PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun'un Saçma İftiraları

Sayfa : 1 [2]

erdm34
17-02-2011, 13:08
Sayın siyahsancaklı ;

İnsanları akılsızlık ile itham etmek haddiniz değil diye düşünüyorum. Kaldı ki Huracan'ın varlığı insanın herbir yerinde görülürken neden reddediyorsunuz?

İnançlarınızla şekillenen sorgulanamaz imanınız, size bir yaratıcı olarak Allahı sundu ise, bu katti gerçek demek değildir. Bu sadece sizin gerçeğiniz olabilir. Kaldı ki bilimsel kanıttan dem vururken, Tanrının varlığına dair hiç bir kanıtın ortada olmamasıda bir gerçektir.

Teleojinin çıkmazı içindesiniz. Herşeyde amaç aramaktasınız. Düzenli gördüğünüz sistemllerinde bir amacı olması gerektiğini düşünüyor fakat bilinçsiz sistemlerde bu amacın olamayacağını fark edip, Tanrıya yöneliyorsunuz.

Basit bir örnek, okyanus tabanında tektonik bir hareketlenme olur ve tsunami baş gösterir. Gider bir ülke kıyılarını vurur. Binlerce cana mal olur bu. Peki tsunaminin amacı nedir? Yoktur... Olmayıca tanrıya sarılıp, Tanrının bir amacı var demekte ve hergün o Tanrıyı katil, soysuz, aşağılık birşey olmakla suçladığınızın farkında değilsiniz.

Teleojik (ereksel, amaçsal) çıkmazdan kurtulmanız dileği ile.

Çıkmazdan olan sensin bence dinden çıkmışın ama neredesin belli değil..
Allah cc olmadıgını Kanıtlaya biliyormusun herşeye bir bilimsel açıklama bulabiliyormusun...

Dünya:Allah'a iman edenlerle etmeyenlerin ayrılması için özel olarak yaratılmış bir imtihan yeridir. Allah bu gerçeği ". amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur..." (bu 6 gün bizim bildigimiz 6 ün deildir) (Hud Suresi, 7) ayetiyle haber vermiştir.

doğal afetler olarak adlandırılan olaylar gerçekleşmektedir. Başta depremler olmak üzere, volkan patlamaları, seller, dev dalgalar, hortumlar, fırtınalar, büyük yangınlar birbirlerinden farklı şiddet ve etkilere sahiptirler. Ortak yönleri ise oldukça kısa bir zaman içinde bir şehri, orada yaşayan insanları ve diğer tüm canlıları yok edebilmeleri ve büyük hasarlara yol açabilmeleridir. En önemlisi de insanların bu zararları engellemeye kesinlikle güç yetirememeleridir.

Ayrıca Allah "Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz bize döndürüleceksiniz" (Enbiya Suresi, 35) ayetiyle tüm insanları zaman zaman iyi ve kötü olaylarla deneyeceğini bildirmiştir. Bir olay olduğunda o ortamdaki pek çok insanın bundan etkilenmesi elbette imtihanın bir sırrıdır. Unutulmamalıdır ki Allah sonsuz adalet sahibidir ve O, sonsuz adaletiyle her insana yaptığının tam karşılığını ahirette verecektir. Bu dünyada insanların başlarına gelen olaylar yalnızca bir denemedir. Sabredenlerin de, denendiklerini fark edemeyenlerin de karşılığı eksiksiz olarak ödenecektir. Nitekim Allah'a gönülden bağlı, O'nun yüceliğini hakkıyla takdir edebilen insanlar dünyanın bu sırrını kavramışlardır. Başlarına bir musibet geldiğinde hemen Allah'a yönelir ve tevbe ederler. Çünkü Allah'ın Kuran'daki şu vaadini bilirler:

Andolsun, biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. Onlara bir musibet isabet ettiğinde, derler ki: "Biz Allah'a aitiz ve şüphesiz O'na dönücüleriz." Rablerinden bağışlanma (salat) ve rahmet bunların üzerinedir ve hidayete erenler de bunlardır. (Bakara Suresi, 155-157)

Allah'ın izni olmaksızın hiçbir musibet (hiç kimseye) isabet etmez. Kim Allah'a iman ederse, onun kalbini hidayete yöneltir. Allah, herşeyi bilendir. (Teğabün Suresi, 11)
Allah'ın izni olmaksızın hiçbir nefis için ölmek yoktur. O, süresi belirtilmiş bir yazıdır. Kim dünyanın yararını (sevabını) isterse ona ondan veririz, kim ahiret sevabını isterse ona da ondan veririz. Biz şükredenleri pek yakında ödüllendireceğiz. (Al-i İmran Suresi, 145)

AerA
17-02-2011, 21:12
Çıkmazdan olan sensin bence dinden çıkmışın ama neredesin belli değil..
Allah cc olmadıgını Kanıtlaya biliyormusun herşeye bir bilimsel açıklama bulabiliyormusun...

Değerli dostum ;

Yanlış anlamayın ama "Siz varlığını kanıtlayabiliyormusunuz?" demezler mi adama? Dinden çıktım, çünkü ne bana, ne başkasına en ufak fayda sağlamayan bir kurumdur. Neyin yanlış-neyin doğru olduğunu ben zaten bilirim. 1400 yıllık, 20 karılı bir herifin sözlerine ihtiyacım yok.. Sizler başınızda bir çoban ile rahat ediyorsanız, lütfen kendi meranız dışına çıkmayın.:boink:

Dünya:Allah'a iman edenlerle etmeyenlerin ayrılması için özel olarak yaratılmış bir imtihan yeridir. Allah bu gerçeği ". amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur..." (bu 6 gün bizim bildigimiz 6 ün deildir) (Hud Suresi, 7) ayetiyle haber vermiştir.

Ne imtihanı yahu? Çelişkilerle dolu kitabınızda, "kimi doğru yola sokmak istersek onu sokarız, kimi yoldan çıkarırsak bir daha giremez" (Enam 125) demiyor mu? Beni sapıtan Allah demek ki? Kendini mi imtihan ediyor bu Tevrattan araklama Tanrı? Saçmalamayın...

doğal afetler olarak adlandırılan olaylar gerçekleşmektedir. Başta depremler olmak üzere, volkan patlamaları, seller, dev dalgalar, hortumlar, fırtınalar, büyük yangınlar birbirlerinden farklı şiddet ve etkilere sahiptirler. Ortak yönleri ise oldukça kısa bir zaman içinde bir şehri, orada yaşayan insanları ve diğer tüm canlıları yok edebilmeleri ve büyük hasarlara yol açabilmeleridir. En önemlisi de insanların bu zararları engellemeye kesinlikle güç yetirememeleridir.

Çok sağolun yahu, bilmiyordum. Benim eğitim seviyemi kendinizin ki ile eş tutmayın. Tüm olayların (özellikle doğal afetler) ardında bir amaç aramak, sizi Tanrıya götürür. Bir yanardağın patlayıp patlayıp kundakdaki bebeği öldürürmesinde ki amacı nedir? Yanardağın amacı olmaz elbet, bunu Tanrıya bağlarsanız "Katil bir Tanrı" elde edersiniz.. Teleojik çıkmaz budur işte... Her şeyin bir amacı olmaz. Bilip bilmeden yazmayın..:der:

Ayrıca Allah "Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz bize döndürüleceksiniz" (Enbiya Suresi, 35) ayetiyle tüm insanları zaman zaman iyi ve kötü olaylarla deneyeceğini bildirmiştir. Bir olay olduğunda o ortamdaki pek çok insanın bundan etkilenmesi elbette imtihanın bir sırrıdır.

Sır mı?Jean Messlier (Fransız Rahip, din adamı yani :)) bir kitabında şöyle yazmıştır. "Dinin kökeninde sır ve gizeme duyulan açlık yatar"... Doyun artık yahu? Ne aç insanlarsınız?

saYRam
18-02-2011, 00:45
Bir zamanlar ben de Turan dursun hakkında benzer şeyler düşünüyordum. Hem de onu hiç tanımadığım halde.

ama şimdi onun ve nicelerinin haklı olduğunu görebiliyorum.

erdm34
18-02-2011, 17:32
Değerli dostum ;

Yanlış anlamayın ama "Siz varlığını kanıtlayabiliyormusunuz?" demezler mi adama? Dinden çıktım, çünkü ne bana, ne başkasına en ufak fayda sağlamayan bir kurumdur. Neyin yanlış-neyin doğru olduğunu ben zaten bilirim. 1400 yıllık, 20 karılı bir herifin sözlerine ihtiyacım yok.. Sizler başınızda bir çoban ile rahat ediyorsanız, lütfen kendi meranız dışına çıkmayın.:boink:

zaten Allah dış dünyada bir nesne olsaydı yani onu görebilseydik,dokunabilseydik ya da bişekilde test edebilseydik bu durum iman olmaktan cıkardı..
çünkü insan gördüğü dokunduğu test edebildiği bişeye iman etmez..çünkü artık o inanç boyutundan çıkmış ve nesnel bir gerceklik haline gelmiş olur.
zaten kuranda bakara suresinde "gayba yani bilinmeyene iman et"der..

Ne imtihanı yahu? Çelişkilerle dolu kitabınızda, "kimi doğru yola sokmak istersek onu sokarız, kimi yoldan çıkarırsak bir daha giremez" (Enam 125) demiyor mu? Beni sapıtan Allah demek ki? Kendini mi imtihan ediyor bu Tevrattan araklama Tanrı? Saçmalamayın...

Allah, insanın düşüncesine, niyetine ve inkarına göre onun yoldan çıkmasına izin verir ve onun yoldan çıkışını tescil eder.

Ayette ikinci konumdaki kimselerin yaşadığı psikolojik durumun, göğe doğru yükselenlerin hissettiği fizyolojik sıkıntıya benzetilmesi ilgi çekicidir. Zira bilindiği gibi, yükseğe çıkıldıkça hava basıncı düşer ve irtifaın artması oranında nefes almak da güçleşir. Böyle bir tabiat kanunun henüz bilinmediği bir dönemde Kur'an'ın bu kanunu açıkça ifade etmesi onun kesin bir mûcizesidir

Çok sağolun yahu, bilmiyordum. Benim eğitim seviyemi kendinizin ki ile eş tutmayın. Tüm olayların (özellikle doğal afetler) ardında bir amaç aramak, sizi Tanrıya götürür. Bir yanardağın patlayıp patlayıp kundakdaki bebeği öldürürmesinde ki amacı nedir? Yanardağın amacı olmaz elbet, bunu Tanrıya bağlarsanız "Katil bir Tanrı" elde edersiniz.. Teleojik çıkmaz budur işte... Her şeyin bir amacı olmaz. Bilip bilmeden yazmayın..:der:

Daha önce de üzerinde durduğumuz gibi dünya, insanların denenmesi, Allah'a iman edenlerle etmeyenlerin ayrılması için özel olarak yaratılmış bir imtihan yeridir. Allah bu gerçeği "… amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur..." (Hud Suresi, 7) ayetiyle haber vermiştir.
Dünya için olan bu özel imtihan ortamı son derece eksiksiz hazırlanmıştır; öyle ki karşılaşılan her olay belirli sebeplerle meydana gelir. Her detay sebep-sonuç ilişkileri içerisinde gerçekleşir. Örneğin, insanların yeryüzü üzerinde durabilmesi yerçekimi kanunuyla açıklanır; yağmurun yağması bulutlar ve rüzgar sayesinde gerçekleşir; ölüm, kaza veya hastalık mutlaka bir sebeple oluşur… Kuşkusuz bu tarz sebep sonuç ilişkilerini sayfalarca sıralayabiliriz. Ancak burada önemli olan bunların sayısı değil, ne derece "inandırıcı" bir sistem oluşturduklarıdır.
Bu sistemin bir özelliği de, her olayın insan mantığının kavrayabileceği şekilde gelişmesidir. Örneğin, Allah zaman zaman insanları doğal afetler yoluyla uyarabilir. Bu tarz bir olayda, mesela bir depremi düşünelim; pek çok insan ölebilir veya yaralanabilir. Bunların arasında gençler ve yaşlılar, erkekler ve kadınlar, hatta çocuklar olabilir. Tüm bunlar son derece "doğal" görünür ve gafil olan insan, bu afetlerin Allah tarafından özel bir amaca yönelik olarak yaratıldığını fark etmez. Şimdi düşünelim; eğer böyle olmasaydı ve bir depremden yalnızca Allah'a karşı suç işleyen kişiler etkilenseydi ne olurdu? Kuşkusuz imtihan ortamı tamamen yok olurdu. Ama Allah böyle bir şeye izin vermemiş ve yukarıda da belirttiğimiz gibi dünyada gerçekleşen her olayı son derece "doğal" görünümlü bir mizansende hazırlamıştır. Bu "doğal" görünümlü olayların ardında bir amaç ve hikmet olduğu, ancak Allah'ın farkında olan ve derin bir kavrayışa sahip olan müminler tarafından fark edilir.

Sır mı?Jean Messlier (Fransız Rahip, din adamı yani :)) bir kitabında şöyle yazmıştır. "Dinin kökeninde sır ve gizeme duyulan açlık yatar"... Doyun artık yahu? Ne aç insanlarsınız?

Adı üstünde rahip o Bence siz bu dünya sevdasına doyun okadar baglanmışınız ki sanki hiç ölmeyecekmişgibisiniz sizin için ölüm yok gibi...

İşte biz, onların her birini kendi günahıyla yakalayıverdik. Böylece onlardan kiminin üstüne taş fırtınası gönderdik, kimini şiddetli bir çığlık sarıverdi, kimini yerin dibine geçirdik, kimini de suda boğduk. Allah onlara zulmedici değildi, ancak onlar kendi nefislerine zulmediyorlardı. (Ankebut Suresi, 40)
Şimdiye kadar anlatılanların tümü, var oluşlarının gerçek amacını unutarak yaşayan insanlara önemli bir gerçeği bildirmek amacını taşımaktadır: Dünya üzerinde hiçbir şey Allah'tan bağımsız değildir. "… Allah, emrinde galib olandır, ancak insanların çoğu bilmezler" (Yusuf Suresi, 21) ayetiyle de bildirildiği gibi, hiçbir güç Allah'ın takdir ettiklerine karşı koyamaz.

erdm34
18-02-2011, 17:46
[QUOTE=

Beni bulduğun zaman Kimi bulduğunu görünce
İşte o zaman birbirimizden ayrı olmadığımızı göreceksin.

ARAMAYI BIRAKIP BENI BULMANI HEYCANLA BEKLIYORUM!!!

Tanri insanin kendisidir.......[/QUOTE]

buraya okuyunca içimde çok büyük kahkaha atmak geldi... ama senin halini düşünüce üzüldüm...

Hakaret etmek istemirum ama u...s... Allah insanın kendisi olsa bilmezmi..Allahım Yarabbim sen bu insanlara Akıl ve fikir nasip et...
sen allah olsan hiç yaşlanırmısın ölürmüsün... daha bir çok şey...

AerA
18-02-2011, 21:23
zaten Allah dış dünyada bir nesne olsaydı yani onu görebilseydik,dokunabilseydik ya da bişekilde test edebilseydik bu durum iman olmaktan cıkardı..
çünkü insan gördüğü dokunduğu test edebildiği bişeye iman etmez..çünkü artık o inanç boyutundan çıkmış ve nesnel bir gerceklik haline gelmiş olur.
zaten kuranda bakara suresinde "gayba yani bilinmeyene iman et"der..

Değerli dostum ;

Kündeye geldiniz.. Bana "Allahın yokluğunu kanıtla" diyebilen bir zeka(!), varlığı olarak gaybı, bilinmeyeni örnek gösterebiliyorsa, vah halinedir. Bilmediğim şeye neden inanayım yahu? Hadi birinin uydurması ise... Oltaya gelecek balık bulunur elbet. Ama "şüphe" insanın, haliyle benim damarlarımda. Bilinmeyene imana devam edin.

Allah, insanın düşüncesine, niyetine ve inkarına göre onun yoldan çıkmasına izin verir ve onun yoldan çıkışını tescil eder.

Kusumuma bakmayın ama, o zaman kendi kendini yargılasın. Bununlamı kandırdılar sizi? Birde elma şekeri ile kandırdıklarını düşündüm... Güldüm :)

Ayette ikinci konumdaki kimselerin yaşadığı psikolojik durumun, göğe doğru yükselenlerin hissettiği fizyolojik sıkıntıya benzetilmesi ilgi çekicidir. Zira bilindiği gibi, yükseğe çıkıldıkça hava basıncı düşer ve irtifaın artması oranında nefes almak da güçleşir. Böyle bir tabiat kanunun henüz bilinmediği bir dönemde Kur'an'ın bu kanunu açıkça ifade etmesi onun kesin bir mûcizesidir

Ayet göğe doğru yükselenlerin hissettiği fizyolojik sıkıntıya benzetilmemiş ki... Siz tutmuş benzetmişsiniz. On numara hayal gücünüz var vesselam :)

Dünya için olan bu özel imtihan ortamı son derece eksiksiz hazırlanmıştır; öyle ki karşılaşılan her olay belirli sebeplerle meydana gelir. Her detay sebep-sonuç ilişkileri içerisinde gerçekleşir.

Sebep-sonuç ile amacı birbirine karıştırıyorsunuz. Elbette sebep-sonuç ilişkisi içerisinde gerçekleşir her olay. Lakin her olayın amacı varmıdır? Teleojik çıkmazda inecek var... Buyrun :)

Amaç ve sebep-sonuç arasındaki farkı idrak ettiğiniz gün, bu konuyu tekrardan görüşelim mi?

Adı üstünde rahip o. Bence siz bu dünya sevdasına doyun okadar baglanmışınız ki sanki hiç ölmeyecekmişgibisiniz sizin için ölüm yok gibi...

Müftüsü de var... Lazım mı? Adı üzerinde "müftü" dersiniz siz onada. Çuvallar kalır mantığınız. Ama belirtmeden edemeyeceğim : Bana "Ölüm" yok dostum... Bana sadece "son" var...

İşte biz, onların her birini kendi günahıyla yakalayıverdik. Böylece onlardan kiminin üstüne taş fırtınası gönderdik, kimini şiddetli bir çığlık sarıverdi, kimini yerin dibine geçirdik, kimini de suda boğduk. Allah onlara zulmedici değildi, ancak onlar kendi nefislerine zulmediyorlardı. (Ankebut Suresi, 40)

Maşallah Tanrıya bakınız. Bumu yani? Psikopat, katil, soykırımcı, sadist v.b. Yermi akıl sahibi kişi bu yalanı? Tavsiyem şu alttaki resme tapınınız. Daha sevecen :)

http://194.249.196.220/Spleti2009/Seminarji2009/R17/splet2b17/FreddyKrueger.jpg

tardu
19-02-2011, 04:23
verdiğim 4 ayetin "iniş" sırasını tespit eden var mı?

bu çok önemli çünkü muhammedin stratejisini anlayabilmek için ayetlerin "iniş" kronolojisini bilmek lazım.

tardu
21-02-2011, 23:39
verdiğim 4 ayetin "iniş" sırasını tespit eden var mı?

bu çok önemli çünkü muhammedin stratejisini anlayabilmek için ayetlerin "iniş" kronolojisini bilmek lazım.

bekliyorum...

terekeme
23-02-2011, 00:05
Arkadaşlar;Bu soruların yanıtını bulmakta zorluk çekiyorum.

Tanrı ortaçağda yaşayanlara ortalama35 yıl ömür verirken günümüzde 80 yıla niye uzattı?

Günümüzde yoksul ülkelerde özellikle müslümanlarda yaşam süresi kısa, kafir batılılarda neden daha uzun?

Tanrı rızık dağıtırken niye adeletli davranmaz?Köpek gibi çalışıyorum yine de yoksul bir adem oğluyum neden?

Özürlülere günahlarından indirim yapılacak mı? Hafifletici sebeplerden dolayı.

Lütfen beni bu sıkıntılardan kurtarın!

tardu
21-03-2011, 00:05
Site yönetiminden başlığı tırnak içine almalarını rica ediyorum.

Haddat
27-03-2011, 09:21
Arkadaşlar;Bu soruların yanıtını bulmakta zorluk çekiyorum.

Tanrı ortaçağda yaşayanlara ortalama35 yıl ömür verirken günümüzde 80 yıla niye uzattı?

Günümüzde yoksul ülkelerde özellikle müslümanlarda yaşam süresi kısa, kafir batılılarda neden daha uzun?

Tanrı rızık dağıtırken niye adeletli davranmaz?Köpek gibi çalışıyorum yine de yoksul bir adem oğluyum neden?

Lütfen beni bu sıkıntılardan kurtarın!

Yaptıklarının karşılığını almaktasın.. sistem sana sadece yaptığının karşılığını verir.. Daha çok rızık istiyorsan aktif değerlere yatırım yapmalısın .. Elindeki değerleri önce korumalı.. Sonra o değerlerin senin için ve toplum için çalışmasını sağlamalısın.. dediğin gibi köpek gibi çalışırsan sanada o şekilde davranırlar bunda bir yanlışlık göremedim..

Malesef Allah sistem ve düzeninde mazerete yer yok.. Kaytaramıyoruz yani..
Kendine acımaklada eline birşey geçmez..

Dünyalı_Adam
27-03-2011, 15:58
"Köpek gibi çalışırsan sanada o şekilde davranırlar bunda bir yanlışlık göremedim.." Yani

siz şimdi binlerce hatta yüzbinlerce emekçiye köpek dediniz.

"Sistem sadece sana yaptığının karşılığını verir" Bunu açabilirmisiniz lütfen.

"Daha çok rızık almak istiyorsan aktif değerlere yatırım yapmalısın." Aktif değerlerle neyi kastediyorsunuz?

Maalesef siz terekeme isimli arkadaşa yanıt vermemişsiniz, hatta yanından bile geçememişsiniz. Hatta

"Günümüzde yoksul ülkelerde özellikle müslümanlarda yaşam süresi kısa, kafir batılılarda neden daha uzun?" sorusunuda atlamışsınız, herhalde burada söyleyecek, söyleyebilecek bişey bulamadınız. Hayra garşı.

AerA
27-03-2011, 18:11
dediğin gibi köpek gibi çalışırsan sanada o şekilde davranırlar bunda bir yanlışlık göremedim..

Değerli haddat ;

Siz kimsiniz ki bu ülkenin emekçilerine köpek gibi çalışırsan, köpek gibi davranış görürsün diyebiliyorsunuz.

Ne yapmalıydık ya, yanımıza bir avuç ÇÖL ÇAPULCUSU alıp, peygamberiniz gibi deve kervanlarının önünü kesip, HARAMİLİK mi yapmalıydık.

terekeme
27-03-2011, 23:03
Sayın Haddat,sorularımı yanıtlamadığınız gibi birde hakaret içeren sözcükler kullanıyorsunuz.Sorularım gayyet açık ve net. Ben emeğini satan biriyim bunu aktif değerlere nasıl yatıracağımı açıklarsanız sevinirim.
Yaşam süresinin batılı ülkelerde uzun, yoksul ülkelerde neden kısa olduğunu aklı başında herkes bilir.Ancak bu dini algılarla nasıl açıklanır bunu merak ediyorum.

Dünyalı_Adam
29-03-2011, 14:21
Aktif değerler için hala açıklama bekliyorum.

tardu
30-03-2011, 01:40
Ali Bulaç Meali:

En'am Suresi 92. Ayet;

"İşte bu (Kur'an), önündekileri doğrulayıcı ve şehirler anası (MEKKE) İLE ÇEVRESİNDEKİLERİ uyarman için indirdiğimiz kutlu Kitap’tır. Ahirete iman edenler buna inanırlar. Onlar namazlarını (özenle) koruyanlardır."

Şura Suresi 7. Ayet;

"İşte Biz sana, böyle Arapça bir Kur'an vahyettik; şehirlerin anası (olan MEKKE HALKI)NI VE ÇEVRESİNDE OLANLARI uyarman için ve kendisinde şüphe olmayan toplanma gününü (haber verip onları) uyarman için de. (O gün onların) Bir bölümü cennette, bir bölümü çılgınca yanan ateşin içerisindedirler."

Sebe Suresi 28. Ayet;

"Biz seni ancak BÜTÜN İNSANLARA bir müjde verici ve uyarıcı olarak gönderdik. Ancak insanların çoğu bilmiyorlar."

Araf Suresi 158. Ayet;

"De ki: "Ey insanlar, ben Allah'ın sizin hepinize gönderdiği bir elçisi (peygamberi)yim."

Yukarıdaki ilk iki ayet ile son iki ayet tam TEZAT.

Bunu 7 yaşındaki çocuk bile anlar.

Yaptığım araştırmalara göre bu dört ayetin "iniş" kronolojisi her kaynakta farklı.

Büyük ihtimalle ilk iki ayet Mekki(Mekke'de "inmiş"), son iki ayet ise Medeni(Medine'de "inmiş"). Yani Muhammed; Mekke'de güçsüz olduğu için yukarıdaki ilk iki ayeti uydurdu, Medine'de güçlüyken yukarıdaki son iki ayeti uydurdu. Mekke'de iken bütün insanların "peygamber"i olduğunu iddia bile edemiyordu.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Bu konu çok önemli, araştıran varsa fikirlerini yazsın lütfen...

HerhangiBiri
19-08-2011, 07:20
turan dursun gerçekleri yazmadı güzel kardeşim ,

turan dursun kendi varsayımları ile islamiyetin manevi değerlerine fitne sokmaya çalıştı . okuduğu yanlış yalan haberlere kendini inandırdı .

turan dursun nezaman cenneti cehennemi gördüde kesin yok dedi ?

neye dayanarakdan yok dedi neye dayanarakdan allahı inkar etti ?

insanların hassasiyet verdiği manevi değerlere dil uzattı ve alay etti kendine saklasaydı belki şu an hayatta olurdu .

özgürlükden bahsetti .

özgürlük başka insanların inançlarına hakaret ve dil uzatarak olucak bir şey değildir .

bu işler öyle tesadüfen olucak işlere değil .

Herkezin sizin inancınıza saygı duyma zorunluluğu yok.ben yarın bi taş bulup bunun bana gökten inip tanrının yolladığı taş oldupğunu söylesem ewimin önüne koyup tapınsam ibadet etsem buda benim inancım olur fakat kurşunlanmam kaç gün alır ?

turko
29-08-2011, 23:28
turan dursun iftira atacak kadar karakter yoksunu cahil biri olsaydı şu anda televizyonlarda din sömürüsü yapan programlar hazırlıyor , gecede milyarları götürüyor olurdu ; sizin türkçe konuşamadığınız yaşlarda arapçayı , fıkıhı kelamı öğrenmiş birisinden bahsediyorsunuz biraz mantıklı olun yeter