Cherokie
26-06-2005, 03:46
Herkese merhaba diyorum öncelikle...Bu siteye yeni üye oldum.Doğrusu beni buraya getiren sebep İslam dinini çok iyi bilen ve araştıran bir aydının birikimlerinden yararlanmak ve bu sayede belki de "dinin bilimsel izahına" yardımcı olabilecek veriler oluşturmaktı.Kuşkusuz din denen şey gerçekliği ne kadar tartışılırsa tartışılsın toplumlara çok büyük etkiler bırakabilmiş belki de tarihsel diyalektiğe en çok etkide bulunan kavramdır.Ve mutlaka tartışılmalı tartıştırılmalıdır.Ben kişisel olarak bilimin yol göstericiliğine ve devrimci dünya görüşüne inanan,yaşamını bu esaslar üzerine kuran bir insanım.Başta da söylediğim gibi buraya üye olmamın sebebi de bu.Ama burada önemli olan benim kişisel düşüncelerimden ziyade sizlerle neyi paylaşmak istediğim.Forum sayfalarına şöyle bir göz atınca (buraya yazan herkesin affına sığınarak söylüyorum) yine o bildik görüntülerle karşılaştım:kendi dini inançlarını kabul etmediği için başka insanları aşağılamakta hiçbir sakınca görmeyen "Tanrı korkusuyla yanıp tutuşan" dindarlar ve bilimin üstünlüğünü kabul ettirmek için başka inanış şekillerine saldıran "objektif beyinler".Şimdi arkadaşlar siz bu yöntemin dünyada hiç bir şeyleri değiştirdiğine şahit oldunuz mu?Dindar kişilere söylüyorum siz hiç cehennemde yanacaksın naralarıyla ya da benim peygamberim muhteşem adamdır onu eleştiren herkes te eşektir yaklaşımıyla müslüman olan birini tanıyormusunuz?Oysa ki eğer buradaki niyetiniz "tebliğ" ise bunu yapmanın yolu başkalarının fikirlerine kulakları tıkamak değildir.Aynı şekilde Ateist ya da bilimsel düşünüşü taşıdığını söyleyen arkadaşlara sesleniyorum: bir dini çürütmenin bilimsel yolu peygamberinin yatak fantezilerini örnek göstermek midir?Bir arkadaş "nefs" ile ilgili bazı önermelerde bulunmuş.Sonrasında ise müslümanlara peygamberlerinin nefsine hakim olamayan bir "sapık" olduğu gibi bir imada bulunarak "bilimsel" tezini kanıtlamanın gururunu taçlandırırcasına gizemli bir soruyla bitirmiş yazısını! Eminim daha sonra da kendi kendine "vay be ne bilimsel önermelerde bulunurmuşum ama şimdi bunu okuyan müslümanlar akın akın ateizme koşuyorlardır" diyerek rahatlamıştır.Ancak şunu unutmamakta fayda var:kötü bir fikrin yaratıcısının her konuda iğrenç meşhum olması da gerekmez.Yani adam allah birdir dedi diye kaniçici sübyancı adi biri olması gerekmez.Tıpkı bu güdüleri yazdı diye "beyni" nickli arkadaşın da bu nefs isteklerini taşıması gerekmediği gibi...
Ama değilmi ki tartışmadan kavgayı,düşünceyi açıklama özgürlüğünden karşı tarafa küfretmeyi anlayan bir toplumda yaşıyoruz o zaman bunları normal kabul etmeliyiz belki de.Yine de en azından bu konulara taraf olan arkadaşların bilimin ya da dinin savunuculuğu gibi büyük iddialara soyunmamalarını dilerim
Tahammül gerçekten çok zor bir erdem.Ama büyük bir erdem.Doğrusu ben de bu erdemi çoğu zaman unuttuğumu kabul ederek özeleştirimi yapmalıyım.Çok büyük konu başlıklarını tartışmaya geçmeden önce bu konudaki rahatsızlığımı belirtmek istedim.Tabii eğer amaç tartışmaksa...En son hristiyanlık propagandası amacıyla kurulmuş bir sitede islamiyete saldırıldığını ve çok doğru argümanlar olsa da sanki hristiyanlık metafizik değilmişte e=mc 2 gibi bir gerçeklikmiş gibi yazılar yazıldığını gördüm.Cevap niteliğinde bir iki yazıdan sonra siteden hemen atıldım.Oysa ki ben bu tartışmada "tarafsız" durumda olduğumu amacımın din denen şeyin karbon molekülü hesaplar gibi kanıtlanamayacağını anlatmak olduğunu en başında söylemiştim.Hani şöyle laflar geçiyordu: Muhammed'in peygamber olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?Hani İsa hakkında hiç kuşkumuz yok ya!!Ama hiçbir kötü sözüm olmadığı halde engellendim.Çünkü sitenin yöneticileri tartışmak istemiyordu onlar yazılarını okuyan daha çok cahil müslümanın kendilerine küfretmesini ve sonra da "gördünüz mü müslümanlar ne kadar cahil ancak küfür edebiliyorlar" diyerek propaganda yapmayı istiyorlardı.Umarım burada da aynı zihniyet yoktur çünkü bilim faşizan fikirlerin savunulmasında kullanıldığında en az yobazlık kadar derin yaralar açabilir...
Ama değilmi ki tartışmadan kavgayı,düşünceyi açıklama özgürlüğünden karşı tarafa küfretmeyi anlayan bir toplumda yaşıyoruz o zaman bunları normal kabul etmeliyiz belki de.Yine de en azından bu konulara taraf olan arkadaşların bilimin ya da dinin savunuculuğu gibi büyük iddialara soyunmamalarını dilerim
Tahammül gerçekten çok zor bir erdem.Ama büyük bir erdem.Doğrusu ben de bu erdemi çoğu zaman unuttuğumu kabul ederek özeleştirimi yapmalıyım.Çok büyük konu başlıklarını tartışmaya geçmeden önce bu konudaki rahatsızlığımı belirtmek istedim.Tabii eğer amaç tartışmaksa...En son hristiyanlık propagandası amacıyla kurulmuş bir sitede islamiyete saldırıldığını ve çok doğru argümanlar olsa da sanki hristiyanlık metafizik değilmişte e=mc 2 gibi bir gerçeklikmiş gibi yazılar yazıldığını gördüm.Cevap niteliğinde bir iki yazıdan sonra siteden hemen atıldım.Oysa ki ben bu tartışmada "tarafsız" durumda olduğumu amacımın din denen şeyin karbon molekülü hesaplar gibi kanıtlanamayacağını anlatmak olduğunu en başında söylemiştim.Hani şöyle laflar geçiyordu: Muhammed'in peygamber olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?Hani İsa hakkında hiç kuşkumuz yok ya!!Ama hiçbir kötü sözüm olmadığı halde engellendim.Çünkü sitenin yöneticileri tartışmak istemiyordu onlar yazılarını okuyan daha çok cahil müslümanın kendilerine küfretmesini ve sonra da "gördünüz mü müslümanlar ne kadar cahil ancak küfür edebiliyorlar" diyerek propaganda yapmayı istiyorlardı.Umarım burada da aynı zihniyet yoktur çünkü bilim faşizan fikirlerin savunulmasında kullanıldığında en az yobazlık kadar derin yaralar açabilir...