Orijinalini görmek için tıklayınız : ATATÜRK HAKKINDA
SELAMLAR
sevgili ateistler çok sevdiğiniz atatürk bir ateist değildi.büyük ihtimalle sabateisttir.atatürk hakkında ne kadar eksik bilgiler var değilmi. mesela atatürkün dedesi,nenesi kimdir?neden bunlar saklanıyor?(silindi) atatürk bu vatanı tek başına kurtarmamıştır onuda belirteyim.
Bunları neye dayanarak söylüyorsun?
Ayrıca ben birini değerlendirirken annesine babasına ya da bilmemnesine değil, kişiliğine, yaptıkalrına bakarım... Hasan mezarcının lafına güvenmene ise şaşırmadım ama güldüm... Sen onun mesih olduğuna da inanıyorsudur?
selamlar
baybars ben mezarcının lafına inanıyorum demedim.ama düşünmek lazım neden atatürkün soyu belli değil? sen dedenin adını bilmezmisin?mezarcı ortaya birşey attı adam işkenceden kafayı sıyırdı.sence tepkileri aşırı olmadımı?
Atatürkün soyunun nerelerden geldiği önemli değil. İster, sabetaycı, ister ermeni, ister yahudi veya islami köklerden gelsin. Nerden geldiği değil, neler yaptığı önemlidir. Günlük hayatta da böyle. İnsanın kendi ana , babasını, soyunu, cinsiyetini ve ırkını seçmesi elinde değildir. Ancak nasıl bir insan olacağı, neler yapacağı büyük oranda kendi elindedir.
Atatürkün dedesinin kim olduğunu araştırma gereğini bunlardan dolayı duymam. Benim için önemli olan, hilafeti, tekke ve zaviyeleri kaldırmış, laik ve modern cumhuriyetin tohumlarını atmıştır. Önemli olan budur.
Atatürkün soyunun belli olmadığını söylemiş bazı cahil arkadaşlar.Ancak böyle bir şey gerçek değildir.Mesela Atatürk ün annesi büyük bir tük aşiretinden Kızılkocalı türklerindendir.Osmanlının balkanları türkleştirme projesi çerçevisinde balkanlara gitmiştir bu aşiret.Yani soyu belli değil gibi sözler temelsizdir.
Ayrıca atatürkün ateist olduğu yaptığı devrimlerden ve söylevlerinden çok açıkça görülebilir.
Bir arkadaş bu ülkeyi atatürk tek başına kurmamıştır demiş.Evet ülkenin kurtarılmasında lider atatürk olsada bir çok kahraman görev yapmıştır.İsimleri saymakla bitmez ancak laik ve çağdaş türkiye cumhuriyetini atatürk yek başına kurmuştur.En yakın arkadaşları bile devrimleri içlerine sindirememişlerdir.Mesela rauf orbay atanın niyetini kerzurum,sivas kongrelerinde anlamış ve onun temsil heyetinin başına geçmemesi için elinden geleni yapmıştır.
Mesela kazım karebekir.Şeriat sistemine karşıydı ancak laik sistemide içine sindirimiyordu.O ılımlı islam sisteminden yanaydı.Atatürk askerlikten atıldığı gün komutanım ordumla beraber emrindeyiz diyen bu adam cumhuriyetten sonra ölene kadar evinde hapis hayatı yaşadı.
Anlatmak istediğim bu ülkeyi ata tek başına kurtarmamıştır fakat tek başına kurmuştur.
Sanırım Atatürkün soyu belli değil kimse demedi.Dedikleri şey şu: Atatürkü ailesini bildiğimizden daha iyi biliyoruz.Akrabalarını pek bilmeyiz ama Atatürkü biliriz denilmek istendi.
Atatürkün ateist olduğu görüşü söylenti olarak var ancak Atatürkün islamiyet hakkında söylediği güzel şeyler de okumuştum.Bir muamma var ortada, hala da anlam verebilmiş değilim.
Laiklikten ne istiyorsunuz anlamadım.Sana diyor ki: İnanç senin meselen, senle inandığın şey arasında.`` Siz bunu illa ki toplumun her tarafına yayacaksınız. Zaten yaynların hali de günümüzde belli.
Atatürkün soyunun nerelerden geldiği önemli değil. İster, sabetaycı, ister ermeni, ister yahudi veya islami köklerden gelsin. Nerden geldiği değil, neler yaptığı önemlidir. Günlük hayatta da böyle. İnsanın kendi ana , babasını, soyunu, cinsiyetini ve ırkını seçmesi elinde değildir. Ancak nasıl bir insan olacağı, neler yapacağı büyük oranda kendi elindedir.
Atatürkün dedesinin kim olduğunu araştırma gereğini bunlardan dolayı duymam. Benim için önemli olan, hilafeti, tekke ve zaviyeleri kaldırmış, laik ve modern cumhuriyetin tohumlarını atmıştır. Önemli olan budur.
modern cumhuriyetmi? sen ülkemizin rejiminin modern cumhuriyet olduğunumu sanıyorsun?bizim ülkemiz ne laik nede cumhuriyetle yönetiliyor.biz bakanlıklarımızı bile dış güçlere sormadan onay almadan atayamıyoruz.bizim ülkemiz olsa olsa 51.eyalet olabilir.her neyse atatürkün soyu sizin içinde önemli olmalı adamın hangi şarkıları sevdiğini biliyorsunuz dedesinin adını bilmiyorsunuz biraz saçma değilmi.zaten araştırsanda atatürkün soyu hakkında bir bilgi bulamazsınız.benim bildiğim atatürkün babası ,ilkokul hocası,eşi,birer sabateisttiler.
Atatürkün soyunun belli olmadığını söylemiş bazı cahil arkadaşlar.Ancak böyle bir şey gerçek değildir.Mesela Atatürk ün annesi büyük bir tük aşiretinden Kızılkocalı türklerindendir.Osmanlının balkanları türkleştirme projesi çerçevisinde balkanlara gitmiştir bu aşiret.Yani soyu belli değil gibi sözler temelsizdir.
Ayrıca atatürkün ateist olduğu yaptığı devrimlerden ve söylevlerinden çok açıkça görülebilir.
Bir arkadaş bu ülkeyi atatürk tek başına kurmamıştır demiş.Evet ülkenin kurtarılmasında lider atatürk olsada bir çok kahraman görev yapmıştır.İsimleri saymakla bitmez ancak laik ve çağdaş türkiye cumhuriyetini atatürk yek başına kurmuştur.En yakın arkadaşları bile devrimleri içlerine sindirememişlerdir.Mesela rauf orbay atanın niyetini kerzurum,sivas kongrelerinde anlamış ve onun temsil heyetinin başına geçmemesi için elinden geleni yapmıştır.
Mesela kazım karebekir.Şeriat sistemine karşıydı ancak laik sistemide içine sindirimiyordu.O ılımlı islam sisteminden yanaydı.Atatürk askerlikten atıldığı gün komutanım ordumla beraber emrindeyiz diyen bu adam cumhuriyetten sonra ölene kadar evinde hapis hayatı yaşadı.
Anlatmak istediğim bu ülkeyi ata tek başına kurtarmamıştır fakat tek başına kurmuştur.
kardeş atatürkün annesi beni ilgilendirmiyor.takdir edersinki soyu baba tarafı belirler babası hakkında ne biliyorsun?hiçbirşey değilmi.işte benim merak ettiğimde bu.benim şahsi kanaatim atatürk bu ülkeyi kurmamış,bu ülkeyi ona kurdurmuşlar.
takdir edersinki soyu baba tarafı belirler
İşte bilimden haber olmayan bir karacahil! İlkokulda bile öğretiyorlar artık insanın 46 kromozomdan oluştuğunu ve bunun yarısının anadan yarısının da babadan geldiğini. Dolayısıyla soyu belirlemede ana ve babanın payı yarı yarıyadır. Soyu babanın belirlediği inancı,hiç bir bilimsel desteği olmayan eski bir inançtır.
ben öyle biliyordum sağol. ayrıca ben bilim adamıyımmı dedim? siz ateistlerin metodu bu site yöneticisi olmuşsun ama nasıl konuşulacağını öğrenememişsin. ben müslüman olduğum için böyle laflara maruz kalıyorum.sizin demokratik anlayışınız bu işte.bir müslüman yanlış bir şey söyleyince hemen karacahil oluyor.ben ünv. mezunuyum sendende daha bilgiliyimdir muhakkak.herneyse sonuçta atanızın soyu belli değil sen buna cevap verebilirmisin(en azından baba tarafı)
"sevgili ateistler çok sevdiğiniz atatürk bir ateist değildi."
neden böyle bir mesaj ihtiyacı olmuş bilemem
ancak Atatürk ü seven çok müslüman olduğunuda biliyorum.
Atatürk seven müslümanlar onun ateist veya başka bir şey olduğunu düşündülermi bilinmez.
aslında anlatmak istediğim
bir insanı sevmek veya sevmemek onun inancı ile ilgili bir şey mi ?
veya bu takım tutmak gibi mi ?
mesela arkadaşınız tuttuğunuz takımı değilde rakip takımı tutuyorsa onunla ilişkiniz biter mi ?
Atatürk ateist olabilir veya herhangi bir dine inanabilir çokda umrumda değil
inanç kişisel bir konu banane ...
beni ancak yaptığı işler ilgilendirir ve Atatürk iyi bir iş yapmıştır.
gerisi hikaye :)
bir aşçı iyi yemek yapıyorsa onun yemeği yenir hiç düşünmem bu aşçı ateistmi müslüman mı hristiyan mı
bu örneği binlerce iş için sıralamak mümkün.
Atatürk de bir devlet adamıdır tarihte yerini almıştır ateist olması veya herhangi bir dine inanması bunu değiştirmez Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu nasıl Osman Gazi ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk dür.
Tarihte yerini almış kitaplara yazılmış bütün bu insanların düşüncelerini inançlarını bilmeniz mümkün değildir , kim bilebilir ki ?
hem ne önemi var ?
tarih içinde gerçekten sevdiğim takdir ettiğim çok insan var ve gerçekten bilmiyorum hangisi ateist hangisi müslüman hangisi hristiyan veya her neyse.
ve merakda etmiyorum.
herkese sevgiler
arkadaşlar özürdilerim önceki mesajda inanç konusunda yoğunlaşmışım
asıl soru Atatürk ün soy meselesiymiş şimdi farkettim.
bu konuya bir kaç yaklaşımdan cevap vermek mümkün.
islami inanca sahip arkadaşlar için cevap bellidir.
bütün insanların soyu topraktır herkes topraktan gelmiştir bunu inkar edecek tek bir müslüman yoktur yeryüzünde.
Atatürk ünde soyu toprakdan ve daha sonra Adem ve Havva dan gelmiştir.
müslüman olmayan Atatürk sevenler için bu konu sanırım çokda önemli değil
eğer çok merak edilen bir konuysa insanların üreme çoğalma yöntemleri
anlatılır :)
Sonuç itibarı ile hepiniz insansınız dna yapınız hücre yapınız vs aynı dır :)
renginiz farklı olsa bile ...
selam
jxmatrix bune şimdi kardeşim yalnızca demagoji yapmışsın.bu forumu dikkatle takip edersen ateistlerin atatürkü çok sevdiklerini anlarsın.bu bakımdan bende acaba bu çok sevdikleri adam hakkında yeterince bilgi sahibilermi diye sormak istedim.benim açımdan atatürkün dini inanışı çok önemli çünkü atatürk islama çok zarar vermiştir.haksız yere pek çok alimin kanına girmiştir."devrimler kanla muhkemdir"demiş sevgili atatürk ve gerçektende tüm devrimlerini kana bulamıştır.
merhaba
düşüncelerimi ve tarihsel bazı gerçekleri söyledim bunu demogoji olarak algılayabilirsin bunun için bir şey diyemem.
bir devlet kurulurken
bir devrim yapılırken veya savaşta doğal olarak bir sürü insan ölür
savaşta ya ölürsün yada öldürürsün .
bu iyi bir şey mi iyi değil tabi insanlar kardeşçe yaşasa savaşlar olmasa kimse kimseyi öldürmese iyi olur ama bunlar olmuş.
geçmişi değiştirmek mümkün değil.
Atatürk de bir asker ve devlet kurucusu olarak düşmanlarını öldürmüş veya öldürtmüştür bir asker zaten ne için eğitim alırki .
Osmanlı sarayında tarihin yazdığına bakılırsa padişahlar kardeşlerini bile öldürmüştür.
İslam tarihine de bakıldığında müslüman Arapların bir çok Türkü öldürdüğü ve katlettiği yazar.
Atatürk İslama zarar vermişmidir veya nasıl vermiştir bu tartışmalı bir konu bir dine nasıl zarar verilir ?
kurallarını mı değiştirmiştir , yeni bir mezhep veya tarikat mı kurmuştur ,
yeni bir kitap mı yazmıştır , bu konuda bilgim yok bilginiz varsa lütfen yazın.
teşekkür ederim
Ateist olarak Atatürkü seviyorum ancak onu sevmemin nedeni inancı değil yaptığı işlerdir. Atatürk müslüman olsa bile bu ona olan sevgimizi azaltacak değil.
Atatürkün ``devrimler kanla muhkemdir.`` sözünü hiç duymadım. Kaynak gösterirseniz sevinirim.
Atatürkü öyle bir anlatmışsınız ki kan dökmekten haz alan sadist biri gibi.
O övgüyle bahsettiğiniz ve Atatürkün öldürdüğü islam alimlerinin isimlerini buraya yazın da iyice tartışalım.Çünkü çok genel bir ifade kullanmışsınız.Hepsini yazın, neler yapmışlar, gerçekten haksız yere mi öldürülmüşler tartışalım.
O islam alimleri dediğiniz şerefsizlerden 10 katını öldürseydi ne güzel olurdu... Az öldürmüş...
selamlar
atatürkün islama verdiği en büyük zarar bence halifelği kaldırması olmuştur.halbuki kurtuluş savaşının kazanılmasında tüm islam ülkelerinin katkısı olmuştu.
atatürkün katlettiği alimlerden hemen aklıma gelen iskilipli hoca.adam şapka devriminden 10 küsür yıl evvel yazdığı bir risaleden dolayı idam edilmiştir. devrimler esnasında öldürülenlerin sayısı kurtuluş savaşında ölenlerden fazladır. atatürk elini müslümanların kanına bulayarak bu ülkeyi kurmuştur. birde bu benim şahsi kanaatimdir: atatürk istemeden de olsa islama hizmet etmiştir. tekke ve zaviyeleri kapatarak.
baybarsa gelince onu ciddiye bile almıyorum kendisini hayattan tek anladığı:yemek,içmek,sıçmakve seks bunu kendisi söylemişti.normaldir yani.
Yenerick
28-06-2005, 03:38
sanırım "mehmet" in söylemye veya anlatmaya çalıştığı Atatürkün mason bağlantılarıdır.yalanlamanın alemi yok atatürk birmason olarak yetiştirildi ataürk bir masondu ancak devrimi bir mason olarak yapmadı..
yeterince ii mi bilmiyorum ama birkaç şey sölemek istiyorum destekler nitelikte:
"Gazi beni türk doktorlarına emanet edin derken ilmimizin ne kadar gelişmiş olduğundan bahsetmiyordu gelecek yabancı doktorların onu zehirlemesinden bahsediyordu"
"devrim esnasında bir iki tanesi hariç tüm mason locaları kapatılmıştır"
"bana benim milletimden zeval gelmez yahudileregöndermedir musevilere değil yahudilere"
"bazı söylencelere göre (kaynaklar nispeten sağlamdır) Gazi döşeğinde sirozdan ölmemiştir hatta teşhis üzerine sigara ve rakıyı derhal burakmış ve hastalıkta iyileşme gözlenmiştir... savaronada kısa bir mücadele ve bağrışmanın rdından silahla bir el ateş edilmesi sonucu Gazi'nin ölümlülü bedeni kül ve toprağa dönüşmeye başlamıştır"
Saygılarımla...
Halife İslam devletinde devlet başkanıdır Osmanlı padişahlarının halifeliğini kabul ediyorsanız son halife Vahdettin dir ve kaçıp gitmiştir.
hem yeni bir devlet kuracaksınız hemde önceki devletin sistemi olan halifeliği sürdüreceksiniz mantık olarak zaten olmaz.
Atatürk en doğrunusu yaparak halifeliği kaldırmıştır.
kaldırılan halifelik de gerçekten İslam halifeliğimidir yoksa sadece adı mı halifedir bu tartışılır.
Benim bildiğim islam tarihini ve anlayışını göz önünde alırsam gerçekten ben müslümanım diyen bir kişinin bu halifeliğide kabul etmemesi gerekir.
kısacası islami açıdan bakıldığında zaten halifelik yoktu.
bunun kaldırılması islama nasıl bir zarar vermiş bilmiyorum bilenler anlatsın lütfen.
" avaronada kısa bir mücadele ve bağrışmanın rdından silahla bir el ateş edilmesi sonucu Gazi'nin ölümlülü bedeni kül ve toprağa dönüşmeye başlamıştır"
burda ne anlatılmak isteniliyor açıklarmı acaba yazan arkadaş ?
Atatürk zaten ölümünden sonra yaklaşık 16 yıl Etnografya müzesinde kaldı sonra Anakara da toprağa verildi.
kül ve toprak mı saklandı ?
masonluk konusu neye göre söyleniyor ? Ataürk mason okulunda mı okudu mason olarak yetiştirildi denildiğine göre öğretmenleri masonmuydu ? harbiye de bir asker olarak yetiştirilirken herhangi bir mason bağlantısı mı vardı ?
selamlar
sevgili jxmatrix,halifelik normal işlevini yitirmiş olsa dahi batı karşısında korkutucu bir güç olmaya devam ediyordu.halfelik kaldırılmamıi olsa bence bugün bu durumda olmazdık.
atatürk büyük ihtimalle bir sabateist idi. ilkokul hocası şemsi efendi kabala alimiydi ve çocuklara temel yahudilik konularını öğretirdi. mezarı üsküdar bülbülderesi mezarlığındadır. atatürk islami kurumları kapatırken özellikle sbateistlerin merkezleştiği bazı mason derneklerini,mevlavihane ve bahailere ait merkezleri kapatmamıştır.eşi latife hanım bir izmir yahudisiydi.sabateistler kendilerinden olmayana kız vermezler.esasen benim derdim atatürkün dinsel tercihi değil.bunların memlekete verdiği ve halen devam etmekte olan zararlarıdır. bir yahudi alim şöyle demiş:biz yahudiler 20.yy.da iki devlet kurduk biri israil diğeri türkiye.bu konuda konuşulacak çok şey var.mesela türkiye neden doğal kaynaklarından yararlanmaz.?arkadaşlar ister müslüman ister ateist ister kürt vs. ne olursak olallım memleket söz konusu olunca aynı tarafta olmalıyız.
Halifeliğin kaldırılması Atatürkün en isabetli kararlarından biridir. Bugün dünyadaki 30 dan fazla müslüman ülke arasında en gelişmişi eğer Türkiye ise bunu en başta Atatürke ve laik devrime borçluyuz. İslam dinini devletten ve halkın önemli bir kısmından tecrit edebildiği içindir ki bugün arap ülkelerinden oldukça ilerideyiz. Bilim, teknoloji, sanat, spor ve pek çok alanda şu an müslüman ülkeler arasında en iyisiyiz. Sanırım örnekler vermeye gerek yok, gerekirse veririm de.
Atatürk ister yahudi, ister hıristiyan isterse de müslüman veya ateist olsun bunun hiçbir önemi yok benim için daha önce dediğim gibi. Laik devrimi yapmış, demokrasinin temellerini atmıştır. 300 yıldır gerilemekte olan toplumu ilerleme sürecine sokmuştur. Önemli olan budur.
Müslümanlardaki şu yahudi düşmanlığı çok ilginç gelir bana, hem onların peygamberi Musayı da sahiplenirsiniz, hem aynı İbrahim'i (Abram) peygamberi atanız sayarsınız. Hem yahudiler gibi sünnet olur, onlardan taklit ettiğiniz nakışlı beyaz takkeleri kafalarınıza geçirirsiniz hem de bu kadar düşman olursunuz. Cidden enteresan!
Halifeliğin sadece adı vardı.Cihad ilan edildiğinde kim geldi halifenin yanına? Herkes halifenin toprağından bir parça çalıp kaçma niyetindeydi.Siz hala gelmiş halifeliğin batı üzerinde korkutucu etkisi vardı diyorsunuz. Kurtuluş savaşının kazanılmasında tüm islam ülkeleri mi vardı? Bize para yollayan komünistler ve Afganlılar sürekli başı çekiyordu.Osmanlının( halifenin ) toprağını çalıp kaçan, yabancılarla anlaşanlar mı bize yardım etmiş? Sovyet Rusya o yardım etti dediklerinize 10 basar.Gerçi yardım edenlerin kazancı da kendilerini korumak orası ayrı dava.
Evet arkadaşımız isim vermeye başlamış, İskilipli Akif Hoca. Ancak İskilipli Akif Hoca denildiği kadar masum biri değildir.İskilipli Akif Hoca`nın idam edildiği yıla dikkatlice bakmak gerekli, tarih 1926`dır.Yani Şeyh Sait ve arkadaşlarının ayaklanma başlatmasından 1 yıl sonra. Şeyh Sait ayaklanması bilindiği gibi 1925`te başladı.Bu isyan bastırıldıktan sonra ortada Kuran yasaklanacak, kadınların çarşafları üstlerinden alınacak, herkese baskıyla şapka giydirileceği söylentileri yayıldı.Çeşitli yerlerde ayaklanmalar çıkmıştı.İskilipli Akif Hoca`nın yazmış olduğu Batı taklitçiliği, Şer-i örtünme kitapları onun yeni düzen karşısında irticayı savunduğunu gösteriyordu.Yine bu dönemlerde planlanan Ankarayı işgal etme, rejimi değiştirme düşünceleri/çabaları tüm bağnaz düşünceye sahip kişilerin öldürülmesini gerekli kıldı.
Diğer bir arkadaşımız Atatürkün mason olduğunu söylemiş.Gerçi Atatürk hakkında 164156461 şey söyleniyor ancak hiçbirini ispat ettileri yok.Atatürk beni Türk hekimlere emanet edin derken elbet ona dışardan gelecek tehditleri de düşünerek bunu demiştir ama burdan onun mason bağlantısı olduğunu çıkarmak paranoyaklığa varıyor.Devrimden sonra tüm zararlı, yobaz kesimleri kapattı.Hem müslüman hem de diğerleri olsun.Ona bakarsak Atatürkün kapatmadığı dergahlarda var diye biliyorum. Sonuç olarak Atatürk irticayı savunan, bozulmuş, yobaz kurumları sildi ortadan, diğerlerinin yaşamasına karışmadı.
Atatürkün öğretmeni ve karısı hakkında söylenenleri ispat edebilir misiniz? Ben Atatürk sabetayist değildir demiyorum ama eğer böyleyse bile ispat edelim kabullenelim.
Yenerick
29-06-2005, 00:06
"memleket söz konusu olduğunda aynı tarafta olmalıyız"
bu sözlere sonuna kadar katılıyorum sonuçta birbirimizi rahatça yiyip bitirebileceğimiz br ülkemizin olması gerekir....
ewet memleket söz konusu olduğunda aynı tarafta olmalıyız çook doğru...
Saygılarımla...
Mustafa Kemal hakkında yapılan başyapıtlardan biri Şevket Süreyye Aydemir'in (1897-1976) yazdığı "Tek Adam" adlı 3 ciltlik kitapdır. Mehmetin iddiası her ne kadar benim için önemli olmasa da bazı kişiler için önemli olabileceğini düşündüm. Kitabın 1. cildinden alıntılar aşağıdadır:
BİR BABANIN HİKAYESİ
"Ali Rıza Efendi'ye gelince (Mustafa Kemal'in babası): Onun ailesi Selanik'in yerlisi sayılmaktaydı. Amcası Hafız Mehmet Efendi Selanik'de bir mahalle mektebinde hocalık yapıyordu. Sakalının kırmızı oluşundan ona Kırmızı Hafız'da derlerdi. Ali Rıza Efendi'nin ailesinin o sıralarda en göze çarpan şahsiyeti oydu. Ali Rıza Efendi'nin babası Firari Ahmet Efendi adıyla da tanınırmış. Bu kaçaklık, anlaşıldığına göre Selanik'te 1876 nisan sonları ve mayıs başlarında çıkan bir karışıklığa Ahmet Efendi'nin de karışması yüzünden olmuştur. Karışıklığı sebebi siyasi olmaktan ziyade müslüman olmuş bir Bulgar kızının Rusların teşvikiyle zorla kaçırılması gibi halkın duygularını zedeleyen bir olaymış.Ama halk ayaklanıp iş karışıklık halini alınca , arada Fransız ve Alman konsolosları öldürülmüş. Neticede 7 mayıs 1876'da büyük devletlerin donanmaları Selanik'e gelmiş, hükümeti, bazı suçluları idama mecbur bırakmıştır. Ahmet efendi bu olay üzerine Makedonya dağlarına kaçmış, oralarda 7 yıl kadar örtülü bir hayat yaşadıktan sonra vefat etmiş."
Bunlardan anlaşıldığına göre Mustafa Kemalin Babasının amcası hafızdır. Büyük babası ise, müslüman olan bir Bulgar kızının Rusların teşvikiyle kaçırılması ardından gelişen müslüman halk ayaklanmasına katıldığı ve bu olaylarda yabancı konsoloslar öldürüldüğü için dağlara firar edip orada ölmüş bir insandır. Bunlardan anlaşıldığı üzere Mustafa Kemal baba tarafından da müslümandır. Ayrıca doğduğu ev, Selanik'in müslüman mahallesi olan Ahmet Subaşı mahallesidir. Bu mahallenin diğer adı Hatuniye mahallesidir. O dönemde Selanikte hıristiyanlar ve yahudiler de yaşamaktadır. Ancak, Ahmet Subaşı mahallesi müslüman bir mahalledir.
memleket söz konusu olduğunda ki 1. dünya savaşından sonra en bariz şekilde olmuştur
bütün millet aynı tarafta yerini aldı yani Atatürk ün yanında !
ve Atatürk liderliğinde kurtuluş savaşı yapıldı.
evet memleket söz konusu olduğunda olan budur.
herkese sevgiler
Atatürk ün sabateist olma ihtimali var demişsiniz sabateist nedir bilmiyorum
bilenler varsa anlatsın.
biraz araştırdım ve şu linki buldum http://www.orienternet.de/Dost/dost.html
benim düşüncem ise Atatürk ateist dir.
aslında inancının ne olduğu çokda önemli değil.
zamanında Atatürk ün tavsiye ettiği bir kitabı okumuştum adı tanrısızlığın ilmihali yazarı önce papaz sonra ateist olan bir adamın yazdığı bir kitap malesef adını unuttum kitabı bulursam yazarım.
( Turan Dursun gibi biri diyebiliriz bu yazar için ikiside ateist olmadan önce din adamıymış )
böyle bir kitabın okunmasını tavsiye eden biri ateist olabilir düşüncesi ile yola çıksam Atatürk ateistdir derim.ama böyle bir kitabı herhangi bir inanca sahip olan biride tavsiye eder , edermi :) ?
neye inanırsa inansın ben Atatürk ü seviyorum ve takdir ediyorum.
bu ülkede yaşayan her insan da sevmek zorunda olmasa bile takdir etmeli.
en azından onun kurduğu cumhuriyet Türkiye sinde yaşıyoruz değil mi :)
sabateistlikle ilgili geniş bilgi bulabileceğim linkler varsa gönderin lütfen.
sevgiler
( jxmatrix in değişmiş hali matrix den )
ilk önce cem e cevap vereyim
kardeş gözünü aç biraz lütfen biz nerde araplardan ileriyiz?spor,sanat gibi alanlarda ileri olmamız onlardan daha ileri bir toplum olduğumuz anlamına gelmez.yahudi düşmanlığına gelince asıl siz ateistlerin düşman olması gerekir yahudilere sonuçta onlarda ALLAH a inanıyorlar.bizim düşmanlığımıza gelince biz esasen yahudilerin düşmanı değiliz.yahudilerin insanları sömürmesine karşıyız. kafanızı kumdan çıkarıp bir bakarsanız ülkemizde en önemli mevkilerde yahudi,sabateist ve onların işbirlikçilerinin olduğunu görürsünüz.ben size sorayım neden en zengin işadamları bu kısımdadır neden zengin ateistler bir yerlere gelemezler.kardeşler en basitini söylüyorum ülkemiz bir petrol denizinin üstünde kurulu. 5-6 bin metrede çok kaliteli petrol var. bunun yanında bor,boraks gibi teknolojik maden yönündende son derece zenginiz.şimdi sorarım neden bunlar çıkartılmaz. tpao nun elindeki sondaj makineleri en fazla 3000 mt de arama yapabiliyor.neden daha derinde arama yapan sondaj makinesi almayız.bu arada tpao ülkemizde artık petrol aramıyor dış ülkelerde arama yapıyor.
nothing kardeş cihad ilan edildiğinde bosnadan çeçenistandan,orta asya dan,hindistandan,mısırdan,endonezyadan,malezyadan dha pekçok yerden müslümann cihada katılmıştır.
iskilipli atıf hoca o risaleyi çok önce yazmıştır.atatürkün kapatmadığı derneklerin hepsi sabateistlerin devam ettiği derneklerdir.atatürk sabateisttir demiyorum ama olma olasılığı çok yüksek. atatürkün hocası şemsi efendi bir sabateist din alimiydi.osmanlıda dönmelere çoğunlukla efendi denirdi. bu adamın mezarı üsküdar bülbülderesi karaçi mezarlığındadır.yani sabateist olduğu belgelidir.
sevgili arkadaşlar esasen benim derdim atatürkün ne olduğu değil fakat onun kurduğu bu devletteki sabateist,yahudi gruplaşmalardır.devleti 10-15 aileye teslim ettik. bu ailelerin hepsi sabateisttirler.mesela eczacıbaşı,doğan,ipekçiler,bezmenler örnekler attırılabilir.memleketin gidişatını görmemezlikten gelemeyiz.çok sevdiğiniz atatürk memleketi abd ve onun yandaşları için kurmadı heralde.
saygılar
Mehmet, en son yazdığım yazıyı okumamışsın herhalde. Atatürkün anne tarafından Türk olduğunu bir arkadaş burada yazmıştı. Ben de yukarıdaki yazımda baba tarafını ele aldım. Şevket Süreyya Aydemir'in ünlü eserinden alıntılar yaptım. Görünen odur ki Atatürkün baba tarafı da müslümandır.
achilles
29-06-2005, 11:18
selam beyler Atatürkün kim olduğu soyunun ne olduğu hiç önemli degil bence bi sorun kendinize bugünkü türkiyede Atatürk nedir bence bazıları için bir ilah (hoş onlar ilahları tanımasada) Allaha inanmayanlar marx lenin mao stalin gibi insanlara tapacaklarına birşeyler üretip ülkemizin önünü açmıyorlar bana biri bir cevap verirse mutlu olurum Atatürk bugün bazılarının hatalarını örtmek içiçin kullandıgı bir siperdir arkadaşlarıma Atatürkün inkılapcılık ve yenilikçilik hakkındaki fikirlerini okumalarını öneririm tabi bazılarına laf sokmaktan fırsat bulurlarsa
ne kadar karışmış bu konu anlamadım.
memleketin önünü kapayanlar marksistler,leninistler mi şimdi ?
yoksa 30 senedir avrupa birliği kapısında bizide alın diye yalvaran zihniyetmi ?
petrolümüz var ve bunu çıkarmayı engelleyen sabetaycımıdır her neyse bunlar mı ? kaynaklarımızı kullanmayı nasıl engelliyorlar ?
bence bu günkü hükümet ve geçmişteki bir çok hükümet amerika ve avrupa dan yönetildiği için kaynakları kullanamıyoruz , tarımda istediğimizi ekip biçemiyoruz , hayvancılığı da bu şekilde öldürdürler.
Atatatürk gibi bir liderimiz olsaydı bütün bunlara pabuç bırakmazdı.
kurtuluş savaşından sonra nasıl atılımlar yapıldığını ve geliştiğimizi herkes bilir.
Atatürk ne avrupa birliği kapılarına gider yalvarırdı nede amerikanın isteklerine boyun eğerdi.
achilles
29-06-2005, 11:50
30 YILDA BU ÜLKEYİ HEP RADİKAL İSLAMCILARMI YÖNETTİ BİLİRSİN MÜSLÜMANLAR CAHİL VE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ ÇOK AMA ÇOK İSTİYOR BU ARAD 30 YILDA HİÇ BİRZAMAN İKTİDARA SENİN BENİMSEDİĞİN ZİHNİYETTE BİR KİMSE GELMEDİ BU ARADA İSMET İNÖNÜ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN NE MATRİX
Cherokie
29-06-2005, 12:13
selam beyler Atatürkün kim olduğu soyunun ne olduğu hiç önemli degil bence bi sorun kendinize bugünkü türkiyede Atatürk nedir bence bazıları için bir ilah (hoş onlar ilahları tanımasada) Allaha inanmayanlar marx lenin mao stalin gibi insanlara tapacaklarına birşeyler üretip ülkemizin önünü açmıyorlar bana biri bir cevap verirse mutlu olurum Atatürk bugün bazılarının hatalarını örtmek içiçin kullandıgı bir siperdir arkadaşlarıma Atatürkün inkılapcılık ve yenilikçilik hakkındaki fikirlerini okumalarını öneririm tabi bazılarına laf sokmaktan fırsat bulurlarsa
Çok ilginç bir yazı yalnız Atatürk'ten nasıl Marx ve Lenin'e geldin onu anlayamadım.Devrimciler bu kişileri ilah değil birer politik önder olarak kabul ederler ve devrimcilerin bu ülke için çalışmadığını söylemek için insanın ilk önce ayananın karşısına geçip yüzü kızarmadan kendisine aynı soruyu sorabilmesi lazım.Ama tabii öyle bir alışmışsınız ki hep düşmanlar yaratmaya hep sorumlu aramaya bunu yapmaktan bir an olsun geri durmuyorsunuz.Ama haklı olduğun bir nokta var benimde içinde bulunduğum "aptal" devrimciler özgürlük ve düşüncenin ifadesi adına sizin türban davanıza söz söyleme hakkınıza ve özgür yaşama istediğinize inanma hakkınıza sahip çıkarlarken(ki çok uyarıldığımız halde dinlemedik ne yazık ki) siz en ufak bir imkan bulduğunuzda demokratları sattınız.İşte bu yüzdendir ki "Allah bir" sözünüz dahi yalandır.Çünkü dürüstlükten bahsederken bu ülkede en çok takiyeyi yapan en çok yalan söyleyen en fazla "haram" yiyen sizsiniz."Allahsız" devrimciler ise hapislerde çürümeye mahkumdur.Çünkü doğru söyleyen dokuz köyden kovulur.Ama "Allah" yolunda savaşan arkadaşlar devlete şirin gözükmek için üniversitelere başlarını açıp girerler Atatürkçü olurlar.Yani yalakalık ve iki yüzlülük alabildiğince.Hiçbir utanç duymazlar çünkü onlar "büyük politika" uğruna yapmışlardır bunu.Allah elbetteki affedecektir onları.Sonra daha da ileri gidip vaktiyle kendileri yüzünden cezalar alan "vatan haini" arkadaşlarını rektörlere ispiyonlar.Çünkü onlar Allahsızlarla asla ittifak kurmaz.Zaten adalet müslümanlar için vardır özgürlük ise saçını örtmekten ibarettir.Türban sorunu çözülür bir de her önüne gelen Kuran kursu açarsa memleketimiz bolluk içinde yüzecektir.Ha tabii bazı "sosyal" gereksinimlerimiz de vardır: dini bütün bazı holdinglerimizin devlet ihalelerinde yeralması,tamamen helal faizsiz kazançlarına kazanç katmaları lazımdır.Mazallah memleketin gelirinin yine memlekete adil dağıtılması tamamen bir komünist propagandası ve bölücülüktür.Zaten peygamber de ticareti övmemiş midir?
Müslüman müslümanın kesinlikle kardeşidir.Bir şartla:eğer petrolü yoksa!Petrolü olan müslüman kardeşlerimiz bazı büyük abilerimizin isteklerine boyun eğmelidir.Aksi halde kafalarına bomba inmesi durumunda yabancı güçlere üs vermemiz tamamen helal hatta vaciptir.Eğer imkan varsa şirketlerimiz ve askerlerimizle bizim de oraya gidip açlık ve sıtmadan ölen kardeşlerimizle ticaret yaparak yiyecek karşılığı petrol alarak onları bu büyük yükten kurtarmak gerekir.Bu arkasında büyük ve ulvi sebepler olan politikalardır.
Müslümana faiz haram borsa serbesttir.Çünkü orada alın teri söz konusudur.Bu açıdan büyük ve bayındır şirketlerimizin küçük yatırımcının alın terini gasp etmeleri tamamen helal hatta gerekirse sünnettir!Çünkü yüce Allah kendilerine akıl ve külli irade vermiştir.Yatırmasınlar paralarını efendim.
Yalan yere yemin etmek eğer meclis kürsüsünde yapılıyorsa helaldir.Avratların toplum içerisinde cıbıldak cıbıldak gezinmeleri ise zinhar haramdır.Aksi takdirde nefsimize hakim olamayabilir ve bir kaç genç kızımızı müslüm efendi taktiğiyle üfleyebiliriz.
Evet aslını sorarsanız bu memleketin her bi şeyi vardır yeter ki kullanılsın:Kullanmasını bilirseniz bu memleketin dini vardır ,diyaneti vardır, vatanı milleti ve sakaryası vardır,her yaşta cillop gibi hatunu vardır.Yeter ki kullanmasını bilelim!
Tabii ki tek bir derdimiz vardır:şu Allahsız ,bölücü gomünistler.Gerçi bir çoğu öldürülmüş,bir kısmı işlerinden atılmış bir kısmı da f tiplerine tıkılmıştır ama hala "vatan hainliğine devam etmektedirler"Hele ki ırak savaşına karşı protestolar düzenlemeleri bardağı taşırmıştır.Biz müslüman değilmiyiz kardeşim biz de etmedik mi porotosto?
Evet evet bu gomünistlerin biran önce yokedilip memleketin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşturulması caiz ve illaki farzdır.......
achilles
29-06-2005, 12:27
büyük devrimci bu ülke için yaptıklarını anlatta bizde bilelim ha
30 YILDA BU ÜLKEYİ HEP RADİKAL İSLAMCILARMI YÖNETTİ BİLİRSİN MÜSLÜMANLAR CAHİL VE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ ÇOK AMA ÇOK İSTİYOR BU ARAD 30 YILDA HİÇ BİRZAMAN İKTİDARA SENİN BENİMSEDİĞİN ZİHNİYETTE BİR KİMSE GELMEDİ BU ARADA İSMET İNÖNÜ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN NE MATRİX
ülkeyi radikal islamcıların yönettiğini kim söyledi ?
avrupa birliğine girmek isteyenler sadece müslümanlar değil her kesimden insanlar istiyor bunu.
benim benimsediğim zihniyet de kimsenin iktidara gelmediği doğrudur gerçek Atatürkçülüğü benimseyen kimse gelmemiştir.
İsmet İnönü Türkiyenin yetiştirdiği iyi bir devlet adamı ve siyasetçi severim kendilerini :)
başkada bir fikrim yok.
achilles
29-06-2005, 12:38
Çok ilginç bir yazı yalnız Atatürk'ten nasıl Marx ve Lenin'e geldin onu anlayamadım.Devrimciler bu kişileri ilah değil birer politik önder olarak kabul ederler ve devrimcilerin bu ülke için çalışmadığını söylemek için insanın ilk önce ayananın karşısına geçip yüzü kızarmadan kendisine aynı soruyu sorabilmesi lazım.Ama tabii öyle bir alışmışsınız ki hep düşmanlar yaratmaya hep sorumlu aramaya bunu yapmaktan bir an olsun geri durmuyorsunuz.Ama haklı olduğun bir nokta var benimde içinde bulunduğum "aptal" devrimciler özgürlük ve düşüncenin ifadesi adına sizin türban davanıza söz söyleme hakkınıza ve özgür yaşama istediğinize inanma hakkınıza sahip çıkarlarken(ki çok uyarıldığımız halde dinlemedik ne yazık ki) siz en ufak bir imkan bulduğunuzda demokratları sattınız.İşte bu yüzdendir ki "Allah bir" sözünüz dahi yalandır.Çünkü dürüstlükten bahsederken bu ülkede en çok takiyeyi yapan en çok yalan söyleyen en fazla "haram" yiyen sizsiniz."Allahsız" devrimciler ise hapislerde çürümeye mahkumdur.Çünkü doğru söyleyen dokuz köyden kovulur.Ama "Allah" yolunda savaşan arkadaşlar devlete şirin gözükmek için üniversitelere başlarını açıp girerler Atatürkçü olurlar.Yani yalakalık ve iki yüzlülük alabildiğince.Hiçbir utanç duymazlar çünkü onlar "büyük politika" uğruna yapmışlardır bunu.Allah elbetteki affedecektir onları.Sonra daha da ileri gidip vaktiyle kendileri yüzünden cezalar alan "vatan haini" arkadaşlarını rektörlere ispiyonlar.Çünkü onlar Allahsızlarla asla ittifak kurmaz.Zaten adalet müslümanlar için vardır özgürlük ise saçını örtmekten ibarettir.Türban sorunu çözülür bir de her önüne gelen Kuran kursu açarsa memleketimiz bolluk içinde yüzecektir.Ha tabii bazı "sosyal" gereksinimlerimiz de vardır: dini bütün bazı holdinglerimizin devlet ihalelerinde yeralması,tamamen helal faizsiz kazançlarına kazanç katmaları lazımdır.Mazallah memleketin gelirinin yine memlekete adil dağıtılması tamamen bir komünist propagandası ve bölücülüktür.Zaten peygamber de ticareti övmemiş midir?
Müslüman müslümanın kesinlikle kardeşidir.Bir şartla:eğer petrolü yoksa!Petrolü olan müslüman kardeşlerimiz bazı büyük abilerimizin isteklerine boyun eğmelidir.Aksi halde kafalarına bomba inmesi durumunda yabancı güçlere üs vermemiz tamamen helal hatta vaciptir.Eğer imkan varsa şirketlerimiz ve askerlerimizle bizim de oraya gidip açlık ve sıtmadan ölen kardeşlerimizle ticaret yaparak yiyecek karşılığı petrol alarak onları bu büyük yükten kurtarmak gerekir.Bu arkasında büyük ve ulvi sebepler olan politikalardır.
Müslümana faiz haram borsa serbesttir.Çünkü orada alın teri söz konusudur.Bu açıdan büyük ve bayındır şirketlerimizin küçük yatırımcının alın terini gasp etmeleri tamamen helal hatta gerekirse sünnettir!Çünkü yüce Allah kendilerine akıl ve külli irade vermiştir.Yatırmasınlar paralarını efendim.
Yalan yere yemin etmek eğer meclis kürsüsünde yapılıyorsa helaldir.Avratların toplum içerisinde cıbıldak cıbıldak gezinmeleri ise zinhar haramdır.Aksi takdirde nefsimize hakim olamayabilir ve bir kaç genç kızımızı müslüm efendi taktiğiyle üfleyebiliriz.
Evet aslını sorarsanız bu memleketin her bi şeyi vardır yeter ki kullanılsın:Kullanmasını bilirseniz bu memleketin dini vardır ,diyaneti vardır, vatanı milleti ve sakaryası vardır,her yaşta cillop gibi hatunu vardır.Yeter ki kullanmasını bilelim!
Tabii ki tek bir derdimiz vardır:şu Allahsız ,bölücü gomünistler.Gerçi bir çoğu öldürülmüş,bir kısmı işlerinden atılmış bir kısmı da f tiplerine tıkılmıştır ama hala "vatan hainliğine devam etmektedirler"Hele ki ırak savaşına karşı protestolar düzenlemeleri bardağı taşırmıştır.Biz müslüman değilmiyiz kardeşim biz de etmedik mi porotosto?
Evet evet bu gomünistlerin biran önce yokedilip memleketin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşturulması caiz ve illaki farzdır....... dostum ben burda islamiyetten bahsetmedimki sadece bir fikir öne sürdüm bu ülkenin gelişimini sadece müslümanlara maletmenin ne kadar doğru oldugunu sordum bu kadar hiddetlenmene mana veremedim yaran var galiba deştimse özür dilerim senin dedigin gibiyse demekkki halk senin dedigini istemiyor islamı istiyor halkın iradesinin şahıslrın iradesinin üstünde olduğu gerçeğini unutma bu ülkede CHP ve DEHAPhariç diger tüm sol partilerin toplam oyunu sorsam
mehmet adlı kullanıcı halifeliğin batılılar üzerinde korkutucu bir etkisi var demiş...bence doğru! söylemiş...batılılar halifeden çok korktukları için İstanbul'u, Trablugarp'ı işgal ettiler...aslında Kurtuluş Savaşının komutanlığını M.K Atatürk değil halife yaptı...şöyle savaş meydanına bir geldi batılı askerlere bir bööööööö dedi hepsi korkularından kaçtı...hahahahaha...bir de yahudi bir alimden bahsetmişsin...adı ne bu yahudi alimin...cevap bekliyorum ...
Cherokie
29-06-2005, 16:36
Evet evet bu gomünistlerin biran önce yokedilip memleketin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşturulması caiz ve illaki farzdır....... dostum ben burda islamiyetten bahsetmedimki sadece bir fikir öne sürdüm bu ülkenin gelişimini sadece müslümanlara maletmenin ne kadar doğru oldugunu sordum bu kadar hiddetlenmene mana veremedim yaran var galiba deştimse özür dilerim senin dedigin gibiyse demekkki halk senin dedigini istemiyor islamı istiyor halkın iradesinin şahıslrın iradesinin üstünde olduğu gerçeğini unutma bu ülkede CHP ve DEHAPhariç diger tüm sol partilerin toplam oyunu sorsam
Arkadaşım benim niye yaram olsun Atatürk'ten alıp olayı Lenin'e getiren ben değilim ki.Yani senin dediğin kadar önemsiz de devrimciler niye o zaman kafana takıyorsun ki bırak kendi hallerine onları.Türkiye'de solun oyları geyiğine gelince:elbette sol kendisini halkına anlatamıyorsa burada eksiklik vardır.Ama sana tavsiyem siyaset bilimini kelle hesabına vurmaman.Senin yerin dibine batırmaya çalıştığın o rus devrimi de küçük bir grup tarafından başlatıldı.Ayrıca bugün %30 oyla memlektin %90'ına hakim olanların böyle bir konuyu hiç açmaması gerekir.Burjuvazinin halkçılığı demokrasi anlayışı bu kadardır işte!Benim islamla ya da halkın neyi istediğiyle bir derdim yok.O açıdan bakarsan halk türk kadını BBG evlerini ve türevlerini çoluk çocuğundan daha çok merak ediyor ve halkımız da televole kültürünü istiyor...
Bu sığ bir bakış açısıdır ve toplum mühendiliği bunu reddeder.O yüzden onu kafandan çıkar istersen.Kaldı ki ben islamı yok edelim halk artık hristiyan ya da başka bir şey olsun gibi bir derdim de yok benim derdim iki yüzlülerle ve bağnazlarla.Hangi düşünceden olursa olsun .Buna sosyalizmde dahildir.Bu yüzden başka bir yerde yazdığın sosyalistler bilmem kime tanrı gibi tapar lafını da sana aynen iade ederim.Sen mensubu olmadığın hele hiç bilmediğin bir düşünce adına açıklamada bulunma hakkına sahip değilsin.Eleştirilerine ise saygı duyarım ve istediğin konuyu seninle tartışırım.Çünkü başka bir yerde sonradan gördüm demişsin ki işte sosyalizm en çok kendi işçilerine zulüm etti.Dünyanın büyük çoğunluğu kapitalizm altında yönetiliyor.Sen 70 sene süren ve sadece bir örneği olan bir fikri böyle bol keseden yargılıyorsun da niye yüzyıllardır dünyanın her köşesinde insanlığın canına okuyan liberalizmi emperyalizmi eleştirmiyorsun.Hep aynı yaklaşım hep aynı bakış açısı.Senin mantığınla gidecek olursak islam bütün tarih boyunca en çok müminlere yani kendi yönetimi altında yaşayanlara zulmetmiştir ve bugün afrikada güneydoğu asyada latin amerikada ve ortadoğuda açlık savaş ve hastalıkla kıvranan milyonlarca insanın sorumlusu da kapitalizmdir
Arkadaş islam coğrafyasından savaşa katılanlar olabilir.Ancak bu katılanlar çoğunluğu oluşturmadı.Almanya bile Osmanlıyı yanına çekme nedenlerinden biri Osmanlının hilafet gücünden yararlanmaktı.Ancak cihad ilan edildiğinde Almanyanın planları suya düştü çünkü cihad istenildiği gibi sonuçlanmadı.Şuna hak veriyorum: Hindistan, Mısır, Trablusgarp, Çin ve Rusyada bazı kıpırdanmalar oldu ama bunlarda sadece kıpırdanma olarak kaldı.İskilipli Atıf Hoca dediğiniz gibi o kitapları daha önceden yazmıştı ancak çok da önceden değil sanırım 1924 yılında yazmıştı o kitapları.Asılmadan 1,5 ya da 2 sene evvel yazmış.Bu fikirleri rejimin karşısında olduğunun göstergesi.İskilipli Atıf Hoca diyor ki: Bu şapka gavurların kıyafetidir.iskilipli Atıf Hoca olaya taklitçilik olarak yaklaşmış ancak asıl niyet modernleşme, çağdaşlaşma.
Atatürk'ün, 1 Kasım 1937 tarihli meclis açış konuşmasıdır:
"dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, cumhuriyet halk partisi programıdır. bunun kapsadığı siyasetler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. fakat bu prensipler gökten indirildiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz".
http://www.milliyet.com.tr/2003/11/07/yazar/dundar.html
[quote="melih"]LAİKLİK DİN VE DEVLET İŞLERİNDEN AYRI OLMAK DEMEK YANİ LAİKLİK KISACASI DEVLET DİNE DİYOR Kİ BENİM İŞLERİME KARIŞMA
İSLAMİYET İSE ANAYASASI KURAN-I KERİMDİR.KURAN ALLAHIN KANUNLARIDIR.ALLAHIN KANUNLARI ŞERİATTIR.KURAN'IN ÖZÜDE AÇIK AÇIK ALLAHIN KANUNLARINA GÖRE İDARE EDİLECEKSİNİZ DER.ALLAHIN KANUNLARINDA HİÇ BİR DEĞİŞME BULAMAZSINIZ HİÇ BİR DEĞİŞMEDE
OLMAYACAKTIR FATR SÜRESİNDE AÇIK AÇIK SÖYLENİYOR.
BU TANIMLARA EĞER DOĞRUYSA LAİKLİK AÇIKÇA ALLAHIN İDARESİNİ KABUL ETMİYOR AKSİNE DEVLET İŞLERİNDE ALLAHIN KANUNLARI GEÇERLİ DEĞİLDİR BU DA LAİKLİĞİN AÇIKÇA DİNSİZLİK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.
size soruyorum mustafa kemal laiklik modelini mi getirdi yoksa şeriat modelini mi getirdi tabii ki laiklik bu ne demek mustafa kemal atatürk dinsiz.bana sakın mustafa kemal bu ülkeyi tek başına kurtarmamıştır müslüman olan askerlerimizin allah allah edalarıyla kurtarmıştır demeyin
unutmayın adam çalışmaz sistem çalışır.bu sistemi kuranda mustafa kemal atatürk'tür.diyeceksiniz ki mustafa kemal'in cemaat önünde allah'a dua ederken resmi var ee sadece takiye yapmak size mahsus değil
Atatürkün tüm belgeleri ortaya çıkarılmış değil. Sadece Cumhurbaşkanlığın kütüphanesinde Cumhurbaşkanı tarafından okunuyor bildiğim kadarıyla özel belgeler.Bunların ortaya çıkarılması sorun yaratır diye korkuluyor. Bu belgelerin gizemli tutulması ve birkaç kişinin haricinde kimsenin haberinin olmaması doğal olarak merakı da getiriyor.
Çıkartmıyorlarsa demek ki br bildikleri vardır...Üstüne fazla gitmemek gerekir bu konunun...
Atatürk'ün soyu değil yaptıkları önemli!
SELAMLAR
RUSSEL ATATÜRKÜN SOYU DEĞİL YAPTIKLARI ÖNEMLİ DEMİŞSİN ATATÜRK ÜLKEMİZDEKİ YAHUDİ VE SABTEİST YAPILANMANIN TEMELLERİNİ ATMIŞTIR.İSTEMEDEN DAHİ OLSA.
Bu konuda ne bilgim ne de fikrim var.
Saygılar...
birveiki
14-07-2005, 23:06
Evet, milletini çok düşünmüştür. Öyleki sadece kendi milletini. Ne Mutlu Türk'üm diyene sözünü hatırlayınız. Türkten başkasını sevmez Atatürk ve takipçileri. Yanılıyorsam düzeltin. Bu durum sosyalist geçinen bir ateist-atatürkçü için çıkmaz sokak gibi? Ne dersin.
Bir gecede 15 milyon insanı okuma-yazma bilmeyen insan haline dönüştürmüştür. Bugün Tayyip'in "Japonlar süper iş yapıyor, teknoloji acaip ileride, resmi alfabemiz japoncadır" demesi kadar berbat bir durum. Arapça özellikle demedim, bazılarınızın idrak sınırını zorlamamak için.
Atatürk "demokrat" değil, diktatördür. Ve onu samsun'a gönderip teşkilatlanmasını öğütleyende "Vahidettin" dir. Vatan bir kişiyle kurtulmaz!
Şapka kanunu gibi "zoraki" kanunlar çıkartıp, insanları şapka giymeye mecbur eden kişi Atatürktür. İslamda bile zorla tesettür yokken(Kimse bana İran'ı örnek vermesin, o referans olamaz İslam için), adam şapka giymeyenlere ceza öngeren kanun çıkarır ve 1 milyon şapka sipariş ederek Avrupa'ya tonlarca para gönderir.
Ve daha bilinmeyen hangi yönleri var, kim bilir.
Ben Atatürk'ü sevmem. Kurduğu cumhuriyet sistemi 1400 yıl önce zaten vardı. Halife "seçilirdi". Halife ilan eden kişi, tüm şehirlere gider ve önde gelenlerinden biat (oy, onay) alırdı. Önde gelen söz sahibi insanlarda halkın nabzına göre hareket ederdi. Bir zaman sonra bu Muaviye ile değişti, olay saltanata döndü ve bugün "çok başlı, demokrat kılıklı saltanat" olarak karşımızda! (Merak edenler için: Mustafa İslamoğlu - İmamlar ve Sultanlar)
Söylenecek çok söz var ya daha...
Selametle.
selamlar
sevgili birveiki kardeş düşüncelerine aynen katılıyorum.atatürk şapka kanunu ile pek çok yahudiyi ve sabateisti zengin etmiştir.en ünlüleri vitali vakko dur.bugünkü vakko şapka kanunun zenginidir.atatürk diktatördür.aynen katılıyorum menemen tezgahı dikdatörlüğünün en belirgin kanıtıdır.bence atatürk bu cumhuriyeti kurmamıştır ona kurdurmuşlardır.tıpkı yakında kurulacak ılımlı islam cumhuriyeti adlı manda cumhuriyeti gibi.şaşırmayın türkiyede bir islam cumhuriyeti kurulacak hemde pek yakında.
birveiki
15-07-2005, 00:28
Bildiğim kadarıyla halen yürürlükte olan bir kanunda "milletvekillerinin şapkasız mecliste bulunmaları" yasak. Değişmiş olabilir, tam emin değilim. Eğer halen böyleyse, ne acı, ne komik!
mehmet ve birveiki arkadaşlarımıza kesinlikle katılıyorum
Kemalist__
22-10-2005, 01:44
Atatürk sabateist değildir, madem sabateist diyorsun Atatürkün sabeteist doktorlar tarafından yanlı ilaç kullandırılarak öldürüldüğünü söyleyen atilla İlhanın bu iddiası basın tarafından niye kaale alınmadı. Bana bunu söyleyebilirmisin. Atatürke Veledi zina diyen Hasan mezarcı kendini mesih ilan ederek ne kadar aklı başında biri oldğunu kanıtladı, ayrıca mason localarını kapattırmıştır hiçbir masonun böyle bir hakkı yoktur, Atatürk mason olsa böyle birşey yapamazdı. İngiliz belgelerine bakarsan atatürkün birinci dünya savaşı başlamadan öldürülmek istendiğini çünkü dehasıyla savaşa istemedikleri bir şekilde yön vereceğinden korkulduğunu görebilirsin. Atatürk Türk kültüren hayrandı arap kültürüne değil bizim bir dilimiz var bunu kullanmamızı istedi Kur'anı Elmalıya meal ettirdi. İnsanlar dinlerini öğrensin, anlayabilsinler diye. Ayrıca Atatürkün babası başka biri olsa ne olacak annesi Ali Rıza efendiyle evlendi bu insanı veledi zina yapar. Babasının ölmesi annesinin başka bir adamla evlenmesi onu veledi zina mı yapar. Atatürkün bu ülke için yaptıkları ondan sonra gelenlerin ise ne yaptığı ortadadır. Atatürk türbeleri ziyarete kapattırdı sırf islamada hurefeler oluşmasın diye bugün adamın biri bir yere bir kafatası gömüyor üstüne bardakçı baba diyor orası türbe oluyor, bugünkü durum çok mu ii. Muzu öp deyip edep yuerlerini müritlerine öptüren şeyhler var bu ülkede... ayrıca siz necmetin erbakana bakın evlendiğinde iki şahidide masondur. Atatürke dil uzatırken önce bir kendi inandıklarınızı savunan adamların ne yaptığına bakın. Bu ülkeyi emperyalizme Atatürk satmadı. kimlerin sattığı apaçık ortadadır. Ben müslümanım ve Atatürkün dinsel açıdan neye inandığı beni ilgilendirmez çünkü laik bir insanım her insanın inancını yaşamasına inanırım dinsel simgeleri siyasallaştırmadan bu ülkede türban sorunuda Atatürk yüzünden oluşmadı Atatürk kimseyi çarşafını çıkar diye zorlamadı. Bugün türban her zman sunni bir gündem insanları kullanıyorlar, kullanılan insanlar ise kendi ülkelerinin üstünde oynanan oyunlardan haberleri yok... Oynan oyunun maşaları olduklarının farkında bile değiller....
Kemalist__
22-10-2005, 02:01
Atatürkü samsuna vahdettin göndermiştir ama neden göndermiştir. İstanbulda ortalığı karıştırmasından korktuğu için göndermiştir, Çünkü kendisi tahtının peşindedir ingiliz himayesiyle, Atatürkün ingilizleri kızdıracağından korkmuştur. Sonra görevine son verip Atatürkü neden istanbula çağırttırmıştır neden Ali Galipi yollamıştır. Kuvayi Milliyeye karşı Kuvayi inzibatiyeyi kurmuştur. Kürt çetelerini Atatürkün üstüne yollatmıştır. Vahdettin elinden geleni yapmıştır Atatürkü engellemek için... ama başarılı olamamıştır.
Bu ülkeyi cehalete iten Atatürk değildir. Cumhuriyet Tarihi bunun ayan beyan delilidir. Ben Türküm ve Türkçeyi kullanmak istiyorum Arapçayı değil.
Evet Ne mutlu Türküm diyene
Çünkü Türkiye halkına biz Türk Ulusu diyoruz.
Ve sonsuza kadarda böyle kalacak.
Sen hakimiyeti kayıtsız şartsız millete veren bir anlayışa nasıl anti demokratik diyebilirsin. Halkı söz sahibi yapmıştır, Atatürk diktatör değildir.
Bir devrim yapmıştır ve devrimin gereklerini yapmak için aldığı kararları uygulatmıştır. Bu bir devrimdir 1923 Aydınlanması bir devrimdir. Her devrimde böyle şeyler olur. Bir dünyadaki gelmiş geçmiş diktalara bakın hangisi Atatürk gibi yönetmiştir bu ülkeyi hangisi halkın iradesini ön plana çıkarmıştır. Atatürke diktatör demek işin kolayına kaçmak gerçeği görememktir
bytarcık
27-11-2006, 19:09
selam arkadaşlar ben siteye yeni kayd oldum bu topicide tamamen okudum ve bazı arkadaşlar M. Kemal'in yapmış olduğu devrimi korumak için aldığı kararları yerine getirmesini eleştiriyorlar.
bunları yapanın genelde şeriat yanlısı olduğu için bu örneği veriyorum ama Muhammed'inde müslümanlığı getimesi bir nevi devrimdir ve Muhammed'de kendi devrimini hayatta tutabilmek için eski olan kendince yalnış olana zulm etmiş ve onu katletmiştir.
sadece s,z,n mantığınızla düşünmeye çalıştım ben tanrıcı bie anlayışa sahibim ama M. Kemal'ide çok severim dininden veya soyundan dolayı değil sadece bu ülke uğruna yaptıklarından dolayı seviyorum.
bazı insanlar bundan hoşnut olmayabilir bu onların sorunu ki bu çok doğaldır dünya tarihinde dahiler her zaman farklı değerlendirilir.
kimine göre kahraman kimine görede dikdatör.
bu tamamen bakmak istediğin kısıma bağlı.
ben M. Kemal'in kahraman olduğunu düşünüyorum...
Biz daha doğrusu Atütürkü seven çok kişi onu dini görüşleri için değil yaptıkları için seviyor bunu da hatırlatmakda yarar var..
dersimmm
02-12-2006, 01:27
sevigili memet demişsin ki ateistlerin çok sevdiği atatürk
kendi adıma konuşayım ben atatürk'ü dediğin kadar çok sevmem
tmehmet_kk
02-12-2006, 01:34
nicinden belli kardeş
dersimmm
02-12-2006, 01:48
aynen öyle tmehmet_kk kardeşim
selamlar
sevgili birveiki kardeş düşüncelerine aynen katılıyorum.atatürk şapka kanunu ile pek çok yahudiyi ve sabateisti zengin etmiştir.en ünlüleri vitali vakko dur.bugünkü vakko şapka kanunun zenginidir.atatürk diktatördür.aynen katılıyorum menemen tezgahı dikdatörlüğünün en belirgin kanıtıdır.bence atatürk bu cumhuriyeti kurmamıştır ona kurdurmuşlardır.tıpkı yakında kurulacak ılımlı islam cumhuriyeti adlı manda cumhuriyeti gibi.şaşırmayın türkiyede bir islam cumhuriyeti kurulacak hemde pek yakında.
Mehmet,
Bir yerlerden bir şeyler duyup tarih bildiğini sanıyorsun. O zamanların koşullarında Atatürk en iyisini yapmaya çalışmıştı. Emperyalizm Osmanlı'yı yıktı peki sonra geri mi çekildi. Ortada çok büyük bir çaresizlik vardı. Yahudileri Atatürk başa getirtmedi, onlar zaten 19.yy'da örgütlenmeye başlamışlardı. Kimisi Atatürk mason der kimisi sabetaycı der, kimisi makedon der kimisi alevi der kimisi islamcı der... Bize her şeyi Atatürk yaptı gibi gösterip onu bir diktatör diye takdim ediyorlar. Halbuki onun ülkenin menfaati için yapmaay mecbur kaldığı bazı konular vardı. Ama sadece fikirlerini destekleyecek zavallırlardan okuduğun için böyle zavallı zavallı konuşursun.(bilmeden).
tmehmet_kk
02-12-2006, 23:02
selamlar
Mehmet,
Bir yerlerden bir şeyler duyup tarih bildiğini sanıyorsun. O zamanların koşullarında Atatürk en iyisini yapmaya çalışmıştı. Emperyalizm Osmanlı'yı yıktı peki sonra geri mi çekildi. Ortada çok büyük bir çaresizlik vardı. Yahudileri Atatürk başa getirtmedi, onlar zaten 19.yy'da örgütlenmeye başlamışlardı. Kimisi Atatürk mason der kimisi sabetaycı der, kimisi makedon der kimisi alevi der kimisi islamcı der... Bize her şeyi Atatürk yaptı gibi gösterip onu bir diktatör diye takdim ediyorlar. Halbuki onun ülkenin menfaati için yapmaay mecbur kaldığı bazı konular vardı. Ama sadece fikirlerini destekleyecek zavallırlardan okuduğun için böyle zavallı zavallı konuşursun.(bilmeden).
SELAMLAR
sevgili jayjay bir şeyler öğrenmenin yolu okumak yada birşeyler duyup araştırmak değilmi?sen başka bir yol mu buldun yoksa! Bir şeyler bildiğimi yada kendimi fasulyeden falan sanmıyorum kardeş.Öğrenmeye çalışıyorum sadece.Böyle bir iddaam da olmadı zaten.Atatürk hakkında konuşmak istemiyorum müsade edersen.(Bununla ilgili bir sözüm var).Fakat sen zavallı olmayan değişik bir kaynak biliyorsan söylede aydınlanalım.
Mehmet dedinki;
hasan mezarcı atatürk için veledi zina demişti.adamı ne hale soktular.demekki bilinmesi istenmiyor.
*
Offf *ooofffff, şimdi gelde küfretme.
Mehmet senin...
Atatürke Dil Uzatmak .Arkadaşlar siteye yeni girdim ve malesef ilk okuduğum yazı mehmet, birveiki ve kendine ait fikri olamayan kHuG
isimli şahıs oldu bu site Atatürk Düşmanı umarım değildir.Bilgi Sahibi olmadan fikir sahibi adamlar var yine.Burası Turan Dursun Sitesi Onun yaptığı çalışma ve araştırmayı yapın da Atatürk'e Dil Uzatın.Yine sizin gibi adamların yazılarını okuyarak Türkün Türkten başka düşmanı olmadığını görüyorum.Bu toprak bize emanet .Bu toprağın üzerine İSLAM CUMHURİYETİ kuramayacaksınız.Çünkü buna izin vermiyeceğiz.Şu an sizin sesinizi duyurduğunuz tek dönem hırlayın hırlayabildiğiniz kadar .Umarım cesaretinizi Seçim sonrasıda gösterebilirsiniz.
tmehmet_kk
02-12-2006, 23:41
Mehmet dedinki;
hasan mezarcı atatürk için veledi zina demişti.adamı ne hale soktular.demekki bilinmesi istenmiyor.
Offf ooofffff, şimdi gelde küfretme.
Mehmet senin...
walla sana güzel bir cevap verirdim ama bu işi yöneticilere havale ettim.
yalnız şurda yanlış yazmışım demekki bilinmesi istenmiyor demişim sanki Atatürkün veledi zina olması hakkında bilgim var ve bende bu lafı onaylıyorum gibi olmuş.Böyle düşünmüyorum aslında ama şimdi okuyunca yanlış yazdığımı anladım.Zaten konunnun devamında mezarcının ne düşündüğü ile ilgilenmediğimi belirtmiştim ama yinede eksik yazmışım.Aslı şöyle olabilirdi
bazı şeylerin bilinmesi istenmiyor.
orhunhan
02-12-2006, 23:46
İyide sonuç nedir. O kadar yazmışsınız. Yüce önder Atatürk'ün Ana - Baba tarafından dedesini . ninesini yazamamışsınız. Kütük Araştırması yaptıklarında 10 soy ötesi bile çıkıyor.
Neden Türk Genci Atasının tam soy kütüğünü bilmiyor.
Bende Atamızın soykütüğünün listesini ilgilenenlerden rica ediyorum.
Sen hep böyle yanlış yapıp sonra yanlış yapmışım diyosun.
Daha önce bunun çok örneğini gördük.
Orhunhan
eğer sende kendi 10 soy öteni burda yayınlayamazsan Weledi Zinasın.
Hemde Weledi zina oğlu weledi zinasın katıksız.
tmehmet_kk
03-12-2006, 00:08
Sen hep böyle yanlış yapıp sonra yanlış yapmışım diyosun.
Daha önce bunun çok örneğini gördük.
walla ben hatırlamıyorum nerde daha evvel buna benzer yanlış yaptığımı beyan ettim.Hep böyle yapıyorsun dediğine göre sen biliyorsundur muhakkak göstermeni bekliyorum.Sonra ben yanlış yaptım demiyorum eksik yazmışım diyorum bu farklı Kafana göre anlam çıkarma.
Bu eksik yazma konusunda hatamı kabul ediyorum bu erdemdir ben insanım.sende dene.erdemin ne olduğunu abilerine sor senin bilmediğin yada pek takmadığın ortada.
Sen mehmet_k değilmisin bunudamı inkar ediyorsun.
tmehmet_kk
03-12-2006, 00:15
bir şey inkar ettiğim yok saçmlama.mehmet,mehmetk vs. hepsi benim.
işi gücü bıraktım binlerce mesaj içinde senin kıvırttıklarını ayıklıyorum az bekle
tmehmet_kk
03-12-2006, 00:26
bekliyorumda kıvırtmayı sen daha güzel yaparsın gibime geliyor resmine bakıyorumda.
yalnız şurda yanlış yazmışım demekki bilinmesi istenmiyor demişim sanki Atatürkün veledi zina olması hakkında bilgim var ve bende bu lafı onaylıyorum gibi olmuş.Böyle düşünmüyorum aslında ama şimdi okuyunca yanlış yazdığımı anladım.Zaten konunnun devamında mezarcının ne düşündüğü ile ilgilenmediğimi belirtmiştim ama yinede eksik yazmışım
2. aralık 2006 saat 10:40 pm senin yazın. bu bir. sırada diğerleri gelecek.
Walla yazdı
walla sana hayret ediyorum.ne dediğini yada ne demek istediğini kendin anlıyormusun? sana yazı yaz diyen yok kardeş. biraz oku ara ver dinlen.
Sen önce kendi yazdığını oku sonra yazzz.....
Verecek cevap bulamayınca hepiniz aynı şekilde kıvırtarak savunmaya geçiyorsunuz.
sadece 100 deve kurban eden birisi fakirmidir, cevap ver kıvırtmadan
Mehmet_k cevap verdi
selamlar
walla sana ne diyeyim bilmiyorum kardeş.konuyu anlamadan 100 deveye takılıp kalmışsın.bu 10000 devede olabilirdi ve peygamber yinede fakir sınıfına girerdi.konuyu baştan oku kardeş *
Gençler cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz * * * * * * * *M . Kemal ATATÜRK
Tarih: Sal Ekm 17, 2006 10:10 pm * *Mesaj konusu: Re: muhammed ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız? *
--------------------------------------------------------------------------------
söyledim ya kardeş bu konuda yorum yok.hiç bahsetmedim say.pişman oldum zaten.
tmehmet_kk
03-12-2006, 00:55
yalnız şurda yanlış yazmışım demekki bilinmesi istenmiyor demişim sanki Atatürkün veledi zina olması hakkında bilgim var ve bende bu lafı onaylıyorum gibi olmuş.Böyle düşünmüyorum aslında ama şimdi okuyunca yanlış yazdığımı anladım.Zaten konunnun devamında mezarcının ne düşündüğü ile ilgilenmediğimi belirtmiştim ama yinede eksik yazmışım
2. aralık 2006 saat 10:40 pm senin yazın. bu bir. sırada diğerleri gelecek.
sen buna kıvırtmamı diyorsun sen şaşırmışsın.yani insan hatalı yazıp sonra onu farkedip aslında şöyle yazmalıydım anlam düşüklüğü olmuş demesini sen kıvırtma olarak anlıyorsan diyecek birşyim yok sana.Neden kıvırtayımki bu konı,uda öyle düşünsem ben böyle düşünüyorum derim mesaj geçmişime bakarsan atatürkün ülkeyi nasıl yönettiği konusunda beyanlarım olmuştu halen aynı fikirdeyim.ama bu durum farklı atatürke veledi zina demek iftira atmak olurki bunu ancak senin gibiler yapar.
Ve senin hangi mmmmmehmet_kkkkk niklerinde giriş yaptığını bilmediğim için bu kadar. sen hatırlıyorsan yazda bulayım kıvırtmalarını
Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil, manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk ' ün iman verici ve yön gösteriliciliğinden örnek ve kuvvet alsınlar; o kendi milleti ve beşeriyet alemi için beslediği muhabbetle, fevkalede heycanlı bir sahne seyrettirmektedir; *Atatürk tarihden hakiki dersler almış nadir büyüklerden biridir Bütün çaba ve uğraşmaları yalnız kendi ulusu içindir * * * * * * * *Ulu önderimize hayranlık *besleyen alman tarihci *prf. herbert melzıg e teşekkürlerimi sunarım
tmehmet_kk
03-12-2006, 01:02
Tarih: Sal Ekm 17, 2006 10:10 pm Mesaj konusu: Re: muhammed ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız?
--------------------------------------------------------------------------------
söyledim ya kardeş bu konuda yorum yok.hiç bahsetmedim say.pişman oldum zaten.
walla olayları nasılda çarpıtıyorsun ben burda (atatürk hakkında konuşmayacağım diye söz vermiştim) bu sözümü ihlal ettiğimi düşündüğüm için öyle söyledim ne acayip bir şeysin sen ya.Kaç yaşındasasın?bunları cidden kıvırtma olarakmı görüyorsun?sana meşgale çıktı sen şimdi benim yazdığım her yazıyı tekrar oku oralardan seç bu konuya yapıştır bende sana açıklama yapayım sende kendini önemli hisset.Gerçekten buna ihtiyacın var galiba.Sen birara peygamber sav.ın kişilik tahlilini yapmıştın kendin için ne diyorsun
dersimmm
12-12-2006, 13:33
dinler dogmatiktir dediler. yüzyıllarca insanlığı kazıkladılar
şimdide kemalizmi dogma haline getiriyorsunuz
hadi hayırlısı
Ankarakedisi
29-12-2006, 19:54
Alternatif tarih adi altinda bilgisizce, tarih bilimine ters metodlarla atip tutan kisilerin kitaplarini ve yazilarini okuyup burada Ataturk'e ve en kotusu tarihe karsi yalanlar yazilmis. Bunlar icinde Ataturk'un soyu, Islam dinine zarari, halifelik gibi faydali (?) bir kurumu kaldirmasi ve benzeri konular var.
Cok uzuldum.
Bu arakadaslara bir cok degisik kaynaktan incelemeden hicbirseye bu kadar baglanmamalaridir. Bazi alternatif tarih yazarlari, alanlariyla,ve carptirmalariyle genclerimizi sasirtmaya calisiyorlar, ve bazen basariyolar.
Ataturkculuk bir dogmatizm degildir. Ataturk'u sadece atesitler Turkler degil, tum Turkler sevmeli ve anlamali. O bir tanri veya dinlideri degildir, Turkiye'de aydinlanmanin en onemli mihenk tasidir. Ataturkculuk demek dusuncenin ve bilimin ustunlugudur. Yani dogmatizmin tam tersidir.
ATAMTÜRKÜM
http://www.mebnet.net/resim/ataturk/a53.jpg
Kİm ATAM hakkında ters konuşursa-boynu altında kalsın.
Bu büyük issanın bize yaptıı iyilii*hizmeti*güzellii inkar edenneri
ALLAHda inkar etsin.
Her millete nasip olmayan bu issanı ALLAH bize nasip etmiş*daa ne istiyonuz uyuz insanlar.
ATAM seninde bayramın kutluolsun-YATTIIN YER NUR ÜSTÜ NUR dolsun
CEMAL ATATÜRK evladı.
Cemal kardeşim,
Takma kafaya, rahmetli büyük adammış. Mc Arthur diye bir kefere 2. dünya savaşı öncesi akıl almak için gelmiş, Atatürk de ne yapsın, misafir diye adamı ağırlamış ama pek de ciddiye almamış. Ondan sonra bu Mc Arthur'u pasifiğe göndermişler, adam başı sıkıştığında etrafındakilere dönüp f.... you 200 kişi, ulan burada siz olmasaydınız da bir Mustafa Kemal olsaydı ne olurdu demiş. Bende başka hikayeler de var, merak edersen yazarım. Gerçi sen bunları zaten biliyorsundur eminim *:)
sanırım "mehmet" in söylemye veya anlatmaya çalıştığı Atatürkün mason bağlantılarıdır.yalanlamanın alemi yok atatürk birmason olarak yetiştirildi ataürk bir masondu ancak *devrimi bir mason olarak yapmadı..
yeterince ii mi bilmiyorum ama birkaç şey sölemek istiyorum destekler nitelikte:
"Gazi beni türk doktorlarına emanet edin derken ilmimizin ne kadar gelişmiş olduğundan bahsetmiyordu *gelecek yabancı doktorların onu zehirlemesinden bahsediyordu"
"devrim esnasında bir iki tanesi hariç tüm mason locaları kapatılmıştır"
"bana benim milletimden zeval gelmez yahudileregöndermedir musevilere değil yahudilere"
"bazı söylencelere göre (kaynaklar nispeten sağlamdır) Gazi döşeğinde sirozdan ölmemiştir hatta teşhis üzerine sigara ve rakıyı derhal burakmış ve hastalıkta iyileşme gözlenmiştir... savaronada kısa bir mücadele ve bağrışmanın rdından silahla bir el ateş edilmesi *sonucu Gazi'nin ölümlülü bedeni kül ve toprağa dönüşmeye başlamıştır"
Saygılarımla...
Atatürk bir mason olarak yetiştirilmedi ve masonları hiç sevmez. Hayatında bir defa mason derneğine (bilmeden, zorla götürülmüş) girmiş ve bir daha adımını atmamış. Kendisine siroz teşhisini 2 sene geç koyan Mim Kemal Öke bir masodu ve Atatürk'e masonların lideri olmayı teklif etti ve Atamdan çook sert bir tepki gördü ve kovuldu. Ayrıca Atatürk masonlarla bağlantısı olanları da yanından uzaklaştırırdı. Atıp tutmak ne kadar kolaymış yaa, tebrik ediyorum arkadaşları...
selamlar
atatürkün islama verdiği en büyük zarar bence halifelği kaldırması olmuştur.halbuki kurtuluş savaşının kazanılmasında tüm islam ülkelerinin katkısı olmuştu.
atatürkün katlettiği alimlerden hemen aklıma gelen iskilipli hoca.adam şapka devriminden 10 küsür yıl evvel yazdığı bir risaleden dolayı idam edilmiştir. devrimler esnasında öldürülenlerin sayısı kurtuluş savaşında ölenlerden fazladır. atatürk elini müslümanların kanına bulayarak bu ülkeyi kurmuştur. birde bu benim şahsi kanaatimdir: atatürk istemeden de olsa islama hizmet etmiştir. tekke ve zaviyeleri kapatarak.
baybarsa gelince onu ciddiye bile almıyorum kendisini hayattan tek anladığı:yemek,içmek,sıçmakve seks bunu kendisi söylemişti.normaldir yani.
Atatürk ve arkadaşları halifeliği kaldırmaya mecburdu. Halifeliğin kaldırılması için diğer devletler Lozan'ın gizli görüşmelerinde Türk temsilcilerine inanılmaz bir baskı yapmışlar ve en sonunda kabul ettirmişler.
Halifeliğe gelince... Bu kurum o kadar da abartılmaması gereken bir kurum. Yani Osm. Padişahları halifeliği almadan önce de buna benzer bir ünvan taşır ve buna uygun şekilde hareket ederlerdi. Halifeliği aldıktan sonra bu ünvanı iki ya da üç defa kullanmışlardır. En son II.Abdulhamit birinci dünya savaşında bu ünvanı kullanıp cihad ilan etmiştir ancak Araplar bu çağrıya uymadılar (o sırada Atatürk Şamdaydı ve bu islamdaki parçalanmayı kendi gözleriyle gördü). Bilip bilmeden atıp tutmak çok kolay tabii...
Gelelim Atatürk'ün sabetaycılık mevzuuna...
Öncelikle Genelkurmay kaynakları Atatürk'ün konya-karaman yöresinden )Osm. Dev. balkaları Türkleştirme projesi sebebiyle) göçmüş bir aile olduğunu söylüyor. Ki Atatürk de kendi kökeninin orası olduğunu söylemiş. Atatürk'ün ilkokul öğretmeni Şemsi Efendi bir yahudi hahamdı doğru, ancak onun okulunda sadece yahudi çocukların okuduğu ise sadece bir iddiadır.
Yahudilerin sadece yahudilere kız verdiği kadar saçma bir şey yok. Ancak bir çocuğun yahudi olması için annesinin yahudi olması gerekir. Baba önemli değildir.
Devam eder...
Adam olmayanlar adam olanları ya putlaştırırlar ya da söverler.
Yazılıp çizildi bugüne kadar herkes kendi birikimi ile.Ama şunu söylemek istiyorum Atatürk ün sadece Doğa sevgisi bile bir katilin bile yüreğini yumuşatabilir.Dünyaya sayısız örnekler vermiştir.
Onun arkasında yok sebateyist yok yunan yok dinsiz diye havlayanlar onun gibi bir adamı ömürlerinde zor görürler.Dünyada hiç bir insan fazla abartılmamalı ama bu insan nasıl bir insandır ki neredeyse her günü derslerle örnekler le dolu.Ben böyle bir hayat ne okudum ne de duydum.Doğa demiştim ya. Yalovada bir ağacın kesilmesini önlemek için koskacaman köşkü temelini kazdırıp raylar üzerinde kaydırıyor.O köşk artık ziyarete açıldı.Ve gidin gözlerinizle görün.Müthiş bir insanlık örneğidir o.Adı gibi Kemal bir insandır.Ve soyadı adı gibi Öz bir insan.Ona dil uzatanın alnını karışlansın oacağında incir ağacı çıksın.
Sevgili onurcum,
Yazın çok güzel. Sarı Paşa'ya dil uzatıp anıranlar sırf ideolojilerinden doayı adama iftira ederler işte.
"Tahsilat cehaleti alır, EŞŞEKLİK baki kalır"
deli_cevat
31-12-2006, 18:39
mehmet bu başlığı forumun en dandik başlığı ilan ediyorum düşün artık h.y cilerden bile daha dandik iddiaların var insanların daha doğrusu düşünen insanların kendisine her söyleneni kabul etmediğini ve insanların hayatlarında kararlar alırken kendi zekalarını kullandıklarını bile akıl edememişsin e normal sende olmayınca Atatürke bile saçma sapan laflar edersin
aslında durum ne biliyormusun dünyanın örümcek kafalı insanlarının Atatürke bu şekilde saldırması bile Atatürkün ne kadar büyük işler yaptığının göstergesidir çünkü tarihte atılan tüm büyük adımlar geri tepkilerle karşılaşır sizinkide onlardan ama bu safsata yığınıyla bi yere varamassınız
Atatürk'e sabetaycı diyenler cumhuriyetin ilk yıllarında islami fikirlerinden dolayı uzaklaştırılan mehmet a. ersoy'a da sabetaycı diyorlar ve İstiklal Marşımız'daki "doğacaktır sana vaadettiği günler hakkın" kısmını sabetaycı olduğu için mehmet a. ersoy eklemiş denir. Hiçbir zaman Türler'e tanrı birgün vaadetmemiştir. Bu sadece yahudilerin inançlarında vardır derler.
Önemli olan okuduğunu sorgulamak ve araştırmak. Dediği gibi
deli_cevat
31-12-2006, 18:56
bide Atatürk kurmadı Atatürke kurdurdular devleti demiyomu yol saç baş ne varsa
Ben o saçma sapan iddiaları da biliyorum sevgili cevat,
19.yy'ı bilmeden, Osmanlı Devleti'nin iç yapısını, kurumlarını bilmeden, kurtuluş savaşındaki grupları, dönen oyunları, ingiltere'nin planlarını bilmeden öyyle atıp tutuyorlar işte.
Hatta daha da ileriye gidip bu Büyük Taarruzmuş ,İnönü muharebesiymiş bunlar hep kurmaca savaştır diyorlar. Şahsen hiç tereddüt etmeden gidip tarih hocalarıma sordum, kaynaklara baktım nacak (maalesef) iddialarını destekleyecek bilgileri göremedim.
dinler dogmatiktir dediler. yüzyıllarca insanlığı kazıkladılar
şimdide kemalizmi dogma haline getiriyorsunuz
hadi hayırlısı Kardeşim şu an nefes alabiliyosan Atamızın ve yüce Türk milletinin azimi ve fedakarlığı iledir.Bir arada bulunmamızın yegane temeli de bu temelden geçer.Hatırlatayım
mehmetk_k
01-01-2007, 01:06
Sevgili onurcum,
Yazın çok güzel. Sarı Paşa'ya dil uzatıp anıranlar sırf ideolojilerinden doayı adama iftira ederler işte.
selamlar
sana ap...l dedimya bak ne kadar haklıyım gör yazısını beendiğin onur size ne demiş:
dinsiz diye havlayanlar...
gördünmü haklıyım değilmi?
mehmetk_k
01-01-2007, 01:15
mehmet bu başlığı forumun en dandik başlığı ilan ediyorum düşün artık h.y cilerden bile daha dandik iddiaların var insanların daha doğrusu düşünen insanların kendisine her söyleneni kabul etmediğini ve insanların hayatlarında kararlar alırken kendi zekalarını kullandıklarını bile akıl edememişsin e normal sende olmayınca Atatürke bile saçma sapan laflar edersin
aslında durum ne biliyormusun dünyanın örümcek kafalı insanlarının Atatürke bu şekilde saldırması bile Atatürkün ne kadar büyük işler yaptığının göstergesidir çünkü tarihte atılan tüm büyük adımlar geri tepkilerle karşılaşır sizinkide onlardan ama bu safsata yığınıyla bi yere varamassınız
kardeş senin ne düşüdüğün umurumda bile değil,konuyu anlamadan nden böyle bir konu açılmış anlamadan yorum yapınca işte böyle sonuçlar çıkıyor.Konunun devamını oku burda atatürk ün ne olduğu sorgulanmıyor sabateist yapılanmanın temellerini atmıştır atatürk farkında olmadan.sonuçta dikkat çekilmek istenilen nokta bu.neden atatürkün eleştirilmesine bu kadar kızıyorsunuz anlamıyorum.Peygambersav.a her türlü iftrayı atarsınız biz atatürkü eleştirince kudurursunuz hayret!
twilight20
01-01-2007, 01:21
Selam ve saygıyla..
Atatürk bir ateist değildi ama tam olarak dindar bir insanda değildi,ne olursa olsun Türkiye YÜCE ATATÜRK tarafından kuruldu,osmanlı padişahlarını yere göğe sığdıramıyoruz bazen ama padişahlar Osmanlıyı babadan devr almıştır yani hazıra komuştur kimi geliştirmiş kimi ise daha da batağa sürüklemiştir.Ama unutulmamalıki Atatürk hasta adamı değil adeta yoğun bakımdaki bir adamı hayata döndürdü,Osmanlıda bir çok kez bu duruma gelmişti ama neden hiç bir padişah devleti diriltemedi?çünkü Ata'nın zekası,ileri görüşlülüğü ve en önemlisi en kötü anlar için sakladığı fikirleriydi.Ne olursa olsun Atatürk bu milletin efendisidir.bir arkdaş demişki islama zarar verdi,alimleri astı..Hangi alimleri?? Ona karşı olan,kurulmuş cumhuriyeti bozan alimlermi yoksa said nursi yandanşları olan alimlerimi??!! Gazi paşa Cumhuriyeti kurup ilk konuşmasın yaparken söylediği son sözü ''kurduğumuz cumhuriyeti yıkmaya çalışanların sonu ortada,ama daha da ileri gidilirse daha çok kafa gidecek'' ve meclisteki tüm takkiyeci muhalefet seslerini kesip oturmuştur. işte bugünde o günlerden biridir aslında birçok kafanın gideceği gün..iT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR .Mustafa Kemal'imize laf söyleye söyleye bıkmadınız bizde onu savunmaya bıkmayacağız,heykelinin yanından geçerken bile korkudan tir tir titreyenlere...!!
mehmetk_k
01-01-2007, 01:36
Selam ve saygıyla..
Atatürk bir ateist değildi ama tam olarak dindar bir insanda değildi,ne olursa olsun Türkiye YÜCE ATATÜRK tarafından kuruldu,osmanlı padişahlarını yere göğe sığdıramıyoruz bazen ama padişahlar Osmanlıyı babadan devr almıştır yani hazıra komuştur kimi geliştirmiş kimi ise daha da batağa sürüklemiştir.Ama unutulmamalıki Atatürk hasta adamı değil adeta yoğun bakımdaki bir adamı hayata döndürdü,Osmanlıda bir çok kez bu duruma gelmişti ama neden hiç bir padişah devleti diriltemedi?çünkü Ata'nın zekası,ileri görüşlülüğü ve en önemlisi en kötü anlar için sakladığı fikirleriydi.Ne olursa olsun Atatürk bu milletin efendisidir.bir arkdaş demişki islama zarar verdi,alimleri astı..Hangi alimleri?? Ona karşı olan,kurulmuş cumhuriyeti bozan alimlermi yoksa said nursi yandanşları olan alimlerimi??!! Gazi paşa Cumhuriyeti kurup ilk konuşmasın yaparken söylediği son sözü ''kurduğumuz cumhuriyeti yıkmaya çalışanların sonu ortada,ama daha da ileri gidilirse daha çok kafa gidecek'' ve meclisteki tüm takkiyeci muhalefet seslerini kesip oturmuştur. işte bugünde o günlerden biridir aslında birçok kafanın gideceği gün..iT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR .Mustafa Kemal'imize laf söyleye söyleye bıkmadınız bizde onu savunmaya bıkmayacağız,heykelinin yanından geçerken bile korkudan tir tir titreyenlere...!!
http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=136284
yeterli gelmezse başka linklerde verebilirim değişik olaylar için.mesela atıf hocanın asılması,şeyh sait isyanı,dersimin yakılması,rizenin bombalanması, istermisin bunlardan bahsedelim.
Ankarakedisi
01-01-2007, 06:51
Gercekten kaynaginiz harika
Bu daha once bir gazetemizde cikmisti
Eger bunu ciddi bir belge/kaynak olarak kabul ediyorsaniz, tarih biliminden hicbir haberiniz yok
Tam anlamiyla birilerini aklama cabalariyla yazilmis *bir propaganda yazisi.
Tam "Alternatif Tarihcilerin" elinden cikmis bir yazi.
Yaziyinin bulundugu gazete, kaynak olarak bazi yazarlarin isimlerini vermisti. Bu yazarlari takip eden veya taniyanlar bilirler, bu kisilerin en buyuk sermayesi yalandir.
Tarih dedikoduyla, carptirmayla, demogojji ile yazilmaz
Tarih bir bilimdir
Bir ornek vereyim:
Bir donem "Bize nasil kiydiniz" diye bir film cekilmisti
Hani seneryo Emine Senlikoglu'na ait idi. Daha sonra ne oldu, nasil rezil oldu. Hikayenin tamamen kurgu oldugu, tarihle uzaktan yakindan ilgisi olmadigi anlasildi.
Bu gibi insanlar surekli carptirmalar, yalanlar uretirler. Cok yazik bazi arkadaslarimiz bu oyunlara geliyorlar. Tarih ile ilgileniyorsaniz cok okumaniz gerkiyor, ve sirf ayni yazarlari okumak yetmiyor. Degisik kaynaklari, bilimsel yazilari, belgeleri okumaniz gerekir, yoksa birileri sizleri kandirirlar.
mehmetk_k
01-01-2007, 10:57
kardeş yazarların kim oldukları değil kaynakları önemlidir.Yeterince değişik kaynktan okudum cumhuriyet tarihini senelerce okullarda bize hikaye anlattılar.size tavsiyem h.hüseyin ceylanın din devlet ilişkileri adlı kitabı okumanız burda kaynak olarak çoğunlukla meclis tutanaklaı gösteriliyor.
selamlar
sana ap...l dedimya bak ne kadar haklıyım gör yazısını beendiğin onur size ne demiş:
Eeyore,
Ben hiç Atatürk'e dinsiz dedim mi?
Sen hakkaten geriz.kalıymışın yaa, sen hakkaten ap.almışın ya. Ben onur'un yazısını yine beğeniyorum. O "dinsiz diye havlayanlar" derken dini inancı olmayıp ta söyleyenlerden değil, yobaz müslümanlardan bashediyor.
Bak boşuna uğraşma kapasiten yetmez. eeyore geldin eeyor gidecen...
Keeeeh keeeeeh keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh
mehmetk_k
01-01-2007, 13:32
selamlar
Eeyore,
Ben hiç Atatürk'e dinsiz dedim mi?
Sen hakkaten geriz.kalıymışın yaa, sen hakkaten ap.almışın ya. Ben onur'un yazısını yine beğeniyorum. O "dinsiz diye havlayanlar" derken dini inancı olmayıp ta söyleyenlerden değil, yobaz müslümanlardan bashediyor.
Bak boşuna uğraşma kapasiten yetmez. eeyore geldin eeyor gidecen...
Keeeeh keeeeeh keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh
sen harbiden sa..ksın ne diyeyim bensana.atatürke kim dinsiz diyor forumu incelesene bir.Ap...l herif daha hangi sitede olduğunun farkında değilsin.yaşının küçük olduğu belli laf anlamıyorsun.öğrencimiydin sen tıp ta ?bu tarihi olaylar okullarda okutulduğu gibi değildir çoğu zaman size senelerdir hikaye anlatılmış koçum.
ATATÜRKüm
http://www.karpuz.com/ata/renkli/001.jpg
Seni yaradana kurban olayım ATATÜRKüm.
twilight20
01-01-2007, 15:11
mehmetk_k şimdi istersen ben sana Cumhuriyet gaztesinden istediğin kadar manşet çıkartabilirim.senin örneğini verdiğin yayın kuruluşunun vizyonu ve misyonu bellidir.o yüzden bu örneğe itibar bile etmiyorum.Artık kabul etmek zorundasınız.Atatürk vatan mücadelesinin baş kahramınıdır,said nursi gibi akli dengesi yerinde olmayan bir çok sapıklarla uğraşmıştır ve Laik cumhuriyetimizi kurmuştur.Çekemeyenler buyursun irana ;) :idea: *artık ampul karardı,ampuller..
Komplo teorileriyle bir yere varılamaz. Atatürk'ün anne ve baba tarafının da müslüman olduğu kesindir. Soyunda tek bir Yahudi yoktur. Öğretmeninin yahudi olması ile bağlantı kurmak ise komiktir.
Yaptıkları ortada iken, ne olduğu önemli değil diyen arkadaşlara katılıyorum.
Bu tür iddialara inananlara da Muhammed'in de Arap olduğunu, putperest soyundan geldiğini, soyunun İsmail'e dayandığını ve Yahudilerle kardeş bağı olduğunu ifade etmek gerekir.
Komplo teorilerine itibar edersek eğer Osmanlı'da nasibini alır Fatih'te.. Örnek;
I. Murat’ın ilk eşi Bulgar Kralı İvan Aleksandr’ın Yahudi eşinden doğan Marya’dır.
Fatih'in soyu bu Yahudi'den gelir, İstanbul'un fethinden sonra Yahudilere kucak açtığı iyi bilinir, ama ölümü de bir Yahudi vasıtasıyla olur.
http://www.netpano.com/haber/227/Fatih_i/Yahudi/Doktoru/mu/%C3%96ld%C3%BCrd%C3%BC
Oğlu 2. Bayezit ise İspanya'dan sürgün olan Yahudilere kucak açmış ve Osmanlı Topraklarını bu Yahudilere peşkeş çekmiştir.
Yavuz Sultan Selim de tüm akrabalarını katletmiş, neredeyse soyundan kimse bırakmamıştır. Lehistan Yahudisi Helga ile evlenmiştir. Yavuz'un yüzbinlerce Türk'ü katletmesini de unutmayalım.
Ardından gelen padişahların tümünde ise Türk düşmanlığını görmekteyiz. Yahudiler ise en iyi makamlara gelmişler, köşebaşlarını tutmuşlardır.
Osmanlı'nın zamanında masonlar güçlenmiş ve localarını serbestçe yayarak hızla örgütlenmişlerdir.
Masonları durduran ve tüm mason localarını kapatan Atatürk olmuştur.
Bak memet kardeş.Senin işin burada linkleri birbirine yapıştıp ortalığı bulandırmak mı.Benim neyi savunduğumu yazılarımı okuyup herkes zaten görebilir.Ama burada konu Atatürk ün dini değil.Atatürk farkında olmadan sebatayist yapılanmanın temellerini atmışmış.Ee tabi ya farkında olmadan gene hizbullaha yataklıkta yapmış.Bugün Türkiye olmasa idi Pkk da olmazdı bu da Atatürk ün sayesinde artık sıralanır gider herşey Atatürk ün suçu.Aslında evet bugünümüze bakarak insanın Ah atam *sen o kadar uğraştın ya keşke hayatını yaşasaydın ne işin var cephelerde bak bugün değer mi Senin sayende insanlar dinlerini özgür biçim de yaşıyorlar ama adam 10 kasımda sana camide bir dua bile okumaktan zavallı.Ah memet ah tabiki haset yapacan çünki onun mıçtığı *olamayacak karaktersizler ona dil uzatıp rantlarını ve ticaretlerini yapacaklar.İşbirlikçi rejim düşmanlarının kalıntılarıda sokak köpekleri gibi havlayacaklar.
mehmetk_k
01-01-2007, 16:14
Komplo teorileriyle bir yere varılamaz. Atatürk'ün anne ve baba tarafının da müslüman olduğu kesindir. Soyunda tek bir Yahudi yoktur. Öğretmeninin yahudi olması ile bağlantı kurmak ise komiktir.
Yaptıkları ortada iken, ne olduğu önemli değil diyen arkadaşlara katılıyorum.
Bu tür iddialara inananlara da Muhammed'in de Arap olduğunu, putperest soyundan geldiğini, soyunun İsmail'e dayandığını ve Yahudilerle kardeş bağı olduğunu ifade etmek gerekir.
Komplo teorilerine itibar edersek eğer Osmanlı'da nasibini alır Fatih'te.. Örnek;
I. Murat’ın ilk eşi Bulgar Kralı İvan Aleksandr’ın Yahudi eşinden doğan Marya’dır.
Fatih'in soyu bu Yahudi'den gelir, İstanbul'un fethinden sonra Yahudilere kucak açtığı iyi bilinir, ama ölümü de bir Yahudi vasıtasıyla olur.
http://www.netpano.com/haber/227/Fatih_i/Yahudi/Doktoru/mu/%C3%96ld%C3%BCrd%C3%BC
Oğlu 2. Bayezit ise İspanya'dan sürgün olan Yahudilere kucak açmış ve Osmanlı Topraklarını bu Yahudilere peşkeş çekmiştir.
Yavuz Sultan Selim de tüm akrabalarını katletmiş, neredeyse soyundan kimse bırakmamıştır. Lehistan Yahudisi Helga ile evlenmiştir. Yavuz'un yüzbinlerce Türk'ü katletmesini de unutmayalım.
Ardından gelen padişahların tümünde ise Türk düşmanlığını görmekteyiz. Yahudiler ise en iyi makamlara gelmişler, köşebaşlarını tutmuşlardır.
Osmanlı'nın zamanında masonlar güçlenmiş ve localarını serbestçe yayarak hızla örgütlenmişlerdir.
Masonları durduran ve tüm mason localarını kapatan Atatürk olmuştur.
selamlar
sevgili pante benim de demek istediğim bu işte.elbette osmanlıyıda eleştireceğiz,atatürk üde.
Atatürk ün yaptığı iyi şeyler yokmu elbette var.Herşeyden evvel gerçekten sonderce zeki,askeri alanda bir deha memleketin kurtarılmasında başrol oynadı.bunlar güzel elbette bende dahil herkes bunları takdir ediyor minnet duyuyor.Lakin bu onun eleştirilmeyeceği anlamına gelmiyor en azından benim için.mesela mason localarının tümünü kapattı diyorsun hayır tümünü kapatmadı ayrı halde bulunan mason localarını tek bir çatı altında toplanmaya itti.tekkeleri kapattı fakat sabateistlere yakınlığı ile bilinen bazı tekkeleri kapatmadı.Mesela;özbekler tekkesi,galata mevlevihanesi vs.Yani kısaca atatürk sevgisini abartmanın manası yok oda herkes gibi eleştirilebilir saygı çerçevesinde.Haa bu eleştiri yapılırken yanlışlıkta yapılabilir lakin neden foruma yazı yazıyoruzki ben yanlış yapınca sen yok kardeşim bak böyle bir şeyde var diyecen doğruryu beraber bulacağız.
mehmetk_k
01-01-2007, 16:22
Bak memet kardeş.Senin işin burada linkleri birbirine yapıştıp ortalığı bulandırmak mı.Benim neyi savunduğumu yazılarımı okuyup herkes zaten görebilir.Ama burada konu Atatürk ün dini değil.Atatürk farkında olmadan sebatayist yapılanmanın temellerini atmışmış.Ee tabi ya farkında olmadan gene hizbullaha yataklıkta yapmış.Bugün Türkiye olmasa idi Pkk da olmazdı bu da Atatürk ün sayesinde artık sıralanır gider herşey Atatürk ün suçu.Aslında evet bugünümüze bakarak insanın Ah atam sen o kadar uğraştın ya keşke hayatını yaşasaydın ne işin var cephelerde bak bugün değer mi Senin sayende insanlar dinlerini özgür biçim de yaşıyorlar ama adam 10 kasımda sana camide bir dua bile okumaktan zavallı.Ah memet ah tabiki haset yapacan çünki onun mıçtığı olamayacak karaktersizler ona dil uzatıp rantlarını ve ticaretlerini yapacaklar.İşbirlikçi rejim düşmanlarının kalıntılarıda sokak köpekleri gibi havlayacaklar.
kardeş sana saçmalaman için paramı veriyorlar burda.
yooo saçmalayana para verilen yerleri iyi biliyon herhalsı...
Mehmet kardeşim, elbette Atatürk de eleştirilebilir herkes gibi. Tersi özgürlüğe aykırıdır, faşizandır. Atatürk'e karşı hassasiyeti olanlar ve Kemalistler de bu eleştirilere tepki vereceklerdir haliyle. Bunlar gayet normal. Eleştiri de olacak, tepki de.
Önemli olan eleştirilerin ve tepkilerin ölçüsü, seviyesidir. Karalama, iftira amacıyla yazılan ve gerçeklerin bilinmesine rağmen sadece gözden düşürmek ve kafaları bulandırmak amacıyla yapılanların ise tepkilerin dozunu arttıracağı bir gerçektir.
Saltanatın, halifeliğin kaldırılması, cumhuriyetin kurulması, Laiklik, dil ve kıyafet devrimleri tartışılabilir. Bunlar o dönemlerde de tartışılmıştır daima. Eleştirenler, karşı çıkanlar özgürce görüş ve düşüncelerini açıklamış, hatta birlikte mücadele vermiş, örgütlenmişlerdir. Hiçbirinin kılına dahi dokunulmamıştır. Ancak isyana kalkışanlar, isyanlarda parmağı olanlar cezalandırılmıştır. Elbette İstiklal mahkemelerinin de hataları olmuştur. Ancak, senin de yazdığın gibi Atatürk tek başına ülkeyi kurtarmamıştır. O sadece mükemmel bir önderdir. Ordusu vardır, ekibi vardır, partisi vardır, mecliste ve hükümette arkadaşları, yoldaşları vardır. Hz. Muhammed de tek başına İslam devletini kurmamıştır.
Bu arada Özbekler Tekkesinin ve Galata Mevlevihanesinin masonlukla uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirtelim de yanlış anlaşılmasın.
mehmetk_k
01-01-2007, 17:50
selamlar
evet kardeş katılıyorum sana zaten atatürk hakkında konuşmak istemiyorum aslında.bu topic 1,5 sene evvel açıldı ve konu kapandı.yalnız şu tekkeler masonlarla değilde sabateistlerle yakından alakalıdır
Ankarakedisi
01-01-2007, 18:27
H. Huseyin Ceylan en komik yazarlardan biridir
Ataturk'un Samsun'a ciktigi vapuru transatlankige cevirmistir.
Sana bu gibi kaynaklarin nasil komik oldugunu gosteren "Vahidettin, Mustafa Kemal ve Milli Mucadele" isimli cok guclu yazilmis bir kitabi tavsiye ederim. Belgelerle H. Huseyin Ceylan, Dilipak ve benzeri yazarlarin oyunlarini bozan bir kitaptir.
mehmetk_k
01-01-2007, 22:24
H. Huseyin Ceylan en komik yazarlardan biridir
Ataturk'un Samsun'a ciktigi vapuru transatlankige cevirmistir.
Sana bu gibi kaynaklarin nasil komik oldugunu gosteren "Vahidettin, Mustafa Kemal ve Milli Mucadele" isimli cok guclu yazilmis bir kitabi tavsiye ederim. Belgelerle H. Huseyin Ceylan, Dilipak ve benzeri yazarlarin oyunlarini bozan bir kitaptir.
peki kardeş tavsiyene uyacağım.hangi yayınevi biliyormusun?
"Vahidettin, Mustafa Kemal ve Milli Mucadele" kitabı;
"Şu çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman'ın. Bilgi yayınevinden.
mehmetk_k
01-01-2007, 23:58
eyvallah en kısa zamanda alacağım inşallah.merak ettim doğrusu.
deli_cevat
02-01-2007, 22:39
bak mehmet birincisi Atatürk özel isimdir büyük harfle yazılır anladık size iyi kazık attı nefret ediyosunuz adamdan ama hiç yoktan türkçeyi harcamayın
SELAMLAR
sevgili ateistler çok sevdiğiniz atatürk bir ateist değildi.büyük ihtimalle sabateisttir.atatürk hakkında ne kadar eksik bilgiler var değilmi. mesela atatürkün dedesi,nenesi kimdir?neden bunlar saklanıyor?(silindi) atatürk bu vatanı tek başına kurtarmamıştır onuda belirteyim.
atatürk ün ne olduğu sorgulanmıyor sabateist yapılanmanın temellerini atmıştır atatürk farkında olmadan.
şimdi oku bakalım gör çelişkiyi sonra söyle
Atatürkün ne olduğu sorgulanıyomu sorgulanmıyomu
Sabateisttir olduğunu iddia ettiğin bir insanın farkında olmadan sabateist yapılanmanın temelini atmış olduğu kadar saçma bir iddia olabilirmi
yeterli gelmezse başka linklerde verebilirim değişik olaylar için.mesela atıf hocanın asılması,şeyh sait isyanı,dersimin yakılması,rizenin bombalanması, istermisin bunlardan bahsedelim.
buraya karışmadan edemedim söyle bakalım ne varsa elinde eteğinde dök buraya bizim utancak sıkılcak bişeyimiz yok 3 kuruşluk şeriat *şarlatanlarının peşinde harap olmuyoz biz hemen kendinle karıştırma
hem şunuda söyliyeyim bizim Atatürkün eleştirilmesine kızdığımız felan yok istiyosan ben başlık açayım Atatürkü eleştirelim diye bizim kızdığımız nokta şarltanlık ben mevcudatımı borçlu olduğum insan hakkında benim hür bir insan olmamı sağladığı için maruz kaldığı hakaretlere kızıyorum
mehmetk_k
03-01-2007, 14:19
deli cevat kardeşim ik önce benim atatürkten nefret ettiğim falan yok.Memleketin kurtuluşuna hizmet vermiş bir önderden neden nefret edeyim ben bu vatanın düşmanımıyım?ben sadece yaptığı yanlışları eleştiririm ki bu yanlışlara bir daha düşmeyelim.Atatürk sabateisttir demedim dikkat edersen olabilir dedim,gerçi şu an için çok zayıf bir ihtimal diye düşünüyorum.Sabateist olsa bile bu onun vatansever olduğu gerçeğini değiştirmez.Bana göre 2 çeşit sabateist vardır.israil kurulana kadar olan sabateistler ki bunların nerdeyse tamamı bu vatanı seven gerçek vatanseverlerdir.Birde israil kurulduktan sonraki sabateistlerki bunlar vatan olarak israili kabul ediyorlar o yüzden t.c nin onlar için bir değeri yok.alimlerin asılması ise ayrı bir konu kardeş yeterli linkler var internette bence sen arama yap kafana takılan bölümleri anlat bizde destek verelim.atatürkün eleştirilmesine karşı değilim diyorsun sonrada uğradığı hakaretlere kızıyorum diyorsun.Ben atatürke hakaret mi ettim?eleştiriyi hakaret olarak algılıyorsan senin için yapabileceğim bir şey yok.
deli_cevat
03-01-2007, 14:51
benim şahsi kanaatim atatürk bu ülkeyi kurmamış,bu ülkeyi ona kurdurmuşlar.
sevgili atatürk ve gerçektende tüm devrimlerini kana bulamıştır.
esasen benim derdim atatürkün dinsel tercihi değil.bunların memlekete verdiği ve halen devam etmekte olan zararlarıdır
atatürk diktatördür.aynen katılıyorum menemen tezgahı dikdatörlüğünün en belirgin kanıtıdır.
hasan mezarcı atatürk için veledi zina demişti.adamı ne hale soktular.demekki bazı şeylerin bilinmesi istenmiyor.
şimdi söyle bakalım hakaret ediyomusun etmiyomusun ayrıca hala dersimin yakılmasından rizenin bombalanmasından basetmedin o konularıda aç
Jayjay;
Bu başlık Mehmet'in. O nedenle biraz hoşgörülü olmaya çalışmalısın.
Mehmet ;
Sen de aşırı tepki veriyorsun. Jayjay'a olan cevabını düzeltir misin?
Yazılanları okuyamadım, ama Atatürk'le ilgili bir mail geldi, biryerlere koymak istedim. Çok güzel bir öykü. Bir İzmir aşığı olarak sizlerle de paylaşmak istedim.
Adres, numara 248, Kordon...
Naim Palas... İkinci kat...
Cumbada oturuyor Mustafa Kemal.
Sevmez fazla yemeği.
Leblebi var yine önünde...
Garson titriyor. Çünkü çocuk, Rum.
Sesleniyor Gazi, şefkatli bir ses tonuyla...
-"Vre Dimitri" diyor, -"gel bakayım."
Çocuk, -"buyur pasam" diyor, ş'lere dili dönmeyen, kırık dökük Türkçesi'yle.
-"Sizin Kosti" diyor... İşgal sırasında İzmir'e gelen Yunan Kralı Konstantin'i kastederek... -Sizin Kosti, geldi mi buraya?
-Geldi pasam...
-Oturdu mu bu masaya?
-Oturdu pasam.
-Güneş batarken rakı içti mi?
-İçmedi pasam.
-E o zaman sormadın mı çocuk, ne halt etmeye almış İzmir'i?
pAnte abim afedersin..yanı bölebirbirimize *köpek-yazabiliyosak..
hiç yazmıyalımabim.Böle fikir fikir olsa ne olur*olmasaneolur abim.
Kardeşim herkeşin fikri kendine*ama terbiye herkeşelazım.. :(
cml.
ben bu durumdan şikaetçiyim.yakışmıyo.
mehmetk_kk
04-01-2007, 22:37
benim şahsi kanaatim atatürk bu ülkeyi kurmamış,bu ülkeyi ona kurdurmuşlar.
sevgili atatürk ve gerçektende tüm devrimlerini kana bulamıştır.
esasen benim derdim atatürkün dinsel tercihi değil.bunların memlekete verdiği ve halen devam etmekte olan zararlarıdır
atatürk diktatördür.aynen katılıyorum menemen tezgahı dikdatörlüğünün en belirgin kanıtıdır.
hasan mezarcı atatürk için veledi zina demişti.adamı ne hale soktular.demekki bazı şeylerin bilinmesi istenmiyor.
şimdi söyle bakalım hakaret ediyomusun etmiyomusun ayrıca hala dersimin yakılmasından rizenin bombalanmasından basetmedin o konularıda aç
deli cevat kardeş bu yazdıklarım hakaret değilki, hakaret mesela;jayjay a söylediklerim bunlar ise eleştiri bence.
Sevgili site sakinleri ATA üzerine bu kadar konuşulmuş.Hakkında yorumlar yapılmış.Yok sabeteist mi yok dinsiz mi?Din bizi bir arada tutan en önemli unsurdur.Gereklidir.Bunu Atatürk hiç bir zaman inkar etmemiştir.Neyi neden tartışıyosunuz?
1.Meclisin açılış konuşmasına bakın.Ben Balikesirliyim.Balikesir Merkez Camisindeki cuma hutbesine bakın.Atanın islam dini hakkındaki yorumları.
Farkındalılık ne kadar güzel bir şey.Bizi bir arada tutan değerlerimizi de kaybedersek vay bize.Vay halimize
1 kasım 1937 meclis açılış konuşmasını da bir oku. Acele ile yazdım yoksa buraya eklerdim.
jayjay dostum bak o okul bitmicek böyle giderse.Benden sana kardeş tavsiyesi.Bırakalım şimdi Atamızı zamanımıza bakalım.Ders alırız o ayrı.Tarih bilinci kültür bilinci yadsınamaz.Ben 1 kasım 1937 yi okudum ve birilerinin bunu diyeceğini biliyodum.Sana kısmetmiş.
Bence zaman en kıymetli hazine ve sen de ben de bunu boş yere harcıyoruz.Bırakalım şimdi Atanın dini inancını O Atamdır benim puta tapiyodu *diyom ben de hadi bakalım.Sen yapma bari akıllı adamsın.
Ben diyorum işte bırak diyeyim yalan mı şimdi onu mu diyosun peki benimki yalan o halde seninki de
Hem ben www.atam.gov.tr/index.php?Page=Nutuk&IcerikNo=181 burdan okudum.Yazık ya vallahi yazık
Dinli dinsiz her neyse bir arada olalım arkadaşlar.Bakın bu başlığa kısmet oldu negüzel.Emperyalistlerin oyunlarına gelmeyelim.Sömürü düzeni de değil artık.
Farkındalılık ne güzel bişey.Jayjay kusura bakma beni taniyosun zaten.Sazanım benim niye atladın hemen bak kızdırdın kardeşini... :oops:
Saddamın ülkesinin ve kendisinin başına gelen umarım püften bir bahane ve ivedi alınmış bir ültümaton kararıyla bizim başımıza da gelmesin arkadaşlar.(AMİN)
O zaman bizi ne inancımız ne de inançsızlığımız kurtarır.Uyandırayım.Birlik içinde olmak dileğiyle.
Şu iki cevabını okuyunca ürktüm. Nerde yanlış yaptım dedim. Sandım ki bir hata var, yanlış tarih vermişim...
Demek bana kısmetmiş. Ne kadar sevindim bilemezsin. Evet ben bir sazanım (ama köpek değilim!). Ne güzel etmişim de sazanlık ederek.
Gelelim şu meşhur söze. Bak ezberimden tarih verdim.
Önce link: http://www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk_konusma/5d3yy.htm
şimdi de konuşma:
"Aziz milletvekilleri,
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)"
şimdi bu sözden sen ne anlıyorsun? Ben anladığımı yazayım. Bu kitapların hepsi gökten inmiştir, biz de bu dogmalarla hareket etmeyeceğiz. Günün gerektirdiği koşullara göre koyacağız.
Sevgili dostum, alttaki 8 tuşuna bas ve kendi yazını gör. Bizi bir arada tutan dindir demişsin... Yani ümmet. Sence Atatürk bunu mu savunuyordu? Ya da ümmetçilik politikası bugün bizi bir arada tutar mı? Atatürk'ün okuduğu bir kitap var "din yok millet var" diye. Dini bağlılığın bir ülkeyi bir arada tutamayacağından bahsediyor. Atam da biraz da oradan fikirlerini temel almıştır ve kendi gözlemlerinden de...
Şimdi gözümde bir recep tayyip erdoğan oldun dostum.
Hadi iyi geceler.
Sevgili Belzeep,
*Din insanları bir arada tutmaz Hakim olan ırkın işine gelir ,iktidar uğruna yapılan haksızlıklar DİN adına yapıldığını söylenip gelecek olan tepkiler önlenmeye çalışılır .
*Bir ülkede %90 dan fazlasının müslüman olduğu düşünlürse Dindar geçinen birinin yapmış olduğu hırsızlığı iki güzel dua vb şeyle örtpas etmesi kadar kolay birşey yoktur Çünkü o dindardır çünkü o Allahtan korkar. :P
Aslında yazılacak çok şey vaar ama burası siyasi tartışma forumu olmadığ ıiçin bu kadarı yeterli :D
dün akşam national geographic de afganistan üzerine bir belgesel vardı, gözlerime inanamadım, insanlar hala mağaralarda yaşıyor, afganistan islamın bir milleti ne hale getireceğinin en iyi örneğidir, kültürel mirası ile mısırdan geri kalmayacak kadar zengin, yapılan bir kazıda mısırdaki firavunların mezarından kat be kat fazla altın çıkmış, ipekyolu üzerindeki afganistan son derece gelişmiş refah içinde bir bölge imiş eskiden, diğer arap ülkeleri dünyanın en değerli madenini olan petrol'e sahip olmalarına karşın yinede sürünüyorlar, demekki petrolleri olmasa onlarında afganistandan farkı kalmayacak.
bizim şansımız, son demlerimizi yaşarken mustafa kemal gibi bir lider ile tanışmış olmamız, yoksa ilkel kabile dini olan islam sayesinde bizde hala mağaralarda yaşıyor olurduk, o şanlı direniş için konuşurken biraz daha dikkatli, biraz daha saygılı olmak lazım, geliboluyu düşünmek lazım, çankakaleyi düşünmek lazım, sakaryayı düşünmek lazım, izmiri düşünmek lazım, *aşağıda anzaklar geceleri kıyıda ateş yakıp içikili kutlamalar yaparken, üst de siperlerde başka kuvvet gelmeyeceği için günlerce cebinde bir parça kuru ekmekle siperlerde bekleyenleri düşünmek lazım, onlar arap aşığı hoca imam şeeh bozuntuları arkalarında atıp tutsun diye kollarını bacaklarını *kaybetmediler.
şu veledi zina davsına gelince, islam şahitlik etmediği her birlikteliğe zina diyor, bende diyorumki koca yağlı işkembesiyle ilkel kabile dini islamın temsilcisi olan imam o birlikteliği onaylasa ne olur, onaylamasa ne olur.
sinanguler2
05-01-2007, 13:48
Sevgili arkadaşlar ATATÜRK Bu dünyadan gelmiş geçmiş bir elin parmaklarını geçmeyen sayılı Saygın şahsiyetlerden en değerlisidir. Burada Halifelik özlemi çeken arkadaşlar olduğunu görüyorum,gerçekten çok üzülüyorum,Bilim çağı denilen çağda halifelik gibi kıytırık bir kavram özlemi insanları nereye götürür? Ancak cehalete,sonra ne olur O toplum? emperyalist güçlere köle olur köle.Benim köle olmaya niyetim yok bu fikri savunan arkadaşlarımızı kınıyorum,Yahudilik ve musevilği ayrı ayrı düşünemeyiz,nedeni ise musevilik dininin sadece yahudilere özgü oluşudur,bizdeki *her isteyen müslüman olur,gibi değil,her isteyen musevi olamaz,musevilik sadece ve sadece yahudiliğin tekelindedir,ATATÜRK mason olarak yetiştirildi diyen arkadaşımız, bu forumda daha doyurcu bilgi sunmalıdır,aksi halde sözünü geri almalıdır, ATATÜRK mason olsaydı,kendisine kurtuluş mücadelesi sonrasında mason olması teklif edlirmiydi? ATATÜRK bu teklife evet der ancak kendisinin iki şartı vardır 1 Mason localarının başkanı ben olacağım 2 merkezide ankara olacak der,Bunu kabul etmeyeceklerini zaten bilmektedir,çünkü ATATÜRK masonluğun kuruluş amacını çok çok iyi bilmektedir,
deli_cevat
05-01-2007, 18:45
mehmet iyi oku yazdığını
mehmetk_kk
05-01-2007, 22:58
mehmet iyi oku yazdığını
okudum kardeş, bu yazının hemen altında baybarsa verdiğim cevabı da sen oku.böyle düşünmediğimi hemen altında açıkladım.hasan mezarcı bu lafına karşılık işkence gördü ve aklını yitirdi bildiğin gibi ben bunu haketmediğini anlatmak istedim.
Şu iki cevabını okuyunca ürktüm. Nerde yanlış yaptım dedim. Sandım ki bir hata var, yanlış tarih vermişim...
Demek bana kısmetmiş. Ne kadar sevindim bilemezsin. Evet ben bir sazanım (ama köpek değilim!). Ne güzel etmişim de sazanlık ederek.
Gelelim şu meşhur söze. Bak ezberimden tarih verdim.
Önce link: http://www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk_konusma/5d3yy.htm
şimdi de konuşma:
"Aziz milletvekilleri,
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)"
şimdi bu sözden sen ne anlıyorsun? Ben anladığımı yazayım. Bu kitapların hepsi gökten inmiştir, biz de bu dogmalarla hareket etmeyeceğiz. Günün gerektirdiği koşullara göre koyacağız.
Sevgili dostum, alttaki 8 tuşuna bas ve kendi yazını gör. Bizi bir arada tutan dindir demişsin... Yani ümmet. Sence Atatürk bunu mu savunuyordu? Ya da ümmetçilik politikası bugün bizi bir arada tutar mı? Atatürk'ün okuduğu bir kitap var "din yok millet var" diye. Dini bağlılığın bir ülkeyi bir arada tutamayacağından bahsediyor. Atam da biraz da oradan fikirlerini temel almıştır ve kendi gözlemlerinden de...
Şimdi gözümde bir recep tayyip erdoğan oldun dostum.
Hadi iyi geceler.
Dostum din, inanla inandığın varlık arasındadır.İnanç insanı felakete ya da acıya sürüklemez.Aksine huzura götürür.Keşke herkez, tüm insanlık, tüm vatandaşlarımız senin gibi erdemlere sahip olsa...Ya erdem yoksunu olanlar?Onları hertürlü ahlaksızlık(tecavüz,cinayet,hırsızlık,gasp...) tan alıkoyabilecek güç ne?Bence bu sorunsalın cevabı gene dinde...
Aslında ben bu konuyu ayrı bir topic olarak açmayı düşünüyodum.Ama sanırım forumları biraz daha incelemem gerekiyor.Kuvetle muhtemel açılmıştır.
İnsanı sınırsız ihtiyaçlarından ve adaletsizlikten alıkoyabilecek güç ne?Eğer dinin yerine ikame edilebilecek bir kurum varsa buyurun tartışalım ama bu başlık da değil.
Ben tekrar söylüyorum açın:Atatüekün Balıkesir Merkez Camisindeki hutbesini ve dinhakkındaki yorumlarını okuyun.
Dostum Tayyip bir böcektir ezilecektir mutlaka...
Bana böcek diyosan eyvallah o da kabülümdür.Ama eşek deme!!! demessin gerçi onu bir tek mehmet der...
Farkında olmak ne kadar güzel bir şey yahuu
Yok dostum. RTE'de dediğine benzer söz söyleyince aynı kefeye koydum. Ama hata etmişim, kusura bakma.
Sevgili Belzeep,
*Din insanları bir arada tutmaz Hakim olan ırkın işine gelir ,iktidar uğruna yapılan haksızlıklar DİN adına yapıldığını söylenip gelecek olan tepkiler önlenmeye çalışılır .
*Bir ülkede %90 dan fazlasının müslüman olduğu düşünlürse Dindar geçinen birinin yapmış olduğu hırsızlığı iki güzel dua vb şeyle örtpas etmesi kadar kolay birşey yoktur Çünkü o dindardır çünkü o Allahtan korkar. :P
Aslında yazılacak çok şey vaar ama burası siyasi tartışma forumu olmadığ ıiçin bu kadarı yeterli :D
Tewderi anlaşılan sizin kaybedeceğiniz pek bir şey yok ama benim kaybedebileceğim çok şey var kardeşim
Hakim olan ırktan bahsederek niyetinizi çok net anlayabiliyorum zaten.Böl,parçala,yok et.
Neyi neden bölüyosunuz bunu ise hiç anlamış değilim.Arkadaşım bu kadar acı bu kadar göz yaşı yetmedi mi*Akan kandan nefret ediyorum yahu :oops:
Belzepp görende beni bölücü sanır bu sitedeki birçok arkadaş bilirki benim bölücü olmadığımı akan kan taraftarı olmadığımı ve yine hiç bir ırka düşman olmadığımı.
Sanki benmi istiyorum o akan kanları ,Kan akıtanları benmi destekliyorum ?
Eğer dediğimi iyi anlamak istiyorsan gel islamın en fazla yaşanmış olduğu yerlere bak Sefalet içinde yüzen halka bak sonra dediğimi anlarsın ..
dersimmm
06-01-2007, 12:43
tewderi can biz burada çoğu kişiye göre bölücüyüz, sebebi konuştuklarımız değil başlıbaşına kürd olmamızdır. birilerinin fobisi var, tedavi olmaları gerekir diye düşünüyorum
mehmetk_kk
06-01-2007, 12:57
tewderi can biz burada çoğu kişiye göre bölücüyüz, sebebi konuştuklarımız değil başlıbaşına kürd olmamızdır. birilerinin fobisi var, tedavi olmaları gerekir diye düşünüyorum
selamlar
sevgili dersim ben seni bölücü olarak görmüyorum haberin olsun,bu arada dersim olaylarından behsedebilirmisin biraz.arkadaşlar merak ediyormuş sen varken benim yazmam uygun olmaz heralde
sinanguler2
06-01-2007, 13:16
Sn.Deli Cevat, Hasan mezarcının veledi zina kelimesini kullanmasından ötürü başına gelmedik kalmadı, demekki bağzı şeylerin anlaşılması istenmiyor, demekle neyi anlamamız gerektiğini anlayamadım,yağni veledi zina olayı gerçek ama bu gerçeğin bilinmesi istenmiyor gibimi anlamamız lazım biraz açarmısınız,
deli_cevat
06-01-2007, 22:49
Sayın sinanguler2 bunu bu başlık altında daha önce mehmet isimli kişi yazmıştı ben bu kişinin Atatürke hakaret etmiyorum sözünden sonra onun bu yazısını oraya kopyaladım yoksa benim gibi birisinin Atatürke böyle çirkin bir laf etmesi imkansızdır sizin sorunuzu ben burdan mehmete soruyorum kendisi hala hakaret etmek istemediğini söylüyor o zaman ne demek istediğini iyice açıklasın
buyur bakalım Mehmet neyi anlamamızdan korkuyolar
mehmetk_kk
07-01-2007, 01:22
buyurduk kardeş te nerden bileyim ben münecimmiyim?Mesela yalnızca cumhurbaşkanının görmesine müsaade edilen belgeler var bilinen.En basitinden bunlar neden açıklanmaz?Demek ki halkın bilmemesi gerekiyor öyle değilmi?Hasan mezarcı gibilerde bu bilnmezlikten yola çıkarak böyle laflar edebiliyor.
Biz bu ülkede şuan rahatça nefes alabiliyorsak bu Atatürk'ün sayesindedir.Onun dedesinin nenesinin sayesinde olduğu çok mu önemli?.Hem ateist olmaması (size göre sevindirici belliki) sorun değil.İstediği dini seçmekte özgür -ki Atatürk'ten bahsediyoruz-.
Kimsenin de ahkam kesmeye hakkı yoktur.
ben öyle biliyordum sağol. ayrıca ben bilim adamıyımmı dedim? siz ateistlerin metodu bu site yöneticisi olmuşsun ama nasıl konuşulacağını öğrenememişsin. ben müslüman olduğum için böyle laflara maruz kalıyorum.sizin demokratik anlayışınız bu işte.bir müslüman yanlış bir şey söyleyince hemen karacahil oluyor.ben ünv. mezunuyum sendende daha bilgiliyimdir muhakkak.herneyse sonuçta atanızın soyu belli değil sen buna cevap verebilirmisin(en azından baba tarafı)
Bu laflarla da sizin de konuşmayı bildiğiniz pek söylenemez sayın memeyt.
mehmetk_kk
07-01-2007, 18:16
Biz bu ülkede şuan rahatça nefes alabiliyorsak bu Atatürk'ün sayesindedir.Onun dedesinin nenesinin sayesinde olduğu çok mu önemli?.Hem ateist olmaması (size göre sevindirici belliki) sorun değil.İstediği dini seçmekte özgür -ki Atatürk'ten bahsediyoruz-.
Kimsenin de ahkam kesmeye hakkı yoktur.
Bu laflarla da sizin de konuşmayı bildiğiniz pek söylenemez sayın memeyt.
konuşmayı senden öğrenecek değilim heralde beğenmiyorsan cevap yazmaz muhatab olmazsın olur biter.adımda memeyt değil kinyalı
deli_cevat
09-01-2007, 22:35
Mesela yalnızca cumhurbaşkanının görmesine müsaade edilen belgeler var bilinen.En basitinden bunlar neden açıklanmaz?
kapitalizmin halkları daha fazla uyutmak için kendi içerisinde aldığı kararlar olabilir mesela bu belgeler peki böyle olması hasan mezarcıya bu hakkı verirmi HAYIR sana böyle konuşma hakkını verirmi bunada HAYIR
şimdi sakın konuşmayı senden mi öğrencem deme sana ne yapman gerektiğini söyleyecek değilim sadece hakaret ediyorsun ve bende bunu açıkça ortaya koyuyorum
Atatürkü gerçekten tanımak istiyorsanız yani gizli kalmış saklanmış belgelerle birlikte "Gizlenen Atatürk" adlı belgesel var orda izlemelisiniz.
Özelliklede sosyalist arkadaşlar!!!
http://ulusalkanal.com.tr/images/reklam/dev_belgesel.jpg
seyyah3441
10-01-2007, 01:15
ne ararsın tanrı ile aramda,
sen kimsin ki orucumu sorarsın?
hakikaten gözün yoksa haramda,
başı açığa neden türban sorarsın?
rakı, şarap içiyorsam sana ne,
yoksa sana bir zararı, içerim.
ikimizde gelsek kıldan köprüye,
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
esir iken mümkün müdür ibadet,
yatıp kalkıp atatürk'e dua et..
senin gibi dürzülerin yüzünden,
dininden de soğuyacak bu millet.
işgaldeki hali sakın unutma,
atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
sen anndan yine çıkardın ama,
baban kimdi bilemezdin şerefsiz.
seyyah3441
10-01-2007, 01:52
üstad *Neyzen Tevfik *gayet güzel yazmış......
İsteyen üstüne alınabilir.............. :lol:
sinanguler2
10-01-2007, 12:51
Sevgili seyyah3441 kardeş ellerine sağlık cuk oturmuş sağol
mehmet-kk by fendiye gelince,söylenecek çok şey olduğunu zannetmiyorum, sözlerin mana ifade edebilmesi,kişilerin anlayışına bağlı olduğundan boşa gideceği endişesi içersindeyim.kendisinin bilim adamı olduğundan bahsediyor,bilim adamlığı iştigal etdiği bilim dalıyle anlamlıdır her şeyi bilir anlamına gelmez,bizide ilgilendirmez,ona bakılırsa çok gezenmi çok yaşayanmı bilir konusuda vardırki,naçizane bendenizde bu dünyadaki 58 ülkeyi ziyaret etmiş biriyim bununla övünmemmi gerekiyor?ne hakla? mehmet by in şunu bilmesini arzu ederim ATATÜRK bu dünyadan gelmiş geçmiş bir elin parmak sayısını geçmeyen değerlerin ilklerinden olan ve Türk milletinin ışığı önderi kurtarıcısı,Sn mehmet by ide hürriyetine kavuşturan, bu Büyük değere dil uzatmanın nankörlük olacağını,kendisine arz ederim. saygılar,
sinanguler2
10-01-2007, 13:25
Ön yargılı ve jeronomik düşünceli biri ATATÜRK'ü tartışmaya açmış,bizlerde bu cahilin başlığı altında ATATÜRK'ü tartışıyoruz ne garip.
mehmetk_kk
10-01-2007, 21:53
Sevgili seyyah3441 kardeş ellerine sağlık cuk oturmuş sağol
mehmet-kk by fendiye gelince,söylenecek çok şey olduğunu zannetmiyorum, sözlerin mana ifade edebilmesi,kişilerin anlayışına bağlı olduğundan boşa gideceği endişesi içersindeyim.kendisinin bilim adamı olduğundan bahsediyor,bilim adamlığı iştigal etdiği bilim dalıyle anlamlıdır her şeyi bilir anlamına gelmez,bizide ilgilendirmez,ona bakılırsa çok gezenmi çok yaşayanmı bilir konusuda vardırki,naçizane bendenizde bu dünyadaki 58 ülkeyi ziyaret etmiş biriyim bununla övünmemmi gerekiyor?ne hakla? mehmet by in şunu bilmesini arzu ederim ATATÜRK bu dünyadan gelmiş geçmiş bir elin parmak sayısını geçmeyen değerlerin ilklerinden olan ve Türk milletinin ışığı önderi kurtarıcısı,Sn mehmet by ide hürriyetine kavuşturan, bu Büyük değere dil uzatmanın nankörlük olacağını,kendisine arz ederim. saygılar,
selamlar
tipik bir ateist bakış açısı.ben ne zaman bilim adamıyım dedim kardeşim saçmalamakta sınır tanımıyorsun anlaşılan.kendi kafana göre bir şeyler uydurup bana mal etme.benim bilim adamı olduğumu söylediğim tek bir satır göster yada yazını düzelt.islamla ilgili konularada bu mantıkla yaklaşıyorsan asıl sana bir şey söylemek faydasız.senin gibi bir ateist daha vardı burda eskiden adı hacı ydı.oda evinde 3.000 kitabı olduğunu söyler bununla övünürdü.aklınca 58 ülke gezmekle övünmediğini söylüyorsun ama aslında övündüğün gün gibi aşikar.Bu herhalde ateistlerin tipik bir özelliği.he şunuda belirteyim benim önderim ve ışığım atatürk değil ve ona dil uzattığım falan yok.
Gerilla hazretleri önce msn nickini değiştir sonra adam gibi kürd ol baş tacı edeyim seni tewderi yi ettiğim gibi
Ben burda etnik kökenimi kullaniyomuyum? ya da senden başkası kürdüm ben diye bağiriyormu? Tüm kürdlere canım feda benim.
Vatandaş olduğumuzun farkına varalım.Yeter artık senin gibi idealleri olanlardan çektiği bu ülkenin.Şöyle bir silkin kendine gel gerilla onur kardeşim.
deli_cevat
11-01-2007, 17:09
dersim mehmet ile iyi geçiniyosunuz bayaa muhabbetiniz artsın ama iranda sosyalistlerin sonunu unutma
mehmetk_k
11-01-2007, 19:14
dersim mehmet ile iyi geçiniyosunuz bayaa muhabbetiniz artsın ama iranda sosyalistlerin sonunu unutma
buyur işte kardeşim ne olmuş dersimle bazı konularda anlaşabiliyorsak zorunamı gitti?doğrunun dili tek herne kadar sen anlamasanda...!
seyyah3441
11-01-2007, 23:45
???????
mehmetk_kk
12-01-2007, 01:00
mehmet arkadaş ne zaman site kurallarına uymaya başlayacaksın merak ediyorum..
frodo
şimdi arkadaşlar hem müslüman olmaktan dolayı gayet huzurlu ve mutlu hem de bazı kafalara tuhaf gelse de atatürk e yeterince saygı ve sevgi duymaya çalışan biri olarak düşüncelerimi açıklamam gerekirse:
öncelikle, atatürk umarım müslüman olarak ölmüştür bunu neden söylüyorum çünkü inancıma göre müslümanlığı dünyada tanımış birinin bu dini seçmesi onun için öte tarafta çok yararlıdır ve ben de atatürkü seven ve düşünen biri olarak bu dilekte bulunuyorum, o kadar..
ama asıl önemli nokta şu ki ben birini sevicek ya da saygı duyucaksam bunu kesinlikle o kişinin sahip olduğu inanca bakarak yapmam ve yapmamam da gerekir, herkesin tercihi kendine ne de olsa.
atatürk bildiğimiz, duyduğumuz, okuduğumuz vs. kadarıyla ülkesini seven ve hayatını ülkesinin iyiliği doğrultusunda harcamış ve başarılı da olmuş biridir. iyilikleri ve doğruları kadar hataları ve yanlışları da olmuştur her insanın olduğu kadar. *ve bu nokta herkesin anlaması gereken bi noktadır. * * * * * * * * *
öncelikle bilinmesi gereken o insanüstü bi varlık değildir *(sayesinde böyle rahatça yaşadığımız, yatıp kalkıp ona dua etmemiz gereken, o olmasaydı şu an güzel olan ne varsa rüyamızda bile göremiceğimiz). bunların hepsi onu putlaştırıp sürekli eleştirdikleri din yobazlarının yaptığına düşmekten kurtulamayan diğer türlü yobazların kalıplaşmış dogmalarıdır. tarihte hiçbir olay, hiç bir kimse alternatifsiz değildir ve eğer bahsedilen kişi ya da olaylar olmıycak olsaydı onun yerini doldurabilcek pek çok kişiyi yine tarihin oluşturacağı bi gerçektir. ama sonuçta şu da bi gerçektir ki atatürk yaşamıştır ve bizim bildiğimiz tüm o durumların içersinde yer almıştır yani yaptıklarının küçümsenecek bi tarafı da yoktur.
kısacası ne atatürkü senden benden çok başka, adeta tanrı seviyesinde algılamak ne de her bi fırsatta onun yaptıklarına bi kulp takıp ona çamur atmak doğrudur. o allahın yarattığı, üstün özellikleri olan *bi insandı ve öte tarafta bizim onu ne kadar çok sevip sevmediğimizden bağımsız olarak sorgulanacak olan bir faniydi.
umalım ki allahın rahmeti onun üzerine olsun..
mehmetk_k
12-01-2007, 20:07
mehmet arkadaş ne zaman site kurallarına uymaya başlayacaksın merak ediyorum..
frodo
elimden geldiğince uyuyorum kardeş,bir problemmi var?Atasözleri,değişler müstehcende olsa bize ait gocunmamak gerekir.
mehmetk_k madem Atatürkle alıp veremediğin var ya dil uzatma ya da git Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinden git suudi arabistana git irana git nereye gidersen git.Yok dersen de Ataya laf söyleme.
mehmetk_kk
12-01-2007, 22:17
mehmetk_k madem Atatürkle alıp veremediğin var ya dil uzatma ya da git Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinden git suudi arabistana git irana git nereye gidersen git.Yok dersen de Ataya laf söyleme.
tamam kardeş yarın yola çıkıyorum sizin laf anlıyacağınız yok,tırstım sizden
[/quote]
konuşmayı senden öğrenecek değilim heralde beğenmiyorsan cevap yazmaz muhatab olmazsın olur biter.adımda memeyt değil kinyalı[/quote]
Sen de bu şekilde Ata'ya saygısızlık yapamazsın.Buna hakkın yok.Beğenmiyorsan çeker gidersin.Kimse seni burda zorla tuttmuyor.
mehmetk_kk
12-01-2007, 22:59
konuşmayı senden öğrenecek değilim heralde beğenmiyorsan cevap yazmaz muhatab olmazsın olur biter.adımda memeyt değil kinyalı[/quote]
Sen de bu şekilde Ata'ya saygısızlık yapamazsın.Buna hakkın yok.Beğenmiyorsan çeker gidersin.Kimse seni burda zorla tuttmuyor.[/quote]
benim kimseye saygısızlık yaptığım yok.fakat eleştirebilirim tıpkı sizin gibi.ne zaman gideceğime ben karar veririm ukalalık yapmanın manası yok.
konuşmayı senden öğrenecek değilim heralde beğenmiyorsan cevap yazmaz muhatab olmazsın olur biter.adımda memeyt değil kinyalı
Sen de bu şekilde Ata'ya saygısızlık yapamazsın.Buna hakkın yok.Beğenmiyorsan çeker gidersin.Kimse seni burda zorla tuttmuyor.[/quote]
benim kimseye saygısızlık yaptığım yok.fakat eleştirebilirim tıpkı sizin gibi.ne zaman gideceğime ben karar veririm ukalalık yapmanın manası yok.[/quote]
Asıl ukalalığı sen yapma.Sanki bir işe yarıyorsun da..
Burda millete laf yetiştirip ülkeyi kurtardığını mı sanıyorsun.Dinmiş...Peh!
Ne işe yaradı şimdiye kadar?Görüyoruz başımızdakileri onlar da senin gibi.Ama batırmaktan başka işe yaramıyorlar.Bari Atatürk'e saygısızlık yapmayın.
mehmetk_kk
12-01-2007, 23:18
Sen de bu şekilde Ata'ya saygısızlık yapamazsın.Buna hakkın yok.Beğenmiyorsan çeker gidersin.Kimse seni burda zorla tuttmuyor.
benim kimseye saygısızlık yaptığım yok.fakat eleştirebilirim tıpkı sizin gibi.ne zaman gideceğime ben karar veririm ukalalık yapmanın manası yok.[/quote]
Asıl ukalalığı sen yapma.Sanki bir işe yarıyorsun da..
Burda millete laf yetiştirip ülkeyi kurtardığını mı sanıyorsun.Dinmiş...Peh!
Ne işe yaradı şimdiye kadar?Görüyoruz başımızdakileri onlar da senin gibi.Ama batırmaktan başka işe yaramıyorlar.Bari Atatürk'e saygısızlık yapmayın.[/quote]
kardeş işe yarıyoruz bazen mesela sana cacık nasıl yapılır anlatayımmı?sen başındakileri müslümanmı sanıyorsun?her neyse gereksiz polemik yapmayayım nediyordun sen atana saygısızlık yapmayayımmı peki kardeş yapmayız sensin.
dersimmm
12-01-2007, 23:39
mehmetk_k arkadaşın bir çoğunuzdan fazlası insanları dinliyo olmasıdır, ben aleviyim dediğim zaman alevilerin kökenini sormamasıdır, kürdüm dediğim zaman bölücü dememesidir
görüşleri beni ilgilendirmez
Son sayfadaki tüm yazılar ve yazarları;
Emeğinizi, enerjinizi, zamanınızı, göz nurunuzu heba etmişsiniz.
Foruma bir katkısı olmamış, bize bir katkısı olmamış, size bir katkısı olmamış.
Devamı herkese zarar.
Biraz susun, en azından sessizliğin ritmi duyulur.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
mehmetk_kk
13-01-2007, 00:53
mehmetk_k arkadaşın bir çoğunuzdan fazlası insanları dinliyo olmasıdır, ben aleviyim dediğim zaman alevilerin kökenini sormamasıdır, kürdüm dediğim zaman bölücü dememesidir
görüşleri beni ilgilendirmez
eyvallah kardeş
"Son sayfadaki tüm yazılar ve yazarları;
Emeğinizi, enerjinizi, zamanınızı, göz nurunuzu heba etmişsiniz.
Foruma bir katkısı olmamış, bize bir katkısı olmamış, size bir katkısı olmamış.
Devamı herkese zarar.
Biraz susun, en azından sessizliğin ritmi duyulur."
Aynen katılıyorum Mhmmd kardeşimize. Bir atasözü de benden;
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!!
ibrahim_z
14-01-2007, 16:40
http://www.islamiforum.com/Atatuerkand39uen-Amac-t18087.html
* Bazı dincilerin atatürkü iyi bir müslümanmış gibi gösterme çabasına rağmen genel olarak dinci kesiminin atatürk hakkındaki düşüncelerini bu islami site iyice göstermiş. üyelerden biri atatürk yüzünden ülkenin 80 yıl kaybettiğini 80 yıl önce olmamız gereken yere yeni yeni vardığımızı yazıyor, bi başkasıda onu destekliyor. ve bu sitedeki atatürk karşıtı tek başlık değil.
* Bu tür siteleri kaale almamak elde değil sayıları giderek artıyor.
* Laik insanların Atatürk'ü daha çok savunması gerek artık. bu sitede atatürk'ten daha çok bahsedilmesi gerektiğini düşünüyorum.
deli_cevat
14-01-2007, 22:09
buyur işte kardeşim ne olmuş dersimle bazı konularda anlaşabiliyorsak zorunamı gitti?doğrunun dili tek herne kadar sen anlamasanda...!
memet dediğime karşı çıkamayınca beni tartışmaya açma sen bu ülkede şeriatı getirirseniz dersim gibi bir sosyalisti kazığa oturturmusunuz oturtmazmısınız onu söyle
mehmetk_kk
15-01-2007, 00:17
dersimi bilmem ama sen kesin kazıklıksın yani.Kardeş şaka bir yana gereksiz konılar bence bunlar bak arkadaşlar ne yazmış kaç sayfadır eften püften mevzular.
deli_cevat
15-01-2007, 00:20
zaten ne oluyosa o eften püften diyip geçiştirmeye çalıştığınız konular sana açık açık soruyom hayır dersim gibi birisini kazığa oturtmam demediğin gibi seni kazığa oturturum diyosun
zaten ne oluyosa o eften püften diyip geçiştirmeye çalıştığınız konular sana açık açık soruyom hayır dersim gibi birisini kazığa oturtmam demediğin gibi seni kazığa oturturum diyosun
Cevatcım şu deli sohbetlerini konuk odasında yapsan da forum kirlilii olmasa kardeşim.
Bak senin yüzünden ben de sinirlenip saçmalıyom kirliliğe devam yani :oops:
Bu arada hayırlı olsun Onur üyesi olmuşsun.Ama dolu şeyler yaz forumda biz de zevkle okuyalım yorma gözlerimizi bak onur üyeliğine yakışmaz böyle ıvır zıvırlar. :cry:
Tekrar hayırlı olsun diyeyim.Bak ben de deliyim ha :wink:
mehmetk_k
15-01-2007, 12:33
SELAMLAR
sevgili deli cevat kardeşim peygamber sav. mekkeyi fethinde nasıl davranmışsa size öyle davranırım.bu cevap yeterli olur sanıyorum.
deli_cevat
15-01-2007, 21:14
ama mustalıktakilere davrandığı gibi davranmada *:lol:
biraz zoraki oldu ama neyse beelzbb haklı daha fazla kişiselleştirmeyelim konuyu
bi ara biyerlerin bombalanmasından felan bahsetmiştin o konuları açarmısın biraz daha
mehmetk_kk
15-01-2007, 23:02
selamlar
bencede kardeş,yalnız ne bombalanması anlamadım.
deli_cevat
16-01-2007, 23:06
Selam ve saygıyla..
http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=136284
yeterli gelmezse başka linklerde verebilirim değişik olaylar için.mesela atıf hocanın asılması,şeyh sait isyanı,dersimin yakılması,rizenin bombalanması, istermisin bunlardan bahsedelim.[align=left]
bu yazındaki rizenin bombalanmasından bahsediyorum
Ankarakedisi
17-01-2007, 04:03
Daha once Menemen olayi hakkinda bir takim basinimizda bazi haberler cikmisti.
Bugun ayni konuda baska haberler cikti.
http://www.milliyet.com.tr/2007/01/16/son/sonsiy12.asp
Cem'e kesinlikle katılıyorum... *ben de aynı şeyleri düşünüyorum..
dersimmm
18-01-2007, 22:47
deli_cevat kimse bizi kazığa oturtamaz, düzgün konuş, üslubunu adam gibi kullan.
sosyalist gibi görünüpte kemalizme övgüler yağdıran, arkadaşla iyi geçindik diye bizi şeriatcı yapan kardeşim bak ne güzel onur üyesi olmuşun, bize örnek olmalısın konuşma şeklini iyi ayarla
dersimmm sosyalist gibi görünüp kemalizme övgüler yağdıran demişsin kısacası saçmalamışsın ne sosyalim ne de kemalizm hakkında bir bilgin yok.KEMALİST DEVRİMLERin sonu sosyalizmdir.deli_cevat arkadaşın sosyalist olup da kemalizm i övmesi normal bişedir anormal olan tersini söyleyenlerdir.
deli_cevat
19-01-2007, 19:32
+ seni şeriatçı yapmıyorum dikkat edersen mehmet'e dikkat et onun amacı yerine geldiğinde sende bende kazığın üstünde oluruz örneğinide verdim senin memleketede benimkinden daha yakın İranda neler olmuş istersen mehmete sor
dersimmm
19-01-2007, 20:04
lenin senin gibi komünistlerden utanmamak mümkün değil lenin in anadoluya gönderdiği mustafa suphi nin akibetini öğren, öyle konuş
deli_cevat
19-01-2007, 21:44
dersim sende devrimin diyalektiğini öğren ondan sonra konuş
ondan sonra anlarsın neden nazım hikmetin bile bu konuda çok üzgün olduğunu belirtirken bile zerre kadar Atatürke laf atmadığını hemde Nazım hikmetin nasıl laf çatma yeteneği olduğunu hepimiz biliyoruz
lenin senin gibi komünistlerden utanmamak mümkün değil lenin in anadoluya gönderdiği mustafa suphi nin akibetini öğren, öyle konuş
Daha mustafa suphi yi kim öldürttü o bile meçhulken (büyük ihtimalle ittahatçiler) nasıl bu kadar emin konuşuyorsun anlamadım?
deli_cevat
19-01-2007, 22:09
lenin güzel kardeşim mustafa suphiyi Atatürk öldürtmüştür ancak Atatürk yüzyılların şeriat örtüsünü üzerinden atmaya çalışan daha laiklik kavramıyla bile yeni yeni tanışan topluma tutup kaynağını diyalektik meteryalizmden alan bir ideolojiyi getirmenin ne kadar mantıksız olduğunu görmüştür zaman her zaman değişimden ve gelişimden yanadır bunun kaçınılmaz sonucudur sosyalizm ama önce ama sonra hem kapitalist süreç yaşanmadan komunist süreç yaşanamaz insanların deneyim eksikliği olur komunizmin uygulanabilmesi için bile çok büyük bir birikim gerekir
dersimmm
20-01-2007, 01:29
ibrahim kaypakkaya yı inceleyin, kemalizm gibi ırkçı bir ideolojiyi savunmadan önce. bakın hrant dink öldürüldü, sizin kemalistlerin ona karşı yaptığt linci biliyor musunuz?
sodomo--
20-01-2007, 01:50
Deli cevat, Mustafa Suphi'yi Atatürk öldürtmemiştir. Bu tip iddialar gerçek dışıdır.
Dersim, Kemalizm derken neyi kastediyorsun anlamadım ama benim bildiğim Atatürk milliyetçiliğinin ırkçılık, kafatasçılık vb. şeylerle ilgisi bile yoktur.
İkincisi Hrant Dink'e veya Orhan Pamuk'a karşı yürütülen linç kampanyalarının da Atatürkçülük ile ilgisi yoktur. Irkçı, faşist, saldırgan, bağnaz, kin ve nefret üreten bir milliyetçiliğin ne Atatürk ile ne de Atatürkçülük ile ilgisi yoktur.
Bu sitenin ilgi alanı Kemalizm ya da Sosyalizm değil. Site Kemalist bir site de değil. Bir "Dinsiz" sitesi. Kemalizm ile olan ilgisi de "Laiklik" kavramı çevresinde. Bunun özellikle dersimmm ve mehmet_k tarafından neden ısrarla anlaşılamadığını da ben anlayamıyorum. Artık bu başlığın gereksiz yere fazlası ile uzadığını düşündüğüm için kilitliyorum.
neutrino