PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3. yol

3.yol
29-08-2007, 22:50
Herkese merhaba,
Ben de kendimi tanitayim;
Ailem, kucuk yastan itibaren beni din konusunda serbest birakti. O yuzden olsa gerek , orta okuldan sonra ateist oldum. Din egitimim orta ve lise egitimindeki zorunlu dinbigisi dersi *ile sinirli idi. Ama Allah inancim vardi ilk baslarda. Sinavlardan once dua ettigimi hatirliyorum. Lise yillarinda felsefeye merak saldim. Felsefe okurken belki de herkesin sordugu sorulara kendimce cevaplar buldum. Sonrasi malum kafir oldum.
Birkac yil once Turhan Dursun sitesini internette gezinirken buldum. Neden gezindigimi hatirlamiyorum. Sonra bir kac ay once Christopher Hitchens'in "God is not great How religion poisons everything" (Tanri buyuk degildir, dinler herseyi nasil zehirler) adli kitabinda Islam hakkinda yazdiklarindan sonra bu siteyi tekrar ziyaret ettim. Forumlardaki bir konu basligi ilgimi cekti ve uye oldum.
Universiteyi bitirdikten sonra Turkiye'de is bulamayinca ABD'ye yuksek lisans egitimine geldim sonra da burada kaldim. Evliyim cocugum yok ama bir kedim bir de kopegim var.
Bir orgute/gruba uye olmadim ama Marksizm hakkinda okudum ve cok erdemli ve insani buldum. *Su zamanda pratikte gecerli olan vahsi kapitalizmin en azindan insani sosyalizm ile dengelenmesi gerektigine inaniyorum. Erdemin ve erdemsizligin tanridan degil insandan kaynaklandigina inaniyorum.

sevgiler, saygilar
Ucuncuyol

<strong>SİLİNEN</strong>
29-08-2007, 22:55
Hoş geldin öncelikle

Marxistmisin ?

dilaver
29-08-2007, 23:28
:lol: *:cry: *:lol:

3.yol
30-08-2007, 00:52
Sevgili Agabey,
Hos bulduk,
Marksist olup olmadigimi sormussun. Hayir marksist degilim , cunku bilimin ve yasam standartlarinin ilerlemesinde kapitalizmin katkilarini gormezden gelemem. Ama kapitalizm bildigin gibi kapitalin ( paranin/sermayenin) belli ellerde toplanmasi ile gerceklesiyor. Bu sermaye sahipleri arazi aliyor uzerine fabrika kuruyor makine aliyor ve calisanlari ucretle kiraliyor. Is bolumu ve makinelesmenin ( teknolojinin) yardimiyla verimi arttirip hem daha iyi hem de daha ucuz urun uretiyorlar. Sadece kar amacli calisan bu sektor dogal olarak devletlerde kanunlarin kendi cikarlarina islemesi icin kulis yapiyorlar. Dolayisiyla calisan kismin bu dev sektore karsi mucadelesini vermesi gerekiyor. Iste bu noktada sosyalist bir yakslasimi benimsiyorum. Yani kapitalist uretimde bulunan bir ulkede herkese mumkun oldugunca esit haklarin verilmesi. Bu egitimde , saglik hizmetlerinde veya bireyi/tuketiciyi koruyan kanunlarda olabilir. Yani anlayacagin yilda 1 milyon dolar kazaniyorsam 500 bin dolarinin vergi olarak devletce alinip diger vatandaslarin egitimi saglik sigortasi gibi konularda harcanmasina karsi cikmam.

3.yol
30-08-2007, 01:05
Dilaver hangisine agladina merak ettim .

frodo
30-08-2007, 17:45
Sevincinden ağlamıştır *:lol:

pardus
30-08-2007, 17:53
hoşgeldiniz!!!

gerilla
30-08-2007, 20:01
komünistler çoğalıyor...

soro
30-08-2007, 21:23
"Yani *anlayacagin *yilda *1 *milyon *dolar *kazaniyorsam *500 *bin *dolarinin *vergi *olarak *devletce *alinip *diger *vatandaslarin *egitimi *saglik *sigortasi *gibi *konularda *harcanmasina *karsi *cikmam."

1 milyon doların olduğunda hayatta böyle düşünemezsin.o para kolay kazanılmaz ve kimseyi de ortak etmezsin o paraya.çok çalışıp risk alıp girişimlerde bulunmanın cezalandırılması anlamına gelen o yüksek vergileri vermemek için gece gündüz düşüneceksin.nerden mi biliyorum,o kadar param yok ama olduğu *kadarının yarısını akşama kadar kaavede oturup,akşamları da tranwayı molotoflayanlarla paylaşmak,onlara hizmetkarlık,onları finanse *etmek istemem.elini taşın altına koyup risk almak ve bir işkurmak ve devam ettirmenin ne denli güç olduğunu çok iyi biliyorum.ama oturduğu yerden habire herşey ortak- eşit olsun diyenler bunu bilemez.onlar hep yarısını isterler.

el-alem
30-08-2007, 21:40
soro abimm helal döktürmüşsün yineee.....

ama bu bahsettigin grup insanlar gerçekten varlar.

ama yok mu sayalım
parazit gibi aradan kaynatalımmı!!!! 8O *:D *:D

soro
30-08-2007, 21:53
akşam vakti kafam bulanık galiba ,sen ne demek istedin el-alem pek anlayamadım.

"ama *bu *bahsettigin *grup *insanlar *gerçekten *varlar. * "

hangi gurup,yarısını isteyenler mi;?fırsatını buldukları an tamamını alıyorlar aslında.

*
"ama *yok *mu *sayalım
parazit *gibi *aradan *kaynatalımmı!!!! * *"

?? yoksaymamak için napalım.çalışıp onlara mı yedirelim?varsa öyle bir durumben de çalışmayım da başkasından nemalanayım.