PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Hrant için Adalet için" video belgeseli (17 dak.)

21-01-2008, 12:31
Hrant Dink cinayeti Ümit Kıvanç tarafından “19 Ocak’tan 19 Ocak’a neler oldu” adıyla belgesel filme dönüştürüldü. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen “Hrant’ı Anmak İçin” adlı gecede gösterilen belgeselde bir yıllık gelişmeler, görüntüler ve ünlü sanatçıların anlatımıyla 17 dakikada özetleniyor.

ÜNLÜ SESLER “HRANT İÇİN” KABUL ETTİLER
Kıvanç, sanatçıların projeye dahil edilme sürecini anlatırken, çoğunun, teklifi, metni bile okumadan kabul ettiğini ve “Hrant için bir şey yapılıyorsa biz de olmak isteriz” dediklerini söylüyor. “Bu aslında Hrant’ın insanlarla nasıl bir ilişki kurmuş olduğunu gösteren bir şey. Çünkü sonuçta bu filmde, birtakım soruşturma ihmallerinden söz ediyoruz dolayısıyla bu projede yer almak, çok da sıradan bir şey değil” diyen Kıvanç, metni okuyanların çok iyi oyuncular olduğuna dikkat çekerek, böyle bir süreci onların ifade etmelerinin projeye başka bir güç kattığının da altını çiziyor.

[video width=400 height=350:c4003cccdf]http://video.ntvmsnbc.com/videos/20080118_uzunhrant.wmv[/video:c4003cccdf]

vartor
21-01-2008, 19:03
Teskkurler Cem. Bu videonun linkini yollayabilir misin, bazi dostlarimin da seyretmesini istiyorum.
Ulkemizi idare edenlerin ellerinde oyuncak oldugumuzu uzulerek bir kere daha anladim. Hukuk yok, adalet yok, laiklik desen hic yok. derebeyleri mi idare ediyor bu memleketi?

aydoe
21-01-2008, 20:30
Belli bir ideolojinin köleleri tarafından sıkılmış kurşunlardır.
Kurşunlar özgürlüğe,düşünceye,insanlığa sıkılmıştır.
Lanet olsun
Eğitimsiz insan ,ülke ve *sevgisiz *gençler yetiştirenlere,katiller yetiştiren sisteme
Saygılar

thunderpoint
21-01-2008, 22:09
Bir kaç gün evvel 'köşe kapmaca'ya asmıştım.. Bir köşe yazısından alıntı ve yaşanmış bir olay:

Bir Ermeni taksiye biner. Yolda adamın şivesi şoförün dikkatini çeker. "Abi, buralardan değilsin galiba, neredensin?" diye sorar. Adam "Ermeniyim" diye yanıtlayınca taksici, bu ülkenin cahil sömürüyle beslenmiş insanlarının kinini temsil edercesine böğürür: "Estağfurullah abi!"

Başka söze ne hacet?

21-01-2008, 22:59
Sevgili Vartor. Videonun linki:

http://video.ntvmsnbc.com/videos/20080118_uzunhrant.wmv

habilis
22-01-2008, 00:14
paylaşım için de teşekkürler sevgili cem ,,

olayı bir kez daha kınıyorum,,

insan olmayı beceremeyen *,, geri.... lerin kurşunları bunlar ,,,,

bunları kınıyorum bir kez daha !!...

habilis
22-01-2008, 00:18
Özlem

Biz bu yıldönümünü her gün yaptık... Kapımızı
kapayıp odamıza çekildiğimizde yüz yüze baktık.
Ne hissettiğini, düşündüğünü, istediğini anlamaya
çalıştık. Kendimizle baş başa iken gerçekte seninle
birlikte olduk.

Gidişinin yıldönümünü deniyor ama seni gitmiş gibi
düşünemedik ki hiç...

Kendimizi canlı, seni cansız sayamadık. Seni
canlı tutabilmek için kendimizi cansızlaştırmak
bile istedik.

Meğerse seni canlı tutmakmış canlı kalmanın
sırrı...

Duvar panosunda basit bir ses olmak bile yetti,
nasıl olsa gözün bizi arar bulur diye. Bir taraftan