Orijinalini görmek için tıklayınız : Youtube'den 1
[flash width=425 height=355:fdabce15e8]http://www.youtube.com/v/MD4JhALkGYI&rel=1[/flash:fdabce15e8]
videonun sonu T.C. Devletinin kurucusuna ilintilendirildiği için,videoyu eleştirmek kanunen suç olma ihtimali taşıdığından bu suça iştirak etmeme adına eleştirilerimi yazamıyorum.
ama yine de nasıl bakmak değil,baktığında gördüklerini nasıl değerlendirdiğin önemlidir bence.ama değerlendirmeden ziyade bakışın estetiğini önemseyenler için tabii ki,daha önemlidir nasıl bakıldığı.e o da olur,bu da olur bundan kime ne?
SADECE VE SADECE SANA GÜLÜYORUM VE NEKADAR ÇARESİZ BİR DURUMDA OLDUĞUNU TAHMİN EDEBİLİYORUM.SİTEYİ İNCELEDİĞİMDEDE BUNU DEFALARCA GÖRDÜM. VE ANLADIMKİ SEN SADECE OKYANUSTAN BİR DAMLA SU KAPMAYA ÇALIŞIP O SU İLEDE *GURURLANMAYA ÇALIŞIYORSUN.AMA BOMBOŞ DÜŞÜNCELERE KAPTIRMIŞIN KENDİNİ.İSLAMİYETİ BİLMEDİĞİN İÇİN SADECE KENDİNE GÖRE YORUM YAPIYORSUN.SEN SADECE İSLAMI BU ŞEKİLDE GÖRMEK İSTİYORSUN buda hayal pencerende *gerçeğe dönüşmüş durumda. bir körle ne kadar uğraşırsan uğraş ona hiç bir şey gösteremessin. *çünkü görmüyor. *sende görmüyorsun göremessin. *sen islamiyeti iftira kaynaklarından *öğreniyorsun.ben ise islamiyeti okumayı bırak yaşıyorum. aramızdaki fark bu. islamiyet bir güneştir. ve o güneşte üfleme ile sönmez. zararda sadece kendine olur.sana tavsiyem *budur.
ozgur_beyin
25-12-2007, 17:19
sevgili son defa islamın iftira kaynakları nedir? sana göre.
burda hamaset yapılmaz delilsiz sallanmaz.
senin ''iftira kaynakları'' dediğin kütübi-sitteyse evet biz kütübi-sitteye göre islama iftira ediyoruz.
peki sen islamı hangi kaynakları baz alarak savunuyorsun. anlatta bilelim ,senin gibi bir alimin karşısında ''haddimizi'' aşmayalım.
Sondefayi en son defa gorenler, hayal gormenin gorme olamiyacagini kendisine anlatsin bir zahmet.
Sayın sondefa okyanusta boğulacan,karaya çıkta ayakların yere bassın
Gelişin artık ilk canlılarda suda yaşardı evrimleşip,karaya çıkabildiler
Siz de deneyin lütfen,
Saygılar,sevgiler
Sırf *böyle geleneksel sallama bir yazı yazmak için, kendine hedef olarak bir konu başlığı seçmesi gerekiyordu ve o da *bu başlığa denk geldi. Sitede kullandığı isme bakılırsa bir daha yazacağını zannetmiyorum.
HarunKAHYA
25-12-2007, 23:49
Burada islamı korumaya çalışan arkadaşlar,islamı koruyacağız diye,cahilliği, pisliği, ilkelliği, aptalca şeyleri savunduklarının farkına varamıyorlarmı?Siz müslümansanız, cahilliği,pisliği,ilkelliği ve akıllı gelişime uymayan şeyleri müdafaa ederek yanlış yapıyorsunuz.Müslümanlığın böyle olması gerektiğini adeta tescilediyorsunuz...
Benim bütün evetlerim.."Böylemi görmek istersiniz"lere..
"Yoksa böylemi görmek istersenizlerden"Allahkoruya... :lol:
Araya sondefa bir dallama girmemiş olsaydı, bu video hakkında çok şey konuşulurdu. *Umarım adı gibi sondefa olur.
Videonun ise hangi iki kavram ile karşlaştırma yaptığını anlamak imkansız.
Hele hele son sahnedeki adalat ile idam arasındaki bağıntıyı çözmek mümkün değil. Güzel bir odada kötü bir adaltesizlik, kayırmacılık ve tecelli etmeyen bir adalet ile yargılanmaktansa, kestirmeden sallandırılmayı tercih ederim. Neyzenin dediği gibi
İstipdatta sormadan asıyorlardı, şimdi sorup !!!
Ayrıca, gelişmişliğin bir göstergesi de şudur ki,
Halklar liderlere değil, liderler halklara borçludur.
Selamlar.
ben burada sizinle *inatlaşmak ,laf kavgası yapmak için *gelmedim. ve *sizide küçümsüyor değilim.sizin kelimelerinizde beni küçültecek değildir. sizin inancınız size benim inancım banadır.
ben fikrimi sölerim .dileyen dinler dilemeyen kendisi bilir.
ÖNCE SAYGI
ayrıca yukarıdaki you tube video sunda, vince bağlanıp asılan *kadın aslında bir belgesel çekiminden ibarettir.
*
* * * http://www.tumgazeteler.com/?a=1358621
thunderpoint
27-12-2007, 15:55
ben burada sizinle *inatlaşmak ,laf kavgası yapmak için *gelmedim. ve *sizide küçümsüyor değilim.sizin kelimelerinizde beni küçültecek değildir. sizin inancınız size benim inancım banadır. ben fikrimi sölerim .dileyen dinler dilemeyen kendisi bilir.
ÖNCE SAYGI
Sevgili sondefa,
Tuhaftır ki müsebbib senin dindaşındır..
Saygına sevgine teşekkür ederiz ama seninle aynı tarafta olan biri bile bu tepkiyi göstermişse sanırım biraz düşünmen gerek, nerede ne yaptığını...
Seninkine benzer, son derece sıradan dalışlar sık sık oluyor burada.. Ve öyle zannediyorum ki kanıtsız belgesiz bu girişler müdavimlere bir süre sonra bıkkınlık veriyor.
Niyetin için teşekkür ederiz ama daha alt yapılı söylemlerde bulunursan dinlenebilme ihtimalin artar. Çünkü buradaki hemen herkesin karnı toktur...
Sevgiler...
"Hele hele son sahnedeki adalat ile idam arasındaki bağıntıyı çözmek mümkün değil. Güzel bir odada kötü bir adaltesizlik, kayırmacılık ve tecelli etmeyen bir adalet ile yargılanmaktansa, kestirmeden sallandırılmayı tercih ederim. Neyzenin dediği gibi
İstipdatta sormadan asıyorlardı, şimdi sorup !!!" - okinono
Sevgili Okinono,
Birinci adalet sisteminin hala gunumuzde de olan yanlislari vardir, bunu kabul ediyorum. Ama en azindan daha adaletli bir sisteme gecis icin umit vaat eder. Diger sistemin ise hic umudu yok. Cunku ; Allah ve peygamberi adina gucu elinde bulunduran SORGULANAMAZ hukumleri veren bir merci tarafindan uygulaniyor.
"Allah'in verdigi cani Allah'tan baska kimse alamaz" diye bir laf vardir. Idam cezasinin kalkmasiyla su andaki adalet sistemimiz Seriat'tan daha yakindir bu soze. Dikkatinizi cekerim.
Saygilarimla,
Aslinda muslumanlar seriat adini verdikleri kanunlarla, inandiklari allahin yargilamasi gerekenleri kendileri yargilayarak, allahlarina itaatsizlik etmekteler. Ne zaman bunu gozleri gorebilecek merak ediyorum. Allah cezasini verir diye ilahi adalete inaniyorsaniz, insanlari neden asar kesersiniz. Allahiniz yoksa aciz mi? Yoksa siz de mi inanmiyor, guvenemiyorsunuz?
Dünyaya;Başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadan,başkalarının da benim özgürlüğümü kısıtlamadan, bakmak ve bakılmasını isterdim.
İnsanlığa fayda verecek,insani erdemlerinde içinde olduğu eğitimi almak isterdim.
Kendimi sosyal yaşamda nasıl görmek istiyorsam,kadını da sosyal yaşamda öyle görmek isterdim.
Adaletli yargılanayımda nasıl yargılanırsam yargılanayım isterdim.
Çünkü :
Daha iyi bir dünyanın oluşabilmesinin;Saf ve iyi ameller,övgüye layık ve uygun davranışlarla,başarılabileceğine iman etmişim.
Birinci adalet sisteminin hala gunumuzde de olan yanlislari vardir, bunu kabul ediyorum. Ama en azindan daha adaletli bir sisteme gecis icin umit vaat eder. Diger sistemin ise hic umudu yok. Cunku ; Allah ve peygamberi adina gucu elinde bulunduran SORGULANAMAZ hukumleri veren bir merci tarafindan uygulaniyor. -Üçüncüyol
....
Sevgili dostum,
Mesajınız son zamanlardaki mesaj trafiğinde ilaç gibi geldi bana; teşekkür ederim.
İnanın bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunmak ne kadar güzel olurdu. Ama nedendir bilmiyorum, yazmak gelmiyor içimden. Yani sanki yazdıklarım ve kullandığım dil ve üslup çok eskilerde kalmış gibi bir his uyandı içimde.
Yazan birisi olarak sitedeki son günlerin mesajlarına bakarak hitap tarzımı ve anlatım dilimi ayarlamakta gerçekten zorlanıyorum. Belki şahsi sıkıntılarımın bir tezahürü olarak aşırı alıngan ve kendimi yaşlı kalmış hissediyorum. Oysa sitemizin müdavimleri arasında genç bile sayılırım. Aklıma gelmişken, diğer arkadaşlar ne düşünüyor bu konuda merak ettim.
Yoksa o kadar güzel bir açılım ile konuyu zenginleştirmişsiniz ki; hayran olmamak elde değil.
En derin muhabetlerimle. Sevgiler selamlar
Tüyler ürpetici...
*Son defa,
Belgeseller gerçekler baz alınarak çekilmez mi?Yani kadının asılma sahnesi belgesel için çekilmiştir ve bu din de böyle bir yargılama yoktur anlamına mı,gelir?