PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir ateist arkadaşım demişti ki:...

Julietta
13-09-2007, 02:23
"Nabeeer artık insan klonluyorlar"

Eyvallah

Kopyalanmış bir hayvandan çok sayıda kopya hayvan üretme (ikinci nesil kopyalama) deneylerinde Kulak Dokusundan hücreler alınarak kopyalama gerçekleştirilmiştir. Yani yakın tarihte yapılan ilk deneylerde hayvanların kulağı kesilip hücre alınarak kopyası üretilmiştir. Kuran-ı Kerimin bir ayeti şöyledir:

"...(Şeytan dedi ki) Mutlaka onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını kesecekler ve yine mutlaka onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler..." (Nisa Suresi 119.ayet)

Az önce tarihteki ilk 2.nesil kopyalamaların hayvanların kulakları kesilerek alınan hücrelerle gerçekleştirildiğini vurgulamıştık. Ayrıca bu hücrelerin genetik yapısıyla oynayarak yaratılış kanunlarına müdahelede bulunmaya çalışan kimseler de vardır. Dolayısıyla genetik biliminin olmadığı bir çağda yani 1400 yıl önce indirilen ayetteki ifadelerle mucizevi benzerlikler vardır.

Yapılan bazı kopyalamalarda meme dokusundan da hücreler alınmıştır fakat Tarihteki ilk 2.nesil kopyalamalarda hücreler kulaktan alınmıştır.(Japonya'daki Kagoşima Enstitüsünde ve Brezilya'daki Vitoria ineği

dilaver
13-09-2007, 02:40
yahu güzel kardeşim, adama sormazlar mı 1400 senedir aklın neredeydi diye, madem böyle bir mucize vardı da 1400 senedir neden klonlamayı sen bulmadın diye. Bu safsatalara inanarak kendinizi komik düşürdügünüzün farkında mısınız.

* * *Ona bakarsanız Kurandan 1000 sene evvelki zerdüşt kitabında da kulak kesmeden bahsediliyor. O kitapta da mı mucize var. Allahtan daha evvel mucizeyi Ahura Mazda ilan etmiş o zaman. Allah ondan mı ögrenmiş te yazmış.

* * *Yoksa Japonlar Kuran okuyup da mı hücre naklini gerçekleştirmişler. Tamam gene inanın ama hiç olmazsa kendinizi maskara etmeyin.

* * * saygılarımla

zelzeleci
13-09-2007, 02:47
Hayvanı kopyalamak için hayvanın kulağını mı kesiyorlar?
Hangi İslam mucizeperesti uydurmuş bunu?

Julietta
13-09-2007, 02:54
Ya ne kadar düz mantıksınız ya :D bayılıyorum size

Peki o zerdüştlük kitabında..Kulak kesmeden bahsederken "Yaratılışı (yani orijinaliteyi) değiştirmekten de bahsediyor mu?

Julietta
13-09-2007, 02:57
Ve ekleme yapmak istiyorum!

Bunu emreden şeytan değil mi?
Bir müslüman bunun böyle olacağını bilse dahi şeytanın emrettiğini yapar mı güzel kardeşim?

zelzeleci
13-09-2007, 03:02
Hangi hayvanı klonlarken kulağını yarıp hücre almışlar? Atma Julietta!

Brezilyalılar, genetik kopyalanmış ineği klonladılar. Rio de Janeiro'daki zirai araştırma ve hayvancılık kurumu, üç yıl önce genetik kopyalama olarak tanımlanan klonlama yöntemiyle dünyaya getirilen ineğin klonlanmış yavrusunun 5 Şubat'ta dünyaya geldiğini açıkladı. Açıklamada, ''Vitoriosa'' adı verilen buzağının, ''Vitoria'' adlı annenin kulağından alınan deri hücreleri kullanılarak dünyaya getirildiği belirtildi. Buzağının Brasilia'daki Sucupira deney merkezinde doğduğu ve DNA testlerinin, minik yavrunun, kopyanın kopyası olduğunu kanıtladığı kaydedildi.

zelzeleci
13-09-2007, 03:03
Ayrıca Diyanet Vakfı'nın mealine bir göz at derim.

Julietta
13-09-2007, 03:06
İlk yazımı kopyala-yapıştır mı yapıyım güzel kardeşim ben atmıyorum bilimle konuşuyorum güzel kardeşim benim.

Kulak meselesi ve yaratıma müdahalke değiştirme, tam da ayetin dediği gibi

zelzeleci
13-09-2007, 03:18
İslam mucizeperestlerinin sitelerine girerler. Oradan copy-paste buraya. Sonra da bilimsel konuştuğunu iddia ederler.

Julietta, birşeyleri kopyala-yapıştır yapmana gerek yok. Zaten beyinlerinizin tamamı kopyala-yapıştırlarla dolu. Önce bir format atmak lazım.

Julietta
13-09-2007, 03:21
Format at istediğin kadar ben eğer senden zekiysem (şüphe yok) yine bulurum gerçeği merak etme.Sanki sen yapmadın copy-paste değilmi.Ben ne dini bir inanç içinde büyüdüm,ne de bana birşeyler anlatıldı.Abi öyle bir karmaşa içindeydim ki artık burdakileri okuycam ve ateist olup bundan kurtulucam ama sizinkiler hiç mantıklı gelmiyor.Neyse konuyu saptırmıyalım.Her ne olursa olsun yaratılış gerçeğinin değiştirildiği ortada.

vartor
13-09-2007, 04:00
bu falciliktan bikmayacak bu adamlar.. Eseleyip deseleyip ille de bir mucize bulacaklar, olsun da nasil olursa olsun, hatta kuran bile hic mucizeden bahsetmezken. Seyh ucmaz, murit ucurur basligi aklima geldi sevgili Aldostu'nun.

masco
13-09-2007, 04:24
Ya arkadaşlar diyorsunuz ki "islamda mucize yoktur falanca kitapta vardı zaten vs vs", iyi de siz internetten ya da herhangi bir kaynaktan edindiğiniz bilginin kesinliğine gözünüz kapalı inanıyorsunuz güldürmeyin insanı.

Amerikalıların aya gittiğine inananlar islama gelince "yok kardeşim saçma bunlar atmasyon" diyebiliyorsunuz, hadis kisfesinde sırf islamı karalamak adına yazıya alınmış kaynakları "vay Muhammed böyle adam vay şöyle adam " derken bilimsel oluyor, fakat söz islam ise yalan saçma oluyor.

Kusura bakmayın ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :) .

Julietta
13-09-2007, 04:33
Hııı.Rammstein gitti zaten.Çelişki var.İncelemek çürütmek lazım.

vartor
13-09-2007, 04:44
Amerikalıların aya gittiğine inananlar islama gelince "yok kardeşim saçma bunlar atmasyon" diyebiliyorsunuz,
Bir soru masco, sen amerikalilarin aya gittigine inaniyor musun?

Julietta
13-09-2007, 04:52
"Onların pek azı hariç hepsini kendime bağlayacağım, tâbî kılacağım. Bana tâbî olacaklar."

Olsun o kadar vartor.

masco
13-09-2007, 05:03
Konumuz bu değilse de "Amerikalılar aya gitti" sözü bilimsellikten çok çok uzak, soğuk savaşta uydurulan pembe yalanlar bunlar.

İnsan şu soruyu sorar *aya gidebildin ise o halde hala neden ayda bir üssün yok, neden uydularla kapsüllerle marsla uğraşıyorsun. Ayda yaşam alanları geliştirmek aya çıkan teknoloji için çocuk oyuncağı olsa gerek :).

Hatta islam - bilim olayı ile yaklaşırsak, hangi mantığa göre ayın çekim kuvveti dünyanın 1/6sı dır diyebiliriz, gittik mi ölçtük mü ?

log(10^2) onluk tabanda 2 dir bu bir evrensel kabuldür ispatlanabilir, su yerçikimine doğru akar bu ispatlanır. Fakat bana klonlanan koyunu getirin gösterin, yüzde yüz aynı mı görelim rna sından golgi cihazına inceleyelim.

Ya da aya gidip yerçekimini hesap edelim. Bunların doğruluğunu da biz ispatlamadık, ama falanca şunu ispatladı bu kesin doğrudur demek mantıklı değil.

İslama bakış açısı ile yukarıda verdiğim örneğin ne farkı kalıyor o halde.

K.C.
13-09-2007, 05:23
Nail Armstrong Ay'a ayak basmadı ve orada ezan sesi duymadı mı yani? Müslüman da olmamıştır öyleyse, Müslümanlar arasında böyle bir mucizevi iddia var ya?

Hatta Ay'a çıkanların onun bir zamanlar ortadan ikiye yarıldığına dair işaretler bulduğu mucizesi de mi yalan?

Kamer suresinden kur'an'ın sonuna kadar ayetler sayılınca Ay'a ayak basma tarihini veriyordu hani, bu da mı yalan oluyor şu durumda?

Kanser hücrelerini yok etmek için, artışını önlemek için (Tıp'tan anlamayanın kuracağı cümle bu kadar olur:) ) çeşitli yöntemler kullanılıyor. Şimdi bu yöntemleri kullananlar da şeytana uyup Allah'ın yarattığını değiştirmiş mi oluyor?

vartor
13-09-2007, 06:00
Aman kardesim masco, sakin dinden cikayim deme, cehalet en buyuk silahtir, sen bastan asagiya donanmissin. Insanlar yalniz aya degil, o yercekimi hesaplariyla marsa uydu yolladilar. Eger duymadiysan benden duymus ol. Hocanin dedigine degil, biraz aklina sigin, muslumanlarin bile %90'i guler sozlerine....

masco
13-09-2007, 06:57
hocam kusura bakmayın ama açıklamam ile yaptığınız yorum arasında bir bağlantı kuramıyorum. Bana aydaki yer çekiminin dünyadakinin 1/6 sı olduğunu lütfen ispatlayıverin.

Hala marsa gittiler, aya gittiler de takılıyoruz. Ben de size diyorum ki hangi belgeye göre inanıyorsunuz, islamı suçlarken, kesin doğru dediklerinize belge bulamıyorsunuz.

Aya giderken adamlarla birliktemiydiniz de bunun kesinliğine karar verdiniz. Adamlar fezada geziniyor siz hala ay çekiminden bahsediyorsunuz :) .

Demekki adamlar o kadar aşmış ki ayın yüzüne bile bakmıyorlar.

Şu ay olayını da ispatlarsanız cahilliğim bir parça gitmiş olur.

masco
13-09-2007, 07:09
Ayrıca Biruni, İbn-i Sina (avicenna), Farabi (farabius), Mimar Sinan, Ali Kuşçu, Uluğ Bey bir zahmet araştırıverin.

Cahil müslümanların sanat eserlerini, şiirlerini, hayata bakış açısını (Mevlana) bir karıştırın bakalım ne bulacaksınız.

Bu insanlar ne köhne imiş ki dünyada ekol kabul ediliyor. Ben amerikalıyı referans almıyorum, yukarıdakileri referans alıyorum.

Ben gözle görülür ispatlanırı referans alıyorum. Önyargıyı islama karşıt herşey doğruduru değil.

thunderpoint
13-09-2007, 09:15
Sevgili masco kardeşim,

Biz buraya her gelene aynı şeyleri ve defalarca yazmaktan bıktık. Lütfen anlayışlı ol, bir zahmet ilgili konuları bir dolaşıver görürsün.

Sevgili çok akıllı julietta,

Forumdaki bir çok arkadaşın imzalarında gerçekten öğreticilik vardır. Oysa senin imzan kendi ürünün olduğundan mıdır nedir türüm türüm bencillik kokuyor! Ama buna rağmen anlamdaki ışığı bilinç seviyenle söndürmüşsün. Çok akıllı olmayan insanlar 'yalnız' ve 'yanlış' sözcüklerinin yazılışını hep karıştırırlar. Bunu elişi yaparken mi yazdın?

Hayırlı hidayetler sevgili kardeşim...

bayraktaro
13-09-2007, 09:20
Sevgili Masco;

Ne kadar güzel ispatlarla yola çıkıyorsun. Kur'an da da diyor ki; "İnanmayanlar, gidin araştırın yeryüzünde bizim anlattıklarımızın ispatı var"

Bana; şu ibreti alem için bırakılan Firavun'u buluver. Musa peygamberin yaşadığına diar, İsa'nın yaşadığına dair. Şu helak olan Hud kavmi, Semud kavmi...bilimum kavimleri buluver. Çok çok ileri gitme, Kur'anın aslını da bulsan yeter. Muhammed'in yaşadığına dair ispatların, şu ay meselesini ispatlasan diyorum.

Sen bana yazılan bu safsataları ispatla, müslüman olmazsam şerefsizim. Hadi canım kardeşim, o kadar ispat peşinden koşuyon. Varsayımlar yürüme... Bana Kur'an da geçen olayları bir bir ispatla. Hadi bakayım. Sen nasıl inanıyon o zaman bu dine. Allah bu kadar güçlü ise, onların delilerini mutlaka koymuştur. Ki bunu Kur'an da yazıyor. Ben "Kur'an da kanıt istiyor diye bir topik açmıştım"

Öyle, çocukluktan öğret doğru diye kabul et bunlar olmuyor ama.....

hiramusta
13-09-2007, 10:30
Firavun için Mısır tarih müzesine,Hud'un kavmi Ad için Yemen'deki Ahkaf çölüne,Semud için Ürdün'e,Lut Kavmi için İsrail'e gideceksin.Musa'nın ve İsa'nın gerçekliği içinse dini metinleri kabul etmen gerekir.Unutma ki dini metinlerde birer tarihsel belgedir.

deggial
13-09-2007, 10:36
"Aya *giderken *adamlarla *birliktemiydiniz *de *bunun *kesinliğine *karar *verdiniz. *Adamlar *fezada *geziniyor *siz *hala *ay *çekiminden *bahsediyorsunuz" *mAsco

inançlı arkadaşım sen muhammed'le beraber miydin? ona nasıl inanıyorsun peki?

"Ben *gözle *görülür *ispatlanırı *referans *alıyorum." masco

gözle görünür ispatı olan şeyleri referans alan şen, hiç görmediğin bri tanrıya nasıl inandığının da bi açıklayıver de insanlık büyük bir dertten kurtulsun.

ayrıca en kısa zaman da biraz fizik çalış :wink: *kütle çekimi falan!

-Maximus-
13-09-2007, 11:27
başlığa hitaben

sevgili juuletta, senin ayet ile klonlama arasında *bağ kurman, gece kafanı bacaklarının
arasına sokup göğe bakıp ''aaaaaaaaaaa !!! ay benim popomun üzerindeymiş'' kanısına
varmak gibi bir şey, bu ayetten nasıl insan klonlamaya vardın hayret, bak ne diyor ayet

118-119 - Allah o şeytana lanet etti. Ve o da: "Elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım, ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını değiştirecekler" dedi. Kim Allah'ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramış olur.

kulağı kesik yada herhangi bir sakatlığı olan hayvan kurban edilmez, sakın bunun için olmasın
zeka küpüm jullyetim.

masco
13-09-2007, 14:42
Ya arkadaşlar ben bir açıklama yapıyorum arkasından sen araştırıver diye çıkıveriyorsunuz, yani 2 desem 2 , 3 desem 3 diyorsunuz ama ilerleme yok.

Forumu araştırıver deyip işin içinden çıkmak çok kolay.

Ben Muhammed zamanında yaşamadım ama bu kabuldür, benim kabulümdür, sizin kabul etmeniz etmemeniz bu gerçeği değiştirmez.

1 - Amerikalılar aya gitti

2 - Muhammed gerçekten yaşadı

2. uydurma diyorsunuz ama 1. ile 2. arasında ne fark var insaf.

O zaman Kurtuluş savaşına da inanmayalım bu insanlar boşa sallamakla değil imanla bu ülkeyi kurdular, namazı kılınmadı dediğiniz Atatürk imam hatipleri açmıştır.

Sağdan soldan doğruluğu ispatlanmayan hadisleri referans alıp Muhammed i islamı safsata olmakla suçlamak ne akıl dışı bir davranıştır.

Madem Kuran uydurma hadis e neden uydurma diyemiyorsunuz çünkü işinize gelmiyor :) .

O bilim adamı dedikleriniz hristiyan yahudi müslüman tamam ateistleri de var, madem islam köhne ve gerici o zaman hristiyanlık da gerici, gidin o astronotun boynundaki haçı çıkarın.

İnsaf yahu insaf. Nedense yazarımız hristiyanlığı hiç eleştirmemiş tevrat ve islam üzerine sallamış, acaba bunda sovyetlerin hristiyan olmasının rolü olabilir mi ?

deggial
13-09-2007, 15:03
Masco,

sana muhammed yaşamadı diyen kim?

muhammed zamanında yaşamadığın halde ona inanıyorsun madem de niye ayın çekim gücünün dünyanınkıninin 1/6 sı olduğunu söyleleyenlere "oradamıydın" gibi gerzekçe sorular soruyorsun?

ayın çekim gücü bilimsel bir bulgudur. ispat istiyordun . ispatı kütle çekim kanunundadır!

bu arada işlerine gelmeyen hadisleri inkar eden sadece sen ve senin gibi inançlılar.

ayın çekim kuvveti ile ilgili sözlerinden zır cahil olduğun anlaşılıyordu ama Atatürk imam hatip açtı diyerek bunun da ötesinde bir konumda olduğunu ayan beyan ortaya koydun!

frodo
13-09-2007, 16:10
Konumuz bu değilse de "Amerikalılar aya gitti" sözü bilimsellikten çok çok uzak, soğuk savaşta uydurulan pembe yalanlar bunlar. ----->masco

Bilim yanlışlanabilir ve ya doğrulanabilir savlar üretir. Ay'a gidilmediği çok bilinen bir şehir
efsanesidir. Daha kurduğun cümle de kendi iddianı çürütüyorsun. Soğuk savaş yıllarında uzay çalışmalarında ABD'den bir adım önde olmayı hep başarmış SSCB bu yalana ortak mı oldu ?

Ayın çekim gücünün neden dünyanın 1/6 sı olduğunu sağlam bir matematik alt yapın varsa
kendin bile hesaplayabilirsin. Ama bunu sorduğuna göre şuraya bir göz at:

"Dünya’nın kütlesini MD, Ay’ınkini MA ile gösterelim. Yarıçaplar RD ve RA olsun.Kütleleri M ve m olan iki kütle arasındaki kütleçekimi kuvveti, merkezleri arasındaki uzaklık r ise; Newton’un kütleçekimi yasasına göre; F=GMm/r². O halde; kütlesi m olan bir insana, Dünya yüzeyinde FD=GMDm/RD², Ay yüzeyinde ise, FA=GMAm/RA² kadar kuvvet etki eder. Bu ikisinin oranı, FD/FA=MDRA²/(MARD²) =(MD/MA).(RA/RD)² olur.

Dünya’nın kütlesi MD=5,9742x1024 kg. Ayınki, MA=7,3477x1022 kg; yani Dünya’nınkinin 1/81,3’ü kadar. Dünya’nın ortalama yarıçapı RD=6372,797 km. Ay’ınki RA=1.737,103 km; yani Dünya’nınkinin 0,273’ü kadar. O halde; FD/FA=(81,3).(0,273)²=6,0592...

bayraktaro
13-09-2007, 16:26
Sevgili Hiramusta;

Gördüğüm kadarıyla sen bayağı yerler gezmişsin. Bayağı da kesin konuşuyon. Mısır, Yemen, Ürdün ve İsrail..... Sen gittin mi kardeşim oralara da bu kadar kesin konuşuyon. Sen inandıysan bu ispatları da bulmuşsundur. Hadi bakayım bize de bir gösteriver. Sen biliyon ya.

Bu arada şu sizin Firavun safsatası II. Ramses değilmiydi ? Sözde İngiltere'deki Arkeoloji Müzesinde değilmiydi. Bu Mısır'a ne çabuk gitmiş....

Evet Hiramusta inançlı olduğuna göre, demek ki araştırmışsın. Şimdi senden, bu araştırmalarını bu kadar özgür bir ortam olan internette paylaşmanı istiyorum. Bize de göster de bizde inanalım. Böyle dolambaçlı yollarla, yok Mısır'a gidecen, yok şuraya gidecenle olmaz. Sen bildiklerini bizle paylaş hadi "KANIT" göster.

__KokTengri__
13-09-2007, 16:54
Konumuz bu değilse de "Amerikalılar aya gitti" sözü bilimsellikten çok çok uzak, soğuk savaşta uydurulan pembe yalanlar bunlar.

İnsan şu soruyu sorar *aya gidebildin ise o halde hala neden ayda bir üssün yok, neden uydularla kapsüllerle marsla uğraşıyorsun. Ayda yaşam alanları geliştirmek aya çıkan teknoloji için çocuk oyuncağı olsa gerek :).

Hatta islam - bilim olayı ile yaklaşırsak, hangi mantığa göre ayın çekim kuvveti dünyanın 1/6sı dır diyebiliriz, gittik mi ölçtük mü ?

log(10^2) onluk tabanda 2 dir bu bir evrensel kabuldür ispatlanabilir, su yerçikimine doğru akar bu ispatlanır. Fakat bana klonlanan koyunu getirin gösterin, yüzde yüz aynı mı görelim rna sından golgi cihazına inceleyelim.

Ya da aya gidip yerçekimini hesap edelim. Bunların doğruluğunu da biz ispatlamadık, ama falanca şunu ispatladı bu kesin doğrudur demek mantıklı değil.

masco. Yani şu ay hikayesinin uydurma olduğunu söyledin ya helal olsun sana.Sen dünyanın yuvarlak olmadığına da inanırsın heralde.Nasılsa insanlar uzaya çıkamazlar , *arkadaşım 21.yy. da yaşadığımızı unutuyorsun.

Yahu arkadaşım sen değilmisin ayın ortadan ikiye yarıldığına inanan.
Sonrada (kesinlikle duyduğuna inanıyorum) ayın ortadan ikiye yarıldığını ispatlayan delillerin ayda bulunduğuna inanıp Kur'an ın mucizesi olduğuna inanan!!

Yakın zamanda Türkiye'nin de aya insan yollama projesi olduğunu bilmemen büyük bir ayıp.Ama
sen bunların gerçek olduğunu bilsende inkar edersin.Aynen ayın ortadan ikiye yarılıp sadece hz.Muhammedin yanındaki insanların onu gördüğüne inandığın gibi (Düyanın başka yerinde kimse görmemiş nedense.Birde ayın yarılmasıyla ortaya çıkacak doğa olaylarını unutmamak lazım)

masco
13-09-2007, 18:09
Var mı artıran, haha.

Yani amerikalıların aya gittiğine inanıyorsanız pes doğrusu. Gerçi siz evrime de inanıyorsunuz buna inanmanıza hiç şaşırmadım.

Hala kütle çekimi diyorsunuz insaf ki ne insaf, güzel kardeşim sen aya gittin 1/6 deneyini yaptın mı ?

hala kütle çekim kanunundan bahsediyorsun bunu 7 yaşındaki çocuk da biliyor, newton dan beri, biz sana kütle çekimini açıkla demiyoruz, 1/6 olayını ispatla diyoruz artık anlamaya özen göster biraz.

Dünyada çekimi her mesafede bulursun, dönüş hızını ispatlarsın, uyduları yörüngede bu hesaba göre sabitlersin fakat sen dünyadasındır bu hesabı dünyanın çekiminde yaparsın.

1/6 yanlıştır doğrudur demiyoruz ispatla belgeler koy aya git bak gördün 1/6 sı işte diyebiliyor musun diyemiyor musun.

Türkiyenin uydularını say desem acaba kaç tanesini bileceksin gerzek yorumu yapan arkadaş.

Kendin ispatlayamadığın konulara doğru derken "vay bu kanun vay bu yasa" fakat söz islamdan açılınca fasa fiso saçmalık. Ki islam kitabı ansiklopedi değildir ama bunu anlamanız çok zor. Semavi bir kitabı bilim kitabı gibi inceleyen cahilleredir bu sözüm.

SCCB olayına gelince iyi de aya onlar da gidemedi, ayrıca onlar da inanmışsa SCCB inandı ben de inanayım gibi bir saçmalık olamaz.

Gerzek, cahil vb. kelimeler dışında fikir ürettiğinizi göremiyorum, neden işinize gelmiyor falancanın ağzından çıkan islama ters ise kesin doğrudur, uygun ise yanlıştır.

Oldu ne güzel dünya, madem ateistsin Allah ı neden eleştiriyorsun güzel kardeşim, inanmıyorum der atarsın, yok atmıyorsan demekki inanıyorsun da farkında değilsin.

Hala ifade ediyorum

Siteye ismi verilen kişinin yazdıklarını okudum, hadisleri örnek göstererek bir dinin peygamberine ağır ithamlarda bulunulmuş.

Madem bilim istiyorsun, hadisi referans alırken bilim de , kitabı referans alınca mı sahtekarlık. Olaya bak hadis kitaptan daha güvenilir hahahaha buna gülmek bile saçmalık. Güvenilir olmadığı iddia edilen şey, güvenilir olmayan bir obje ile inceleniyor işe bak.

Vay siz müslümanlar şöyle demiyor muydunuz ? olayına gelince

Ben mi söyledim güzel kardeşim, ben mi ezan sesi duymuş dedim, 2 cahil sühelanın lafına bakarak komple bir dini yermek için gri hücrelerin maviye bulanması gerek.

Ateist olup da hırsız olan biri için, ya da ateist olup da dünya tepsidir diyen biri için, çıkıp da tüm ateistler ahmak mı diyelim, önyargınızı yıkın bir kere.

Ateist "tanrı varlığına inanmayan demektir" ama görüyorum ki sizin amacınız tanrıya inanmamak değil "islam saçmadır, Allah yoktur" u ağzınıza sakız etmek, hiçbir ilerleme yok. Göster güzel kardeşim bilimsel bir yayınını göster, işte bak evrim yüzde yüz var al sana bilimsel yayın. Bu memleket için hangi bilimsel çalışmayı yaptın. Bir buluşunu söyle aynı plağı çalmaktan bıkmadınız mı ?

Bilim bu dar görüş yüzünden ilerlemiyor, kalıp dışına çıkamıyorsunuz. Bana göre ateist, yahudi, hristiyan, müslüman değil insan vardır, görüyorum ki size göre sadece ateist var.

İster doğru ister yanlış, bir toplumun inancını aşağılamak küçümsemek taassuptur. Siz sağdan soldan duyma hikayeleri islamın geneline yayarsanız en büyük hata olur.

Benim hristiyan, ateist arkadaşlarım oldu ama hiçbirinden bu denli taassup görmedim. yazık.

Türkiye'de ve dünyada binlerce müslüman bilim adamı var, ama nedense yayınları kabul ediliyor literatüre sokuluyor buna da bir yorum getiriver, müslümanlık bilimin önünü tıkıyormuş insaf yahu, aç kitabı bak ne yazıyor, yatma çalış diyor yaratıcı o halde yolu kapatan islam değil islamın yanlış algılanışıdır.

deggial
13-09-2007, 19:00
zaten problem hep islamın *yanlış algılanışı, hep yanlış uygulanışıdır canım. ama ne hikmet daha bu dünya doğru düzgün anlayan , uygulayan bir mahluk da görmemiştir.

burada ve hiçbir yerde ateistler dinsel kitaplarda bilim aramaz. bilakis bunu yapanlar inançlılardan. bu cahiller de, kutsal dedikleri kitapların bilimselllik gibi bir kaygısının olmadığını anlamaktan uzaktırlar. forumu inceledim demişsin. bir daha incele. kuranda bilim arayan, bunları mucize diye kakalamaya çalışanlar kimlermiş. inançlılar mı, ateistler mi? :wink:

hadis meselesinde zaytinyağı gibi üste çıkmak siz inançlıların sık yaptığı bir şeydir. işlerine gelen sahihtir, gelmeyen sahih değildir. sana hiçbir ateist gelip de benim referansım hadistir demez. ateistlerin yaptıkları sadece işinize gelmeyeni red edip, işinize gelen hadisi kabul etmenizi yüzünüzüe vurmaktan başka bir şey değildir.

gelelim 1/6 olayına. ben aya gidip deney yapmadım. böyle olmadığını söyleyen sen de yapmadın deney. benim elimde bilimsel bir bulgu var. senin elinde hiçbir şey yok bunu söylerken. ben kütle çekim yasasına dayandırıyorum söylediğimi. sen ise işkembeyi kübradan salııyorsun *:wink:

frodo
13-09-2007, 19:36
Var mı artıran, haha.

Yani amerikalıların aya gittiğine inanıyorsanız pes doğrusu. Gerçi siz evrime de inanıyorsunuz buna inanmanıza hiç şaşırmadım.

Hala kütle çekimi diyorsunuz insaf ki ne insaf, güzel kardeşim sen aya gittin 1/6 deneyini yaptın mı ?

hala kütle çekim kanunundan bahsediyorsun bunu 7 yaşındaki çocuk da biliyor, newton dan beri, biz sana kütle çekimini açıkla demiyoruz, 1/6 olayını ispatla diyoruz artık anlamaya özen göster biraz.

Dünyada çekimi her mesafede bulursun, dönüş hızını ispatlarsın, uyduları yörüngede bu hesaba göre sabitlersin fakat sen dünyadasındır bu hesabı dünyanın çekiminde yaparsın.

1/6 yanlıştır doğrudur demiyoruz ispatla belgeler koy aya git bak gördün 1/6 sı işte diyebiliyor musun diyemiyor musun.

Türkiyenin uydularını say desem acaba kaç tanesini bileceksin gerzek yorumu yapan arkadaş.

Kendin ispatlayamadığın konulara doğru derken "vay bu kanun vay bu yasa" fakat söz islamdan açılınca fasa fiso saçmalık. Ki islam kitabı ansiklopedi değildir ama bunu anlamanız çok zor. Semavi bir kitabı bilim kitabı gibi inceleyen cahilleredir bu sözüm.

SCCB olayına gelince iyi de aya onlar da gidemedi, ayrıca onlar da inanmışsa SCCB inandı ben de inanayım gibi bir saçmalık olamaz.

Gerzek, cahil vb. kelimeler dışında fikir ürettiğinizi göremiyorum, neden işinize gelmiyor falancanın ağzından çıkan islama ters ise kesin doğrudur, uygun ise yanlıştır.

Oldu ne güzel dünya, madem ateistsin Allah ı neden eleştiriyorsun güzel kardeşim, inanmıyorum der atarsın, yok atmıyorsan demekki inanıyorsun da farkında değilsin.

Hala ifade ediyorum

Siteye ismi verilen kişinin yazdıklarını okudum, hadisleri örnek göstererek bir dinin peygamberine ağır ithamlarda bulunulmuş.

Madem bilim istiyorsun, hadisi referans alırken bilim de , kitabı referans alınca mı sahtekarlık. Olaya bak hadis kitaptan daha güvenilir hahahaha buna gülmek bile saçmalık. Güvenilir olmadığı iddia edilen şey, güvenilir olmayan bir obje ile inceleniyor işe bak.

Ben mi söyledim güzel kardeşim, ben mi ezan sesi duymuş dedim, 2 cahil sühelanın lafına bakarak komple bir dini yermek için gri hücrelerin maviye bulanması gerek.

Ateist olup da hırsız olan biri için, ya da ateist olup da dünya tepsidir diyen biri için, çıkıp da tüm ateistler ahmak mı diyelim, önyargınızı yıkın bir kere.

Ateist "tanrı varlığına inanmayan demektir" ama görüyorum ki sizin amacınız tanrıya inanmamak değil "islam saçmadır, Allah yoktur" u ağzınıza sakız etmek, hiçbir ilerleme yok. Göster güzel kardeşim bilimsel bir yayınını göster, işte bak evrim yüzde yüz var al sana bilimsel yayın. Bu memleket için hangi bilimsel çalışmayı yaptın. Bir buluşunu söyle aynı plağı çalmaktan bıkmadınız mı ?

Bilim bu dar görüş yüzünden ilerlemiyor, kalıp dışına çıkamıyorsunuz. Bana göre ateist, yahudi, hristiyan, müslüman değil insan vardır, görüyorum ki size göre sadece ateist var.

İster doğru ister yanlış, bir toplumun inancını aşağılamak küçümsemek taassuptur. Siz sağdan soldan duyma hikayeleri islamın geneline yayarsanız en büyük hata olur.

Benim hristiyan, ateist arkadaşlarım oldu ama hiçbirinden bu denli taassup görmedim. yazık.

Türkiye'de ve dünyada binlerce müslüman bilim adamı var, ama nedense yayınları kabul ediliyor literatüre sokuluyor buna da bir yorum getiriver, müslümanlık bilimin önünü tıkıyormuş insaf yahu, aç kitabı bak ne yazıyor, yatma çalış diyor yaratıcı o halde yolu kapatan islam değil islamın yanlış algılanışıdır.

Sayın anlama özürlü masco sana verdiğim örnek hesaplama ayla ilgili matematiksel bir ispattır.
Orada yer çekiminin ispatı değil ayda olabilecek çekim gücünün dünya ile kıyaslaması vardır. Ha
dersen bu hesapta hata payı yok mudur ? Elbet vardır. Örneğin ayın kütle hesabında yanılgı payı
sözkonusudur. Ancak bu yanılgı payı çıkacak sonucu çok fazla değiştirmez.

Hala Amerikalılar aya gitmediler inadındasın. Vardır bir bildiğin. Bu kadar emin olduğuna göre
bilgilerini bizimle paylaş biz de öğrenelim. Bu arada Faruk El Baaz diye bir isim duydun mu? Bir
araştır hz.google'dan.

"SCCB olayına gelince iyi de aya onlar da gidemedi, ayrıca onlar da inanmışsa SCCB inandı ben de inanayım gibi bir saçmalık olamaz." demişsin Haşa öyle bir iddiam yok.Sovyetler inandı diye sen niye inanacaksın ? Sorduğum (anlarsın umudu ile) Sovyetler kendilerini bir anda uzay yarışında geriye atan aya gitme hadisesinin düzmece olduğunu anlayamaz mıydı ?

EZ_TuDu
13-09-2007, 20:07
Var mı artıran, haha.

Bak kardeşim MASKARA, maskara diyorum çünkü gerçekten iyice saçmaladın...

Senin bu sitede ne işin var... Ya mademki senin herhangi bir şey ispatlama gibi bir niyetin yoksa bu sitede ne işin var. Hayır yani biz sizin sitelerinize gelip sizi rahatsız ediyormuyuz. Bizim sizin inançlarınızı ispatlama gibi bir mecburiyetimizmi var. Bizim sizin inanmadığınız şeyleri ispatlama gibi bir mecburiyetimizde yok.

Anlaşılan siz inancınızın altından kalkamıyorsunuz, çözemiyorsunuz bizden yardım istiyorsunuz. Hayır yani mantıklı bir şey olsa yardımcı olacağızda, mantıkla alakalı bir zerre kadar değer yokki. *Ben aptalmıyım bu kadar anlamsız bu kadar saçma bir şey için beyin patlatacağım. Ya ne mecburiyetim var senin bile inanmakta şüphe ettiğin kitabının açıklarıyla uğraşayım...

Bırakın kardeşim peşimizi. Yeter artık sizden çektiklerimiz. Bu ne ya.. Saçmalıklarınızla uğraşmaktan kendimizi geliştiremiyoruz.

Bu sözlerim kesinlikle akıllı, aklı başında dürüst müslüman kardeşlerime değildir. Böyle maskaralar için. Hakiki inananları tenzi ediyorum..

Saygılar...

masco
13-09-2007, 20:23
Sayın anlama özürlü olmayan insan olarak saygı duyduğum fakat anlamamak için özel çaba sarfeden @frodo, ya sen farklı bir şey söylüyorsun ya da ben.

Bunca bilimsel çalışma nerede yapılmış önce buna yanıt ver.

Dünya mı Ay mı ?

Ben sana aydaki yanlıştır demiyorum, diyorum ki sen gözünle gördün mü, ölçü göstergesini gözünle gördün mü. Bu sadece bir örnektir, çoğaltılabilir.

Benim Muhammed i gördüm diye bir iddiam olmadı, ama bu benim dini kabulümdür. Ayda çekim 1/6 dır bu da bilimsel kabuldür. Ben çıkıp ay olayına palavra diyemem bilimsel kabuldür bilimsel standartlar vardır sonuçta doğru ya da yanlış.

Fakat Muhammed i de yalanlayamam bu da dini kabuldür. Din eşit değildir Bilim bunda hem fikiriz.

Lütfen biraz çaba sarfedelim.

Ben heralde anlatamıyorum ya da yazdıklarım önyargı ile okununca efektif olmuyor.

A kişisi hadislerle islam peygamberini yermiş, fakat kullandığı kaynaklar yanlış olduğunu öne sürdüğü kaynaklar olmasa olmazdı, dolayısı ile güvenilir değil diyorsan güvenilmeyen kaynağa göre yazılı hadislere neden itibar ediyorsun diye sormazlar mı ?

Ayrıca bunu ben değil yazarınız yapmış sayın arkadaşım. Göz var akıl var, biraz okunsa ne kadar bilimsellikten uzak olduğu anlaşılır.

Evet imam hatipler en büyük insan Atatürk tarafından dinin çıkarlara alet edilmemesi için açılmıştır, kimse de Atatürk e saygı mı sorgulamaya çalışmasın, bu saygının ötesinde bir histir.

Sizin dediğiniz meczuplardır, onlar islamı her türlü çıkarı için kullanan öğretimsiz zihinleri zehirleyen hainlerdir, o gruptan olmayan kişiler onları müslüman bile kabul etmez.

Bana FG taraftarı bu belli derseniz, ben de size dini çıkara alet eden herkes meczuptur derim. Ben kimsenin taraftarı değilim sadece yaratılışa inanırım, bilimin yaratıcıya ulaşma çabası olduğunu bilir bunun için çalışma yaparım.

sin(pi*x/180) in anlamı vardır çünkü bu yaratıcıya beni ulaştıran bir araçtır, bu aracı kullanır yeni buluşlar yapar ve insanlığa fayda sağlarım benim bilimden anladığım budur.

@EZ_TuDu

Allah sana akıl fikir versin.

EZ_TuDu
13-09-2007, 20:38
Sana daha çok versin... :D *:D *:D

masco
13-09-2007, 20:39
ez_tudu

yapman gerekenleri yazıyorum

1 - Bu sitenin yazarını araştır

2 - Yazdıklarını oku

3 - Sonra sitenin ismine tekrar bak

4 - Ve karar ver bu siteye neden kayıtlı olduğuna, islamda açık var diyen ben değil sizsiniz.

Budizm hak, hristiyanlık hak islam öcü böcü ya bırakın bu siyasi olayları, amacınız belli insanlar dinsiz olsun ki siz de kafalarına komunistlik, monarşi vb saçmalıkları sokun oldu. Bu ülkede onu zor yaparsınız, sizin gibiler 1000 yıl önce de oldu şimdi de var.

Ne oldu işinize gelmiyor değil mi sizin gibi vurmaya başlayınca, hadi budizm saçmalık deyin, hristiyanlık saçmalık deyin bunu yapamıyorsanız ben ateistim demeyin boş yere, ateistlerin de bir saygınlığı vardır.

Aziz Nesin i severim ama gel gör ki siz %1 i bile olamazsınız o güzel insanın.

masco
13-09-2007, 20:40
ez_tudu

kaç yaşındasın 7 mi :) bu mahalle ağızlarını aşmalısın.

EZ_TuDu
13-09-2007, 20:43
Hakikaten gülünecek kadar varsın... Bende öyle yapıyorum... *:D *:D *:D

frodo
13-09-2007, 20:54
Sanırım ilk yazılarında farklı bir çıkışın vardı sayın masco. Şimdi son yazın makul ve tartışılabileceğimiz yerde.

"Bunca bilimsel çalışma nerede yapılmış önce buna yanıt ver." demişsin. Ay ya da venüs ya da
başka bir dünya, fiziksel yasalar her yerde aynı sayın masco. Ayda ve dünyada kütleçekiminin
yasaları aynı.

Bilimin özü ile ilgili farkı ilk yazımda vermiştim, tekrar edeyim: doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir
savlar ileri sürmesidir. Dünya da başka bir örnek gösterin ki öncüllerinin yanlışlığını ortaya koymak
için kollektif bir çaba göstersin. Yani sürekli kendini sorgulasın ve yanlışlasın. İnanca ilişkin kanıt
aramıyoruz. Hiç böyle bir derdimiz yok. Yani neye inanacağı insanın kendi bileceği bir şeydir. Bunun
(inancın) ispatı olmaz. Ancak siz inançlarınızı belli kalıplarla, dogmalarla (dogmayı olumsuz kullanmıyorum) isbat peşine düştüğünüzde bilim buna karşı çıkar.

Yanlış anlamalara neden olan matematiksel ispatı ele alalım. .( bu bir bilimsel kabul değildir, aksine matematiksel bir sonuçtur.) Bir gün birisi çıkar bu ispatta kullanılan formülün yanlış olduğunu isbatlar Bu mümkün. Hatta bunu siz bile deneyebilirsiniz. Ama örneğin Musa'nın asasının yılana dönüştüğünün ispatı olmaz. Bu inançtır. Bilim bunun imkansız olduğunu söyler. Ama siz inanmaya devam edersiniz. Aradaki fark bilimin söylediklerinin bu gün veya yarın test edilerek doğrulanabilir ya da yadsınabilir olmasıdır.

Muhammed Mustafa yaşamış mıdır ? Büyük ihtimalle, evet. Ama bunu ispat edecek belge ve kayıtlara (tarafsız kaynaklar) sahip miyiz ? Maalesef cevap hayır. Ancak kanıtın yokluğu, yokluğun
kanıtı değildir önermesini hatırlayıp yeni kaynaklar bulmaya çalışırız.

Şimdi hadisler için mesnetsiz, uydurma v.s denmeye başlandı. Ancak unutmamanız gereken neredeyse 1300 yıl boyunca bu hadislerle islam şekillendi, yönetildi. Örneğin kurandaki açık ve net
hükümlere rağmen Osmanlı'nın kardeş katline cevaz veren anlayışı nerden çıkmıştır sizce ? Bu
eleştirilmeyecek midir ? Daha üzerinden yıl geçmedi diyanet işleri başkanlığı kadınlar aleyhindeki
hadislerin ayıklanmasına başladı. Ama yüzyıllardır o hadisler orda ve uygulamada. Ne yapacağız ?

EZ_TuDu
13-09-2007, 20:56
ez_tudu

yapman gerekenleri yazıyorum

1 - Bu sitenin yazarını araştır

2 - Yazdıklarını oku

3 - Sonra sitenin ismine tekrar bak

4 - Ve karar ver bu siteye neden kayıtlı olduğuna, islamda açık var diyen ben değil sizsiniz.

Budizm hak, hristiyanlık hak islam öcü böcü ya bırakın bu siyasi olayları, amacınız belli insanlar dinsiz olsun ki siz de kafalarına komunistlik, monarşi vb saçmalıkları sokun oldu. Bu ülkede onu zor yaparsınız, sizin gibiler 1000 yıl önce de oldu şimdi de var.

Ne oldu işinize gelmiyor değil mi sizin gibi vurmaya başlayınca, hadi budizm saçmalık deyin, hristiyanlık saçmalık deyin bunu yapamıyorsanız ben ateistim demeyin boş yere, ateistlerin de bir saygınlığı vardır.

Aziz Nesin i severim ama gel gör ki siz %1 i bile olamazsınız o güzel insanın.

Bana bak maskara, sizi inançlarınızla baş başa bırakıyoruz, ya ne olur sizde bizi rahat bırakın...

Sana cevap yazmakta anlamsız... Kafanı kuma gömmüş papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyorsun çünkü...

frodo
13-09-2007, 21:00
"Budizm hak, hristiyanlık hak islam öcü böcü ya bırakın bu siyasi olayları, amacınız belli insanlar dinsiz olsun ki siz de kafalarına komunistlik, monarşi vb saçmalıkları sokun oldu. Bu ülkede onu zor yaparsınız, sizin gibiler 1000 yıl önce de oldu şimdi de var.

Ne oldu işinize gelmiyor değil mi sizin gibi vurmaya başlayınca, hadi budizm saçmalık deyin, hristiyanlık saçmalık deyin bunu yapamıyorsanız ben ateistim demeyin boş yere, ateistlerin de bir saygınlığı vardır. "

Dünyadaki tüm dinler insan ürünüdür sayın masco. Ve hepsi de dünyanın baş aşağı edilmiş açıklamalarıdır. Bu anlamda da sizin deyiminizle "saçmalıktır".

deggial
13-09-2007, 21:30
Masco, o hadis kaynaklarının yanlış olduğu da kesin değil ona bakarsan! ispatı yok yanlış olduğunun :wink: *yanlış olduğunu söyleyen müslümanlar! *bunu defalarca yazdım bir daha yazıyorum. işlerine gelen hadis sahih, gelmeyen değil! bu hadiler sahih değil derken aldıkları tek ölçüt işlerine gelmemesidir!

bu sitede islamın eleştirilmesine takmış durumdasın. kardeşim bu ülke nüfusunun çoğunluğu müslümanken bu duruma şaşırmak nedendir? bu sitede ateist olan arkadaşların büyük çoğunluğu müslümanlığı ve onun tanrısını redderek ateist olmuşlar. mesela almanya'da olsak eleştirilerimizin ağırlıklı konusu hristiyanlık olurdu :wink:

bu sitenin ana sayfasından dinlerden özgürlük yazar! tüm dinler tabudur. hristiyanlık, musevilik, islam vs.

bilimin ne olduğu konusunda Frodo'nun yaptığı tanıma aynen katılıyorum. şu an doğru olarak kabul ettiğimiz şeyler ileride çürütülebilir. aksini ispat edemeyip böyle bir şey yoktur demek saçmadır. baştan beri tepki gösterilmesi bu sebepledir.

bayraktaro
14-09-2007, 17:11
Masco musun, Maskaramısın nesin?

Kardeşim senin niyetin ne? İçindeki armut duyguları dökmekse, sen bana gelecen. Yaşmışsın da yazmışsın.

Yav önce, şuna buna sataşacağına Kur'an denen armut kitabın bir Türkçesi'ni okusan diyorum. Ne akla mantığa sığan ayetler var, ne ayetler. Muhammed sallamış da sallamış, siz de armut gibi inanmışsınız. Muhammed her zaman doğruyu söyler ya. Sen bana önce bir insanın her zaman yalan söyleyip söylememeyeceğini ispatlasana angutcuğum.

Sinirlenmiyeceğim diyorum. Tutamıyorum kendimi yuh size. Muhammed kim kardeşim, senin benim gibi bir insan..... Ne farkımız var? Hiç. O zaman insanlar nasıl yalan söyleyebiliyorlarsa, muhammed beyfendi de yalan söyleyemez mi ? Ben de derim. Ben de hayatım boyunca yalan söylemedim. Bir çok insan beni dürüst bilir.

Ne yapacaksın o zaman angutcuğum ? Diyeceksin ki, Acaba Muhammed doğru söylüyor mu ? Söylemiyor mu? Elinde ne var ? Bir Kitap, ne yaparsın? Önce o kitabı okumaya başlarsın. Sonra da, doğru olup olmadığını araştırmaya başlarsın angutcuğum. Al sana örnekler;

1.MÜDESSİR SURESİ

"Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
Kahrolası, nasıl ölçtü biçti!
Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti !Sonra Kur’an hakkında derin derin düşündü.
Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı.Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi “Bu ancak nakledile gelen bir sihirdir”
“Bu, ancak insan sözüdür”
Ben onu cehenneme sokacağım.
Cehennemin ne olacağını sen ne bileceksin
Geride bir şey koymaz, bırakmaz.
Derileri kavurur."

Açıklama;

Bak sana kur'an dan yazıyorum. Düşünmek suç mu ? Tabii sana göre suç hanzo kardeşim. Adam, oturmuş bu ayetler hakkında uzun uzun düşünmüş, eee düşünsün sonra da demiş ki - Bu insan sözüdür - bu onun fikri. Sen hemen armut gibi ne diye cehennemi sürüyorsun. Burada güzel bir oyun var. Düşünmeyecen hemen kabul edecen, düşünürsen gerçekler ortaya çıkar maazallah dinden çıkarsın. Korkutma taktikleri ile, daha kitabın başından eleştiri yok. Oldu, gözlerim doldu. Yemezler, sadece senin gibiler yer bunu. Biz insanız koyun ya da köle değiliz ve insan düşünen bir varlıktır. İstersen biraz felsefe oku.

2. TEBBET SURESİ

"Ebu Leheb’in (Peygamberin, inanmayan amcası) elleri kurusun. Zaten kurudu.
Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı
O, bir alevli ateşe girecektir.
Boynunda bükülmüş hurma liflerinden bir ip olduğu halde, sırtında odun taşıyarak karısı da o ateşe girecektir. "

Açıklama; Bu ne biçim ayet, koskoca Allah kalk da muhammed'in amcası için ayet indir. Nerede hani ispatın. Ben bu kitapta; insanları düşündürecek, acaba mı dedittirecek, kendini kanıtlayacak ayetler beklerdirm. O kalkmış dedikoducu karılar gibi elalemle uğraşıyor. Ne var bunda ki amaç, msülümanlığı yaymak. Tamamiyle taktik meselesi....

3.FİL SURESİ (Sûre, fillerle donanmış ordusuyla Kâ’be’yi yıkmaya gelen Ebrehe’nin helâk edilişinden bahsettiği için bu adı almıştır)

Rabbinin, fil sahiplerine ne yaptığını görmedin mi?
Onların, tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?
Üzerlerine balçıktan pişirilmiş taşlar atan, sürü sürü kuşlar gönderdi. Nihayet onları yenilmiş ekin yaprakları haline getirdi.

Açıklama; Yav kardeşim bol keseden salla, ulan Nostradamus'un kitabı bile daha inandırıcı be. Yazmışsın bir ayet, ben şimdi nereden bilecem fil sahiplerinin kim olduğunu, öyle olaylar yaptığını nereden bileceğim ? Böyle evrensellik olur mu? Al işte 2000 yılına geldik, gel de inan. Kanıt diyeceyem. Yok ortada....

4. BÜRUÇ SURESİ

"Burçlarla dolu göğe yemin olsun"

Açıklama; Böyle ayet olur mu kardeşim, yapmayın yav. Nedemek Büruç Suresi, Burçlar, denilen 12 adet armutlar, Eski Mısır inancından kalma astrolojinin bilim olduğunu ilk defa görüyorum. Oldu canım, Allah'ın işi yok bütün yıldızları bizim için yarattı. Bu kadar bencil olmayın. Bu ayetin hiçbir bilimsellikle tutan tarafı yok.

Birde bol bol yemin var. Taşa, dağa, kıyamet gününe, yok suya ulan herşeye yemin ediyor bu Allah, yemine ihtiyacı mı var ki bu kadar yemin eden Allah gördün mü sen hiç ?

Bol bol her ayette korkutma var. Bu çok basit bir taktik. Hiç kendini ispatlayacak ayetler yok, bol bol korkutma. Oldu.

5. KAMER SURESİ

"Semud kavmi de uyarıcıları yalanlamış ve şöyle demişlerdi : “ İçimizden bir insana mı uyacağız? Asıl o takdirde, biz apaçık sapıklık ve delilik içine düşmüş oluruz.”
“Bizim aramızdan vahiy ona mı verildi? Hayır, o yalancının, şımarığın biridir.”
Onlar yarın bilecekler : Kimmiş yalancı, kimmiş şımarık.
Salih’e şöyle demiştik : “Şüphesiz biz, onlara bir imtihan olmak üzere, o dişi deveyi göndereceğiz. Şimdi onları gözetle ve sabret.”
“Onlara, suyun deve ile kendileri arasında nöbetleşe paylaştırıldığını, bildir. Her su nöbetinde sahibi hazır bulunsun.”
Derken, kavmin en azgın olan arkadaşlarını çağırdılar. O da işe koyuldu ve deveyi kesti.
Fakat azabım ve uyarılarım nasılmış!
Şüphesiz biz, onların üzerine tek bir korkunç ses gönderdik de, onlar, ağıldaki hayvanların çiğneyip ufaladıkları kuru çöpler gibi oldular.
Yemin olsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?"

Açıklama; Bol keseden bir atma daha. Ben nereden bileyim kardeşim şimdi Semud kavmini. Bol bol geçmişten salla, bir de korkut oldu. Şimdi nasıl inanacağız buna bana kanıt gerekli, yapılacak şey mi bu.

Bol bol geçmişten hikayeler var bu mu inandırmak ? Karşında bir yaratan var. O eğer hepimizi biliyorsa, neye nasıl inanacağımızı da hemencecik bilir. O zaman, amacı birilerini cehenneme mi atmaktı. Ben buna sadist Allah derim. Öyle bir kitap yollardı ki, kişi onu okur okumaz birden inanır ve böylece de herkes cennete giderdi. Ne amacı var? Bir düşünün

bayraktaro
14-09-2007, 20:58

Oldu ne güzel dünya, , madem ateistsin Allah ı neden eleştiriyorsun güzel kardeşim, inanmıyorum der atarsınyok atmıyorsan demekki inanıyorsun da farkında değilsin.

Hala ifade ediyorum

Benim hristiyan, ateist arkadaşlarım oldu ama hiçbirinden bu denli taassup görmedim. yazık. (MASCO - Alıntı)

Sevgili Sitedeki Arkadaşlarım;

Yukarıdaki önceki yazım biraz kırıcı olduğunu biliyorum ve bu yüzden yönetici arkadaşlarım alınmış olabilir. Ama Masco nick'li kardeşin yazdıkları da hiç yabana atılır değil, birileri saklı yapıyor. Ben biraz açık konuşuyorum. Aramızdaki fark bu mu?

- Adam bize; gerzek, cahil kelimeleri dışında fikir üretemiyorsunuz diyor. Bu ne demek. Ben 230 tane mesajı boşuna mı yazdım. Bu resmen bize sığ kafalı demek istedi arkadaşlar. Etki tepki olayı, bizim eleştirilerimiz hep geneldir.

- madem ateistsin Allah ı neden eleştiriyorsun güzel kardeşim, inanmıyorum der atarsın. Onu ilgilendiren bir durum değil. Ben istediğimi eleştiririm. Ne bu sahiplenme?

- İster doğru ister yanlış, bir toplumun inancını aşağılamak küçümsemek taassuptur.

Taassup: Türk Dil Kurumu'na göre Bağnaz demektir. Bu ne arkadaşlar. Biz yalnış da olsa toplumun düşüncelerini eleştirdiğimizde bağnaz mı oluyoruz. Bağnazın diğer adı, sığ düşünceli, geri kafalı demektir.

Bu müslüman beyfendi, kendi üslubu ile kısaca bizlere hakaret etmiştir. Bunu şiddetle kınıyorum ve site yöneticilerinin özellikle müslüman geçinip, ortamı böyle gerdirip kendini birşey sananları da susturmasını istiyorum. Bu kişiyi şiddetle kınıyorum.

XxSiyaHxX
09-10-2007, 19:38
Kur-an *da Mucize yok ...
Biz eşeleyip eşeleyip uyduruyoruz bişeyler *:)

100 lerce *mucize bulmamız *iyi bir '' uydurucu '' *oldugumuzu gösteriyor demek :)
ama kuzum *merak ediyorum ...

Azap meleklerine ne bahane bulacaksınız ? *ne '' uyduracaksınız'' da *Kurtulacaksınız...

Allah yar ve yardımcınız olsun ...

Mucize aramıyorum , herşey açık zaten .... Bu dünya bu evren bu hayat *bir *mucize ...
Ben bir mucizeyim ve insanlık *bir mucize ...

Kur-an dakiler de sadece tesadüf *:) *öyle *kabul edin....

yeni konu açmaya gerek yok *:) *burayı sevdim *...
Bir *'' tesadüf '' de *ben *söyleyeyim *Yaratıcımın emrettiği dinimden ...

Ezan ....
Allah ekberdir *diyor .... Allah-u ekber *:)
Bunu *düz olarak *söylese de Anlamı değişmiyor *... Yine *Allah ekberdir ...
fakat tesadüf *olsun *diye *bir makamla okunur *ezan ortalama *4,5 dakika *sürer...
:)
iki boylam arası *( *Coğrafya dersi *görenler bilirler )
saat farkı olarak *4 *dakikadır ....
a *boylamında *ezan okunur *bitmesine yakın *b boylamında *başlar *:)

Yani dünya üzerinde *her sanye *her dakika *bir yerlerde ezan okunur ....
Dünya üzerinde ezan hiç susmaz !
islam geldikten *çooookk *sonraları *:) * avrupada *dünya yuvarlaktır diyen adamın başını kestiler...
Ozamanlar coğrafya derside yoktu sanırım ;)

Hz. Muhammed ( sav ) Sizin tabirinizle iyi bir şair olmasının yanında iyi de bir Coğrafyacı iyi de bir uzay bilimciymiş :)

Ol deyince olduran Rahmanın adıyla .... Selametle kalın ....

frodo
09-10-2007, 19:55
"Hz. Muhammed ( sav ) Sizin tabirinizle iyi bir şair olmasının yanında iyi de bir Coğrafyacı iyi de bir uzay bilimciymiş "

Gerçekten mi ?

sizi şu başlığa alalım sayın siyah ve katkılarınızı bekleyelim;

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6508

thunderpoint
09-10-2007, 20:09
fakat tesadüf *olsun *diye *bir makamla okunur *ezan ortalama *4,5 dakika *sürer...:) iki boylam arası*( *Coğrafya dersi *görenler bilirler )saat farkı olarak *4 *dakikadır ....a *boylamında *ezan okunur *bitmesine yakın *b boylamında *başlar *:)
Yani dünya üzerinde *her sanye *her dakika *bir yerlerde ezan okunur .... Dünya üzerinde ezan hiç susmaz !

Peki o zaman bol çarpılı siyah kardeşim, benden sana bir soru:

Ramazan'da dünya çeker mi? Yani şunu demek istiyorum: İftar vaktinde boylamlar arası mesafe azalıyor mu?

Yalnız soruya cevap verirken salınımlarına dikkat et lütfen; burada yer ve gök bilimci sayısı bir hayli fazla...

Başarılar, hayırlı hidayetler...

pervane
09-10-2007, 21:42
"islam geldikten *çooookk *sonraları * * avrupada *dünya yuvarlaktır diyen adamın başını kestiler...
Ozamanlar coğrafya derside yoktu sanırım *

Hz. Muhammed ( sav ) Sizin tabirinizle iyi bir şair olmasının yanında iyi de bir Coğrafyacı iyi de bir uzay bilimciymiş"
demiş XxSiyaHxX

Uzay bilimciye bak sen,Peki Muhammedin miraç olayı gerçekleşirken Allah'la kaçıncı katta buluştuğunu söyle de Peygamberin engin uzay bilgilerinden faydalanalım 8O

gercekisim
09-10-2007, 22:21
Ezan ....
Allah ekberdir *diyor .... Allah-u ekber *
Bunu *düz olarak *söylese de Anlamı değişmiyor *... Yine *Allah ekberdir ...
fakat tesadüf *olsun *diye *bir makamla okunur *ezan ortalama *4,5 dakika *sürer...
iki boylam arası *( *Coğrafya dersi *görenler bilirler )
saat farkı olarak *4 *dakikadır ....
a *boylamında *ezan okunur *bitmesine yakın *b boylamında *başlar *

Ezanın 4,5 dakika sürüyor demişin ama sabah belki daha uzun akşamsa daha kısa sürüyor bunu nasıl izah edersin,yoksa tüm müezzinler aynı hızda okuyamıyor mu?

Ayrıca Aynı meridyen üzerindeki bütün noktalarda yerel saat aynıdır ve 21 Mart-23 Eylül günlerinde Güneş aynı anda doğar ve batar.
Ama bunun dışında aynı anda doğup aynı anda batmaz o zaman da bahsettiğin ezanın okunacağı vakti ya da iftar ve sahur vakitlerini bakara suresinde belirtildiği şekliyle tayin etmen bazı yerlerde *imkansız hale gelebilir. Mesela gidip te 6 ay gece 6 ay gündüz yaşanan yerde iftar ve sahur için 6 ay beklemen gerekir. Veya namaz vakti diye birşeyi kuranda tarif edildiği şekliyle tam olarak bulamazsın..

XxSiyaHxX
10-11-2007, 13:07
Hımm * hitaplara *bak *bol x'li *arkadaş ....
Bol x'liyi *kabul ederim *ama *arkadaşı *kabul etmiyorum *:)

Allah sizin ve siz gibilerin arkadaşlığından korusun beni ve ben gibileri...

Konuya gelelim ....

evet ezan *4 * 4,5 * dakika kadar *sürer *sabah ezanında uzaması yada kısalması neticeyi değiştirmez , *kısa halide en aşağı 4 dakika sürer....

Hz. Muhammed (sav) *Miracın kaçıncı katında karşılaştı ?
Evet *Aklınız ve mantığınız buna yatkın değil , Kıt yaratılışınızdan kaynaklanan bir durumdur.
İnsanoğlu *kıt yaratılmıştır , gözleriniz herşeyi göremez ... ( meşek , cin vs )
Kulaklarınız kıttır herşeyi duyamaz ( Dünya dönerken müthiş bir ses çıkarır , ama yaratışılımız gereği bu sesi duyamayız)
Vucut kıt yaratılmıştır , Havaya , yiyeceğe vs muhtaçtır ...

Aklınızda kıt yaratılmıştır , inanoğlunun beyninin % kaçını kullandığını az çok biliyor olmalısınız.

Çünkü Dinimizde dünya sınav dünyasıdır , Apaçık bir gerçeklik *gizlenmiş bulma kudretide yine insanın kendine verilmiştir.

islam alimlerine göre Cennette verilecek en büyük hediye , kıtlıklardana rınmış olmaktır.
Gözleriniz , kulaklarınız , bedeniniz ve aklınız ...

bir diğer elemanın sorusuna geleyim , ramazanda çekermi demiş bu saatler ...

Hayır *ezan yine 4 dakikadır , iki *boylam arası yine 4 dakikadır ..
e neden filanca şehir bizden yarım saat sonra açıyor iftarını dersen , o sadece yerel saatlerle ilgilidir , Aynı boylamda olan bir başka ülke bu açığı kapatıyor her durumda.

Şimdi *....

Gelelim mucize konusuna , islam dini *bunun gibi yüzlerce mucize ile doludur ...
Fakat bunlara gerek duymuyorum , bırakın tesadüf olarak kalsın hepsi ...

Allah resulu şair , bilim adamı , *uzay bilimci , coğrafyacı :) ekleyin sonuna *daha...

Okuma yazma bilmeyen Allah rasulu de mucizedir bakın ne kadar alanda uzman oldu birden :)

Tarihin her döneminde , islamla dalga geçen ayetleri saçma bulan , alay eden zihniyetler olmuş :)

Fakat islam hep kazanmış , Allah (cc) din benim , onu ben koruyacağım diyor ...
neticede vaat yerine gelmiş , ve islam tüm saldırılardan arınarak varlığını sürdürmüştür ...

Karşı gelenler sadece toprak , Yaşatanlar ve yüceltenler ise Mükafatlandırılmıştır....

Kom *ile *başlayan izm de :) * bu izmin *kurucusu olan bir şahıs ..
Tanrı vardır diyor .... İsnaların dünyaya bir geliş amacı olması gerektiği , dünyada yapılan haksızlığın kimsenin yanına kalmaması gerektiği yüce bir yaratının bunun hesabını sorması gerektiğini söylüyor :)

Bölücü ve parçalayıcı bir zihniyetle yaklaşmayın , İslam dini kardeşlik dinidir ...
Titreyip özünüze dönün zira Allah affedendir ....
Rahmeti ve merhameti sınırsız olandan af dileyin ....
Yemin ederim *affedecektir ....

Selam ve dua ile kalın ,
Allah Türk'ü ve Müslüman alemini koruyup yüceltsin.

aydoe
10-11-2007, 13:14
allah TüRK ü müslüman araplardan korusun

10-11-2007, 13:18

Dinini bilmeyen bir tebliğci daha. Sevap kazanayım derken günaha giriyor, haberi yok *:lol:

degisim
10-11-2007, 13:23
islam alimlerine göre Cennette verilecek en büyük hediye , kıtlıklardana rınmış olmaktır.Gözleriniz , kulaklarınız , bedeniniz ve aklınız ...

Sn XxSiyaHxX;Öncelikle Dinlerden Özgürlük Sitemize Hoş Geldiniz.
Lakin gelirken yukarıda ki sizden alıntı yaptığım İslam alimlerine danışarak mı *buraya geldiniz.Ben sizin yerinizde olsam danışırdım burayı ziyaret etmeden önce.

Aklınızda kıt yaratılmıştır , inanoğlunun beyninin % kaçını kullandığını az çok biliyor olmalısınız.

Saygılar.

asmara
10-11-2007, 14:14
arkadaşlar,
artık şunu farkettim...
bazı * arkadaşların inanmak istemedikleri zaman reddediş biçimleri şu.
amerika aya insan yolladımı bilemem ama,
bence dünya yuvarlak falan değil.
uzaydan çekilmiş dünya fotoğrafları "tamamen bir ABD *OYUNUDUR"

asmara
10-11-2007, 14:24
sayın siyah,

evet,
islam demesek de,
dinler bugüne kadar hep kazanmış.
şu andada çoğunluğu elinde tutan taraf dindarların olduğu taraftır.

ama tarih,
azınlıkların ne kadar da haklı olduğunun bir zaman sonra ortaya çıktığı olaylarla doludur.

K.C.
10-11-2007, 14:44
Sayın xxsiyah;
Bölücü ve parçalayıcı bir zihniyetle yaklaşmayın , İslam dini kardeşlik dinidir ... <<== bu sözlerinizi biraz güçlendirin. Hangi ayet'e dayanarak bunu söylüyorsunuz?

Aquarious
10-11-2007, 20:42
Kesifleri yapanlarin tumu islam dini disindan, ozellikle Hristiyan dunyasindan bilimadamlari, ama sahip cikan ve kurana mal edenlerin nedense tamami islam dunyasi....Bari kuran daki u ifadeleri degerlendirselerde, birazda su kesifleri Islam dunyasi mensuplari yapsa..

gercekisim
11-11-2007, 00:16
Ramazan ayındaki oruç için (mesela geçtiğimiz ramazan ayı için olsun :) )İftar ve sahur vakitlerini Kuran'a göre söyleyebilecek bir arkadaş var mı?Mümkünse ekvator,orta enlemler ve kuzey kutbuna yakın yerlere göre.

Khomaniac
11-11-2007, 02:13
Dolly'i klonlarken meme hücreleri kullanıldı. Acaba bu yazıyor mu kuran'da? Hiç zannetmiyorum.. :D

Klonlama esnasında kullanıcak hücrede dikkat edilen husus, bölünme esnasında dna'nın kendini eşlemek için açıldığı fazdır. Bu fazın süresi dokudan dokuya farkeder. Deri ve meme hücrelerinde bu fazın uzun olduğunu biliyorum.

Ayrıca aziz nesin'in dediği gibi müslümanların tek yaptığı şey bilimsel gelişmelere "bu zaten kuranda yazıyordu" demektir. Kendileri hiç bir şey yapmazlar. Alakasız biçimde kuran'la ilişkilendirmeye çalışırlar.

Diyanet'in tefsirine bakınca ilk mesajdaki surenin bu olayla tamamen alakasız olduğu da çok rahat görülür. Akıllı bireyler için konuşuyorum tabi :)

hysteria
11-11-2007, 05:25
" Ben *mi *söyledim *güzel *kardeşim, *ben *mi *ezan *sesi *duymuş *dedim, *2 *cahil *sühelanın *lafına *bakarak *komple *bir *dini *yermek *için *gri *hücrelerin *maviye *bulanması *gerek."

keske gri renk hucrelerinin sayisi daha fazla olsaydi kardes, yada aralarindaki iletisim daha fazla olaydi da bunlari yazmasaydin o bahsettigin cahil suhela dedigin mantik:

"Bilim *bu *dar *görüş *yüzünden *ilerlemiyor, *kalıp *dışına *çıkamıyorsunuz. *Bana *göre *ateist, *yahudi, *hristiyan, *müslüman *değil *insan *vardır, *görüyorum *ki *size *göre *sadece *ateist *var"
bilimin kalibi o kadar dar ki, gitmedigimiz gunesin de kutlesini hesaplayabiliyoruz, hatta yeni kesfedilmis yildizlarin yaydigi radyoaktif dalgalara gore kutlesinin hangi element agirlikli oldugu bile saptanabiliyor. ayrica karistirdigin bir sey var, bilim ilerliyor, ilerlemeyen din. ama keske diger insanlardada ateist yahudi hristiyan musluman ayrimi yerine insan ayrimi olsa, bunlarin kriterleri olsa vsvs. ama hic bir taraf bunu yapamiyor, richard dawkinsten alinti:(kendi tercumem iyi kalitede olmayabilir:P) ;
bir insanin politik gorusunu, tuttugu takimi vs elestirebilirsiniz ama konu din oldugu zaman elestirmeye hakkiniz olmadigi, yada bunun yanlis oldugu gibi bir tepki ile karsilasirsiniz, dinin monopolide ki hapisten bedava cik karti vardir sanki.

"aç *kitabı *bak *ne *yazıyor, *yatma *çalış *diyor *yaratıcı *o *halde *yolu *kapatan *islam *değil *islamın *yanlış *algılanışıdır."
evet keske, benim de musluman arkadaslarim bu sozu soyluyorlar ve bende boyle dusunuyorum, bunun sebebinide yatma-calisma arasindaki iliskinin cennet ile yada gunahla ve sevapla odullendirilmedigi yada cezalandirilmamasina bagliyorum. yani gunde 5 vakit namaz kilacaksin degil de gunde 5 kere etrafinda gerceklesen olaylara mantikli aciklama getireceksin denseydi, simdi bildigimiz dunyanin en gelismis bolgeleri ortadogu olurdu....yani yanlis islamda da var, yatma calis diyor ama yatarsan atarim seni cehenneme demiyor, yatmak o kadarmuhim degil, inan yeter. ki inananlar da genelde yatiyor, ki yatmasalardi gene de bugunkunden daha gelismis bir cografya olurdu, yada en basiti teror olmazdi.

"A *kişisi *hadislerle *islam *peygamberini *yermiş, *fakat *kullandığı *kaynaklar *yanlış *olduğunu *öne *sürdüğü *kaynaklar *olmasa *olmazdı, *dolayısı *ile *güvenilir *değil *diyorsan *güvenilmeyen *kaynağa *göre *yazılı *hadislere *neden *itibar *ediyorsun *diye *sormazlar *mı *?"

sen dinini hadislere ve o gunku kosullara gore ayetin nasil neye gore indigine gore yasiyorsun dinini, haberin yok, ramazan ayinin ne oldugu kuranda gecmez, bunun icin hadislere basvurulur, eger sahih olan hadislere gore peygamberi elestiremezsek, o zaman ne zaman oruc tutacagini bile kestiremezsin haberin yok.

"Ayrıca *bunu *ben *değil *yazarınız *yapmış *sayın *arkadaşım. *Göz *var *akıl *var, *biraz *okunsa *ne *kadar *bilimsellikten *uzak *olduğu *anlaşılır."
*
o yazarin karsisina bir tane dahi islam bilgini cikip da soylediklerini yalanlayamamistir, ki turan dursun her zaman ortaya attigi konulari gerek acik, gerek degil tartismaya hazirdi. hazir olmayanlar islam tarafindaki kisilerdi. bilimsellikten uzak olan seyler daha kolay yalanlanabilir. fakat hayattayken yalanlanamadi soyledikleri, oldukten sonra hala yalanlanamadi, sen neden bahsediyosun? koskoca islam dunyasi bir tane pehlivan cikaramamis karsisina turan dursunun.

" Budizm *hak, *hristiyanlık *hak *islam *öcü *böcü *ya *bırakın *bu *siyasi *olayları, *amacınız *belli *insanlar *dinsiz *olsun *ki *siz *de *kafalarına *komunistlik, *monarşi *vb *saçmalıkları *sokun *oldu"

hehehe, turan dursun zaten kendisine che yi ornek almistir hep, o bizim gominist liderimizdir!!
monarsi denen sacmalik zaten din ile birlikte yurur sn cahil.
buraya kadar masco ya ithafendi. hala giriyormu siteye bilemiyorum..

" Yani *dünya *üzerinde * her *sanye * her *dakika * bir *yerlerde *ezan *okunur *....
Dünya *üzerinde *ezan *hiç *susmaz *!
islam *geldikten * çooookk * sonraları * Smile * * avrupada * dünya *yuvarlaktır *diyen *adamın *başını *kestiler...
Ozamanlar *coğrafya *derside *yoktu *sanırım *Wink"
bu mantiga gore muslumanlar zaten dunyanin yuvarlak oldugunu biliyorlar demektir, ki eger bilmiyorlarsa dinlerini anlamamislar demektir. yok eger biliyorlarsa, o zaman bu bulus da diger bir cogu gibi neden gayri muslimler tarafindan geldi?

kuranda mucize aramaya devam et, bunun tek sebebi seninde kuskularinin olmasi ve inanmak icin kanit araman dir baska birsey degil.

ayrica, dunya uzerinde ezanin sustugu zamanlar da vardir, dunyanin donus ekseninde, okyanusa gelindigi zaman bazi meridyenlerde *dunyada neredeyse hic insanin yasamadigi yerlere denk gelir. ve buralarda dogal olarak ezan okunmaz.

beelzbb
11-11-2007, 11:01

Dinini bilmeyen bir tebliğci daha. Sevap kazanayım derken günaha giriyor, haberi yok *:lol:

Yfln Abim ,Günahlarına tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir.Yeter ki samimi ol!

SAYGILAR

11-11-2007, 11:21
Sevgili beelzbb,

Allah'ın iradesine ipotek koymak neresinden bakarsan bak günahtır. Hele de Allah'ın affedeceğine Allah adına yemin etmek, Allah'ı önceden bir yükümlülük altına sokmaktır ki bir kulun buna cesaret etmesi dahi akla gelemez ama arkadaş başka birşey adına yemin ediyorsa bilemem. Belki asra falan yemin etmiştir, o zaman Allah'ı bağlamaz elbette.

thunderpoint
11-11-2007, 12:33
Sevgili bol çarpılı kara kardeşim,

Yazını okuduktan sonra soruma tam ve yerinde cevaplar aldığımı düşünerek artık hidayete ermeye karar verdim. Yalnız bu seferde avatarın takıldı kafama.. Elin gâvurunun kurdu yerine bulamadın mı bir Asena..?

Sevgiler...

ozgur_beyin
11-11-2007, 12:43
thunderpoint namlı kafir. *''elin gavurunun kurdu'' olmaz. asenada (dansöz olan değil) ''gavurun kurdu''da
allahın yarattığı mahlukattandır *. bilgine :lol: *:lol:

thunderpoint
11-11-2007, 12:57
thunderpoint namlı kafir. *''elin gavurunun kurdu'' olmaz. asenada (dansöz olan değil) ''gavurun kurdu''da
allahın yarattığı mahlukattandır *. bilgine :lol: *:lol:

Sevgili özgür,

Ben bunu ihmâl etmişim yahu; iyi ki hatırlattın! *:D Aman aman tövbe! (tevbe de olabilir..)

asmara
11-11-2007, 16:19
dünyanın yuvarlak olduğunu ve güneşin etrafında döndüğünü *söyleyen galileo idam edildi.

ancak,

M.Ö 4. yüzyılda aristoteles dünyanın yuvarlak olduğunu söylemiştir.

ayrıca,

trigonometri eski yunanlıların icadıdır. yıldızların konumlarının ve yönlerinin hesaplanması için kullanılıyordu.

yukarıda bir arkadaş (adına tekrar bakamayacağım) konuyla ilgili yanlış bilgilere sahip de düzelteyim dedim.

aparain
24-05-2008, 13:07
Başlığı okurken bir husus dikkatimi çekti.Bakın ne diyor kuran:

26. Ben onu sekara (cehenneme) sokacağım.

27. Sen biliyor musun sekar nedir?

28. Hem (bütün bedeni helâk eder, hiçbir şey) bırakmaz, hem (eski hale getirip tekrar azap etmekten) vazgeçmez o.

29. İnsanın derisini kavurur. (Müddesir suresi- diyanet meali)

Burada çok açık birşeydir ki, kuran ve Muhammed insanın dünyadaki bedeniyle birlikte yanacağını iddia ediyor.Çünkü bedenin tekrar diriltileceğini söylüyor.Öyleyse, beden bir kez yandıktan sonra,cehennem tarafından tekrar tekrar nasıl diriltilecektir?Bu diriltme yetkisi, sadece tanrı da değil miydi? tanrı yetkilerini mi devretmiş burada cehenneme?Kısacası bu ayette kuran, farkında olmadan kendi tanrısına şirk koşmamış mıdır?Oysa islam alimleri, ruhun da cehennemde yanabileceğini ispat etmeye çalışıyorlardı yıllardır.

Bu arada bu ne sadist bir tanrı imiş ki, cehenneminde insanlar yakılarak yok edildikten sonra, tekrar eski hale getirilip yakılmaya devam ediliyor?
Bu nasıl bir piskopat zihnin ürünüdür yahu?
insan tüm bunlara, iyiden iyiye vakıf oldukça, tüm dinlerin insanları neden yakmayla tehdit ettiğini anlamak zor değil sanırım.

Bu arada şunu da belirtmeden geçemiyeceğim.Bu masco denen arkadaş, cidden bilgisizmiş ya.Amerikalılar aya gitmemiştir diyor, ısrarla.Öğrenilmiş cehalet dedikleri bu olsa gerek.Gerçekten de, vartor un imzasındaki gibi,
"iman aşk gibidir.Gözleri köreltir, beyni mühürler."

sevgiyle kalın...

BenDeniz
24-05-2008, 17:37
Başlığı okurken bir husus dikkatimi çekti.Bakın ne diyor kuran:

26. Ben onu sekara (cehenneme) sokacağım.

27. Sen biliyor musun sekar nedir?

28. Hem (bütün bedeni helâk eder, hiçbir şey) bırakmaz, hem (eski hale getirip tekrar azap etmekten) vazgeçmez o.

29. İnsanın derisini kavurur. (Müddesir suresi- diyanet meali)

Burada çok açık birşeydir ki, kuran ve Muhammed insanın dünyadaki bedeniyle birlikte yanacağını iddia ediyor.Çünkü bedenin tekrar diriltileceğini söylüyor.Öyleyse, beden bir kez yandıktan sonra,cehennem tarafından tekrar tekrar nasıl diriltilecektir?Bu diriltme yetkisi, sadece tanrı da değil miydi? tanrı yetkilerini mi devretmiş burada cehenneme?Kısacası bu ayette kuran, farkında olmadan kendi tanrısına şirk koşmamış mıdır?Oysa islam alimleri, ruhun da cehennemde yanabileceğini ispat etmeye çalışıyorlardı yıllardır.

Bu arada bu ne sadist bir tanrı imiş ki, cehenneminde insanlar yakılarak yok edildikten sonra, tekrar eski hale getirilip yakılmaya devam ediliyor?
Bu nasıl bir piskopat zihnin ürünüdür yahu?
insan tüm bunlara, iyiden iyiye vakıf oldukça, tüm dinlerin insanları neden yakmayla tehdit ettiğini anlamak zor değil sanırım.

Bu arada şunu da belirtmeden geçemiyeceğim.Bu masco denen arkadaş, cidden bilgisizmiş ya.Amerikalılar aya gitmemiştir diyor, ısrarla.Öğrenilmiş cehalet dedikleri bu olsa gerek.Gerçekten de, vartor un imzasındaki gibi,
"iman aşk gibidir.Gözleri köreltir, beyni mühürler."

sevgiyle kalın...

Sekar//İçi irin dolu dipsiz kuyu

26-Se usliyhi Sekar(Onu sekar'a yaslayacağım)
27-Ve ma edrayke ma sakar(Sakar'ın ne olduğunu bilir misin?)
28-La tubkıy ve la tezer(Ne bir parça geride koyup bırakandır)
29-Levvahetun lil beşer(İnsana susamış bir susuzdur)

İslam inancına göre,Kişi öldüğünde ruhu alınır,Kıyamet günü diriltileceğinde ruh İade edilir.Böylece beden ve ruh bütünleşir.Cehenneme gidecekse, bir beden değişikliği yapılacak ve cehennemin Sekar kuyusuna gidenlerin,sürekli bedenleri eriyecek bitecek,ardından cezasının devamı için bedeni yenilenecektir.Yeni verilen beden, bu işleme uygun olacaktır.

Tarih boyunca egemen olmuş Zalimleri hatırladığımda;Arıel Şaronlar,George Bushlar,Saddam Hüseyinler.....ve daha binlercesi....Sekarın en dibine gitmelerini en derin isteğimle diliyorum.Böyleleri için Sekar uygun olan bir ceza türü olabilirdi.

kucles
25-05-2008, 03:01
"Onların pek azı hariç hepsini kendime bağlayacağım, tâbî kılacağım. Bana tâbî olacaklar."

Olsun o kadar vartor.
bunu ayet diye karşıma getirince iyice soğuyorum bu allahtan dinden falan. yahu, baştan ayrımcılık yapmış kulları arasında. "bizim günahımız neydi de kendine tabi kılmıyorsun, gücün mü yetmiyor herkesi tabi kılmaya, yoksa zevk mi alıyorsun bu işten?" demeden kendimi alamayacağım. nasıl evrensel bir tanrıdır bu böyle? mevlananın hoş görüsüne, insana verdiği değere bak (şimdi o da müslüman deyip atlamayın biliyoruz :P), gel bir de şu "bizden değilsen yaklaşma, yakarım, haşlarım, kırarım, doğrarım"lı ayetlere bak.. bazen mevlananın, insanlar arasındaki kardeşliği ve hoşgörüyü müslümanlık kisvesi altında anlatmaya çalıştığını düşünüyorum.

kucles
25-05-2008, 03:05
....

İnsan şu soruyu sorar aya gidebildin ise o halde hala neden ayda bir üssün yok, neden uydularla kapsüllerle marsla uğraşıyorsun. Ayda yaşam alanları geliştirmek aya çıkan teknoloji için çocuk oyuncağı olsa gerek :).

ayda yaşam alanı geliştirmek sermayeyi kediye yüklemek demektir :)
hem aya üs kurmak ne işine yarayacak, uyduları var dünyanın her tarafında attığın adımı izliyorlar. mars dünyaya en benzer özellikteki gezegen. belki marsı iyice inceledikten sonra koloni kurmak için marsa yapılacak seyahatlerin durak noktası olarak aya üs kurulabilir ama sonraki iş o

kucles
25-05-2008, 03:48
Var mı artıran, haha.

...

...

"ispatla" diyorsun hala ya :D jeopotansiyel kotlar gravite ölçerle yerçekimi kanununa göre bulunup dinamik yükseklikler hesaplanıyor. şöyle düşün ki denizden geometrik yüksekliği aynı olan iki nokta arasında sıvı akışı olabilir, ancak aynı jeopotansiyel kotta sıvı akışı olmaz. sulama kanalları, yüksek prezisyon gerektiren yollar gibi mühendislik yapılarında dinamik yükseklikler kullanılıyor. bu kanun baz alınarak geliştirilen bu ölçme yöntemleri ve bunların uygulamaları sonucu ortaya çıkan bu yapılar tam planlandığı gibi çıkıyor. sence bu bir ispat olabilir mi? aya gidemedik ya yine tatmin olmazsın :)

aparain
25-05-2008, 03:59
Sevgili kucles;
Bence de mevlana nın öğretisi ile tanrı kitabı olduğu iddia edilen kuran arasındaki farklar çok açık.Gerçi, eğer "mesnevi" yi okuduysan, mevlananın müslümanlığa ve Muhammed e sıkı sıkıya bağlı olduğunu görürsün.Ancak, ben her zaman şunu söylerim.İslamın, bugüne kadar gelmesinde ve üstelik peygamberin uygulamalarına rağmen hoşgörü dini olarak tanınmasında en büyük pay tasavvufçulara, en başta da mevlana'ya, yunus'a ait.Çünkü, "kafirlerle dostluk yapmayın, sizden olmayan hür kadınlardansa, sizden olan cariyelerle evlenin, kendinize onlardan dost edinmeyin" tarzı ayrımcı söylemleri bulunan bir dini alıp, "gel! ne olursan ol gel" demek bence sanıldığı kadar küçümsenecek bir davranış değil.

Kuran mealini, inandığım zamanlarda gerçekten şevkle okurken beni ilk üzen ve düşünmeye iten konu, aşırı derecede benden korkun, cehennemden korkun diyen tanrı anlayışının hiç de sanıldığı gibi sevgiyle alakasının olmadığı olmuştu.

sevgiler

iceman
26-05-2008, 10:46
uzayda ses duymak ??? :D niye öyLe diyorsunuz arkadaşLar aLLah o an hava vermiştir ortama ve armstrong duymuştur ezanı !!

qw19
27-05-2008, 05:14
Ben Amerikaya gitmedim, Amerika'da yerçekimi ivmesini nasıl ispatlarım? Bi el atın şu konuya.

Selamlar.

aparain
29-05-2008, 01:37
pes yani sevgili peker,
yoksa siz insanların amerika ya gidebildiğine mi inanıyorsunuz:):)
o bizim gibi dinsizlerin iddiası bir kere:)

sevgiler

TaMaRe
29-05-2008, 10:22

''Ayın yerçekimi kuvvetini gittikmi, ölçtük mü ?'' sözün cahilce bir sözdür. Ayın yerçekimini ölçmek için aya gitmemize gerek yoktur ki. Dünyanın çekirdeğinin bize olan uzaklığını da ölçmedik ama ne kadar uzakta olduğunu biliyoruz. Tamam bende bir ateistim fakat bu cahil sözün hoşuma gitmedi. ( S A Y G I L A R I M L A )

no_hesitate
02-06-2008, 02:20
Arkadaslar bu siteyi 2 gündür okuyorum ..her zaman insanların inançlarına saygı duyan ve inancın yalnızca bireyin kendisini bağlayan bir olgu olduguna inanmışımdır.. ama nasılki redikal dinci kesim kendi dogmatik düşüncelerini kabul ettirme konusunda insiyatif tanımıyorsa , bu sitede sizde işi inkarcılıgınızı ve inançsızlıgınızın kati ve kesin dogruymuş gibi göstermeye calışıp bizim inandıgımız kutsal degerleri rencide edici üslüplar kullanmaya kadar götürmüşsünüz..

buraya kadar eyvallah, PEKİ NASIL BU KADAR EMİN OLABİLİYORSUNUZ?
Ben müslümanım ama bu kesinlikle cennete gideceğim garanti degil..... şurda yaşayacagım 60- 70 yıl ömür ve hayatımı kendi dogrularıma göre yaşıyorum ve mutluyum ama sizin iddalarınıza göre beyni uyuşmuş, mantıktan ,bilimden uzak, sığ bir dindar degilim… çogımuz böyle degiliz ..
( hep bilimin arkasına sıgınıyorsunuz ama islam , bilim ve akla karsı gelen hiç bir madde içermez..neden dini bilim ve bilim adamı düşmanı ilan ettiğinizide anlamış degilim..)
biz sadece bu dünyanın bir tesadüf! sonucu oluşamayacagına inanıyoruz.ve bu dünyada da maddeden cok daha öte ve manevi bir boyut olabilecegine inanıyoruz .ve ben kendi dogrularıma ve "mantıgıma"göre hak olan bir dine inanıyorum..

şimdi biraz daha net ifade etmek istiyorum kendimi..

Burada önemli olan nokta nasıl bukadar emin olabiliyorsunuz siz ? şunu unutmayın kuran daki ayetler yada emirler sizin dogrularınıza, uysun yada uymasın ,işinize gelsin yada gelmesin gercektir.. sizin özgürlük kavramlarınıza, bilimsel yaklaşımlarınıza, cıkarlarınıza uymasada Allah( c.c) vardır ve tektir..

EGER BEN YANILIYORSAM SİZE GÖRE KAZANACAK BİR ŞEYİM YOK AMA KAYBEDECEK HİÇ BİR ŞEYİM DE YOK, GÜZEL BİR DÜNYA HAYATI YAŞAMIŞ VE GÖÇ ETMİŞ OLURUM.. AMA SİZ YANILIYORSANIZ İŞTE O ZAMAN YASAYACAGINIZ ACI ( MADDEN VE MANEVİ) TAHMİNLERİNİZİN COK ÖTESİNDE OLACAKTIR.. ben inananarak hiçbir sey kaybetmiycem,.. peki ya siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz.. delil olarak bu sitede yayınlananların sizin radikal inanç sisteminizi desteklemek için fazla yetersiz , aciz oldugunu düşünüyorum... eger dayanagınız bu sitedeki maddelerin dısına cıkamıyorsa , dogrusu sizi çok cesur buluyorum..

Saygılarımla,..

KızıL
02-06-2008, 02:37
valla sizler nasıl ki dünyada hiç ıspatı olmayan(sadece bir kitap) bir şeye inanıyorsanız bizde çok açıdan olmadığını ıspatladığımız bir şeye inanmıyoruz ayrıca bilmem farkındamısınız burasu Turan Dursun un sitesi! burda tartışmalar yapılmakta fikir alışverişi yapılmakta ancak dindar kılığında olmamızı feln mı beklıyorsunuz anlıyamadım.. inançsızlıktan bahsediyoruz.... ayrıca biz yanılıyorsak yerimiz hazır zaten merak etmeyiniz...şunu unutmayın kuran daki ayetler yada emirler sizin dogrularınıza, uysun yada uymasın ,işinize gelsin yada gelmesin gercektir.. sizin özgürlük kavramlarınıza, bilimsel yaklaşımlarınıza, cıkarlarınıza uymasada Allah( c.c) vardır ve tektir.. sen bunlardan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?? sen bu kadar emin olduktan sonra bizz sıramızı çooktann saldık...

no_hesitate
02-06-2008, 03:21
demokratik bir yaşam , tabulardan uzak ve hür ifade özgürlüğü amacına yönelik bir site oldugundan bende kendimi özgürce ifade ettim.

valla sizler nasıl ki dünyada hiç ıspatı olmayan(sadece bir kitap) bir şeye inanıyorsanız bizde çok açıdan olmadığını ıspatladığımız bir şeye inanmıyoruz ..

ispat kavramı tartışılır burda ama neysee..
sonuçta benim inandıgım degerler ugruna kaybedecek birseyim yok .. varsın kazanacak birseyimde olmasın.. :)

sevgiler,saygılar

aydoe
02-06-2008, 03:32
Allah'mı var, Tanrı mı?
1,5 milyar müslüman dışındaki 5 milyar insan neye inanıyor?
İnanç şartmı insan olmak yeterli değil mi?
Allah niçin kurban istiyor da müslümanlar her yıl hayvan boğazlıyor çok ilkel değil mi?
Allah niye tapınmamızı istiyor devamnlı beni anın diyor?
Daha bir sürü soru,inanmak doğduğun ve içinde yaşadığın topluma uymak ve size verilmiş olan kültürü ve dini sürdürmek kolay ve doğru olduğuna inandığınız müddetçe de sizi mutlu edecektir.
Çünkü içinde yaşadığınız topluma uyum gösteriyorsunuz ama ya toplum yanlış düşünüyor ve yanlış inanışlara sahip ise..
Dünyada ilerlemeyi sağlayan ve bilimsel buluşlara imza atan çoğu insan içinde yaşadığı toplumdan farklı düşüncelerdeydi.
Bizlere inançsızlığın kazandırdığı özgür düşüncedir ,mantıktır hayatı bilerek yaşamaktır.

Lestat
02-06-2008, 03:42
sonuçta benim inandıgım degerler ugruna kaybedecek birseyim yok .. varsın kazanacak birseyimde olmasın
Nasıl bir mantık bu yalan yanlış bişeye inanmak somut bir şey kaybetmedediğin sürece uygundur yani.Bir müsliman olarak bu mantığın sence dine ne kadar uyuyor

evrensel-insan
02-06-2008, 05:05
Sevgili aydoe;

Bu dediklerini, ne allah ne de tanri soylemiyor, onlarin adina konusan ve insanoglunu kullugun yukumsuzlugunden, koleligin yukumlulugune tasimak isteyen insanoglu soyluyor.

Yine o verdigin rakamdaki insanoglu da bu soylenenlere-soyle veya boyle- kulak kabartiyor veya teslim oluyor.

Eeee, ne yaparsin emir buyuk yerden. "Emir kulu" ve "Kendisinin kolesi" Insanoglu, boyle bir yaratik iste; kendi emriyle, kendi kendini boyunduruk tutsagi yapiyor. Bunu da bilimum sezgicilik ya da mistisizme bagliyor.

Yani"kendim ettim, kendim buldum" sarkisini soylemekten bikmiyor, ta ki yeni bir sarki ogrenene kadar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

no_hesitate
02-06-2008, 05:11
sonuçta benim inandıgım degerler ugruna kaybedecek birseyim yok .. varsın kazanacak birseyimde olmasın
Nasıl bir mantık bu yalan yanlış bişeye inanmak somut bir şey kaybetmedediğin sürece uygundur yani.Bir müsliman olarak bu mantığın sence dine ne kadar uyuyor
hayır o cümlenin anlamı bu degil.. öncelikle birşeye inanmak onun yalan olmadıgına inanmakla başlar..
eger inananlar olarak biz yanılıyorsak ve siz haklıysanız "varsayımı" altında söylenmiş bir cümle bu : eger ahiret hayatı yoksa dahi( farzedelim )ben inandıgım degerler ve yasadıgım hayatla hiç bir şey kaybetmemiş olurum .. demek istedim..

aydoe,
müslüman olupta yada ( herhangi bir dine inanan ) bircok bilim insanı bircok buluşa imza atmıştır tarihte örnegi çok.. ilerlemeyi sağlayan sadece ateist bilim adamlarımıydı ?

hayvan boğazlama kavramı nedemek? ateistler aynı zamanda vejeteryan mı yoksa ? kasaplarda da binlerce hayvan boğazlanıyor o zaman. ama işin içine din girince olay bir anda ilkellik ve vahşet oluyor degilmi? kurban kesilmesi dini bir ritüeldir evet ama asıl amacı kesilen kurban etinin ihtiyac sahiplerine dagıtılması , toplumsal yardımlaşma ve paylaşım.. tümüyle olaya nasıl baktıgımızla ilgili yani..

ve son olarak inanç sartmı insan olmak yeterli degilimi sorusuna verecegim cevap bana göre insan olmak yeterli..en azından ben insanlarla olan ilişkileirmde böyle bir ayrımcılıga gitmiyorum.

tabiki kendi mantıgınıza uymuyorsa inanmayın. bu herkesin en temel hakkı, kendi benliğimizle ilgili istediğimiz kararı veririz. ama ben bu düzenin ve dünyanın tesadüfler sonucu bu kadar mükemel bir işleyiş içinde olabilecegine inanamıyorum . buda benim mantıgıma ters..

saygılarımla..

XxSiyaHxX
31-10-2008, 06:11
Allah'mı var, Tanrı mı?
Allah niçin kurban istiyor da müslümanlar her yıl hayvan boğazlıyor çok ilkel değil mi?
Daha bir sürü soru,inanmak doğduğun ve içinde yaşadığın topluma uymak ve size verilmiş olan kültürü ve dini sürdürmek kolay ve doğru olduğuna inandığınız müddetçe de sizi mutlu edecektir.
Çünkü içinde yaşadığınız topluma uyum gösteriyorsunuz ama ya toplum yanlış düşünüyor ve yanlış inanışlara sahip ise..
Dünyada ilerlemeyi sağlayan ve bilimsel buluşlara imza atan çoğu insan içinde yaşadığı toplumdan farklı düşüncelerdeydi.
Bizlere inançsızlığın kazandırdığı özgür düşüncedir ,mantıktır hayatı bilerek yaşamaktır.

Bayılıyorum size ya :)
Çok MALzeme çıkar bana burdan... ama koruyalım seviyeyi...
Cevap vermeye çalışayım.

Allah = Tanrı :) 99 ismi var yaratıcının ama İslam dini niyetlere göre esneklik gösterebilir.
Yar diyoruz mesela yada Yaratıcı - Huda :) Tanrı'da bunlardan biri...

Dünya'nın büyük bir çoğunluğu bir yaratıcıya inanıyor.
En azından inançları var.

Allah ne için kurban istiyor :) Kurban'ı Allah'a vermiyoruz arkadaşım.
Onun ihtiyacı yok. Muhtaç insanlara dağıtılır. Manevi duyguları güçlendirir ...
Yıl başında gelenek olduğu için hindi kesen avrupalılarınki katliam değil tabi :)
Müslümanızya katiliz işte.

Allah neden tapınmamızı ve onu anmamızı istiyor...
Çünkü dünya sınav dünyasıdır. Bu sınavda bir sürü zorluk vardır.
yaratıcını hatırlayarak ona sıkı sıkı bağlanmak söz konusu sınavın kazanılması içindir.
Yaratıcısına bağlı olan insan dünyevi zevklere aldanmaz.

İnançsızlığın verdiği özgürlük :)
Ben bu sözlerin yüzünden uykularının bölündüğüne içini hep bişeylerin kemirdiğine eminim.
Bir gün mutlaka arkadaşım....
Umarım çok geç olmadan gelir o gün...

Selametle

K.C.
31-10-2008, 11:18
Sayın Siyah,
Allah'ın 99 ismi arasında TANRI ismi yok. Yanlış bellemişsiniz.

Yıllardır yazıyoruz yine yazalım.
Allah ismi ne Tevratta ne İncil'de geçer. Ne hikmetse Allah bu özel ismini önceki kavimlere bildirmeyi unutmuş, onlara gönderdiği kitaplarına koymayı ihmal etmiş.

Ve yine ne hikmetse bir tek Araplar biliyor bu adı. Ama onu da en büyük putlarının adı olarak kullanıyorlar.
Allah onca nimet verdiği ve üstün kıldığını söylediği İbranilere adını söylememiş de tutmuş putperest Araplara söylemiş. :)
komik yaw:)

aydoe
31-10-2008, 13:00
Ben sınavdan geçtim dinlerden muaf oldum o dersi almıyorum.
Sınavı vermiş olduğumdan ve mezun olduğumdan da sınav stresim yoktur,uykularım çok rahat ve düzenlidir.
Bu sitede de aslında gerçekte böyle bir sınav olmadığını sizlerin eskiden kalma sanal bir sınav korkusu içinde yaşamakta olduğunuzu anlamanıza yardımcı olmaya çalışıyorum.

din-"dar"
10-11-2008, 23:39
yorumları çok fazla okuyamadım. ben doğrudan soruya cevap vermek istiyorum.
""...(Şeytan dedi ki) Mutlaka onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını kesecekler ve yine mutlaka onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler..." (Nisa Suresi 119.ayet)"
bu ayetin klonlama olayıyla ne alakası var allah(!) aşkına :) burada sadece allahın yarattığına inanılan bir şeyi değiştirdiğimizde, örnek kulağını kestiğimizde o yaratığın(burada kulağı kesilen hayvan), yapısını değiştirmiş olacağımızı anlatan şiirsel dilli basit mantıksal bir olay var. kaldı ki; klonlama zaten "değiştirmek" değildir ki! kulağını kesip(burada doku örneğiyle alakası olmayan bir ifade var ama tartışmayacağım şimdi) allahın yarattığının aynısını yaptıracağım demiyor ki. klonlamak=kopyalamak; genetik materyalin aynısının salgılanmasını ve bu materyalin gelişebilecek şekilde yerleştirilmesi ;)

menxxx59
19-01-2009, 02:04
şimdi ben size bir fıkrayla cevap vereyim fıkra buya bilim adamları insan yapmış(klonlamış icat etmiş,yaratmış nederseniz adına) çıkmışlar allahın huzuruna allahım demişler tamam sen büyüksün yücesin ama bak demişler bizde insan yarattık senin gücüne yaklaştık bak demişler allah cc demiş peki nasıl yarattınız benim yarattığım topraktan benim yarattığım sudan benim yarattığm insandan(klonlama) dimi demiş bilim adamları evet allahım demişler şimdi demiş siz kendi yarattığınız sudan kendi yarattığınız topraktan insan yaratacaksınızki gelip bana biz yarttık deyeceksiniz.anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az

dr humanist
19-01-2009, 02:20
sevgili menxxx59;

zaten bu allahla konuşmalar sadece fıkra ve masallarda oluyor.sahi bu allah gizlenmekten ne zaman vazgeçecek?bunun da var mı bir fıkrası :)

saygılarımla

sıcahsıcah
21-01-2009, 11:10
[quote=aydoe;111375]Allah'mı var, Tanrı mı?
Bizlere inançsızlığın kazandırdığı özgür düşüncedir ,mantıktır hayatı bilerek yaşamaktır.[/qkurban çokmu ilkel sen eti alırken marketten hazır alıyon ya o etin nerden ve nasıl geldiğini zannediyorsun peynir gibi bi makinaya bişeyler katıp sonra mayalanıp et olduğunu zannediyorsan gerçek öyle değil vir danayı kesimhanede bacağından asar be boğazına bıçağı sürterler çok keskindir ve elektriklidir bıçak fazla uğraşmaz ama artık hayvan başaşağı kıvranır durur keşke daha az acılı yapsalar şu işi ama öyle işte maalesef kurbanda bende çok uygulamalara kızıyorum maalesef gözü dönmüş bir şekilde saldırıyorlar hayvanlara hiç kesmeseler daha iyi dediğim çok olay var ama hep şu hataya düşülüyor müslümanlara bakarak islam yargılanıyor buda sağlıklı değil o zaman marksizm çoktaaaan sizlere ömür ne marksistler tanıyorumki adam marksın resmini evine asmış altında lüks araba karısını başkasıyla alşdatır üçkağıtta maşşalllahları var ne yapalım şimdi siz söyleyin
bir bilim adamının yaşadığı toplumdan farklı bir düşüncede olması doğal farklı bir inançta olduğunu nerden bildin adam buluşunun üzerine bunu bir ateist yapmıştır mı yazıyor yoksa bir buluş yapmak için inançsız olmak gerektiği düşünceside çok dogmatik canım yaaaa

sıcahsıcah
21-01-2009, 11:19
[quote=aydoe;135290]Ben sınavdan geçtim dinlerden muaf oldum o dersi almıyorum.
Sınavı vermiş olduğumdan ve mezun olduğumdan da sınav stresim yoktur,uykularım çok rahat ve düzenlidir.
Bu sitede de aslında gerçekte böyle bir sınav olmadığını sizlerin eskiden kalma sanal bir sınav korkusu içinde yaşamakta olduğunuzu anlamanıza yardımcı olmaya çalışıyorum.[/quo
nasıl ya kesin yargıya varmak hiç sana yakışmıyor şüphe etmeyi bırakmışsın hiç bilimsel değil buı ne rahatlığı ya gerçi doğru zihnini boşaltmışsın bu şeye benzer bir tavşandan mesel a bir tavşanın korku meknizmasını alsan bi şekilde bu tavşanda oldukça rahatlar biliyormusun ama sence bu tavşan için iyimidir kötümüdür burda bu sistemi otomatik olarak alıyorsun fark burada zihin boşaltma olayı bence iyi değil gerçi sen boşaltmıyorsun bir başkası mutlaka bilgi birikimini sana çok ustaca zerketmiştir yani senin korku mekanizmanı çıkartmış hmm çok tehlikeli

warriorxxx
29-07-2009, 16:14
yav ne kadar boşsunuz yav şeytan emredeceğimde senin yarattığını değiştirecekler demiş yani insanı kötü yola sevkedicem demiş bana açıklayın ozman gidin bir araştırın sonra inkar edin kopyalama ilk nasıl olmuş