Orijinalini görmek için tıklayınız : Hıristiyanlığın içyüzü (İngilizce film)
Arkadaslar,
youtube'da hristiyanligin icyuzunu anlatan cok ilginc bir film var. Isa'nin diger dinlerdeki figurlerle benzerliklerinden ve Christmass inanisindan bahsediyor. En ilginci gunesin hareketleri ile Isa'nin hayatinin iliskilerinden bahsetmis. Yildizlarin pozisyonlari, bakireden dogmak, uc kral, baya hos ilginc konular var.
Filmin ismi "the truth of the Christianity". Bu filmi muhakkak izleyenler olmustur. Ben filmin tam linkini daha bulamadim, ariyorum(bulan olursa ekerse sevinirim). Site olarak bu filme turkce altyazi yapsak sizce faydali olur mu?
sevgili respendial
* zannedersem vartor bu filmi bir yerlere asmıştı, ben bir ara aradım ama bulamadım. Ancak aklımda kaldıgı kadarıyla o filmler ciddi yanlışlıklar içeriyorlar. Örnegin İsis/Osiris kültü ile Mitra kültü birbirine karıştırılmış ve buna Hint kültleri de eklenmiş. Biraz zorlama ve gerçek olmayan bilgiler verdı ve bunu da tartışmıştık.
* *Aynı şeylerden bahsediyorsak ki büyük ihtimal ile öyle, filmlerde görselligin dışında olaganüstü bir şey yok, aksine yanlış ve yönlendirici bilgiler mevcut.
* *saygılarımla
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6798
* buradan izleyebilirsin.
Sevgili dilaver,
filmi izledim, ilginc geldi, koskoca bir film yapip kamuoyuna sunan kimselerin de, dogal olarak bu filmi yapmadan once gerekli arastirma ve oncalismayi yapmis olduklarini tahmin ettim. Filmde *verilen bilgilere kefil olacak halim yok, sayet bilgiler dogruysa bu olaganustu bir film, degilse olaganustu bir yalan.
sevgili respendial
* senin sinir katsayıların biraz yükselmiş herhalde. *:lol: Ben *seni eleştirecek bir şey söylemedim. Film görsel olarak güzel, güzel de bilgiler var fakat dedigim gibi filmi yapanlar bazı şeyleri uydurmaya çalışmış ve gerçek olmayan bilgiler verilmiş. Vartorun verdigi linkte bu konuda bazı açılımlarımız olması gerekiyor.
* *Aslında büyük bir olay degil film, büyük bir yalan da degil. Ancak bazı şeyleri kanıtlamak için bir takım gerçek dışı olayları gerçekmiş gibi lanse etmek dogru degil. Bunların yaptıkları aynen Müslümanların Kuranın her satırında mucize arama iddialarına benzemiş.
* *saygılarımla
Sevgili dilaver,
estagfurullah, sinir felan yok. Sinirlendigim tek konu, filmi izleyip kek gibi inanmis gibi hissetmem :)
Bu film ne zamandir aklimda var, hep unutuyordum. Az once ilgili basligi okudum ve yanlis oldugu soylenen bilgilere goz attim. Isa diger dinsel figurlerle benzerlik gostermese de, gunesin hareketleri ile gosterdigi benzerlik yine de takdire sayan.
Dusundurucu olmasi yonunden bence basarili bir filim. Zaten cogu rituellerin daha eskisinin modernlestirilmesi sonucu ortaya ciktigini, bircok eski inanc sisteminin etkisini gormemek mumkun degil.
Gunes kultleri/dinleri benim ilgimi ozellikle cekiyor. Sanirim insan tarima yoneldikten sonra, gunesi ve hareketlerini takip etmeye baslamis. Gunes ayrica dinler tarihinin ilk tanrilarindan biridir. Bugun hala gunese tapinan dinler ve mezhepler mevcut, ezdiler en basit ornegi.
gelin filmde verilen butun bilgiyi ayristiralim ve madde madde arastiralim. Vakit buldukca bu baslikta inceleyebiliriz konulari. Gordugum kadari ile dilaver'in verdigi linkteki baslikta birkac hatadan bahsedilmis ama net bir sonuc yok. Belki filme bir de duzeltilmis ingilizce altyazi yapar (bilginin dogru halini parantez icinde vererek), insanlarin bu filme mal bulmus magribi gib atlamalarini onleriz.
Sevgili vartor, filmi izleyemedim,galiba hata bende.
Kontrol edersen sevinirim.
Su bilgisayari kullanmayi ögrenemiyecegim, cahillik iste.
bahsedilen film zeitgeist mi?
ayrıca herkese merhaba.
yeni link
http://www.divxevi.com/showthread.php?t=79251