Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek ezan sesine önlem...
birtanfb
05-10-2007, 17:25
Arkadaşlar, herkese merhaba;
Bir sıkıntımda, bana yol gösterceğinizi umarım.
Evimin yakınlarında , cami var. 15 yıldır ,faal çalışıyor.
Ramazan ayı başlamasıyla birlikte, camideki diafon sayılarını mı artırdılar, amfi mi bağladılar yada mevcut sistemi mi güçlendirdiler? Bilmiyorum. Ama ,ezan sesi evin içinde, adamı çıldırtıyor.
Kapı pencere kapatıyorum tv sesini sonuna *kadar açıyorum ama bu gürültü devam ediyor.
Konu, ezana olan ,gereken saygı değil, verdiği gürültüyle, yaşattığı rahatsızlıkdır.
15 yıldır, penceremİ yada kapımı kapamadan dinlerken bugün soğuyorum.
İnanın, imamın yutkunuşunu, nefes alışını duyuyorum.
Bide imamlar, denetlenmeli, düşüncesindeyim.
Bu kişiler ezan okuyor, bizlere sevdirmesi ,aşılaması gerekiyor.
Bunun *düzeneği heryerde aynı tonda olmalı.
Ama bi ezan okuyuşu var imamın, inanın ikincisine tahammül edemezsiniz.
Umarım bu hassas konuda ,derdimi anlatabilmişimdir.
Ben şimdi nasıl eski huzuru bulabilirim?
Çünkü, ezandan kaçıyorum.
İmamla görüştük ,''her şey aynı bi artış yok'' diyo. Ya ben, gerizekalıyım ya beni kandırıyor.
Bu konuda, nasıl bi yol izleyip, eski 15 yıldır olduğu gibi, ezana olan saygımı bi imam yüzünden geri kazanabilirim.,Kime başvurmam lazım
InVitatio
05-10-2007, 17:33
Allah'dan sabir dile ;)
Not: Senin burada yeni baslik acman YASAK :-) söylemedi deme
Caminin minare kismini bazukalamak sureti ile yiktigin zaman ses kesiliyor.
ozgur_beyin
05-10-2007, 17:46
Sevgili birtanfb, tüzüğümüzün 9. maddesine göre 10 mesaj kotasını doldurmadan başlık açamazsınız.
Bu yüzden başlığınızı kilitliyorum. ''Tanışalım'' formuna kendinizi tanıtıcı başlık açabilirsiniz
9- Yeni Üyelere Başlık Açma Koşulu
Siteye yeni üye olmuş bir üyemizin forumlara en az 10 mesaj yazma zorunluluğu vardır. En azından kendini tanıtmış olacağı düşüncesindeyiz. Forumlara mesaj yazmadan başlık açmayınız. Ancak üyemiz kendini tanıtmak amacıyla mesaj yazmadan ''tanışalım'' bölümüne başlık açabilir.
Hiç çekinmeden ikametine en yakın müftülüğe ve kaymakamlığa yazılı şikayette bulun.
Desibel farkını özellikle belirt. Çünkü bu tür şikayetler çok fazla ve yasak olmasına rağmen bazı *imamlar özellikle yapıyor. Aslında ilk görüşmede imam olumlu yaklaşmazsa müftülüğe ve kaymakamlığa şikayette bulunacağını belirtmiş olsan çekinebilir ve az da olsa bir kısma yapabilirdi belki.
Bence susulmamalı. Böyleleri sustukça azıyor. Hoşlandığı müziği sonuna kadar açıp zorla millete dinleten görgüsüzlerden ne farkı var bunların.
Ben ilahileri, mevlütü, namaz seslerini dışarıya vermelerine müdahale ettim, kestiler. Ama bizim biraz nazımız geçtiği için olabilir, sizinkin de imamı aşmak gerekebilir.
ozgur_beyin
05-10-2007, 18:16
Sevgili ertanfb, başlığını taşıyıp kildini açtım.
-Maximus-
05-10-2007, 19:23
genelde cami kapıları kilitlenmez, al şöyle kaliteli iyi patlayacak bir kalıp dinamit çık
minareye güzelce yerleştir, tam hoca okumaya başlarken patlat, havai fişek niyetine
seyret. *:lol:
kulak tıkacı diyecem ama fazla teslimiyetçi olacak * :)
Sana beş tane tavsiyem olacak. Hangisi kafana yatıyorsa onu yap..
1. İmamın kızı varsa onunla evlen.
2. Alevi olmayı dene.
3. Kiracıysan hemen evi değiştir.
4. On metrelik bir kulaklık yaptır, tv nin kulaklık kısmına tak, evde istediğin gibi gezebilirsin.
5. Türkiye yi terket. (Akp liler diyorlardı ya..)
Burası hür bir memleket istediğini yapabilirsin.
yada imama evini bir kiliseye kiraya verecegini ve sürekli çan sesi ile insanları anlamlı anlamsız rahatsız edecekleri konusunda tetdit et....
yada imam bayıldı......
birtanfb
06-10-2007, 01:46
ozgur_beyin kardeşim yaptığım hata için kusura bakmayın,
formun o maddesini inceleyememişim.
İşin gerçeği form kurallarını okumadım bile.
Uyarın için teşekkür ederim, kurallara uymaya dikkat edicem bunu bilmeni istedim.
Ama sorumla ilgili arkadaşlarımın verdiği cevaplar gerçekten çok ilginç
ezan her okunduğunda açıp bunları okuyucam
gülüp rahatlayacağımdan eminim.
birtanfb
06-10-2007, 02:21
Arkadaşlar artık sabredemiyorum;
güzel bi mail yazıp ilgili bütün herkesi ekleyerek göndermek istiyorum.
Kendi kararımca mail listesinde kimlerin olacağını bulmaya çalıştım.
Güzel bi mail yazsam cevap alabilirmiyim sizce mail listesini açıklıyorum.
info@bagcilarmuftulugu.gov.tr * * * * * * * * * * * *bağcılar müftülüğü
idarihizmetler@istanbulmuftulugu.gov.tr * * * * *istanbul müftülüğü
baskan@bagcilar.bel.tr * * * * * * * * * * * * * * * * *bağcılar belediye başkanı
bilgi@bagcilar.gov.tr * * * * * * * * * * * * * * * * * * bağcılar kaymakamlığı
baskan@ibb.gov.tr * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *ist. b.belediye başkanı
ihbarsikayet@istanbul.gov.tr * * * * * * * * * * * * *istanbul valiliği
bagcilarmuf@diyanet.gov.tr * * * * * * * * * * * * * diyanet başk. bağcılar
webmaster@diyanet.gov.tr * * * * * * * * * * * * * *diyanet bşk. Başbakanlık
ihbarsikayet@istanbul.gov.tr * * * * * * * * * * * * * istanbul valiliği
mustafa.said.yazicioglu@tbmm.gov.tr * * * * * * diyanet den sorumlu *devlet bakanı
Hemde örnek teşkil edilemesini ve denetlenmesini isteyeceğim. ama nasıl mail yazmalıyım metnini hazırlıyamadım hala
Bide bi iki tane gazete tv eklemelimiyim sizce
teşekkürler yorumlarınız için
no_panik
06-10-2007, 02:26
Bence denemekte fayda var ama mail yolu ile bir sonuç alınamayabilir.
Kendinizin bizatihi iştirak etmesi gerekebilir. Sorunu güzel bir dille anlatırsanız bence mutlaka olumlu yaklaşacaklardır.
InVitatio
06-10-2007, 02:27
hmmm güzel soru
evet önce ezanin gümüzde gerekli olup olmadigini sorgulada yazinda sonra bu tür ezanlardan rahatsiz oldugunu yaz, sonra yeni bir imam ile yeni ses düzenlemesini ayarlanmasini talep et, senin gibi müslümanlari nasil rahatsiz ediyorsa belki diger müslümanlarda bu tür ezan seklinden rahatsiz oluyorlardir.........
veya en son söylecegin lafi en basta söyle ve deki
Ezan Sesleri Kesilsin Yurdumun üstünden !
hem sen derdinden kurtulmus olursun , hemde öyle bir aydinlanmis olursunki , kendi gözün önünü göremez hale gelebilirsin.......
ozgur_beyin
06-10-2007, 03:54
Sevgili birtan, cevap alacağını *(olumlu) zannetmiyorum. Diyanet şu an nurcuların dümen suyunda.
Diyecekleri şu ''kefereye bak, ezandan rahatsız oluyormuş'' *hepsi bu.
"ozgur_beyin" Sevgili birtan, cevap alacağını *(olumlu) zannetmiyorum. Diyanet şu an nurcuların dümen suyunda.
Diyecekleri şu ''kefereye bak, ezandan rahatsız oluyormuş'' *hepsi bu.
En doğru cevap!
aspendos
24-10-2007, 20:39
yapıcağın pek bir şey yok güzel kardeşim .
seni rahatsız eden ezana biraz daha kulak ver ve belki imanlı olursun rahatsız olmazssın .
aynı şikayeti de bizim imam bir arkadaşımızda mevcut . evinin altında bar varmış sabaha kadar techno trance müzik çalıyorlarmış şikayet merceği yok napıcan özgür ülke .
ne ezanı susturabilirsin nede disko barlara ses kıs getirebilirsin .
bu arada meyhane ve pavyonların sesini ısmaya bir dene istersen adamı kökden götürürler .
sen en iyisi ses çıkarma kulak pamuğu tak veya evini değiştir caminin yeri değişmeyeceğine göre başka çare yok .
bak hoca ne demiş----
vaaz
Of’lu hoca Cuma namazında içki içenleri fena azarlıyordu:
- Paranızı sokağa atıyorsunuz! Kazanan kim? Meyhaneci... En büyük dükkan kimin? Meyhanecinin...
En güzel ev kimin? Meyhanecinin... Ya en güzel araba? Meyhanecinin. Bu paraları veren kim? Ha sizin gibi kafasızlar!
Aradan iki hafta geçer, bir adam koşarak hocanın yanına gelir ve ellerine sarılıp öperek:
- Allah razı olsun hocam, senin verdiğin içki vaazı sayesinde hayatım kurtuldu!
Hoca memnun:
- Aferin, içkiyi bırakmanın mükafatlarını ahirette de göreceksin oğlum, der. Adam düzeltir:
- İçkiyi bırakmadım hocam, meyhene açtım!