PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HAYAT TESDÜFEN BAŞLAYAMAZ MI???

27-04-2005, 15:43
Siz hep yaşamın tesdüfen olşamayacağını iddia ettiniz.Yaşamın tesdüfen başlayamayacağını söylüyorsunuz.Bir arkadaş şöyle bir örnek vermiş:

Bir laboratuvarda iki ayrı tüpte bulunan farklı maddelerin bileşik oluşturması için belirli oranlarda birleşmesi gerekir.Bir rüzgar çıktığını ve tüplerin yere düşerek kırıldığını ve bu maddelerin karştığını söylüyor.Bu maddelerin gereken oranlarda karışabilmesi çok küçük bir orandır ve tüpler milyarlarca kez yere atılsa bile gereken oranlarda karışabilmesinin çok küçük bir oran olduğunu söylüyor.Sonra esas konuya gelerek;sadece bir bileşiğin tesadüfen oluşmasının bile neredeyse imkansız olduğunu,yaşamın tesadüfen başlayamayacağını söylüyor.
Ancak bilmediği yada bilmek istemediği bir gerçek var.Evren dünyamızın milyarlarca katı büyüklüktedir ve her an çeşitli olaylar,tepkimeler vs. gerçekleşir(Yani milyarlarca tüp yere atılır)Bu olaylar neticesinde dünyada gereken koşullar TESADÜFEN SAĞLANMIŞ VE HAYAT BAŞLAMIŞTIR.ANCAK AYDA HAYAT İÇİN GEREKEN KOŞULLAR TESADÜFEN SAĞLANAMAMIŞTIR.Belki bizim bilmediğimiz gezegenlerde de koşullar sağlanmış ve hayat başlamıştır.Bu küçük bir ihtimal değil çünkü uzaylıların var olduğuna dair pek çok kanıt vardır.
Özetle dünyada hayatın TESADÜFEN başlaması ve Ayda hayatın TESADÜFEN başlamaması GAYET MANTIKLIDIR

HYB
27-04-2005, 16:28
Hayır kardeş senin verdiğin bu örnek aksine dünyanın evrenin tesadüfen oluşamayacağını ispatlar aslında tüp deki iki bileşenin bir araya gelmesi için bırak yanyana gelmesi içinde bile bir sebep olması gerekiyor kullandığımız eşyalar araçlar kendine kendine çalışamaz mutlaka onları kumanda edecek bir şeylerin olması gerekir bir ev yapacaksınız kum çimentoyu suyu ne gerekiyorsa bir araya bırakın kendi kendine olmayacağını adın gibi biliyorsun koskoca evren güneş ay dünya bunlar hepsi kendi yörüngelerinde şaşmadan gidiyorlar dünya saniyenin binde biri hızında yavaşlasa yada hızlansa ve ya yörüngesinden milimim binde biri şaşırsa dünya param parça olur bütün evren de aynı şekilde bu kadar mükemmel bir sistemin kendi kendine oluşaacağını düşünmek akıl mantık işi değil kaldıki doğadaki canlılar bile mükemmel bi r siste m içinde yaşamlarını sürdürüyor bir arının bal yapması bir ipekin koza örmesi örümceğin ağ örmesi bile bir mimarın eserine taş çıkartacak nitelikte nasıl olurda bu hayvan kendi kendine kimsenin ona yardımı öğretmesi göstermesi olmadan bunları yapabilir bir insan bile belli bir yaşa gelene kadar o kadar eğitim merhalesinden geçiyor bir hücrenin bile tam anlamıyla yapısın çözemediler dna ların kromozomların tam yapısını bulamadılar bu kadar mükemmel bir hücre yapısının kendiliğinden oluşmasını nasıl kabul edebiliriz. bir bebeğin embriyo da oluşumu bu kadar basit ve kolay olmuyor hepsi bir düzen içinde sistematik bir şekilde bir kudretin eseriyle ortaya çıkıyor

27-04-2005, 16:45
“koskoca evren güneş ay dünya bunlar hepsi kendi yörüngelerinde şaşmadan gidiyorlar dünya saniyenin binde biri hızında yavaşlasa yada hızlansa ve ya yörüngesinden milimim binde biri şaşırsa dünya param parça olur bütün evren de aynı şekilde bu kadar mükemmel bir sistemin kendi kendine oluşacağını düşünmek akıl mantık işi değil”

Demişsin.Evet dünya yörüngesinden çok az bir sapma yapsa bile paramparça olur doğru.Ancak evrende milyarlarca belki daha fazla gezegen bu şekilde yok oluyor zaten.Nasıl ki tesadüfen o gezegenlere bir göktaşı çarpıyor ya da bir yıldıza yaklaşıyor ve parçalanıyorsa dünya da tesadüfen böyle bir yörünge çiziyor ve yok olmuyor.Evrende trilyonlarca gezegen olduğunu düşünürsek bu çok mantıklıdır kardeş.

HYB
27-04-2005, 17:08
Evet iyi de kardeş dünya bu yörüngeyi nasıl çiziyor kendi kendine çarpışan yıldızlar gök taşlarının kuyruklu yıldızların meteorların aklı yokta sade dünyanın ayın ve güneşin ve diğer gezegen ve yıldızların mı aklı varda yörüngesinden şaşmıyor bunlar ve çarpmıyorlar birbirlerine yani ilginç tesadüf dediğin şeyde bu kadar kolay olmasa gerek bu kadar hızla ilerleyen ve bu kadar büyük bir cismin bu hızla yörüngesinden zere kadar şaşmamasını nasıl anlatabilirsin sen bir arabayı e5 de 200 hızla bırak kendine ve ona bir yörünge çiz bu çizgiden sapmaması için bakalım neler oluyor. izah edebilirmisin bana madem tesadüf bunlar bunuda açıkla bana

27-04-2005, 17:50
Eğer trilyonlarca e5 yoluna trilyonlarca araba bırakırsan içlerinden bir tanesinin istediğimiz yörüngede gitmesi çok yüksek olsılıktır.

HYB
27-04-2005, 17:56
Bence zor bir olasılık bu bırak milyonları bir tanesi bile o yörüngede ilerleyemez

27-04-2005, 18:01
Bu işin sencesi bencesi olmaz.Ne kadar çok olay olursa o kadar çok farklı durumlar ortaya çıkabilir.OLASILIK BİLMİYORMUSUN

HYB
27-04-2005, 18:16
evet sencesi bencesi olmaz ama gerçek bu tesaduf diye bir şey yok öyle olsaydı güneş tesadufen dooğudan doğup batıdan batmazdı bunun belli bir sistemi var dünya tesadufen kendi ekseni etrafında ve güneşin etrafında dönemez. bir arabanın bile tesadüfen kendi yörüngesi belirleyip ilerlemesi mümkün olmuyorsa dünya ay güneş ve diğer t üm gezegen ve yıldızlarda tesadüf eseri oluşup ta bu yörüngelerde hiç çarpmadan ve çarpışmada yüzyıllar boyu ilerleyemezler

ensareo
27-04-2005, 19:03
Göz denen şey kendi kendine olabilir mi?Tesadüf diye birşey yoktur.Elim kkesildiği zamn kanıyor ve hemen bir mekanizma başlıyor.benmi istedim de başladı;hayır annem-babammı ayarladı bu mekanizmayı;hayır..Peki öyleyse ne?belli bir amaca;kanın durdurulması gerektiğini bilen kim?

beyni
27-04-2005, 19:10
Hiçbir şeyin tesadüfen oluşmaması neyi ispatlar?

27-04-2005, 19:15
Sen beni anlamak istemiyosun herhalde.Evrende nerdeyse sayısız olay gerçekleşiyor her an.Gezegenler yok oluyor,yıldızlar patlıyor,gök taşı yağmurları gerçekleşiyor ama trilyonlarca kez.Farklı galaksiler oluşuyor.Mesela içinde su olan bir çok gezegen var ama farklı nedenlerden dolayı hayat yok(bir yıldıza çok yakın olması vs.)İşte dünya bu koşullara uyduğu için hayat başlamıştır.Hem başka canlıların yaşadığı başka gezenler olduğunuda biliyoruz.
Yani ayda hayatın olmayışına şaşırmayız çünkü gerekli koşullar sağlanmamıştır.Ancak dünyada hayat olmasında şaşırmamalıyız.çünkü gereken koşullar sağlanmıştır.Evrende trilyonlarca farklı olaydan(evrenin ne kadar büyük olduğunuda düşün) bir tanesinde şartların olgunlaşması çok mu mantıksız.

HAYAT BAŞLASIN DİYE DÜNYA O YÖRÜNGEYİ ÇİZMİYOR.DÜNYA O YÖRÜNGEYİ ÇİZİYOR DİYE HAYAT BAŞLAMIŞTIR.

ensareo
27-04-2005, 19:15
Arkasında ilim sahibi bir yaratıcı olduğunu...Basit bir örnekle,nasıl bir araba kendi kendine gitmez ve onu yöneten biri varsa bu kainatıda yöneten bilen bir yaratıcı vardır.Yoksa etken değil,edilgene bu ilim verilse;yani araba kendi kendine gidiyor dersek(diyebiliriz;özgürüz),ancak kendi uydurduğumuz şeylerle kendimizi aldatmış oluruz.

ensareo
27-04-2005, 19:21
Çok basit herhalde ha şartlar olduğu zaman olabilir.Ne kadar kolay!?..Peki şartları biliyorsun madem o şartlar altında kendi kendine de oluşmuş..yani tasadüfen veya herneyse..Bu tesadüfü biryere bırakalım buyurun siz birşeyler yaratın..

Çok basite indirgemişsin.Hayrola ordan öylemi görünüyor yoksa!...Bende çocukken televizyonu bir cam kutu zannederdim.. :lol:

27-04-2005, 19:23
Seviyeyi bu kadar düşürdüğün için seni kutlarım.Araba örneği gerçekten saçma sapan dı kabul et.Bu mantıkla en aptalca şeylerin gerçek olduğunu bile savunabilrisin.Daha güzel cevaplar bekliyorum.

ensareo
27-04-2005, 19:31
Bu mantıkla en aptalca şeylerin gerçek olduğunu bile savunabilrisin
örnek gösterirmisin..

seviyeyi düşürdüğüm yok seviyeyi yükseltiyorum ama sen farkında değilsin.İçinde bulunduğunuz durum bu..senin bu yazının aslında bir kritiğini yapmak lazım.beni seviyeyi düşürüyorsun diyerek alçakta gösteriyorsun,"Daha güzel cevaplar bekliyorum." diyerek, kendini üste çıkarıyorsun;biz buna nefs-i emmare deriz..kendini görebildimmi biraz.sadece tavsiye.çoğumuz bu kendini birşey zanneden nefise sahibiz.

örneğin en basiti yoksa örnek basit değil..araba şuursuz mu?evet..belli bir amaca hizmet ediyor mu?evet..belli bir amaca hizmet ediyorsa bu şuuru arabaya vermek elbette mantıksızlık olur...arkasında şuurlu birşey düşünmek lazımdır...

otobüs terminaline gidiyorsunuz baktınız birden kapı açıldı.. :lol: :lol: :lol: Bazıları kapıya teşekkür eder..bazıları ise bu kapının bunu yapamayacağını bilir.Arkasında bunu yapan birini düşünmek gayet mantıklıdır.Siz kapıya teşekkürler ediyorsunuz :=)) biz ise onu yapana teşekkür ediyoruz :=))

27-04-2005, 19:51
Verdiğin son örneği beğendim ancak çok fazla soyut.Ben fazla felsefe yapmak istemiyorum ama 10000000000 tane kapı ve o kapıların karşısında bir o kadar da insan.Hepsi içeri girmek istiyor fakat kapalı kapı kendiliğinden açılmaz tabiiki(bu kapı fotoselli falan değil bizim ahşap kapılardan)Ancak bu kadar çok kapı içinden en azından bir tanesi ki bence daha çok kendiliğinden açılabilr.Çünkü bu kapının kilidi bozuk olabilir.

Daha da açıklarsam 100000000000000 tane gezegende gerekli şartlar oluyşmaz ama bir tanesinde oluşur.(kapının kilidinin bozuk olması)Ve hayat başlar(kapı açılır)Bu mantığı kavramak zor olmasa gerek

ensareo
27-04-2005, 20:01
felsefe değil bu..gayet mantıklı...ama senin örnekte olmamış yani..bu düşündüğünüz gibi bir örnek...değil 1trilyo kare dünya olsun kendi kendine ne bakteri,ne insan ne göz ne kulak...oluşabilir..

senin örnek şuna benziyor 10000000000 kapıdan biri, fotoselli bir kapıya dönüşemez mi?DÖNÜŞMEZZZZZ.....Boşuna beklersin 100000000000000 yıl bekle yine oluşmaz....

27-04-2005, 20:12
"senin örnek şuna benziyor 10000000000 kapıdan biri, fotoselli bir kapıya dönüşemez mi?
Hayır ya ne alakası var.Ayrıca dünyada hayatın nasıl oluşabiceğini yukarıda anlatmıştım.Bir daha cevap vermiycem.
Ayrıca dünyada hayatın var olması ilginç bir şey değiğldir.Sadece oluşabilecek sonuçlardan bir tanesidir.Bir gezegende su vardır ama gaz yoktur,öbüründe su yoktur,öbüründe hem su vardır hem yeterli gazlar ve madenler vardır ama sistemindeki yıldıza uzaktır hayat yoktur.Düyada ise su vardır güneşe yakınlığı normaldir,gazlar bulunur vs. ve hayat oluşur.Yani bu faktörlerin bir arada olması milyarlarca olasılıktan bir tanesidirçAbartılascak bir şey yok

ensareo
27-04-2005, 20:20
Düyada ise su vardır güneşe yakınlığı normaldir,gazlar bulunur vs. ve hayat oluşur.Yani bu faktörlerin bir arada olması milyarlarca olasılıktan bir tanesidir.

MB tamam farzettik dediğin gibi diyorsun ki bu şartlar dünyada gerçekleşmiş..peki bu kendi kendine tesadüfen rastgele olduysa,buyrun siz tesadüfe bırakmayın ve bir bakteri yaratın.sadece 1 tanecik.....

28-04-2005, 15:26
Ne ilgisi var

ensareo
29-04-2005, 01:06
ne ilgisimi var.tesadüfen olmuş diyorsun tesadüfen oluyorsa,sen onu rahat rahat yapman lazım..hem diyorsun ki tesadüfen olomultur;bu bildiğini gösteriyor madem nasıl olduğunu iliyorsun tesadüften daha akıllı değilmisin?yani ilim olarak tesadüf en üst seviyede mi?teknolojiyi kullan nasıl olduğunu biliyorsan bir tane baktericik yapıver diyorum..ne için ilgisi yok; tersi bir soru...

29-04-2005, 18:57
Lafı çarptırmakta üstüne yok.Ben hayatın nasıl başladığını biliyorum demedim ki.Sadece sana nasıl başlamış olabileceğini söyledim.Gayette mantıklıydı söylediklerim ama kabul etmek istemedin.

Tesadüften daha akıllı değilmisin demişsin.Dünya oluşmadan önceki koşulları sağla,milyonlarca yıl bekleyelim o zaman olabilir.

Komik adamsın sen ya.Lafı nerden nereye getiriyosun.Sen hayatın ancak yaratmayla başlayabileceğini,diğer nedenlerin mantıksız olduğunu söyledin bende o diğer nedenlerin ne kadar mantıklı olduğunu anlattım.

Hayatın yaratan olmadan başlayabileceğine itirazın varsa(yukarıdakilerden farklı olarak)konuşalım.

ensareo
29-04-2005, 21:50
size şaşılır uzaylılara inan Allah'a inanma..

Özetle dünyada hayatın TESADÜFEN başlaması ve Ayda hayatın TESADÜFEN başlamaması GAYET MANTIKLIDIR

senin dediğine göre hiçbirşey oluşmaz.Çünkü şunu görmek istemiyorsun sadece maddi olaylar yok maneviyat ta var..mesela gülmek ağlamak;çok basit değil bunlar hangi kaslar kasılacak hengi kaslar gevşeyecek..ciddi olarak düşün şeytanın oyuncağı haline gelmeyin..bunlar basit şeyler değil..kadın sesi,erkek sesi,çocuk sesi ayrı ayrı bunalr tesadüf değil tesadüfende oluşamaz;ayrıca insnalar gibi,bitkiler de çift;hayvanlarda çift;herşeyde bir çift olma mühürü var bu mühürüde görmemezlikten gelemezsin.işte bunların hepsini birden düşünmek lazım..o kadar basit değil..yani tesadüfün t si dokunamaz..

01-05-2005, 15:43
Maneviyat dediğin şey maddiyattır aslında.Koluna ateş değdiğnde reflerks olarak ani bir hareket yaparsın.Yani genlerinde yapılan etkiye karşı tepki verileceği vardır.Komik bir sözün kulağına gelmesi bir etkidir ve senin gülmen ise o etkiye verdiğin tepkidir.Olay bukadar basittir.
Ayrıca ben evrenle ilgili soruların cevaplarını biliyorum demedim ancak bir gün cevaplanabileceğini nedenleriyle söyledim.
Evrenin sırrını islam bildiğini söylüyor diye,bugün evrenin nasıl oluştuğunu bilmiyoruz diye islama inanmak diye bir şey söz konusu bile olamaz.

ensareo
01-05-2005, 16:46
Maneviyat dediğin şey maddiyattır aslında.Koluna ateş değdiğnde reflerks olarak ani bir hareket yaparsın.Yani genlerinde yapılan etkiye karşı tepki verileceği vardır.Komik bir sözün kulağına gelmesi bir etkidir ve senin gülmen ise o etkiye verdiğin tepkidir.Olay bukadar basittir.

koluna ateş değdiğinde refleks olarak ani bir hareket yaparsın..İşte olay bu kadar basit;gerçekte öylemi..
1.ateş değidiğinde sinirlerin uyarılır ve beyne ulaşır.Beyindende kasların otomatik olarak çekilme hareketini yapar..
burada sorulacak sorular var:
1.ateşin zararlı olduğunu vucudun nereden biliyor..
2.bu mekanizmayı sen annen-baban yapmadığına göre kim yaptı ki;senin zararlı olan birşeyden koruyor..
3.diyelim ki sen böyle bir mekanizma yapacaksın;mesela bir robot elini ateşe yaklaştırdığında hissedecek ve refleks olarak elini çekecek.Bu mekanizma o kadar kolay birşey değil;basitte değil..dediğim gibi bütün şartları düşünüp onları yapacaksın.

gülüyorsun ama belli kasların kasılıp,bazıları gevşiyor yani göründüğü gibi basit değil..mesela bir gülme fonksiyonu oluşturabilirmisin?Bu gibi manevi şeylerin olmasının ise tesadüfn oluşamayacağını söylüyorum..Yani tesadüfen kendi kendine ne dersen de;bu fonksiyonları yapamaz;çünkü basit mekanizmalar değil..sadece bunalr değil insnada ve canlıalrda ne kadar muhteşem mekanizmalar var.bunlara hayran olaamk mümkün değil..bunun için bunların hepsine birden tesadüf demek veya kendi kendine olur demek;eyfel kulesinin karşısında durup;vay ne güzel demir yığınları kendi aralarında toplanmış güzel bir kule yapmışlar demekten kat be kat hatalı düşüncedir..

Ayrıca ben evrenle ilgili soruların cevaplarını biliyorum demedim ancak bir gün cevaplanabileceğini nedenleriyle söyledim.

elimizde veriler var ve buna göre düşüneceğiz.bazı verileri görmemezlikten gelerek sadece bir kısmına bakarak genel bir doğruyu ortaya koymak yanlış olur..heva ve hecveslerimizi zanlarımızı karalarımız içine alırsak yanılırız böyle yaparsak bize karşıda böyle hükümlerde bulunanlarada kızmamak gerekir..eğer hakim senin delillerine bakmayıp,yok bunun kaşı kara,derdinide iyi anlatamıyor,yüzü çirkin öyleyse bu adam haksızdır diye bir hüküm verecek olursa,hakime kızmaman lazım gelir.

Evrenin sırrını islam bildiğini söylüyor diye,bugün evrenin nasıl oluştuğunu bilmiyoruz diye islama inanmak diye bir şey söz konusu bile olamaz.

Kur'an fen kitabı,coğrafya kitabı değildir elbet hem İslam'ın kendisi araştırıp öğrenmemizi istiyor.Bunların Kur'an'da yer alması ise,gelevekten haber verdiği şeylerin gerçekleştiğini gören insanlara,ahıretteki haberlerinde gerçekleşeceğini görmeleri içindir.Eğer okursak zaten Kur'an'da araştırmayın demiyor..tersine araştırmmamız sorular sormmaız isteniyor,düşünmemiz isteniyor.Doğru verilerle düşünen insan da eğer doğru söylemeyi ve konuşmayı rehber edinmişsse kendine elbette İslam'ın doğruluğunu görecektir.Sadece bu dünyaya değil,ahıretede sahip olacaktır..

02-05-2005, 17:27
Ben insanın sahip olduğu mekanizmalara basit demedim.Sadece ilahi bir yanı olmadığını anlatmak istedim.

"gülüyorsun ama belli kasların kasılıp,bazıları gevşiyor yani göründüğü gibi basit değil.."

Evet bazı kaslar kasılıyor vs.Bunun sonucunda gülme oluşuyor.Ancak bu önceden istenerk yapılmış bir şey değil.Sinir hücrelerimiz bir etkiyi algıladığında örneğin komik bir şey duyduğumuzda vücut buna tepki verir.Bu tepkide gülmektir.Milyonlarca yıl önce insanlar farklı şekillerde tepkiler veriyordu.Yani giderek değişiyor,önceden planlanmış bir şey değil.Doğal ihtiyaçlarımıza ve yaşam koşullarımıza göre özelliklerimiz değişiyor.
Bir bilim sitesinde okuduğuma çok eski devirlerde insanlar kulaklarını oynatabiliyorlarmış ancak şimdi istisnalar dışında bu mümkün değil.Yani kulak kasları bir işe yaramıYOR.Bu mükemmel sistemde böylesi gereksiz şeylerin ne işi var o halde.

İnsan zekası geliştikçe bazı özelliklerimizi kullanmadığımız için zamanla yitirmişiz.Yiyecekleri pişirerek yemeye başladıktan sonra zamanla midemizin yapısıda değişmiş şu anda çiğ eti yemeyi kaldıramayız.

Umarım anlatabilmişimdir.

ensareo
03-05-2005, 23:58
Doğal ihtiyaçlarımıza ve yaşam koşullarımıza göre özelliklerimiz değişiyor.

Acaba dna mızda bulunan özellikler aktif oluyor dersek daha doğru olmazmı?bu konuda demiyorum.mesela bazı kavimler bedence daha gelişmişlerdir..buna gelişme diyebiliriz başkalaşma değil..belkide dna nın bazı bölgelerindeki genler aktif olunca böyle oluyor anlatabildimmi?yani adem (a.s) dan beri var.başkalaşma değil demek istiyorum..

Bu mükemmel sistemde böylesi gereksiz şeylerin ne işi var o halde

ne gereksiz acaba kulakmı?bize gereksiz gibi gelen çok şey sonradan anlaşılmıştır ki kendilerine ait görevleri vardır..şimdi şimdi buluyoruz 50-60 senelik bir geçmişi var teknolojinin gelişmesinin daha başındayız bakalım daha neler bulunacak ki bize basit yararsız görünen şeylerin aslında ne gibi faydaları olduğu görülecektir.

İnsan zekası geliştikçe bazı özelliklerimizi kullanmadığımız için zamanla yitirmişiz.Yiyecekleri pişirerek yemeye başladıktan sonra zamanla midemizin yapısıda değişmiş şu anda çiğ eti yemeyi kaldıramayız

Ayrıca,sistemden söz ediyoruz...sen ise ihtiyaca göre bazı şeylerin değişeceğini söyolüyorsun.mesela artık trafik çok zahmetli ve kanatlarım olsa daha iyi olur..kanatlarım olabilir mi?senin dediğin de bunun benzeri birşey..Gelişme evet olabilir ama başkalaşma hayır..Sistem kendi kendine olmaz,arkasında bilinçli bir varlık vardır..Bunu göremediniz bir türlü de,isteğe göre herşeyin olabileceğini söyleyip duruyorsunuz...of of kanadım olsa,çokta ihtiyacım var..

11-05-2005, 23:24
İnsanlar ağaçlarda yaşadığı dönemlerde yürmek için ellerinide kullanıyorlardı.Zamanla iki ayaklarının üstlerine kalkabilmişlerdir.(Homo Erectus)Bunlar bilimsel gerçekler.Bunları inkar edemezsin.Lafıda çarptırma.Ben kulak gereksiz demedim.Kulak kasları gereksiz dedim.

ensareo
12-05-2005, 19:15
kollarımı çırpıyorum ne zaman bir kanadım olur? :lol:

beyni
12-05-2005, 19:56
ensareo, 1000 milyar kere çırparsan olur. :wink:

13-05-2005, 16:45
"kollarımı çırpıyorum ne zaman bir kanadım olur?"

Biraz belgesel izlesen(tabi adnan hoca nam-ı diğer harun yahya belgesellerinden daha doğrusu komedi gösterilerinden bahsetmiyorum) böyle cahilce sözler söylemezsin.Sana kızmıyorum.Senin büyüklerinde osmanlıya matbaa geldiği zaman "bu gavur aletidir önce kutsal topraklara götürüp hacı yapalım demişler" seninde böyle davranman normal.

ensareo
13-05-2005, 18:27
teleklerim çıkmaya başladı gibi,birkaç seneye kalmaz uçmaya başlarım nede olsa trafik derdi hepbirlikte çırparsak bu süre kısalır... :lol: yapma mb..sende çırp..

13-05-2005, 20:17
Sana kızmıyorum hatta komiksin bile ama cevap vermiyosun.Senden samimi bir cevap bekliyorum.Bu sizin özelliğiniz zaten.Kafanızın basmasdığı şeylerle dalga geçersiniz.Madem cevap veremiyosun artık senle muhatab olmama gerek kalmadı.

ensareo
13-05-2005, 20:39
cevap veriyorumda sen cevabımı anlamıyorsun mb.sizin iddia şu benim iddia ettiğim şeyden daha hezeyanlı bir iddia..ben şuna benzetiyorum hani berbat bütçeli bir film yaparlarda,reklamını iyi yaparlarda millet akın akın giderlerde bir de bakarlar;film berbat,yazık heba oldu paralarımız.. sonunda,kandırıldık!!!..

heba olacak,aldandığınız,kandırıldğınız yalnız öbür dünyada sizin ahıretiniz ve ebedi saadetiniz olacak..ve rabbinizi görememek kim kendisini yaratana bakmak istemez..ve o kişiye yazıkki kendisini yaratanı kabul etmediği için,yaratanını göremeyecek ve onunla konuşamayacak..sırf hezeyanlara mağlup oduğu aklını kullanmadğı için...

şimdi benim verdiğim örnekle seninkinin arasındaki farkı söylermisin?hiçbir fark yok..sadece koskocaman bir hezeyan,kuruntu,vesvese..

13-05-2005, 21:17
"İnsanlar ağaçlarda yaşadığı dönemlerde yürmek için ellerinide kullanıyorlardı.Zamanla iki ayaklarının üstlerine kalkabilmişlerdir.(Homo Erectus)Bunlar bilimsel gerçekler.Bunları inkar edemezsin"

Ben yukarda bunları söylemiştim.Bu olaylar sizin yaratılış hikayesine ters ama gerçek ne diyorsun.

14-05-2005, 23:57
" Şimdiki maymunlar hallerinden çok memnun "

ZEBANi
15-05-2005, 08:03
Bu başlığı açan arkadaş hayret bu dünyayı tesadüfen kabul etti ya..ben böyle bir olayı ne yeryüzünde duydum nede başkasından duyabilirsiniz...çünkü hiç bir iş tesadüfen gerçekleşemez...
bir bina düşünün tesadüfen rüzgar esmiş tuğlalar üst üste binmiş harç karılmış..ve bina oluşmuş bu mümkün mü?elbette değil..bırakın binayı kümes bile olmaz...
bide arkadaşın dediği çok enteresan dünya çok büyük olabilir...
asıl bunun olma olasılığı hiç yok..çünkü büyük olan bir şeyin tesadüfen gerçekleşme ihtimali daha düşüktür...
bir alim bir zat şöyle demiş..''hayatımda tesadüfe tesadüf etmedim''
umarım anlaşılmıştır...

SAYGILAR.....

beyni
15-05-2005, 22:04
Merhaba Zebani!
Tesadüfen yazını okumuş bulunuyorum.

15-05-2005, 22:17
beyni
Şimdi sen tesadüfen bilgisayarı açtın
Sonra explorer a tesadüfen tıkladın
Daha sonra hiç hesapta yokken tesadüfen turandursun sitesine gridin
yine tesadüfen bu mesajı okudun
Ve yine tamamen tesadüfen kullanıcı adını ve şifreni yazdın
sonra tesadüfen cevap yazdın

bunu mu demek istiyorsun ??
Şimdi bunların hepsi tesadüf öyle mi??

beyni
15-05-2005, 22:25
İşte bir tebadüf daha
Tesadüfleri tuhaf karşılamayın.
Hayat zaten tesadüflerden ibarettir.

beyni
15-05-2005, 22:43
Tesadüfe bak!
Bir mutasyon gerçekleşti.
Tesadüfen, tesadüf kelimesini tebadüf yazmışım.

kerten
16-05-2005, 00:12
Bu başlığı açan arkadaş hayret bu dünyayı tesadüfen kabul etti ya..ben böyle bir olayı ne yeryüzünde duydum nede başkasından duyabilirsiniz...çünkü hiç bir iş tesadüfen gerçekleşemez...
bir bina düşünün tesadüfen rüzgar esmiş tuğlalar üst üste binmiş harç karılmış..ve bina oluşmuş bu mümkün mü?elbette değil..bırakın binayı kümes bile olmaz...
bide arkadaşın dediği çok enteresan dünya çok büyük olabilir...
asıl bunun olma olasılığı hiç yok..çünkü büyük olan bir şeyin tesadüfen gerçekleşme ihtimali daha düşüktür...
bir alim bir zat şöyle demiş..''hayatımda tesadüfe tesadüf etmedim''
umarım anlaşılmıştır...

SAYGILAR.....

Hiçbirşey tesadufen gerceklesmezse tesaduf kelimesi neden var?? Tesadüfün anlamini kafana gore carpitamazsin..

16-05-2005, 01:20
tesadüfün sözlük anlamı
bakalım TDK ne demiş
1 . Yalnız ihtimallere bağlı olduğu düşünülen olayların kesin olmayan, değişebilen sebebi.

bir olayın gerçekleşmesini ne sağlarsa sağlasın bu bir sebeptir
tesadüf de kimi zaman bizim bu sebebe verdiğimiz addır
bu sebebi açıklayamadığımızdan ona tesadüf deriz

oysa bilim herşeyi mantıklı bir açıklamaya oturtuyor öyle değil mi??
yoksa öyle değil mi??

16-05-2005, 09:22
Kardeşim konuyu nereye getirdiniz ya.Tesadüf olayını anlayacağınız yok o belli.Ben evrimle ilgili bi şeyler söylemiştim yukarıda.Onlara karşılık bekliyorum.

ensareo
16-05-2005, 23:43
mb dediğin şeyin varsayım olarak olduğunu kabul edelim..benim şöyle bir soru sorma hakkım olmazmı?peki öyleyse kaç bin yıldır,birisinin karşısına hoppadanak bir insan çıkıpta ben homosapiensdim ağaçtan yeni indim insan oldum diyen birine rastlanmadı,hemde eşiyle birlikte...yani o ilk ağaçtan inenlerden sonra hiç "ya bizde insekte insan olsak" diyen olmamış mı?yoksa ağaçta yaşayanlar hallerinden memnunlar mı?

17-05-2005, 14:16
Ensareo kızma am sen harbi cahilmişsin be kardeşim.Bu iş Adem Yakup denilen hıyarın yalanlarını papağan gibi tekrarlamakla olmuyormuş değil mi?Bi kere Homosapiens zaten modern insandır.Yani ağaçta yaşayan insanlar değildir.Evrim isteğe göre olmamıştır.Şartlar gerektirdiği için olmuştur.Ağaçtan insanlar keyiflerinden inmediler herhalde.İnmek zorunda kaldılar.Tabi bu senin sandığın gibi hadi artık mağaralarda yaşayalım diyipte bir anda gerçekleşmedi.Ve bütün insanlarda aynı anda evrimleşmedi.Bu konuyu iyice anlamak istiyosan ADEMDEN ÖNCE adlı romanı sana tavsiye ederim.Ve ensareo bu anlatılanlar kanıtlanmış bilimsel gerçekler.Artık karanlıktan kurtar kendini ve doğru yola gel.

achilles
19-05-2005, 14:35
haklısın galatasaray uefayı tesadüfen almış zaten... bunun için hiç çalişmamış paso yatmiş bide bakmış ki elinde bir kupa :)))

achilles
19-05-2005, 14:37
mb865 sen cahillerin şahisı önceinsanlara ve onların saygı duyduklarında n bahsederken insan ol pardon dogruya insan sonradan olduk her neyse

beyni
19-05-2005, 14:51
achilles
Yazdıkların anlaşılmıyor. Ne söylemek istediğin belli değil.

Guess
18-06-2005, 01:02
Ya çok güldüm valla ...Hayat tesadüfen başlayamazmı başlığını bir ateist forumunda görünce gülme krizi geçirdimde...

Ya sizin hiç aklınız yokmu...Bütün teoriler bitti de şimdi hiçbişey bulamadınız tesadüfen mi acaba diye soruyorsunuz...

Yazık size...Allah sizi ıslah etsin....

the_enD
18-06-2005, 02:13
lan toplum içinde yer edinememiş insan mı diyim siz kabullenmiyosunuz maymunvari yaratıklar.dinimizi sümürerek bi yere varamayız. şizofren bi kaç arkadaş beni bu siteye yönlendirdi ben müslümanım türküm ve hiçbir yaratık bana benzeyemez.tesadüfte olsa ben tekim sen teksin.anamız tek babamız tek.maymunların hepsi birbirine benzer sabah akşam seviş,kaşın,ye,tualet.yani sen diyosan bende bunları yapıyorum düşünce diye bi kavram yok bende o zaman bi şey diyemem.ben bu sitenin yenisiyim ama bişeyler gördüm.yaşım 16 ama çoğunuzdan olgun olduğumu düşünüyorum.tesadüfen olgunlaşmadım okudum,gezdim,tartıştım dinden 1 aldım ama tesadüf diye bişey böle saçma sapan bi konu ilk kez gördüm.
Allah belanızı vermez inşallah respect Ya.

18-06-2005, 10:03
Hadi evren tesadüfen (!) oluştu diyelim. Sıfıra yakın (Pratikte Sıfır) olan ihtimali buradan görmek zor olmasa gerek: Vücudunuzdaki milyarlarca kırmızı kan hücresinden yalnızca bir tanesinde, tam "280.000.000" (280 milyon) hemoglobin bulunur. Hayati bir protein olan "hemoglobin" molekülünde, 574 tane amino asit bulunur. 500 amino asitlik bir protein molekülünün meydana gelme ihtimali : 10 üzeri 950 (1'in yanında 950 tane sıfır) de bir ihtimaldir. Bir düşünün bu olay ilk kez ne zaman ve nasıl gerçekleşti? Bırakın evreni, bu olayın dahi tesadüfen gerçekleşmesi ne milyar, nede katrilyon yaklaşık googolplex (10 üzeri 10 üzeri 100) 'de bir ihtimaldir. Matematikte, "1050'de 1" veya daha küçük bir ihtimal, istatistiksel olarak gerçekleşme ihtimali "0" olan bir ihtimal olarak tanımlanır. Bu bize açıkça insanında, ve ona sunulan sürekli genişleyen evreninde ve evrenin içindeki her bir zerreninde tek bir güç tarafından YARATILDIĞINI gösterir. Ateist/Darwinist(...) düşünce evrenin başlangıcını asla insan mantığı dahilinde açıklayamaz. İşte ünlü evrimcilerden itiraflar: Prof. Jeffrey Bada: "Hayatın nasıl oluştuğu, hala en büyük sır.", Prof. A. Oparin: "Hücrenin nasıl oluştuğunu açıklayamıyoruz.". Prof. Leslie Orgel: "Hayatın, kimyasal yollarla oluşması imkansız."

(Önemli Not: Harun Yahya sitelerindeki tüm gerçekleri vay efendim adnan hocanın bişeyiymiş vay efendim şu yapmış vay efendim bu yapmış diyerek oradaki bilgileri tümüyle çürüttüğünü zannetmek bunu diyen kişinin gerçekler karşısındaki acizliğini gösterir. Şimdi bende karşı olduğum kişinin görüşlerini "O düşünce ciğeri beş para etmez Turan Dursun'a ait" desem çürütmüş mü olurum?. Tabi ki hayıır. Birşey biliyorsan koy antitezini, aksini iddia et ve çürüt ama böyle yapıp gerçeklere göz yummanız gerçekleri destekler. Siz Bilirsiniz. "Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışırlar. FİKİRLERİ tartışmanız dileğiyle...)

baybars
18-06-2005, 10:33
Bilgi olmadan fikir sahibi olan insanlarsınız. Siznle tartışmak zor oluyor, siz de zaten tartışmayıp hakaret ediyorsunuz ya, sonra da bize hakaret ettiğimizi söylüyorsunuz... Çok yazık...

Ammar
21-06-2005, 00:12
dünyanın ve Yaşamın Tesadüfen gerçekleştni ve oluştuğunu düşünemketesiniz insanoğlunun da oluşmasında br takım mutasyon ve reaksiyonların olduğunu savunmaktasınız,

Peki bilinen Tarihi itibariyle ve Bulunan Fosil Kayıtllarına Göre 5.000 önceki fosillerde mevcut olan kalıntılar ile günümüzde tür örnmekleri aynıdır.

geçmiş olan 5000 yıl içerisinde neden herhangi bir mutasyon ve evrimleşme gerçekleşmemiştir. ? yada türler neden daha farklı türlere geçiş yapmamıştır ?

varmıdır bu konuya cevabınız ?

teo
21-06-2005, 01:49
yaşam şartları bu mutasyonun olmasını gerektirecek kadar değişmemiş olabilir mi acaba??Belkide 10bin yıl sonra zorunlulukların getirdiği yeni değişimler oluşabilecek...

Ammar
21-06-2005, 02:41
evet 10.000 yıl sonra mutasyonun olabileiceğini idda ediyorsunuz peki 130.000 yıllık bulunan fosil kayıtları ile günümüzdeki canlılar arasında neden herhangi bir değişim gerçekleşmemiştir. 130.000 yılda oluşmayan mutasyon 10.000 yıldamı oluşacaktır?

Bence teroriniz tarihin derinliklerine gömülmüş ve hala ilk hücrenin oluşuma yanıt bulamamaktasınız gerçeğe dayalı olmayan hç bir şeyn elbettteki yanıtıda olamaz ?

sizlerin ilk hüçre nasıl oluştuğu sorusuna varmı cevabınız ?

teo
21-06-2005, 03:19
evet tabii ki kendi adıma bir cevabım var...İlk hücrenin oluşumunda Allah'ın direk bir katkısı olup olmadığını bilmiyorum ama hücreyi oluşturan elementlerin ,o elementlerin oluşumuna uygun bir ortamın dahada ötesi boşluğun zamanın öncesinin herşeyin varolmasının tek açıklaması Allah'tır..Ama Allahın kuranda bahsedilen saçmalıklarla bir alakası olmadığı kesindir...
Evrim teorisi doğru yada yanlış olabilir ki buda Allah'ın varolduğu gerçeğini değiştirmez...

Ammar
21-06-2005, 03:33
Kur-an'ın allah (c.c) ile her hangi bir alakası Olmadığını Düşünüyorsunuz ?

Peki Öyle İse Muhammed S.A.V Neden Allah'ın Varlığını ve Ona İbadet Edilmesi Gerektiğini Savunmaktadır. ve Herşeyin Ondan Geldiğini bildirmektedir.

Şayet Muhammed S.A.V Kur-an Ayetleri Kendisi Yazmış Olsaydı 2. bir Dayanağa Neden Gerek Duysundu ? Kendi Üzerine Yorumlar ve Kendisine İabdet Edilmesi Gerekiğin Savunurdu

Ayrıca Muhammed S.A.V Kur-an Ayetlerinin Tamamında Allahı Tanıtmaktadır Herhangi Bir Çıkar Gözetmeksizin Yapmış Olduğu Bu İşlemde Kad güdmediği bilinen Br Gerçektektir!!! Peki Öyle ise

Allah (c.c.) - Muhammed S.A.V - Kur-an Kerim Arasında Bağlantıları Kabul Etmemenizde Akılcıl Peki Bir Düşünce Görünmemektedir?

Yukarıda Üçgen Neden Kabul Edilmez ?

teo
21-06-2005, 04:07
Ammar Yeryüzünde Tanrı inancına sahip 300kadar din var...Tabii ki bunların hepsini inceleyebilme şansımız yok..Ki sanırım bir çoğu da en az kuran ve incil kadar saçmalıklarla doludur...
Hz muhammed kuranı kendi üzerine yazmayacak kadar akıllı bir insandı..Araplar ne kadar cahil ve safta olsa bu boyutta bir saçmalığa inanmaları zor olurdu...
Muhammedin bir çıkarı olmadığını söylemişsin..Yazdığı bir kitapla iktidar ,mal ve milk sahibi oldu..Gökyüzünden hz muhammed bir kadını isterse eşinin o kadının boşaması gerektiği gibi ayetler indi :D Buyur sana üçgenin içaçıları toplamı :D

Ammar
21-06-2005, 04:31
anladığım Kadarıyla Sen Muhammedin Hayatınıda ve kuranı da Tam okummışsın cahil cahil Yazıyorsun İşte, Muhammed S.A.V lim Kaide alıancak Hiç bir Malı yoktu ve En Yakınlarından Olan Ebubekirinde Mallarını Fakirlere Dağıtmasını Davsiye Etmişti, Muhammed S.A.V İstediği Kadını Almak için gelmiş her Hangi Bir Ayet Yoktur.

Anladığım Kadarıyla Sizlerde Pek Akıllıca Düşünebilecek İrade Kalmamıış
Muhammed S.A.V girilmiş Olan Savaşların Hepsinde Bulunmuş ve bire bir Savaş Vermiştir. Günümüz Dünyasında Hangi İktidar Lideri Savaş girmiştir ? buradanda anlaşılableceğ gibi amaç iktidara Gelmek olsa Savaş Girmek istermi Bir İnsan ?

teo
21-06-2005, 04:55
Muhammedin hayatını ve islam tarihin henüz ortaokuldayken okumuştum,ve en az senin kadar biliyorum ,rahat ol..Ama senden farklı olarak muhammedin savaş ganimetleri arasında sayılan en güzel cariyeleri kaptığı ve birkaç saat sonra direk yatağa attığı,yine elde ettiği savaş ganimetlerini sözü geçen yahudilere rüşvet olarak dağıttığı,esirlerin ırzına geçilmesine izin verdiği gibi gerçekleride biliyorum..

Vede dünya tarihinde ordusuyla birlikte savaşa giren bir çok lider var,bunun peygamberlikle pek bir alakası yok...

TaNKaDO
26-06-2005, 07:00
Kar tanelerini bilirsiniz, kristal yapıları var. Bunlar gökten yere inmeden önce, orda özel bi fabrika var teker teker bu karları ordan elerler(özel yapılı elekten) ondan sonra dünyaya gönderirler. Ayrıca onlara denilir ki: Bakın dünyaya düşerken dikkat edin ve tesadüfen birbirinize dolanmayın, yoksa koca kar kütleleri olur insanların başına düşer onları ezersiniz.

Yağmura da, yine fakrikadakiler demiş ki: Bakın yağmurcuklar sakın, aşağıya inene kadar, birbirinizi ne kadar sevseniz de ve birbirinizi ne kadar uzun zaman olsa da görmemişseniz birbirinizi gördüğünüzde sakın tesadüfen sarılmayın yoksa büyük su kütleleri olup insancıkları boğarsınız.

Aslında düşünüyorum da keşke bazı insanların üstüne, bu yağışlar tesadüfen toplu olarak düşselerdi. Ama Allah'ın işine karışmak haddimiz olamaz. Herşeyi bilen O'dur, insalar için en hayırlısını O bilir.

Zaten kardeşlerim, hepiniz bilirsiniz: Eğer bütün insanlar iyi olsaydı (Müslüman olsaydı) biz helak edilecektik. Kötü olacak ki iyiyi seçebilelim. Beni biraz daha hırslandırdığınız için İnşaallah Allah sizi hidayete götürecek kullar arasına katar. Tabii beni de...

Cherokie
26-06-2005, 08:16
Doğrusunu istersen ben söylediğin örneklerin arasında Tanrı'yı bulacaksak işimiz var derim.Çünkü o kadar olasılıktan sonra yağmurdaki mucizenin arkasında isteyen Tanrı'yı görür isteyen doğayı ya da ne bileyim Buda'yı.Ben hep şöyle düşünürüm:bana sevgilime ne kadar aşık olduğumu sorsanız bunu anlatamam kelimelerle.Ya da ana-babamı ne kadar çok sevdiğimi kanıtlamamı isteseniz şak diye cevap veremem öyle.Yani onu basitçe anlatabilecek kelime bulamam.Ve bence eğer Tanrı varsa ve gerçekten ona karşı sevgi de varsa,onu ifade etmek bu kadar kolay olmamalı.Yani -Tanrı var -Nereden anladın? -Yağmur foş diye yağmıyor da ondan.Bu kadar düz bir mantığı olmamalı bunun.Çünkü o zaman birgün araştıran biri çıkar ve sana diyebilir ki:"-kardeşim bu tamamen hava tabakalarının dağılımıyla ilgilidir eğer tekli bir yapı olsaydı zaten senin dediğin gibi olmayacaktı."Yani ben annem için yüz kilometre koşarım" diye kanıtlamaya çalışırsam sevgimi biri de "ben iki yüz kilometre koşarım" diyebilir değil mi..
"" Zaten kardeşlerim, hepiniz bilirsiniz: Eğer bütün insanlar iyi olsaydı (Müslüman olsaydı) biz helak edilecektik. Kötü olacak ki iyiyi seçebilelim""
Bir de bakıyorum da yine insanların felaketinden kar sağlama peşindesin bu kadar eminsin yani cennetlik olduğundan?Yani kusura bakma hep seni cevaplar gibi oluyorum am sen İslam adına konuşuyorsun ve benim muhattabımsın dolayısıyla.Ben o kadar emin olmazdım hele peygamber "ben bile sonumu bilmiyorum" demişken.bence herkes cennete gitsin ne çıkar yani illa birilerinin mutluluğu için başkaları feda mı edilsin?Anca beraber kanca beraber değil mi kardeşim :) Ben dünyada ahlak diye bir şey varsa onun herkesin iyiliğini istemek olduğunu düşünüyorum.Yoksa cehenneme övgü düzecek çok kişi olacak elbette!

TaNKaDO
26-06-2005, 18:05
Güzel kardeşim, en sonundaki cümleye dikkat lütfen... Ben asla Cennetliğim demedim, ...Tabii beni de.. demişim...orayı atlamışsın. Çünkü sürekli yaptığınız gibi, aradan birkaç cümlei çekip diğer yerleri görmüyorsun. Konu başlığının altında başka örnekler verilmiş, ben de sadece bir örnek (yağış) verdim. Sen de biliyorsun ki örnekler sonsuz. TAbii idrak edemeyen beyinlerin görmesi biraz zor veya görseler de başka yöne çekip, beyin bulandırılabilnir.

Cherokie
26-06-2005, 18:29
İnan bana sözlerini bir yere çekmek gibi bir niyetim yok.Ama Yazdıklarından kendinle ilgili oldukça rahat olduğun anlaşılıyor.Yani ben buna dikkat çekmek istedim.Elbette örnekler sonsuz.Yaşamın nimetleri ve hayat denen şeydeki mucize tartışılmaz.Ben sadece herkesin bu mucizenin arkasındaki şey hakkındaki algısının farklı olabileceğini söyledim.Ama senin düşüncen yanlıştır demedim.
Art niyet konusuna gelirsek dostum bence art niyet kelime oyunu yapmak ve başka insanlar fikirlerine katılmıyor diye başkalarına suçlamalarda bulunmaktır.Ben böyle birşey yapmadığıma inanıyorum.

kHuG
15-07-2005, 04:45
bence herkes cennete gitsin ne çıkar yani illa birilerinin mutluluğu için başkaları feda mı edilsin?Anca beraber kanca beraber değil mi kardeşim :) Ben dünyada ahlak diye bir şey varsa onun herkesin iyiliğini istemek olduğunu düşünüyorum.Yoksa cehenneme övgü düzecek çok kişi olacak elbette!

Arkadaşım ileri sürdüğünüz teori bile çok saçmayken bu cümleleri kullanabilmişsin HELAL!!!!!

İyi o zaman sen dünyada 24 saatinin 18 saatini çalış ben yatıyım gün boyu patron ikimizede 400 YTL versin sence bu mu mantıklı olan????

teo
05-08-2005, 03:33
khug ne alaka ya!!insanlar yasamin devamini saglayabilmek icin birbirlerinin ihtiyaclarini karsilamak zorundadirlar...bunun icinde herkesin calismak zorunda oldugu mukemmel bir duzen kurmuslardir...
Allah sinirsiz bir guctur..mukafat vermesi icin neden insanlari illaki gunde 5 kere tapinmak yalvarmak zorunda birakmistir sence??ona tapmayanlari cehennemde catir catir yakacagini soyleyen bir Allah`i insan nasil sevebilir ki??Sadece korkar..O kadar korkar ki gozlerini bir an olsun acip gercegi goremez..Bu derece yuce bir varlik neden bizim icin bu denli buyuk eziyetler planliyor diye aklindan bile geciremez..Kalbinden o korkuyu silemedigin surece bizim soylediklerimizi asla anlayamazsin...

sargon
05-08-2005, 04:10
HYB,

Oraya gürül gürül çarpan kalbi kopmuşsun ama bi de nokta, virgül falan koy kardeş. Okumak için bize işkence çektirme.

ensareo
06-08-2005, 01:16
teo sen bizim yaşadığımızı anlayamazsın bizimki saygı dolu bir korku;onun rızası nın haricinde birşey yapmayalım diye..siz hem tanımıyorsunuz hemde birtakım öngörülerinizi açıklıyorsunuz.

bak arkadaşım bazıları cahildir amma nasıl cahil;cesaretli cahil...mesela hatırlıyorum bir hurdacı anlatıyor evet,tek başıma parçaladım hemde övünerek anlatıyor.parçaladığı ne biliyormusun?x ışınları yayan bir cisim..arkadaşım siz tam hüküm veremiyorsunuz ve hükümlerinizde eksiklikler var isterseniz önce hüküm nasıl verilir onu öğrenelim hep birlikte..ne dersin?

Yoksa biz ne dersek diyelim siz yine bildiğinizi okuyacaksınız..şu hilal meselesi mesela arkadaşım kaç defa dedik islam'da hilal motifi peygamber efendimiz devrinde yoktu..katsa katsa türk-islam geleneği tarafından katılmıştır..yani okadarda fena değil..aslında..ne anlamaz uydurukçusunuz..bari gerçeği gördüğünüzde ya bu yanlışmış düzeltelim diyin..yo...rotaları belli bunların...enginizisyon hakimlerinden farkınız yok..

affetyarabbi
06-08-2005, 11:24
"senin örnek şuna benziyor 10000000000 kapıdan biri, fotoselli bir kapıya dönüşemez mi?
Hayır ya ne alakası var.Ayrıca dünyada hayatın nasıl oluşabiceğini yukarıda anlatmıştım.Bir daha cevap vermiycem.
Ayrıca dünyada hayatın var olması ilginç bir şey değiğldir.Sadece oluşabilecek sonuçlardan bir tanesidir.Bir gezegende su vardır ama gaz yoktur,öbüründe su yoktur,öbüründe hem su vardır hem yeterli gazlar ve madenler vardır ama sistemindeki yıldıza uzaktır hayat yoktur.Düyada ise su vardır güneşe yakınlığı normaldir,gazlar bulunur vs. ve hayat oluşur.Yani bu faktörlerin bir arada olması milyarlarca olasılıktan bir tanesidirçAbartılascak bir şey yok

evrenin oluşması,güneşin hareketi,deprem,fotosentezin sabah vakti başalaması,yeryüzünün katmanları,yeryüzünün ağırlığı dışa atması,dağların hareket etmesi,güneşin doğuşu ve batışındk farklı noktalar,hatta petrolün oluşumu bile....vs vs vs
Kuran-ı kerimde bunların hepsinin ayrıntısıyla anlatımı var...
Bunların hepsi hayatın tesaadüfen değil bir güç tarafından başlatıldığenı gösterir...

melih
06-08-2005, 17:20
hatta petrolün oluşumu bile....vs vs vs
Bunların hepsi hayatın tesaadüfen değil bir güç tarafından başlatıldığenı gösterir...[/quote]

amanyarabbi! yine mi sen? petrolün oluşumu bölümünü kuran allah sözüdür forumundan oku

affetyarabbi
06-08-2005, 17:43
hatta petrolün oluşumu bile....vs vs vs
Bunların hepsi hayatın tesaadüfen değil bir güç tarafından başlatıldığenı gösterir...

amanyarabbi! yine mi sen? petrolün oluşumu bölümünü kuran allah sözüdür forumundan oku[/quote]

komiksin bana karışma....

melih
06-08-2005, 18:06
amanyarabbi yaradını adıyla oku petrol ilk ne zaman biliniyormuş kitaplarını istanbulda kitapçılarda bulabilirsin

87 / Ala
4. ( Topraktan ) yeşil otu çıkaran,
5. Sonra da onu kapkara bir sel artığına çeviren yüce Rabbinin adını tesbih (ve takdis) et.

ancak bu bilginin bize ilk olarak Kuran’dan geldiği doğru değildir.
Petrol, antik çağda ünlü tarihçi Herodot'tan ( M.Ö. 484-430 ) beri bilinmektedir. Yani Kuran’ın yazılışından 1100 sene öncesine kadar dayanır insanların petrol hakkındaki bilgileri. Petrol, kandillerde yanıcı bir yağ olarak kullanıldığı gibi, nerelerde bulunduğundan, kokusundan rengine kadar bütün özellikleri ile tarif edilmiştir. Birçok konuda olduğu gibi, hiçbir tarih bilgisi olmayan Müslümanlar’da, Ala 4 ve 5 ayetlere bakarak, bu bilgiyi de hemen Kuran’a mal edivermişlerdir.

Aşağıdaki dökümanlar, petrol’ün gerçekte Kuran’dan çok daha önceleri bilindiğini açık olarak gösterir.

Herodot Book VI. 119. Paragrafta, 273 ve 275. sayfalarda petrol konusu geçmektedir. 273. sayfada adı geçen Susa, eski İran’da bir şehirdir.

M.Ö. 23 ve 79 yılları arasında yaşamış olan Caius Plinius’da ayrıca, Naturalis Historia adlı 37 ciltlik kitabının, Book XXXV 179: da, önce çamura benzeyen bir zift türünden bahsederek, daha sonra Petrolü şu şekilde anlatır,

"...ayrıca Babil'de oldugu gibi, bir Yunan adası olan Zakynthos'ta akıcı bir yer zifti vardır ki buradakinin rengi daha açıktır.
Apollonia'dan çıkan da akıcıdır ve Yunanlılar bunun tüm çeşitlerini "pissaasphaltos" olarak adlandırmaktadırlar. ( Asphaltos eski Yunanca’da zift, Pissa ise katran manasındadır. )
Sicilya'da, Agrigentum yakınlarındaki bir kaynakta da yağlı yer reçinası cinsi bir madde bulunur ki, bu madde suya bir derenin rengini vermektedir.
( Derenin renginin yeşilimsi olduğu göz önünde bulundurulursa, bunun da petrol olduğu anlaşılacaktır. )
Burada yaşayan insanlar, deste haline getirdikleri sazların uçlarındaki çiçeklerin yardımıyla, suyun yüzeyinden, sazlara hemen yapışan bu maddeyi toplayıp kandillerde yağ yerine yakmak için ve büyükbaş hayvanlardaki uyuz hastalığının tedavisinde kullanmaktadırlar.Bazıları ise yer zifti çeşitlerini, benim 2. kitapta sözünü ettiğim Naphta olarak ta adlandırmaktalar. Ancak çok çabuk tutuşur bir özelliği olmasından dolayı genelde ateşe yakın yerlerde kullanılması zorlaşmaktadır. Gerçek yağ zifti, pırıl pırıl parlaması, ağır olması, siyah ve parlayan bir renge sahip olması gibi özellikleri ile ayırt edilebilir. Bazı özellikleri kükürt’e benzemekte, dindirme, dağıtma, çekme ve birbirine yapışma gibi etkilere sahiptir. Yakıldığında dumanı yılanları kaçırır. Gözlere kan durmasına ve vücuttaki beyaz lekelere, kaşınmaya karşı Babil’de elde edilen zift iyi gelir.

330 -395 yılları arasında yaşamış, Yunan asıllı bir latin tarihçisi olan Ammianus Marcellinus'ta Book XXIII, 6. Bölüm, 37. ve 38. Paragraf’larda oil’in ne şekilde hazırlandığını anlatır.

M.Ö. 64 ve M.S. 23 yıllarında yaşamış olan Yunanlı tarihçi, ve coğrafyacı Strabon da aynı şekilde, 17 ciltlik Geographika adlı yapıtında, Book 16, 1. Bölüm, 15. Paragraf’ta, Babil’de ki asfalt üretimini anlatır.

Şimdi soralım, Kuran’dan asırlar önce Petrol hakkında açık bilgi veren bu kitaplar mı daha bilimseldir, yoksa, kulaktan dolma Ala suresindeki 4 ve 5 ayetler mi daha bilimseldir..?
Hiçbir araştırmaya gerek duymadan her türlü bilginin kaynağını Kuran'a mal etmeye çalışan İslamilerin biraz daha akıllıca düşünmeleri gerekmez mi.?

kuran mucizesiymiş ha[/quote]

affetyarabbi
06-08-2005, 18:15
petrolün rengini söylemişler bende ozaman ağaç gçrseydim rengi şöyle böyle deyip bende 2000 sene sonraki senin gibi afacanlar onu buluş sanırlardı ama kuran-ı kerim de bütün hepsinnin oluşumu var hatta bizansın yıkılması bile vardır...ve kuran-ı kerimin indirilişinden sonra oluşan büyük olayların hepsi kuran-ı kerimde mevcut....
ama sen hala inkar ediyosun ve kelime oyunları yapıyosun bana cevap ver bukadar çok bilginin bu kutsal kitapta bulunması mucize değilmidir...hayaller peşinde koşma mlih..
konuşacaksan susmaktan daha değerli bir şey söylemelisin...

melih
06-08-2005, 18:50
amanyarabbi bu nasıl bir adam kuranda bizans imparatorluğu'mu yıkılacak demiş ben desem ki gelişmiş bir ülkenin bir gün egemenliği sona erecek desem ve dediğim çıkarsa bana ki o da amerika olsa tapacakmısın?o zaman senin nostradamus'a tapman lazım adam almanaklarında napolyonun hezimete uğrayacağını bildi hitlerin hezimete uğrayacağını bildi ve hatta saddamın yenileceğini bildi ve hatta 10 sene önce bir arkadaşım amerika saddamın işini bitirecek dedi sana arkadaşı mı tanıştırayım ona tap kuran bir uygarlıktan bahsediyor o yıkılacak diyor sümerlerde bir uygarlıktan bahsediyor o da yıkılacağını söylüyor bugün tarihçiler o uygarlığın ur uygarlığı olduğunu kabul ediyor o zaman sümerlerin 1500 tanrılı dinine dön ve 1500 tanrıya tap

melih
06-08-2005, 18:52
amanyarabbi bu nasıl bir adam kuranda bizans imparatorluğu'mu yıkılacak demiş ben desem ki gelişmiş bir ülkenin bir gün egemenliği sona erecek desem ve dediğim çıkarsa ki o da amerika olsa bana tapacakmısın?o zaman senin nostradamus'a tapman lazım adam almanaklarında napolyonun hezimete uğrayacağını bildi hitlerin hezimete uğrayacağını bildi ve hatta saddamın yenileceğini bildi ve hatta 10 sene önce bir arkadaşım amerika saddamın işini bitirecek dedi sana arkadaşı mı tanıştırayım ona tap kuran bir uygarlıktan bahsediyor o yıkılacak diyor sümerlerde bir uygarlıktan bahsediyor o da yıkılacağını söylüyor bugün tarihçiler o uygarlığın ur uygarlığı olduğunu kabul ediyor o zaman sümerlerin 1500 tanrılı dinine dön ve 1500 tanrıya tap

affetyarabbi
06-08-2005, 19:07
şimdi vereceğim link sana ibret ve cevap olsun doya doya oku....
alsana bir cevap daha.....

http://www.yakaza.com/konular/Kuranmucizeleri/006.asp

bizansla ilgili ve daha bir çok gelecekteki konularla ilgili sana cevabım olsun...

melih
08-08-2005, 11:05
amanyarabbi kuran 7 yıl sonrasını bildi nostradamus 500 yıl sonrasını bildi hangisine tapmayı uygun bulursun ben de tapma hastalığı olsaydı o zaman nostradamusa tapardım.çünkü o 7 yıl değil 500 yıl sonrasını bildi.

ensareo
08-08-2005, 12:47
dediğini doğru kabul edelim,melih.. nostradamus neden öldü o zaman.. hiç ilah ölürmü?geleceği bilirdi önceden önlemini alırdı :)))) demekki bimiyormuş..Zaafiyeti olan İlah olamaz onun için ben olsam tapmazdım.Sanada tapmamanı tavsiye ederim..İnsan nedense saçma şeylere tapınmayı severde herşeyi yaratan Allah'a tap,kul ol denilince kaçar..Bir sorun var bunda..Yani melihe desem ki puta tap,tapar..Zamana tap, tapar..kendine tap, tapar..güneşe aya totemlere..gerçekten bir sorun var bu şu olmasın;hani sihirbazlar hızlarıyla ve mesela civa gibi madelerden yararlanarak,gözleri aldatarak olmayan şeyi olur gibi gösteriyor ya;şeytanda insanlara böyle sihirbazlık yapıyor olmasın..Harikulade bir göze zaman yapmıştır, dedirttiriyor..Şu şeytanın fendine bakın..nasılda sihirbazlık yapıyor..

spartakus_
07-09-2005, 10:37
dediğini doğru kabul edelim,melih.. nostradamus neden öldü o zaman.. hiç ilah ölürmü?geleceği bilirdi önceden önlemini alırdı ))) demekki bimiyormuş..Zaafiyeti olan İlah olamaz onun için ben olsam tapmazdım.

1. Yanlış bir önerme.
2. Önerme:Kuşlarda Kanatlar uçmaya yarar, bütün kuşlar kanatlıdır o halde bütün kuşlar uçabilir. Ters Önerme:Deve Kuşu uçamaz.
3. Önceden kestirilmesi mümkün olan şeyler sonradan gerçekleşebilir, gerçekleşme öncesi bilinebilir ama bu olmasına İRADİ oalarak engel olmalı anlamı taşımaz. Önerme: Yeteri kadar ateşin üzerine kab dolusu suyu koyarsanız koyduğunuzda kaynayacağını bilirsiniz bu bile kesin değildir(tüpünüz bitebilir) ama yinede çoğunlukla kaynayacağını bilirsiniz ve çoğunlukla oda kaynar. Siz iradenizle bilebilirsiniz ama bilmek değiştirmek yada engel olmak değildir.
4 SAÇMALAMA: nostradamus neden öldü o zaman.. hiç ilah ölürmü?geleceği bilirdi önceden önlemini alırdı(ensareo) Önerme: Öleceğini bilmek ona engel olmaktır, ters önerme: Önlem alamıyorsanız geleceğide bilemezsiniz :)

5. Önerme: a)Bir gün ABD çökecek(Önerme 5/a spartakus_) Ters önerme çökmeyecek. bu söylediğim bir MUCİZE. HARUN YAHYA NEREDE?
b) Hidrojen yanıcı bir gazdır ama enerji olarak URANYUM daha etkilidir. (Önerme 5/b spartakus_) Bir MUCİZEDEN BAHSETTİM Harun Yahya Nerede?... en iyisi devam etmesin. Bilimsellik namına bulunan şeyler zaten ama bilhassa Sümerler, Mısır, Yunan dan... bilgi olarak gelen şeyler yada efsanelerin kendi algılamına göre(ortaçağ) ifade edilmesidir. Kehanet diye bir şey ise yoktur, yeterli şartlar ve koşulların oluştuğu ve yeterince önsel ÇÖZÜLERİN olduğu bir durumda eldeki nüvelerin izlediği değişim ile hangi noktaya ulaşacağı doğrultusunda beyanatta bulunabilirsiniz. Aynen ufuk çizgisinde kararmış bulutların ve tepenizdeki parçacık bulutlarının hareketinin o yönden olduğunu kestirdiğinizde YAĞMUR yagacak demenizde kehanette bulunmadığınız gibi, geleceği bilmiş olmaktan çok içinde olduğunuz AN'ı çözümlemişsiniz demektir. ABD çökecek demek ise kehanet değildir aynen Bizans çökecek yada İstanbul alınacak gibi bir gün nasılsa olması muhtemel ama o gün gelmemiş ise de nasıl olsa gelecekte bir gün olacağı varsayımı açık bırakılan yuvarlak bir durum. Yada mucize mi deseydik.
Vay efendim neymiş petrolün özelliklerini 2 sıra kelime ile söylemiş, sanki mars daki kaya parçasının kimyasal çözümlemesini yapmış, oysa o petrol denen şey o bölgede siz istemesenizde, kaynak olarak topraktan çıkışa yol bulmuş bir şeydir yani burnunuzun ucunda ki bir şey. Bunun mucizesi nerede, elmayı tasvir etmek yada şekil itibari ile tanımlamak ile ne farkı var. Hadi karbon bileşkesinin grafiğini çıkartmış olsa belki bir nebze düşünmek durumunda kalmalıydık ama kuşa kuş dedim diye mucizemi olurmuş.
500 Yıl boyunca APTAL İNSANLAR bilimin bazı maddelerin kimyasını çözümlemesini beklemiş çünkü Okudukları bilimsel ve İlahsal Kitap da öğrenememişler de 3-5 tane bilim düşmanı sivri akıllı bilim buldukça sayılar ile oynamış, Ayetlerde bak burada anlatıyor işte! gibi(yani geçmiştekiler aptalmış, bilim buldukça bunlarda bulunmuş) benzetmeler yada hiç alakası olmayan aslında benzetilenlerin de konu bile edilmediği gündelik yaşamdaki Problemlerden yola çıkan topluma hitap eden korku varsayımlarında işte! işteeee! diye çığlık atmışlardır. Kutuplardaki gün süresini mi anlatmış Demiş mi KONU KUTUPLAR. İÇERİK:GECE GÜNDÜZ.
Demiş mi Konu KAN. İÇERİK: KANIN BİLEŞENLERİ. Demiş mi: BİZANS ÇÖKECEK hadi demiş, bende ABD çökecek dedim. Demiş mi: Yerler ve Gökler değil, ki o zaman tüm tasvirler evreni sadece yer ve üstünde gök olarak yansıtmaktadır, demiş mi KÜRE, Demiş mi aslında GÜNEŞ DOĞMAZ BATMAZ(BU TABİR BİLE GÜNEŞİN YERİN O UÇSUZ BUCAKSIZ UFKUNDA BATTIĞINA VE ÇIKTIĞINA inancı yansıtmaktadır), demiş mi güneşin etrafında döner ve şu kadar hız ve şu kadar zaman alır.....
Yok dememiş ama bizim sözde akıllılar bülbüle emir lisan öğren vakvaktan anlat hayal anlat balığın tırmandığı kavaktan edasıyla oradan buradan kelime arayarak tamamen içerikten ve ifade edilenden bağımsız, hiççte konu ile alakası olmayan şeylerde cevher bulmaktadır.
Basbaya anlatılacak kadar kolay şeylerin basbaya o dönem insanının bilinçsiliğine tekabül eden konularda onlar adına bu günden kendilerini zorlamaya beyinlerini O ÇOK BENZEYEN CEVİZ KABUĞUNA sokmak için kıvırdıkça kıvırıyor büzdükçe büzüyor.

Tesadüf ise olması muhtemel olan fakat o AN eldeki veriler ile çözülemeyen yada farkında olunamayan durumlarda açığa çıkar.
Bir şeyin tesadüf olmasına 2 şey etki eder.
1. AN'ı Yeterince çözememiş olmak(bu iradeye bağlıdır)
2. Elvermeyen koşulların kendi içindeki elverir nicel değişimlerin olmaya elverişli koşulları doğuracak kadar nitele etkimesidir.

Bir suyun kaynamasında suyun niteliğine göre sudaki ISI ve değişimlerine neden olan ateş NİCEL dir. Yani suyun niteliğini, görüntüsünü vs yansıtmaz ama ona etki eder değil mi? İşte o nicel birikim(ısı birikimi) suyun niteliğine etkidiğinde suda değişimlere, normal durumundan başka bir duruma geçişi yansıtır. Evrende ise bırakın evreni maddeye indiğimiz de her madde hem kendi içinde ama hemde kendi dışında(Suya etkiyen ateş gibi) bir dolu ilişkilere girer. Girdiği ilişkiler ve bünyesinde taşıdığı nicel birikim yada çelişkiler Maddeyi başkalaşmaya yada değişime zorlar. Koşulların zorunsadığı bir şekilde davranış açığa çıkar. Bu da her an değişimi ve şartlara ayak uydurmayı zorunlar.

Bir dometesin kafasına :) küp bir camekan geçirir iseniz o domates kubik bir şekil alacaktır, o öyle(anşlaşılsın diye KARE diyelim) yaratıldığı için değil şartlar onu buna zorladığı için öyle olacaktır.
İnsan içinde aynı şey geçerli, yeterince yürüme eylemini gerçekleştiremeyen bir insanı ele alalım. Bunun bir nedeni olmalıdır o halde kanıtlı örneklere doğru gidelim. Doğumunda her insan gibi normal bir Kalça kemiğine sahip olan ama görme özrü nedeni ile yürümesinde de normal olamayan bir insanı. Yaş ilerledikçe bu kişinin ki birde yürüme işlemini çok nadir gerçekleştirdiği ama OTURMA işlemini aşırı yaptığı için yümüsinde yaşadığı kayıp ve kalça kemiğinde açığa çıkan şekil bozukluğu! Örnekleri çoktur ve bir zamanlar göremesede yürüyen ama yerine getiremediği iskelet hareketlerinden dolayı yaş ilerledikçe oluşan şekil ve işlev bozukluğu DEĞİŞİME ve bu değişimden yansıyan YAPAMAMA(yürüyemez hale gelme) sonucuna ulaşmaktadır. Bunun örneği çok. Birde bunu milyonlarca yıl canlı yada cansızların hem dış ama hemde iç etkenden dolayı girdiği bir yığın ilşki ve içinde olmak zorunda olduğu BİR YIĞIN KOŞUL VE BUNA BAĞLI KOŞUTLAR! olarak düşünün.

Tesadüfün olması için de zıttının verili koşullarda olması lazım. Yani tesadüf için tesadüfsüzlük de şarttır. Aynen Uzak tabirini kullanabilmek için neye göre uzak(YAKIN) tabirine olan ihtiyaç gibi.
Eğer tesadüf değildir derseniz o halde Yaratılmıştır derseniz kendinize biçtiğiniz Yaratılış hikayesi sizi yaratan içinde olmak zorundadır, çünkü madem olagelen maddelerin varlığı ile bu olmuyor o halde YARATICI da bizim gibi yaratılmaya muhtaçtır. Bu muhtaçlık ise sonsuzdur ve geriye hiç bir mantıklı açıklama kalmaz. Bilim adamları, insanlar düşüncelerini bırakıp bir ağaç olma yolunda ilerlemek için çaba sarf etmeye başlar.

Kendisi için bir neden arayan insanın kendisine ve doğaya ve tabiata ve hatta zorunlu koşullar içerisinde ilişkide olduğu herşeye yabancılaşmasının sonucudur Yaratıcı. Ne kadar yabancılaşma o kadar Hayalileşme. Ne kadar hayatı çözümleme, Hayal olanda(Yaratıcı) o kadar İnsana uzaklaşma. Tarih bunu kanıtlıyor.
Hiç bir şey yoktan varedilemez varkende yok edilemez. Bilim ise yada düşünce varolanı irdelemeye devam etmek, bilimdışı düşünce ise Hayali dahada güçlendirmeye devam edecektir. Bir bumerang gibi nereye atarsanız size oradan dönecektir.

burkay
17-09-2005, 21:27
insanın aklı var seninki nerede ? insanın duygusu var seninki nerede ? negüzelde yazıyorsun ... 2. Önerme:Kuşlarda Kanatlar uçmaya yarar, bütün kuşlar kanatlıdır o halde bütün kuşlar uçabilir. Ters Önerme:Deve Kuşu uçamaz.
insanlarda akıl fikir var düşünmeye yarayan ... ama bende sendeki aklı göremiyorum ... gözde var ama göremeyen kör gözlerde var ... ne değişti hiçbirşey ...

ensareo
17-09-2005, 21:39
Hiç bir şey yoktan varedilemez,varkende yok edilemez..

spartaküs arkadaşım burada boşuna yazmıyoruzdur umarım ama iyicene zıvanadan çıkmış bir aklınız ve düşünce sistemiziniz var..ne desek boş anlaşılan..ahırette kendinizi nasıl aldattığınızı açıkça görürsünüz artık ne diyelim..karıştırmayında asit hesap yapın arkadaşım soru zor değil,cevapta zor değil hatta her yerde cevabı var lakin köpeğn kuyruğuyla oynayıp duruduğu gibi kendi kendinize oyalanacak birşey bulmuşssunuz ona sarılıyorsunuz..

aspartam
25-09-2005, 14:26
Neden yeryüzündeki milyonlarca canlı türünden sadece insan aklını kullanabilmekte ve bununla birlikte diğer canlılara hükmedebilmektedir?Bunun tesadüf olması kaç milyonda bir ihtimaldir acaba?Tamam İslam'a ve diğer semavi dinlere karşı olabilirsiniz.Bunların içinde yanlış gördüğünüz birçok şey olabilir ama dinlerde size göre birtakım yanlış inanışlar var diye Allah'ı inkar etmeniz ne kadar doğrudur?Bu pireye kızıp yorganı yakmak gibi birşey.Sadece altın sayı (yanlış hatırlamıyorsam 1.618) bile,şu evrenin tesadüflerin değil bir aklın (Allah,Yehova,God,Tanrı) ürünü olduğunu gösterir.Eğer şirksiz olarak Allah'a inanırsanız mutlaka barış (İslam) yolunu bulacaksınız.Bu arada atalar diniyle (tarikat dinleriyle,mezhep dinleriyle,tahrif edilmiş şüpheli hadis bilgileriyle ki bütün hadis külliyatlarının 100 de % bu kapsama girer.?)İslam ı karıştırmayalım.Lütfen Kur'an ı kendi önyargılarımızı ve bilgilerimizi tasdiklettirmek için değil Ondan bir takım kazanımlar elde etmek için okuyalım.Ozaman gelenekçilerin anlattığı dinden farklı bambaşka bir İslam göreceğiz.

NUR
28-09-2005, 18:36
bilim dünyası 1920 li yıllardadan itibaren evrenın yapısı hakkında yaptığı geniş araştırmalar sonucunda keşfedebildi bu sonuca göre evren belırlı bır zaman önce bir BÜYÜK PATLAMA (BİG BANG) ile yoktan var hale geldi Astronom Fred Hoyle ve Dennis Sciama tüm bu delıller karşsında big bang i kabul ettıler Kur'an -ı Kerim de Enbiya suresi 30, ayet 'O İNKAR EDENLER GÖRMÜYORLARMI Kİ(BAŞLANGIÇTA)GÖKLERLE YER BİRBİRİYLE BİTİŞİKKEN,BİZ ONLARI AYIRDIK VE HER CANLI ŞEYİ SUDAN YARATTIK.YİNE DE ONLAR İNANMAYACAKLAR MI ' ve şuan bilim dünyası evrenın varlığının kaynağının su olduğunu kabul etti BigBang e göre yapılan bilimsel araştırmalar dünyanın genişlediğini ortaya çıkardı evren daima genişliyor ZARİYAT SURESİ 47 'BİZ GÖĞÜ 'BÜYÜK BİR KUDRETLE BİNA ETTİK VE ŞÜPHESİZ BİZ (ONU ) GENİŞLETİCİĞİZ.' şimdi size soruyorum asırlar öncesinde indirilen Kur'an-ı Kerim de yazılı olanlar akla ve mantığa uygun ve hak kitabı o zaman bunları araştıracak ne bir teknoloji nede bilim dalı vardı peki asırlar sonra bulunan bu gerçekler o zaman nasıl bılınıyordu ? ELCEVAP;KUR'AN-I KERİM HAKKIN KİTABİ,İSLAMİYET TEK DİN VE DOĞRU YOL İSLAMİYET ALLAH SONSUZ İLİM SAHİBİ EŞİ VE BENZERİ OLMAYAN hala görmüyormusunuz acaba bilen cahil bakan körlerden mısınız ?

sargon
28-09-2005, 22:52
Big Bang teorisine göre evren yoktan var olmaz. Teoriye göre başlangıçta evren başlangıçta çok yoğun bir birimden büyük bir patlamayla oluşuyor. Öyle olmasaydı madde ve enerjinin sakınımı yasası tartışılır hale gelirdi.

Evrenin kaynağı ise su değildir. Bilim adamları eğer evrende başka bir yerde karbon temelli bir yaşam varsa bunun için su'yun gerekeceğini düşündükleri için su'yu arıyorlar. Bir bakıma yaşamın kaynağı sudur da denebilir buna. Ama evrenin kaynağı değil.

Daha önce de yazdım. Kuran'dan yada başka bir din kitabından bilim çıkarmaya çalışmak boşuna bir çabadır. İnanç ve bilim ayrı alanlardır. Din bilimin alanına girdiği anda çuvallar. Doğrusu bu konuyu bilimin kendi yöntem ve yasalarına bırakmaktır. Bilimin somut alanlarından çekilip, sadece ruhani bir alanda kalmak, sadece ahlaki ilkeler üzerinde dini savunmak bu kadar zor mu? Bilimden destek bulmaya çalıştıkça inanç kendini komik hale getiriyor.

NUR
29-09-2005, 16:47
Big Bang teorisine göre yapılan hesaplamalar evrenın tüm maddesini içinde barındıran'tek nokta' nın ,büyük bir çekim gücü nedeniyle 'sıfır hacme sahip olduğunu gösterdi.Evren ,sıfır hacme sahip bu noktanın patlamasıyla ortaya çıktı.Sargon sen yoktan var olmaz demişsin ama BU TEK NOKTANIN SIFIR HACİMDE OLMASI bu patlamayla evrenın meydana gelişini düşün bakalım SIFIR HACİM YOKLUK ANLAMINA GELİR BUNU DÜŞÜNEMEMİŞSİN buda EVRENİN YOKTAN VAR EDİLDİĞİNİN APAÇIK KANITIDIR (((((not:ANLAYANA)))) Ayrıca benim Kur'an -ı kerimden bilim çıkarmama gerek yok zaten bilmin ta kendisi bilme yol gösteren Kur'an-ı Kerim dir Din madem bilim alanlarına girince çuvallıyo peki daha önce belirttiğim ayetlerin bilimle aynı doğrultuda oluşu günümüzce bilinen bilimsel gerçeklerin Kur'an-ı Kerimde asırlar öncesi yazılmış olmasının dinin çuvallamadığının en güzel kanıtıdır sakın SARGON BU NOKTADA SEN ÇUVALLAMIŞ OLMAYASIN neyi bilmek istediğinizi anlamış değilim kanıt gösterin diyosun alın size kanıt diyoruz bu seferde bilimle dini bağdaştırmayın diyorsunuz buda sizin nekadar aciz kaldığınızın delılı Kanıtlar apaçık ortada.Hernekadar inançsızlar bunu kabul etmek istemeselerde yenilgilerini itiraf etmek zorundalar tıpkı Materyalist felsefeci Anthony Flew 'in itirafı gibi 'itiraflarda bulunmanın insan ruhuna iyi geldiğini söylerler.Bende bir itirafta bulunacağım: Big Bang modelı ,bir ateist açısından oldukça sıkıntı vericidir.Çünkü bilim ,dini bir kaynak tarafından savunulan bir iddiayı ispat etmiştir :Evrenın bir başlangıcı olduğu iddiasını ' Al Sana Bir Ateistin İtirafı Şimdi Sen Bunuda yalanlarsın ALIN SİZLERE KAYNAK; (Henry Margenau,Roy Abraham Vargesse,Cosmos,Bios,Theos,La Salle Il:Open Court Publishing ,1992, sayfa 241) SELAMETLE smile146

sargon
29-09-2005, 19:10
Nur arkadaşım,

Ne bu şiddet, bu hiddet. Sakin olsan, yazdıklarını düşünsen sanırım sen de göreceksin ki söylediğin şeyler kendi cevaplarını zaten içinde taşıyor.

Big Bang teorisine göre yapılan hesaplamalar evrenın tüm maddesini içinde barındıran'tek nokta' nın ,büyük bir çekim gücü nedeniyle 'sıfır hacme sahip olduğunu gösterdi.Evren ,sıfır hacme sahip bu noktanın patlamasıyla ortaya çıktı

Burada kendin yazmışsın zaten, içinde evrenin tüm maddesini barındıran nokta diye. Yani yok denemez, ancak çok aşırı yoğun denebilir. Bunun korkunç bir çekim gücü nedeniyle sıfır hacimli sayılabilecek bir nokta olması da ne kadar büyük bir yoğunluk olduğunu göstermek içindir zaten. Sıfır hacim yokluk anlamına gelir diyorsun ama burda bu anlama gelmez. Çok büyük bir yoğunluktan dolayı kütlenin yoğunlaşması anlamındadır, kara deliklerde olduğu gibi.

Bilime yol gösteren kuran olsaydı sanırım bilim adamlarının işi epey kolay olurdu. Açarlardi kuranı, herşeyi bulurlardı. Bu iddia cahil kitleler için uydurulmuştur. Biraz bilime bulaşmış birisi, hiç bir kitabın bilime yol falan göstermediğini bilir. Örneğindeki su meselesi ise zaten yine bilimle falan ilgili olmayan bir konu.

Evrenin kaynağı su'dur demişsin. Hadi diyelim ki evrenin değil yaşamın kaynağı sudur denilsin. Kuran'a göre canlılar sudan mı yaratılmış yani. Peki Adem kilden yaratılmamış mı? Bütün mezopotamya mitolojisinde ilk insan kilden yaratılmıştır. Su'dan değil.

Su'yun kutsal kitaplardaki (Tevrat, Kuran ve önceki mitlerde)önemi ise bilimsel çalışmalarla falan ilgili değildir. Binyıllardır su, insanlar için çok önemli olduğu içindir. Tüm mezopotamya tarihi su kültleriyle doludur: Su tanrıları en önemli tanrılardır. Su hem hayat verir, hem hayat alır. İlk insan yerleşimleri tatlı su kaynaklarının kenarlarında ortaya çıkar. Su, insanlar için nerdeyse herşeydir. O yüzden de büyük bir su kültü yaratılmıştır. Bilimle falan ilgisi yok yani.

anlayana, cahil bakan körler gibi lafları da kullanmazsan sevinirim. Peşin peşin verilmiş hükümlerdir ve insan daha sonra söylediğine utanabilir.

NUR
30-09-2005, 16:54
Kardeşim ben açıklamamı ilmi kaynaklar desteğiyle yaptım araştırırsan sıfır hacmin yokluk anlamına geldıgınıde görürsün zaten Benım açıklamalarım değil ki bunlar bilim adamlarının açıklamalarıdır.... Bilime yol gösterenen Kur'an-ı Kerim olduğunu söyleyenlerın cahıller olduklarını söylemişsin Ben Elhamdülillah müslümanım ve tek önderınde Kur'an-ı Kerim olduğuna iman ediyorum ve bunlarında kanıtlarını görüyorum elhamdülillah Bence sen o kıtaplarda kı materyalıst ve ateıst bılım adamlarının ıtıraflarınada dıkkat et hadı ben cahılım onlar bılım adamıda onlarda mı cahıl (not : ben cahıl oldugumada ınanmıyorum ) Ben anlayana dedım evet ancak bunlar anlayanlaradır... ben acizane gerçekleri vurguladım bunlar hakaret değildir SELAMETLE VE HİDAYETLE

sargon
01-10-2005, 01:49
Sıfır hacim konusunu açıladığımı sanıyorum. Tekrar aynı şeyleri yazmama gerek yok. Bilime Kuran'ın yol gösterdiğini söyleyenlerin cahiller olduğunu söylemiyorum ben. Bunların cahil kitleler için uydurulmuş şeyler olduğunu söylüyorum. (Seni tanımıyorum, cahilsin diye bir şeyi o yüzden söylemem) Bilimsel gelişmelerin, teknoloji gibi sonuçların vb. insanlar üzerinde yarattığı prestiji kullanma çabası olduğunu söylüyorum. Bunları üreten insanlar cahil değiller, tersine bilgililer ama dürüst değiller. Harun Yahya Türkiye'deki en iyi örneğidir. Benzer örnekler Hıristiyan dünyasında da var. Hem de çokça. Zaten HY de onlardan alıyor çoğu bilgiyi.

Bütün bilim adamları ateisttir, materyalisttir diye birşey de zaten iddia edilemez. Bilim adamı dediğin de senin benim gibi bir adamdır ve dini anlayışı olabilir, olmayabilir. Mesele uğraştığı disipline yaklaşırken bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşıp yaklaşmadığıdır. Anthony Flew üzerine bu sitede tartışıldı zaten. Ararsan o tartışmayı da bulabilirsin.

Aciz_bir_kul
10-10-2005, 03:12
:D:D:D harbiden öyle kardeşim. çünkü biz at gözlüğü takmıyoruz. gördüğümüze değil onun ardındakine gidiyoruz.

Aciz_bir_kul
10-10-2005, 15:18
Evrimci biyolog Douglas Futuyma bu konuda şunları söylüyor:

"Yaratılış ve Evrim, canlıların kökeni hakkında yapılabilecek yegane iki açıklamadır. Canlılar, dünya üzerinde ya tamamen mükemmel ve eksiksiz bir biçimde ortaya çıkmışlardır; ya da kendilerinden önce varolan bazı canlı türlerinden evrimleşerek meydana gelmişlerdir. Eğer eksiksiz ve mükemmel bir biçimde ortaya çıkmışlarsa o zaman üstün bir akıl tarafından yaratılmış olmaları gerekir."

Futyma'nın ne dediğini bir örnekle biraz daha pekiştirelim. Masa üzerinde dizilmiş, içleri çeşitli renklerde boyalarla doldurulmuş şişeler yanında farklı numaralarda fırçalar, tuvaller ve palet olsa; hemen yanı başında bu malzemelerden meydana gelmiş tam bir ahenk, renk uyumu, kusursuz gölgeleme ve perspektif örnekleri gözüken ruhu okşayan bir resim olsun. Bu manzara bize neyi çağrıştırır? Acaba içimizden hiçbir kimse bu boyaların yıllar içerisinde tesadüfler sonucunda bu resmi oluşturduğunu iddia eder mi? Tabi ki hepimiz ittifakla bu resmi yapan bir sanatçının varlığını kabul ederiz. Çünkü hiçbir zaman mükemmel bir tasarım tesadüflerin eseri olamaz.

at-the-ist
10-10-2005, 17:28
"Kainatta tesadüfe tesadüf edilemez."

SOKRAT

NUR
10-10-2005, 17:34
Bir eve baktığınızda kendi kendine olduğunu söyleyemezsınız bılırsınız kı bu evı yapan bır mühendis vardır Her şehrin bir valısı her köyün bir muhtarı vardır hiçbirşey sahipsiz olamazkı bu koskoca dünya sahıpsız ve düzensiz olsun Bir küçük eşyayı bile yapan vardır hayat tesadüfen başlayamaz ve bu dünya sahıpsı olamaz SELAMETLE VE HIDAYETLE

kani
10-10-2005, 18:04
Evrende 100 milyar civarında galaksi varmış ve her galakside de 100 milyar yıldız bulunurmuş.
100 milyar çuval alalım ve onları pirinçle dolduralım ve üst üste koyalım.
Herbiri nin içinde 100 milyar pirinç tanesi bulunan 100 milyar pirinç çuvalı, işte bizim galaksimiz bu olsun.
Bu çuvallardan birine Samanyolu galaksisi adını verelim.Bu çuvalın içinden rastgele bir pirinç tanesi seçelim ve onu kırmızıya boyayalım.
Bu da dünyamız olsun.
Şimdi dünyanın üzerine 6milyar bakteri yerleştirelim bu bakteriler de insanı simgelesin.
Şimdi üzerine bakteri yerleştirdiğimiz kırmızı pirincimizi tekrar çuvala atalım.
Belki İstanbul kadar büyük bir depo yapalım (100 milyar çuval pirinç ancak sığar) ve pirinçlerimizi bu depoya boşaltalım.
Aralarında hiç boşluk bırakmadığımız Pirinçten bir evrenimiz oldu şimdi.(gezegenler ve galaksiler arasındaki boşluğu da hesaba katarsak İstanbul kadar olan depomuzun büyüklüğü belkide dünyayı içine alacak kadar büyük olacak)
Şimdi kırmızıya boyadığımız ve üzerine 6 milyar bakteri koyduğumuz pirinci bir düşünün nerede?
Müslüman inanışına göre Allah Bu pirinçleri sadece insan için yarattı.100 milyar kere 100milyar pirincin içindeki bir pirinçte yaşayan 6 milyar bakteri den 1,5 milyarı için!!!
1,5 milyar bakteri için neden 100X100 milyar pirinç?
sizce ekonomikmi?
sizce mantıklımı?
sizce pire için yorgan yakmak değilmi?

Aciz_bir_kul
11-10-2005, 01:19
:D bak kendin söylüyosun. yani bunları yapan bir güç var. kendin itiraf etmişsin. Rabbim için her iş kolaydır. pire için yorgan yakmıyor. ama pireler görsünde idrak etsin diye mükemmel bir tasarım yapıyor. hala allahın varlığını tartışan sizler. önce kendi varlığınızı idrak edin. ancak ondan sonra allahı idrak edebilirsiniz. kalın sağlıcakla.

kula
11-10-2005, 23:13
sadece saçmalıyor bu muhammed ümmeti

NUR
12-10-2005, 17:36
SİZ ÇOK MANTIKLISINIZ HEP GERÇEĞİ SÖYLÜYOSUNUZ BIZ SAÇMALIYORUZ DIMI SORULARA VERILEN CEVAPLAR ORTADA GERÇEKLERİ YANSITAN MÜSLÜMANLARDA BURDA SAKIN SEN SAÇMALIYO OLMAYASIN

Guardian
28-10-2005, 06:36
hiç bir kanunun hiç bir başka şeyle aynı kurallar içinde devam etmeside olanaksızdır.bu yüzden "araba, kapı..." gibi örneklerle hiçbiryere varamayız bu örnekler böyle sürer gider.

Dünya gerçekten çok güzel bir sistem dahilinde devam edip gidiyor ve giderek yok oluyor, dünya gibi içinde yaşam olsun olmasın bir sürü gezegende var ve yok olup gidiyorlar. Bunların içinden yaşam koşullarının uygun olanının dünya olduğunu düşünürsek bizim burada bulunmamız ve yaşamımızı sürmemiz çok doğal bence.

Kanımız akıyor ve birden pıhtılaşıyor doğru, ve bunlarında bilimsel açıklamaları var. bilimsel açıklamalarca bunları hormonlar ve benzeri maddeler yönetiyor. hormonları kim yarattı diyeceksin. hormonlarda yukarda açıkladığım doğal olay sonucu yaşam olması dolayısıyle var oldu derim bende. Yani hersey kimyasal yani bilimsel..

Çünkü eger o güç varsa bir sürü aç yoksulu hiç görmüyormu, yada tecavüz edilen gencecik kız çocuklarını, bu adaletmi sizce? tecavüz edilen genç kıza teselli amaçlı olarak "olsun sen diğer alemde kazananlardansın!" mı diyip cennetle mi kandıracaksınız. şahsen ben kız olsam ve böyle bir olay başıma gelse "ben bu duygunun ezikliğini ömrüm boyunca yaşadım! ve böyle öldüm! bundan ötesi varmı? böyle olmasını ben seçmedim bunları haketmiyorum! Alın cennetinizi tepe tepe kullanın ben istemiyorum!" derdim...

yeterince açık olmuştur sanırım...

mmx
28-10-2005, 14:55
MOLOZ VE PRİKET YIĞINLARINDAN GELEN CEVAPLAR ÜZERİNE:)
1-ALLAH AÇ VE YOKSULU GÖRÜYOR.NAHL97 DE ALLAH'IN EMRİNE UYGUN OLARAK YAŞAYANLARIN GÜZEL BİR HAYATLA YAŞATILACAĞI VAAD EDİLİYOR!SENCE ÖNCE BUNU YAP!YAPABİLİYORMUSUN...HAYIR YAPAMIYORSUN.O ZAMAN ALLAH'IN ŞARTINI HEM KABUL ETME.HEMDE ADALET İSTE!OH NE ALA...NEDEN GÜZEL BU HERİFLERİN MOLOZUKLARINI ORTAYA KOYUYORUZ.
2-TEVACÜZ EDİLEN GENÇ KIZ MESELESİ: BİR İNSAN DİĞERİNE KÖTÜLÜK ETMEK İSTESE, YOL AÇIK.(ALLAH MUHAFAZA ETSİN).HAYAT BİR İMTİHAN.KİŞİLER AMELLERİNDEN SORUMLU TUTULACAK.OYSA İSLAM TOPLUMUNDA BÖYLE BİR SAPIKLIĞI YAPANIN KELLESİ ALINIR.BU GİBİ OLAYLARA TAVİZ VERİLMEZ!
3-İSLAMDA DOĞUM-HAYAT VE ÖLÜM ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH İÇİNDİR.İSLAMA TABİ OLAN(HAKKIYLA) KİŞİ ŞUNU KABUL EDER:DÜNYA HAYATI AHİRETE NAZARA ÇOK KISADIR.
4-İNSANLAR HESAP GÜNÜNDE BİRBİRLERİNE SORARLAR.DÜNYADA NE KADAR KALDIK.ŞÖYLE CEVAP VERİRLER:BİR GÜNÜN BİR SAATİ VEYA DAHA AZ DERLER!!!
MATEMATİKSEL OLARAKTA BÖYLEDİR:''2'' SAYISI BİR ÇOKLUK İFADE EDER.BİR DEĞER İFADE EDER AMA SONSUZ YANINDA ONDAN BAHSEDİLMEZ BİLE.DÜNYA İLE AHİRET ARASINDAKİ İLİŞKİDE BÖYLEDİR.
UMARIM MOLOZLARA CEVAP OLMUŞTUR...

Guardian
29-10-2005, 05:04
MOLOZ VE PRİKET YIĞINLARINDAN GELEN CEVAPLAR ÜZERİNE:)
1-ALLAH AÇ VE YOKSULU GÖRÜYOR.NAHL97 DE ALLAH'IN EMRİNE UYGUN OLARAK YAŞAYANLARIN GÜZEL BİR HAYATLA YAŞATILACAĞI VAAD EDİLİYOR!SENCE ÖNCE BUNU YAP!YAPABİLİYORMUSUN...HAYIR YAPAMIYORSUN.O ZAMAN ALLAH'IN ŞARTINI HEM KABUL ETME.HEMDE ADALET İSTE!OH NE ALA...NEDEN GÜZEL BU HERİFLERİN MOLOZUKLARINI ORTAYA KOYUYORUZ.
2-TEVACÜZ EDİLEN GENÇ KIZ MESELESİ: BİR İNSAN DİĞERİNE KÖTÜLÜK ETMEK İSTESE, YOL AÇIK.(ALLAH MUHAFAZA ETSİN).HAYAT BİR İMTİHAN.KİŞİLER AMELLERİNDEN SORUMLU TUTULACAK.OYSA İSLAM TOPLUMUNDA BÖYLE BİR SAPIKLIĞI YAPANIN KELLESİ ALINIR.BU GİBİ OLAYLARA TAVİZ VERİLMEZ!
3-İSLAMDA DOĞUM-HAYAT VE ÖLÜM ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH İÇİNDİR.İSLAMA TABİ OLAN(HAKKIYLA) KİŞİ ŞUNU KABUL EDER:DÜNYA HAYATI AHİRETE NAZARA ÇOK KISADIR.
4-İNSANLAR HESAP GÜNÜNDE BİRBİRLERİNE SORARLAR.DÜNYADA NE KADAR KALDIK.ŞÖYLE CEVAP VERİRLER:BİR GÜNÜN BİR SAATİ VEYA DAHA AZ DERLER!!!
MATEMATİKSEL OLARAKTA BÖYLEDİR:''2'' SAYISI BİR ÇOKLUK İFADE EDER.BİR DEĞER İFADE EDER AMA SONSUZ YANINDA ONDAN BAHSEDİLMEZ BİLE.DÜNYA İLE AHİRET ARASINDAKİ İLİŞKİDE BÖYLEDİR.
UMARIM MOLOZLARA CEVAP OLMUŞTUR...

:: Cevaplar:

1- Dediğinden pek birşey anlayabilmiş değilim daha düzgün ve küçük harflerle yazarsan sevinirim. Anladığım kadarıyla cevaplıyayım:
Bu dünyaya gelmeyi ben istemedim. Haid ben yoktum O beni yarattı diyelim yaratmasınıda istemedim, sonucta ben yoktum acıda cekmiyordum bir düşünsene yoktun sen! ohh ne rahat dünya derdin yok, dert tasa yok bişi yok! ehh bu durumda benim biraz secici olabilmem lazım heralde. durduk yere ben buraya geldim ve bana sunları kabul et diyor. Yine kabul ederdim ama etrafıma baktıgımda dünyanın kirli oldugunu insanların birbirleri yediklerini herkesin acı cektiğini görünce onun bu kadar güçlü olmasına karşın bunlara bir dur dememesi beni delirtiyor ve kabul etmiyorum! Bu yüzden adalaet istiyorum!

2- Kellem alınacak diye böyle birşey yapmayacaksa insan bence o daha kötü! Çünkü insanın içinde var birkere, eninde sonundada zaten patlak verecektir. Birde hadi yaptı ve adamın kellesi alındı diyelim bunun o genç kıza ne yararı olacak. sonucta olan olmustur. Böyle şeyler olmamışmıdır sence. Zina yapan kişiler hakkında olayları heryerde duyuyoruz zaten. Senin böyle şeylere izin verilmez müslümanlıkta dediğin ülkelerde (iran) erkeklerin evlilik züdanlarında 4 kadın için ayrı ayrı fotograf bölümü var! Biraz düşün!

3- Senin dediğin ahireti bilmem ama dünya gerçekten çok kısa emin ol ve ben bunca insanın buna ragmen birbirini kırabilmelerine şaşırıyorum doğrusu. Güzelce anlaşmak varken yok yere savaşlar çıkıyor. Kelleler kesiliyor daha bir sürü zavazingo! Müslümanların çoğuda bunu anlamıyor ve suan sokakta gezerken bile beni tipimlen yargılayarak önyargılı birşekilde bakıyorlar. Kaba davranıyorlar ve yine daha bir sürü zavazingo!

4- MOLOZ gibi kelimelerle insanları düşürmeye çalışacağına ve inanmayanlara hala kurandaki yazılarla hitap edeceğine braz bilimsel yollara başvur. Hala anlamıyorsunuz hakaret ederek biryere gelemessiniz, ,insanları kazanmanın yolu hakaret etmek değil tam tersine sizinde saydıgınız bir insanın sözleri gibi "Gel kim olursan ol yeterki gel" felsefesidir! Siz daha saydığınız büyük zatların bile farkında değilsiniz, onları adam yerine koymuyosunuz ki böyle konuşabiliyorsunuz..

Saygılarımla...

burkay
30-10-2005, 17:25
PEKI SEVGILI KARDESLER ... BEN MI ISTEDIM GELMEYI BEN HIÇBIRSEYDEN HABERSIZDIM .. DERT YOK DÜSÜNCE YOK ... BIR HIÇTIM ... BUNLARI GEÇIN BEYLER SU AN VARSIN VE 6 MILYAR INSAN YASIYOR YERYÜZÜNDE ... BÖYLE BEN MI ISTEDIM BENI YARATMASINA DIYECEGINE ... SÜKÜR ET KI BIZLERI INSAN OLARAK YARATTI VE DÜSÜNCE GIBI BIR YETENEK VERDI ... HAYVAN DA OLABILIRDIK AMA OLABILIRDIKLE VEYA VARSAYIMLARI GEÇIN VAROLANLA YASAYIN ... ALLAH YOKSA BIZDE YOKUZ ... DEMEKKI BIZ VARSAK BIZI BURAYA GETIREN BIR GÜÇ DE VAR ...

my-zone
01-11-2005, 02:04
allah yoksa bizde yokuz demissin bu kabulünün fikirsel dayanakları nelerdir? bu düşünceye nasıl ulaştın?

Aciz_bir_kul
01-11-2005, 03:12
guardian demişki;
Kanımız akıyor ve birden pıhtılaşıyor doğru, ve bunlarında bilimsel açıklamaları var. bilimsel açıklamalarca bunları hormonlar ve benzeri maddeler yönetiyor. hormonları kim yarattı diyeceksin. hormonlarda yukarda açıkladığım doğal olay sonucu yaşam olması dolayısıyle var oldu derim bende. Yani hersey kimyasal yani bilimsel..

yani kimyasal yollarla bir canlı oluşabiliyor diyosunuz. henüz bilimin bile adam akıllı açıklıyamadığı evrim saçmalığına sizde inannıyosunuz. diyelimki canlı tesadüfen oluştu. peki tesadüfen oluşan iki canlı, erkke ve kadın nedne var. neden herkez kendi kendine çoğalmıoy. neden iki cinsin birleşmesine ihtiyaçvar. yani bu kimyasal hücreler falanlar filanlar hepsi bir araya tesadüfen gelip tesadüfen organları oluşturup hatta dahda ileri gidip göz kulak burun gibi duyu organlarınıda bir araya getirip hatta dahad aileri giderek dişi erkek sempatisi için gerekli olan hormonlarıda üretip duyma organı olan kulağı meydana getirmişler. vay be. ne tesadüf. vay anasını ki vay. peki herşey tesadüf diyelim. kebul edelim bakalım. o hadle ben niye varım. bana benlik duygusunu veren nedir. ben nedne benim. bilinçsizce ve tesadüfen oluşan dünyanın en mükemmel yaratığı guardian sana diyorum. üzerinde taşıdığın o gözler kimin eseridir. hangi tesadüf görmeduyusugibi bir organı yaratabilir. akıllı ol biraz. ve iyi düşün

bir de adaletsizlikten bahsetmişsin. adaletin farkına adaletsizlikle varabilirsin. tıpkı aydınlığın farkına karanlıkla varabildiğin gibi.

evet rabbim bu dünyada herkeze eşit şartlar vermemiştir. ama rabbim bizleri şunu söyler. ben sizleri kiminizi malı ile kimi nizi canı ile imtihan edeceğim. yani herkezin sorusu farklı. kimse kopya çekemez.

sen rabbine asi oluyorsun. onun sana bahşettiği rahata karşılık nankörlük ediyorsun. 15 yaşında tecavüze uğramış kızmı kaldı dünyada merhamet edilecek. yoksa filistinde kafasına kurşun yiyen küçük bir çocukmu. yoksa yola yürürkern hiç çekinmeden ayağımızın altına giren bir karıncamı. merhaemt herkeze edilir. merhaemt rabbim bunuda bize bahşetmiştir. merhamet duygusu. tabi ki rabbim herşeye bir sebeb kılmıştır. zaten siizn gibi evrim aşıklarının derdine ehrşeyn bir sebebi olması. ne yani sizin rabbimi kabul etmeniz için onun herleyi sebbepsizce size göstermesimi gerekir.

günümüzde kuranı kerimin mucizelerle dolu bir kitap olduğu ispatlanmıştır. yani rabbmizden bir şüphe yoktur. senin imansız olmanın tek sebbei asi olmandır. Allahı sorgulamandır.

gameover
02-11-2005, 17:23
allahı sorgulama , her denene koyun gibi inan.

adaletsizlikleri,merhametsizlikleri vardır bir hikmeti diyerek yokmuş say.

şu anda yaşadığın hayatla değil olup olmadığını bilmediğin bir hayatla ilgilen.

kendi inancın haricinde her inanca yanlış gözüyle bak.

vs.vs.vs.

aragonn
02-11-2005, 17:33
kardesım yazının bır yerınde tesadufun olusumu dıyelımkı kabul edelım dıyorsun.hayır kardesım etmelım etmeyelım.yasamın tesadufen olusabılecegıne ınanmak en buyuk gerıcılık ve bılım dısılık tır.tabıkı ılkel caglarda ınsanlar (Allah tarafından kendılerıne gonderılen dınlerı unutunca)
anlayamadıkları seylerı dogada bırden ve kendılıgınden olmus gozuyle bakarlardı ve cok normaldı.hatta doga ana gıbı bır kavramda bu dusuncelerın etkısındendır.yanı o caglarda(çok yakın gelecek te bıle bunu ıspatlamaya calıstılar) cansız maddelerden yanı dogadan canlıların olusmasına normal gozuyle bakılıyordu.tabıkı onlar kandakı hormonun ortaya cıkısını kendılerı yaratmıs gıbı sevınerek karsılayacaklar.eger onlara ınsanın anne karnında olusumunu anlatan dellıler olmasa bebegınde cansız menıden kendı kendıne olustugunu bıle savunabılırler.hatta cansız yumurtadan(yumurta kabugu cansız ya) cıvcıv cıkmasıda onlara gore maddeden tesadufı olusuma guzel bır ornektır.ama kardesım bızım bır farkımız olmalı.Bizim farkımız İslamın unutturulmaya calısılan kayıp yanı,bızım farkımız beynımızle dusunmek

Tuzbaykucbars
02-11-2005, 21:15
1-TÜRK INSANI AHLAK VE VATANDASLIK GÖREVINI YAPMASI BENCE ILK ADIM OLMALI.
2-SONRAKI KONU MILLI OLARAK NERDEN GELDIK FIKIRLERININ DIN BAGINDAN KURTARMAK OLMALIDIR.
3-TÜRK INSANININ YURTTA VE CIHANDA HAKLARINI VE GELECEKLERINI PLANMAKTIR( TÜRK SERBEST OLMAKTANSA MILLETI VE SOYU ICIN KALKINMAYA CALISMALI)
4-ÜLKEMIZIN SUPERIOR (SÜPER GÜC) OLMASI ICIN TAM MILLI DESTEK

2-inci konuyu öne koymamin sebebi elbette bir milletin beyin yapisina, düsünce yapisina dogru yön vermektir

burkay
02-11-2005, 21:32
MY ZONE SENIN ANLAMA KAPASITEN YOK FIZIKSEL MATAMATIKSEL KIMYASAL SANA NE SÖYLENSE AYNI ... BEYNIN ÇALISMIYOR ANLIYAMASSIN ... VE BU GIDISLE ANLAYAMASSINDA ... ÇÜNKI KULAKLARIN PASLI GÖZLERIN KÖR VE SAGIR SIN KALBIN FESAT AKLIN PISLIGE YATIYOR IFTIRAYA GIDIYOR ... SEN AKILSIZIN TEKISIN ...

my-zone
02-11-2005, 21:41
sana insanca soru sordum senden de insanca bir yanıt beklerdim sen ne yaptın kufrettin gerçek yüzünü ortaya koydun

burkay
02-11-2005, 21:44
BUNDAN SONRA BENI KARSINIZDA BÖYLE GÖRÜN SIZLER INSAN DEGILSINIZ BENIM GÖZÜMDE BEN BUGÜNE KADAR HEP GÜZEL LAF KULLANDIM OZAMAN KIMSEDEN LAF ÇIKMADI ... ISINIZE GELIRSE HAKARETLERI KENDINIZ BASLATDINIZ KARSILIGINI BUNDAN SONRA BÖYLE ALIRSINIZ ...

my-zone
02-11-2005, 21:52
insanlar senin gibi düşünmeyince kufur ve hareketle sindirme politikası demek ki bu insanlar gerçek hayatta karşına çıksa vurucaksın öldüreceksin sonra da din ve peygamber ile ilgili ahkam keseceksin. sen boyle yazmaya devam edersen kendi kuyunu kazarsın bilmiş ol.

burkay
02-11-2005, 22:45
HAYIR MY ZONE BENIM GIBI DÜSÜNMEDIGI OLAYI DEGIL ... KONUYU SAPTIRMA ... BENIM BIRÇOK INANMAYAN ARKADASIM VAR ... HEPSINE SAYGIM VAR ... ANCAK BU SITEDEKI GIBI ALLAHA PEYGAMBERE YALANCI VEYA IFTIRA NITELIGINDE SÖZLER SÖYLEMIYORLAR ... BUNLAR BIZIM DÜSÜNCEMIZ DIR DIYORLAR ... SAYGILIYIM ... AMA MANEVI DEGERLERE HAKARET EDILINCE ISLER DEGISIYOR ... ASLINDA BEN SENIN SAHSINA YÖNELIK YAPMADIM ... BIR ATEIST ARKADASIN ASIRI MANEVI DEGERLERLE OYNAMASI BENI BIRAZ BU YAZILARA SOKTU ... SENI INCITDIYSEM KUSURA BAKMA ...

burkay
02-11-2005, 22:56
MY ZONE KARDES SENIN YAZILARINI OKUDUM SENIN YAZILARIN USLUP OLARAK HERHANGI BIR HAKARET DOLU SÖZLER GÖREMEDIM SADECE DÜSÜNCELERINI DILE GETIRDIN ... SANA YAZDIKLARIMDAN DOLAYI SENDEN ÖZÜR DILIYORUM ... SANA KARSI HERHANGI BIR ARTNIYETIM YOKTU ... O AN SANA CEVAP YAZDIM ..

Aciz_bir_kul
02-11-2005, 22:58
haklısın arangon; "diyelimki" kelimesini kulanmışım. diyemiyeceğimiz birşeye diyelimki demişim.
ben sadece oyunu kuralına göre oynamaya çalışıyorum. bunlar bir organın bile nasıl kendi kendine oluşacağını ispatlayamaz. hatta kök hücrenin bile nasıl kendi kendine oluşacağını ispatlayamaz. bunlar maddenin oluşumunu ispatlayamamışki. hâla konuşuyolar.
nasıl olsa ölecekler bir gün. hakikatı görecekelr de iş işten geçmiş olacak. bizene demek de var. ama göz göre göre bu adamlarn yanlışa batmalarını istemiyorum. halbuki onlar bizi ciddiye bile almıyolar.

akıl nedir onu bile açıklayamaz bunlar. bunlar allahı inkar ederek aklıda inkar ediyolar. akıl akıl akıl...

my-zone
02-11-2005, 23:26
anladığım kadarıyla 180 derecelik u dönüş yapmış oluyorsun. ancak mühim olan insanın hatasının farkına varmasıdır. umut ediyorum bu durum daimi olur. bu arada benim soruda gümbürtüye gitti.

my-zone
02-11-2005, 23:29
onlar bir organın nasıl kendi kendine ispatlayamayacağı gibi sende organı tanrının oluşturduğunu ispatlayamazsın. bütün mesele bu

my-zone
02-11-2005, 23:31
onlar bir organın kendi kendine oluştuğunu ispatlayamayacağı gibi sende organı tanrının oluşturduğunu ispatlayamazsın. bütün mesele bu. ama gelecek neyi gösterir kimse bilemez.

Aciz_bir_kul
02-11-2005, 23:40
!80 derece dönüşmü. hehe. yanlış okumuşsun sanırım. dönüş yapan yok. ben hala aynı Aciz_bir_kulum. siz ne yapın biliyormusunuz. siz her gece sabaha kadar neden yaşadığınısı düşünün. ben diyorumki rabbim herşeyin yaratıcısıdır. sen innamıyorsan hayatın boyunca nasıl meydana geldin düşün dur. kafayı ye istersen. zaten yiyosunuzdur. sırf kafayı yememk için sürekli yalanlıyosunz. çünkü kendinizi henüz tam manası ile kandıramamışsınz. korkuyosunuz. çünkü gerçek size ürkütücü geliyor. kendinizi, avutuyorsunuz. bu kadar tırsmayın. allah öcü değildir. ondan korkmanıza gerek yoktur. o merhamet sahibidir. merhameti ne kadar büyük ise azabıda o kadar büyüktür.
size vaaz vermekten dilimde tüy bittiç mutasyona uğradım. buna inanırsınız dimi. dilimde tüğ bittiğine inanırsınız. hahha. çizgi film kahramanları sizi. pokemonlar bile sizden daha gerçektir. rabbim kafirlere dünyanın nimetlerini tatdırır. adeletsiz değildir. acıları ancak müslümanlar cekecektir. bu onların sabrlarını test etmeleri için bir imtihandır. rabbim herşeye gücü yetendir.

my-zone
02-11-2005, 23:46
sen önce yukarda yazılanları oku oyle herşeye balıklama atlama
ayrıca acizkul bu konuda bu kadar uzun süre durduguna göre senin içinde de bir şüphe olmalı

aragonn
02-11-2005, 23:57
my-zone sen problemı anlamıyorsun
burdakı en buyuk problem ınsanların atalarının dınınden gıtmesı.arastırmadan okumadan balıklama fikir sandıgı seylere dalması.tabıkı bu hatayı muslumanlar yıllarca yaptılar.ama bız bunu degıstıreceğiz insallah.
ama sız de bıraz donun kendınıze bakın.
yazdıklarından düşünceleri ve alternatıflerı arastırıp öğrenmeden olaylara daldıgın o kadar acıkkı kızma ama sordugun ve soru oldugunu soyledıgın seylere cevap verme ıhtıyacı bıle duyuyorum(hem yarın bayram namaz için erken kalkacam)
sana sadece actıgım su formdakı yazıyı usenmeden okumanı tavsıye edıyorum.arastır ve oku.Allah için yapmasanda lutfen kendın için yap bunları

not:herseyı degısık kaynaklardan tarafsız anlamaya öğrenmeye calıs-duygusal olma.kalbın beynını yenmesın bıraz ilerici olun.
bırsey daha okudugun kıtabların dılıne yazım seklıne dıkkat et.bu kullanılan en buyuk tuzaklardan.bırıdır.

mesela

istanbulu dınlıyorum gözlerim kapalı
bır kadının suya degıyor ayakları

bi de soyle oku

gözlerimi kapatıp ıstanbulu dınlerken bır kadın ayaklarını suya soktu

su dedıgım sımdı sana cok sacma gelecek ama soylemek ıstedıgım mantıgı kavrarsan oynanan oyunları daha kolay farkedeceksın

bayramınız mubarek olsun-iyi şeker bayramları

my-zone
03-11-2005, 00:39
soruyu sana sana sormamıştım ama konuyla ilgili bir fikrin varsa koy ortaya oku diyorsan ben de sana düşün derim yalnızca okuma düşün.