PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun'un Saçma İftiraları

Sayfa : [1] 2

tardu
18-01-2008, 05:20
http://www.netcevap.org/index.php?git=makale&makale_id=638

zamage
18-01-2008, 05:56
madem ayetler ve surelerle örnekler veriyoruz bende veriyim.

tahrim suresi 3. ayet Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti.
Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca,
Peygamber (eşine) bir kısmını bildirmiş bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber
bunu ona haber verince eşi: "Bunu sana kim söyledi?" dedi. Peygamber
"Bilen, her şeyden haberi olan Allah bana söyledi." dedi.
- - * - * - * - * - *
ayni zamanda dedikodu yapan bir allah var. insanligin akibetini birakip
muhammedin karilarinin neler konustugunu muhammete yetistiren ispiyoncu rolunde.
-----

mücadele suresi 8.ayet.... Bakmaz mısın şunlara ki, gizli konuşmaktan yasaklandılar da sonra
dönüp yasaklandıkları şeyi yapıyorlar; günah, düşmanlık ve peygambere karşı gelme hususunda
fısıldaşıyorlar. Yanına geldikleri zaman da seni Allah'ın sağlıklamadığı (selamlamadığı)
bir tarzda sağlıklıyorlar ve kendi içlerinden de: "Allah, bize söylediklerimiz
yüzünden azap etse ya!" diyorlar. Cehennem onlara yeter, ona yaslanacaklardır.
Artık o ne kötü akibettir!
----
mücadele * suresi 9. ayet Ey iman edenler, sizler fısıldaştığınız zaman, aranızda günah,
düşmanlık ve peygambere isyan hususunda fısıldaşmayın, iyilik ve takvayı fısıldaşın!
Allah'tan korkun ki, O'nun huzurunda toplanacaksınız.

muhammet kesinlikle kimsenin onun arkasindan konusmasini istemediginden bu durumdan tedirgin oldugundan
ötürü arkasindan konusulmasini istemedigi icin ne tesadüftür ki bu ayetler gelmistir.ama yukarda
görüyoruz ki korku duyacak birsey yok.sonucta bir ispiyoncu zaten var.:)tahrim suresi 3. ayete bakiniz

ayni zamanda dedikodu yapan bir allah var. insanligin akibetini birakip
muhammedin karilarinin neler konustugunu muhammete yetistiren ispiyoncu rolunde.
-----
muhammet suresi 7. ayet.. Ey iman edenler, eğer siz Allah'a yardım ederseniz O da size yardım eder ve ayaklarınızı kaydırmaz..
--------------
benim yardimima muhtac bir allah bana nasil yardim edebilir???????

tevbe *suresi 30 ayet..Yahudiler: "Üzeyr Allah'ın oğludur." dediler. Hıristiyanlar da:
"Mesih, Allah'ın oğludur." dediler. Bu, onların, önceden Allah'ı inkar edenlerin sözüne benzeterek,
ağızlarıyla geveledikleri sözleridir. Allah kahredesiceler, nereden de saptırılıyorlar?
--------
bedduva edecek kadar caresiz bir allah.....

seytanla allahin dialogu ..araf suresi 15 ayet Allah: "Haydi, mühlet verilenlerdensin." buyurdu.
hicr sure 34 ayet *Allah : "O halde çık oradan; çünkü sen, artık kovulmuşsundur!

iki sure arasinda 8 sure var. burda tertipli olmayan kitap haline gelmemis kur'an in karisikligindan
meydana gelmis bir hata....
----

taha suresi 9 ayet musanin olayi sana ulastimi???
allahin kendiside bilmiyor kime neyin ulastigini...kelime oyunu yapiliyor.
-----
taha suresi 20 ayet Bıraktı onu, bir de ne görsün o, bir yılan olmuş koşuyor!

sen hayatinda kosan kac yilan gördün???????????
-----

araf suresi 36. ayet Ayetlerimizi yalanlayanlar ve onlara inanmayı kibirlerine yediremeyenler
ise cehennemin sakinleridir ve sonsuza dek orada kalacaklardır

bir allah düsünün..benim yaptigim veya yapmadigim söyledigim yada söylemedigim herhangi
birseyi cok cok ciddiye alip beni nasil sonsuz atese atar?Ben onun yaraticiliginin yaninda
nekadar önemli olabilirim ki yaptigim yada söyledigim herhangi birsey onu bukadar kizdirip rencide edebilir?
------------------
bakara suresi 7 ayet (Allah, kalplerini ve kulaklarını mühürlemiş; gözlerine de bir perde inmiştir.
Bunların hakkı pek büyük bir azaptır.

bu ayetden anladigimiz bizim gözlerimiz kulaklarimiz allah tarafindan kapatilmistir. bizler istesekte inanmiyacagiz
inanmadigimiz icin bizemi kizmaniz lazim yoksa bizim kulaklarimizi ve gözlerimizi kapatan allahami ?neden beni yarattin
neden benim gözlerimi kapattin ve beni neden simdi yakacaksin? diye sorarlar....

* * Benim Tanrim Söyle der..

Senden hiçbir şey istemiyorum.

Senden hiçbir şey beklemiyorum.

Bana inan veya inanma, Yanımda ol veya olma,

Saygı duy ya da duyma, Sev ya da sevme,

Bunların hiçbirini önemsemiyorum.

Seni sensin diye,her şeyinle çok seviyorum!

Beni kaybettiğini sanarak

Aramakla geçirdin zamanını.

Beni bulduğun zaman Kimi bulduğunu görünce
İşte o zaman birbirimizden ayrı olmadığımızı göreceksin.

ARAMAYI BIRAKIP BENI BULMANI HEYCANLA BEKLIYORUM!!!

Tanri insanin kendisidir.......

vartor
18-01-2008, 08:23
*Su dunyada insan gelene kadar nice turler geldi gecti, tanri fikri insanla ortaya cikti, neden tanri hayvanlara da her turlu rizk, kader verdigi halde, bir tek insandan kendine kulluk etmesini istemis olsun?
* Tanri masali insanla ortaya cikti ve insanla sona erecek; tarih boyunca degisik sekillerde, ozelliklerde yaratip da yok ettigimiz tanrilarim en sonuncusunun akibeti de digerlerinden farkli olmayacaktir. Zaten sozde "kelami", imanliya bile sacma gelmeye basladigindan, kilif uydurarak mecazi anlamlar cikarmaya, uydurmaya baslandi bile....Hem de apacik yazildigini allahin bizzat tasdik edip, tahrif edilmeyecegine and ictigi kitabi.....

aydoe
18-01-2008, 09:46
Turan Dursun niye iftira atsın,ne geçecek eline iftira atınca?
Sırtından yediği kurşunlar mı.
Medrese eğitimi almış,müftülük yapmış bir insan,kendi ekmek teknesini niye kötülesin?
O çok iyi anlamış dinin ne olduğunu ve düşünmüş,ben kendimi ve insanları kandırmaya devam mı etmeliyim?Yoksa gerçekleri mi yazmalıyım?
Doğru ve zor olanı seçmiş.Din bu demiş.
Kahraman,büyük insan.
Onun aydınlığından korkan,korkak ve çaresizler tarafından katledilmiş.
İnandığı doğrular ve bizler için ölümü göze almış.
Sözün bittiği yerde şiddet başlar.Onun söylediklerini çürütebilecek olsalardı,veya Turan Dursun
haksız olsaydı,yanlış olsaydı,katledilmezdi.
Doğrular söylenmeye devam edecek ,akıl ve ilim kazanacak aydınlık karanlığa galip gelecektir.
Turan Dursun ölümsüzleşmiştir.Bedeni yok edilmiş olabilir.
İsmi ve düşünceleri yaşayacak,yaşatılacaktır.
Saygılar

18-01-2008, 15:59
turan dursunun bir yazisinda bazi din alimlerini *allah icin kendi kendini yoktan var eden *cumlesini
kullandigini belirtmisti ve dursuna gore yani esas oz yokluk unsuru varlik unsuruna gerek duyunca
sistematik ogeler meydana geldigini belirtmisti buda bariz bir sekilde dinlerin cokusu anlamina geliyor sanirim

xMyStyLe
18-01-2008, 21:54
Bu ülkede gerçekleri yazanlar hep öldürülmüştür ve TURAN DURSUN'da gerçekleri yazdığı için öldürüldü.

aspendos
18-01-2008, 22:37
Bu ülkede gerçekleri yazanlar hep öldürülmüştür ve TURAN DURSUN'da gerçekleri yazdığı için öldürüldü.

turan dursun gerçekleri yazmadı güzel kardeşim ,

turan dursun kendi varsayımları ile islamiyetin manevi değerlerine fitne sokmaya çalıştı . okuduğu yanlış yalan haberlere kendini inandırdı .

turan dursun nezaman cenneti cehennemi gördüde kesin yok dedi ?

neye dayanarakdan yok dedi neye dayanarakdan allahı inkar etti ?

insanların hassasiyet verdiği manevi değerlere dil uzattı ve alay etti kendine saklasaydı belki şu an hayatta olurdu .

özgürlükden bahsetti .

özgürlük başka insanların inançlarına hakaret ve dil uzatarak olucak bir şey değildir .

bu işler öyle tesadüfen olucak işlere değil .

ozgur_beyin
18-01-2008, 22:55
sevgili aspendos sen cenneti cehennemi ne zaman gördünde var diyorsun.
sana ''müjdeci mektuplar'' mı geliyor.
senin islam alimi zannettiklerin turan dursun'un ibrikçisi olamazlar.
yaşadığı sürece herkese meydan okudu ama bir baba yiğit karşısına çıkamadı. senin eleştirilerin nerde kalır onada sen cevap bul kendince.

yalanları ,esatirul evvelinleri ,herhangi biri bunu kendine ''kutsal değerler '' olarak alıyorsa ,bu onun bileceği iştir.
ama birileride ''kralın çıplak olduğunu'' söylüyorsa ,bunada sadece şapka çıkarılır.
eğer şapkan varsa :lol:

xMyStyLe
18-01-2008, 22:55

turan dursun kendi varsayımları ile islamiyetin manevi değerlerine fitne sokmaya çalıştı . okuduğu yanlış yalan haberlere kendini inandırdı .

okuduğu yanlış haberlerle kendini inandırdı demişsin: Sizin için islamı kabul etmeyen herkez zaten yalancı değilmi..

Kim Gördü ki Var Diyorsun? Muhammed'mi ona inanan sensin öyle ise bende çıktım atımın üstüne yer gök çıkmadığım yer kalmadı inandınmı bunada?

Turan Dursun'un yazılarını okudun mu tam bilmiyorum ama okumadıysan oku oku ki neye dayanarak inkar ettiği anla ve bu sorunun cevabını öğrenmiş olursun..ama sen Turan Dursun'a yine inanmassın

insanların hassasiyet verdiği manevi değerlere dil uzattı ve alay etti kendine saklasaydı belki şu an hayatta olurdu .

dil uzattı ve alay etti demişsin oysa ki ben tam aksine insanlara gerçeği göstermeye çalıştı ve bu uğurda da canını verdi diye düşünüyorum...

Yani Sevgili aspendos birbirini anlamayan iki kafayız birbirimize çok uzağız sen ne desen bana boş gelir ben ne söylesem sana boş gelir...

aspendos
18-01-2008, 23:34
aynen güzel kardeşim turan dursun nerede şu an ?

diğer arkadaş sen nezaman gidip gördün cenneti diye soruyor *:D

eğer sen geldiğin yerden habersiz isen söylenecek bir laf yok zaten .

ayeti kerime negüzel demiş .

sizleri ilk yaratan öldükden sonra tekrar diriltecek .

ah ateizm ah .

turan dursun yzaı tahtası önüne geçip elindeki boya fırçası ile tahtaya ras gele sıçratıp tesadüfen oluşan deseni dünya da tesadüfen oluşdu diyecek kadar şaşırmış dır .

sorun yok be kardeş ne elde etti ki zaten sizleri de kurtaramaz kendinide .

ama allah a inanan zararlı çıkmaz sonunda . allah ölümsüzdür bunu unutmayın ...

ozgur_beyin
19-01-2008, 00:54
ah ateizm ah . aspendos

ah kazmalık ahh

spartan-troy
19-01-2008, 01:42
vartor yazmış:

:D *ne yarattın vartor kardeş...

ozgur_beyin
19-01-2008, 01:50
ooooo troyyada avdet etmiş allahın inayeti sayesinde
çok güzel bir çalışma olmuş . allahc.c emeğini zayi etmesin
sağol troyya kardeş. şimd^'' gül kokulu muhammedim'' ilahisini dinleyeceğiz troyyadan :lol:

frodo
19-01-2008, 01:52
Tanrıları yarattı. Az şey değildir. Sadece Tanrılarla kalsa yine iyi. Bir sürü peygamber, melek, ruh
cin, *say say bitmez.

Kayıplardaydın spartan ? Tilki, kürk meselesi mi ?

spartan-troy
19-01-2008, 01:57
yazdığım en ufak bir şey,,bu kadar bodozlamasına,sacma sapan bir şekilde alaya alınıyorsa
paylaşılcak bir şey yok demektir.tanrıları yarattı gibi bir mesele yok,tanrı zaten var olan bir şey.bunu size ben ahanda al size tanrı diyemem..tanrı yaratıcı demektir.frodonun soyledigi olay; tarihle alakalı bir mesele.benimkisi ise gayet somut bir olay...ne yarattın...(tanrı kelimesinin sözlük anlamıyla birleşerek) aynı şekilde alaya alıncaksa...paylaşımın gereği yok...saygılar--iyi geceler.

ozgur_beyin
19-01-2008, 02:02
sevgili troyya biz müslüman mahallesinde salyangoz satıyoruz. sende hrıstiyan mahallesinde kurban kesiyorsun. :lol: bu kadar olur
bu alınganlık niye anlamadım.

3.yol
19-01-2008, 03:50
vartor yazmış:

* * Hayvanlari yaratmayi basardik Spartan Kardes, yakinda manavdan et alirken secimini yaparsin. Adina "cloning" deniyor, Turkcesi herhalde "kloning" olsa gerek.

* * ABD'deki yiyecek ve ilac standardlarini kontrol eden kurulus (FDA) *bir suru test yapip klonlama yontemiyle elde edilen eti yenir hayvanlarin urunlerinin insan sagligina zarari olmadigini onayladilar.

* *Kisa bir zaman sonra *Insanlari da yaratacagiz eger asiri dinciler bilimin tekerlegine herzaman oldugu gibi comak sokmazsa.

Saygilar,

thunderpoint
19-01-2008, 09:54
Dün birara bağlı görmüş ama inanamıştım.. Bakıyorum icabet etmişsin troyya.. Hoşgeldin....

spartan-troy
19-01-2008, 16:08
ucuncuyol forum yoneticisi olmussun ama senin bilimden de haberin yok.şaka yapıyorsun dimi güzel kardeşim.hayvanları yarattık diyorsun.sıfırdan dimi.hiç bir şey kullanmadan,kök hücre ve sentezleme olmadan sıfırdan hayvan yarattık diyorsun yani...helal olsun bee....nerdemiş o ucuncuyol,sallama kafandan.dogru ol dogru cıksın canınız.kim bilimin tekerine comak sokuyor.benim işim bilim.boyle camur atarak bir yere gelemezsiniz.

thunderpoint cok fazla sitenizde kalmam.frodo nun dediginin aksinei tilki,kürk meseleside değil.tek bir konuya bakar çıkarım.zaten cogu konu okunmaya bile değmez.

saygılar

ozgur_beyin
19-01-2008, 16:23
troyya ''bilimsel ukalalık'' sendromunu üzerinden hiç atamamışsın.
hala ulema modundasın.
''çoğu konu okumaya değmez'' diyorsun ama ışıklı islamda ise ne konu var. nede okunacak metin.bizi eleştirmek *kolay ama *yapmak ise sizde hikaye.
hala okunabilir metinler yinede burdan giden ateistlerin yazdıkları.

''gül kokulu muhammedim'' *yalakalığından kurtulamamışsınız.. takılmış plak gibi hep aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz'' eline sağlık kardeşim, çok güzel bir çalışma olmuş kardeşim., kır manzaraları, pasta tarifleri
kelimeden bulmaca saçmalıkları .... başka bir şey varmı okuyacak.
yoksa varda ben mi görmüyorum.
eğer buraya geliyorsan sebebi okunacak metinlerin bulunmasıdır. aksini söylesende inanmam.
'' kazibül-katip'' durumuna düşmeni istemem

spartan-troy
19-01-2008, 16:36
ozgur beyin islamısıgından ayrılalı hatta ve hatta forumlardan ayrılalı nerdeyse 1 sene olacak benim...
konu şöyle ki; siz mi bilimden anlıyorsunuz meselesi değil mi,istersen bir düşün...müslümanlara gerici,yobaz diyen tonla mesaj bulur gösteririm sana bu forumda.gösteremezsin diyor musun.diyemezsin.o zaman sorun nerde sevgili özgür beyin,insan kendisini allame zannetmesiyle.bu ucuncuyol kafasından salladı işte...kime yutturcak bana yutturcak...Bilimle uğraşmam işin temelinde olmamı anlatmamdır,Asla ve asla allame değilim...burada nabza göre şerbet verdiğimi de mesajlarımdan arattır ki bulursun.Kimseyle derdim yok ne ateistle ne de ateizmin kendisiyle...benim işim bilip bilmeden konuşanlarla...ucuncuyol kardeş,sıktı kafasından işte...bugun yeryuzunde yaratılmıs tum klonlama olayları kök hücre sentezlidir.kök hücre sentezi olmadan yaratılmış tek bir canlı bile yok...isterseniz kaynağını vereyim,isterseniz.Ama kalkıpta yok yarattık sizin gibiler bilime çomak sokmasın yeterki deniyorsa...bu sahtekarlıktır...anlamadan bilmeden düşmanlık yapmaktır.

Burada okunacak cok az yazı var ozgur beyin,kıyaslamaya gerek yok...butun forumlarınızda geyik var...evrenin genişlemesi yalan mesele...parmak ucları yalan mesele,,,cevirip cevirip aynı şeyleri tartışıyorsunuz..ki arattırıp mesajlarıma yalan o kaynaklar...bizimkiler dogru diyerek...

allame olan turan dursun sitesindekiler ,yobaz olan eleştirenler öyle mi özgür beyin...coktandır internet üzerinde forumlara takılmıyorum...dün gece bakayım neler yapıyorlar diye girdim,mesaj attım işte...eskisi gibi de olmam kesinlikle...bir gittimi 6 ay yine ugramam...ama benim derdim belli burada...kimseyi müslüman yapmak değil...sadece bilmeyene haddini bil demek...hepsi bu...

saygılar.

aspendos
19-01-2008, 19:28
vartor yazmış:

* * Hayvanlari yaratmayi basardik Spartan Kardes, yakinda manavdan et alirken secimini yaparsin. Adina "cloning" deniyor, Turkcesi herhalde "kloning" olsa gerek.

* * ABD'deki yiyecek ve ilac standardlarini kontrol eden kurulus (FDA) *bir suru test yapip klonlama yontemiyle elde edilen eti yenir hayvanlarin urunlerinin insan sagligina zarari olmadigini onayladilar.

* *Kisa bir zaman sonra *Insanlari da yaratacagiz eger asiri dinciler bilimin tekerlegine herzaman oldugu gibi comak sokmazsa.

Saygilar,

ok kardeşler madem hayvan yarattınız benden de bir söz alın sizlere .

" *YERYÜZÜNDE YAŞAYAN NE KADAR HAYVAN TÜRÜ VAR İSE ,DİNSİZDİR "

bu cümleme cevap vermeden önce düşün sonra yaz .

ah ateizm ah ...

kazma demesini biliyorsu .

cyildirim
19-01-2008, 20:22
turan dursunun bir yazisinda bazi din alimlerini *allah icin kendi kendini yoktan var eden *cumlesini
kullandigini belirtmisti ve dursuna gore yani esas oz yokluk unsuru varlik unsuruna gerek duyunca
sistematik ogeler meydana geldigini belirtmisti buda bariz bir sekilde dinlerin cokusu anlamina geliyor sanirim

peki dünya nasıl yoktan var olmuş sistematik olarak, onuda açıklamış mı turan dursun.

cyildirim
19-01-2008, 20:25
vartor yazmış:

Saygilar,

arkadaşım tanrı yoktan var edendir.

cyildirim
19-01-2008, 20:30
troyya ''bilimsel ukalalık'' sendromunu üzerinden hiç atamamışsın.
hala ulema modundasın.
''çoğu konu okumaya değmez'' diyorsun ama ışıklı islamda ise ne konu var. nede okunacak metin.bizi eleştirmek *kolay ama *yapmak ise sizde hikaye.
hala okunabilir metinler yinede burdan giden ateistlerin yazdıkları.

''gül kokulu muhammedim'' *yalakalığından kurtulamamışsınız.. takılmış plak gibi hep aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz'' eline sağlık kardeşim, çok güzel bir çalışma olmuş kardeşim., kır manzaraları, pasta tarifleri
kelimeden bulmaca saçmalıkları .... başka bir şey varmı okuyacak.
yoksa varda ben mi görmüyorum.
eğer buraya geliyorsan sebebi okunacak metinlerin bulunmasıdır. aksini söylesende inanmam.
'' kazibül-katip'' durumuna düşmeni istemem

İnsan karşıdakini eleştirirken kendisine bakmalıdır. Turan Dursun sizin için tabu olmuş, kutsal olmuş ne derse doğru sizin için. Gözünüz din karşıtı ne varsa sonuna kadar açıkken en ufak dinle ilgili doğru birşeyde bile gözünüze mil çekilmiş gibi, bakamıyorsunuz.

thunderpoint
19-01-2008, 20:54
Kimseyle derdim yok ne ateistle ne de ateizmin kendisiyle...benim işim bilip bilmeden konuşanlarla

Büyük gelişme.. Neye borçluyuz?

thunderpoint
19-01-2008, 20:56
Gözünüz din karşıtı ne varsa sonuna kadar açıkken en ufak dinle ilgili doğru birşeyde bile gözünüze mil çekilmiş gibi, bakamıyorsunuz.

Neymiş o doğru olan? Troyya ne söylemiş de doğruymuş?

cyildirim
19-01-2008, 21:00
Gözünüz din karşıtı ne varsa sonuna kadar açıkken en ufak dinle ilgili doğru birşeyde bile gözünüze mil çekilmiş gibi, bakamıyorsunuz.

Neymiş o doğru olan? Troyya ne söylemiş de doğruymuş?

Ben genel konuştum. Kimsenin avukatlığını yapmaya niyetim yok. Dinin doğru taraflarından bahsettim. Sen dinin doğrularını mı soruyorsun bana?

thunderpoint
19-01-2008, 21:04
Dinin doğru taraflarından bahsettim. Sen dinin doğrularını mı soruyorsun bana?

Bunu sorabiliyorsan yanlış tarafları olduğunu kabul ediyorsun demektir...

cyildirim
19-01-2008, 21:18

benim dediğimden o mu anlaşılıyor sadece. yazarken genel düşünerek yazıyorum yoksa bende bilirim Güzel dinimizin güzellikleri diye konuşmayı. O zaman ne kadar farkım olur sizden. Bundan sonra mesaj yazarken biraz düşünüp yazarsınız umarım.
(konuda tamamen saptı :) )

spartan-troy
19-01-2008, 21:27
Kimseyle derdim yok ne ateistle ne de ateizmin kendisiyle...benim işim bilip bilmeden konuşanlarla

Büyük gelişme.. Neye borçluyuz?

ne demek şimdi bu?

yanlıs olan tarafları yok...sizin mantıgınıza gore her şey yanlıs...bir siz dogrusunuz
herkes yalancı turan dursun sitesindekiler dogru...1997 den beri susturdunuz mu ezan seslerini...
zaman ve tarih haklı olanı her zaman ustte gosterir...diğerleri azınlıktır.

saygılar

aspendos
19-01-2008, 22:43
ya güzel kardeşlerim .

ben yıllardan beridir söylerim ateizm inananlara at gözlüğü ile bakmayı bırakın der .

oysa sabit kafada ve fikirde olan ateizmin ta kendisi .

herkes yanılgıda bir tek sizler akıllısınız başka hiçbir alternatif mevcut değil .

okadar eminlerki allahın olmadığına buna kesin inandırmışlar hayat felsefelerini .

bu turan dursunun da en büyük yanılgısı idi ve bir toplumu bir nevi kandırmış ve kendilerine doğru çekmeyi başarmıştır .

gerçi bu ateizm felsefesi pek başarılı olamamıştır ancak kendi ortamına sıkışmış ve özelliklede ülkemizde sanalın dışıda pek başarı sağlıyamamıştır buda saten türkiyede mümkün olmıyacak .

kuranı kerimde net açıklıyor . ben sizlerin kalplerinizi mühürledim gözlerinize de perde çektim .

isteyen inansın isteyen inanmasın ve ispatı da kuranı kerimde geçmesi . işte ateizm büyük bir yanılgıda fakat bu yanılgıları hüsnü kuruntu ve böbürlenmek ve kendilerini *bilgili sanmalarından ötedir .

ah ateizm ah *nereye gidiyorsunuz bir bilseniz ..

deggial
20-01-2008, 01:36
aspendos senin farkın ne peki? neden senin kalbine mühür vurmamış islamın tanrısı da tutmuş buradaki ateistlerden birininin ya da dünyanın herhangi bir yerindeki ateistin kalbine vurmuş o "muhteşem" *mührünü.

mühür olayı bu kadar önemliyse; sizde de var mühür merak etmeyin. hem de "turan dursun nezaman cenneti cehennemi gördüde kesin yok dedi ? diyecek kadar mühürlüsünüz.

kuranın tanrısı düşünenlere gıcıktır, tebaasının gıcık olması da bundandır. hele ki herkes gibi dogmalara inanmıyorsan aptalsındır bunlara göre.

bu arada "gidiyorum. bir daha gelmeyeceğim" diyen spartan geri dönmüş :lol: selam spartan. yazdıklarına baktım, hiç değişmemişsin :lol: severim tutarlı adamları 8)

ozgur_beyin
20-01-2008, 01:53
sevgili aspendos.
türkçeyi iyi konuşup iyi kullandığımdan eminim.
''ah ateizm ah''larının ne amaçla yazdığını anlıyorum ve bu nedenle senide uyardım ama sen, bir maharetmiş

gibi başkalarının uydurduğu bir sloganı ,diline pelesenk etmişsin.
bu sloganında! bir küçümseme, ateistleri ''aptal '' görme eğilimin var.
eğer'' men dakka dukka'' *darbı meselini biliyorsan ,bu saatten sonra ''ah ateizm ah'' basitliğine düşmezsin.
burda biz kimseye hakaret ,ederek iç *dünyası zavallılıklarla örülmüş,
sanal alemi kullanarak egolarımızı tatmin edecek kişiler değiliz.
bu siteye her geleni ,bu coğrafyada önemli bir yer tutan ''misafire *hürmet'' prensibiyle davranırız.
eğer kazma lafına alınıyorsan ,başkalarını ''kazma ''yerine koymayacaksın.
umarım anlamışsındır.

aspenos senin nereye gitiğin seni ilgilendirir .benim nereye gittiğimde beni ilgilendirir. sen kimseye nereye gideceğini yönlendirme hakkın ve şansın yok.

YERYÜZÜNDE YAŞAYAN NE KADAR HAYVAN TÜRÜ VAR İSE ,DİNSİZDİR .aspendos

bu laf ne aspendos. bu islamın çirkin yüzünü temsil etmen için sana yeterli argüman sağlar.

sana imamı azamın başından geçtiğini söylenen bir minik hikaye anlatayım

imamı azamın son derece ukala bir komşusu varmış. bu hallerini devam ettirmemesi için defalarca nasihat etmiş.
ama bu ukala komşusu ''kendinin çok fakir olduğu için ,imamı azamın kendini adam yerine koymadığını ''düşünürmüş.
bu komşuya ,hiç ummadığı bir akrabasından *yüklü bir miras kalmış. bu adam parayı alınca ,çok değerli bir kürk
alıp imamı azama alımlı ve çalımlı ''görünmüş'' bundaki hali anlayan *imamı azam ,adamı yanına çağırıp
omuzuna elini koyup ,şöyle demiş.
- evladım şimdi
senin üstünde olan, kürkün esas sahibini, yaşadığı sürece hayvanlıktan kurtaramadı ki ,şimdi seni kurtarsın.
islam ''kürkü'' sana nasıl bir etki yapar. onada sen karar ver. olmaz mı?

demekki zarf önemli değil mazrufa bakmak lazım aspendos.
burda çok saygı duyduğum aldostu cemal , mhmmd hiramusta .... gibi müslümanlar var. onların müslümanlığınada insanlığınada saygı duyuyorum. bendeki bu saygı benden değil ,bana hissettirdikleri kişiliklerinden kaynaklanıyor.

ziggurat
20-01-2008, 02:29
Kur’an’ı *anlamamaları *için *kalpleri *üzerine *perdeler, *kulaklarına *da *ağırlık *koyarız. *Kur’an’da *(ibadete *layık *ilah *olarak) *sadece *Rabbini *andığın *zaman *arkalarına *dönüp *kaçarlar
Yani aspendos ,sen Kuran i anliyorsun da biz anlamiyoruz öyle mi?Kuran in Allah i(Muhammed) bizlerin kalplerini mühürledi ise bazi sorularim var bizi bu konuda sen aydinlat olur mu?
1.Muhammed Ayse ile evlendiginde Muhammed 53,Ayse 9 yasinda idi .Dogru mu?
2.Muhammed evlatligi Zeyd in hanimi Zeynep ile evlendi mi?
3.Dayisinin,halasinin,teyzesinin ve amcasinin kizlari ile evlenmek sadece Muhammede helal ve ayni zamanda bir müslüman kadin kendini Muhammed e heba ederse yalniz Muhammede mi helal?
4.Fussilet suresine göre önce yer yaratildi sonra gök taki yildizlar yaratildi dogru mu?(Bilim bunun tersini söylüyor)
5.Kuranin Tanrisi Tarik yildizina yemin ederim diyor.Tarik yildizi dedigi Venüs gezegeni.Yildiz ile gezegeni
birbirinden ayiramayan bir Tanri ya inanmamizi mi bekliyorsun.
6. Bir yaraticinin yemin etmesi sacma degil mi?Bunlar biraz insan psikolojisi ile ilgili gibi degil mi?
7.Nicin Kuran in yaygin olarak okundugu Müslüman ülkelerde aci,sefalet,cehalet,kan,gözyasi ve yoksulluk diz boyu.Hicbir *bilimsel bulus olmuyor *ve uluslararasi sanatci *ve bilim adami cikmiyor.
8.Nicin Müslüman ülkelerde hep diktatörler ve totaliter rejimler var.(Güzel ülkem haric.Ama Türkiye de fasizme dogru yol almakta.) Bu konularda bizi aydinlatirsan memnun olurum.

kucles
20-01-2008, 02:48
ya bu başlık belki yeri değil ama. yine yazmak istiyorum:
5-6 aydır ben de girmiyordum foruma.ama *o zamanlar her gün forumdaydım kısa yorumları okuyordum. çünkü uzun yazıları okumak hele de ekranı titreyen eski monitörümdem okumak oldukça zahmetli olduğundan sadece kısa yazılarda hızlıca göz gezdiriyordum. bu akşam T.D.nun Muhammedin cinsel hayatı 1 ve 2 yi okuduktan sonra Spartantroyun kişisel imza bölmesindeki ileti dikkatimi çekti: "Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)". ve kayırmacı çelişkili imalı ayetler karşısında *8O *oldum..

muhammedin zevki yüzünden bu kadar eş alması, evlatlığının karısına göz dikmesi ve *muhitindeki hatunları görünce ağzı sulanması, cariyeleriyle karısının yatağında yakalanması falan da filanda... ya bundan ala zevk mi olur? zevk de denmez aslında buna ne deneceği belli.
şimdi yemek içmek zevk almak(ama hayattan) bizi oyalıyor ama ilerde bileceğiz.. de peygamber efendi de bu bileceğimiz neyse işte onu kendisi de bilecek mi acaba? yoksa yine ayıplarını örtbas etmek için gönderilen ayetlerindeki gibi aklanacakmı?

3.yol
20-01-2008, 07:54
"ucuncuyol forum yoneticisi olmussun ama senin bilimden de haberin yok.şaka yapıyorsun dimi güzel kardeşim.hayvanları yarattık diyorsun.sıfırdan dimi.hiç bir şey kullanmadan,kök hücre ve sentezleme olmadan sıfırdan hayvan yarattık diyorsun yani...helal olsun bee....nerdemiş o ucuncuyol,sallama kafandan.dogru ol dogru cıksın canınız.kim bilimin tekerine comak sokuyor.benim işim bilim" - Spartan-troy

Spartan sana bilim hakkinda yanlis ogretmis ulema hocalarin. Bak sana bilimin en temel kanunlarindan birini ogreteyim:
Yoktan var olmaz , vardan da yok olmaz.

Benim isim bilim diyorsan ilk once bunu kabul etmen gerekiyor, yoksa esas senin soylediklerin sallama oluyor.

Istersen senin anlayacagin sekilde bir ornek vereyim:
Spartan seni Allah yaratti mi *yaratmadi mi ?

Eger yaratma eylemini senin ulemalarin sana asiladigi sekilde algilarsak cevap HAYIR olur. Neden mi ? Cunku sen yoktan var olmadin. Babanin spermi ile annenin yumurtasinin birlesmesinden var oldun.

Eger hayir Allah beni yaratmadi Allah sadece Adem'i yaratti cunku o yoktan var edilmistir diyorsan ben de onceki ifademi geri cekerim.

Nasil ? Simdi daha iyi oldu degil mi ? Basit bir soru ile beni suclamanin yersiz oldugunu anlamissindir, ve ne demek istedigimi de algilamissindir.

Umarim.

Belki hala anlayamamissindir, daha acik yazayim:

Ben bilimden otesini kabul etmiyorum. Bir varligin yoktan var edilebileceginin bilimsel kaniti ve bir ornegi olmadigi icin benim icin cin peri masallarindan farki yok. *O yuzden bir onceki yazimda yaratmayi yoktan var etmek olarak kullanmadim.

Nasil ? *Kafadan sallamamisim degil mi ?

Aydinlanma zamani Spartan aydinlanma zamani. *

Daha gec kalmis sayilmazsin, zararin neresinden donersen kardir.

Saygilar,

spartan-troy
20-01-2008, 15:35
ucuncuyol...hadi bakalım senle yolculuga baslayalım...babanın spermi deyip bıraktın işi...baba nerden geliyor? daha sonra sperm nerden geliyor? cevapla bakalım bu soruları...ben zincirin 1.halkasında kalırsam ateist olurum sizin gibi...siz zincirin 1.halkasında bogulup kalıyorsunuz..halbuki sorgulama bumudur...ne ulemasından bahsettigini anlamadım...ben size gayet acık bir soru yonlendiriyorum...

bir yaratıcı var...bunu gözlerinizle baktıgınız her yer soyluyor...spermin nerden geldigini bilmeyen bir insan sorguladıgını sanar...ve direk ateist olur....ben sizden farklıyım ben sorguluyorum her şeyi...kusura bakmayın...isterseniz hakaret sayın bunu kendinize...ben islamın tanrısı değil...esmaul husna da tanrı diye bir kelime yok...ALLAH O ALLAH....HER ŞEYİN YARATICISI ALLAH A İMAN EDİYORUM....SİZİN DE ALLAHINIZ O...İSTEDİGİNİZ KADAR KABULLENMEYİN...

TAHA SURESİ 135;

de ki; dogru yolda olanların kimler oldugunu yakında herkes bilecek...siz şimdi bekleyin onlarda bekliyorlar...

size kabul ettirme gibi bir derdim yok....herkes bilecek yakında...
ne gelmez yakınmış deyin durun siz...surda kac yıldır yasıyorsunuz...60 yıla sabredemeyen ateist olur işte sizin gibi...topu topu 60 yılınız var su dunyada....

saygılar...

aydoe
20-01-2008, 15:53
Allah'ı biliyoruz da pek mantıklı gelmiyor.
Kurumuş çamurdan yapıp ruh üfleyince insan olması
Ben size bir soru sorayım Allah hala insan yaratıyormu?
Saygılar

spartan-troy
20-01-2008, 16:20
sevgili aydoe...mantık kimine göre mantıksızlıktır kimine gore de mantıklıdır...o halde gerçek mantıgı kimse su an itibariyle kavrayamaz...bilimden bahsediyorsunuz...bilimdeki veriler neden size değişmez dogru bilgi olarak geliyor...neden? cunku onlara inanmak zorundayız...yani bilim adamlarına inanmak zorundayız....o zaman islama neden taş atılıyor ulkemizde inanclar mevzusunda herkes ozgurken...sana bir şey diyim mi...adamlar ufacık bir nokta kadar çipe incil sıgdırıyorlar biliyor musun....hem calısıp hemde dinlerine sahip cıkıyorlar...biz niye boyleyiz...benim hepinize saygım var...ama bu ucuncuyol gibi....aydınlanın biraz aydınlanın kelimesi sana cok hos bir söz geliyor mu....

sunu unutmayın....bu ulke hala musluman...kabullenin artık bunu...bizde sunu unutmuyoruz....ateist yada alevi hiç bir ayrım gozetmeksizin bu ulke bizim vatanımız...ve calısmak zorundayız...işini gucunu bırakıpta sırf muslumanlık kalksın diye bu forumda yazan biri hayatının hatasını yapmıs demektedir...elbetteki davanızı savunacaksınız...ama karalayarak değil...siz Allaha inanmayın...ama biz inanıyoruz...ne var şimdi...bende insanım sende insansın....sen bana ne hakla inanma diye bilirsin diye bilir misin...elbetteki diyemezsin...

işte benim sizin aranızda bulunma şeklim bu...bana yobaz,gerici,bilimden yoksun diyen insana köpürürüm...yoksa allah yok diyen insana kalkıpta ahaa ALLAH bu diyememm...o bir inanıştır....anlatabiliyor muyum...ben evrenin tesadufen olustuguna inanmıyorum....butun işin özü bu işte... *ayrıldıgımız tek nokta bu....ee o kadar da fark olsun be aydoe...bırakın da ulke ne yapıyor ona bakalım degil mi....ben namaz kılıyorum....kılma mı diyeceksin....ne haddine peki....ben sana desem ki...bu evreni yaratana iman edip namaz kılıyorum....bir şey demeye hakkın var mı?

o halde soruna geleyim kısacık...bu sorular artık klasikleşti benim gozumde...hakaret değil sakın yanlıs anlama...ama benim inancım da insan ozgun bir varlıktır...ve benim inancımda insan en yuce varlıktır...benim inancımda insan en degerli yaratıktır...o yuzden yaratılan (anne karnından cıkan) *her insan,Allahın yarattıgıdır benim gozumde....tum olay bu..

ben size tehdit yapmıyorum...kuran tehdit yapıyor size...yakında herkes bilecek diye...
ben işte bu kitaba iman ediyorum....kendi evindeki kuranı al yırt yak yani...ama benim evimdeki kurana *kimse dokunamaz...ama hepimiz bu ulkede yasıyoruz....ben biyoloji mezunuyum ve bilgisayar programlaması uzerinde meslege sahibim...ama muslumanım...şimdi ucuncuyol kardeş,,kalkıpta bana sen yobazsın bilimden ne anlarsınız diye bir kelimeyi ederse....dusunun bakalım...kendini kuculten ben miyim o mu?

tum anlatımım bu...herkes insandır ve dogru olan nedir bilmeden yasıyoruz.kurana gore ölümden sonrası haktır...işte ben buna inanıyorum...siz ise ; ölümden sonra ne var ne yok onu bilmeden,,yoktur öyle bir şey diyorsunuz...benim bunla bir sorunum yok ki...isteyen istedigine inansın...ama ulkeye durduk yerde inanclardan oturu zarar vereninde karsısındayım...

saygılarımla

aydoe
20-01-2008, 16:41
Sayın Spartan-troy
İçinde yaşadığımız toplumda inananlar çoğunlukta,sizin imanınız size,benim düşüncelerim bana doğru gelmektedir.
Bilimdeki bilgiler değişmez değildir.Zaman ve bilimin ilerlemesiyle değişmektedir.
Ben herşeyin değiştiğine inanmaktayım.Sizin dininizde değişmiştir.Ayetler bile aşama aşama gelmiş
en başta son söz söylenmemiştir.
Dinin siyasallaştırılmasına ve dünya egemenlerinin yönetme aracı olmasına karşıyım,yoksa bireysel tercih ve inanışlara ,fikirlere saygılıyım.
Adamın beyinine kazınmış 5 yaşında Kuran kursuna gitmiş,Allah'ın varlığına , islama inanmış,atasından görmüş,öyle yaşıyor.
Nasıl dinden çıkabilir,çok zor,bütün düşünce sistematiği değişecek,geçmişini ,duruşunu değiştirecek.
Ancak Turan Dursun gibi zeki ve kahraman,özgürlük savaşçısı insan yapabilr.
O da milyonlarca insanda bir çıkar.
Saygılar

habilis
20-01-2008, 17:02
"....dilini sarkitip soluyan köpegin durumu gibidir. Iste âyet'lerimizi yalan sayan kimselerin durumu böyledir. Sen onlara bu kissayi anlat, belki üzerinde düsünürler... “ ( A'raf 175-176)

“Insanlarin beyinsizleri: ...” (K. Bakara 142).

:) *:) *:)

sözde" beyinsizlere" anlat dur bakalım,,, merak ediyorum kim beyinsizmiş ?

"dilini sarkitip soluyan köpek" KİM miş ? *bay islam kahramanı !!! ?

her yönden saçma sapan şeyleri bünyesinde barındıran ,gericiliğin semboılizmi ni anlat bakalım ,,,,

spartan-troy
20-01-2008, 17:42
aydoe bu sozlerle anca kendini kandırıyorsun...turan dursun bu ulke icin hiç bir şeyi değiştirmedi...1997 den beri bu siteyi kurdunuz...susturdunuz mu ezan seslerini...hayır...hiç bir zamanda susturamayacaksınız..turan dursun aydın felan değil...ailesi tarafından onaylanmış,başkaları tarafından kullanılmış bir insan....siz de bir kaç sözüne inanarak ateist olmussunuz....5 yasında annemden babamdan gordum ama tonla tefsir okudum ben...ne yani annenden babandan gordun okuma inan....bu mu senin mantıgın....hayır asla hayır....100 lerce kez hayır...islamın ilk emri okumaktır...ben okudum ve musluman kaldım....okuyarak muslumanın....okumayanda musluman olmaz...sadece adı kalır...

yanılıyorsun aydoe....ben şartlanmıssam sen sartlanmadın mı....bu sozler her iki taraf icinde zararlı sozler...kim neye inanırsa inansın...6 yasında ki cocuguma ben elbetteki Allahı ogreticem...niye ogretmiyim...siz ne karısıyorsunuz...ben cocuguma Allahı ogretiyorum...sahtekarlıgı degil...niye gocunuyorsunuz bu kadar...

habilis sozlerine dikkat et de konuş...defalarca kez soyledim bu sozleri size...iyi dinle şimdi beni...tekrar anlatıyorum...size anlata anlata bu kavramları bıktım...iyi dinle bak simdi habilis kardesim

kuranın bir vaadi var....tamam mı? bu vaadi ölümden sonraya hak veriyor....ve bu vaadi insanoglu hi bir şekilde yalanlayamaz...guzel kardeşim....ölümden sonrasına verdigi için bu vaadi kuran kendi bunyesinde bunu yalanlayanlara,kendisine gore dogru olan bir vaad oldugu icin....yalancı demektedir...eger ki kuranın vaadini sen yalanlıyorsan...buyur git gel ölümden sonra anlat bize ne var orda bilelim....siz bunu o kadar cok celişkili anlatıyorsunuz ki...hiç kimse inanmaz bu sozlerinize...

vaadi gercek olabilecek bir gun geldiginde....onu yalanlayanlar....yalancı durumundadır...aynen dunyadaki gibi...dogru bilgiyi yalanlayanlara yalancı dendigi gibi guzel kardesim anlatabildim mi....eger o gun gerceklesirse...sizler yalancı olacaksınız....ki dogal olanda budur....dogru bilgiyi yalanlayanlar beyinsiz olacak...cunku hak size soylendi....ve beyninizle alay ettiniz....bak bunların hepsi....o gerceklesecek olan gun icin konusuluyor...anladın mı ciger parem....artık vazgecin bu sorulardan...

bak sen bana yobaz,beyinsiz diyorsun....ispat et bakalım beyinsiz oldugumu...

aydoe
20-01-2008, 18:02
Beyinsiz insan yoktur.Bütün insanlarda(anensefali gibi bir durum yoksa) beyin vardır.
Yalnız bunların bazıları eski model,muhafazakar beyinlerdir.İşlem hızları farklı ve değişiktir.
Dünyada bir sürü din var,değişik inançlar var ,çoğu toplum bir şeylere inanmakta,hangisi doğru?
Japonlar Şintoist,ama çok çalışkan,onurlu ve saygılı bir toplum.
Hinduizmde çok renkli güzel bir din bunlarıda araştırın,niye bu dinlere inanır acaba bu insanlar.
Ben yıllardır,dinle ilgilenmiyordum.8 ay önce Kuran okumaya başlayınca ,(ön yargısız ve güzel inanabileceğim şeyler bulurum diye okudum)hiç inanabileceğim bir şey yazmadığını gördüm.
Bana saçma geldi,tabi 1400 senede taş taş üstüne konmuş ve İslamiyet yaratılmış.
Bakın müslüman ülkelere hangisinde yaşamak istersiniz?Afganistan mı,İran mı bana uygar ,demokratik bir tane islam ülkesi gösterebilirmisiniz?
Bir Türkiye biraz medeni onuda dönüştürmeye,laikliği yok etmeye çalışıyorlar.
Saygılar

spartan-troy
20-01-2008, 18:13
aydoe puta tapanlara guzel mi diyorsun sen şimdi...ki içlerinden tonla insan dogruyu secip musluman olanları da var...bunlara ne diyceksin...

beyinsiz lafına gelince....benim anlattıgımı hiç anlamıyorsunuz anlamayacaksınızda....bir insan yalan soylediginde....beyne sahip olmuyor mu soyle bakalım aydoe....peki kuranın anlattıgı ve gelecek gunu yalanlayanlara dedigi beyinsiz tabiri ne anlama geliyor....

dusunmeyenler demek...ki kuranın tonla yerinde akletmez misiniz dusunmez misiniz ayetlerine binaen...
bak aydoe bir celişkini daha soyliyim sana...

hani diyorsun ya...değişmeyecek şeyler yoktur diye.... *
bak bu kelime sana ait....
bak nasıl donduruyorum bunu sana simdi

O ZAMAN SEN SUREKLİ ATEİST KALMAYACAKSIN...
YADA SOYLE
O KURANIN HİÇ BİR YERİNE İNANACAK BİR ŞEY BULAMADIM KELİMESİ *DEĞİŞMEYECEK BİR SÖZ DEĞİLDİR..

aydoe...ben burada tum sozlerinizi size cevirebilecek kadar sizi tanıyorum...
islam boyle bir şey işte....kurban olurum ben bu islama....sukurler olsun ki sizden değilim...
cunku ben dusunuyorum...dusunen insanım ben...

hani diyorsunuz yaa....turan dursun aydın ve zeki bir insan....bak bunu da nasıl cevircem size
turan dursun insanları dinden uzaklastırarak aydın olmaya calıstı degil mi...

tamam o zaman bende sizi dine yakınlastırarak aydın olmaya calısıyorum...
hangisi aydın sizce....o mu ben mi?

aydoe
20-01-2008, 18:50
Sayın Spartan

''..asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,
*aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur...''
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Mustafa *Kemal

Bu benim imzam,ben değişirim,Allahın birliğine ve Muhammedin elçisi olduğuna inanırsam müslüman olurum.

Peki siz değişebilirmisiniz?

Asla değişmeyecek hükümleri sizin dininiz koymuyormu,dininiz değişimi reddedmiyormu,Allahın hükümleri değişirmi?

1450 sene önce yazılmış hükümler,ilelebet geçerli olabilirmi?

Ben 4 hatun ve bol miktar cariye edinebilirmiyim?

Zina yapan kadının kocası nasıl 4 şahit bulsun?

Allah cehennemi niye insan ve cinlerle doldurmak için yemin eder?

Allah insana niye beddua eder,cezalandırmak ister?

Elleri kurusun ebu Lehebin der ve karısına odun taşıtır?

Niye namaz,oruç,kurban ister?

Niye devamlı beni anın der?

Ben garip bir insanken kimseden bir şey istemem,Allah bizle oyunmu oynar?

Ölmekten korkmayın,doğaldır,yaşamın bir parçasıdır.

selam ve dua ile

spartan-troy
20-01-2008, 19:09
bu cumlemi as duvara ve civile aydoe....

EGER Kİ HUKUMLERİN AKSİN İSPAT EDİLEMİYORSA.O HÜKÜM AKSİ İSPAT EDİLENE KADAR
DOĞRU HÜKÜMDÜR....

işte son söz bu kadar basit.

ben eger kuranın verdiği ve hak dediği vaadi yalanlayan biri ve ölen ve geri dönen birini görürsem ve derseki o ölen ve geri dönen biri...yok bir şey korkmayın....işte o zaman kuranın hükmünden vazgeçerim...ve sizden biri olurum...

buna da gerek yok aslında...dese ki biri belgeyle...evreni ben yarattım...
ve bana da inandırırsa...yine kuranın hükmü iptal edilmiş olur...

işte bu kadar basit...
kuranın çelişki diye bahsettiğin ve verdiğin ayetleri yuzlerce kez bu forumda acıkladım...
aynı şeyleri yazasım gelmiyor gerçekten...mesajlarımı arattır bulursun...yada

http://www.troyya-islam.blogspot.com/
http://troyya-evrimyalani.blogspot.com/

aydoe
20-01-2008, 19:28
Ben yiyip içip zevk alayım ,arzularımla vakit geçireyim,bu dünyayı yaşayayım,varolan bu dünyadır.
Bizler Allahınızın sevgili kullarıyız,torpilliyiz.
Rahat edelim bu dünyada diye beynimizi mühürledi,gözlerimizi perdeledi,özgür bıraktı bizleri.
Öbür dünyada da torpilliyiz,benim yerim ayrılmış hasbahçede,geçen gece rüyama girdi. :lol:
Selam ve dua ile

spartan-troy
20-01-2008, 19:32
aydoe eyvallah...kesin biliyorsan ne mutlu sana...
ben bilmiyorum sahsen ve calısıyorum hem bu dunyam hemde obur dunyam icin...

saygılar...
muhur konusunu da oyle bir sakız yapıyorsunuz ki...
halbu ki forumda defalarca anlattım...cunku tartısılan baska bir şey yok...
cevirip cevirip aynı şeyler... ben namaz kılmaya gidiyorum...sana da diyorum ki...gel beraber kılalım...sen diyorsun ki bana...yok benim ayaklarıma senin Allahın pranga koydu...kalbime muhur vurdu ben kılamam...

:D *:D

vartor
20-01-2008, 19:40
Aksi hic aklina gelmiyor degil mi? Hem de daha mantikli olani; biri gidip gelse ve "ben alahi ve melekleri gordum dese, iste o zaman "hukumler" mana ifade edebilir. Boyle birsey olmadigina gore, onceki dogru addettigimiz sonradan cope attigimiz hukumlerden farkli nasil diyebiliriz?
* *Insan tarihi boyunca gelip gecmis din ve yarattiklari tanrilara ayni iman askiyla bagli degil miydi insanlar? Ne oldu? Bilim ilerledikce akillarina yatmamaya basladi Olimpos'taki tanrilar. Kendi zamanlarinda onlar da senin kadar emin degil miydiler? Simdikinin farki ne? allah dedi, indirdi diyorsan onlar da o zamanlar Zeus'un veya baska tanrilarin dedigi ve istedikleri degil miydi?Nerdeler simdi?

spartan-troy
20-01-2008, 19:57
sevgili vartor işi bilmeden işe gidiyorsun....

http://www.tarihsayfam.com/genel/zeus.html

bak bakalım buraya islamın Allahıyla yakından uzaktan ilgisi var mı?
resmen camur atmaktan baska hiç bir haltınız yok...
gecen gun aynı şeyleri yüz yüze konustugum ateiste de soyledim...hiç bir icraatınız yok...

kardeş bak tekrarlıyorum....kuranın Allahı herkes ölecek ve bize hesap vereceksiniz diyor
tüm yaptıklarınızla...aynen suclu olan adaletin karsısına cıktıgı gibi...
oldu baba yasa zevk al...vur kır parcala...ondan sonra öl git yok ol....başka derdiniz...niye yasıyoruz o zaman...geldiğimiz yer cok daha rahat bence...

ne yapacan bu rezil dunyada...

bak diyorum size....kuranın vaadini kimse yalanlayamaz...bende o kurana iman ediyorum işte
mesele bu...kimsede salak salak seylere inanma diyemez...yapıstırırım cevabı...

istediginiz gibi davranın diyorum size... o size de bir ömür biçti ve zamanı gelince herkes ölecek...diyorum ki....ölümden sonrası haktır diyorum...cunku ölüm gerçek....ölüme yalan diyor musunuz...o zaman ne diye ondan sonrasına yalan diye biliyorsunuz...

laf bası gelince...kuran bize yalancı diyor..eee der tabi...cunku o vakit onun nezdinde dogru olan bir vakit...sende yalanlayamadıgına gore...o zaman her zaman dogru olabilirligi mevcuttur...

ha de ki bana...ölümden sonra bir bok yok....boşver inanma ona dersen
ben sana inanmam...neden cunku ölüp gelmedin ki kardeşim....

hah işte tum olay bu...benim inancım ölümden sonra yaşamaktır...tamam mı...bu dusuncemde de gayet ozgurum....siz istediginiz gibi yasayın....ama sizde öleceksiniz..

bakalım sizin ki mi dogru benim ki mi gorecez hepimiz...
ama kimse kuranın vaadini yalanlayamaz....tüm anlatmak istediğim bu...yoksa bana ne kardeşim...istediginiz kadar Allah yok deyin...beni ne ilgilendirir....

vartor
20-01-2008, 20:12
Sevgili spartan-troy,
*Sence bizim allah yok demekten kazancimiz ne olabilir?
Senin inancinin sonucta alacagina inandigin bir mukafati var. Vazgecmesi zor bir mukafat. Ancak bizlerin akil ve mantigina ters dusen , kainatin yaraticisi bir varlik icin, cok ucuz dusen bir vaat.
Sen inanmaga devam et, seni rahat ettiriyorsa bizim bir problemimiz yok, Problem senin inanclarini digerlerine zorlamaga kalktiginda, kendi inancini tek yasam sekli oldugunu israrla direnip herkese mal ettirmeye calistiginda doguyor.
*Sana daha samimi birsey soyliyeyim, keske inanabilsem, emin ol basari ve problemleri ustumden atmak, baskasina yuklemek cok dinlendirici olurdu. mesuliyeti ustunden atmak, Allah verdi, allah aldi aslinda cok kolay kabul edilebilecek bir dusunme sekli, ama sadece bazi beyinler icin.

spartan-troy
20-01-2008, 20:23
sevgili vartor...birincisi su...eger yemin ediyorum bak size karsı gel git gel git...pas pas oldum dilinize...geliyon mu gidiyon mu meselesi yuzunden...ama yemin ediyorum sizi sevmesem burda yazmam...hepinizin inanclara saygılı oldugunu biliyorum..ama bazılarınız hakkaten işin suyunu cıkarıyor..sana demiyorum ozgur beyine de demiyorum...bazı ucuk kacık insanlar...hiç bilmeden musluman yaftasına siz bilimden ne anlarsınız gibi sacma sapan lafları etmiyor mu...işte o zaman cileden cıkıyorum...basıyorum kalayı....

benim sizinle bir problemim yok inan...dilediginiz gibi davranın...yeterki ülkeye zarar vermeyelim...muslumanıyla ateistiyle yasamayı bilelim...tum mesele bu...ama aradan bana bir laf dokundurdun gibi geldi bana....sorumlulugu baskasına atmak benim icinde iyi olur demissin....benim sorumlu biri ve vatanına ve milletine karsı sorumlu biri olmadıgımı dusunuyorsan....bence vazgec bu dusuncenden...cunku boyle biri değilim....calıstıgım yerde...öğlen vaktinde fosur fosur sigara içenleri gorunce (ki her yerde vardır) *benim gidip 2 rekat namaz kılmam ulkeye zarar mı sence...masa basında lak lak edenleri gordukten sonra...benim aksam vaktinde yogunluk olmazsa 2 rekat namaz kılmam...ulkeye zarar mı....hayır degil asla degil....cunku calıstıgım yerde tum yuku ben kaldırıyorum...

olay su vartor...kimse kimseye sacma sapan yere niye ateist degilsin salak mısın öcülük yapma...aydın ol bir insan diye karsıma gelirse...işte tokat gibi cevabı yediririm o zaman...senin icin konusmuyorum...ben burada davamı sizlere yapıştırmak icin gelmedim....ki yapamam da zaten...herkes neye inanırsa inansın bana ne diyorum...ama eger biri bana yobaz kalkanını durduk yerde soylerse...işte o zaman farklılasıyorum...

inanclara saygı oldugu surece...herkes insandır..

3.yol
20-01-2008, 20:31
Spartan,

Ben sana hicbir yerde kisisel bir sifat yakistirmadim, nereden sana "yobaz" dedigimi cikariyorsun ? Su cumlemden mi ? :

"Kisa bir zaman sonra *Insanlari da yaratacagiz eger asiri dinciler bilimin tekerlegine herzaman oldugu gibi comak sokmazsa."

Kendini "asiri dinci" olarak kabul ediyorsan da zaten bunu kabul etmek ile sen kendini bu kategoriye sokuyorsun. Benim kasteddiklerim tarih ile ilgili bunu anliyamamissin bu cumlemden ve kendi uzerine alinmissin. Evet, tarih boyunca hiristiyanindan, musevisine, kabile buyucusunden muslumanina asiri dinci kismi bilime engel olmaya calismislardir. Su anda ABD'de asiri dinci hiristiyan takimi da kok hucre calismalarina comak sokmaya calisiyor ve bu zamana kadar da basarili oldular. Federal boyutta bu konuda calismak icin devlet parasinin kullanilmasini bloke ettiler. Demokratlar gecen sene meclisten gecirmeyi basardilar ama Bush veto etti. Sebebi de etik olmamasi. Ama aslinda etiklik mevzuu isin kilifi. Hiristiyanlar "Allah"in isine karisilmasini istemiyorlar.

Ama tabii bilim buyuk bir nehir gibidir, istedigin kadar set cek onune bir yolunu bulup akmaya devam eder. Ozel tesebbus ve universiteler capinda *yuruyen bilimsel calismalar surmekte ve basarilar kazanilmakta, o yuzden ben de Insan hayvani yaratti diyorum. Bu kadar basit.

"kafadan sallama" diyerek bel alti vuran sensin, sonra da bana yobaz diyorlar diye mazlum edebiyati yapiyorsun. Kimse sana yobaz demiyor.

Saygilar,

spartan-troy
20-01-2008, 21:01
hayır canım ne ilgisi var...ben o sozunden onları anlamadım tabi...ama direk benle muhatap olunca...kendi uzerime alındım...o yüzden asıl sen kusura bakma...

ucuncuyol...biyoloji labrotuvarlarında 4 senemi gecirdim ben....sıfırdan sentez reaksiyonlarına girecek hiç bir biyolojik organizma kurulum olayları yok....bunun etikle yada asırıdincilikle alakası yok....klonlanan tum canlılar...sıfır yaratılamazlar...bugun dunya uzerinde canlı komplexlerinde ilik ve benzeri reaksiyonal mekanizmalar..dısardan hazır alınmak zorundadır...cunku bunların genetikte sentezlenmesi imkansızdır...bak imkansız diyorum...cunku semptomatik hucreler genetiksel biyolojide,dısardaki ortamla reaksiyon verdiklerinde işlem gormez duruma geliyorlar...maalesef boyle...bugun bilimde bunun önüne geçilmesi için oksidasyon mekanizmalarını kaldırmamız lazım...oksidasyonun kalkması demek...hayatın durması demek...anlatabildim mi...olayın dincilikle felan ilgisi yok...

ama klonlama olayı yaratılma değil...sadece hücre geliştirme olayıdır...onunda biyonik başlangıcı kök(komplike genetik dna ) hücredir...

saygısızlık olmadıgı surece...yazmaya devam ederim.

3.yol
20-01-2008, 21:24
Ben de kisisel tabirler kullanilmadan yazilmasi taraftariyim, ve bunu elimden geldigince yapmayi prensip edindim kendime. Benim icin dinler kultureldir, insanlarin cogunlugunun kimliginin olusmasinda islevi vardir. O yuzden kimsenin dinini yikmak gibi bir endisem yok. Ama benim fikirlerime veya bilime saldiri olursa savunmaya gecerim. Dinlerden ozgurlugumu beyan ederim. Dinleri elestiririm. Bunu da bir hak olarak goruyorum.

Mesela Kuran'da benim gibi dusunenleri apacik elestirmiyor mu ? Kafir demiyor mu ? Cehennemde yanacaksiniz demiyor mu ? Diyor, o halde ? *Ben de Kuran/Incil/Tevrat hakkinda muslumanlik / hiristiyanlik / musevilik hakkinda elestirilerimi yaparim. Ama karsi taraf benim kutsalima saldiriyorsun diye isyan ediyor. [ Geneli kastediyorum , Spartan seni degil ] Ozellikle muslumanlar da goruyorum bu savunma mekanizmasini.

Bu forumda dusunceleri savunmaya , sorgulmaya calisiyoruz, goruldugu gibi kisisellesmeye baslayinca tartismalar da sagliksizlasiyor. Kapi kapi dolasip misyonerlik yapmiyoruz, isteyen bu siteye gelip dusuncelerini paylasiyor.

Herneyse daha fazla uzatmayacagim, burada noktalayacagim.

Saygilar,

habilis
20-01-2008, 21:45
islam ne kadar cici bişeymiş ya ,, :) insanları avutmaktan başka bişey değil,,,

evet arkadaşım sen yobaz'sın,gerici zihniyetleri yansıtmaktan başka ne yapıyorsun !!
bırak bu zırvaları ,,

habilis
20-01-2008, 21:53
"Ölülerden medet ummak, medeni bir cemiyet için, şindir(lekedir). Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

spartan-troy
al işte buyur burdan yak...sen o kadar saygıdan söz et didin calıs...biri çıksın tüm herşeyi yıksın geçsin...
bende ne yazılmış diye açıp bakıyorum forumu...

aydoe
''bugun bilimde bunun önüne geçilmesi için oksidasyon mekanizmalarını kaldırmamız lazım...oksidasyonun kalkması demek...hayatın durması demek...anlatabildim mi...olayın dincilikle felan ilgisi yok...'' *Spantan-troy

Evet dünyanın oluşum sürecinde oksijen yok atmosfer büyük çoğunlukla helyumdan oluşuyor.Sonradan ozon tabakası oluşmaya başlıyor

Yani oksidasyon yok çünkü oksijen yok,hayatta yok yeni başlayacak ve ilk canlılar anaeroblardır.

Selam ve dua ile

spartan-troy
20-01-2008, 21:57
pöffff aydoe....gittin 15 milyar yıl öncesine....gel beri gel....biz şimdiyi konusuyoruz...
o kadar uzaga gitme....evrimi tartıscaksak...ayrı bir topik acarsın baba gibi tartısırız...klonlama olayından bahsediyoruz....okumadın galiba...

epoch
20-01-2008, 22:03
aydoe puta tapanlara guzel mi diyorsun sen şimdi...ki içlerinden tonla insan dogruyu secip musluman olanları da var...

arkadaşım, müslümanlar puta tapmıyor'mu sence..?

yahu bir göz at kabeye bak, 4.5 milyon insan neyin etrafında dönüyor.?

Kureyşlilerde hacerul evsedi öpüyor, yüz sürüyordu ve günahlarının bu şekilde

af olunacağına inanıyordu.

müslümanlarda aynı taşı öpüyor ve aynı hacerul esved’den günahlarına kefaret bekliyorlar.

Nasıl oluyorda bir taraf puta tapınca putperest oluyorda diğer taraf olmuyor.?

3.yol
20-01-2008, 22:07
"EGER Kİ HUKUMLERİN AKSİN İSPAT EDİLEMİYORSA.O HÜKÜM AKSİ İSPAT EDİLENE KADAR
DOĞRU HÜKÜMDÜR.... "

Ben bu mantigi kabul etmiyorum. Bence bir kimse veya grup hukumleri ortaya atiyorsa ispatlamak gorevi onlara dusuyor.

Analoji yaparak aciklayayim demek istedigimi:

Mesela ben bir hukumde bulunup bir kimseyi hirsizlikla suclamissam , o suclanan kisiden kendisini aklamamiz beklenemez, ilk once benim elimde saglam deliller olmasi gerekir yani benim o kisinin hirsizlik yaptigini ispatlamam gerekir, sonra diger kisi kendini savunmaya gecer ve *varsa daha guclu delilleri sucsuzlugunu ispatlar.

O yuzden ilk once inananlar bana ispatlasin *tanrinin varligini , ahiretin varligini . Sonra benden karsi ispat beklesinler.

Su ana kadar ispatlayamadiklari icin bu mantik yurutme yanlis olur. Ben de inancsizligima devam ederim.

"Kurumuş çamurdan yapıp ruh üfleyince insan olması " - Aydoe

Aydoe'nin bu cumlesi bana Arkeoloji Profesoru Gordon Childe'in yazdigi bir kitaptaki ( Man makes himself , illustrated edition sayfa 86) tesbitini hatirlatti.

Burada gecen camur nedir sizce ? Ben cevaplayayim: Islanmis kildir bahsi gecen. Insanoglu neolithic donemde islak kile sekil verip kurutmayi sonrada ateste pisirerek comlek, heykel yapmayi ogrenmistir. Yoktan yaratma fikrinin insanoglunda olusmasi bu tur islemler sonucudur. Dusunun ; hicbir duzgun sekli olmayan camur ( kil) sekil verilip kurutuluyor ilk once sonra da pisirilip bambaska duragan bir sekile donusuyor. *Iste comlekcinin bu sihirsel islemi , yani formu/sekli olmayandan formu/sekli olani yaratmasi insanogluna "yaratma" fikrini vermistir. Bu yaratmada yoktan var olmak maddesel degil sekilsel/forumsaldir. Dikkat edin Allah/Tanri bosluktan yaratmiyor, bir malzemeye ihtiyac duyuyor. Insanoglunun dusunce sekilleri, felsefi olsun bilimsel olsun hep dogadaki gozlemlemelerden kaynaklanmistir. Tabiiki bu anlattiklarim binlerce yil suren surelerde olmus.
O yuzden camurun kurutulmasi icine ruh uflenmesi bu yaratma fikrinin anlatiminda kullaniliyor kutsal kitaplarda.

Saygilar,

Saygilar,

aydoe
20-01-2008, 22:08
Sayın Sparta-troy
Ben *sizden alıntı yaptım oksidasyonun olmadığını söyledim.
Evrim teoriside varsayımdır ama bilimseldir,bilim ilerledikçe ve sorular cevaplandıkça doğrulanacak ve yeni buluşlarla gelişecektir.
Siz inançlısınız sizin inancınızın ilerlemesi,gelişmesi yeni görüşler ileri sürmesi mümkün değil,Allahın kuralları değişmez.
Biz şanslıyız çünkü yeni şeyler keşfedeceğiz,ve bilim canlının oluşumunu açıklayacak.
Sizinde bir bilim adamı olarak inancınızı gelenek olarak sürdürsenizde bilim ve aklın yanında olmanız gerekir.
Saygılar

spartan-troy
20-01-2008, 22:11
epoch...dusun bakalım bir taraf mededi kuru bir puttan umuyor...diğeri ise kabenin etrafında donerek Allaha yalvarıyor ve Allaha ibadet ediyor....haa diyorsan Allaha put....o da senin gorusun kardesim....KATILMIYORUM sadece...

ucuncuyol....
biri ispatlıyacak işte....sabredin diyor...ölümünüze kadar sabredin diyor...eğer ki hak olan ispatlanmazsa
tamam o zaman dogrusun....ama ölümüne kadar süre verilmiş dogrunun ortaya cıkması icin...işte insanları imtihan etmek icin cokda ideal bir sabır yontemidir bu....

ne diyor enbiya suresi 37; siz şimdi sabredin...ben o inkarcıları tum gerçekliğiyle ayetlerimi göstereceğim.

haa tabi sana ayet okudum...ben ona inanmam diyorsun....eee inanma kardeş...sana zorla inan diye kimse bogazına bıcak dayamıyor...kurana gore Allah herkesin Allahı...ister kabul edin ister etmeyin...

diyorum yaa...şimdi herkes yaşıyor...hiç bir şeyin farkında değiliz...

spartan-troy
20-01-2008, 22:15
aydoe ben bilimle dini aynı safta tutmuyorum senin gibi....din insan fıtratını anlatır...bilimle alakası yoktur...evrenin sahibi Allah tır diyor...eee bilim bunla ilgilenmez ki...bilim adamı cıkartır somut şeyleri sunar sana...yani olan kavramları cıkarır....helyum sıfırdan yaratılmış bir gaz değildir....bilim adamlarınca tabi...

epoch
20-01-2008, 22:28
Sn. spartan-troy

Madem kabe put değil, gelsinler o zaman, Eminönü meydanına, orada dua etsinler.

siz müslümanlar, Yaratıcı’ya mekan tahin edip, Yaratıcı’ya kanun biçmekten vaçgeçmelisiniz.

Siz müslümanlar Yaratıcı’yı aşağılıyorsunuz.

Nereden dua ederseniz, Yaratıcı oradan duyar sizi.

Putların yüzü suyu hürmetine göre değil, kalbinizin atışlarından haberdar olan o Yaratıcı,

kalbinizdeki samimi yalvarış sebebiyle dua’yı kabul edebilir ancak.

aydoe
20-01-2008, 22:32
Bilim var olanla ilgilenmekte,rasyonal,somut şeylerle gerçeklerle ilgili çalışmalar yapıyor.
Allahın varlığının bilimsel isbatı yok.
Allah felsefenin konusu,metafizik bakışın ürünü,soyut
İyi ama ben ne cin ne ruh gördüm bu güne kadar,şeytan desen insandan kaçar.
Nice insanlar geldi geçti toprak oldu,yaşam devam ediyor.Evrim devam ediyor.
Saygılar

habilis
20-01-2008, 22:36
yok baba yok ,, bunlar *kabeye dua ediyorlar,,, kabe ye dönmek zorundalar,, kıble dışı namaz namaz değil,,

ki kabe ye dokununca ,,etrafında tur atınca sevaplarında siliniyo biliyomusun,, *aydoe - epoch *:) :D

spartan-troy
20-01-2008, 22:38
epoch kardeş...kabe sadece toplanma mekanı...bir oluş mekanı...aynı cami gibi...neyini abartıyorsun bu kadar...tum ulkelerden gelen muslumanların toplanıs ve bir yerden sesleniş mekanıdır...

aydoe...benim mesajlarıma bak bakalım...islam bilimdir diye bir cumle var mı...ben biyoloji mezunuyum...evrim dersi gordum bizzat...ama hocalar hiç bir şekilde evrimle Allah yoktur kelimesini kullanmadılar...o yüzden su evrim işini de bilimden ayırmayın derim ben size...evrim-teorisi sitesinde...oyle sacma sapan yazılar var ki...dolu bilimin icini oylesine bosaltıyorlar ki...bize hocamız soyle derdi...evrim olusmuş canlıların tarihçesidir...

epoch
20-01-2008, 22:44
Sn aydoe.
Yaratıcı,nın bilim’in ilgi konusu olmasını kim bekliyor ki.?
Yaratıcı, insanın algılarına, kendi varlığını sunmuştur.

Yaratıcı’nın bilimsel ispatı sizsiniz, benim, Yaratılan her şey.!
Kimi atom’un izotopu yok, oluşturamıyor, kimisinin 3 tane izotopu var.

Eğer siz, Yaratıcı’yı mitoloji kahramanlarına bakarak yargılıyorsanız veya arıyorsanız,
bilinki size, sentez ve sorgulama kapasitesi veren bir Yaratıcı var.

Size sunduğu imkanları kullanın. Bu imkanların ne olduğunu doğaya bakarak anlayabilirsiniz.

spartan-troy
20-01-2008, 22:51
sanırım aydoe ye yazdın bu mesajı...neyse arkadaslar...beni anladıgınız ve saygı duydugunuz icin tesekkur ediyorum...hepinizi seviyorum....ben gidiyorum şimdilik....hafta ici yokum...hafta sonu yazarım yine....kendinize iyi davranın....gorusmek uzere...

habilis
20-01-2008, 22:52
biyoloji mezunuymuş ,,,ee,,, evrim kuramını kabul etmiyorsun sonuçta ,,,gelmiş burda yok islam böledir ,, yok çok cicidir,,

okumuşsun da ...gerici yobaz fikirleri buraya taşıyorsun,, hepsi bu,,

epoch
20-01-2008, 22:53
epoch kardeş...kabe sadece toplanma mekanı...bir oluş mekanı...aynı cami gibi...neyini abartıyorsun bu kadar.

kardeş, kabe hakkında biraz *tarih okusan anlattığın gibi toplanma yeri olmadığını bilirsin.

Hangi müslüman yazara sorarsan sor, kabeden ahirete yol çizer.

Muhammedin şefaat şemsiyesi yapar kabeyi.

habilis
20-01-2008, 22:54
ya ne halin varsa gör ,,uğraşamam seninle,,

zamanım sınırlı ne yazıkki,,,

hbls

aydoe
20-01-2008, 22:57
Sayın Epoch
Ben beklemiyorum,ama bekleyenler var.
Örneğin bazı müslüman arkadaşlar Kuran'da bilimsel önermeler olduğunu,bütün kainattaki olayları falan yazdığını savunmaktalar.
Şimdilerde evrim teorisinide sahiplendiler.
Benim yaratıcı arayışım veya ihtiyacım yok ,benim için farketmez.
Saygılar

kucles
20-01-2008, 23:15
TD.nin çarpıtmasımı bu da:

"Sizin sabırlı 20 kişiniz, onlardan 200 kişiyi yener. Sizin 100 kişiniz, kafirlerden 1000 kişiyi yener. Çünkü onlar anlamayan topluluktur." (Enfal, ayet:65)

"Şimdi Tanrı sizden (yükü) hafifletti. Bildi-anladı (alimellahu)ki, sizde bir güçsüzlük vardır. Sizin sabırlı 100 kişiniz, onlardan (yalnızca) 200 kişiyi yener. Sizin 1000 kişiniz, Tanrı'nın izniyle, onların 2000 kişisini yener. Tanrı, sabredenlerle birliktedir. (Enfal, ayet:66 )

şimdi bu ayetlerde herhangi bir saptırma var mı? yoksa:

herşeyi bilen öngören allah: onlar anlamayan bir topluluk, siz onların onda biri olsanız onları yenersiniz diyor bakıyor ki öngörü tutmayınca ha gayret tosuncuklarım en azından onların yarısı kadar olsanız benim de yardımımla yenersiniz evelallah diyor.
yakıştımı şimdi kusursuz herşeye gücü yeten bir yaratıcıya.. apaçık aciz bir insan ağzından dökülmüş bu cümle.. sonra baktı ki tutmayınca laf ağızdan bir kere çıktı ya erkeklik gitmesin ne yapalım yola devam demiş... *çok afedersiniz.. ama düpedüz dalga geçilmiş burda ya. başka bir anlam çıkaramadım

ha şimdi ben böyle ayetleri görünce artık kuranı kitap diye okuyabilirmiyim? bi anlatın bana şurda eksik saptırma var deyin de imanım güçlensin.. kuranı okuduktan sonra hala içtenlikle inananlar hangi ayetleri etkileyici buldu da inanıyor. ben de göreyim..

epoch
20-01-2008, 23:16
evet sn. aydoe, haberdarım o vurguladığınız kesimden.

erzurumlu ibrahim hakkı’nın marifetnamesini ortaya atarak, evrimi bile sahipleniyorlar.

Üstelik ara ki mantık bulabilesiniz,

kömürden, mercan’a, mercandan, maymun’a, maymundan insan’a şeklinde,

evrimi 4 tekamül olarak sunuyorlar.

Saçmalıklara şüphe ile yaklaşabildiğimiz cesaret,

Yaratıcı’nın sunduğu imkanlardan olabilir, bence öyle’de, siz’de bir düşünün.

Tanrı edinmek zorunda değilsiniz. Yaratıcı ve Yaratılan, arada meteryal olmadan..saygılar.

ziggurat
20-01-2008, 23:59
Spartan Troy ,Seytan taslamanin *müslümanlara ne gibi faydalari var bunu aciklarsan sevinirim.

aspendos
21-01-2008, 00:11
sevgili aspendos.
''ah ateizm ah''larının ne amaçla yazdığını anlıyorum ve bu nedenle senide uyardım ama sen, bir maharetmiş

eğer'' men dakka dukka'' *darbı meselini biliyorsan ,bu saatten sonra ''ah ateizm ah'' basitliğine düşmezsin.
bu siteye her geleni ,bu coğrafyada önemli bir yer tutan ''misafire *hürmet'' prensibiyle davranırız.
umarım anlamışsındır.

aspenos senin nereye gitiğin seni ilgilendirir .benim nereye gittiğimde beni ilgilendirir. sen kimseye nereye gideceğini yönlendirme hakkın ve şansın yok.

bu laf ne aspendos. bu islamın çirkin yüzünü temsil etmen için sana yeterli argüman sağlar.

imamı azamın son derece ukala bir komşusu varmış. bu hallerini devam ettirmemesi için defalarca nasihat etmiş.
ama bu ukala komşusu ''kendinin çok fakir olduğu için ,imamı azamın kendini adam yerine koymadığını ''düşünürmüş.
bu komşuya ,hiç ummadığı bir akrabasından *yüklü bir miras kalmış. bu adam parayı alınca ,çok değerli bir kürk
alıp imamı azama alımlı ve çalımlı ''görünmüş'' bundaki hali anlayan *imamı azam ,adamı yanına çağırıp
- evladım şimdi
senin üstünde olan, kürkün esas sahibini, yaşadığı sürece hayvanlıktan kurtaramadı ki ,şimdi seni kurtarsın.

burda çok saygı duyduğum aldostu cemal , mhmmd hiramusta .... gibi müslümanlar var. onların müslümanlığınada insanlığınada saygı duyuyorum. bendeki bu saygı benden değil ,bana hissettirdikleri kişiliklerinden kaynaklanıyor.

öncelikle şunu şöyliyeyim .

ah ateizm ah cümlesini ben kimseden almadım bu benim kendi yazım .

ben bu ah ateizm ah dememi sizler dilediğiniz yere çekmekde serbestsiniz o sizin kendi beyninizde nasıl yorumladığınıza bağlı .

sonra benim başka bir cümlem de *" *YERYÜZÜNDE YAŞAYAN NEKADAR HAYVAN TÜRÜ VAR İSE DİNSİZDİR *"

eğer ki hayvanların dini var ise ben yanılıyorum . bilim neder bu konuda ?

hayvanlar hangi dine mensup ?

eğer değillerse benim cümlelerimi gene kafanızdan dilediğiniz yere çekip negatif yorumlayabilirsiniz .

eğer ben deseydim ki " bütün dinsizler hayvandır" diye , ozaman beni ahmaklıkla ukalalıkla eleştirebilirdiniz .

bu cümleyi yazdıktan sonra bana cevap verecek olan arkadaşlar düşünüp öyle yazsınlar dedim ama düşünmeden gene yazıları aktarmışssınız ..

madem ah ateizm ah cümlesini sizler hakaret olarak sayıyorsunuz bu siteyi kapatın güzel kardeşlerim !!!

sizler hz muhammedi dinleri dilediğiniz gibi eleştirmeyi güzel beceriyorsunuz ama benim bir ah ateizm ah dememi aşağılayıcı olarak algılıyorsunuz ...

ah ah ... :D

aspendos
21-01-2008, 00:24
Kur’an’ı *anlamamaları *için *kalpleri *üzerine *perdeler, *kulaklarına *da *ağırlık *koyarız. *Kur’an’da *(ibadete *layık *ilah *olarak) *sadece *Rabbini *andığın *zaman *arkalarına *dönüp *kaçarlar
Yani aspendos ,sen Kuran i anliyorsun da biz anlamiyoruz öyle mi?Kuran in Allah i(Muhammed) bizlerin kalplerini mühürledi ise bazi sorularim var bizi bu konuda sen aydinlat olur mu?
1.Muhammed Ayse ile evlendiginde Muhammed 53,Ayse 9 yasinda idi .Dogru mu?
2.Muhammed evlatligi Zeyd in hanimi Zeynep ile evlendi mi?
3.Dayisinin,halasinin,teyzesinin ve amcasinin kizlari ile evlenmek sadece Muhammede helal ve ayni zamanda bir müslüman kadin kendini Muhammed e heba ederse yalniz Muhammede mi helal?
4.Fussilet suresine göre önce yer yaratildi sonra gök taki yildizlar yaratildi dogru mu?(Bilim bunun tersini söylüyor)
5.Kuranin Tanrisi Tarik yildizina yemin ederim diyor.Tarik yildizi dedigi Venüs gezegeni.Yildiz ile gezegeni
birbirinden ayiramayan bir Tanri ya inanmamizi mi bekliyorsun.
6. Bir yaraticinin yemin etmesi sacma degil mi?Bunlar biraz insan psikolojisi ile ilgili gibi degil mi?
7.Nicin Kuran in yaygin olarak okundugu Müslüman ülkelerde aci,sefalet,cehalet,kan,gözyasi ve yoksulluk diz boyu.Hicbir *bilimsel bulus olmuyor *ve uluslararasi sanatci *ve bilim adami cikmiyor.
8.Nicin Müslüman ülkelerde hep diktatörler ve totaliter rejimler var.(Güzel ülkem haric.Ama Türkiye de fasizme dogru yol almakta.) Bu konularda bizi aydinlatirsan memnun olurum.
*

güzel kardeşim :

1-
2-
3-

cevaplar evet

4. bu soru bilimin sorunu benim değil .
5. venüs gezegenine kaç kere gittin ? *:D
6. sçama değil sen o yeminin ne olduğunu nereden bileceksin ?
7. kuranı kerimi tam anlamıyla yaşamassan dediğin ortaya çıkar .
8.bu sorunun cevabını adolf hitlere miloseviçe sor onlar ateistlerdi ve diktatördüler !!

şimdik güzel kardeşim hz muhammedin hayatını güzelce bir oku nasıl bir insan olduğunu nasıl bir peygamer oldğunu anlarsın boşuna 1.5 milyar insan bu büyük insana hürmet etmiyor .

peygamber herkeze gelmez herkez olamaz .

senin o kafatasının içine aklı yerleştireni sen bir algılamaya çalış seni yokdan var edene gücün ne kadar dır ilmin nekadardır .

bütün soruların cevabını zamanında ben birçok yerde yazdım . hep aynı sorular gelince sıkılıyor insan .

biraz daha araştır derim sana .

dilaver
21-01-2008, 00:29
peygamer oldğunu anlarsın boşuna 1.5 milyar insan bu büyük insana hürmet etmiyor . aspendos

* * * *5 milyardan fazla insan da bu insanı aşşagılıyor ve dalga geçiyor. İlahi Komedyada Dante Muhammedi cehenemin en alt katına koyar ve tüm Hiristiyan, Musevi alemi de Muhammedi ciddiye almaz. Karikatürler ortada. *Şimdi bu meseleyi nasıl degerlendirecegiz. Dünyanın % 75 inin ciddiye almadıgı birini biz neye göre ciddiye alalım. Şayet mesele sayılar ise al sana bunlar da sayı, üstelik de daha gerçekçi.

* * * *saygılarımla

aspendos
21-01-2008, 00:41
peygamer oldğunu anlarsın boşuna 1.5 milyar insan bu büyük insana hürmet etmiyor . aspendos

* * * *5 milyardan fazla insan da bu insanı aşşagılıyor ve dalga geçiyor. İlahi Komedyada Dante Muhammedi cehenemin en alt katına koyar ve tüm Hiristiyan, Musevi alemi de Muhammedi ciddiye almaz. Karikatürler ortada. *Şimdi bu meseleyi nasıl degerlendirecegiz. Dünyanın % 75 inin ciddiye almadıgı birini biz neye göre ciddiye alalım. Şayet mesele sayılar ise al sana bunlar da sayı, üstelik de daha gerçekçi.

* * * *saygılarımla

geldin mi sazan gibi balığa *:D

5 milyardan fazla insan allaha inanıyor ama buna nedersin demekki allah var !!!

felsefe mi demogojimi orasına sen karar ver .

birde bilmiyorum haberi okudun mu bana cep telefonu ile geldi .

hani o danimarkalı karikatür sahibi vardı ya hz muhammede hakaret eden .

ne tesadüfdür ki evi yanmış ve kendide içinde yanarak ölmüş !!

danimarka basını örtbas etmeye çalışssada orada yaşayan müslümanlar buna gözleri ile şahit olmuşlar .

herneyse sen diyorsun ki rakamlar la bu iş yürümez iyi peki neyle bu iş yürür ?

ateizmi kim ciddiye alıyor yeryüzünde ?

bütün bu 5 milyarın hz muhammedi cehenneme gönderme çabası sadece böyle medyatik ve hayal ürününden öte değildir güzel kardeşim .

bir kuranı kerim var ortada gücü yeten onun gibi bir eser yaratır ortaya koyar ve 1.5 milar insan da ona inanır .

bak incile 3 değişik versiyonu mevcut eski testament yeni testament ve bir tane daha var işte incil böyle değiştirildi .

ama kuranı kerimi değiştiremiyorlar neden ?

bunu da zaten herkez biliyor .

sygılarımı sunarım .

frodo
21-01-2008, 00:42
sevgili aspendos.

umarım anlamışsındır.

- evladım şimdi

öncelikle şunu şöyliyeyim .

ah ateizm ah cümlesini ben kimseden almadım bu benim kendi yazım .

ben bu ah ateizm ah dememi sizler dilediğiniz yere çekmekde serbestsiniz o sizin kendi beyninizde nasıl yorumladığınıza bağlı .

sonra benim başka bir cümlem de *" *YERYÜZÜNDE YAŞAYAN NEKADAR HAYVAN TÜRÜ VAR İSE DİNSİZDİR *"

eğer ki hayvanların dini var ise ben yanılıyorum . bilim neder bu konuda ?

hayvanlar hangi dine mensup ?

eğer değillerse benim cümlelerimi gene kafanızdan dilediğiniz yere çekip negatif yorumlayabilirsiniz .

eğer ben deseydim ki " bütün dinsizler hayvandır" diye , ozaman beni ahmaklıkla ukalalıkla eleştirebilirdiniz .

bu cümleyi yazdıktan sonra bana cevap verecek olan arkadaşlar düşünüp öyle yazsınlar dedim ama düşünmeden gene yazıları aktarmışssınız ..

madem ah ateizm ah cümlesini sizler hakaret olarak sayıyorsunuz bu siteyi kapatın güzel kardeşlerim !!!

sizler hz muhammedi dinleri dilediğiniz gibi eleştirmeyi güzel beceriyorsunuz ama benim bir ah ateizm ah dememi aşağılayıcı olarak algılıyorsunuz ...

ah ah ... :D

Aspendos ;

Bu forumlarda insanların edebiyle yazmalarını, başkalarını kışkırtacak tavır ve davranışlardan
özenle kaçınmalarını istiyoruz. Buna uymayanlar olmuyor mu? Oluyor elbette, ben de onların icabına bakıyorum. Geldikleri çöplüğe geri dönmeleri için onları ikna ediyorum. Yazılarında
genel olarak rahatsızlık verecek şeyler göremiyor(dum). Şu tamamen sana ait olduğunu
beyanınla öğrendiğimiz ah ateizm ah ifadesi dışında. Ama boyundan büyük laflar etmeye
başlamışsın. Kapasiteni zorlama bence. Demek tüm hayvanlar dinsizdir, ateistler de dinsizdir
o halde.... Bir de cevap vermeden iyi düşünelim öyle mi ? Bune bilgiçlik ? Seni kendini aşmış
gördüm ??? Kendisi cam evde oturanlar başkalarının penceresine taş atmamalılar düsturundan
haberin yok galiba ? Şimdi sana cevap olarak birileri çıkıp inananlarla ilgili karşı çıkılması zor
argümanlarla sataşsalar seninle ilgili en küçük kaygı duymazdım, ama inançlı ve akılcı olan
forumdaşlarımız var onlar için üzülürüm.

Bu yazıyı uyarı olarak gör. Üstelik tekrarı olmayan bir uyarı.

kucles
21-01-2008, 01:57
aspendos demiş ki:

5 milyardan fazla insan allaha inanıyor ama buna nedersin demekki allah var !!!
*allah müslümanlar için :!: sen yine bundan 3.5 milyarı çık :lol:

hani o danimarkalı karikatür sahibi vardı ya hz muhammede hakaret eden .
evet vardı..?
ne tesadüfdür ki evi yanmış ve kendide içinde yanarak ölmüş !!
danimarka basını örtbas etmeye çalışssada orada yaşayan müslümanlar buna gözleri ile şahit olmuşlar .
gerçekten tesadüf.. evin yanışını izlerken çekirdek de çıtlatmışlar mı :roll:
* * * * * * zaten ayın ikiye bölündüğne de şahit olmuşlardı..

ateizmi kim ciddiye alıyor yeryüzünde ?
:?: bilmiyorum..

bütün bu 5 milyarın hz muhammedi cehenneme gönderme çabası sadece böyle medyatik ve hayal ürününden öte değildir güzel kardeşim .
*burda sana katılıyorum. allah ayetlerle muhammedi kayırdıkça bu bizim için hayalden öteye gidemez :lol:

bir kuranı kerim var ortada gücü yeten onun gibi bir eser yaratır ortaya koyar ve 1.5 milar insan da ona inanır .
birazcık okudum eser olmadığı kanısına vardım. oysa din derslerinde okuduğum arapça dualar din kitabında okuduğum sevgi şefkat yalanmış :cry: *1.5 milyarın bugüne kadar kılıç zoru ve baskılarla kazanılmasıyla övünmeye devam edebilirsin

bak incile 3 değişik versiyonu mevcut eski testament yeni testament ve bir tane daha var işte incil böyle değiştirildi .

ama kuranı kerimi değiştiremiyorlar neden ?
kim demiş değişmediğini bak enfal 65 66yı örnek vermişim az önce. bundan başka kağıda geçirmeden hatim edenler savaşlarda mefta olmuşlar.. hatta kutsal ayetleriniz yakılmış.. müslümanlar tarafından mızraklara geçirilerek yine müslümanlara karşı alçakça bir savaş malzemesi olmuş..

vartor
21-01-2008, 02:11
Daha kendi icinde celiskiye dusen, kuranin yazildigi 22.5 sene icinde bile fikir degistiren bir tanriya nasil guveniyorsunuz? Efendim sonradan gelen ayet, oncekiyle celisirse son olan dogruymus
Daha yazildigi zaman icinde bile karar degistiren bir allahin begenmedigi bir ayeti gegistirdigini gordugu halde, 1400 sene icinde karar degistirmiyecegini , ve ille de o gun soyledigi dogrudur ve degismez diye iddia ederken insan biraz dusunur yaw. Beyinler hakikaten muhurlu, ah iman ah....

deggial
21-01-2008, 02:25
denize düşen yılan sarılır misali hristiyanlarla yahudilere sarılanlar var tanrının ispatı için :lol: güya kalplerinde mühür de yok ama kuranın hristiyanlarla yahudileri müşrik saydığını anlamamışlar.

muhammed karikatürü çizen karikatürü "yakan" o allah; ki kendisi ol deyince oldurur güya. o karikatürleri çizerken alsaymış ya canını. anlaşılan amaç mesaj vermek ha?! yamuk yapanı yakarım :wink:

bu arada dinsiz olan hayvanlardan bazıları cennete gidecekmiş güya, oraya gitmek için çabalayanlara duyrulur :lol:

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=11233

dilaver
21-01-2008, 02:29
Şimdi meselenin özü dünyanın % 75 inin senin peygamberinle dalga geçtigidir aspendos. Onların tanrı inancının ise senin Allah inancınla ve senin dininle bir ilgisi yok. Dolayısıyla 1,5 milyar inasan argümanı evrensel ölçekte alındıgında senin mastürbasyonundan öte bir anlam ifade etmiyor. Demek ki Allah dinini yaymada başarılı olamamış.

* *Elbette kendi kendini kandırabilirsin bu senin seçiimin. Ama insanları hele hele buradaki insanları hiç kandıramazsın. Senin degişmedigini söyledigin *Kuranın yakıldıgına dair ve iki kere düzenlendigine dair yeteri kadar kanıt var herhalde. Ayrıca bu konu ile ilgili tartışmalarımız da kayıtlarda mevcut. Sen şu Osman zamanındaki Kuranın aslı nerededir belgeleriyle gösterirsen sevap kazanacaksın.

* * Gene ikna edici olması açısından şu senin peygamberinin yaşadıgı dönemde yazılmış bir tek yazılı kanıt gösterebilecekmisin. İslam alimleri şimdiye kadar bulamadılar belki sen bulabilirsin. O halde neye dayanarak bu safsataları iddia edebiliyorsun onu anlamıyorum.

* * *Haa bir de unutmadan ekleyeyim. Hayvanlıktan insanlıga geçişte insanoglu hep beynini özgürleştirerek insan haline geldi. Bugün hayvanlarla aramızı *ciddi bir biçimde açtıysak bunu beyindel faaliyetlerimize ve dogayı degiştirme çabalarımıza borçluyuz.

* * *Dünyadaki ateist sayısına gelirsek eger, net rakkam bilmiyorum ama orantıya vurursak şayet 1400 sene evvelki tanrıya inanma oranında çagımız fersah fersah ileridir. Oran olarak ateistlerin sayısı 1400 sene evveline göre çok daha fazladır.

* * saygılarımla

3.yol
21-01-2008, 06:56
Ben hayvanlari cok severim. Bir kopegim ve de bir kedim var. Evet, aspendos onlar da ateist.
Sivas'ta insanlari canli canli yakmazlar, o yuzden hayvanlari o tur insanlara tercih ederim, benim gozumde insanlari inanclari yuzunden olduren yobazlardan degerleri katbekat fazladir.

Umarim mesaji almissindir.

Saygilar,

3.yol
21-01-2008, 07:14
Ben sana sormusum "allah seni yaratti mi yaratmadi mi " diye. Babanin spermi ile annenin yumurtasinin birlesmesinden oldugunu yani yoktan var olmadigimi yazmisim . Sonra bana demissinki :

"ucuncuyol...hadi bakalım senle yolculuga baslayalım...babanın spermi deyip bıraktın işi...baba nerden geliyor? daha sonra sperm nerden geliyor? cevapla bakalım bu soruları...ben zincirin 1.halkasında kalırsam ateist olurum sizin gibi...siz zincirin 1.halkasında bogulup kalıyorsunuz..halbuki sorgulama bumudur...ne ulemasından bahsettigini anlamadım...ben size gayet acık bir soru yonlendiriyorum... " - Spartan-troy

Sonra Aydoe, bu klonlama isleminin oksijensiz ortamda tek hucreli canlilarin olusmasini anlatarak devam etmis ona da soyle cevap vermissin:

"pöffff aydoe....gittin 15 milyar yıl öncesine....gel beri gel....biz şimdiyi konusuyoruz..." - Spartan-troy

Yani bu takiyye yapmak degil de nedir ? isine gelince ya dur oncesine git, isine gelmeyince ya dur niye oncesine gidiyorsun simdiden konusuyoruz. Olmuyor boyle Spartan. Biraz daha malzeme toplayip gel , anlattiklarin itibar toplamiyor artik, ya da yanlis sitedesin buradakiler diger sitedekiler gibi kul yutmuyor boyle ucuz argumanlara itibar etmiyorlar.

BIr de benim argumanima sabret goreceksiniz diyorsun. Sana sahtekar demiyorum yanlis anlayip kizma ama , bu aynen sahtekarlarin alacaklilari oyalama taktikleri gibi olmus. "Bekle abi sabir et parani fazlasiyla verecegim" Yahu kardesim neden sabredeyim, neden inanayim sana, veya kutsal oldugu varsayilan ama degistirilmedigi bile ispat edilemeyen kitaba, yani Kuran'a. Bilmem kac kere yakip tekrar toplarlamislar. ve butun bu yakilma ve toplamalar Muhammed sag iken bile olmamis , o oldukten sonra. Eee nasil inanayim boyle bir kitaba. Hadi icerigi iyi olsa bari, *anlariz. Ama o da noksan. Insanoglunun eksiklerinin bir aynasi gibi. Simdi benim gibilerin, *bu kitaba ve soylediklerine iman etmesini mi bekliyorsunuz !!!

Saygida kusur eylediysem affola

spartan-troy
21-01-2008, 12:34
ucuncuyol bak yine agzını bozmaya basladın....sahtekarlık yapcak ne yaptım ispatlamanı istiyorum senden...bak sana anlatayım bana sahtekar yaftasını yapıstırdıgın olayı...klonlamadan bahsediyoruz değil mi guzel kardesim...ben kök hücre ile yapılan hücre geliştirilmesi olayından bahsediyorum...yani günümüzün olayı değil mi güzel kardeşim...aydoee napıyor...bir bak istersen mesajına....ilk atmosferden konuyla alakası olmayan olay getiriyor...bir bak yukarı istersen...

ne takiyyesinden bahsediyorsun...ya bilmeden yazıyorsun..yada sırf inat olsun diye millete sahtekar diyorsun...sen nesin peki ucuncuyol...cok mu dogrucusun...allamemesin sen ucuncuyol....nesiniz hepiniz...cok mu biliyorsunuz her şeyi...biz sahtekarız siz dogrusunuz boyle mi ucuncuyol...bak ne diyorum size....vazgecin artık bu salak salak durduk yerde insanları karalayan yaftalardan...vazgecin...kara cahil bir muslumanı belki ateist yapabilirsiniz...ama beni asla....o yuzden soylediklerime saygı duymaktan baska elinizden hiç bir şey gelmez ucuncuyol kardesim...maalesef kabullenmek zorundasın....turan dursun sitesinde spartan-troy un kelimelerini kabullenmek zorundasınız...cunku asla ve asla iman ettiğim şeylerden vazgecmem...o yüzden lutfen sahtekarlıktır,yalancılıktır gibi örnekleri lutfen istiram ediyorum bana karsı kullanmayın....oldu mu guzel arkadasım...tatlı dille her şey hallolur...sizi musluman yapma gibi bir derdim yok...paylasıyoruz surda tatlı tatlı...

ne kendini dusurucu kelimeler etme...ne de beni üzme...takiyyeymiş bilmem neymiş...ben bunların anlamlarını bile bilmiyorum...

diğer arkadaşların mesajlarına soyle bir goz gezdirdimde...matematiksel hesaplama yoluna gitmişler...sanki istatistik tutmuslar....musluman arkadaslarımda cevap yazmıs....yahu bosverin....cennete herkes girmiycek....cennet o kadar basit değil arkadaslar...isterse herkes ateist olsun....ne kazancaklar bosverin gitsin....herkes ölecek 60 yıl sonra....corap bile goturemeyecekler...sallayın gitsin ateistleri aspendos ...bosver yaa....ölmeyeceklerini zannediyorlar...

aydoe
21-01-2008, 13:59
Sayın Spartan
Bu 60 yılı nerden çıkardın,kimin ne zaman öleceği belli olmaz.
60 yıl sonra dünyanın sonumu geliyor?
Ben 60 sene *daha yaşamak istemem. :lol:
Selamlar

spartan-troy
21-01-2008, 14:36
yaws aydoe...Allah sana gani gani ömür versin...yani benim dediim o manaya mı geliyor...
ortalama olarak insan ömründen bahsediyorum...

vartor
21-01-2008, 18:26
vazgecin artık bu salak salak durduk yerde insanları karalayan yaftalardan...
.kara cahil bir muslumanı belki ateist yapabilirsiniz...ama beni asla.
cunku asla ve asla iman ettiğim şeylerden vazgecmem
...bosver yaa....ölmeyeceklerini zannediyorlar...

* *Yukardaki ifadeler son yazindan; Her satir bir yerde seni tanimliyor. Hicbir ateist olumsuzluge sizin gibi inanmaz; olecegini bilir. Bunu da doganin normal kanunu olarak gorur ve kabullenir.asla ve asla iman ettiğim şeylerden vazgecmem Bu cumlen hele acikca "bana ne derseniz deyin hicbir argumaniniza katilmam, bastan kararliyim, fikrim degismez" demek degil mi? Sana bir haberim var spartan-troy; Degisime kendini uyduramayanlar oluler ve salaklardir bu dunyada, olulere yapacak bir sey yok ama salaklari uyuduklari uykudan uyandirmayi vazife aldik biz de kendi tanrimizdan.

spartan-troy
21-01-2008, 19:35
sevgili vartor....ölümden sonraki inanış değişimi senin gözünde yok olmaktır...ama net bir bilgi değil...iye senin verdiğin değişime inanayım....benim verdiğim değişim ise; ölümden sonrası icin bir hayat biçmektir...buda kurana gore nettir...ama sana gore değil...yani sana inancam,değişcem oyle mi....ben sabit fikirlimiyim sence....sen değil misin vartor...ben sabitim sen değişkensin oyle mi....tam tersi olsa ne yazar ki....ne değişir yani....ben inanclarımdan taviz vermem...senin hiç sabitin yok mu hayatında...dusun *istersen bir....hz.muhammede etmediginiz laf yok...ama ataturke laf kondurmuyorsunuz...bu sabitlik degil mi...(haa anlasılmasın ki ben ataturk dusmanıyım...asla degil..bir örnek sadece)

nedir değişkenlik...ateist olmak mı? *ayy eksik kalsın oyle degiskenlik...benim kitabımda ki ayetler sabittir ve daha gerçekleşmiş bir bilgi değildir...cunku daha ölmedim...niye sizin gibi sabırsız olayım ki ben...daha önümde çalışcak çok kavram var....benim kitabımdaki sabitler daha henuz gerçekleşmedi...gerçekleşirse değişim o zaman başlayacak....ben sabırsız değilim...ben Allaha guveniyorum ve elbet bir gun herkesi kıyamet sahrasında toplayacaktır...siz buna inanmayın...ee inanmayın kardes bana ne...zorla bir şeyi kabul ettirmiyoruz...

herkes öldügünle kalmayacak....oo filistinde ölen çoçukların hesabını kim görcek...mehmetcigin hesabını kim görcek....bankayı hortumlayanlar,kol gezerken..aç insanlara darbe vuruluyor bu ulkede...her şeyin bir hesabı olacak...

işte diyorum guzel kardesim vartor...değişim gercek olana inanmaktır... benim gercegim...Allahın kitabı ve elçileri...anlatabildim mi...ve değişimimde budur....kurandaki ayetleri her gun okuyarak kendimden pay biçiyorum ve her gun yeni bir şeyler öğreniyorum....işte değişim budur...açıp bilim kitaplarını okumak değişimdir...tarih okumak bir değişimdir...dersler cıkarmak bir değişimdir...yoksa ateist olup...evren yaratıcısızdır...bu koskoca evren tesadufen bok yere yaratılmıstır demek degisim degildir...cunku alt yapısı olmayan cumleler bunlar...bu cumlelere sizlerde inanmazsınız...

vartor...benim degişimim...davama kaypaklık yapmamaktır...işte insanın sahsiyeti de budur...sende ateist kal...elbet bir gun dogrular cıkar ortaya

taha suresi 135;

de ki; dogru yolda olanların kimler oldugunu herkes yakında bilecek...siz şimdi bekleyin cunku onlarda bekliyorlar

saygılar

kucles
21-01-2008, 22:47
spartan troy atatürke laf kondurmam..
çünkü o olmasaydı muhammedin saçmaladığı dinin halefi olan osmanlının çöküşünden sonra belki ben, sen olmayabilirdik. belki de olabilirdik ama bi manda devletinde yaşıyor olurduk en iyi ihtimalle. o zaman da sen hristiyan olurdun büyük ihtimalle :lol: açıkça kimliğin tarihin yok olurdu.. daha da kötüsü burda klavyemenin tuşlarına basarken elimde bir keleş tutuyor da olabilirdim aynı ırakta afganistanda gazzedekiler gibi.. peki niye..? hepsi muhammedin yüzünden ve onun peşinden gidenler yüzünden.. kafanızı kaldırın at gözlüklerinizi çıkarın.. asırlardır din için savaşıyorsunuz hem de birbirinizle.. hiç bir zaman istikrarı yakalayamadınız ve yakalayamayacaksınız..
sonuçta safsatalarıyla bizi uçurumun kenarına getiren muhammedi, bizi bu uçurumdan çeviren atamızla aynı kefeye koyamam. biri ak biri kara!

3.yol
21-01-2008, 23:00
Ben ne demisim ?

"Sana sahtekar demiyorum yanlis anlayip kizma ama , bu aynen sahtekarlarin alacaklilari oyalama taktikleri gibi olmus." - Ucuncuyol

Sen ne demissin ?

"ucuncuyol bak yine agzını bozmaya basladın....sahtekarlık yapcak ne yaptım ispatlamanı istiyorum senden...bak sana anlatayım bana sahtekar yaftasını yapıstırdıgın olayı..." - Spartan-troy

Ya okuman gercekten de kit ya da agresif davranip tartismalarda uste cikmaya calisiyorsun.
Bu tur davranislari cok gordum ben.

Takiyye yapmak : oldugundan baska gorunmek / gostermek.

Spartan esas agzini ve uslubunu bozan sensin. Anlasildi seninle tartisilamayacak. Her sozden nem kapiyorsun iki mesajda bir sana cumlelerimin anlamini aciklamaktan biktim. Anlamak istemiyorsan senin bilecegin is.
Hayirli isler sana....

sefa
21-01-2008, 23:29
Ya şu anda birisi hiç bir şey kendi kendine olmuyor her şey için bir yaratıcı gerekiyorken bu allahın nasıl doğmayıp,i yaratılmayıp nasıl nereden ortaya çıktığını eğer o kendi kendine böyle bir yerden ortaya çıkar :roll: ken evrenin niye ona ihtiyacı olduğunu anlatırsa hemen şehadet getirip müslüman olacağım. Kim bu sevaba girip beni hurilere kavuşturursa allah ona iki kat huri versin

spartan-troy
21-01-2008, 23:36
armut piş agzıma düş sefa kardeş...

DUSUNEN TOPLUMLAR İCİN NİCE İBRETLER VARDIR... (KK)

ucuncuyol benim yaptıgım bir şey yok...
bak ne yazmıssın

"Sana sahtekar demiyorum yanlis anlayip kizma ama , bu aynen sahtekarlarin alacaklilari oyalama taktikleri gibi olmus." - Ucuncuyol

bu aynen diyor ucuncuyol....sahtekarların diye devam ediyor...bu aynen kelimesi benim eylemime soylenmis bir yan cumledir....istersen daha fazla kırmayalım birbirimizi...

sefa
21-01-2008, 23:40
Senin görevin tebliğ değilmi. Bu senin üzerine farz değilmi. İşte sana büyük sevap işlemek için fırsat. Ciddi söylüyorum bu soru ilk aklıma gelen soruydu ve cehenneme gitme korkusyla hemen aklımdan uzaklaştırmıştım, (sende aynı duyguyu arasıra yaşıyormusun) *hala cevabını bulamadım cehenneme gidersem diye çok korkuyorum. *:cry:

spartan-troy
21-01-2008, 23:52
eyvallah tabi ki...

gasiye suresi 21: *şimdi sen sadece öğütçüsün,onların üzerinde vekil degil.

o zaman kafandaki sorulara soru sormakla başlayalım sefa kardeş...

bilimde nokta nedir sefa?

sefa
21-01-2008, 23:55
Nihai, kesin bilgidir. Deneyle ispatlanmış gerçektir.

spartan-troy
22-01-2008, 00:00
nedir cevabı...acıklama istemiyorum..net cevabı nedir?

nokta matematikte nasıl bir tanımlamayla nokta oldugunu ispatlar.

sefa
22-01-2008, 00:08
Senin için biraz araştırdım "Matematikte "noktanın" tanımı nedir?

Matematikte her kavramı tanımlamak mümkün değildir. Kavram üzerine açıklamalar yapabilirsiniz ama bu ifadelerin tanım olabilmesi için o kavramı tam olarak ifade etmesi, akıllarda soru bırakmaması gerekir. Öklid Geometrisinde nokta tanımsızdır çünkü tanımlamaya çalışıldığında birtakım problemler çıkar. Örneğin Öklid “nokta, hiç bir parçası olmayandır” şeklinde bir tanım yapmıştır. Açıkça görüldüğü gibi bu tanım da açıklamalar gerektirmektedir çünkü net olarak anlaşılmamaktadır. Örneğin “hiç bir parçası olmamak ne demektir” gibi bir soru sorulabilir. Bu tür sorulara yapılan açıklamalar da yeterli olmayıp yenilerini yapmak gerekecek bu böyle gidecektir. Bu nedenle matematikçiler bazı kavramların tanımsız olarak kalmasını uygun görmüşlerdir. "

aydoe
22-01-2008, 00:12
nokta
*.
zaman ve mekan içinde vardır

spartan-troy
22-01-2008, 00:12
ama tanımlı sonucta...... *dusunebildigin en kucuk izdir nokta....dusunebildigin bak....dusundugun nokta...gercek nokta olmayabilir...enteresan iste...ama oyle....git bakalım sonsuz kucuge dogru beyninle...ne kadar gidebilceksin...

sefa
22-01-2008, 00:16
Kardeşim ben en son noktaya gideceksem senin allahın daha ilk sırada ben senin allahını yaratan tanrıya tapmaya karar verdim daha gerisine de gitmiyorum. bu kadar gitmek istiyorum. Sen ne kadar gidebiliyorsun.

spartan-troy
22-01-2008, 00:17
false response ....bizim inancımızda sonsuz gucun kavramını beyinle tasarlayamazsın....işte dusunulemeyen yer Allah tır....bizim inancımız bu...

sefa
22-01-2008, 00:22
Bunun benim sorumla ne alaksı var. sorumu tekrar oku ve anlamaya çalış. Çok basit bir soru sordum. Tnarı nedir diye birşey sorduğumu hatırlamıyorum.

spartan-troy
22-01-2008, 00:24
ikinci bir soru su....gerçek güç nedir?
nokta varsayılan en minimal güçtür....peki en maximal gucu kafanda tasarla bakalım...nereye kadar gideceksin...ben sana dur derim...

sefa
22-01-2008, 00:26
Ben soruma cevap istiyorum sorularını ve bu arada benim sorumu da cevaplarsan seviniri.

spartan-troy
22-01-2008, 00:29
sefa dusunemiyor musun kardesim...senin sorun Allah nasıl bir guce sahiptir...ondan daha buyuk guc yok mu...degil mi? *dolaylıda olsa bu soruyu sormussun iste...ben de sana diyorum....hiç dusunme...tasarlayamazsın diyorum...o yuzden sadece inanmak zorundasın...cunku dunya gozu perdelidir...frekans boyutunda cok fazla şiddetli algıları reseptorlerden geciremez....cunku senin varolusun ve gozunun ve beyninin yapısı bu...

sefa
22-01-2008, 00:35
yahu seni muhatap alanda hata. ben sana dolaylı bir soru sormadım doğrudan bir soru sordum allahının yarattığı aklınla onu tasarlayamıyorsan sana muallak allahınla iyi geceler. yine müslüman olamadım.

aydoe
22-01-2008, 00:37
İman etmek,sorgulamadan,düşünmeden inanmak,kul olmak

Bırakın Allah'ın kulunu fazla sıkıştırmayın,üstüne gitmeyin
Kendi kabul ediyor zaten bakın ne diyor;

''hiç dusunme...tasarlayamazsın diyorum...o yuzden sadece inanmak zorundasın...''Spartan

düşünmeden inanacaksın,sonra ona olan sevgin ve inancın doğrultusunda düşünebilirsin,

ister inan ister inanma karşılığı cennet,cehennem,ölüm var madem yemeli badem :lol: *:lol:
Selam ve dua ile

spartan-troy
22-01-2008, 00:38
her şey o kadar basit olsaydı.....hiç kimse yaşamazdı...
beni niye muhatap alıyorsun zaten....set cekmediler mi beynize sizin...:)

kardeş gece yatınca dusun bunları...aklındaki sorulara cevap bulursun
kendi aklının sınırlarını zorla bakalım...insanlıgından ne kadar odun veriyorsun...

vgm.1
22-01-2008, 00:38
Sevgili spartan;
* * * *Siz bilmediğime ve düşünemediğime inanıyorum diyorsunuz, insan bilmediğine ve düşünemediğine inanmaz, inanamaz ancak kendinizi kandırırsınız, sizin bunu yürekten ifade etmenizin de anlamı yoktur, kendiniz için bile, şüphe içinizi kemirmektedir yoksa saatlerce bu sitede ateistlerle, deistlerle niye akıl yarıştırasınız onları kazanmak için mi, tabi ki hayır, bildiklerinizin ve inançlarınızın sağlamasını yapmak için.

* * * *Ama bu sağlama için ucuz yollar seçmektesiniz, hiç bir sorulana cevap vermiyorsunuz, soruları soru ile karşılıyorsunuz. Her verilen yanıta karşı çıkmak için karşı çıkıyorsunuz, genellikle yanıtlarınız ve karşı çıkışlarınızın konuyla ilgisi yok. Türkiye'nin hali başlığında da aynısını yaptınız, tartışmaya dahil olduktan sonra konu ilgisiz yerlere gitti.

* * * İleri sürdüğünüz tezlerle ilgili hiç bir kanıt getiremiyorsunuz, hep karşınızdakilerin yalan söylediğini ileri sürüyor ama kendiniz bir kanıt dahi getiremiyorsunuz. Kanıtsız ispatsız tartışma olmaz olmamalı da. Dediydin, demediydin noktası herkesin sinirlerini bozar.

spartan-troy
22-01-2008, 00:40
aydoe sunu demissin

man etmek,sorgulamadan,düşünmeden inanmak,kul olmak

guneşin tesadufen kendiliginden olustuguna inanmak sorgulamaksa...bende tam tersini yaratıcısı olduguna inanarak sorgulama yapmıs oluyorum...

al sana iman ettim iste...sorguladım...cunku sende sorguladın tersi yonunde...
hangisi daha mantıklı...dusun bakalım...

iman etmek o kadar basit mi zannediyorsunuz siz
hayır milyarlarca kez hayır...

spartan-troy
22-01-2008, 00:41
peker bak size diyorum noktaya da inanma o zaman....
noktanın tanımı yok cunku....ama bilimde sabit var...ama gercek noktayı kimse cizemez...sen bile

iste iman budur...bu kadar basit iste...

vgm.1
22-01-2008, 00:43
False response alıyorsanız da, bu wrong querry dir. Yani sizin false nız.

sefa
22-01-2008, 00:44
Ben de senin yaratıcının bir yaratıcısı olduğuna inandım iman ettim.

vgm.1
22-01-2008, 00:49
Bakın noktanın tanımı matematikte 3d de (x,y,z) cinsinden ifadesidir. Doğru da (x1,y1,z1) ile (x2,y2,z2) arasıdır. Matematik bir dil ve bir soyutlamadır. Matematik fiziki evrenin soyutta ifadesidir. Noktanın tanımıda budur. Başka?

aydoe
22-01-2008, 00:50
''guneşin tesadufen kendiliginden olustuguna inanmak sorgulamaksa...bende tam tersini yaratıcısı olduguna inanarak sorgulama yapmıs oluyorum''

Ben güneşin tesadüfen kendiliğinden oluştuğuna inanmıyorum ki

Sen yaratıcıyı mı sorguluyorsun?

Sevgiler

spartan-troy
22-01-2008, 00:51
o da sizin false niz...diyorum yaa...bu sabaha kadar surer gider...ne siz tatmin olursunuz ne de ben...
sefa git kardes bana ne neye inanırsan inan...bana tecavuz etmede....yolunuz kestirmeden acık olsun...

olay bu yaa...niye kavga ediyim sizle

spartan-troy
22-01-2008, 00:51
aydoe hah o yaratıcı benim Allahım iste....ohhh beee...

sefa
22-01-2008, 01:07
Bu yaratıcı senin allahının güneşi nasıl yarattı ona ol dedi oda oldu mu? Yoksa bir kaç saat uğraştı mı. Yeri göğü ve içindekileri 6 günde yarattı ise tabi bu da ayrı mesele. birkaç saat ayırmıştır diye tahmin ediyorum.

spartan-troy
22-01-2008, 01:09
yaww sefa...nasıl dusunuyorsan dusunmende ozgursun...6 gun meselesini getirmede karsıma

www.troyya-islam.blogspot.com

bakıver burdan...gerisi beni ilgilendirmez...cumadan beri hatta bak 700 mesajdır bunu anlatıyorum sitede...
herkes bir gun ö l *e c *e kkkkkkkkkkkkkk.....

kuranın kisi dogru mu yanlıs mı gorursunuz o zaman....
ayy ne kadar zor meseleleri sorun ediyorsunuz yaa...sanki ben hesapcıymısım gibi.

vgm.1
22-01-2008, 01:13
Sevgili spartan;
Gel biraz object oriented takılalım. Top-down analysis yapalım, algoritma yazalım.
Main Subject : tanrı insanı yarattı.
subroutinler :
Nezaman;
querry1: nezaman {veri tabanı yetersiz, kuranda bununla ilgili veri yok}
return; end.

Neydenyarattı;
querry2: Neydenyarattı; {burda alaktan mı, sudan mı, kilden mi, hiç den mi}

case alak, su, kil, hiç {Burası interrupt istiyor, kuran bizim sistem analistimizin programı ordaki * *
* * * * * * * * * * * * * * * * kodlara uyacağız ama hangisine}
return; end.

Neyiyarattı;
case homohabilis, homoerectus, homosapiens, homosapiens sapiens {veri tabanı yetersiz, kuranda *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * bununla ilgili veri yok}

return; end.

Bununla ilgili bir algoritma yazabilirmisin, hayır, öyleyse bana ne bana ne ben inanıyorumdan başka söyleyecek neyiniz var. Bu bize yetmez, sizede yetmemeli.

Nasreddin hoca ayağını toprağa basmış, burası dünyanın merkezidir demiş. Hadi canım atıyorsun demişler, inanmıyorsanız ölçün demiş. Sizin yaptığınız da bu, kuran da yazılanlar doğrudur diyorsanız kanıtlamak size düşer, hele hele türlü yazanların yanlışlığı kanıtlanıyorsa.
devam edelim mi?

spartan-troy
22-01-2008, 01:16
$sorgu=mysql_query("select*from ahiret *where kurandogrulandi='$_POST['true']'");

$line=mysql_num_rows($sorgu);

if($line==0) {

echo 'bu bilgi yalnis';

}

else {

echo 'bilgi dogru';

}

output:// else return...

:) :) :) :) *buyuk ihtimal yazdıklarımı forum strip_tags yapcak

:D

sefa
22-01-2008, 01:18
Benim inancım belli, eğer sende kısa bir süre içindeki cehennem korkusunu bir kenara bırakıp düşünürsen ve vicdanı olan *bir insansan insanlıkla bağdaşmayan bir dinden kurtulacaksın ve seninle aynı noktada buluşacağız.

spartan-troy
22-01-2008, 01:20
aman efem estagfurullah....dinin sacma oldugunu ölüpte gelmiş gibi konusuyorsun
eheee..

$sefa="yanlis";

if($sefa=="true") {

ofsayttttttttttttt

}

sefa
22-01-2008, 01:22
Farzet kafayı yeseydim ve cebrail isimli bir melek gelip bana islam dinini vahyetseydi, bir ata binip göğe yükselip cenneti, cehennemi gözümle görseydim bu dindeki şiddeti ve insanlık suçlarını benim vicdanım kaldırmayacağı için asla müslüman olmazdım.

vgm.1
22-01-2008, 01:22
Ahiret gibi veri tabanın varsa niye bize söylemiyorsun, söylede download edelim. :)

spartan-troy
22-01-2008, 01:26
yok peker burda mysql baglantısını vermedim...kıytırık sorgu kodu...ahiret tablo ismi...
yakında siteme atarım...download edersiniz...zati moralim bozuk..bir şey de yazamadım siteme...okurlarım ac kaldılar :) *(ıykkkkk) *

sefa...ne diyorsun anlamıyorum...deli muhamelesine niye giriyorsun
akıllı ol yaa bosver...

vartor
22-01-2008, 07:31
Sevgili spartan-troy,
Bir baslangic varsa eger, ve o guce tanri diyorsan, bunun senin dininin allahiyla ilgisi olamiyacagini, her ne kadar iman aleviyle yansan bile, mantigin bilir. Belki de seni buralara takilmanin sebebi de suuraltindaki bilincinin bu gercegi bilmesidir.
*Bir baslangic noktasina, baslangic nasil nokta olabiliyorsa, tanri demenle bizlerin fizik gucleri dememiz arasindaki farktir butun ayrilik. Seninki iradeli olarak kainati yaratirken, bizimki kaotik, amacsiz, iradesiz bir guc.
*Inanc ve imani, adi ustunde nesnenin gercek olmasi muhim olmadan sadece icinde yasadigin toplum ve ailenin sana kabul ettirmesi *yeterli olmakta; degisik toplumlarin degisik dinleri benimsemesinin ve kendilerininkinin en dogrusu olduguna iman etmesinin esas nedeni budur. Bunu inkar etmeyecek kadar insanlari tanidigini zannediyorum. Ayni neden bende soru isareti yaratirken, senin benim bildigim en dogrusudur diye dayatman, baskalarina "gittin mi, gordun mu? nereden biliyorsun? gibi sorulari sorarken kendine sormaman aramizdaki en buyuk farktir. Birimiz etrafimiza bakip acaba yanlis olabilir mi diye sorarken, digeri ben biliyorum, bana yeter diyebiliyor.
Kendine sorman gereken belki de en onemli soru, :ben hristiyan, musevi, budist, hindu bir aile ve toplumda yetissem, onlarin ogretisini, dogmalarina inandirilarak buyuseydim, muslumanligi arar bulur muydum olmalidir. Tabi buna cevap verebilmen imkansiz, cunku sen o toplumlarin yetistirdigi biri degilsin, ama sana onlarin da, en az senin kadar kendi dinlerinden emin olduguna seninkisiyle icten alay ettiklerine, "bu dine nasil bir insan inanabilir?" diyeceklerine temin ederim.

tardu
22-01-2008, 13:09
lütfen turan dursunun makalesi ve ona cevap olarak yazılan makale hakkındaki düşüncelerimizi yazalım:

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=18

frodo
22-01-2008, 13:18
"Bir ayeti ele almış, içinde geçen bir kavramı kasten yanlış yorumlamış, dahası bu konuyu açıklayan, tefsir eden diğer Kuran ayetlerini kasten görmezlikten gelerek basit bir çarpıtma yapmıştır."

Netcevap'ın mantığından (çarpıtma ve ya iftira mı deseydim?) ilk gözüme çarpan yer.

Oysa T.Dursun ilgili konuda farklı ayetlerin de var olduğunu açık yüreklilikle söyler:

"Ayetler çok açık. "Kur'an"la yapılan "uyarı"ların, "korkutma"ların, "Mekke" (Ümmü'l-Kura) ve "çevresi"ne yönelik olduğu, En'am suresinin 92., Şura suresinin 7. ayetinde, kuşkuya yer bırakmayacak bir açıklıkla anlatıyor. Evet, Kur'an'ın "muhatab"ı, "Mekke ve çevresi"dir yalnızca. Bugün kendilerini müslüman sayan öteki toplumlarda hiçbirisinin, bu kapsamda yeri yoktur. Knou, bu denli açık. Muhammed'in "tüm insanların peygamberi", Kur'an'ın da "tüm insanlara yönelik" olduğunun anlatıldığı ayetler de var. Kur'an'daki nice çelişkilerden biridir bu.

Kasten görmeyerek çarpıtan kim sence ?

Hala bıkmadınız değil mi ? Yalandan, tahrifattan, işine geldiği gibi yorumdan ? Ne zaman "akledeceksiniz" ?

tardu
22-01-2008, 13:24
sevgili frodo güzel bir noktaya değinmişsin.
bu noktada yaptığım araştırmayı sizlerle paylaşacam.

indeni
22-01-2008, 13:35
Yanit verme geregi duyan taraf,bunu "cevap vermeye dahi gereksiz buluyorum" *dedimi bilinki,on yargilidir,koseye slklsmismis,altta kalmanin ezikligidir.Aslinda "cevap vermeye degmez" tarzindan yaklasim,bir cevaptir. Bilinki yanitsiz yerler onun cok ugrasmasina didik didk etmesine karsin yanit bulamayarak olumlu hale getirmistir. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Din bu iste,stukocu,duragan, cocuklarin bile yanitlarinda tatmin edemez,suallere,ya cevap verme geregi duymaz,ya gunahtir,yada insanoglunun akli almaz der.Dusunmkte cesareti olmayanlari,sorgulamayanlari,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlari kolaylikla etkiler.

ziggurat
22-01-2008, 14:56
Aspendos ,sen bir taraflarini yirtarak Muhammed i ve Islami ne kadar savunursan savun,Müslümana müslüman probagandasi yaparsan yap, bati insani müslümanligin sacma kafa yapilari ile alay ediyorlar.Bu sacmaliklarin ilkel arap kafa yapilarina ait oldugunu,Türklerin Laik ve demokrat oldugunu buralarda anlatmaktan dillerimizde tüy bitti. Dün bana bir Alman Nuh tufaninda yapilan gemide dinazor da var miydi diye soruyor.Adamlar bunlarin masal oldugunu biliyor.Ama sen gercek saniyorsun.Sorun burada.4,5 milyar yillik dünyayi 6 günde yarattiriyor Kuranin tanrisi.6 günü insanlara yutturmak icin kivirdikca kiviriyorsunuz ama nafile...

spartan-troy
22-01-2008, 15:23
vartor hiç anlamamıssın ki sen beni...baslangıc nokta değildir....noktanın tanımından bahsettim ben...
bir diğer husus....gittin mi gordun mu kadar en dogru bir soru olamaz vartor....işte siz bu soruyu sormuyorsunuz kendinize...ben size diyorum o gün gerçekleşecek...hadi buyur yalanla...yalanlayamazsın...o halde benim soyledigim sozun dogru olma ihtimali her zaman var...ahanda buyrun....yalanlayın...kimse hiç bir şey getiremez....benim elimde koz var...ölüceksiniz diyorum...sizin elinizde ki koz da....yok olmak....hadi buyrun ölüme kadar bekleyin şimdi...hangisi dogru hangisi palavra ortaya cıkar...siz şimdi eglenmenize bakın

bak imzamda ne diyor ayet...

spartan-troy
22-01-2008, 15:25
bati insani müslümanligin sacma kafa yapilari ile alay ediyorlar.

batı insanı senin namusuna goz dikiyor...sehitlerini alaya alıyor...ataturkune kufrediyor
kulturune kufrediyor...sende mal gibi bunları ornek veriyorsun....topragına goz dikeni gelmis burda ornek veriyorsun....

bırakın bu dalavareleri...bırakın da ....deger ve kultur bilin biraz..

22-01-2008, 17:24
onlari birak yesinler,icsinler,zevk alsinlar.arzu onlari oyalasin ilerde bileceklerdir.(hicr-3).
kusura bakma troy *da *bu tanim sizin seyhlerinize daha cok uyuyor,
thunderpoint un köse kapmaca bölümünün ilk sayfasinda mine kirikkanadin makalesi var,helal zina diye,,bi oku.
* * selamlar

vartor
22-01-2008, 17:33
Haklisin spartan, kultur almak gerek ama batidan degil, o pis araplardan almali ki senin gibiler icinde oldugu batakligi cennet sansinlar.
* * * * Surada muhattap olup adam gibi anlatmaga calistigimiz noktalarin hicbirine dogru durust bir cevap yazmaktan kacinarak, tipik beyni muhurlulerden oldugunu devamli ilan etmekten baska ne yaptin?
kendini kandirmakta usta oldugun anlasiliyor.
* * * * *"Halep ordaysa arsin burada" diye bir soz vardir, hic degilse iki dunyayi mukayese ederken etrafini bir gorebilsen. Insan haklari, fikir ozgurlugu, bireysel ozgurluk, kiyafet ozgurlugu nerede gecerli? Londra'da bile kara carsaflilara, turbanlilara musamaha gosterenleri bile elestirirken, Arabistan sicaginda sortla sokaklarda dolasabilemiyeceklerini, hapis ve dayakla mudahale edilecegini de bal gibi biliyorsun. Senin inancin kapanmaksa onunki degil, var mi boyle bir saygi cogu musluman ulkelerinde? * * * * *
* * * *Eger topluma uymaksa terbiyenin geregi, sen de avrupaya gittiginde cikarmalisin carsafi, turbani. Tek taraf dusunce beyninize islenmis. Simarik cocuklar gibi isterimden baska birsey bilmezsiniz. Bizim dinimiz soyle, bizimkini allah indirdi gibi de sacmadan da ote, aptalca bir gurur icindesiniz. Sanki karsinizdaki dinini pazardan satin almis gibi asagilar hatta kafirlikle suclarsiniz.
* Insan olmanin yolu empatiden gecer, kendine yapilmasini istemedigini *baskasina yapmamalisin ama sizin empatiniz ummetinizi asamaz, orada kalir, cunku inanciniz ancak sizin gibileri adamdan sayarken, kitabiyla, allahiyla digerlerini assagilar.
* Son sozum once insan oldugunu herseyden once, hatta allahindan da once hatirlayabilirsen o zaman belki dunya sulha kavusabilir.....

aspendos
22-01-2008, 18:22
Aspendos ,sen bir taraflarini yirtarak Muhammed i ve Islami ne kadar savunursan savun,Müslümana müslüman probagandasi yaparsan yap, bati insani müslümanligin sacma kafa yapilari ile alay ediyorlar.Bu sacmaliklarin ilkel arap kafa yapilarina ait oldugunu,Türklerin Laik ve demokrat oldugunu buralarda anlatmaktan dillerimizde tüy bitti. Dün bana bir Alman Nuh tufaninda yapilan gemide dinazor da var miydi diye soruyor.Adamlar bunlarin masal oldugunu biliyor.Ama sen gercek saniyorsun.Sorun burada.4,5 milyar yillik dünyayi 6 günde yarattiriyor Kuranin tanrisi.6 günü insanlara yutturmak icin kivirdikca kiviriyorsunuz ama nafile...

arkadaşlar herkez birşeyler yazıyor yaza dursun herkez haklı ama kimse alacaklı değil herneyse .

zigurrat kardeş .

öncelikle ben arab değil türküm .

sen nekadar yırtınırsan yırtın 1.5 milyar müslüman ateistleri tınlamaz .senin turan dursunun saçmalıklarını biryerine takmaz nasıl ki sizler kuranı takmadığınız gibi .

o almanın nuh tufanında dinozor da var mı demesinde ona cavp verirdim raptorlar var idi .

ama dinozorların yaşadığı tarih ile nuh tufanının geçtiği zamanı bir araştırsın .

zaten almanın kafası biradan başka bir işe yaramaz .

burdaki ateistler ise alkol kullanarak buralara normal sakin kafa ile yazamıyorlar alkolik olmuş kafaları sadece aly ve dalgaya çalışıyor .

dileyen dilediğini yapsın veya inansın .

seni yaratanı sen o kısa devreli aklınla ne kadar kavrıyabilirsinki .

frekans ayarları bozuk onarmadan bu iş olmaz .

anlıyamzssın .

anlar gibi sanarsın kendini ama nafile anlıyamazssın.

kucles
22-01-2008, 18:50
"zaten almanın kafası biradan başka bir işe yaramaz " *:lol: işte buna gülerim. laf salatası yapmayın lütfen.. adamların herşeyi kalite ya..

aspendos
22-01-2008, 18:57
"zaten almanın kafası biradan başka bir işe yaramaz " *:lol: işte buna gülerim. laf salatası yapmayın lütfen.. adamların herşeyi kalite ya..

almanların kafası mı kalite ?

:D *:D *:D *:D *:D

15 sene kaldım şu an 20 senedir de turizmdeyim ama en kalitesiz müşteri de alman müşteri *:D *:D

geç bunları bana almanları anlatma ..

kucles
22-01-2008, 19:12

:D *:D *:D *:D *:D

15 sene kaldım şu an 20 senedir de turizmdeyim ama en kalitesiz müşteri de alman müşteri *:D *:D

niye kalitesiz oluyor? sömürüp para kazanamadın diye mi :D *aferin almanlara tutumlu insanlar işte! neye ne kadar para vereceklerini biliyorlar.. kalite har vurup harman savurmakla ispatlanmaz.. *
konuyu daha fazla dallandırıp saptırmak istemiyorum.. esenlikler..

aspendos
22-01-2008, 19:24

:D *:D *:D *

niye kalitesiz oluyor? sömürüp para kazanamadın diye mi :D *aferin almanlara tutumlu insanlar işte! neye ne kadar para vereceklerini biliyorlar.. kalite har vurup harman savurmakla ispatlanmaz.. *

dostum sömürmek kelimesi ateistlere yakışır yıllarca faşizm altında sömüre sömüre dünya bir hallere düştü .

kalitesis demek istediğim zaten kalitesiz düşüncedir . herşeyi onlar bilir herşeyin en güzeli onlarda türkleri akıllarınca keriz yerine koyarlar akıllarınca dünyada onlardan daha bir üstün toplum yok .

bırak bana almanları anlatma dostum . :D *:

neden yeryüzünde almanları kimse sevmez bir araştır ..

ister naziden hitlerden başla ister biradan başla *:D

konu dağılmadan bu cümleler ile kısa kesiyorum ..

kucles
22-01-2008, 21:54

:D *:D *:D *

dostum sömürmek kelimesi ateistlere yakışır yıllarca faşizm altında sömüre sömüre dünya bir hallere düştü .

kalitesis demek istediğim zaten kalitesiz düşüncedir . herşeyi onlar bilir herşeyin en güzeli onlarda türkleri akıllarınca keriz yerine koyarlar akıllarınca dünyada onlardan daha bir üstün toplum yok .

bırak bana almanları anlatma dostum . :D *:

neden yeryüzünde almanları kimse sevmez bir araştır ..

ister naziden hitlerden başla ister biradan başla *:D

konu dağılmadan bu cümleler ile kısa kesiyorum ..

aspendos kardeş öncelikle şunu belirteyim: yaklaşık 1 sene önce müslümandım ama ne müslüman.. kuranı elime alıp okumamıştım ama daha öncede belirttiğim gibi din derslerinde hep adalet sevgi şefkat insanlık dersleri peygamberin evliyaların hayatlarını hikayeleştirilerek bizlere aşılanmıştı. duaları çok iyi ezberlerdim (anlamlarını bilmiyordum ama) hatta sıranın üzerinde bütün sınıfa namaz kıldırdığım olmuştu.. neyse işte geçen sene kuranı türkçe okuyup anlamak istedim.. sonra bu siteyi buldum.. önce dindar sandım sonra ana sayfada muhammedin "cinsel" hayatı diye bi yazı görünce şok oldum.. okudum biraz sonra "tövbe" dedim kapattım. ter bastı, kızardım.. sonra merakımın önüne geçemedim tekrar açtım hızlıca alışık olmadığım beklemediğim sözleri hızlıca taradım.. sonra üfürükçülük ve safsatalarla ilgili yazıları okudum.. diyanetin sayfasına link koymuşlar doğrumu acaba diye oraya da baktım.. bu noktadan sonra soğudum açıkçası.. kendimi ister istemez müslümanlıktan kopmuş hissettim çünkü benim değerlerime inancıma ters düşüyordu. yalnız hissettim kendimi..

şimdi ise düşüncelerimizi tutsak eden "günah" korkusundan kendimi kurtarıp sorguluyorum.. ama ateist olup olmadığımı bilmiyorum.. tanrı olabilir; ama varsa da bu yaratıcının islamın allahı olmadığını düşünüyorum.. çelişkilerle dolu bir geçmiş, içeriği tutarsız bir kitap kusursuz bir yaratıcaya ait olamaz bence.. aksine bu düpedüz "büyük güce" bir hakarettir, tabi varsa! bilmiyorum.. ve 10^-43 saniyesinin öncesinde ne olduğu açıklığa kavuşmadıkça da asla bilemeyeceğim.. *

burdan geleceğim nokta şu: bana ateist deyip beni kullanarak ateistlere faşit deme lütfen..

alman konusuna gelince, beni birden hitler yanlısı, nazi yaptın gittin.. nerden çıkardın bunu.. hiç bir ırka, ırkçılık yapan hiç bir kimseye sempati duymam. sevdiğim insan tipi: kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmayan kişidir. işte benim inancım budur, (varsa) tanrım da bunu emreder bana!

son olarak,
kaliteden bahsederken bilimsel ve ticari teknolojideki kaliteyi ifade etmek istemiştim ama...
anlamamışsın.. bunu da yadsımazsın umarım..
saygılar

aspendos
22-01-2008, 23:35
güzel kardeşim benim senin nazi yanlısı olduğuna dair tek cümlemi gösterirmisin ?

sen daha benim basit cümlemi anlamakta güçlük çekiyorsun ve yanlış yorumluyorsun gelmiş bana kuranı kerimi türkce okudum ve çelişki olduğunu söylüyorsun .

sen kuranı kerimi hangi maneviyat ile okudun ?

kuranı krimin içinde müteşabih ayetler verdır sen bunların hikmetini ilmini anlamadığın ve çözemediğin için turan dursun gibi çelişki olduğunu varsaymış ve kendini uyanık olarak algılamış .

yanılgı burada işte göremediğimiz allahı bizler yaratmadı o kendini peygamberlere tanıtmasaydı bizlerin nasıl haberi olurdu ?

daha evvel okullarda bizlere anlatılan güzel hikayeler halen akıllarda . sence kötü mü bu güzel dini hikayeler .

şimdik hz muhammedin cinsel hayatı ile cümlelerin var . şimdik sana bir iki soru .

sen hz muhammedin alemlere rahmet olarak gönderilen ve peygamber ünvanı olmuş bir insanın cinsel hayatını yanındaymış gibi kitaplardan okuyarak inanıyorsun öylemi ?

bu senin imanının düşük olmasından kaynaklanıyor . sen biraz çıkmaza girmişssin , biraz ruhun bunalmış belki başından kötü bir olay geçti sabredemedin ve allaha biraz isyan aşamasına geldin ,

ve sana islamın derinliklerini gösteren olmadı . islamın kötü bir din olmadığını hepimiz biliyoruz yanlış bireylerin uygulamaları bir topluma mal edilmeye ve kötü gösterilmeye çalışılıyor .

kuranı kerime bağlı kalmadığın zaman haliyle kuranın feyzinden mahrum kalır ve olaylar tersine cereyan eder .

sen gene çelişkili sandığın kuranı tekrar oku neden böyle yazılmış diye acaba islam alimleri bu konuda neler açıklıyorlar .

sen sana hiçbir faydasını öldükden sonra göremiyeceğin işlerin hikayelerin peşine düşme .

hz muhammedin alemlere rahmet olarak gönderildiğini unutma .

sevgi ile kal

ziggurat
22-01-2008, 23:54
ASPENDOS,Almanlar hakkinda önyargilisin,bütün Almanlarin bira ictigini saniyorsun.Onlarin sarhos oldugunu saniyorsun,Kuran konusunda yanildigin gibi bu konuda da yaniliyorsun.Bu begenmedigin Almanlar sayesinde su anda 3 milyon Türk ekmek yiyor.Buradaki Türkler ,senin Müslüman Araplaryin kapisini degil, domuz eti yiyen ,hiristiyan Almalarin yurdunu secmis.Almanlar ,burada calisamayacak durumda olan kisilere ve hic calismayan kisilere de gecinebilecekleri kadar para veriyor.Sanat,bilim ve insanlik batida.Sen ve senin gibiler Arap kültürü ile ugrasirken,dünyada Almanlarin otomobilini,makinelerini kullanmayan ülke kalmamis.Gutenberg matbayi icat ettiginde ,senin gibi arap kafalilar 300 yil matbayi Türk insanindan mahrum birakmislar.Sevgili Atatürk sayesinde ülkemiz bilim yoluna koyulmus fakat 1950 li yillardan sonra yine siyaset,ticaret ve tarikat isleri ile ülke sapik yobazlarin eline düstü.Ama ne yaparsaniz yapin evrimin ve devrimin önüne gecemezsiniz.Unutma, Misirlarin Ra dini bile 4000 yil yasadi.Simdi Ra ya inanan kimse yok.Bir gün insanlar Kuranda nelerin yazdigini ögrenecek ve uyanacak.Insanlik uyaninca ,sizin gibi karanliga hizmet edenler de yok olup gidecekler.
*Dinazorlar ile Nuh tufani farkli zamanlarda olmus mus.Kivirma!Nuh peygamber gemiye *dünyadaki bütün hayvanlardan bir erkek bir disi koymadi mi?Kutsal dediginiz kitaplara göre koydu.Dünyada milyonlarca canli var bunlar bu gemiye nasil sigdi.Hayvanlar gemiden türedi de böcekler nasil olustu.Kuranin Tanrisi sivrisinekleri sonradan mi yaratti?Kafan mi karisti.Haydi Harun Yahya abine git seni aydinlatsin.Ne takiye yapacak yanitlari burada merak ediyorum.

ziggurat
23-01-2008, 00:04
Aspendos, bir de Muhammed alemlere rahmet olarak gönderildi demissin.Öyleyse neden öldü.Simdi nerede.Uzay ,zaman ve sonsuzluk devam ediyor.Araplar emperyalist ABD tarafindan sömürülüyor.Muhammedin ümmedi perisan,nerede alemlerin rahmeti?Sizin bu tür tutumlariniz bir yaratici varsa bile O na hakarettir be.Utanmasaniz Tanri yi Muhammed e taptiracaksiniz.Muhammed Arap dünyasinda ve Müslüman dünyasinda öyle anlatiliyor ki,öyle beyinler yikaniyor ki,Allah in bile önüne gecmis.Buna dikkatinizi cekerim.

23-01-2008, 00:08
bu konuda cok haklisin ziggurat,,adamlar biraz daha zorlasa onu tanri yapacaklar,,ne yapalim elden birsey gelmiyor

aspendos
23-01-2008, 00:22
ASPENDOS,Almanlar hakkinda önyargilisin,bütün Almanlarin bira ictigini saniyorsun.Onlarin sarhos oldugunu saniyorsun,Kuran konusunda yanildigin gibi bu konuda da yaniliyorsun.Bu begenmedigin Almanlar sayesinde su anda 3 milyon Türk ekmek yiyor.Buradaki Türkler ,senin Müslüman Araplaryin kapisini degil, domuz eti yiyen ,hiristiyan Almalarin yurdunu secmis.Almanlar ,burada calisamayacak durumda olan kisilere ve hic calismayan kisilere de gecinebilecekleri kadar para veriyor.Sanat,bilim ve insanlik batida.Sen ve senin gibiler Arap kültürü ile ugrasirken,dünyada Almanlarin otomobilini,makinelerini kullanmayan ülke kalmamis.Gutenberg matbayi icat ettiginde ,senin gibi arap kafalilar 300 yil matbayi Türk insanindan mahrum birakmislar.Sevgili Atatürk sayesinde ülkemiz bilim yoluna koyulmus fakat 1950 li yillardan sonra yine siyaset,ticaret ve tarikat isleri ile ülke sapik yobazlarin eline düstü.Ama ne yaparsaniz yapin evrimin ve devrimin önüne gecemezsiniz.Unutma, Misirlarin Ra dini bile 4000 yil yasadi.Simdi Ra ya inanan kimse yok.Bir gün insanlar Kuranda nelerin yazdigini ögrenecek ve uyanacak.Insanlik uyaninca ,sizin gibi karanliga hizmet edenler de yok olup gidecekler.
*Dinazorlar ile Nuh tufani farkli zamanlarda olmus mus.Kivirma!Nuh peygamber gemiye *dünyadaki bütün hayvanlardan bir erkek bir disi koymadi mi?Kutsal dediginiz kitaplara göre koydu.Dünyada milyonlarca canli var bunlar bu gemiye nasil sigdi.Hayvanlar gemiden türedi de böcekler nasil olustu.Kuranin Tanrisi sivrisinekleri sonradan mi yaratti?Kafan mi karisti.Haydi Harun Yahya abine git seni aydinlatsin.Ne takiye yapacak yanitlari burada merak ediyorum.
harun yahya da kim ? *:D * * harun yahyaya yaz bu yazını bana değil *o ateistlerin müridi benim değil *:D

kızma güzel dostum atatürk almanlar kadar zeki değilmi atatürk almanlar kadar çalışkan değilmidi ?

atatürk nedir kimdir ?

atatürk türk dür ben de türküm öyleyse ben de zekiyim ve alman değilim arab da değilim bunu unutma dostum .

ben islamı senin düşündüğün uyduruk kitaplardan değil kuranı kerimin has kendinden okuyorum ve feyiz ile okuyorum ateistler gibi fesatlık fitnecilik çıkarıcağım diye okumam ..

aradaki fark burda dostum ..

ben almanların hepsi sarhoş olmadığını biliyorum almanların ürettiği arabalara binenlerdenim bunu inkar etmiyorum . ama dikkatini çekeyim yeryüzünde almanları neden kimse sevmez ?

kendini beğenen bir iki ülke arasında almanlar herzaman yerini almıştır bunu da göz ardı etme .

aspendos
23-01-2008, 00:29
Aspendos, bir de Muhammed alemlere rahmet olarak gönderildi demissin.Öyleyse neden öldü.Simdi nerede.Uzay ,zaman ve sonsuzluk devam ediyor.Araplar emperyalist ABD tarafindan sömürülüyor.Muhammedin ümmedi perisan,nerede alemlerin rahmeti?Sizin bu tür tutumlariniz bir yaratici varsa bile O na hakarettir be.Utanmasaniz Tanri yi Muhammed e taptiracaksiniz.Muhammed Arap dünyasinda ve Müslüman dünyasinda öyle anlatiliyor ki,öyle beyinler yikaniyor ki,Allah in bile önüne gecmis.Buna dikkatinizi cekerim.

güzel dostum ,

hz muhammed de senin benim gibi bir insan idi . ancak o peygamber idi alemlere rahmet olarak bir peygamber de ölümlüdür .

allah nerede niye korumuyor müslümanları diye bir cümlen var . kıyamet günü belli bir günde gelecekdir . ozaman hesaplar görülür herkes ozaman neyin ne olduğunu anlar .

şayetki senin düşüncende yok olup gidilecekse kimse tekrar dirilmeyecekse bizler yanılırız sizlerde doğruluğunu göremezsiniz *:D

ama şayet ki bizim dediğimiz gibi ise sizlerde orada olucaksınız bizlerde .

bukadar mı şaşırmış bu insanoğlu nasıl geleceği göremiyorlar ..

bekleyin ve görün ..

sefa
23-01-2008, 00:39
"sen hz muhammedin alemlere rahmet olarak gönderilen ve peygamber ünvanı olmuş bir insanın cinsel hayatını yanındaymış gibi kitaplardan okuyarak inanıyorsun öylemi ?
sen gene çelişkili sandığın kuranı tekrar oku neden böyle yazılmış diye acaba islam alimleri bu konuda neler açıklıyorlar . "

* Dikkat edin muhammedin cinsel hayatı hakkında alimlerin yazdıkları kitaplara inanmayın, fakat kuranı anlamak için onların kitaplarını okuyun, ilginç.

aspendos
23-01-2008, 00:43
"sen hz muhammedin alemlere rahmet olarak gönderilen ve peygamber ünvanı olmuş bir insanın cinsel hayatını yanındaymış gibi kitaplardan okuyarak inanıyorsun öylemi ?
sen gene çelişkili sandığın kuranı tekrar oku neden böyle yazılmış diye acaba islam alimleri bu konuda neler açıklıyorlar . "

* Dikkat edin muhammedin cinsel hayatı hakkında alimlerin yazdıkları kitaplara inanmayın, fakat kuranı anlamak için onların kitaplarını okuyun, ilginç.

hangi islam alimi hz muhammedin cinsel hayatı ile ilgili kitap yazmıştır hangi islam alemi hz muhammedin yanında olmadan böyle bir iddaaya cüret eder ?

hangi islam alimi hz allaha ve hz muhammede canıl gönülden inanmış tek bir falso yazabilir ?

yazamaz çünki falso yok ancak uydurulan gerçek olmayan asılsız fitne sokulan makale ve kitaplardır ..

sefa
23-01-2008, 00:52
Adamlar yazarken onu yerdiklerini mi düşünüyorlar yoksa onun otuz erkeğin gücüne sahip olduğunu yazarken bunun allahın bir mucizesi olduğunu mu? O zamanın bakış açısıyla bak şimdininki ile değil. Demek sen insanların bir şeye inanması için onu gözüyle görmesi gerektiğine inanıyorsun öyle mi? *"hangi islam alemi hz muhammedin yanında olmadan böyle bir iddaaya cüret eder"

aspendos
23-01-2008, 00:57
Demek sen insanların bir şeye inanması için onu gözüyle görmesi gerektiğine inanıyorsun öyle mi? *"hangi islam alemi hz muhammedin yanında olmadan böyle bir iddaaya cüret eder"

İNSANLARIN BİRŞEYE İNANMASI İÇİN MUTLAKA GÖRMESİ GEREKMEZ . AMA ALEMLERE RAHMET OLARAK GELEN BİR İNSANA gerçek dışı olan yazılar ve fitne çıkaran yazılara inanmam .

demek sende görmediğin şeylere inanabilir bir yaklaşımın var. ozaman cenabı allahı da görmediğin halde bir düşün kardeş ...

sefa
23-01-2008, 01:04
Sen yazılmış bunca külliyatı ön yargısız bir bakış açısıyla değerlendirebildiğin ve bir kalemde silmediğin zaman bu konu hakkında düşüneceğim.

vgm.1
23-01-2008, 04:10
"İNSANLARIN BİRŞEYE İNANMASI İÇİN MUTLAKA GÖRMESİ GEREKMEZ . AMA ALEMLERE RAHMET OLARAK GELEN BİR İNSANA gerçek dışı olan yazılar ve fitne çıkaran yazılara inanmam ." Aspendos

* * * * Şeytan sizi Allah'ın adıyla kandırıyorsa. *Sorgulamazsan fitne ve fesadın içine düşmezmisin. Sorgulayıp, incelemezsen iyi bir şey yaptığını zannederken, kötülük yapabilirsin. Haçlı seferleri öyle değilmidir. Haçlıları oluşturan askerler kutsal toprakları almak için cennet vaadiyle kandırılmadılarmı.
Yağmanın, talanın adı cihad olmadımı islamiyette. İslam ordularına askerler şehit olunca cennete gideceksiniz diye toplanmadımı.

* * * * Muhammed insan değil mi, muhammedi putlaştırmıyormusun. O hata yapmaz mı. Lut peygamber değilmi, kızlarıyla yatan ve bunun farkında olamayacak saf salak bir peygamber. Davut peygamber değilmi en sadık komutanının karısına göz diken. İsa peygamber, değil mi balıkçıya aşık olan. Muhammed değilmi oğlunun karısını boşatıp alan, ganimetlerin hepsine el koymaya çalışan.

* * * *Allah bir eşcinseli de elçi seçmiş, bir salağıda, şehvet düşkününüde, bir açgözlüyüde, senin fikrini de sormamış Aspendos. Bunu gittiğinde kendisine söylersin. Alemlere rahmet için niye böyle birini seçtin diye, sıkıyorsa tabi.

* * * *Belki de allah bilerek kusurlu insanları seçti, kendini bırakıp ona tapmasınlar diye. Kimbilir. Aspendos bilir. Gidip te gelmiş gibi anlatan o.

Anadolu insanı güzel söyler "Ölen gelse babam gelirdi."

vgm.1
23-01-2008, 04:32
Şeytan ateistlerin, dinsizlerin arasında gezmez, şeytan camilerden çıkmaz, bir bakmışsın tarikat şeyhi, bir bakmışsın Amerika da, bir de bakmışsın peygamber insanları uyuşturucuya alıştırıyor, öldürmeyi emrediyor, işkenceyi emrediyor, fuhuşa teşvik ediyor, çocukların öldürülmesini, kadınlara tecavüz edilmesini hüner sanıyor elinde allahın kitabı, ağzından allah sözünden başka birşey çıkmaz.

* * * Şeytan artık Kombassan da, Yimpaş da, Ybitaş ta.

* * * Şeytan bu aralar en çok da müslümanların arasında geziyor. Sudan da 350,000 kişi öldürüldü, ırza geçmeler, işkenceler bunu müslümanlar birbirlerine yaptılar. Bosna da yapılanları kat be kat solladı, seninkilerde davet edip ağırladılar, iyi yapmışsın, eline sağlık demek değildir de nedir. İşin içinde yabancı parmağıda yok.

* * * Ve sen Aspendos kalkmış yılışık yılışık, sırnaşa sırnaşa ateistlere, dinsizlere fitne fesat çıkarıyorlar diyorsun, senin ar damarın çatlamış, sen de haya yok.

* * *Şeytanı uzakta arama içine bak görürsün.

thunderpoint
23-01-2008, 09:55

Aspendos kardeş, hangi Ateist'in nereyi, ne zaman, ne şekilde sömürdüğüne tanık oldun?

İnsanlık tarihi boyunca olagelmiş en büyük sömürünün menşei 'din'dir, Ateizm değil!

Ah aspendos ah!

deggial
23-01-2008, 16:04
dostum sömürmek kelimesi ateistlere yakışır yıllarca faşizm altında sömüre sömüre dünya bir hallere düştü . *aspendos

böyle bir laf eden birisi bunu ispatla da yükümlüdür. bekliyoruz!

hiçbir ateist bir başkasını ateist olmadığı için öldürmez. ama kendini has müslüman olarak görenler gözünü kırpmadan insanları müslüman *olmadıkları için öldürür! inandığı kitap kuranda ona destek olur bunun için.ı

ülkemde birsürü yeşil sermaye, insanların dini inançlarını sömürerek bu insanların birikimlerini faizsiz kazanç verme safsatasıyla hüpletmiş sonra da ortadan yok olmuştur.

kadınları sömürüp, onlara mal muamelesi edenlerin çoğu da müslümandır. en güzel örneği de güya "alemlere rahmet olarak gönderilen" peygamberleridir. tebaası hala onun yediği naneleri açıklamak için umutsuzca yırtınmaktadır.

vgm.1
23-01-2008, 16:10
"hiçbir ateist bir başkasını ateist olmadığı için öldürmez. ama kendini has müslüman olarak gören bir takım şerefsiz sürüleri gözünü kırpmadan insanları müslüman *olmadıkları için öldürür! inandığı kitap kuranda ona destek olur bunun için." deggial

Dediğiniz gibi olsa öpüp de başınıza koyun.

Sudan da 350,000 kişi öldürüldü, işkecelere, tecavüzlere uğrayanlarda ayrı bir yekün. Ölen de müslüman, öldüren de.

Irak şii-sünni çatışması, hergün bombalar patlıyor birbirlerini Amerikalılardan fazla öldürmüşlerdir.

Türkiye Çorum, Sivas, Maraş katliamları öldüren kim müslüman, ölen kim müslüman.

vartor
23-01-2008, 17:42
Gozlerine perde inen, kalpleri (dusunce kabiliyetleri) muhurlenen esas imanlilar olmus. Oyle bir karanliga gomulmusler ki en ufak isiga bile tahammuleri yok. Ateistleri karanlga cagiran tebliglerini yaparken bile, bir zamanlar buyuk bir cogunlugun o karanlik dunyadan geldiklerini bile unutuyor, sanki yeni bir kesifte bulunmus gibi muslumanlik soyle iyi boyle guzel diyerek kendi bilgisizliklerini devamli ispatliyorlar.
*Ben en cok uzen ise, akli basinda inanclilarin da bu sacmaliklara sessiz kalarak bu sahislari elestirmekten kacinmasi. Belki de umitsiz olduklarini farkettiklerinden olabilir mi dersiniz?

vgm.1
23-01-2008, 18:06
Tamamen öyle sevgili vator.

* Eski Türk atasözü; "Yılan kendi egrisin bilmez, tive boynun egri tir."

* Meali; yılan kendine eğriliğine bakmadan deveye boynun eğri der.

* En aydın müslüman dahi müslüman katil, sahtekar, yobaz gündeme geldimi, bunu dile getirmekten ve eleştirmekten kaçınır. Korkaktır bunlar.

* Muhammedin bir hadisini hatırlatmakta yarar görüyorum "Bir suça seyirci kalan o suça iştirak etmiş demektir." Ben Muhammed'in insanlıkta da cesarette de müminlerinden kat be kat üstün olduğunu hep kabul ederim, böyle ümmete, Muhammed beş gömlek fazla gelir.

23-01-2008, 18:15
sayin veya sevgili peker,bu bölümde yazdigin yazilar cok güzel *hosuma gitdi,,tanri vardir demek *tanriya es kosmaktir,i *pek anliyamadim,,düsünüyorum tasiniyorum isin icinden cikamiyorum,ence burda isin biraz b......u *cikarmissin gibime geliyor,,saygilar selamar

vgm.1
23-01-2008, 21:22
Sevgili scarface;

Pek anlayamadımın arkasından açıklarmısınız gelmeli, bokunu çıkardın değil. Hem çıkarsam noolur çok mu gördün. :)

aspendos
23-01-2008, 22:04
ah beyler ah ,

hileri bir düşünün miloseviçi bir düşünün tam saf kan ateşst idi yapmadıkları zulüm kalmadı ama herneyse geçmişde kaldı sileri bağlamaz .

şimdik gelelim islamiyete .öyle anlatıyorsunuz ki islamiyeti islamiyet adam öldürmeyi teşvik ediyor ırza geçmeyi hırsızlık yapmayı fesatcılık ve fitne çıkarmayı başkaların ırzına veya malına sarkmayı veya çalmayı ve sürekli kötülüğü emreden bir din haline soktunuz islamiyeti .

sizler kendinizi o sabit fikirden kurtarmadıkca gözlerinizdeki perde hiçbirzaman kalkmıyacak .

ya kuranı kerimi hiç mi okumadınız ya !!!

tabiiki kuranı kerimi ne maksatla okuduğuna bağlı fitne fesat aklınca hata ve çalişki aramaya kendini kaptırısan kuranı ancak ateist kafsı çalıştığı kadar anlarsın kuranı anlasaydınız zaten ateist olmazdınız .

bizde anlamasaydık *müslüman olmazdık !!!

kuranın hangi ayetinde ırza geçmeyi hırsızlık yapmayı fuhuş yapmayı kötülük etmeyi emrediyor bana ayet gösterin ama öyle islamiyet budur şudur diye kendini islamın dışında islama karşı antipatisi olan kompleksi olan ve fitne çıkarmak için elinden çabayı göstermiş insanların makalelerine kitaplarına kendinizi kaptırmışsınız ve bir ömür sanki sizlerde hz muhammed zamanında yanındaymış gibi yorum yapabiliyorsunuz .

birda bana gidip geldin mi diye soru soruyor .

peki sen gidip gördünmü ki bana gidip gördünmü diyorsun ?

neymiş hz muhammed evlatlığı zeydi hz zeynep den boşatmış kendisi almış onu .

öyle bir anlatıyorsunki haliyle bu olayın aslını bilmez isen yanlış yerlerden okursan buna kendini inandırmaya şartlandırırsın .

o hz muhammed ile hz zeynebin evlilik öncesini bir araştırın ona göre doğru yorumlar yapın aslını bilin beyler .

birde kendi kızı ile yatan peygamberden bahseden bir arkadaş var birde salak peygamber diye cümlesinde yer veren .

daha neyini tartışayım bu durumun ?

kendide inanmıyor ki bizleri inandırsın . okumuş bir yerden aslı astarı olmayan geliyor burada belgesis atıyor .

bana belge göster diyen arkadaşlar önce kendi belgeleri ile gelsinler .

hz isa ya gelince balıkcı kıza aşık olmuş !!

gönül bu dilediğine aşık olur dilediğinden hoşlanır sana ne ? *burda ne gibi gariblik var ?

ah ah

vgm.1
23-01-2008, 22:17
Aspendos balıkçı erkek. :) Öbürüne benimde itirazım yok, hoş bu türlüsüne de itirazım yok ya. :)

23-01-2008, 22:34
peker kalbini kirdiysam * beni affet,kusura bakma,,
tanriya inanmak ona es kosmaktir,bölümünü okumadim *bile,,o yaziyi girgir olsun diye yazdim.
zekana hayranim,,,saygilar *ve *selamlar

hysteria
23-01-2008, 22:35
" hileri *bir *düşünün *miloseviçi *bir *düşünün *tam *saf *kan *ateşst *idi *yapmadıkları *zulüm *kalmadı *ama *herneyse *geçmişde *kaldı *sileri *bağlamaz *. "

bu adamlar ateist olduklari icin yada ateism adina yapmadilar bu vahsiliklerini... fasist olduklari icin yaptilar, daha nice dini imani yerinde katliam yapmis insan musvettesi vardir tarihte.

"
kuranın *hangi *ayetinde *ırza *geçmeyi *hırsızlık *yapmayı *fuhuş *yapmayı *kötülük *etmeyi *emrediyor *bana *ayet *gösterin *ama *öyle *islamiyet *budur *şudur *diye *kendini *islamın *dışında *islama *karşı *antipatisi *olan *kompleksi *olan *ve *fitne *çıkarmak *için *elinden *çabayı *göstermiş *insanların *makalelerine *kitaplarına *kendinizi *kaptırmışsınız *ve *bir *ömür *sanki *sizlerde *hz *muhammed *zamanında *yanındaymış *gibi *yorum *yapabiliyorsunuz *. "
kuran boyle seyler soylememis olsada nedense orda yazilanlar hep halifeler yada seyhulislamlar tarafindan kotuluk etmek icin kullanilmis...

YAVUZ SELİM’İN ŞEYHÜLİSLAMI MÜFTÜ EL HAMZA’NIN
KIZILBAŞLARLA İLGİLİ FETVASI (1512)

Müslümanlar! Bilin ve öğrenin ki şu Kızılbaş toplumunun başkanları Erdebil-oğlu Şâh İsmail'dir. Peygamberimiz aleyhisselâmm şerîatini ve sünnetini ve İslâm dinini ve din bilgisini ve Kur'ânı küçümsedikleri ve de Allah Tâlâ'nın haram kıldığı günahlara helâldir dedikleri ve Kur'ân'ı ve Mushafları ve şerîat kitaplarını hor görüp ateşte yaktıkları ve de bilginlere ve dindarlara ihanet edip öldürüp mescitlerini yaktıkları ve de pis başkanlarını Tanrı sayıp secde ettikleri ve de Hazret-i Ebu Bekir'e ve Hazreti Ömer'e sövüp halifelik halifeliklerini inkar edip sövdükleri ve de peygamberimizin şeriatını ve İslâmı yok etmeye kast ettikleri, bu anılan ve de bunların Şeriata karşı söz ve davranışları bu fakire ve diğer İslâm âlimlerine göre tevatürle bilinip açıkça belli olduğundan biz dahi şeriat’ın hükmü ve kitaplarımızın nakli ile FETVA VERDİK ki adı geçen toplum Kızılbaşlar-Kâfir ve dinsizdirler ve de her kimse ki onlara uyup o sapık dinlerine razı ve yardımcı olurlarsa onlar da kâfir ve dinsizlerdir. BUNLARI DAHİ ÖLDÜRÜP, TOPLUMLARINI darmadağın etmek tüm Müslümanlara vacip ve farzdır. Müslümanlardan ölen said ve şehid olup cennete girer ve onlardan ölen aşağılık cehennemin dibindedir, bunların hâli kâfirlerin hâlinden daha fena ve çirkindir. Zira bunların kestikleri ve avladıkları ister doğan'la ister ok ile ve av köpeği ile olsun murdardır ve nikâhları gerekse kendilerinden ve gerekse başkasından alsınlar bâtıldır ve de bunlara kimseden miras Yoktur.bir bucak halkı bunlardan olsa da) Allah yardımcısı olsun Osmanlı Padişahına gerekir ki bunların (Kızılbaşların) ileri gelenlerini öldürüp mallarını ve kadınlarını dahi ve çocuklarını İslâm gazilerine taksim ede ve bunları ele geçirilince tövbeliklerine ve pişmanlıklarına inanmayıp öldürülmeli ve de bir kimse ki vilayette olup onlardan olduğu bilinirse ya da onlara giderken yakalanırsa öldürülmeli ve tüm bu toplum hem dinsizdir ve hem bozguncudur, iki yönden katledilmeleri vaciptir. Ey Allahım dine yardım edene sen de yardım et ve Müslümanları hor göreni sen de hor gör, (bu fetvayı veren) Sanı Görez adıyla meşhur el-Müftü Hamza

bak burdaki olacak katliam icin hic din kullanilmiyor degilmi?
bu sadece bir tanesi, binlercesi tarihin sayfalarinda yerini almis.kimisi Mustafa kemal hakkinda cikmis. musluman olmayanlarin ne kadar degeri vardir islamda? onlari oldurmek ne kadar suctur?
islamiyet adam oldurmeyi, yada bilimum kotu seyler tesvik etmiyor olsada nedense bu pis isler *icin en cok kullanilan yol olmus. hemde en yetkili din adamlari tarafindan..
bak cahil insanlara kendilerine cennette yer edinme sansi doguyor. iki tane adam oldurecek cennete yatay gecis yapacak, ondan sonrada adaletten haktan hukuktan bahsedecekler.. ne ala memleket..

vgm.1
23-01-2008, 23:06
Sevgili hysteria;

Yavuz'un derdi aslında ülkeyi kurtarmak (yapılanları haklı çıkarmak için söylemiyorum, buna bir nevi istiklal mahkemeleri mantığıyla da bakabilirsiniz).

* * *Türkmenlerin büyük bir çoğunluğu alevi ve Osmanlı ordusunun belkemiğini oluşturuyor, savaşçı bir klan. İran ta Şah İsmail zamanından beri Osmanlı yı yıpratma planlarını uyguluyor, bugün dahi var.
* * * Pir Sultan Abdal da isyancılardan biri aslında, Osmanlı topraklarında yaşayacaksın, Şah İsmail'i savunacaksın, Yavuz dönemindeki isyanlara pek de iyi gözle bakmamak gerekir, çoğu İran eliyle çıkartılmış isyanlardır, haklı isyanlar gibi gözüksede arkası Şah İsmail'e dayanır. Pir Sultan'ın şiirlerine bakarsanız döner dolaşır işi şaha getirir. Ne yazık ki o dönem de türkmenler İran ajanlarının provakasyonuna gelmişlerdir.

Yavuz Osmanlı'nın gelmiş geçmiş en nitelikli padişadır.

Yazdıklarınızı eleştirmek için değil, bunlar da var demek için yazdım.

Saygılarımla;

deggial
23-01-2008, 23:26
aspendos, boş tenekeden fazla ses gelir derlerdi; doğruymuş bu.

miloseviç, hitler ya da diğer faşist diktatörler hakkında pek çok şey duydum, okudum ama seninki gibi akıllara zarar olanını duymadım hiç. hysteria söylemiş, tekrar ediyim ben de. ne hitler'in ne miloseviç'in katliamları onların ateist olmalarıyla ilintilidir!

senin öve öve bitiremediğin o kuranda kendinden olmayanları aşağılayan, küfür eden, öldürülmelerini emreden birsürü ayet var (forumda bunlarla ilgili pek çok konu açılmış). okuyorsan kuranı dediğin gibi sen de görürsün bunları. ama üç maymunu oynuyorsunuz. okuduğunuz halde görmezden gelip bunlara kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz! ateistler kuranı okur. sizlerden daha iyi yaparlar bunu. en azından üç maymunu oynamazlar okurken! o yüzden " ancak *ateist *kafsı *çalıştığı *kadar *anlarsın" gibi zırvaları yumurtlama birdaha. kendinizi fasulye gibi nimetten zannetmeyin! özelllikle kafanızın içindeki beyni kullanmaktan bu kadar acizken ve körü körüne dogmalara inanıyorken.

aspendos
23-01-2008, 23:27
hysteria kardeşim ,

bu sözler gayet normaldir . savaş esnasında ki ülkesini korumak için yapılan konuşmalardır maneviyata dil uzatan din alimlerini öldüren bu topluma karşı savaş ilan edildi buda normaldir ülkesini korumak için .

bu arada dini kullanmak diyorsunda . islamiyette allah için savaşırsan öldürürsen şehitlik mertebesine ulaşırsın .

ama haksız yere bir insanı öldürmek de yeryüzünde bütün insanları öldürmüş gibidir .

savaş da ise bu durum faklıdır orada namusunu vatanını koruyorsun .

müslüman olmayanların insan olarak değeri müslüman olmayanların müslüman olanalara verdiği değer kadardır !!

spartan-troy
24-01-2008, 00:18
Haklisin spartan, kultur almak gerek ama batidan degil, o pis araplardan almali ki senin gibiler icinde oldugu batakligi cennet sansinlar.

vartor okuncak bir şey yok....resmen kendi kendine benim hakkımda iftirai fikirler ortaya atıyorsun...
niye okuyim ki ben seni...

ac bak bakalım benim mesajlarımı araplar medenidir...onlara uyalım diye bir mesaj var mı...
biraz da sen oku vartorcum sen oku...oyle kafanıza geldigi gibi konusamazsınız kimseyle...hele ki ben hiç yemem...

indeni
24-01-2008, 00:33
aspendos, * * fasizmin sancaklarindan biridir gericilik,hitlerin ateistligi gulunc kaliyor,oki komunist ve ataistleri yahudiler gibi toplama kamplarina gonderendir. Tipki musluman bosnaklari oldurmek icin askerlerini isevi nutuklarla gonderen Milisovic gibi. * * * *Bu tavrina sasrmiyorum,sizler kaptan custo yuda musluman yaptiniz,uzaya cikan astronotlarada ezan sesi dinlettiniz. *Bu arada sehitlik olgusuna gelince *baska yerlerden uzun uzadiya soz etmeden,eceliyle olen iki halife disindakileri,oldurenler,kerbela hadisesi,ali ile ayse arasindaki savasa katilanlar,Ebubekirin dinden donduler diye ates cukurlarina attirdigi zavallilari oldurenlerde,cennete gitmis olmali...! * * *Veya kendi vatanlarini savunmaktan baska gayeleri olmayan tipki musluman asker gibi, hiristiyan ve ya baska dine mensup *askerlerin sucu nedir ? cehennemi o topraklarda dogduklari icin hakmi ediyorlar,senin deyiminle *islam litaraterune uygun olarak sehit olmuyorlarmi. *Veya insanlik tarihinin mirasini yok eden *(iskendiriye kutuphanesi) kardinal gibi,,Hz.omer ne kadar hak ediyor odul olarak cenneti...

dilaver
24-01-2008, 00:37
oki komunist ve ataistleri yahudiler gibi toplama kamplarina gonderendir.

* * *vay vay vay , Oki bunun hesabını soracagım sana. * :lol:

* * * saygılarımla

hysteria
24-01-2008, 03:50
Yavuz'un *derdi *aslında *ülkeyi *kurtarmak *(yapılanları *haklı *çıkarmak *için *söylemiyorum, *buna *bir *nevi *istiklal *mahkemeleri *mantığıyla *da *bakabilirsiniz).

benim orda kastetmek istedigim herhangi bir olgu icin dinin nasil kullanilabildigiydi.yani fetvalar cok nasilsa bu sadece bir tanesi..
bunun disinda baska bir fetvada mustafa kemalin hain ve kafir oldugu, katlinin vacip oldugu oldurenin direk cennete gidecegi gibi fetvalarda var.
bunun gibi bir cok ornek var,
ve hatta burda onemli olan baska bir nokta
fetva koca bir toplumu kapsiyor diyor ki
"adı *geçen *toplum *Kızılbaşlar-Kâfir *ve *dinsizdirler "
hani hitler *diyordu ya aspendos abim o bakimdan. mesela o devirde bir kizilbassan ayvayi yedin istedigin kadar namazini kil orucunu tut,
direk cehennemdesin. tabii birisi seni bu fetvaya dayanarak oldurmezse.

"
savaş *da *ise *bu *durum *faklıdır *orada *namusunu *vatanını *koruyorsun *.
*"

iste burda ince bir cizgi var sayin aspendos, nasil ki seyhulislamin verdigi fetva ile butun kizilbaslar bir anda kafir olmuyorsa(kendini o devirde yasayan bir kizilbas
yerine koy imanin yerinde olarak)
onun verdigi fetva sayesinde de adam oldurdun yada o yolda oldun diye direk cennete gitmiyorsun.
yoksa bu mantikla gidersek 9/11 i yapan teroristlerin simdi bakireler arasinda oldugu dusuncesi midemi bulandirir.

ayrica tarihde bir cok namuslu, vatanini ve namusunu korurken sehit olmus gayrimuslimler vardir, onlarin hali ne olacak?=(edison cennete girermi?)

tardu
29-01-2008, 02:49
harun yahya şu sıralar turan dursunun iddialarına cevap niteliğinde kitap, vcd, internet sitesi yayınlama hazırlığında...

tardu
21-02-2008, 17:47
adnan oktar(harun yahya) turan dursunun tüm iddialarına cevap yayınlamak üzere olduğunu ilan ediyor.

vgm.1
21-02-2008, 18:11
"harun yahya şu sıralar turan dursunun iddialarına cevap niteliğinde kitap, vcd, internet sitesi yayınlama hazırlığında... " tardu

İyi, hoşda siz ne diyorsunuz tardu, buraya ikinci el Java motor var demeye gelmediysen eğer.

Anadolu da bir söz vardır "El eliylen yılan tut, dolan dolan yalan tut.".

Bir tane daha var. Böyle gidersen onu da söylettireceksin bana.

Selamlar.

pante
21-02-2008, 19:18
harun yahya şu sıralar turan dursunun iddialarına cevap niteliğinde kitap, vcd, internet sitesi yayınlama hazırlığında...

Doğruysa eğer güzel bir haber.
Keşke ayıklamadan tüm iddiaları ele alsa.

Hatta tv kanallarında, radyolarda bu iddialar çürütülmeye çalışılsa..

vartor
21-02-2008, 20:07
tartismaya acik bir yayin yapacagindan ben suphe ederim. Daha oncekiler gibi sadece kendi iddialarini yayinliyacaktir.

mhmd
21-02-2008, 23:20
Sn. tardu,

Yayınlarda verilecek olan bilgi önemlidir.
Bu bilgi, araştırma ve derinlemesine olursa çarpanı ikidir.
Herhangi bir sabit taşımaz ise çarpanı üç olur.
Yeniliğe ve tartışmaya açık, eklemeye ve çıkarılmaya müsait ise, dört ile çarpılır.
Velhasıl kelam tüm bunların varlığı ile neşredilenin içerik niteliği ortaya çıkar.

Sn. Adnan OKTAR'ın birçok yayını üst tarafta verdiğim niteliklerden uzaktır.
Araştırma diye sunulanlar, ampiriklikten öte (gerçi konuları itibarı ile bir hayli zordur) skolastik kilise klişeleri gibidir. Derinlemesine bilgi verildiği zannedilir, lakin bu derinlik değil bir konuya pek çok yönden yaklaşmanın uzunluğu olduğu bitince anlanır.

Pek çok sabiti vardır. Başta yaratılış kuramını baştan kabul eder ve çerçevesini çizer. Gardını almıştır. Bunun dışında kalan tüm görüşler kroşelerin menzili sayılır.

Yeniliğe açık olduğunu düşünmüyorum. Lakin okuduğum günden bu güne yeni bir bilgiden öte var olanı süsleme çabalarını okuruz. Tartışmalara açık değildir. Yazıların ekleme ya da çıkarmalara ihtiyacı yoktur lakin gerekli de değildir.

Kısaca cevapların sağlıklı olacağını düşünmüyorum.
Bu düşüncem, Sn. Turan DURSUN'un düşüncelerinin doğru ya da tartışılmaz olduğundan değil, cevaplayanın yetersizliğindendir.
Dolayısı ile Sn. pante'nin olumlu görüşüne katılamayacağım.

yucemanitu
26-07-2008, 03:09
Bu Turan Dursun madem yalancı, madem saçmalıyor değil mi ki bir de iftiracı o zaman iki sorun ortaya çıkıyor: 1. Neden ondan bu kadar korkup da onu öldürdüler?
2.Adam ölmeden evvel o kadar "Gelin karşılıklı tartışalım." dediği halde neden kimse karşısına çıkamadı da o sağken de çeşitli ünvanlara ve üne sahip olanlar o öldükten sonra ortaya çıktı?
Adamın bu düşünceleri anlatmakta hiçbir çıkarı yoktu tam tersine zarar gördü katledildi. İstese ömrünün sonuna kadar müftü kalıp risksiz ve maddi açıdan rahat bir hayat yaşardı. O samimi bir şekilde inandıklarını savundu.

Okur
08-08-2008, 04:44
Medrese eğitimi almış,müftülük yapmış bir insan,kendi ekmek teknesini niye kötülesin?
O çok iyi anlamış dinin ne olduğunu ve düşünmüş,ben kendimi ve insanları kandırmaya devam mı etmeliyim?Yoksa gerçekleri mi yazmalıyım?
Kahraman,büyük insan.
Turan Dursunun eline bir gün Dr.Dozy'nin İslam Tarihi kitabı geçmiş aklı bulanmıştır o kadar.. Diyanetin yetiştirdiği adamdan daha ne beklersin ki? Selametle...

spartacus
08-08-2008, 09:57
Sevgili mhmmd hocam

Yöntemini o kadar güzel özetlemişsin ki, aslında tüm bu tür kişiler üzerinde etki oluşturmak ve baştan kendi çizdiği çerçeveyi kabullendirip asli olarak okuru istediği gibi yönlendirmek, kendisine esir etmek, ya da dilediği amaca(ereksel) çekmek için, kendi çerçevesinin içine olta atmak ve sağdan soldan çok geniş bir inceleme ve araştırma yapılmış gibi C/P açısından sektörel bir çalışmayı ekleyerek hedef şaşırtan nitelikde vs olan yöntemli kitapları ve önsözlerini okumadan önce, ön bir deyiş olarak yazdıklarını okumak gerekir.

Bu konuda H.yahya eğer bir kitap yazacaksa, photoshop lar, flash animasyonlar, boyama ve karalama, insanların art niyetten bağımsız sesli düşündükleri ve ilerleme için ifade ettikleri, eksikleri, henüz gözlemlenememiş olan şeyleri, henüz ele alınmamaış olan konulara olan göndermelerini, kırpa biçe, evire çevire tahriflerle, kendini kahraman ilan edebileceği bir hasım yaratma, yarattığı hasımı önce kendi amacına(çıkarına) uygun bir biçime büründürüp, sonra da kendi oluşturduğu hayali hasımına, kendi çizdiği çerçeve ve kabul noktalarıyla yüklenecektir. Burada başarıda ölçüt, sözde eleştirilecek kişinin gerçek isminin geçiyor olması ve daha baştan bu gerçek isime yeterince hayali hasım gömleğinin giydirilebilmiş olmasıdır. Eğer yöntem olarak
1. Kendi kabullerini dayatma
2. Hasmın gerçek ismini gayet kibarca anlatma
3. Hasıma kendi kabulleri ve kendi amacına uygun bir gömlek giydirme
4. 3 Nolu madde ile yeterince gazlanan ve kinlendirilen okurun tüm algısallığını yok ederek, kıvama getirme
5. Kahramanca yüklenme ve okur açısından mutluluk verici bir haz yaşatma
6. Etkili ve kalıcı olmasını sağlayacak duygu ve etki yüklü sözlerle kitabı noktalama.

Eğer bu 6 madde yöntem olarak başarılırsa 7.(yedinci) maddeye, yani kitaba başlık olarak atılan eleştiriye gerek kalmayacaktır. Bu ve benzeri yöntemlerdeki kitaplar 6 maddeden ibarettir, 7 yoktur

çakırcalı
08-08-2008, 14:43
ok kardeşler madem hayvan yarattınız benden de bir söz alın sizlere .

" *YERYÜZÜNDE YAŞAYAN NE KADAR HAYVAN TÜRÜ VAR İSE ,DİNSİZDİR "

bu cümleme cevap vermeden önce düşün sonra yaz .

ah ateizm ah ...

kazma demesini biliyorsu .

"Yeryüzünde ne kadar hayvan varsa, körükörüne emirlere itaat eder" dense ne cevap verilecek o zaman?

aydoe
08-08-2008, 15:44
Kahraman,büyük insan.
Onun aydınlığından korkan,korkak ve çaresizler tarafından katledilmiş.
İnandığı doğrular ve bizler için ölümü göze almış.
Sözün bittiği yerde şiddet başlar.Onun söylediklerini çürütebilecek olsalardı,veya Turan Dursun
haksız olsaydı,yanlış olsaydı,katledilmezdi.
Doğrular söylenmeye devam edecek ,akıl ve ilim kazanacak aydınlık karanlığa galip gelecektir.
Turan Dursun ölümsüzleşmiştir.Bedeni yok edilmiş olabilir.
İsmi ve düşünceleri yaşayacak,yaşatılacaktır.
Saygılar

''Turan Dursunun eline bir gün Dr.Dozy'nin İslam Tarihi kitabı geçmiş aklı bulanmıştır o kadar.. Diyanetin yetiştirdiği adamdan daha ne beklersin ki? Selametle...'' Okur

Adın okur ama kendin okumaz ,nerden çıkartıyorsun diyanetin yetiştirdiğini tenezzül ette oku bari http://www.turandursun.com/index.php?categoryid=14&p2001_articleid=16

Okur
09-08-2008, 06:55
Adamın bu düşünceleri anlatmakta hiçbir çıkarı yoktu tam tersine zarar gördü katledildi. İstese ömrünün sonuna kadar müftü kalıp risksiz ve maddi açıdan rahat bir hayat yaşardı. O samimi bir şekilde inandıklarını savundu.
Bu mantıkla hareket edersek müslümanlar daha haklı.. Çünki katledilip öldürülen binlerce müslüman alim var.. İsim vermeye gerek var mı? Amma Turan hocaya gelirse cevap basit.. Kitabında yer verdiği iddiaların neredeyse hepsi hollandalı bir müşriğin kitabından alıntı.. Bence o kitabın çevirisinin çevirisini okuyan Tursunun beyni fena şekilde karışmış cevap bulamadığı bu sorular karşısında dinsizliği seçmiştir.. Aynı onun yolunda gidenler gibi.. Müsait bir vakitte bununla ilglil uzun bir konu açmayı düşünüyorum ilgilenenler olursa...

mutluluk35
12-08-2008, 02:19
Turan Dursun sitesine her girmek istediğimde google' a 'turan dursun' yazarım ve çıkan üçüncü link şöyle: Harun Yahya .NET - Turan Dursun'un Saçma İtirafları

Başlığı açan arkadaşımız da bu detayı gözardı ederek 'iftiraları' şeklinde yazmış olsa da,HY Turan Dursun'un İslam'a olan yaklaşım biçimini farkında olmadan açıkça itiraf etmiş.Zira itiraf,başkalarınca bilinmesi sakıncalı görülen bir gerçeğin gizlenme durumunun sona erdirilmesi suretiyle açıklığa kavuşturulması,bildirilmesi vs. anlamına geliyor.Hazır başlık da açılmışken paylaşmak istedim.

Bu arada aynı başlıktan iki tane açılmış.Ne hikmetse o arkadaş da başlığı 'iftiraları' şeklinde açmış...

yucemanitu
30-08-2008, 15:43
Bu mantıkla hareket edersek müslümanlar daha haklı.. Çünki katledilip öldürülen binlerce müslüman alim var.. İsim vermeye gerek var mı? Amma Turan hocaya gelirse cevap basit.. Kitabında yer verdiği iddiaların neredeyse hepsi hollandalı bir müşriğin kitabından alıntı.. Bence o kitabın çevirisinin çevirisini okuyan Tursunun beyni fena şekilde karışmış cevap bulamadığı bu sorular karşısında dinsizliği seçmiştir.. Aynı onun yolunda gidenler gibi.. Müsait bir vakitte bununla ilglil uzun bir konu açmayı düşünüyorum ilgilenenler olursa...

Turan Dursun'un beyni karışmış mı bilemem ama Cehennem işkencelerinden korka korka Kur'an okuyanlarda beyin kalmamış :) İstediğini söyleyen istemediğini duyar Eyvallah.

KızıL
30-08-2008, 16:58
okur işine geleni okumuş işine gelmeyeni okumamış ama işine geleni yazıp işine gelmeyeni yazamama durumu bizde farz değildir... boş laflara gerek yok hani emredildi ya oku! diye okuyunuz.....

Bora4p
31-08-2008, 09:49
adnan oktar(harun yahya) turan dursunun tüm iddialarına cevap yayınlamak üzere olduğunu ilan ediyor.
SIkIysa bu Adnan sayfasinda karsi görüslerede yer versin. Aynen Turan Dursun Sitesinde oldugu gibi. Ama "Allahin Emirleri mantikla incelenmez" düsüncesiyle calisan islami beyinler yemez böyle seyi. Karsisinda tutan biri olmayinca atarlar. Karsi görüslere yer vermedigim bir site bende yaparim söyledigim her sey otomatikmen dogru olur.

barok
01-09-2008, 00:07
silindi...

zedlax
27-09-2008, 06:00
turandursun yasamıştır ve ölmüştür,onun gibi düşünenlere göre yok olmuştur,karşısındakilere göre cehenneme gitmiştir ama herşeyin en doğrusunu Tanrı bilir ve onun gibilerde,diğerleride bir gün öğreneceklerdir...

tolgacenk
30-11-2008, 23:47
4 tane kitabinda her biri bomba yazilardan bunlara mi cevap diyorsunuz.
Arkadaslar neden sadece yoruma acik olaylari secip onlara yanit verildi.daha objektifleri var onlar ne olacak.
Turklerin islamiyet konusunda ki cevaba bakalim.Baska bir hadisle cevap veriliyor.zaten biliyoruz islamda celiski oldugunu,baska zey yazin.
Verilmesi gereken cevap turan dursunun hadisinin uydurma olduguydu.Ama onu yapamiyorsunuz.adam isin uzmani.iyi ki var olmasa belki su an eskisi gibi namaz kilacaktim.

pante
01-12-2008, 00:34
Turan Dursun sitesine her girmek istediğimde google' a 'turan dursun' yazarım ve çıkan üçüncü link şöyle: Harun Yahya .NET - Turan Dursun'un Saçma İtirafları

İlerleme var.
8. sıraya gerilemiş.

Davudi
02-12-2008, 17:46
ne o turan dursun gercekleri görüpte dile getirene kadar turan hoca turan hoca diye iltifat buyururdunuz ,aslında dostluklarınız kadar düşmalıklarınızda sahte

Aegwyn-
15-12-2008, 21:19

Saygilar,

kusura bakma güzel kardeşim ama sana gülmeyi dahi layık görmüyorum.Be güzel insan klonlamadan bahsediyorsun ce yarattık diyorsun.Sen zaten var olan birşeyden bahsediyorsun.Bende geçen yaz Amerikaya gittim.Amerikayı keşfettim öylemi? Keşfetmek nedir? Ziyaret etmek nedir? Yaratmak nedir? Klonlamak nedir? Bilipdemi konusuyorsunuz Bilmeden mi? Sizlere ne diyebilirim ki.. Bana bir kuş yapsana.! ürkek olsun kaçsın ama onu o haliyle dahi sevebilesin.Bana bir kuş yapsana.! zorluklara rağmen elime alıp onu okşadıgımda beni mutlu etsin.Bana bir kuş yapasna ! onu elimde okşarken kalbi pıt pıt atsın.Gözleri ürkekce baksın.Bana bir kuş yapsana.! kendiliğinden gelipde 1000lerce kişinin arasında benim omzuma konsun.!!

Aegwyn-
15-12-2008, 21:29
Ha bu arada en son cevaplara karşılık vereyim.Sizler sanıyor musunuz ki Turan Dursun yaşarken geldiği mertebeye kendi başına gelebildi.Sizler inanıyor musunz ki bunlar kendi düşünceleri idi? Sizler inanıyor musunuz ki işin içinde bit yenikleri yoktu.Ve sizler inanabiliyor musunuz ki hakikatler yoktu? bir kişinin ardı sıra sürüklenirken bir kişinin yanlışı hepimizin yanlışıdır.Doğruyu red eden bir liderin peşinde yanlışı savunmaya başladınız.hayatta herşey insan için var.İnsanlar yanlış yapabilir,fakat Allah affeder.O bu yüzden RAB'dır. Bunu yapabilirken sizler: Hz.Muhammed(S.A.V) e inanmakta neden bu kadar zorlandınız.Oysa yanlış görüpde devam ettiğiniz yoldaydınız.Halbuki öteki tarafta sadece yanlış diye duyduklarınız sadece SÖYLENTi idiler.Görüpte anlamak var duyupta anlamak var.Bu kadar hür düşünebilir ve ancak bu kadar aciz davranabilirsiniz.

yucemanitu
15-12-2008, 21:46
Sitemize hoşgeldin Aegwyn, Turan Dursun'un hangi kitabını okuduğunu ve hangi sözlerinden sonra onun doğru söylediğine inananların aciz olduğu fikrine vardığını öğrenmemizde bir sakınca var mı?

Aegwyn-
15-12-2008, 21:58
Sakınca elbette yok ben görebiliyorsam sende görebilirsin.Şu zamana kadar ki yazmış oldugum topiclerin hiçbirinde aynı konu üzerine ikinci bir açıklama yapmıyorum.Prensip ve Allah'a havale diyorum ben buna.Ben sadece yapmam gerekeni yapıyorum.Teşekkür ediyor ve varsa görüşlerinizi takip etmeye devam ediyorum.Hiçbirşey yapmamaktansa birşeyler araştırıp kafa yormak iyidir.Saygı duyarım size.Saygılarımla.

yucemanitu
15-12-2008, 22:13
Aegwyn Dursun'un hangi kitabı sana bu fikri verdi demiştim tekrar bir açıklama yapmışsın sağol tabii cevap vermeye mecbur değilsin ama madem sakıncası yok bu soruma da bir cevap beklerdim.

ozgur_beyin
15-12-2008, 22:16
sevgili atlas inanki kitaplarının olduğunu bile bu sitede öğrenmiştir

allahdostu
25-09-2009, 01:06
* * Benim Tanrim Söyle der..

Senden hiçbir şey istemiyorum.

Senden hiçbir şey beklemiyorum.

Bana inan veya inanma, Yanımda ol veya olma,

Saygı duy ya da duyma, Sev ya da sevme,

Bunların hiçbirini önemsemiyorum.

Seni sensin diye,her şeyinle çok seviyorum!

Beni kaybettiğini sanarak

Aramakla geçirdin zamanını.

Beni bulduğun zaman Kimi bulduğunu görünce
İşte o zaman birbirimizden ayrı olmadığımızı göreceksin.

ARAMAYI BIRAKIP BENI BULMANI HEYCANLA BEKLIYORUM!!!

Tanri insanin kendisidir.......[/QUOTE]

Öncelikle diğer yazdıkların kaydadeğer olmadıkları için almadığımı belirteyim..

senin allah anlayışında 3 yaşındaki bir çocuğun yılanı sevmek istemesiyle eşdeğermiş:)))

bütün bunları sana söyleyecek allah seni neden yaratsın yahuu???

hey allahım akıl fikir ihsan et!!! komik bir okadarda elem verici...

Yargan Kam
25-09-2009, 11:45

Lütfen Türkçe'yi düzgün kullanalım.

Görse idi nasıl yok diyecekti ki?

Bu durumda muhalif yorumunuz, inananları zor durumda bırakmaktadır.

İnandıklarınıza inanmayanlar ne zaman gördünüz de kesin var diyorsunuz diyebilir, ki diyorlar da.

İnançlara saldırı sürekli ağzınızdan çıkan tekrarı bol laflardan biridir.

Bir Ateist değilim, elbette ki bir inancım var.

Tabii bu sahip olduğum inanç, sizin İbrahimi dinlerinki gibi değil.

Ama yine de ben de şunu sormak isterim;

Kaç Ateist inananlardan insanları katletmiştir?

Kaç dinsiz, din mensuplarına baskı uygulamıştır?

Ya da bu dinsiz ve Ateistler sizleri inançlarına davet ettikten sonra kabul etmediniz diye size savaş mı açtılar tarihte?

Ve ya ben hiç bir zaman hatırlamıyorum, Ramazan ayında Ateist ve dinsiz gurupların kenarda köşede Oruç tutanları sıkıştırıp, linç ettiğini hata öldürdüğünü.

Eskiden din alimleri(!) bilime şeytan icadı derler idi.

Şimdi bizzat bilimi kullanıyorlar bu günün din alimleri(!)

Ama burada küçük ve atlanan bir ayrıntı var ki o da Müslim aleminin %90'ından fazlası gayet eğitimsiz ve cahil.

At olmadan eğer neye hacet?

Toplum fakir, din alimleri(!) paraya para demiyor.

Adnan hoca Evrim teorisini çürüttü(!),

amma ve lakin bilim çevrelerince dahi incelenmeye gerek duyulmuyor.

Hristiyan-bilim alemi de dahil.

Diyelim Adnan Oktar (Harun Yahya) hakikaten çürüttü...

Kafirler ''Darwin maymunlar ile aynı atadan geldiğimizi söylüyor'' diye bas bas bağırırken,

Mü'minler halen daha ''Darwin insanın maymundan geldiğini söylüyor'' diye konuşabiliyor?

Madem Allah insanları ırklarına ve milletlerine göre ayırmıyor,

sizler neden inananlar ve kafirler olarak ayırıyorsunuz?

İslam'da ''asıl önemli olan niyettir'' sözü yanlış mı yoksa?

Yoksa bu değişimler tıpkı benim şahsi inancım için ''İslam'a benzerlikler gösteriyor'' dendiği zamanlardan,

iyice araştırıldıkça ortaya çıkan gerçekler sonucunda ''sapkın inanç'' söylemlerine dönüşü gibi mi acaba?

Lütfen yok, mok demeyin.

Bir çok İslam çevresinde öyle deniyor artık.

Bunun bizlere öğretilen tarih ile ne kadar uçurumsal çelişkiler yaratıyor lütfen görün.

Sevgi ve bilgelik ile...

Halit ŞENER
26-09-2009, 08:10
Türkiye'de yüzlerce televizyon var,gazeteler ve radyolar var,tiyatro ve sinema film icra eden kurumlar var,ama bu devasa güce sahip kurumlar bir gram akılla yönetiliyor.Zırnık kadar akıl,bilim ve aydınlık yok!Kapitalist ve gerici kapitalist işadamlarının yönettiği bu araç ve vasıtalar evlerdeki insanlara hergün öldürücü bombalar atıyorlar,zehir saçıyorlar.Türk milli burjuvazisinin yönettiği bu iletişim araçları magazinden,spordan ve dinci empozeden başka hiç bir anlam taşımayan spastik özürlü yayınlar yapıyorlar.Türk medyası devasa büyük para kaynaklarına sahip ama çok küçük bir akılla idare edildiği için Türkiye'de siyasal alan,kültür sanat alanı,ekonomik eşitlik ve ileri refah seviyesi ıskalamış durumdadır.Medya budalaca yönetiliyor,halkın zihin sağlığı bu şekilde bozuldu,bu medya paraya tapıcılığın inancını İslamcılıkla süsledi ve bilimi kenara itti,bilim dışıcılık yükselen en büyük cazibe yapıldı.Bu medya demokratik ve özgürlükçüde değildir asla büyük bir yalandır bu!Bu medyada düşünce özgürlüğü TSK'dan daha katı bir zaptürab altındadır,TSK düşünce özgürlüğüne daha çok sahip çıkan bir kuirumdur.Bu Türk Medyasını yöneten bir avuç apoletli polit büro diktatör siviller Türkiye'nin demokratik laik ve sosyal hukuk devleti özelliğini yitirmesine çok büyük katkıda buluindular.Türk Halkı Turan DURSUN'u bilmez,Türk halkı medyanın müsaade ettiği kişileri bilir ve tanır.Medya ve sanat kurumları,yayınevleri Türkiye'yi Siyasal İslamcı siyasete teslim ettiler ve Siyasal İslama şimdi kendileri teslim oluyorlar!Çünkü korküaklar alçak olurlar ve vatana ihanet ederler,vatanı üç kuruşa satarlar.Evet Turan DURSUN işte böyle alçak bir medyaya rağmen adını duyurabildi ve bu isim bütün dünyaya aydınlık saçacak bir güneştir.(Not:Bu yazımı bu konuyla ne alakası var diye yadırgayanlar olursa onlara cevabım şudur.Felsefede her şey,evrende ve dünyada olan herşey birbirine bağlıdır.Hiç bir şey hiç birşeyden tecrid edilemez.)Diyalektik materyalist felsefenin cevabı budur.

Mutezile
26-09-2009, 08:38
Türk Halkı Turan DURSUN'u bilmez,Türk halkı medyanın müsaade ettiği kişileri bilir ve tanır.Medya ve sanat kurumları,yayınevleri Türkiye'yi Siyasal İslamcı siyasete teslim ettiler ve Siyasal İslama şimdi kendileri teslim oluyorlar!

Sabah gazetesi vakıfbank ve halkbanktan çıkartılan usülsüz krediyle 'armağan' edildi. Şimdi de tetikçilik görevini ifa / infaz ediyor..

Bu basından çok şey beklememek lazım. Fehmi'ye bak, durumu anla.

tardu
27-11-2009, 06:11
turan dursuna karşı yazılan tek yazı bu olduğu için iyice irdelememiz lazım...

mesela iki ayette "seni mekke ve çevresine peygamber olarak gönderdik" diyor
(enam 92. ve şura 7. ayetler)

iki ayette ise "seni tüm insanlara peygamber olarak gönderdik" diyor
(sebe 28. ve araf 158. ayetler)

turan dursuna göre bu kuranın çelişkisi.

bu konuda adnan oktarın tezi şu: "sonraki ayetler önceki ayetleri hükümsüz kıldı."

bu konuda ilhan arselin tezi ise şu: "muhammed mekkede güçsüzken bu ayetleri uydurdu, medineye göçüp güçlenince sonraki ayetleri uydurdu."

adnan oktar ile ilhan arselin ortak noktası enam-şura surelerinin sebe-araf surelerinden önce geldiğini sanmaları.

araştırmalarıma göre(ki siz de araştırırsanız göreceksiniz) bu dört surenin kronolojisi böyle değil.

ama bu durum da bu dört ayetin çelişkili olduğu gerçeğini değiştirmez.

bu dört ayetin kronolojisini araştırdı mı bilmiyorum ama zaten turan dursun da bunun çelişki olduğunu belirtmiştir.

Karçiçeği
24-12-2009, 15:41

özgürlükden bahsetti .

özgürlük başka insanların inançlarına hakaret ve dil uzatarak olucak bir şey değildir .

Sayın Aspendos,
Görünen o ki, Sayın Turan Dursun'un "DİN BU" adlı büyük araştırma gerektiren yapıtını okumamışsınız. Şayet okumuş olsaydınız, Kur'an dan sonra İslam aleminin en çok itibar ettiği ve 'din bilgini' sıfatiyle onurlandırdığı insanların sözlerine yer verdiğini görürdünüz. (Sahih-i Buhari,Sahih-i Müslim,Şemail-i Tirmizi gibi)
"Okuduğu yanlış yalan haberlere kendini inandırdı" söyleminiz, onun gibi dürüstlükten başka hiçbir suçu bulunmayan birisine asla yakışmamış.
Her zaman yapıldığı gibi, kulaktan dolma bilgilerle birilerini karalamak, insanlık onuruna yakışmayan eylemlerdir.
Dilerseniz, okuyun önce. Uydurularak söylendiğini saptadığınız bölümler bulabilirseniz, sitemizde başlık olarak kullanabilirsiniz.
Saygılar...

kent
19-05-2010, 02:18

özgürlükden bahsetti .

sen nezaman cennet ve cehenemi gördünde kesin var diyorsun.?
neyle allahın varlığın ispat edebilirsin.?

sen ve senin gibilere kim cesaret veriyorda bir cana kıyıyorsunuz.Siz kimsiniz.Teröristmisiniz?

Allahın Danimarkalısı peygamberinle taşşak geçti gıkın çıkmadı.Yutkundun.

Hala yutkunuyorsun değil mi.? Hadi onuda vurun görelim.Nede olsa siz düşüncenizi ancak silahla dile getirebilirsiniz.

"insanların hassasiyet verdiği manevi değerlere dil uzattı ve alay etti kendine saklasaydı belki şu an hayatta olurdu ." diye yazmışsın.Kendini cinayete ortak koşmussun.

Danimarkalı karikatürcü hala hayatta.O ölünce çizdikleri ve düşüncesi yaşayacak.Ama sen ölünce çürüyeceksin.

KızıL
19-05-2010, 05:03
sen nezaman cennet ve cehenemi gördünde kesin var diyorsun.?
neyle allahın varlığın ispat edebilirsin.?

Danimarkalı karikatürcü hala hayatta.O ölünce çizdikleri ve düşüncesi yaşayacak.Ama sen ölünce çürüyeceksin.

yok dostum olurmu hiç çürümede neymiş o dininin miğferi cennetin anahtarı var onda!! yıkanmış bir beyin değil o allahın aslanı ölünce cennette yeri hazır
:flock::flock:

SİYAHSANCAKLI
10-08-2010, 01:39
İnsanın mantığı almıyor Allah(c.c.) varlığına inanmamak,sizler için bir başlangıç ve son varmıdır..?

AerA
10-08-2010, 01:49
İnsanın mantığı almıyor Allah(c.c.) varlığına inanmamak,sizler için bir başlangıç ve son varmıdır..?

Aynı şekilde, insanın mantığı almıyor. Halen tanrılara inanmayı. Tarih boyunca son 6000 yıl içerisinde 20000 Tanrı ve din geldi geçti (Marjorie Leach, Guide to the Gods). Bu gösterir ki Tanrılar insanları değil, insanlar Tanrıları yaratmış ve hep kurmuştur, sebebi araştıracak donanıma sahip olmayan ilkellerce.

yucemanitu
10-08-2010, 20:57
Doğru dini bulma şansımız 20binde bir bu ne yahu piyango çekilişi mi?

SİYAHSANCAKLI
16-09-2010, 18:02
Turan dursun aslında Dinin İslamın tek gerçek olduğunu biliyordu ama içindeki Şeytani duyguya yenik düşüp Dinde ulaşamadığı mevkilere Dinin inkarı yoluyla ulaşmayı hedefledi..düşününki bir insan çocukluğundan gençliğine,yaşlılığına kadar olan hayatının evresinde hep dine hizmet için çalıştı o babasının istediği Küfede ve basrada bulunmayan bir alim olmak için ama olamadı, olamayıncada aslında içindeki İslama karşı kini kustu..Din bu kitabı aslında(Kin bu) adıyla dahada özdeşleşir..Kur'an Aksiklopedisi ilede kendinin bile güya inanmadığı çelişkileri açıklamak için yok olup gideceği bir hayat için ciltlerce kitap yazdı acaba kendisi inanıyormuydu bu yazdıklarına bence hayır;ama içindeki kin onu bu hedefe yönellti dinde kazanamadığı başarıyı,dinin inkarla kazanabileceğini sandı,zaten inkarcılık dönemi resmi kesinliğe kavuştuğu 1987-1990 yılları arası olmuştur.yani ömrünün ne tarafından bakılırsa bakılsın bir insan ömrünün çoğunu inanmadığı bir hayatla geçirmesi mümkün değildir..Onun inancı Ebu Cehilin inkarcılığı gibidir,aslında inanmadığı için değilde elde ettiği veya edebileceği hedefleri kaybetme korkusuyla inkarcılığa sapmıştır...Küçüklüğünden beri öğrenmeye çalıştığı İslam İlmi ona ağır gelmiş bedeni kaldıramamıştır yazıklar olsun ona ve onun yolundan gidenlere Acı Ebedi bir azap onları beklemektedir şu üç günlük dünya için,değermiydi dünya seninde olsa,değilmidirki her nefis ölümü tadacaktır..

breymin
16-09-2010, 18:18
Siyahsancakli,turan dursunla senin muhammedi bir karsilasdir! bakalim, hangisi daha insancil,hangisinin insanliga daha cok faydasi olmus,ben birkacini sayayim,senin muhammedin sebebi ne olursa olsun insan öldürtmüs ama turan dursun hayatinda hickimseyi öldürmemisdir,senin muhammed davasini savunurken magaralara saklanma ihtiyaci duymus(hemde arkasinda allah denen hayali güc oldugu halde,ne garip)ama turan dursun hicbiryere saklanmadi,senin muhammed insanligi kandirirken turan baba insanligi uyarirken canini insanlik adina seve seve vermisdir,bunlar sadece birazi,saymakla bitmez,birseyi asla unutma yalanlar dogruya birsüre galip gelir ama eninde sonunda malup olmaya mahkumdur,senin kuranin halide budur,daha bu sitede islami savunabilecek delikanliyi göremedim,varsa getir tartissin.

SİYAHSANCAKLI
16-09-2010, 18:36
Siyahsancakli,turan dursunla senin muhammedi bir karsilasdir! bakalim, hangisi daha insancil,hangisinin insanliga daha cok faydasi olmus,ben birkacini sayayim,senin muhammedin sebebi ne olursa olsun insan öldürtmüs ama turan dursun hayatinda hickimseyi öldürmemisdir,senin muhammed davasini savunurken magaralara saklanma ihtiyaci duymus(hemde arkasinda allah denen hayali güc oldugu halde,ne garip)ama turan dursun hicbiryere saklanmadi,senin muhammed insanligi kandirirken turan baba insanligi uyarirken canini insanlik adina seve seve vermisdir,bunlar sadece birazi,saymakla bitmez,birseyi asla unutma yalanlar dogruya birsüre galip gelir ama eninde sonunda malup olmaya mahkumdur,senin kuranin halide budur,daha bu sitede islami savunabilecek delikanliyi göremedim,varsa getir tartissin.
Hiç o Allah(c.c.) sevgili kulu aciz bir insan ile karşılaştırılabilirmi..? kaldıki yeryüzünde öyle bir kul yoktur..olmayacaktırda..sen inanmasanda o olmasaydı,sende olmayacaktın aziz dostum..Muhammed(s.a.v.) bütün İnsanlığı kurtarmış senin dursun kendini bile kurtaramamış..

breymin
16-09-2010, 20:09
[QUOTE=SİYAHSANCAKLI;338980]Hiç o Allah(c.c.) sevgili kulu aciz bir insan ile karşılaştırılabilirmi..? kaldıki yeryüzünde öyle bir kul yoktur..olmayacaktırda..sen inanmasanda o olmasaydı,sende olmayacaktın aziz dostum..Muhammed(s.a.v.) bütün İnsanlığı kurtarmış senin dursun kendini bile kurtaramamış..
-----------------------------------------------------------------------
Sevgili siyahsancakli bugün varsak ve yasiyorsak bunu düsünen, arastiran ve sorgulayan beyinlere borcluyuz senin allah cecene deyil ,daha düne kadar cok basit hastaliklardan bile insanlar ölüyordu ama düsünen arastiran beyinler bu hastaliklari yendi,neden hastalandiginizda allah ceceniz size yardim edemiyorda bilime kosuyorsunuz?senin muhammedinin kimi kurtardigini bilmem ama turan babanin cok insani senin karanlik dünyandan kurtardigina bu sitede sahit oldum,,,senin muhammedinin yapdigi tek sey insanlarin korkularindan faydalanmak onda baska hicbirsey yok,insanliga verdigi ve verebileceyi hicbirsey yok,insanlik onu milyon kere solladi,onun kimseyle kiyaslayamiyorsun ,bunda cok haklisin ,bugün yasasaydi o kafayla bir hastaneye ancak temizlikci olurdu,atismakdan yana deyilim,tartisabileceksen buyur fikir savasi yap,seninle tartisacak cok kardesim var bu sitede.

SİYAHSANCAKLI
17-09-2010, 08:00
Sevgili Breymin İmzanda bir husus dikkatimi çekti orada akıldan bahsediyorsun,ben hep merak ederim insanda gerçekten akıl varmıdır diye...?

AerA
17-09-2010, 13:00
sen inanmasanda o olmasaydı,sende olmayacaktın aziz dostum..Muhammed(s.a.v.) bütün İnsanlığı kurtarmış senin dursun kendini bile kurtaramamış..

Sayın siyahsancaklı ;

Tarihsel bir gerçeği imanınıza kılıf olsun diye unutuyorsunuz. Bakınız bir "gerçeği" diyorum. Oda şudur ki, biz insanlar olmasaydık, Tanrılar asla var olamayacaklardı. Son 6000 yıl içinde Dünya üzerinde 20000 Tanrı ve Din gelip geçmiş (M.Leach : A Guide to the Gods) ise, Tanrıların insanları değil, insanların Tanrıları yarattığı aşikardır.

Kaldıki bir tarafı Arap çöllerinde açıkta kalmış bir zatın uydurduğu Arap Tanrısının diğer 19999'dan farkı nedir? Hal böyle iken Muhammed bütün insanlığı nasıl kurtarmış olsun? Ölümünün hemen ardından birbirine giren müslüman floklar ortada, Ali-Ayşe savaşı ortada, Arabistanın günümüz durumu, bir Afganistan ortada. Müslüman ülkelerin sosyal yozlaşmışlıkları ortada. Kimi kurtarmış bu adam?

İmtidazole, Sükrofloza devam...

breymin
17-09-2010, 13:19
[QUOTE=SİYAHSANCAKLI;339216]Sevgili Breymin İmzanda bir husus dikkatimi çekti orada akıldan bahsediyorsun,ben hep merak ederim insanda gerçekten akıl varmıdır diye...?
--------------------------------------------------------------------------
Sayin siyahsancakli,bu konu derin bir konu buna ayaküstü cevap verilmez,saygilar

SİYAHSANCAKLI
20-09-2010, 01:23
Sayın siyahsancaklı ;

Kaldıki bir tarafı Arap çöllerinde açıkta kalmış bir zatın uydurduğu Arap Tanrısının diğer 19999'dan farkı nedir?
.
Benim inandığım ALLAH(C.C.) senin var dediğin insanların kendi ürettikleri tapındıkları 19999 cismani varlıkları yapanlarında İLAHI olmasıdır..sende inanmazsan inanma seninde yaratıcın vede iLAHIN ALLAH(C.C.)'dir.

AerA
20-09-2010, 01:38
Benim inandığım ALLAH(C.C.) senin var dediğin insanların kendi ürettikleri tapındıkları 19999 cismani varlıkları yapanlarında İLAHI olmasıdır..sende inanmazsan inanma seninde yaratıcın vede iLAHIN ALLAH(C.C.)'dir.

Sayın siyahsancaklı ,

Yine hatalarınıza devam ediyorsunuz. 19999 Tanrının cismani olduğu fikrine nereden kapıldınız? Hiç bir Khnemu veya Huracan duydunuz mu? Cismani değillerdir. Soyut Tanrılardır. Kendilerini sembolize eden objeler vardır Dünyada.

Ayrıca cismani tanrı yoktur zaten. Siz halen ilk okul bilgisilerinizle put perestlikteki tapınımının objeye olduğunumu zannediyorsunuz? Objeye değil, ardındaki soyutadır tapınım. Bu Kabedeki putlar içinde aynıdır. Lat-Menat-Uzza... Put perestlik sadece soyutuna yönelirken, objesini yön tayin eder.

Mekkeye neden dönersiniz, hatta neden Kabenin etrafında dönersiniz? Çünkü sanemperestsiniz de ondan.

Allah ise, benim ne yaratıcım ne ilahım olacak kalitede değildir.

esen kalınız.

SİYAHSANCAKLI
20-09-2010, 02:21
Sayın Area; önemli olan Put veya diğer cismani bir şekilde İnsanlık daha önceleride binlerce İlah edinmişlerdir burada şu gerçek özümsenmeli demekki her devirde her insan bir Yaratıcı aramış,Evrende bir gücün olduğunun farkına varmışlar ama siz onlardan bire geri kalıp ya herşeyin Tesadüfi olduğunu Yada Evrim safsatası ile argo tabirle Maymunun evrimleşmesi neticesinde oluştuğunu sanıyorsunuz vede bu çok komik,buda demekki öyle düşünenlerin evrimleşme neticesi sürekli değişerek İnsandan yeniden maymuna veya değişik türlere dönüşümün olacağını farz etmek İnsanlığın oluşumuna bir hakaret gözüyle bakıyorum..

AerA
20-09-2010, 02:34
Sayın siyah-sancaklı ;

Evrende bir gücün farkına varan toplum yoktur. Evrende bir güç kurgulayan sayısız toplum vardır.
Evrim teorisi ateizmi destekler nitelikte değildir. Bunu aklınızın bir yerine yazmanızı dilerim. Ateizm, kökenleri Antik Yunandan bile öteye dayanan, maddenin oluşumu için doğaüstüye ihtiyaç duyulmadığını ifade eden ve bu bağlamda doğaüstüyü reddetmiş bir felsefedir.

Kaldı ki bende Evren'de ki ve doğadaki her oluşumun tek bir yaratıcının elinden çıkması fikrinin bildiğimiz herşeyin, hariküladeliğini lekelediğini düşünüyorum. Hayat komplex diyerek dem vuranlar onu bir yaratıcıya indirgeyerek basitleştirdiklerinin farkına varırlar umarım.

Esen kalınız.

SİYAHSANCAKLI
20-09-2010, 02:55
Her ikisinin tek ortak noktası Yaratılmışlığı benimsememek..yoksa ateistlikle evrim teorisinin uzaktan yakından alakası yok çünkü ateizm bütün inanç üzerine olan kavramları reddeder oysa bu durum ateizmin destekçisi gibi derken aslında birbirinde çok uzaktalar çünkü evrim teorisinde yanlışta olsa bir inanış var..oysa ateizm de gerçekte ne varsa onda olmayan yoklardan oluşuyor..:)

AerA
20-09-2010, 03:09
Sayın siyahsancaklı ;

Evrim teorisindeki inancın yanlışlığı/doğruluğu kişiye göredir. Ateizm bütün inanç üzerindeki kavramları reddetmez. Kaldı ki ateizmde bir inançtır. Teistik, deistik bir inanç gibi değil tabiki. Varolduğuna yönelik bir inanç değil, yokluğuna inançtır.

Yani ateizm yoklardan oluşmamakta. Sizin inancınız "var"lara bir inanç iken, ateist felsefe "doğa üstülerin yok"luklarına bir inançtır.

"Ateizm de gerçekte ne varsa..." cümlenizde aynı şekilde hatalıdır çünkü gerçeğe bakış açınız ile ulaşmaktasınız. Sizin ideolojinizde size empoze edilen/inandığınız bir gerçek bulumakta iken ateizmin de kendi inandığı gerçekleri bulunmakta.

esen kalınız.

mondoromano
20-09-2010, 06:32
Muhammed'in kutsalligindan soz eden arkadas, neye istinaden bu sifatlari yukledigini soz etse de ben de inansam. O ve "kahramani" olmazsa biz olmazmisiz vs. Madem bu kadar iddialisin once Peygamberini anlatmak icin dunyada herkesin anlayacagi ortak bir protokol kullansana; herkes dogar yasar ve olur. Iste sen de sifatlarla bogusmayi birak da butun yaratilisimizi kendisine ve ogretisine atfedebilecegimiz ne yasadigi varsa anlat.
Ayni sekilde Evrim olayina safsata derken neye dayaniyorsun ben anlamiyorum? Evrim zaten bir teori. Ustelik hangi ahlaki kistasa gore insanin maymun vs'den gelmesini hakaret kabul ediyorsun? Kendi iradesi disinda yaratilmis olmak ve dogada insani bugunku akil seviyesine ulasacak faaliyetlerle bizzat ilgilenmis olmamak daha mi onur verici?

Neva
20-09-2010, 12:34
Her ikisinin tek ortak noktası Yaratılmışlığı benimsememek..yoksa ateistlikle evrim teorisinin uzaktan yakından alakası yok çünkü ateizm bütün inanç üzerine olan kavramları reddeder oysa bu durum ateizmin destekçisi gibi derken aslında birbirinde çok uzaktalar çünkü evrim teorisinde yanlışta olsa bir inanış var..oysa ateizm de gerçekte ne varsa onda olmayan yoklardan oluşuyor..:)

Sayin SIYAHSANCAKLI;

Somut olarak gormediginiz, Muhammed'in aktarimindan tanimlanan bir guc Allah.. Ve sonuna kadar ateist dusuncede farkinda misiniz? Yaratilmisligi asla kabul etmiyor. Inancinizin ilk ve degismez onemli bir kurali bu..

Bu da yetmiyor. Tipki insan gibi sinirli(limitli).. Asla kendinin bir benzerini yaratamaz. Esi benzeri yok cunku.. Yaratirsa buyu bozulur.

Bu da yetmiyor. Tipki insan gibi ego sahibi.. Tum zamanlarda varim diyor.
Ama sinirli(limitli) olusundan dolayi, kendini yok edecek kapasiteye sahip degil. Yok ederse buyu bozulacak.

Ben boylesi bir Allah'i tercih etmiyorum. Allah dedigin sinirsiz guclu olmali, limitlere takilip kalmamalidir. Takilip kalirsa, benden bir farki kalmaz.

SİYAHSANCAKLI
21-09-2010, 01:15
Hiç düşünmüyormusunuz Bu ateizm ve Evrim teorisi bir türlü ispatlanmıyor ve bilimsel bir gerçek olarak ortaya çıkmıyor,Yaratıcının var olduğunu Evrendeki belgesel dizilerde seyrederseniz binlerce örneklerini görürdünüz ama nerde bakmak ile görmek tamamen birbirinden farklı kavramlar..ikide bir soruyorsunuz varsa nerde diye ama Yok olduğunu nerden anlıyorsunuz ona bir açıklama ve bilimsel bir kanıt hiç yok..ne olacak zaten herşey tesadüfü..bazı hususlar vardır ama kanıtlanma ihtiyacı hissedilmez ama ortaya koyduğu eylemlerle var olduğu görülür örneğin sizde var olduğunu hiç sanmıyorum ama İnsandaki AKIL Düşünme,tartma mekanizması onun bir hacmi,bir cismi gözükmez,elde bilimsel bir kanıt olmaz ama yaptığımız eylemlerle onun varlığını biliriz...Yaratıcının varlığıda Yarattığı en yüce varlık olan insanda zaten her yönüyle vardır tabi onu anlıyabilene,düşünen beyinlere hitaben..bir mantık düşününki milyonlarca yıl sonra düşünen bir insan oluşumu ancak bilimsel kanıt dediğiniz varsayımlar sadece geçmişe dönük,ya milyonlarca yıl sonra düşünen varlıktan tekrar Evrimleşerek Maymunamı veya Robot insanlaramı dönüşüm hiç bir bilgi kanıt yok olmasıda zaten mümkün değil...

AerA
21-09-2010, 01:26
Hiç düşünmüyormusunuz Bu ateizm ve Evrim teorisi bir türlü ispatlanmıyor ve bilimsel bir gerçek olarak ortaya çıkmıyor,Yaratıcının var olduğunu Evrendeki belgesel dizilerde seyrederseniz binlerce örneklerini görürdünüz ama nerde bakmak ile görmek tamamen birbirinden farklı kavramlar..ikide bir soruyorsunuz varsa nerde diye ama Yok olduğunu nerden anlıyorsunuz ona bir açıklama ve bilimsel bir kanıt hiç yok..ne olacak zaten herşey tesadüfü..bazı hususlar vardır ama kanıtlanma ihtiyacı hissedilmez ama ortaya koyduğu eylemlerle var olduğu görülür örneğin sizde var olduğunu hiç sanmıyorum ama İnsandaki AKIL Düşünme,tartma mekanizması onun bir hacmi,bir cismi gözükmez,elde bilimsel bir kanıt olmaz ama yaptığımız eylemlerle onun varlığını biliriz...Yaratıcının varlığıda Yarattığı en yüce varlık olan insanda zaten her yönüyle vardır tabi onu anlıyabilene,düşünen beyinlere hitaben..bir mantık düşününki milyonlarca yıl sonra düşünen bir insan oluşumu ancak bilimsel kanıt dediğiniz varsayımlar sadece geçmişe dönük,ya milyonlarca yıl sonra düşünen varlıktan tekrar Evrimleşerek Maymunamı veya Robot insanlaramı dönüşüm hiç bir bilgi kanıt yok olmasıda zaten mümkün değil...

Sayın siyahsancaklı ;

İnsanları akılsızlık ile itham etmek haddiniz değil diye düşünüyorum. Kaldı ki Huracan'ın varlığı insanın herbir yerinde görülürken neden reddediyorsunuz?

İnançlarınızla şekillenen sorgulanamaz imanınız, size bir yaratıcı olarak Allahı sundu ise, bu katti gerçek demek değildir. Bu sadece sizin gerçeğiniz olabilir. Kaldı ki bilimsel kanıttan dem vururken, Tanrının varlığına dair hiç bir kanıtın ortada olmamasıda bir gerçektir.

Teleojinin çıkmazı içindesiniz. Herşeyde amaç aramaktasınız. Düzenli gördüğünüz sistemllerinde bir amacı olması gerektiğini düşünüyor fakat bilinçsiz sistemlerde bu amacın olamayacağını fark edip, Tanrıya yöneliyorsunuz.

Basit bir örnek, okyanus tabanında tektonik bir hareketlenme olur ve tsunami baş gösterir. Gider bir ülke kıyılarını vurur. Binlerce cana mal olur bu. Peki tsunaminin amacı nedir? Yoktur... Olmayıca tanrıya sarılıp, Tanrının bir amacı var demekte ve hergün o Tanrıyı katil, soysuz, aşağılık birşey olmakla suçladığınızın farkında değilsiniz.

Teleojik (ereksel, amaçsal) çıkmazdan kurtulmanız dileği ile.

SİYAHSANCAKLI
21-09-2010, 01:57
Sayın siyahsancaklı ;

İ

Basit bir örnek, okyanus tabanında tektonik bir hareketlenme olur ve tsunami baş gösterir. Gider bir ülke kıyılarını vurur. Binlerce cana mal olur bu. Peki tsunaminin amacı nedir? Yoktur... Olmayıca tanrıya sarılıp, Tanrının bir amacı var demekte ve hergün o Tanrıyı katil, soysuz, aşağılık birşey olmakla suçladığınızın farkında değilsiniz.

Teleojik (ereksel, amaçsal) çıkmazdan kurtulmanız dileği ile.
Bu harekenlendirmeye sebeb olan mekanizmayı hareketlendiren güç nedir..? Ayrıca senin kendininde Yaratıcın olan Allah(c.c.) bu kadar hakaret etmen acaba onun varlığını ispat etmesi için bir bela ve musibet gelmesini beklemen içinmidirki eğer öyle ise Umarım bu dilediğine kavuşursun,ona uzattığın bu hakir dilin bir gün konuşamaz olur İnşaALLAH..:ban:

AerA
21-09-2010, 02:04
Bu harekenlendirmeye sebeb olan mekanizmayı hareketlendiren güç nedir..? Ayrıca senin kendininde Yaratıcın olan Allah(c.c.) bu kadar hakaret etmen acaba onun varlığını ispat etmesi için bir bela ve musibet gelmesini beklemen içinmidirki eğer öyle ise Umarım bu dilediğine kavuşursun,ona uzattığın bu hakir dilin bir gün konuşamaz olur İnşaALLAH..:ban:

Hareketlenen mekanizmanın bir sebebi vardır ama bilinçsiz olduğundan bir amacı yoktur. Cansızlığın devinimlerine amaç aramak, sizi Tanrısallığa götürmekte. Kaldı ki benim yaratıcım olmayan bir Tanrıya hakaret eden ben değil, bizzat sizlersiniz.

Bir yanardağ patlar ve binlerce insan ölür. Çoluk, çocuk, genç,yaşlı. Yanardağın patlamada bir amacı yoktur. Soruyorum size binlerce cana mal olan bu yanardağın patlamasında ki amaç nedir? Tektonik sebepleri vardır. Ama amacı yoktur....Olmayan amacı, amaç arayışı içinde Tanrısallıkla ilişkilendirmektesiniz. Ve Tanrınızı bebek katili yapmaktasınız. Benim bir şey dediğim yok, siz demektesiniz.

Teleojik çıkmazdan kurtulunuz.

taylan
23-09-2010, 22:28
Bir yanardağı harekete geçiren güç tanrı ve bu gücü hareketlendirdikten sonra olacak olanlar için "kusura bakmayın ben bunu çalıştırdım ama sizden bazıları ölecek. Napalım kurunun yanında yaş da yanar bakın bu yanardağ patlicak çünkü yeni minerallerin yeryüzüne çıkarak dünyanın yaşam döngüsünün devam etmesi gerek. Ölecek olan masum insanlar için bana dualar edin"

Böyle mi düşünüo acaba allah??? Karasancaklı :D:D

Karçiçeği
29-12-2010, 21:06
Sayın Siyahsancaklı,
Aylar var ki siteye yazı göndermiyordum. Ne var ki tartışmaya çalıştığın ilkeler doğrultusundaki bilgi yetersizliğini görünce dayanamadım. Aydınlanmanın zor sanat olduğu düşüncesinden hareketle,tavsiyem, duygu ve düşüncelerini düzgün cümlelerle ifade etmeyi bilen kimselerle boyunu aşan işlere girişmemen olacaktır. Çünkü tanrı, insan aklının ermediği yerde başlayan kutsal bir yüceliktir ve savunulmaya muhtaç olacak kadar zavallı değildir. O bir evrensel yasadır ve senin Muhammed'ini de çok aşar.

Cogitos
04-01-2011, 23:29
Yazık yav bilgisayarı açabilmek bile mucize gibi geliyordur ona... Belgesel Filmleri Fakültesinden mezun olmuş, bilimsel olarak allahın varlığını kanıtlıyor aklınca, tüh ki ne tüh...

Karçiçeği
07-01-2011, 14:17
Sayın Cogitos,
Kaç yaşında olduğunuzu veya akıl yaşınızın algılama düzeyini bilmediğimden, size uygun gelebilecek bir tarif yapamadığım işin üzgünüm. Oysa Muhammed gibi bir tarif yaparak beğeninizi kazanmak, hiç de zor olmayacaktı.
Örneğin: "Tanrı Adem'i kendi suretinde yarattı. O sırada Adem 60 zıra idi. (Yani, 45-50 metre) (Bkz.Buhari, hadis no:1367, Müslim, hadis no:2841)
Bununla da yetinmemiş, bu görüşünü Kur'an da da sürdürmüştür.
Örneğin: Yüzü vardır Tanrı'nın.(Bakara,115) Elleri vardır. (Sad,75-Maide,64) Gözleri vardır.(Taha,39) Kıyamet'te 8 taşıyıcı üzerinde gelecektir. (El Hakke,17)
Yani, senin benim gibi insandır Tanrı. Yer, içer, koşar, oynar, konuşur, ağlar, öfkelenir, sevinir, üzülür, suç işler, bağışlar vs.
Üstelik, Tanrı'nın Adem'i kendi suretinde yarattığı yolundaki açıklama, sonradan değiştirildiğini iddia ettiğiniz Tevrat'tan alınma bir sözdür. (Tevrat,Tekvin,1:27;5)
Sayın Cogitos,
Mucize denilen safsatalara inanacak kadar saf olmadığım gibi, Tanrı'nın da türlü çıkarlar uğruna varlığını kanıtlamaya çalışanların gayretine borçlu olmadığına inanıyorum. Sevgilerimle...

Cogitos
08-01-2011, 01:10
Haydaaa, Karçiçeği benim sözlerim "siyahsancaklı" ya dır, yanlış anladınız beni sanırım... mesajım sizinkinin altında olunca bu kanıya vardınız galiba... aslında sizin son sözünüz hoşuma gittiği için bu mesajı destek amacıyla yazmıştım... neyse yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum...

Karçiçeği
08-01-2011, 22:15
Sevgili Cogitos,
Samimi duygularınızı içeren mesajınızı aldım. Tahmin ettiğiniz gibi mesajlarımızın alt alta olması yanılmama sebep olmuş.
Yanılgımı bağışlamanızı diler, sağlıklı bir yaşam sürmenizi temenni ederim.
Sevgilerimle...

aaksu61
18-01-2011, 21:41
...Yaratıcının varlığıda Yarattığı en yüce varlık olan insanda zaten her yönüyle vardır tabi onu anlıyabilene,...

tabi senin yaratıcın dünyayı ve evreni kurduktan sonra sırt üstü uzanıp bacak bacak üstüne atıp dinlendi di mi? çok tuhaf, neyse bunlar pek önemli değilde Turan Dursuna asılsız ifadeler diyen aklı evvel insanlara ne demeli, eğer Turan Dursunun söylediklerinin safsata olduğunu söylüyorsanız o zaman zaten kuran incil tevrat ve benzeri dinlerde yok olmuştur, çürütülmüştür anlamına gelir, bence Turan Dursunu eleştirmeden önce din bu serisini okuyun (sizin tabirinizle hatim edin) çünkü kitap sadece ayetler ve hadislerden oluşmaktadır, çürütüldünüz dinler, çürüyorsunuz....

tardu
15-02-2011, 02:28

Furumumuza üye olmayanlar linklere tıklayamıyor.
Bu yüzden kopyala-yapıştır yaptım:

'"Materyalistlerin belirgin özelliklerinden biri, savundukları görüşlerin son derece sığ ve basit olması ve bunları savunurken çeşitli göz boyama ve sahtekarlıklara kolayca başvurabilmeleridir. Özellikle din aleyhinde yürütmeye çalıştıkları propaganda, tarih boyunca yalanlar ve çarpıtmalarla dolu olmuştur.

Türkiye'de bu rolü üstlenenlerin başında ise Turan Dursun gelmektedir. Yazdığı İslam ve Kuran aleyhindeki kitaplarla, bu kitaplardaki basit çarpıtmalarla, ciddiyetsiz iddialarla, bozuk mantıklarla, bir kısım cahil veya din aleyhinde önyargılı kimseleri etkilemiştir. Çoğu kez cevap bile vermeyi gerektirmeyecek kadar saçma ve tutarsız iddialar öne süren Turan Dursun, aslında öne sürdüğü iddialar açısından değil de, sahip olduğu bozuk mantık örgüsü nedeniyle ele alınması ve incelenmesi gereken bir isimdir. Yazdıkları, Allah'ın Kuran'da inkarcılar için verdiği "akletmeyen bir kavim" (Haşr Suresi, 14) hükmünün birer teyidi durumundadır.

Turan Dursun'un çeşitli iddiaları arasında dikkat çekici olanlardan biri, Kuran'ı ve dolayısıyla İslam'ı ırkçılıkla itham etmesidir. İslam'ın sadece Araplara vahyedilmiş bir din olduğunu, peygamberimiz Hz. Muhammed'in de Türklere karşı olumsuz hisler beslediğini ileri sürmüştür. Ancak bu iddiasını ne gibi mantıklara ve delillere dayandırdığı incelendiğinde, son derece basit çarpıtmalar, cehalet ve yalanlar ortaya çıkmaktadır.

Bu makalede, Turan Dursun tarafından yazılıp 1990 yılında 2000'e Doğru dergisinde yayınlanan, ve takipçileri tarafından hala internette yayınlanmaya devam eden bir yazıyı ve bu yazıdaki çarpık iddiaları ele alacağız.

EDİT:
Devamı için:

tardu
15-02-2011, 02:59
Bu yüzden kopyala-yapıştır yaptım.

ulpian
15-02-2011, 03:02
Bu yüzden kopyala-yapıştır yaptım.

Yanılıyorsunuz. Üye olmayan ziyaretçiler de forumdaki linklere tıklayabilmekte. Bu yüzden yazının ilk birkaç paragrafını verip, devamı için link eklemek yeterli.

Ayrıca bizleri bu gibi salt linklemelerden ziyade, üyelerimizin kendi düşünceleri ve yorumları daha çok ilgilendiriyor doğrusu. Linklemiş olduğunuz makale hakkında sizin yorumunuz nedir?

tardu
15-02-2011, 10:00
En'am suresinin 92. ve Şura suresinin 7. ayetleri ile
Sebe suresi 28. ve Araf suresi 128. ayetleri
TEZAT.

tardu
16-02-2011, 04:30
Ali Bulaç Meali:

En'am Suresi 92. Ayet;

"İşte bu (Kur'an), önündekileri doğrulayıcı ve şehirler anası (MEKKE) İLE ÇEVRESİNDEKİLERİ uyarman için indirdiğimiz kutlu Kitap’tır. Ahirete iman edenler buna inanırlar. Onlar namazlarını (özenle) koruyanlardır."

Şura Suresi 7. Ayet;

"İşte Biz sana, böyle Arapça bir Kur'an vahyettik; şehirlerin anası (olan MEKKE HALKI)NI VE ÇEVRESİNDE OLANLARI uyarman için ve kendisinde şüphe olmayan toplanma gününü (haber verip onları) uyarman için de. (O gün onların) Bir bölümü cennette, bir bölümü çılgınca yanan ateşin içerisindedirler."

Sebe Suresi 28. Ayet;

"Biz seni ancak BÜTÜN İNSANLARA bir müjde verici ve uyarıcı olarak gönderdik. Ancak insanların çoğu bilmiyorlar."

Araf Suresi 158. Ayet;

"De ki: "Ey insanlar, ben Allah'ın sizin hepinize gönderdiği bir elçisi (peygamberi)yim."

Yukarıdaki ilk iki ayet ile son iki ayet tam TEZAT.

Bunu 7 yaşındaki çocuk bile anlar.

Yaptığım araştırmalara göre bu dört ayetin "iniş" kronolojisi her kaynakta farklı.

Büyük ihtimalle ilk iki ayet Mekki(Mekke'de "inmiş"), son iki ayet ise Medeni(Medine'de "inmiş"). Yani Muhammet; Mekke'de güçsüz olduğu için yukarıdaki ilk iki ayeti uydurdu, Medine'de güçlüyken yukarıdaki son iki ayeti uydurdu. Mekke'de iken bütün insanların "peygamber"i olduğunu iddia bile edemiyordu.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

tardu
16-02-2011, 10:56
ali bulaç meali:

En'am suresi 92. Ayet;

"İşte bu (kur'an), önündekileri doğrulayıcı ve şehirler anası (mekke) İle Çevresİndekİlerİ uyarman için indirdiğimiz kutlu kitap’tır. Ahirete iman edenler buna inanırlar. Onlar namazlarını (özenle) koruyanlardır."

Şura suresi 7. Ayet;

"İşte biz sana, böyle arapça bir kur'an vahyettik; şehirlerin anası (olan mekke halki)ni ve Çevresİnde olanlari uyarman için ve kendisinde şüphe olmayan toplanma gününü (haber verip onları) uyarman için de. (o gün onların) bir bölümü cennette, bir bölümü çılgınca yanan ateşin içerisindedirler."

sebe suresi 28. Ayet;

"biz seni ancak bÜtÜn İnsanlara bir müjde verici ve uyarıcı olarak gönderdik. Ancak insanların çoğu bilmiyorlar."

araf suresi 158. Ayet;

"de ki: "ey insanlar, ben allah'ın sizin hepinize gönderdiği bir elçisi (peygamberi)yim."

yukarıdaki ilk iki ayet ile son iki ayet tam tezat.

Bunu 7 yaşındaki çocuk bile anlar.

Yaptığım araştırmalara göre bu dört ayetin "iniş" kronolojisi her kaynakta farklı.

Büyük ihtimalle ilk iki ayet mekki(mekke'de "inmiş"), son iki ayet ise medeni(medine'de "inmiş"). Yani muhammet; mekke'de güçsüz olduğu için yukarıdaki ilk iki ayeti uydurdu, medine'de güçlüyken yukarıdaki son iki ayeti uydurdu. Mekke'de iken bütün insanların "peygamber"i olduğunu iddia bile edemiyordu.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

yardIm eden yok mu? :)