araştıracam sende müslüman olacaksın.

EBÛ'L-KASIM ZEHRÂVİ

http://www.atominsan.com/zehravi.htm

Mikrobu ilk tanımlayan kişi AKŞEMSEDDİN

daha geliyor..sende araştırmaya başla

19-08-2007, 16:52
Ibn-i Sina . Anestezi ile birlikte acik kalp cerrahisini bulan kisi

19-08-2007, 16:59
5 vakit namaz, abdest, tesbih, uc aylar kadir gecesi mevlut su bu, oruc ramazan, bayramdan tut kicini tek sayidaki tasla silen, hem farzi hem sunneti eksiksiz yerine getiren kisi. Bu dediklerim, insan vaktinin buyuk bolumunu aliyor, nufusun cogunlugunun mecburi bes vakit namaz kildigi ulkelerde, ayni sorun vardir. Simdi yazimi tekrar oku ve degerlendir, boyle biri bilim gibi cok zaman isteyen bir ugrasta nasil muvaffak olur?

Namaz ve abdest günde toplam 1 saat civarında zaman alır.Tesbih zorunlu değildir.Üç aylarda bilimi engelleyen ne var?Oruç yılda bir ay.Kadir gecesi yılda bir gün.
Bunlar mı bilimi engelleyen şeyler yapma yahu :D

Din diye insanlara empoze edilmeye çalışılan hurafelerin zihin yorgunluğu yaptığını anlarımda.Bu söylediklerin gerçekten ele avuca sığar şeyler değil.

19-08-2007, 17:13
İlk sibernetik âlimi Cizreli Ebü’l-İz el-Cezerî’dir.

19-08-2007, 17:15
Bunları bir araştır gandalf

Bu sitedekileri de lütfen
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipaket/biliminsanlari/caginiasanlar/index.htm

Sonrada Kelime i Şahadet getir :D Daha bir sürü var.Olurda bunlar yetmezse söyle başka göndereyim.

Bak lafını unutma sakın.Şartını sağlarsam müslüman olacaksın.Site buna şahit. :D Yoksa seninle fena dalga geçerim ona göre.

Birde bana kara cahil falan deme :D Gittin biryerlerden Razi hakkında bilgileri buraya copy- paste yaptın ,sonra bu bilgiler sana aitmiş gibi kibirlenerek bana cahil demeye başladın.Tamam bazen gerekiyor copy-paste ama sanki orda yazılanlar seninmiş gibi neden kibirleniyorsun be adam :D Son 10 yılın hastalığı işte şu *; *Başkasının aklıyla akıllı olmaya çalışmak. :D *Bu da benim buluşum.Psikolojide adı : Homotaklitulakılus *(ozgur-beyın seni hatırladım burada *:wink: )

thunderpoint
19-08-2007, 17:37
Sevgili child,

Sanırım tahayyül edemediğin konu şu: Din ile bilim hiç bir zaman bağdaşmaz. Bilimin bütün bulguları taassubi felsefeyi yıktığı için bir arada olamaz. Yalnız inanmışlar zaman içerisinde gerçekleşen keşif ve icatları -tabii kendileri öğrendikten sonra- dinsel olguların birer kanıtıymış gibi sunarlar.

(Bu konuda forumda 'din ile bilim arası farklar' konulu bir rependial çözümlemesi var. Okumanı tavsiye ederim)

Ayrıca senin bilim adamı ve alim dediğin adamların sizlere öyle olduğu öğretiliyor ve siz de kaynak sorgulaması veya 'hakikaten böyle midir?' araştırması yapmadan getirip bunları sunuyorsunuz.

Ne demek "Ibn-i Sina . Anestezi ile birlikte acik kalp cerrahisini bulan kisi"?

Kalp cerrahisi nasıl bulunur? Bu bir icat değildir ki? Keza diyelim ki bunu düşündü; sonra ne yaptı? Niye geliştirilmedi ve tüm dünyanın önüne geçilmedi? Bütün insanlık İslama düşman olup bunları engelleyecek kadar kapalı mı?

Bak bu site, bize yüzyıllardır yanlış olduğu bilindiği halde şovenist etnik ve dini baskılarla yapılan zorlamalara karşı durmak için var. Bu millet daha atalarının yani genetik soyunun kim olduğunu bile bilmiyor. Ben '100 ünlü Türk'lerle büyümüş bir adamım. Ne yazık ki yıllar sonra 'Türk' diye belletilenlerin çoğunun Arap ya da Acem yahut başka bir şey olduğunu öğrendim. Bu güdü, mesneti kaçırıp muallakta kalmamak için belirlenmiş Devlet staratejisidir. Türkiye Cumhuriyeti 23'te başlar. Osmanlı'ya "atamız" demekse bunu yoksaymaktır. Böyle söyleyenlerin dünyaya, Germiyanlar'ın, Karesiler'in, Karamanoğulları'nın kimin tarafından yok edildiğini mantıklı bir şekilde izah edebilmeleri gerekir.
*
Sen bari bunlara inanma...

Sevgiler...

19-08-2007, 18:07
Sevgili child,

Sanırım tahayyül edemediğin konu şu: Din ile bilim hiç bir zaman bağdaşmaz. Bilimin bütün bulguları taassubi felsefeyi yıktığı için bir arada olamaz. Yalnız inanmışlar zaman içerisinde gerçekleşen keşif ve icatları -tabii kendileri öğrendikten sonra- dinsel olguların birer kanıtıymış gibi sunarlar.

(Bu konuda forumda 'din ile bilim arası farklar' konulu bir rependial çözümlemesi var. Okumanı tavsiye ederim)

Ayrıca senin bilim adamı ve alim dediğin adamların sizlere öyle olduğu öğretiliyor ve siz de kaynak sorgulaması veya 'hakikaten böyle midir?' araştırması yapmadan getirip bunları sunuyorsunuz.

Ne demek "Ibn-i Sina . Anestezi ile birlikte acik kalp cerrahisini bulan kisi"?

Kalp cerrahisi nasıl bulunur? Bu bir icat değildir ki? Keza diyelim ki bunu düşündü; sonra ne yaptı? Niye geliştirilmedi ve tüm dünyanın önüne geçilmedi? Bütün insanlık İslama düşman olup bunları engelleyecek kadar kapalı mı?

Bak bu site, bize yüzyıllardır yanlış olduğu bilindiği halde şovenist etnik ve dini baskılarla yapılan zorlamalara karşı durmak için var. Bu millet daha atalarının yani genetik soyunun kim olduğunu bile bilmiyor. Ben '100 ünlü Türk'lerle büyümüş bir adamım. Ne yazık ki yıllar sonra 'Türk' diye belletilenlerin çoğunun Arap ya da Acem yahut başka bir şey olduğunu öğrendim. Bu güdü, mesneti kaçırıp muallakta kalmamak için belirlenmiş Devlet staratejisidir. Türkiye Cumhuriyeti 23'te başlar. Osmanlı'ya "atamız" demekse bunu yoksaymaktır. Böyle söyleyenlerin dünyaya, Germiyanlar'ın, Karesiler'in, Karamanoğulları'nın kimin tarafından yok edildiğini mantıklı bir şekilde izah edebilmeleri gerekir.
*
Sen bari bunlara inanma...

Sevgiler...

Sevgili thund

"İslam aleminde hiç bilim adamı yoktur" iddiasının abukluğuna da bir şeyler söylemeni bekliyorum.

Ben Din ve Bilim tartışması yapmıyorum.Yukarıdaki iddianın sahibine gönderme yapıyorum sadece.Bilim ve din çok farklı şeylerdir elbet ve herhangi bir dine inanan topluluğun asla bilim adamı çıkaramaması iddiası bu konudan farklıdır.

Arkadaş öyle iddialı ki,İslam Dünyasında bir tane icat bulursam müslüman olacak.

Sence bu akıl işimi.Ne gereği var bu şekilde bir iddianın.Ama ben azmettim.Ona bir tane bile olsa bulacam bir icat.Sonrada onun müslüman oluşunu yada kıvırışını izleyeceğim.

Olay sadece bu.Tartışmaının boyutu bununla sınırlı.Düşündüğün gibi daha derin bir durum yok.

19-08-2007, 18:09
Ibn-i Sina . Anestezi ile birlikte acik kalp cerrahisini bulan kisi

yuh yani kara cahil değil ultra kara cahilsin sen, ilk açık kalp ameliyatı en fazla 30 yıl önce
yapılabildi, *:lol: *artık sadece kara cahil değil ultra kara cahilsin

19-08-2007, 18:11
:lol: sen onu bunu boşver ultra kara cahil, icad göster buluş göster, sen şimdi
müslümanların kıçlarını sildikleri üç taşıda icad sayarsın

19-08-2007, 18:17
birde sözde bana kaynak göstermiş, tubitak senin gibi kara cahillerin eline düştüğü için
erzurumlu *ibrahim hakkı bile gökbilimci olarak gösterilmiş. onları geç, buluş istiyorum
ultra, buluş göster.

19-08-2007, 18:34
birde sözde bana kaynak göstermiş, tubitak senin gibi kara cahillerin eline düştüğü için
erzurumlu *ibrahim hakkı bile gökbilimci olarak gösterilmiş. onları geç, buluş istiyorum
ultra, buluş göster.

Gandalf sende baya iyi sokak ağzı var ha *:D *Razi mevzusu baya yaralamış seni belli.Papağan gibi cahil deyip duruyorsun. *:D Yok Yok. Kendi kuyruğunu yakalamaya çalışan kediler var ya,aynı onun gibi dönüp duruyorsun.Sürekli "cahil" lafını geviş getiriyorsun.Çünkü kemikleşmiş beynin artık bilgi üretemiyor copy paste hastalığı yüzünden :D Tubitak gibi evrim teorisini destekleyen bir dergiyi bile dinci yaptın ya senin cahilliğinin kanıtı işte budur.
Yapacaklarını yazıyorum.Bir bakıma reçeten bu senin

1- Tubitak ın yazılarını bir kontrol et.Özellikle evrimle ilgili olanlar

2- Tubitak ta yayınlanan alimler incelenecek.Onların buluşları irdelenip öğrenilecek

3- Abdest alıp,tövbe edip, müslüman olunacak :D

19-08-2007, 18:38
hiç bir buluş getiremedin ultra kara cahil artık muhatab almıyorum seni
diğer tüm müslümanlar gibi sadece iki ayak üzerinde yürüyorsun, başka hiç
bir benzeliğiniz yok insanlara, güle güle.

mukeat
19-08-2007, 18:43
Bize yaratılışın tek ve gerçek kanıtını gösterin.Camiden çıkmayacağım o kadar yaniii :D

Şu Tanrı melekleri cinleri peygamberleri ve diper saz arkadaşlarıyla çıkıncaya dek ona inanmıyorum

19-08-2007, 19:02
hiç bir buluş getiremedin ultra kara cahil artık muhatab almıyorum seni
diğer tüm müslümanlar gibi sadece iki ayak üzerinde yürüyorsun, başka hiç
bir benzeliğiniz yok insanlara, güle güle.

Mesajları okuyup anlayamıyorsun bile.
Tubitak taki alimlerin arasında bilime katkı sağlayan bir sürü isimden bahsediliyor.Aç oku işte onu da mı ben yapayım.Senin aklın daha evrimleşmemiş belli ..belki bir kaç milyon yıl sonra senin taşıdığın tür anlayan adam olabilir.Ama ben bekleyemeyeceğim güle güle

19-08-2007, 19:08
Bize yaratılışın tek ve gerçek kanıtını gösterin.Camiden çıkmayacağım o kadar yaniii :D

Şu Tanrı melekleri cinleri peygamberleri ve diper saz arkadaşlarıyla çıkıncaya dek ona inanmıyorum

Farklı bir modelle karşı karşıyayız :D
gandalf 2

oldschool
19-08-2007, 21:59
peki olmadığını ispat edersek ne olacağız bu ülkedeki üniversitelerde...

deggial
19-08-2007, 22:10

hele önce bi ispatla, sonra akademik kariyer derdine düş :wink:

oldschool
19-08-2007, 22:22

hele önce bi ispatla, sonra akademik kariyer derdine düş :wink:

yok be benim öyle akademik kariyer faland erdim yok...ama insan yapacağı iş sonunda alacağı şeyi bilmek ister...hani ay sonunda alacağı bilmek misali...değil mi??

19-08-2007, 23:43
Sevaba gireceksin, memesi yeni cikmis huriler ve sarap. Simdi ispati alalim.

spartan-troy
20-08-2007, 13:18
abooooo muhabbete bak....ben en iyisi kacayım...

perdeler yerlerde geziyor....

oldschool
20-08-2007, 14:30
Sevaba gireceksin, memesi yeni cikmis huriler ve sarap. Simdi ispati alalim.

değmez dostum...

spartan-troy
21-08-2007, 12:08
paşam respendiala inanma sen bosver....zorla sevap mı yapılır hiç.

Baracuda
11-10-2007, 17:53
Profosör olmak isteyenlere bir tüyo vereyim hadi. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesine Anatomi Anabilimdalina gidin. Bir adet at ve bir adet sığır metacarpus kemigi isteyin. Tek tırnaklı at ve çift tırnaklı sığırın aslında beş tırnaklı olduğunu ancak diğer pararmakların zaman içinde rudimenterleştiğini(köreldiğini)söyleyin ve kemiklerin yanlarındaki çıkıntıları ispat isteyenin gözüne sokun.