PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öldürülen gazeteciler anılacak

tinmaz
21-08-2007, 13:05
(Mozaik Haber)- İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve 8 Eylül’de start alacak olan 10. Uluslararası İstanbul Bienali’nde, İstanbul’da öldürülen gazeteciler video sunumlarıyla anılacak.

10. Uluslararası İstanbul Bienali’ne katılacak sanatçılardan biri olan Rainer Ganahl, "In Memoriam - Bicycling Istanbul’s Topography of Journalist Murders"/İstanbul’da Öldürülen Gazeteciler Anısına..." adlı video çalışmasıyla etkinliğe katılacak.

Avusturyalı sanatçı Ganahl, İstanbul’da öldürülen gazetecilerin öldürüldükleri yerleri bisikletiyle dolaşarak, her gazetecinin anısına bir çiçek ile isim ve tarih bilgisi içeren bir notlar bırakacak.

Ganahl, anmaya 1909 yılında öldürülen Hasan Fehmi’den başlayacak. Genahl'ın anacağı gazeteciler arasında İslami örgütler tarafından katledilen Turan Dursun da bulunuyor. Dursun, ateist olduğu gerekçesiyle bir İslami örgüt tarafından silahlı saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybetmişti.

Rainer Ganahl aynı zamanda Abdi İpekçi, Çetin Emeç ile polisler tarafından gözaltında dövülerek öldürülen Metin Göktepe ve yine bu yıl hain bir katliama kurban Hrant Dink’in de aralarında bulunduğu 30’a yakın gazeteciyi anacak.

10. Uluslararası İstanbul Bienali’nde, 18’i Türkiye’den olmak üzere dünya güncel sanat çevrelerinden 96 sanatçı ve sanatçı grubu ile 13 özel proje yer alacak.

http://www.mozaikhaber.com/index.php?news=479

spartan-troy
21-08-2007, 13:07
bu sitede en uyuz olduğum şey kurunun yanında yaşıda öldürüyorsunuz....hiç demokrat bir site değil o yüzden....birileri bir halt yemiş..faturasını biz ödüyoruz.

degisim
21-08-2007, 13:29
Niye üstüne alınıyorsun ki spartan, istediğin gibi cirit atıyorsun bu sitede.Buradaki arkadaşlar da kendin çal kendin oyna şeklinden kurtuluyor hiç olmazsa ,sende Allah rızası kazanıyorsun fenamı işte.

078 - NEBE SURESİ 33. AYET

TURUNÇ GÖĞÜSLÜ YAŞIT (KIZLAR) VAR.

spartan-troy
21-08-2007, 13:35
bir sey demedim ki...genel konustum...faturayı kurularda yiyor diye temsil ettim zaten

tinmaz
21-08-2007, 13:37
pardon da eklediğim haberle sitenin tavrının alakası nedir :) ya da *söz konusu eleştirinin yeri neden bu başlık altıdır )

spartan-troy
21-08-2007, 13:44
kardes ...sen oldurulen adamların islamcılar yuzunden katledildigini yazmadın mı....eee bende islamcıyım...biz kotu muyuz yani...

thunderpoint
21-08-2007, 13:48
Ya sen Dar-ul İslam'ı bilmiyorsun, ya da kendince dalga geçiyorsun...

tinmaz
21-08-2007, 14:15
1-Haber bana ait olmadığı gibi apaçık kaynağı da ortada.
2-Turan Dursun'u öldürenler kimlerdi peki? Budistler olabilir mi?..

gerilla
21-08-2007, 14:36
metin'i de komünistler öldürmedi galiba...

mücadeleleri mücadelemize ışık olsun...

21-08-2007, 15:57
Bu etkinliğe umarım bizden en az birimiz katılır ve burada izlenimini anlatır. Daha da önemlisi şu Mr. Rainer ile bağlantı sağlayıp video sunumunu etkinlikten sonra bize de vermesini istemek mümkün mü acaba dersiniz?

tinmaz
21-08-2007, 16:46
Çok anlamlı olacaktır Sevgili Cem. İstanbul'da değilim. Haberi yayımlayan kaynaklara mail ile ulaşmayı düşünüyorum. Umarım sonuç alabiliriz.