Orijinalini görmek için tıklayınız : İdam Edilen Hayvanlar (???)
Bu konuyla daha önce "Yılan'ın Öyküsü" ile uğraşırken karşılaşmıştım. Orda kısaca anlattım ama sanırım bir sürü yazı içinde pek farkına varılmadı. Bana çok ilginç gelen bir olay bu. 13. yüzyıl ile 18. yüzyıl arasında mahkeme önüne çıkarılmış ve idam edilmiş birçok hayvan var.
http://de.wikipedia.org/wiki/Tierprozess
Burdaki örnek listeyi size aktarayım
13. Jh. Schweiz Schwein Galgen Kindesmord
14. Jh. - * * * * * * Stier * * * Galgen Verletzung eines Menschen
1386 England Schwein Galgen Kindesmord
1403 Frankreich Schwein Galgen -
1474 Schweiz (Basel) Hahn Scheiterhaufen Basilisk (legte ein Ei)
1516 Frankreich Heuschrecken verbannt Zerstörung der Ernte
1519 Italien (Südtirol) Mäuse verbannt Zerstörung der Vorräte
1559 Deutschland Vögel verbannt Störung einer heiligen Messe
1685 Deutschland Wolf Galgen Tötung von Menschen und (Zucht-) Tieren
18. Jh. - * * * * * * * * * * *Stier lebendig begraben Auslöser einer Seuche
18. Jh. Großbritannien Schwein - Kindesmord
1740 Frankreich *Kuh Galgen Zauberei
Bu listeye göre domuz, boğa, tavuk, kuş, fare, kurt gibi birçok hayvan idam edilmiş. Garip olan ingilizce wikipedide "animal trial" başlığında bu hayvanların arasında çok sayıda böcek de olduğu söyleniyor. *Genellikle asma, yakma ve diri diri gömme şekilde infaz yapılmış.
Bana en illginç gelen ise 1474 yılında Basel'de idam edilen horoz olayı. Olayı yılan yazısından aktarıyorum:
Basel şehrinin kuruluşunda bir mağarada sözde bir ejderha(Basilisk) yaşarmış. Bir başka versiyona göre ise bir satıcı Basel'e bu Basilisk'i getirmiş. 1474 yılında ise Basel'de yapılan bir horoz infazı olayı ortaya çıkarılmış durumda. (Not: Bu hayvanları idama mahkum etme olayı son derece ilginç bir şey, şu listede bazı hayvan idamlarının listesi verilmiş. Listede en çok domuz var, ama inek, boğa, kuş, horoz hatta fare bile var. İdamda iki yöntem uygulanmış. Asma ve yakma. ) *Bu horozun suçu ise şu: Yumurtasını ortalığa bırakmış, içinden Basilisk(ejderha) çıkmış. Tabii bu olay Basel'lileri çok korkutmuş. Horoz mahkemeye çıkarılmış ve yakılarak idam edilmiş.
Burda nasıl düşüneceğimi doğrusu bilemedim. Bir ekin kurdu yada bir tavuk için koca mahkemeyi kurmak hatta bazı durumlarda bir de bu hayvanlara avukat falan atamak Ortaçağ'ın sandığımızdan daha adil mi olduğunu gösterir? Yani tutup ekin kurdunu ezmek varken niye mahkemeye çıkarırlar? Yoksa saçma sapan bahanelerle insanlara ibret olsun diye büyücülük gibi suçları işlerseniz böyle olur gösterisi midir? Epey eğlenceli ve ilginç bir konu..
Not: Dikkatli gözler horozun yumurtlamayacağını hemen farkedecektir. Olayın mantığını ben de anlamış değilim. Metinde basbayağı horoz yazıyor. Belki de yumurta kendine ait değildi, tavuğun altından alıp oraya koydu, artık bir yorum yapamıyacağım. *:D
Sevgili sargon;
* * Aslında komik olan dinsel inançların tamamı değil mi. Emin olun yukarıda anlattıklarınıza müslümanlar da gülecektir, yav böyle de inanç olurmu diye, ama aynı adam Kuran'ın Allah'ın kitabı
olduğuna yeminler eder, kellesini ortaya koyar, hangisi daha komik; horozun infazı mı yoksa Kuran'ın Allah'ın kitabı olduğu mu?
Saygılarımla;
Kuranı hangi niyetle okursan öyle anlarsın
ben bu siteye ilk girdiğimde baktım ayetlerle ilgil işeyler yazmışlar
elimdeki 2 kuranıda açtım
açık aramaya başladım
ne yazıkki bulamadım
bu siteye müslüman girdim ateist oldum bi kaynak gösteriyim islamın yalan olduguna dair diye uğraşırken gene müslüman oldum ne işse artık
Binbirsurat, sen yarin hristiyan *obur gun yahudi de olursun, allahin niyetini kabul etsin.
aspendos
04-02-2008, 19:59
ALİ İMRAN SURESİ :
O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.
Müteşabih âyetler, manasını ve hakikatini sadece Allah’ın bildiği âyetlerdir. Bunların insan zihni tarafından tümüyle kavranmasına imkan yoktur. Allah’ın sıfatları, kıyametin ahvali, cennet, cehennem gibi hususlarla ilgili âyetler ile, sûrelerin başında yer alan “hurûf-u mukatta’a” bunlardandır. İnsan ne kadar çabalarsa çabalasın, bu âyetleri bütün yönleriyle anlaması mümkün değildir. Müteşabih âyetler dışındaki âyetler de muhkem âyetlerdir.
Bu ayetler ateistlerin ne denli kuranı anlıyabildiklerini gözler önüne seriyor . diledikleri kadar çırpınsınlar yeryüzünde ne kadar ateist ilim adamı var ise gelsinler toplansınlar bu Müteşabih ayetleri çözmeleri mümkin değil .
allah burada ispatını gösteriyor ve çok net açıklıyor çelişki gibi geldikleri ayetleri kalplerinde fesatlık bulunduğundan dolayı ve fitne çıkarmak için peşine düşen insanlar dır .
ve ateizme kuranı kerimde çelişki yokdur değimizde açın okuyun diyorlar . merak etmeyin dostlar bizler sizden daha fazla kuranı kerimi okuyoruz ve kuranı fesat ve fitne çıkarmak için değil allahın rahmetinden faydalanmak için okuyor ve manevi haz alıyoruz .
biliyorum bunu ateist olarak anlamanız zor dur . derki bazıları bende zamanında kurandan haz alıyordum ama okudukca şimdi çelişkileri anlıyorum diye savsata ile karşımıza savunucu olarak çıkarlar .
demekki sen yeterince haz alamamışssın allah kalbini eğri kılan kullarından eylemiş ki şu an bu durumdasın .
işde ilim sahibi olmak yetmiyor dostlar onun la amel etmek gerekiyor .
eğer ki sen kuranı kerimin allah tarafından gönderildiğine inanmıyorsan anlıyamıyorsan senin heryerin ilim olsa neyazar boşa gider o ilim . ama o ilminle allahı algılayıp iman edip onunla amel edebiliyormusun işte karlı çıkacak olan da sensin .
ozgur_beyin
04-02-2008, 20:01
ulu kralım, horozun yumurtlamsaında acayiplik yok. çünkü horozlar senede bir yımurta yaparlar .bilimsel olarak nedenini bilmiyorum.
belkide horozu idam edenler ''ulan ,erkek *adam yumurtasını ortada bırakırmı? gitti erkekliğin şanı '' diye idam etmiş olabilirler :lol:
allah burada ispatını gösteriyor ve çok net açıklıyor çelişki gibi geldikleri ayetleri kalplerinde fesatlık bulunduğundan dolayı ve fitne çıkarmak için peşine düşen insanlar dır .
*Aspendos, ya cok safsin ya da safsata uzmanisin.
*Dogmalarla beyinlerini gerceklere muhurliyenlere siz ne kadar anlatsaniz da anlamiyacak, kisir dongu misali olduklari yerde donup duracaklardir. Iman onlarin akillarini baslarindan almis, yerine hurafe doldurmustur. Bu sozleri ancak akli basinda insanlar anlayabilir. VARTOR SURESI
*Ben tanri degilim, ancak benim yazdiklarim benim icin gercegi daha iyi tarif ediyor, Ali Imran suresi basit bir safsatadan ibaret; hangi cozmeden bahsediyorsun sen? Neden senin mucizevi buldugunu da Vartor suresi acikliyor.
aspendos
04-02-2008, 22:46
*Aspendos, ya cok safsin ya da safsata uzmanisin.
*Dogmalarla beyinlerini gerceklere muhurliyenlere siz ne kadar anlatsaniz da anlamiyacak, kisir dongu misali olduklari yerde donup duracaklardir. Iman onlarin akillarini baslarindan almis, yerine hurafe doldurmustur. Bu sozleri ancak akli basinda insanlar anlayabilir. VARTOR SURESI
*Ben tanri degilim, ancak benim yazdiklarim benim icin gercegi daha iyi tarif ediyor, Ali Imran suresi basit bir safsatadan ibaret; hangi cozmeden bahsediyorsun sen? Neden senin mucizevi buldugunu da Vartor suresi acikliyor.
ali imran net ve açık söylüyor ancak akıl sahipleri anlarlar diye sen dilediğin uydurma ayeti yaz değişen birşey olmaz .
madem okadar akıllısınız alimsiniz bütün ateistleri biraraya topla kuranı kerimin benzerini yazın .
ateistler yazssınlar sadece . bakalım ne kadar başarılısınız .
zaten kuranı kerimdeki ali imran suresindeki ayeti anlıyan anladı anlamıyanlar zaten o ayetin içindeki manayı anlamadıklarından bu ayeti allah bir ispat olarak gönderiyor anlıyana .
metalheart
04-02-2008, 22:53
Müteşabih âyetler, manasını ve hakikatini sadece Allah’ın bildiği âyetlerdir. Bunların insan zihni tarafından tümüyle kavranmasına imkan yoktur. Allah’ın sıfatları, kıyametin ahvali, cennet, cehennem gibi hususlarla ilgili âyetler ile, sûrelerin başında yer alan “hurûf-u mukatta’a” bunlardandır. İnsan ne kadar çabalarsa çabalasın, bu âyetleri bütün yönleriyle anlaması mümkün değildir. Müteşabih âyetler dışındaki âyetler de muhkem âyetlerdir.
anlamayacaksan ne diye gönderilmiş ???
madem anlaşılmazsa ne diye yırtınmışlar da ulemalığa soyunmuşlar ???
Aspendosum yürü kim tutar seni, göster oki ye gününü. Yaz
Metal ali imran net ve açık söylüyor ne diyorsun arkadaş, ali imrandan iyimi bilecen. :x
metalheart
04-02-2008, 23:09
anlamaz inanır
bilmez inanır
inanmayana çatar
sorana kızar
herkesi davet eder....
way be ne güzel oldu ya..:)
sizde toplanip biraraya gelin ve insan haklari ve evrensel beyannamesinin bir benzerini yazinda görelim,kesinlikle yazamazsiniz
aspendos
05-02-2008, 00:27
Aspendosum yürü kim tutar seni, göster oki ye gününü. Yaz
benim yazmama gerek kalmadı o bütün soruları cevapladı ve kendi haklı çıkdı sor soruyu kendin ver cevabı herzaman haklı olursun bende haklısın derim başka cevap bulamadım müthiş ilmi ile açıklama getirdi bravo islamı kökden kuruttu ...
benim yazmama gerek kalmadı o bütün soruları cevapladı ve kendi haklı çıkdı sor soruyu kendin ver cevabı herzaman haklı olursun bende haklısın derim başka cevap bulamadım müthiş ilmi ile açıklama getirdi bravo islamı kökden kuruttu ... -Aspendos
Sevgili Aspendos;
Derdimiz haklı çıkmak değil hiç olmadı da. Hepimizin ortak derdi yaşamak. İnsanca yaşamak. Gerçeğin peşinde sarsılmaz itimat ile yol almak.
Hem unutmayın, dini siz korumayacaksınız, din sizi koruyacak. Peygamberliğin bir makam mazhariyet olduğunu öğrenmelisiniz. Makama laf söyletmeyeceksiniz.
Şahsına değil.
Bakmayın siz dinin aktarımlarındaki o ismet konusunun allanıp pullandığına. Onun amacı aynı masumiyetin kenarından köşesinden yapışarak, çamura bulanmış yüzlerini ak göstermek istemeleridir.
Kuran'ın bir harfini yazamazssınız dan kasıtın , orada yazılı olan kelimeler olmadığıjnı öğrenmek bu kadar mı zor sahi.
İyi niyetinizi ve riyasızlığıjızı takdir ediyorum. Ama ne olur üç alın bir verin. Her seferinde Üçün birini almayın :D
Bir müslüman olarak zoruma gidiyor.
Baki selam.
aspendos
05-02-2008, 12:49
okinono kardeşim ,
kuranın tek bir benzeri kelimesinin yazılamamsı değil tek bir ayetin bile yazılamaması söz konusu .
kuranı kerimin mucizesi burada işte . o günden bugüne kadar gelen ve değişmeden muhafaza edilen bir din kitabı .
nasıl olur ki hz muhammed okuma yazma bilmediği halde bçyle bir eser yaratsın . okuma yazma bilmeyen bir insan dağa çıkıp 3 gün içinde dünyanın en güzel şiirleri ile geliyor bu mümkün mü ?
nasıl ki bizler henüz kıyameti görmediğimiz halde inanıyoruz sizlerde emin olmadığınız halde inanmıyorsunuz .
yani kesin bir belge deliliniz yok inanmıyorsunuz bizim tek belgemiz kuran ve peygamberler .
kendine iyi bak
İnanın ne diyeceğimi bilmiyorum. aspendos.
En iyisi , leküm diniküm veliyyi din.
Kitlendin kaldın demi oki, dumura uğramazsan şaşarım. :D
Yasini-i Şerif-i okusan kar etmez.
Selamlar
madem okadar akıllısınız alimsiniz bütün ateistleri biraraya topla kuranı kerimin benzerini yazın .
Alim olmaya gerek yok, kuran da da sizin gozunuze batmayan celiskiler, hatta allahin fikir degistirmeleri varolan bir kitap. ustelik kitap bile degil, ezberlenen ayetlerin sonradan bir araya getirilmesi denilebilir. Bu ayetler bir gunde , bir ayda, bir senede degil, kainati bile 6 gunde tarattigina inandiginiz allahin, 22.5 sene ugrasmasi sonucu meydana gelmis. ol deyince oldurtan, bunca sene ugrasmis sizlerin mantigina gore.
*22,5 sene ugrasan herhangi biri gayet rahatlikla yazabilir boyle bir kitabi. Nitekim true furqan adiyla yazildi benzeri bir kitap faniler tarafindan. *Sizin gordugunuz mucizeler, apacik yazildigini iddia ettiginiz kitapta pek de apacik olmadigindan, kahve falina bakar gibi bakmaniz sonucu ortaya cikardiginiz iddialar. Jules Verne bile daha apacik bir sekilde, gunumuzun aya seyahatlerini, denizaltilari televizyonu kitaplarinda bahsetmis. tutup tapinalim mi gelecegi bilmis diye simdi ona?
* Kendiniz de iman gozuyle bakmanin sart oldugunu soylediniz bir cok yazinizda, benim anlayisima gore, gozunuzu gerceklere kapatarak bakmaktir tavsiyeniz, cunki iman ask gibidir, gozleri koreltir, beyni muhurler.
aspendos
05-02-2008, 20:29
Alim olmaya gerek yok, kuran da da sizin gozunuze batmayan celiskiler, hatta allahin fikir degistirmeleri varolan bir kitap. ustelik kitap bile degil, ezberlenen ayetlerin sonradan bir araya getirilmesi denilebilir. Bu ayetler bir gunde , bir ayda, bir senede degil, kainati bile 6 gunde tarattigina inandiginiz allahin, 22.5 sene ugrasmasi sonucu meydana gelmis. ol deyince oldurtan, bunca sene ugrasmis sizlerin mantigina gore.
*22,5 sene ugrasan herhangi biri gayet rahatlikla yazabilir boyle bir kitabi. Nitekim true furqan adiyla yazildi benzeri bir kitap faniler tarafindan. *Sizin gordugunuz mucizeler, apacik yazildigini iddia ettiginiz kitapta pek de apacik olmadigindan, kahve falina bakar gibi bakmaniz sonucu ortaya cikardiginiz iddialar. Jules Verne bile daha apacik bir sekilde, gunumuzun aya seyahatlerini, denizaltilari televizyonu kitaplarinda bahsetmis. tutup tapinalim mi gelecegi bilmis diye simdi ona?
* Kendiniz de iman gozuyle bakmanin sart oldugunu soylediniz bir cok yazinizda, benim anlayisima gore, gozunuzu gerceklere kapatarak bakmaktir tavsiyeniz, cunki iman ask gibidir, gozleri koreltir, beyni muhurler.
vartor gene aldın sazı eline ablat söyle yaz dur *:D
dedinki : cunki iman ask gibidir, gozleri koreltir, beyni muhurler.[/quote]
sen nezaman imanlı oldunki ?
beyni mühürlesin gözleri köreltsin ?
imanlı olmayı sen hiç yaşadınmı?
sende mi yoksa laf salatası yapan dğer ateist arkadaşlar gibimisin , ben eskiden müslümandım anladımki kuranı kerim ve allah yok . *
eğer allahı algılayamıyorsan şunu şöylememde bir gariplik yokdur ozaman .
ATEİZM AŞK GİBİDİR KARA SEVDA GİBİDİR KESİNLİKLE GÖZLERİ ATEİZMDEN BAŞKASINI GÖRMEZLER VE SADECE KENDİ FİKİRLERİNKİ DOĞRU DİĞERLERİNKİ YANLIŞ VE ONDAN BAŞKA İHTİMALİ DE YOKDUR ..
Bakara(*) Sûresinin 7 . Ayetinde *
Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.
aspendos *o *gün geldiyinde *senin vicdanina göre yargilanirsak * vay bu insanligin haline,,insallah *hiram usta veya mhmmd *in vicdanina göre yargilaniriz,,
ayrica dikkat etde o cehenneme sen girme,cok havalaniyorsun,,bildiyim allah havalilari hic sevmez
Hem imanli hem de asik oldum. onun icin benzetmeyi yapabiliyorum. ya sen?
Bunca yazilanlardan bir sey anlayamaman da mi suphe yatmiyor sende? baska hicbirsey dememis miyim yazimda, onlara birsey dememissin de....
Bu arada konu epeyce dağıldı.Ben yine başlıktaki konuya geleyim.Yüzyıllarca önce insanların hayvanlar için mahkemeler kurup yargılamasına bugün gülüyoruz.
* Peki o zaman günümüzde Askeri birliklerde tankların,topların,tüfeklerin,hatta mutfaktaki yemek kazanlarının atıl bırakılarak cezalandırılmasına ne diyeceksiniz?Buda gülünç değilmi?
* Eskiden yine bir canlıyı yargılıyorlarmış..
* Saygılar..
hysteria
06-02-2008, 13:31
" Askeri *birliklerde *tankların,topların,tüfeklerin,hatta *mutfaktaki *yemek *kazanlarının *atıl *bırakılarak *cezalandırılmasına *ne *diyeceksiniz?Buda *gülünç *değilmi?"
gulunc olmasina gulunc ama askerin alinan her emri yerine getirmesinin ne kadar buyuk onemi oldugunu bilirsiniz... her insan olume kosa ziplaya gitmeyebilir ve bu yuzden askerde emir neyse o olur soru sormak vs yoktur uygulamak zorundasin(yeri gelecek olume gonderileceksin, ama vatanin kurtulmasi esastir).. yani o tatbikatta ariza yapan tanki cezalandirarak " sen de bu tank gibi olmalisin verilen her emre harfi harfine uymalisin biz askeriz ve sen bizim savas silahimizsin ve ariza cikarmaman gerek" mesaji verilmeye calisiliyordur. yoksa askerlere insan duygusalligi ile bakan bir komutan savas kazanamaz.. ee ne demisler "askerde mantik yoktur"
horoza gelince, horoz hem tavuk disinda bir canli ile zina yapmis, hemde yumurtasini kilise avlusuna birakarak isledigi suctan yirtmak istemistir ama artik kiminle zina islemisse yumurtadan cikan yaratik (basillisk) buyuk sorun olmus ve bunun sonucunda horozun idamina... ve ortada gorgu sahidi olan bir cok tavuk da vardir
sorgulama esnasinda kumese alinmayan bir kac basortulu tavugun AI(T?)HM sine basvuracagi aciklanmis bu tavuklar o donem meshur olup *"demokrasi ozgurluk ozgurluk" diye nara atip meshur olmuslar..
bu sayede bazilari KFC de *dolgun ucret +skk+lojman+prim ile ise baslamislar.. fazla bilgi icin bakiniz:http://www.snopes.com/horrors/food/kfc.asp
halen soylari yasamakta olan bu tavuklar, gectigimiz yillarda yeni polemiklere imza atmislardir.
bkz:http://www.kedigen.com/forum/viewtopic.php?t=22385&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=ff347af3847657f7dfd9a7a425f0ae8c
aspendos
06-02-2008, 17:27
aspendos *o *gün geldiyinde *senin vicdanina göre yargilanirsak * vay bu insanligin haline,,insallah *hiram usta veya mhmmd *in vicdanina göre yargilaniriz,,
ayrica dikkat etde o cehenneme sen girme,cok havalaniyorsun,,bildiyim allah havalilari hic sevmez
fussilet suresi derki : 30. Şüphesiz “Rabbimiz Allah’tır” deyip de, sonra dosdoğru olanlar var ya, onların üzerine akın akın melekler iner ve derler ki: “Korkmayın, üzülmeyin, size (dünyada iken) vadedilmekte olan cennetle sevinin!”
Ne yani Aspendos fussilet senin cennete gideceğinin mi kanıtı, melekler sana söyledi demek, hadi canım, seni kesin cepten arayıp söylemiştir.
aspendos
06-02-2008, 23:13
Ne yani Aspendos fussilet senin cennete gideceğinin mi kanıtı, melekler sana söyledi demek, hadi canım, seni kesin cepten arayıp söylemiştir.
peker kıskançlık kompleksin başladı gene galiba *:D
melekler bana söyledi sana söylemedi diye neden kıskanıyorsun .
sen de allaha inan tövbe et sana da hidayet gelsin sen de kurtulanlardan ol .
allah cehennemi allaha inananlara değil inanmayanlara müjdeliyor .
ben söylemiyorum ayet söylüyor ..
ah sende istemez miydin allaha inanmayı ve helak olmakdan kurtulmayı ..
sevgili aspendos * o inandigin kuranin bir ayetide *cok namaz kilanlara,,kildiklari namazin bosa oldugu ,(o ayetin yerini bilmiyorum,bilenler yardimci olursa simdiden tesekkürler)ama ben gene de allah kabul etsin diyorum,ve gene tekrarliyorum *cok dikkat etde o cehenneme sen girme,cün kü su an *tanriyi oynuyorsun * cok tehlikeli,,selamlar
aspendos
07-02-2008, 00:05
sevgili aspendos * o inandigin kuranin bir ayetide *cok namaz kilanlara,,kildiklari namazin bosa oldugu ,(o ayetin yerini bilmiyorum,bilenler yardimci olursa simdiden tesekkürler)ama ben gene de allah kabul etsin diyorum,ve gene tekrarliyorum *cok dikkat etde o cehenneme sen girme,cün kü su an *tanriyi oynuyorsun * cok tehlikeli,,selamlar
evet dostum haklısın namazını kılarken gösteriş olsun diye kılanlar var ya işte onların hali vahim .
hani ateistler ailelerinde müslüman biri vefat ettiği zaman cenaze namazına giderler ve gösteriş için namaz kılarlar ya inanmadıkları allah için işte onun gibi birşey .
neyse aspendos *burasi makara sitesi deyil *dalgani baska yerde gec,akilli birseyler yazda *okuyalim,,milletde bi adam görsün..sen ateistlerin kahvesini yapmaya bile layik deyilsin
hysteria...
Çok coming son 8)
aspendos
07-02-2008, 12:22
neyse aspendos *burasi makara sitesi deyil *dalgani baska yerde gec,akilli birseyler yazda *okuyalim,,milletde bi adam görsün..sen ateistlerin kahvesini yapmaya bile layik deyilsin
benim neye layık olduğum umrumda değil güzel kardeş .
ben sana kimlerin namazlarının kabul olmıyacağının anlattım . senin işine gelmediği için işte burası makara sitesi değil gibilerinde cümle kurdun .
iyi düşün burası makara sitesi değil ise ne sitesi .
sürekli peygamberler ile alay etme allah ile alay etme müslüman lar ile alay etme vs...
evet burası büyük ilim ve bilgi fışkıtan sitesi isminden de belli turan dursun sitesi *:D
sen devam et ..
kuran ın benzerini yazmaya gerek mi var?? kuran neyin benzeri?? tevrat ı zebur u incili oku bakalım?? 33 yaşına kadar neden beklendi?? kuran inmesi için yazılmasımı uzun sürdü muhammed daha önce hangi dindendi?? muhammedin soyunun tüccaar olduğu neden yazmaz kuranda... kuran ın mucizesi şudur ki akıllıca tasarlanmış uzun sürede yazılomış kendisinden önceki dinlerden ve medeniyetlerden çok sayıda kopya alınmıştır...tarihi eski medeniyetleri birazdaha okuyunuz..