PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son 10 Mesaj Bölümünün kaldırılması hakkında

18-03-2008, 22:57
"Son 10 mesaj" bölümümüzü iptal ettik. Hangi forumların "son 10 mesaj" bölümünde yer alması hangilerinin yer almaması konusunda yönetimde görüş farklılıkları olduğu için bir çözüm yöntemi olarak tüm forumların "son 10 mesaj" listesinden çıkarılmasına karar verdik. Ancak bu kati bir karar değil. Üyelerimizin görüşleri doğrultusunda tekrar ele alınabilecek bir mesele.

Sorunun kökeninde geçtiğimiz aylarda gündemimizi çokça dolduran Kürt meselesi var. Din konulu bir site olduğumuz için Kürt meselesinin ön plana çıkmasını pek çoğumuz istemedi. Buna bir çözüm olarak Kürt sorunun yer aldığı Güncel Politika adlı forumu "son 10 mesaj" listesinden çıkarmıştık. Yani Güncel Politika Forumu'na yazılan mesajlar "son 10 mesaj" listesinde görülmüyordu. Bu şekilde sitenin ana gündemini Kürt sorununun doldurmasının önüne geçmeye çalıştık. Son Yazılanlar listesinde görülmediği için sadece konunun meraklıları foruma girerek okuyabiliyordu.

Ancak bu yöntem bazı arkadaşlarımız tarafından sansürcülük olarak yorumlandı. Ve şimdi farklı bir yöntem olarak son yazılanlar panosunu kaldırmayı deniyoruz. Görüşleriniz nedir?

dilaver
18-03-2008, 23:11
Cem bu dogru bir anket yöntemi degil. Bu ankette dogrudan dogruya Kürt meselesi tartışılsın ya da tartışılmasın , görünsün ya da görünmesin diye bir empoze ediyorsun.

Din konulu bir site olduğumuz için Kürt meselesinin ön plana çıkmasını pek çoğumuz istemedi

* Bunu iddia edebilmek için bu konuda da daha evvelce yapılmış bir anket olmalıydı. Ancak bundan sonra bu tarz bir iddia geçerli olabilirdi. Pek çogumuzun verileri var mı. Yoksa çok bagıran mı istemedi.

* *Ben bu konuda baştan beri tarafım. Ama benim derdim Kürt meselesi tartışılsın ya da tartışılmasın meselesi degil. Benim derdim tartışmalara ve fikirlere sansür uygulanması. Sorunları Kürt meselesi, ermeni meselesi bilmemne diye ayıramayız. Ayırdıgımız takdirde düşüncenin ifade özgürlügüne ket vururuz.

* * Bu yüzden de uzun zamandan beri adım Kürtçüye, bölücüye vs ye çıktı. Bunları hiç umursamıyorum. Sorunun özü şu. Tüm kutsalları tartışabilecek miyiz, yoksa kendi kutsallarımızla ilgili tartışmaları yasaklayıp işimize gelenleri mi tartışacagız.

* * Cehennemle yüzleşmeye cesareti olan insanların her şeyle yüzleşmeye, her şeyi tartışmaya cesareti olması gerekir. *:lol:

* * Gene yanlış anlaşılacagımı biliyorum ama ne yapalım ben böyle düşünüyorum.

* * *saygılarımla

19-03-2008, 00:03
Bu ankette son 10 mesaj panosunu geri isteyenlerin oranını ölçmek istedim. Panoda hangi forumların yer alıp almayacağı ayrı bir konu. O bilahare tartışılır. "Neden panoyu kaldırdınız?" sorusu nun mutlaka geleceğini düşündüğüm için açıklama yapıp Kürt sorununa değinmek durumunda kaldım. Önce yorumları alalım bakalım.

pante
19-03-2008, 00:17
Demek ki teknik bir sorun değilmiş.

Hala Kürtçülüğün işlenmesi gayreti için ön sayfa-son yazılanlar üzerinde oyun
oynanmak isteniyor.

Bakın buradan açıkça yazıyorum.
İsterseniz "seni yutan yok, defol git" diyebilirsiniz.

Ben bölücülüğe çanak tutan, ayrılıkçılığın propagandasının yapıldığı düşünülen, o imajın edinildiği
bir sitede yazmam.
Böyle bir durumda elimden gelse, gücüm yetse 163 başlığımı da, 5000'e yaklaşan yazımı da silerim.

Bu konunun oylamaya dahi sunulmasını yanlış buluyorum.
O nedenle oylama sonucunu da önemsemiyorum ve güvenmiyorum.

dilaver
19-03-2008, 00:24
pante izledigim kadarıyla ate forumda üstelik de pante niki ile yazıyorsun ve ate forumda da bu meselere oldukça yogun tartışılıyor.

* Oradaki sistemde aynı. Oraya neden yazıyorsun o zaman. Oraya da aynı resti çektin mi.

* Bölücülügün imaj edinildigi site tanımına nasıl ulaşıyorsun ve veriler nedir.

* Ayrıca senin ya ben ya da şu başlık konusundaki tavrını da biliyorum ve yadırgadıgımı da belirtmek istiyorum.

* *saygılarımla

mhmd
19-03-2008, 00:34
Konunun şikayetçisi biziz.

Tüm katılımcıların göz alışkanlıklarını bozmaya neden olduğumuz için üzgünüz.
Başta da kendimiz bu durumdan hoşnut olmadık.

Şikayetimizin konusu "Güncel Politika" başlıklarındaki yazıların güncelleme tabelasında görülmemesi idi. Öncesinde teknik bir arıza zannetmemiz ve tekrarında aynı sonucu vermesi sonucu yetkili mercilere şikayetimizi bildirdik.

Şikayetimiz değerlendirilmiş ve güncelleme tablosu tamamen kaldırılmıştır 8O
Biraz uç bir yöntem olmuş ama olmuş.

Şikayetimizin amacı ise şudur:

Dinlerden özgürlük sloganı ile yola çıkan T.D. sitesi, tüm açılardan din olgusu ve bu olguyu dolduran tüm faktörleri tartışacak, düşünecek ve eleştirecektir. Buraya kadar bir problem bizim açımızdan yoktur.
Ancak ele alınan konu sosyal bir konu olması nedeni ile pek çok ilgili bilimler ile birlikte değerlendirmek durumu ortaya çıkmaktadır.

Din diyerek kesip atamazsınız.
Bu konunun içine fen bilimleri girer.
İnsan evrimi içinde biyolojik faktörlerin önemini bizim anlatmamız abes olur. Sizler bizden iyi bilirsiniz. Ha keza, kimya bilimi, fizik bilimi, matematik bilimi gibi fen bilimleri bir bütün olarak değerlendirilmelidir.

Bu konunun içine sosyal bilimler girer.
Kaldı ki henüz ve uzaktan fen bilimleriyle bile bu kadar içli dışlı olan din mevzuu, sosyal bilimler ile alakası çok daha önemlidir.
Psikoloji, sosyoloji, tarih gibi bilimleri anlamadan ve sentezlemeden nasıl tezler ileri sürebiliriz.
Tüm bu sosyal bilimlerin içinde olan yönetim ve yönetimin içinde bulunan siyaset ve politikayı ortaya çıkarmadan nasıl din olgusunu düşünebilecek veya tartışabilecektik?

İyi de tarihin içindeki siyasi ya da politik konular değil ki?
Diye bir soru hemen aklımıza gelebilir.

Bu soruya vereceğimiz cevap daha da mantıklıdır.
Binlerce ve hatta onbinlerce yıl öncesinin din olgusunu o tarihteki siyaset ve politika olguları ile sentezlemeden önce algımızı artırmanın yöntemi, güncel politikanın içinde yatar.

Bir örgüt düşünün ki sosyalist bir çizgide siyaset gütsün. Bu örgüte halkın desteği için bir imam seçilsin. Marksist Leninist öğretiyi benimsesin ancak avamdan Kur'an'lı, imamlı destek istesin.
Ve halk da bunan inansın!

Bu olayın tahlili bize neler kazandırır?

Algı için tüm algıçların açık olması gerekir. Bu algıçların tamamından alınanların değerlendirmesi ile doğruya yakın düşünceleri yakalayabiliriz.

Sadece din tartışacağız demek, sadece kulaklarımızı kullanacağız demek kadar abestir.

Şikayetimizde kendimizi haklı görmekle birlikte sonucu biz de bu şekliyle istemezdik.
Yanlızca din konularının tartışılması yukarıdaki açıklamalar ışığında yanlıştır.

Oyumuz evet
İçeriği tüm konulara açık olmasıdır.

Değerli moderatörler, forum yöneticileri de aldıkları bu sıfatın sorumluluğunu yerine getirip problemli yazar ve tartışmalara derhal müdalale etmelidirler. Konu bu kadar basittir.

deggial
19-03-2008, 00:35
Kaldırdıktan sonra anket yapmak ilginç olmuş.

Mesela size deseler ki: "Ey ahali! Şu adamı başbakan yaptık size! Hele bi oylayın; sonuca göre olmazsa değiştiririz" *Ne yaparsınız? Ben gülerim mesela :wink:

pante
19-03-2008, 00:45
Ateist forumda politika, cafe bölümünde yapılıyor Dilaver.
Sen ise politikayı din forumuna sokmak istiyorsun, dikkatini çekerim.
Burada da politika forumunda yazıyorum.
Ama din forumuyla aynı yerde olmasına karşıyım.
Ateist forumda da birleştirilsin, ona da tepki gösteririm.
Ama orada bir fark var:
O da yöneticileri kesinlikle Kürtçü, ayrılıkçı olarak görülmüyor, nitelendirilmiyorlar.
Site o imajı vermiyor.

Ayrıca ben de, benim "ya ben ya da bu başlık" konusundaki tavrımı bildiğin halde
bunda ısrar etmeni yadırgıyorum.
"Politika olmasın" ya da "Ermeni, Kürt sorunu tartışılmasın" denilse bu sansür olurdu.
İstenilen sadece bu konular dini forumdan ayrı tutulsundur ve sansür değildir bu.
Çünkü bu site dini konuların tartışılmasının amaçlandığı bir sitedir.
Eğer değilse, ana sayfayı da değiştirin ve Kürt sorunu hakkında yazılara da yer verin.
Daha sonra da sıra site ismine gelmeli tabi..

vartor
19-03-2008, 00:56
Asiri buyutuyorsunuz herseyi.
* * * *Mhmmd son durumumuzun nedenini aciklamis, bundan kendine gore sonuclar cikarmanin manasi yok, hep beraber durumu inceleyip bir karara varmamiz gerekir, kestirip atmak degil.
*Siyasi tartismalarin gecmiste foruma *zarar verdigi, bazi uye kayiplarina sebep oldugunu gorduk. Tabi bunda tartisma adabini asanlarin, sahsiyete dokenlerin buyuk etkisi oldugu da bir gercek. Bence sorun daha cok bunda yatiyor.

dilaver
19-03-2008, 01:05
pante din forumları bellidir. Güncel politika bellidir, isteyen istedigi yere yazar artık vitrin yoktur. Dolayısıya din forumun içine girmiş bir siyaset başlıgı da yoktur.

* *Şu anki formatıyla sen TD forumda Kürt Meselesinin ya da Ermeni Meselesini ya da herhangi bir siyasi meselenin öne çıkarıldıgı bir mecra görüyor musun. Görüyor isen nerede ve nasıl.

O da yöneticileri kesinlikle Kürtçü, ayrılıkçı olarak görülmüyor, nitelendirilmiyorlar.
Site o imajı vermiyor.

* * Bunu gören kim merak ettim, Sodomo mu, Ezkamo mu. Ya da kim. Ben TD sitesinde şimdiye kadar böyle bir imaj edinmiyorum ve edinmedim de.

* * Bu başlıkta açıkça tüm üyelere de çagrı yapıyorum.

* * Başından beri de Kürtçü ve Bölücü olarak nitelenen benim, bunu yukarıda belirtmiştim. Bu beni zerre kadar da ilgilendirmiyor bunu da belirttim. Ve burada *tüm üye arkadaşlara çagrı yapıyorum. Tüzüge uygıun olsa ben başlık açar ve anket konusu yapardım.

* * Madem ki böyle niteleniyorum ve hakkımda itham var, arkadaşlardan benim site yönetim kurulunda yer almamamı isteyenler açıkça yazsınlar, ya bu başlıga ya da öneriler başlıgına. Elbette birligini bozdugum bir yerde durmak ve ısrarcı olmak istemem. Kimseye kırılmam ve kimseye küsmem, küsüp de siteden ayrılmam. Burası bizim yerimiz.

* * *Bugün 18 Mart, 25 Mart saat 24 te talepler dogrultusunda ben de yönetimde kalıp kalmayacagımın kararını verecegim. Daha dogrusu siz ne derseniz asla darılmadan uyacagım. Madem ki bölücüyüm, bölücü bir insanı yönetimden uzaklaştırın, ya da ibra edin ve bir daha asla suçlama yapmayın. Bir insanın onuru ile ve kişiligi ile oynamak kimsenin hakkı ve harcı degildir.

* * *25 Marta kadar da sessiz kalacagım

* * *saygılarımla

vartor
19-03-2008, 01:17
Sevgili dilaver, hicbir zaman o gozle bakmadim, o gozle gormedim seni. Akili herseyden ustun tutan olarak tanidim, boluculukten cok yapiciliga ugrastin benim gordugum kadariyla. Sen gelmeden de buna benzer suclamalar *vardi, bu sefer de malum sahislar tarafindan, dincilerle ortaklikla suclaniyordu sitemiz. Ben derim ki sitemize verdigin emek kucumsenemecek derecede buyuktur. Bugunku faaliyetlerimizin cogunu senin girisimlerine borcluyuz. Iyi ki varsin.

mhmd
19-03-2008, 01:23
Değerli yönetim üyeleri,

Bırakın da dışardan size kızalım, yargılayalım, suçlayalım.
Bu kadarcık ayrıcalığımız olsun.
Biz bu tarafta dururken sizin birbirinizi suçlamanızı ayıplamasak! da bizim işimizi yeterince yapamadığımızı göstermekte. *:wink: *

Konuyu nereden nereye getirdik.
Tüm itirazımı geri çekme hakkımı kullanmak istiyorum...

pante
19-03-2008, 01:27
*Madem ki böyle niteleniyorum ve hakkımda itham var, arkadaşlardan benim site yönetim kurulunda yer almamamı isteyenler açıkça yazsınlar, ya bu başlıga ya da öneriler başlıgına. Elbette birligini bozdugum bir yerde durmak ve ısrarcı olmak istemem. Kimseye kırılmam ve kimseye küsmem, küsüp de siteden ayrılmam. Burası bizim yerimiz.

* * Bugün 18 Mart, 25 Mart saat 24 te talepler dogrultusunda ben de yönetimde kalıp kalmayacagımın kararını verecegim. Daha dogrusu siz ne derseniz asla darılmadan uyacagım. Madem ki bölücüyüm, bölücü bir insanı yönetimden uzaklaştırın, ya da ibra edin ve bir daha asla suçlama yapmayın. Bir insanın onuru ile ve kişiligi ile oynamak kimsenin hakkı ve harcı degildir.

* * 25 Marta kadar da sessiz kalacagım

Hiçbir yönetim Kurulu üyesi üyelerin isteğiyle, oyuyla seçilmiyor.
Ya da üyelerin isteği, oyu ile yönetimden alınmıyor.
Senin bu talebin de tüzüğe aykırı ve duygusal.
Bir sorun varsa yönetim forumunda tartışır karara varırsınız.

Ben ise sade bir üyeyim.
Kararımda özgürüm.
Geçmişte kaybettiğim onlarca nitelikli arkadaşa yenilerinin eklenmesini istemiyorum.
Benim ayrılmamla da birçok arkadaşın "Pante'yi de kaybettik" diye üzüleceğinin farkındayım.

Benim tavrımın sebepleri bunlar ve sen bu tavrımı yadırgıyorsun.
Ama benzerini kendin yapıyorsun. "İstenmiyorsam giderim" diyerek.
Ama senin ön sayfaya politikanın konmamasından dolayı kaybettiğin nitelikli arkadaşların yok.
Böyle bir sebebin yok.
Tamamen siyasi.

Kimse seni bölücü-hain vs. ile suçlamıyor.
Böyle bir imaj doğuyor ve bu bizi rahatsız ediyor.
Bu imajın göstergesi ayrılan arkadaşlar ve ayrılma sebepleridir.

Birileri zayıf bölgeyi iyi biliyor ve oraya çalışıyor.
Bunların farkında olmak zor değil.

Safirat
19-03-2008, 01:30
Berbat olmuş. Sitenin yüzü gitmiş sadece gövdesi kalmış gibi bir durum.
Bölücü propaganda hastalığı ne hale getirdi TD sitesini.
İnsan üzülüyor. Zamanında yapılmayan müdahaleler ve bölücülerin siteyi yönetiyor olması nedeniyle hem bu site hem de Turan Dursun'un manevi şahsiyeti zarar görmüştür, itibarını kaybetmiştir.

Ben sadece Pkk propagandalarına karşı burada olacağım. Meydanı teröristlere gerilla diyenlere bırakacak değiliz. Her platform da karşı duruşumuz olacaktır haliyle.

Ama dini, felsefi, edebi, kültürel yazılar asla yazmam bu sitede.

Bu site kendine çeki düzen vermedikçe bu böyle olacaktır.

sargon
19-03-2008, 02:53
Bu tartışma Kürt Sorunu ile başladı ancak sorunu sadece Kürt Sorunu olarak görmek doğru değil. Ben aslında forumun vitrinini kaldırıp daha farklı bir sistem getirilmesini birkaç aydır önermeyi düşünüyordum. Tesadüfen Yönetim Grubunun bir tartışmasında bu konu gündeme gelince düşündüğüm şeyi yazdım, YK da gündemine almış. Olayın mhmmd'nin şikayeti ile ilgili olup olmadığını bilmiyorum. Zaten epey bir süredir Cafe ve Güncel Politika forumları son mesajlar arasında çıkmıyordu. İş öyle bir hal aldı ki, bu bölümlerin son mesajlarda görülmediğini farkeden bazı üyeler diğer bölümlerde politik tartışmalar yapmaya başladılar. Yani biz ne yaparsak yapalım vitrin meraklılarının önünü kesemiyorduk.

Kürt Sorununun bu kadar öne çıkmasını istemiyorduk ama diğer başka politik konular da engellenmiş oldu ve birçok önemli konuda nerdeyse başlık bile açılmamaya başladı. Hatta yeni başlıklar açmayı seven arkadaşlarımız iyice son 10 mesaj bölümünü işgal edip, tartışmaları sadece istedikleri alanlara sınırlamış oldular. Asıl amaç olan konuları değişik boyutlarıyla tartışma çabası yerine, adeta bir kendini gösterme çabası fazlaca öne çıktı. Bu vitrin aşkını nasıl durdurup da sağlıklı ve zengin tartışmalar oluşmasını sağlarız kısmı sanırım YK'nın üzerinde durduğu kısım oldu.

Bunlara ek olarak, ben sitenin gelişmesiyle ilgili başka düşüncelerimi de Yönetime sundum. Genel Yönetim Forumun'da yazdığım kısmı buraya almayı da yararlı görüyorum:

"Bence bu yöntemi bir süre deneyip, iyileştirmeler üzerinde düşünmekte fayda var. Sanırım arkadaşlar bütün yazılanları takip etmek istiyorlar. Ancak büyüyen bir forum sitesinde bütün bölümleri takip etmek çok zor, nerdeyse imkansız olur. O yüzden forum yöneticilerinin de belli bölümlere dağıtılması gerekir. Şimdiye kadar bir forum yöneticisi bütün bölümlerden sorumlu oluyordu ve bu yüzden de kendi bölümlerini geliştirmeye çalışmıyordu. Herkes herşeyle uğraşıyordu. Halbuki bir forum yöneticisi felsefe-psikoloji bölümündeki tartışmaları güçlendirmeye uğraşsa, bir diğeri güncel politikaları vb., site çok daha güçlü bir çekim merkezi olabilir. Şu ana kadarki haliyle belli bir sınırın ötesine geçme şansı yoktu. Bence şimdi her bir bölümün okuyucusunu, takipçisini ve yöneticilerini oluşturmak ve güçlendirmek için bir fırsat oluşmuş oldu.

Son birkaç ay içinde bir çok gelişme oldu ve bunları iyi işleyebildiğimizi sanmıyorum. Bunun nedeni de kendimize oluşturduğumuz çember gibi geliyor bana. Gerçi bir tür aile gibi olduk, herkes birbirini tanıyor ve nerdeyse birbirinin bütün yazdıklarını okuyor, ama büyümek istiyorsak bu şekilde çok sayıda çember oluşturmamız gerek. Mesela ben edebiyata düşkün bir arkadaşımdan sanat-edebiyat bölümüne yazılar yazmasını istedim. Eğer bir süre çaba harcarsa sanat-edebiyat bölümüne forum yöneticisi yapılmasını önereceğim. Böyle devam edersek, aynı konuları tekrar tekrar tartışarak kurduğumuz çemberi aşamayız. Bence bu değişikliğe bir şans verelim. Görsel düzenleme bu işin ilk adımıydı, devamını da görev paylaşımları ve alt forum alanlarını güçlendirerek yapabiliriz.

Bir ilk öneri olarak aklıma gelen şey yönetimin her yerden duyurularını üyelere ulaştırabilmesinin olanağının yaratılması. Şu anda andak duyurular forumuna girilerek bu öğrenilebiliyor. Eğer son iki duyuru her bir alt forum açıldığında yukarda çıkarsa üyelere daha kolay ulaşmış oluruz. Özellikle yeni üyelerin burdaki sistemi kısa zamanda anlayabilmeleri için bunun iyi olacağını düşünüyorum."

Son olarak Pante'nin getirdiği eleştiriye de değinmekte yarar var. Bölücülüğe çanak tutan, ayrılıkçılığın propagandasının yapıldığı düşünülen bir sitede yazmam diyor. Bence eleştirinin özü bu değildir. Pante arkadaşımız eleştirisini açık olarak yapmıyor, bu sözlerle asıl eleştirisinin üstünü örtüyor. Böylece karşı eleştirileri göğüsleyebilme olanağı yaratıyor kendisine. Zaten "ayrılıkçılığın propagandasının yapıldığı düşünülen" sözü de bize birşey anlatmaz, bir değerlendirme bile içermez, bir rivayete dayanarak tutum almak gibi saçma bir durum ortaya çıkartır. Böyle "düşünüldüğünü" zaten Pante uzun zamandır söylüyordu, biz de biliyorduk. Asıl olarak söylemeye çalıştığı şey YK üyelerinin bölücü olduğudur. Burda hedef bir kişi de değildir. En azından Cem, ben, Dilaver ce Sparta için böyle bir değerlendirmesi olduğunu düşünüyorum. Ama şimdilik böyle söylememeyi tercih ediyor. Çünkü bu YK üyeleri birçok yazılarında Kürt Sorununa nasıl baktıklarını yazmışlardır ve Pante'nin bölücü değerlendirmesine uyar bu değerlendirmeler. Yani konu Kürt sorununu tartışmak, bölücülük yapmak yada buna izin verilmesinden öte YK üyelerinin kabul edilmemesi sorunudur. Bu daha önce de söylenmiş ve hatta Pante tarafından YK ile DK'nın tasfiye edilmesi, yerine bir geçici ihtilal yönetimi istenmişti . Her fırsatta YK'nın tartışma konusu yapılmasının nedeni de siteye Pante ile aynı anlayışta bir yönetim oluşturulması isteğidir. Bu sefer de Pante bu vesileyi kullanmış oluyor.

Şimdiye kadar "çekerim, giderim" diyenlere üzüldük, ama onların tehditleri üzerinden de bir politika değişikliğine gidilmedi. Eğer Güncel Politika forumunun son mesajlarda çıkarılmaması böyle tehditler yüzünden yapıldı diye düşünülüyorsa yanlış düşünülüyor. O tartışmaları hatırlıyorum, ben de bu değişikliğe o zaman oy verenlerden biriydim. Sorun vitrin meraklılarının bu konulara gelindiğinde en saldırgan üslupları kullanması ve düzeyi sürekli aşağı çekmeye çalışmaları idi. Bunun nedeni de artık açıktır. Sitenin yöneticileri hakkındaki olumsuz düşünceden dolayı saldırgan bir üslupla yöneticiler ve site yıpratılmaya çalışılıyor. Başka birçok sitede bu konular daha rahat tartışılırken burda tartışılamamasının ve çirkin bir dille karşı karşıya kalmamızın nedenini daha önce Frodo sormuştu. Bu sorunun cevabı burda saklıdır. Bu tarz siteye bazı üyeler tarafından zorla empoze edilmeye çalışılıyor, YK da bu üslubun önüne yeterince net bir şekilde çıkamadı bugüne kadar. Bazı üyeleri kaybetmek istememe kaygısının etkili olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki bu kötü tarzın ve üslubun gelişmesinde en etken olan kişilerden birisi Pante arkadaşımız olmuştur. Başka konularda gayet düzeyli ve esnek bir dil kullanırken konu bu tartışmalara geldiğinde dilini değiştirip saldırganlaşmış, tehdit, aşağılama, hakaret gibi hiçbir zaman kullanmadığı şeyleri Kürt Sorununda kullanmıştır.

Kısaca iki şeyi birbirinden ayırmakta fayda vardır. Yönetimdeki bileşim değişmediği sürece bu sorun sürecektir. İsterseniz son mesajları kaldıralım, isterseniz başka değişiklik yapalım. YK'nin bu üslup konusunda net olmasında ve düzey düşürme çabasına karşı hiçbir taviz vermemesi gerektiğine inanıyorum. Tehditler için de aynı şey geçerlidir. Kaybettiklerimize elbette üzülürüz. Her kaybedileni yerine koymak mümkündür, ancak ilkelerimizi kaybedersek yeniden kazanma şansımız olmaz.

evrensel-insan
19-03-2008, 03:35
Saygideger arkadaslar;

Ben pek bir kurt propagandasi goremedim.

Yalniz yeni yazilari takibedebilme acisindan forumdaki tum ana basliklarina yazilan en son yazilar ayri olarak gozukse;yeni yazilari takibedebilmek acisindan kolaylik olur.

Obur turlu hangi basliga yeni yazi gelmis takibi zor oldugu gibi,windows live hotmailden gelen yeni mesaj tiklaninca yazi cikmiyor.

Birde yazarin kendi yazisi yeni yazi olarak geliyor.Konu tamamen takibedebilme meselesi,ama gerekce Kurt konusuysa-ki ben boyle bir algi almadim-bu etik degildir.

Yalniz herhangibir nedenden-siteye hakaret veya politik propaganda haric-bir yazi yasaklaniyorsa bu hem demokratik degildir,hem de hakka tecavuzdur.Herkes dusuncesini rahatca yaziya dokebilmelidir-hakaret ve propaganda haric-

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo
19-03-2008, 03:39
Öncelikle bu fikri ortaya atan dilaver değil. Farklı bir biçimde de olsa orijinal fikir sargon'a ait. Destekleyen ve uygulamanın yapılmasını YK'da sağlayan da benim. Ama görüyorum ki meramımı iyi anlatamamışım.

Kürt meselesi sitenin ana çizgisini örtmeye başlayınca bundan rahatsız olup güncel politika forumunun geri plana atılmasını desteklediğim gibi bu yöntemle Kürt Sorununun tartışılmasına önayak olmak gibi bir derdim de hiç olmadı. Bu sorun, bir kaç kez dile getirdiğim gibi aynı zamanda Türk sorunudur. Yani ezen-ezilen sorunudur. Meseleye böyle bakan birisi olarak da bu coğrafya insanının etnisite temelinde ayrılmasını, bölünmesini isteyenlerle arama kalın çizgiler koyarım.

Peki neydi mesele ? Her şeyin tartışılabildiği bir platform olabilir miyiz meselesiydi. Bizleri bir araya getiren birlikte hareket ettiren non-teist duruşumuz. Bu temelde bunun üzerinde sağlamca durarak,dünyaya bakış farklarımızı uygarca edeplice tartışabilir miyiz sorusuna bir cevap arayışı idi.

Son 10 başlık vitrin olduğundan burada sürdürülecek tartışmalar belli bir yerden sonra tribüne oynamaya dönüşüyor. Hele milliyetçi duyguların arttığı dönemlerde bu vitrin aykırılıkların, edepsizliklerin, fütursuzca savurulmuş hakaretlerin sergi alanı oluyor. İlginçtir bu vitrinde ağzını açıp sağduyusunu kapatan tipler geri plana itilen güncel politika forumlarında acaip efendi olmayı becerebilmektedir. Konu aynı tartışan tipler aynı ama düzey değişik...

Diğer taraftan güncel politikaya ne girekmektedir sorusu var ? Sadece Kürtlerle ilgili olan konular mı ? Böyle olamayacağına göre aklınıza gelen her şey politikaya girdiği için bir anda sitemiz son dönemin en aktüel konusunda, Akp'nin kapatılma girişimi karşısında bile ses vermeyen bir görüntüye büründü. Dahası felsefe, multimedya forumları bile güncel politik konularla dolmaya başladı. Mhmmd'in etmeyin ağalar başlığı güncel politik olduğu için yeraltında, Thunder'in farklı bir amaçla açtığı multimedya başlığında güncel politika gırla..

Son 10 başlığın kaldırılması düşüncesi böyle bir artalanın sonucudur. Ana fikir basit. Tüm konular tartışılsın hepsine ana sayfadan erişim sağlansın ama vitrine belli konuların çıkması engellensin. Siteyi inceleyen bir misafir yeterince ayrıntılanmış forumlarda dilediği konuya rahatça ulaşabilsin. Üstelik bu hiç bir yerde uygulanmayan bir icat filan da değil. Bilinen bir çok forumun ana formatı bu şekilde. İşte yazıyaz forumları, işte ate forum v.b v.b. Foruma girdiğiniz anda ana forum bölümleri karşılıyor sizi ve her forumda son mesaj.

Peki bizde niye bu kadar sorun oluyor ?

Cevabı sevgili pante vermiş "Birileri zayıf bölgeyi iyi biliyor ve oraya çalışıyor.
Bunların farkında olmak zor değil."

vgm.1
19-03-2008, 03:39
Ben, çok işin ustası olanın, bir işin çırağı olamayacağına inananlardanım. Kürt meselesi sitenin önceliği olmamalıdır. Konularda seçici olmakta yarar vardır, zarar yoktur. Din, tanrı, bilim bunlar kürt meselesinden daha hafif değildir ki ve bunda sınır yok ki bir sürü tartışılması gereken konular var , erezyon, çevre, kadın hakları, vs. vs. bunlara da değinelim ama tanrı, din, bilimle ilişkilendirerek.

Yoksa o konular içinde bir sürü site var orada da tartışılabilir. Yani kürt meselesini siteye taşımak bir boşluğu doldurmayacak, aksine ortamı gerecek. Kötü limonun çekirdeği çok olur, biz bu işi düzgün yapalım yeter diyorum.

*Bende küsme gücenme yoktur, ama bazen kendim raydan çıkıyorum karşı tarafı gücendirebiliyorum. Çünkü bazı meseleler polemiğe çok açık. Birde kürt meselesini tartışabileceğiniz *insanlarında konuya vakıf olmaları gerekir, iy kötü dinden herkes anlıyor birşeyler yazıyor çiziyor.

Çok da sevdiğim biri bana mhp limisin diye soruyor hadi buyrun, söylediklerimden öyle anlamış, yani ona kızmıyorum aslında bu konuda ben dahi yanlış anlaşılabiliyorsam konu hakkaten çok zor. Ne bileyim arkadaşlar bence gereği yok. Zaten ondan sonrada o konuda yazmadım. Öyle hatırlıyorum.

Bence td sitesi bu 3 konuda uzmanlaşmalı. Bilim tarafımız biraz zayıf belki onu güçlendirecek bir yol düşünülmeli. Bir şey aklıma geldiğinden söylemiyorum. Söz temsili.

* *Selamlar.

19-03-2008, 10:51
kaldırılıp kaldırılmaması çok önemli değil. son yazılanlar bölümü de yeterli olabilir.

vgm.1
19-03-2008, 12:22
Son 20 başlık olsun.

Selamlar.

19-03-2008, 12:42
peker 100 olsun da düz olsun bari :D

metalheart
19-03-2008, 13:05
arkadaşlar,

önemli olan ilk başlık son başlık mıdır?
madem katılımcıların fikirlerine başvurup açılım yapılıyor ben de devam edeyim ...
misyonumuz nedir ?
önceliğimiz nedir ?
site anasayfada 1997 den (aradaki kesintileri biliyoruz) beri yazmakta .aradan geçen 11 senede ilerleme nedir ?
kimlere ulaşabililiyoruz ?
hedef kitlemiz var mı?
demokrasinin neresindeyiz ?
türkiye'de *son 2 dönem iktidar partisinin icraatlar(dinsel motifler,laikliğin zarar görmesi) ortadayken, hele bir de kapatma davası açılmışken duruşumuz nedir ?
tabuları nasıl yıkmayı planlıyoruz ?
yaşamda bilimin önemi ortadayken, en önemli argümanınız bilimken bilimsel çalışmalara verdiğimiz önem yeterli midir ?
üyelerimiz arasında meslek dağılımı nedir ?
yaş ortalaması değerlendirmesi yapılabilir mi?
yeterince toplumsal kurumlara , kuruluşlara yönelebiliyor muyuz ?
üniversiteler, barolar, meslek odaları, bilimsel çevreler,tübitak ve medya ile ilişki kurulmalı mıdır ?
sitemizin hukukçusu var mıdır ?
maddi yetersizlik için bağış dışında başka ne gibi projelerimiz olmalıdır ?
yönetim kurulu, disiplin kurulu ,yönetici mevzuatları yeterli midir ?
türkiyemiz için , demokrasinin olmazsa olmazlarından sivil toplum kuruluşu hedefimiz var mıdır ?
yoksa site amatörce bir faaliyet olmaya devam mı edecektir ?
sorular sorunlar çoğaltılabilir ....

sorumlu ve sorumsuz bütün ilgilenenlerin değerlendirmesi dileğiyle...

vartor
19-03-2008, 18:21
Sevgili metalhart, esas yogunlasmamiz gereken konulari siralamissin. Sitemiz tum saydiklarin yonunde amacli ve gereken calismalar, tabi hir gurden vakit bulursak, yapmaga calisiliyor.
* * * *Fikirler farkli olabilir ayni amaca ulasmak icin. Kimisi belki de laikligi ve demokrasiyi AKP'nin getirebilecegini iddia *edebilecegi gibi, tam aksi de soylenebilir. Muhim olan, saygi cercevesi icinde bu fikirleri degerlendirebilip bir sonuca ulasmaga calismaktir. Benim dedigim dogru, senin dedigin dogru iddialariyla degil, akil ve mantik yoluyla hep birlikte karar verebilmektir.

19-03-2008, 18:36
aslında yapmamız gereken daha farklı olmalı. mesaj yazılan son 10 konu görüleceğine eğer admin panelinde şimdi söyleyeceğim gibi bir ayar yapılması daha uygun olur;
yönetim sitenin yoğunlaşması gereken 10 konuyu seçip orada bir haftalığına sabitlesin. her hafta farklı 10 konu sabitlenerek yoğunlaşılmak istenen konular, bütün üyeler tarafından görülmüş ve tartışılmış olur. bu şekilde aslında yeni gelenlerin aynı konuları tekrar açması da engellenmiş olur.

bu teklif daha önce yapıldıysa o arkadaştan özür dilerim. görmediğim için beni bağışlamasını rica ederim.

sevilerle.

pante
19-03-2008, 18:58
Son olarak Pante'nin getirdiği eleştiriye de değinmekte yarar var. Bölücülüğe çanak tutan, ayrılıkçılığın propagandasının yapıldığı düşünülen bir sitede yazmam diyor. Bence eleştirinin özü bu değildir. Pante arkadaşımız eleştirisini açık olarak yapmıyor, bu sözlerle asıl eleştirisinin üstünü örtüyor. Böylece karşı eleştirileri göğüsleyebilme olanağı yaratıyor kendisine. Zaten "ayrılıkçılığın propagandasının yapıldığı düşünülen" sözü de bize birşey anlatmaz, bir değerlendirme bile içermez, bir rivayete dayanarak tutum almak gibi saçma bir durum ortaya çıkartır. Böyle "düşünüldüğünü" zaten Pante uzun zamandır söylüyordu, biz de biliyorduk. Asıl olarak söylemeye çalıştığı şey YK üyelerinin bölücü olduğudur. Burda hedef bir kişi de değildir. En azından Cem, ben, Dilaver ce Sparta için böyle bir değerlendirmesi olduğunu düşünüyorum. Ama şimdilik böyle söylememeyi tercih ediyor. Çünkü bu YK üyeleri birçok yazılarında Kürt Sorununa nasıl baktıklarını yazmışlardır ve Pante'nin bölücü değerlendirmesine uyar bu değerlendirmeler.

Sargon, ne düşündüğümü yazıya döküyorum. "Hayır, sen böyle düşünmüyorsun, şöyle düşünüyorsun" diye hiç kimsenin kimseye ithamda bulunma lüxü yok. Yazdıklarımı eleştirebilirsin ama bırak ta yazmadıklarım bana kalsın. Nedense bunu alışkanlık edinmişsin. Ülkenin birlik bütünlüğünü savunduğumuz yazılarda da faşistlik ithamında bulunmuştun. Bunlar yanlış.
Bölücü olarak gördüğümü düşündüğün isimlere kimin ya da kimlerin bölücü olarak baktığı ortada.
Evet, sizler öyle bir görüntü veriyorsunuz ve ben bundan hoşnut değilim. Ben öyle görülmemenizi istiyorum ve son birkaç aydır bunu sağladık.
Örneği Evrensel-İnsan arkadaşımızın sitede böyle bir görüntüye rastlamadığı. Çünkü arkadaşımız yeni üye ve 2-3 aylık üyeler geçmişteki görüntüyle karşılaşmıyorlar artık.
O döneme dönüldüğünde aynı gerginliğin yaşanacağı ve ayrılanlara yenilerin katılacağı açıktır.

Yani konu Kürt sorununu tartışmak, bölücülük yapmak yada buna izin verilmesinden öte YK üyelerinin kabul edilmemesi sorunudur. Bu daha önce de söylenmiş ve hatta Pante tarafından YK ile DK'nın tasfiye edilmesi, yerine bir geçici ihtilal yönetimi istenmişti . Her fırsatta YK'nın tartışma konusu yapılmasının nedeni de siteye Pante ile aynı anlayışta bir yönetim oluşturulması isteğidir. Bu sefer de Pante bu vesileyi kullanmış oluyor.

Ben hiçbir zaman YK ve DK'nın tasfiyesini, geçici ihtilal yönetimi falan istemedim.
Bunu ispatlamalısın.
Kafandan ne geçiyor Sargon?
Bunları neden uydurduğuna anlam veremiyorum.
Sana yakışmıyor. Çok ayıp.

YK'ya alınanlarla ilgili hiçbir etkim, yönlendirmem de söz konusu değildir.
Bir tek Dilaver'in yönetime alınmasına onay vermem dışında. Onunla da zıt tarafımız belli.
Kendi düşüncemde insanlardan yönetim oluşturma düşüncem olsaydı ona onay vermezdim.

Ne yazık ki bu kötü tarzın ve üslubun gelişmesinde en etken olan kişilerden birisi Pante arkadaşımız olmuştur. Başka konularda gayet düzeyli ve esnek bir dil kullanırken konu bu tartışmalara geldiğinde dilini değiştirip saldırganlaşmış, tehdit, aşağılama, hakaret gibi hiçbir zaman kullanmadığı şeyleri Kürt Sorununda kullanmıştır.

Bak sen! Şimdi böyle mi oldu?
Dürüst ol Sargon.
Asıl bana olan hakaretlere gıkını çıkaramadığın için sen bundan rahatsızlık duymalısın.
Ama görüyorum ki trübüne oynuyorsun.
Madem ben saldırgan tutum içinde idim, hakaret, tehdit, aşağılama yaptım. Sen Disiplin Kurulu olarak bana neden bir ceza vermedin? Neden bir uyarı dahi almış değilim bugüne kadar?
Seviyeli oluşumdan mı?
Yoksa DK benden çekiniyor da bana ceza mı veremiyor?
Hele yaz şu tehditlerimi, küfürlerimi de bir görsün millet, ben de merak ettim?
Örnekleyemezsen eğer, bir özür istemek de hakkım olsa gerek.

Kısaca iki şeyi birbirinden ayırmakta fayda vardır. Yönetimdeki bileşim değişmediği sürece bu sorun sürecektir. İsterseniz son mesajları kaldıralım, isterseniz başka değişiklik yapalım. YK'nin bu üslup konusunda net olmasında ve düzey düşürme çabasına karşı hiçbir taviz vermemesi gerektiğine inanıyorum. Tehditler için de aynı şey geçerlidir. Kaybettiklerimize elbette üzülürüz. Her kaybedileni yerine koymak mümkündür, ancak ilkelerimizi kaybedersek yeniden kazanma şansımız olmaz.

Non-teist sitelere saldırı yöntemlerinin birkaç çeşidi vardır.
Hacker saldırısı
Hakaretleri bahane ederek yasal yoldan engelleme,
Küfür ve hakaretlerle saldırarak seviyeyi bozma,
Görüş, fikir sunmadan sabote maksatlı mesajlarla *müdahaleler,
Ö.M. ve chat yoluyla üyeleri etkileme, yıldırma, tehdit,
Non-teistlerin siyasi görüş farklılıklarından yararlanarak onları birbiirine düşürmeye çalışma ve bu amaçla da siyaseti ön plana çıkarmaya gayreti.
*

TD bu tehlikeyle karşı karşıya. Kaybedilen arkadaşlara elbette Sargon da üzülüyordur.
Hatta Sodomo'ya dahi üzülüyordur. Ama asıl onların siteden ya da dini konulardan uzaklaşmış olmalarını bir zafer olarak kutlayanların olduğu da bilinmelidir. Benim ayrılmama da Sargon üzüntü duyacaktır eminim. Çünkü zaman içinde şu satırlarda yaptığımız çekişmeler unutulur.
Ama ayrılmamdan dolayı bayram edenlerin olacağı da kesindir.
İlkeler önemlidir ve kesinlikle taviz verilmemelidir.
Ama hangi ilkeler?
TD'nin kuruluş amacındaki ve ana sayfada yazılı ilkeler mi?
Yoksa bizim bilmediğimiz ve ters düştüğümüz ilkeler mi var?

Son olarak bu sitede yıllardır beraberiz ve güzel günlerimiz oldu.
Bir ayrılığımız olacaksa dahi tatsız olmasın, birbirimizi kırmayalım Sargon.
Yani politik davranmaya, iftiraya, demagojiye gerek yok.
Bunları üyelere açık olarak sergilemek ve birbirimize düşülmesi yerine yönetim kendi içinde karar alsın. Mevcut üyelerin büyük kısmı uyacaktır zaten. Hergün yeni üyeler ediniyor site. Her gelen de siteyi aldığınız karar doğrultusunda kabullenecektir ister istemez.
Ama gerçekten de başı gitmiş, gövdesi kalmış şu görüntüdür asıl ilkelerin çiğnenmesi. Yazık.

vartor
19-03-2008, 19:24
Akp'nin kapatilmasi olayinin gundem harici kalmasi tartismasindan nerelere geldik.
Sitemizin en akli basinda insanlari bildiklerim, hur dusunce ugruna degerli vakitlerini harcamaktan cekinmeyen kardeslerim, amaclari belli olanlarin tuzagina dusmek uzere.
*Bir buyugunuz olarak hepinizi akli selime davet ediyorum.

spartan-troy
19-03-2008, 20:28
bunu madem yaptınız...hadi öyle bir şey yaptınız...ya gözünüzde mi yok...o kadar mı körsünüz...
iğrenç olmuş resmen.

Titan
19-03-2008, 20:58
Doğrusunu isterseniz sitenin bu şeklinden hiç hoşlanmadım. Hiç olmazsa site, bu şekle gelmeden önce hem bu şeklin, hem de *eski şeklin nasıl görüneceğine ilişkin birer ekran görüntüsü eklenip, üyelere bir anket yaptırılarak görüşleri alınabilirdi.

imhotep
19-03-2008, 21:57
Rahmetli Ahmet Taner Kışlalı'nın bir sözünü daha önce de başka bir konu başlığında yazmıştım. Şöyle demişti; " Farklılıkları öne çıkarmak istiyorsanız alın size Yugoslavya, yok eğer benzerlikleri öne çıkarmak istiyorsanız alın size Mustafa Kemal Türkiye'si !"

Benim görüşüm de tam olarak bu.

Saygılar

Safirat
19-03-2008, 22:19
Şimdiye kadar "çekerim, giderim" diyenlere üzüldük, ama onların tehditleri üzerinden de bir politika değişikliğine gidilmedi. Eğer Güncel Politika forumunun son mesajlarda çıkarılmaması böyle tehditler yüzünden yapıldı diye düşünülüyorsa yanlış düşünülüyor. O tartışmaları hatırlıyorum, ben de bu değişikliğe o zaman oy verenlerden biriydim. Sorun vitrin meraklılarının bu konulara gelindiğinde en saldırgan üslupları kullanması ve düzeyi sürekli aşağı çekmeye çalışmaları idi. Bunun nedeni de artık açıktır. Sitenin yöneticileri hakkındaki olumsuz düşünceden dolayı saldırgan bir üslupla yöneticiler ve site yıpratılmaya çalışılı

Sapır sapır dökülen çiğ bir demogoji.

Tehditler varmış, saldırı varmış, hakaret varmış, düzeyi aşağıya çekmeye çalışanlar varmış varmış da varmış...

Mazlumculuk edebiyatı ile kendisini sürekli saldırya uğrayan ama yılmadan mücadelesini sürdürüne solcu edaları ile sözümona gerçeklerin üstü örtülmeye çalışılacak.

Biz kemalistler faşistiz de bunlar demokratmış, biz saldırganmışız da bunlar savungan, biz düzeysiziz de bunlar düzeyli vb...

Daha adam Pkk propagandası ile (sözde) Kürt sorununu tartışma arasındaki farkı bile algılayacak durumda değil.

Fikir nedir, propaganda nedir, terör nedir, bu katledilen canlar nedir sorularını soracak durumda değil.

Sen çıkacaksın bebek katillerine "gerilla" diyerek paye vereceksin, Türkiye'nin *güneydoğusundan kürdistan diye söz edeceksin ve dahası TSK'yı küçük düşürmeye ve pkk'yı yüceltmeye çalışan yazılar yazacaksın ve sana karşı çıkana da "saldırgan" diyeceksin.

Hadi ya!!!

Siz misiniz demokrat? Terörist sempatizanları bize demokrasi öğretiyor, bebek katillerine sempati duyanlar bize demokrasi öğretiyor, işe bak !

Vız gelir tırıs gider sizin lakırdılarınız!!

Siz önce "insan" olmayı öğrenin, sizin için bu çok zor olsa da.

Efendim, pkk propagandası yapıldığı müddetçe burada olacağım.

mhmd
19-03-2008, 22:46
Duyurular bölümündeki bir başlığa kilit vurulmasına az kaldı.

Gerçekten de siyaset, hele hele güncel siyaset konusunu, kişilik ve kişisel görüşler seviyesinden sentez oluşturabilecek bir seviyeye getirmek oldukça güç görülüyor.

İsim vermemize lüzum yoktur, tüm site yöneticileri için bizce uygun olan, yapılan tartışmaların yönetim içinde kalmasıdır. Sitenin saygınlığı için bizce yöneticilerin dikkati bizlerin dikkatinden daha önemlidir.

Sizin yüzünüzden bizim başımıza taş yağacak 8O

T. D. sitesini bizlerden fazla düşündüğünüzden kimsenin şüphesi yoktur.
Yoktur ancak, bunu da bizlere göstermesi gerekenler de yine sizlersiniz.

Bir arap atasözü "Mide boş sağlık düzgün, kese boş ahlak düzgün." der.
Biz buna bir ek yapmak isteriz. "Lafazanlık boş, huzur düzgün"
Lüzumu kadar yazmaya biz ön ayak olalım.

19-03-2008, 23:37
Ahmet Taner Kışlalı yanlış tesbitte bulunmuş.

Ondan dolayı mı 1926 Mübadelesi ile yüzbinlerce Anadolu Rumu Yunanistan'a gönderilip Yunasitan'daki Türkler de buraya alınmış?

pante
19-03-2008, 23:58
Ondan dolayı mı 1926 Mübadelesi ile yüzbinlerce Anadolu Rumu Yunanistan'a gönderilip Yunasitan'daki Türkler de buraya alınmış?

Ahmet Taner Kışlalı'nın söylediği farklı anlam içeriyor bence.
İnançları farklı olsa da Rumlar bize, biz Rumlara benzeriz Cem.
Ama savaşlar, varlık vergileri gibi uygulamalar, 6-7 Eylül gibi tahrikler halkların suçu değil.

Halkları birbirine düşürürler, birbirinden koparırlar ama benzerlikleri yokedemezler.
Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da katledilenlerle katledenler de birbirine benzer.
Ama o dönemin yükselen faşist saldırıları ve tahrikler katliamları doğurmuştur.

Subat
20-03-2008, 00:50
Mesele oylamada değil.
Mesele dayatıda. Kimin kimi nasıl gördüğü mü önemlidir sizce? Bir görüşün savunucuları olduğundan dolayı farklı görüşlerin savunucuları gidiyor ve bu bir sorun ise, tersi de mümkün olabilir ve bu da bir sorun olarak görülmelidir. Geçmişte bazı kişilerin fikirler yüzünden gitmesi, gelecekte yine fikirler yüzünden gidilmesine engel teşkil edecekmidir? Geçmişte gidenlere ağlayarak gelecekte gidebileceklere mi olanak sağlanmalıdır?
Gitmesini bilen, farklı nedenlerden dolayı da gidebilir. Buna birşeylerin dayanak olması, site içeriğinin ana temasını değiştirmez diye düşünüyorum..

Denmek istenen " kürt meselesi yüzünden gidenler oldu, bunu konuşmayalım, sansür devam etsin.." *ise, derim ki " kemalizm dayatıldı diye gidebilenler olabilir - belki de giden olmuştur - sansür uygulayalım"

Sizce hangisi doğru?
Bence hiç birisi...

imhotep
20-03-2008, 01:27
Mübadele döneminin hemen öncesinde Rumların karşı tarafa dahil olduğu bir ulusal kurtuluş mücadelesi verildi bildiğiniz gibi. Aynı mübadele Kürt, Laz, Çerkez, Abhaza toplumlarına uygulandı mı ?

6-7 Eylül olaylarını daha öncesinden görmüş olmalı o zamanın yönetimi.

Kaldı ki mübadele teklifi Türkiye'ye dışarıdan geldi.

Saygılar

asinar
20-03-2008, 01:35
Arkadaşlar,
Kendimizi kısır çekişmelerle zincirleyerek ve birbirimizi suçlayarak soruna çözüm getirmek bir yana, daha da içinden çıkılmaz hale getirir, elalemin ardımızdan kıs kıs gülmesine sebep oluruz. Burada fikirler çarpışsın ama birtakım boşluklardan yararlanarak kimse kendi fikrini ön plana çıkaracak taktiklere tenezzül etmesin lütfen. Üyeler yeni bir başlık açmadan önce işlemek istedikleri konu ile paralellik gösteren eski başlıklara ileti eklerlerse sorun kısmen çözülebilir kanısındayım. Görünüm ve kolay ulaşılabilirlik açısından, yeni ietilerin eklendiği başlıklardan son 10 tanesinin görünmesi bence daha iyi olur. Ancak bu son 10 başlığın seçimi, forumlardaki ana başlıklar temel alınarak yapılırsa, örneğin sıralı olarak her ana başlık altında açılan bir alt başlık konulursa, herkes en çok ilgi duyduğu başlığı tıklar ve okur. Daha geniş bir perspektiften seçim yapmak isteyen de ilgi duyduğu ana başlığı tıklar ve oradan okumak istediği alt başlığı seçebilir.
Site yönetim kurulundaki arkadaşların, gidenlerin ardından zil takıp oynadıklarını zannetmiyorum. Herhangi bir konuda rahatsızlık duyanlar da küsüp gitmek yerine, tartışma adabına uygun bir biçimde rahatsız oldukları konuları açar ve karşısındakileri ikna etmeye çalışırlar. Amacımız üzüm yemek olmalı, bağcı dövmek değil. Üyesi olmaktan gurur duyduğumuz bir site olarak kalmalı bu site. Emeklerimiz bu kadar değersiz mi?

spartacus
20-03-2008, 12:05
"Bir Halil-i evvel gelip esmanı etmişti şikest
Sen Halil’im şimdi geldin, halkı kıldın putperest
Figani (1505-1532 yılları arasında yaşadı, İbrahim Paşa'ya yöneltilen putperest söylemleri arasında yukarıdaki şiiri yüzünden idam edildi.)

İbrahim Paşa Mohaç Seferi dönüşünde Macaristan'dan antik Yunan heykellerini getirir ve At Meydanına diker. Bu heykeller bronzdan Apollon, Diana ve Herkül heykelleridir. Heykellerin dikilmesinden sonra toplumdaki dar ve geri görüş nedeniyle, heykeller put olarak anılır ve İbrahim Paşa putperest olarak suçlanır. Rahatsızlıklar o derece artar ve putperest söylemleri o kadar etkili bir hal alır ki, heykeller oradan kaldırılır. Oysa gerçek şuki altı üstü birer heykeldirler ve heykelliklerinde zerre kadar kabahat sahibi olamayacakları gibi, bir iradeleri yokken nasıl oluyorsa(!) zavallıdırlarda... İşin aslı heykele, resime ve sanata olan ortaçağ dar görüşlülüğü kendisini hissettirirken ve buradan kurulan baskı ile heykeller put değil bronzdan şekiller oldukları halde kaldırılmıştır. Bu gün bir çok müzede bir yığın heykel sergilenmekte bir çok yerde yada bir çok meydanda heykeller, resimler olduğu halde hiç biriside PUT olarak görülmemektedir. Şimdi;

Hangi heykeli kaldıracaktık ? İdam edilecek şair nerede ?

pante
22-03-2008, 00:59
Güncelleme.

22-03-2008, 02:04
Şu mübadele meselesiyle ilgili birkaç mesajı Tarih Forumu'na yeni bir başlık olarak aktarmak iyi olacak. Burada alakasız kaldılar.

Diğer meselede ise sular duruldu bence. Forumlarda bireysel olarak yazılan mesajlar yazarın kendisini bağlar. Tabiki tüzüğü ihlal etmemek şartıyla. Site ana sayfasında veya duyurular gibi bölümlerde yazılanlar ise site çizgisini ifade eder.

Son 10 Mesaj panosu diğer deyimimizle "vitrin" in ortadan kalkması ben dahil sanırım çoğumuz tarafından önce garipsense de çabuk alışmışa benziyoruz. Zaten pek çok sitenin forumlarında benim dikkatimi çeken vitrin olmaması. Bizde de olmaması eksiklik olmamalı.

Yeni sistemde kişiler vitrine değil de gerçekten ilgi duydukları forumlara gireceklerinden daha sağlıklı olacağı düşüncesi bende gittikçe ağır basıyor.

spartacus
22-03-2008, 11:22
Evet kullanım açısından sıkıntılar yaşıyor olabiliriz, en azından heykeller müzelerde olmalıdır :) Yada dini olmayan heykeller dini heykeleri boğmamalıdır(buda bir yöntemdir ve aslı budur, hem Kabe'de bile heykel kavgası olmamış mı, o demiş benim tanrı ve böylelikle BENİM TEMSİLİM en üstte olacak beriki demiş ki hayır benim tanrım ve bu sayede BENİM TEMSİLİM en üstte olacak, güçlü olan bu savaşı kazanmış epey canlar yanmış, ancak şu varki, kazanılan her savaş sürüdürülen bir savaştır ve savaşlarda kazanım yada yenilgi ancak nihayeti değil belirli durakları temsil eder ve savaş gelişim ve değişimin koşullarına göre kılıktan kılığa da olsa sürmeye devam eder :) ), şimdi ise sırada şairi bulmak vardır, aranan eşref oğlu Kab'dır. En iyisi Kabe'yi komple yerinden kaldırmaktır, ya da aslında bir müze yapmaktır. *Ya da altı üstü dört tarafı duvardır deyip, duvarlığı teslim edilmelidir. Önemli olan kabenin kendisini temsil ediyor olmasıdır, ancak öyle iken hem doğal ama hemde anlamlıdır...

Neyse kolaylık açısından aşağıdaki linkleri vermek istiyorum. Aslında forum sayfalarında son konular değil kategoriler ve bağlı forumlar sergilenir. Yeni konular, Cevapsız başlıklar, son konular bunlar ise bir kolaylık olarak kullandığımız sistemde verilmiştir. Derli ve topludur.

Bilmeyen arkadaşlarımız zorluk yaşıyor ise-ki yaşıyorlardır- forum sayfasının sağ üst köşesinde aşağıda verdiğim yollar mevcuttur.

Yeni eklenen mesajlar (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=search&search_id=newposts)
Kendi mesajlarınız (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=search&search_id=egosearch)
Cevapsız mesajlar (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=search&search_id=unanswered)
Yeni Konular (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=recent)

Yeni Konular (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=recent)

Bu linke tıkladığınız da ise yeni konular görüntülendiği gibi, dün, bugün, 24 saat, bir hafta olarak seçim yapabilirsiniz...

qw19
22-03-2008, 23:27
Sorun kişilerin şu yada bu görüşe gönül vermesi değil. Sitenin önceliklerinin ne olması gerektiğidir. Siyaset ağırlıklı bir site olmasından yana olmadığımı daha öncede belirtmiştim, siyaset ağırlıklı başlıklar geniş katılımı engelleyecektir. Mevcut durumuda kötüleştirecektir.
Eğer aksini düşünüyorsanız açıklayın, getirilerini söyleyin.

Selamlar

gercekisim
22-03-2008, 23:51
Din dışındaki konuların son konular arasında ve sayfa başında yer almasını istemiyorum.Gerçekten de bu forumda bu tür konuların konuşulması beni bu forumdan uzaklaştırıyor,soğutuyor.Ateistforumda da bu tür bir konuya rastladım ama sadece bir defa o da cafe bölümündeydi,ben zaten oraya girmiyorum bile. Ama forumun imajı gerçekten de "bölücü" izlenimi veriyor. :( Benim "burada yazmam" demem ,forumdaki katkılarımın çok fazla olmamasından dolayı belki rest olmaz ama yine de gelmezsem en öncelikli sebep bölücülük içeren konuların adeta propaganda şeklinde konuşulmasıdır.

pante
29-03-2008, 19:48
Güncelleme.

Titan
29-03-2008, 23:19
Site Yöneticilerine,

Şu anki foruma yazılan mesajlar ile eski forum mesajları arasında, gerek * *üye ziyaret sıklığı, gerekse mesaj sıklığı arasında ki *farkı açıklarmısınız?

vacsmt
31-03-2008, 22:54
% 66 geri dönsün demiş...Daha ne bekleniyor ? Yok katılım sayısı artsın diye
bekleniyorsa üyelerin oy kullanabilmesi için bu anketin hergün güncellenmesi
gerekir yoksa arka sıralarda yok olur gider !!

pante
01-04-2008, 22:10
% 66 geri dönsün demiş...Daha ne bekleniyor ? Yok katılım sayısı artsın diye
bekleniyorsa üyelerin oy kullanabilmesi için bu anketin hergün güncellenmesi
gerekir yoksa arka sıralarda yok olur gider !!

Belki anketin müddeti vardır, dolması bekleniyordur.
Belki de anket sonucu şu sıra yönetimde değerlendiriliyor olabilir.
Ya da anket açılmıştır ama daha sonra anket sonucu hoşa gitmemiş, o nedenle sonuç ne olursa olsun yanlış kararda ısrar edilmesine kanaat getirilmiş olabilir.
Anketi açanın aşağıdaki yorumu buna işaret ediyor:

Son 10 Mesaj panosu diğer deyimimizle "vitrin" in ortadan kalkması ben dahil sanırım çoğumuz tarafından önce garipsense de çabuk alışmışa benziyoruz. Zaten pek çok sitenin forumlarında benim dikkatimi çeken vitrin olmaması. Bizde de olmaması eksiklik olmamalı.

Yeni sistemde kişiler vitrine değil de gerçekten ilgi duydukları forumlara gireceklerinden daha sağlıklı olacağı düşüncesi bende gittikçe ağır basıyor.

Bu durumda herhalde başlığın giriş yazısını değiştirmeyi düşünüyordur:

A pardon! Zaten değiştirmiş.
Herhalde Dilaver'in 19.03'deki tavır alışı nedeniyle o akşam ifadeler "anketin sonucuna göre son yazılanlar sayfasını geri getirmek" yerine "görüş almak" şekline dönüştürülmüş.

22.03'de "boşuna yazıp ya da güncelleyip durmayın, işte alışıldı gidiyor" anlamındaki mesajla dikkatimiz çekilmiş ama uyanamamışız. Hala siteden demokratiklik beklemedeymişiz bilmeden.

Şu başlığı hepten silip, sandık odasına kaldırın da bari tam olsun, oyuncak olduğumuzu hissediyoruz. *:twisted:

01-04-2008, 22:43
Bu anket bir nabız yoklaması olarak şahsım tarafından yapıldı. Yönetim olarak böyle bir anket kararı alınmadı. Bu anketten çıkan verilere göre nihai karar verilecektir gibi bir ibarede de bulunmadım. Halk içinde bir anket yapılsa "Tayyip Erdoğan istifa etsin mi?" gibi bir soru olsa ve yarıdan çoğu evet oyu olsa adamın ayrılması mı gerekiyor? Bu bir nabız yoklamasıdır, bir veridir.

01-04-2008, 22:49
Ayrıca ana sayfamızda da bir anket var:

Ateist veya dinsizseniz yanıtlayınız lütfen. Sizin için daha çok önemli olan...

Ulusal değerlerdir= %29.27 (168)
Evrensel değerlerdir= % 70.73 (406)

Senin mantığınla gidersek siteyi evrensel değerleri ulusal olanlardan üstün tutan bir şekilde yeniden mi tasarlamak gerekiyor?

dilaver
01-04-2008, 22:51
Herhalde Dilaver'in 19.03'deki tavır alışı nedeniyle o akşam ifadeler "anketin sonucuna göre son yazılanlar sayfasını geri getirmek" yerine "görüş almak" şekline dönüştürülmüş.

* * sevgili pante

* * Ben tavır almadım. Senin iddia ettigin husus konusunda site üyelerinin görüşüne başvurdum sadece. Şayet bir kaç tane bile görüş olsaydı ve dilaver sen teröristleri kolluyorsun ve bu yüzden de biz bu siteden soguyoruz deseydi, dedigim gibi derhal YK üyeliginden istifa eder ve bir üye olarak sitede kalmaya devam ederdim. Halbuki benimle bu konularda yüzde yüz zıt düşünen arkadaşlarımdan bile tam aksi görüş aldım. Benim hiç kimseye bir yaptırım uygulamak gibi bir tavrım şimdiye kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak.

* * Kaldı ki degil benim hakkımda, hiç bir yönetici arkadaşımız hakkında da böyle bir iddia olmadı ve görüş belirtilmedi. Bu sitenin yönetiminde kalma nedenim sadece ve sadece yerime yeni bir adam bulup bırakma gayesi iledir, genç nesillerin de eninde sonunda bu görevlere talip olacaklarına eminim. Bu yüzden de bu başlıgı kaşımak istemedim.

* * Bu uygulamanın bizim için faydası şu olmuştur; bundan sonra hangi görüş vitrinde olmalı, hangisi olmamalı diye bir düşünce içerisinde olmaktan kurtulduk. Vitrinde olmak için degişik forumlara asılmaya çalışılan iletilerden ve onlarla boguşmaktan kurtulduk. Forum alanları bellidir, isteyen de gündemini kendi belirler ve istedigi forum alanında tartışır. Bizim yapacagımız tek şey ise tüzük hükümlerini uygulamaktır.

* * Şu anda sitede hiç bir konu hakkında patırtı gürültü çıkmıyor ve her konu tartışılabiliyor. Tartışılan konu başlıkları ile ilgili kimsenin yönetimi suçlayacak bir kou da bulunmuyor. Herkes kendi gündemini kendi belirliyor ve eskisine nazaran, şahsi fikrim, düşünce ve ifade özgürlügüne daha çok önem ve deger verdigimiz yönündedir. Bir kaç başlıkta siyaset tartışılsa bile gene dinlerden özgürlük önemini ve agırlıgını koruyor, yani dogrusu oluyor.

* * Vitrin degil de olaya görsellik diye bakmamız gerekiyor. Görsellik konusunda pek çok arkadaşımızla hemfikirim ama bunun yolu vitrin yapmak degil daha görsel bir sistem yaratabilmektir diye düşünüyorum. Bunun yolu da herhalde maddiyattan geçiyor. Geçmişe nazaran başlık sayısında ve gönderilen ileti sayısında bir azalma olmadı, hatta üye sayısı ve katılım olarak, izlenme olarak artış bile oldu denilebilir. Ebette bunun vitrinin kalkması ile bir alakası yok ama kişi olarak ben her *konuya daha rahat ulaşabildigimi söyleyebilirim.

* * * Şu anda tartışmamız gereken şey daha iyi bir görselligi en az maliyetle nasıl yakalayabilecegimiz meselesi omalıdır.

* * * *saygılarımla

qw19
01-04-2008, 22:57
Kategoriler çok fazla, aza indirgenebilir 5,6 kategori yeterli olur kanaatindeyim.

Selamlar.

ozgur_beyin
01-04-2008, 23:02
arkadaşlar, ben kendimi kalın kafalı olarak addetmeye başladım. statükocu davrandım. bende, yeni sisteme alışmaya başladım. benim gibi kalın kafalı olanlar (bu sitede kimseyi hedef almadım.''
özellikle belirteyim)
değişimlere kolay uyum sağlayamazlar.
bir eleştirimde ( eleştiri denirse) *''mecnun leylayı ilk gördüğü haliyle hayal eder'' demiştim.
halbuki mecnun'un (özgür_beyin) bilmediği bir şey vardı. leyla *sürekli aynı şekilde kalamazdı.
ben, bunu idrak edememişim.
ama bu kalın kafalılığıma rağmen bildiğim bir şey var. bu site iyiye gidiyor ve gitmeye devam edecektir.
selam ve dua ile :lol: