PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİZ MAYMUNDAN MI GELDİK?

emeti
30-03-2005, 13:16
Bazı insanlar maymundan geldiklerini evrimleşerek insana dönüştüğünü savunuyorlar sizcede öylemi benim araştırmalarıma göre öyle değil aksini ispat edenlerin cevaplarını bekliyorum.

http://www.muhammedhasenoglu.org
http://www.evrimefsanesi.com
http://www.evrimcilerinitiraflari.com
http://www.evrimaldatmacasi.com

30-03-2005, 14:04
Bazı insanlar maymundan geldiklerini evrimleşerek insana dönüştüğünü savunuyorlar

Bu tür ifadeler ancak fanatik ateist evrimcilerin ekmeğine yağ sürüyor..."evrim konusunda bilgisizler işte" diyorlar...

Evrim teorisine göre insan "maymundan geldi" ,"maymun insan oldu" gibi bir iddia yok..

İnsan ile maymun "ORTAK BİR ATADAN GELDİ" deniyor...

Ben evrimi tümüyle reddetmiyorum..

Ama Türkiye''de bazı ŞARLATAN ateist dergiler ünlü bilimsel yaratılışçı yayınların sahiplerine dil uzatıp "aslında sıradan bilgisizler adlarının başlarına DR PROF. ifadeleri koyuyorlar" şeklindeki ancak kendilerine yakışır iftiralara imza atıyorlar...

Evet, YARATILIŞI SAVUNMAK ANTİ BİLİMSELLİK DEĞİLDİR....Bir insan hem Tanrı''ya inanıp hem de gayet mükemmel ve saygın BİLİM ADAMI olabilir...Bunun dünyada BİNLERCE örneği vardır.....

fanatik ve şarlatan ateist iddialarının aksine bir insan hem evrime inanıp hem de TANRI''YA inanabilir...Bu da "anti bilimsellik" değildir...

Yaratılışı savunmak da anti bilimsellik değildir...

Selamlar;

n0thing
30-03-2005, 17:38
Bilim adamı olmak için her türlü dogmadan, ideolojiden sıyrılmış olmak gereklidir.Bunun için bilim adamları Tanrıya inanabilir tezini doğru bulmuyorum.

İnançlar ile bilimi aynı kefeye koyan bir bilim adamının da vereceği dersleri sağlıklı bulmuyorum. Çünkü elinde sonunda işin içine ( bilimselliğe ) dini, Tanrıyı sokacaktır.Bilimsellik ile Tanrıyı aynı kefeye koyan bir dimağın sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

haci
30-03-2005, 17:49
Nothing''in bu görüşüne ben de katılıyorum. Birbirleri ile bağdaşmayan ve çoğu kere çelişkide olan bu iki domain''i herkes tam anlamı ile ayrı tutamaz. Bunu becerebilen çok özel bir insandır. Bilim adamları arasında benim bildiğim tek biri vardı. Jay Gould.. O da birkaç yıl önce öldü. Kendisi bir ateist idi ama, pazarları kiliseye giderdi ve kilise korosunda ilahi söylerdi. Bu iki disiplinin ayrı şeyler olduğuna inanırdı. Ayrıca onları ayrı tutmada başarılı idi.

HACI

30-03-2005, 19:07
Bilim adamı olmak için her türlü dogmadan, ideolojiden sıyrılmış olmak gereklidir.Bunun için bilim adamları Tanrıya inanabilir tezini doğru bulmuyorum.

Tanrı''ya inanmak bilimsellikle ilgili bir konu değildir...daha çok kişinin duygularıyla ilgilidir...Böyle olunca da bir bilim adamı hem iyi bir bilim adamı olup hem de Tanrı''ya inanabilir.

Ve bunun sayısı örneği görülmüştür..

Gelmiş geçmiş en büyük bilim adamları da bir şekilde Tanrı''ya inanmışlardı (Newton,Mendel,Faraday,Pascal,Einstein,Robert Boyle....vs) ama hiçbirinin buluşları "Tanrı''ya inandıkları için" sağlıksız olmadı....Hatta birçoğu daha da ileri giderek bilim nedir sorusuna "Tanrı''nın yaratış sanatının güzelliklerini keşfetmek" şeklinde ya da benzeri biçimlerde cevap vermişlerdir...

Ateizmin geçmişi de Teizm gibi çok eskilere gider ama Tam aksi tarihte Tanrı''ya bir şekilde inanmış bilim adamları ateist DEĞİL,tam aksi teist,deist..vs dir...Bu gerçeği de inkar etmek mantıksızdır...

Ve yukarıdaki düşüncenizin geçersiz olduğunun da ispatıdır...

Günümüzde de ateist olmayan ama son derece güvenilir binlerce bilim adamı vardır...

Bir bilim adamının "iyi ve güvenilir" olması için ateist olması gerektiğini söylemek tam bir ateist yobazlığı ve fanatikliğidir...Yanlışlığını tarih bize ispat etmiştir..Çünkü dediğim gibi bir bilim adamı Tanrı''ya laboratuvarda test ettiği ve gözleriyle gördüğü için inanmaz ama bu onun DÜŞÜNSEL SÜRECİ, anlam dünyası ve duygularıyla ilgilidir..

n0thing
30-03-2005, 19:25
Evet çok güzel söyledin bu iş ``duygularla`` ilgili.Bunun içindir ki bilim nedir sorusuna: ``Tanrı''nın yaratış sanatının güzelliklerini keşfetmek`` cevabını vermişlerdir. İşin içine duygular girerse objektiflik bekleyebilir. Bilim adamı kendini boş levha gibi görmeli ve bilmeye burdan başlamalıdır.Eğer levhanın üzerinde Tanrı varsa o zaten subjektifliğe, empoze edilen kültüre saplanmıştır.

Bunu savunurken de şunu belirtmek isterim: Bilim adamı ateist olarak işe başlamalı ama şoven bir ateist olmamalı eğer böyle olursa teist bilim adamına yaptığım yorum aynen onun için de geçerlidir.

haci
30-03-2005, 19:47
Nothing''e bu konuda da katılıyorum. Şoven atesit olmak en kötüsü. Elbette yobaz olmakla özdeşdir. İnsan inançlarını ya da onların yokluğunu günlük yaşamına yansıtmamalı.. Bu çok önemli. Bunu yapan insan yobaz olabilir.
Evet. Deep''in de yazdığı gibi saygın inanırlar ve dindarlar vardır elbette. Çok vardır onlardan hem de. Ama ben onları bilim adamı konteksi içinde incelemiyorum. Bilim adamı deyince sanki başka birilerini anlıyorum. Üniversite hocalarını, kendini bilime adamış ve insanlarla ilişkisi olmayan fizikçi veya kimyacıları, temel tıp araştırması yapan doktorları düşünüyorum. İnsanlarla ilişkisi olan her insanın kendi inançlarını diğerlerine empoze etmemesi çok önemli.

Geçenlerde bir ateist anlattı. Genç bir çocuk. Bir dişçiye gitmiş. Türbanlı bir bayan. Daha tedaviye başlamadan önce dişçi kendisine bir zarf uzatmış. Müslüman bir örgüt için para topluyor.. Arkadaş benim kendi yardım ettiğim yer var demiş ve zarfa para koymamış. Dişçi bayan hasta iki dişinin yanı sıra ve izin almadan yandaki sağlam dişleri de tedavi etmiş ve bir süre sonra çocuğun dört dişi de felaket bir şekilde ağrımaya başlamış ve dördünü de çektirmek zorunda kalmış. Şimdi bu bayan Müslüman dişçi yobaz mı, değil mi? Toplum için tehlikeli mi, değil mi?
Siz karar verin. Benim çalıştığım şehirde Müslüman ve İslam''ın bütün koşullarını yerine getiren bir ürolog var. Şimdiye kadar kimseye en ufak bir zarar vermedi. Üstelik çok sevilir ve sayılır. Çünkü elleri çok hassas ve becerikli. İşini çok iyi biliyor. Günümüzde teknik beceri çok önemli. Bu doktorun tedavi ettiği hastaların hepsi Hristiyan. İnançlarını günlük yaşamından ayırıyor.. Ve çok iyi bir doktor olabiliyor..
Bence insan önce iyi ahlaklı olmalı. Becerikli olmalı. Yani işini iyi bilmeli. Kendini ilerletmeye çalışmalı. Gerisi boş..

HACI

30-03-2005, 19:51
Bilim adamı kendini boş levha gibi görmeli ve bilmeye burdan başlamalıdır

Evet katılıyorum...

Ama yanlış bir anlama var...

Bilim adamı objektif olmak için ateist olmak zorunda değildir İNANCI, YAPTIĞI ÇALIŞMAYI/ARAŞTIRMAYI ETKİLEMESİN YETER! yani bilim adamı duygularını işine karıştırmaz hem Tanrı''ya inanır hem de "bilim" yapar...bu görüşe tamamıyla katılırım...Bunun tarihte sayısız örneği de görülmüştür...

Başrahip Mendel, Kilisede ders verirken boş zamanlarında ve tenefüslerde bitkiler/bezelyeler üzerinde detaylı çalışmalar ve deneyler yapmış sadece bitkilere değil bütün canlılara uygulanabildiği sonradan keşfedilen ve biyologların devrim niteliğinde dediği "kalıtım yasaları"nı keşfetmiştir...Bugün genetiğin Babası/kurucusu diye anılmaktadır...

Bu tip örnekler çoğaltılabilir...

Demek istediğim, bilim adamı ateist olmak zorunda değil SADECE ARAŞTIRMASINDA ÇALIŞMASINDA TARAFSIZ "BOŞ BİR LEVHA GİBİ" olmak zorundadır...

Freeze
30-03-2005, 19:54
Hacım, benim öbür taraftaki sorumun cevabı burada netleşmiş sanırım, deep yazdıkların çok güzeldi.

Bende benzer şeyleri öbür tarafta belirttim zaten. Bağlazlığın ateizmide olur teizmide. Hatta deizmide. Ama deizmde az olur:)

n0thing
30-03-2005, 20:06
Neden ateist olmasın? Hiçbir şeyi ön kabul görmesin ve böyle girsin davaya. Neden bir şeyleri kabul ederek davaya giriyor? Bir bilim adamı inandığı değerlerin yıkılmasını mı ister yoksa onların bilimsel olarak kılıflanmasını/uyarlanmasını mı? Bilim adamları denildiği gibi duygularıyla, objektifliği ayrı tutabiliyor mu acaba? Söz konusu olan basit bir gelenek değil ki ondan vazgeçmek kolay olsun. Söz konusu KOCAMAN bir yaratıcı inancı.

30-03-2005, 20:10
Neden ateist olmasın

Tartışmayı uzatmak istemiyorum yazacağım herşeyi yukarıda yazdım...
Tarihte hangi bilim adamlarının ateist olduğu hangilerinin Teist,Deist..vs olduğu son derece açıktır bu bilim adamlarının bilime yaptığı dev katkı da çok açıktır...

Freeze
30-03-2005, 20:19
Evet Deep''e sonuna kadar katılıyorum, ateizm propagandası yapacağım diye elinize yüzünüze bulaştırmayın bu işleri.

Bilimsel teoriler öznellik, his ve inanç içerir, bu çok doğaldır.
Bilim teoriler sandığınız kadar cool bir alan değildir. Cool olan teknolojidir.

Teknolojiyi kabul etmeyecek insan yok gibidir.

haci
30-03-2005, 20:39
Ateizmin propagandasını yapmak saçma.. Onu tesitler bizim adımıza yapıyorlar. Saçma sapan şeylere inanarak ateizmin bir mücevher olduğunu kanıtlıyorlar.. keh keh kehhhhhhhh

Biz bilim adamları ateist derken, günümüzde ve yakın zamanlarda yaşayanlardan bahsediyoruz. Günümüzde dinle bilimi karıştıran bir bilim adamını yaşatmazlar.. Mümkün değildir.
Eskiye gidince de zaten din her şeydi.. Alternatifi yoktu. Bilim yeterince gelişmemişti ve Tanrı inancı çok güçlü idi..
Günümüzde Tanrı inancı azalmaya başladı.. Zamanla daha da azalacak. Yine de tümüyle kaybolmayabilir..

HACI

Freeze
30-03-2005, 20:45
Sevgili deep,

zaten bilim o seviyeye çoktan geldi, Tanrı''yı kimse bilimsel olarak tartışamaz.

İleride, belki yakında felsefe de artık bu yöne kayacak. Flew''den bunun ermarelerini açıkça görmekteyiz zaten.

Freeze
30-03-2005, 20:47
Yaw hacı, senin yazını görmemiştim, sen hakkaten panik adamsın yaw:))

Kendini avutuyorsun,
bu yaptığına sosyal mistiklik denir hacım:))

Yani başkalarının imanı ile kendi imanını kuvvetlendirme:)
Ama biz görüyoruz ibrenin nereye kaydığını, hawking bile kendisine ateist misiniz diye sorulduğunda ateist değilim ama bana lütfen böyle şeyler sormayın demiştir:)

Ateizimin teisti seniii:)

n0thing
31-03-2005, 19:12
Herkes bunu konuşuyor programında da sizin dediğiniz gibi insanlardan vardı. Programa katılanlar astronomi, fizik ve matematik proflarıydı. Bir de sizin görüşünüzü savunan bir adam vardı ve sizin dediğiniz gibi evrenin yoktan var olduğunu savunuyordu ve tarihten birçok dindar bilim adamından örnekler verdi. Ateist olan bilim adamlarından biri bilim adamı hiçbir inanca bağlı olmamalı dedi.

Burdan şunu çıkarıyorum: Demek ki bir bilim adamı inançlıysa o big bangı tanrıya dayandırıyor. Ama eğer bilim adamı inançsızsa o big bangdan tanrıyı çıkarmıyor, araştıralım ve görelim diyor.Bilime tanrıyı sokmayın diyor.

Zaten programı izleyenler de bilir astronom vardı o programda ve yaratılışı savunan bilim adamına gülüp durmuştu.Zevkli bir programdı.

31-03-2005, 20:04
Maymun diye bir maymunmu varki gelsin?Sempanze,Goril vb. ile ayni atadan geldigi denmek istendi.Bilerek sacma bir anlam verilmeye calisiliyor.Neandataler da insan atasi sanildi.Sonucta onlarin parelel insan olduklari ve nesillerinin tükendigi kabul edildi.Harun Yahyadan bir kelimeyi bile dogru beklemeyin.Onun kendisine faydasi yok.Tek amaci sizlerin parasini yemek.Almanyada üc kurusluk CD ler 30 € satiliyor.Yazik ya insanlar bu sekildede kandirilmazki.

SAYGILAR