indeni
22-01-2008, 10:56
Cocukken,dedem ovunerek bizim Hz.Alinin , Hz.Muhammedin soyundan geldgimizi sovlerdi. Dede biz arapmiyiz derdim sakaylakarisik kizardi. Ilk okul ogretmenimiz,musluman olmayan ulkelerin zavalli caresizligi anlatirdi,kendimizi sansli gorurduk.Uzak dogu ulkelerinin putlara taptigini,zavalli akilsizlar oldugunu cehennemde yanacaklarini anlatirdi.Oysa cekik gozlulerin zamanla daha zeki,geleneklerine bagli akilli insanlar oldugunu ogrendik. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Bu ve benzeri sorular yanitlarla buyuduk hala da karsilasiyoruz.Dini kurallarlarin agir bastigi bir ailede buyumedim,ama islam inancinin her alanda hissedildigi toplumun icinde bulunuyorduk. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Okumayi sevdim,T.Dursun u makale yazdigi dergilerde tanidim ilk,sonrasinda kitabi cikinca sevinenlerden oldum,bana anlatilanlarin,karsi tezinin,olumsuzlugunu,hemde onlarin kaynagindan anlatiyordu.Bir 4 Eylul gunu aydinligi katlettilerini haber aldik,islamin muazzam" hosgorusun " isinda.Sonrasinda *T.Dursunu elesturen yazilar okudum, suleyman atesin ona yanit adinda kitaplarinida,anladimki,gerici gucler tedirgin olmakta hakliymis,1400 *yillik kaleleri depreme maruz kalmis. * * *Internet sitesini tesadufen kendim buldum,saskinligi sevinci bir arada yasadim.Ilgiyle izliyorum,dusunmesini bilene cesaret edene faydasi olacagindan kuskum yok.