PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ANTİSEMİTİZMİN PUTPERES KÖKENİ

emeti
01-04-2005, 13:55
http://www.islamantisemitizmilanetler.com/antisemitizm.htm

Çağımızda dünya barışını tehdit eden, masum insanların huzur ve güvenliğini hedef alan ideolojilerin biri de antisemitizmdir. Yani, Yahudilere karşı duyulan ırkçı nefret.

Antisemitizm 20. yüzyılda büyük felaketlere imza atmıştır. Nazilerin Yahudilere karşı gerçekleştirdikleri zulüm ve katliamlar kuşkusuz bunların en korkuncudur. Bunun yanısıra dünyanın pek çok ülkesinde, pek çok otoriter rejim Yahudileri hedef almış ve zulme uğratmıştır. Faşist ideolojiye sahip örgütler, Yahudilere karşı kanlı saldırılar veya taciz eylemleri düzenlemişlerdir ve bunun örnekleri günümüzde devam etmektedir.

Peki bir müslümanın antisemitizme bakışı ne olmalıdır?

Cevap açıktır: Her müslüman, diğer tüm ırkçı ideolojiler gibi antisemitizme de karşı çıkmalı, bu nefret idelojisiyle mücadele etmeli ve diğer tüm insanlar gibi Yahudilerin de haklarını korumalıdır. Her müslüman, İsrail''de veya diasporada olsun dünya üzerindeki her Yahudinin özgürce yaşama, ibadet etme, kimliklerini koruma ve ifade etme haklarını tanımalı ve savunmalıdır.

Günümüzde müslümanlar haklı olarak İsrail Devleti''nin işgalci, zalim, mütecaviz politikalarını kınamaktadırlar. Ama İsrail''i kınamanın ve İsrail''in resmi ideolojisi olan Siyonizm''i eleştirmenin, hiç bir şekilde antisemitizmle bir ilgisi yoktur. Siyonizme karşı çıkmamızın nedeni, Siyonizm''in bir ırkçılık oluşudur. Antisemitizme karşı çıkmamızın nedeni de aynıdır.

http://www.islamantisemitizmilanetler.com/antisemitizm.htm

sargon
02-08-2005, 06:17
sevgili emeti,

yazina antisemitizmin putperest kökeni diye bır başlık koymuşsun. Ama yazında bunu açıklayacak bir tek cümle yok. Yazında sadece islamın antisemitist olmadığını anlatmaya çalışmışsın.

Bu forum bölümünde yazdığın yazılara verdiğin Harun Yahya linkleri ile ilgili olarak ise: Birkaç gün önce internette Doğu dinleri ile ilgili yazılara bakarken Harun Yahya'nın Hinduizm'le başlayan ve kitabının yarısını Hinduizmin nasıl bir sapkınlık, nasıl bir safsata, ve nihayet nasıl cani bir din (H.Yahya'ya göre din de değil aslında) ve giderek nasıl putperest ve faşizm yanlısı olduğunu göstermeye çalıştığı kitabı ile karşılaştım. Ben ateistim, ama hiç bir dine ya da dini anlayışa karşı bu kadar hakarette bulunmadım bugüne kadar.

İşte bir alıntı:

Hindulara göre ateş putu Agni, Güneş putu Surya, okyanus putu Varuna, rüzgar putu Vayu, mimari putu Vişkarma, ölüm putu ise Yama'dır. Sadece bu inançlar dahi Hinduizmin ne kadar akıl dışı ve uydurma bir hurafeler yığını olduğunu ortaya koymak için yeterlidir. Çünkü normal akıl seviyesine sahip hiçbir insanın bir nehirin karşı konulamaz güçlerinin olduğunu düşünmesi mümkün değildir. Bunlar ancak batıl safsatalarla tüm düşünce yolları tıkanmış, kavrayışı ortadan kalkmış ve akli yeteneklerini yitirmiş bir insanın inanabileceği şeylerdir. Oysa günümüzde yaklaşık 1 milyar kişi körü körüne bu sapkın dinin peşinden gidebilmektedir.

Kitabı sonuna kadar sanırla okudum. Umuyordum ki en azından son bölümde hiç değilse Hinduları doğru yola çağıran bişeyler olsun. Ne gezer tersıne H.Yahya 'Yahudi' kardeşlerine bu sapkın 'Hindularla' bir olmamalarını öğütlüyor ve Amerikadaki Yahudi lobisine Hindulardan desteğinizi çekin diyor. Hepsi bu.

İslamın antisemitik olup olmadığı konusunda birşey demeyeceğim. Ama senin alıntılarla bu siteye gelen insanlara önerdiğin yazıların sahibi olan Harun Yahya bence bir ırkçıdır. Hindulara karşı açık bir ırkçılık yapıyor, Hindu sapkınları! (kendine göre) artık kaybedilmiş saymalı ki, Yahudilere sarılıyor.

Harun Yahya'nın kitabının her bölümünde kısmen mantığa yer verilmiş olsa da asıl gerekçelendirmeler Kuran'dan yapılıyor. Bu aslında böyle değildir, böyledir; çünkü Kuran'da böyle yazıyor demek skolastik düşüncedir ve yeri çöp tenekesidir. Bu benim için böyle olduğu gibi bilimsel düşünce yöntemine sahip herkes için böyledir.

Bence Ortadoğu dinleri ne kadar mantıklıysa, Hinduizm ve doğu dinleri de o kadar mantıklıdır. Ya da tersi.

Eger antisemitizmin putperest kökenini açaıklayan birşeyler yazarsan onu da tartışırız. Ama daha iddia belli desteklere kavuşturulmadan ne yazsam anlamsız. Ayrıca pekala antisemitizm putperest bir kökene sahip olabilir de. Ostadoğu dinleri nasıl temelli bir putperest kökene sahipse.

Russell
06-09-2005, 08:41
forum ile alakasız olduğu için başlık kilitlenmiştir.