PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Selamun aleyküm" diyerek başlamak istiyorum...

SarapTanrisi
31-08-2007, 22:40
Selamun aleyküm yada güzel Türkcemiz ile Merhaba,

Adim Altan. 1980 Almanya dogumluyum.
Ömrüm iki ülke (Almanya-Türkiye), iki sehir (Frankfurt-Izmir) arasinda gecti.
Almanya'da Uzman Psikologum. (Burada Diplom-Psychologe diyorlar)
Suan 5 yillik Psikoterapisyenlik egitimi aliyorum.
Allah nasib eder ise 5 yil sonra Psikoterapisyen olabilecegim.
Almanya'da Psikoterapisyen olabilmek icen toplam 10 yillik egitim gerekiyor.
(4,5 yil Uni. *(Lisans+ Y. Lisans) + 5 yillik Terapi egitimi)

Sitenizin Felsefesini anlamsiz buluyorum.
Bunu bir önceki acmis oldugum Konudada belirtmistim.
Böyle Site ve tartisma platformlari acarak bosuna harcanan bir zamandan baska
bir sey edilemiyecegini savunuyorum.
Site icerisinde elestirdigim bir diger konu ise, Dinlere alayci bir sekilde yaklasmanizdir.
Yani 1,5 Milyar Insan icin kutsal sayilan degerlere Komik nikli arkadaslarimiz kendilerini üstün görerek rencide etmektedir.
Hem dedigim gibi, isteyen herseye inanabilir, isteyen Allah'u tealaya isteye bir Agac'a isteyende Gök tanrisina. Burada bir sürü manasiz tartismalarla birseyler elde edebileceginizi kanimca inanmiyorum.
Ama bu sadece benim fikrim. Simdi size burada Cennet ve Cehennem gibi kavramlardan bahsetmek istemiyorum, bunu kimnilir benden önce kac yüz kisi anlatmaya calismistir.
Ama vakit buldukca tartismalara katilip ne kadar haksiz olugunuzu kanitlamaya calisacagim ;)

Bütün yarismaci arkadaslara basarilar diliyorum... *:lol:

dilaver
31-08-2007, 22:50
siteye girdiginizden beri ana fikriniz :

* * *çelişen argümanınız :

Ama vakit buldukca tartismalara katilip ne kadar haksiz olugunuzu kanitlamaya calisacagim

* * *dogru yerde oldugunuzdan emin misiniz. Ya da gelin niyetinizi açık açık belirtin, bu site vermeyi ve almayı bilen, düşünen ve düşündüklerini ifade etmek isteyen her bireye açıktır.

* * *saygılarımla

SarapTanrisi
31-08-2007, 22:53
Sayin dilaver,

eger kendi düsüncelerinize (ah pardon T.Dursun'un düsüncelerine) güveniyor iseniz, o zaman bir sorun yoktur herhalde... *:D

SarapTanrisi
31-08-2007, 22:58
* * *dogru yerde oldugunuzdan emin misiniz.

* * *saygılarımla

Dogru yerin burasi olmadigi kesin, ama Hypotezlerinizi cürütmeye de seve seve varim ;)

dilaver
31-08-2007, 23:08
elbette buyrun, ama çelişik ifade kullanmayın. Siyasi polisle ilgili bir anektod anlattım bu tür saçmalıga girmeyin. Bizimle mücadele mi geldiniz, hoş geldiniz başımızın üstünde yeriniz var.

* * *Site tüzügünü iyi okuyun ve ona uyun sizden başka bir şey istenmez. Hipotezlerimiz çürürse bundan en çok biz memnun oluruz, daha dogruya varmak için önümüzde yol açılmış olur. Bilimsel bilgi yanlışlanabilir bilgidir.

*
* * * saygılarımla

SarapTanrisi
31-08-2007, 23:18
*Site tüzügünü iyi okuyun ve ona uyun sizden başka bir şey istenmez.

Niye bana bir önyargi ile yaklastiginiza bir anlam veremiyorum dogrusu.
Muhakkak ki her Site'nin her platforumun belirleyici kurallari vardir.
Lakin ben kurallara aykiri davrandigima animsamiyorum.
Ama siz islenmemis bir suc icin, uyarida bulunuyorsunuz,
buda sizin önyargili olusunuzu gözler önüne seriyor.

Simdi sokaktaki polisler,
her vatandasin yanina gidip: "Adam öldürmeyin" yada
"Bir sucta bulunmayin" dese, vatandasin tepkisi ne olurdu ;)

Biraz dününün sayin dilaver...

zelzeleci
31-08-2007, 23:21
Willkommen Sie nicht herzlich, Herr Gott des Weines!

SarapTanrisi
31-08-2007, 23:24
Sie herzlich nicht willkommen, Herr Gott des Weines!

Biraz Tarzanca olmus ama :) Vielen Dank ... gerci "nicht willkommen" demissiniz... yani "hos gelmediniz anlamina geliyor" ama tahminimce "hos geldiniz" demek istemissinizdir ;)

zelzeleci
31-08-2007, 23:29
Herhalde son rötuşta düzelttim yazıyı. :) Evet, hoş gelmediniz pek.

dilaver
31-08-2007, 23:35
Sizinle ilgili hiç bir ön yargıda bulunmuyorum, ancak bu sitede harcanan zamana yazık diye bir başlıkla gelip te sıkı bir katılımcı olmanız arasındaki çelişkiyi dile getiriyorum. Ya ilk başlıgınız yanlıştı ve özeleştiri yapın ya da şimdi zamanınızı boşa harcıyorsunuz.

* * *Neyse sorun degil her kim ki hangi taraftan olursa olsun fikirlerini savunmak için geldiyse bizim ona tek dedigimiz şey olabilir :

* * * Hos geldin.

* * * saygılarımla

dolfen
31-08-2007, 23:45
hoş geldin...

boş geldin be abim...

bu zaman neden boşa harcansın???

yada sen neden zamanını boşa harcıyorsun...

önce kendine bak

igneyi kendine bi batır bakalım....

pante
31-08-2007, 23:54
Hoşgeldin SarapTanrisi;

Sen de boşa zaman harcama kervanına katılmakla site mensuplarından farklı hareket etmemiş oldun.
Neden ilgileniyorsun ki böyle konularla?
Sonuç çıkmayacak, boşa kürek çekilecek bir alanda yer alıyorsun?

Hem bu tür konuları böyle değerlendirecek hem de yakından ilgileneceksin, bu nasıl oluyor pek anlamış değilim..

Sitede inançlarla alay edildiğini, inananların rencide edildiğini yazdığına göre bayağı bir zaman ayırıp forumları incelemişssin anlaşılan. Bu ilgi neden?

Bana yazdıkların pek inandırıcı gelmedi ama doğrusu Turan Dursun sitesini nerden duydun, nasıl buldun merak ediyorum.
Bana pek de masum görünmüyorsun. Yani konularla ilgisiz değilsin gibi geliyor. Hatta cemaat kokusu alıyorum. Çünkü hepsi senin gibi tepeden konuşur " Ne kadar haksız olduğunuzu kanıtlayacağım" der. Ama sonuçta boyunun ölçüsünü alır.

Benim topiclere buyrun. Bakın "Kutsal Kitaplardaki çelişkiler" ön başlıklarda, kolayca tıklayabilirsiniz. Laf cambazlığına, kıvırmaya, lagalugaya değil, akılla, mantıkla, bilimle, kanıtla, belgeyle, kaynakla tartışacaksanız beklerim. Adam gibi tartışmayanı "başka kapıya" diye gönderme huyum var biraz. Güveniyorsan gel de haksız çıkar beni. Bakarsın Agnostik müslümanken mümin müslüman oluruz sayende....

01-09-2007, 00:44
Bu zata neden bu kadar zaman ayırıyorsunuz anlamadım. Buraya gelip bir başlık açıyor. Gelir gelmez "Sizi anlamıyorum boşa vakit harcıyorsunuz vs" lafları ediyor. Bir öyle bir böyle ne olduğu belirsiz laf ediyor. Sonra dönüp mitoloji kesmeye başlıyor, sanki kendisini göstermeye çalışıyor. Daha sonra da üçüncü başlık "selamün aleyküm"le sadede geliyor. Bu arada herkesle sitedekileri kınadığı tarzda alaycı konuşuyor. İtham ettiği tarzları kendi uyguluyor. Bu tarzı ben de şimdiye kadar ki şartlanmasının sonucu olarak yorumluyorum. Bu zat ömür boyu takiyye içinde yetişmiş. Ne yapsın alışkanlık işte.

dilaver
01-09-2007, 00:59
sevgili Burlap

* *tahmin ediyorum arkadaşımız şarabı bira fazla kaçırıyor ve çelişkiler içerisinde yüzüyor. Kendisinin inaçlı oldugunu ve Allahu Teala ya inandıgını söylemesine ragmen Şarap Tanrısı diye bir nick alabiliyor. Bir anlamda şirk koşmaktan da öte şirk oluyor yani.

* * Sitemiz Memleketimden İnsan Manzaralarına dönüşmüş durumda, her cins bireyimiz oldugu gibi bir Hz. Kültigin imiz de vardı, tek ahir zaman peygamberimizdi. Üzülerek onun siteyi terk ettigini duyurmak istiyorum. Demek siteyi artık peygamberler kesmiyor tanrılar da geliyor.

* * *İlahi olarak çok fazla tanınmışlıgımız oldu, şimdi bunu beni ademe yaymanın zamanıdır. *:lol:

* * saygılarımla

SarapTanrisi
01-09-2007, 01:09
Sözüm Burlap'a...Disiplinci arkadasa...

Simdi ateist Sübkültürüne sahip olan bazi vatandaslar (Burlap misali) söyle zannediyor:

Islam dinine inanan herkes takiyye icinde yetismis...
Mutlaka Dini bir Cemaat ile ic ice olmus...
Sadece Islam meshebindekileri muhatab alan...
Hanimina Kara carsaf giydirip, gece gündüz aklini diger dünya ile yoran...falan fistik...vsvs :)

Yav Burlap ya ne kadar gülüncsün sen... Sen hangi Cag'da yasiyorsun Burlapim benim...

buralarda dgisik degisik kültürlerden insanlarla tanisiliyor...
Cinlisn'den tut Meksikalisina kadar oturup sohbet etmisligim var... eski Kizilderelilerin dinleri ile icli disli olmuslugum var... sen halen daha tek tip müslüman ariyorsun... (örnek Taliban) niye cünkü beyninde belirli ön yargi varda ondan...ben sunu savunuyorum, Müslümanlardan ziyade, Ateistler'in bir kismi (buna Burlap dahil) Müslümanlara ön yargili yaklasiyorlar... (Hepsi demiyorum bir kismi, Burlap gibi)...

Hani normal bir elestiride bulunup, normal bir iki konu aciyorum...ve normal bir uslüp ile konusuyorum...ve bu kimi ateistlerin isine gelmiyor...(örnegin Burlap) niye cünkü kimi ateistler (ki buna Burlap dahildir) teist düsüncesine sahip insanlari, bilhassa Islam dinine inanan kisilere ÖCÜ gibi bakiyorlar... "Hepiniz Cehennem'de cayir cayir yanacaksiniz bre KAFIRLER, bre ZINDIKLAR" desem, isinize gelecek.."aha bak ne kadar cahil" diyeceksin... Simdi ise senin düsüncen su: "ne ugrasiyorsunuz ya bununla" oluyoruz, senin istedigin tipte Müslüman olmayinca... alismissiniz karsiniza cahil cahil insanlar gelmis tabii ki... unutmayin her kesimden CAHILLER vardir... Inanan, inanmayan...

SarapTanrisi
01-09-2007, 01:16
Sayin Dilaver,

SarapTanrisi nickimi bu kadar begenmis olmana cok sevindim :)

Vay be simdi senin gözünde "Bir Takma Isim sectim" diye Allah'a sirk oluyorum. Iste üstün beyin diye ben buna derim...ya güzel kardesim benim (samimiyetine siginarak "kardesim" diyorum) sen hangi Cag'da hangi mentalitede yasiyorsun...hayatimda daha böyle sacma bir sey duymadimda görmedimde... yoksa sen beni GERCEKTEN Sarap Tanrisi mi zannediyorsun?
Salt bir Nick benim güzel dostum "SarapTanrisi". Ayni seninle konustugumuz Anadolu...pardon Yunan Mitolojisi'nde oldugu gibi... mitolojik karakterler... ;)

SarapTanrisi
01-09-2007, 01:19
Hoşgeldin SarapTanrisi;

Sen de boşa zaman harcama kervanına katılmakla site mensuplarından farklı hareket etmemiş oldun.
Neden ilgileniyorsun ki böyle konularla?
Sonuç çıkmayacak, boşa kürek çekilecek bir alanda yer alıyorsun?

Hem bu tür konuları böyle değerlendirecek hem de yakından ilgileneceksin, bu nasıl oluyor pek anlamış değilim..

Sitede inançlarla alay edildiğini, inananların rencide edildiğini yazdığına göre bayağı bir zaman ayırıp forumları incelemişssin anlaşılan. Bu ilgi neden?

Bana yazdıkların pek inandırıcı gelmedi ama doğrusu Turan Dursun sitesini nerden duydun, nasıl buldun merak ediyorum.
Bana pek de masum görünmüyorsun. Yani konularla ilgisiz değilsin gibi geliyor. Hatta cemaat kokusu alıyorum. Çünkü hepsi senin gibi tepeden konuşur " Ne kadar haksız olduğunuzu kanıtlayacağım" der. Ama sonuçta boyunun ölçüsünü alır.

Benim topiclere buyrun. Bakın "Kutsal Kitaplardaki çelişkiler" ön başlıklarda, kolayca tıklayabilirsiniz. Laf cambazlığına, kıvırmaya, lagalugaya değil, akılla, mantıkla, bilimle, kanıtla, belgeyle, kaynakla tartışacaksanız beklerim. Adam gibi tartışmayanı "başka kapıya" diye gönderme huyum var biraz. Güveniyorsan gel de haksız çıkar beni. Bakarsın Agnostik müslümanken mümin müslüman oluruz sayende....

yazilarini okuyacigima emin olabilirsin ;)

dilaver
01-09-2007, 01:24
Şarap tanrılarını çok severim Aziz forumdaşım , ama onlardan daha çok sevdigim tanrılar var. Aralarında benim de bulundugum rakı tanrıları. *:lol:

* Ama gene de şarap tanrısı olsa iyi olurdu, bildigim yazıştıgım, gözlemleyebildigim bir tanrı dan şarap istemek iyi ve yerinde olurdu, hem cennete de gerek kalmazdı.

* *Güzel İslamiyetin hurafeyi reddeden kanadınsanız herhalde, bu sevindirici, en azından mantıki diyaloglar geçmesi baaabındandır. Ama bir tanrı olarak kendinize kul aramamanız ilginç dogrusu. Tanışma faslı bittiyse şayet ilgilendiginiz başlıklarda biraz fikir jimnastigi yaparak kardeş olup olmadıgımızı kantarın topuzunda tartsak nasıl olur.

* * saygılarımla

teotehuakan
01-09-2007, 01:37
Dionysos,

Şu an içtiğim şarabı sana adıyorum.

İlk fırsatta rakımı da yudumlayıp onu da rakı tanrısı Dilaver'e adayacağım. Saygılarımla.

Benim anlamadığım sitenin ağırlıklı bir kısmı karşılaştırmalı analizler ve yoğun kabul görmüş isimlerin alıntılarıyla dolu olarak islam *ve diğer dinlerin tutarsızlıklarını, SAÇMALIKLARINI ve tanrı buyruklarının ne amaçla ve neyi hedef alarak yazıldıklarını açıklıyor. Ama sen olduğunu iddia ettiğin tutarsızlıkları çürütmeye girişmeden beylik sözlerini buraya yazıvermişsin.

Çürütülecek bir şey varsa burada çürütemezsin. Git Al-i İmran'da öyle yazmıyor de. Ya da öyle tefsir edilmez de. Ya da Buhari bu konuda öyle dememiştir böyle demiştir de.

Bu site zaman kaybı değildir aksine cemaatte kazandığın doğmaların hepsini yerle bir edebilecek bir hazinedir web aleminde.

Dudak bükme.

Almış olduğun o zor ve saygı duyulacak eğitiminde gösterdiğin çabanın belki de daha fazlasını burada harcaman ve yazılanların doğruluğunu test etmen gerek. Hem de ilk ağızlardan. Bu öyle boş zamanlarında buraya yazacağın mesajlarla da olmaz.

Ben de ilgiyle ve merakla bekliyorum yazılanları çürütmeni.

HarunKAHYA
01-09-2007, 03:05
Hoşş geldiiinn *aziiiz kardeşim "yaw.." biraderim.
Aleyküm selaaamm canım..
Hiç kimse almamış selamını,hemen veriştirmeye başlamışlar.. :lol:
Selamı almamak olmaz, hele böyle alamanyalarda falan 3 sene orada..5 sene burada okumuş ve gelene geçene.."ya.." *" yaww.."falan gayet havalı ve de civalı hitap eden kültürü kütür kütür üstünden akan,
alamancası süper olduğu için,zelzeleci kardeşimizin alamancasını hor gören,
ama kendi Türkçesinde
"eski Kizilderelilerin dinleri ile icli disli olmuslugum var... sen halen daha tek tip müslüman ariyorsun... " yazısı ile
dereleri KIZIL akıtan sn. şarapçı Tanrı kardeşim..

Lütuf buyurdunuz efendim,sağolun var olun.
Teşrifinizle zahmet buyurdunuz,sizi yorduk,
keşke bu cahiller için,
zat-ı şahanelerini hiç üzmeseydik efeemm..
Ama iyiki geldiniz ve hayatımızı renklendirdiniz.. :arrow: (bakk:imzamız... :lol: )

Aziz kardeşim,
sizin gibi üstü kaval altı şişhane epey dindar gelmiş geçmiş buradan.
Eski sayfaları karıştırın arada.
Ben de eski değilim burada,ama yazmaktan çok,fırsatım olursa okumaya gayret ediyorum.
Şark kurnazları gibi,
"sadece kendimi akıllı sanmıyorum"
o aptallığa düşmemeğe bakıyorum,
ama düz ovaya düşen keklikleri izlemeyi de seviyorum sn. ve aziz kardeşim.

Keşke havalara girmeden yazsaydın, böyle -ilim irfan saçma- ayaklarına girmeden..
Burada sıkı adamlar var gördüğüm kadarıyla,adamı kolay madara ederler.

İnşallah bundan sonra havalara girmezsiniz,ama ihtimal ki sitenin eski takiyecilerindensiniz,sn Pante nin dediği gibi renk yakında belli olur iyice..İnşallah yanılmışızdır ve sizden bu yazılarımız için özür dileriz.
Sağlıkla kalın efeemmm..

ozgur_beyin
01-09-2007, 08:54
Sevgili şarap tanrısı, bütün dinlerde kutsal olduğuna inanılan, sözler, dualar vardır. Mesela bir
''OM MANİ PADME HUM '' *''repliği ''vardı ki. Seninki *selamun aleykümün kadar gizemli !olmasada
uzak doğuda gizemli sınıfına girer. En muteber ''dönen'' dualardandır.
Selamun aleykümde, keramet olmadığını umarım biliyorsundur. Çünkü BU ARABA HAS SELAMLAMA,
dinle hiç bir alakası yoktur,Muhammed'den önceki bütün araplar, Muhammed'den sonraki (müslüman olmayan)
araplar aynı şakilde selamlaşıyorlar.
Ama bir pinokyo, taktiğiyle önce yanlışı sonra ,doğruyu buluyorsun.
ŞUUR ALTIN ,merhaba varken, selamun *aleykum demenin, pekte şık bir söyleniş olmadığını *farketmiş.

Sigmund FREUD' u *kendine avatar seçtiğine göre,bu ''yahudi dönmesini''in büyük bir adam olduğunu
ve sizin okuduğunuz branşların temelini attığını biliyorsunuz.
Onu bildiğinize göre yahudi peygamberi ! MUSA'nın * efsanevi bir kahraman olduğunu senin selamun aleykümcü
peygamberini ise ,hiç ''tanımadığını bilmen gerekirdi. ( MUSA VE TEKTANRICILIK) Umarım bu kitabı okumuşsundur.
*FREUD 'un *Totem ve Tabu' yu *okumadıysan okumanı ,okuduysan ,bir daha okumanı öneririm.

Zaman zaman insanlar fikirlerinin '' ne kadar harika ,ne kadar sağlam olduğuna '' inanırlar. Ama,gerçek zannettiklerinin, bazı *paranoid şizofrenlerin, halusinasyonlarından ibaret olduğunu farkederler. *Farkettiklerinde
fikirlerinin, *güneşe maruz kalmış ''kar adam'' gibi eriyip gittiklerini görürler.
Bunu farketmiyenler, bir *bilimsel !''hayal '' olan *kendi enerjisiyle çalışan makinalar gibi, kendi enerjisinin
tanrıdan geldiğine inanıp , bu dogmaları sonsuza kadar işletmeye devam ederler.Tıpkı sizin gibi ,eğitimli
hayalciler gibi

01-09-2007, 09:11
Şarap Tanrısı,

Aktarılmak isteneni anlamadan aynı tarz yazmayaı sürdürmektesin. Nasıl davrandığını tekrarlayacağım.

Siteye üye olur olmaz cafede başlık açıyorsun ve herkese (müslüman - hıristiyan dindar, dinci, ve dinlerden özgür bütün üyelere karşı olan ve aksi dilli bir iletide bulunuyorsun. Elbette tepki alıyorsun.

Sonra bu tepkiye rağmen aynı tavırda yazmayı sürdürüyorsun. Herkese teğeden bakıp hatta ad takarak ayıpladığın alaycı tavırı kendin kullanıyorsun.

Birdenbire ilgisiz bir şekilde yeni başlık açıp mitolojiye dalıyorsun, sana olan tepki orda da sürüyor tabi. Ne kadar da bilgiliymiş bu yeni gelen üye!

Derken ortaya çıkan tepkiden memnun, kendi başlığını açıp gerçek kimliğini ortaya koyuyor ve aynı tavırda yazılarını sürdürüyorsun. Hala alaycı, ama çektiğin ilgiden memnun sitede "boşa çabalamaya" devam ediyorsun. Herkesi azarlayıp ad takıyorsun. Onun için seninle uğraşmaya değmez dedim.

Psikoloji ile bir şekilde ilgin olduğun belli. Yukarıda davranış tarzını anlattım. Kendini hasta hissediyor musun? Belki kendine bir bulguda bulunabilirsin.

Yine de sitede "hoşgeldin"le karşılanıyorsun. Burası insanların özgürce yazabildikleri bir sitedir. Buraya tebliğ yapmaya gelenler dışlanır. Gelir gelmez siteyi istismar etmezsen iyi olur. Eğer bilgi birikimin varsa tartışırsın.

Ancak ben bu siteye iddialı gelip sonradan tevile kaçanları da çok *gördüm. Senin tarzın da bunun benzeri. Herkesle her dinden adamla konuşmuş pek "münevver" bir insanın tarzı değil seninki. Onun için de takiyyeci tiplere benzediğini söyledim.

D.E
01-09-2007, 14:02
Dionysos abim,

*Dilaver abim yukarıda iyi bir söz etmiş altını çizmek istedim.

*" bu *site *vermeyi *ve *ALMAYI *bilen, *düşünen *ve *düşündüklerini *ifade *etmek *isteyen *her *bireye *açıktır."
*
*Farketmişsindir ama ben yinede söyleyeyim.

*Bu boş konuşmaların olduğu boş mekanda.

*Harcadığın boş vaktini sadece boş şeyler vermek için değilde.

*Boş şeyler almak içinde geldiysen hoşgeldin.

*Ve abim hakkaten boş geldin.

*Dinlere ve kutsal sayılan şeylere alaycı yaklaşılması konusunda;

*benim şahsi düşüncemi sorarsan,

*ben yunan tanrılarıyla veya budizm le veya hristiyanlıkla güneşe tapınmakla ne kadar alay ediyorsam aynısını müslümanlık için yapıyoum.

*Senin için önemli olduğu için zoruna gidebilir elbette.

*Ancak gel gör ki peri masallarına inanmanın ne kadar komik olduğunu peri masalının içinden çıkmadan anlayamıyor bizim insanoğulları.

*Bana şimdi diyebilirsin;

*işte sırf egoistliğinden böylesin falan.

*İyi ama ne farkeder ki.

*Nede olsa boş bir site değil mi burası??

*

*Benim için bir site bir şeyler verenler olduğu zaman -en ufak bile olsa-

*ve en önemlisi birşeyler ALANLAR olduğu zaman boş bir site değildir.

*İnan bana şarap tanrısı abim.

*Boş bir site diye düşünüp.

*Bir şey almayıp.

*Bozuk plak gibi sürekli kendi inançlarının tekrarlamaya geldiysen.

*Asıl bizim için sen boş adamsındır.

*
*Şahsen biraz müslümanlara önyargılı yaklaşırım doğrudur..

*ama bunun nedeni kendi kişisel sorunlarımdan değilde.

*Karşısındakini dinleyecek ve anlayacak müslüman ile çok az karşılaştığımdandır.

*Dinlemek veya anlamak, kabul etmek değil elbette

*Ama ilk eleştirisini siz hepiniz boşsunuz diyecek kadar yapacak birisine ön yargılı yaklaşmamamı bekleme..

*Neyse bu boş sitede sana yazılan bir boş mesajın daha sonuna geldin.

*Takma sen bunları hepsi boş bunların.

*H(b)oşgeldin..

__KokTengri__
01-09-2007, 18:27
Selamun aleyküm yada güzel Türkcemiz ile Merhaba,

Adim Altan. 1980 Almanya dogumluyum.
Ömrüm iki ülke (Almanya-Türkiye), iki sehir (Frankfurt-Izmir) arasinda gecti.
Almanya'da Uzman Psikologum. (Burada Diplom-Psychologe diyorlar)
Suan 5 yillik Psikoterapisyenlik egitimi aliyorum.
Allah nasib eder ise 5 yil sonra Psikoterapisyen olabilecegim.
Almanya'da Psikoterapisyen olabilmek icen toplam 10 yillik egitim gerekiyor.
(4,5 yil Uni. *(Lisans+ Y. Lisans) + 5 yillik Terapi egitimi)

Sitenizin Felsefesini anlamsiz buluyorum.
Bunu bir önceki acmis oldugum Konudada belirtmistim.
Site icerisinde elestirdigim bir diger konu ise, Dinlere alayci bir sekilde yaklasmanizdir.
Yani 1,5 Milyar Insan icin kutsal sayilan degerlere Komik nikli arkadaslarimiz kendilerini üstün görerek rencide etmektedir.
Hem dedigim gibi, isteyen herseye inanabilir, isteyen Allah'u tealaya isteye bir Agac'a isteyende Gök tanrisina. Burada bir sürü manasiz tartismalarla birseyler elde edebileceginizi kanimca inanmiyorum.
Ama bu sadece benim fikrim. Simdi size burada Cennet ve Cehennem gibi kavramlardan bahsetmek istemiyorum, bunu kimnilir benden önce kac yüz kisi anlatmaya calismistir.
Ama vakit buldukca tartismalara katilip ne kadar haksiz olugunuzu kanitlamaya calisacagim ;)

Bütün yarismaci arkadaslara basarilar diliyorum... *:lol:

Sevgili SarapTanrısı, Senin nasıl bir uzman psikolog olduğunu bilmiyorum.Sen nasıl bir psikologsunda bizim gibi insanlrın yazılarını anlamsız saçma buluyorsun?Apaçık senin müslümanlığı savunmak için foruma üye olduğun ortada.Buna bir lafım yok fakat sen bir UZMAN pskolog olarak bizim nasıl düşündüğümüzü aşşağı yukarı kestirmen gerek.Yarın birgün bir yerde çalışmaya başladığın zaman sana gelen hastalarına 'bunlar boş iş' 'sen boş boş konuşuyon' 'senle vakit geçirmeye değmez' mi diyeceksin.Sen nasıl bir psikolog olmayı hayal ediyorsun.Ben sende feytullah gülenin yetiştirip bu ülkeye soktuğu yüksek meslek sahibi ama kendini dinin emir ve yasaklarıyla kısıtlamış biri olduğun kokusu geliyor.Felsefe demişsin.Acaba burada felsefeden söz ederken karşındaki insanların felsefe anlayışını biliyormusun?Bence senden 5 kat daha iyi felsefenin tanımını bilen ve yapan kişiler var burada.

Ayrıca bize T.D. un *düşüncelerine inanıyorsunuz demişsin.Ben T.D. un hiçbir kitabını okumadım hatta burayı tesadüfen buldum. Peki sen kimin düşüncelerinden eminsin Kur'an ın mı?

Ayrıca anadolu ve yunan mitolojisinden bahsetmişsni.Bana aralarındaki farkı söylermisin.Anadolu ve Yunan mitoloji hakkında.Acaba yunan mitolojisi dedikleri anadoluda mı geçiyor yoksa mora damı?

kalkandelen
04-09-2007, 05:19
sarap tanrisi...vakit kaybedilen bir yerde ne isin var?

Karisini kara carsafla kapatanlardan olmadigini soylemissin..bende senin iyi musluman olmadigini soyleyerek polemige yol acayim:))

Kara carsaf kuranda hazinelerinizi kapatin ortun ayeti ile ortusur..afganlilarin burkalari islamidir..senin cumhrbaskaninin karisi iyi musluman degildir neden?cunku islam cahilidir..

Dudaklari,gozleri,yanaklari ve cikintilarinin saclardan daha cok uyarici oldugunu dusunuyorum..

Sen bu siteyi ve buradakileri elestirmeden once bir kimlik yoklama yapalim??kimsin?nasil muslumansin?

senin siteye polemik yaratmak icin geldiginden eminim..

1.5 milyar dedigin kadar olmadi ..sayilarin bir onemi yok olsa bile *bir o kadarda inege tapiyor...

sayilarin cogalmasi ile bir sey ispat edilemez..

musluman olduguna ve turan dursunu elestirdigine gore..muhammedin 5 yasindaki ayseyle evlenmesi olayini calis gel islami tartisalim senle....

bayraktaro
04-09-2007, 16:18
Sen ona 5 yıl da Psikoterapi Tedavisi eklemen lazımdı.

Nebenbuhler
04-09-2007, 17:05
Selamun Aleyküm diyerek baslamani gerektiren o inancin *baskalarina aslinda (ateist ve öteki din mensubu)ne kadar toleransli oldugunu yada ne kadar inatci olacaginin bir göstergesi aslinda,bunu senin daha iyi bilmen gerek tabii yukarda yazmis olduklarin dogruysa eger(Diplom Psyhologe).Basarmak istedigin aslinda burda sana bir refleksse eger bizde rolümüzü oynayalim vede cogulari gibi sende eglen burda farkinda olmadan,ancak ben birseyler biliyorum paylasmak istiyorum dahada üzerine koymak istiyorum diyorsanki demiyorsun demeyeceksin yoksa bizi burda hayalkirikligina ugratan ilk sen olurdun;-)inan.

Istersen buraya sik sik ugra söyle bir uzan koltuga,faydasini görürsün,kendine seninle ilgilenmemiz icin bir kac seanslik vakit ayir;-)

ordinaryus
15-09-2010, 14:01
sistemin psikoloğu insanlara nasıl yardım edebilir ki anlamıyorum.
çok yazık. tüm dogmalardan arınmamış bir bilim insanı nasıl olabilir aklım almıyor.bütün dogmalaradan arınmamış bir psikoog işini nasıl yapabilir ki? hele de dinli ise insanlara aynı mesafeden yaklaşamaz. hele bu din islam ise ; islamın allah ı öyle buyuruyor''hristiyanlarla ve yahudilerle dost olmayın...''
saygı ve sevgi ile...

AerA
16-09-2010, 16:41
Sayın Şarap Tanrısı ,

(B)oşgeldiniz ve kalıcı olmanız dileği ile.

esen kalınız.

evrensel-insan
16-09-2010, 20:51
Saygideger sarap tanrisi;

Madem baslik guncellenmis, su anda aramizda olmasan bile, sitemize sitede bulundugun surece hosgelmissin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA
17-09-2010, 16:46
Saygideger sarap tanrisi;

Madem baslik guncellenmis, su anda aramizda olmasan bile, sitemize sitede bulundugun surece hosgelmissin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sayın evrensel-insan ;

"Hoşgelişin" bu "Konu"su çok güzel hortlamış.
Ortada hoşgelen varlığı halen göremeyince, gelişin hoşluğuna değil boşluğuna takıldım.
Lakin siz güzel özetlemişsiniz. "sitemize sitede bulundugun surece hosgelmissin.".

Saygılar

zahit
17-09-2010, 18:07
arkadaslar 1988 de damar tikanikligi tesisiyle,almanyada yasadigim sehirde
el ameliyati oldum.neyse yattigim bölüm profuyla konustum.
bana söyledigi bir kac ayda elimin,eski sagligina kafusur dendi.
aylar gecti elim uyusuk,tekrar hastaneye gittim konturol,konturol olurken
12-15-santimlik igne sokuluyor derinin icine,o-aciyi cekin bakalim-
hic bir sey bulamadilar-bu arada özel sinir doktorlarina gidiyorum.
hepisinden yine ayni uzunlukda konturol igneleri
neyse sehirde gitmedigim doktor kalmadi.bir zaman dedilerki bir türk profu var,ona git dediler,neyse randevu aldim gittim.hos bes ettik,oda ayni konturolu yapti,konusmaya basladik,emserim kusura bakma bisi bulamadim,
allah yardimcin olsun dedi.bende dedimki zamanin varsa sana bir olay anlatiyim,olur dedi,dedimki oglan babasi ise gittigi zaman,caminin hocasi annesini eve ziyaretine geliyor,cocuk süpeleniyor babasina olayi anlatiyor,
babasi aman bosver oglum allahindan belasini bulur diyor.
oglan bir-iki-üc-ay-sene derken hic bir sey olmuyor,allah tarafindan.
oglan pilan kurub hocanin isini bitiriyor,kosa kosa eve geliyor heycanla,
baba baba hoca öldü diyor,babasida diyorki ben sana demedimmi oglum,
allahindan bulur diye,oglan diyorki ah ah baba isi allaha biraksaydik,
hoca daha anami cok becerecekti diyiyor?Biz müslümanlar elimizden gelecek isleri,allaha havale edersek,daha cok hocalar cikacak?
Gercekler yoldasiniz olsun.

tisane
05-10-2010, 13:40
sayın ŞarapTanrısı;
hiç aslında yaşadığınız çevre içerisinde güzel şeylerle bağdaştırıldığı için dininizi sorgulamaya ihtiyaç hissetmediğinizi düşündünüz mü? oysa islam dininin emirlerinin aslında toplumsal hayatta kadın-erkek eşitliği, düşünce özgürlüğü gibi kavramları barındırmadığını ve yaşadığınız modern dünyaya karşı olduğunu farketmediniz mi? dürüstçe söyleyin, islamın bütün emirlerini biliyor ve hepsinin mantıklı olduğunu düşünüyor musunuz?

sezeryasan
12-04-2012, 02:44
merhabalar oncelikle sunu belirtmek istiyorum dunya da 1.5 milyar insan inaniyor demissiniz ben de sunu belirtmek istiyorum o 1.5 milyar insanin 1 milyar 499 bini kutsal kitaplar diye nitelendirilen kitaplari okumadan inaniyor doktir oldugunuzu soylemissiniz doktorlar halkimizin okur yazar oranina gore daha ust seviyede okur yazarligi vardir ama sizin yaptiginiz yorumdan kutsal kitap diye nitelendirilen kitaplari okumudaginiz anlasiliyor nasil olurda bir doktor arastirmadan incelemeden inanabiliyor ki kaldi ki okumussaniz o kitaplari ve buna ragmen inaniyorsaniz bende sizin bizim icin bosa zaman harciyorsunuz yorumunu aynisini sizin kendi degerli beyninizi bu tur seylerle ugrasamaminizi oneririm diye nitelendiririm. dinlerin en buyuk zayifligi kitaplarini okuyan her akilli ve mantikli insan onlarin icindeki sahtekarliklari gorebilir. sunu unutmayin eger birsey dogruysa onu cekinmeden ortaya koyabilir ve gelen elestirilerden rahatsiz olmazsiniz ama ortaya sundugunuz seyin dogrulugundan supheciyseniz gelen elestirileri hep kesmek engellemek istersiniz tipki turan dursun ve atesit sitelerin engellenmesi gibi

vartor
12-04-2012, 03:02
Aramiza hosgeldin sezeryasan, karsilikli katkilar hem bizi hem seni aydinlatacak. sunu unutmayin eger birsey dogruysa onu cekinmeden ortaya koyabilir ve gelen elestirilerden rahatsiz olmazsiniz ama ortaya sundugunuz seyin dogrulugundan supheciyseniz gelen elestirileri hep kesmek engellemek istersiniz tipki turan dursun ve atesit sitelerin engellenmesi gibi
Guzel ve yerinde bir tespit.

sergenci
12-04-2012, 10:00
sn. Sezeryasan, katılımcı olmanız dileğimle hoşgeldiniz. Sn. Şarap Tanrısı galiba eleştirilere alınmış, uzun süredir cevap yazmadığına göre. Umarım sağlıkla hayatına devam ediyordur. Foruma yeni gelen bazı inançlı üyeler, kendi inandığı doğrularının bızim için yanlış olduğunun farkına varmaları ve açtıkları konularda sanki forumda bulunan üyeler gökten zembil ile inançsız gelmişler ve dinler hakkında bilgi eksiklikleri varmışçasına (sizi biraz bilgilendireyim gibi) ukala bir uslup ile yazmaları, baştan kaybetmelerine ve kendilerine karşı antipati duyulmasına sebep oluyor. Bilgi alışverişinde daha yumuşak ve sevecen yazılar aynı karşılığı bulacağından kesin olarak eminim. Sn.Şarap Tanrısı nın açmış olduğu konuda da çok bilmişlik ve agresif düşünceler olduğu gibi. Birde en itici olan, siz benim kim olduğumu biliyormusunuz, hımmm işte ben şuyum gibi argümanlar daha çok tahrik unsurudur çünkü forumumuz (kaba tabir ile) bir çok alim ve muallim ıçar. Belkide şarap tanrısı ve (diğerleri)bunun farkına vardığı için terki diyar eylediler. sn. Sezeryasan, kitaplardaki çelişki ve tutarsızlıkları görmek bazen uzun zaman alabiliyor, bu okumak ve tahsil ile pek mümkün olamıyabilir, yukarıdaki tonton mühürlemeden görünmüyor. ) Esenkalın.