PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yehova Şahitleri (Kan nakli ve diğer ayrıntılar)

habilis
22-08-2007, 00:47
Bende bir yehova şahidiydim.bu tarikata girişim çok eskilere dayanır. aslına bakarsanız benim ailem de bu tarikatla sık sık görüşüyordu. önce annem , sonra babam ve daha sonra ailemin diğer fertleri . bunların içinde bende vardım tabiki. onların güzel giyimleri , kibar konuşmaları ve yayınlarındaki o güzel çekici resimleri beni çok fazla etkilemişti. görsellik insanları etkilemede çok önemli bir görev yapar . yehova şahitleride bunun bilincinde olup bu şekilde davranıyorlardı. özellikle dergilerindeki o şahane çizimler insanları alıp götürüyordu adeta.. bunların karşısında etkilenmemek elde değildi. ben bu tarikata çok genç yaşta girmiştim. daha diğer dinler ve inançlar hakkında tam bir bilgim olmamasına karşın bu tarikatta epey bir yol kathetmiştim. ailemin yehova şahidi olması bu tarikata bağlanmamı sağladı. yaşım ilerledikçe cemiyette özel görevlerde almaya başlamıştım. toıpluluk önünde konuşma yapma , özel misyonerlik görevleri ,muazzam boyutlarda *incil ve dergi dağıtımı bunlardan birkaçı.

peki beni bu teşkilattan uzaklaştıran neydi ? ben bu teşkilattan birileriyle kavga ettiğim için yada kişisel anlaşmazlıklar yüzünden ayrılmadım. ayrılmamın nedeni bazı tarihsel dökümanlara sahip olmamdı. teşkilat herzaman bize bu dökümanları reddetmemiz okumamamız gerektiğini öğütlüyordu. bu şekilde karanlık geçmişlerini saklamaya çalışıyorlardı.

uzun araştırmalarım sonucunda yehova şahitlerinin kıyamet tarihleri verdiğini öğrendim

bir tarikatın bir özelliğide budur. geleceğe dair kehanetlerde bulunmak !. yehova şahitleride tam bu şekilde davranmıştır. belirli bir tarih vermiştir. bu tarihte armagedon _ dünyanın sonu gelecektir demiştir.

bu tarih tutumayınca başka bir tarih verilmiş ancak sonuç yine hüsrandır!.

yine uslanmamaışlar tekrar yeni bir tarihe odaklanmışlar bu da fiyaskoyla sonuçlanmıştır. o zaman bu zamandan beri de tarih vermiyor ancak "zamanın çok yakın olduğunu" ilan ediyorlar.

bir kaç örnek :

1914 yılı ile ilgili peygamberliği :

"Kutsal Kitap'ın milletlerin zamanıyla ilgili bu güçlü kanıtları karşısında, bu dünya krallıklarının sonunun ve Tanrı'nın Krallığı'nın tam kuruluşunun 1914'te gerçekleşeceğini çok sağlam bir gerçek olarak görmekteyiz. O zaman, Rab'bin gitmiş olduğu günden beri istenilen, Krallığın Gelsin Duası cevaplanmış olacaktır. Daha sonra bu adaletli ve hikmetli yönetim altında bütün dünya Rab'bin yüceliğiyle, bilgi ve barışla dolacak (Mez . 72:19; İşa. 6:3; Hab. 2:14); Tanrı'nın iradesi gökte olduğu gibi yeryüzünde de gerçekleşmiş olacaktır.".

(K.K.E. Cilt 2, Sf. 73, 1903, Fr.).

1918 yılıyla ilgili sahte peygamberliği :

"Küçük sürünün yüceltilişinin 1918'in içinde gerçekleşeceğini düşünmekteyiz... İnsanlar 1918 ile 1921 yılları arasında öğreneceklerdir ki, kilise gerçekten de göğe kaldırılmıştır." ("Finished Mystery;sf 77)

ve aynı şekilde 1925 ,1945 , 1975 tarihleri de verildi ancak hepsi fiyaskoyla sonuçlandı.

bu cemiyetten ayrılmama neden olan diğer bir etken ise tarikatın kan nakli , organ nakli hakkındaki görüşleri , kesin tutumlarıdır.

YEHOVA ŞAHİTLERİNİN KAN VE ORGAN NAKLİ *HAKKINDAKİ TUTUMU

YEHOVA ŞAHİTLERİ RADİKAL DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI KAN NAKLİNİ REDDETMEKTEDİR

Bu 1944 yılından beri uygulanmaktadır. Her yehova şahidi bu çok ciddi kararı verme sorumluluğunu
üstlenmelidir.

kan naklini kabul eden yehova şahidi değildir!

yehova şahitleri hangi koşullarda olursa olsun kan nakline başvurulmasını veya bunun kabul edilmesini kesin bir şekilde üyelerine yasaklamışlardır !!!

bu yönde çok fazla çocuk hayatını kaybetmiştir

http://www.ajwrb.org/smkids.gif

bu vahşet medyaya da yansımış ve yankı uyandırmıştır !

http://www.ajwrb.org/newsmedia/sd/sd_eng.shtml

Hatta kendi kanını kendine nakletmek yani ototransfüzyon da yasaklanmaştır. Kan naklini kabul edenler artık bir yehova şahidi sayıılmaz ve cemaatten atılır , dışlanır, artık onunla konuşulmaz ,selam dahi verilmez . bunun anlamı cemaatin o kişiyi yargılamak istemesidir. bu dünyada sadece onlar tanrı olan yehova yı yüceltmektedirler. ve sadece onlar kurtuluşa layıktır. diğer tüm insanlar şeytanın çocuklarıdır ,kötü sistemin parçasıdır. ( ilişkiden kesilen insanların durumuda bu yöndedir.)

Onlara göre kan naklini kabul etmek Yehova'nın kanununu direkt olarak çiğnemek olup, ebedi hayat ödülünü de yitirmek demektir! (yehova şahitleri tarafından yayımlanan : Hayata Sevk Eden Hakikat sf. 168)

bir kişi yehova şahidi olmadan önce kendisine bir kağıt verilir. bu kağıtta kişi kesin olarak kan naklini reddetdiğini ,istemediğini bildirmektedir. bu kişinin kendi başına aldığı karar olarak lanse edilir. ucunda ölüm dahi olsa bu karar değişmez !.

yehova şahitleri radikal hıristiyanlar ve tıbbi tedaviyi reddeden fanatikler olarak gözlemlenir

NEDEN Mİ ??

1- KENDİLERİ ŞEHİT OLUCAM UMUDUYLA KAN NAKLİNE

VE KANA BAĞLI DİĞER KÜÇÜK BİRİMLERİ DAHİ REDEDERLER

2-KENDİLERİ UZUN YILLAR BOYUNCA HER TÜRLÜ AŞILAMAYA DA KARŞI ÇIKIYORLARDI.

3- KENDİLERİ ÇOK UZUN BİR SÜRE ORGAN NAKLİNE DE KARŞI ÇIKMIŞLARDIR.

ve buna benzer daha bir çok gerici ve korkunç hareketleri sürdürmüşlerdir. her iki lafından birinde YEHOVA geçmektedir.

YEHOVA ŞAHİTLERİNİN MODERN TIP HAKKINDAKİ İLGİNÇ SÖZLERİ

(bu sözler cemiyet tarafından ''Golden Age'' başlığıyla yayınladığı dergilerden alınmıştır. sözlerin kaynakları hemen yanda belirtilmiştir.)

•Doktorlar Şeytan'ın temsilcileridir! (Golden Age -Uyanın- 24/1/16 sf.250 İngilizce)

•Aspirin kalp hastalıklarına neden olur (G.A. 26 eylül, 1934, sf.807)

•Alimünyondan yapılmış mutfak aletleri Şeytan kökenli olup bunlar kanser de içinde olmak üzere her türlü hastalığın oluşmasına neden olur!

•Mikroplar hastalıklara neden olmaz ama hastalıklar mikropların oluşmasına neden olur. Cemiyet bu teorısiyle 50 sene Pastör'ün düşüncelerine karşı savaşmıştır.

•Kanseri iyileştirmek için tek etkili çare sabah öğle ve akşam üzüm yemektir.

•Cemiyet hasta organların iyileşmesi için alimünyon mutfak eşyaların kullanılmamasını, sağ tarafa veya sırt üstü uzanıp, toprağın manyetik akımından azami derecede yararlanmak için de başın kuzeye doğru yöneltilmesi gerektiğini teşvik ediyordu. Aynı zamanda kanı kirlettiği ve insanda öldürme arzusu yarattığı düşüncesiyle de serumdan tamamen uzak durulmasını ve sakız da çiğnenmemesi gerektiğini öneriyordu (G.A. November 12, 1929, sf.107, Consolation Decembre 1937 sf. 12).

•YŞT. çesitli hastalıkların teşiş edilip tedavi edilebilmesi için şu tuaf ve cin kaynaklı yöntemleri kullanmış ve teşvik etmiştir: Tıbbi radyestezi, radyonik, Bloc Radio-Solaire, la thérapie de Zone, İridoloji, Lavage du Sange Biologique, le Radio Destructeur de Maladie, ve bir Y. Şahidi tarafından icat edilen la Radio Electronic. Şimdiki Y.Şahitleri bu yöntemlerin yanlışlığını ve cin kaynaklılığını farkettiğinden bunaları bırakmıştır.

• Bunlardan başka 5 ağustos 1931 sayılı ''The Golden Age'' dergisinin 727'inci sayfasında doktorluk ve tıbbın Şeytan kökenliliğini vurgulayan şu tuaf iddialara rastlamaktayız: ''Aklımızda bulundurmalıyız ki, doktorlar tarafından tavsiye edilen serumlarda, aşılamalar, ameliyatlarda vs... bizi iyileştirebilecek geçerli hiçbir şey yoktur... Onların ''bilim'' diye ileri sürdükleri şey Mısır'lıların kara büyüsü üzerine kurulmuştur ve Şeytansal özünden hiçbir şey kaybetmemiştir... Sevdiklerimizi bu kişilerin ellerine teslim ettiğimizde kritik bir durumda bulunuyoruz''

ne kadar gerici oldukları ortada değilmi ??

ayrıca yehova şahitleri organ naklinide insan eti yeme olarak tanımlamaktaydılar..!!

(15 Ağustos 1968 sayılı Gözcü Kulesi dergisi )

kısacası arkadaşlar , yehova şahitlerine göre kan nakli tamamen şeytansaldır ve bu tedaviyi kabul etmek yehova gözünde çok büyük çok ciddi bir günahtır!!

hatta cennet yeryüzünde yaşama vaadi bu doğrultuda sizden alınacaktır. bir kaza sonrası kan nakli yapılması gerekiyorsa şahitler bunu reddeder ve şehit olma umuduyla ÖLÜRLER. bu doğrultuda BİR ÇOK ÇOCUK DA ÖLMÜŞ ,ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR !!

organ naklide bir zamanlar çok büyük bir günah saylıyordu. hatta öyleki bunu insan etini yeme ile aynı kefeye koyuyorlardı !! zamanla bu tutumu değişlti artık organ naklini bir derece kabul ediyorlar .

KAN NAKLİ HAKKINDAKİ İLGİNÇ AÇIKLAMALARI

•''Tam veya fraksiyon olarak olsun, kendi veya başka birinin kanını injekte yapmak veya nakletmek kötüdür'' Hayata Sevk Eden Hakikat sf.559

•''Eczanelerde satılan farklı ilaçların etiketleri gösteriyor ki, bu ilaçlar hemoglobin gibi kan fraksiyonları içermektedir... Verilen yasak her çeşit bütün kanları içine almaktadır...''

•''Aynı şekilde 'kandan çekinmek' bedenine hiç bir surette kan almamak anlamına gelir'' Hayata Sevk Eden Hakikat, sf.167

KAN İSTEMİYORUM

yehova şahitlerinin kan nakline karşı olduklarını ve bir kaza anında hiç bir şekilde kan nakli yapılmaması gerektiği yönündeki imzaladıkları belge !:

http://www.ajwrb.org/images/oldcardA.gif

MASUM BİR GENÇ ÖLÜYOR

http://www.ajwrb.org/images/dak100x137.jpg

Bu dram bir annenin ağzından alıntılanmıştır , kendisi bir yehova şahidi olup kan naklini reddetmesi yönünde çocuğunu eğitmiştir. zaten bunu kendiside itiraf etmektedir .

O, 15 yaşındaydı, ve o başka bir genç şahidin arabasıyla yolculuk yapıyorlardı.., arabayı kullanan diğer şahit kontrolü kaybetti, ve fiske vurdu. Ben, 29 yıldır sadık bir yehova şahidiyim ve bu yönde kan alınmaması için benim kocamı ve oğlumu eğittim , " kan naklini kabul etmeyeceksin ", oğlum *ambulans sürücülerine şöyle söyledi, "hiç bir şekilde kan ve daha küçük birimleri istemiyorum"! ve bilincini kaybetmeden önce gitiğimiz hastanede tekrar bu sözünü söyledi..

Hızla kan kaybetmesine rağmen, kan almayı reddetti. Bilincini yitirip şoka girdi ve öldü. benim oğlum bir Yehova Şahidiydiydi.

bu dramı daha detaylı okumak isterseniz *internet adresi:

http://www.ajwrb.org/experiences/mary.shtml

ayrıca detaylı bilgi için
http://www.ajwrb.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz

habilis
31-08-2007, 16:39
yukarıya ufak bir eklemem oldu. yehova şahitleri tarikatına nasıl girdiğim ve daha sonra kişisel incelemelerimde neler öğrendiğim konusunda..

saygılar

SarapTanrisi
31-08-2007, 17:42
Yehova sahitleri 2-3 haftada bir kapimda oluyorlar... adamlarin beyinleri öyle yikanmiski bikmak usanmak bilmeden kapi kapi dolasiyorlar. Gecenlerde en son gelenleri oturma odasina davet ettim. Bayagi muhabbet ettik. Onlar kendi felsefelerini sonuna kadar savundular, bende kendi düsüncelerimi savundum. Ilginc bir tartisma ortamiydi. Ama bayagi acidim o gencecik beyinlere... * :roll:

habilis
01-09-2007, 19:09
fred franz yehova şahitlerinin yanılgılarını anlatıyor..

dahası neden bu tarikattan ayrıldığını.. -fred franz eski yönetim üyesi
video benim yukarıda değindiğim kıyamet tarihleriyle ilgili ..
dil: ingilizce

http://www.youtube.com/watch?v=5nqwdHFnKBU