PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hücre İçi Yaşam

dilaver
15-02-2008, 19:22
http://aimediaserver.com/studiodaily/harvard/harvard.swf

saygılarımla

vartor
15-02-2008, 19:32
Simdi neden kendimi yorgun hissetigimi anladim. Boyle hizli calisan bir fabrikaya insan mi dayanir?

thunderpoint
15-02-2008, 19:44
Sen nasıl olur da bu trilyon x trilyon unsuru Allah'ın yönettiğini düşünmezsin? :roll: *

Aah Ateizm aaaahhhh! :lol:

dilaver
15-02-2008, 19:55
aynı şeyleri videonun altına yazacaktım thunder. Bu tabloyu gördükten sonra böyle bir mekanizmanın bir tek varlık tarafından tasarlanıp yönetilmesinin imkansızlıgı daha iyi anlaşılıyor. Rastlantı bir tanrı düşüncesinden daha rasyonel. Ki bu daha bir tek hücre. Evrenin geri kalanını hayal bile etmek zor.

* * *saygılarımla

frodo
15-02-2008, 20:03
"Rastlantı bir tanrı düşüncesinden daha rasyonel. Ki bu daha bir tek hücre. Evrenin geri kalanını hayal bile etmek zor."

Tanrı ya da rastlantı ikilemine niye düşüyoruz ki ? Doğal seçilim rastlantı değildir sevgili eski tüfek :lol:

vgm.1
15-02-2008, 20:12
Hücre deki elemanlar ne yapacaklarını biliyorlar, bu bilme işi bir belleğe sahip olduklarının
göstergesidir. Belleklere de ne yapacakları yüklendiyse, tanrının tek, tek hücreleri yönetmesi unsuru ortadan kalkar. Yeni oluşanlara da aynı kodlar aktarılacağı için tanrının trilyon x trilyon u denetlemek için çok zahmete girmesine gerek yoktur.

* * *Dilaver o yürüyen balon nedir?

* * *Selamlar.

dilaver
15-02-2008, 20:14
sevgili frodo

* * ilk yaşamın oluşmasını kastetmiştim. İlk Dna anın oluşumunu ( ya da Rna )

* * ondan sonrası için zaten bir sözümüz yok. Hatta bir kısım Müslümanların bile yok. Bir tek Muhammedin varlıgı işi bozuyor.

* * *saygılarımla

dilaver
15-02-2008, 20:16
Dilaver o yürüyen balon nedir?

*
* * sınıfsız toplumun habercisi. *:lol:

* * saygılarımla

vgm.1
15-02-2008, 20:20
Şüphelenmiştim zaten, gerçek bak. :D

Selamlar.

pante
15-02-2008, 21:28
Daha önce de izlemiştim. İzlemeye doyamıyor insan. Muhteşem.

Protoplazmadaki lipid, elektrolit gibi elemanların danseder gibi çalışmaları, hele proteinlerin bir robot gibi adım atarak görevlerini yapmaları müthiş.
mikron büyüklüğünde yani milimin binde biri büyüklüğünde bir hücrede dahi Tanrının yüceliğini görmemek mümkün mü?
O proteinlerin ayakları olmasaydı acaba hücrenin yapısında neler değişirdi?
Ya da bir hayvanın, bir insanın olabilmesi mümkün müydü?
Bu müthiş tasarıma ne rastlantı, ne doğal seçilim diyebiliriz.
Bu tasarım doğanın, Tanrının eseridir.
Uzun evrimler sonucunda zincirleme oluşmuş bir tasarımdır bu.
Bir mikronun içine sığdırılabilen bir azamettir bu.
Tohumlarının kökeni, kaynağı neredendir bilmesek de bu muhteşem azamet karşısındaki hayranlığımızı dışa vurmaktan çekinmemeliyiz.

vartor
15-02-2008, 21:47
Mekanizmaya hayret etmemek mumkun degil, ancak bu komplekslige bir gunde ulasmadigini da biliyoruz canlinin. Eger doganin gucune tanri demek istiyorsaniz sizin bileceginiz sey, iradeli olarak tasarlanmis bir olay olarak goremiyorum bu mekanizmayi. Sartlar elverdigi icin var oldugu kanisindayim.

vgm.1
15-02-2008, 21:52
Sevgili Pante niye tanrı akıllı olmak zorunda. Veya niye iyi bir tasarımcı.

Sizin tüm mükemmeliyet dediğiniz, aslında son derece büyük kusurları olan sistemler olarak da değerlendirilebilir. Bir şeyin kompleks olması onu mükemmel değil, karmaşık yapar ki, en zor olan basit tasarımlardır.

Selamlar;

pante
15-02-2008, 22:07
Akıl insandadır.
Ama aklıyla değil determinist dürtüleriyle şekillenen tasarımlara insan aklı ulaşabilmiş değil.
Ulaşabilecek gibi de görünmüyor.

vartor
15-02-2008, 22:15
Bundan yuz sene once de aya seyahat imkansiz gorunurdu. Bugun Mars'a plan yapiliyor. Bizim henuz anlayamadigimiz bir kompeks yapiya *yarin ayni gozle bakacagimiza da ben o kadar emin degilim. Bilim ve teknik gelistikce sorularimiza cevap bulacakmis gibi gorunuyor.

dilaver
15-02-2008, 22:19
mikron büyüklüğünde yani milimin binde biri büyüklüğünde bir hücrede dahi Tanrının yüceliğini görmemek mümkün mü? * *pante

* * ben oraya baktıgım zaman maddenin haricinde bir şey görmüyorum. Her halde H20 daha basit bir molekül, ama ona baktıgımız zaman da benzeri atlayan zıplayan parçacıklar görecegiz. Bu videoda tanrıyı görebilmek için öznel olmak gerkiyor ve her yerde tanrı fikri ile şartlanmak gerekiyor.
*
* * * *Üstelik bana kalırsa ve iyi düşünülürse bir hücrede bunlar olabiliyorsa ve insanda 2 trilyon hücre varsa * * bu bir insan boyutuysa bir de dünyayı, dahası evreni göz önüne aldıgımızda akıllı tasarım mümkün degil. Çünkü bu tasarımın akılla ilgisi yok. *:lol:

* * * *saygılarımla

hysteria
15-02-2008, 22:35
her takildigimiz noktada, bilinmez seyde ve henuz tamamen kesfedilmemis seylerde biliyorsunuz tanri yaniti otomatik olarak kazanir... simdilik.

pante
15-02-2008, 22:58
ben oraya baktıgım zaman maddenin haricinde bir şey görmüyorum. Her halde H20 daha basit bir molekül, ama ona baktıgımız zaman da benzeri atlayan zıplayan parçacıklar görecegiz. Bu videoda tanrıyı görebilmek için öznel olmak gerkiyor ve her yerde tanrı fikri ile şartlanmak gerekiyor.

Sizin gözleriniz perdeli, göremezsiniz. *:lol:

Tek bir canlı gibi görülen insan trilyonlarca canlıdan oluşmakta.
Bu dahi başlı başına bir mucize.
Sadece bir protonun evrimi bile akılalmaz bir evrim mucizesi.
Rastlantıymış, tesadüfmüş, doğal seçilimmiş.
Geçin bunları. Doğanın, Tanrının evrim mucizesini basitleştirmeyin. *:)

okinono
15-02-2008, 23:40
Aynı linki bir arkadaşım bana sanırım 6 veya 7 ay önce Allah'ın yaratış mucizesi olarak mail atmıştı.

Ne kadar ilginiç, vakıa aynı. Yorumlar farklı .
Ve her ikisi de bakılan pencereye bağıl olarak gerçek.

Ve gerçek olduğu da doğru.

Aha sar başa oğlum oki. Çarşafa dolandın :)

Selamlar

pante
16-02-2008, 00:11
Ve her ikisi de bakılan pencereye bağıl olarak gerçek.

Ve gerçek olduğu da doğru.

Bir konuda 2 farklı teorinin ikisi de doğru olmaz Oki.
Doğru tektir, o da hakikattir.
2-3 asır önce hücrelerin bu özelliklerini ne ateistler düşünebilirdi, ne teistler.
Biri mekanik düşünürdü, öbürü mistik.
Ne "ol" deyince olduğu, hem de çamurdan olduğu, ne de tesadüf vs. olduğunun
safsata olduğunu bu film kanıtlıyor.

vgm.1
16-02-2008, 01:37
Taşı havaya attığın zaman yere düşüyor bu tesadüf mü, gezegenler güneşin etrafında sabite yakın bir yörüngede dönüyorlar, bu da değil. Taşın yere düşmesinin bir amacı var mı yok sadece yerçekimi etkisinde düşüyor. Güneşin bir amacı var mı yok, sadece füzyona devam, dünya tam küresel olsaydı kendi etrafında dönermiydi. İnsanın evrende ne gibi bir amacı olabilirki var olmaktan başka.

Bunları geçtim tanrının ne amacı olabilir ki.
O da en fazla var.

Evrenin hangi konumunda ve durumunda tanrıya ihtiyaç duyacağız ki.
Kaldı ki Laplace duymamış, o zamanlar.

Selamlar.

deggial
16-02-2008, 01:46
bakalım "ameliyata giren doktorlar varya..." diye başlayan ve bu doktorların imanla dolup taşıp ameliyathaneden çıktığı masalını ilk kim anlatacak :lol:

bir de neden böyle şeylere bakınca "bak! gördün mü tanrı var işte! bunu o yaptı... " gibisinden bir ispatlama dürtüsü uyanır insanda onu da anlamam. hele ki bunu müslümanlar yapıyorsa. kuranın tanrısı çamurdan adam yapmış sadece :lol: ne hücre, ne bir şey. üflemişmiş. falan filan. mesela ben size biraz metal versem bana ferrari ayarında bir araba yapabilecek misiniz? :lol:

herşeyi tanrıya bağlamak biraz tanrıyı aşağılamaktır aslında. adam en tepede güya. herşeye o bakıyor. yağmur, derprem, sel, bilimum felaket... . hiç herhangi bir şirketteki her işi yapan bir genel müdür göreniniz var mı? *:twisted:

dilaver
16-02-2008, 12:50
Yaşamın nasıl başladıgı hala soru olarak gündemimizde durmakta ve cevaplanmayı beklemekte. Bu konuda şimdilik net kanıtlarımız yok. Belli ki daha uzun bir süre bunu tartışacagız. Ancak yukarıdaki videoyu izledikten sonra böyle muhteşem bir mekanizmanın birikimli seçilim haricinde oluşmasına imkan olmadıgı ortaya çıkıyor.

Uyum, ahenk, çalışma düzeni ve karmaşıklıgı böyle bir düzenegin milyonlarca yıla varan bir süre içerisinde parça parça ve birbiri üzerine eklenerek, çalışmayan düzeneklerin mücadeleden çekilerek oluşması şekilnde olabilir ancak. Ne tanrı ne başka bir şey böyle bir mekanizmayı ol demekle oluşturamaz. Zamana baglı bir oluşmaya ise evrim diyoruz.

saygılarımla

vgm.1
16-02-2008, 14:48
Tanrı bu mekanizmanın evrim süreci ile oluşmasını istemiştir.

Selamlar.

vgm.1
16-02-2008, 15:07
"Akıl insandadır.
Ama aklıyla değil determinist dürtüleriyle şekillenen tasarımlara insan aklı ulaşabilmiş değil.
Ulaşabilecek gibi de görünmüyor." pante

Determinizm gerçeklense pante, emin ol tanrıya çoktan ulaşmıştık. Ne olacaksa o olur, sözü olduktan sonra söylenmelidir. Kesinsizlik doğayı açıklamaktadır, ama determinizm bir ilüzyondur.

Tanrı varsa kaotiktir. Yoksada evren kaotiktir. Daha önce belirttiğim gibi, mükemmel sandığın sistemlerin hiçbirisi mükemmel değildir, çünkü mükemmelik durağanlık demektir, hemde mutlak.

Birşeye mükemmel dediğin anda o hareketine ve değişimine devam etmektedir, öylayse hangi anda mükemmeldir.

Selamlar.

dilaver
16-02-2008, 15:19
işte dinin tek saklanabilecegi yer de burası peker. Tanrının yaşamı yarattıgı ve sonrasına karışmadıgı. Ama bu noktada da Muhammedin varlıgı tüm dini alt üst eder. Bilimsel gelişmeler başka bir izaha yol bırakmıyor. Aslında şu anki bilgilerimiz uyarınca tanrının tek saklanabildigi yer 10-43 saniyenin arkasındadır.

* * *Yaşamın nasıl başladıgı ile ilgili net bir kanıtımız olmadıgı için bu bilinmeyenin arkasında da tanrıya yer vardır. Tanrının tek yeri bilinmeyenlerin arkasıdır.

* * *saygılarımla

vgm.1
16-02-2008, 15:31
"Tanrının yaşamı yarattıgı ve sonrasına karışmadıgı." dilaver

Bu tartışmada dinleri ve onların tanrı tanımlarını tamamen konu dışı bırakıyorum.

Bu olasılık tüm diğerlerine göre daha üstün. Kendinin dahi hesaplayamayacağı bir şey yaratmalıydıki, O'nun için bir anlamı olsun, bu nedenledir Tanrı varsa kaotiktir demem. Burda ilk neden tanrı olabilir olasılığı, olamaz olasılığı ile aynı şansa sahiptir.

Selamlar.

dilaver
16-02-2008, 15:37
Peker , böyle bir olasılık bilim dışı degil. Ancak bu varlıga tanrı demek yanlış. Tanrı yaptırım ve kutsallık, ceza ve mükafat içeriyor çünkü.

* * saygılarımla

vgm.1
16-02-2008, 15:50
Dilaver dinsel tanrı tanımlarından hareket ediyorsun. Tanrı yerine başka bir şey diyelim, terminolojiyi değil de fonksiyonu esas alalım.

Kastım tanrı varsa olasılığında ki ;
O bilim ve akıl dışı bir şey yapmaz,
Neden sonuç zincirini kırmaz,
Mükafat ve cezası yoktur,
Sevgi ve nefret duymaz,
Merak eder,
Değişim ve dönüşüm döngüsüne müdahale etmez,
Her şeyi olduğu gibi kavrar,
Evren nasılsa öyledir, gizem, mistik edimler yoktur,
Akılla kavranabilir,
Ama hep bir tane bilinmez kalacaktır.
Hiç bir zaman emin olamayacağız, sanırım lanetimiz de bu.

Selamlar.

aydoe
16-02-2008, 17:00
Hücre ,hücre zarı sitoplasma çekirdek ve organellerden oluşur.

http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCcre#Yap.C4.B1s.C4.B1

Hücreler bir araya gelerek dokuları oluşturur.(örnek kas dokusu,karaciğer dokusu)

Dokular birleşerek organları oluşturur.(örnek akciğer,dalak)

Organlar birleşerek sistemleri oluşturur.(solunum sistemi,,sindirim sistemi)

Sistemler birleşerek canlıyı oluşturur.

Bu canlılardan biride insandır.

İnsanlar *birleşerek toplumları oluşturur.

Dünyada insan dışında da milyonlarca canlı vardır.

Dünya dışında koskoca bir evren vardır.

Varolana hayret edipte yok olan yaratıcıya inanmak rasyonal değildir.

Var olan bilimin konusudur ve araştırmalarla yeni şeyler keşfedilmektedir.

Tanrı var olsaydı bilimin konusu olurdu ve ispatlanırdı.

Bilimle din çatışır,din merkezli insanlar bilim adamlarını ve bilimi önemsemezler.

Din dogmadır,sorgulamaz,sorgulanamaz.

Bilim sorgulayıcıdır.Evrenseldir.

Mucize falan yoktur.İlkel insanlar için şu an bizim açıklıyabildiğimiz bir sürü şey mucizeydi.

Şimşek çakması ,yağmur yağması bile mucizeydi.Nasıl oluştuğunu bilemiyorlardı.

Bilgisizlikten,bilinemezcilikten çıkıp Tanrıya varmak ampirik düşüncedir.

Çıkış yolumuz bilim ve teknolojidir.

Saygılar

okinono
16-02-2008, 21:26
Bir konuda 2 farklı teorinin ikisi de doğru olmaz Oki.
Doğru tektir, o da hakikattir. ---Pante

Doğru söze ne denir :)

Not: Mesajımda iki bağılın gerçek olduğunu doğru dedim. Yoksa iki adet doğru var demedim. Demek ki yeterli ifade gücü yansıması eksik kalmış.

Hımm çalışmak lazım. Evet. Teşekkürler.

Selamlar

okinono
16-02-2008, 21:49
Tanrı bu mekanizmanın evrim süreci ile oluşmasını istemiştir. -Peker
.....
İkinci doğru söze ne denir - Alkış.

Selamlar

pante
16-02-2008, 22:15
Hücreler bir araya gelerek dokuları oluşturur.(örnek kas dokusu,karaciğer dokusu)

Dokular birleşerek organları oluşturur.(örnek akciğer,dalak)

Organlar birleşerek sistemleri oluşturur.(solunum sistemi,,sindirim sistemi)

Sistemler birleşerek canlıyı oluşturur. Aydoe

http://img176.imageshack.us/img176/3042/hcredl5.th.jpg (http://img176.imageshack.us/my.php?image=hcredl5.jpg)

Örneğin dolaşım sistemini ele alalım;

http://img176.imageshack.us/img176/7776/dolasimyo6.th.jpg (http://img176.imageshack.us/my.php?image=dolasimyo6.jpg)

Bırakın insanı, en ilkel dolaşım sistemine sahip bir canlıyı düşündüğümüzde dahi bu canlının yaşayabilmesi için gerekli olan dolaşım sisteminin evrimini insanlara izah etmek çok güçtür. Hücrenin elemanları nasıl oluşmuş da hücre meydana gelmiş, milyonlarca hücre nasıl bir araya gelmiş dokuyu, dokular da organı oluşturmuş ve ardından sistem meydana gelmiş?
Tek hücrelilerden başlayıp da bitkileri, hayvanları ardından insanın oluşumunu kitlelere izah mümkün değildir. Okullarda ise doğru düzgün anlayamadan geçer ve 3 ay sonra unuturlar.
O nedenle müslümanların çoğunun itirazını ve evrimi kabullenmeyişini hoşgörmek gerekir.
Kaldı ki izah edilemeyenler, henüz bilinemeyenler çoktur ve bunları açıklamak amacıyla Tanrı iinancına sarılınmaz. Kitlelerde zaten Tanrı inancı vardır ve bu bilinmeyen, izah edilemeyenler nedeniyle Tanrının reddi reddedilir.
"Tanrının yokluğunun ispatı olmaz. Varolduğunun ispatının yapılması gerekir." *fikri haklı olsa da kitleler açısından geçersizdir. Bireysel tartışmalarda bu fikir öne sürülebilir ama kitlelere karşı sürülemez. Çünkü onlar varolan Tanrı inançlarının karşısına "yoktur" diye çıkanlardan ispat bekler. Bu da mümkün değildir. Ne eldeki bilgilerle ne de akıl yürütmeyle.

aydoe
16-02-2008, 22:40
İnancın yokluğunu nasıl ispatlayabilirsin.
Var olan bir inanc,milyarlarca insanın değişik yaklaşımla var ettiği tanrı.
Sen adama böyle bir şey yok dediğin zaman ,adam ben inanıyorum var diyor.
İnandığı maddi bir şey değil. Var olmayan bir şeyin yokluğunu nasıl ispatlayabilirsin.
Ee yokluğu ispatlanamayan herşey vardır o zaman.
Varlığıda yokluğuda birdir.

okinono
17-02-2008, 00:33
Varlığıda yokluğuda birdir. -Aydeo
.....

Sevgili aydoe,

O kadar önemli bir cümle ki bu.. Hatta dini tek cümlede özetlemiş bile diyebilirim. Kıskandım valla. Tebrikler.

Selamlar

vgm.1
17-02-2008, 01:05
Pante, ejderhanın, anka kuşunun, Zeus'un, Hera'nın olmadığını ispatlamak mümkün mü?

vgm.1
17-02-2008, 02:39
TANRI VARDIR OLASILIKLARI
* * *Aslında *inananların *hepsi *tanrı *vardır *diyerek, *tanrı *olmaya *soyunmuşlar *haberleri *yok, *yoktan *var *etmek, *tanrı *olmak *demek *değildir *de *nedir. *Hiç *bir *kanıta *ve *bilgiye *sahip *olmadan *tanrı *vardır *sözü, *yalnızca *kendi *uzantısı *ve *kendine *ait *olan *bir *tanrı *yaratma *çabasıdır.
*
* * *Tanrı *bilinmek *istiyor, *üstün *akla *ego *tatmini *gibi *bir *zavallılığı *yüklemek *olmuyor *mu?
*
* * *Hem *Tanrı *bilinmek *istiyor, *hem *de *bilinmemek *için *elinde *geleni *yapıyor.
*
* * *Eğer *Tanrı *bilinmek *istese *bu *onun *için *çok *kolay *değil *mi? *Demek *ki *bilinmek *istemiyor *ve *yok *sanılmak *istiyor. *Üstün *iradeye *de *böylesi *bir *alçak *gönüllülük *yaraşır. *O'nun *iradesine *saygı *duyarak *yok *saymalıyız. *Ve *O'nu *aramaktan *vazgeçmeliyiz, *çünkü *bu *arayış *beyhude *bir *çaba *değil *de *nedir? *Kendisine *ulaşılmasını *istemeyen *Tanrı'ya *ulaşma *çabası, *kendini *dev *aynasında *görmektir. *
*
* * *Hangi *deney *ve *gözleme *dayanarak *tanrı *vardır *diyebilirsiniz. *Hangi *bilimsel *bulgu *tanrının *varlığına *dair *kanıt *sunmuştur. *Hiç. *Evrende *bilim *ve *akıl *dışı *bir *oluşum *bugüne *kadar *gözlemlenmemiştir. *Tanrı *(üstün *akıl) *kendisinin *bilinmesini *sağlayarak, *bilimi *ve *aklı *bozar *mı? *Aksi *Tanrı'ya *(üstün *akla) *çelişki *yüklemek *değil *midir?
*
* *Çelişkilerle *dolu *kitapları *üstün *irade *ve *akla *atfetmek, *saygısızlık *ve *küfür *değil *de *nedir? *Kaldı *ki *tek *bir *çelişki *dahi *kitapların *ona *ait *olmadığının *kanıtıdır. *Ki *yüzlercesi *var. *Öylesi *bir *güç, *elçilere *yada *meleklere *ihtiyaç *duyar *mı, *daha *doğrusu *öylesi *bir *gücün *anlamı *olur *mu, *O'nun, *için *düzen *yerine *kaostan *söz *etmeliyiz, *doğa *da *(Evren) *birbirinin *aynısı *olan *var *mıdır *makro *dan *mikroya *moleküler *düzeyde *dahi *ve *hatta *atom *altındaki *parçacıklarda *bunu *gözlemleyemezsiniz. *Hoş *bu *nokta *da *bilimin *sınırları *var *ya.
*
* *Kendisi *ile *ilgili *hiç *bir *bulguya *sahip *olmayanların, *O'nun *önünde *yerlerde *sürünmeleri, *salya, *sümük *gözyaşları *içinde *yağcılık *yapmaları, *bunu *da *O'nun *rızası *için *yaptıklarını *söylemeleri, *sonra *gidip *güya *O'nun *adına, *kan *dökmeleri, *kendi *türlerine *ve *başka *türlere *her *türlü *işkence *ve *haksızlıkları *yapmaları, *akıl *ve *bilim *dışı *olanı *kabul *etmeleri *ki *en *önemlisi *bu *dur; *O'nda *merhamet *ve *sevgi *mi *uyandırır *yoksa *tiksinti *mi?
* * * Burada *sözünü *ettiğimiz, *tanrının *olma *olasılığı *üzerinden *spekülasyon *yapmak. *Kabul *edilen *tanrının *varlığı *ya da *yokluğu *değildir, *tanrı *konusunda *vardır *ya da *yoktur *ön *kabulünden *başka *referansınız *olamaz.
*
* * * *İşaret *etmeye *çalıştığım *tanrının *olması *(gerçekte *var olması *değil, *kabul *olarak) *neyi *değiştirir, *olmaması *(gerçekte *yok *olması, *gene *kabul *olarak) *neyi *değiştirir. *Geçmişten *gelen *tarih *bilgileri *ışığında *tanrı *hiç *bir *şeye *müdahil *değil, *varlığını *ispatlayacak *hiç *bir *girişimde *bulunmamış, * küçücük *dahi *bilimsel *değeri *olan *bir *kanıt *yok. *
*
* * * * Kanıt *olarak *sunulan *kutsal *metinlerin *hepsi *insanlar *tarafından *yazılmış, *üstün *bir *varlığı *işaret *etmedikleri *de *içerdikleri *çelişkiler *ve *yanlışlar *vasıtasıyla *aşikâr.
*
1. OLASILIK: Tanrı *vardır * ön *kabulünden *hareketle *vardır *dediğim *anda, *hiç *bir *delile *dayanmadan *söylediğim *için, *var *olan *bir *tanrıya *eş *koşmuş *olurum, *çünkü *bahsettiğim *tanrı *tamamen *benim *yarattığım *bir *tanrıdır. *Ve *olanla *ilgisi *yoktur. *Çünkü *olanın *hiç *bir *göstergesi *yoktur. *
*
*2. OLASILIK: Gene *tanrı *vardır *ön *kabulünden *hareketle *ve *gene *hiç *delile *dayanmadan *söylüyorum *ve *tanrı *yoksa *o *zaman *bir *tanrı *yaratmış *oluyorum *ve *kendimi *tanrı *ilan *ediyorum *çünkü *yoktan *var *ediyorum.

3. OLASILIK: Tanrı *yoktur * ön *kabulünden *hareketle *yoktur *dediğim *anda, *hiç *bir *delile *dayanmadan *söylediğim *için, *ama *burada *şu *soru *akla *geliyor *benim *olmayanın *olmadığını * ispatlama *zorunluluğum *var *mı, *yok, *bilimin *var *mı, *yok. *Çünkü *tanrının *hiç *bir *göstergesi *yok. *Peki, *ben *bilgilerim *ışığında *yoktur *diyorum *ki *tanrı *varsa *ben *yoktur *dediğim *için *yanılıyor muyum, *hayır, *tanrı *varlığının *kanıtlarını *gizleyerek *beni *yanıltıyorsa, *o *benim *sorunum *değildir. *Tanrının *sorunudur.
*
4. OLASILIK: Tanrı *yoktur *dediğim *anda, *tanrı *yoksa *tek *çelişkim *inananlar *olacak, *tanrıyla *çatışmaktansa, *inananlarla *çatışmak *daha *evladır. *:)

furkanutkan
17-02-2008, 03:34
Bence bilimsel açıklamalar tesadüf veya rastlantı gibi tabirlerden arındırılarak, bilinçsiz mekanizmaların doğal fiziki oluşumlarını çağrıştıran biliçsiz etkileşim gibi bir anlam ifade etmesini sağlayan anlamlar yüklenmelidir.Aksi halde cahil beyinler rastlantının anlamını *milyonda bir olarak gördükleri şans oyunlarından ayırt edemeyecekler.

Okumak için önce alfabeyi bilmek gerekir.Tabi okuduğunu anlamak istiyorsan

vgm.1
17-02-2008, 04:14
Günümüz bilimi, olasılıklar bilimidir dersek çok da hata yapmamış oluruz.

O dediğini ben anlamadım.

Önerine uyamayacağım, çünkü kimseyi cahil beyin olarak görmüyorum.

Benim nasıl dediğimi boşver de, kendin ne diyorsun onu anlat.

İmana geleceğim sayenizde. Yarım doktor candan, yarım ateist din sahibi edermiş.

Selamlar.