Orijinalini görmek için tıklayınız : Türban her yerde serbest olsun
Binlerce genç kızımız İnançları gereği Türban takıyor, fakat Laik Türkiye Cumhuriyetinin Üniversitelerinde Kılık kıyafet kanununa muhalefet edildiği için Türbanlı kız öğrencilerin üniversite eğitimleri engelleniyor. Savunma; Dini öğeler ile kamusal kesimde bulunulamaz.
*Peki bu Müslüman kardeşlerimiz inançlarından dolayı Eğitim hak ve özgürlüklerinden faydalanamıyacaklarmı?
Benim Dinimde Darwinizmdir. Benim Tanrım EVRİMdir
Peygamberim Darwindir. Ben darvinin, Tanrının (Evrimin) resülü olduğuna inanırım. Beni ve diğer bütün canlıları Evrim yaratmıştır. Darwinizme göre insan milyarlarca yıllık bir süreçte tek bir canlı hücreden gelişmiştir. Bu süreç içinde insan hiç bir zaman son 5-6 bin yıla kadar örtünmemiştir. Çıplaklık insanın yaratılışında vardır. Hiç anasından giyinmiş, örtünmüş, başını bağlamış bir bebeğin doğduğunu gördünüzmü.
* İnsan ancak Doğanın fiziksel etkilerine karşı (aşırı güneş ışını>radyasyon ve dondurucu soğuğa karşı kumaşı icad ettiği ve deriyi işlemeyi öğrendiğinden beri giyinmektedir. Darvinist dinde Çıplaklık ibadettendir. İnsanlar normal ortamlarda, evde yolda, Üniversitelerde, mahkemelerde (aşırı güneş ve soğuk olmayan) her yerde ÇIPLAK dolaşmalıdır. Ben bir Darvinist din inananı olarak Üniversiteye ÇIPLAK olarak gitmek istiyorum, çıplak olarak derse girmek istiyorum, bu benim en doğal inanç ve ibadet özgürlüğüm, en yasal Eğitim Hakkım ve özgürlüğümdür. Şimdi soyunup ibadet edelim herşey meydanda derslere girelim sevgili Darwinist kardeşlerim , sizde türbanlarınızı takın sevgili müslüman kardeşlerim. Diğer Laik insanlar sizde bizim inançlarımıza saygılı olun lütfen ve Eğitim hakkımızı ENGELLEMEYİN lütfen...
Toplumsal kabuller, çıplaklık konusunda onay vermekte midir?
Çıplaklık ile türban takmanın, aynı kefeye girdiğini mi düşünüyorsunuz Sn. walla?
Bildiğim kadarı ile ateizmin herhangi bir ilahı, peygamberi, ritüeli yoktur.
Kendinize yeni bir din mi edindiniz? Birilerinin islamiyet konusunda verdiği fetvalardan etkilenmiş gibisiniz.
Türban konusunda bir hayli yazı yazdığımı düşünüyorum. Tüm yazılarımda bir açmazı dile getirmeye çabaladım. Olmadı.
Olsun, yinelemek klavyemizi eskitmez.
Tartışılan konuya ulaşılacak cevap, üstünde durduğumuz düzlemdir.
Düzlemimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kural ve kaideleridir.
Eğer siz Anayasa'dan bahsediyorsanız, hukuk diyorsanız, uluslararası sözleşmelerin bağladığından dem vuruyorsanız baz aldığınız/düzleminiz bunlardır. Bunlar olmalıdır. Bunlara göre çözümler getirilmelidir.
Yok hayır, bunlar bir kenara atılabilinir, diye birilerinin dediği gibi diyorsanız, tartışmamızın bir manası yoktur. Kimin gücü varsa, gücü nispetinde yapacağını yapan bir faşizme yazacağımız tek kelime olamaz.
Yok biz, dini açılımlar getirip, türbanın ya da bilmem hangi şeyin, dini bir geçerliliği yoktur diyorsanız, düzleminizi kaybettiğinizin resmidir. Sn. Baykal'ın son zamanlardaki Kur'an lı sünnetli açılımlarına en büyük tepkiyi sizden beklemekte idik. Olmadı. Olmadığı gibi yeni yeni dini açılımları sizlerden görmeye başladık.
Hadi hayırlısı.
Bu arada, hükümsüz olanınızı bir şekilde bulduğunuza sevindik.
hiramusta
21-02-2008, 10:25
Ateizm sana pek yaramamış walla. :)
walla mı?
* *Uzunca süredir yapılan bir anolojiyi walla dillendirmiş.
* *Mesele türban taraftarlarının bir kendilerine demokrat olmaları, aslında bu da önemli bir tartışma konusu, bir kendilerine demokrat olsalar gene anlaşılır bir tarafı var, bir kendilerine sersemler desek buna da teslim olurum ama öylede değil, hem kendilerine sersemler, bizleri de sersem yapmaya uğraşıyorlar.
* * Şuursuzca taleplere ve sorulara yanıt verebilmek pek mümkün gözükmüyor.
* * "Aptalların sorup da, akıllı insanların yanıt veremeyeceği binlerce soru vardır."
* * Selamlar.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sı
MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.)Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
MADDE *24. – Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.
Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.
VII. *Düşünce ve kanaat hürriyeti
MADDE 25. – Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.
Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.
mı acaba demeden edemiyorum *:(
Olabilir ki biri çıkar ve ey millet !!
-Hepinizin de bildiği gibi hiçbirimiz anamızdan giysili doğmadık ve %99 u Müslüman olan ülkemde,hepimizin ortak Kitabı,Kur'anda,Allah der ki :
A'RÂF : 26. Ey Adem oğulları! Size ayıp yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise yarattık. Takvâ elbisesi... İşte o daha hayırlıdır. Bunlar Allah'ın âyetlerindendir. Belki düşünüp öğüt alırlar (diye onları indirdi).
Dolayısı ile ben "Anamdan doğduğum gibi çıplak ve Rabbimin emrettiği gibi "Takva giysisi" ile üniversiteye gideceğim"
Walla ben bir şey diyemem bu kişiye *:)
İşte 'Türban yetmez' diyen o kızlar *
900'ü aşkın başörtülü kadının imzaladığı "Türban yetmez, diğer özgürlükler de tanınsın bildirisine öncülük eden 3 genç kız konuştu: Sivil bir anayasa yapılmadan mutlu olamayacağız..
FERHAT ÜNLÜ -SABAH
--------------------------------------------------------------------------------
Türbanı üniversitede serbest bırakan anayasa değişikliği ile birlikte gündeme gelen tartışmalar yakın zamana kadar AK Parti'ye destek veren akademisyenler ve aydınlar arasında bir kırılmaya neden oldu. Bir grup akademisyen türbanının serbest kalması yönünde bildiri hazırlarken, kendilerine "alternatif özgürlükçü" adını veren akademisyenler, "301. madde değişmeden, 12 Eylül darbesinin ürünü olan YÖK Yasası dururken, özgürlük yaklaşımının türbanla sınırlı kalmasına" bir bildiriyle itiraz etti. Akademisyenler arasında bu tartışmalar yaşanırken geçtiğimiz hafta sonu türbanlı kadınlar arasından farklı bir ses yükseldi. Üç türbanlı kadının öncülüğünde imzaya açılan bildiride 301. maddenin kaldırılması, Kütlerin ve Alevilerin sorunlarının çözülmesi istendi. "Bu sorunlar çözülmeden türbanla üniversiteye girmekten mutlu olmayacağız" diye biten bildiriyi 915 kadın imzaladı.
'İYİMSER OLMAK LAZIM'
Sadece başörtülü kadınların imzasına açılan bildirinin mimarı Neslihan Akbulut, Hilal Kaplan ve Havva Yılmaz, amaçlarının Türkiye'de ötekileştirilmiş tüm kesimler arasında bir köprü kurmak olduğunu söylüyor. Genç başörtülüler; TCK'nın 301. maddesine gönderme olsun diye bildiriyi, 301 kişi tarafından imzalandıktan sonra açıklamayı planlamışlar. Ancak iki günde hiç ummadıkları bir destekle karşılamışlar. "Başbakan'ın 301 konusundaki sözünü tutmasını bekliyoruz, sayısal çoğunlukla hemen yapılabilir" diyorlar.
'RUHBAN OKULU AÇILABİLMELİ'
Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra başörtüsü yasağı yüzünden mastırını İsveç'te yapan AKDER aktivisti Neslihan Akbulut, Müslümanlar için imam yetiştiren okulların bulunduğu bir ülkede gayrimüslimler için de ruhban okulu açılmasını istiyor. Gaylerin şiddete maruz kalmasına karşı çıkıyor ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Akbulut, zaman zaman kendilerine ateist (Tanrının varlığını kabul etmeyenler) agnostik (Tanrının varlığı bilinemez diyenler) ve deist (Tanrıya inanan ama dine inanmayanlar) diyen insanlarla toplantılar düzenleyip tartıştıklarını söylüyor. Akbulut şöyle konuşuyor: "Müslümanlar arasında 'Kürtlere iyi oluyor, Alevileri de görmezden gelelim' diyen birinin bulunacağını düşünmüyorum. Hrant Dink öldürüldüğünde annem babam Hac'daydı, onları aradım. Onlar da Dink için dua ettiler. Bildiride her kesimin sorunlarına değinmeye çalıştık ama eksik bulanlar var tabii. 'Başı açık kadınların korkularına da yer verseydiniz' diyenler oldu. Böyle bir yasak yok, ama böyle bir yasak olursa en başta biz karşı çıkarız." Üç arkadaş bildirinin muhafazakar basında pek ilgi görmemesini ise talihsizlik olarak niteliyor.
'Zorunlu din eğitimi kalkmalı''
Bilgi Üniversitesi mezunu olan Hilal Kaplan "Seçimlerde AKP'ye oy verdik. Bunun sebebi sivilleşme talebidir" diyor. Kaplan şöyle konuşuyor: "Herkesin birbirinin sorununa duyarlı olması gerekiyor. Benim agnostik bir kız arkadaşım var, diplomasını aldıktan sonra 'Siz üniversiteye giremiyorsunuz' diye ağladı. Biz birbirimizi anlıyoruz. Laik bir ülkede zorunlu din dersi de kaldırılmalı."
'Cemevleri ibadethane olmalı'
Bildirinin mimarlarından Havva Yılmaz, cemevlerinin de ibadethane olmasını öneriyor. "Çünkü" diyor Yılmaz, "Aleviler cemevlerinde kültürel bir etkinlik değil, kendilerine göre dinsel bir ritüel gerçekleştiriyor." ÖSS'ye girmeyi planlayan 21 yaşındaki Yılmaz şöyle konuşuyor: "Bildiriyi yayınlamamızda liberaller ve sol demokratlar ile hükümet arasında görüş ayrılığının ortaya çıkması etkili oldu. Özgürlüklerin 'ama'sı olmaz. Başı açık kadınlardan ve erkeklerden destek vermek isteyenler oldu, onlar için de ayrıca destek bölümü açtık."
İmzaya açılan bildiride özetle şu görüşlere yer veriliyor:
* "Kürtlerin ve ötekileştirilenlerin kendilerini bu ülkenin asli unsuru hissetmesi için gereken hukuki ve psikolojik ortam oluşturulmadan,
* 301 davalarını bitirecek düzenleme yapılmadan,
* Azınlık vakıflarının üzerinde pişkince oturanların rahatı bozulmadan,
* Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden,
* Üniversitelerin bilimsel özgürlüğünün önündeki en büyük engel YÖK kaldırılmadan,
* 12 Eylül darbe anayasasını esamesi okunmayacak şekilde ortadan kaldırıp yeni, sivil bir anayasaya yapılmadan mutlu olamayacağız."
Bildiriye dün itibariyle 915 örtülü kadın imza attı. Bildiride imzası bulunanlar arasında AK Parti'nin kurucu üyelerinden Fatma Bostan Ünsal, AKDER Başkan Yardımcısı Fatma Benli, 1993 yılından beri başörtülü olan eski manken Gülay Pınarbaşı, Zaman gazetesi ve Aktüel dergisi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Yeni Şafak gazetesi yazarı Özlem Albayrak, Vakit gazetesi yazarı Sibel Eraslan, yazar Yıldız Ramazanoğlu ve Cihan Aktaş gibi tanınmış isimler bulunuyor.
Vatan Gazetesi
Katılmasam da, yöntemleri hoşuma gitti.
Selamlar.
Türban veya başörtüsü yetmez tesettüre girilecek ise hanımlar kara çarşaf giysin bir tek gözleri açıkta olsun,o gözlerinde harama bakmamasının sağlanması gerekir.
bunun için kadın ve erkeklerin alanlarının ayrılması gerekir.
Erkek kıyafetleride yeniden düzenlensin ,bol vucut hatlarını ortaya çıkarmayacak giysi zorunluluğu getirilsin.
Kadınların eğiğtim ve çalışma ve kamu hizmeti alanları ayrılsın.
mümkünse iki cins hiçbir şekilde görüştürülmesin.
hiramusta
21-02-2008, 11:22
Çay kahve de ister misin? :)
Çarpıntı yapar saol teşekkür ederim.
Sen bana bir sarık yolla kafama sarayım,üşümesin.
hiramusta
21-02-2008, 11:39
sonra irticacı sayılıp kemusal alanlara giremezsin ha! uyarmadı deme. :)
ben türk kahvesi isterim. yanında da biraz çikolta olsun lütfen. :D
herşeyin zamanında ele alınması gerekirdi. bir hastalığınız var diyelim baştan önlem almıyorsunuz ve sonradan karşınıza kanser v.b. gibi bir ağır bir hastalık olarak çıkıyor. bu durumda öyledir. daha önce türban serbestleştirilmiş olsaydı şimdi mahalle baskısı laiklik elden gidiyor gibi konularla uğraşmazdık. bu durum biraz da geleceği görmekle alakalı bir şeydir. insanlar elbette daha fazlasını istemeye meyillidir. eğer zamanında türban serbest bırakılmış olsaydı karaçarşafla üniversitelere girmek istiyorum diyenlere ben sana türbanla girme hakkını vermişim daha ne istiyorsun denilebilirdi ya da bugün akp karaçarşafla girilmesi için yasa çıkarıyor olabilirdi. olasılıkları bu şekilde çok daha fazla genişletebiliriz. sorun ne türban ne laikliktir. ortada insanların beyinlerini tek yöne kanalize edip diğer sorunları göz ardı etmelerini sağlama çabası vardır. tek yöne kanalize olmuş bir beyni yönetmek ve yönlendirmek daha kolaydır. toplumun ayırıp karşı karşıya getiriyorlar. çoğu insan da bu duruma bile bile lades diyor. sonuç işsizlik almış başını gidiyor. enflasyon almış başını gidiyor. ama kimsenin bu konularla ilgili gıkı çıkmıyor. mercimek %120 zamlanmış ekmeğe zam yakındır benzin akp döneminden önce bir doların altındayken şimdi 3 dolara yaklaştı. dandini halkım dandini uyusun da büyüsün ninni. uyumaya devam...
elcihanaferin
22-02-2008, 00:27
YALÇIN KÜÇÜK'ÜN YAZISI
Eyy benim kafası 'su kaçırmasın hava almasın' diye devekuşu yumurtası gibi paketlenmiş hemşirem!
Eyy dini modernize edemediğinden, çağdaş yaşamı islamize etmeye çalışan tuhaf iktidarın seçmeni!
Eyy benim üstü kebap altı Lara Croft modifiye müslüman kardeşim!
Ey inandığı din;
erkeği kadına tercih eden,
üstün gören,
erkeğin otoritesini tartışılmaz ilan eden,
erkeği kadının hamisi,
kadını erkeğin hayatını kolaylaştırıcı unsur,
vesayet altında tutulması gereken bir çeşit geri zekalı ya da aciz ve hatta şeytan konumunda tanımlayan hemşirem!
Dini inancı 'Penis Diktatoryasına mutlak itaat'ı emreden hemşirem!
İslamiyeti 'kültür', ahlakı dinden ibaret sanan hemşirem!
Eyy benim yaşama dair talimatı, erkekler tarafından yazılmış, erkek postacı Cebrail aracılığıyla gönderilmiş din kitaplarından alan hemşirem!
Üniversiteyi bitirirsen, diplomayı duvara asıp evinin kadını olacağını, kocanın şirketlerinden birinde çalışıyormuş gösterilip Bağkur primlerinin ödeneceğini, sonra da benim yıllarca it gibi çalıştıktan sonra bağlanan emekli aylığım kadar emekli aylığı alacağını biliyorsun değil mi? Ben de biliyorum. Bu hiç hoşuma gitmiyor.
Belki de kocanın şirketlerinden birine ortak gösterilirsin, adına ihalelere katılınır, 'vekaleten' kararlar, krediler alınır, hisseler satılır. Senin iraden dışında, haberin bile olmadan, sen hayata katılamadan ailenin erkekleri senin adına herşeye katılırlar, ekonomiyi falan bile yönlendirirler hatta. Sen de asaleten değil 'vekaleten' yaşayıp gidersin.
*
Üniversiteye okumak için mi gitmek istiyorsun?
Hayır! Üniversiteyi medreseleştirmeye. Mescit, çömelmeli kenef, abdest lavabosu talep etmeye. Diğer kadınlar üzerinde baskı oluşturmaya.
Kamu binasına çalışmak için mi girmek istiyorsun?
Hayır! Mescit, çömelmeli kenef, abdest lavabosu talep etmeye. Diğer kadınlar üzerinde baskı oluşturmaya.
Her yere Penis Diktatoryası'nın sana verdiği talimatları yerine getirmek için girmek istiyorsun. Bir düğmenize basacaklar, sürüler halinde çağdaş giyimli kadınların üzerine saldıracaksınız. Bir düğmenize basacaklar birşeyi protesto etmek ya da liderinizi alkışlamak için okullardan (AKP'li Belediye'nin tahsis edeceği) otobüslerle meydanlara doluşacaksınız.
Erkek emredecek siz yerine getireceksiniz. İnisiyatif, karar alamadan. Hiçbir zaman kendi başına hareket edebilen çağdaş, özgür kadınlar olamayacaksınız. Hep sürüler halinde yaşamanız, sürüler halinde eylem yapmanız gerekecek. Sizin yerinize Penis Diktatoryası düşünecek, beyninizdeki gri hücreleri kullanmayacak, alınan kararların sorumluluğunu üstlenmeyeceksiniz.
Pasif yaşamak da bir tür rahatlıktır hemşire. Bunu istiyor da olabilirsin.
Düşünmeme, koşulsuz itaat etme karşılığında ananın rahmi kadar sıcak, sarıp sarmalayan yuvanda güven içinde oturup, itaate dayalı sosyal düzen isteyen 'kul' çocuklar yetiştireceksin. Karnına basınca elham okuyan, bacağını çekince hatim indiren bebeklerle oynayan, isyan değil itaat eden 'kul'lar.
Türban dediğin tesettürün sadece bir parçası hemşire. Kafa derisinde çıkan keratini kapatan kumaş parçası. Sana göre Allah'ın yarattığı saç, bana göre evrim sürecinde beyni radyasyondan, ısıdan korumak için oluşmuş izolasyon maddesi. Şampuan reklamına göre 'hazinemiz', İslama göre bir telini gösterirsek cehennemde yanacağımız kıl kümesi.
Dinin örtünmeni emrediyorsa neden (Penis Diktatoryasının sokağa döktüğü) İranlı kızkardeşlerin gibi kara çarşaflara girmiyorsun? Bak "Eşarp yetmez, en iyi örtünme kara çarşaftır" diye sana destek gösterileri yapıyorlar oralardan.
Ama sen hemşire! Sen Ampul Partisi'nin sadakalarından, lutuflarından, avantalarından payını almakta olan Araplaşmış, ruju ojesi yerinde hemşire! Sen tesettür mayoya 250 Dolar, ipek türbana 500 Dolar, ya da üç kilo bulgura bir oy verebilen hemşire!
Sen, Allah korkusu, erkek korkusu, ölüm-cehennem korkusu arasında sıkışıp kalmış gariban! Bırak o soyut korkuları da, yakında Türkiye'de de kurulmasını beklediğim din muhafızlarının kızılcık sopasından, kırbacından, recm'inden kork.
Şimdilik rengarenk giyinebilmeni laik Cumhuriyet'e borçlu olduğunu da hiç unutma hemşire. Ampul Partisi'nin hortumlayıp babanın/kocanın cebine koyduğu avantada, oruç/namaz polisine ödeyecekleri maaşlarda benim aylığımdan kesilen, içtiğim rakıda, şarapta ödediğim vergiler olduğunu herzaman hatırla. (hadi sor şimdi Alo Fetva hattına: "İçkiden alınan vergiyle Din Polisi'ne maaş ödenirse bu para helal midir?").
Sen de ben de biliyoruz ki senin dini inancının sana verdiği görev, yüklediği sorumluluk okumak, çalışmak, sosyal hayata aktif katılım değildir hemşire. Senin aklın bir adamın üçüncü beşinci karısı olmaya, ona sorgusuz itaat etmeye yatıyorsa eğer, eve kapanıp rahmin döl tutmayacak hale gelinceye kadar çocuk doğurup onları 'itaatkar, isyan etmeyen kullar' olarak yetiştirmeye yatıyorsa eğer, senin ne okumandan fayda gelir ne çalışmandan hemşire.
Kadını cinsel obje, ticari meta olarak gören sokakta kendi halinde yürüyen erkek değil, Kanada'dan Avustralya'ya kadar yayılmış yıllık cirosu 95 milyar Dolarlık tesettür giyim pazarıdır hemşire.
Kadını cinsel obje olarak gören dindar, dinsiz, ateist, bilmemneist erkek değil, beyni dinle yıkanmış yobazdır hemşire. Ona daha çocuk yaştayken nikah kıyabilen, kadını kapatarak pasifize eden Penis Diktatoryası'nın yobazı. *
Soyut korkularını besleyerek özgüvenini aslında Penis Diktatoryası kırıyor senin. Sonra gelip "Beni mağdur ettin, bana zulmettin" diye beni suçluyorsun. Sonra da aynı Penis Diktatoryası açık (yani normal) giyindiğim için beni 'kokoş', değersiz ilan edip sana benim üzerimden kendini namuslu, değerli hissettiriyor, prim veriyor. Benim üzerimden senin egonu şişiriyor. Kadını kadına kırdırıyor yani.
Fallik strüktürde ibadethanelerde tapınanlara da bu yakışıyor. *
"DevrimciKemal Atatürk, bizim esin kaynağımız oldu. 1919'da Anadolu'dan emperyalistleri atmak için, Bandırma gemisiyle Samsun'a çıktı. Büyük bir zafer kazandı. Biz de tam 40 yıl sonra, ülkemizden faşistleri kovmak için Granma gemisiyle Havana'ya çıktık. Biz de zaferle kucaklaştık." Atatürk'e hayranlığını işte bu sözlerle dile getirdi Fidel Castro. İstanbul, 1996'da Habitat Zirvesi'nin konuğu olarak Küba lideri Castro'yu ağırladığında medyanın gözü onun üstündeydi.
"BAŞKASINI ARAMAYIN"
Atatürk posterinin önünde basın toplantısı düzenleyen Castro, Atatürk'e, Boğaz'a ve Ayasofya Müzesi'ne hayranlığını dile getirdi; bir de tabii ki Türk konukseverliğine. Türkiye'den tespih, baston, kilim ile Mevlana'nın Mesnevi kitabını satın aldı. Daha sonra kendisini ziyaret eden Türk heyetine yine Atatürk'e duyduğu hisleri dile getirdi: "Ben de devrim gerçekleştirdim. Ama Atatürk'ün yaptıklarını yapamazdım. Türkler sağdan sola doğru yazarken Harf Devrimi ile tam tersi yönde yazmaya başladı. Kıyafet Devrimi ve Medeni Kanun'la kadınlara getirilen statü çok önemliydi. Ona ve devrimlerine hayranım. Kendinize başka bir önder aramayın."
"Bir düğmenize basacaklar, sürüler halinde çağdaş giyimli kadınların üzerine saldıracaksınız. Bir düğmenize basacaklar birşeyi protesto etmek ya da liderinizi alkışlamak için okullardan (AKP'li Belediye'nin tahsis edeceği) otobüslerle meydanlara doluşacaksınız."
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Yalçın Küçük'ün yazısı - Elcihanaferin
Bu olaya da biterim *:)
Tuncay Özkan miting düzenlediğinde (İzmir-Ankara 2007 )İstanbuldan mitinge katılanlar,Şişli belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle gittiler bu mitinglere.
Yalçın Küçük'ün yazısındaki ana fikre tüm yüreğimle katılıyorum.
Ama eğer otobüs tahsis etmek kötü bir şeyse,kimden geliyorsa kötüdür değil mi ?
"Hanım yaptı hayrola,halayık yaptı iki gözü körola."
"Kendi elindeki yaradan iğrenmeyip,aynı yarayı başkasında görünce iğrenen"
"Ben yaptım oldu"
zihniyetini ne zaman değiştirebileceğiz acaba ?
"Tahsis" konusunda Tuncay Özkan'a yapılan kıyakları görmeyen/göremeyen veya görmek istemeyen Yalçın hocam'a yazısındaki bu bölümü yakıştıramadım şahsen *:(
Büyücümüsün geeel,değilmisin git *:lol:
thunderpoint
22-02-2008, 10:18
YALÇIN KÜÇÜK'ÜN YAZISI
Kıymet Hanım, yüreğinize sağlık; çok güzel yazmışsınız! *:D
Sanırım biz de böylece "Bu elcihan kimdi?" diye düşünmekten yırtmış olduk... :lol:
Kıymet Hanım, yüreğinize sağlık; çok güzel yazmışsınız! *:D
Sanırım biz de böylece "Bu elcihan kimdi?" diye düşünmekten yırtmış olduk... :lol:
8O *:roll: *8O
konu dagilmis. ben ciplak universiteye hatta camiye gitmek istiyorum bu benim anayasal hakkım.
Risale Forumdan alıntıdır.Müslümanlar için kadının yeri evidir.
Sizce Yanlış Bir Tespit mi?Okuyun Sonra Karar Verin...
--------------------------------------------------------------------------------
Herkesin bir görevi var
Kadın erkek beraber çalışılan yerlere hepimiz gitmişizdir. Zaten bu devirde kadın ve erkeğin bir arada çalışmadığı yer de yok gibidir. Oralarda çalışan kadınlarla, erkeklerin aralarındaki diyaloglara da zaman zaman şahit olmuşuzdur. Dikkat edilmişse, gayet samimi senli benli sansürsüz konuşmalar, yaşlarına ve konumlarına yakışmayan tarzda şakalar, dahası ve en acısı yaptıklarını sıradan sayan bir takım insanlar görmüşüzdür. Ayrıca çalışan kadınların çoğunda (çalışıyorum çalışmanın getirisi olarak, para da kazanıyorum öyleyse, ben ayakları üzerinde durabilen, toplumda söz sahibi olan ve kendine güvenen bir bayanım) düşüncesi içinde davrandıklarını da görüyoruz.
İş yerinde patronundan bir aferin almak için türlü çabalar gösteren çalışan bayanlar, aynı çabayı beylerini mutlu etmek, beyinin bir iltifatını kazanmak için gösterseler, o ev güllük gülistanlık olur. Aynı şey beylerin tarafında da farklı gerçekleşmekte, çalıştığı iş yerinde karşılaştığı hanımlara gösterdiği nezaketin, kibarlığın, komplimanın dörtte birini evdeki hanımına gösterse, hanımının saygı ve sevgisini daha çok kazanırdı herhalde…
Evet, gerçekten de bizim ve çocuklarımızın hizmetiyle, evimizin düzeni, tertibi, temizliğiyle, ilgilenen hatta sıkıntılara göğüs germekte hep bizimle olan hanımlarımız, dışarıdaki bayandan çok daha fazla ilgi ve nezakete layık değil mi?
Haramlardan uzak duran, hatta harama düşme kaygısıyla evinde olmayı tercih eden
tesettürüne ve ibadetlerine dikkat ederek kendini koruduğu gibi dinimizin bildirdiği şekilde davranarak beyini de günaha girme vebalinden kurtaran hanımlarımız, daha çok iltifata ve itinaya layık değil mi?
Gazetelerin insan kaynakları sayfasındaki reklâmlara baktınız mı? İş ilanlarında hep fiziği ve diksiyonu düzgün bayan eleman aranmakta… Neden daha çok bayan eleman tercih ediliyor, çok kaliteli bir eğitim almış, ev geçindirmek zorunda olup da iş bulamayan bu kadar erkek varken?
İnsanın aklına, (Sanki bu işte bir bit yeniği var, acaba kasıtlı olarak kadın sokağa çekilmek mi isteniyor?) gibi şeyler geliyor. Dış mihraklar, kendi toplumlarında aile kavramını kaybettiler, zararlarını öğrenince şimdi geri kazanmaya çalışıyorlar. Fakat bizimle uğraşmayı hızlandırıyorlar. Bir topluma verilecek en büyük zarar, aileyi yok etmek... Bunu da ailenin temelini ve birlikteliğini sağlayan anneyi, yani kadını dejenere ederek yapmaya çalışıyorlar.
Görünüşe göre de başarmak üzereler. Baksanıza kadınlar erkekleşmeye, erkekler de kadınlaşmaya başlamışlar bile... Roller değişmiş. İş bulamayan baba, evde oturup çocuklara bakıyorken, kadının çalışmasının olmazsa olmaz görüldüğü günümüzde, aile geçiminin ağır yükü hayat müşterektir adı altında kadına yükleniyor.
İşte size bir başka tablo:
Bir erkek evlenmek istiyor, annesi soruyor:
—Nasıl bir kızla evleneceksin?
Genç cevap veriyor:
—Fark etmez, çalışan birisi olsun, ben nasıl ev geçindireyim? O da çalışırsa, birimizin maaşı elektrik, su, ev kirası vs… Birimizinki de boğazımıza kılık kıyafete falan ancak yeter.
—Çok iyi oğlum, sen çalışacaksın da, o mu yiyecek, o da çalışsın tabii. Nerde çalışsın?
—Ben tezgâhtar falan istemem, öyle işler geçici olur. Öğretmen olabilir, devlet kapısı ne de olsa...
Bunun gibi konuşmalar, aranılan özelliklerde kız bulunuyor, nişan, düğün, balayı falan derken;
—Bana yazık değil mi? Hani hayat müşterekti, hani sen de bana evde yardım edecektin? Yardım etmeyi bırak, kendi eşyalarını toplaman da yeter. Geldiğim gibi mutfağa giriyorum, yemek, bulaşık, evin toplanması bıktım artık. Sen yoruluyorsun da, ben yorulmuyor muyum? Ben de senin gibi gelir gelmez elime kumandayı alıp, televizyonun karşısına geçsem aç kalırız aç…
—Yapacaksın tabii, sen kadın değil misin, ben mi yapacağım yemeği, ütüyü? Çok konuşma da, sofrayı hazırla çok acıktım.
Bu tartışmaları dışarıdan izleyenler, belki bir çocuk olsa her şey yoluna girer diye düşünülürken aslında karışık olan durum çocuğun olmasıyla içinden çıkılmaz bir hal alır.
—Çocuğa kim bakacak? Annem hasta, ee senin annen de çocuğu çok şımartıyor, ahlakı bozuluyor çocuğun.
—En iyisi bir kreş bulalım, kreşe verelim çocuğu…
Uzun araştırmalar, arkadaş tavsiyeleriyle bir kreş bulunur, çocuk kreşe verilir, annenin aklı yavrusunda, bütün gün ne yaptı, ne yedi, ateşi de vardı, nasıl oldu acaba? Bütün bu sorular, düşünceler ve annenin gizliden çektiği; ama söyleyemediği bir vicdan azabı, bir suçluluk duygusu içini hep kemirmektedir. Aslında hesap ortadadır, kadının aldığı para kreşe, kendi özel ihtiyaçlarına kullandığı makyaj malzemesine ancak yetmektedir. O zaman neden bu kadar sıkıntı çeker ki?
Sabahın erken saatinde kalkıp hazırlanmak, çocuğu hazırlamak, üstelik tam da huzurlu sıcacık evinde uyurken onu uyandırmak, bütün gün iş yerinde akşama ne pişireyim, misafire ne ikram edeyim, çocuk nasıl gibi düşüncelerle boğuşmak. Mesai bitip de eve gelindiğinde aynı tempo devam etmekte, hızla yemek hazırlanıp, yine aynı hızla yenip ertesi günün yemeği yapılıp, çocukla ilgilenmeye vakit kalmadan bakılır ki, çoktan gece yarısı olmuş. Bir kenarda sizin gelmenizi kendisiyle ilgilenmenizi beklerken uyuya kalan yavrunuzu kucaklayıp, buruk bir öpücükle yatağına yatırırsınız. İşte bütün bir gün koşuşturup dururken bir de bakar ki, ömür geçmiş, çocuklar büyümüş; ama farkına bile varılamamış, ne eski güzelliği, ne eski sağlığı, ne de, artık sorunlarla başa çıkacak gücü kalmış.
Bunca yıl karı koca çalışmışlar ama elde hiçbir şey yok. Hâlâ borcunu ödedikleri evi saymazsak, ömür vefa eder de, borçtan kurtulup rahata ereriz diye beklenirken, evlatların evlenmesi gibi sebeplerden, borç üstüne borç...
—Hani iki kişi çalışırsak rahat ederdik, daha iyi yaşardık? Hep sıkıntı çektik şimdi ömür bitti, hesap verilecek ama dünyada rahat yaşamak için sıkıntı çektik, fırsat bulamadık ki ebedi yaşayacağımız yer için hazırlık yapalım, üstelik hep sermayeden yedik elde bir şey kalmadı. Ne için, kimin için, nasıl yaşadık, ne bıraktık? Taksitlerini ödemeyi hiç ihmal etmedim ama imanını, dinini öğretmekte ihmal davrandım. Dinini öğretmeden çocuğumu Amerika’ya master yapmaya gönderdim. Çocuğum oralarda iyice bozuldu. Ahirette beni sıkıntı çekerek, günah işleyerek okuttun diyip teşekkür etmeyecek, yakama yapışıp neden benim günah işlememe engel olmadın, neden bana dinimi öğretmedin diyecek.
Peki, o zaman neden bu kadar, çalışıp günaha girmek isteriz ki? Üç günlük dünya için sonsuz olan ahiret hayatını yıkmak akıl kârı mıdır?
konu dagilmis. ben ciplak universiteye hatta camiye gitmek istiyorum bu benim anayasal hakkım.
Sevgili Walla elbette anayasal hakların konusunda sonuna kadar senin yanındayız... Ancaaaakkkk bak sana akıl vermiş gibi olmayayım ama şurada vaktim varken bir iki kelamda ben edeyim...
Şimdi sen çırılçıplak üniversiteye elbette gidebilirsin fakat buna uygun kurallara uymalısın.. Nasıl türbancılar kimliği belli olacak şekilde ve çene altından bağlanacak şekilde türbanı giymek zorundalarsa ve dini siyasete alet etmiyorlarsa sadece inançları gereği türbanı takıyorlarsa sende önden ve arkadan sadece cinsel organlara denk gelecek şekilde bir iç çamaşırı kullanabilirsin. Siyah beyaz kullanamazsın alacalı bulacalı olacak. Renkler bir idolojiyi çağrıştırmayacak. Tertemiz bakımını yapacaksın, sağdan soldan tahrik edici kıllar nasıl türbancılar saklıyorsa sendede gözükmemesi lazım. O zaman belki dinini tam olarak yaşayamayacaksın ama zamanla toplumsal uzlaşma sağlanırsa bu haklarınıda elde edersin. Hayır ben böyle istemiyorum dersen yine eskisi gibi peruk takarakda girebilirsin üniversiteye...
Walla kardeşim artık bu işten sıkıldım walla...
Kadınların saçlarını dahi erkeklerden saklamalarını allah istiyormuş.. Diyelimki gerçek böyle.. Peki bütün bu sıkmabaş kardeşlerimizin aklına şu soru hiç gelmiyormu. Allah neden saçlarımızı başka insanların görmesine karşı geliyor. Yoksa kıskanıyormu. Mademki kıskanacaktıysa yada bu kadar önemli bir şeydiyse buna başka bir yol bulamazmıydı.. Örneğin kızlar on sekiz yaşına kadar saçları açık olurdu, on sekizinden sonra yavaşça kafa tası bir deriyle kendiliğinden kaplanır böylece saçlar allahın isteğiyle gözükmemiş olabilirdi.
Walla kardeşim sen sen ol yinede çıplaklık için bu kadar acele etme.. Nasılsa bir gün çırılçıplak kalacaksın. Hemde öyle bir çıplak kalacaksınki bir tek bez parçası bile bulamayacaksın..
Saygılarımla....
spartacus
26-02-2008, 01:15
Büyücüyüüüm geldimmmm. Çözümü tütsülü, köknar kökü ile hallettim. Şöyle ki; bu türban meselesi, tesettür, tesettür meselesi, çarşaf, çarşaf meseleside burka(hırka demedik) meselesine doğru, dünyanın dünya olalı beri görmediği en böyük özgürlük mücadelesi ile ve Allah'ın inayeti ve ölmüş hz. lerin dirayeti ile olacaktır kardeşlerim. Amin kardeşlerim aminnn... Şimdi gelelim meselememizin, besmelesine.. Şöyle ki abrakadabra, gözler olsun kadavraaaaa...
Böylelikle sorunlar çözüle, dertler dürüle, kalpler ameli teraziye dizileee! Burada kullanılan kelimeler uygun değilse ve yersiz ise böyücülüğün tütsü ile duman ile, asa ile çuval ile, çul ile ağaç kökü ile, kaynamış su, okunmuş su, okunmuş küle katılmış sulara, kaynatılmış taşlara, ibadetde tespihe : ) ne gerek var denebilir değil mi? O halde kelimelerimizde yerli yerindedir derken, çözüme yaklaşıyoruz. Gören gözler kör ola. Ol dedik ve oldu inşallah...
Tüm 9 yaşına gelen erkeklerin(malum ergenlik yaşıdır bu, meşruiyeti vardır, bilen bilir) gözleri körletile.
Malum örtü sadece neyi örter?...
Köknar kökünün hiç bir anlamı yoktur konumuza etkisi olurmuşcasına girmiştir.
Sürçü lisan ettik ise hamdola...
Yallah...
Bu saatten sonra türanlılara "gerçek islamı" veya "çağdaşlığı" anlatmaya çalışmak boşa kürek çekmektir. Olay bitmiştir. Kuşlar kafese girmiştir ve kafesi orman sanmaktadırlar.
Dinini bilseler ona da gam yemem ama imam-hatipleri açanlar bu ülkede laikliğin köküne kibrit suyunu ektiler. Bu yılların birikimi. Eğer siz eğitimde birliği sağlayamazsanız ve böye imam hatiplerle gençlerin bir kısmını apayrı bir kültürel-eğitsel-sosyal iklime sokarsanız birileri de gelir mahsülatı toplamaya başlar.
Üstüne de tarikatler-cemaatler-sahte mehdiler ile adeta akıncı birlikleri gönderdiler gençlerin üstüne.
Zafer dergisinin mucizeleri, Sızıntı dergisinin kuşe kağıda basılı bol gözyaşılı rengarenk yarı-din yarı bilim dergileri ve her satırından onlara derin anlamlar çıkartarak dersler veren abileri ablaları.
O da yetmedi hergün seksen ayrı kanalda günde seksen saat din programları ve mahşer, azap, gazap, ahiret, sorgu sual muhabbetleri
Benim gençlerim bunca yıldır hücrelerine kadar işleyen bu ağır propagandanın etkisinden nasıl kurtulacak ki?
Olay bitmiştir. Bunun siyasi sonuçları da olmuştur ve olacaktır.
Herhalde böyle yetişen gençlerin CHP'ye oy vermesini beklemiyordunuz değil mi?
Yalçın hoca nafile çaba içindedir. Fettullah gibi mübarekler varken kim dinler onu?
A'RÂF *: *26. *Ey *Adem *oğulları! *Size *ayıp *yerlerinizi *örtecek *giysi, *süslenecek *elbise *yarattık. *Takvâ *elbisesi... *İşte *o *daha *hayırlıdır. *Bunlar *Allah'ın *âyetlerindendir. *Belki *düşünüp *öğüt *alırlar *(diye *onları *indirdi). *
*
Dolayısı *ile *ben *"Anamdan *doğduğum *gibi *çıplak *ve *Rabbimin *emrettiği *gibi *"Takva *giysisi" *ile *üniversiteye *gideceğim"
Yav bu her seyi yaratan zeki allah neden insani hem cıplak yaratiyor sonrada ortunsun diye elbise yaratiyor. ya adamin elbise almaya parasi yoksa. yaratsana be allah, insani maymun gibi KILLI olsun elbise tesettur sorunu falan olmasin. her aklimi sanami verecegim. calistir saksiyi be adam...
Bu arada bu golde ne sazan varmis yav.
KATILDIGI 'ORADA NELER OLUYOR' ADLI PROGRAMDA
TÜRBAN'A DAIR GÖRÜŞÜ SORULAN
PROF. ZEKERIYA BEYAZ HOCA ŞÖYLE DEDI:
"... BEZDE KUTSALLIK ARANACAKSA,
O ZAMAN , EN ÖNEMLİ YERLERI ÖRTTÜĞÜ İÇİN
EN KUTSAL ÖRTÜ DONDUR ..."
BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI?
spartan-troy
02-03-2008, 21:25
yahu mantıga bak yaa...niye giyinik dogmuyoruz...Allah sizi bildigi gibi yapsın yaa...tartısılcak hiç bir şey yok sizinle...ona gore buna suna gore...sana gore bana gore...off offf...mantık mantık mantık...kurban olurum ben dusunenlere...
saygılarımı sunuyorum...
ISLAM'da 32 (33) FARZ
İslamiyet'e İman'ın şartları: 6 adet, İslam'ın şartları: 6 adet, Abdest'in şartları: 4 adet, Gusl'ün farzları: 3 adet, Teyemmüm'ün farzları: 2 adet, Namaz'ın farzları: 12 adet olmak üzere, 32 adet farz vardır:
İman'ın şartları:
1- Allah'ın "varlığına" ve "bir'liği"ne iman etmek
2- Allah'ın meleklerine iman etmek
3- Allah'ın kitaplarına iman etmek
4- Allah'ın peygamberlerine iman etmek,
5- Ahiret gününe iman etmek
6- Kader'e, hayr ve şerrin Allah'tan geldiğine iman etmek.
İslam'ın şartları:
1- Kelime-i şehadet getirmek
2- Namaz kılmak
3- Oruç tutmak
4- Zekat vermek
5- Hacca gitmek
6- Türban takmak
Abdestin farzları:
1- Yüzü yıkamak
2- Kolları dirsekleriyle birlikte yıkamak
3- Başın dörtte birini meshetmek
4- Ayakları topuklarıyla birlikte yıkamak
Gusl'ün farzları:
1- Ağıza su vermek
2- Buruna su vermek
3- Bütün bedeni yıkamak
Teyemmüm'ün farzları:
1- Niyet etmek
2- İki darp ve meshetmek
Namaz'ın farzları:
1- Hadesten taharet
2- Necasetten taharet
3- Setr-i avret
4- İstikbal-i kıble
5- Vakit
6-Niyyet
7- İftitah tekbiri
8- Kıyam
9- Kıraat
10- Rüku
11- Secde
12- Ka'de- ahire
32 Farz içinde görüldüğü gibi türbanla ilgili bi düzenleme yoktur..
fakat farz sayısı 33 çıkarılarak bu düzenlemede yapılabilir..
(Türban düzenlemesi yapanlara kıyağım olsun) :wink:
LifeOwneR
04-03-2008, 00:54
namus dediğimiz şey iki apış arasımıdır sadece ? islamiyette ve toplumumuzda bu böyledir. bu sebeple inanan arkadaşlarımın abilerimin hocalarımın pantolon giymesi ni saçma buluyorum şayet çok çok bol değilse. zira normal bedenlerde giyilen pantolanların hepsi erkeklik uzuvunu belli eder niteliktedir ve bu yanlıştır. bunada çözüm bulmak lazımdır diye düşünüyorum çünkü bu tezatlıkları gördükçe karnım yarılıyor gülmekten.
ve walla hocam sizi sonuna kadar destekliyorum *ünide hür ve bağımsız olarak türban takmak isteyen kardeşlerimi* * desteklediğim gibi. (!)
saygılarımla
yahu mantıga bak yaa...niye giyinik dogmuyoruz...Allah sizi bildigi gibi yapsın yaa...tartısılcak hiç bir şey yok sizinle...ona gore buna suna gore...sana gore bana gore...off offf...mantık mantık mantık...kurban olurum ben dusunenlere...
saygılarımı sunuyorum...
spartan,
Adem babamızla Havva anamız dünyaya indikten sonra nasıl, ne giymiş olabilirler sence?
ya çocukları??
Kurani ve hadisleri inceleyelim. Neden kadinlar ortunmek zorunda.
1- Muhammet kendi karilarini baska erkeklerden kiskaniyor.
2- Karisi haricinde baska kadin gordugunde hemen cinsel tahrik oluyor.
Adamin akli fikri cinsellik.
Hz. Aise Muhammede ne demis. #Bakiyorumda senin allahin sadece senin uckurun icin calisiyor.#
varmi baska aciklamasi olan...
evrensel-insan
17-03-2008, 02:49
Saygideger arkadaslar;
Bu is bana biraz mantiksiz geliyor-yani arabistan acisindan-bu ulke zaten sicak degil mi?Insanlarin giyinmesi,ortunmesi yerine,soyunmasi acilmasi gerekmez mi?
Erkeklere bakin,pantolon degil,etek giyiyorlar,neden? ruzgar ufurunce alttan serinlesin diye.
O yuzden bu turban,basortusu,esarp v.s. herneyse... araplarin isi degil,belki din olarak muslumanlarin da isi degil.
Yahudi kadinlari hatirlayin,-sacla ilgili-tamamen saclarini tras edip peruk takiyorlar,ama kafalarini ortmuyorlar.
Bence bu dinin sac konusu erkeklerle ilgili,kadinla degil.Zaten aslinda turbanda bir erkek basortusu,Ataturk'te bas ortusu olarak sapkayi onerme dimi?
Bence erkekler kendi baslarini orttukleri icin kiskanmislar,basortusunu kadinlara da empoze etmislerdir.Bence ne zaman once erkekler basini acar,o zaman kadinlarin baslarini acmasina da izin verirler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
kuranyeter
01-04-2008, 10:52
merhaba.
ortada bir santraç oyunu var kim kimi nasıl mat edecek bilmiyorum ama şu bir gerçek türban takmak istedyen bayanların hepsi bu konuda samimi değiller samimi olanları tenzih ederim
yıllar önce doğuda aynı oyun vardı ama istekler farklı idi kürtçe müzik yasaktı ama sokaklarda her çeşit kürtçe müzikler çalınıyordu sanırım özal serbest bıraktı kimse sokakta kürtçe müzik dinlemiyordu daha sonra başka istekler çıktı onlarda kabul edilidi her kabulün arkasından yeni bir istek doğuyor türban konusu da böyle olacak kabul den sonra ki ilk istek ne olacak çok merak ediyorum.
sevgi ile
ozgur_beyin
01-04-2008, 17:23
ortada bir santraç oyunu var kim kimi nasıl mat edecek bilmiyorum ama şu bir gerçek türban takmak istedyen bayanların hepsi bu konuda samimi değiller samimi olanları tenzih ederim KURANYETER
Söylediklerinde son derece *haklısın. sevgili kuranyeter şu yazıma bir bakmanı öneririm
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7713
http://fikirsel.ipbfree.com/uploads/ipbfree.com/fikirsel/post-7-1203501015.jpg
evrensel-insan
03-04-2008, 17:01
Saygideger arkadaslar;
Bireyi olmayan ve tarihler boyu birey yetistirememis Turkiye toplumunda turban,olsa olsa "biz-oteki vatandaslari ikna ve iktidar savasinda belirleyici ve bu savasi kalici kilici bir simge olur.
Turban ve toplumu ilgilendiren ve kutuplastiran diger sorunlar,ancak bireyi olan ve bireysel bilincin hak ve ozgurluklerini algilamis ve bunun devlet eliyle sivil toplumlar araciligiyla hukukunu yapilastirmis ve toplumsal iliskilerde ki bireylerin biribirlerine saygi temelinde hak ve ozgurluklerine karismama,mudahele etmeme,baski yapmama ve empoze etmeme ve bunu dusunce ve davranista uygulama iliskilerini ozumsemis ve benimsemis toplumlarda ve devlet yapisinda sorun olmaz.Cunku turban o zaman sadece bireyin bir giysisi ve kendini tanitim araclarindan biri olarak algilanir.
Turkiye,demokrasiden,insan haklarindan,ve bilimum toplumu birlestirecek, butunluyecek ve beraber kilacak ogelerden yoksun.Varsa yoksa biz-oteki vatandaslarinin iktidar-muhalefet savasi.Toplumun icinde bulundugu suru psikolojisi ve korku felsefesi.Dogustan itibaren verilenler temelinde kabul-red mucadelesi ve baskasini kendi gibi yapma cabasi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bilim dinleri reddeder, cunki bilim inanc degil, gercektir. Turbanli universiteye gitmek ise bilime zit dusmek bilime meydan okumaktir. Oyleyse TURBAN universsiteye giremez.
milomanara
22-05-2008, 23:33
Mustafa Kemal'den alıntı: “Kadınlık mes’elesinde şekil ve kıyafet ikinci derecededir. Asıl mücadele sahası, asıl muzaffer olunması lazım gelen saha nur ile, irfan ile, fazileti hakikiye ile tezeyyün ve tecehhüz etmektir.” 1923.(Murat Belge'nin 13/5/2008 tarihli radikal gazetesi yazısı)
Ata'nın da söylediği gibi, türban mürban bunlar boş işler, isteyen taksın isteyen takmasın diyebiliriz ama NE ZAMAN? İslam'da reform olduğu zaman. İslamın bu koyu engizisyon benzeri yapısı değişir, allahla kul arasında kalır, miras, vs.. hayatımıza karışmaz o zaman umrumda bile değil kim takmış kim takmamış. Bugün, farklı bir kutubun oluşmasına, kız arkadaşıma, kardeşime türban takmadığı için baskı yapılmasına neden olcağını, siyasi simge olduğundan, hepimizin hayatını etkileyebileceğini düşündüğümden, toplumsal hayatın her alanında KARŞIYIM.
kadınların özgürlüğünü kısıtlayan bir şeyi insanlar nasıl özgürlük adına isterler hiç anlamıyorum.bu insanların üni.ye girdiğini düşünemiyorum mezun olunca hepsi işe giricekler işyerlerinde türbanlı doktorlar bankacılar avukatlar bu nasıl laiklik.özgürlükleri imkanları tepeden inma olduğu için kıymat bilemiyorlar.nedir bu geriye gitme çabası
madem türbanın takılmasına bir özgürlük gereği izin verilmeli:
o zaman yarın ben de,
başıma güzelce yeşil sarığımı bağlayıp,
bacaklarıma en sevdiğim siyah şalvarımı giyinip,
sırtıma da o yemyeşil cübbemi geçirip,
sakallarımı sıvazlaya sıvazlaya üniversiteye girmek istiyorum.Üstelik bu benim özgürlüğüm gereği yapılmak zorundadır." dersem bunun karşısında kim, ne sebeple durabilir? hadi bakalım madem türban inanç değil, özgürlük meselesi.
sevgiyle kalın...
Kuyucuklu
24-05-2008, 10:00
Bilim dinleri reddeder, cunki bilim inanc degil, gercektir. Turbanli universiteye gitmek ise bilime zit dusmek bilime meydan okumaktir. Oyleyse TURBAN universsiteye giremez.
türbanın yeri neresi?
SÜMERLER de türbanın yeri .......:D
Bilen var mı?;)
sevgili kuyucuklu,
türbanın sümerler deki tapınak fahişelerine ait olduğunu biliyoruz.Ancak konuya bu açıdan yaklaşmak bence yalış olacaktır.Üstelik, türbanın geçen zaman zarfında, farklı anlamlar taşımaya başladığını da unutmamak gerek.bizler böyle birşeyi alay etme amacıyla söylersek, insanları, tepkisel olarak daha ateşli bir biçimde türbanı savunmaya sürükleriz.Oysa ki öncelikle insanlara, gerçekten de kuranın hiçbir ayetinde türbanın yer almadığını samimi bi şekilde anlatmamız gerekir.Diyanet işleri başkanının dahi,türban konusunu "yüzlerce yıldır takıldığına göre demek ki islamda türban var" biçiminde açıklaması bile konunun hiçbir dayanağının olmadığını anlamak için yeterli.
sevgiyle kalın...
Sümerlerde tapınak fahişelerinin anlamını da biliyor musunuz acaba. Onlar tüm kadınlardan daha üstün idiler ve kutsal idiler. Tapınak fahişeligi bir alçaltma degil kutsallaştırılmadır.
saygılarımla
Kuyucuklu
24-05-2008, 11:17
sevgili kuyucuklu,
türbanın sümerler deki tapınak fahişelerine ait olduğunu biliyoruz.Ancak konuya bu açıdan yaklaşmak bence yalış olacaktır.Üstelik, türbanın geçen zaman zarfında, farklı anlamlar taşımaya başladığını da unutmamak gerek.bizler böyle birşeyi alay etme amacıyla söylersek, insanları, tepkisel olarak daha ateşli bir biçimde türbanı savunmaya sürükleriz.Oysa ki öncelikle insanlara, gerçekten de kuranın hiçbir ayetinde türbanın yer almadığını samimi bi şekilde anlatmamız gerekir.Diyanet işleri başkanının dahi,türban konusunu "yüzlerce yıldır takıldığına göre demek ki islamda türban var" biçiminde açıklaması bile konunun hiçbir dayanağının olmadığını anlamak için yeterli.
sevgiyle kalın...
saygılar yüce insan...:D
sevgili dilaver,
bunun bir yüceltme ifadesi olduğunu gayet tabi bilmekteyim.Ancak gelin görün ki, tapınak fahişesi olgusunu inananlara anlatmanın; bunun kutsal ve yüce bir değer olduğunu izah etmenin bir yolu var mıdır?
Zaten buradaki fahişe sözcüğünü duyan herhangi bir inanır, neredeyse sizinle kavga etme noktasına gelmektedir.İsterseniz bir deneyin( gerçi tavsiye etmem ama):)
mutluluk35
25-05-2008, 09:12
Laik sistemlerde,üniversiteye türbanla girişin sakıncası yoktur.Avrupada hristiyanlık dininin,İslamdaki gibi toplumsal yaşama doğrudan müdahale eden yönleri(medeni hukuk,ceza ve eğitim sistemi vs.konularında) olmadığı daha doğrusu artık törpülenmiş bulunduğu için, dini simgeler problem yaratmaz.
Onların tehdit algılamaları komünizmdir, faşizmdir.Lüksemburgta şeriat tehlikesi yoktur.İslam dini reform sürecinden geçmediği takdirde,sistemimiz laiklik değil sekülerizm olmak zorundadır.
Bizim üniversitelerimizde,örneğin Hitlerin 'Kavgam' eseri okunabilir,ya da Mussoliniyi çağrıştıracak bir anblem giysilerimizdeki yerini alabilir.Gelin görün ki,Almanya ve İtalya'nın da bunlara tahammülü yoktur ve yasaklanmıştır.Mesele farklı tehdit algılamalarından kaynaklanıyor.Saygılar...
türbanllı yada çarşaflı( çarşaflı sözcüğü bana ait ) bi kadın Voleybol oynayamaz, basketbol oynayamaz, futbol oynayamaz, koşamaz, atlayamaz, yüzemez, jimnastik yapamaz; dünyada hiç bir spor gösterisine katılamaz; dans edemez, bale yapamaz, müzik çalamaz, operada çalışamaz, tiyatroda, sinemada artist olamaz, heykel yapamaz...
Müslüman kadınların dışında hiç bir dünya kadınlar toplantısına alay konusu olmadan, dışlanmadan, hor görülmeden katılamaz; dünyanın Müslüman ülkeleri dışında hiçbir ülkesinde kendisini zavallı hissetmekten kurtulamaz. Bu kısıtlamalara tabi olmayan erkekler yanında ikinci sınıf bir insan olmaktan kurtulamaz. Çünkü onlara verilen haklar kendisine verilmemiştir. Bu kadın için eşitlikten kesinlikle söz edilemez. Özgürlüğü de sadece politikacıdan menkuldür. Bu kadın liberal sanatlarla uğraşamadığı için çocuklarını sanatçı olarak yetiştiremez. Bu kadının çocukları dünya çocuklarından daha cahil olur. Ve hor görülür. Bu kadın dünya kadınları arasında Türkiye’yi temsil edemez...
Bu Osmanlı'nın neden yıkıldığını açıklayan bir deneydir. Türkiye hiçbir uluslararası toplantıya kendi başına bir temsilci gönderemeyecektir. Çünkü önce kocası göndermez, sonra gitse de orada başka kadınlar karşısında dışlanmış bir zavallı kalır. Hiçbir spor ve güzel sanatlar dalında kadınlar Türkiye'yi temsil edemeyecektir.
----------DOĞAN KUBAN------------
biliyorsunuzdur da gözden kaçıranlar için hatırlatayım dedim ,,
http://www.irtica.org/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
bi bakın isterseniz :)
atheist87
26-05-2008, 08:10
Ben pozitif bir ateist olarak islam dininin gereklerinde olduğu şüpheli olsada türbana karşı değilim bütün inançlara saygı gösterilmeli ve her yerde serbest bırakılmalıdır o insanları cahil bırakırsak nasıl bu ülke aydınlanabilir ki fakat bu islamik şeriat rejiminin başlangıç safhası kesinlikle olmamalıdır madem ki böyle bir serbestlik verilcek ateizmi koyulan yasaklarda serbest hale gelip okutulmalı nasıl ki bizlere istemediğimiz halde din dersleri dayatıldı güncel olan bilimde okutulmalı dine ters düşsede Farklı bir yaklaşımda bulursak aslında türbanın serbestliği ile üniversite gönderilcek sayısının artıcağıda büyük şüphedir ben kapalı bayanların bu yasaktan dolayı üniversiteye gitmediklerine inanmıyorum fethullah gülen bile eğitim için baş açılabilir demişti eğitimin kadınlara kazandırıcakları tartışmasız çok fazla ama laik kesim en büyük korkusu o türbanlı kızların diğer kızlar üzerinde baskı oluşturup islam misyonerliği yapmaları evrim teorisi başta olmak üzeri bilime koyulmuş bütün yasaklar kaldırılırsa zaten durum tersine dönecektir.
gozeneli
28-05-2008, 09:39
Türban kadının zinciridir, köleligin semboludur.
Türban dini bir sembol olduğuna göre üniversitelerde serbest olmamalı.'Türbana karşı değilim 'demek kadının köleliğine karşı değilim demektir.İslamiyet kadının eğitilmesinden yana bir tavır sergilemediğine göre türbanı ne amaçla kullandıkları zaten bellidir.'Cahil kalacağina türbanla okusun'mantığı güden aydınlar teslimiyetçidir.Ey kadın her şeyden önce sen bir insansın biraz onurlu ol özgürlüğünü teslim etme..
Ne Türbana bürünen kadın, nede Türbana bürüten Erkek, kendini bir birey olarak algılayamaz, öz güveni de yoktur. Onlar kayıtsız şartsız kendilerini sürüye sokarlar ve güdülmeyi beklerler.
Kadın neden kapanır, mahrem yerlerini göstermemek için, erkek neden kapatır, mahrem yerlere bakmaktan kendini alamadığı için. Açıkta bir şey görmesinler Akılları ŞAŞAR. Çünki kendi özgüvenlerine kendilerinin güveni yoktur. Onlar ne zavallı olduklarını iyi bilirler.
türbanın kadın için ne kadar kötü anlamlar ifade ediyorsa erkek içinde böyle aslında.. insanlaşmanın yok oluşu gibi.. örtün! mahrem yerlerinizi örtün! elinizi, gözünüzüü, saçınızı! potansiyel sapık olarak nitelemekte erkeği.. kadınıda kendisinin oyuncağı istediği zaman istediğini yaptığı bir meta olarak görmekte yanında gezdirirken! ise üstünü örtmekte..
Bence türban yasağı doğru.
Ama karaçarşaf serbest olmalı.
Madem inancın gereği diyorlar, karaçarşaf da İslam'a dışardan girme ama hiç olmazsa cilbab'a en yakın olanı o.
Karaçarşafı destekliyorum.
Başka renk olmaz. Bol olacak, ince-şeffaf olmayacak.
Oldu mu tam olsun. :)
Anayasa mahkemesi Türban yasasını İptal ederek, benimde Üniversitelere DAL DASSAK meydanda, cıplak girme hakkımı elimden almıstır, Bu durumda Yüce yargının kararlarını tartışmak bir Türkiye Cumhuriyetinin vatansever vatandaşına yakışmaz, karara saygılıyım ve cıplak olarak üniversiteye gitmekten vaz geciyorum. kamuoyuna duyurulur.
galapagos
11-06-2008, 00:35
yorumlar müthiş kararı bende çok destekliyorum sacit adalı ve haşim kılıçlar orada çoğalsın bak anayasa diye bişey kalıyormu
kuranyeter
11-06-2008, 11:34
merhaba.
türban kararı olmas gereken şekilde sonuçlandı.
islam dinine göre türbanı farz olarak gören bayanlar nedense kurana göre çalımamaları gerektiğini dikkate almıyorlar(zaruri durumlar müstesna)
karar çok güzel oldu hem sevgili wallanın çıplak dolaşma gibi bir eziyetindende millet kurtulmuş oldu.
teşekkürler anayasa mahkemesi
Pante ye katılıyorum ben de karaçarşafı destekliyorum olursa tam olsun diyerek:D
heeey Ateıstler degılmıydı bı kurala baglanmadan yasamak ısteyenler, cıplak okula gıtmenız 1 kural olur bence,tanımayın derım bunu?
Nann ne yapalım cıplak okula gitmek istiyorum ama biz din kurallarına, degil mantık kurallarıyla yazılmış yasa kurallarıyla işleyen HUKUKa saygılıyız.
sanalmerak
05-07-2008, 20:44
humeyni halkına şöyle seslenmişti!;
sevgili iran halkı son dönemlerde türbansız kadınlara yönelik saldırılar çok fazla arttı bunları durdurmamız tüm çabalarımıza rağmen mümkün değil , tüm çabalarımıza rağmen her ara sokağa bir polis koyamayız, bu saldırıları durdurmanın tek yolu tüm kadınların türban takmasıdır,yarından itibaren türbansız sokağa çıkmak yasaklanmıştır.
.
.
.
.
.
walla şimdi anlıyormusun kendini zeki ssanmana rağmen aslında öyle olmadıgını..
o yüzden şimdi haktan özgürlükten bahsetme ..
türban diye bişey yoktur bu bir siyasi simgedir din çarşafı söyler arap aleminde olduğu gibi..
muhammedin halkı türbanlımıydı çarşaflımıydı arap ülkeleri dini bilmıyor sonradan islamiyeti kabul edenler biliyor öylemi?? yoo yo bu değil ayak ve el parmakları bile gözükmemelidir! etekmiş pantolonmuş renkli kıyafetler kabaca erkeğin tahriki önlenecektir!! şimdi kendi dinlerini asimile eden yada kendi yaşamına uyarlayanlar türban serbestliğini savunuyorlar inanç özgürlüğü diye.... kurallar açıktır birokadarda katıdır...
Türban her yerde serbest olsun....
Insanların Giyim tarzlarından dolayı suc işlemiş gibi kabul edilmesi, galiba tek Türkiye`ye mahsus bir durum. Türbanlı İnsanlar bu Ülkenin Vatandaşı olarak, verdikleri vergiler ile Devlet`den eşit değerde hizmet alabilmeleri hakkı her Sosyal Adeletin ve Demokrasi Kültürünün yaşandığı toplumlarda olağn bir olgudur.
Türban ya da başörtüsü, dini inançta yeri olmasa da bir giyim şeklidir.
İnsanlar şapka da takabilir, örtü de.
Başa giyilen bir medeniyet ölçüsü de olamaz.
Her toplumun geleneksel giysileri olduğu gibi, modern de giyebilir.
İşin içine bir de inanç girdiğinde tabu gibi yerleşir bu giyim şekli.
Türbanı hoş karşılamıyorsanız veya toplum için tehlikeli görüyorsanız, bu durumda ya o inancı kırmalısınız ya da bu giyim şeklini kabullenmelisiniz.
O inançta bir hata ya da yanlış anlaşılma varsa ve bunu kanıtlayacak şekilde sesinizi duyurabiliyorsanız inancı kırabilir ve tabuya dönüşmesini engelleyebilirsiniz.
Ancak bu başarılamamıştır. Kanıtlanamadığından değil, kanıtın duyurulamamasından ve inancın sadece ülkemizle sınırlı olmamasından dolayı.
Başarılamadığı için toplumda yaygınlaşmış, üniversitelerde ve kamusal alanlarda yasaklanmasından dolayı sorun haline gelmiştir. Eğer yasaklanmasaydı, sorun bu denli yüksek olmayacaktı. Ayrıca yasağın protestosu ve yıllarca süren özgürlük talebi nedeniyle gündemde kaldığından sürekli ve ücretsiz reklama sahip olmuş, yaygınlaşma hızı yüksek olmuştur. Olmaya da devam edecektir çünkü yasaktan başka düşünülen bir çözüm yolu ya da tedbir yoktur.
Bu demektir ki yeniden ve sık sık gündeme gelecek, nihayetinde kabul edilmek zorunda kalacaktır. Üstelik de bir barajın kapaklarını açmaya benzer gibi önünde durulamayacak şekilde olacağından tehlike daha büyük olacaktır. Yani, zamanında yüzlerce üniversiteliye serbest bırakmak ya da yasaklamamak varken, onbinlercesine yasağı kaldırma durumu doğacaktır. Bu da tatminkar olmayacak ve talepler bu defa kamusal alanlara, ortaöğretim kurumlarına kayacaktır.
5-10 sene sonra hakimlerin bir kısmı türbanlı, bir kısmı açık. Keza doktorların, öğretmenlerin ve memurların da öyle. "Böyle olmaktansa hepsi aynı tür bir başlık giysin saçları görünmeyecek şekilde, ayrım-gayrım olmasın." denilecek ve buna zorunlu kalınacaktır.
Böylelikle kamusal alanlardaki tüm kadın çalışanlar kapanmış olacaktır.
Yav ne çok SAZAN varmış be yav. Her neyse sazanları bırakalım. Konumuz Özgürlük. Türban özgürlüğü. Şimdi ben bu ülkede vergi veriyorum diye her boku yeme hakkına sahip olamam efendim. özgürlüğünde bir sınırı vardır. Kısaca şöyle bir örnek verelim, Vücudunuzda verem mikrobunun özgürce yaşamasına izin veriyormusunuz, hayır basıyorsunuz 4 çeşit antibiyotiği mikrobun yaşam hakkı var demeden. Yada Kanser hücresi, hemde sizin vücudunuzun öz be öz kendi hücresi. Kanser hücresinin vücudunuzda yaşamasına izin veriyormusunuz. hayır. neden çünki biiyorsunuz ki siz mikrobu yada kanseri öldürmesseniz o sizi öldürecek. BU KADAR BASİT. Bunlar kanserden de beter.
Elbette Laik Düzen Kendini Yok etmeye çalışan Mikroplara karşı kendini anayasasıyla, askeriyle, olmadı ATATÜRKÜN GENÇLİĞİ ile koruyacaktır. Anlamadıysanız tekrar edeyim bu sefer ARAPÇA olsun.
sanalmerak
08-07-2008, 13:55
türbanın serbest kaldığı gün zaten atatürk gençliğinin ve cumhuriyetinin bittiği gündür.
RTE'nin birçok sözü vardır sadece bir tanesinde hakkı vardır oda;
"hem müslüman hem laik olunmaz." lafıdır.
diyeceksinizki olunur efendim...bakınız türkiye var öyle değilmi? evet birtek türkiye var;
fakat hem müslüman hem laik olan tek ülkenin türkiye olmasının önemli bir sebebi vardır.o sebepki türkiyenin yargıçları laiktir . askerler artık pek öyle olmasada hala yargıçlar çogunluk durumda fakat sizin bu saçmalık olarak gördüğüm özgürlük fikriniz eğer gerçekleşirze tek kozda ortadan kalkar ve herşey duman olur
Walla;
Sen olmasan ben neye güleceğim yahu. :) Allah iyiliğini versin. :)
Ne o Aheste yoksa vucudunda verem mikrobumu besliyosun :-)
hatta kadınlar çarşafları ile evlerinde çıt çıkarmadan otursun, ne demek dışarı çıkmak? evde soluksuz otursunlar ki sorun çıkmasın ancak öyle olursa sorunda olmaz zaten dimi ya ,al işte sorun çözüldü, yahu kadın yaşamasın be en iyisi,hakkı yok zaten yaşamaya, topluca gaz odalarına gidelim biz,ne çok uğraşır bu din bu kadınla herşey haram!
Türban veya başörtüsü yetmez tesettüre girilecek ise hanımlar kara çarşaf giysin bir tek gözleri açıkta olsun,o gözlerinde harama bakmamasının sağlanması gerekir.
bunun için kadın ve erkeklerin alanlarının ayrılması gerekir.
Erkek kıyafetleride yeniden düzenlensin ,bol vucut hatlarını ortaya çıkarmayacak giysi zorunluluğu getirilsin.
Kadınların eğiğtim ve çalışma ve kamu hizmeti alanları ayrılsın.
mümkünse iki cins hiçbir şekilde görüştürülmesin.yok yok illa o çarşafı giyip evlerinde otursunlar ,eğitim,çalışma ve kamu hizm.alanları ayrılmasına gerek kalmaz,en iyi çözüm
zeitgeist
26-08-2008, 10:06
hiiç takmamak lazım böyle şeyleri...ne tayyip humeyni olabilir,nede türkiye iran...her neolursa olsun...
türban serbest olsun,üni ve kamualanlarında türban hakkında mahalle baskısı yapanlarada müebbet verilsin....razımısınız???korktuğunuz şeriat değil,dinin toplum üzerinde baskınlaşması...bunu yaparken ters etki yaptığını farketmedinizmi?bi toplumu birarada tutmak ve ateşlemek için bir dava şarttır,sayenizde ellerinde...
umutbitmez
12-09-2008, 01:26
türbanın değil her yerde üniversitelerde bile serbest bırakılması anayasanın "eşitlik" anlayışına terstir, bir dine ayrıcalık tanımak anlamına gelir. Bir konuda ayrıcalık isateyenin bir sonraki isteği ne olacaktır bilinmez.
"Anayasayı bir defa delmekle birşey olmaz" diyerek geldiğimiz güncel noktada, türbanı basit bir inanç ve giyim özgürlüğü gibi görmek affedilmez bir aymazlık olacaktır.. Ve zaten onlarda bu aymazlığı ASLA AFFETMEYECEK ve gersini getireceklerdir.
defalarca söyledik ama yeniden tekrarlamak gerekmektedir.. türban dini, v,cdani bir olgu değildir.. çağdaş dünya düzeninde düşünüldüğü takdirde geri kalmışsılığın isnsanlığın yüzkarasıdır örtünmek kendini koruma yöntemi v.s.. ayrıca türban ve çeşitli giyim şekilleride bu inançta değildir kara şarşaf deseler anlaşılır. türban siyasi bir simgedir kadınlardan çok serbest olmasını isteyen erkekler ve dini yapılanmaların üniversitelerde bunun serbest olmasını istemeside olayı net bir şekilde açıklamakta yada akp için türban konusu kaç oy demek????
rahatsiz
15-09-2008, 02:26
Ve nicin universitelrde istenir bu ozgurluk,oysa ergenlige bir kiz 12-13 yaslarinda girmektedir.
Yani bu serbestligin Ilkogretim okulalrinda da istenmesi gerekliydi.
Ama universite ogrencisi hayata atilmak uzeredir, "onlarin" tarafina gecmesi pozitif bir olaydir.
Karlı Kayın
15-09-2008, 02:59
Türban her yerde serbest olabiliyorken bikini niye alanyada serbest olamıyor?
Sevgili pante arkadaşım eğer yasaklanmasaydı sorun bu denli büyük olmazdı diyor da, ben ce ilgisi yok her yasak karşısında insanoğlu yasağın üzerine mi gidiyor?İran da insanlar niye türban takmama yasağına karşı bir şey yapamıyor?orada demokrasi yok ondandır demeyin, demokrasilerde yasalara uymamak mı var?Burada insanların kandırılmışlığı söz konusu (din yolu ile)bence.
extremum
04-10-2008, 18:41
türban, saçmalığın daniskasıdır.
özgürlüğü, türban takmak noktasına getirenlerin oyunudur
ne acıdır ki bir takım kişiler, daha çok okumuş turbanlılar, aciz bir fiilin içerisindeler.
o da şu: diyor ki bu tipler
"o kadar özgürüm ki, bakın özgürlükten saçlarımı kapatıyorum"
bu sadece saçmalıktır.
Guzel bir nokta, "kapanma ozgurlugu",,,
Nasil bir ozgurluk olabilir ki bu?
Adi ustunde, "kapanma".
Kelime bile ozgurlukle tezat halinde.
Sevgili pante arkadaşım eğer yasaklanmasaydı sorun bu denli büyük olmazdı diyor da, ben ce ilgisi yok her yasak karşısında insanoğlu yasağın üzerine mi gidiyor?İran da insanlar niye türban takmama yasağına karşı bir şey yapamıyor?orada demokrasi yok ondandır demeyin, demokrasilerde yasalara uymamak mı var?Burada insanların kandırılmışlığı söz konusu (din yolu ile)bence.
Yasağın üzerine gidilmesinden dolayı değil sevgili Suzi.
Yasak, eylem ve propaganda imkanı sağladı dincilere.
Gündemi sürekli başörtüsü yasağı ile işgal ettiler.
Sürekli mağduru, mazlumu oynadılar.
Böylelikle yaygınlaşmasını sağladılar.
Halbuki yasaklanmadan önce Üniversitelerde tek tük türbanlı vardı.
Elbette yine artardı ama kamuoyu hiç türban sorunu duymaz, haberlerde, açık oturumlarda mazlum edebiyatı dinlemez, baş örtmenin Allah'ın emri olduğu baskısı altında kalmaz, dolayısıyla bu denli yayılmazdı.
İş işten geçti tabi, yasağın şimdi kalkmasının hiçbir yararı yok.
bence konu açarken,saçmalık filtresi olması lazım,,,
WALLA bak..:D:D
Hadi örtüyorlar diyelim, neden türban? Saçı toplar güzel bir kasketin içine yerleştirirsen bu da dinen aynı işlevi görmez mi? Ya da bir bere bu işi görmez mi? Ya o pardesüler neyin nesi?
sıkmabaşlar evrimden nasibini almamışlardır :D 1400 yıl boyunca genetik kirliliğin kurbanı olmuşlar gelişememişler hatta milyonlarca yıl önce homo saphiens olamadan primape miydi neydi o safhada kalmış düşünce yetileri gelişmemiş, sahiplerinin buyruğunda yaşayan insanlardır. Bunlara ne için saygı duyalım. Maymuna duyduğum saygıdan fazlasını hakedemez düşünemeyen insan. Fakat ben de başörtüsünün serbest bırakılması taraftarıyım fakat dinciler tarafından değil, çağdaş herhangi bir parti tarafından. Bu sayede dinciler yapamadı bunlar yaptı desinler düz mantıklarıyla. Bir bela memleketimden eksik olmuş olur.
Bence camilerde içki satılsın artık! Ben camide içmeyince kendimi boşlukta hissediyorum. Yeter artık bu faşizm. Özgürlük istiyorum.
l3ittersweet
27-10-2008, 01:39
Komunizm bitince dünyanın yeni öcüsü islamiyet oldu. Ayrıca bir önerim vardır, madem türban serbest olacak, o zaman pastafaryanlara saygısızlık oluyor diye kamuya açık alanlarda makarna yasaklansın!
yucemanitu
27-10-2008, 02:34
Pante çok haklı. Eğer türban yasak olmasaydı bu kadar mazlum edebiyatı ve propaganda imkanı bulamazlardı. İş bu denli çığırından çıkıp toplum ikiye bölünmezdi ve hatta bugün türbanlı sayısı da daha az olurdu. Hatırlayın "Ananı da al" "Askerlik yan gelip yatma yeri değil" "Yasin eL Kadı'ya kefilim" "Demokrasi amaç mı olacak araç mı"... ve Tayyip'in niyetlerini açığa vurduğu daha bir sürü acaip demeç ayrıca tırmanan terör, işsizlik, karakollarda işkencenin gitgide artıp nihayet 90'lardaki performansın yakalanması....... daha da liste uzar gider. Bunlar seçimden evvel AKP oylarını %28'e düşürdü hem de bu sonuç AKP'nin kendi anketlerinde böyleydi yani aslında %28'den de az. Fakat türban temelli iki olay bugünün diktatörlerine mazlumu oynamaları için fırsat verdi: 1. E-muhtıra 2. Cumhurbaşkanı seçiminde yaşanan anlaşmazlık.
ABDullah Gül: "E muhtıra ratingimizi artırdı." bile dedi. Birinin ABDullah Gül için "Eşi başını açsın öyle Cumhurbaşkanı olsun." sözü kıyametleri kopardı. Sonuç %47, tek başına iktidar, daha güçlü ve hiç olmadığı (ya da olamadığı) kadar zalim.
katre_07
27-10-2008, 11:32
Binlerce genç kızımız İnançları gereği Türban takıyor, fakat Laik Türkiye Cumhuriyetinin Üniversitelerinde Kılık kıyafet kanununa muhalefet edildiği için Türbanlı kız öğrencilerin üniversite eğitimleri engelleniyor. Savunma; Dini öğeler ile kamusal kesimde bulunulamaz.
*Peki bu Müslüman kardeşlerimiz inançlarından dolayı Eğitim hak ve özgürlüklerinden faydalanamıyacaklarmı?
Peygamberim Darwindir. Ben darvinin, Tanrının (Evrimin) resülü olduğuna inanırım. Beni ve diğer bütün canlıları Evrim yaratmıştır. Darwinizme göre insan milyarlarca yıllık bir süreçte tek bir canlı hücreden gelişmiştir. Bu süreç içinde insan hiç bir zaman son 5-6 bin yıla kadar örtünmemiştir. Çıplaklık insanın yaratılışında vardır. Hiç anasından giyinmiş, örtünmüş, başını bağlamış bir bebeğin doğduğunu gördünüzmü.
* İnsan ancak Doğanın fiziksel etkilerine karşı (aşırı güneş ışını>radyasyon ve dondurucu soğuğa karşı kumaşı icad ettiği ve deriyi işlemeyi öğrendiğinden beri giyinmektedir. Darvinist dinde Çıplaklık ibadettendir. İnsanlar normal ortamlarda, evde yolda, Üniversitelerde, mahkemelerde (aşırı güneş ve soğuk olmayan) her yerde ÇIPLAK dolaşmalıdır. Ben bir Darvinist din inananı olarak Üniversiteye ÇIPLAK olarak gitmek istiyorum, çıplak olarak derse girmek istiyorum, bu benim en doğal inanç ve ibadet özgürlüğüm, en yasal Eğitim Hakkım ve özgürlüğümdür. Şimdi soyunup ibadet edelim herşey meydanda derslere girelim sevgili Darwinist kardeşlerim , sizde türbanlarınızı takın sevgili müslüman kardeşlerim. Diğer Laik insanlar sizde bizim inançlarımıza saygılı olun lütfen ve Eğitim hakkımızı ENGELLEMEYİN lütfen...
neden darwinci olduğunu bu kadar teşhir etmeseydın be adamım..!
katre_07
27-10-2008, 12:06
A'RÂF *: *26. *Ey *Adem *oğulları! *Size *ayıp *yerlerinizi *örtecek *giysi, *süslenecek *elbise *yarattık. *Takvâ *elbisesi... *İşte *o *daha *hayırlıdır. *Bunlar *Allah'ın *âyetlerindendir. *Belki *düşünüp *öğüt *alırlar *(diye *onları *indirdi). *
*
Dolayısı *ile *ben *"Anamdan *doğduğum *gibi *çıplak *ve *Rabbimin *emrettiği *gibi *"Takva *giysisi" *ile *üniversiteye *gideceğim"
Yav bu her seyi yaratan zeki allah neden insani hem cıplak yaratiyor sonrada ortunsun diye elbise yaratiyor. ya adamin elbise almaya parasi yoksa. yaratsana be allah, insani maymun gibi KILLI olsun elbise tesettur sorunu falan olmasin. her aklimi sanami verecegim. calistir saksiyi be adam...
Bu arada bu golde ne sazan varmis yav.
şu kavga bitse dersin
acıkmasam dersin
yorulmasam dersin
çişim gelmese dersin
uykum gelmese dersin
ölsem desene... orhan veli
prometheus4517
27-10-2008, 13:10
tartışılacak birşey yoktur. anayasada herşey açıktır. mustafa kemal de zaten bu hususta ilk ve son noktayı koymuştur:
LAİKLİK ADAM OLMAKTIR!
yarası olan gocunur.
meaculpa
18-12-2008, 16:00
Başörtüsünü çıkarmayan kadına hapis
ABD'nin Atlanta kentinde, mahkemede başörtüsünü çıkarmayı reddeden Lisa Valentine adlı kadının 10 gün hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.
Hürriyet’in haberine göre polis, güvenlik kontrol noktasında başörtüsünü çıkarması istenen 40 yaşındaki Lisa Valentine'in bu isteğe karşı geldiğini ve mahkemeye saygısızlık ettiği gerekçesiyle yargıç tarafından 10 gün hapisle cezalandırıldığını söyledi.
Amerikan İslami-İlişkiler Konsey olaya müdahil olunca
Polis, mahkemenin, başı örten giysilere izin vermeyen politikasının Valentine tarafından ihlal edildiğini belirtirken, Amerikan İslami-İlişkiler Konseyi'nin olaya müdahil olmasından sonra, beklenmedik bir biçimde cezasını yerine getirmeden serbest bırakılan Valentine, “vatandaşlık ve insan haklarının ihlal edildiğini” savundu.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=913267&Date=18.12.2008&CategoryID=81
Abd de kamusal alanda türban tartışması şimdi de...
Ben de türban mağduruyum ama üniversitede türban takmayı reddettiğim için.
Böylesi de varmıydı demesin arkadaşlar Yer:Erzurum Atatürk Üniversitesi.Bölüm:Türk dili ve edebiyatı.yıl:1979.Büyük baskılarla bazılarımızı istedikleri kalıba sokamadılar ama okulu bırakmak zorunda kaldık.
Türban her yerde serbest olmalı mıdır sorusuyla ateşli silahların kullanımı serbest bırakalımalı mıdır sorusunu ele alalım. Herkesin başkalarının haklarına saygıla olduğu kimsenin kimseye karışmadığı bir ülke düşünün. bu ülkede türban takmak yada takmamak, kamusal alanda türban takmak yada takmamak sorun olamaz. Çünkü bu ülkede kimse türban takmayanlara neden türban takmıyorsun demeyecek. Türban simgesi ile üniversitelerde gruplaşmalar olmayacak, türban takmayanlar üzerinde baskı kurulmayacak. mahallelerde türban takmayanlar toplumdan dışlanmayacak ve bablar kızlarını bu konuda tamamen sebest bırakacak. falanda filan.. tabi ateşli silahlarda da aynı durum olacak (gerçi benim hayali ülkemde kişisel haklara verilen önem çok yüksek olduğu için ateşli silaha ne gerek var diyebilirsiniz): kişi sportif amaçlı veya kendini koruma amaçlı ateşli silah taşıyabilecek, herkes silah taşıyacak ve bundan kimse etkilenmeyecek çünkü hiçkimse başkalarına zarar vermeyecek, kimse başkalarına kızıp hır gür çıkarmayacak kavga etmeyecek sorunlarını medeni insanlar gibi tartışarak konuşarak haledecek. Bu ülkede ateşli silahlar taşımak ve türban takmak sorun değil çünkü bu ülkenin insanları kötü niyetli değil türbanı ve ateşli silahları kendi kötü emelleri için kullanmazlar. Türkiye deki insan profili, toplum yapısı o ülkenin insan profili ve toplum yapısına ne kadar yatkındır. o ülkede türban sorun olmaz, çünkü o ülkede insan ön planda olduğu için düşünmeye ve eleştirmeye elverişli bir ortam oluşmuştur. böyle bir ortamda acaba kaç kişi türban takar. ki küçük bir grup türban taksa bile bundan kime zarar olur. Türkiye tamda böyle bir ülke ..........
Türban serbest merbest olmasın arkadaş.
benim okuduğum yıllarda üniversitelerde türban yasağı yoktu.
Ancakkk
Bölümümde Türbanlı bayanlar açıklardan çoktu.
Bunlarla 4 yıl boyunca iki çift laf bile edemedik.
Çünkü sınıfta haremlik selamlık oturur,
erkeklere selam vermez onlarla karşılaşmamaya gayret ederlerdi.
Bence camilerde içki satılsın artık! Ben camide içmeyince kendimi boşlukta hissediyorum. Yeter artık bu faşizm. Özgürlük istiyorum.
Avrupa sehirlerinde ki camilerde icki icebilirsin sevgili imhotep fakat simdilik iclerinde alkol yok:)
Ayrica iclerinde, bilardo masasi, cay ocagi, döner ve köfte ekmek kösesi, berber odasi, yemek hanesi, nisan, dügün, kermes salonu, marketi ve muhasebe odasi olanlar cogunlukta... Bu kesinlikle saka degildir. Ilgilenenlere adres ve isimlerini verebilirim.
Bu kompleksler icinde olmasini düsündükleri yeni tasarimlari ise sirasi ile; imam lojmani, Türk hamami, bowling, sauna, masaj, aletli jimnastik, yüzme havuzu, güzellestirme, tenis kortu, defile ve giyim kusam salonlaridir.
Amac ***** Süper Hersey dahil Camileri bir an önce cogaltip, müsterilerin her arzularini yerine getirip, cami disina cikmalarini engelleyerek, disarda ki kücük esnafi tamamen yok etmektir.:)
Saygilar.
Bir insanı istediği şeyden mahrum bıraktıkça onu o şeye saplantılı hale getirirsiniz. Kara sevdaya tutulur mazallah.
O yüzden bırakınız örtünsünler, kavuşunca aşk söner nasıl olsa!
sheyhzade
03-03-2009, 01:55
Hosgeldin Belki
Oyle deme simdi,her isteyen ''kendine gore demokrasi'' yasayabilseydi,
Walla'yi da coktan ''universitedeki ciplak'' mansetiyle,
Gazetelerde gormustuk :)
Kendi dinince oda hakli.:)
Hoşbulduk,
Walla, soyunsun isterse ceremesini de o çeker :)
Diğer taraftan şunu hiç anlamam, türban özgürlüğü isteyen bacılarımızı niye "şeriat ölçüleriyle miras hakkımız engellenemez" diye pankart açarken görmüyoruz hiç?
Ya da "Mümin kardeşlerimizin 4 hanım hakkı özgürlüğüne uzanan eller kırılsın"
Bir insanı istediği şeyden mahrum bıraktıkça onu o şeye saplantılı hale getirirsiniz. Kara sevdaya tutulur mazallah.
O yüzden bırakınız örtünsünler, kavuşunca aşk söner nasıl olsa!
Bunun geçici bir sevda olduğunu düşünmek türbanı hafife almaktır bence.
Geçmeyeceğini düşünmek de "insanın özgürlüğe olan açlığını" hafife almaktır bence.
Hele bir izin versinler, azcık felsefenin ucundan tatsın kardeşlerimiz. Onlar değilse de kızları sürgün verecektir...
İnsan bir uğraş içinde oldukça hayata tutunur. O tuttuğu daldan silkelenmek istenirse daha bir yapışır. Bırakın başka dalların da olduğunu görsünler...
Geçmeyeceğini düşünmek de "insanın özgürlüğe olan açlığını" hafife almaktır bence.
Hele bir izin versinler, azcık felsefenin ucundan tatsın kardeşlerimiz. Onlar değilse de kızları sürgün verecektir...
İnsan bir uğraş içinde oldukça hayata tutunur. O tuttuğu daldan silkelenmek istenirse daha bir yapışır. Bırakın başka dalların da olduğunu görsünler...
Güzel temennilerinize katılmamak ne mümkün ;)
Ancak başörtüsü Allah'ın emridir deyip örtünmeyi ibadetleştirenlerin ondan kolayca vazgeçebileceklerini sanmıyorum.
Bu azıcık değil köklü bir inanç sorgulamasıyla mümkün olabilir...
sinner,
Peki evlerindeyken nasıl olacak bu?
Ben öğretmenim. 1.sınıfları okutuyorum. 2.dönem okula başlayan bir kız öğrencim oldu. Belediyenin ailesini ikna etmesi sayesinde o da.
Aile kızı Kur'an kursuna vermiş. Annesi çarşaflı babası hafız. Okutmayacaklarmış bile. Yaşı da 1 yıl büyük benimkilerden.
Annesi ile yakınlık kurdum. Bana açıldı. Okula gideceksin deyince kızın gözlerinin parladığını itiraf etti sonradan. Görseniz her teneffüse çıktığımızda hemen koluma girip öğretmenler odasına kadar benimle geliyor. Yanaklarımdan öpüyor.
Babası şimdi 2.sınıfa geçirmenin yollarını arıyor. Madem başladı çabuk bitirsin mantığıyla tabiki.
Bahsettiğim kurslarda okuma yazma da öğretiyorlar. Bir tanıdığımızın kızı 5. sınıfta olması gerekirken bu tip kurslardan birine gidiyor. Geçenlerde konuştuğumuzda kızının okula gitmek istediğini söyledi.
O da ona demiş ki: Biz sana tercihini sormuştuk.
Düşünün 6,7 yaşında bir çocukken soruluyor bu tercih.
Toparlayayım,
İşte bu ebeveynlerin kızları için serbest olmalı!
Anlatabildim değil mi?
sinner,
Annesi ile yakınlık kurdum. Bana açıldı. Okula gideceksin deyince kızın gözlerinin parladığını itiraf etti sonradan. Görseniz her teneffüse çıktığımızda hemen koluma girip öğretmenler odasına kadar benimle geliyor. Yanaklarımdan öpüyor.
Babası şimdi 2.sınıfa geçirmenin yollarını arıyor. Madem başladı çabuk bitirsin mantığıyla tabiki.
Toparlayayım,
İşte bu ebeveynlerin kızları için serbest olmalı!
Anlatabildim değil mi?
Süper hikaye, anlattığınız için teşekkürler.
Aslında haklılık payı var gibi görünmekle birlikte türbanı serbest kılmak için geçerli mazeret değil; kanunları eşit ve adaletli olarak işletmek yeterli. Çocukları okula göndermemenin yaptırımı var. Bence bu yaptırım arttırılmalı.
İslamcı-dinci tayfa ne kadar prim verseniz bir fazlasını isteyecektir, bunların taktiğidir bu.
A.
prometheus4517
01-06-2009, 00:28
konunun son kısmını anlayamadım ama şunu söylemek istiyorum:
tabi ki türban serbest olsun heryerde ki, ondan sonra kara çarşafa sıra gelebilsin...
İpin ucu kaçmış,
İpi tutalım tekrar.
prometheus4517
01-06-2009, 00:48
ip gayet düzgün oturmuş yerine.
Olmaz vvalla sen derslere çıplak giremezsin,türbanlı kızlarımız seni çıplak görürse günaha girerler.
Senin onları günaha sokmaya hakkın yok.
Hatta sende vücut hatlarını belli etmeyen bol elbiselerle gitmelisin okula.
prometheus4517
01-06-2009, 00:53
soner yalçından bir alıntıyla devam etmek istiyorum:
Deniliyor ki: "Mahalle baskısı" gibi üniversitede "türban" baskısı olacak; özellikle Anadolu'daki üniversitelerde tüm kız öğrencilere örtünme baskısı gelecek.
Bu olabilir mi? Evet olur.
Bitmedi. Meselenin bir başka yönü daha var: Türbanlı kızlarımız üniversitelere girince ne olacak?
Söyleyeyim: Çok iyi okuyacak, çok başarılı olacak ve okullarını hep dereceyle bitirecekler.
Peki sonra ne olacak?
Evlenip eve kapatılacaklar...
Kitapta buna verilen örnekler şöyle:
Hayrünnisa Gül...
18 Ağustos 1980. Abdullah Gül 30, Hayrünnisa Özyurt 15 yaşında.
O gün evlendiler. Hayrünnisa okulu bıraktı, tesettüre girdi, ev kadını oldu.
Emine Erdoğan...
15 yaşında ağabeyinin baskısıyla örtündü. Okulu bıraktı. Kendi anlattığına göre intihar etmek istedi. Sonra Recep Tayyip Erdoğan'la evlendi.
Ahsen Unakıtan...
Mandolin ve piyano çalıyordu, İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Edirne'de avukatlık yapmaya başladı.
Kemal Unakıtan'la evlendi, örtündü ve avukatlığı bırakıp ev kadını oldu.
Mehtap Güler...
Babası Hasan Fehmi İlter CHP Milletvekili, annesi Sevilay İlter ressamdı.
1981 yılında Mehmet Güler'le tanıştı birbirlerine áşık oldular ve evlendiler.
Tesettüre girdi, çalışmayı bıraktı, ev hanımı oldu.
Gülten Çiçek...
Öğretmendi. Avukat Cemil Çiçek'le evlendi.
Öğretmenliği bıraktı, örtündü, ev hanımı oldu.
Semiha Yıldırım...
Öğretmendi. Binali Yıldırım ile evlendi. Örtündü, öğretmenliği bıraktı ev hanımı oldu.
Fatma Şeyda Akdağ...
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ikinci sınıf öğrencisiydi. Recep Akdağ ile evlendi. Okulu bıraktı, tesettüre girdi, ev hanımı oldu.
Meserret Ekren...
1976'da Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Nazım Ekren ile evlendi. Örtündü. Mesleğini yapmadı. Ev hanımı oldu.
Zeynep Babacan...
Hacettepe Üniversitesi Tercümanlık Bölümü öğrencisiydi. Ali Babacan'la evlendi. Örtündü. Ev hanımı oldu.
Liste uzayıp gidiyor.
Hayati Yazıcı'nın, Hüseyin Çelik'in, Mehdi Eker'in, Faruk Çelik'in eşleri böyle...
Liste "Ya kızlar?" diye uzatılırsa yine aynı durum ortaya çıkıyor. Onlar da okullarını bitirir bitirmez evlendiriliyor, örtünüyor ve ev hanımı oluyorlar.
* * *
Yukarıda anlatılanları Soner Yalçın'ın Doğan Kitap'tan çıkan son kitabı "Siz Kimi Kandırıyorsunuz!"dan özetledim.
Soner Yalçın bu çarpıcı kitabında şu yorumu yapıyor:
"Türbanlı kızlar üniversiteye gitsin, aydınlansın, toplumsal hayat içinde yerlerini alsınlar" gibi hayatın gerçekleriyle uyuşmayan romantik sözleri bir yana bırakalım. Değerlendirmelerimizi bilgiye dayalı yapalım. Türbanlı kızlarımız üniversiteyi bitirince çalıştırılmıyor. Tekrar eve kapatılıyor.
Dinin insanlar üzerinde değil, insanların din üzerinde söz sahibi olması gerekir.
Aksi takdirde böyle boş değerler arasına sıkışıp kalırlar. Türban gibi. Ya da millet günaha girmesin diye bol elbise giymek gibi.
Kılık kıyafet bir adet ve gelenek değilmi? insanlar çıplak doğmuyor mu? sonradan yöreye dini inanca modaya göre örtünmek icad edilmemiş mi? Daha doğrusu erkek egemenliği kadını kapanmaya zorlamamış mı ? kara çarçaf,burka, pardesü ve turbana zorlamamış mı bu zorbalığa din denmemiş mi?
Sonra bazı sivri akıllılar kadın açıksa dokunmak yasak değil diye racon kesmemiş mi? beyinlerindeki ayıpları kadını kapayarak örtmeye çalışmamış mı bazı sivri zekalılar?
Eli yüzü düzgün insana yakışır giyinmek varken neden çıplaklık ya da neden örtünmek?
saygılar..
parmis Güneşin_kızı
Hep merak etmişimdir. Böyle çıplak eğitim almak istiyorum diyen bir erkek ileride evlenip kızı olduğunda bu kadar rahat bir yazı yazabilir mi acaba?
Türban her yerde serbest olsun diye başlık açılır tartışılır.
Türban her yerde yasak olsun diye başlık açılır tartışılır.
Ama böyle başlık açılıp ardından saçma bir yazı yazmak çok basitçe bir girişim.
İnsanlar ne yazsın burada, ne tartışsın. Dalga geçmeninde bin bir türlü yolunu öğreniyorum her geçen gün bu sitede...
prometheus4517
01-06-2009, 01:08
sn. parmis,
çıplaklığı savunduğumuz yok dinci arkadaşlara kinaye olsun diye yazıyoruz.
söylediklerinizin anlaşılacağı bir toplumda yaşıyor olsaydık zaten şu an bu mevzuyu tartışıyor olmazdık.
işim gereği avrupalı arkadaşlarım oluyor. bu konulardan bahsediyorum. sitemizden bahsediyorum tartıştıklarımızdan falan. önce hayrete düşüyorlar, bunları mı tartışıyorsunuz diye. sonra bazen tartışılan konulardaki fikirleri anlatıyorum. adamlar o kadar yabancı ki. ben anlattıkça yüz ifadelerindeki değişimleri görebiliyorum. içlerinden geçenler şaşkınlık, aşağılama, küçük görme gibi suratlarına vuruyor. ama islamcılar tabi bu durumdan üstlerine birşey alınmazlar. toplumumzu savunmak bütün eksik ve kötü yanlarıyla birlikte yine bize düşüyor. naparsın.
Hep merak etmişimdir. Böyle çıplak eğitim almak istiyorum diyen bir erkek ileride evlenip kızı olduğunda bu kadar rahat bir yazı yazabilir mi acaba?
Türban her yerde serbest olsun diye başlık açılır tartışılır.
Türban her yerde yasak olsun diye başlık açılır tartışılır.
Ama böyle başlık açılıp ardından saçma bir yazı yazmak çok basitçe bir girişim.
İnsanlar ne yazsın burada, ne tartışsın. Dalga geçmeninde bin bir türlü yolunu öğreniyorum her geçen gün bu sitede...
Senin espiri anlayışına hayran oldum. :peace:
sn. parmis,
çıplaklığı savunduğumuz yok dinci arkadaşlara kinaye olsun diye yazıyoruz.
söylediklerinizin anlaşılacağı bir toplumda yaşıyor olsaydık zaten şu an bu mevzuyu tartışıyor olmazdık.
işim gereği avrupalı arkadaşlarım oluyor. bu konulardan bahsediyorum. sitemizden bahsediyorum tartıştıklarımızdan falan. önce hayrete düşüyorlar, bunları mı tartışıyorsunuz diye. sonra bazen tartışılan konulardaki fikirleri anlatıyorum. adamlar o kadar yabancı ki. ben anlattıkça yüz ifadelerindeki değişimleri görebiliyorum. içlerinden geçenler şaşkınlık, aşağılama, küçük görme gibi suratlarına vuruyor. ama islamcılar tabi bu durumdan üstlerine birşey alınmazlar. toplumumzu savunmak bütün eksik ve kötü yanlarıyla birlikte yine bize düşüyor. naparsın.
Açılan konu yazısı kinaye ise cidden tebrik etmek lazım ve harcanmaması lazım burada. Noter tasdiki ile Milli Eğitim Bakanlığına götürelim, okullarda edebiyat dersinde kinayenin ne olduğu anlatılır iken örnek olarak gösterilsin.
Bu ülkede özgürlük ve demokrasi varsa eğer bırakın dini boyutunu isteyen türbanıyla okullarada,devlet dairelerinede girebilmelidir düşüncesindeyim.Kimse kimsenin başını zorla açmaya çalışmamalı,aynı zamanda kimse de kimsenin başını zorla kapatmaya çalışmamalıdır.Bu kişisel hak ve özgürlüklerin ve insan haklarının bir gereğidir.
Ama tabiki çağımıza uymayan çarşaf,sarık,cüppe gibi şeylerle girilmesi istenmesi yanlıştır.Çünkü bu amacını aşıp radikalliğini belli etmek isteyen insanlarca kullanılmaktadır.Ve yine çıplaklık yada açık giyinerek okullara yada iş alanlarına girilmemelidir çünkü buralar ciddi yerlerdir,mankenlerin geçtiği podyumlar değil.
Fakat dışarda isteyen anadan doğma çırılçıplak gezsin eğer gezebilirse tabiki buna kimsenin karıştığı yok,onun kendi iradesi yada terbiyesine kalmış bir şey :D
Saygılarımla...
Bu ülkede özgürlük ve demokrasi varsa eğer bırakın dini boyutunu isteyen türbanıyla okullarada,devlet dairelerinede girebilmelidir düşüncesindeyim.Kimse kimsenin başını zorla açmaya çalışmamalı,aynı zamanda kimse de kimsenin başını zorla kapatmaya çalışmamalıdır.Bu kişisel hak ve özgürlüklerin ve insan haklarının bir gereğidir.
Ama tabiki çağımıza uymayan çarşaf,sarık,cüppe gibi şeylerle girilmesi istenmesi yanlıştır.Çünkü bu amacını aşıp radikalliğini belli etmek isteyen insanlarca kullanılmaktadır.Ve yine çıplaklık yada açık giyinerek okullara yada iş alanlarına girilmemelidir çünkü buralar ciddi yerlerdir,mankenlerin geçtiği podyumlar değil.
Fakat dışarda isteyen anadan doğma çırılçıplak gezsin eğer gezebilirse tabiki buna kimsenin karıştığı yok,onun kendi iradesi yada terbiyesine kalmış bir şey :D
Saygılarımla...
sayın Nogada
Üniversitede turban yasağının özgürlükle alakası yoktur.
Bilimsel öğrenimin temeli, her türlü inançtan sıyrılmakla başlar. yani inanclarla donatılmış bir insan Üniversite eğitiminin mantığına ters düşer.
Ve ben bu başlığı açarken, Türban özgürlüğü isteyenler, yarın cıplaklık isteyen bir akım ile karşılaştıklarında ne diyecekler, yada ne diyebilecekler diye düşündüm.
Bugün dünyada ne kadar insan yaşıyor ise, bunlardan kaç tanesi sizin gibi inançsız?
Geri kalan herkes size göre okumamalı öyle mi? İnancın varmı? Evet. Okuyamazsın o zaman.
İslam'a cahillik diyen mantığa bakarmısınız...
Bugün dünyada ne kadar insan yaşıyor ise, bunlardan kaç tanesi sizin gibi inançsız?
Geri kalan herkes size göre okumamalı öyle mi? İnancın varmı? Evet. Okuyamazsın o zaman.
İslam'a cahillik diyen mantığa bakarmısınız...
Çok haklısınız sayın EnvyMe...
Bizde üniversite okduk,yüzlerce arkadaşımız,10larca hocamız,profesörler,doçentler vardı,hepside inanırdı hatta cumaya gidenleri bile vardı.Nasıl oluyor bu iş onu anlamadım.Allaha inananın kafasına ilim irfan girmiyomu size göre yani?
Üstelik ben bir mühendisim ve sayısal ilimlerde ihtisas yapmışımdır,bilimide,fennide çok iyi bilirim ama neden müslümanım hala (sizin değiminizle)...
Böyle saçma şeyler yazarak ancak kalitenizi düşürüyorsunuz
Saygılarımla...
Ama tabiki çağımıza uymayan çarşaf,sarık,cüppe gibi şeylerle girilmesi istenmesi yanlıştır.Çünkü bu amacını aşıp radikalliğini belli etmek isteyen insanlarca kullanılmaktadır.
’Şulebaş türban’ tasarımından kara çarşafa
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8156617.asp?yazarid=218&gid=61&sz=24650
Sn. nogada,
Baş örtüsü değil ,türban.
Size göre çarşaf,sarık ,cüppe radikallik ise bana görede türban radikalliktir ve siyasi bir simgedir.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi, bugünkü Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın halası Hatice Babacan, 1967 'de başı örtülü olarak derse girmeye başladı. Şubat 1968'de senato kararıyla okuldan atıldı.
Doğramacı: "Türban"ı Evren önerdi
Evren: Türbanı Humeyni soktu
"Peki nereden çıkmış bu türban. İran'daki o ilk gelen Humeyni bunu soktu. Humeyni, 1979'dan sonra dehşetli para harcayarak bizim Türkiye'deki genç çocukları, kızları da bu yola sürükledi. İşte o halen devam ediyor. İran'a hasret duymuşuz sanki. İran'a benzemek istiyoruz, inşallah bundan kurtuluruz."
http://bianet.org/bianet/siyaset/107522-1968de-basortusu-ilk-fakulte-isgali-80lerde-turban-ve-kenan-evren
Elbette okursun ama dini inanclarından sıyrılmış olarak. İster müslüman ister hristiyan ister musevi ol....
’Şulebaş türban’ tasarımından kara çarşafa
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8156617.asp?yazarid=218&gid=61&sz=24650
Sn. nogada,
Baş örtüsü değil ,türban.
Size göre çarşaf,sarık ,cüppe radikallik ise bana görede türban radikalliktir ve siyasi bir simgedir.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi, bugünkü Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın halası Hatice Babacan, 1967 'de başı örtülü olarak derse girmeye başladı. Şubat 1968'de senato kararıyla okuldan atıldı.
Doğramacı: "Türban"ı Evren önerdi
Evren: Türbanı Humeyni soktu
"Peki nereden çıkmış bu türban. İran'daki o ilk gelen Humeyni bunu soktu. Humeyni, 1979'dan sonra dehşetli para harcayarak bizim Türkiye'deki genç çocukları, kızları da bu yola sürükledi. İşte o halen devam ediyor. İran'a hasret duymuşuz sanki. İran'a benzemek istiyoruz, inşallah bundan kurtuluruz."
http://bianet.org/bianet/siyaset/107522-1968de-basortusu-ilk-fakulte-isgali-80lerde-turban-ve-kenan-evren
Sayın aydoe...
Ben insan haklarından bahsettim,başörtüsünün kişisel haklarla alakalı olduğunu düşündüğüm için.Aynı zamandada kimsede kimseyi zorla kapanmaya çalıştıramaz da dedim.Benim ailemdede başı kapalı insan yok ama müslümanlar.Şimdi kimse onları zorla kapatamayacağı gibi,kimsede kapalı olanları zorla açtırmamalı...
Saygılarımla...
Dini inançlarından sıyrılmayan okuyamaz mı yoksa dini inançlarından sıyrılmadan okusanda birşey ifade etmez mi? Yanlış ifade ettiniz kendinizi bunu kabul edin.
Elbette okursun ama dini inanclarından sıyrılmış olarak. İster müslüman ister hristiyan ister musevi ol....
ne dedi isem o. yanlış yok. ama sen galiba tersden anlıyorsun işine öyle geliyor.
Ben sizin anlattığınız gibi anlıyorum. Bu ters ise benim yapabileceğim birşey yok.
"İnançlarla donatılmış bir insan üniversite eğitiminin mantığına ters düşer."
Üniversitenin amacı kişiye birşeyler öğretmektir. Bu kişi inançlı ise bu mantığa ters düştüğü için birşey öğrenemez gibi anlamlar çıkıyor.
Ben sizin anlattığınız gibi anlıyorum. Bu ters ise benim yapabileceğim birşey yok.
"İnançlarla donatılmış bir insan üniversite eğitiminin mantığına ters düşer."
Üniversitenin amacı kişiye birşeyler öğretmektir. Bu kişi inançlı ise bu mantığa ters düştüğü için birşey öğrenemez gibi anlamlar çıkıyor.
bak sana bir kac örnek vereyim
Bilim, evrim teorisini anlatır derste, sen kalkarda bu benim inancıma ters dersen, bir mok öğrenemezsin.
Yada evren kendi üzerine katlanır der bilim, sen kalkarda yok gök 7 kat dersen yine bir mok öğrenemezsin.
Tarih, isanın yaşadığına dair kanıt yok, yazıt yo derse, sen yok bu benim inancıma ters dersen yine bir mok öğrenemezsin.
Tarih, Ayın ikiye bölündüğüne dair gözlem, kayıt, iz yo diyorsa, sen yok efendim muhammet böldü dersen bir mok öğrenemezsin.
prometheus4517
01-06-2009, 02:07
Açılan konu yazısı kinaye ise cidden tebrik etmek lazım ve harcanmaması lazım burada. Noter tasdiki ile Milli Eğitim Bakanlığına götürelim, okullarda edebiyat dersinde kinayenin ne olduğu anlatılır iken örnek olarak gösterilsin.
bana uyar. en azından milli eğitimi adam ederiz.
"Türban her yerde serbest olsun" önermesiyle açılan bir konuda dalga geçmekten başka birşey yapamıyorum. dua edin arkadaş ortamı değil, saygılı olmak zorundayım. yoksa, normal hayatta kullandığım kelimelerle gülmekten üstünüzü başınızı ıslatırdınız.
bak sana bir kac örnek vereyim
Bilim, evrim teorisini anlatır derste, sen kalkarda bu benim inancıma ters dersen, bir mok öğrenemezsin.
Yada evren kendi üzerine katlanır der bilim, sen kalkarda yok gök 7 kat dersen yine bir mok öğrenemezsin.
Tarih, isanın yaşadığına dair kanıt yok, yazıt yo derse, sen yok bu benim inancıma ters dersen yine bir mok öğrenemezsin.
Tarih, Ayın ikiye bölündüğüne dair gözlem, kayıt, iz yo diyorsa, sen yok efendim muhammet böldü dersen bir mok öğrenemezsin.
Süper bi örnek,harika bir yaklaşım,kutlamak gerek sizi gerçekten,türbanla üniversite girmeyi bu yüzden yasaklıyorlar yani.İlginçmiş gerçekten...:D
Siz böyle tabirler kullanarak cevaplar yazdığınız sürece hiç bir sonuca varılamaz.
Tutarlı örnekler değil bunlar sizde biliyorsunuz.
prometheus4517
01-06-2009, 02:11
tutarlı örnekleri iki sayfa önce verdim. türbanıyla okuyanların ne olduğunu görüyoruz.
allahınızın aşkına, siz kimi kandırıyorsunuz. söylediğinize öncelikle siz kendiniz inanıyor musunuz. bana tutarlı bir kaç örnek gösterin de inanayım kadına duyduğunuz saygıya.
yoksa gidin kumda oynayın lütfen.
bana uyar. en azından milli eğitimi adam ederiz.
"Türban her yerde serbest olsun" önermesiyle açılan bir konuda dalga geçmekten başka birşey yapamıyorum. dua edin arkadaş ortamı değil, saygılı olmak zorundayım. yoksa, normal hayatta kullandığım kelimelerle gülmekten üstünüzü başınızı ıslatırdınız.
Türban her yerde serbest olsun diye konuyu açan kişiye söylemeniz lazım, arkadaşım böyle başlık mı olur dalga geçmekten başka birşey yapamıyorum diye. Sanki ben böyle bir başlık açmışım gibi konuşmuşsunuz ve dalga geçmek için konunun açıldığını düşünüyorsunuz sanırım. Bunda hemfikir olmamıza sevindim.
prometheus4517
01-06-2009, 02:15
hatlar karışıyor arada bir kusura bakmayın. o kadar da önemsemeyin. cevap cevaptır. üstüne alınan alınır. değil mi :D
tutarlı örnekleri iki sayfa önce verdim. türbanıyla okuyanların ne olduğunu görüyoruz.
allahınızın aşkına, siz kimi kandırıyorsunuz. söylediğinize öncelikle siz kendiniz inanıyor musunuz. bana tutarlı bir kaç örnek gösterin de inanayım kadına duyduğunuz saygıya.
yoksa gidin kumda oynayın lütfen.
1.si bizim kimseyi kandırmaya çalıştığımız yok. Ne kandırmasından bahsediyorsunuz.
2.si tutarlı örnekler değil diye yazdığım cevabı size değil sayın vvalla nın vermiş olduğu örneklere yazdım.
3.sü, kadınlara duyduğum saygıyı göstermek için örnek göstermeme gerek yok.
Ekleme: Önemli değil ;) bu saatte olur o kadar
prometheus4517
01-06-2009, 02:27
sn envyme hatlar iyice karışıyor galiba. ben kiminle konuştuğumu seçemez oldum. en iyisi bu konuya daha sonra devam etmek. benim gözler de kararmaya başladı zaten. türbana verdiğimiz öneme bakar mısın. saçma sapan birşey için bu vakitlere kadar dil döküyoruz ama adamlar hala anlamıyorlar.
türban serbest felan olamaz bu ülke dini yönetim şekline sahip değil.. laiklik var kısaca ancak derseniz ki kara şarşaf olsun eyvallah derim..
niyemi?
türban siyasi bir olgudur insanların dini alet ederek minareye kılıf aramalarıdır.. bakınız eskilere türban mı var? muhammed örtün derken "tekbir" giyim mağazasından mı bahsetti?
türbanda moda ne demek yahu? birbirimizi kandırmayalım.. renkli renkli işlemeli türbanlar altına giyilen uzun pardüsüler v.s şimdi üstte türban altta dizin altına 5 cm kadar inen kıyafet pantalon şık giyimler.. yahu siz kendinize bu yalanı nasıl söylüyorsunuz?
mahrem yeri örtme kavramı nedir? ne içindir?
bu benim dinim bana emrediyor yapacağım v.s zırvalıktır sanki tüm emirlerini yerine getiriyorlar 5 vakit namaz kılmıyor birçoğu ama türban yasak ya güzel geliyor ısrar etmek namazda yasak olsa hepsi sabah 5 de sabah namazına durur...
valla radikal dinciler bu türban olayına dejenerasyon diyorlar karşılar kara çarşaf ta çarşaf diyorlar.. haklılarda baştan sonra kara baştan sona kadının her yerini kapatan olgu doğru olanı ama şimdi türban modasına izin vermek kabul edilemez bişey??
bu soruyu az samimiyetim olan türbanlı bir arkadaşıma sordum ya dedim şimdi sen türbanlısın başın kapalı ama dedim ayak bileklerin açık sandalet giymişsin! bu dedim olurmu? erkeğin etkıleneceği yerler örtülür dedi! bende ya hadi ben fetişitsem dedim.. kırmızı oje felan beni bozar dedim :) sen sapıksan ben ne yapim dedi!:S
yahu dedim sapık değilim ama dedim siz örtünüp sanki biz saçınızı görünce size saldıracakmışız gibi davranıyorsunuz dedim potansiyel sapık yaptınız bizi bune dedim.. sustu..
velhasıkelam örtmekle bedeni dini yaşamak oluyorsa zikri örterek yaşamakda dinin emridir derim..
şimdi türbanı takta amacına hizmet ediyomu yoksa bişeylerin peşindemi..? soru bence bu olmalı..geçtiğimiz seçimlerden önce harika bir oy toplama aracı oldu türban..herkesde bunu kullandı..
peki sorarım dinle inançla laikliğin ne ilgisi var ? ayrıca benim bildiğim ve mantıklı olan dinde bir kadının evlendikten sora türban takmasıdır..6-7 yaşındaki kızlarımıza türban takılıyor NEDEN?? 7 yaşındaki bir kıza bir erkek kadın gözüylemi bakacak bakarsa onun insandışılığıdır ama bu tür inançları aşmamız lazım..DİN kelimesinin ne olduğunu bile belki bilmeden türban takıyorlar..takıntı oldu bu türban..evinde takarken kimse sana karışmıyor yolda bahçede sokakta...
var sende üniversitede takma kardeşim..bu yasadır herkezde uymakla yükümlüdür.
ayrıca vvalla çıplak gezmek istiyorsan çık gez sen türkiyede böyle demeye getirmişin yada bir müslüman ülkede..iyi git fransaya orda çıplak gir üniversiteye sana ne diyecekler bakalım :)
Bir bilmecem var cocuklar !!!!
Haydi sor sor !!!!!
Tatlı sularda yaşar...
Acaba nedir nedir???
Bir balık çeşididir...
Tamam şimdi buldum.
TD sitesinde bol bulunur...
Balıklama atlama deyince akla, heran onun adı gelir.
SAZAN SAZAN SAZAN !!!!
prometheus4517
02-06-2009, 00:02
çıplaklık muhabbeti amma dile sarılmış. basit bir kinayeydi. anlamayan arkadaşlar bi yüzünü yıkasın.
ikincisi mesele türban değildir. mesele şudur:
din artık toplumsal bir kurum olarak zararlı hale gelmiştir. türban da bunun ayaklarından sadece birisidir.
çıplaklık muhabbeti amma dile sarılmış. basit bir kinayeydi. anlamayan arkadaşlar bi yüzünü yıkasın.
ikincisi mesele türban değildir. mesele şudur:
din artık toplumsal bir kurum olarak zararlı hale gelmiştir. türban da bunun ayaklarından sadece birisidir.
Sayın prometheus insan hakları diye bir şey yokmu ama bunu unutmayalım lütfen...
prometheus4517
02-06-2009, 01:20
Sayın prometheus insan hakları diye bir şey yokmu ama bunu unutmayalım lütfen...
insan hakları o kadar göreceli değil. insan haklarının arkasına sığınarak yaşam alanlarımıza tecavüz edilmesinden bıktık artık.
demokrasi, insan hakları, bilgi toplumu, AB uyum süreci, küresel dünya hepsi tek kalemde reddedilmiştir. çünkü hayatımıza kastetmektedirler. eğer su sizi öldürecekse ve bunu bilirseniz su bile içmezsiniz. neden insan hakları yemini yutayım. demokrasi neden hep aydınları kesen bir tırpan oluyor. bilgi toplumunda neden bilime erişim sürekli kısıtlanıyor. gerçekler acı. ve yakıcı.
Ben türban takan insanların halerinden bahsediyorum,türbanı savunmuyorum demekki ben insan haklarından yola çıkarak bir bağlantı kuruyorum.Bu ülkede kimse kimseyi zorla kapayamaz,tıpkı zorla açamayacağı gibi.
Tabi demokratik bir ülke isek...
prometheus4517
02-06-2009, 23:11
türban meselesinde isteklice örtünenler var birde zorla örtünenler var. onların insan hakları nolacak. zorla çarşafa sokulanlar. sokağa çıkarılmayanlar. halk içinde konuşturulmayanlar. aşağılananlar. eve hapsedilenler. insan hakları derken çok yönlü bakınız lütfen.
türban meselesinde isteklice örtünenler var birde zorla örtünenler var. onların insan hakları nolacak. zorla çarşafa sokulanlar. sokağa çıkarılmayanlar. halk içinde konuşturulmayanlar. aşağılananlar. eve hapsedilenler. insan hakları derken çok yönlü bakınız lütfen.
Ben nasıl bir düşünceyle bunu söylediğinizi doğrusu anlamış değilim.
Ben zaten diyorukmi kimse kimsenin başını zorla açamazda,kapayamazda.
Aynı şeyleri diyoruz yani.Fakat olayı çok yönlü görmeyen yada yazıları eskik okuyan ben değilim sanırsam...
Bu ülkede kimse kimseyi zorla kapayamaz,tıpkı zorla açamayacağı gibi demiştim.Yani insanların kişisel haklarından bahsetmişim.
Siz tutmuş bana ne diyorsunuz.
Dikkatli okuyun lütfen.Saygılarımla...
prometheus4517
03-06-2009, 22:30
şimdi sn. nagoda siz türbanı savunuyor musunuz yoksa savunmuyor musunuz? önce bir onu anlamamız lazım.
Birincisi sizin bunu anlayıp anlamamanızla ilgisini pek anlayamadım.İkinci olaya ne bakımdan baktığım yazılarımda gayet açık bir dilde yazmaktadır.Gizli bir kripto falan değildir.Okuyarak neyi savunduğum anlaşılabilinir.
Sn. Prometheus...
prometheus4517
03-06-2009, 23:15
"Bu ülkede özgürlük ve demokrasi varsa eğer bırakın dini boyutunu isteyen türbanıyla okullarada,devlet dairelerinede girebilmelidir düşüncesindeyim.Kimse kimsenin başını zorla açmaya çalışmamalı,aynı zamanda kimse de kimsenin başını zorla kapatmaya çalışmamalıdır.Bu kişisel hak ve özgürlüklerin ve insan haklarının bir gereğidir"
"Bizde üniversite okduk,yüzlerce arkadaşımız,10larca hocamız,profesörler,doçentler vardı,hepside inanırdı hatta cumaya gidenleri bile vardı.Nasıl oluyor bu iş onu anlamadım.Allaha inananın kafasına ilim irfan girmiyomu size göre yani?"
"Sayın prometheus insan hakları diye bir şey yokmu ama bunu unutmayalım lütfen... "
yazılarınızdan türbanı savunduğunuz görülüyor. yukarıda örneklerini verdim. ben de diyorum ki türban'ın insan haklarıyla falan bir alakası yoktur. bu tür güzel sözcüklerle herşey yutturuluyor. demokrasi, insan hakları, küreselleşme, bilgi toplumu, özgürlükler falan filan hikaye. belli planlar vardır bu planlara ulaşabilmek için her türlü gömlek giyilir de çıkartılırda bunu söyleyen şeriatçı hareketlerin önderleri. e biz de bunları görmeyecek kadar saf değilim. ayrıca bütün tartışmalarda şu düşücemi net olarak görebilirsiniz:
din toplum hayatında gözle görünür, gösterilir bir şekle bürünmemelidir. herkesin dini de dinsizliği de kendinedir. devlet hiçbir şekilde hiçbir dinle içiçe olamaz. din evlerin ve ibadethanelerin duvarlarının içinde kalmak zorundadır. o duvarlardan aşıp sokağa indiği zaman o hareketin sonu hep kanlı bitmiştir ve hep kanlı bitecektir.
zannedersem ikimizin de düşünceleri böylece gayet net oluyor. bu doğrultuda tartışmaya devam etmeliyiz bence. yoksa konu sulanıyor.
aslında tartışılacak birşey de yok ya. yine serbest olsun diyenlere bunun yanlış olduğunu göstermek görevimiz.
Türban takanların haklarını savunuyorum ben türbanı değil.Bu kadar zormu yazdıklarımdan bu anlamı çıkarmak.Siz sanırım tartışmak için birileri arıyosunuz.Ben insanları sorgulayan değil mantıklı olan insanlarla tartışıyorum.Amacını ne bunu öğrenelim yada siz demokrasidenne anlarsınız gibi tabilerle işe giriş yapan birisiyle ne tartışabilirki.
Saygılarımla...
prometheus4517
03-06-2009, 23:29
türban takmak bir hak değildir sn nogada. türban takmak başlı başına bir suçtur. türban takanların avukat hakkını, adil yargılanma hakkını savunabilirsiniz ama takma hakkını savunamazsınız. (tabi resmi kurum ve kuruluşlarda) bir kere türban meşru değildir. ılımlı islam'ın ne menem birşey olduğu ortadadır ve türban da onun bayrağıdır. şurda 30 yıllık bir mazisi vardır o mazi de hainliklerle satılmışlıklarla doludur.
burası tartışma forumu siz tartışmayacak birilerini arıyorsanız buyrun başka forumlara gidin. ben hiçbir yazımda kişilere saldırmadım hep fikirlerle uğraştım savundum veya reddettim. size de saldırmıyorum. lütfen öyle bir algılama içine girmeyiniz. konu türban, siz değilsiniz. o yüzden herşeyi tartışabilirsiniz. aklımızın yettiğince fikirlerimizi söyleriz.
Niçin başka bir forumda bir kişinin kişisel isteklerine göre tüm bir oluşumun isteklerinin bertaraf edilmeyeceğini söylediğimde ve bunun demokrasi değil bencil bir kişisel istek olduğunu belirttiğinde siz demokrasiden ne anlarsınız gibi anlaşabilinecek bir terim kullandınız o zaman.
Bir kişinin istekleine göre toplumda çoğunluğun kabul ettiği bir olgu değiştirilebilirmi.Kaldıki o kişide hakını mahkemelerde savunsun ve adaletin cevap verdiği şekilde bazı şeylere kavuşsun yada katlansın.
Ayrıca ben burda bir çok yazımda dini polemklere değilde siyasal çözümlere uygun yazılar yazıyorum bilmem farkındamısınız.Niyetimn ne olduğunuda kendi profilimde belirttim isterseniz ordan okuyup benim düşüncelerimin ne olduğunu görebilirsiniz.
Diğer yazılarda olmk üzere bir çok konuda olaylara naıl yaklaştığımı ve genelde tarafsız olarak baktığımıda anlamak o kadarda zor değil sayın prometheus...
Saygılarımla...
prometheus4517
04-06-2009, 00:04
sn. nogada, dediğiniz gibi öyle bir terim kullanmadım, öyle anlaşılmış. şimdiye kadar -karadenizli hariç- hiçbir üyeye hakaret etmedim.
ayrıca, tarafsız olmak diye birşey yoktur. tarafsız kalmak diye birşey vardır, geçicidir, ki o da bir taraftır.
çoğunluğun kabulünün iptal edilmesi örnekleriyle doludur tarih. bilim tarihi özellikle.
Türban Takmak ile Üniversitelere Türbanlı girmek farklı şeylerdir, nasıl ki Papaz kıyafeti ile üniversiteye öğrenci giremez se, türbanlada giremez, çünki dini sembollerdir. O zaman sarıklı cübbe ilede Üniversiteye girilebilir, insan hakkı değilmi.
Tamam siz Türbanla üniversiteye girmeyi İNSAN HAKKI görüyorsanız, benim dal daşşak cıplacık olarak üniversiteye girmemide insan hakkı olarak görmeniz lazım değilmidir.
Buna ne diyorsunuz, adem baba kılıklı yüzlerce öğrenci ve aralarında Türbanlı kızlar, kabul edermisiniz.
Etmezsiniz.
EEE. nerde kaldı İnsan hakları.
İrana , Arabistana başı açık girmek isteyen kadınları neden kapatıyorsunuz zorla. Nerde insan hakkı. İşinize geldimi İnsan hakkı, işinize gelmedimi DİNE AYKIRI.
Yok ya. Bu ne lahana turşusu bu ne perhiz. Başka sıkıntınız efendim.
sn. nogada, dediğiniz gibi öyle bir terim kullanmadım, öyle anlaşılmış. şimdiye kadar -karadenizli hariç- hiçbir üyeye hakaret etmedim.
ayrıca, tarafsız olmak diye birşey yoktur. tarafsız kalmak diye birşey vardır, geçicidir, ki o da bir taraftır.
çoğunluğun kabulünün iptal edilmesi örnekleriyle doludur tarih. bilim tarihi özellikle.
Sayın prometheus anladım dediğinizi ortada bir sorun yok birbirimizi anlamalıyz zaten anca böyle sohbetlerimiz devam edebilir yada güzel olabilir.
Tarafsız'dan kastım kimsenin görüşünü yadırgamıyor,yada kendilerminkinde de zorlamıyorum
Saygılarımla...
evrensel-insan
07-06-2009, 02:20
Saygideger prometheus4517;
türban takmak bir hak değildir sn nogada. türban takmak başlı başına bir suçtur.-prometheus4517-
Turban takmak, ne bir haktir; ne de bir suctur. Sadece kisinin bir giyimsel secimidir. Bu dinin getirmis oldugu, bir giyim seklidir. Bu giyim; zorlanmadikca ve baskalarina dayatilmadikca, herhangibir giyim gibidir. Inancsal dogrusalliktan kaynaklanmaktadir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
eylemsel
07-06-2009, 13:00
Çocuk yaşta kız çocuklarına türban taklıyor.Acaba bu çocuklar ne kadar bilinçli ve bu durumun farkında olduklarını sorgulamak gerekir.İnsanlar görerek bir şeyler alşıyorlar ve onlar için normal,olması gereken bir durum haline geliyor.
Yaz sıcagında kadınlar kapanıyor,erkekler ise tişört ve şortları giyip rahat rahat geziyorlar. Adalet bunun neresinde?
Türbanlı kadınların ve bu düşünceyi savunan erkeklerin artması, kapalı olmayanlar için tehdit olmaktan başka birşey degildir.
Bu türbanlı kızlar;
deli gibi okuma isteği içerisinde olduklarını söylüyorlar.
madem öylesiniz türbanınızdan okulda vazgeçin gidin güzel güzel okuyun engelleyen mi var?
Ama onlar öyle mi;
hem türbanlarınıda yanlarında istiyorlar,hem tangalarını,hem mini eteklerinide,hem dekolteli tsörtlerinide,hem markalı gözlüklerini de vs vs vs...
Amaçları yalnızca provakatörlük yapmak olan bu kızlar okusa nee okumasa ne?
Okumuş cahilleri oluştursunlar diye mi size muamma gösterelim.
ATATÜRK'ün kurduğu bu Laik devlette türbanın ile ancak evine gidersin,çarşafın ile de irana.
Müstehcen kısımlara girmiyorum kızlar yine iyisiniz.
:)
Türbanı propagandası elbette yapılmamalıdır.Bu bir insani seçimdir,kimse kimseyi zorla kapatamazda açamazda ben bunu söylemek istiyorum.Kişilere olan hak ve özgürlüklere karışılmamalıdır.Ama aynı zamanda türbanda siyasi amaç olarak kullanlmamalıdır.
Ve sayın evrensel-insanın dediklerinede burda katılıyorum.
Saygılarımla...
Ahzab:
32. Ey Peygamber'in hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer Allah'a karşı gelmekten sakınıyorsanız (erkeklerle konuşurken) sözü yumuşak bir eda ile söylemeyin ki kalbinde hastalık (kötü niyet) olan kimse ümide kapılmasın. Güzel (ve doğru) söz söyleyin.
33. Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah'a ve Resülüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
Türban neden her yerde Serbest olmasin ?!
asil cevaplandirilmasi gereken soru bu olmali .....
bir insanin giyim kusami ile siyasi , askeri ve mali gücü bulunduran bir yapilanma yikilabiliniyorsa, o zaman ne gerek var bu kadar silah satin almaya, güvenlik güclerini sensibilise etmeye, siyasetcilere ödenek ayirmaya, türbanlik kumaslarin üretilmesini yasaklayin, yüksek vergilendirin vs vs.....
Gelismis toplumlarinin insanlarin bireysel tercihi giyim kusam ile ne gelismisligini gösterir nede geri kalmisligini.
Din'en türban sartdir veya degildir, bize veya o dine mensup olmayanlara ne ?
Türbanlilar "tanga" da giyiniyorlarims, bize ne ?
daracik giyiniyorlarmis, vucut hatlari belli oluyormus, parklarda sevdikleri insanlar ile duygulu anlar yasiyorlarmis.....hani insanlarin özel hayati sadece onlari ilgilendirmeliydi ?!
Afganistan'ın Pakistan'ın Sudan'ın çok eski değil 1950'ler,1960'lar,1970'ler de çekilmiş fotoğrafları ile şimdi ki hallerini karşılaştırın.
Bir toplum nasıl böjyle değişir şaşırıp kalırsınız.
Şimdi birbirlerini yiyorlar.
İnsanlar,sanki büyük bir dünya savaşı çıkmış gibi yollara dökülmüş.
Türkiye'de gündem hep üffürükten konularla meşgul edildiği için kimse bir şey bilemiyor.
Ama her zaman söylerim.
Deveye diken insan öpen.
Burka,çarşaf,ne ise ehram da giyebilirsiniz..
evrensel-insan
07-06-2009, 16:28
Saygideger phantom;
Bir toplum nasıl böjyle değişir şaşırıp kalırsınız.
Şimdi birbirlerini yiyorlar.
İnsanlar,sanki büyük bir dünya savaşı çıkmış gibi yollara dökülmüş.-phantom-
Bu senden alintiladigimi; daha iyi algilamak icin; "evrensel'in Kosesi"n deki, son mesajai okumani oneririm.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan,
Mesaj tam olarak nerede?
Selamlar.
evrensel-insan
07-06-2009, 16:33
Saygideger phantom;
Felsefe-Psikoloji bolumunun; evrensel'in kosesi bolumundeki son mesaj.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yazınıza şöyle bir göz gezdirdim.
Nedense sitenin bu bölümleri ilgimi pek çekmiyor.
Ama anladığım kadarı ile şöyle dememiz uygun olur mu?
İnsanlar ve toplumlar gerçekte çıkarları uğruna bile isteyerek değişiyorlar.
Kadınların kapanması aslında onların işine geliyor.
Hayat boyu evde tatil.Konu komşu falan end filan.
Erkeklerin de işine geliyor.
Kadın emeğine üretimde ihtiyaç yok.
Üretim yok zaten.
İlkel tarım ekonomisi hariç.
Ben gene de toplumların 15-20 hatta 50 yıl da bu kadar değimesini anlamakta zorlanıyorum.
Ne kadar bencil olunursa olunsun.
Ne kadar komplo kurulursa kurulsun.
evrensel-insan
07-06-2009, 17:21
Saygideger phantom;
Ben o yazida; senin yukarida getirdiklerini vermeyi islemedim. Ama senin algin oyle ise, diyecek bir sey yok.
Saygilarimla;
evrensel-insan
insanlar ögürlükleri kısıtlanmamalı, başını örtmek isteyen bayan örtsün ve ona kimse karışmasın karşıda gelmesin ,başını açmak isteyen bayanda açsın kimse ona birşey demesin
sonuçta herkesin inandığı kendisine...
Türban Takmak ile Üniversitelere Türbanlı girmek farklı şeylerdir, nasıl ki Papaz kıyafeti ile üniversiteye öğrenci giremez se, türbanlada giremez, çünki dini sembollerdir. O zaman sarıklı cübbe ilede Üniversiteye girilebilir, insan hakkı değilmi.
Tamam siz Türbanla üniversiteye girmeyi İNSAN HAKKI görüyorsanız, benim dal daşşak cıplacık olarak üniversiteye girmemide insan hakkı olarak görmeniz lazım değilmidir.
Buna ne diyorsunuz, adem baba kılıklı yüzlerce öğrenci ve aralarında Türbanlı kızlar, kabul edermisiniz.
Etmezsiniz.
EEE. nerde kaldı İnsan hakları.
İrana , Arabistana başı açık girmek isteyen kadınları neden kapatıyorsunuz zorla. Nerde insan hakkı. İşinize geldimi İnsan hakkı, işinize gelmedimi DİNE AYKIRI.
Yok ya. Bu ne lahana turşusu bu ne perhiz. Başka sıkıntınız efendim.
eee, konu ess gecilmiş, buna cevap verecek yok mu.
İranla arabistanın yaptığıda insan haklarına aykırıdır.Gidin bunu o ülkede söyleyin,bu tartışmayı oraya taşıyıp düşüncelerinizi belirtin.Bizi burası ilgilendirir.Banane iranın iğrenç kanunlarından,arabistanın kısıtlamalarından.BURASI TÜRKİYE.Konuyu çarpıtacaksanız eğer,bu kadar komik olmayın...
Saygılar...
Bir şey daha eklemek isterim Dal Daş.... diye tabir ettiğiniz şekilde girmek istiyorsanız üniversiteye girebilirsiniz karışan yok size.Ama aklı başında olan bir insansanız yapmassınız tabiki.Ayrıca bu iki örnek arasında mantıklıd bir bağlantı kuramıyorum.
Saygılar...
GODİSLOVE
08-06-2009, 18:33
turban kesınlıkle kadına ınsan gozuyle bakmayan kadına kadın gozuyle bakan bır zıhnıyetın urunudur.kadının ınsan olarak yasamasını engellyen onun ıkıncı sınıf ınsan muamelesı gormesını saglayan aklı uckurunda olan erkeklerin dayatmasından baska bır sey olamaz.fakat eger bırey bunu kendı ınancı dogrultusunda yapmak ısterse bunu yaparak cennete gıdecegını dusnuyorsa buna kımse karısamaz.ancak suan turkıyede olan durum bunun tam zıttıdır.turban dını bır gereklılıkten cok sıyası bır sembol halını almıstır.yanı turbanın onune sımdıkı hukumet kendı ellerıyle bır engel koymustur ve bu yuzden turbanın unıversıtelrde serbestlesmesı turkıye ıcın artık cok gectır. saygılar..
Gectik arabistanı, iranı, Size bir soru, bir kadın cuma namazına gidip, başı acık, erkeklerle saf tutup namaz kılabilir mi?
heh he, cevaplarınız lütfen insan hakları ve özgürlüklerine uygun olsun, çizginizden sapmayın.
turban kesınlıkle kadına ınsan gozuyle bakmayan kadına kadın gozuyle bakan bır zıhnıyetın urunudur.kadının ınsan olarak yasamasını engellyen onun ıkıncı sınıf ınsan muamelesı gormesını saglayan aklı uckurunda olan erkeklerin dayatmasından baska bır sey olamaz.fakat eger bırey bunu kendı ınancı dogrultusunda yapmak ısterse bunu yaparak cennete gıdecegını dusnuyorsa buna kımse karısamaz.ancak suan turkıyede olan durum bunun tam zıttıdır.turban dını bır gereklılıkten cok sıyası bır sembol halını almıstır.yanı turbanın onune sımdıkı hukumet kendı ellerıyle bır engel koymustur ve bu yuzden turbanın unıversıtelrde serbestlesmesı turkıye ıcın artık cok gectır. saygılar..
Sayın GODISLOVE...
Ben burda türbanı savunmuyorum türban takanların istediklerinin verilmesini savunuyorum...
Saygılarımla...
Cuma namazı dinin bir zorunluluğu değildir.Peygamber Cuma günleri hutbe oktulmasını ve erkeklerin bunu dinlemesini istemiştir.Daha sonra Cuma namazı olarak devam ede gelmiştir.
Ayrıca bu erkeklere farz klınmıştır,kadınlara değil.
Yani nerden neyi çıkaracağınızı artık şaşırdınız sanırım.Bu kadar çaresiz olmayın lütfen illaki bir şey atayım diye...
Saygılar?
GODİSLOVE
08-06-2009, 19:10
sayın nogada
ıstedıgınız sey buna ınanan ınsanların tabıkı en dogal hakkıdır bende boyle dusunuyorum turban bana gore kotu baskasına gore ıyıdır herkesın kendı dusuncelerı var bu konu hakkında.turbanın ıyı oldugunu savunan ve onu takmak ısteyen ınsanada pek tabı bu hakkı verılmelıdır.fakat su ankı turkıyede bu durum cok zordur daha oncede soyledıgım gıbı turban artık bır sıyası sımge halını almıstır.unıversıtelre turban gırerse-ki girdi ben bir çok türbanlı arkadaş görüyorum okulda-bu türbanı gercekten samımı olarak dınsel ınancları ıcın takan ınsanların zaferınden cok ıktıdarın laıklıge karsı bır zaferı olucagını dusunuyorum ve tek ıstek bunla kalmıcaktır emın olun.saygılar..
Tabiki siyasal bir simge olmamalı,bunu bu yönde kullananları şiddetle kınıyorum.Fakat dediğim gibi biz bazı insanlara haklarını verirsek,bunlar gibi insanlarda onun üstünden siyaset yapamazlar.
Saygılarımla...
GODİSLOVE
08-06-2009, 19:40
aynı seyden bahsediyoruz aslında sayın nogada o hakları vermek artık cok gec soyledıgım gıbı bu sıyası bır zafer olacaktır cunku.
Cuma namazı dinin bir zorunluluğu değildir.Peygamber Cuma günleri hutbe oktulmasını ve erkeklerin bunu dinlemesini istemiştir.Daha sonra Cuma namazı olarak devam ede gelmiştir.
Ayrıca bu erkeklere farz klınmıştır,kadınlara değil.
Yani nerden neyi çıkaracağınızı artık şaşırdınız sanırım.Bu kadar çaresiz olmayın lütfen illaki bir şey atayım diye...
Saygılar?
sen soruya cevap ver, kadının insan hakları varsa bunu yapabilirmi?
Ya siz sorduğunuz soruları üstün mantık falan değeri veriyorsunuz heralde,çok komik bunalar :D
Saygılar...
komik momik soru sorudur, cevap versene, giremez tabiki desene...
Türbanla Üniversiteye girilemediği gibi....
Kadınların üsüne vazife değil cuma namazı.Fakat üniversitelere herkez gider.
Bilmem anlatabildimmi?
vazife olup olmadığı seni alakadar etmez, gider mi gitmezmi. sana ne başkasının yapacağı ibadetten.
nogada , durusun yanlis oldugu icin boyle debelenip duruyorsun , bu konu hakkinda daha sonra detayli yazarim ,,
cuma namazi ile kadinin insan olarak hakkini birbirine karistirmak ve buradan fasit uygulamaya bahane yaratmak , bravo!
her dinin kendine ait , kendine has rituelleri sartlari kurallari vardir. Cuma namazini islam kadinlara bir uygulama olarak sart kosmamistir.
Cuma namazina kadinin gitmemesi , kilmamasi bir insan hakki olayi degil , o dinin kendi icersindeki uygulamasidir.
Kadinin kendini ifade bicimi yada inanci geregi turban takmasi ise evet bu bir insan hakkidir . bunun tartisilacak bir yonu de yoktur.
kadinin turban takmasi degil , ancak ve ancak kamu hizneti alan ve kamu hizmeti veren seklinde bir ayrisma tartisma konusu olabilir , yoksa bir siyasi simge ya da inanc olarak takilan turban degil ,,
her dinin kendine ait , kendine has rituelleri sartlari kurallari vardir. Cuma namazini islam kadinlara bir uygulama olarak sart kosmamistir.
Cuma namazina kadinin gitmemesi , kilmamasi bir insan hakki olayi degil , o dinin kendi icersindeki uygulamasidir.
Harika bir cevap. Her Hukuk devletininde kendine has ritüelleri şartları kuralları vardır. Üniversiteye Türbanla girilemeyeceği gibi Şartlar....
Ne konuda duruşum yanlış sayın niveru?
vazife olup olmadığı seni alakadar etmez, gider mi gitmezmi. sana ne başkasının yapacağı ibadetten.
Ya seni bir türlü anlamıyorum.Kadınlara böyle bir çağrı olsaydı,cumalara giderlerdi.Ama yok...!!!
Ya seni bir türlü anlamıyorum.Kadınlara böyle bir çağrı olsaydı,cumalara giderlerdi.Ama yok...!!!
Kardeşim insan hakları yokmu, farz olması şartmı, bir kadın başı aşık cuma namazında erkeklerle saf tutup namaz kılar mı kılmaz mı, Buna camide müsade ederlermi etmezlermi, soru bu kadar acık ve net, kıvırmanın anlamı varmı.
Size daha bir şey söylemiyorum,ne biliyorsan öyle devam et.
cevap vermek zorunda değilsin, ama bir şey yazıyorsan burada arkasında durmalısın.
Harika bir cevap. Her Hukuk devletininde kendine has ritüelleri şartları kuralları vardır. Üniversiteye Türbanla girilemeyeceği gibi Şartlar....
Universiteye turbanla girelemiyecegi bir hukuk sarti degildir , evrensel hukukun bir kurali hic degildir, ne insan haklarina uygundur ne de gunumuzde laikligin bir kuralidir...
jakoben laikligin anavatani fransada dahi boyle bir fasizan uygulama yoktur, birakin unuversiteyi ozel okullarda bile turban serbestir.
Size gore turbana unuversitelerde serbestlik taniyan bati ulkeleri hukuk kurallarini ihlal mi ediyorlar ? vah benim zavalli mantigim vah
Unutmayin , saddamin da kanunlari vardi , saddaminda hakimleri vardi , ama bunlar saddamin ulkesin bir hukuk devleti yapmiyordu , hic kimse saddamin ulkesinde yasamak istemez..
Turkiyenin geri kalmis , darbeli fasit anayasasinda dahi unuversitede turban yasagi yoktur, laiklik yorumu altinda vesayet yonetiminin bir aracindan baska bir sey degildir bu turban yasagi ...
Universiteye turbanla girelemiyecegi bir hukuk sarti degildir , evrensel hukukun bir kurali hic degildir, ne insan haklarina uygundur ne de gunumuzde laikligin bir kuralidir...
jakoben laikligin anavatani fransada dahi boyle bir fasizan uygulama yoktur, birakin unuversiteyi ozel okullarda bile turban serbestir.
Size gore turbana unuversitelerde serbestlik taniyan bati ulkeleri hukuk kurallarini ihlal mi ediyorlar ? vah benim zavalli mantigim vah
Unutmayin , saddamin da kanunlari vardi , saddaminda hakimleri vardi , ama bunlar saddamin ulkesin bir hukuk devleti yapmiyordu , hic kimse saddamin ulkesinde yasamak istemez..
Turkiyenin geri kalmis , darbeli fasit anayasasinda dahi unuversitede turban yasagi yoktur, laiklik yorumu altinda vesayet yonetiminin bir aracindan baska bir sey degildir bu turban yasagi ...
Üniversitelerdeki kılık kıyafet yasasını bilmiyorsunuz galiba. her sistem kendini korumak icin calışır.
Neden mikrop kapıp enfeksiyon olduğunda antibiyotik kullanıp mikrobu öldürüyorsun, kendini korumak icin. EEE Mikrop hakları yokmu. Mikrobun yaşam hakkı yokmu. Evet benim vücudumda mikrobun yaşam hakkı YOK.
Madde 13 - Yüksek Öğretim Okullarında:
a. Kız Öğrenciler: kılık kıyafetlerinde, bu yönetmeliğin 7/a maddesinde, okullarda görevli, yönetici, öğretmen, eğitime yardımcı görevliler ve memurlar için konulan kurallara aynen uyarlar.
b. Erkek Öğrenciler:kılık kıyafetlerinde, bu yönetmeliğin 7/b maddesinde, okullarda görevli yönetici, öğretmen, eğitime yardımcı görevliler ve memurlar için konulan kurallara aynen uyarlar.
Madde 7 - (Değişik: 26.11.1982 - 8/5663 B.K.K.) 6 nci maddede sözü edilen personel kılık ve kıyafetlerinde 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik" esaslarına uyarlar.
Ek ve Değişiklikler:
1) 26/11/1982-8/5663 B.K.K. ( 24.12.1982/17908 RG)
I. BÖLÜM
GENEL HÜKÜMLER
AMAÇ: Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amaçları, her derece türdeki okullarda;
a. Yönetici, öğretmen ve diğer görevlilerle, öğrencilerin, Atatürk İnkılap ve ilkelerine uygun, uygar, aşırılıklara kaçmayan ve sade bir kılık kıyafatte olmalarını sağlamaktır.
b. Kılık kıyafette birlik, bütünlük, uyum ve düzen sağlamaktır.
Madde 5 - 2 nci maddede sözü edilen personelin kılıkve kıyafette uyacakları hususlar:
a) Kadınlar;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü, sade; ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı; görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış; tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Pantolon, kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez
saddaminda kanunlari vardi , saddaminda mahkemeleri ,hakimleri vardi , saddaminda devleti kanun devleti idi ,, ama saddamin devleti HUKUK devleti degildi ... hele hele demokrarik evrensel hukuka bagli insan haklarina dayani bir devlet hic degildi !
baska soyliyecek bir seyim yok , zaten yonetmeliginde
"Atatürk İnkılap ve ilkelerine uygun, uygar, aşırılıklara kaçmayan ve sade bir kılık kıyafatte olmalarını sağlamaktır."
yazan bir yer unuversite degildir , orasi baska bir seydir , o sey asla unuversite olmaz.. boyle bir seyde de zaten hukuk olmaz
ayrica , insanlar mikrop degildir , basortusu turban ne ise takan birisi ise hic degildir ,
ayni seyi sizin icin soyliyemiyecegim ,, cunku fasizm degil ama , bir fasit insani oldurur!
saddaminda kanunlari vardi , saddaminda mahkemeleri ,hakimleri vardi , saddaminda devleti kanun devleti idi ,, ama saddamin devleti HUKUK devleti degildi ... hele hele demokrarik evrensel hukuka bagli insan haklarina dayani bir devlet hic degildi !
baska soyliyecek bir seyim yok , zaten yonetmeliginde
"Atatürk İnkılap ve ilkelerine uygun, uygar, aşırılıklara kaçmayan ve sade bir kılık kıyafatte olmalarını sağlamaktır."
yazan bir yer unuversite degildir , orasi baska bir seydir , o sey asla unuversite olmaz.. boyle bir seyde de zaten hukuk olmaz
ayrica , insanlar mikrop degildir , basortusu turban ne ise takan birisi ise hic degildir ,
ayni seyi sizin icin soyliyemiyecegim ,, cunku fasizm degil ama , bir fasit insani oldurur!
Anlayışına kurban olayım. İnsan mikrop diyen varmı.
Yaptiginiz bu zaten, dolayli dolaysiz ortaya laf atiyorsunuz , guya zekice hakaret ediyorsunuz asagliyorsunuz milleti galyana getirip ondan sonrada
"bakin suna , terbiyesize utanmaza ahlaksiza bana kufur ediyor zaten bunlarin hepsi boyle " diyerek magduru oynuyorsunuz..
Ben kendi zeka seviyeme gore( bakin size acik noktada veriyorum) , bunu soylediginizi dusunuyorum , bunu ima ettiginizi anliyorum ,,
Zaten sorun ne soyleyip ne ima ettiginiz degil ,, Turkiye oyle yada boyle bugun olmasa yarin ama mutlaka bir gun gercek manada bir devlet olacak ,
benim uzuldugum arada kaybetdigi onca yil ve onca insanin mutsuzlugu..
Ben kendi hayatimi ve gelecegimi baska bir ulkede surduruyorum , ne kendim ne de cocuklarim icin turkiyede bir yasam planlamis degilim ,,onlar kendi hayat tarzlarini diledikleri gibi yasayabilecekleri bir ulkede olacakalar
ama uzakdan baktigimda gercekden turkiye icin uzuluyorum , turkiyenin hakettigi yasam seviyesi turkiyenin hakettigi yonetim turkiyenin hakettigi devlet bu degil ,,
Burdan soylediklerimiz tartismalarimiz bu geri kalmis kanunlari , yonetim tarzini elbetde degistirmez , degistirmiyecektirde ,
Sizin sahip oldugunuz ve istemis oldugunuz zihniyet suan icin turkiyede yasam kalitesine hakim durumdadir , ama
Ne siz nede digerleri zamanin onunde bir engel ve set olamazsiniz , turkiye varacagi noktaya elbetde varacaktir , sadece zaman ve biraz daha mutsuzluk verebilirsiniz , hepsi o kadar ...
Ağzınıza sağlık sayın niveru.
Mantığa bakarmısınız? Kadının insan hakları var ise neden cuma namazına başı açık gidemiyor?
Size en iyi cevabı yine kadınlar verecektir sayın walla. Bulunduğunuz yerde bir kadına sorabilirsiniz bunu. Anadoluymuşsunuz o yüzden yani...
Saygılar
Türk vekil meclise türbanla girecek
http://www.yazete.com/Turk-vekil-meclise-turbanla-girecek-_14687.html
Ağzınıza sağlık sayın niveru.
Mantığa bakarmısınız? Kadının insan hakları var ise neden cuma namazına başı açık gidemiyor?
Size en iyi cevabı yine kadınlar verecektir sayın walla. Bulunduğunuz yerde bir kadına sorabilirsiniz bunu. Anadoluymuşsunuz o yüzden yani...
Saygılar
Sayın EnvyMe...
Sizce arkadaş mantık olsun diyemi yoksa konuşmak içimi böyle konusuyor...
Kırgızistan hükümeti özel bir kararname
çıkartarak, cumhuriyet çapında okullar dahil tüm devlet
dairelerinde kadınların türban kullanmasını yasakladı.
Diğer eski Sovyet Cumhuriyetlerinde oldugu gibi
Kırgızistan'da da 50-60 kadar Amerikalı "öğretmen"
vardi, hepsinin diplomatik pasaportu vardı.
Bu "öğretmenler' Kırgızistan'da "F-tipi" diye
bilinen Fethullah okullarında çalışıyorlardı.
Fethullah okulları kapatıldı. Bu casus öğretmenler
sınır dışı edildi. Sonra Amerikan üssü kapatıldı.
Ardından bu kabil uygulamaların geleceği bekleniyordu.
Amerika'nın Kırgızistan'da sahneye koyduğu
Turuncu Devrim, tıpkı bir bumerang ters tepti,
döndü Amerika'yı vurdu.
http://haber.sol.org.tr/dunyadan/11019.html
Bir zamanlar Turkiye Cumhuriyeti'ni ornek alanlar,
aradan geçen süreçte, örnek alınacak konuma geldiler..
Büyük bir konuyu anlatmak, yada zor bir soruyu cçzümleyebilmek icin, büyük konular, küçük ölcekli örneklele anlatılır.
Bir kadın başı açık cuma namazı kılmak isterse.
Tatlı su balığı bunu, bir müslüman kadının Cuma Namazına başı acık harbi harbi gideceği olarak algılar.
Burada verilen örnek, camiye girmenin kuralı varsa, üniversiteye de girmenin kuralı vardır anlamındadır.
Yav bu balık ne güzel hopluyor zıplıyor, bir oyana bir buyana, hayranım ya, ama gelip oltaya takılıyor, gariban, balık işte... Sazan mı bunun adı.
cami nedir ? unuversite nedir? elma nedir ? armut nedir? .. bunlardan baslamak lazim once
Bir dine inandiginiz vakit , o dinin cercevesi icersinde koydugu inanclarada uymak konusunda irade beyan edersiniz.
Eger bu inanc ve kurallar size uymuyorsa ya bunlari uygulamazsiniz ya kendinize daha uygun bir inanc bulursunuz yada ayni din icersinde degisik kurallar altinda baska bir yol cizersiniz ..
Bu bir inanc meselesidir , siz kadin ve erkegin beraber ayni safda namaz kildigi bir islam tarikati kurabilir ona katilabilirsiniz , dedigim gibi ya o kurallara uyar iman edersiniz yada kendi yol ve tarikatinizi kendi inanciniz dogrultusunda yasarsiniz..
AMA, egitim ve ogretim hakkiniz icin , dogusdan insan olarak kazanmis oldugunuz hak ve hurriyetlerden vazgecmeniz sizden istenemez
yasalarla ve kanunlarla insan hak ve ozgurlukleri keyfi olarak engellenemez
yasalar onunde resit olmus kisileri kilik kiyafetinden inancindan, sakalindan biyigindan dolayi unuversite kapisindan iceri sokmamak belki ulkemizde yonetmeliklerle yasal olabilir , ama ne evrensel hukuka uyar ne de insan haklarina
Bir inanc sisteminin dini kurallarini baskici otoriter yasakci bir zihniyetin savunmasi icin ornek gostermek , sonrada sazan avliyorum gibi zeka fiskirmasi ile zeytin yagi gibi su ustune cikmak ancak size uyardi ki sasirmam,
Daha onceki mesajlarimda yazdigim gibi , turkiye eninde sonunda , evrensel hukukun gecerli oldugu , insan haklarina saygili , demoratik bir devlet yapisina kavusacaktir
Sizler ve sizn temsil etdiginiz zihniyet turkiyeye gitmekde oldugu bu yolda ancak zaman kaybindan baska bir vermiyecek veremiyektir , ama eninde sonunda ne yaparsaniz yapin bu sistemin duzenin devamini saglayamiyacaksiniz
Hayatin gerisinde kalmis eskimiz kohnelesmis sehirlesememis , medeniyetin kenarinda tutunmus biir dusunce yapisinin tukiyeye ilebedet hakim olacagini saniyorsaniz , cok yaniliyorsunuz
Hayat sizi ve sizin gibiler her zaman yenmistir..
siz sazan avlamaya devam edin , devam edin ki temsil ettiginiz zihniyetin ne menen bir sey oldugu cok daha ayan beyan ortaya ciksin...
Bu konu hakkinda daha fazla soze gerek duymuyorum cunku siz zaten savundugunuz seyin yasakci bir zihniyet , savundugunuz duzenin baskici otoriter bir sey oldugunu ayan beyan ortaya koyuyorsunuz , size karsi ne soyliyebilirim ki !! ,,
Yasasin hayat yasasin evensel hukuk ve insan haklari yasasin demokrasi yasasin birey !...
Bir dine inandiginiz vakit , o dinin cercevesi icersinde koydugu inanclarada uymak konusunda irade beyan edersiniz.
Eger bu inanc ve kurallar size uymuyorsa ya bunlari uygulamazsiniz ya kendinize daha uygun bir inanc bulursunuz yada ayni din icersinde degisik kurallar altinda baska bir yol cizersiniz ..
Bu bir inanc meselesidir , siz kadin ve erkegin beraber ayni safda namaz kildigi bir islam tarikati kurabilir ona katilabilirsiniz , dedigim gibi ya o kurallara uyar iman edersiniz yada kendi yol ve tarikatinizi kendi inanciniz dogrultusunda yasarsiniz..
AMA, egitim ve ogretim hakkiniz icin , dogusdan insan olarak kazanmis oldugunuz hak ve hurriyetlerden vazgecmeniz sizden istenemez
yasalarla ve kanunlarla insan hak ve ozgurlukleri keyfi olarak engellenemez
Bak şimdi mümin kardeş; eğer hukuk devleti yapacağı kanunları yaparken, devletin organları kurallarını oluştururken "din ne der", "inançlılara uyar mı acaba" diye davranırsa onun adı "hukuk devleti" değil "din devleti" olur.
Nasıl ki senin inancına ilişkin talepleri dile getirme hakkın var, inancını kamusal alanda paylaşmamayı tercih edenlerin de senin inancını ortalıkta görmemeyi talep etmek hakkı var.
A.
Niveru mu "mümin" :) ?
....innaaa....minnaaa....
Arabistanda, kuveytte, BAE'de ve bilimum arap devletlerinde kadın secme ve secilme hakkına sahipmidir, bu hak verildi ise ne zaman verilmiştir. varmı bilen.
sanırım örtünmenin özgürlük olduğu bir dinde oy kullandırılmamak ve secil memek de bir özgürlük.
walla arap ülkelerinde kadinlarin secme hakki var....
gerisini sen arastir, malum arastirmak sadece non-teistlerin isi.....
biz nede olsa müslümaniz....bilemeyiz...ne dersek yalan olur.....
varsa ne zaman kazanılmış bu hak.
Bu soruya Invi cevap versin "islami"rejimlerde ise...oranin ic dinamikleri kendilerini yeni atilimlar icin ne zaman hazir istiyorsa o zaman o anlayis degisir...."
ben daha kibarca yazayim BIZE NE ? ,
Biz burda suudi arabistan kanunlarinin yada islam seriatinin toplum yasamina cok daha uygun oldugu , hukuksal ve yonetim olarak insana ve insan haklarina daha fazla deger verdigi ni filan mi tartisiyoruz...
Burda tartisilan insan haklari ve evrensel hukuk cersevesinde kisinin kendi hayat tarzlarini yasama yasayabilme konusudur..
Siz turkiyeyi, ulkenizi arabistanla kuveytle filan mi kiyasliyorsunuz? bumudur kendinize bictiginiz deger...
Oyleyse gelin bir fransayla kiyaslayin , laikligi fransada ,ingilterede almanyada oldugu gibi yasiyalim .. eger kiyaslamak ise , daha gelismis , daha demokratik daha ozgur ulkelere bakalim ,
Bakin kanun yasa ve HUKUK ayri seylerdir .. bakin bir ornek vereyim size
daha dune kadar turkiyede zina, hapis cezasi uygulanan bir suc idi . Evli bir kisinin ucuncu bir sahisla girmis oldugu cinsel iliski kanun ve yasalarimizda suc kabul ediliyordu
Bu bir kanundu bir yasaydi , ama hukuki olarak bu dogrumuydu?
Bugun olmasi gerektigi bicimde evlilik kurumunda taraflarin bosanmasina ve tazminatina sebeb olacak bir kusur olarak kabul edilmekde ve magdur olan tarafin haklarini maddi manevi koruyacak sekilde duzenlenmekdedir ..
Bizim demek istedigimizde budur , turkiyede kanunlarin yasalarin olmasi , turkiyenin demokratik ve hukuk devleti oldugu manasina gelmez..
Birakin arabin , islamin seriatin nasil oldugunu , turkiyenin nasil olmasi gerektigini konusalim ,...
PS : ayni mesaji baska bir forumda da astim , olsun gayriii mesaj sayimiz yukselsin!)
Bu soruya Invi cevap versin "islami"rejimlerde ise...oranin ic dinamikleri kendilerini yeni atilimlar icin ne zaman hazir istiyorsa o zaman o anlayis degisir...."
ben daha kibarca yazayim BIZE NE ? ,
Biz burda suudi arabistan kanunlarinin yada islam seriatinin toplum yasamina cok daha uygun oldugu , hukuksal ve yonetim olarak insana ve insan haklarina daha fazla deger verdigi ni filan mi tartisiyoruz...
Burda tartisilan insan haklari ve evrensel hukuk cersevesinde kisinin kendi hayat tarzlarini yasama yasayabilme konusudur..
Siz turkiyeyi, ulkenizi arabistanla kuveytle filan mi kiyasliyorsunuz? bumudur kendinize bictiginiz deger...
Oyleyse gelin bir fransayla kiyaslayin , laikligi fransada ,ingilterede almanyada oldugu gibi yasiyalim .. eger kiyaslamak ise , daha gelismis , daha demokratik daha ozgur ulkelere bakalim ,
Bakin kanun yasa ve HUKUK ayri seylerdir .. bakin bir ornek vereyim size
daha dune kadar turkiyede zina, hapis cezasi uygulanan bir suc idi . Evli bir kisinin ucuncu bir sahisla girmis oldugu cinsel iliski kanun ve yasalarimizda suc kabul ediliyordu
Bu bir kanundu bir yasaydi , ama hukuki olarak bu dogrumuydu?
Bugun olmasi gerektigi bicimde evlilik kurumunda taraflarin bosanmasina ve tazminatina sebeb olacak bir kusur olarak kabul edilmekde ve magdur olan tarafin haklarini maddi manevi koruyacak sekilde duzenlenmekdedir ..
Bizim demek istedigimizde budur , turkiyede kanunlarin yasalarin olmasi , turkiyenin demokratik ve hukuk devleti oldugu manasina gelmez..
Birakin arabin , islamin seriatin nasil oldugunu , turkiyenin nasil olmasi gerektigini konusalim ,...
PS : ayni mesaji baska bir forumda da astim , olsun gayriii mesaj sayimiz yukselsin!)
Çok süper bir yanıt sayın niveru gerçekten elinize sağlık.Burda konu türkiye olmalı nedense arap ülkeleri ikide bir herşeye maydanoz ediliyor.Biz kendi sorunlarımızı halledelim,onlar kendi sorunlarını bize ne araptan,iranlıdan,afgandan...
prometheus4517
18-06-2009, 16:37
konuyu öyle bulandırmışsınız ki sn niveru kusura bakmayın ama tiksindiğimden dolayı hepsini okuyamadım. dayanamadım. özellikle cumhuriyet sistemine saldıran düşüncelerinizden sonra devamını okumak bile istemedim. sizlerden yüzlerce olduğu için nasıl bir fikirsel tabanla düşündüğünüzü az çok kestirebiliyorum.
1 - şu anki anayasal sistemi biz ateistler kemalistler solcular, ulusalcılardan çok islamcı kesim onaylamıştır. ama şu an için en çok karşı çıkan da onlardır. son anayasamızın kabul edilişini biraz incelemenizi öneririm. cumhuriyet tarihindeki anayasaları iyice incelediğinizde göreceksiniz ki gittikçe kötüye doğru bir yöneliş var. cumhuriyet tarihini de incelediğinizde yine göreceksiniz ki islama yöneliş var. varın bağlantıyı siz kurun
2 - arap islam toplumlarında kadınların kıl kadar değeri yoktur. oy kullanma konusunda birileri vardır falan diye saçmalamış. bir örnek vereyim afganisatan da nüfus sayımlarında bile sayılmazlar kadınlar. yani yoklar. bu mu islamın özgürlük anlayışı. şimdi bana o oranın yönetimidir islama genelleyemezsiniz gibi mavalları okumayın. ben de derim ki aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.
3 - insan haklarını demokrasi özgürlük gibi balon kavramları her fırsatta ağzınıza sakız ediyorsunuz ama türban bu ülkeye ülke bütünlüğünü bölmek, anayasal sistemi felç etmek için sokulmuş bir araçtır. şulebaş olarak girmiştir türkiyeye gidin araştırın. ve insan haklarıyla falanda çarpıcı derecede çelişen bir olgudur. bütün kadınlar isteyerek severek takmıyor. türban serbest bırakılsın diyenlerin dilleri neden türbanı takmak da serbest bırakılsın diyemiyor. anadolu dan haberiniz yok. kızlarımız kadınlarımız abazan islamcıların ellerinden ne çekiyorlar bilmiyorsunuz. oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz.
4 - insan hakları demokrasi atlantik ötesinde imzalanan vatan hainliği anlaşmalarıyla burdaki vatandaşların yaşama temellerine dinamit koymak mıdır. ülkeyi işgale hazır hale getirmek midir. toprak mı satmaktır. eğitimi mi geriletmektir. sanayiyi tarımı mı. ve bütün bunları türban islam bayrağının altında mı yapmaktır. daha diyanet işleri çıkıp da türbanın islamda farz olduğunu bile kanıtlayamamışken. hodri meydan lara cevap verememişken. o kadar demokratsınız ki kokudan yanına yaklaşılmayan tarikat şeyhlerinin arkasından savunuyorsunuz türbanı. biz de kokudan yanınıza gelemiyoruz. kusura bakmayın.
5 - avrupa 'da birçok yerde türbanın yasak olduğunu biliyorum. özellikle fransa da akrabalarım var. oralardan da haberimiz var yani yalanlarınızı başka yerlere saklayın.
6 - rusya her fırsatta fetullahın ... elini ayağını kesiyor. okullarını kapatıyor ama bunlardan birnin bile haberini zamandan vakitten okuyamazsınız.
7 - son sözüm bırakın şu emperyalizm yaltaklığını da özünüze dönün. anadoluya dönün. o zaman oturup konuşabiliriz türkiye için ne yapabileceğimizi birlikte. siz islamcılar bu şekilde batıya uşaklık etmeye devam ettikçe türkiye için hiçbirşey yapmanıza izin vermeyiz merak etmeyin.
saygılarım da eksik olsun.
prometheus4517
yazinizi ilkgun okudum , ama elim bir turlu klavye ye gitmedi , size cevap vermek icin
O hisimla bir seyler karalasaydim , kendi capimda sizinle alayeder , asagilar gereksiz seyler yazardim sanirim , ama ne luzumu var
Yazdiklarinizin hic birine cevap vermiyecegim . soyliyecek lafim yazacak lakirdim olmadigindan degil ,, gereksiz buluyorum ,
Ben demokrasiyi , insan haklarini evrensel hukuku yaziyorum ,, turkiyenin hicbir ozel sartinin bu ilkelere mani olmamasi gerektigini , boyle sartlarin ise olmadigini soyluyorum.
Ben bunlari savunmuyorum bile .Bu ilkelerin ,anlayisin savunulmasina bile gerek yok , gunumuz dunyasinda medeniyetinde bunlar olmasi gerekenler
Peki siz bunlarin karsisinda neyi savunacaksiniz , yada neyi savundugunuzu saniyorsunuz
baskiyi , oteriteyi yasaklari ,anti demokratik uygulamalari ,fasit dusunce yapisini
benim dile getirdigim ilkelerin karsinda bunlar var , siz bunlarla kendinizi ozdesdirecekmisiniz ,
Anladigim kadari ile genc bir insansiniz , genclik ozgurluk demektir ,genclik kaliplarin dayatilanlarin karsisinda durmak demektir ,, genclik hayati koklayabilmektir ,,
Genc bir insan olarak turkiye icin ongordugunuz hayat ,yasam bu mudur ? , ben oyle olmadigini umit ediyorum ..
Bakin fransada tanidiklariniz varmis , ne guzel ,en azindan dis dunya ile bir irtibatiniz bir pencereniz var ,sorun onlara fransada unuversitelerde ,ozel okullarda bu kilik kiyafet ,laiklik uygulamasi nasildir,
yada en iyisi bir gezin dolasin oralari , bir havasini soluyun ve ulkeniz icin en azindan onlar kadar ozgurluk ve demokrasi isteyin ..
Ayrica uslub onemli bir olgudur , ne ben sizi tanirim ne de siz beni , ne benim sizin sayginiza ihtiyacim vardir ,ne de size saygi duymam icin bir neden ,
fakat bu forumlarda , emegini zamanini parasini sagligini harciyarak bir seyler ortaya koymaya calisan insanlara en azindan emekleri icin saygi duyun ,
Onlar bu forumlarun seviyeli ,karsilikli tartisilabilir yerler olmasi icin calisiyorlar ..
Bir dip not olarak sunu yazmak isterim ,
eger demokrasiden , insan haklarindan evrensel hukukdan yana olmak ise evet ben islamim , eger sizin anlayisinizda bir ateist bunlari savunamiyorsa ,iste o zaman ben islamim , bundan da gocunmam ,,
Burada Arab ülkeleri tartışılmıyor, burada arab ülkelerine din adına özenenler tartışılıyor, din tartışılıyor.
Sayın niveru'yu müslüman sanmış sanırım arkadaş :) halbu ki nickinin altında Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi diye de yazıyor :) umarım bizi anlamıştır bu şekilde sayın niveru :)
prometheus4517
20-06-2009, 15:08
fransadaki türban meselesi için linkler aşağıdadır. merak eden okur:
http://www.ucansupurge.org/arsiv/www.ucansupurge.org/indexa80c-2.html?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=71
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=105772
http://www.kenthaber.com/Haber/Genel/Normal/fransa-turban-konusunda-kararli/haber_16982
http://www.nethaber.com/Dunya/53231/Fransa-turbani-AIHMe-goturebilir
http://www.bbc.co.uk/turkish/europe/story/2005/09/050930_france_scarf.shtml
sn. niveru,
dinlerden özgür düşünürken dinlerin özgürlüğünü savunmak gibi bir hata içerisindesiniz. o yazıyı yazdığım gün aşırı derecede sinirliydim. özür dilemek isterim ama bunun gereksiz olduğunun işe yaramayacağının da farkındayım.
ben de size diyorum ki demokrasi, insan hakları, evresel hukuk, globalleşme, bilgi toplumu, dediğiniz şeyler kelime oyunlarından ibaret. meselea demokrasi daha çok tomhawk füzeleri olarak görülüyor. insan hakları dediğiniz şey silivri cezaevinde şu an. evrensel hukuk ikiz kulelere çarptı gördünüz. o yüzden bunlar sadece kendinizi oyalamanızı ve bu sırada gerici güçlerin yol almasını sağlayanşeyler.
söylediklerimde en ufak bir şüphem yok. kimileri bana faşist diyor. sizin gibi "özgür" düşünenler. milliyetçi arkadaşlar "kominist" (komünist değil) diyor. annem babam yozlaşmış diyor. kimin ne dediği umrumda değil. yazdıklarımı da yazdığım sırada uydurmuyorum. yaklaşık 5 yıldır aynı şeyleri söylüyorum yaşım konusuna gelince de kimileri daha çok gençsin diyor. kimileri de bu yaşta yaşlanmışsın diyor. o yüzden kesin yargılar yok.
genç bir insan olarak türkiye'de öngördüğüm ve BU UĞURDA ÇALIŞTIĞIM yaşam tarzı diğer forumlarda çok belirtildiği için burda da tekrar edilmesi sizleri sıkacaktır.
sn. niveru emekler için saygı duymak ayrı şeydir. ne kadar saygı duyduğumu yöneticilerden bazı arkadaşlar bilir. ama düşüncelere saygı duymak ayrı birşeydir. kesinlikle saygı duymayacağım iki düşünce vardır:
1 - gerici, şeriatçı, bağnaz düşünceler
2 - tam tersi olduğunu zannedip birinciyi farkında olmadan destekleyen düşünceler.
sizin yazdıklarınız ikinci kategoriye giriyor. kusura bakmayın açık sözlülüğümden dolayı. düşüncelerinize saygı duymayacağımı belirtmem size saygı duymayacağım anlamına gelmez. bu siteye girip yazı yazmak kim olursa olsun hangi düşünceden olursa olsun saygıyı hakeden bir harekettir. ama yazılanlar her türlü saldırıya açıktır.
fransada devlet okullarinda yasak , bunu ben ta basinda beri soyluyorum , ozel okullarda ve butun unuversitelerde bu tur bir yasagin soz konusu bile olmasi,uygulanmasi ise mumkun degil ,, yok boyle bir sey
geri kalanlar demokrasiyi yok fuzelerle yok 11 eylulle karsilastirmak , hele hele darbe heveslilerin ve cuntacilarin yargilanmasini insan haklarina baglamak ise sacma , abest ve bir mantik silsilesinden yoksun seylerdir.
Ben bu konudan usandim , hele hele demokrasiyi ozgurlugu insan haklarini atelere karsi savunmak zorunda kalmakdan ise utanc duyar oldum .,
Hayat kendi kurallarini size ister istemez zaten dikte edecektir , bu dusunce yapisi ile hayata daha ne kadar karsi koyabileceksiniz , eninde sonunda turkiyenin gelecegi nokta bellidir , dunyadan ve hayatin akisindan soyutlanamazsiniz ,,
kafasikarisik
20-06-2009, 16:40
Dinlerden özgürlük, dinlerin dayatmasına da özgürlük.Oldukça ironik. Basit bir tuzak, ne yazık ki dinlerin dogmalarına karşı, ki dinin gereği mi? değil mi? konusu da çok muğlak olmasına rağmen, işi insan hakları, evrensel hukuk gibi kimsenin itaraz edemeceğini düşündükleri değerlere dayandırıyorlar. Biz yemeyiz bu ayakları.
Militarizm deyimi neyi anlatır? Bir ülkenin ordusu olması, bu ordu içinde üniformalı mensuplarının olmasını mı? yoksa sivil insanların üniformalar içinde dolaşmasını mı? Türbana başörtüsü diyorlar, itiraz eden aklı başında insanları elit vs diye akıllarınca aşağılıyorlar. Halktan kopuk vs diye göya yabancılaştırıyorlar. Asıl halktan kopuk sizsiniz. Bir Anadoluyu bozulmadan önce dolaşsınlar, artık neredeyse etnoğrafya müzelerinde kalan yerel giysilere baksınlar. Hiç Karadeniz, Orta Anadolu, Güney Anadolu, Rumeli başörtüleri birbirinin aynısı mı? Gidin Rodosa, Sicilya ya bakın orada ortodoks ve katolik kadınlar nasıl dolaşıyor? Bin bir çeşit bağlama şekli, bin bir çeşit rengi ve deseni olan başörtüsünü "Tek Tip" yumurta gibi türbana bağlayıp bunu da dinimizin gereği diye yutturuyorlar malesef.
Faşizmin 1. kuralı: Ortak kıyafet + ortak düşman yaratmak. Kendini,mazlum, hakkı yenmiş göstermek, bunun sebebini yarattığı düşmana yüklemek.( karagömlek, kahverengi gömlek - yahudi ilişkisi)
Şu, "dinimi yaşayamıyorum", "müslümanlar zulüm görüyor" klişeside sıktı artık.
Bir düşünceye saygı duymak nedir? Neden saygı duyulmaz? İnanan varsa inanmayanda vardır, soğuk varsa sıcakta vardır. Bir düşünceye saygı duyulmuyor ise bunu söyleyen kişinin düşüncelerine de saygı duyulmama hakkı ortaya çıkmaz mı?
Kişiye duyulan saygı ile o kişinin düşüncelerine olan saygı aynıdır, farklı değil. Düşüncesine katılırsınız, katılmazsınız o ayrı. Gerici de olsa, şeriatçı da olsa, katil de olsa, psikopat ta olsa herkesin düşüncesine saygı duyulur. Saygı duymak, ona inanmak, katılmak değildir. Bu yüzden onlarca hatta binlerce insanı öldüren veya öldürülmesi için emir veren kişiler bile mahkemede yargılanır. Yargılanması alacağı cezayı değiştirmez, yargılanması insan hakları içerisindedir. Bunda da o kişiye ve düşüncelerine saygı duymak vardır.
Saygılar
yucemanitu
20-06-2009, 22:10
Allah Allah serbest olsun ya. Yasaklayınca ne oluyor sanki? Mazlum edebiyatı yapıp daha fazla oy topluyolar. Hem başı zorla örttüren Taliban'dan ne farkı kalıyor insana başını zorla açtıranın başkasına müdahale etmedikten sonra isterse mumya olup sarmalansın zeytinyağlı mumya dolması olsun kime ne?
prometheus4517
20-06-2009, 23:32
fransada devlet okullarinda yasak , bunu ben ta basinda beri soyluyorum , ozel okullarda ve butun unuversitelerde bu tur bir yasagin soz konusu bile olmasi,uygulanmasi ise mumkun degil ,, yok boyle bir sey
geri kalanlar demokrasiyi yok fuzelerle yok 11 eylulle karsilastirmak , hele hele darbe heveslilerin ve cuntacilarin yargilanmasini insan haklarina baglamak ise sacma , abest ve bir mantik silsilesinden yoksun seylerdir.
Ben bu konudan usandim , hele hele demokrasiyi ozgurlugu insan haklarini atelere karsi savunmak zorunda kalmakdan ise utanc duyar oldum .,
Hayat kendi kurallarini size ister istemez zaten dikte edecektir , bu dusunce yapisi ile hayata daha ne kadar karsi koyabileceksiniz , eninde sonunda turkiyenin gelecegi nokta bellidir , dunyadan ve hayatin akisindan soyutlanamazsiniz ,,
sn. niveru, yazdıklarınızdan çıkardıklarımla düşüncelerinize yorum yapıyorum. sizin de daha önce söylediğiniz gibi ben sizi bilmem siz beni bilmezsiniz. 11 eylül olayları hakkında amerikan halkı bile demokrasi kıtlığına sürüklendiğini her türlü konferansta panelde ifade ediyorsa bize halt etmek düşer.
ergenekon davasına gelince bugün hepsini aynı kefeye koyup demokrasi savunuculuğuna soyunup onları darbeci cuntacı diye nitelemek en hafif tabirle olayları iyi analiz edememektir, en kötü tabirle akp ve onun bağlı olduğu uluslararası kuruluşlarla aynı düşüncede olmak veya ittifak yapmak demektir. ben ortada başka bir seçenek göremiyorum. varsa siz söyleyin. bugün aponun getirilişinde sorgusunda yargılanmasına rolü olan herkesin ergenekondan içeride olmasını demokrasi ile açıklıyorsanız, kusura bakmayın ben faşistim. hem de en azılısıyım. çünkü ben de artık bu saçma sapan belge olaylarından bıktım. afedersiniz daha dünün çocukları benim memleketine yıllarını vermiş paşalarımı siyasetçilerimi, hele hele profesörlerimi zindanlara tıkıp onları ölüme terkediyorsa bu ne demokrasidir ne insan haklarıdır.
garip bir noktadır ki insan hakları demokrasi sadece din çığırtkanlarına liboş emperyalist işbirlikçilerine çalışıyor. ne zaman bu topraklarda başı dik durmak insanca onurumuzla yaşama dileğimizi dile getirsek darbeci cuntacı faşist oluyor. siizn gönlünüz hoş olsun bne faşistim. kabul ediyorum. ama asıl faşizmi bu hukuk sürecinin sonunda göreceğiz. hepimiz göreceğiz. o zaman da demokrasi insan haklarını nasıl yorumluyoruz hep birlikte göreceğiz.
demokrasi insan hakları atelere göre, teistlere göre türbancılara göre, laiklere göre değişmez kavramlardır. bu kavramların saflığını güzelliğini yeterince biliyorum. ama şu an dünya üzerinde bunların olmadığını ve herkesin kendi çıkarlarına göre kullandığını da biliyorum. yiğit olan işsizlere demokrasi insan hakları der türbana demez, yiğit olan çiftçiye işçiye düşünüre öğretmene memura askere polise doktora, ev hanımına der. türbanın demokrasi neyine!
islami aristokrasinin sinsi planlarını savunuyorsunuz. ama ben sizin bunu farkında olmadan savunduğunuza inanmak istiyorum. dinlerden özgürlük isteyen birisi böyle bir hatayı ancak farkında olmadan yapar. bilerek yapmaz, yapamaz.
saygılarımla
Allah Allah serbest olsun ya. Yasaklayınca ne oluyor sanki? Mazlum edebiyatı yapıp daha fazla oy topluyolar. Hem başı zorla örttüren Taliban'dan ne farkı kalıyor insana başını zorla açtıranın başkasına müdahale etmedikten sonra isterse mumya olup sarmalansın zeytinyağlı mumya dolması olsun kime ne?
Evet kenislikle katılıyorum,isteyene hak ve hukuk çevresinde istediği verilmelidir.Sonra bu türbanı kullanıp siyaset yaparak bi yerlere gelenlere oy verdiklerinin farkına varsın artık insanlar.Türbana koyulan baskı ona olan inatçı tavırları yükseltiyor,sonrada sevmediğimiz insanlar bunların oylarıyla başımıza çıkıyorlar.
prometheus4517
20-06-2009, 23:38
Bir düşünceye saygı duymak nedir? Neden saygı duyulmaz? İnanan varsa inanmayanda vardır, soğuk varsa sıcakta vardır. Bir düşünceye saygı duyulmuyor ise bunu söyleyen kişinin düşüncelerine de saygı duyulmama hakkı ortaya çıkmaz mı?
Kişiye duyulan saygı ile o kişinin düşüncelerine olan saygı aynıdır, farklı değil. Düşüncesine katılırsınız, katılmazsınız o ayrı. Gerici de olsa, şeriatçı da olsa, katil de olsa, psikopat ta olsa herkesin düşüncesine saygı duyulur. Saygı duymak, ona inanmak, katılmak değildir. Bu yüzden onlarca hatta binlerce insanı öldüren veya öldürülmesi için emir veren kişiler bile mahkemede yargılanır. Yargılanması alacağı cezayı değiştirmez, yargılanması insan hakları içerisindedir. Bunda da o kişiye ve düşüncelerine saygı duymak vardır.
Saygılar
tabi ki çıkar sn. envyme saygı duymak da bir haktır, duymamak ta. ve hangisini tercih edeceği konu kişiye kalmıştır.
herkesin düşüncesine saygı duyulmaz sn.envyme. düşünce zararlıysa, ileriye değil gerilemeye yönelikse hiç duyulmaz. son kısımda kurduğunuz bağlantıyı çözemedim ama şunu söylemek istiyorum eğer her düşünceye saygı duyulsaydı şu an en güzel düşünce bütün dünyaya hakim olurdu. en çk saygıyı hakeden düşüncelerin şu an ayaklar altında olması da bunun bir göstergesidir. saygı duyularak bir yere varılmaz. saygı duyma alanlarını iyi ayarlamak gerekir. bir kişinin cesurluğuna saygı duyarsınız. (mesela recep tayyip erdoğan aşırı cesur), bir başkasının karizmasına, giyimine kuşamına oturup kalkmasına, ama düşüncelerine saygı duymanız gerekmez. aşağılama hakkınız bile vardır.
prometheus4517
20-06-2009, 23:41
Evet kenislikle katılıyorum,isteyene hak ve hukuk çevresinde istediği verilmelidir.Sonra bu türbanı kullanıp siyaset yaparak bi yerlere gelenlere oy verdiklerinin farkına varsın artık insanlar.Türbana koyulan baskı ona olan inatçı tavırları yükseltiyor,sonrada sevmediğimiz insanlar bunların oylarıyla başımıza çıkıyorlar.
ülke olarak geldiğimiz konumu analiz etmek için sadece bu bakış açısı gayet yetersizdir.
başımıza çıkmalarında bizim de suçumuz vardır. söylediğiniz ancak kendimizi teselli için doğru olabilir.
Türban Özgürlüğü isteyenlere önemli duyuru...
İranda NİDA, Türban özgürlüğü isterken öldürüldü. Siz dua edin sadece üniversiteye alınmıyorsunuz.
kafasikarisik
26-06-2009, 12:02
Türban takmadığı için kızını kesti.... Bireysel olarak özgürleştirmiş kızını. Acaba tersi varmıdır türban taktığı çin kızını kesen bir ateist baba filan? Nedense bunlar hiç gündeme gelmez sonrada müslümanlar zulüm görüyor filan.
http://w9.gazetevatan.com/Oz_kizini_turban_takmadigi_icin_kesti/245441/7/Manset
nekadarcahilim
26-06-2009, 17:19
Cevaplanması gereken sorular:
1-Hımar kelimesinin tam br karşılığı varmıdır?
2-Bilim ve Ütopya nın Örtünme ile ilgili sayısını okudunuzmu?
3-Laikliğin ne olduğunu biliyormusunuz?
4-Özgürlüklerin bir sınırı varmıdır?
5-Asıl müslüman olmayanlar bu ülkede eziyet çektiğini düşünüyormusunuz...Çünküülkenin %99 müslüma..Azınlıkta kalan kısım olmayanlar zaten...
6-Türban vs konularının dönem dönem ABD nin ülke üzerinde oynamak istediği oyunları maskelemek için kullandığını hiç düşündünüzmü?
7-Bunları araştırıp düşndükten sonra fikirleriniz hala aynı mı :D
final ve büt sınavlarım yüzünden aranızdan bir süre ayrıldım...Foruma dönmek bana mutluluk verdi...Herkese yeniden merhaba....
Bence türban her yerde serbest olmalı...
Bende her yere bikini ile girmek istiyorum. Belki de bazen mayo ile bazende çıplak dolaşırım.
Önemli olan beyinlerin özgürlüğümüdür yoksa bedenlerin mi?
Bedenlerin özgürlüklerini isteyenlere destek vermemiz gerekir ki...
Benim gibi düsünenlerde bikini ile rahatça her yerde dolaşabilsinler...
Lütfen destek verin.
sayin pusi
size bu konuda destek veriyorum , isterseniz bikini ile dolasabilmelisiniz , bu sizin en tabi hakkiniz olmali ,
ama ciplaklik konusunda size hak veremiyecegim ,
cunku bu cocuklarin cinsel travmaya girmesine sebeb oldugu gibi , cinsel taciz olarak da suc kabul edilir .. malesef boyle yoksa bende isterim ciplak dolasmayi ,,
ama bunu nudis plajlarinda ve kamplarinda yasayabiliriz,buna bir engel yok
Fakat soyle bir sorunumuz var , turban sokakda serbest ,
otobusde , hastanede yada ne bileyim bir devlet dairesine gitdiginizde turbaniniz bir sorun yaratmaz..
Unuversitelerin bunlardan bir farki yoktur.
kanunlar onunde resit bir insanin sokakda orda burda giydigi giyebildigi bir elbisenin unuversite kapisinda sorun yaratmasi aslinda sorunsalin kendisidir ..
Bizim sorunumuz , turban degil , bizim sorunumuz kurulus belgesinde bir ideolojin yazili oldugu, ve unuveristeye meslek egitimi almak icin gelen insanlari o ideoloji kaliplari icersinde yetistirme amaci guden YOK gibi birm kurumun unuversiteleri yonetmesidir .
Ben turkiyede okumus olsaydim turbandan once YOK ile bir hesaplasmaya girerdim , zaten Rus diplomami da tanimadilar :)
kahrolsun YOK , yasasin ozgur ve bagimsiz unuversiteler :)
Yahu ne çıplaklığı iyimisiniz siz :) herkes çıplak olmak istiyor, Allah sonumuzu hayır etsin :)
YÖK konusunda size katılıyorum. Başta YÖK içerisinde olmak üzere Türkiye'deki tüm üniversitelerdeki engel olan kişiler temizlenmeli. Türkiye'deki üniversiteler şu an yeni yeni belki gelişme gösterseler de, bu daha çok olmalı.
Saygılar
kahrolsun YOK , yasasin ozgur ve bagimsiz unuversiteler :)
Kim kahredecek?
Kim yaşatacak?:p
Bende her yere bikini ile girmek istiyorum. Belki de bazen mayo ile bazende çıplak dolaşırım.
Lütfen destek verin.
Oh be, nihayet wallayı anlayan biri çıktı.
Oh be, nihayet wallayı anlayan biri çıktı.
Sizde mi benim gibi düşünüyorsunuz sn. walla?
Normal bir mantık ile düşünürsek aslında öyle degil mi?
Adem ile Havvayı allahın yarattığını kabul edelim.
Havvanın kafasında türbanmı vardı?:)
Ne kafasında ne de vücudunda bir şey yoktu.
Nedense allah her yarattigi şeyi başlangıçta mükemmel ve tartışmaya meydan vermeyecek bir şekilde düşünemiyor...
allahı korumak, yanlışlıklarını ve onu koruyup savunmak için en çok da müslümanlar yırtınıyor.:)
Bedensel özgürlükleri desteklememiz gerekir. Çarşafıda, türbanıda, çıplaklığıda...
yucemanitu
06-07-2009, 23:09
Lütfen destek verin.
Ben destek veririm isteyen bikinili, isteyen çıplak, isteyen türbanla dolaşsın ne yani biri kafasını bir bezle örterse bunun başkasına ne zararı var iş ki kimse kimseye karışmasın.
Sizde mi benim gibi düşünüyorsunuz sn. walla?
Normal bir mantık ile düşünürsek aslında öyle degil mi?
Adem ile Havvayı allahın yarattığını kabul edelim.
Havvanın kafasında türbanmı vardı?:)
Ne kafasında ne de vücudunda bir şey yoktu.
Nedense allah her yarattigi şeyi başlangıçta mükemmel ve tartışmaya meydan vermeyecek bir şekilde düşünemiyor...
allahı korumak, yanlışlıklarını ve onu koruyup savunmak için en çok da müslümanlar yırtınıyor.:)
Bedensel özgürlükleri desteklememiz gerekir. Çarşafıda, türbanıda, çıplaklığıda...
Pusi kardeş bence başlık konusuna bi bak... :-)
Lütfen destek verin.
Eğer sokakta mahallede bikini ile dolaşıyosan üniversteye niye girmeyesin
Ama sadece iş olsun diye bu örneklemeyi yapıyosan
hayatına devam edebilirsin
Türban takmadığı için kızını kesti.... Bireysel olarak özgürleştirmiş kızını. Acaba tersi varmıdır türban taktığı çin kızını kesen bir ateist baba filan? Nedense bunlar hiç gündeme gelmez sonrada müslümanlar zulüm görüyor filan.
Bu söylediğiniz olay o çirkin olayı yapanın psikolojik durumundan ve akli dengesinin pekde iyi olmadığından başka bir şey olmasa gerek.Aksi taktirde bu kadar çirkin ve insanlık dışı bir icraat meydana gelmezdi.
O canavar baba müslümanlığı bırakın,insan sıfatında bile değildir benim gözümde...
Saygılarımla...
Pusi kardeş bence başlık konusuna bi bak... :-)
walla kardeş başlık konusunu çok iyi biliyorum.:)
Eğer sokakta mahallede bikini ile dolaşıyosan üniversteye niye girmeyesin
Ama sadece iş olsun diye bu örneklemeyi yapıyosan
hayatına devam edebilirsin
Biri bedeni örtmek diğeri ise tam tersi bir eylem. Aralarında nasıl bir fark var?
Türbanın her yerde serbest olabilmesi için devletin acilen yapmasi gereken işlemleri var arkadaşım.:)
Devletin bu yönetim şekli ile türban her yerde serbest olursa benimde her yerde çıplak dolaşabilme hakkım vardır.
Evet bencede örtsünler kafalarını ama başka yerlerini uygunsuz biçimde açıp konu olmasınlar:))
http://www.flickr.com/photos/httpcakkilicblogspotcom/3691256573/
ve inanın istanbulda boğaz kıyıları bu rezaletlerle dolu bire bir gören biri olarak utandım..
parmis Güneşin_kızı
abdulKADİR
12-07-2009, 19:39
Olaya dönecek olursak...
Netten olayla ilgili haberleri tararken ''Abendzeitung'' isimli internet gazetesindeki habere yorum yazanlar dikkatimi çekti. Müslim veya gayr-i müslim yorumcuların yaptığı yorumların ağırlığı, bu cinayetin islamla ilgisinin olmadığı ve haberin anti-islam propagandasına malzeme olarak kullanıldığı yönündeydi. Bu yorumculardan biri, aileyi ve bebekliğinden beri Büşra'yı tanıdığını söylüyor ve cinayetle ilgili yazılanların gerçeği yansıtmadığını belirtiyordu. Babanın söylendiği gibi dindar olmadığını, Büşra'nın da dini yaşantı ve başörtüsüyle ilgili herhangibir sorun yaşamadığını da söylüyordu.
Bu tanıdığın hiç değinmediği ve haberlerde öne çıkan bir durum var ki, benim de asıl değinmek istediğim konu budur.
Olayın patlak vermesine sebep olan şeyin, Büşra'nın bir erkek arkadaşı olduğu, babasının bunu öğrendiği, çocuğu kızından uzak tutmak için girişimde bulunduğu, gençlerinse görüşmeye devam ettikleri yönündeydi. Oğlanın babasının anlattıkları da bunu doğruluyordu.
http://temizyasam.net/php/index.php?option=com_content&task=view&id=597&Itemid=1
Dediğiniz şekilde örnekler elbette yeterince yaşanıyor. Ama müslümanlar sizin yaptığınız gibi bu örneklerin üstüne balıklama atlamıyor. Kapanan kızların, namaza başlayan erkeklerin başına gelenlerin en hafifi aileden tecrittir. En ağırını siz düşünün artık. Ama bu örnekler müslümanlar için bireyseldir ve toplumsal barışı bozmak için malzeme olarak kullanılmamalıdır. Keşke laikler ve kartel medyası da bu anlayışa sahip olabilselerdi.
abdulKADİR
12-07-2009, 19:58
Çıplaklığı savunan hilkat garibesi gençler!
Merak ediyorum, gençliğinize ve dişiliğinize güvenerek gösterdiğiniz bu medeni cesareti, pek yakında derileriniz kırış kırış olduğunda, saçlarınız ağardığında, göz altlarında ve çenelerde torbacıklar oluşup bilumum organlar sarkmaya başladığında da gösterebilecek misiniz?
Ya da, kırkından sonra ipini koparmış tonton amcalar da sizinle birlikte çıplaklık sevdasına kapılıp meydanlara inince, onlarla omuz omuza çıplak yürüyüşlere ve anadan üryan eylemlere katılabilir misiniz?
Türbanı, daha doğru ifadesiyle başörtüsünü çıplaklıkla kıyaslamayı en son bu ülkenin insanı yapabilirdi, onu da yaptınız ya...
Merak ediyorum, gençliğinize ve dişiliğinize güvenerek gösterdiğiniz bu medeni cesareti, pek yakında derileriniz kırış kırış olduğunda, saçlarınız ağardığında, göz altlarında ve çenelerde torbacıklar oluşup bilumum organlar sarkmaya başladığında da gösterebilecek misiniz?
Demek ki müslümanlık sadece erkeklerin göz ve cinsel isteklerine uyarlanmış uyduruk inançtan baska bir şey degil.
ateist arkadaşlar nerde kaldı realite nerde kaldı doğruluk,
nasıl ki sizler ateist olduğunuz için bu toplumdan baskı görmek istememek gibi bir özgürlük istiyorsunuz,kimsede başı kapalı olduğu için baskı görmemeli toplumdan,
bir kere ünv. ye çıplak girmekle türbanlı girmeyi aynı kefeye nasıl koyuyorsunuz hayret,
norm ve değerler diye bir konu var bir kere hukuta,yani toplumun ahlaki yönden süreç içinde oluşmuş normları var,kumsal da herkes bikiniyle gezebilir dikkat çekmez ama işe giderse tepki çeker,yoksa iş yerinde de öle bi kural yoktur patron bile sölemez buraya bikiniyle gelmezsiniz diye işe alırken elemanını,çünki zaten bilirki öle bi şey yapmaz niye zaten o oturmuş bi zihniyettir,
bakın ben dediğim gibi yeni yim bu forumda ve ateistte değilim,mümin vs.. de değilim ama objektif olarak bakalım buna,bırakın müslümanlığı veya dinleri,bunda 15 yıl önce girilebiliyormuydu ünv türbanla evet,şimdi girilse ne olacak,bu insanlar da okusun işte daha iyi değilmi,bilim onlarıda çeker kendine belki,onlar itelendikçe daha kötü oluyor zaten herşey,şu çok saçma değilmi başını kapatmadan ünv.ye giremezsiniz ne kadar saçma değilmi,işte bunun kadar terside saçma sapan bir şey,başını açmadan ünv.ye giremezsin,nasıl başı kapalıların açıklara bir şeyleri engaje etme veya şöle yaşayacaksın deme hakkı yoksa tersi de geçerli olması lazım değilmidir
Ne sazan varmış bu TD gölünde yav. Konu başlığını bi daha okusanız derim.
Her şeyide ciddiye almayın, yaniiiii.
Ne sazan varmış bu TD gölünde yav. Konu başlığını bi daha okusanız derim.
Her şeyide ciddiye almayın, yaniiiii.
En büyük hobilerinizden birinin balık tutmak olduğunu unutmuşlardır sayın walla.SAHİ bu kadar zamandan sonra güncellediğinize göre canınız BALIK ÇEKMİŞ olmalı :D
Saygılarımla...
abdulKADİR
24-07-2009, 01:44
Demek ki müslümanlık sadece erkeklerin göz ve cinsel isteklerine uyarlanmış uyduruk inançtan baska bir şey degil.
O senin kuruntun küçük hanım...
çıplaklığı savunurken ''hiçbir cinsel amaç'' taşımadığını iddia etmeyeceksin heralde.
Ayrıca dediğin gibi müslümanlık bu olsaydı kadınların kapanması değil açılması emredilirdi. Ne de olsa kur'an bir erkek tarafından yazılmış ya (!) :)
Bayanlar niye türban takmak zorunda? Saçlarının görünmesinin kime ne gibi bir sakıncası olabilir ki? Tanrı niye böyle bir kural koyar?
O senin kuruntun küçük hanım...
çıplaklığı savunurken ''hiçbir cinsel amaç'' taşımadığını iddia etmeyeceksin heralde.
Ayrıca dediğin gibi müslümanlık bu olsaydı kadınların kapanması değil açılması emredilirdi. Ne de olsa kur'an bir erkek tarafından yazılmış ya (!) :)
Buda senin kuruntun küçük beyim, narin bellim...
Ben çıplak gezeceğim erkekler kafalarını dahi kaldırıp bana bakamıyacaklar.
Kuranın yeni versiyonu kadınlar tarafindan yazılmaya başlandı bile.
Erkeklerin zerre kadar hakları kalmadı artık.:pound:
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10965&page=19
abdulKADİR
24-07-2009, 02:37
Ben çıplak gezeceğim erkekler kafalarını dahi kaldırıp bana bakamıyacaklar.
Sorunu kökten halledeceksin heralde...
Toptan hadım mı edeceksiniz erkekleri...:)
Bunu nasıl başaracaksınız merak ettim doğrusu...
Amaaan, banane... Bizden uzak durun da EDİT
Sorunu kökten halledeceksin heralde...
Toptan hadım mı edeceksiniz erkekleri...:)
Bunu nasıl başaracaksınız merak ettim doğrusu...
Amaaan, banane... Bizden uzak durun da EDİT
Ha şunu bileydin sorunu kökünden öyle bir halledeceğim ki, ne kökü kalacak ne de tohumu...
Yeni kuran ve ikinci müslümanlıkta bunların hepsini zorunlu olarak öğreneceksiniz. Seçmeli ders olarak öğrenmeme hakkınızda bulunmamakta.:dance:
abdulKADİR
24-07-2009, 03:30
Ha şunu bileydin sorunu kökünden öyle bir halledeceğim ki, ne kökü kalacak ne de tohumu...
Yeni kuran ve ikinci müslümanlıkta bunların hepsini zorunlu olarak öğreneceksiniz. Seçmeli ders olarak öğrenmeme hakkınızda bulunmamakta.:dance:
:) Sen işin dalgasındasın be kızım (şimdi bu ''kızım'' kelimesini de hakaret olarak anlayan hatta editleyen çıkarsa hiç şaşırmayacağım).
Ama böyle uçuk-çocukça fikirler (belki bu da hala fıtratnın henüz yeterince kirlenmediğinden kaynaklanıyordur) savunan birine başka nasıl hitap edeyim.
En iyisi hiç muhatap olmamak.
Seni UÇUK yeni dininle başbaşa bırakıyorum, puslu havalarda pusuya yatmış PUSİ.
Ama taklitten sakın. İlla yeni bir din uyduracaksan içinde yeni kur'an, yeni islam gibi kelimeler kullanma. Aslı varken taklide kimse bakmaz. Benden sana abi nasihatı. Birde bu dininde insan neslini kurutacak uygulamalar olmasın. Silah geri teper, zararını sen de çekersin. :)
madem türban takıyor bu kadınlar
demezler mi allah sizi niye saçlı yarattı?
kafanın örtülmesini istese idi kel yaratır orda apaçık kafanı ört derdi
ama yok,saçta yaratmış,ve saçını ört dememiş
çok çelişkili bi durum bu çok........
kafasikarisik
24-07-2009, 10:49
Türban üniformadır. Faşizme giden yolların taşıdır. İnanç birliği-kiyafet birliği. Askerde niye sıkı bir kıyafet uygulaması varsa türbanda da ondan var.
Bir lider + bir düşman + bir tektip kıyafet + bir ideoloji = faşizm.
FreeWill
24-07-2009, 12:33
Oncelikle turban sorununun bir kac farkli boyutu var. Ornegin "toplumsal", "siyasal" gibi.
Turban konusu diger ulkelerde pek onemli bir konu olmayabilir. Fakat soz konusu ulke Turkiye gibi ulke ise bu oldukca hayati onem tasiyan bir meseledir. Cunku Turkiye Cumhuriyeti, yapisi itibariyla Laik bir yonetime sahiptir. Ve gecmisi din-mezhep kavgalari ile defalarca kana bulanmis bir ulkedir. Laik bir yonetim bicimi "notr" olmalidir.
Universiteye turbanli bir kadin giremedigi gibi, oraya turuncu budist salvari ile bir budist de giremez. Universite demek bilim ogreten bir ocak demektir. Bu ocaga insanligin ortak degeri olan bilimi ogrenmek icin gidilir.
Basi turbanli bir ogrenciye universite gorevlisi "evrim" gibi bir konuyu anlatirken rahatsizlik duyabilir. Cunku egitmen istedigi kadar biyolojik, tektoik, arkeolojik, konulardan ve bulgulardan bahsetsin, ne derse desin, karsisindakinin Allah adinda bir tanri tarfindan camurdan yaratilmis bir Adem ile onun kaburga kemiginden yaratilmis Havva mitolojisine tum benligi ile benimsedigini bilir. Ve anlattiklarinin o kisinin inanci ile celistigini bilir. O kisinin anlatlanlara kulaklarinin tikali oldugunu bilir.
Universite herkese acik bir yuvadir. Herkesin cinsiyeti, irki, kokeni, rengi, tuttugu takimi, inandigi dini inanci, sevdigi rengi, vs kendinedir.
Isaac Newton da Incil'deki verilere bir cocuk safliginda inaniyordu, fakat gozlem deneylerinde, ortaya koydugu sonuclarinda inancini bilim ile harmanlayip "budur" dememistir. Inanci kendinedir. Laboratura giren gercek bir bilim insani, ceketiyle birlikte dini innclarini, onyargilarini, tabularini vestiyerde birakir.
Bu yuzden universiteye bilim ogrenmeye giden ogrenciler, ailevi geleneklerini, dini inanclarini, irk ayrimini, siyasal gorusunu giriste birakmak zorundadir. Cunku iceride onlarca farkli inactan, kulturden, siyasi gorusten, dinden diger ogrenciler olabilir. Orada herkes notr (tarafsiz) olmak zorundadir.
Konunun bir de siyasal boyutu var.
Turban konusu ornegin Kanada gibi bir ulkede sorun olmayabilir. Kanada gibi ulke, gericilik, seriat tehlikesi ve tehdidi altinda degildir. Demokratik rejimi devirmeyi amaclayip yerine teokratik rejim getirmek isteyenlerin, Insan Haklarini yok edip yerine sopayla kirbacla fiziki siddet ile, iskence ile insan islah etmeyi, el-ayak gibi organ kesip atma gibi ilkel suc ve ceza hukuku getirmek isteyenlerin etkinligi ve tehditi altinda degildir. Gelismis batili devletlerde bu tur girisimcilerin sayisi bellidir, bunlari ciddiye alanlarin sayisi da bellidir. Ve hersey kontrol altindadir. Asayis berkemaldir.
Oysa Turkiye'de (ozellikle son yillarda) boyle bir tehlike soz konusudur. Ve Cumhuriyet tarihi boyunca Turkiye bu tehlike ile degisik calkantilar yasamis ve hala da yasamakta olan bir ulkedir. Siyasal kavgalarin, din ve mezhep kavgalarinin doktugu kanlarin, gozyaslarin dolup tastigi bir ulkedir Turkiye.
Siyasal islamcilar tarafindan universiteye sokulmak istenen turban konusunun amaci bellidir. Kaldi ki, bu isteklerini elde etseler bile islamcilar durmayacak, bu da bellidir. Islam sinsi bir ideolojidir. Elini veren yarin kolunu geri alamaz. Bugun universitelerde turban gormek isteyenler, yarin kamu alaninda gormek isteyecekler. Zira "diplomali kizlarimiz neden Vali olamiyor, polis olamiyor, yargic olamiyor? Bu diplomayi neden verdiler kizlarimiza?" diyecekler. Ve bunu sormakta da hakli olacaklar.
Bugun universitede turban serbestligi icin bunca yirtinan siyasal islamcilar yarin lisede isteyecekler, ve ileride ilkogretim kadar gidecek. "Basi ortulu diye kizlarimiz liseye neden alinmiyor?" diyecekler.
Bu gidisat demokratik rejimi terkedip teokratik bir rejime, din diktatorlugune giden yoldur. Ve oldukca etkilidir.
Tum kamu alaninda yer isteyen turban konusunda batili bir devlet ile Turkiye karsilastirilamaz.
Turban bir semboldur. Universiteye "ben bu dindenim, ben su orguttenim, ben yahudileri sevmem, ben komunistim, ben putperestlerden nefret ederim, bence Allah'a inanmayan beyinsizdir, vs, vs,..." diye gidilmez. Orada herkes tarafsizdir. Senin gorusun bir baskasinin gorusuna tamamen zit olabilir. Mutlaka boyle gorusler vardir. Normaldir. Fakat olsa bile bunu herkes kendine saklamalidir. Cunku oradan alinacak bilim hic birinin urunu degil, tum insanligin ortak urunudur.
Turkiye icin bu tolerans ileride ulkenin selahiyati acisindan olumsuz sonuclar dogurabilir. Oncelikle "basortusu" dedigimiz sey musluman bir kadinin giyimi olarak algilinabilir, ancak burada asil sorun "turban" kavrami.
Benim koyumdeki kadinlar da basortusu giyer. Ama turban takan gormedim hic.
O basortusunu cenenin altindan bir cengelli igne ile tutturdun mu, al sana siyasal islamin bir sembolu. Anadoluda basortusu geleneginin tarihi yuzyillara dayanir, ama turbanin tarihi oyle degildir. Turbanin esas amaci "musluman bir kadin" imaji vermekten ziyade, siyasal islamin bir sembolu olarak kullanilir.
Bir zamanlar ulkeyi 12 Eylul 1980 ihtilaline goturen olaylarin yeserdigi mekanlarin basinda universiteler gelir. Ogrenciler arasinda biyiklarinin sekliyle, hatta fuallerin uzunlugu kisaligi bile Siyasal ideolojilerin bir gostergesi oldugunu bilmeyen yoktur.
Orada herkes esit (notr) olmalidir. Aksi takdirde siyasal islamcilara karsi baska baska karsi gruplar olusacagi ve bu zincirlemeye degisik ideolojilerin de katilip bir takim olaylarin buyumesi ve hatta kontrolden cikmasi kacinilmaz olacaktir.
Insanlari birbirinden ayiran, en yakin dostlari hatta kardesi kardese bile kanli bicakli kavgaya goturen seylerin basinda siyasal ideolojik ayrimlarin yarattigi tartismalar ve etkinlikler gelir. Universite gibi kamusal alanlar bu tur olaylar icin musait olacak en son yerdir.
Kisacasi, benim esas karsi ciktigim nokta geleneksel bir "basortusu" meselesi degil, "turban"in siyasi bir idolojinin simgesi olmasidir.
Cumhuriyet tarihi boyunca seriatci zihniyetin, Laiklik ve demokrasi kapisini her firsatta nasil zorladigi malumdur.
Sivas olaylarinda bir kac saat icinde toplanarak sayilari 10.000'i bulan kalabaligin sloganlarini hatirlarsiniz: "Kahrolsun laiklik!" Hani bu insanlar sadece Azizi Nesin'e kizmisti. Durduk yerde laikligi yikma dusuncesi nereden cikti?
Diyecegim, bu potansiyel yobazligin alabildigine girla giden bu ulkenin universitelerinde ve kamu alaninda turbana izin verilmesi demek devlet icinde kadrolasmalarina yol acmak demektir.
Seriatci da olsa, laik de olsa erkeklerin herhangi bir kamu alaninda yaribeline kadar sakalli sarikli, cuppeli bir sekilde "dini imaji cagristiran goruntu" vererek gorev yapmalari yasaktir. Fakat universiteyi bitiren bir turbanli, carsafli bir kadin, yarin birgun bir yargic, bir hakim, bir ogretmen, bir subay, vs. oldugunda, "dini imaj" devletin icine ve kamu alanina girmis ve seriatci kadrolasma baslamis ve adim adim laikligin, demokrasinin temelleri artik tirnakla kaziyarak degil, kazmalarla vurulularak cokertilmeye baslanmis demektir.
Bu yola girildi mi bir daha donusu yoktur. Yeryuzunde, Ataturk disinda, seriata karsi savas acip kazanmis ne bir tek lider, ne de herhangi bir organizasyon, devlet vs yoktur. Seriat denen bu illete elini veren kolunu kaptirir. Sakasi yoktur bu isin.
Turkiye, laik yapisi ile, diger 50 kusur musluman ulke icinde idol bir ulkedir.
Sahsen ben de dini inanci, rengi, milliyeti ne olursa olsun tum kizkardeslerimizin, kadinlarimizin okumasini isterim. Ancak daha once de belirttigim gibi, bu ulkenin rejimini, demokrasisini, laik konumunu tedirgin eden sey, basa baglanan 1 metrekare kumas parcasi degildir. Asil endise edilen bu ulkenin siyasal arenasinda bir uniforma olarak kullanilan bu 1 m2 kumasin ardindaki sinsice bir gozu acik uyumakta olan guctur.
Bir de sunu belirtmeden gecmeyecegim;
Muslumanlarin, "Biz turbanlilar, laik TC kanunlari geregi universite (ve diger resmi kurumlara) giremiyoruz" seklinde sikayetleri var. Ve bu konu hakkinda Laik TC Kanunlarina sitemlerini, sikayetlerini, gundeme getiriyorlar, ve hatta protesto ve eylemlerle isyanlarini gosteriyorlar.
Peki musluman bir kadin "Ben musluman bir kadinim, dinim geregi basortusu takmak benim kisisel gorusum ve hakkimdir. Ancak TC Kanunlari benim bu hakkimi gaspederek ozgurlugumu kisitliyor. Demokratik bir ulke olan TC Devleti, benim bu sekilde giyim tarzima neden karisiyor?" gibi yorumlar sarfederken, dini ile ilgili neden sadece bu konu uzerinde odaklasiyor, ve musluman bir kadinin gaspedilmis diger haklarina hic deginilmiyor?
Laik TC Devleti Yasalari musluman kadinlarin sadece turbanina mi engel oluyor?
Ornegin, Kuran'da miras konusunda, kadina erkegin yarisi kadar miras dustugu halde TC Yasalari geregi kardesler arasinda cinsiyet ayrimi yapmayip mirasin kardesler arasinda esit paylasilmasi vardir. Bu yasa ile TC "Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. (Maide-44)" diyen Kuran'a karsi gelerek, miras paylasiminda cinsiyet ayrimi yapmamis oluyor. Peki neden hicbir musluman kadin erkek kardesinin kendisiyle esit oranda miras almasina karsi cikmiyor? Neden bu sikayetini dile getirmiyor?
Ya da TC Yasalarina gore "kadinin sahitligi" konusunda?
Ya da TC Yasalarina gore "kadinin bosanma hakki" konusunda?
Ya da TC Yasalarina gore "poligaminin yasak olmasi konusunda"
vs, ....
Neden bu yasalara karsi savasan bir tane musluman kadin yok.
Neden sadece turban?
Sakin o turban denen seyin arkasinda siyasal bir simge, bir Islam propagandasi olmasin?
"Siyasal simge ile alakasi yok, sadece dinimizin geregi" diyebiliyorlarsa yukaridaki sorularin da yine o musluman kadinlar tarafindan cevaplanmasi gerekir.
Bir de soyle soralim: Turban bu ulke toplumuna zarar verebilir mi? Veremez mi?
Herseyden once turban takmak bir ozgurluktur elbette. Ama universitede, kamu alaninda turban takmak bir "hak" degildir.
Donsuz carsida dolasmakta bir ozgurluktur, ama hak degildir.
Turban bu toplumun duzenini bozuyor. Cunku dinsel inanctan ziyade siyasi bir ideolojinin sembolu. Ve laik rejimi yikmak isteyen zihniyetin sinsice ve ustaca kullandigi bir alet. Bu haliyle turban bu ulke rejimine, dolayisiyla bu topluma, zarar verir.
Kadinlari tepeden tirnaga ortulu olan diger Islam ulkeleri icin turban, carsaf normal bir toplum goruntusu olabilir, ama bizler oyle musluman ulke degiliz.
Turban bu topluma, bize yabancidir.
Toplumumuzun geleneksel giyim kusam tarzinda turbanin yeri yoktur. Turban Turk musumanligini simgelemiyor. Turban baskici, tutucu, dayatmaci, militan, asi Islam'i simgeliyor.
Son yillarda sokakta, carsida tulbentle, esarpla basini baglayan kadinlari artik goremiyoruz. Turban ile Islam propagandasi yapan, ayrimci islamcilari goruyoruz.
Islam propagandasina universitede gecit vermek, yarin kamu alaninda gecit vermek ile esanlamlidir. Ve bu da, devlet icinde elini kolunu sallaya sallaya Islam propagandasinin rahatca yapilmasi ve organize olmalarini saglamak demektir. Bu zihniyet durdugu yerde duracak zannedenler, cok buyuk yanilgi icindedirler?
Cok degil, dayha gcenlerde Tv ekranlarinda gordugumuz; "Bu laiklik belasi Turkiye'ye geldiginden beri ... " ya da "Ataturk'u sevmiyorum, ama Humeyni'yi seviyorum!" diyen tipler bu ulkenin selahiyatini parcalamaya yater. Yani ayrimci, asice, militanca din propagandasi yapan kadinlar, bu kiyafeti kullanarak kamu alaninda ve giderek daha seri ve sistematik sekilde, bu imajlari ile devletin ve kamualaninin her alaninda artik siradan bir goruntu gibi gelir. Bu gidisatin bir sonraki duragi da malum. Bu donemece sokuldu mu Turkiye bir kere, bir daha geri donusu yoktur. Artik ondan sonra basortusuz okula gidebilene, ise gidebilene, hatta basortusuz sokaga cikabilene askolsun.
Seriatci, islamci zihniyet sinsidir.
Seriat'a elini veren kolunu kaptirir.
Bir avuc kadinimiz okuyacak diye, diger militan islamcilara kapiyi acip, ulke rejimini, laikligi tehlikeye atmak, kontrolden cikan Turkiye'nin araplasmasinin riskini goze almak olmaz. Pek cok yerde oldugu gibi Universitelerde, okullarda ve kamu alaninda da kilik-kiyafet yonetmeligi vardir. Oraya turbanla, carsafla girilmedigi gibi donla fanilayla da girilmez.
Universitelerde ve kamualaninda turban, carsaf gibi bir giyim tarzi ayrimciligi vurgulayarak, hatta haykirarak dile getiren bir imajdir.
Islam buyumek ister, her noktaya kadar otoriteyi elinde tutmak ister. Firsat buldukca bunu yapar, firsati yoksa mazlum rolu yapar. Aglar. Ozgurlukten demokrasiden, insan haklarindan bahseder. Oysa mazlumiyet donemi sona erdiginde, o savundugu ideoloji zamanla onun elindeki son ozgurluk kirintilarini teker teker alir.
Turkiye'nin okullari, universiteleri ve kamu alnlarinin kilik-kiyafet yonetmeligi kurallari bellidir. Buraya giden bunu kabullenerek gider. 'Benim ozgurlugum var, ben bu sekilde giyinecegim' demek ozgurluk degildir. Hak hic degildir.
Basortusuz dolasmak dinsizlik demek degildir, herhangi bir seyi, bir ideolojiyi simgelemez.
Fakat turbanin, carsafin ideolojisi de, politik gorusu de, vermek istedigi mesaj da bellidir. Hem de cok bellidir.
Ve ileride bunlarin yarin birgun devlet icinde ve sokakta saglamca kadrolastigini dusunursek, artik o basortusuz okula giden kizlarimiza birer or...pu sifatiyla bakilacak. Kadrolarin temeli saglamlastikca da bir gun artik anayasada "kadinlarin basortusuz dolasmasi, yuksek sesle kahkaha atmasi, bisiklete binmesi, yaninda mahremi olmadan seyahat etmesi, gibi 'kanunlarin'!? bu topraklarda yeralmasi kacinilmaz olacaktir. Bu yolun geriye donusu yoktur. (Bakiniz; Iran, Suudi Arbistan, Afganistan, Libya, Cezayir, ve daha onlarca ulke.
Bu ulke 80 kusur yildir ayakta duruyorsa, Anayasa'nin laik rejim anlayisindan taviz verme konusunda titiz davrandigindandir. Yoksa Cumhuriyet tarihi boyunca seriat denen teoratik rejim 10 kere geldiydi bu topraklara.
Islam'in ve islamcilarin sakasi yoktur.
Islam'in kilicla yayilma taktigi artik tarihe karisti.
Simdi siyaseti, demokrasiyi kullanarak, kadrolasmanin yollarini arayarak demokrasiyi laikligi icten parcalama taktigi ile mesguller.
FreeWill
SAYGILAR
Laik bir ülkede her isteyen türban ve çarşaf takabiliyorsa benimde çıplak dolaşma özgürlügüm vardır kardeşim.
Türbanların ve çarsafların içlerine sığınan kadınların neler yaptıkları ve neler karıştırdıkları belli değil. Silahmı taşırlar uyuşturucumu? Yoksa içlerinde erkek olanlarmı var?
Çıplak ve doğal olalım keyfimize bakalım.
Copy/paste yapıyorum kendimden:
Doğruyu söylemek gerekirse Islamiyetin dini değerlerine zerre kadar saygı duymuyorum. Laiklik bence "herkesin herkesin dini değerlerine saygı göstermesi" değildir. Laiklik gerektiği zaman mantıksız ve gerici uygulamalara karşı çıkmaktır bence. Türban, kadınların meta gibi alınıp satılabileceğini ve "paketlenebileceğini" iddia eden zihniyetin simgesi ve ben bu zihniyetin simgesine zerre kadar sembol duymuyorum.
Türban gerçekten de buzdağının sadece görünen yüzü. Türban, kadınları "evlenilecek namuslu kadın" ve "gönül eğlendirilecek hafif kadın" olarak iki sınıfa sokmaya çalışan Islam zihniyetinin bir ürünü. "Ailemizin namusunu kirlettin" suçlamasıyla öldürülen kadınlar ile "dinimiz türbanı emreder" emriyle türban takmaya zorlanan kadınlar arasında sadece bir derece farkı var.
Türban hiçbir zaman bireyin kendi tercihi olmamıştır ki. Bu ülkede kendi iradesiyle türban takan kadınlar, belki Müslüman feminist olarak adlandırabileceğimiz, küçük bir azınlık. Kadınların büyük bir kısmı ise mahalle baskısı ve Islam baskısı yüzünden türban takmaya zorlanıyor. Özellikle de muhafazakarlığın güçlü olduğu İç Anadolu ve Doğu Anadolu gibi bölgelerde türban yasağı kız çocukları ve kadınlar için bir kaçış noktası, bir nefes alma sistemi oluyor.
FreeWill demiş ki: Herseyden once turban takmak bir ozgurluktur elbette.
Bu cümle hiç gerçekçi değil... Böyle olabilmesi için bir kadının on sekizine kadar gayet özgür büyütülüp, türbanda karar kılması gerekir, ki ben hiç rastlamadım öyle bir türbanlı kadına...
Laik bir ülkede her isteyen türban ve çarşaf takabiliyorsa benimde çıplak dolaşma özgürlügüm vardır kardeşim.
Çıplak ve doğal olalım keyfimize bakalım.
Tabiki var neden olmasın istediğinizi yapabilirsiniz.Ama çevreden güzel bir tepki daha doğrusu yaklaşım alamayacağınız için,şimdiden ufak bir uyarıda bulunmalıyım.(Dikkatli Olun)...
FreeWill demiş ki: Herseyden once turban takmak bir ozgurluktur elbette.
Bu cümle hiç gerçekçi değil... Böyle olabilmesi için bir kadının on sekizine kadar gayet özgür büyütülüp, türbanda karar kılması gerekir, ki ben hiç rastlamadım öyle bir türbanlı kadına...
O yaş'a kadar özgür büyütülen biri, bırak türbanı dinlerden bile özgür olur, o nedenle küçük yaşlardan itibaren dini eğitim vermeye başlarlar. Yoksa din "elden" gider.