Orijinalini görmek için tıklayınız : Açıklama...
LuciusCornelius
24-11-2007, 19:30
gandalf - maximus *hakkında
forum kuralları gereği yeni başlık açamam biliyorum, ancak söz hakkı için bir süreliğine
silinmemesini rica ediyorum, umarım site müslümanlar gösterdiği demokratlığı bizede gösterir, söz hakkımıza saygı gösterir.
yaklaşık iki yıldır td sitesi üyesiyim, demokratik çizgisine diyeceğim yok, lakin tıpkı
mevcut iktidar partisi gibi burdaki muslümanlarda sitenin demokratik tutumu kendi
lehlerine kullanmasını çok iyi biliyorlar, geçmişte buna benzer olaylarda yaşandı
aliminyum ve hiramusta sodomo yu çileden çıkarıp ayağını kaydırdılar, neden çünkü
sodomo siteyi bir yerlere taşıyacak önemli araştırmalar yapıyordu, *müslümanlar
sodomo yu çileden çakarıp kendilerine hakaret ettirince '' hadi bakalım gösterin
demokratlığınızı, atın sodomoyu da görelim '' deyip yöneticileri gaza getirdiler.
şimdi oynanan oyun aynısı, ben belki sodomo yada küstürülen diğer üyeler gibi
büyük katkılar yapamam, ancak sitenin her zaman yanında olmaya karar vermiştim,
bu türkiye yaşayan biri için önemli, ve riskli bir karar.
gandalf ile girdiğim dönemlerde invitatio nick li üye ve başka müslüman üyeler bana
hakaret etti, ama nedense bunlar genel forumda yapılmasına karşın ne bir uyarı aldılar
nede ceza, kızıp üyeliğimi sonlandırdım, salaklığıma bağışlayınki bir ay sonra *tekrar
maximus olarak üye oldum, ve *sonuç ortada, keşke yeniden üye olmasaydım.
dün invitatio genel forumda bana hakaretler etmiş, lütfedip silmişler, ancak adama az gelecekki
cevap vermediğim halde öm göderip küfür etmiş, bu küfürden dolayı kendisine 3 gün uzaklaştırma vermişler, demekki site yöneticilerine göre '' gavat'' kelimesi hafif bir küfür.
kimse kusura bakmasın bu benim kaldırabileceğim bir küfür değil, kendisine ettiğim küfürlerin sonuna *kadar arkasındayım, çünkü adam bunu istedi, yani küfürleri sipariş etti, beni çileden
çıkarmak için elinden geleni yaptı, olmayınca küfür etti ve bende küfür edince o mesajı
alıp '' hadi bakalım ben gandalf bağış yaptı diye hoşgörüyorsunuz dedim hayır dediniz, işte size belge, hadi atın bakalım'' , tıpkı sodomo *hiram aliminyum meselesindeki gibi, *ama canları
sağolsun, girmem olur biter, ama bu kafayla da *bu akım bu düşünce biraz zor bir yerlere gelir,
her müslüman gazında bir üye atarlarsa *yakında *siteye girişte bismillahi rahmani rahim
yazarsa hiç şaşmayın.
ozgur_beyin
24-11-2007, 19:49
sevgili gandalf, seni (fizik olarak hiç tanımasamda ) severim. bu benim kişisel tercihim ve görüşüm.
''küfür'' *neyi çözer , amiyane davranışlar, insanları basite düşürür. eğer sen daha mantıklı ve tutarlıysan
invi ''karakterine'' *inmemen gerkirdi. sen bu sitede eskisin. rahatsızlık duyduğun durumlarda , bu sitenin yetkili kurumlarına şikayet etmen gerekirdi.
kişilik olarak güçsüz insanlar küfüre sarılırlar. çümkü kişiliği güçsüz insanların ilk ve tek silahı küfürdür.
senin yaptığın sana zarar verdi başkasına değil (bu söylediğim siteden ihracınla alakası yok)
bu minvalde yazılacak çok şey var. ama sen zeki bir insansın(benim tahminim bu) yazdıklarımı anlayacağından eminim.
bu yazdıklarımdan, inviyi savunduğum anlaşılmasın.
Sevgili gandalf,
*Invi'ye cevap vermeyip hakkini aramis olsaydin ne sen uzulurdun, ne de bu karari almaya forum kurallari nedeni ile mecbur olan bizler. Demokratik kurallari kendi lehine kullanmak senin de elindeydi, sinirlerine hakim olamamak, agiza alinmayacak kufurleri bir baska uyeye siralamak, iki senedir bu forumlara degerli katkida bulunan birinden beklenmeyecek bir hareket oldugunu umarim anlarsin.
Tahrikler dikkate alınmalıdır.
Ama tahrik hakaretler için gerekçe olmamalıdır.
Gandalf'ı yine "Gandalf" olarak aramızda görmek isterim.
Hakaretler dikkate alinmamalidir, boylece hakaret hakarete gerekce olmaz demek istedik herhalde. Insanlarin sahsi fikrinin tahrik unsuru olarak ele alindigina da sahit oluyoruz cunku.
Hakaretler dikkate alinmamalidir, boylece hakaret hakarete gerekce olmaz demek istedik herhalde. Insanlarin sahsi fikrinin tahrik unsuru olarak ele alindigina da sahit oluyoruz cunku.
Ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum Respendial.
Tabi "tahrik" sözü sana da dokunmuş olabilir.
O nedenle kabullenmemen doğal.
Çünkü tahrik konusunda önde gelenlerdensin.
Senin bu yazdığın sana göre fikirdir ama bana göre tahriktir.
Bunu katılımcılar anlayamaz, çünkü özel mesajları bilemezler.
Özel mesajına yanıtımda da yazmıştım.
Ya benden uzak dur ya da tahrik içinde olma, adam gibi yazış.
spartacus
24-11-2007, 20:25
Sevgili maximus
Söyleyebileceğim tek şey var, yazdıklarını görünce kanım dondu.
Oysa daha 2 gün önce demiyormuydun benim üslubum sert, ama kimseye hakaret yada küfür etmedim bu forumlarda. Bu konuda uyarılarda aldım ama kimseye küfür ve hakaret etmediğime göre buda benim tarzımdı demek istiyordun...
Şimdi bu söz bu tarz sana ait ise, o halde o ÖM deki baştan sona hakaret ve küfürler kime aitti?
İnsanlar nedendir anlamıyorum, bir konuda bir uyarı aldıklarında Beni uyardılar, birileri ceza aldığında bana ceza verdiler..... diyor, oysa biz şunu oturtmaya çalıştık bu güne kadar ve bu gün böyle işliyor, biz insanlara ceza vermiyoruz, biz orta yerde olan tavır ve davranışlara ceza veriyoruz. Bir kezde kimse kişisel ve benlik kaygısı ile yaklaşmasın(gerçi bu güne kadar da bunu başaramadık).. Davranışının gerçekten kabullenilemez olduğunu ve burada kişilerin değil, orta yerde duran davranışların ele alındığını görmeye çalışsın ve bir kez düşünsün, haketmedim mi? Diye...
Ben sanırım 6 ay oluyor eğer forumlarda insanlara küfür eder, onlara hakaret eder yada töhmet altında bırakır isem, hiç bir statü, koşul, isim vs ne olduğuma bakılmaksızın beni 3 gün uzaklaştırsınlar, eğer davranışlarım ve elde olan somut veriler dahada kötüsünü gerektiriyor ise daha ağır cezalarla bu davranışı mahkum edelim. Eğer bu yapılmaz ise bana ceza verildi diye içerlemek yerine tam tersi, ceza verilmezse ortada sorun var demeye ve kaygı duymaya başlarım-keşke herkes bunun ne olduğunu kavrayabilse, ve aslında birlikteliğimizin teminatının işte bu güven olduğunu anlayabilse-... Umarım ne demek istediğimi ifade edebilmişimdir.
İnsanları cezalandırmayalım, insanları kişiler olarak yargılamayalım, varsa bir sorun ortada olan sorunu ve davranışları ele alalım ve buda demektir ki asla BEN faktörü ile düşünmeyelim, ne yaptım(!) sorusunu kendimize soralım....
Ben sanırım 6 ay oluyor eğer forumlarda insanlara küfür eder, onlara hakaret eder yada töhmet altında bırakır isem, hiç bir statü, koşul, isim vs ne olduğuma bakılmaksızın beni 3 gün uzaklaştırsınlar, eğer davranışlarım ve elde olan somut veriler dahada kötüsünü gerektiriyor ise daha ağır cezalarla bu davranışı mahkum edelim. Eğer bu yapılmaz ise bana ceza verildi diye içerlemek yerine tam tersi, ceza verilmezse ortada sorun var demeye ve kaygı duymaya başlarım-keşke herkes bunun ne olduğunu kavrayabilse, ve aslında birlikteliğimizin teminatının işte bu güven olduğunu anlayabilse-... Umarım ne demek istediğimi ifade edebilmişimdir.
İnsanları cezalandırmayalım, insanları kişiler olarak yargılamayalım, varsa bir sorun ortada olan sorunu ve davranışları ele alalım ve buda demektir ki asla BEN faktörü ile düşünmeyelim, ne yaptım(!) sorusunu kendimize soralım....
Spartacus;
Bunları yazıyorsun iyi güzel de, lafta kalıyor galiba.
Daha birkaç gün önce benim ne sığlığımı bıraktın, ne saygısızlığımı.
"Aç tavuk" dedin, "Hoşt" dedin.
Buna rağmen sana karşılık verip hakaret etmedim.
Şimdi bu yazdıklarını gören de seni çok seviyeli sanacak. *:)
bu site tarafsız olmak zorunda değil. özellikle müslüman siteler farklı düşünceleri anında (SAYGILI BİR İFADE DE KULLANSANIZ) anında siliyorlar sizi.
kendi yaşadığım bir örneği verirsem eğer.
bir müslüman sitesinde bir kıza,
bir gün belki de aynı adamla evleniriz... ne de güzel olur dedim... ve atıldım:)
hakaret yoktu oysa ki... müslüman kardeşime aynı adamı paylaşmayı önermiştim. allahın isteği de bu değil mi?
neyse... burası tarafsız bölge olamaz.
:) Ben sana "sen soylesin" "sen boylesin" diye cevap verip kayikci kavgasina devam edecek degilim. Cunku senin ne "boyle" ne de "soyle" olduguna dair kafa yorup bir analiz yapmadim, cok da ilgimi cekmiyor acikcasi. Yok ben de tahrikte soyle onde gelirmisim, suymusum buymusum sen de bosver. Sana gelen OM bir uyari niteligindeydi, belki yaptirim gucu olmayan ama insani bir uyari, sahsi bir tarafi yok. Yanit felan gerekmezdi, toplumda terbiyesizlik kabul edilen ifadeleri kullanma bana karsi olsun bitsin. Cok zor olmamali.
Simdi arkadaslar ne ister acaba, kayikci kavgasi mi dinlemek ister yoksa konuya donmek mi. Eger b secenegi dogru ise, hassasiyeti biraz azaltip, daha az tahrik olmak icabeder.
ozgur_beyin
24-11-2007, 20:50
Sevgili asmara ,islami sitelerle *ilgili *söylediklerin *doğrudur
bende birisine (kadın ) nisa *suresinden iki ayetin mealini yazdım ve sordum ,''üç karısı olan birine dördüncü eş olurmusun?''
cevapları ,benim üyeliğimi silip İP'mede ambargo koydular. çünkü ben ''terbiyesizmişim''
bunlar önemli değil çünkü islami sitelerdekilerin çoğu ''okuyan'' tipler değiller. bir kere ,kelime dağrcıkları son derece zayıf, fikirleride yok. onların herhangi birinin '' senin yoğurdun ekşi'' demelrine dayanammıyorlar.
çünkü bunu söylediğinde ''ezberlerini'' bozuyorsun.
işte bu sitenin farkı burda. elimizden geldiğince herkese eşit mesafede durmaya çalışıyoruz .
hiç kimsenin bize yakın fikirleri + bir puan kazandırmıyor. burası ,ne dediğini bilebilen, fikirleri olan insanların, sitesi olmaya çalışıyor.
"Yaratılışa veya maddeye inanmak önemli değil.
Terbiye, sevgi, saygı ve şefkat duyguları ve hoşgörü,
Benim için bütün dini inanışlardan ve yaratıcı inanışından önce gelir.
Düzgün insanları seviyorum,sayıyorum.
Onlarla bir arada bulunmaktan onur duyuyorum.
Dindar,dinsiz,
Alevi,şafi,
Kürt, Alman..
Ne önemi var..
Önemli olan,
insan,insan.. "
Bütün dostlarımı, kırgınlıkları/kızgınlıkları konusunda
üç günlük suskunluğa davet ediyorum.
Öfkesini yutan,
kazanacaktır; enazından sevgiyi ve saygıyı..
onlardan farklı olacağız diye faydası olabilecek üyelerin kaybına karşıyım.
bir kişi bile bizim için önemli olmalı.
ateist bir arkadaşımızın küstürülmesine karşıyım.
sizin için önemli olmayabilr ama benim için o bir kişinin büyük önemi vardır.
buradaki bir ateistin varlığını bin dindara değişmem.
ama tabii ki,
kendi faşizan sitelerinin farkında olupta burada utanmadan küfreden-alay eden insanların atılmasına da karşıyım.
kimse atılmasın.
kimse de küstürülmesin.
Sevgili aldostu,
Iklimin etkisi olacak, atesliyiz, nedense sanal alemde bile konusur gibi yaziyoruz. Ofkemizle, hislerimizle, hicbir fren takmadan. Oysa yazdiklarimizi okuma sansimiz , uzerinde dusunebilme sansimiz var. Karsilikli konusma degil ki aklimizdan geceni aninda soyleyip sonradan pismanlik duyalim. Bnun adina ne derler bilemiyecegim ama bence sansimiz var. Biraz daha dusunup, biraz az yazsak, bu sitenin sahsiyetlerle degil fikirlerle mucadele yeri oldugunu belki anliyabiliriz. Kimseye kirgin degilim, hepimizi oldugu gibi, insan olarak kabul ediyorum. Sevgiler....
LuciusCornelius
24-11-2007, 21:40
sanırım yanlış anlaşıldım, ben küfür ettiysem üyeliğimin son bulması gayet normal, neden
üyeliğim son buldu derdinde değilim, ben insanlar neden o küfürleri ettiğimi bilsinler diye
bir açıklama astım.
şimdi şöyle düşünün, adamın biri trafikte arabanıza çarpıyor, siz olay çıkmasın diye arabanızda kalıyorsunuz, ama adam haksız olduğu halde arabanıza tekme atıyor, siz yine olay çıkmasın
bana yakışmaz deyip arabanızdan çıkmıyorsunuz, polis geliyor, ama adamın tavrında bir
değişiklik yok, küfür ediyor tekme atıyor, bu olaylar polisin gözü önünde oluyor ama polis
oralı bile değil, ne zamanki siz inip adamı ters düz ediyorsunuz polis o zaman uyanıyor,
hop hop deyip sizi karakola götürüyor, bizim mesele tam böyle bişey.
bu tür adamları üye sayısı kaygısı ile burada tutarsanız haliyle böyle şeyler yaşanacaktır,
peki o zaman soruyorum, bu adam zaman zaman bana ettiği hakaretlerde nerdeydiniz
ey demokrat *site yöneticileri !! *madem bu kadar hassas idiniz olay bu noktaya gelmeden
neden mudahale etmediniz, *ortada hiç bir neden yokken bir başka üye ye '' yalaka''
yakıştırması yapan birini neden burada tuttunuz, belki ben bu tür lafları kaldıramıyorum.
ben 1400 yıl önce yaşamış birinin taraftar toplamak için kendisine itaat edenlere kadın vaad
ettiğini yazdım, bu ahlaksızlıktır dedim, üyelerden biri sen ahlaksızsın diye genel foruda yazdı
ama hiç biriniz en ufak bir uyarıda bulunmadınız, bu adamlar siteye üye olurken, neleri
kabul ettikerini okumuyorlarmı, yorumları *kişiselleştiren bu adamları üye sayısı kaygısı
ile burada tutuyorsunuz sonra bu tür şeyler yaşanıyor.
yineliyorum, küfür ettiğim için üyeliğimin son bulması gayet normal, ama o küfürleri *ben
sipariş üzerine ettim, invitatio istedi bende ettim, '' gavat'' kelimesini kaldıracak kadar geniş
değilim, gerçek hayatta bana biri gavat derse olay yerinde sadece barut kokusu olur, ama
burası sanal, kediler bile aslan taklidi yapıyor.
ben küfürbaz biri değilim, yazdıklarımda hoş değil, ancak bu noktaya getiren ben değilim.
belki bir gün sitenin çizgisi değişirse, siteye ismini vermiş insana küfür edenleri kollamak
yerine turan dursun çizgisini kendine hayat biçimi seçmiş insanlara hoşgörülü davranılırsa
tekrar siteye girerim.
Burası Turan Dursun Sitesi , ve bu siteyi digerlerinden ayıran bir özelligi var, o da bir tüzüge ve yetkili kurullara sahip olması ve elinden geldigi kadar demokratik bir biçimde davranmaya çalışabilmesi. Bu bir ilk midir bilemiyorum ama şimdiye kadar varsa da yanlız ben görmedim.
* * Bizim en büyük özelligimiz tüm tabulara, tüm kutsallara, tüm yasaklara karşı olmamız ve herşeyden evvel insanı temel almamız. Bu yüzden sanal bir ortamda biz kişileri degil anlayışları cezalandırıyoruz. Anlayışları mahkum ediyoruz. Biz bu toplum içerisinde birlikte yaşamaya mecburuz ve bunun yollarını ve yöntemini araştırıyoruz. Zannersem de oldukça da başarılıyız. Bizi en çok eleştirenler şu anda bir tüzüge sahipler.
* * *Anlayışları mahkum etmemizin en büyük kanıtı şu an Maximus/gandalf ın yeni kimligi ile aramızda olabilmesi. Hatta sodomo/ pelikan/ bakara/ unuttum bunu/ vatan yeni kimligi ile aramızda tekrar yer alması. Ama bu son şahıs için hiç bir imkan oldugunu zannetmiyorum, çünkü onun derdi hatalarından ders almak degil bu siteyi yok etmek. Neyse halep ordaysa arşın da burada. En son kimligi ile 10 mesaj dayandı bundan sonra mesaj bile yazamaz. *:lol:
* * *O halde bizim dinli dinsiz, ateist/ müslüman vs gibi kimlik ve kişilik çatışmaları içerisinde olmak diye bir çizgimiz yok. Bizler, ırkçılık haricindeki tüm düşüncelerin şidet içermedikleri takdirde dile getirilmesinden yanayız, bunlardan yeni açılımları elde etmeyi arzu ediyoruz. Hiç bir ifade tarzı engellenmemeli yeter ki kişileri hedef almasın, polemige yol açması, yıkıcı olmasın.
* * * Hiç bir üyenin bir başka üyeye özelde ya da genelde hakaret/ küfür etme hakkı olmaz ve olamaz. Hiç bir üyenin kendi başına adalet arama hakkı olmaz ve olamaz. Bu sitenin kuralları vardır uyarsanız burada yer alırsınız, uymazsanız dıştalanırsınız. Başka kimlikle de gelebilirsiniz ama umulan odur ki hatalarınızdan ders çıkarabilirsiniz.
* * * *Ateistin bir müslümandan insan olarak hiç bir farkı yoktur. Ben sodomo gibi bir ateist ile yürüyecegime Mhmmd gibi bir müslüman ile birlikte yürümeyi tercih ederim. Hiç olmazsa biri insanlıktan nasibini almıştır, insandır, insana saygısı vardır.
* * * * Şayet 200 sene sonra birileri bizim bu kayıtlarımızı okuyacak olursa o günkü komünal toplum içerisinde bizlere hayret edeceklerdir. Aynen bizim 2 Ramsesin Kadeş savaşı sırasındaki yaptıklarını okuyup ta hayret ettigimiz gibi.
* * * * O kadar zor mu bir tüzüge uyabilmek ve onu uygulayabilmek. O kadar zor nu ifade hürriyetini sadece ifade için kullanabilmek. Ancak bunun tek nedeni sanal olmamız ve sanalda nasıl olsa kimse kimseyi tanımaz, çamur at izi kalsın mantıgı. Ama işte bu site için böyle olmuyor. Bize nicelik degil nitelik gerekiyor. Bize tüketen ve yok eden degil üreten gerekiyor.
* * * * *Bakın bu sitede Türkiye de bir ilki başardı. Bir evrim sitesi kurdu. Bunu Ali Demirsoy dan, Haluk Ertan dan önce başardı. Bunlar bizim duayenlerimizdir ve bizim aylarca süren çabalarımızı bir günde oluşturabilirlerdi. Ama görülen o ki pratik olarak bu hocalarımızın da önüne geçtik, elbette destek ve katkılarını hatırlatarak.
* * * * * Demek ki nitel ve kararlı bir ekip ile her şey başarılabilir. Ama bu sitenin forum alanlarını kendi psikolojileri için masturbasyon alanı olarak gören hiç bir bireye müsamaha edilmeyecektir. Bizim tek amacımız ögrenmek ve üretmek, üreterek ögrenmek. Bu anlayışta olan herkes bizim başımızın tacıdır. Bu anlayışta olmayan kişiler için ise yeterinden fazla sanal alem var. Oraya takılmalarını öneririm.
* * * * * Bu site çok zor günlerden geçerek buraya geldi ve bu saatten sonra da işimiz daha da zor, çünkü artuk göze batmaya da başlıyoruz. Bu yeni baskılar ve yeni saldırılar anlamına gelir. Ve şu aşamada ve bundan sonra sadece üretmek istiyoruz, üretmeden yana olan insanlarla birlikte üretmek ve paylaşmak.
* * * * * Bizim artık fuzuli kavgalarla insanları psikolojik durumlarıyla çok fazla da harcanacak zamanımız yok. Bırakın yahu bu sitenin ipini. Tüzük belli, uymaya niyetiniz varsa buyrun başımızın üzerindesiniz. Ama uymayacaksanız ateist, komünist, müslüman vs vs olmanız hiç bir şeyi degiştirmez. Siz yolunuza biz yolumuza. Bizim tek istedigimiz insan. İnsan da benim tanımıma göre sövmez, saymaz, üretkendir ve paylaşımcıdır. Ve site yönetimi olarak şimdiye kadar hep insanlarla birlikte olduk, insanlar hiç bir karşılık beklemeden bu siteyi bu hale getirirdiler, ve benim düşünceme göre bu topraklar bu insanlarla bogulmuş durumda ama kendilerini kabuklarından çıkarabilecek oluşumlara açlar. Biz ise bu açlıgı doyurmak için buradayız.
* * * * * *saygılarımla
spartacus
24-11-2007, 22:20
Pante
Cevap hakkını kullandığın halde şimdi buraya bu konuyu getirmenide anlamadım oysa ben cevap hakkı kullanmayacağım demiştim demek ki ben ihtiyaç görmesemde sen cevap istiyormuşsun... Sırasıyla gidelim;
O konuda ben artık konuşmak istemiyordum, çünkü ben yazarken art niyet taşımadan yazdım, demek ki kötüye kullanılıyormuş.... *zaten konu kilitlendi, daha ne cevap verdiğimi(ki veremedim) bile bilmeden yargılar üretiyorsun. devam edebilirsin... İstersen şikayet de edebilirsin, ceza almam gerekirse alayım, böyle bir mevzu sözkonusu olduda ben karşımı geldim, *aksine memnun olurum, mızmız paylaşımsızlar gibi orada burada olur olmadık forumlarda fırsatçılık yapacak değilim...
"Ben gündelik hayatımda fikirlerimi söylememin önüne geçilmeye çalışıldığı her durum ve koşulda "hoşt" diyorum", diyenide alkışlarım, sen dersen senide alkışlarım, bu bir deyim şeklinde idi! Buradan cımbız yapıp kendine yontamazsın o bir genel ifade idi ve şahıs hedefi gözetmedim, hatta imzama bile koymayı düşünüyorum, yarası olan gocunurpeki sen benim fikirlerime engel mi olmaya çalışıyordun ki, neden üzerine alındın?
Burada sırf statüyü bana karşı kullanarak, tamamen insani düşüncelerimi açıkladım diye anti-propaganda yaparak, kişiyi bireysel olarak yıpratmaya dönük davranışlarla bir yerlere varmaya çalışmak sana ne kadar doğru geliyor-yakışıyor bilemiyorum, ama bana fazlasıyla yanlış geliyor ve benim hatam sana yakıştıramamdı!... Kısaca senin gibi düşünmüyor olmam beni terörist yapmaz, önce bu tür basit şeyleri sırf fikirlerde üste çıkmak için kullanmaktan vazgeçmeni yine ve yine, tekrar ve tekrarlarca öneririm ve asıl seviyenin bu olduğunu bir kez daha bilmen gerektiğini belirtirim. Ha ciddiye almıyormusun o benim sorunum değil, anlayışla ilgili anlayış yok ise çözememde. Hedef gösterdi, terörist yaptı birileri kendisi gibi düşünmüyorum diye beni, Üstelikde fikirlerine ve sergilediği davranışına, duruşuna değer verdiğim, taktir ettiğim birisi yaptı bunu, bir taraftan dinleri eleştirirken özgür iradeye önem verir aydın görüntüsü diğer tarafta ise tabusal mutlakın biçimsel karakteri değiştiğinde tam bir mutlakçı ve başka türlü düşünmeyede, eleştirmeyede, tahammülede kapıları kapalı olan bir yobaz hatta hedef gösterir şekilde şahsileştirebilen. Şaşırdım ama asıl sorun ben değildim, birazdan alıntılarla örnekleyeceğim çamur atma yönteminde hedefte başka bir amaç var...
UKKTH formunda kendin gibi düşünmeyen herkesi "terörist" ilan etmiştin, hatırlayabilecekmisin? Oysa kimse senin gibi düşünmek zorunda değil, sadece öznesi insan diyordum kimseyi ne destekledim, ne köstekledim nede savundum... Orada da aynı bildik politik uyanıklığa başvurdun, ama her şeyin bir sınırı ölçütü olmalıydı. Sen beğenmiyorsun diye ben düşüncelerimden de fikirlerimden de geçemem, fikirler ile çürütemediğin an ve koşulda neden kişinin statüsünü, statünün olumlandığı kurumları bir şeylerle suçlama yoluna, çamur atmaya ve çaptan düşürme yoluna gidilir? Oysa ifade etmiştim, durduğunuz taraf sorunun diğer tarafı, ne sorunun bu tarafını nede karşı tarafını kabul edemem(bunu söylediğim halde ısrarla karşı taraf milliyetçiliğine yamamaya çalışıyorsun belkide orada görmek istiyorsundur kimbilir ama bu benim sorunum değil, çözememde ben hasım aramıyorum çünkü), ben sorunun hangi tarafında olduğumuz değil, sorunun kaynağının ne olduğu ve buna bağlı olarak çözümün, fikrin, analizin nasıl başarılacağı yönünde düşünmek isterim. Yöntemim böyle gelişiyor ve bu bana göre bilimsel bir yöntemdir ve dolayısıyla sırf taraf mantığı ile acze düşüp yöntemi *sakatlayamam... Ama bu senin yada başkalarının taraflı bakışları gereği beni dilediğinizce itham edeceğiniz anlamına gelmez. Siz o başlıkta kendiniz dışında herkesi töhmet altında bıraktığınız gibi terörist yapıp hedef de yaptınız! devam da ediyorsun-uz- zaten Yönetim'de terörist diyenleri gördük bu şekilde diyenlere destekde verdiniz
Gelelim en son yazdıklarının cevaplarına...
1. Ben son yazımı, 42 dakika da yazdım. Arada yemek yedim. Konunun kilitlendiğini ise hiç farketmedim. Cevap gönder dedim gitti ve sayfa açılır açılmaz pencereyi kapattım çünkü alışverişe gidilecekti ve evde herkes beni bekliyordu. Görmedim bile.
oysa sen hemen ön yargını koydun ortaya, Kilitli başlığa Yazı yazdı dedin! Burasını deşmeye gerek görmüyorum anlamsız çünkü, ayrıcalıklılığı savunsa idik zaten seninle tartışmaz tam tersi bu konularda kanki olurduk(!)...
Alışverişden döndüğümde ise konunun kilitlendiği ve senin cevap hakkın için açıldığını gördüm.. Bunun içinde sargon'u tebrik ettim. Oysa ben tek bir şey söyledim, yazım silinebilirdi! Silinmeliydi madem kilitli bir başlığa yazmış bulundum bu yapılmalıydı, şikayet etmez alkışlardım ama artık geçti. Herkesi kendiniz gibi ben-merkezci(ademi merkeziyetçilik) düşünüyor sanmayın... Ve bilmeden, anlamadan kendinizce ön yargılar üretim hüküm vermek size yakışmıyor, bay seviye....
2. O konuda Bir önceki yazımda ondan önceki yazılarımda da C/P nin içeriğine bakarak SİZ YÖNETİMİ değerlendiremezsiniz demiştim. Oysa sanki bir fırsat geçmiş de eline kullanıyormuşsun gibi yanlış olduğunu bile bile bu tavrı tekrarlarca sürdürdün. Oysa sende uzun zaman yönetimde bulunmuş birisi olarak üzülerek gördüm ki öğrenememişsin yada öküz öldü ortaklık bitti durumu... C/P konusunda kendi açıklamalarımı yaptım, sonrasında ise ilk C/P nin linklerini derleyemediğim için oradaki C/P yi sildim, yinede sen C/P üzerinden politika yapmaya devam ettin.
3.
Bu siteye son zamanlarda ırkçı niyetlerle dadanan birkaç üye birilerini öncelikleri nedeniyle memnun ve mutlu etmiş olabilir, site tam da istedikleri bir çizgiye doğru gidiyor da olabilir.
Ama Burlap gibi değerli üyelerimizi de kaybetmemize neden olan bu müsamahaların ne derece doğru olduğu, c/p konusundaki çifte standartların ne derece hakça olduğunu varın siz değerlendirin. benzer tavrı değil ülkücü sitelerden Türk solu, Aydınlık ve benzeri sitelerden yapmış olsalar eminim anında silinirdi.
c/p konusundaki çifte standartların ne derece hakça olduğunu varın siz değerlendirin benzer tavrı değil ülkücü sitelerden Türk solu, Aydınlık ve benzeri sitelerden yapmış olsalar eminim anında silinirdi..
Yine aynı yöntemi sürdürerek devam ediyorsun bu seferde diyorsun ki eğer içerik Ülkücü, Türksolu, Aydınlık... gibi yerlerden olsa idi YÖNETİM İçeriğe bakar ve C/P yi silerdi. İşte burada darı ambarı deyimine geliyoruz. örnekleyelim
Bakara tarafından asılan Link Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği Başkanı Taner ÜNAL'a ait bir yazı idi... Geçmişi ülkücü olan bu şahsiyet, son zamanlarda adı bir yığın şaibeli(ikinci yada üçüncü Susurluk) diyebileceğimiz konulara karışmış birisi olduğu halde ikinci C/P de orada içeriğiyle kaldı, sonra ise Başlığı bırakıp linki üste getirip, yazıyı sildim... Hiç bir zaman bu linkinde içeriğine bakılıp C/P değerlendirilmesi yapılmadı, ilki içinde böyle bir şey yapılmadı. Zaten bir C/P yi C/P olup olmadığını içeriği değil, konuya olan bağı ile ele alınır. Oysa o başlık tamamen bir C/P üzerine açılmıştı, peki neden başlık açılışı C/P iken kimse C/P demedi, çünkü konuyu ve içeriği o C/P belirliyordu ve senin durmadan suçladığın yönetim daha başlık açılır açılmaz içeriğe bakıp SİLEBİLİRDİ neden yapmadı peki, çünkü böyle bir düşünce yada bekleyiş ancak senin bir önyargın olarak vardı ve birde hedefe koyma aracı(!) Gördüğün gibi yine yanılıyor ve yanılmaya devam ediyorsun... Bu C/P senin iddialarının yersiz olduğunu kanıtlıyor pante hala sürdürecekmisin aynı tavırları(eminimki sürdüreceksin çünkü senin için bu konuda objektif değil subjektif ağır basıyor yoksa ilk açıklamlarımdan sonra aynı iddia ve suçlamaları sürdürmen için aşırı subjektif yaklaşıma sahip birisi olman gerekirdi-öyleymiş)
Şimdi birde benim daha önceki yazımdan bir alıntı yapalım;
Farzetki C/P yi atlamış olalım, sırf C/P içeriğine bakarak Yönetim'e göndermeler yapmak ve bir kefeye koymak yada hedefe, karşıya almaya dönük üstü kapalı uyarılar yapmak ne oluyor. Yönetim C/P konusunda C/P ye bakmalı, içeriğe değil ki, sen bir C/P içeriğine bakarak Yönetim üzerine yargılar oluşturamazsın, alıştık artık bu yönteme, ama eskidi de, yakışık almıyor... İçeriğe bakarak birilerini C/P yi desteklemeye devam ediyorsun yönlü tavırlar koyamazsın. Koyarsan biriside çıkar Hoop der, tavır koyar bunda bir sorun görmüyorum...
Burada yakışık almadığı ifade ediliyor, oysa sen son yazında yine ısrarla aynı şeyi sürdürüyor ve hatta vay efendim eğer C/P Türksolu, Aydınlık vs gibi yerlerden olsa idi hemen silinirdi diyebiliyorsun, aymazlıktır diyorum, varsa başka karşılayan kelime bu kelimeden de feragat ediyorum...
Bir incir çekirdeği için gözlerinizi bu kadar kapatmayın, bir pire için yorganı yakma propagandası yapmayın. Buyun eğer bir C/P öyle olsa idi(milliyetçi) silinirdi dediğiniz C/P nin kaynakları!!!
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=226042&tarih=05/07/2007
Hiç unutmuyorum bir sabah işe giderken radyo dinliyordum, malesef radyoda şehit Analarının tazminatlarına bile bu vatan(!!?) severlerin el koyduğu ve nasıl yaptığı anlatılıyordu.
http://www.birebir.net/detay.asp?d=%23840253
Burada daha geniş yer edinilebilir
http://www.yenisafak.com.tr/gundem/?t=09.02.2007&c=1&i=28902
Silah üzerine öldürme yemini diyorlar neyse bu aşağıdakide videosu
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=218370
Buda TÜRKSOLU'nun yaptığı röportaj
http://www.turksolu.org/106/unal106.htm
Hala C/P lerin içeriğine bakarak bir yerleri suçlamaya devam mı edeceğiz! İşte bu ve çönceki yazdıklarım bir suçlama değil bir ANALİZ idi, nedir, "fırsatçılık" politik anlamıyla kullandım, bu yazdıklarımda bunun ne kadar somut verilere dayalı bir analiz olduğunu gösteriyor(zaten yazılarımda içeriğe bakarak Yönetimi hedef yapma dendiğini bile bile sürdürmek başka nasıl izah edilebilirdi ki), heleki şu C/P meselesi(incir çekirdeği, başka bir şey değilki zaten).... Diğeri aç tavuk ve darı ambarı, buda karşındaki insanı hedefe koyup, orada, görme arzusu olup hemen böyle konularda incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri mana ederek bizleri yada katılımcıları yada beni terörist, karşı taraf, hasım ilan etme çabasına bir göndermedir. Mesala terörist ithamı darı için yeterli bir kanıttır ve buradakide şahsi yada kişisel bir suçlama değil, analizin izahıdır, politik tavrın açıklanmasıdır, oysa anlasan ortada ne darı, ne ambarı nede aç tavuk (terörist) yoktur, en azından kendi adıma bu sadece bir masaldır!
Sevgili Gandalf,
Ben de bu sitede benzer şeyler yaşadım, sen iyi bilirsin. Benim için bu site Turan Dursun gibi bir şahsiyetin ismini taşıdığı için şerefli bir sitedir, hepimizin görevi de bu ismi layik olduğu şekilde yaşatmaktır. Senin zaman zaman hissettiğin öfkeyi ben de hissediyorum ama bir yerde kendimizi frenleyip bilgilerimizi aktararak Turan Dursun ismini yaşatmak gibi bir görevle hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Sen birikimli bir insansın, bence yönetimi falan boşverip bu amaçla yazmaya devam et, ben de öyle yapıyorum. Kıl kaptığım sataşmaları görmezden gelip işime bakıyorum, gerçi bana da"gavat" dense nasıl bir tepki verirdim bilemiyorum ama Gandalf olarak gittiğinde çok üzüldüm, maximus'un sen olduğunu anlayınca da çok sevindim.
Üstelik sen bir de Kürttün yanlış hatırlamıyorsam? Benim gibi ırkçı, faşist bir insana bile bak neler yazdırdın, şimdi bırakıp gitmek olur mu? Daha anlatacak çok maçımız var *:lol:
Spartacus;
O sözleri ne gerekçeyle söylediğin değil, söylemiş olman önemli.
Gerekçesini uzun uzun yazmanın anlamı yok. Zaten yazdıklarının doğruluk tarafı da yok.
Senden beklenen, " Ben o sözlerle seni kastetmedim" demek ya da " Bu sözleri yazarken psikolojim *bozuktu, özür dilerim" demektir.
Bunu yapmak yerine haklılığını ortaya koymaya ve beni haksız ve kötü amaçlı göstermeye çalışıyor, benzer tavrında ısrarla devam ediyorsun.
Birincisi sana *terörist demiş değilim.
Ben iki ucu b.klu değnek diyerek kendi görüşümü yazdım. O görüş de Dilaver'in linkini verdiği müdahale.net'deki görüşle hemen hemen aynıdır.
Bu görüşe karşı, terörist yerine konmak, fikirlerinin engellenmesi vs. senin hezeyanlarındır.
"Ben gündelik hayatımda fikirlerimi söylememin önüne geçilmeye çalışıldığı her durum ve koşulda "hoşt" diyorum", diyenide alkışlarım, sen dersen senide alkışlarım, bu bir deyim şeklinde idi! Buradan cımbız yapıp kendine yontamazsın o bir genel ifade idi ve şahıs hedefi gözetmedim, hatta imzama bile koymayı düşünüyorum, yarası olan gocunurpeki sen benim fikirlerime engel mi olmaya çalışıyordun ki, neden üzerine alındın?
Bu sözleri sen ne sebeple yazdın? Hoşt diyebilmek için mi?
Çünkü bu sözleri sarfetmeyi gerektirecek hiçbir konu yoktu ortada. Ben senin görüşlerini engellemeye kalkışmış değilim. Gocunduğun nokta siyaset konusundaki kısıtlamalarla ilgili önceki konular ise bu sözün en başta gideceği yer Cem'dir.
tahammülede kapıları kapalı olan bir yobaz hatta hedef gösterir şekilde şahsileştirebilen.
Devam et bakalım hakaretlerine. Nereye kadar gideceksin? Nereye kadar göz yumulacaksın?
Siz o başlıkta kendiniz dışında herkesi töhmet altında bıraktığınız gibi terörist yapıp hedef de yaptınız! devam da ediyorsun-uz- zaten Yönetim'de terörist diyenleri gördük bu şekilde diyenlere destekde verdiniz
Bu iddialarını kanıtlaman lazım Spartacus.
Kanıtlayamadığın takdirde fren konusunu düşünmek durumunda kalacağım.
Bu C/P senin iddialarının yersiz olduğunu kanıtlıyor pante hala sürdürecekmisin aynı tavırları(eminimki sürdüreceksin çünkü senin için bu konuda objektif değil subjektif ağır basıyor yoksa ilk açıklamlarımdan sonra aynı iddia ve suçlamaları sürdürmen için aşırı subjektif yaklaşıma sahip birisi olman gerekirdi-öyleymiş)
Karşındakiler çocuk değil. Masal okuma. Çarşaf çarşaf yazılmış c/p'nin ardından, "ona yanıt olarak gönderileni de silmiyorum bak!" diye okutamazsın. Amaç ilkinin korunması olduğunda,
2. sine nerden gelse göz yumulurdu. Benim kastettiğim ona yanıt olarak verilen c/p değil, bir başlıkta propaganda amacıyla asılmış bir c/p idi ve geçmiş, HY ile, ülkücülerle, Türksolu ile ilgili tonla örneğe sahiptir.
Yanlış yaptın ve yanlışta devam ediyorsun.
Güzel bir söz vardır.
Kaynağını şu an anımsamıyorum.
"Ne olduğun kulaklarımda o kadar çınlıyor ki, ne dediğini duyamıyorum."
Ne olduğumuz, önemlidir.
Ne olduğumuz, niteliğimizdir.
Ne olduğumuz, soyutu somutlaştırmamızdır.
Velhasıl kelam ne olmamız birincildir.
Tali olan ise ne dediğimizdir.
Yazdığımızdır.
Ne yazarsak yazalım ve dersek diyelim.
Tali kalır, ne olduğumuz yanında.
Bu yüzden, bu konu için bizim de düşüncemiz
Sn. aldostu ağabeyimizin dileğidir.
Sessizlik ve sukunette huzur vardır.
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
spartacus
25-11-2007, 02:12
pante suçlamalara cevap vermek yanlış yapmak değildir, yanlış yapan(2 kez, 1 suçlarken 2 dayatırken) sendin devam edende sensin ve asılsız ve fasılsız suçlamalarındı ve biliyorum ki sen aynı minvalde her fırsat bulduğunda yüklenmeye devam edeceksin, çünkü görüyorum ki herkese dayattığın ve beklediğin amentüyü herkes okumuyor ve kimse "la ilahe illallah" demek ve elini öpmek için sıraya girmiş değil. Daha düne kadar resmen ırkçı söylemleri ifade eden ve yöneticiye "terörist" diyen kişiyi görmezlikten gelip ağzını açmayanda sendin üstelikde DK Başkanı idin. Ne oldu, aksine burada hem ırkçı hem insanları şahıs olarak aşağılayan, kimseyi konuşturmak istemeyen ve resmen katliam öngören kişiye dokunmakda dokundurmakta istmezken yine DK başkanıydın, neden cevaplarınızla o kişiye destek sundunuz(yoksa forumlarda sizlerinde görüşleri olurmuydu, aynen benimde kendime ait görüşlerim olabildiği gibi, orası bir yönetim organı değil yoksa forummuydu?)... Hem nalına hem mıhına!
Bu kadar kişisel ve spekülatif suçlamalarına karşı sabırla açıklamalar yapıldı. Bundan fazlası insan için gereksizdir. Benim adıma benim duygularıma karar vererek suçlama yapamazsınız bay seviye(!). Yani siz C/P için şöyle yaptın, sonra ikinciyi bu yüzden tuttun gibi senaryolar yazarak üstelik buradan çıta yükseltip Yönetimide C/P içeriğine destek sunmak (kürtçülük yapmak vs) ile suçlamak gibi bir basitliğe(ne anlarsanız ben daha ağır bir kelime düşünüyorum)-size cevap verilmiş ve öyle bir şey sözkonusu olmamıştır denmiş ise(!)- artık hakkınızda, güvenirliğinizde yoktur, ama bu şeylerin hiç biriside aklıma gelmediği sana bu kaçıncı olacak izah edildiği halde Herkes seviyesini gösterdi, suya düşen yılana sarılır misali artık kelimelerle oynar oldunuz ve sırf elimdeki silahımdan olacağım kaygısı taşıyor isen sana artık vereceğim yanıt ... budur. Ortada bir yanlış var ise oda hezeyanlarla ürettiğin kurgularındı, cevap ise 1 kez verilir ve bu kaçıncı defadır yapıldı. Ben senin o art niyetli bakışına sahip olmadım ne bu sitede nede hayatın başka bir alanında fikirlerimi art niyetler ile döşenmiş yollar üzerinde diğerlerini ezmek için sunmadım, o konudada böyle bir kaygı taşımadım taraflılık değil düşünmek aklımın ucundan bile geçmedi zaten düşünsel açıdan taraf olmamın mümkün olmayacağı bir konuydu(en azından dinsizim derken ciddiyim ve artık anlamak lazım), aklıma bile gelmedi -Ha bu arada C/P yi silmekde aklımın ucundan geçmedi, sadece linkler karma idi ve buladım, o an buna fırsatım olmadı(işyerinden dolayı)-, kem söz sahibinindir hesabı bu konuda sana vereceğim yanıt bundan sonra aşağıdaki gibidir.
...
Degerli uyelerimizin sahsiyete yonelik yorum ve tartismalarinin forum kurallarimizi ihlal oldugunu hatirlatir, sukunete davet ederim. Hepiniz haklisiniz, suclu benim..
DK Başkanı idin. Ne oldu, aksine burada hem ırkçı hem insanları şahıs olarak aşağılayan, kimseyi konuşturmak istemeyen ve resmen katliam öngören kişiye dokunmakda dokundurmakta istmezken yine DK başkanıydın, neden cevaplarınızla o kişiye destek sundunuz(yoksa forumlarda sizlerinde görüşleri olurmuydu, aynen benimde kendime ait görüşlerim olabildiği gibi, orası bir yönetim organı değil yoksa forummuydu?)... Hem nalına hem mıhına! (sparta)
Bak kardeşim benim üstümden Pante'yi suçlayıp durma. Ne söyleyeceksen bana söyle.
Pante bu sitede bana karşı yapılan haksızlıkları çok geç olmasına rağmen farketti ve aslanlar gibi kendi kişiliğine uygun olarak tavrını ortaya koyarak DK'dan istifa etti.
Olacağı da buydu ve her vicdan sahibinin göstereceği tepki de buydu.
Efendim ben "katliam" öngörmüşüm.
Hadi canım !
Anlık bir sinir ile *"....'lerin soyunun tükenmesi en büyük dileğimdir" demişim.
Burada var mı bir "katliam" öngörüsü? *(Toplumsal, kültürel bir evrimle tükenişe gitsin anlamında bir dilek )
Aslında ben bunu söylemem, karakterime de uygun değildir ama sizlerin sıradan insanları ne hale getirdiğinizin ve onları nasıl uçlara ittiğinizin bir işareti olarak sundum.
Hatta "Ne desek ırkçı diyorsunuz bari ırkçılık yapalım da en azından bu ırkçı suçlamanız boşa gitmesin" demedim mi?
Bu tip söylemler sizin eserinizdir.
Sizlerin bu demokrasi havariliği altında bu ülkeyi kanlı bir geleceğe doğru götürecek "kimlik siyasetiniz" ve bir etnisteden "millet" yaratma merakınız *ve arka planda yatan toprak kopartma amacınız bizleri de bu noktada uç tepkilere itmektedir.
Yanlıştır ama itmektedr.
Bunu görün ve şimdiden "kimlik siyaseti"ni demokrasi gibi dayatmayın.
Kim Kürtçülük yaparsa karşısında korkunç bir Türkçülük bulacaktır.
Bu eşyanın doğası gereği böyledir.
Demokrasi, hak/hukuk söylemleri arkasında Türkiye'den bir kürdistan kopartma amacı her daim çok şiddetli ve kontrol edilemez bir Türkçülüğü tetikleyecektir.
Bugün bunun sadece ayak seslerini duyuyoruz ama yarın öbürgün bu ülkenin Yugoslavya'ya dönmeyeceğinin garantisini veremezsiniz.
O yüzden bırakın bu Kürtçülük siyasetinizi.
Pkk'nın dayatmalarını bir hakmış gibi önümüze koymayın.
Kürtler kardeşimizdir ama Kürtçülük can düşmanımızdır.
Bu topraklara ekilmiş bir nifaktır.
Kan veriyoruz, can veriyoruz.
Ateşle oynamayın ve gençlerin beyinlerini bu nifak siyaseti ile yıkamayın.
Bunun hak ile hukuk ile ilgisi yoktur.
Sizin hak/hukuk söylemleriniz aslında birer propaganda biçimidir.
Propaganda ile düşünce de ayrı şeylerdir.
Burada yüzlerce yazı yazarak bu ideolojinin bütün çürük çarık yönlerini ortaya koydum.
Çelişkilerinizi tek tek gösterdim.
Artık görün kendi çelişkilerinizi ve kaşımayın bu sorunu.
Teröriste "gerilla" demek apaçık bir tahriktir.
Kimsenin Türk insanını böyle tahrik etmeye de hakkı yoktur.
İçimizde yaşayanların pkk sempatizanı olmaya da hakkı yoktur.
Kimsenin ekmeğini yediği, suyunu içtiği yere ihanet etmeye de hakkı yoktur.
Sonra gelelim benim "asimilasyon" ile ilgili yazımın neden Cem tarfından şikayet konusu oluğuna.
Kültürel asimilasyon zaten Cuhuriyetin kuruluşundan beri uygulanmakta. Bu zaten bir resmi politikadır. Türkleştirme bir resmi politika olarak bugüne kadar uygulanmış ve büyük ölçüde de başarılı olmuştur. Bugün Kürtlerin önemli ölçüde Türk kimliği altında toplanmış olmasından bunu anlayabilirsiniz. Sonuçta bu devam edecek olan resmi bir poltikadır.
Burada kastım eğitim yolu ile, ekonomik yollar ile sağlanacak bir entegrasyondu.
Bu fikirlerim tamamen bir fikir olamasına rağmen (ister beğen ister beğenme) ve dahası bölücü propagandalara hiç ses çıkartılmamış olmasına rağmen bu propagandaların anti-tezi olan "asimilasyona" karşı bunca sert tepki nedendir?
Sen toplumu ikiye bölcek her türlü fikri sunacaksın ama bunun anti-tezi olan toplumu "tekleştirme" fikirini yasaklayacaksın.
Bu mudur fikir özgürlüğündn anladığınız? Bu mudur sizin demokrasi anlayışınız?
Bölücülük serbest ama birleştiricilik yasak. Öyle mi?
Neyseki DK'da kabul edilmemiş Pante gibi sağduyu sahibi arkadaşımın sayesinde.
Yoksa sizler "anti-tezi" sevmezsiniz bilirim. İstersiniz ki her ortam kendi "propaganda" merkeziniz olsun.
Sonraaaa, gelelim Cezire'nn atılışına.
Var mı sebebini bilen.
Gelin Kürtçülük, etnisite, kimlik, millet kavramlarını tartışalım demişim ve bir linkten alıntı yaparak konuya girmişim yani ne hakaret ne ırkçılık ne bireysel hedef gözetme ne o ne bu hiç bir şey yok ama Cem daha ilk yazıda banladı beni.
Peki niye?
Sadece beni banlamadı maşallah bütün topiği havaya uçurdu. Topic iki gün sonra tekrar çıktı meydana.
Nedir bu öfke?
Nedir bu zıvandan çıkmışlık?
Cezire'nin suçu neydi?
Efendi efendi tartışmak ve bilimsel açılımlar sunma isteği mi?
Efendim sonra da Sargon çıktı piyasaya ve Bakara'yı sadece Pkk'nın geçmişte yaptığı katliamlarını bizzat pkk'nın kendi yayın organından verdiğim (Apo iddianamesinde geçiyormuş) örneklerden dolayı yazımı uçurdu havaya.
Bahanesi de açık: Herkes zaten pkk'nın terör örgütü olduğunu biliyor, provakasyon yaratma.
Allahallah. Olaya bak. Pkk'nın katliamlarından bir örnek verdik diye (ki sebebi de "analar ağlamasın" edebiyatı ile pkk'lıları anaları üstünden mehmetçik ile eşdeğermiş gibi gösterme kurnazlığına cevaptı
ve o yazı ne kadar Kürt meselesi ile ilgili ise bu yazı da o kadar ilgili idi)
hoop güm yazı gitti havaya.
Sonra da upuzun ve tamamen "Kürt sorunu" denilen sorunu mantıksal turalılık içinde analiz ettiğim bir yazımın sebep gösterilmeksizin dilaver tarafından silinmesi üzrine (ki çok uğraşmıştım o yazıyı bitirene kadar) benim bu dilavere "neden sildin yazımı sen faşist misin?" demem hakaret olarak kabul edilip Sargon tarfından 1 haftalık alayıcı bir ifade ile uzaklaştırılmam.
Tabii aynı Sargon'un bana defalarca bu sitede faşist, şoven, ırkçı vb. laflar ile hakaret etmesini hatırladıkça ilk defa "faşist" lafının hakarete girdiğini anlamış olmasını ilerleme *olarak kaydettim onun adına. Tabii kural şu: Sargon faşist diyebilir ama kimse yönetici konumundaki Sargon ile dilavere faşist diyemez. Onlar yönetici ya, onların faşist deme hürriyeti var pek tabii olarak.
O zaman hakarete girmiyor.
Gelelim Spartacus'a: Bakın ne demiş:
Bakara tarafından asılan Link Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği Başkanı Taner ÜNAL'a ait bir yazı idi... Geçmişi ülkücü olan bu şahsiyet, son zamanlarda adı bir yığın şaibeli(ikinci yada üçüncü Susurluk) diyebileceğimiz konulara karışmış birisi olduğu halde ikinci C/P de orada içeriğiyle kaldı, sonra ise Başlığı bırakıp linki üste getirip, yazıyı sildim
Arkadaş en saçması da bu olmuş.
Ben bir bilimsel veya fikirsel içerikli bir yazıyı (ki yazının kime ait olduğunun ne önemi var) almışım ve daha önce "Kürt tarihi" adı ile upuzun bir alıntı yapan kişinin yazısına cevap olarak koymuşum (ki cuk oturdu) ama ne hikmetse o zamana kadar o "Kürt tarihi" alıntısını silmeyi alıntı olmasına rağmen akıllarına getirmeyen yöneticlerimiz benim cevabi nitelikteki alıntı yazımdan sonra bir anda "alıntı veya C/P" kurallarını akıllarına getirerek harekete geçiyorlar ve bir kere daha faka basıyorlar. Amaç, niyet, çifte standart ve adaletsizlik bir kere daha tescillenmiş oluyor.
Bir de bahaneye bakar mısınız: " Link Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği Başkanı Taner ÜNAL'a ait bir yazı idi... Geçmişi ülkücü olan bu şahsiyet, son zamanlarda adı bir yığın şaibeli(ikinci yada üçüncü Susurluk) diyebileceğimiz konulara karışmış birisi olduğu halde ikinci C/P de orada içeriğiyle kaldı, sonra ise Başlığı bırakıp linki üste getirip, yazıyı sildim"
Yuh artık. Bana ne güzelim yazıyı kimin yazdığından. Biz oraya o kadar "mantık hataları" ismi ile topic açtık, hiç mi okumadın?
Bilimsel veya fikirsel çalışmalar bu çalışmalar yapan kişilerin kendi kişisel hayatlarından
bağımsız olarak ele alınır ve değerlendirilir.
Şimdi bu adam önemli bir bilimsel keşif yapsaydı fizikte (diyelim ki Quantum fiziği vb.)
sen bu adam şu derneğin üyesidir o yüzden dikkate alınmamalı bunun söyledikleri mi diyecektin?
Veya bu adam katildir dikkate alınmamalı onun bu buluşu mu diyecektin?
Aynı mantık Sargon'da da var. Ben dedim ki, Hitler nasyonal sosyalisttir ve onu faşist yapan şey onun sosyalist olmasıdır" dedim hemen bana "HY de böyle söylüyor, onun söyediklerini mi savunuyorsun" diyor.
Sanki HY devamlı "yanlış" söylemek zorundaymış gibi.
Yahu bozuk bir saat bile günde iki kere doğruyu göstermez mi?
Yani sen Sargon olarak hep doğruyu söylüyorsun da HY hep yanlış mı söylüyor.
Böyle bir kural mı var?
Bir doğru fikri senin sevmediğin birisi savunuyor diye o fikir yanlış mı olacak?
Fikire fikir ile karşı çıkılır.
Bunlar bel altı vuruşları.
Ama size bir şey söyleyeyim: Siz sosyalsitler daima yanılmaya mahkumsunuz.
Çünkü saplantılılı düşüncelere sahipsiniz
Zaten bu düzeyde saçmalamaların hep sosyalistler arasından çıkması da tesadüf değildir.
İdeolojik düşünen daima yanılmaya mahkumdur.
Çünkü hayat çerçevelenemez.
Evet şimdi söyleyin bakalım neden beni banlıyorsunuz sürekli?
Yoksa entellektüel yetersizlikleriniz midir buna sebep?
Diğer sosyalist sitelerde de aynı şeyler oluyor.
Onca emek verip yazı yazıyorum ve yazı ya 1-2 gün geçikmeli ya da hiç yayınlanmıyor.
Pkk propagandası yapan profosyonel propagandistlerin yazıları şakır şakır dökülürken benim en üstüruplu ve en mantıksal tutarlılığa sahip güçlü yazılarım ön izlemeden geçmiyor.
Siz sosyalistlerin hepsi sansürcü mü olur böyle?
Hitler gibi Stalin gibi diktatörlerin sosyalistlerin içinden çıktığını nasıl unutabiliriz.
Her sosyalist potansiyel bir faşist adayı mı yoksa?
Merdin kıpti secaat arzederken sirkatin söylermiş. *:lol:
*sodomo/pelikan/bakara/cezire/ vatan *.....
*pelikan nicki ile geldiginde herkes işin farkında olmasına ragmen sana bir şey demedi, hatta sevindi. Yazılar ve üstü kapalı göndermeler hala forumlarda duruyor. Kürtleri *assimile edip, imhaya kadar vardırana kadar da kimse sana bir şey demedi. Demezdi de. Şu anda bile hala kişilerle ugraşıyorsun.
* *Şİmdiye kadarki tüm iletilerinde ve bundan evvelkilerde de devamlı olarak en dogru benim dedin ve gerek şimdi oldugu gibi bundan evvelsinde de devamlı kişilere sataşıp onlarla ugraştın. Site üzerinde devamlı bir baskı kurmaya çalıştın.
* * Öncelikle müslüman üyeleri yok etmeye ve sindirmeye çalıştın. Sonra youef, respendial ve ismini unuttugum pek çok üyeyi sindirmeye çalıştın. Yöneticiler ise devamlı hedefindi zaten. Gene de sana fazlası ile müsamaha edildi. Ve kimse sana bir şey yapmadı. Sen kendi kendine yaptın.
* * *Bizim kimsenin düşünceleri ile alıp veremedigimiz olamaz, ama ifade biçimi başkasını sindirmeye ve susturmaya yönelik ise buna müsamaha edemeyiz. Sen ise yukarıdaki iletinde de ortaya koydugun üzere tek dogru olarak kendini görüyorsun ve karşıt düşüncelere asla izin vermiyorsun. Sitede kapışmadıgın kim kaldı ki. Aldostu haricinde ki o bu tür şeylere prim vermedigi için he zaman uzak kalmıştır bunlardan.
* * * Saydıgın isimlere bir göz at istersen, saymadıklarını da ben yazabilirim. Bu kadar adamın hepsi sana göre haksız ve suçlu bir tek sen dogrusun. Bu arada panteyi de kendi safında görme onunla ilgili tartışmaların ve onun görüşleri de forum kayıtlarında mevcut. Sırf bu tablo bile yahu ben nerede hata yapıyorum diye düşünmek için yeterli olmalıydı ama sen hala kaldıgın yerdesin.
* * * Irkçı söylemler içermemek kaydıyla istedigini savunabilirsin ama karşı görüşe de tahammül edebilmek kaydıyla. Sen ise senin söyleminin en ufak aksi olan tüm düşünenleri vatan haini olarak suçluyorsun, terörist olarak suçluyorsun, bölücü olarak suçluyorsun. Darbeci bir şekilde herkesi susturmaya çalışıyorsun. Seviyeyi düşürüp hakaretlere ve suçlamalara başvuruyorsun.
* * * Bu sitede bir tek sen bu şekilde düşünmüyorsun. Örnegin gercekisim, serius, osiris, ataov de sana benzer düşüncelere sahipler ve yazıyorlar ama hiç biri diger düşünceleri senin gibi engellemeye çalışmıyorlar ve sitede kalıcı oluyorlar. Sen de başka ve karşıt düşüncelere tahammül edebilme erdemine sahip olabilirsen sen de kalıcı olursun yoksa aynı plak tekrar eder durur.
* * * Seni ilk yazından itibaren engellemek de elimizdeyken defalardır seni muhatap alıyoruz ve belki sakinleşmiştir diyoruz ama eski tas eski hamam. Burada her kes istedi düşünceyi hakarete ve suçlamaya vardırmadan savunacaktır bunu kabul ediyorsan burada kalabilirsin. Yok gene eskisi gibi sen bölücüsün sen vatan hainisin diye saga sola saldıracaksan eski film tekrar eder. Biz üretmeye çalışıyoruz ve herkesin düşüncesini ifade etme hakkına saygılıyız.
* * * *Başka bir başlıkta mudahale net isimli bir link verdim. Orada üç tarzı siyaset diye bir yazı var. İstiyorsan onu eleştir. Burada *görebildigim kadarıyla çogu üye üçüncü yolu benimsiyor ve gerek senin savundugun ( devlet ) gerekse pkk nın savundugu ( milliyetçilik/terör ) görüşünü bir çözüm olarak görmüyor. Sen ise bize ikilem dayatmaya çalışıyorsun. *Karşıt düşünceye ise tahammül edemiyorsun ve saldırganlaşıyorsun. Herkesi pkk lı olmakla suçluyorsun ve kendi kendini bitiriyorsun.
* * * *Site tüzügüne uydugun müddetçe kimse sana bir şey demez. Ama eski uslubunla devam ederek bu site ahalisinin ve bizim zamanımıza da yazık etme.
* * * *Hakikat bundan ibarettir hakim beyim *:lol:
* * * *saygılarımla
Bu arada spartacus, sen de benim basligimi is olsun diye egoistce kapatarak, hasbelkader bircok fasist zihniyetin ekmegine yag surdun. Onlar yeni yoldaslarinin marifetlerini baska basliklarda da gormek istediler ama sen onlari hayal kirikligina ugrattin. O basligi kapatirken soylediklerin (sozde gerekcen) anlamsiz, yuvarlak, cumleler zinciri, yok nokta yok su yok bu, bombos, bunu da bil populist.
spartacus
25-11-2007, 13:30
Arkadaş en saçması da bu olmuş.
Ben bir bilimsel veya fikirsel içerikli bir yazıyı (ki yazının kime ait olduğunun ne önemi var) almışım ve daha önce "Kürt tarihi" adı ile upuzun bir alıntı yapan kişinin yazısına cevap olarak koymuşum Vatan
Vatan bende C/P'in konusunda böyle düşündüm!!!! Aksine tam tersini Pante savunuyor, o kadar açıkladım. Kendisi daha sonra eğer C/P şuradan(ülkücü), buradan(Aydınlık, Türksolu vb) olsa idi eminimki silerlerdi dedi. Bu sözü söylediğinde senin astığın link 3. baharına girmişti. Burada ise ben panteye cevap veriyorum, senin C/P yi değerlendirmek değil amacım, pantenin düşünsesinin yanlış olduğunu somut olarak göstermek, buradaki art niyet Panteye ait idi, anlayamadı iseniz yorum yapmayınız, anlayamadım deyiniz tekrar izah ederim.
....
Respendial ÖM kanalı açık madem sorumluluk sahibisin sorabilirdin(ben anlatamamış olabilir elbette yuvarlak, muğlak da olabilir yada sen anlamamaış olabilirsin sordun mu peki?) , anlamadı isen ve anlayamadı isen ÖM yaz, anlayamadım de, her önüne gelen forumda bilmeden bu tür şeyler yapma. Kişisel olarak bir şeyler söyleyip rahatlamak mı istiyorsun ÖM yaz...
LuciusCornelius
25-11-2007, 14:30
"Yaratılışa veya maddeye inanmak önemli değil.
Terbiye, sevgi, saygı ve şefkat duyguları ve hoşgörü,
Benim için bütün dini inanışlardan ve yaratıcı inanışından önce gelir.
Düzgün insanları seviyorum,sayıyorum.
Onlarla bir arada bulunmaktan onur duyuyorum.
Dindar,dinsiz,
Alevi,şafi,
Kürt, Alman..
Ne önemi var..
Önemli olan,
insan,insan.. "
Bütün dostlarımı, kırgınlıkları/kızgınlıkları konusunda
üç günlük suskunluğa davet ediyorum.
Öfkesini yutan,
kazanacaktır; enazından sevgiyi ve saygıyı..
terbiye sevgi saygıyı yenim hatırladın, senin yönetici olduğun günleri unutmadık.
hem öyle sitenin ağabeyi obdusmanı havalarını bırak, herkese tepeden bakan tavrın
her cümlenin arasına '' ben mühendislikte okurken '' *diye devam eden yazıların sinir
ediyor beni, iyiki bir muhendislik diplaman var, şunu unutmaki o kanat seni sadece küçük tepelerin üzerinde uçurur, herkese havan sökmezi senin sahip olduğun diplomaya sahip
olanlar benim yanımda iş bulabilmek için araya aracı koyuyorlar, herkese sökmez havan.
dilaver-Ateistin bir müslümandan insan olarak hiç bir farkı yoktur. Ben sodomo gibi bir ateist ile yürüyecegime Mhmmd gibi bir müslüman ile birlikte yürümeyi tercih ederim. Hiç olmazsa biri insanlıktan nasibini almıştır, insandır, insana saygısı vardır.
dilaver turan dursun ismi büyük bir isim, 9 dolar verip domain hakkını alınca fikirlerinide
almış olmuyorsun, sadece ismi burada, eğer isminin geçtiği bir sitede senin katilerinin
sempatizanlarıyla kol kola halini görse kemikleri sızlardı, mhmmd dediğin kişi sünger
bob cemil ipekçi arası *dünya görüşüne sahip biri, secde ettiği kişiyi savunmak yerine
' ah ne iyi ne cici çocuk şu mhmmd ' desinler diye karakteristik bir duruş sergileyemiyor.
site kullanımı, verilerin saklanması, kimlik gizliliği, hack durumunda verilerin kurtarılması
hakkında yeterli bilgi sahibi değilim, bu alanda biraz çalışıp turan dursun adına yakışır
bir site hazırlayacağım, sizin bu katillerinin sempatizanlarıyla kol kola lay lay lom
halleriniz eminim o değerli insanın kemiklerini sızlatıyordur. uğruna hayatını verdiği
fikirlerini savunacak, katilerinin sempatizanlarının el üstünde tutulduğu, savunucuların
.ise alaşağı edilmediği bir site çok yakında gelcek.
sargon
Disiplin Kurulu Üyesi
Tarih: Cmt Kas 24, 2007 11:39 am * Mesaj konusu: Re: Disiplin Uygulamaları *
Maximus adlı *üye *bir *üyemize *gönderdiği *ve *site *kayıtlarından *tespit *edilen *özel *mesajından *dolayı *Disiplin *Kurulu *tarafından oybirliği ile *süresiz *olarak *üyelikten *uzaklaştırılmıştır.
LuciusCornelius
*Tarih: Cmt Kas 24, 2007 4:30 pm * Mesaj konusu: Açıklama...
Site Tüzügü:
9-) Disiplin Kurulu kararları kesindir. Forumlarda ve sohbet odalarında tekrar tartışmaya açılamaz veya üzerinde yorum yapılamaz.
* * *DK kararlarının tartışılamayacagını ve yorum yapılamayacagını yazmışsınız. Bunu yazarak bir de yorum yapmaya kalkmışsınız. Yorumu editledim. İlk mesajınız bu ikinci de aynı olursa geregi yapılır. Bu mesele bitmiştir.
* * * *dilaver
Evet belki site yönetimi , üyeye 9 dolarlik domain aliminda yardimci olur ve kendisi gibi insanlar ile orada rahat rahat kisiligini göstermeye devam eder.
gandalf ,
herkesin seninle aynı haşin ve saldırgan *bir islam düşmanı olmasını beklemen bir haksızlık değil mi?en azından o performansı beklemen fazlaca iyiniyet olmaz mı?herkes senin gibi sağlam nefese sahip olmayabilir,uzun süreleri kükremeler!! yapamayabilir,dolayısıyla ateist yoldaşlarını fazla azarlama.bazı insanlar barışı tercih edebilirler,herkes sen olamaz.kendine haksızlık yapma,herkesten bir gandalf çıkmasını bekleme.sen özgünsün ve teksin.senden dahafazla kalbinde *kin dolu kimse *gelmedi buraya ve gelmez de.(eskiden biri vardı ama aynı isimle gelmiyeceği için kurduğum cümle doğrudur.)
bu başlık direk kişilere yönelik eleştiri ve saldırı potansiyeli taşıdıgından kiltlendi.