Orijinalini görmek için tıklayınız : Türbana hayır mitingleri...
Arkadaşlar,
8 Mart 2008 Cumartesi Saat 12:00
Çağlayan Meydanı Şişli - İSTANBUL
İlgilenenlere duyurulur.
metalheart
01-02-2008, 22:01
yanyanayız...
Tepki bu şekilde olmalıdır.
En uygun ve saygını da toplu protesto ya da gösterilerdir.
Yapması gerekenler de halktır.
Nedenine katılmasam da, şekline gönülden katılıyorum.
Şiddet içermeyen, yönetimi etkileyen, eğitici, gösterişli ve yoğun katılımlı bu tip eylemler her zaman etkilidir. Belki kısa dönem için olmasa bile orta ve uzun dönemde toplumun bilinçaltına verilen mesajlar etkilidir.
Katılanlara kolay gelsin dileklerimi sunuyorum.
Hatalarım, cehaletimdir.
Cumhuriyet meydanındayız.
Dogmalara maskelere karşıyız.
Laikliğin ,Cumhuriyetimizin savunucusuyuz.
"Şiddet içermeyen, yönetimi etkileyen, eğitici, gösterişli ve yoğun katılımlı bu tip eylemler her zaman etkilidir. Belki kısa dönem için olmasa bile orta ve uzun dönemde toplumun bilinçaltına verilen mesajlar etkilidir. " mhmmd
Bu kadar saf mısınız yada çok kurnazsınız, İslam heryerde şiddetle ve terörle iş başına gelmiştir. Muhammedin zamanından beride böyledir. İş bizimkilere geldimi hemen pasifizmi öğütlüyorsunuz, umarım kötü niyetli değilsiniz. İslamcılar bugün olmasada yarın saldıracaklardır, bunun işaretleri gemiştede vardır, bu günde var. Bu nedenle siz şiddetsizlik öğütlerinizi İslamcılara saklayın yada verin. Bıçak kemiğe dayanmadıkça bu insanlar şiddete bulaşmazlar, ama saldırıya uğradıklarında da gereken cevabı vereceklerdir, bundan da kimse kuşku duymasın.
Saygılarımla;
Masonlar ayaklandı!! 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% *
Gazetelere ilan veren masonların alt kolu Lionslar, başörtüsüyle alakalı yasal düzenleme ile ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini ifade ettiler.
Üniversitelere özgürlük masonları çok üzmüş!!
Gazetelere ilan veren masonların alt kolu Lionslar, başörtülü öğrencilerin üniversitelere serbestçe girmelerini sağlayacak yasal düzenleme ile ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini ifade ettiler.
AK Parti ile MHP'nin başörtüsü yasağını üniversitelerde kaldırmaya yönelik yasal düzenleme yapma girişimine karşı çıkan guruplar arasına Masonların alt kolu Lionslar da katıldı.
Bazı gazetelere ilan veren Lionslar, öğrencilerin başörtüsüyle serbestçe üniverseteler girmelerine imkan sağlayacak düzenlemeleri üzüntüyle karşıladıklarını ifade ettiler. Türkiye Lions Kulüpleri Federasyonu imzasıyla yayımlanan ilanda, şöyle denildi: “Biz Türk Lionsları bir siyasi simge olarak algıladığımız türbanın üniversitelere serbestçe girmesini sağlamaya yönelik çabaları üzüntü ile izliyoruz. Bu tutumu cumhuriyetimizin kuruluş amaçlarına, temel değerlerine ve özellikle laiklik ilkesine karşı bir hareket olarak değerlendirdiğimizi halkımızla paylaşıyoruz.”
.............
Yukarıdaki bir haber...
Lions'un ne olduğunu ve bu halkın doğru veya yanlış Lionslara karşı olan tavrını ve Lionsların bu konudaki mesajlarının kimin işine yaradığını hep beraber düşünelim.
Örneğin ben, başörtüsünün veya herhangi bir örtünün dinin ana artelleri ile hiç ama hiç alakası olmadığını savunuyorum. Türban takmak istiyorsa bırakın taksın diyorum. Ve Türban takarak dini anlayılşını ortaya koymuş bir kişinin de bu anlayışın dışında yaşamak için çalışmasını gördüğümde yüzüne şırrak diye vurarak toplumsal riya yaptıklarını söylüyorum.
Öte yandan Lionsa mı kaldı arkadaş bu işin çözümü var bu işte bir bnelik diyerek, bir saf tutmam gerektiğinde tabiki gariban halkımın tarafını ve çoğunluğunun sesini dinliyorum.
Yav anlasanıza, Rektör kelimesi Türkçe de değişmeden Dekan kelimesi türkçe de değişmeden ne anlamı var.
Adam ateist iyi güzel bir sözümüz yok. Daha iyi de diyelim.
Peki aynı adam Dekan, yani dean of faculty
Şimdi Oxford ingilizece sözlüğe herkes açsın baksın.
Dean ne demekmiş?
DEAN OF FACULTY ne anlama gelirmiş.
Cevapları bekliyorum.
Ben özgürlük için sloganımı buradan yazıyorum.
Üniversitelerde kullanılan makam isimlerinin dini obje içermesi laikliğe aykırıdır. Haydi buyrun. düşün ardıma :)
Türbanın üstünde kilise fesi olduktan sonra ne işe yarar ki söylemler.
Türban olmasın tamam ama kilse fesi de olmasın, dekan değil başka bir şey olsun Papazların giydiği kıdem renkleri ile kilise senatosu renkleri aynı olmasın, Anıtkabire papazın yürümesi gibi fotoğraf veren absurt görüntüleri millet yutmuyor zira.
Evet, Türban olmasın, Kilise fesi olmasın, Rekötlerin dekanların isimleri ve elbiseleri de dini hiç bir obje barındırmasın.
Hem Atatürk miü koydu arkadaş Dekanı, Rektörü, Uluslacılar uyumayınnn Atanın öz türkçesine sahip çıkın. Tabii yerse...
Geleim Türbanım da türbanım diyenlere..
Bre güzel kızcağızım, o okulu bitirince ne yapacaksın.. Çalışacaksın değil mi? Peki Allah'ın ayetine bu çalışma güdünüzün uymadığını bilmiyormusunuz. Madem iaşeni sağlamak için toplumsal ihtiyaçlarından vazgeçmiyorsun ki geçmeni de isteyen yok; öyleyse neden ota gelince kıpır kıprı da bıçağa gelince beeeeğğğğ yapıyorsun.,
Başınızı örttüğünüzde kendinizi korursunuız bir sözüm yok. Ama açarak dini riyasız yaşayabilirsiniz, ki başı açık olduğu için kafir dediğniz nice insanlar varki beş vakit namazında.
Ulan Fethullah seni bir elime geçirsem varya, Türkiye de kapat kapat diye çocukları kutuplaştırırken, Azerbaycan da ise açın açın diye farklı bir hinlik uyguluyorsun.
Selamlar.
cumhuriyete sahip çıkalım ,,,
dinci ,şeriyatçı çapulculara meydan vermeyelim ,
gericiliğe hayır diyelim ,,
türbana hayır!
dincilere hayır !
Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana"
"Atatürk gençliği görev başında"
http://www.ntvmsnbc.com/news/264639.jpg
http://image.haber7.com/haber/61241.jpg
“Fakültenin yönetiminden sorumlu amir” anlamında Almancadan dilimize geçen dekan kelimesi kullanılmaktadır.
Dekan Almancadır.
Sevgili Oki'nin söylemiş olduğu dean ise ingilizcedir
Rektör ve dekan aslında katolik ve anglikan kliselerinde yönetici kadrolarının aldıkları isimlerdir.
Gene atladım oki. Da ne olacak, takıldığın şeye bak. Burdan inşallah niye türbana takıldığımı sorarsın. :)
Saygılarımla;
Ulan Fethullah seni bir elime geçirsem varya, Türkiye de kapat kapat diye çocukları kutuplaştırırken, Azerbaycan da ise açın açın diye farklı bir hinlik uyguluyorsun. okinono
okinono,
Fethullahın Azerbaycanda yaptıkları hakkında bilmediğimiz bir şey mi *var? Sorozla bağlantısı var mı? Bir açıklasan da *bizde (tabi siteyi takip eden fetullahçılar da) öğrensek ne haltlar karıştırdığını...
spartan-troy
03-02-2008, 00:10
ne turbanımış bee....helal olsun valla...ulkede ki celişki torbalarını bir bir yuz ustune cıkarıyor...
gozunun capağını yerim ben bu başörtüsünün...
Allaha put diyen gerici yobazların celişkisine bak...anıtkabire yuruyup...ataya şikayet ediyorlar
ataturk ölü ölü....haberiniz yok mu...
hayatınız çelişki sizin bee...ALLAH herkes gerçeği göstersin...
haberler de bir yobaz kadın cıkıp kustu resmen sacmalıgını...var ya hayatımda bu kadar gulmemisimdir ben..yerlerde kıvrandım resmen yaa..
bir resim gosteriyor diyor ki...bakın ataturkun yanında bir tane bası ortulu kadın var mı diyor...
sonra diyor ki..iste turk kadını budur diyor...
e be celişki torbası...e be bilmeden konusan...atatur turk degil o zaman senin sacma sapan söylemine göre...ataturk turk değil...sen nasıl türk oluyorsun manyamış...atatürkün annesi türk kadını değil mi..atatürk ün bir karısının başı örtülü o türk değil mi...
yazıklar olsun boyle sacma beyinlere yazıklar olsun...
Azerbaycandaki üniversitelerde bunlar, yedi ceddinden başı bağlı olan Azeri ve buradan oraya okumaya giden kızlara hizmet için başınızı açacaksınız diye baskı yapıyorlar.
Tanıdığınız bir okuyan varsa teyit edebilirsiniz.
Selamlar
spartan-troy
03-02-2008, 00:12
http://img63.imageshack.us/img63/9766/latifepc9.jpg
bu ne...fotomontaj dimi...:):):):)
Allaha put diyen gerici yobazların celişkisine bak...anıtkabire yuruyup...ataya şikayet ediyorlar
Bravo Spartan.
Put karşıtı sözleri takdirle karşılarım hep.
Umarım, Hacerin üreme organını temsil eden muhafaza ve Afrodit heykelinin kopmuş parçası olan o karataşa yuzbinlerce hacının el-yüz sürmesini de eleştiriyorsundur bu mantıkla.
Ölü o Hacer ölü. Onun üreme organı da çürümüş gitmiş. Bir taşın da, bırak Afrodit heykelinin kafası olmasını, isterse gökten düşmüş olsun, isterse cennetten, etrafında dönüp, öpülmesinin ne önemi olabilir Tanrı katında?
Değil mi?
Bakma sen bu manyamışlara, müşrik bunlar, ne yaptığını, ne söylediğini bilmez.
spartan-troy
03-02-2008, 00:30
pante guzel kardesim...hacerden mi istiyorlar gunahlarını affetmelerini...
sen ataturkun naassının basına gidipte dua edenini gordunmu
nokta....bu sana ders olsun...
ikincisi *resme bak bakalım ne yorum getirceksin
Atatürk'ün zamanında saçı açık olmak serbestti değil mi?
İran'da da serbestti, Arabistan'da da.
Ya bugün?
Bırak kendi ülkesinin vatandaşını, dışardan giden turist dahi, hatta kadın bakanlar, milletvekilleri dahi kapanmak zorunda. Sanki bir ülkeye değil, camiye giriyorlar.
Ülkemizde ise saçı açık olmuş, kapalı olmuş bir yasak yok.
Yasak türban için ve üniversiteler ile kamusal alanlarda.
Niçin yasak? Çünkü üniforma gibi giyiyor onu. Meydan okuyor.
Diyor ki "başı açmak büyük günahlardandır."
Yine diyor ki "Müslüman bir kadın, başı açık bir kadının yanında başını açamaz"
Bu zihniyet, üniversite de yarın haremlik-selamlık isteyecektir.
Bu zihmiyet yarın, sadece kadın öğretim görevlisi isteyecektir.
Bu zihniyet yarın erkeklere ayrı, kadınlara ayrı hastane isteyecektir.
Bu zihniyet yarın askeriyede, polisde türbanlı olarak görev almak isteyecektir.
Asıl bu zihniyet yarın herkesin kapanmasını isteyecektir.
O nedenle yobaz olan da bu zihniyettir, bu zihniyeti savunandır.
spartan-troy
03-02-2008, 00:43
Diyor ki "başı açmak büyük günahlardandır."
senaryo ve yonetmen : pante
:D *:D *:D *:D *:D
şimdi soyle pante bana...
Ülkemizde ise saçı açık olmuş, kapalı olmuş bir yasak yok.
bu cumleni nasıl savuncaksın bana...ve yukarda yazdıgın meydan okuma kelimesini nerenden salladın...pante bırak simdi,bak burda en akıllı adam sensin...beni kandıramazsın...boyle bir cumleyi kimse edemez...edeni de yok...
tamam kardesim...
turbanla girmeyin okula...benim icin hava hos...bu yasagı getirenlerden elbet bir gun birileri hesap soracaktır...bunda hiç suphe duymayın
turban kalksın...o zaman universitelere mini etekle de girilmesin...
bak sunu soyleyeceksiniz...
mini etekliyi gordugunuz an universitede...laiklik elden gidiyor diceksiniz
anlastık mı?
spartan-troy
03-02-2008, 00:46
ya bir kere
http://img63.imageshack.us/img63/9766/latifepc9.jpg
bu ne arkadaslar...ataturkun yobazların icinde ne işi var..
haaa o zaman durup dusuneceksiniz...kimseye yobaz demeye hakkımız yok...
ataturk bile insanın kendi vicdan hurriyeyine izin vermis degil mi guzel kardesim...laiklik sonradan gelmemi yoksa acep ulkemize...
kim getirdi...
Günahlarının bağışlanmasını istemek değildir putperestlik.
Putperestler de günahları bağışlayanın Allah olduğuna inanır.
Putları ise şefaat için edinirler.
"Şefaat ya Resulallah!" gibi.
Bunu söyleyen putperesttir.
Hacerülesvedi öpen de.
Türbelere gidip dilekte bulunanlar da.
Tabi ki Atatürk zamanında kapalı kadınlar çoktu. Annesi de, eşi de.
Onu söyleyen bilgisizlik etmiş. Bir kişi böyle konuştu diye onu genele yansıtman yanlış.
O dönemde birden tüm kadınların açılacağını düşünmemeli kimse.
Zamanla yaygınlık kazanmıştır. Son 10-15 yıla kadar da böyle sürmüştür. Şimdi ise tersine bir gelişim var. Ama bu aldatmasın kimseyi. Geçici bir durum ve konjöktürün, şartların değişmesiyle yine eski çizgisinde gelişecektir.
Kimse de son gelişmelerden şeriat düzeni hevesine kapılmasın.
Türkiye'nin çok sağlam temelleri, kirişleri, kolonları var.
Olan, bunlarla oynayanlara olur.
spartan-troy
03-02-2008, 00:58
Tabi ki Atatürk zamanında kapalı kadınlar çoktu. Annesi de, eşi de.
Onu söyleyen bilgisizlik etmiş. Bir kişi böyle konuştu diye onu genele yansıtman yanlış.
işte bu cumleyi bekliyordum pante senden...sagol..cunku sana saygım var burda..
senin yazılarını okurum.
eyvallah..diger cumlelerinde bir noktaya katılmıyorum...putperestler Allaha inanmazlar...islamiyetin Allah inancına inanmazlar...ama hacerul esved e gidipte onu öpmek koklamak...tamam belki bu noktada haklısın ama..oradaki adam gonlunu sadece ALLAH a acmıstır..eger boyle bir şey yapmadan hacca gidiyorsa..zaten bosu bosuna gider...
Bunları ben yazmadım Spartan.
Büyük Günahlar (http://www.dinimizislam.com/sesresnamreh/namaz2/ImanveInanilmasilazimbilgiler/buyukgunahlar.htm)
http://www.islamcenneti.org/index.php/2007/11/08/tesetturle-ilgili-cesitli-sorular/
spartan-troy
03-02-2008, 01:01
link olarak verdigin buyuk gunahlar a yuzde yuz katılıyorum...
cunku ulkenin kaosta olmasını sebeni...cezaların hafif olması...10 yıl yatıp cıkıyor adam...
ozgurlukler insan haklarını engelliyorsa...o ozgurluk olmaz...resmen katliam olur.
Diğerlerini boşver. Saçın açık olmasının büyük günah olduğunu yazmama hayret etmiştin.
Demek ki doğruymuş.
34- Avret mahallini başkasına göstermek. Erkeğin göbekle dizi arası, kadının, saçı, kolu, bacağı avretdir. Başkasının avret yerine bakmak da harâmdır.
51- Kadınların dar elbise giymesi.
Kadınların, kızların, başı, saçı, kolları, bacakları açık sokağa çıkmaları harâm olduğu gibi, ince, süslü, dar, hoş kokulu elbise ile çıkmaları da harâmdır.
Halbuki saçın avret yeri olduğunu söyleyen tek bir ayet dahi yoktur.
Avret yeri cinsel organlardır. Araf suresinde bunların örtülmesi için Allah'ın giysiyi yarattığını yazar.
Ama ekler: "Bundan da önemlisi takva elbisesidir."
Saç zaten örtüdür. Başı örter. Örtünün örtülmesi ancak soğuktan, sıcaktan korunmak için olur.
Kur'an'daki Nur-31'deki örtü, göğüslerin kapatılması içindir.
Ahzap'taki dış örtü ise, evdeki serbest giyimle, iç giyimle sokağa çıkılmamasıdır. Çarşaf, pardesü vs. değildir.
Ama kutsal alimler (!) en başta da Gazali gibileri kadını eve ve kapanmaya mahkum eder.
Büyük islam alimi Gazali şöyle diyor:
Kadınlarınıza evlerinin kapısında oturmamaları için yeni elbise yaptırmayın, çünkü elbiseleri güzel ve yeni olursa kalplerine dişarı çıkmak arzusu gelir.
(Gazali, Kimyayi Saadet, s: 178)
Dışarı çıkması kesin gereken kadın ise kocasindan izin aldiktan sonra dışarı çıkacak ve şu kurallara kesin uyacaktır:
Sıkı sıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne,
Hiç çıkmamış gibi davrana,
Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya,
Kalabalığa karışmaya,
Erkeklerin bulunduğu yerlere yanaşmaya,
Herkesin dolaştığı sokaklardan uzak dura,
İşini bir an önce bitirip evine döne, (Gazali, Ihya, 2/290)
Zina ve tacize bir önlem olarak İslam kadınların özgürlüklerini kısıtlama yolunu seçmiştir.
Kadının özgürlüğü, örtüyle kapanarak , eve kapatılarak kısıtlanmıştır.
İslam'da kadının çalışması ev işleri ve çocuk yetiştirme olarak görülmüştür.
Kadının bir meslek sahibi olmasının İslam'da yeri yoktur.
Dolayısıyla İslam'ın kadına eğitim hakkı gibi bir derdi yoktur.
O halde neden üniversitelerle uğraşılır?
Tamamen duygusal ve siyasi nedenlerle.
metalheart
03-02-2008, 01:37
2008 versiyonu rte anayasası
Ahanda sordum Peker. *:?: *Atlamayın herşeye, atlamayınnnnnn:)
Aydoe'nin söz ettiği Almanca Dekan'ın kökü de Dean den gelmektedir. Zaten üniversitelerin ilk kuruluş amaçları asla dinden ayrı düşünülemezdi.
Asıl mesele aynı dini figürlerin hala, hem de bir dini objenin merkezde olduğu bir tartışmada taraflardan hiçbirisinin dile getirmemesi.
Sanki cısss konu.
Ne yani ne farkı var rektörün veya dekanın veya öğrencinin giydiği tören elbisesiyle türbanın.
Ben doğrucana şunu diyorum. Evet dinsel obje olmamalı. Türban yoksa o elbiseler ve isimler de olmamalı. Aynı durum hâkim ve yargıçların elbiselerinde de mevcut aslında.
Eğer otoriteyi temsil edecek ise boğazlı siyah kazak üstüne beyaz kaşkol bence daha bir otoriter hava verir.
İşte gördük, Cumhurbaşkanımızın eşi, kafayı bağlamış alta smokin giymiş. Ne bu şimdi anlayan beri gelsin.
Smokini kim giyer? Vallahi bunu tam bilmiyorum. Sahi masonlar smokin giyer. Başka kim giyer. Devlet rical mi?
İyi de niye giyer?
Kim dedi? Kim koydu bu kuralı?
Mesela Suudi kral daldaşak her yere giriyor kimse ona hoop smokin giyeceksin demiyor. Adam hem Arap hem vahhabi., hem de dünyanın her yerinde her bir toplantıya kırk karısıyla katılıyor. Alın Kaddafi örneği.
Bırakın elbiseyi değiştirmeyi Fransa’nın ortasına çadır kuruyor.
Yani arkadaşlar, Türban konusunun böyle olacağı çok önceden *belliydi. Bu bir beş yıllık daha sözde halkın oyunu kapma olayı. Deniz Baykal da bu işin parçası. O aklı sıra bu beş den sonra ki sırasını bekliyor.
Atatürk'ün eşi Latife hanımın hafızalardaki bütün resimleri başörtülü.
Ne yaptı Atatürk şimdi o zaman. Milleti kandırmak için örttürdü dense bir dert, yok kadınlar zaten örtülüydü, karısına söz geçirmedi dese hepten konu çarşafa dolanıyor.
Çünkü Uşakzadeler hepimizin bildiği gibi hiçte İslami bir yaşayışı seçmiş aile değil, aksine çok modern ve hatta savaşın ortasında bir ordu kumandanının odasına kızlarını yollayacak kadar da modern.
Yani, Türban suni bir tezgâhtır. Bu tezgâhı Kuran 1980 dir. Tezgâhın parsasını toplayan AKP dir. Nal toplayan her zaman olduğu gibi halkımdır.
Ayrıca bugün dini simge olarak gördükleri türbanın serbestliği en çok ateizmin işine yaracaktır. Aha da yazın buraya.
Çünkü din denilince akla artık bu kadar hızlı iletişimin olduğu bir çağda başka bir şey gelmiyor. Yani Türbanın serbestliği ile dincilerin elindeki son kozda alınıyor ama farkında değiller.
Bundan sonrası şamda kayısı, dinler arsı diyalog ile bir nesil sonra nur topu gibi içi boş ve amacı olmayan yarı Ortodoks yarı Protestan İslam diye bir ucube çıkacak.
Ben anlamıyorum ki, bugün türban türban diyenler madem bu kadar dini bütün;
Nasıl oluyor da teknolojik harcamada bu ülke Avrupa’yı neredeyse sollayabiliyor, nasıl oluyor da tesettürlü mayoların satışı patlıyor, nasıl oluyor da Tarkan hit oluyor, nasıl oluyor da, biri bizi şey ediyor oyunu reyting rekorları kırıyor, nasıl oluyor da mahkemeler dolup taşıyor boşanmalar ile.
Nasıl nasıl nasıl?
Demokrasi ile yönetilmek demek, halkın kendi iradesi demektir. Bu iradenin kurallarının merkezinin kimden olduğu değil, kime olduğudur asıl önemli olan.
Nasılların her birinde türbandan daha önemli dini düsturlar vardır. Bunların hepsini es geçerken din yokta; sadece kafayı örtünce mi var?
Alın işte bir anlayan beri gelsin durumu daha.
Haa aklıma geldi, asıl denyo bu işi bu kadar çıkmaza sokan, İstanbul üniversitesi bir zamanlar rüşvetçi rektörü alamedaroğluydu.
Ne oldu şimdi nerde acaba bilen var mı? Çaktı kazığı yiyor paraları. *Adamın yemediği halt kalmadı attılar mı içeri? Yookkk…
Niye; çünkü onlar aydın.
O kadar aydın ki kendi şahsi menfaatlerini aydınlatmak için ülkelerinin geleceğini karartmakta bir beis görmüyorlar.
Türban olmaz arkadaş. Burka olacak. Üst ise komple Bürük ile örtülecek. Valla sokakta gezerken tek tük böylelerini görünce, helal olsun diyorum hiç olmaz ise riya yapmıyorlar. Zira inandıkları dini nasıl anlıyorlarsa öyle giyiniyorlar. *
Türbanı takıp diplomayı kilise fesi ile almak gibi bir riyakârlığı yapmıyorlar.
Önce toplumsal riyadan sıyrılmak lazım ki, doğru nedir tartışılabilsin.
Türban ile giremezsin diyenlere ne demeli acaba. Sen hem yıllarca o toplumu ikinci sınıf olarak gör, aydınlanmayı halkın öz kültüründen ve değerlerinden ayırmak olarak algıla, abudik gubidik twist ile avun, sonra da kalk giremezsin de. Hadi yaaa. İşte soruyor halk sana. Kimsin sen diye.
Ne diyorsun o zaman. Ben laik devletin savunucusuyum. İyi de seni kuran kim di Ey YÖK. Nerden çıktın da sen demokrasi havarisi kesildin başımıza. *
İhsan doğramacı, evet biri de o. Bunlar varya bunlarrrr. Ahh ahhh.
İhsan doğramacı ölünce haber verin size bir şey anlatacağım. Şimdi anlatırsam mahkemeye verir çünkü.
Neyse konuya devam;
Türban illa örteceksiniz diye fetva veren tarikat şeyhlerinin hepsi ama hepsi en son model arabalar ile geziyorlar. Ne yani örtünme emir de, israf etmeyin emir değil mi?
Türbanı protesto etmek için Anıtkabire gidenlere ne demeli acaba;
Merhum kabrinde diyordur, yav bizim hatunun başı kapalıydı. Ben şimdi ne deyim size. Açın desem devrim güme gidecek, açmayın desem de devrim güme gidecek.
Ahh İsmet ahhhh, der hayıflanıyordur.
Bakın ey nurcular;
Bediüzzaman’ın yeğeni, yani Abdülmecit efendinin kızı, Üstadın izni ile üniversitede okumuştur. Bu bir.
Nurculukta kadının figür olarak kullanılması, Sayın Erbakan’ın İzmir seçim propagandasından kopya edilmiştir. Bu iki.
Nurcu kızcağızların neredeyse tamamı, bir zaman sonra mutsuzlaşır ve evlenemezler böyle camiada çok kızcağız vardır. Bu üç.
Tesettürü savunmak türbanı savunmak değildir. Bu dört.
Açın 1.Mektubu okuyun vahyi semavi kılıç ne demektir düşünün. Bu beş.
Bunca yıldır size ikinci sınıf muamelesi yapanlardan öç almak yerine, onlar ile barışın. Bu altı.
Denizler mürekkep olsa Rabbimin kelimeleri tükenmez ayetini ezberleyin. Bu yedi.
Şu sureyi hepiniz biliyorsunuz. Anlamını öyle tevil ile tefsir ile değil, yalın olarak okuyun . İza cae e nasrullahi vel feth. Veraytennase yedhulune fidinillahi effacaa. Fesabbih bi hamdik rabbike vesatğfiruhu innehu kane tevvab. Bu Sekiz.
Vahyin ne olduğunu ve ismet’İn ne demek olduğunu öğrenin. Bu dokuz.
Mehdiyetin bütün dinlerde var olduğunu ve hepsinin bugün aynı tarihleri aşağı yukarı beklediğini bilin. Ve neden bir mehdi sorusunu sorun kendinize ve peşinden dördüncü lemayı okuyun. Bu on.
Risale i nurlarda, 19 mektup ve 19 söz dahil olmak üzere hiçbir yerde son peygamber diye bir tanımın geçmediğini sadece bir haşiyede ahir zaman tabirinin kullanıldığını araştırın. Bu onbir.
Oğlum Oki yine dağıttın konuyu. Hay senin yazacağın yazının içine diyebilirsiniz. Bu da oniki.
Annaa, Musanın oniki pınarından oniki kavmin her birinin içtiği suya gelmişiz yahu
Neyse,
Göbekli kümbetini çözemedik biz daha :)
Bir de fırça yedik. Vay efendim konuyu dağıtıyorsun diye. Yav arkadaş hangi konu?
Leyleğin ömrü laklak lak lak
Ne yani ha lak lak, ha laklak ne fark eder ki?
Madem icraat yok, maksat muhabbet olsun o zaman.
Not: Satılık Kartal 91 model. LPG ruhsata işli. Referans: Peker ve Aydoe *
Selamlar
Oki doğru söylüyor,Arap kültüründen kurtulmak adına batı taklitçiliği yapmak doğru değil.
Öz dilimizi kullanmalıyız.Nedir o cübbeler kepler biçimsellik,bize ait olmayan simgeler.
Kendi rönesansımızı yapmalıyız.
Tabi *ki *Atatürk *zamanında *kapalı *kadınlar *çoktu. *Annesi *de, *eşi *de.
Onu *söyleyen *bilgisizlik *etmiş. *Bir *kişi *böyle *konuştu *diye *onu *genele *yansıtman *yanlış.
pante,
O zamanlar Atatürkün hanımı gerçekten dini inancı nedeniyle mi * başını örtüyordu? Ayrıca, eşinin başının kapalı olması kılık kıyafet devriminden önceydi.
Azerbaycandaki üniversitelerde bunlar, yedi ceddinden başı bağlı olan Azeri ve buradan oraya okumaya giden kızlara hizmet için başınızı açacaksınız diye baskı yapıyorlar.
Tanıdığınız bir okuyan varsa teyit edebilirsiniz.
okinono,
Tanıdığım fethullahçı yok, sadece siteye göz gezdiren fethullahçı vardır diye düşünmüştüm.
Vay anasını *8O adamın yediği herzelere bak, sanki abd gizli servisi adına çalışıyor. Bu konularda bilmediğimiz öyle çok şey var ki?
İhsan doğramacı olayını da aklımda tutmaya çalışağım, bakalım o ne yapmış. :?
O zamanlar Atatürkün hanımı gerçekten dini inancı nedeniyle mi * başını örtüyordu? Ayrıca, eşinin başının kapalı olması kılık kıyafet devriminden önceydi.
Latife Hanım'la Atatürk'ün evliliği cumhuriyet öncesidir. Daha saltanat ve hilafet dönemidir. Devletin dini İslam'dır. Devrimler öncesi dönem özellikleri nedeniyle başı açık olan Latife Hanım devlet protokolleri nedeniyle kapanmıştır. Boşandığı tarih olan 1926'da ise devrimler yeni başlıyordu.
O nedenle Latife Hanım bir kıstas olmamalı.
Zübeyde Hanım ise hiç kıstas olamaz. Çünkü Cumhuriyetten önce vefat etmiştir.
Giydikleri de bugün tartışılan sıkmabaş türban değildir.
Başörtüsüne yasak konulması en büyük yanlışlardan biriydi ve dincilerin çok işine yaradı.
Gelinen noktada laiklikle başörtüsü eşdeğer görülmeye başladı. Yasak konulan dönemde Bir üniversite kapısında parmakla sayılacak kadar kapalı öğrenci varken bugün yığınlar var.
Bu yasağı koyanlar laikler olabilir. Ama bir tuzak gibidir bu yasaklar ve dincilerin işine yarar.
İsteseler dinciler böyle işlerine yarayacak bir tuzağı kuramazlardı. Şahince davranışların sonucudur bu. Dincilerin önünü kesmek amacıyla sakal bırakmayı yasaklamaya benzer. Ya da Arapçayı yasaklamaya. Bunlar bumerang hançeri gibidir ve atana geri döner. Bugün başa gelen de budur ve en az zararla atlatılmaya çalışılmalıdır. Türban nedeniyle darbe beklentisi içinde olmak çok daha kötü sonuçlar doğurabilir. Toplumsal tepkilerle tavır konmalı ve türban girişimi laiklik aleyhine dönüştürülmemeli, laikliğin temelleri güvence altına aldırtılmalıdır.
"Ayrıca bugün dini simge olarak gördükleri türbanın serbestliği en çok ateizmin işine yaracaktır. " Oki
Haydi ateistler türban için ileri!
Pragmatizm temel doğruların öneminin anlaşılmamasına yol açabilir, bir de bakmışsınız ateizm bir din, papamız oki.Tarikat kuramadın ya şimdide ateizme gözünü diktin.
"İza cae e nasrullahi vel feth. Veraytennase yedhulune fidinillahi effacaa. Fesabbih bi hamdik rabbike vesatğfiruhu innehu kane tevvab. " Oki
Şunu baştan söylesene, küfür etmiyorsun dimi. Evet arapça kullanarak, batı taklitçiliği yapmayalım.
"İhsan doğramacı, evet biri de o. Bunlar varya bunlarrrr. Ahh ahhh.
İhsan doğramacı ölünce haber verin size bir şey anlatacağım. Şimdi anlatırsam mahkemeye verir çünkü. " Oki
İhsan Doğramacı bu ülkeye çok büyük hizmetleri olmuş biridir. Yararları zararlarını 1000 kez geçer. İyiki de Doğramacı vardı, kulaktan dolma bilgiler sana pek yakışmış okicim. Onun gibi ikinci bir adam daha sayamazsınız. Kanıtsız mesnetsiz üfürmezsek, şimdi anlatamayacağınız şeyleri de telaffuz etmezseniz şık bir yaklaşım olur.
Saygılarımla;
hiramusta
03-02-2008, 16:27
Bilimum sol parti mensuplarının en az 1/3 nün türban karşıtı olmadığını göz önüne alırsak,bu azgın azınlığın faşist isteklerinin demokrasi açısından hiçbir şey ifade etmediğini söyleyebiliriz.
Yav Peker,
İhsan Doğramacı ile tam 1 hafta beraber yaşadım. *Reklam mı yapalım illa.
Reklam sazanı parlatır, Okiyi tozlatır.
Sen benim araba işinş hallet söz Alabalık yapacam seni :)
Bu arada daha önemlisi Pantenin mesajında;
Atatürk'ün Latife hanım ile olan evliliğinde başı açık olan Latife hanımı kim neden kapatmıştır.
Yani Atatürkün üstünde nasıl bir baskı vardı da Devlet protokolunda başı hazır açık bir bayanı zorla kapattırdı?
1926 da boşanma hımmm....
Kılık kıyafet devrimi tarihi kaç acaba..
Ve Atatürk'ün ölüm tarihide var unutmadan.
Peker size soruyorum cevaplayın hemen :)
Ben iddia ediyorum kılık kıyafet devrimi denilen ıslahat yapılmamış olsaydı, bu gün halk ile devlet arasındaki uçurum daha az olurdu.
Selamlar
"İhsan Doğramacı ile tam 1 hafta beraber yaşadım. *Reklam mı yapalım illa. " oki
Gene şüpheye yer bırakmayacak bir ispat sundunuz. :) Anlaşamayıp ayrıldınız mı.
Oki telefon rehberinide ezberlemiyorum. :)
Oki aynasız sazanlık, size çok yakışıyor. Ona atlama buna atlama diye zabıtalık yaptığına göre.
"Ben iddia ediyorum kılık kıyafet devrimi denilen ıslahat yapılmamış olsaydı, bu gün halk ile devlet arasındaki uçurum daha az olurdu. " oki
Oki hala ile, amca arasındaki polemiğe de bir açıklık getirsen de aydınlansak.
Şunu araştırın bunu araştırın diyeğinize, ya link verin, ya da yazın. Bu bir ricadır. Söylemesem anlamazdında. :)
Saygılarımla;
Gene şüpheye yer bırakmayacak bir ispat sundunuz. *Anlaşamayıp ayrıldınız mı.
Mihmandarıydım.
Oki telefon rehberinide ezberlemiyorum. *
2. Boşunamı dedik sazan diye. Balıkların hafızası yoktur. İşte ispatı :)
Oki hala ile, amca arasındaki polemiğe de bir açıklık getirsen de aydınlansak
3. Halamın şeyi olsaydı amcam olurdu.. Ama neyi neyi ... düşün düşün hımmm yav bulamadım.
Peker neyiydi ? :)
Selamlar.
aspendos
03-02-2008, 23:36
üniversiteli bir rektör tek bir türbanlı girsin okula okulu kapatırım diyor !! :D *:D
ey benim saftrik rektörüm senin maaşını sana kim veriyor ondan haberin varmı ?
ben esnafım benden bu ay gene eğitime katkı payı aldılar bu para sana da gidiyor .
senin maaşına ve görevine son veriyorum gücün yetiyorsa engelle beni *:D
sen kimsin ki okulu üniversiteyi kapatıyorsun ? başı açık olan kızların hakkına sen nasıl tecavüz edersin kimsin lan sen ?
acaip kızdım ama ha *:D
şaşırmış bu insanlar . akıllarınca birşey ispat etmeye kalkıyorlar güzel zaten bu tür eylemi yapanlar kendilerini belli ediyorlar tek tek ayıklanır ileride bu insanlar . bu ülkeye zarar vermekden başka bir eylem değil akıllarını başlarına almazlar ise alırlar ...
Bir dinin tesirinden hala kendini kurtaramayan Masonik prensip ve hakikatleri kavrayamayan Masonların bol miktarda mevcudiyeti çok üzücüdür." (Mimar Sinan, S: 4, Sf: 40) Aspendos
!!!!!!!!!!!!!
Aspendos sen mason mu oldun, alıntıladığın yazı, Mimar Sinan *masonların dergisine aittir???
Seni tebrik ederim gelişme var. Gene sürpriz yaptın Aspendos. :)
İyi de masonlar seni nasıl aldı, ona daha fazla hayret ettim.
ne turbanımış bee....helal olsun valla...ulkede ki celişki torbalarını bir bir yuz ustune cıkarıyor...
gozunun capağını yerim ben bu başörtüsünün...
hayatınız çelişki sizin bee...ALLAH herkes gerçeği göstersin...
haberler de bir yobaz kadın cıkıp kustu resmen sacmalıgını...var ya hayatımda bu kadar gulmemisimdir ben..yerlerde kıvrandım resmen yaa..
bir resim gosteriyor diyor ki...bakın ataturkun yanında bir tane bası ortulu kadın var mı diyor...
sonra diyor ki..iste turk kadını budur diyor...
e be celişki torbası...e be bilmeden konusan...atatur turk degil o zaman senin sacma sapan söylemine göre...ataturk turk değil...sen nasıl türk oluyorsun manyamış...atatürkün annesi türk kadını değil mi..atatürk ün bir karısının başı örtülü o türk değil mi...
yazıklar olsun boyle sacma beyinlere yazıklar olsun...
Spartan-troy,
aslında sana söyleyecek o kadar çok şey varki.. Hangisinden başlasam bilemiyorum. Bak güzel kardeşim istersen şöyle etkili bir sözle başlayayım.. Atatürk olmasaydı senin hangi anadan doğma bir insan olabileceği üzerine konuşsakmı acaba.. Ama sen böyle bir durumada razı olurdun.. Yıllarca arapların hegemonyası altında onların ...............nefeslerine tahammül etmedinizmi. Elbet böyle bir durumada tahammül edebilirsiniz. Belki söz tahammül edebilirsiniz ama biz inanmayanlar böyle bir lekeyi asla kabullenemeyiz. Her halde ne demek istediğimizi anlamışsınızdır.
Atatürk bu yüzyılda bütün insanlık için bir aydınlanma önderi olmuştur. Onun adını .................ağızlarınıza almanıza izin verebileceğimizimi sanıyorsunuz. Eğer böyle bir düşünceniz varsa bence şimdiden kendinize iran yada arabistanda bir yer ayırın. Zira gidebileceğiniz yegane yer orası olacaktır. Bu ülkeyi kanla kurup çarşafla sizemi teslim edeceğiz. ...................beyinlerinizin işlemeyişinin cezasını neden biz çekelim. Koskoca çin de ilkokullarda Atatürk ün ilkeleri okutulup çocuklarının onun ilkeleri doğrultusunda yetişmesini isterken siz hala o bitmez nefret ve kininizle utanmadan namusunuzu kurtaran insana dil uzatıyorsunuz. Bu kadar aymazlık, bu kadar duymazlık olamaz.
Atatürk ilkelerini kendine ilke edinen ülkelerin hepsi bugün dünyada söz sahibi olmaya başlamışlardır. Senin taptığın muhammedin Türk milletine ne faydası olmuş.. Bir tane örnek gösteremezin. Her yıl milyonlarca Türk parası arabistana akıyor. Bundan başka ne yapmış. Türksen tabiki. Ama senin gibilerin Türklüğünden her zaman şüphe etmişimdir. Bütün bu olaylardan sonrada emin olmaya başladım.
Ben bir agnoistim. Ama belki sayımız sizin gibi .................... durdurmaya yetmeyecek. Tek umudumuz aleviler. Belki onların direnişleri buna engel olacaktır. Aleviliğin Türklerin ilk inanış temellerinden kaynaklanmasıda belki bunu gerektiriyor.
Birde çoğunluğun sesi, yasalar, kanunlar gibi şeylerden bahsediyorsunuz. Bak size sizin çok iyi bildiğiniz bir hikayeyi anlatayım. Ali nin eşrafından bir köylü devesiyle muaviyenin hakimiyetindeki şama gider. Şehre varır varmaz hemen adamın üzerine çullanırlar ve devesini , yükünü elinden alırlar. Adam yapmayın beyler deve benim eşyalar benim derler. Oradakiler hayır deve bizim eşyalarda bizim derler. Senindi benimdi derken kadıya çıkarlar. Kadı derki bu devenin senin olduğunu nasıl ispatlarsın. Adam derki bu deve erkek deve bu deve benim eşyalarda benim falanca yerden geldim, epey dil döker. Oradakiler derler bu deve dişi eşyalar ve deve bizim.. Kadı eğilir deveye bakar, başını sallar derki bu işi ancak muaviye çözer ona soralım. muaviyeye giderler adam derdini anlatır. muaviye orada toplanan yaklaşık on bin kişiye sorar, adamın anlattıklarına ne diyeceksiniz. On bin kişi bir ağızdan deve dişi eşyalar ve deve bizim. muaviye adama döner. git ali ye deki bizde bu on bin kişi oldukça bu deve dişi ve eşyalarda bizim.
İşte sizin çoğunluk anlayışınız, adalet anlayışınız, hak hukuk anlayışınız, çağdaşlık anlayışınız bu.
Beyinlerinizi bir örümcek bağlamış ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Türbanlı kadınları mezun edeceksiniz. Diyelimki doktor oldu. Ben de geldim dedimki ya benim cinsel organımın sağından solundan ağrılar hissediyorum. Senin türbanlı doktor bu lafı duymaya bile tahammül etmeyecek. Değilki yatırıp muayene etsin.
Bu kadar cehalet içinde olmayın.
(Edit: thunderpoint)
"Peker neyiydi ? " Oki
Araştırın oki, bilgi emek ister.
Ama bir ip ucu vermeden de yapamayacağım, benim gibi insanların aklı başındadır.
Senin aklın nerende bunu düşün bulursun diyeceğim, gene bulamazsın, çünkü iki alternatifin var, bu kafanı karıştıracaktır ya neyse, takılırsan bi daha sor. :)
Selamlar;
bu işi medya çok büyüttü
İnsanlar özgür olmalıdır. İsteyen türban takar isteyen takmaz bize ne.üniversiteye komunisti ülkücüsü giriyorsa şeriatçısıda girmeli türbanlısıda.
çok büyütüyorsunuz. Unutmayın Türkiyenin%85-90'ı müslüman ve siz onların inançlarıyla adeta dalga geçiyorsunuz !
İnsanlar özgür olmalıdır, türbanın zorla taktırılmasını engellediniz mi?
Kurallar, laikliklik önemli değil mi?
Alevilerin de alınlarına kırmızı bant takarak gelmerini de serbest bırakılmasını neden söylemiyorsunuz?
Yahudilerde kipa takarak gelsin mi?
Budistlerde inekleriyle gelsin mi?
İslam kadınların çalışmamasını öğütlemiyor mu, *eğer ki inançları için takıyorlarsa?
En önemlisi ayrımcılığı teşvik etmez mi, kimilerinin türban takması?
Toplumsal barışa çok büyük zararlar vereceği de aşikar değil mi?
Komunizm kuralsızlık mıdır?
Anarşizmle, komunizm çok sık karıştırılır, anarko-komunizm ve komunizm birbiri ile pek ilgili değildir.
Saygılarımla;
Peker saçmalıyorsun
neden ayrımcılığı teşvik etsin
neden toplumsal barışa zarar versin
benim ailemden kimse türban takmıyor ama türban dinin emrettiği şeydir ( çarşaf iran tarafından ortaya çıkartılmıştır çarşafı saymıyoruz )
ki kimse karışamaz
taksimde adamlar kendini ne kılıklara sokarak geziyorlar
mini etekli sütyenli erkekler bile geziyor
üniversiteye bile giriyorlar
ama türbanlı giremiyor
neden ?
çünkü bu işi basın abartıyor , laiklik yanlış anlaşılmış ve ülke kafiirr *, dâllin olmuş
napalım Allah ıslah etsin
sevimece
04-02-2008, 20:43
spartan-troy cumhuriyetten once şeriatla yonetiliyordu bu topraklar. *fotomontaj mı var demişsin tek bı kareye gore hıcbıseyi degerlendiremessin o donemde kadınlar oyle olmak zorundaydı ama ATATURK bu ulkeye laiklik getirdi sizin gibi dıncıler yobazlaştırmaya calısıyor. latife hanım ın başı acık resımleri de var. Eger ataturk laik bır ınsan olmasaydı zaten şeriat yonetımıne destek verirdi değil mi?
Kaç yaşındasın bılmıyorum ama benden buyuk oldugunu tahmın edıyorum. *17 yaşında lise son oğrencisiyim. şimdi diyeceksın sen cocuksun falan diye ama 17 yaşındayım ve bazı seyleri senden cok daha farklı gorebılıyorum etrafa at gozluguyle bakmıyorum! akıl yaşta değildir şunuda unutma " inanmak kolay düşünmek zordur" sen kolayı secmıssın.
sevimece
04-02-2008, 20:44
...
O resimden nasıl bir sonuç çıkarmayı bekliyorsunuz ki sayın spartan ?
Ondan önce siz Latife Hanım'ın hayatını bir okuyunuz. Latife Hanım hiç Mustafa Kemal'le evlenmeden önce kara çarşaf giymiş mi diye araştırın bir bakalım. Sonra da Latife Hanım'ın fotoğraflarını Anadolu'da "dinsiz bunlar" diye dağıtıp yaygara koparan yobazların varlığını da keşfedin !
Mustafa Kemal herşeyden önce bir politikacıdır. Bazı hususların yeri geldiği zaman yapılması gerektiğinin bilincindedir. İstiklal Harbi'nde padişahlığı kaldıracağız diye bir söylemde bulunmamış olan Mustafa Kemal nasıl oldu da bu kurumu kaldırıverdi ? Şimdi kalkıp o dönemin tutanaklarını getirip Mustafa Kemal saltanatçıydı mı diyeceksiniz ?
Mustafa Kemal öyle birkaç resimde anlaşılacak bir kişilik değildir. Onu anlamak için devrimlerini sindirmek, ondaki özü iç etmek gerekir.
Bir yanda meclisi dualarla açan, hacıyı hocayı her türlü illet cemaatini ulusal kurtuluş mücadelesi çerçevesinde örgütleyen Mustafa Kemal, diğer yanda kılık kıyafet devriminden, tekke ve zaviyelerin kapatılmasına ondan hilafetin kaldırılmasına oradan da ezanın türkçeleştirilmesine kadarbir dizi devrimin lideri olan Mustafa Kemal ! Tarihi olayları tarihin şartlarına göre değerlendirmek gerekmez mi sayın spartan ?
su2prelude
05-02-2008, 03:40
bari kaç kişiyiz diye iddialaşmayalım beyler... bir akp düşmanı olarak bu yaklaşımı gerçekten komik buluyorum... oyların yarısını almış bir hükümete, ki türban dyince işin içine mhp nin oyları da giriyor... yani bu çoğunluk bilmem ki "biz kaç kişiyiz" diyenlerin bilmem kaç katı on filan vardır herhalde... ilh.. ilh.. ilh...
Bir kaplan ölmeden önce 40 vahşi köpeği öldürebilirmiş.
5.5 milyon nüfüslu İsrail, 400milyon Arap'la başa çıkabiliyor. Yok arkasında Amerika varmış vs. bunlar hikaye, Yom Kippur savaşında, 6gün savaşında nitelikli bir ordunun neler yapabileceğini gördük.
Demekki niceliğin önemi yok denecek kadar az. Nitelikli 1 bile, 40 a 80 e üstün gelebiliyor.
Galileo dünya dönüyor dediği zaman dünya nüfüsuna karşı tekti, böylesi binlerce örnek var, çoğunluk her zaman salaktır ve bencildir.
Sizle aynı fikirde olmak pek hoş değil ama gerçektende biz kaç kişiyiz demek çok küçültücü, aslolan fikirlerdir ve bunu tek kişi bile savunabilmelidİr.
Aynı sözleri biz 1.5milyarlık islam dünyasıyız diyenlerede söylemeliyiz.
Ama bizi yeni sulara götürecek, kaptanları öldürdük, işkence yaptık, hapislerde çürüttük, İran, Türkiye 70ler, 80ler(nesilleri yok ettik), Cezayir, Afganistan, Endonezya, Somali.
Saygılarımla;
spartan-troy
06-02-2008, 01:19
imhotep sana bir şey soyliyim mi...mustafa kemal simdi yasasaydı cıkardıgı laikligi geri alırdı...
bir haltı beceremezsiniz siz diye tukururdu yuzumuze...ahanda yaz buraya..
ulkenin haline bak ya...ataturk çarşaf kavgası yapın diyemi laikligi getirdi...bir dusunun bakalım...
kardesim bir de su var...kim turban taktı diye 2*2 ye *Allah bereket versin diyor ki...soyle bakalım bana
Spartan merhaba ;
"Tövbeni bin kere bozsan da" gelebileceğin Turan Dursun sitesine tekrardan hoşgeldin *:)
Nasılsın ?
Umarım iyisindir.
"Türban'a hayır" *acaba doğru bir bakış mı ?
Gaspedilmiş bir hak var ortada.
Bu gaspedilmiş hakkın aranması daha doğru olmaz mı ?
Demokratik bir toplum "Laik"liği koruma çabaları içinde iken,aynı zamanda gaspedilmiş bir hakkı da savunmaz mı ? Savunamaz mı ?
Müslüman kadınların,giyinme hakkı,"İnanc"ının temeli olan Kur'anda olmayan bir türbanla,erkek egemenler tarafından gaspedilmiş durumda.
Tamam Müslüman kadınlar,1400 yıl uyutulmuş, Karl Marks'ın sözü ile "Bilmiyorlar yapıyorlar" da,aydın geçinen bizlere neler oluyor.
Laikliği korumak tamam.
Peki Müslüman da olsalar bu ülkenin vatandaşı olan "Kadın"ların gaspedilmiş hakkını kim koruyacak ?Onların hakkını kim arayacak ?
Benim kanımca mitingler :
"Şeriat'a hayır.Kadınların elinden alınan giyim haklarının iadesi"
olarak düzenlenmeli.
Sizi tekrar aramızda görmek mutluluk verici, sevgili psiko. :)
Spartanın aşısı tutmuş bir yere gitmez, bu aşı üstüne tövbe de tutmaz. :)
* * Sevgili psiko, türban kadınların özgür seçimleri değildir, bütün mesele de buradadır. Türbanı savunanlar bunu kendi hür iradelerinin seçimi gibi sunmaktalar, bu ilk önce kendilerine söyledikleri sonra bize söyledikleri bir yalandır. Şizofren kişilikler yalanlarına önce kendileri inanır ve insanın kendisinin inandığı bir şeye karşı tarafı inandırması daha kolaydır. Bu yalanın adı da özgür seçimdir.
* *İslami ailelerde çocuklara dozajı aileden aileye değişen şiddet uygulanır. Bu şiddet ailelerin sınıfsal kökenine göre rafinelik seviyesi değişim gösterir. Kırsala indikçe şiddetin dozajı artar, kentlere gelip varoşlardan çıkarken *siddet biçim değiştirerek fizikiden, özünde aynı kalarak fikri şiddete dönüşür. Ben bunu rafine şiddet diye adlandırıyorum.
* Babanın ve erkeğin üstünlüğü, kadınların görev alanları, itaat ve biat, sabredenlerden olmak, iffetlinin örtünmesinin gerekliliği, ailesine şefkatle yaklaşan kuzu postuna bürünmüş bir kurt riyakarlığı ve yılışıklığı ile aşılanır. Aykırı filizler yumuşakça budanır, açılan yaralar ayetlerle sarılır.
*Sonunda kızlar topal bırakılır ve din marifetiyle yeniden yürümeleri sağlanır. Dinin fonksiyonu koltuk değneği veya tekerlekli sandalyeden öte değildir. Yürüyebilecek, koşabilecek olanı topal ve sakat bırak sonra koltuk değnekleri ile yürümesini sağla, bu nasıl bir vicdandır, anlamak kolay, hak vermek mümkün değil.
* Saygılarımla;
imhotep sana bir şey soyliyim mi...mustafa kemal simdi yasasaydı cıkardıgı laikligi geri alırdı...
bir haltı beceremezsiniz siz diye tukururdu yuzumuze...ahanda yaz buraya..
ulkenin haline bak ya...ataturk çarşaf kavgası yapın diyemi laikligi getirdi...bir dusunun bakalım...
kardesim bir de su var...kim turban taktı diye 2*2 ye *Allah bereket versin diyor ki...soyle bakalım bana
Mustafa Kemal yaşasaydı şu olurdu bu olurdu geyiğine gireceğinize devrimlerini araştırsanız, onun zihniyetini kapmaya çalışsanız zaten onu bugün de yaşatmış olursunuz sevgili spartan.
Bir halt beceremezsiniz yerine siz her şeyi yaparsınız demiş Mustafa Kemal zamanında, o çok güvendiği Türk Ulusuna. Kişilik oynaması yapmaya gerek yok. Oraya buraya yazmakla kişilikler değişmez.
Ülkenin hali gerçekten perişan. Kim durduk yere çıkardı türban kavramını ve tartışmasını ? Biz değil herhalde !
Kim 2 x 2'ye Allah bereket versin diyor onun kamuoyu yoklamasını yapamayacağım ama taşıdıkları zihniyeti zaten çok güzel bir şekilde ifade ediyorlar.
Nasıl bir zihniyet diyeceksiniz şimdi. Hemen açıklayayım...
Öncelikli cevaplandırmamız gereken soru şu; “Bir bayan neden kapanır ?”
Kapananlara sorduğumuzda şu yanıtı alıyoruz: “Çünkü kadını açık gördüğünde erkeğin cinsel dürtülerinin uyarılma ihtimali var. Bundan sakınmanın en iyi yolu kadını kapatmaktır.”
Böyle bir bakış açısı baştan sona sapıkça, çünkü her şeyden önce kadını salt bir cinsel obje olarak görmekte ve de erkeği duygularına hükmedemeyecek bir hayvan şekline sokmaktadır. Bir kadın karşısında erkek cinsellikten başka bir şey düşünememektedir. Bu olayda kötülüğü düşünenin erkek olmasına rağmen yaptırımın kadına uygulanması da apayrı bir adaletsizlik !
Alın size bir parça zihniyet sayın spartan !
Madem Mustafa Kemal dedik, ondan da bir alıntı yapalım.
Mustafa Kemal, erkek ve kadınların olduğu bir toplulukta konuşma yapacağı zaman onların haremlik-selamlık şeklinde oturduğunu görür, bu duruma kızar ve sorar:
“Efendiler kendinize mi güvenmiyorsunuz yoksa Türk kadınının faziletinden mi kuşkunuz var ?”
Bu olayın gerçek mantığı de işte tam burada yatmaktadır. Kendine duyulan güvensizlikte !
Oraya buraya şu bu yazmakla olmuyormuş demek Mustafa Kemal zihniyetini öğrenmek için.
Bir soru daha o halde.
Böyle bir zihniyetin karşı cinsle sosyal ve eşit bir ilişki kurması beklenebilir mi ?
2 x 2 = 4'tür dese de bilimi, mantığı kendi sosyal hayatına giydirememiş insanlar bunlar !
Hayvani bir kıskançlığın esiri olan birey “İnanç Özgürlüğü” kisvesiyle kendi dar ve sapık bakış açısını topluma dayatmaya kalkmaktadır.
Her fırsatta demokrasi, insan hakları diye haykıran özgürlük mücahitlerine sormak lazım,
Kaçının karısı ya da bacısı bir erkekle aynı yerde sosyal ve eşitlikçi bir düzlemde bulunabiliyor ? Kaçıyla tokalaşabiliyor ?
Bu pek muhterem insanlar örtünmek zorunda bırakılan kadınlar için şimdiye kadar ne yapmışlar ?
Okula gidemeyen kızların, tacize uğrayan gençlerin, cinsiyet ayrımına maruz kalan hanımların haklarını nasıl savunmuşlar ?
İki yüzlü bir yapının resmini çizebilir misiniz sayın spartan ?
İşte size o resim !
hem laik hem müslüman olunmaz !
ya laik olacaksın ya müslüman !
- tayyip erdoğan
tarih 1997
yer:ABD
tayyip erdoğan gerçeği bu ! bunu hepimiz biliyoruz, bazılarımız bile bile
gidip bu adama ay verdik ! vermedik mi !
şimdide "türkiye din devleti oluyor ! "diyoruz ...
yazık bize!
http://www.youtube.com/watch?v=NMtYDn-BtxM&feature=related
Değişmiş işte, bak önceden ne diyormuş. Bari şimdi sadece türban diyor.
ozgur_beyin
07-02-2008, 12:07
http://www.gazetesok.com/images_content/2008-02/07/cartoon429_th.jpg
(karikatür şok gazetesinden alınmadır)
herkesin bir ''tarzı'' var demekki....
hem laik hem müslüman olunmaz !
ya laik olacaksın ya müslüman !
- tayyip erdoğan
tarih 1997
yer:ABD
tayyip erdoğan gerçeği bu ! bunu hepimiz biliyoruz, bazılarımız bile bile
gidip bu adama ay verdik ! vermedik mi !
şimdide "türkiye din devleti oluyor ! "diyoruz ...
yazık bize!
Ben oy vermedim, ama sen verdiysen bu senin hatan.. demekki yobazların yobazlığını geç farketmişsin... yazık.. neyse... yinede aydınlanmış olman güzel....
Saygılar...
EZ_TzDu,Good morning,yinede aydinlanman güzel dediyin adamda yüzbin watt isik var,arasira siteye ugraman güzel,,selamlar
spartan-troy
07-02-2008, 20:41
Böyle bir bakış açısı baştan sona sapıkça, çünkü her şeyden önce kadını salt bir cinsel obje olarak görmekte ve de erkeği duygularına hükmedemeyecek bir hayvan şekline sokmaktadır. Bir kadın karşısında erkek cinsellikten başka bir şey düşünememektedir. Bu olayda kötülüğü düşünenin erkek olmasına rağmen yaptırımın kadına uygulanması da apayrı bir adaletsizlik !
yalan yanlıs cumle imhotep...sokakta mini etekliye bakmak sapıklıktır...
bunu kabul etmiyorsan o zaman peygamberin hanımlarının yaptıgına da hiç bir şekilde laf atamazsın.
kapanmak nur suresi ayet 31 de geçer...
neden olay basit,,,beyne giden durtu meselesi...işte bunu engellemek.eger durtuyu engellersen verimli olursun...dusun bakalım imhotep...cinsel durtuyle calısma verimin ne kadar yuzdelikli olur...buyur sen hesapla...
bir diğer husus...
Allahın adaleti herkese eşittir...isteyen kapanır takvasını artırır istemeyen kapanmaz...
anlatabildim mi guzel kardesim...hani sizin celişki diye bas bas bagırdınız gumus kap altın kap meselesi var ya...ahan da işte o mesele...biraz dusunursen bulursun...dusunmeye başla bence...
o yuzden kapanma farz ayeti değildir...ama kimsenin kapanmasına kimse karısamaz...bu lafımı iyi dusun....kimse hiç bir bayanın kapanmasına karısamaz...herkes hürdür bu ulkede...ve giyimden oturu kınanamaz....karsı geliyor musun buna...gelmiyorsan o zaman bana işin lafını ayrıntısını anlattırmıcan...cunku sacmalarsın....
islamiyette kadının evi başörtüsüdür....kadının takvasını artıran başörtüdür...
sana ne milletin inancından...
(neden olay basit,,,beyne giden durtu meselesi...işte bunu engellemek.eger durtuyu engellersen verimli olursun...dusun bakalım imhotep...cinsel durtuyle calısma verimin ne kadar yuzdelikli olur...buyur sen hesapla) SPARTAN-TROY
İyide o zaman niye kadınları kapatan toplumlar geri kalmış?
metalheart
07-02-2008, 21:16
dürtüyü veren kim ??????
spartan-troy
07-02-2008, 21:19
yide o zaman niye kadınları kapatan toplumlar geri kalmış?
kim diyor boyle bir şeyi...arabistana mı diyon...yaww hacım,arabistanda senin yedi sulalene yetcek parayı veriyorlar hiç dert etme...gerilerin yaptıgı tek sey...ulkelerini kalkındırmıyorlar...bunun kapalılıkla alakası yok...
bizim vatanımızı o cepheye su tasıyan başıörtülü annelerimiz kurtardı...vatan kurtarmaya gericilik mi diyon sen...
bakın anlatamadıgım su size ;
frodoya soz verdim...kimseye karsı kaba olmucam..herkesin inancı kendine
anlatmak istedigim...bir toplumda insan haklarından soz ediliyorsa....bakın iyi okuyun bu cumleyi...
anayasa da insanlar din ve goruslerinde serbesttir ifadesi varsa...başörtüsü yasağı bununla resmen çelişir...lamı cimi yok...olayı fanatizme falan getirmeyin...hiç bir alakası yok...
konu insan hakları...bunun seriatla felan alakasının teğeti bile yok...ulkeye şeriat gelmez...oyle bir devrim olmaz...herkes inanclarında serbesttir...
bu konu kim ne giyerse giysin mantıgı...
hadi tamam sizin dediginiz olsun...ama mini etegi giyene de antilaik diyeceksiniz...yoksa çıkarınız yok...kaçamazsınız...bu insan hakları yerine getirilir...istediginiz kadar yuruyus yapın meydanda
tınlayan bile olmaz...
Öncelikle verdiğim soruları yanıtlasaydınız sayın spartan daha sağlıklı bir tartışma ortamı yaratmış olurdunuz. O zaman saptırmış olduğunuz “özgürlük” kavramını biraz daha açmış olurduk.
Sokakta mini etekliye bakmak sapıklıktır. Eğer hayatın boyunca gördüğün kadınlar hediye paketi gibi kaplanmışsa haliyle ilk gördüğün bayana yiyecek gibi bakarsın. Açlıktır bunun adı, başka bir şey değil. Kaldı ki türbanlı kadının karşıtı olan model mini etekli kadın da değildir ! Türbanlı bayanları o kadar iffet melikesi gibi oturtmuşsunuz ki zihninizde karşıt model olarak tamamen çıplak bir bayan hayal etmemiş olmanıza şaşırıyorum.
Tanrının adaleti herkese eşit olduğu gibi ülkenin kanunları da herkese eşit uygulanır. İnsanların özgürlükleri sınırsız değildir. Zaten sınırsız özgürlük anlayışı özgürlüğün tanımına aykırıdır. Devlet topluma belirli kurallar koyar ve insanlar buna uyar. Her yasak özgürlük kapsamına girse insanların tecavüz hakkından, adam öldürme hakkına bir çok özgürlük-hak mücadelesi olurdu.
Vatanımızı başörtülü kadınlarımız kurtardı, türbanlı bayanlarımız değil. Zaten Anadolu halkı çeşitli dini saçmalıklarla oluşturulmuş örtünme modellerine itibar etmez. Kendisinin taktığı başörtü geleneksel başörtüsüdür. Bunu milli görüşün bayrağı ile bir tutmamak lazım.
İnsan Hakları ? Ortada AİHM’nin kararına rağmen mi insan hakları ? Esarete özgürlük iste sonra da adı insan hakkı olsun ! Geçiniz efendim bunları. Karşınızda çocuk yok sizin.
Yasak neden olmalı ?
Akıl, bilim, mantık, coğrafya, kültür, tarih, kanun ! Özeti bunlar…
Akıl, bilim, mantık birbirleriyle alakalı olduğu için aynı çerçevede değerlendirilebilir. Bu açıdan bakacak olursak öncelikle türbanın mantığını takanların anlatması gerekir ama daha önce milyon kez tartışılmış bir konu olduğundan artık “mantığını” öğrendik. Allah’ın emri safsatasını geçiyorum, zira öyle olmadığını yine kanıt yoksunluğundan ötürü biliyorum. O zaman şu cevap veriliyor; “Kadın açık olduğu zaman erkeğin tahrik olma ihtimali var. O yüzden de kadın kapatılmalı.”
Kadın saçından tahrik olan bir erkeğin var olup olmadığı konusunu geçiyorum. Ben ne kadar olmadığını bilsem de illa ki çıkıntılık olsun diye var diyorlar.
O halde şu açıdan bakalım. Bu bakış açısı baştan sona sapıkça !
Çünkü kadını bir et parçası, erkeği de kadın karşısında cinsel dürtülerine hükmedemeyecek acizlikte bir hayvan görünümünde sunuyor. Ve işin garip tarafı, suçu işleyen erkek olmasına rağmen yaptırım kadına uygulanıyor !
Coğrafya, kültür ve tarihi de bir çatıda incelemek gerek.
Ulusal Kurtuluş Savaşımızda emperyalizme karşı kazandığımız mücadeleden sonra giriştiğimiz devrimlerin özünü çağdaşlaşmak, akıl ve bilimi üstün kılmak ve anti-emperyalist olmak oluşturur. Bu devrimlerin bizi taşıdığı nokta İslam coğrafyası ve kültürü içerisinde en gelişmiş ülke olma noktasıdır. Çünkü diğer İslam ülkeleri içerisindeki tek farkımız 20’li ve 30’lu yıllarda gerçekleştirmiş olduğumuz Türk Devrimi’nden öte bir şey değildir. Tüm devrimlerin de karşı devrim hareketleri olması bilinen bir gerçekliktir. Bulunduğumuz coğrafya da geldiğimiz kültür de bu açıdan önem arz etmektedir. Nihayetinde bizim komşumuz olan ülkeler İran, Suriye, Irak gibi Şerii yönetimlerin aktif olduğu ülkelerdir. Bu sebepten dolayıdır ki devrimlerden verilecek ödünlerin bizleri bu coğrafyaya sürekleyeceği tabiidir. Çünkü kendi dinamikleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin standartlarına ulaşmış herhangi bir İslami Devlet bulunmamaktadır !
Son olarak kanun çerçevesinde değerlendirecek olursak… Bilmekteyiz ki başta Kılık Kıyafet Devrimi, Bazı Kisvelerin Giyilemeyeceğine Dair Kanun gibi devrim yasaları, bunun üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay kararları gibi son dönem verilmiş yasal kararlar türban denen siyasi simgenin üniversitelerde ve kamu kuruluşlarında giyilemeyeceği yönünde kararlar ve yasalardır.
Tüm bunları es geçerek hala türban diye ısrar edenlerin ya tarihi ve sosyolojik gerçeklerden haberi bulunmamaktadır ya akıl ve mantıkları bunu kavrayamayacak kadar bulanıktır ya da hukuk devletine saygı duymamaktadırlar !
KAPİTALİZMİN TÜRBANI OLAN BOYALAR İLE KADINLARIMIZ BAŞTAN AŞAĞI BOYANARAK BOYLARA VERDİKLERİ PARALARIN NEREYE GİTTĞİNİ BİLMEDEN GERÇEK KARA ÇARŞAFA BÜRÜNMÜŞLERDİR.KAPİTALİZMİN KARA ÇARŞAFINA VERİLEN PARALARIN PKK YA GİTMEDİĞİNİ İSPATLAYAN VARSA EŞEĞİM DİYE ANIRACAĞIM .hala tık yok
spartan-troy Bak arkadaşım ne öyle hacım muhabbeti yok arabistan benim yedi sülaleme bakarmış filan.yok kabalaşmıyacakmışda birine söz vermiş .Ne kadar hakaret etsen cevabını misliyle alırsın.Bana atalarımın kanını döken arabın parası lazım değil *sana lazmsa bilemem.bir ülkenin geri kalmasındaki kastım bilimde,teknolojide ilerlemiş batılı toplumlar. Varmı şeriatla yönetilen toplumlarda bir bilimsel buluş *teknolojde bir ilerleme?Öyle petrolün üzerinde oturup çalışmadan yeyip içmek sence kalkınmanın zenginliğin anlamı bumu yani.Ne alakası var bunun senin yaptığın tesbitle.
Gelelim kurtuluş şavaşında baş örtülü kadınların mücadelesine.Arkadaşım o günkü toplumun sosyolojik yapısını sanki biz bilmiyoruzda tek sen biliyorsun.O günün şartlarında anadolu kadını başı örtülüydü herhalde mini etekle şavaşa katılamazdı. Senin ninelerin kadar benim ninelerimde cepheye su taşıdı o yüzden senin bu hususta benim gibi düşünenleri suçlama hakkın yok.
arkadaşlar mitiglerde kapitalizmin boyalarına da değinirseniz iyi olur .
spartan-troy
08-02-2008, 00:03
okakta mini etekliye bakmak sapıklıktır. Eğer hayatın boyunca gördüğün kadınlar hediye paketi gibi kaplanmışsa haliyle ilk gördüğün bayana yiyecek gibi bakarsın. Açlıktır bunun adı, başka bir şey değil. Kaldı ki türbanlı kadının karşıtı olan model mini etekli kadın da değildir ! Türbanlı bayanları o kadar iffet melikesi gibi oturtmuşsunuz ki zihninizde karşıt model olarak tamamen çıplak bir bayan hayal etmemiş olmanıza şaşırıyorum.
Tanrının adaleti herkese eşit olduğu gibi ülkenin kanunları da herkese eşit uygulanır. İnsanların özgürlükleri sınırsız değildir. Zaten sınırsız özgürlük anlayışı özgürlüğün tanımına aykırıdır. Devlet topluma belirli kurallar koyar ve insanlar buna uyar. Her yasak özgürlük kapsamına girse insanların tecavüz hakkından, adam öldürme hakkına bir çok özgürlük-hak mücadelesi olurdu.
imhotep bu kadar okuyabildim...midem kaldırmadı cunku kusura bakma...iftiranla bogulasın emi...benim sozlerime bak bakalım...turban kelimesi var mı? başörtüsünden bahsediyorum ben...oooooooooooooooooooooooooooooooooo * işimiz var sizinle burda beee....harbiden makara ediyonuz haa...bilgi milgi yok....ilk once sen benim cumlelerimi oku ki sonra ben seninkileri okuyayım...
Devlet topluma belirli kurallar koyar ve insanlar buna uyar.
devletin kuralı başörtülüye girme mini etekliye gir oyle mi....aklına şaşarım ben senin bee...
imhotep istiram ediyorum biraz oku da gel....oku oku...bilgilenin biraz...sana daha baska bir şey ddemiyorum...ilk once bana hakaret etme...turbanlıya hiç bir sekilde masum portresi cizmedim ben....bu aptal sozlerini geri almanı istiyorum senden...
spartan-troy
08-02-2008, 00:06
haa kurtkaan a *bir cevap yazayım...senin atan kim? bir soyle bakalım bu topraklarda yasamıs atan kim senin? daha dune kadar,osmanlıya barbar millet diyodunuz simdi atanız mı oldu celişki torbası...daha tarihten cakmıyorsun...1576 yılında o ortadoguda ki durum ile simdiki durumu bir kıyasla bakalım...eger bir gram bilgin varsa...
yemem kardesim bosuna taş atmayın....cahil insan yer sizin laflarınızı burda
ben cahil degilim kusura bakmayın
olculu atın
kapitalizmin türbanı ile boyanan kadın kapitalizmin askeridir.
spartan-troy
08-02-2008, 00:11
aha bir çelişikiniz daha...laiklik ne demek kardeş...
din ve devlet işlerinin biribirinden ayrılması...tamam
peki turban siyasi simge mi? evet dimi...
peki turban dini simge mi *oda evet...
o zaman din siyaset mi oluyor...
turban dini simge değil mi diyorsunuz...mesela benim annem sacının her tarafını kapatıyor..
siyasi simge mi oluyor bu ....
:D *:D *:D *:D
kim bu gerizekalı dusunceyi soyluyor...turban siyasi simge diye...bende mini etekli kıza ve okula bira kutularıyla giren adama siyasi *simge diyebilirim....
diyemem mi...bir dusunun bakalım...
DUSUNEN TOPLUMLAR İCİN NİCE İBRETLER VARDIR (KK)
ALLAH U EKBER DEME ZAMANI...
Benim atalarım TÜRK ta senin atan?Osmanlı iyide olsa kötüde olsa benim milletimin tarihidir. Ama her ülkenin tarihindede eleştirilecek yönler vardır kimse sütden çıkmış ak kaşık deği.Sana cahil diyen yok ama öyle bir kompleks in varsa onu bilemem.1576 Yılındaki ortadoğudan banane ben günümüzdeki yaşadıklarıma bakarım,Çok eskiye *gideceksen bende sana çok tanrılı eski yunana bak derim.Çık arkadaşım şu tarih sayfalarından günümüzde çare nedir sen ona bak.
BİRDE YAZILARINI BİRAZ SEVİYELİ YAZ ÇELİŞKİ TORBASI VE BİR GRAM BİLGİSİ OLAN SENSİN.
spartan-troy
08-02-2008, 00:23
kurtkaan o zaman gideceksin araplarla kac savas yapmısık tarihte onu bileceksin tamam mı guzel kardesim...haaa oyle mi diyecek biri yok karsında...atacaksan da ölçülü at...hem tarihten bahsediyorsun hemde ben gunumuze bakarım diyorsun...
ikinci celişkinde su
BİRDE YAZILARINI BİRAZ SEVİYELİ YAZ ÇELİŞKİ TORBASI VE BİR GRAM BİLGİSİ OLAN SENSİN.
bu cumle sutten cıkmıs ak kasık degil mi...
neyse saygılarımı sunuyorum....
Bak bana tarihi öğretme spartan hakarete önce sen başladın .Arapların atalarımı tarih boyunca nasıl kestiklerini defalarca bu sitede yazdılar.Konudan konuya atlıyorsun tartışma böyle olmaz.
Ayrıca meseleyi tarihe sen taşıdın ben değil.
spartan-troy
08-02-2008, 00:30
kurtkaan ben sana cevap verdim ben tasımadım...hakaret eden benim tamam kabul ediyorum,ama haklı olacagın yerde sende hakaret ederek bir cuval inciri berbat ediyorsun...sende yazma ki aynı seyi haklılıgın cıksın ortaya..
arapları marapları bırak şimdi,benim burda arapları savundugum hangi cumleyle sabit...ben peygamber tarihini soyluyorum...şimdiki arapların ne yaptıkları umurumda bile degil...ben ulkem icin bir musluman gibi calısırım...yani materyalist degilim...maddeyi yorumlarım...tek farkım bu sizden...
buna antilaik yobaz diyorsanız...ilk once kendiniz ne biliyorsunuz onu sorgulayın...
thunderpoint
08-02-2008, 10:16
ulkeye şeriat gelmez...oyle bir devrim olmaz...herkes inanclarında serbesttir...
Troyya,
Alıntıdaki cümle sana ait, değil mi? Gözlerime inanamıyorum!
Yahu şu içinizdeki özgürlüğü dışarı vursanız, riya yapmasanız da biz de daha olumlu işlerle uğraşmak için zaman bulabilsek ne olur?
Not: Kokuyu önlemek adına bir an önce 'bez' getirmen gerekiyor; en azından Cafer'in haltını temizlemek için!
Siz benim yazılarımı önemseyip okumuyorsanız sayın saprtan ve bu yolla tartışmada kıvırmaya çalışıyorsanız sizi muhatap alamam. Kudretimi rasyonel düşünceye açık insanlar için kullanmayı daha anlamlı buluyorum.
http://img212.imageshack.us/img212/8661/hicvjf5.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/6490/c170101hx7.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/593/c170101kg3.jpg
spartan-troy
08-02-2008, 20:12
imhotep saygılarımı sunuyorum kardeşim...ilk once sen benimkileri oku ki...sonra iftiralı bir şekilde yazma,bende seninkileri okuyayım...
Ben oy vermedim, ama sen verdiysen bu senin hatan.. demekki yobazların yobazlığını geç farketmişsin... yazık.. neyse... yinede aydınlanmış olman güzel....
Saygılar...
hayır arkadaşım ,ben de oy vermedim,, genelleme yaptım ,,,
sevgiler
heheheh:)
imhotep arkadaşım,,
çok güzel *, teşekkürler
cumhuriyet gazetesinde süper çizimler var :) ayrıca bugün bilim teknoloji eki veriliyodu,reklam yapmak gibi olmasın ( ki beni az çok tanıyanlar amacmın bilgi paylaşım olduğunu bilir) türban,bilimsel düşünce ve daha bir çok konu yer alıyordu , bir solukla okudum , burada da paylaşmak isterim , sadece
Prof.Dr. M.Celal Şengör ün yazısını aktarıyorum,,
biraz uzun ama okursanız çok güzel bilgiler var ,,,zaman ayırdığınıza değecek, eminim !!!
Prof.Dr. M.Celal Şengör'ün Bilim'le "Türban ve Dini Dogmalar"ın Karşıtlığı Hakkındaki Görüşü
http://www.nethaber.com/Nethaber.Statics/Images/news/c/v/celalsengor.jpg
Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) boş bulunan üyeliklerinden birine yerbilimci Prof. Dr. M.Celal Şengör aday gösterilmişti. Şengör'ün de kendisini aday gösteren Üniversitelerarası Kurul'un 219 üyesine *gönderdiği "bilimsel düşünce" ile "inaç dogmalarını" irdeleyen nefis mektubu aşağıdadır.
'Temsilciniz olmamı isteyerek bana verdiğiniz şerefin her türlü sevinç ve tatmin hissinin üzerinde olduğunu belirtmiş, bunun yaşamımda bana verilen en büyük mükafat olduğunu arzetmiştim.
Bunu çok zor bir zamanda, uygarlığa karşı yöneltilmiş saldırıların fütursuzca geliştiği bir ortamca cesaret ve haysiyetle yaptınız. Bu saldırıların en son örneği Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin ortaklaşa başlattıkları üniversitelerde türban serbestisi atağıdır. Bunu yakından izlemekteyim. Bizim açımızdan, üniversitelere dini bir sembolün girmesinin hukuk cephesinin, kamuoyunda öne çıkartıldığı kadar belirleyici olduğunu sanmıyorum, çünkü hukuk nihayet aksiyomatik bir sistemdir. Baştan kabul edilen aksiyomlara bağlıdır. Bu açıdan hukukun rölativist bir temeli vardır ve bu temel onu bazı durumlarda pek tehlikeli bir tahakküm aracı yapabilir. Bunun en meşhur misalleri Katolik Engizisyon Mahkemeleri olmakla beraber, onu aratmayacak güncel örnekleri, Sovyetler Birliğinden Nazi Almanyasına, Çin Halk Cumhuriyetinden Amerika Birleşik Devlelerine kadar değişen çok geniş bir yelpazede görülmüş, pek çok insanın en feci şartlarda katledilmesine, toplumların sefalet ve felaketine neden olmuştur.
Halbuki üniversitede dinin 'şakırdatılması' , bizzat üniversite kavramıyla çelişir. Dünyada katolik, protestan veya islami üniversitelerin olması veya üniversitelerin Orta Çağ'da dinsel kurumlardan türemiş olması bu gerçeği değiştiremez. Din, belirli dogmalar çevresinde kurulmuştur ve yanılmaz olduğu iddia edilen bir veya birkaç tanrının vahiyleri olan dogmalarından vaz geçemez. Bilim ise sürekli olarak gerçeği arayan ve gerçekle bağdaşmayan hiçbir şeyi kabul etmeyen bir düşünce sistemidir. Bilim, bitmeyen bir deneme-yanılma süreci içerisinde daima yanlışları eleyerek hakikate asimtotik olarak yaklaşır. Ancak hepinizin bildiği gibi, tek bir ters veri en ihtişamlı teoriyi çöpe atmaya yeterlidir. Dinin pek çok dogması bilimin isbatları karşısında bu şekilde çöpe gitmiştir. Bugün artık ne dünyanın yedi günde yaratıldığına, ne Nuh Tufanına, ne de Havva ile Adem masalına inanmak mümkündür. ´Üniversitede yasak olmaz' diyenlerin, üniversitede yanlışlığı isbat edilmiş fikirlerin artık kullanılamayacağı nı ve öğretilmeye devam edilmelerine izin verilemeyeceğ ini anlamış olması gerekir. Bu nedenle coğrafya derslerinde düz bir dünya veya fizik derslerinde Aristo fiziği öğretmeye kalkan hocalara izin verilemez.
Karşımıza dinin dogmalarını reddeden bilimi öğrenmek için geldiğini iddia ederken, o dogmalara bağlı olma sembolünden inatla vaz geçmeyenlerin bilimsel dürüstlük ve samimiyetine nasıl inanacağız? Akla açık bir ihanet olan bu davranışın temsilcilerini, aklın ve bilimin geliştiricisi olan üniversitelerimize nasıl alacağız? Böyle kişilere, öğrettiğimiz bilimi öğrendiklerine itimad ederek nasıl not veya diploma vereceğiz? Günün birinde öğrendiklerini, aklı ve bilimi ve dolayısıyla insan uygarlığını boğmak için kullanmayacakları na nasıl güvenebileceğiz?
Bu nedenle üniversite tüm dogmatik inanç sistemlerini işlevine temel yapmayı reddeder. Onları bilimsel olarak inceler, ancak temsilcilerini üyeleri olarak kabul etmez. Militan dogmatiklerin üniversite bünyesine kabul edilmemelerinin nedeni budur. Kimse bize bu açıdan ´bilimperestlik yapıyorsunuz' diye bir eleştiri yöneltemez, zira, büyük felsefeci Lord Bertrand Russell'ın dediği gibi, insanlığın gerçekten bildiği fakat bilimin bulmuş olmadığı hiçbir şey yoktur. Bir başka deyişle, bilim dışında insanlığın hiçbir bilgi kaynağı yoktur.
Türban yasağının kaldırılmasını temelde yalnızca bu nedenle kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konuda ne karşımıza çıkarılacak hukuk sistemleri, ne de dünyadan gösterilecek örnekler bizi ikna edebilir (sui-misal, misal olamaz). Bizim düşüncemizin ve faaliyetimizin temeli eleştirel akılcılıktır. Aklı ve eleştiriyi kabul etmeyen hiçbir sistemi üniversite kapısından içeri alamayız.
İcab ederse, ülke yöneticileri akıllarını başlarına alana kadar o kapıları kapatırız. Bu bizim tarihsel geleneklerimizden gelen hakkımız ve hem insanlığa hem de öğrencilerimize karşı görevimizdir.
Bu düşüncelerimi muhterem kurulunuza en derin saygılarımla arzederim.'
Ben sizin bana göstermediğiniz saygıyı o ukala üslubunuza rağmen size gösterdim ve yazılarınızın tamamını okudum. Okumadığımı nereden çıkardınız, onu da anlayamadım.
Sizin başörtüsü dediklerinize benim türban demem sizde bu kanıyı yarattıysa bunu gerçekten, açık yüreklilikle söyleyebilirim ki dikkate almıyorum. Çünkü türban-başörtüsü ayrımını artık göremeyenlere ben dert anlatabileceğimi de pek sanmıyorum.
Bu iki kavramı birbirinden ayrıdığımı görmeniz için midenizi bulnadırmadan bir sonraki paragrafı okumanız gerekirdi.
Vatanımızı başörtülü kadınlarımız kurtardı, türbanlı bayanlarımız değil. Zaten Anadolu halkı çeşitli dini saçmalıklarla oluşturulmuş örtünme modellerine itibar etmez. Kendisinin taktığı başörtü geleneksel başörtüsüdür. Bunu milli görüşün bayrağı ile bir tutmamak lazım.
Demiştim o paragrafta. Tabii siz benim sizin yazılarınıza gösterdiğim özeni siz benim yazılarıma göstermediğiniz için bunu görememiş olmanız gayet doğal.
spartan-troy
09-02-2008, 15:07
imhotep ben burda turbandan felan bahsettiğim yok...turban diye bir şey yok...başörtüsü onun ismi
benim annem sacının tamamını kapatıyor...siyasetmi yapmış oluyor...hayır dini inancı geregi ortunuyor...o halde sacma sapan yok siyasiymiş yok bilmem neymiş...bu sabah midemi bulandırdı zaten chp li kadının biri...
terorist ilan etti yaa başörtülü kadınları...sorarım size; bu millet bu gibileri tınlar mı...yoooo tınlamaz...
tınlasaydı başa getirirdi...hala aynı teraneleri surduruyorlar...
eşitlik kardesim eşitlik...
madem turbanı almıyorsunuz antilaik diyorsunuz
o zaman saçı hangi şampuanla yıkayan daha laik oluyor...
yuh artık yuh...sac baş ugruna vatanın sehitlerinin kemiklerini sızladıtıyoruz
guzel kardesim...şimdi uni kapısına başörtülü ile gelen biri ben okumak istiyorum derse
hayır kardesim okuyamazsın demeyi hangi vicdan kabul ediyor soyleyin bakalım bana...
yan taraftanda her tarafı afedersin iç çamaşırı goruneni iceri alıyor bu gorevliler....ne demek bu imhotep ne demek bu...soylesene bana...
yaa ikisine de alma ya ikisine de al...
ikiside laiklik dısı cunku...ikiside antilaik o zaman...
benim davam,insan haklarıdır...laiklik felan degil...
laiklik kulpuna yapısanlar dini karalamaya calısan yobazlarındır.
saygılarımla
Başörtüsü inanç gereği takılmaz, gelenekten ötürü takılır. Türban ise 1400 yıllık bir dinde dini olduğunu iddia eden 40 yıllık bir kıyafet olması dolayısıyla ve üzerinden siyaset yapılması sebebiyle siyasi-dini bir simgedir. Bu ayrıma öncelikle varmanızı tavsiye ederim.
Hiçbir dogmaya yer olmayan üniversite gibi bir kurumda, ben domgatik yaşıyorum o zaman türban takarım demek ne kadar mantıklı olur ?
Üniversite ibasethane midir sayın spartan ?
Ya da şu açıdan bakalım; mini etekli ya da başı açık biri o haliyle camiiye girebilir mi ? Biz de kalkıp bunun özgürlüğünün mücadelesini mi verelim ? Elbet böyle saçma sapan bir mücadele vermeyiz. Zira her yerin belli bir kılık kıyafet tarzı olduğunu biliriz.
Türbanın neden yasak olması gerektiğini de önceki bir yazımda ayrıntılı bir şekilde anlattım. Mantık, gelenek ve yasal açıdan ! Bunlara herhangi bir cevabınız varsa alabilirim.
Bakın size türbanın nasıl anlaşılabileceğine dair bir yazı aktaracağım;
TÜRBAN NASIL ANLAŞILIR
1- Örtünün türban olup olmadığını anlamak için bazı sözel kriterler vardır. Eğer kişi durmadan bu örtüyü "inanıştan" kullandığını söylüyorsa o örtü türbandır.
Ağız birliğiyle kullanılan "inanıştan" sözcüğü türbanlılar arasında gizli bir parola gibidir.
Bu parolayı bilmeyen kadınların örtüsü başörtüsüdür.
(Şimdiye kadar analarımızın ısrarla "inanıştan" dediği duyulmamıştır.)
2- Örtünün türban olup olmadığını anlamak için kullanılabilecek bir başka sözel kriter: "Kendi isteğimle takıyorum" cümlesidir.
Elbette "Anayasamızın laiklikle ilgili maddelerine karşı çıkan siyasal akımın bir parçası olduğumu simgelemek için türban takıyorum" diyecek halleri yok.. Bu cümle kadınların baba ve koca isteği olmadan bi şeycik yapamayacağına dair ön yargıları yıkıp, asıl zanlıları saklamaya yarar. Bu nedenle bir kadının sürekli kendi isteğiyle taktığını söylediği örtü; türbandır.
Anadolu kökenli yurdum kadınları şimdiye kadar "Kendi isteğimle takıyorum" demek gereğini duymamıştır. Onlarınki başörtüsüdür.
3- Örtünün türban olup olmadığını anlamak için görsel kriterler de vardır. Zira türbanın kendine özgü bir görünümü var. Buna "sıkma baş" denir.
Bağlanırken saçlar önce siyah renkli bir takke altında, saçın bir teli görünmeyecek şekilde toplanıp sıkıca kapatılır,sonra üzerine türban takılıp boğazda bağlanır. Dışardan bakıldığında, başın arka tarafında bisiklet pompasıyla şişirilmiş gibi bir tümsek görülür.
Oysa büyük annelerimiz, saçlarını biraz serbest bırakır... Bu tür örtünün ucundan bir tutam saç görünürse kıyamet kopmaz. Onlarınki başörtüsüdür.
4- Bir örtünün türban olup olmadığını anlamakta kullanılan görsel kriterlerden bir diğeri: : "Makyaj"dır. Türban kullanan bir kadının yüzünde küçük bir tabloyu renklendirmeye yetecek kadar boya bulunur. Başörtüsü takan kadınlar ise makyaj yapmaz...
5- Bir örtünün türban olup olmadığını anlamak için demografik kriterler de vardır. Türban takan kızlar kırsaldan kentlere göç etmiş kişilerdir. Kızlar kentlere göç ettikten sonra, 500 yıllık geleneksel başörtüsü siyasal bir sembol olan türbana dönüştürüldü. Türban sonradan takılan ve şekli sonradan icat edilen yeni bir örtüdür...
Kırsalda türban yoktur. Onlarınki geleneksel başörtüsüdür.
6- Bir örtünün türban olup olmadığını anlamak için kullanılan demografik kriterlerden bir diğeri: Yaş ve eğitim durumudur. Çok partili döneme geçildikten sonra doğan genç kızların taktıkları; türbandır. İmam Hatip Okulları kökenli eğitimli genç kadınlardır. Tek parti döneminde doğan, eğitim seviyesi düşük bırakılmış olan yaşlı kadınlar türban takmaz.
Başörtüsü takarlar...
7- Bir örtünün türban olup olmadığını anlamak için yasal kriterler de vardır. Laik Cumhuriyetimizin yasalarına ve Atatürk'ün devrimlerine karşı cihad açanların taktığı örtü; türbandır. Bu da, Cumhuriyet Bayramlarında veya Anıtkabir'de Ata'nın huzurunda sıkmabaş görünmediğinden bellidir. Anayasa'yla ve Atatürk'le kavgası olmayan kadınların taktığı örtü başörtüsüdür.
8- Bir örtünün türban olup olmadığını anlamak için parasal kriterler de vardır. Siyasetçilerin eşlerinin taktığı örtü; türbandır. Üniversiteye yeni geldiğinde 200 dolar karşılığında başını örtenlerinki türbandır. Öğrenci bursu karşılığında başını örtenlerinki; türbandır. Başını örtüp yeşil sermaye şirketlerinde işe girenlerinki de türbandır. Son zamanlarda 30 dolar karşılığında cumartesi günleri Çankaya kalabalığında, Atakule civarında gruplar halinde örtünmüş olarak dolaştırılan kadınların taktıkları örtü de türbandır. Başlarını hangi modelle bağlarsa bağlasınlar,menfaat karşılığında siyasal islama hizmet ettiklerinden kullandıkları örtü; siyasaldır yani türbandır.
Andolu'da milyonlarca kadın para almadan veya hiç bir kaynaktan menfaat sağlamadan başlarını bağlıyor. Onlarınki başörtüsüdür.
9- Bir örtünün türban olup olmadığını anlamak için siyasal kriterler de vardır. Siyasal Kriterler bir ana daldan çeşitli kollara ayrılmıştır.
- Ana dalda, siyaset büyüklerimizin eşleri yer alır. Bunların görevi propaganda esasına dayanır. Eşlerin başındaki türbanın en önemli görevi; seçim bölgelerindeki seçmenlere müslüman selamı gönderip,din duygularını okşamaktır.. Eşlerin başlarında tesettür modasının en son kreasyonlarının sergilenmesi bu örtüyü moda dünyasına kazandırır. Tesettür modası şıklıklarıyla ünlü dansözlerimizi bile örtünmeye özendirecek başarılı reklamlardır.
- Bu ana daldan bir kol, siyasi partilere gönderilir. Bunlar da caddelere, mahallelere, evlere Allah rızası için oy istemeye ve çay içip pasta yemeye gönderilir.
- Bir kol, tarikatlara girip kadın kolları kurmaya gönderilir.
- Bir kol, üniversite önünde eylem yapmaya gönderilir.
- Bir kol Meclis'e türbanla girmeye gönderilir.
- Bir kol Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açmaya gönderilir.
Siyasal türbanın kolları saymakla bitmez. Bu nedenle, oy kullanmaktan başka siyasal etkinliği olmayan kadınların örtüsü; başörtüsüdür.
10- Bir de gizli türbanlılar vardır. Bunların işlevi türbanı meşrulaştırmak, bireysel bir tercih, bireysel bir hak olarak yutturmaktır.
Bunları siyasal mitinglere kızları götürürken, türbanlı kızları üniversite önünde eylem yapmaları için organize ederken, Merve Kavakçı'nın Meclis'e türbanla girmesinin taktiklerini verirken görülür, gizli türbanlı olduklarını şıp diye anlarız. Zaten her türban tartışmasında, ortaya çıkıp, türbanlı kızlardan daha ateşli bir şekilde türbanı savunarak kendilerini anlamamıza yardımcı olurlar. Yani onlar da birer esaslı türbanlıdır. Sadece türbanı kafalarının içine bağlamışlardır.
Başbakanımızın, "Amacıma ulaşmak için papaz elbisesi bile giyerim" dediğini hatırlayarak, onların da, amaca ulaşmak için başlarını açık, beyinlerini türbanlı tuttuklarını söyleyebiliriz.
Başörtüsü kullanan büyükannelerimizin, annelerimizin, teyzelerimizin başlarını bir açıp bir kapattığını veya başörtüsü konusundaki eylemleri destekledikleri veya tartışmaya katıldıkları da görülmemiştir.
(Türbanlı Siyaset isimli kitaptan)
spartan-troy
09-02-2008, 18:38
Başörtüsü inanç gereği takılmaz,
Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar: görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve başörtülerini yakalarının üzerine vursunlar;...
hakkaten senin islamdan da haberin yok...
kaliteni ortaya koydun imhotep...yazıklar olsun sizin bilginize...
haa diycen simdi orada basortusu yok...yapma yaaaa...imhotep...valla mı...?
peki bu ne
bihumurihinne * ve hımar *ayet sıraları 24/31 *ve ahzap suresi
Kalitesizlik ! Kesinlikle ortada bir kalitsesizlik var.
Hımar kelimesinin anlamını söyleyin o vakit sayın sapartan. Bekliyorum...
O zaman kalite kendini ortaya koyar.
spartan-troy
09-02-2008, 21:53
hımar çarşaf demek...
peki bihumurihinne ne demek...ben ayetleri soyluyorum sana ne skandalı
bilmiyorsan ac da oku...daha ne diyim sana
Nur Sûresi 31.Âyette şöyle deniliyor: “vel yadrıbne bihumurihinne alâ cuyubihinn” “Ve” doğrulamadır; “Vel” “en doğrusu ki” anlamındadır.
“Yadrıbne” darb’dan türemiş bir kelimedir. “vurunsunlar” anlamına gelir. Öyle bildiğimiz manada bir vurmak değil bu tabii. “Şapkayı başına vurunmak” gibi bir anlamı var. Çünkü insanlar, eskiden, dikişsiz olarak, dokumaları türlü biçimde üzerlerine atıp sarınarak örtünebiliyorlardı. Bu bakımdan “humur” “herhangi bir örtü” demektir. Tanımlanması, adlandırılması gereksizdir. “Örtü”nün amacı örtünmek içindir. “bihumurihinne” “örtüleriyle” anlamındadır. Burada “örtülerini” oluyor. “alâ” âlî’den türevdir ki “âli” “yüce”, “alâ” “yüksek” anlamındadır.
“Cuyûb” için “Yaka” diyorlar, elbise yakası... Oysa ki o zamanlarda giyinmekten, elbiseden daha genel olarak “örtünme konu olduğundan “yaka” genel bir söylem olamaz. Şimdi bile olamaz çünkü “yaka” bazı giysilere özgüdür. Tüm giysilerde de “yaka” yoktur. O halde, buradaki “cüyûb” ancak ve ancak kadınların göğüslerinin arası anlamındadır. Nasıl ki şimdi “göğüs dekoltesi” modası varsa, ve nasıl ki kadın şuram-buram güzel diye ezelden beri kendinin güzelliğini sergilemek hevesinde ve çabasında birbirleriyle yarışıyorsa, âyet vahyedildiğinde de demekki göğüsleri görünecek halde açık saçık örtünüyorlarmış, bu da hem erkekleri tahrik edeceği ve hem de edebe/ahlâka uygun olmadığı ve hem de aklı bu gibi görüntülere takılan “inanır”ların Tanrı'ya sürekli yöneliş halleri bozulacağından
“vel yadrıbne bihumurihinne alâ cuyubihinn”
“En doğrusu ki, (kadınlar) örtülerini göğüslerinin ayrımından yükseğe vurunsunlar” anlamındadır. Burada başınızı önce içten sıkmabaşlıkla bağlayıp örtünün ki, boynunuza da sarın, sırtınıza, omuzlarınıza, yakalarınızın üzerinden aşağıya doğru yayıp salın... anlamları yoktur.
Meâllerde, tefsirlerde anlamlar verilirken âyetler tahrif edilmektedir. “Size ne, ben böyle anlıyorum, böyle inanıyorum.” demek başka, “Kur’an`da böyle yazıyor” demek başka. Özetle söylersek:
Kur’an`da Başörtüsü (Ki bu şekilde geçmiyor bile)/Türban gibi bir örtünme anlatılmıyor. “Süslerini göstermesinler.” Âyet bu ifade ile Ahzap Suresi 59. âyetin dikkat çektiği, erkekler için öngörülen yöresel kıyafetin asgari boyutuna, kadınlar açısından yapılan ilaveye dikkat çekmektedir. Yani âyet, erkeklerden farklı olarak, kadınların asgari örtünme mahalline, göğüslerin de dahil olduğuna dikkat çekmektedir.
“Ancak kendiliğinden görünenler hariç.” Âyet bu ifade ile de, giyinik oldukları halde, kadınların göğüs ve kalçalarının şeklen belli olmasının doğal olduğuna dikkat çekmektedir. Yani, kadınların kalça ve göğüslerini şeklen belli eden yöresel giysilerin de caiz olduğu vurgulanmaktadır.
“Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını vurmasınlar.” Âyetin bu ifade ile vurguladığı olayı, sonraki kuşak din adamları idrak edemedikleri için Kur‘an inzal olduğu dönemde kadınların ayak bileklerine halhal denen bir tür bilezik taktıkları ve bu takıları bilinsin diye, yürürken ayaklarını yere vurarak erkeklerin dikkatlerini çektikleri gibi bir masal uydurarak, sonra da, âyet bu ifade ile kadınların bu hareketini yasakladı demişlerdir. Daha sonraki kuşak ve günümüz kuşağı din adamları da, ne yazık ki bu masala şartlanmışlardır.
Hiç düşünebiliyor musunuz, bir kadın erkeklerin dikkatini çekmek için sokağa çıkıyor, fakat erkekler onu fark edemiyor... O da ayaklarını yere vuruyor, ayak bileklerindeki bilezikler birbirine çarparak şakırdıyor ve böylece erkekler de onu fark ediyor(!)
Demek ki Kur‘an inzal olduğu dönemde, Mekke veya Medine’deki bütün erkekler âmâ idi, kadınlar onların dikkatlerini çekebilmek için ayaklarına halhal takmak zorunda kalıyorlardı(!) Ne gülünç, değil mi?
Halbuki söz konusu âyet bu ifade ile, kadınlar açısından karşı cinsi tahrik edebilecek bir eyleme dikkat çekmektedir.
“Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını vurmasınlar.” Âyet bu ifade ile, sert adımlarla yürüyerek elbise altında serbest duran göğüs ve kalçalarını hareket ettiren kadınların karşı cinsi tahrik edebileceğini, karşı cinsi tahrik etmemek için de yumuşak adımlarla yürümeleri gerektiğini vurgulamaktadır.
Âyet ne halhallara, ne zincirlere, ne de bileziklere dikkat çekiyor. Âyet kadınların kalça ve göğüs gibi doğal süslerine dikkat çekmektedir.
Özetle İslamda örtünme erkekler için avret mahali, kadınlar içinse avret mahali ve göğüslerdir. Bundan fazlası dinden değil gericiliktendir. Hele tek tip bir türban görüntüsü üniformadan başka birşey değildir. 'İslamın gereği değil ama ben yine de takmak istiyorum' desin şu türban mücahitler de artık anlasın insanlar neyin ne olduğunu.
Saygılar
spartan-troy
09-02-2008, 22:55
Meâllerde, tefsirlerde anlamlar verilirken âyetler tahrif edilmektedir
hadi yaa...sen mi dogrusunu acıklıyon...cuyub yaka *peki bihumurihinne ne demek ?
xxxx * cuyub (yaka) * hadi imhotep cevap hala yok...bihimurihinne ye ne diyor o tahrif eden ayetler...
bihumurihinne ne demek ? *yaww soruyu cevap vermeden sen gitmissin cuyubu anlatmıssın...
BAK SORU ACIK
BİHUMURİHİNNE * NE ANLAMA GELİYOR
cuyup yaka...
xxxxxx cuyup ne demek ....
hadi bekliyorum
spartan-troy
09-02-2008, 22:56
En doğrusu ki, (kadınlar) örtülerini göğüslerinin ayrımından yükseğe vurunsunlar”
ahireten gogus kelimesinin arapcasını bana o ayette bulup soyle...
spartan-troy
09-02-2008, 23:05
En doğrusu ki, (kadınlar) örtülerini göğüslerinin ayrımından yükseğe vurunsunlar”
:D *:D *:D *:D *:D *:D
BİR DE BU KELİMEYİ BANA BİR ACIKLASANA...KASILARAK YAZILMIS BİR CUMLE BU
NE DEMEK HACI BU...goguslerinin ayrımından yuksege vurmak ne demek
yuksege vurmak
istikbal goklerdedir...
bak elmalılı ne yazmıs,ataturk yazdırıyor haa bu kuranı
Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar: görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve başörtülerini yakalarının üzerine vursunlar;
koskoca elmalılı harap etmis ayeti dimi...bir tek imhotep dogru soyluyor cunku
yemezler hacım...git baskasını kandır sen bu cumlelerinle...ayetler tahrif edilmiş diyor...yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kim neye gore tahrif etmiş....bırakın bu safsataları...daha hiç bir şeyden haberiniz yok
İslam öncesi Arap kabileleri bugünün ilkel Afrika kabileleri gibi yarı çıplak giyinirlerdi.
Sadece bir örtü ile sarınır çıkarlardı. Bu örtüye de hımar deniyor.
Çarşaf derken yatak çarşafını kastettiysen benzeyebilir Spartan.
Ona da sarınıp çıkılabilir. Ama kara çarşafa yontmaya kalkışma.
Bu basit örtünme ile kadınların ziynet yerleri yürürken, oturup kalkarken açığa çıkardı.
Özellikle göğüsleri.
Ziynetten kastedilen memelerdir.
Ve nur-31'de saçın-başın değil memelerin kapatılması kastedilir.
Kur'an, önce Araf-26 ile "Size çirkin yerlerinizi örtecek giysi ve süs kıyafeti indirdik."
diyerek giyime ve örtünmeye önemi öne çıkardı.
Ardından hacda çırılçıplak yapılan tavafı yasakladı.
Daha sonra da hımarın örtülmesini şekle bağladı, "göğüslerinizi kapatın" diyerek.
Ama kraldan çok kralcılar zamanla Hristiyan ve Yahudi taklitçiliğine başladılar ve erkekler papazlar, hahamlar gibi, kadınlar da rahibeler gibi giyinmeye başladı.
Sonunda da bu resim ortaya çıktı:
http://img143.imageshack.us/img143/1402/picture5jj5.th.jpg (http://img143.imageshack.us/my.php?image=picture5jj5.jpg)
Siz benim yazdıklarımı gerçekten de okumuyorsunuz sayın spartan. Yukarıdaki yazıda ne demek olduğu yazıyor. Okumaktan acizsiniz daha, gelmiş burada benimle tartışmaya çalışıyorsunuz.
Çok açık bir şekilde tahrif ediliyor işte ! Bunu Elmalılı da yazsa aynı bir başkası yazsa da ! Hepsi aynı saptırılmış inancın kurbanı. İşte ortada ayet ! Ayaklarını yere vurmayın lafını es geçerek meal yazmaya çalışan adama ben ne derim ?
Sizin gibi, birileri söyler biz de biyat ederiz değil mi sayın spartan ? Hiç kusura bakmayın. Önce kendi dininizi adam gibi anlayın ondan sonra gelin tartışalım !
Atatürk yazdırmış ! Atatürk'ün neden yazdırdığınız da biliyoruz. Karabekir'in anılarını okuyunuz.
En doğrusu ki, (kadınlar) örtülerini göğüslerinin ayrımından yükseğe vurunsunlar lafını birebir çeviri olsun diye söylemedim zaten. Bu manada söylenmiş dedim. Tekrar tekrar söylemekten bıktım ama işte okuduğunuz yazıyı bu kadar anlayabiliyorsunuz. Daha ne diyeyim ?
spartan-troy
09-02-2008, 23:49
imhotep yok oyle bedava kacmak...bana orda gogus nerde geciyor cıkaracaksın...
ve bihumurihinne ile cuyup arasındaki farkı acıklayacaksın...
http://www.mustafaislamoglu.com/makaleler.php?Kat_id=8&Makale_id=1788
http://www.mustafaislamoglu.com/makaleler.php?Kat_id=8&Makale_id=1791
linkleri bir okuyu ver...ozellikle 2.cisini ...insanları kandırmak cok kolay...
bilmedigini bilmeyenler kendini alim zannederler...buyur arapca ustadından bir makale oku linki...
tahrif dimi guzel kardesim...he he he...
saygılarımı sunar ellerinizden öperim
spartan-troy
10-02-2008, 00:13
imhotep bosuna kasma kardeşim...bu iş buraya kadar...
sana mı inancam yoksa işi bilene mi...sen kimsin ki ben sana inanayım
saygılar sevgiler...
daha arapcanın a sından anlamayanlar kalkmıslar ateist olmuslar burada terane satıyorlar
Oh ne ala ! Ben de öbür yönde linkler koyayım. Böyle linkleşip duralım. Çok güzel !
Bence şu başlığı okuyup hakkıyla anlayan bir insan neyin doğru neyin yanlış olacağına karar verecektir. Size bu konuda söyleyecek sözüm kalmamıştır.
Saygılar
spartan-troy
10-02-2008, 00:31
hah soyleeeeeeeeeeeeee...
valla hacım gormek isteyen gelir de size sormaz dini...anlatabiliyor muyum...bu ulke hala musluman
ben gider alimine sorarım bu işi...anlata bildim mi...sizin gibilere sormam...o yuzden benim hayatta olamıyacagım tek iş ateistliktir...cunku tesadufe inanmam..tesaduf diye bir şey yok...tesaduf olsaydı herkesin vilları arabaları olurdu...her şey kurulur ve sisteme konur...
bunu anlamayacak kadar da kör olunmaz...ateist insan demek...kendi buyruguna yasayan insan demek
valla hic kusura bakmayın..ben dunyadan alacagımı aldım...gerisini napayım...
Başörtüsü gelenekten gelen bir alışkanlıktır.
Türban bir kesim müslümanın, dinin olmazsa olmazı olarak kabul ettiği siyasi bir semboldür, putlaştırılmıştır.
Başörtüsü saçlarınızın göründüğü bir şekilde başınızı örter, Anadolu kadınlarımız çeşitli şekillerde kullanmıştır başörtüsünü.
Türban asla saçlarınızı gösteremeyeceğiniz bir baş örtme şeklidir, onu benimseyen bireyler tek tipleşmiştir.
Başörtüsü son derece estetiktir, mevsime göre şekilsel değişiklikler gösterebilir.
Türban son derece çirkindir, karşısındakine özellikle yaz günlerinde bir boğulma hissi yaşatır ve saçlarınızı asla göstermemeniz gerektiğinden şekilsel değişiklik göstermez.
Başörtüsü şeriat istemez.
Türban da şeriat istemez; ama varlığına sebep olan gücün şeriat, halifelik istediğinin farkında değildir.
Başörtüsü dayatma yapmaz.
Türban yalnız kalmamak için diğerlerini kendine benzetmeye çalışır.
Başörtüsü Atatürk İlkelerine bağlıdır, şehirleşmek, batılılaşmak ister.
Türban Atatürk İlkelerinin demode olduğunu düşünür, batılılaşmanın ahlaksızlığı getirdiğini, modernleşmede geldiği noktanın son olduğunu düşünür.
Başörtüsü halktır, köylüdür.
Türban lüks ciplerdeki kadınları temsil eder ve belediyelerdeki ihaleleri almayı kolaylaştırır.
Başörtüsü gerektiğinde vazgeçilebilecek bir örtüdür.
Türban vazgeçmek istediğinizde baskıya maruz kalacağınız örtüdür.
Başörtüsü siyasete alet edilmemiştir.
Türban Ilımlı İslam projesinin elemanıdır ve siyasetin, üniversitelerin *kapılarını zorlamaktadır.
Başörtüsü laikliğe tehdit oluşturmaz.
Türban laikliği zedelediğinin farkında değildir.
Başörtüsü hangi mezhepten olduğunu bağırmaz.
Türban belli mezhepten olduğunu bağırır
spartan-troy
10-02-2008, 00:35
buyur burdan yak...hani nerde ayetlerin lugat anlamları...kafadan sıkmayla bu iş olmaz kardeşim...
sıkın gitsin...
Ulemaya soralım değil mi sayın spartan ?
Yasa değil ya bu !
Yasa olduğu için sormak gerekir sahi... Unutmuşum bir an !
spartan-troy
10-02-2008, 00:42
ne uleması...bilgine alime sorarım kardesim...kavramları bölme...
ulke bu yuzden bu hale geldi zaten...bilgin alim diyorum...islam alimi...sen matematik bilmeyene denklem sorusu sora bilir misin...
iste cevap sana...
her şeyi bileninden ogrenceksin...
matematigi turkceci vermez...
spartan-troy
10-02-2008, 00:57
ben gider imhotep...
ne kadar kızsamda yine de insan oldugunuz icin sizi seviyorum...
saygımı sert cumlelerle örtsemde..yine de ben iyi biriyim...siz de iyi birisiniz..
bu ulkede hiç kimse inanclarından oturu kınanamaz...
bu ulkede kimse inanclarından oturu okuma hakkı elinden alınamaz...
eğer ki kurana camur atan biri laiklik kisvesi adı altına sıgınıpta,başı kapalı kızların hakkını elinden alıyorsa...cok mu insan hakkı yapmıs oluyor bir sormak lazım
bugun ateist chp liler hiç bir zaman goruslerini degistirmedigi surece başa gelmezler..
bu ulkede her şey bilincli yapılıyor ve halk oyu veriyor...
o yuzden bugun cıkıpta ; *akp nin herkes eşit olacak ilkesiyle başı örtülü kızların universiteye girmemelerini kaldırıyorsa....ne dedigini bilmeyen chp şeriat geliyor diye *bar bar bagınır durur ortalıkta..
maalesef parlemento da da sesleri cıkmaz 400 oyla meclis yapacagını yapar...
bu ulkeye şeriat gelmeyecektir...bunu bir kere kafanızdan cıkarın..bu ulkede herkes eşittir
ve inanclardan dolayı kınanamaz...
o yuzden diyorum ki...herkes bildigi şekilde yasasın...
saygılar sevgiler.
Hala bilgine alime soralım diyorsunuz.
Pes !
Sevgili spartan_troy,namı diğer troyya ;
Şu "Bihumurihinne" kelimesinin başörtüsü olduğu,6.yy dan kalan,önce senin gördüğün sonra "Yok yok ben değil,Babam görmüşşşş" dediğin,Kur'anda mı yazıyor ? *:wink:
Sormuşsun "Cuyup" nedir ? DİYE.
"Ceyb"in çoğuludur da,neden sordun ?
Hz.musa gibi elini "Koynuna sokup",bembeyaz çıkarasın diye mi ? *:lol:
Hani senin "Doğduğun" sene yapılan bir darbe var.
Hah 12 eylül.
İşte o zamanlardan önce ,"Türban" falan yoktu.
O günlerde,yeni çıktı "Fırın"dan.
Perde de bir örtüdür.
Masa örtüsü de.
Hatta eldiven bileme.
Niyekine ?
Eli örtüyor da ondan.
Hz.Musa'nın elini soktuğu yerin,ki biz ona "Döş" diyoruz,ki "Göğüsler" oradadırlar.İşte bu bölgenin,bir "Örtü" ile kapatılması "Amir" hükmünden,ayakkabı çekeceği ile zorlansa da çıkmayacak bir olguyu "Şumül"le "Başörtüsü" hükmüne çevirebildi ya bu bir "Bilen"ler.
Diyorum ki
"Kork Allah'tan korkuyorum deyip,korkmayandan."
Üstelik bu Arap'lar da geri zekalı,başı örten örtüye ya "Mıkna" diyorlar ya da "Nasıyf".
Lem gelin troyya sorun,neymiş ne demekmiş "Başörtüsü" de anlayın.
Kızma abisi kızma,bilmiyorlar.Bunlar Zagor çünkü *:)
Biliyorsun "Humur" da bir çeşit örtüdür.
Adam şohras olursa,neden olur ?
Örtülen o şuur var ya hani,ondan mı ?
Yazılarını izledikçe bakıyorum ki, sarhoş değil,sohraş olmuşun.
Bunun nedeninin de 66.yy dan kalan Kur'anı görmenin,insanda yarattığı olağanüstü bir "Aşk"ın tezahürleri olduğunu düşünüyorum.
Yanılıyor muyum yoksa ? *:lol: *
Len troyya,len troyya ne zaman "Ayılacaksın."
Bak bu halde iken, aman,sakın ha sakın Nisa 43 ü unutma.
spartan-troy
10-02-2008, 13:08
arapça ustadı unlu bilgin psikodan vecizeler...
halbu ki ne iş yapar bu psiko...belli değil...arapça eğitimi de yoktur yani...kafadan dolma bilgilerle burada kuranda başörtüsü yoktur der...bende inanacam ...oldu paşam başka derdiniz
bak yukarda baba gibi iki link verdim...
buyrun okuyun...
imhotep...sana mı sorcam kardesim bilgine sormayıp ta...
sen kimsin kardesim...Allahım yarabbim deli midir nedir...bilgine sorcam tabi...
matematik dersi icin türkçeciyi mi çağıracam...
spartan-troy
10-02-2008, 13:09
len psiko ne zaman gercegi goreceksin sen...sen ne bicim muslumansın
daha hiç bir halttan haberin yok...
sen soylersen bende soylerim hacı...git oku biraz...boş boş durma...
bihumurihinne ne demek?
Sevgili Spartan İslamiyet'te ruhban sınıfı varmıdır, yoksa, din alimi ne demektir. Kuran'da herkese seslenerek biz size bunu anlayasanız diye gönderdik, herşeyi apaçık anlattık demezmi Kuran'a rağmen İslam alimi yaratmaya çalışmanın anlamı nedir. Allah'la kul arasına kimse giremez demek, alim de ulema da giremez demek değilmidir.
* *Sevgili psiko'nun yazdıklarını da bilginle çürüt hakaretlerinle değil. Bunu yapacağına inanıyorum. :)
* *Selamlar;
spartan-troy
10-02-2008, 13:19
psiko elmalı tahrif etmis dimi
Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar: görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve başörtülerini yakalarının üzerine vursunlar;
tahrif dimi bu hacım....yaa hocam bir soyle bakalım butun tefsirler yalan soyluyor...aslında psiko hocam en dogrusunu soyler...neymiş hacım...su engin bilginden bizde yararlanalım...butun islam alimlerini yerle bir eden hatta unlu arapca ustadı ibni manzurun lisanul arabındaki anlamı da alt ust eden psiko hocamızı dinleyelim...
durun sessiz olun...konus hocam...mikrofon sende
spartan-troy
10-02-2008, 13:22
peker psiko arapca bilmiyor...kandırıyor siz burda...onun ne oldugunu ben biliyorum...bir oyle konusan bir boyle konusan biri o...
............işte gerçeği
"Amacım yalnızca rabbimin gerçek yolunu Kur'an'dan bulmaktır" diyen bir okurunuz varsa, ciddiye alırsınız değil mi? Ben de, o dinini ciddiye aldığı için onu ciddiye aldım. Bu okur şöyle diyor:
"Ayette kapatılacak yerin yaka açığı olduğu söylenir, baştan bahsedilmez. "Arapçada kadınların başlarına örttükleri şeyin özel adı "hımar" değil "mikna" (doğrusu mikne'a SH) ve "nasıyf"tır. Hangi Arapça sözlüğe bakılırsa bakılsın "mikna(çoğulu mekani)" ve "nasıyfın" hanımların başlarını örttükleri kumaşın adı olduğu yazılıdır." *Allah eğer "hımar" kelimesi ile başın örtülmesini isteseydi "hımarürres" gibi bir vurgulama ile başörtüsü diyebilirdi"
Bunlar, başkalarının kesesinden harcanan yalan-yanlış paketi sevgili okur. Kimin kesesinden almışsanız dolmuşa binmişsiniz. Buna, Kur'an'a uymak yerine Kur'an'ı kendinize uydurma sonucunda düştüğünüz çelişkiler de eklenince, iş içinden çıkılmaz olmuş.
Dert şu: Hımar ile başın örtülmesi kastedilseydi, içinde "baş" kelimesi geçerdi!
Peki, bu durumda bir önceki cümlede hanımların başlarına örttüğü şeyin adının "mikne'a" ve "nasif" olduğunu nasıl söyleyebiliyorsunuz? Nerede bunların içinde baş?
Kişi hiçbir şey bilmese de haddini bilecek. "Hangi sözlüğü bakılırsa bakılsın" iddiası yapacak bir kişinin, asgariden sözlüklere bakması lazım. Baksaydı ne görürdü?
Tabi ki, Arapça'da kadınların kullandığı örtü mikna (doğrusu mikne'a) ve nasif'ten ibaret olmadığını. Şöyle ortalama bir Kur'an talebesi olsaydı, sözlükte şunları görürdü:
1. Burka' (veya burku'): Bütün yüzü örter. (Erkeğin kullandığına kına' denir).
2. Nikab: Bütün yüzü örtmeyip iki gözden birini açarak bağlanan başörtüsüdür.
3. Lifâm: Her iki gözü de burun üstünden itibaren açık bırakan başörtüsüdür.
4. Lisâm: Burun açıkta kalacak şekilde ağız üstünden örtülen örtüdür.
5. Hımar: Yüz hariç başın ve boynun tamamını örten ve Kur'an'da emredilen örtüdür.
6. Nasîf: Hımar'ın daha büyüğü, Anadolu'daki "atkı"ya benzer başörtüsüdür.
7. Mikne'a: Nasif'ten daha büyük olup bel altına kadar uzanan başörtüsüdür.
8. Cilbab: Yüz hariç baştan ayağa her tarafı örten örtüdür.
Hımar, lugat olarak tereddütsüz başla ilgilidir. İçki'ye de aklı örttüğü için aynı kökten "hamr" denilmiştir. İkisi arasındaki ortak nokta "baş" ile ilgili olmasıdır. Mesela küfr de "örtmek" demektir. Ama başa veya akla değil, kalbe nisbet edildiği için farklı kökten kullanılmıştır.
"Hani bunun içinde baş?" sorusu kasıtlı bir tahrif ve saptırma amacı taşımıyorsa, cehaletin daniskasıdır. Yukarıda Arapçada kullanılan tüm başörtüsü isimleri sıralanmıştır. Hiçbirinin içinde "baş" yoktur. Olmasına gerek de yoktur. Türkçede de bu böyledir: Yazma, yaşmak, atkı, bürgü, bürümcek, çarşaf, çar, yağlık, eşarp, tülbent… Bunların tümü de bacak değil başı örter ve içinde "baş" geçmez. Hoş Arapçada na'leyn, huffeteyn, cevrabeyn de ayağa giyilirler, ama içinde "ayak" geçmez. "Hani bunun ayağı?" diyerek bunların ayağa giyilmediğini söylemek ne kadar ciddi ise, "Hani bunun başı?" sorusu da o kadar ciddidir.
Okurumun cebinden harcadığı "kitabına uyduranlar" takımı ne diyor: "Hımar başı örtmez, göğüsleri örter?"
Yani? Yanisi şu: Hımar başörtüsü değil, göğüs örtüsüdür.
Peki, aynı mantıkla sormak gerekmez mi: Bir: Nerede bunun içinde göğüs? İki: Sen, örtü ayeti inmeden kadınların göğsü açık gezdiğini söylemiş oluyorsun, haberin var mı?
Bir alıntı daha yapalım "tüm maksadım Kur'an'ı anlamak" diyen okurumuzdan: Ayette kapatılacak yerin yaka açığı olduğu geçer. Yani hımarın başı kapatması değil, ayette açıkça yaka dekoltesini örtmesi istenir. (Yaka açığı manasına gelen 'cuub' (doğrusu "cuyub" SH) kelimesi hem bu ayette kapanılacak.."
Ey sevgili okur! Kur'an tüm âşıklarına önce haddini bilmeyi öğretir. Çünkü Kur'an haddini bilmezliği "cahiliye" olarak adlandırır ve ebediyen mahkûm eder. Zaten başörtüsü emrini de "haddini bilmezlik çağı" ile "Allah'a kayıtsız şartsız teslim olan insan" anlamındaki "Müslüman" kadına bir kişilik ve kimlik kazandırmak için emreder. Aynı zamanda O'nun "Rabbimin emri başım gözüm üstüne!" deyip demeyeceğini imtihan için emreder.
Ceyb; "aralık, açıklık, yırtık, yırtmaç, kesik, kopuk" anlamlarının tamamını kapsar. Başta aynı kökten türetilmiş olan "cep" olmak üzere, "açık yerler, göğüs yırtmacı, yaka açığı, kol açığı, elbise yırtığı", hülasa elbisenin tek parmağın içine gireceği tüm açık yerlerine denir. Hatta Kur'an, Semud kavminin kayaları yararak vadi oymasını da aynı kökten (cabu's-sahr) bir kelimeyle ifade eder. Soruyu zihinden "kesip" attığı için "cevab" da aynı köktendir.
Nur 31. ayetin başörtüsünü emreden cümlesi aslında neyi emretmektedir?
Açık ve net olarak şunu: Cahiliye döneminde bir aksesuar olarak başın üzerinden sırta atılan örtüyü bütün bir boynu ve gerdanı da kapatacak şekilde mazbutça örtmeyi.
tahrif dimi peker...
spartan-troy
10-02-2008, 13:25
psiko ne diyorsun hacım buna....tahrif dimi...
:D *:D *:D *:D
vay anasını beee...arapca sozlukleri bilmiyor bu işi...psiko biliyor
yaww gulmekten oluyorum burda yaa...psiko kimsin hacım sen ki...millete din satıyon burda..
sen kimsin ki dini öğretiyon burda...cahil cuhelayı kandırması basit...hadi buyur beni kandırın hadi...yiyorsa tabi...hakaret makaret degil bunlar...işi bilmeyene haddini bildiriyorum...
google da arattırın kuranda başörtüsü yoktur kelimesini..getirin burda copy paste yapın...
oldu bende yicem...
Spartan özetle Kuran'da türban var mı, yok mu?
Varsa bugün 600lü yılların koşulları varmıdır? Yani inanan kadınlar, inanmayanlar tarafından rahatsız ve taciz mi ediliyor, lütfen dürüst cevap ver.
Yada tam tersi bir durum mu var tacizci ve rahatsız edenler daha çok müslümanlardan mı çıkıyor?
Selamlar;
İnanan kadınların rahatsız edilmeleri ve taciz ortadan kalktıysa, örtünmenin de ortadan kalkması gerekmez mi. Çünkü %99 u müslüman ülkelerden bahsetmiyormuyuz. Avrupa'da taksınlar, Rusya'da taksınlar, adamlar kendi güzel hatunlarını bırakıp müslüman hatunları taciz edebilirler çünkü.
spartan-troy
10-02-2008, 15:31
peker türban değil başörtüsü,o üniversitelere gidenler dini inancı gereği kapanıyorlar...tacize gore değil...arasında daglar kadar fark var...
ulkede huzursuzluk yok...benim başörtülü arkadaslarımda var başı açık arkadaşlarımda var...biri benim yanımda başıörtülü arkadasıma yobazsınız siz dedi...dövmekten beter ettim onu...hiç kimsenin bir diğer insan hakkında hakaret edici sözler edemez...o kızcagız sana yobaz diyor mu...herkes haddini bilecek...
Spartan başörtüsü nerden çıkmış lafı geveleyip durma. Niye denmiş örtünün diye? Cevabın varsa ver, yoksa da konuyu saptırıp durma. Baş örtülü arkadaşına yobaz demiş miş de dövmekten beter etmişmişde cart curt etmeyi bırak.
Birde yazacaksan türkçe yaz,ü ler u, i ler ı .... ne demekse, lafa geldi mi senden alimi yok, neymiş bu biyoloji mektebi, sanırsın nükleer fizik okumuş, nasıl mezun oldun sen, bu dilbilgisi ve Türkçe ile, ne cümlen anlaşılıyor, ne kelimen. Müslüman kıyağımı. İstersen önce wordde yaz otomatik düzeltmeler var. Göbeğini kaşıyan, ilkokul 5'ten terk birimi yazıyor, üniversite mezunu biri mi. Okulları da böyle kendinize benzetip, seviyesiz hale getireceksiniz ya ona yanıyorum.
aspendos
10-02-2008, 17:26
peker türban değil başörtüsü,o üniversitelere gidenler dini inancı gereği kapanıyorlar...tacize gore değil...arasında daglar kadar fark var...
ulkede huzursuzluk yok...benim başörtülü arkadaslarımda var başı açık arkadaşlarımda var...biri benim yanımda başıörtülü arkadasıma yobazsınız siz dedi...dövmekten beter ettim onu...hiç kimsenin bir diğer insan hakkında hakaret edici sözler edemez...o kızcagız sana yobaz diyor mu...herkes haddini bilecek...
spartan kardeş ,
anlıyan anladı sen gerekli açıklamayı yaptın kıvırmalar demogojiler başladı gene .
neymiş kılıf bulamayınca türkce edebiyatı dersine dönen ateistler cevabı bu şekilde açıklama gereği duyarlar .
spartan aynen deiğin gibi hedef yerini buldu çırpınışlar başladı . :D
cahil cahili gözünden tanır netekim :wink:
Dönüyorlar dolaşıyorlar yine başörtüsü = türban eşitliğini kuruyorlar. Türban ile başörtüsünün farklarını daha önceki bir iletimde açıklamıştım. Sorun dini sorundan öte hukuki bir sorundur da demiştim bir başka iletimde. Ama birileri hala alime, dervişe, şeyhe, şıha, hocaefendilere sormakta ısrarlı.
AİHM diyorum, Anayasa Mahkemesi diyorum, Danıştay kararları diyorum öncelikle. Sonra da akla ve mantığa davet ediyor İran'daki devrime dikkat çekiyorum.
spartan-troy
10-02-2008, 20:17
geç bunları geç bunları diye şarkı hatırlıyorum...peker ben bilgisayarcıyım 10 parmak yazıyorum.harflere dikkat etmem hangisine elim giderse onu kullanıyorum.ve de turkish yazıyorum.
neden mi ortunun demiş? cevabı cok basit.çarşıya git ve şöyle bir göz gezdir.hangisi daha cok tahrik ediyor.
aspendos eyvallah canım kardesim.
işin orjinal adamları varken,gelip td sitesinde mi sorcaz din sorularını dimi kardesim.
deggial sen cok zekisin dimi kardesim.:) :)
saygılar sevgiler sunarım.burada neden yazıyorum biliyor musunuz.
herkes okusun ki td sitesinde bir adam bile arapca bilmeden ordan burdan bulma yazıları tasıyorlar.
kuranda başörtüsü yoktur.google da ara getir buraya yapıştır.
:D *:D
thunderpoint
10-02-2008, 20:34
Spartan,
Zevzekliği bırak; bitaraflarına şiş batmış gibi meleyip durma!
Ne yazacaksan adam gibi yaz! Tarzını değiştirmen konusunda seni uyarmıştım. Hiç iplemiyorsun anlaşılan..
Bu son uyarıdır!
spartan-troy
10-02-2008, 20:41
thunderpoint ne kızıyorsun be arkadasım tamam demeyiz bundan sonra...
hysteria
10-02-2008, 20:47
"
neden *mi *ortunun *demiş? *cevabı *cok *basit.çarşıya *git *ve *şöyle *bir *göz *gezdir.hangisi *daha *cok *tahrik *ediyor. "
evinizde oturun da demis bu nasil olacak? isine geldigini uygula isine gelmeyeni uygulama.. olur mu?
simdi bu "evinizde oturun" lafinida egerler bukerler istedikleri kivama getirirler... baska evde kalmayin kendi evinizde kalin diyor sizde perde var anlamazsiniz vs... yoksa disari cikmayin demiyor derler.
tahrik olman icin carsiya mi gitmen lazim? ac interneti 10 saniye de bul tamamen acigi... sen eger kizin kicina bakiyorsan her turlu tahrik olursun hele ki bir kadinin sacindan tahrik olmak ne demek? ip kopmus coktan *sac bu ya sac!
turban neden yasakti biliyormusun? cunku turbanin serbest kalmasini isteyenlerin asil amaci turkiyedeki cumhuriyeti yikmak, sahip olunan ne varsa satmak, buyuk ortadogu projesini uygulamaktir. yoksa ermeniler bile destekliyor AKP yi nasil is bu? hayatlarinda ilk defa adamlar bir turku(turk mu orasi da belli degil ya) destekliyorlar. bugun israil baskani olan sahis turkiyeye geldigi zaman turkiyenin vaadedilmis topraklar oldugunu soyledi, aradan gecen sure icinde ne kadar devlet sirketi varsa aldilar. iste turbani savunanlar vatanin satilmasini, turkiyenin bolunmesini, kendi vatanimizda kole gibi yasamamizi isteyenlerdir. turban bu adamlarin saf beyinleri kendilerine cekmek icin kullandiklari bir yalandir. turban bugun bu hale gelmistir ve bu yuzden yasakTI. adamlar hem islam dusmanlari ile el ele, hemde muslumanlarin oylari ile.
ayrica turban hikayedir, bu yasa gecti ya, yarin kurt bayraklari ile de, nazi armasi ile de, ister kamu olsun ister okul olsun heryere rahat rahat girerler kimse de sesini cikartamaz, bu adam turkiyeyi bolmeye calisiyor. Allah kitap din diyerek insanlari uyutuyor, coktan parsellendi satildi ulkemiz farkina varin!, bugun ekonominin *gidisati cok kotudur, bu adamlarin politikasi ancak kisa vadede iste bugunlerde gordugumuz gibi bir "pozitif izlenim verir. turban yasasi parti kapattirir cunku rejimi degistirmek icin yapilmistir. bunlarin partisi ya asker zoru ile ya da boyle anayasa mahkemesi ile kapanacaktir, hemde MHP DTP yi de icine alarak. zaten ekonomininde ne halde oldugu bir sure sonra anlasilacagi icin, biz tam duzeltiyoduk yarim kaldi diyecekler cok akillilar ya! bu adamlar CIA den propaganda dersleri almis birer vatan hainidirler. bu adamlar ne musluman ne de turkturler.
ve eger bu kafada insanlar turkiyede olmasalardi emin olun ki isteyen herkes turbanini takar okula da nereye isterse oraya da basortusu ile girerdi hic kimsede bunu yadirgamazdi. sanki ortada din dusmanlari varmis kadinlarin saclarina bakmaktan tahrik olan bir ateist kesim varmis ve bu adamlarin fantezileri ugruna turban yasakmis havasi yaratmasin kimse
spartan cehalet zekayla alakalı değildir. "sen daha zekisin değil mi?" diye sorarak bile ne kadar cahil olduğunu vurguluyorsun.
ataların dediği gibi biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar.
bilmediğin şeylerin üstüne sırf sidik yarıştırmak için atlarsan, mesela o aspendos dindaşın gibi... aleme maskara olursun, herkes bir taraflarıyla güler bu halinize.
o yüzden adınız hıdır elinizden gelen budur kardeşim. yapabileceğinizin üst noktası yavan laflarla polemik yapmak. her zaman haklı olduğunuz gibi ahmakça bir küstahlıkla da anca böyle birbirinizle paslaşırsınız.
spartan-troy
10-02-2008, 21:26
deggial o senin cehaletin güzelim...ben sana bir soru sordum...sen cok mu zekisin dedim...cunku dedin ki..cahil cahili gozunden tanır...haliyle bu soruyu sana sormam cok dogal dimi deggial...bana de ki ben cok zekiyim siz yobazsınız de...
hysteria nerde evde oturun diyor ayetlerde...bir soyleyi versene hacım...dışar diye bir şey yok mu senin lugatında...başörtüsünü tak çık dışarı...haa cıkma evde tıkılı kal mı diyor ayetler...he hacım..
hysteria
10-02-2008, 21:27
ona bakarsan sacinin bir teli bile gorunmeyecek mi diyor?
spartan-troy
10-02-2008, 21:30
hayır örtünün diyor...örtünün bak...başörtülerinizi yakalarınızın uzerinden örtün diyor...
ki bak benim soylemlerimde asla başörtüsüz kadın cehenneme gider demiyorum...eğer Allah rızası icin bir bayan kapancaksa gonulden kapansın...ama baskalarının dayatmalarıyla kapancaksa...o kapanma olmaz...sosyetik bir şey olur....kapanmanın amacı; belli; cinsel durtuyu minimum seviyeye indirmek...cunku islamiyet azgınlıgı yasaklamıstır...
hysteria
10-02-2008, 21:44
hayır *örtünün *diyor...örtünün *bak...başörtülerinizi *yakalarınızın *uzerinden *örtün *diyor...
ki *bak *benim *soylemlerimde *asla *başörtüsüz *kadın *cehenneme *gider *demiyorum...
yaka mi ziynet yerlerimi,yoksa cinsel organmi, erkeklerdede diz ile bel arasi diyor ama.. sortlu adamda tepki cekiyor bir sekilde. artik islam alemi bile tam karar verememis o kadar yildir ne olduguna ve de sizde kabul edersiniz ki islama ters dusmesine ragmen islam adina kadina, ve genel olarak halka bir cok haksizlik yapilmistir, ben buna karsiyim iste bir seyleri "islam adina yapiyor" goruntusunun altinda insanlari kullanmaya karsiyim. ve bu somuruyu onlemenin de tek yolu laikliktir.
"eğer *Allah *rızası *icin *bir *bayan *kapancaksa *gonulden *kapansın...ama *baskalarının *dayatmalarıyla *kapancaksa...o *kapanma *olmaz...sosyetik *bir *şey *olur....kapanmanın *amacı; *belli; *cinsel *durtuyu *minimum *seviyeye *indirmek...cunku *islamiyet *azgınlıgı *yasaklamıstır..."
bak bu sozun altina atarim imzami. fakat ortunmek azginligi minimum seviyeye indirmez erkegin icinde varsa o kafasinda acar o ortuyu. koyunun esegin irzina gecen o ortuyude aciverir.
ve eger bu hukumet boyle devam ederse bircoklari o dayatma sonucu kapanacaklardir. iki kilo komure oyunu satan 5 kilo oduna kizini da zorla kapatir.
Kur'an saçın değil göğüslerin örtülmesini söylüyor.
Ama farzedelim ki mürtecilerin dediği gibi saçın örtülmesi gerektiğini söylemiş olsun.
Ne değiştirir?
Mekke ve çevresini uyarmak için gönderildiği yazan bir kitapta ilkel, bedevi yarı çıplak
Arap toplumunu kendi zihniyetine göre düzene sokmak isteyen Muhammed'in hükümleri
başka ülkeleri ve devletleri ilgilendirmez. Hele aradan 1400 sene geçtikten sonra.
İnsanlar görgü ve adap sınırları içinde diledikleri gibi giyinebilirler.
Ama devleti temsil eden görevlerde, üniformalı, özel kıyafetli alanlarda giyim kurallarına
uymak zorundadırlar.
Hiç kimse " Ben subay-polis olmak istiyorum ama şapka takmam" diyemez.
"Ben doktor olmak istiyorum ama erkeklere bakmam" da diyemez.
Türban kanunu meclisten çıkmıştır. Sıra Yök'deki düzenlemededir.
Zaten başına "İsterse yapmasın, konuşmasın" denilen bir piyon konulmuştur.
O da hallolduktan sonra geriye Anayasa mahkemesinden gelecek yanıt kalıyor.
Eğer Anayasa Mahkemesinden dönmezse artık kritik noktaya gelindi demektir.
Bundan sonra atılacak her mürteci adım cepheleşmeyi doğuracak, yol ayrımına neden
olacaktır. Bundan sonrasına anlayış göstermek, demokratlık taslamak ihanetle eşdeğer görülecektir. Bu saflaşmada Hasan Cemal'ler ve bilumum iktidarın borazancısı liberal
geçinen döneklerin yeri bellidir. Hasatçıların, urgancıların, ayrılıkçıların yeri de..
Bundan sonrası Bursa Nutkunda yazılanların uygulanması gereken aşamadır.
Bu aşamada geçmişte "Ya sev ya terket" diyen zihniyeti " Ver kurtul" zihniyetinde görürsek şaşırmayalım. Ya da karşımıza 3'lü değil, 2'li ittifaklar çıkabilir.
"Kanımız aksa da zafer İslam'ın" zihniyetiyle ittifak oluşturdukları mürteciler, diğer tarafta ayrılıkçılarla gizli ittifak içinde olabilirler.
Bundan daha kötüsü ise sol örgütlerin bir kısmının *İran'da olduğu gibi değişim uğruna şeriatçilerle, ukkth uğruna da ayrılıkçılarla ittifak oluşturmasıdır.
Gerçi bu konuda olumlu gelişmeler var. Cumhuriyet mitinglerine tavır koyan birçok sol örgüt şimdi gerici-faşist-ayrılıkçı meclis ittifakına tavır almaya başlamıştır. Örneğin TKP:
http://www.youtube.com/watch?v=EER4uihzGtI
Vatan, bundan daha kötüsünü işgal yıllarında yaşamıştır.
Tüm olumsuz şartlara rağmen zorlukların üstesinden gelinmesi başarılabilmiştir.
Bu dönemde de ne şeriate, ne darbeye ne de bölünmeye geçit vermemeye çalışılmalı ve başarılmalıdır.
Başarılamadığı takdirde kısa vadede şeriat ve bölünme olmaz ama darbe kaçınılmaz olur.
Uzun vadede ise darbe de yapılamıyacak duruma gelinir, şeriat ve bölünme önlenemez.
arkadaş yazmayım dedim ama fıttırıyorum.
İslam tarihinin hangi döneminde kadın devlet dairesinde çalışmış ki, başı kapalı olacakmış.
Önce Kuran'da kadının çalışmasına cevazı bulacaksın ki sonra kılığını tarif edesin.
Boşunamı diyoruz, yeni söze eski tasdik diye. eski söze yeni tevildenbaşka birşey değil bunlar.
Uyma oğlum Oki .. sen aşk adamısın , dön başlığına haydi bakiim..
Tamam hocam. ama bir sorum var.
Pante hiç aşık oldu mu?
Selamlar.
"cinsel durtuyu minimum seviyeye indirmek...cunku islamiyet azgınlıgı yasaklamıstır..."
* *Spartan cinsellik ne zamandan beri azgınlık oldu. Her insan cinselliğini yaşayabilirse bunda ne gibi bir sorun var.
* *Aslında pante söylemek istediklerimin önemli bir bölümünü yazmış.
"Mekke ve çevresini uyarmak için gönderildiği yazan bir kitapta ilkel, bedevi yarı çıplak
Arap toplumunu kendi zihniyetine göre düzene sokmak isteyen Muhammed'in hükümleri
başka ülkeleri ve devletleri ilgilendirmez. Hele aradan 1400 sene geçtikten sonra." pante
* *Ben dinden sizler kadar anlamam, arkadaşlar örtünmek ibadetmidir veya islamın şartımıdır biri bunu bana söylesin. Ben değil anlıyorum.
* *Günümüzde cinsel taciz, tecavüz zaten yasalarla engellenmiyormu. Öyleyse kadın olsun erkek olsun kendilerini birbirlerine beğendirmeye çalışmalarında ne gibi bir sakınca var. Takmış mini etekliye, evleneceksen bacaklarını görde evlen sonradan pişmanlık duyma, Muhammed'in durumuna da düşme zifaf gecesi hatunun sırtındaki leke yüzünden boşanma.
* Çarşafın altındakiyle ne olduğunu bilmeden evlenmek, zar atmak.1,2,3,4 ondan, tutmadı bi daha.İslami evlilikler metazori yürür, töreyle, dinle gönül işi yok. Arkadaş müslümanlar gerçekten bu şekilde evleniyorlarsa çok zor bir yaşam bu, kadın için kesin erkek içinde öyle. Ondan cinsel problemler en fazla bu toplumlardadır. Hepsinin de gözü dışardadır. Beğenerek, isteyerek evlenmemiştirki.
* İçki içmez, sigara içmez namazında niyazında ama iş hovardalığa geldimi aslan, bas mutayı her haltı ye.
Saygılarımla;
Üniversite nedir?
Ara 2nd, 2007 Gonderen admin
İçine düştüğün zaman seni öldürmeyen ama diri diri yakmaya, canını sürekli acıtmaya mukadder ateş kovanıdır üniversite. İlmi ve bilgiyi maddeleştirmiş kurumların öncüsü de denebilir. Hani “bütün nehirler okyanusa akar” derler ya. Üniversite de bütün günahların içine aktığı bir okyanus bazen. Binlerce insanın çığlık attığı ama seslerin zulmetinden kendini aydınlığa vuramayan bilgi çöplüğü.
Halbuki her sene binlerce gencimiz can atmakta üniversite okumak için. Yani insan nasıl gaflete vuslat için bu kadar istekli olabilir ki ? Tek açıklaması var ; Cehalet… ki biz de geçtik o eksenden. Yani o cehalet ekseninden…
Şu an kim ne kadar biliyor ki üniversitede yaşanan kaosların, esen fırtınaların, hükümdar karanlığın iç yüzünü. Ya da kim cesaret edebiliyor ki bunları dile getirmeye. Hemen damgayı vurmuyorlar mı “Bilim Düşmanı” diye. *Öss sınavı sanki sırat köprüsü. Sahi , aslında merak da etmiyor değilim sırat köprüsünden geçmek için o kadar çalışıp çalışmadığımızı !
Türk Tarihindeki ilk üniversiteler Nizamiye Medreseleri olarak bilinir. Halbuki bu medreseler ilk açıldığı zaman bir alim ağlamaya başlar. Yolda yürürken bu alimin durumunu gören bir zât seslenir ; “Efendim neden ağlıyorsunuz, nereye böyle”. *Alim cevap verir ; “İlim öldü de cenazesine gidiyorum”…
Burada Âlimin demek istediği şey cok farklıdır aslında. Eskiden ilim talib olanın iken , artık ilim ogrenmek para sevenlerin işi olacaktı. Çünki nizamiye medreselerinde okuyanlara maaş baglanıyordu ve parayı seven kosuyordu universitede okumaya. İlim böylece artık anlamını kaybetmiş, maddiyata biçilemeyen kaftan olmaktan çıkmıştı. Sonrası modern universiteler ve iş güç telaşı , derken artık universite okumanın amacı ilim ögrenmek değil, para kazanmak oldu. Bu amacı kendine didar edinmiş bir kurumun zulmet ile dolması da o kadar şaşılacak bir şey olmasa gerek aslında.
Var mı şimdi elinde kitaplar ile diyar diyar dolaşan sofiler, mollalar ? Ya da sokakta bir aciz de görse ondan bir şey öğrenebilme heyecanı ile yaklaşan ?
Bilgiyi sattık, ve böylece bilinmez bir satılığa çıkardık beyinlerimizi de. İşleyen beyinler rıza-i ilahiyenin gayrında, başka alemlerde, başka diyarlarda cirit atar oldu. Hatta o kadar zındığından çıktı ki bu iş, ilim hırsızlığı, bilgi hırsızlığı diye bir olgu bile çıktı ortaya. Başka kitaplardan veya kaynaklardan çalıp çalıp benim diye caka atmak gibi… Sonuç ; Yine hüsran, yine madde, yine materyalizim…
Nedir üniversite ?
Hakikat medeniyetinin asırlardır mücadele ettiği zülmet imparatorluğudur. Hakikatten yana olanlar ALLAH’dan yanadırlar. ALLAH’dan yana olanların hazinesi medeniyettir. Zulmetin taraftarlarının sahip oldukları ise imparatorluktur. Çünkü sömürürler, çünkü çalarlar, çünkü deforme ederler, çünkü değiştirirer, çünkü onların yanlışını anlatmak için yüzlerce “çünkü” kullanmak gerekir…
Selam olsun “Hakka” tapanlara…
Düşünce İklimi
Muhammed YILDIZ
Minarenet ve imam
www.imamhatip.com/kamusalalan/universite-nedir-t75679.0.html - 89k
Türbanla üniversiteye sokulmak istenen zihniyet budur.
İslamda kadının yeri evidir.
Bunların okumayla ,bilimle ilgisi yoktur.
İslamda kadının iş hayatında yeri yoktur.
İslamda kadın köledir.
Takkiyeciler tarafından kullanılan araçtır.
Başörtüsü özgürlük ise her yerde serbest olsun niye diyemiyorlar?
İran seviniyor,İran'da karaçarşaflılar yürüyor.
Batılılar tereddütle izliyor.
Anayasayı değiştirmeye gücü yetmeyen Akp (Alevileri rüşvetle kandıramadı,demokratik anayasa işine hiç gelmez) Anayasada delik açıyor.
Allah kadına zorunlu olmadıkça evinden dışarı çıkmamasını söylüyor.
Başını örtecek kadar itikat sahibi kızın bir sürü tesettürsüz erkeğin içinde ne işi olur?
Zavallılar kandırılıp kullanıldıklarının farkında değiller.
Zamanla maskeleri düşecek gerçek yüzlerini herkes görecek.
Türban için çığırtkanlık yapanları riyakar olarak görüyorum. Türkiye'de, Kuran'da kadın için geçen hükümlerden sanki sadece türban uygulanmıyormuş gibi davranıyorlar. Oysa Kuran kadın için,
1 erkeğin 4 kadınla evlenebileceğinden,
1 erkeğe karşılık 2 kadının şahitliğinden,
Kalan mirasın yarısını almasından,
Söz dinlemediğinde kadının dövülebileceğinden,
de bahsediliyor. Türban için kesin ve net bir ayet yokken, bunların ise açık açık anlatılmasına rağmen neden kimse sallamıyor. Bunlarında uygulanmasını neden savunmuyorlar. "Kuran'ın şu ayetine inanıyorum bu ayetine inanmıyorum" diyemezsin ki... Bunların uygulanması için de tümüyle yargı sisteminin ve kanunların değişmesi gerekmez mi? Bu olayın bir erkeğin çıkıp "bana miras hakkından kitaba göre az düşüyor" yada "neden ben dört karı alamıyorum" demesiyle aynı değil midir. Ya da karısını döven bir kocanın, kadının şikayeti üzerine kocanın resmi işleme tabi tutulmasını gözeterek, koca "bu kanunlarda nerden çıkıyor, kitapta yazıyor söz dinlemedi dövdüm" demesine ne denebilir? O koca resmi işleme tabi tutulduğunda haksızlık değil midir?
Bir de Oki'ye bu konuda katılıyorum. Kuran'da kkadının kamuda olmasını gerektirecek bir ayette yok. Tam aksine kadını kocasına itaat ve çocuklarına bakmakla hükümlü kıldığını bir çok ayette görüyoruz. O zaman Kuran bunu kendi içinde bitiriyor, yani kadının kamuda yeri yok. Bunun bir çok örneğini de zaten şeriat ve İslamla yönetilen ülkelerde de görüyoruz.
Demokkratik ve LAİK bir hukuk devletinde,"Din"i bir figürün kullanılarak özgürlük istenmesi "Asıl" niyetin bir göstergesidir.
"Ameller niyetlere göredir."
İşin siyasi boyutu,sonuçta beni ilgilendirse de siyaset beni ilgilendirmiyor.
İlgilendiğim kısım belli.
Bu özgürlük için atılan çığlıkları oluşturan "Figür" hakikaten var mı yok mu ?
İlk yazımın başlangıcında "Cuyup"un ne olduğunu troyyaya,Hz.Musa örneği ile vermeye çalıştım ama karşılığı,herzamanki gibi mugalata yapması oldu.
"Kork Allah'tan korkuyorum deyip korkmayan"ların,çok açık bir şekilde vurgulanmış "Amir" bir hükümden,"Başörtüsü-türban-sıkmabaş" tarzı bir örtünme "Hükm"ünün çıkarılabilmesi ve bu Allah emridir denilmesi olacak iş değil.
Dolayısı ile,bu konuda,Allah'a değil,zorba,tiran bir bakışın,anlayışın "Şümul"una kurban giden "Kadın Özgürlüğü" söz konusu.
Evet atkı denilince boyna geçirilen bir örtü anlaşılır.
Bere deyince de kafaya.
İşte konu da tam budur.
Arapların "Baş"larını örttükleri bir örtü ile Hz.Musa'nın elini soktuğu yer olan "Döş"ün,ki kadınlarda memelerin de bulunduğu yerdir,örtülmesinin istenmesinden,"Başörtü" Allah'ın emridir diyebilmek ancak ve ancak "Kork Allah'tan korkuyorum deyip korkmayan"lara yakışan bir despotluktur.
Yani denilmek isteniyor ki,Arabistanda o dönemde kadınlar başlarını örtüyordu,işte bu yüzden Allah "Başörtüsü" emri vermedi.Ve bir daha "Başınızı örtün" demeye gerek kalmadı.
Yapma yaww *:roll: *:lol:
O örtünme "Örf"den gelen bir örtünme idi sevgili troyya.Allah'tan değil.
Dolayısı ile bu despotluk kadınlara anlatılmalıdır.
Onlara bu emri Allah değil,kendilerini Allah'ın yerine koyan bu zalim despot,"Yer cüce Tanrı"ları vermektedir.(Sevgili okinono idare et.Arada kullanayım bu kelimeyi *:) )
Kadınların yerinde olsam "Cinsel"lik yüzünden örtünmemi isteyen bu yer cüce Tanrılarına "Beni örteceğinize siz erkeklik organlarınızı kesin siz sağ biz selamet" derim.
Hazır kadınların erkeğe ihtiyaç duymadan hamile kalabilmeleri konusunda "Kök hücre" çalışmaları da bu noktaya gelmiş zaten *:lol:
Madem,"Ahlak,iffet" konusunda sevgili Atamızın da dediği gibi
"Kendinize veya kadınların faziletine"
güvenme konusunda,bir tarafınız yemiyor o halde biraz fedakarlık gösterin,kesin de kurtulun yaw.
Barış ve sevgi ise niye salt kendinizi düşünüyorsunuz ki ??
İnsan olan,herşeyi yapabilme yetisine sahip olan sadece erkekler mi ?
Yoksa "Kadın"lar, "Bir" elmanın öteki yarısı gibi "İnsan"lığın bir parçası değiller mi ?
hiramusta
11-02-2008, 12:45
Bu kara mizah örneği mitingleri görünce Hasan Celal Güzel'i (nam-ı diğer tanksavar Hasan) anmamak doğrusu haksızlık olurdu.Bu yüzden onun 2005 te yazdığı bir yazıyı alıntılamak istedim.Ben okurken çok eğlendim,aranızda okurken eğlenecek olanlar da vardır...
Hasan Celal GÜZEL
Abdera'nın Kara Cübboşları
Efendim, M.Ö. 6. yüzyılda Abdera'nın en büyük belâsı, asil ve varlıklı sınıfın yetiştirdiği kurbağalar ile Abdera Cumhuriyeti'ne devamlı başkaldırı halinde olan "Kara cübboşlar" mış.
Daha doğrusu, Kral 7. Evrenyus'un M.Ö. 530 yılında darbeyus yaparak Abdera tahtını ele geçirmesinden sonra, devlet tenceresini pisleterek kurduğu YÖK (Yürüyüsçü Öğretim Kurulosu), bu "kara cübboslar" dan süratle ve çok sayıda imal ediyormuş.
Büyük tarihçi İlberyus, kara cübbosların sırtlarındaki kıyafetlerin, cehennem ve karanlıklar tanrısı Hades'ten ilham alınarak hazırlandığını söylüyor. Arap tarihçisi İbn-i Esir de, "hadesten taharet" tâbirinin Abdera'dan kaynaklandığını ileri sürüyor.
Efendim, bu "kara cübboslar", kendilerini Abdera Lâik Cumhuriyeti'nin muhafızları olarak kabul eder; Abdera Senatosu'nu, senatörleri ve konsülleri hiç mi hiç sallamazlarmış. Sıkışınca, Abdera'nın çok sevilen kurucusunun adının arkasına sığınır; el altından muhalefetteki Okos'ların lideri Denyos'la işbirliği yapar; velinimetleri (...) generalyuslara selâm çakarlarmış. *
Kara cübboslar, demoskratostan hiç hoşlanmazlar; Abdera halkını câhil, kendilerini âlim zannederlermiş. Halbuki, M.Ö. 6. yüzyılda Abdera jimnazyumları, dünyanın en iyi 500 jimnazyumu arasına bile girememiş. Bir hayli düşük çeneli olduğunu bildiğimiz Homeros, Abdera jimnazyumlarından bahsederken, "Abdera jimnazyumlarındaki kara cübboslar, politika ve yürüyüş yapmaktan ders vermeye fırsat bulamadıkları için, talebeyuslar bir halt öğrenmeden mezun olurlardı" diyerek alay eder.
Kara cübbosların nefret ettikleri iki şey varmış: "Türbanyus" *ve "İmam-Hatibos" . Kara cübboslar, jimnazyuma girmek isteyen bir turbanyuslu kız ya da imam-hatiboslu talebeyus gördüklerinde, hemen gözleri kayar, ağızları köpürür, kendilerini yere fırlatarak kriz geçirirlermiş. Abderalı gülen filozof Demokritos'un çağdaşı Hipokratos, bu hastalığa "krizos jakobenus" adını vermiş ama büyük Türk doktoru Mazhar Osman, "histeri"nin ilk olarak Abderalı Kara cübboslar'dan başladığını kaydeder.
Abdera'nın kara cübbosları, Abdera halkının seçtiği senatörlere ve konsüllere karşı, generalyusları kışkırtarak "darbeyus" *yaptırmaya bayılırlarmış. Çünkü, darbeyuslardan sonra generalyuslar bu kara cübbosları, senatör ve konsüllüğe tayin ederlermiş. *Bunlar, M.Ö. 550 yılından 505 yılına kadar "darbeyus provokatus" olarak ortalığı karıştırmışlar; Hades'ten esinlendikleri cübbeyuslarını giyerek sokaklarda yürümüşlermiş. Yürürken "Kahrolsun diktatoryuslar!" diye bağıran kara cübboslar, her defasında Abdera'da demoskratosu yıkarak diktatoryusu getirmek için uğraşmışlarmış.
M. Ö. 530 Darbeyus'unda diktatör Evrenyus tarafından kurulan YÖK (Yürüyüşçü Öğretim Kurulosu), tam bir çiftlik hâline getirilmiş. Abdera'daki jimnazyumların berbat durumu, YÖK'çü kara cübbosların umurunda bile değilmiş. YÖK'ün emrindeki rektöryuslar, 20 bin Abdera lirası maaş alırken, Kral 12 bin, başkonsül Tayyibus 8 bin, generalyuslar da 4 bin alıyorlarmış. Zaten, YÖK'çü kara cübboslar, koltukları sallanmaya başlayınca, bu avantalardan mahrum kalmamak için, "İrticayus geliyor!" diye bağırarak ortalığı karıştırırlarmış.
Bu "kara cübbos korosu"na Okos'ların Başkanı Denyos ile Anayasos Demoklesis Başkanı Buminos da katılır; Sezeryus da onları desteklermiş.
Lâkin, en komik olanı, iktidardaki "turbanyusçu" Ampulos'ların tutumu imiş. Çünkü Ampulos'lar her yıl ilkbahar gelince, kızgın Mart kedileri gibi turbanyusçu ve imam-hatiboslu talebeyuslara yapılan "zulmü" haykırmaya başlar; ancak yaz gelince kara cübbosların tehditleri karşısında korkarak geri çekilirlermiş. O zaman, filozof Demokritos, "Yazıklar olsun size!" diyerek hırsından çatlarmış. Ünlü romancı Pamukyanus, bu olayı mehteryus'un adımlarına benzetince, tarihçi İlberyus hiddete kapılarak, "Ne mehteryusu ulan! Bunlar resmen ricat ediyor" diyesiymiş...
Büyük antik çağ tarihçisi Heredot, Abderalı gülen filozof Demokritos'un son sözlerini şu şekilde nakleder:
"Zeus, Abdera'yı kara cübboşlardan korusun!..."
hiramusta
11-02-2008, 12:47
Sivilay abla başörtüsü sorularını yanıtlıyor; :)
http://www.samanyoluhaber.com/haber-90123.html
Çok güzel bir yazı olmuş sevgili psiko,
aptalca yakıştırmalar tanrıyı küçültmekten öte gidemiyor.
"Üstün bir akıldan bilime ve mantığa aykırı edimler bekliyorsunuz, bu mümkünmüdür." Kant
Immanuel Kant mutlaka okunması gereken bir filozof.
Birebir alıntılayamadım aklımda kalan.
Sevgili psikokemoterapi,
Eger bu dindarlarin tarif ettigi tanri var olsaydi, en basta bunlara verirdi cezasini; Tanrisini bu derece kuculten, zayif karakterli, kiskanc, kindar, tuzakci yatak odalarina kadar giren bir varlik olarak tanitan bir zumreyi gormemezlikten gelmezdi. Yoksa musluman ulkelerin dunyadaki durumunu, tanrinin bir tepkisi diye mi algiliyorsun?
hiramusta
12-02-2008, 15:10
Kadınların yerinde olsam "Cinsel"lik yüzünden örtünmemi isteyen bu yer cüce Tanrılarına "Beni örteceğinize siz erkeklik organlarınızı kesin siz sağ biz selamet" derim.
Hazır kadınların erkeğe ihtiyaç duymadan hamile kalabilmeleri konusunda "Kök hücre" çalışmaları da bu noktaya gelmiş zaten *:lol:
Madem,"Ahlak,iffet" konusunda sevgili Atamızın da dediği gibi
"Kendinize veya kadınların faziletine"
güvenme konusunda,bir tarafınız yemiyor o halde biraz fedakarlık gösterin,kesin de kurtulun yaw.
Abi sen gelmişsin elli yaşına rahat rahat konuşuyon.Ya biz napalım daha otuzumuzdayız.İnsaf be abi. :)
:)
Sevgili hiram ;
Meşhur bir söz vardır.
"Çin işi Japon işi,bunu yapan iki kişi biri erkek biri dişi."
Yapılan işte bir "Ortak"lık söz konusu ise,kıstas, yaşın 70-50-30-20 olması değil,zorlukların tek tarafa değil,fedakarlık isteyenlerin,bir fedakarlık yaparak kendi isteklerinden vazgeçebilmelerinin "Kestirme" bir yolu idi.
"İffetli ve ahlaklı"olabilmek adına,Kadınların kapatılması keyfiyetinin salt kadına yüklenmesi ,"İnsaf ve merhamet"e ne kadar sığar.
"İffet ve ahlak" konusunda kadınların faziletine güvenmeyenlere idi sözüm.
"Kadınların yerinde olsam "Cinsel"lik yüzünden örtünmemi isteyen bu yer cüce Tanrılarına "Beni örteceğinize siz erkeklik organlarınızı kesin siz sağ biz selamet" derim.
Hazır kadınların erkeğe ihtiyaç duymadan hamile kalabilmeleri konusunda "Kök hücre" " psiko
Sevgili psiko, bana bazı teorileri hatırlattın;
Kadın erkeğe göre daha evrimleşmiştir.
Gelecekte yalnızca kadınlar kalacak, erkekler yok olacakmış, evrim süreci bu yöndeymiş.
Kolayı var Hiram, bak biz endişeleniyormuz. :)
istavrit
12-02-2008, 16:58
kadina salt kadin olarak bakarsak olayi cinsiyet ayrimi ve cinsellige endeklemis oluruz.. bu yuzden sorunun kadin hakkindan daha cok insan hakki sorunu olduguna inananlardanim..
dunyada kadinlarin haklarini tirmaliyarak, kaziyarak aldigi gorulmemistir..marjinal kadin hareketlerinin en buyuk destekcileri erkekler olmustur..sorun kadini egitmek degil, erkegi egitmekten geciyor..psikoya katiliyorum..
ama cozum de, hiramustanin tek dikili agacini kesmeside degil:)
turk erkeginin kendini cagdas insan normlarina oturtamamasinin onundeki en buyuk engelin "DELIKANLILIK" olduguna inaniyorum..
litaraturde yerinin oldugunu sanmiyorum..dunyanin diger kulturlerinde bu tur garip *bir ogretinin oldugunu sanmiyorum..feodal erkek egemen dusuncenin urununden baska bir sey degildir..
delikanli adam, karisini yalniz disari cikarmaz,
delikanli adam, karisinin baska erkeklerle konusmasina musade etmez.
delikanli adam kupe takmaz, sac uzatmaz,
delikanli adam sevgili veya karisiyla el ele gezmez,
delikanli adam kavga eder,
delikanli adam icki icer,
delikanli adam zamparalik yapar,
ve delikanli adam kari gibi gulmez,
delikanli adam kari gibi ciklet cignemez..
delikanli adam erkek sozu verir.delikanli sozunden donmez..
felsefesini varoslardan alan erkek egemen anlayis, kadini ve namusunu korumak adi altinda onu insan yerine koymaz,
peki bu varos felsefeinin cikis noktasi nedir, tabiki islam..
kendini terbiye edemedigi icin faturayi kadina cikarak..
onu lahana gibi kat kat giydirecek,
onu eve kapatacak,
ve kadinina asla guvenmeyecek, potansiyel bir tehlike olarak gorecek..
bunuda kadina deger vermek olarak izah edecek..
bizde yiyecegiz:)
Hayir denilen aslinda turban degil, turban bir nesne, esas hayir dedigimiz o turbani taktiran zihniyet.
metalheart
12-02-2008, 18:50
kapanmanın amacı; belli; cinsel durtuyu minimum seviyeye indirmek...cunku islamiyet azgınlıgı yasaklamıstır...
spartan
islam ülkelerindeki nüfus artışına bakılırsa pek pek dürtüklemiyor galiba...
sevgili metalheart, anlayamadin mi? tanriya kul yetistiriyorlar. Allah veriyor, allah aliyor, bu kadar basit.
Türbanla ilgili başlıklarda Atatürk'ün sözüne yer verilmiş miydi bilemiyorum.
10 sayfayı taramak zor geldiğinden yazıyorum, mükerrerse silinir.
"...Kimi yerlerde kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi?
Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri,
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217.
"Hemen düzeltilmesi gerekir" demiş Atatürk.
Ama 80 yıl geçmiş aradan, değişim yok.
Baştaki bezden vazgeçtik, yine erkek görünce duvara dönen kadınlar var.
aspendos
13-02-2008, 00:37
ya bu politikacılar nasıl da kıvırıyorlar nasıl ülkeyi bu hale kaosa sürüklüyorlar herkez görüyor .
hani demokrasi hani laiklik ?
ya atatürkün arkasına sığınarak politika yapanlar varya hele şu deniz baykal varya ...
yahu kardeşim manyak mısın sen ?
atatürk üniversitelerde baş örtülü öğrenci giremez diye bir kural bir yasaklamam mı getirdi ?
atatürk üniversitelerde ki öğretim üyelerinin devlet tarafından ödenen ve ben okula türbanlı öğrenci sokmam okulu kapatırım diyen rektörlere mi emanet etti türkiyeyi ?
inanın vallahi atatürk olsaydı bu rektörleri astırırdı kökünden temizler idi .
halen laiklik demokratik adı altında aynı ülkeyi paylaştığımız kız çocuklarımız ile inancı gereği başı örtülü olan kızlarımızın eğiğtim hakkına tecavüz ediyorlar ülkeyi bölmeye çalışıyorlar ve provakasyonlara meğil veriyorlar .
yakında birilerin kelleleri gidecek ama iş iş işden geçmiş olucak .
Valla ne diyeyim aspendos ? Haklısın ülkede laiklik de kalmadı demokrasi de. Laiklik dinsizlik değildir demeye çalışırken meğerse laikliğin dincilik olduğunu anladık. Pek muhterem başbakanımız dahi kendine emanet edilmesini istiyor. Bu da işin demokratik yanı işte !
Mustafa Kemal'in bu konudaki yasakları gayet açık ama insanoğlu anlamak istemeyince ne kadar uğraşırsan uğraş anlatamıyorsun. Kemalizm'i Kenan Evren kadar anlamış insanlara Kemalizm'i anlatma, anlayamazlar demişti rahmetli Ahmet Taner Kışlalı, Ahmet Altan'a kızıp da. Bu da aynı hikaye. Siz Mustafa Kemal'in devrimlerinin ruhunu anlayamadan bunu sizden anlamanızı bekleyemeyeceğim. Size ancak Kılık Kıyafet Devrimi ve Bazı Kisvelerin Giyilemeyeceğine Dair Kanun'u işaret gösterebilirim. Tabi Mustafa Kemal'in söylev ve demeçlerinden alıntı yapan arkadaşın yazısını da dikkatli bir şekilde okumanızı dileyerekten. Bakın, yazınızın hemen üstünde !
İşi abartıp, Mustafa Kemal'in koyduğu yasalarda böyle bir özgürlük bulamayanlar hemen işi "Hani ? Var mı uygulanan bir yasak ? Atatürk ceza kesmiş mi hiç ?" edebiyatına dönüştürürler. Sizin de sonraki aşamanız bu olacağı için peşin peşin cevaplıyayım. Eğer kılık kıyafet şartı koymuşsanız bunun cezai yaptırımını bekleyemezsiniz. Nihayetinde yapabileceğiniz tek şey o kılıkla girmeye çalışan kişiyi geri göndermek olacaktır. Bu da suç arz etmez.
Bundan sonra gelecek argümanı da söyliyeyim ben size. "Atatürk'ün annesi ve karısı da başörtüsü takıyordu ama ! Hatta Latife Hanım'ın taktığı başörtüsü de baya bi kapalı hani..." diyeceksiniz işin hukuki boyutunda toslayınca. O zaman da ben size Zübeyde Hanım'ın ölüm tarihi ile Kılık Kıyafet Devrimi'nin tarihine bir bakmanızı isteyeceğim. Aynı şekilde Latife Hanım'la Mustafa Kemal'in boşandığı tarihe de. Hatta ve hatta Latife Hanım'ın Mustafa Kemal'le evlenmeden önce ve evlendikten sonraki kılık kıyafetine dikkat çekeceğim.
Saygılar
Sivilay abla başörtüsü sorularını yanıtlıyor; :)
http://www.samanyoluhaber.com/haber-90123.html
Kara mizah vardır bilir misiniz ?
Kara ay mıdır Sıkma ay mıdır her neyse hoş bir örneğini yapmış hatuncağız.
Aspendos, Atatürk bunları görse kızardı demek biraz saçma olmuş. Atatürk böyle ucuz şeylerle uğraşmadı. O, İslamiyeti devlet düzeninden neredeyse tamamen kazıdı. İslamiyetin toplum üzerindeki baskılarını ve bütün kurallarını hemen hemen kaldıran ya da kaldırmaya çalışan birinden bahsediyoruz. "Türbanı kaldırmazdı, türbana karşı çıkanları şöyle yapardı" demek saçmalıktan başka hiç birşey değildir. İslamiyet değerlerine karşı yaptıklarını saymayalım istersen, gerek yoktur. İslam dünyasının tamamının neden Atatürk'ü sevmediğini söylememize de gerek yoktur herhalde...
Bence Atatürk yaşasaydı yani erken ölmeseydi, hacca bile giderdi. *:D
Asmak kesmek isiniz, gucu nereden aldiginiz da bizce malum. Biz bu kafalar icin din karsitiyiz, o kadar siki sarmis ki iman agi, bir isik huzmesi bile sizdirmak imkansiz. Ataturk olsa haklisin asardi, rektorleri degil, bu ulkeyi tekrar karanliga suruklemeye calisanlari asardi, daha once de yaptigi gibi.
* Asmakla kesmekle bir sonuca varilamadiginin neticesi ortada, egitim insani sekillendiriyor. Bu da ulkemizde iki yolda ilermekte, cagdas rektorlerin yolu, veya kuran yolu. kuran yolunu secen ulkelerin halini gorup de hala bu yolu takip etmek bence cilginliktan da ote, intihar etmek gibi birseydir.
Bir avuç yobaz için, bir sürü cahil için
Devrimi çiğneyecek ayak varsa, kırılır.
Bir de bakarsınız ki her meydanda bir kere
Her genç Türkte bir kere bir Atatürk dirilir.
Bir an unutmayın ki Atatürk ülkesinde
Ahiretten önce de Yüce Divan kurulur.
paylaşmak istedim..
hiramusta
14-02-2008, 09:35
Sorun cahil olman değil,kendini alim sanman. :)
Kimse 1 metre bezle uğraşmaz,mitingler düzenlemez.
Türbana hayır derken,türbanla örtülen kafaların içindeki siyasal islama hayır denilmektedir.
Türkiye uygarlaşma kalkınma yolunda yüzünü batıya çevirmişken ,ülkeyi araplaştırmak şeriatı getirmek ve ortaçağ düzenine geri götürmek isteyenlerin,ümmetçilerin simgesi türban.
%99 u müslüman olduğu söylenen bir ülke yönetiminin nakşi İslam Devletine dönüşümünün bayrağıdır türban.Türbanın yaygınlaşması ülkenin siyasal islama teslimiyetini gösterir.
Sorun başörtüsü değil ,türbanı bayrak yapanların çağdışı zihniyetidir.
Atatürk sağ olsaydı veya Cumhuriyet Atamızın gösterdiği yoldan sapmadan ilerlese ,emperyalizme teslim olmayıp bağımsızlığını sürderebilseydi,zaten böyle bir konuyu tartışmıyor olurduk.
Tekke ve zaviyeler kapatılmıştı.Kimler yarattı bu ulemayı,800 tane imam hatip okulu 10 larca tarikat 50 yıldır verilen bir karşı devrim sürecinde bugün ki noktadayız.
Tabi ki Cumhuriyetin kendini koruyacak dinamikleri var,işte bunlar zayıflatılıp yok edilmek isteniyor.
Cumhuriyetimize sahip çıkacağız.
Sorun cahil olman değil,kendini alim sanman. :)
Tilki, kurnaz bir hayvan mıdır sayın hiramusta ?
Elbet, hayır ! Nihayetinde it soyundan bir hayvandır. Onun tek sermayesi tavukların aptallığıdır.
O yüzden kendim alim olmasam da...
Saygılar