PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafam karışık...

TdBartol
15-07-2005, 19:36
Turan Dursun'un yazılarını ve bu siteyi ziyaret edene kadar, din hakkında pek okumamış bir müslüman (!) olduğumu söyleyeyim önce...

Şu ana kadar okuduklarım hep mantıklıydı, gerçekten ispatlarıyla açıklanan, normal bir insanın katılması gereken şeyler hep...
yani gerçektende kuranda çelişkili yerler var, insanda kuşku uyandıracak yerler..

benim merak ettiğim konu şu, bu kadar bariz örnekler olmasına rağmen neden hala islamı savunuyorlar. dikkat ettim müslümanlarla girilen karşılıklı dialoglar genelde hep çıkmaza giriyo. ve genelde bi grup yani inanmayanlar, herşeyi -hemde müslümanların kitabından- kanıtlamalarına rağmen müslümanlar kabullenmiyorlar. neden???

belki ateist değilim ama artık islamada kuşkuyla bakıyorum(ilerde ne olur bilemem), çünkü dediğim gibi mantıklı bir insanın kabullenmesi gereken şeyler var ortada...

bu aralar en çok kafamı kurcalayan konu ise, forumda müslüman birininde sorduğu 'öldükten sonra ne olunacağı konusu'...

melih diye bir arkadaşımız aynen şöyle yazmış:
"siz inançlıların sorunu ne biliyormusun ölümden sonra yaşamın olmamasını kabul edememek bu yüzden her türlü safsatalara inanıyor nasıl olsa allah öbür dünyada cezasını verir diye her türlü haksızlıklara boyun eğiyorsunuz,tanrı korkusunu beyninize yerleştirdiniz ya böylece sizi yönetenlerden de korkuyorsunuz tanrı yüzünden o kısacık hayatınız hep korkmakla geçiyor.tanrı sizi yaratmadı sizler tanrıyı yarattınız ama yarattığınız tanrı sizi ne hale getirmiş korkak tavuklar"

ölümden sonra yaşamın olduğuna inanırdım, bu sebeplede melih arkadaşında dediği gibi: gücümün yetmediği (kesinlikle korkak olmadığımı, hatta yeterince haksızlıklarla mücadele ettiğimi not düşmek istiyorum) haksızlıklar karşısında yüreğim hep : 'elbet cezasını bulur' mantığıyla rahatlardı....ama düşününce gerçekten de çevremdeki insanların büyük bir çoğunluğu melih arkadaşın dediği gibi "allah öbür dünyada cezasını verir diye her türlü haksızlıklara boyun eğiyorlar"...

şimdi düşününce ölümden sonra yaşamın olmaması ihtimalini, bazen kendimi daha özgür hissediyorum gerçekten, bazen ise olasılıklar, diğer düşünceler beynimi alıyor...bu yüzden okuyorum artık en azından ve en önemlisi sorguluyorum...
biraz uzattım sanırım, fakat seviyeli bir şekilde (seviyeli kelimesini kasıtlı kullanıyorum, çünkü dediğim gibi genelde tartışmalar çirkinleşebiliyor) yorum yaparsanız mutlu olucam...
ayrıca başlarda sorduğum "mantık çerçevesinde ispatlanan gerçekleri insanlar neden kabul etmiyorlar?" sorusunu yanıtlarsanız sevnirim...

bu soruyu iyi düşünün çünkü bence dini bir sebebi yok...ya gerçekten mantıkda problemler yaşayan bir toplumuz, ya da kasıtlı birşeyler oluyor...

teşekkürler...

hemavaz
15-07-2005, 19:54
galiba turan dursunun yazılarını objektif bir şekilde değerlendiren biriyle ilk defa karşılaşıyorum bu ortamda ve böyle biriyle karşılaştığım için mutluyum.umarım sen körükörüne inanmaktansa araştırıp,düşünüp bir karara varırsın.müslüman,deist ya da ateist olman önemli değil.önemli olan bu kararı sadece inanarak değil düşünerek,sorgulayarak vermen.benim gözümde en iyi müslüman herşeyi sorguladıktan,düşündükten sonra islamı seçen kişidir.
hangi kararı verirsen ver düşünerek ver.vicdanın rahat olacaktır.

müslümanların neden kabullenemediği sorusunu da şu şekilde cevaplayabilirim.

küçükken öcülere böcülere inanan bu kesim büyüdüklerinde ise onlara öğretilen yaratıcı kavramından korkmaya başlar. bana inanmayanlar yanacak öğretisi ne kadar güzel bir paradokstur, öyle ki yanmaktan korkmayan insan evladı yoktur ki bu korku akabinde sorgusuz inancı getirir. bir nevi götünü sağlama alma arzusudur bu. zamanla bu korku temmelli inanç inanan bünyeleri de rahatsız eder. işte o zaman sırf korkularından inanmak durumunda kaldıkları yaratıcı kavramına fikir yürütemedikleri ve açıklayamadıkları olguları sebep sonuç ilişkisi olarak kendilerine inandırırlar ve herhangi bir şekilde allahı sorguladıklarında dinden çıkacaklarını,CEHENNEMDE YANACAKLARINI düşünür.hiç bir şekilde düşünmek bile istemezler...

hemavaz
15-07-2005, 20:54
ha biz neyiz...

iyiliğin dünyadaki en büyük mutluluk olduğunu farketmiş, iyilik yapmak için cennet gibi bir ödüle ihtiyaç duymayan tanrı yerine sevgiye, barışa ve başarıya inananlarız..

"tanrı diye birşey var, o çok güçlü her istediğini yapabilir, üflese uçarız ya da osursa boğuluruz" vari düşüncelerden sıyrılmış insanlarız...

birşeye sırtını dayamak, sığınmak zihniyetinden uzak; kendimize yetebilen insanlarız...

göte geldiğimiz zaman hemen dua etmeye başlamak yerine çözümü kendimiz bulmaya çalışırız....

ayrıca düşünürüz ki "madem bir yaratıcı var ve herşeyi o yaratmış neden kendi yarattığı insanları varlığına inanıp inanmamak konusunda test ediyor?" ya da "hadi test etmeyi geçtik neden varlığını benimsemeyenleri cehennemde yakıyor veya dünyada bildiğimiz ve herkese kötü gelen şeyleri yapmakla tehdit ediyor?" ya da "öbür taraf diye nitelendirilen tarafın kuralları nasıldır, orda ateş var mıdır, madem cehennem var ateş de var bu dünyada olan herşey var; o tarafın ne özelliği kalmaktadır ? ne derece yaratıcı ve inandırıcı bir senaryodur bu ? bu tarafı bütün kuralları, ilkeleri ile yaratan şey o tarafa farklı kurallar koyamamış mıdır? yaşadığımız evrenden birebir kopya mı çekmiştir?" veya "ilahi dinler gelmeden önce yaşayanların suçu nedir? onlar direk cehennemde yanmış mıdır? yoksa o insanlar kobay dünyamız da o zamanlar test sürecinde midir?"...

insan kafasının zorlandığı ve almadığı konularda
veya şans kavramına inanmak istemedikleri noktada tanrı kavramına sığınıp meseleyi kestirip atmayan insanlarız...

teorik ve/veya fiilen varlığı kanıtlanmamış bir yaratıcıya inanmayan, inşallah maşallah sığlığından uzak olan insanlarız...

yıkılması en güç tabunun karşısında durduğumuz için fikirlerimizi beyan etmede problem yaşarız...

herhangi bir misyonerlik durumumuz yoktur... inananların ibadet ve misyonerlik için harcadıkları kaynaklara bakıp ağlarız...

avrupanın en az 1/3ünün ateist olduğu tahmin edilmektedir. bizde ise ailesi aksini istese bile yeni doğan her çocuğun nüfus cüzdanının din hanesine otomatik olarak islam yazılmaktadır. e haliyle elhamdürillah %99.9 müslümanız. bu arada teknik olarak hiçbir ilahi dinin ibadetini yapmayız... ateist düşünce laikliğe inanır. zaten inanmadığı dinin ve tüm müesseselerin günlük ve idari hayatımızdan çıkmasını talep eder...

dinler,din adamları ve dini kullanan liderler neden bizden nefret eder?neden dini kaynaklar ateistlere kin kusmaktadır? ateistleri bu kadar tehlikeli yapan nedir?

bunun cevabı çok basittir...

sorgulamadan hareket etmeyiz. bilimi esas alırız ve dogmalara boyun eğmeyiz. kısacası kullanılamayız. canlı bomba yapılamayız. yönetilemeyen insanlar da dini otoriteyi elinde bulunduranlar için birer tehlikedir. dini liderler ve din adamları tarih boyunca tekerlerine çomak sokulmasından korkmuştur. ne kadar çabalasalar da, dinler var olduğu sürece bizler de var olacağız...

spartakus_
15-07-2005, 21:12
Dinler tartışmasız kurallar bütünüdür. Temelde istediği biat edilmesidir. Ana kıstas biat edilmesidir. Biat a neden olacak faktörler ise, en güçlü olarak korku, azap çektirme yada o anda uygulama üzerine kuruludur.
Soru şöylede sorulabilirdi, cahiliye dönemi diye ifade edilen dönemde, madem puatataparlık vardı, madem yanlıştı neden onca insan buna inanır ve Tanrıları temsil eden taşlardan korkulur ve ona biat edilirdi.... O zaman İslamiyet(RUHPERESTLER) henüz yeni gelmekte iken en büyük itirazı yine putatapar olarak ifade ettikleri çok Tanrılı dine inanan, eski Mısır kültüründen tartışmasız etkilenmiş olan putperestler! değilmiydi.
(PUTPERESTLERIN putları aracıydı, ona tapmazlardı, ona dönerek Tanrılarına aracı ederlerdi, peki RUHPERESTLER, ONLAR YAPMAZ MI YAPAR, ONLARIN DA PUTLARI VARDIR, aynıdır, Kabe insan yapısıdır, ama etrafında döner kenarındaki eski Tanrılardan bir tanesini ifade eden taşı öperler, ŞEYTAN DİYE HAVAYI TAŞLARLAR, ÇAPUT BAĞLAR DİLEK TUTARLAR, MUSKA YAZAR ONA İLAHİ BİR ŞEY KATARLAR, DUVARLARA KAĞITLAR ASAR İÇİNE ARAPÇA DUA YAZAR VE ONUN BEREKET VS GETİRECEĞİNE İNANIRLAR, oysa nasıl putperestler dedikleri gibi, hamurdan yapıp ona ilahi bir şey biçerlerse, RUHPERESTLERDE, yine hamurdan yapar(ağaç hamuru) duvara yada boynuna asar, gider taştan yapılma yerin etrafında döner ona doğru secde eder, taşı öper, çaputunu bağlar!!!!! fark sadece şekildedir öz aynıdır değişen sadece tanrılardır.)
Nasıl olduda insanlar binlerce yıl tapındılar, nelere güneşe, ağaca nesnelere, uyduruk Tanrılara? Eğer biz bunun mantığını aramaya çıkar ve sırf inanan ve tapan var diye irdelemekten kaçar isek, o Tanrı diye tapılan güneşin, gün gelipde nasılda hayali bir şeye dönüştüğünü çözemeyiz.
Korkudur öncelikli şey, cehalettir, yabancılaşmadır. Din özünde insanın cehaletini temsil eder, ifade orada hayat bulur ve kolaycı önermeler ile sonuçlara varılır, tabi kurallar oluşur, buna önderlik edenler ise, bu gücü arkalarına alarak, topluma hükmetmeye başlar. Toplum biat etmeden hükmetme gerçekleşemez, yada geçmiş aşılır, ilkelleşir çünkü insanlık gelişmekte ve değişmektedir, geçmiş inançlar artık yaşama çözüm üretemez, değişen koşullara tanımlama ve ifade getiremez hale gelir.. Orada değişim başlar, inançlar değişime uğrar yada inançlar geriliği temelinde başkaldırı ile karşılaşır. Günümüz islam dini yada diğer ilahi sayılan dinlerin temeli, eski mısır ve Yunan tanrılarıdır, eğer incelerseniz, Şeytandan iyilik kötülük ve günaha kadar hepsinin o dinlerde olduğunu ve tanrılarla ifade edildiğini görürsünüz. Ama gelişen insanlık, artık nesnel bir varlığı olan, insanın ulaşabileceği yada etki edebileceği şeyler olamazdı, öyle bir şey olmalı ki, insanlık inanırken, onu ele alamasın, yani değerlendiremesin. İnsanlardan kaçmak için ŞATOLARA çekilen tanrılar, artık, hayale taşınmıştır. Ağacı görürsünüz, bundan Tanrı mı olur dersiniz, keseri köküne vurursunuz, suya kanal açar istediğiniz yere yönlendirir, toprağa kazma çalar istediğiniz gibi işlersiniz, işte o tanrılar böyle savunmasız bir duruma düşünce, insanın ulaşamayacağı kadar Hayali bir şeye naklolmuştur. Artık her şey GAİP dendir, ne nesneldir ne gerçektir nede görürü, dokunur, eleştirir nede irdeleyebilirsin. Bu yetmeyecek elbette, sıra korku vermeye, geçmişte yakar seni diye korkutan Güneş, boğar diye korkutan su nasıl Tanrı yapıldı ve insanlar bu korkuya maruz kaldı ise, aynı tehdit ve azap buralardada devam eder.
Kuşkusuz küçük bir bebeği ıssız bir adaya koysanız, yada burada doğan bir bebeği alıp Afrika kabilelerine bırakırsanız, dönüp size türkçe konuşmayacak yada Kur'an dan ayetler okuyan bir müslüman olmayacaktır, kabilenin inançları ve korkuları ile, doğal olarak yetişecektir. İnsan da hayatta çevresini taklit ederek öğrenir, ilk başta böyle başlar, ve ilşkilemi içerisinde bulunduğu topluma görede şekillenir, inançlarından yaşam kültürüne kadar.
Korku asıl biat ettiren budur, korku ve rüşvet vardır, burada her şey fanii denerek, insan yaşamdan soyutlanır, artık ne önemi vardır irdelemenin yada çelişkilere karşı mantık yürütmenin? Ne önemi vardır dünya bilincinin, aslolan uhrevi(hayal dünyası) dır bu kadar.

Sorunun cevabını yine kendin vermisin ayrıca.

Turan Dursun'un yazılarını ve bu siteyi ziyaret edene kadar, din hakkında pek okumamış bir müslüman (!) olduğumu söyleyeyim önce... alıntıda koyulaştırma bana aittir.

Sorun sadece okumak değil, bilmemek ve baştan kestirip atmak vardır, bu kişiden ve iradesinden bağımsızdır, çünkü din, sen düşünme der, sadece ben yarattım ve sakın bunu sorgulama, benim yazdıklarımda çelişkide yoktur zaten arama der, gerisi hep kurallar ve övünçtür. Tehdit ve azaptır. TABU dur, tabular kolay irdelenip mantık yürütülemez.
Birileri çıkar ben muhakkak yaratılmışımdır der, mümkün değil benim oluşmam der, ama Yaratıcıya gelince o yaratılmaya muhtaç değildir ve üstelik böylesi bir üstünlükler üstünü ilahi bir şeyin ne evveli vardır ne sonrası, nede yaratılmıştır??? Korku burada başlamıştır işte, kendine yaratıcı aramanın yollarında insanlık; Tanrılarını yaratmıştır, çünkü Tanrılarını yaratma sebepleri bilememk ve korkularıdır, doga karşısında zor durumda kalmaktır, ama bir küçük taş parçası yaratılmaya muhtaç ise, o halde taşda aranan zayıflıık, yada mümkünatsızlık onu yaratanda aranmaz. Ona hayret edilmez, zaten dinde sakın der, senin mantığın almaz, oysa Tanrıya inanacak ve ona böylesi şeyler atfedecek olan insan mantığı, iş ben sensiz olamıyorsam sen nasıl bir yaratıcıya muhtaç olmadan varsın? diye sormaya gelince olamıyor mu? Din işte der, ben ateşim sen sadece sakın ve kurallara uymakla mükellefsin der. İbadetde bu kuralların içindedir, onu ayrıca söylemeye gerek yok.
Bir yaratıcı olacaksa, oda yaratılmaya muhtaçtır, inancaksan bu böyle olmak zorundadır, en nihayetinde, illa bir yaratıcı vardırda olmuştur dersen burayıda böyle düşünmek zorunda kalırsın. Bir yaratıcının yanında İnsan basittir, bir okyanusda bir damla gibidir, o zaman o damlaya yaratıcı aramak gerekiyorsa, garip değil mi, o okyanusa o kendiliğinden vardır demek.
Ama açığa çıkan şudur ki, sürekli korku ve değişmez ve uyulması şart koşulan kurallar!!!!! Korku öyle bir hal alıyorki, irdelemek yanan ateşe dokunmak kadar zor bir hal alıyor, o ateşi vareden o korkudur, zaten cehennemde böyle benzetilir, ateş olarak, çünkü ateş insan için iyi bir ders olur?! İyi bir tehdit, korkunun yöntemide en başta budur ve biat ettirilenin mantığı, bir ateşe dönüşür, onu kullandığında yanacaktır! Ama tabi, inanırda kuralları yerine getirise, rüşvetide vardır yada ödülü, böyle bir şey ne üzerine kuruludur ÇIKAR üzerinedir, böyle yap sana şeker vercem demek gibi, cennet için ibadet eden birisinden yaratıcı medet umabilir mi, bunda bir sahtelik yok mu elbette bu gün vardır, ama Muhammed'in döneminde kitle toplama ve savaşlar dönemine gittiğimizde bu ödül ve Tanrının kendisini kandırmasının nedenide anlaşılmış olur. Düşünün savaşa gidecek ve hatta öleceksiniz, kervankların önü kesilecek, yeri gelince direnilecek vs, peki ne için yada ne etkili olacak bu savaşıma canınızı koymanız için, ŞEKER? Yetmedi mi şeker, o zaman ATEŞ.

Karşılıklı gözeterek yapılan yada inanılan hiç bir şey, yada sırf korkutulduğun için biat edilen yada inanılan hiç bir şey gerçekci ve saf değildir, olmadığı gibi yapaydır, bunu zorlayan din de yapaydır, insanın kendisini kandırmasının öncüsü konumundadır, tabi Tanrısınıda!!

ArayanAdam
15-07-2005, 21:32
Parantez içinde
(
Başlığı açan şahısın ilgi çekici bir özelliği var, benim gibi bugün üye olmuş, ve her nedense bütün siteyi dolaşabilmiş ve hemen fikirlerinde değişmeler olmuş.
Enteresan..:) Kuşkuculuk babından yaklaşayım dedim olaya ;)
)

hellori
15-07-2005, 21:44
Parantez içinde
(
Başlığı açan şahısın ilgi çekici bir özelliği var, benim gibi bugün üye olmuş, ve her nedense bütün siteyi dolaşabilmiş ve hemen fikirlerinde değişmeler olmuş.
Enteresan..:) Kuşkuculuk babından yaklaşayım dedim olaya ;)
)
Ben de hayli zamandır siteyi takip ederim de üye olma ihtiyacı duymamıştım. Ancak bağlandıkları çıkar çevrelerinin ekmeklerine yağ sürmede ciddi tehdit oluşturma konusunda T.D. sitesi hedef gösterilmeye başlanınca ben de üye oldum.
İyi ki hedef gösterip, insanları buralarda yazışma dürtüsüne sevkettiler.
Başta Forumtr üyelerinin ilgi odaklamasına teşekkür ederim:)
şüphecilik iyi de, her gelene hemen dalamayalım:)

16-07-2005, 11:53
TdBartol' a içten yazısı için teşekkürler. Yukarıdaki arakaşlar sorusuna bir hayli iyi cevaplar vermişler kanısındayım. Ben sadece TdBartol'un "bu kadar aksi kanıtlara rağmen müslümanlar hala neden inanmaya devam ediyor?" sorusuna "varoluş psikolojisi" çerçevesinde yanıt vermeye çalışacağım.
Varoşçu felsefenin (existansiyalizm), psikiyatrideki yansıması olan Varoluşçu psikiyatrinin çağımızdaki en önemli ve popüler temsilcilerinden biri olan I. Yalom'a göre insanın varoluşundan kaynaklanan 5 temel bunaltısı (anksiyete) vardır. Aslında burada bunaltı yerine anksiyete terimi daha doğru olur ancak "anksiyete" terimi çoğu kişinin yabancı olduğu bir terimdir. Bunaltı terimi çoğunlukla bilinçli ve özel bir duruma ve belli bir zaman dilimine özgü olarak anlaşılır. Oysa burada kasdedilen, genellikle bilinçdışında saklı bulunan, zaman zaman bilinç düzeyine çıkan ve ergenlikten başlayıp tüm hayatı kapsayan, çoğu zaman kişilerin nedenini bilemediği iç sıkıntısı şeklindedir. Bu 5 bunaltıdan ikisi şu an bizi ilgilendiriyor. Diğerleri sadece konuyu uzatır:

1) Ölüm anksiyetesi (bunaltısı)
2)Yaşamın anlamı anksiyetesi (bunaltısı)

1) Ölüm bunaltısı, ölüm korkusundan çok farklıdır. Ölüm korkusu nesnesi belli şeylere ve özel durumlara özgüdür, spesifiktir. Mesela, güneydoğu dağlarında asker olarak devriye gezerken ölüm korkusu yaşarsınız. Ya da uçağa bindiğinizde ölüm korkusu yaşarsınız. Buralarda durum spesifiktir, korkulan nesne bellidir. Ölüm anksiyetesinde (bunaltı) ise nesne belli değildir, kişi çoğunlukla (kişilik ve bilinç seviyesinin gelişmişliğine göre) iç sıkıntısının nedenini bilemez, açıklayamaz. Bu bunaltı belli bir duruma özgü değildir. Bunu daha anlayabilmek için örnek verelim: Bazı erkeklerde yaş elliden sonra cinselliğe karşı aşırı bir ilgi gelişir, özellikle yirmili yaşlardaki genç kızlara karşı. Bu ilgi, kişinin özelliklerine ve koşullara bağlı olarak evlilikle veya sadece cinsel ilişkilerle devam edebileceği gibi erkeğin tam başarısızlığı ile de sonlanabilir. Bizim için önemli olan bu aşırı ilginin nasıl sonlandığı değil neden kaynaklandığıdır. Eğer bu erkeğin daha önceki yıllarında benzeri aşırı eğilimleri yok ise bu cinsellik merakının kaynağı genellikle "ölüm anksiyetesi" dir. Kişi çoğunlukla nedenin bu olduğunun bilincinde değildir. Ölümün zıttı doğumdur. Doğum ise cinsellik eylemiyle bağıntılıdır. Cinsel ilginin ve hatta duyguların kızı yaşındaki kişilere yönelmesi ise ölümden bilinçdışı kaçış çabalarının sonucudur. Çevremizde görebiliriz buna benzer durumlar. Muhammedde de benzer ölüm anksiyetesinden bahsedebiliriz. Çünkü 50 yaşından itibaren kadınlara ve özellikle genç kızlara aşırı bir ilgisi olduğunu kaynaklardan öğreniyoruz. Bu ayrı bir konu tabiki.
Ölüm anksiyetesini yatıştırmaya çalışmanın en kolay yollarından biri dine bağlanmaktır. Bu anksiyete hiç bir zaman ve hiç bir yolla tam olarak yok olamaz ancak gittikçe azaltılıp geriletilebilir. Bu nedenle dine bağlanmak ölüm anksiyetesini tam olarak yok etmese bile gerilettiği için, kişinin en temel ihtiyaçlarından birine yanıt verdiği için (sahte bile olsa) kişi bunu tekrar kaybetmeyi istemez. Çünkü ölüm gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalabilir. İşte bu yüzleşme çok zor olduğu içindir ki kişi en akılcı ve en bilimsel iddiaları görmek, kabul etmek istemez. Bilinçdışı buna direnir. Bu nedenledir ki dinlerden vazgeçmek ve bilhassa ateist olmak bir bilinç ve teori meselesi olmaktan ziyade varoluş meselesidir. Ruhumuzun derinliklerindeki temel arayış ve kaygılarla ilgilidir.

Konu uzun ve ikinci madde (yaşamın anlamı) için şimdilik zamanım yok. Ama konuya ilgi duyan arkadaş olursa bir ara bu maddeye de değinirim.

TdBartol
16-07-2005, 12:55
sanırım genel olarak 'kendini kandırma' olduğunu düşünüyorsunuz...
doğru olabilir ama benim aklım hala şunu almıyor...
mesela önümde bir masa var ve rengi siyah, eğer gözümde bir sorun yoksa ve bunun siyah olduğunu tastikleyen şeyler varsa ortada, ben neden hala onun siyah olmadığını beyaz olduğunu iddia edeyim ki???
aklım almıyor bunu...yani gülerler adama normalde, ama sanırım durum öyle bir hal almış ki , herkez beyaz diyor, artık zorlamışlar kendilerini gerçekten beyaz görüyorlar...
böyle mantıksızca birşey olamayacağını düşündüğüm için kasıtlı birşeylerin döndüğünü, bu durumdan kar sağlayan çevrelerin oyunu olabileceğini düşünüyordum ama sanırım aynı fikirde değiliz...
ama hep dediğim gibi, sonuçta mantıklı şeyler...düşünmek gerekiyor..

matrix
16-07-2005, 13:55
çocukluğumda Arapça Kuran okumayı öğrenmiştim
ne zaman büyüdüm merak ettim ve Türkçe karşılığını okudum şaşırdım kaldım
okuduğum ayetlerdeki çelişkileri mantıksızlıkları görünce araştırmaya daha da devam ettim
dini öğrendikçe dinden uzaklaştım.
sorunda bu galiba çoğu müslüman inandığı dini ve kitabın anlamını öğrenmiyor duyduklarına göre hareket ediyor.
bir çoğuda Arapça Kuran ın Türkçe anlamını okusada ya çelişkileri farketmiyor veya farketmek istemiyor.
önyargısız bir şekilde okunduğunda herşey açıkça ortaya çıkmaktadır.
İncil ve Tevrat da okudum pek bir farkı yok zaten.
benim anlamadığım en önemli sorun ; mesela bir ayet okuyorsun ve diyorsun ki bu çelişkili ve mantıksız bir şey ; karşındaki müslüman sana neden dine küfrediyorsun diyor.
çok saçma ama gerçek.
hem kitabı okuyun diyorlar , kitabı okuyup ordaki çelişkileri söyleyince de kıyamet kopuyor.
okumayalım o zaman herkes rahat etsin.
yada okuyalım ama okuduklarımızdan anladıklarımızı söylemeyelim böylesi mi daha iyi ?

TdBartol
16-07-2005, 14:12
matrix doğru sölüyorsun, belkide banada küçükkende
ben : türkçe çevirisini okurum ama neden arapçasını anlamadan okuyayimki
dediğim de karşı çıkılmasının sebebi budur...
ezanların türkçe okunmaması da bu yüzden belkide...

korkuyorlar sanırım, doğruların yüzlerine çarpmasından korkuyorlar sanırım...

Aliminyum
16-07-2005, 16:42
Yapmayın beyler, ya da bayanlar.
Allah, kitap, Peygamber, Cennet, Cehennem, Melekler, Dünya hayatının imtihan olduğu, Ahiret hayatı gibi kavramları insanların adeta şizofrenik takıntıları olarak görecek şekilde basite indirgemeyin.

Yani dünyada dünya var olduğundan beri "DİN" diye bir gerçek var ve bu sadece insanların vehim ve kuruntularından ibaret ha.
Yani aslında Allah yok, Kutsal kitaplar palavralardan ibaret,Peygamberler yalancı, onlara inananlar da zavallı insanlar öyle mi?
Bir tek siz gerçekliği buldunuz, onların hepsi korkak,pısırık,geri zekalı, sadece siz hakikati bilen ve idrak eden seçkinler zümresisiniz öyle mi?

TdBartol kardeşim.
İslamiyeti Turan Dursun'dan önce hangi kitaplardan okudun bilmiyorum ama İslam'ı adam gibi kaynaklardan okusaydın ve İslamiyet hakkında sağlam bilgilerin olsaydı Turan Dursun'u okuduktan sonra kafan karışmaz Turan Dursun'a da güler geçerdin. Çünkü o adamın en büyük marifeti çok iyi bildiği Arapça'yı kullanmasıdır. Bu sayede ayetleri ve hadisleri tercüme ederken asıl manalarından çıkarmış alakasız yönlere sürüklemiştir.

Bazı tarihi gerçekleri de çarpıtmak onun özelliklerindendir.
Mesela Beni Kureyza adı verilen yahudi kabilesi Hendek savaşından sonra katledilmemiştir, başka bir yere can güvenlikleri de sağlanarak sürgün edilmişlerdir. Bu sürgün işlemi de onların savaş esnasında Müslümanlara ihanet etmeleri, Mekkeli müşriklerle ortak hareket etmeleridir. Bütün Doğulu ve Batılı kaynaklar bunu böyle ifade eder. Yahudi kaynaklarında bile Beni Kureyza kabilesinin katledildiği yönünde bir iftira yoktur ama Turan Dursun ve ekibi ısrarla bu olayı çarpıtmaktadır.

Var artık gerisini sen kıyas et.

Allah'ın varlığı ve birliği, insanların Allah ve Peygamberler karşısındaki konumları, Kutsal Kitaplar, Ahiret inancı gibi kavramlar üzerine konuşmak ve bunlar hakkında fikir teatisi yapmak için forum sayfaları oldukça kısıtlı. Ama isterseniz bu kavramlar üzerinde ön yargılarınızı cebinize koyarak tartışmak gibi bir erdeme sahipseniz bu kavramların her biri için ayrı bir forum sayfası açalım ve konuşalım bakalım.

Siz kabul etseniz de etmeseniz de ben kendi adıma, kendi çapımda inandığım hakikatleri bu sayfalara yazacağım, sizlerle paylaşmaya çalışacağım, umulur ki içinde bulunduğunuz durumda kurtulabilirsiniz.

Hiç kimse ateist veya din karşıtı olmakla vicdanlarının rahat olduğu, kendilerini özgür hissettikleri gibi bir maval okumasın.

Bize yalan söyleyebilirsiniz ama vicdanlarınıza söz geçiremezsiniz arkadaşlar. Vicdanınız size ısrarla Allah'ın varlığını ve birliğini haykırır. Geçin bu basit akıl oyunlarını.

Her neyse, gayret bizden tevfik Allah'tandır.

karamamba
16-07-2005, 21:02
Turan Dursun'un yazılarını ve bu siteyi ziyaret edene kadar, din hakkında pek okumamış bir müslüman (!) olduğumu söyleyeyim önce...

Şu ana kadar okuduklarım hep mantıklıydı, gerçekten ispatlarıyla açıklanan, normal bir insanın katılması gereken şeyler hep...
yani gerçektende kuranda çelişkili yerler var, insanda kuşku uyandıracak yerler..

benim merak ettiğim konu şu, bu kadar bariz örnekler olmasına rağmen neden hala islamı savunuyorlar. dikkat ettim müslümanlarla girilen karşılıklı dialoglar genelde hep çıkmaza giriyo. ve genelde bi grup yani inanmayanlar, herşeyi -hemde müslümanların kitabından- kanıtlamalarına rağmen müslümanlar kabullenmiyorlar. neden???

belki ateist değilim ama artık islamada kuşkuyla bakıyorum(ilerde ne olur bilemem), çünkü dediğim gibi mantıklı bir insanın kabullenmesi gereken şeyler var ortada...

bu aralar en çok kafamı kurcalayan konu ise, forumda müslüman birininde sorduğu 'öldükten sonra ne olunacağı konusu'...

melih diye bir arkadaşımız aynen şöyle yazmış:
"siz inançlıların sorunu ne biliyormusun ölümden sonra yaşamın olmamasını kabul edememek bu yüzden her türlü safsatalara inanıyor nasıl olsa allah öbür dünyada cezasını verir diye her türlü haksızlıklara boyun eğiyorsunuz,tanrı korkusunu beyninize yerleştirdiniz ya böylece sizi yönetenlerden de korkuyorsunuz tanrı yüzünden o kısacık hayatınız hep korkmakla geçiyor.tanrı sizi yaratmadı sizler tanrıyı yarattınız ama yarattığınız tanrı sizi ne hale getirmiş korkak tavuklar"

ölümden sonra yaşamın olduğuna inanırdım, bu sebeplede melih arkadaşında dediği gibi: gücümün yetmediği (kesinlikle korkak olmadığımı, hatta yeterince haksızlıklarla mücadele ettiğimi not düşmek istiyorum) haksızlıklar karşısında yüreğim hep : 'elbet cezasını bulur' mantığıyla rahatlardı....ama düşününce gerçekten de çevremdeki insanların büyük bir çoğunluğu melih arkadaşın dediği gibi "allah öbür dünyada cezasını verir diye her türlü haksızlıklara boyun eğiyorlar"...

şimdi düşününce ölümden sonra yaşamın olmaması ihtimalini, bazen kendimi daha özgür hissediyorum gerçekten, bazen ise olasılıklar, diğer düşünceler beynimi alıyor...bu yüzden okuyorum artık en azından ve en önemlisi sorguluyorum...
biraz uzattım sanırım, fakat seviyeli bir şekilde (seviyeli kelimesini kasıtlı kullanıyorum, çünkü dediğim gibi genelde tartışmalar çirkinleşebiliyor) yorum yaparsanız mutlu olucam...
ayrıca başlarda sorduğum "mantık çerçevesinde ispatlanan gerçekleri insanlar neden kabul etmiyorlar?" sorusunu yanıtlarsanız sevnirim...

bu soruyu iyi düşünün çünkü bence dini bir sebebi yok...ya gerçekten mantıkda problemler yaşayan bir toplumuz, ya da kasıtlı birşeyler oluyor...

teşekkürler...
Kafanın karışık olduğundan bahsettişsin sadece sen değil bu söylenenleri bizzat yaşayıpta gören fakat kendilerini üstün görükleri için kimisi de reislerini uydukları için iman etmemişdir Kur'an da çelişkiler olduğunu söylemişsin bilmiyorum nasıl bi çelişkidir yazsaydın belki cewap werirdim ama inan çelişki sandıkların hakikatlerin ta kendisidir ama inanıp inanmamak sana kalmış bişi.Bir de arkadaşıbnadan bahsettmişsin ölümle ilgili bişiler söölemişsin we kendine göre yorumlar yapmışsın ama şu da war eğr bi ALLAH olmasaydı sorarım size bunca işkenceyi yapan insanlara kim ceza werirdi söyleyin örneğin Stalin 45 milyon insanı katletmiştir bu melun öldürdüğü insanların, kanına girdiği insanların hesabını wermeden ölmüştür bu adeletmidir sana birisi zarar werse we o kişiden hesap sormadan ölse bu sana yapılan haksızlığı kim soracak işte soracak olan ALLAH 'inanıp inanmamak sana kalmış'

spartakus_
16-07-2005, 21:50
mesela önümde bir masa var ve rengi siyah, eğer gözümde bir sorun yoksa ve bunun siyah olduğunu tastikleyen şeyler varsa ortada, ben neden hala onun siyah olmadığını beyaz olduğunu iddia edeyim ki???

Evet, işte çıktık geldik ve o masaya nasıl ve neden beyaz dendiğini, grafikte örnekleriyle gördük. Nasıl? Bu forumda,
karamamba nickli arkadaşımız tam bir örnek teşkil ediyor. Yolu yordamı, sapı samanı karıştırmış, sen en azından baktığın siyah masaya beyaz demekten bahsederken, gördün mü, bırak masayı, arkadaşımız boşluğa bakıyor. İlgili ilgisiz alakalı alakasız cevap veriyor.

Okuyan çelişkileri görüyor, ama işin kötüsü, 1500 yıl öncenin insanının yazdıklarının bu güne olan geriliği açığa çıkınca hemen yorumcular işbaşı yapar. Orada öyle demek istemiyor, yok böyle demek istiyor yok şunu ifade etmek istiyor vs.vs.vs. Ayet basbaya masaya beyaz der, yorumcular ise ona hayır beyaz yazmıştır ama aslında o beyaz yazarken siyahı ifade etmiştir. Kur'an daki ayetleri yorumlayan kitaplar, okuyan anlayamayacak kadar aptal ya, Kur'an dan on binlerce sayfa daha fazla yer kaplamaktadır. Neyse ki bizler okuduğumu anlayanlardanız.
Hiç kimsenin yorumuna ihtiyaç yok, anlayabileceğin dilden okursun, anlarsan ne ala, anlamazsan da önemi yok zaten çoğu o tarihi ama bu günü ilgilendirmeyen birbirinden kopuk anlatımdır. Anlamak için tercümana ihtiyacın olmayacak, görünen köy kılavuz istemez.

birveiki
17-07-2005, 15:19
Bak TdBartol Kardeşim

Turan Dursun alenen değilde olayları "kaynağı ve sahihliği" tartışılır hadis veya hikayelerden alarak Hz. Muhammed için şu isnadlarda bulunur.

1. Muhammed şehvetine düşkün bir sapıktır
2. Şan şöhret, para ve makam peşindedir.

Şimdi bir düşün. Hz. Muhammed'in bulunduğu ve yaşadığı çevre "kadınlara mal gözüyle bakan" güçlünün zayıfı ezdiği, dinsizliğin(*) kol gezdiği bir çevre.

Hz. Peygamber "DİN" ile ileri çıktığında ileri gelenler gelip şöyle bir teklifte bulunurlar. Sen de bilirsin, okumuşsundur illaki.

"Bak muhammed, sana ne istiyorsan verelim. Kadın, para, dilediğin kadar köle ve hatta isteren gel Mekke'nin lideri ol"

Hiç düşünmeden söylenen cevap: "Bir elime güneşi bir elime ayı verseniz bile bu davadan vazgeçmem"

- Dünya'ya tamahkarlığın sınırını aşmış bir insan böyle bir söz söyler mi?
- O anda kabul ettiğinde sahip olabileceklerini ilerde sahip olabilme gibi bir ihtimalle niye değiştirsin?
- Kadınlara (özellikle sahipsiz ve köle) isteyenin istediğini yaptığı bir devirde Muhammed kadına boşama hakkını ve evliliği reddetme hakkını niye versin?

Turan Dursun bunları düşünmüş müdür, düşünmemiş midir?

HUCURAT 6 - Ey iman edenler, eğer size bir fasık bir haber getirirse onu iyice araştırın, sonra bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da yaptığınıza pişman olursunuz.

--------
* Mekkenin ileri gelenleri putperest değil, dinsizdirler! Putperestlik "din" adı altında sürdürülen bir zengin olma, gücünü ve çevresini koruma, kutsiyet atayarak kendini güvene alma adına "cahil halka" yedirilen bir inançtır.

Tıpkı Hasan Sabbah gibi. Hasan Sabbah, adamları bayıltıp bir cennet benzeri yere götürür. Bir süre sonra tekrar bayıltıp huzuruna çeker ve "bu cennete gitmek istersen şu şu adamı öldür" der. Ölsen bile seni oraya koyacağım merak etme. Ve Tarihin ilk intihar eylemcilerini ve en zekice kurulmuş suiskast örgütünü kurar.

Bu sitede yazılanlar seni şüpheye düşürdüyse, aksinin olup olmadığını da araştır bir zahmet. Tavsiyemdir.

matrix doğru sölüyorsun, belkide banada küçükkende
ben : türkçe çevirisini okurum ama neden arapçasını anlamadan okuyayimki
dediğim de karşı çıkılmasının sebebi budur...
ezanların türkçe okunmaması da bu yüzden belkide...

korkuyorlar sanırım, doğruların yüzlerine çarpmasından korkuyorlar sanırım...

surrealist
17-07-2005, 16:37
Arkadaşın bir tanesi yazmış:

Cevabım: İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Melih denen arkadaş ve onun yazısını okuyup kendinden geçen arkadaş Kurandan insanların haklarını aramayıp, insanlara olayları ve kişileri sadece Allaha havale etmekle yetindiren bir tek ayet gösterebilirler mi? Faraza tüm müslümanlar tembel ve miskin olsalar bile (ki öyle değil elbette) bundan Kuranın ve Allahın bunu emrettiği sonucunu mu çıkartmamız lazım? Adam Allaha kurban veriyorum diye öz oğlunu kesiyor. adama bu davranışı özendirecek hangi ayet hangi hadis hangi ilahi emir var. Amerikada zencilerin müdavimi olduğu bir dini oluşum tanrının siyahi olduğunu düşünüyor, onlarının böyle düşünmesi tanrıyı zenci yaparmı? Örnekleri çoğaltabiliriz lütfen fail ve olguyu birbirine karıştırmayalım. Failler değişebilir, çalışkan Ahmet, tembel Mehmet, Miskin Rıfkı, Fedakar Songül, Gaddar Selim, Dindar Ayşe vs. ama olgu ne ise odur. islam islamdır. Mehmetin tembel olmasından İslamın insanları tembelliğe özendiriyor sonucunu çıkartamayız. eğer bunu yaparsak aynı mantıkla "çalışkan Ahmet" için ne diyeceğiz Melih efendi? bu tıpkı şuna benziyor: Fenerbahçe taraftarları aşağılıktır, Yahudiler domuzdur, Yunanlılar pinti olur, Ruslar uçkuruna düşkündür vs. herkes biliyorki ne tüm fenerbahçe taraftarları aşağılıktır, ne tüm yunanlılar pintidir, ne de tüm Ruslar uçkuruna düşkündür. böyle basit bir akılyürütmeyle aksi ispatlanabilecek bir mevzuyu islamdan soğuma nedeni yapmak sağlıklı bir insanın yapabileceği birşey değildir. Ne olursa olsun "İslama muhalefet olacağım" düşüncesiyle yola çıkarsanız ve aslında kendinizden ve sosyal çevrenizden kaynaklanan içsel, dışsal, ailesel, parasal vs içinde bulunduğunuz psikolojik buhranları İslama mal etmeye güdülenmişseniz, mesela ben bu güdüyü taşımış olsam, olaylara, ideolojilere çatabileceğim o kadar çok neden var ki.

1- Bugün çette Ermeninin biri bana sövdü kahrolsun Ermeniler
2- Yıllarca eşek gibi çalışıyorum hala kiradayım lanet olası kapitalizm
3- eve gittim karımın dırdırı başımın etini yedi kahrolsun kadınlar
4- milli maçta alman hakem bariz golümüzü vermedi aşağılık almanlar
5- ev sahibi kiraya yine zam yapmış ev sahiplerini asmalı
6- usame bin ladin denen terörist konuşmasına besmeleyle başlıyor kesin kuranda vardır bu adamların teröristliği

görüldüğü gibi ideoloji sahipleriyle ideolojinin kendisini, bir ülkenin vatandaşıyle ülkenin kendisini, bir dindarlada dinin kendisini karıştırmamak gerekir. aksi durumda melih arkadaşımız gibi durumlara düşmek sözkonusu var.

birveiki
17-07-2005, 16:44
Bir insanın mensup olduğunu söylediği bir fikrin/akımın/dinin adına yaptığını söylediği ve yaptığı şeyleri, o kişinin mensup olduğunu söylediği akıma mesnet etmesi kadar daha AHMAK ve APTALCA bir davranış olamaz.

Üstelik, eylemi yapan kişinin mensup olduğu akım bunu reddediyor ve bu biliniyorda böyle yapılıyorsa bunun adıda BAKARKÖR APTALLIĞI ve AHMAKLIĞIDIR.

Herkes için geçerli bu yazdıklarım!

Arkadaşın bir tanesi yazmış:

Cevabım: İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Melih denen arkadaş ve onun yazısını okuyup kendinden geçen arkadaş Kurandan insanların haklarını aramayıp, insanlara olayları ve kişileri sadece Allaha havale etmekle yetindiren bir tek ayet gösterebilirler mi? Faraza tüm müslümanlar tembel ve miskin olsalar bile (ki öyle değil elbette) bundan Kuranın ve Allahın bunu emrettiği sonucunu mu çıkartmamız lazım? Adam Allaha kurban veriyorum diye öz oğlunu kesiyor. adama bu davranışı özendirecek hangi ayet hangi hadis hangi ilahi emir var. Amerikada zencilerin müdavimi olduğu bir dini oluşum tanrının siyahi olduğunu düşünüyor, onlarının böyle düşünmesi tanrıyı zenci yaparmı? Örnekleri çoğaltabiliriz lütfen fail ve olguyu birbirine karıştırmayalım. Failler değişebilir, çalışkan Ahmet, tembel Mehmet, Miskin Rıfkı, Fedakar Songül, Gaddar Selim, Dindar Ayşe vs. ama olgu ne ise odur. islam islamdır. Mehmetin tembel olmasından İslamın insanları tembelliğe özendiriyor sonucunu çıkartamayız. eğer bunu yaparsak aynı mantıkla "çalışkan Ahmet" için ne diyeceğiz Melih efendi? bu tıpkı şuna benziyor: Fenerbahçe taraftarları aşağılıktır, Yahudiler domuzdur, Yunanlılar pinti olur, Ruslar uçkuruna düşkündür vs. herkes biliyorki ne tüm fenerbahçe taraftarları aşağılıktır, ne tüm yunanlılar pintidir, ne de tüm Ruslar uçkuruna düşkündür. böyle basit bir akılyürütmeyle aksi ispatlanabilecek bir mevzuyu islamdan soğuma nedeni yapmak sağlıklı bir insanın yapabileceği birşey değildir. Ne olursa olsun "İslama muhalefet olacağım" düşüncesiyle yola çıkarsanız ve aslında kendinizden ve sosyal çevrenizden kaynaklanan içsel, dışsal, ailesel, parasal vs içinde bulunduğunuz psikolojik buhranları İslama mal etmeye güdülenmişseniz, mesela ben bu güdüyü taşımış olsam, olaylara, ideolojilere çatabileceğim o kadar çok neden var ki.

1- Bugün çette Ermeninin biri bana sövdü kahrolsun Ermeniler
2- Yıllarca eşek gibi çalışıyorum hala kiradayım lanet olası kapitalizm
3- eve gittim karımın dırdırı başımın etini yedi kahrolsun kadınlar
4- milli maçta alman hakem bariz golümüzü vermedi aşağılık almanlar
5- ev sahibi kiraya yine zam yapmış ev sahiplerini asmalı
6- usame bin ladin denen terörist konuşmasına besmeleyle başlıyor kesin kuranda vardır bu adamların teröristliği

görüldüğü gibi ideoloji sahipleriyle ideolojinin kendisini, bir ülkenin vatandaşıyle ülkenin kendisini, bir dindarlada dinin kendisini karıştırmamak gerekir. aksi durumda melih arkadaşımız gibi durumlara düşmek sözkonusu var.

ensareo
18-07-2005, 22:33
TDBARTOL başlığı açtığı için kendisine cevap vermek istiyorum.Ben kısaca kendisine bart diyeceğim.Bart,neye göre hüküm veririsin,yani bir hakim gibi hüküm verdiğimize göre;hükmünü neye göre verirsin.Ya araştıracaksın bilgi sahibi olacaksın yada hükmünü vermeyeceksin öyle değil mi?Bilgi sahibi olmadığın bir konuda karar verebilirmisin.Ya sadece kulaktan dolma bilgilerin varda ona göre hüküm vermeye ne dersin?Turan dursunun yaptığı bu.Bu forumlardada yapılan bu ve hepsine cevap vermeye zamanımız yetmez.Turan durusn gibilerin yaptıkalrı şey şu:başparmağının ucuyla güneşi kapatıp;ah işte güneşi yok ettim diyen insan gibidir.ha git bakalım güneşin yanınada bak bakalım parmağın kapatıyormu kapatmıyormu...Önce bilgi sahibi olmalı sonra karar vermeli,çnce oku sonra karar ver.Bu konuda koyunlarını otlatan bir çoban bile siz mürekkep!!!!!yutmuş allamelerden daha akıllı daha doğru bir yoldadır.Çünkü o nimetleri daha iyi görüyor.Oysa siz kaç milyon soru olursa olsun,şu gerçeği inkar ettirebilir mi?Bir fotoğraf makinası kendi kendine olmuyorda, bir göz olabiliyor ha..İşte sizin mantığınız bu..Hezeyan aklı...parmağının ucuyla güneşi kapladım diyenlerin mantığı..Daha doğrusu heve ve heveslerinin peşinden gidenlerin mantığı..

ensareo
18-07-2005, 22:48
hemavaza gelince bilki en azından bak en azından diyorum;insan olarak karşındaki insanın fikirlerine inancına saygı göstermeli ve bunun çerçevesinde soru sormalı,görüşlerini açıklamalısın...İlla yok ben ağzıma geleni söylerim diyorsan,ortada ne seviyeli bir tartışma kalır,ne de kimse birbirini anlamaz.....

Cevab verilmeyi haketmiyorsun ama bir müslüman olarak yapabileceğim tek şey seni düşünmeye davet etmek..Lütfen düşünürmüsün?Neyi mi?Şu nu:
Orkide denene bir bitki var bilmem biliyormusun;pardon sen herşeyi biliyorsun değil mi? işte bu bitkinin ucunda bildiğim kadarıyla dişi yaban arısının şeklini andıran bir oluşum ve bir mekanizma var..Burayı erkek yaban arısı eşi zannediyor..Ve sarılıyor ve uçup götürmek istiyor ama götüremiyor;bu arada orkide bitkisinin poleni yaban arısının sırtına yapışıyor ve uzaklara bir orkidenin tohumunu götürüyor..

Şimdi sana sorum şu:
1.Orkide bitkisindeki bu mekanizmayı kim yapmıştır?
2.Orkide dişi yaban arısının şeklini biliyor olabilir mi?
3.Orkide akıllımıdır?
4.Bu sorular sorulmayı-doğru cevap verilmeyi haketmiyormu?

Aliminyum
19-07-2005, 12:15
HEMAVAZ diyor ki ;

'ha biz neyiz...

iyiliğin dünyadaki en büyük mutluluk olduğunu farketmiş, iyilik yapmak için cennet gibi bir ödüle ihtiyaç duymayan tanrı yerine sevgiye, barışa ve başarıya inananlarız.. "

Cennet asla dünyada yapılanların karşılığı değildir.
Çünkü Cennet Allahın "ADL (Adil)" sıfatının değil "RAHİM" sıfatının tecellisidir. Akl-ı selim sahibi her müslüman böyle inanır.
Yani Cennet asla bir şeylerin karşılığı değil, sadece ve sadece Allhın mümin ve salih kullarına bir lütfudur.

Bir ödül değil bir lütuf...
Daha kavramları halledemiyorsunuz İslam gibi cihanşümul bir dini karalamaya çalışıyorsunuz.

Dünyadaki gelmiş geçmiş en uygulanabilir hukukun İslam Hukuku olduğunu vicdan sahibi bütün doktriner hukukçular kabulleniyor artık. Çünkü elleri mahum akılları mahkum. Aksini iddia edemezler.

Gelin şu dini adamakıllı araştırın. Kibrinizi, sonuçsuz dürtülerinizi düzenleyip salim kafayla kendinize birkaç ayırın ve adam gibi araştırın bakalım şu dini. Turan Dursun la yetinmek fikir namusuna uymaz.

River
28-07-2005, 13:03
[U]İslam dini var olduğu sürece bilimi, araştırmayı, akıl ile hareket etmeyi sürekli tavsiye etmiştir. Buna rağmen bazı kişiler yeterince araştırma yapmadan, dini okudukları tek taraflı sapkın kitaplardan yada ettikleri sohbetlerden bilip öğrendiklerini sanıp büyük bir aldanmacanın içine düşüyorlar. Herhangi bir tiyatro oyununu izlemeden eleştirisini okursanız, o oyunu izlemeden kötü diyebilirmisiniz? İslam dinini gerçek kaynaklarından öğrenmeden, asıl manasına ermeden, İslam düşmanı olan Turan Dursun'u okuyup nasıl olur da hemen baş kaldırarak günahların en büyüğü olan inkarı tercih edersiniz buna gerçekten inanamıyorum. Hz. Muhammed (SAV) tüm yaşamı boyunca örnek teşkil eden bir hayat sürmüştür. Öyle ki müşrikler ona büyücü, yalancı diye iftiralar etmiş ancak hiç bir müşrik ona namussuz, şevhet düşkünü, yalancı diyememiştir. Müşrikler Hz Muhammed'i (SAV) inandığından vazgeçirmek ve İslamın yayılmasını engellemek için her yola başvururken nasıl olurda ona bahsi geçen ithamlarda bulunmazlar bunu ön yargı duvarının ardına geçmeden düşündünüz mü? Birveiki nick li arkadaşımında belirttiği gibi o bütün bu teklifleri şiddetle reddederek "Bir elime güneşi bir elime ayı verseniz bile bu davadan vazgeçmem" diyerek zamanının ve günümüzün müşriklerine gereken cevabı vermiştir.

İnkara sapan arkadaşlar; çok yanlış bir yol izlemektesiniz!

Ömrünüz tamamına erdiği zaman (ki bundan asla kaçamazsınız) pişmanlıklarınız hiç bir şey ifade etmeyecek ve sonu olmayan bir aşağılanmayla cezalandırılacaksınız. Kutsal kitabımız olan Kuran'ı önyargısız olarak incelemediğiniz her halukarda kendini gösteriyor. Kuran-i Kerim i Hz. Muhammed (SAV) efendimizin yazdığını iddia ederek, kendinizi dönüşü olmayan bir çukura attığınız yetmiyormuş gibi, siteyi inceleyen insanlarında kafasını karıştırarak çok büyük bir vebali üstleniyorsunuz.
İnternet sitenizde var olan yüzlere yalanı ve amaçlı çaptırmayı burada tek tek yazamam, nitekim akıl sahibi olan ve önyargısız olarak düşünen her insan zaten bu farkı idrak ederek gerekli cevabı verecektir.

Kuran-ı Kerim i anlayarak inceleyen hiç bir akıl sahibi kişi bu ayetlerin bir insan tarafından yazıldığını iddia edemez, hele ki, günümüz teknolojisinde bilimin her geçen süre Allaha biraz daha yaklaştığı bir süreç içinde olduğu şu zamanlar. Gün gibi açık olan delilleri her şeye rağmen görmek istemeyen ve anlamsızca bir inat uğruna aslolan hayatını sonsuz cehennem azabına doğru yönelten kişiler tarih boyunca hep olmuştur.

T.Dursun çok iyi bildiği Arapça dilini amaçlı saptırarak tutarı olmayan saçma sapan düşünceler ile, ayetleri kendi kafasına göre değiştirerek ve İslami emirleri işine geldiği gibi dejenere ederek sözde gerçeklerini insanlara lanse etmeye çalışıyor, ve görünen o ki ne yazıkki bunda başarılı da oluyor. Çok büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Lütfen üzerinize çökmüş olan vesveseden bir an olsun uzaklaşarak peşin hüküm çemberinin içerisinden çıkınız ve düşününüz. Nereye doğru gitmektesiniz?

Allah ıslah ve terbiye etsin.
---
"Allah’ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır. (Bakara(*) Sûresi 174. Ayet"
---
"Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir. (Âl-i İmrân(*) Sûresi 185. Ayet)"
---
"Allah’ın huzuruna çıkmayı yalanlayanlar gerçekten ziyana uğramıştır. Nihayet onlara ansızın o saat (kıyamet) gelip çatınca bütün günahlarını sırtlarına yüklenerek, “Hayatta yaptığımız kusurlardan ötürü vay halimize!” diyecekler. Dikkat edin, yüklendikleri günah yükü ne kötüdür! (En’âm Sûresi 31. Ayet)"
---------------------------------------------------------------------------
Şeytanın ve ona biat edenlerin şerrinden Rahmeti sonsuz Allah'a sığınırım...

melih
30-07-2005, 15:05
hinduizm de kast sistemi vardır efendilerinin sözlerini dinlersen öldüğün zaman tekrar dirileceksin dünyaya tekrar zengin bir insan olarak geleceksin yok dinlemez isen börtü böcek olarak geleceksin
sürrealist kardeş psikolog gibi bir adamsın ben dahil herkeze hastalık teşhisi koyacak kadar kafan basıyor hinduizm ile islamiyet arasında genel olarak ne fark var ikiniz de ödüllendiriyorsunuz ikinizde cezalandirıyorsunuz peki bana söyle bana bir din göster ne ödül var ne de ceza var böyle bir din göster gösteremezsin çünkü yok öyle bir din
kelime oyunu yapan sensin bütün fenerbahçeliler şöyle bütün ruslar böyle bütün kadınlar öyle falan

bütün dinlerde tanrı ve ya tanrılar var(panteizm'i karıştırma o ayrı)
bütün dinlerde ibadet var
bütün dinlerde ibadet hane var
bütün dinlerde dua var
bütün dinlerde toplumu düzenleyecek kurallar var
bütün dinlerde ödül ve ceza var

bütün dinlerin temelde hepsi aynı sadece şunu şöyle yapıyorlar bunu böyle o kadar

psikolog kardeş dinler zenginler için yönetim sistemidir;fakirler için inanç sistemidir.

SuStUrUcU
31-07-2005, 17:32
HACKED_BY_SILENCER_SUSTURUCU
HACKED_B Y_SILENCER_SUSTURUCU
HACKED_BY_SILENC ER_SUSTURUCU
HACKED_BY_SILENCER_SUSTU RUCU
H ACKED_BY_SILENCER_SUSTURUCU
HACKED_BY _SILENCER_SUSTURUCU
HACKED_BY_SILENCE R_SUSTURUCU
HACKED_BY_SILENCER_SUSTUR UCU
HA CKED_BY_SILENCER_SUSTURUCU
HACKED_BY_ SILENCER_SUSTURUCU
HACKED_BY_SILENCER _SUSTURUCU
HACKED_BY_SILENCER_SUSTURU CU
HAC KED_BY_SILENCER_SUSTURUCU
HACKED_BY_S ILENCER_SUSTURUCU
HACKED_BY_SILENCER_ SUSTURUCU
HACKED_BY_SILENCER_SUSTURUC U

BAKIN NU SİZE UYARIDIR EĞER BÖLE İÇERİKLİ YAZILARA DEVAM ETTİĞİNİZ TAKTİRDE OLACAKLARDAN SORUMLU OLYACAZ BUNU HERKEZ BİLSİN

sizde şeref kalmamış lan ittler sizin sonunuz belli allahın askerleri gedi şimdi yazmalara devam ederseniz kötü olur

SILENCER_SUSTURUCU,BY_NARCO,CEHENNEM_EXPRESİ

BU SİTE HACKLENECEKTİR HERKEZE GEÇMİŞ OLSUN

ensareo
01-08-2005, 00:43
Melih arkadaş bu ne şimdi...Aristo mantığımı?hepsi aynımı?İyide o zaman biz neden İslam dinini seçtik..

Adem(a.s)'dan beri Allah'ın gönderdiği eliçiler gelmişler ve Tek bir dini tebliğ etmişlerdir.İnsanlar sonradan hurafelerle,bidatlarıyla dinleri değiştirmişlerdir.Kah para karşılığı,kah aralarındaki çekememezlik yüzünden..Ve son olarak din tekrar aslıyla tebliğ edilmiştir.Bunu okuyarak anlayamıyorsanız sadakatınızdan,doğru-dürüst bir kişi olup-olmadığınızdan şüphe ederim..

Baika dinler Allah'a şirk koşulan dinler haline gelmiştir..Bir müslümanla bir hinduyu aynı kefeye koyan dürüstlük-doğruluk-yalan söylememe-hakkı söyleme gibi bir ahlak anlayışı olmayan sizlerdende bundan başka birşey de beklenmez..

Güneş'in ışığı karşısında mum arayan sizlerin bu durumu,gerçekten düşündürücü..

melih
01-08-2005, 18:44
ensareo evrensel olmak ne demek? bütün ırklara kültürlere renklere dillerine ve dinlerine hoş görü ile bakmaktır.sizin evrenselliğiniz ortada hindu dinine allaha şirk koşmuş kötü bir din olarak görüyorsunuz.Tek din islam dini olmasını istiyorsunuz diğer bütün dinlerin batıl olduğunu söylüyorsunuz.
ensareo kardeş sana şintozim'i kısaca anlatayım ama sen yine de araştır şintoizm'de en önemli öğreti doğaya saygı duymaktır bizler doğanın bir parçasıyız.Bir insanın hakkı olan malını çalmak en büyük onursuzluktur.Onursuzluk en büyük günahtır.Japonların % 98'i şintoisttir
japonlar mı gelişmiş müslüman toplumlar mı gelişmiş onu da artık sen düşün allah'a şirk koşulan bir millet bu haldeyse ben ne diyeyim artık gerisini sen düşün bay evrensel ensareo.(batı dünyası gibi sömürüden bahsetme çünkü japonlar hiç bir milleti sömürmemişlerdir kafalarını kullanmışlardır.Yakında atom bombası atan A.B.D.'ye bile kafa tutacak seviyeye geldi siz müslüman toplumu nesiniz A.B.D.'yi hep oturduğunuz yerden eleştiriyorsunuz ama iş eyleme gelince tık yok sizler A.B.D.'nin köpeklerisiniz.Her gün A.B.D.'nin önünüze attığı kemikleri yalayıp duruyorsunuz.

ensareo
03-08-2005, 01:26
melih arkadaşım konu kim ileride kim geride değil..şimdi bu zatlar budaya yani bir puta tapıyorlar ve ondan bir medet umuyorlarsa,istedikleri kadar zengin olsunlar,sözde (maddeten)ileri olsunlar bir değeri yok...ayrıca zengin olan doğrudur,fakir olan yanlıştır diye bir hüküm verilebilir mi?

bu millet İslam dinini bırakmış bir sürü safasatalara sapmıştır..Aç oku Kur'an'da çalışmayın tembel tembel oturunmu deniyor..bir doktor hastasına ilaç vermişse,ve o hasta o ilacı almamışsa ve sonrada iyileşmedim diye yaygara koparıyorsa bu durumdaki bir zavallı için ne denilebilir?

bu dünyada çalışan karşılığını görecektir..Allah(c.c) kafire çalıştığının karşılığını dünyada tastamam verir;ahırette ise alacağı yoktur..husrana uğrayacaktır..çünkü insandan istenen Allah'ı tanıması,ahırete inanması,bu dünyayı imar etmesi,adaletle hükmetmesidir..

melih
03-08-2005, 18:08
Allah(c.c) kafire çalıştığının karşılığını dünyada tastamam verir;ahırette ise alacağı yoktur PEKİ KAFİR KAZANDIKLARIYLA SOKAK ÇOCUKLARINA OKUL AÇAR ÇOCUKLARI YETİŞTİRİR ONLARA TERTEMİZ GELECEK SAĞLARSA ALLAH YİNE Mİ CEHENNEME ATAR?EĞER ATAR DİYORSAN SENİN ALLAHIN İNSAN PİŞİREN IZGARA KEBAPÇISI ZATEN KEBAP ÇILIĞI KURANDA DA YAZIYOR CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM DİYOR SONRA CEHENNEME SESLANACEĞİM DOLDUN MU?CEHENNEMDE DEDİ Kİ HAYIR DOLMADIM
TANRININ BİLE BİR CEHENNEMİ VAR BU TANRININ İNSANA OLAN SEVGİSİDİR.

ensareo
04-08-2005, 00:16
PEKİ KAFİR KAZANDIKLARIYLA SOKAK ÇOCUKLARINA OKUL AÇAR ÇOCUKLARI YETİŞTİRİR ONLARA TERTEMİZ GELECEK SAĞLARSA ALLAH YİNE Mİ CEHENNEME ATAR?

bilmiyorum şahsen ben Allah'ı seviyorum o yüzden onu tanımayanı allamei cihan olsa bile tanımam..vede Allah(c.c)'a yalvarırım Allah'ım seni tanımayanı tanımamazlıktan gel ona bize değr verdiğin gibi verme ..biz dünyadeyken sana inandık,senin emirlerini yerine getirdik bu ise en önemli olan şeyi seni inkar etti;onlarla bizi eşit tutma;çünkü sen adaletlisin..

bu dünyada yaptığı iyiliğin karşılığını Allah(c.c) verir bu kişiye..öbür dünyaya onun hesabını bırakmaz yoksa inananlara haksızlık adaletsizlik olur o inkarcıyla eşit olmak..eşit tutmak adaletsizlik olur o kişiye sende cennete gir demek haksızlık olur,adaletsizlik olur..o dünyadayken iyiliğinin karşılığını ücretini almıştır zaten..

ayrıca haksız hüküm veriyorsun..Kur'an'da azap ayetlerinin öncesinde veya sonrasında mukafat ayetleride vardır..azap ediyor demek adaletsiz bir hükümdür.doğrusu adaletiyle hükmediyor demektir.kaçdefa cennet kaç defa cehennemden bahsediliyor..buna bakmadan sırf sana öyle geliyor veye ben böyle düşünüyorum öyleyse böyle demekle hüküm verilmiş olmaz..

melih
04-08-2005, 18:24
ben üç tane çocuğu mesleki anlamda eğitip geleceğe hazırladım hırsızlık asla yapmadım muhammed gibi kimsenin karısına kızına bakmadım
daha hala mükafatını bu dünyada göremedim bir arabam bile yok bir evim bile yok

bahsettiğim adam aziz nesindir aziz nesin erbakan hocanız gibi saraylarda mı yaşamış kral fahd'ın özel konuğu mu olmuş aziz nesin nazlı ılıcak gibi basın imparatoru mu olmuş?fethullah gülen hocanız gibi beş yıldızlı otellerde mi konaklamış tayyip hoca nın oğlu gibi lüks spor arabalara mı binmiş?
senin bu dediğinde bir terslik var

ensareo
05-08-2005, 13:11
Kimsenin bu parayı helal yoldanmı bulmuş yoksa haram yoldanmı araştırdığım yok onun için kimse için kazandığı mal ve para için iftira atamıyorum..Bu inkarcılar içinde geçerli..aziz nesin diyorsun mal varlığını bilmiyorum onun için değerlendirme yapamıyorum..

affetyarabbi
05-08-2005, 16:39
http://www.islammerkezi.com/images/cami.jpg

Gerçek su ki,insanlar kendi iç dünyalarini degistirmeden
Allah onlarin durumunu degistirmez.
(13 Ra'd 11)
Bu böyledir,çünkü Allah,bir topluma bahsettgi nimeti ve esenligi,
o toplum kendi gidisini degistirmedikçe asla degistirmez;
ve[bilin ki] Allah herseyi isiten,her seyi bilendir.
(8Enfal 53)

Yâ rabbi! Sen benim rabbimsin, ben ise senin kulunum. Sen herseyi Yaraticisin, ben ise yaratilanim. Sen rizik verensin, ben ise rizik alanim. Sen mülkün sahibisin, ben ise kölenim. Sen kuvvet sahibisin, ben ise âciz ve zelîlim. sen zenginsin, ben ise sana muhtacim. Sen ezelî dirisin, ben ise ölüme mahkûmum, sen bakisin, ben ise fânîyim. sen kerem sahibisin, ben ise kötülenmeye lâyigim. Sen iyilik yapansin, ben ise kötülük isleyenim. Sen affedicisin, ben ise günahkârim. Sen büyüksün, ben ise hakirim. Sen kuvvet sahibisin, ben ise zaîfim. sen verensin, ben ise isteyenim. Sen emniyet verensin, ben ise korkanim, Sen cömertsin, ben ise dua edenim.
Ey merhametlilerin en merhametlisi! Rahmetinle benim günahlarimi affet. Suçlarimi bagisla.Amin.

affetyarabbi
05-08-2005, 17:20
ben üç tane çocuğu mesleki anlamda eğitip geleceğe hazırladım hırsızlık asla yapmadım muhammed gibi kimsenin karısına kızına bakmadım
daha hala mükafatını bu dünyada göremedim bir arabam bile yok bir evim bile yok

bahsettiğim adam aziz nesindir aziz nesin erbakan hocanız gibi saraylarda mı yaşamış kral fahd'ın özel konuğu mu olmuş aziz nesin nazlı ılıcak gibi basın imparatoru mu olmuş?fethullah gülen hocanız gibi beş yıldızlı otellerde mi konaklamış tayyip hoca nın oğlu gibi lüks spor arabalara mı binmiş?
senin bu dediğinde bir terslik var

Sizden daha zenginlerin yanına az girip çıkın. Çünkü bu, Allah’ın size verdiği nimetlerini küçümsememeniz için daha uygundur.
hadis(hakim)

sen niye senden üstüne(maddi) bakıyosun ki birazda senden durumu daha kötü olanlara bak..ben gördüm ayağını saracak çorabı olmayıp,sırtına giyecek paltosu olmayıp buzun üstünde ellerini açıp allaha du edip yarabbim verdiğin nimetlere şükürler olsun diyen..
işte islamın güzelliği sen olsaydın onun yerinde ne yapardın dua edicek kimsen bile yok hayatının karartıp ya intihar edersin ya da çevrene zarar verirdin.
islam hoşgörü dinidir..şükür dinidir..
allahım sana şükürler olsun dedinmi hiç hayatında...kalbbinden söyledinmi ya da...insanın içine dolan o huzuru tatınmı...
üzülüyorum senin için hayatın güzelliği maddiyat mı...daha tadacağın çok güzel haller var kışkusuz bizimde vardır..

bütün bunlara rağmen ne demiş mevlana celaleddin-i rumi hz.
"Gel, Gel, ne olursan ol, gel!
İster kâfir, ister mecûsî, ister puta tapan ol, gel!
Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir.
Yüz kerre tövbeni bozmuş olsan da yine gel!"

Böyle bir hoşgörüyü kaç dostundan görebilirsin...allah seni ve senin gibileri ıslah etsin..

melih
05-08-2005, 18:07
sen niye senden üstüne(maddi) bakıyosun ki birazda senden durumu daha kötü olanlara bak..ben gördüm ayağını saracak çorabı olmayıp,sırtına giyecek paltosu olmayıp buzun üstünde ellerini açıp allaha du edip yarabbim verdiğin nimetlere şükürler olsun diyen..
işte islamın güzelliği sen olsaydın onun yerinde ne yapardın dua edicek kimsen bile yok hayatının karartıp ya intihar edersin ya da çevrene zarar verirdin.
islam hoşgörü dinidir..şükür dinidir..
allahım sana şükürler olsun dedinmi hiç hayatında...kalbbinden söyledinmi ya da...insanın içine dolan o huzuru tatınmı...
üzülüyorum senin için hayatın güzelliği maddiyat mı...daha tadacağın çok güzel haller var kışkusuz bizimde vardır..demişsin

hoşgörüyü bilmeme ama kesinlikle şükür dinidir yöneticilerin senin hakkını yerken sen elindekiyle şükredip yetiniyorsun yönetici yiyiciler ne güzel bana karışan yok diyor.kalbinden söyledin mi huzuru tadarsın diyorsun ama kalbinden rahatsızlığın olduğu zaman s.s.k.hastanelerinde sokak itleri gibi sürünür durursun ilaç parası bulacağım diye kıçını yırtar durursun.hakkını aramak ne zamandan beri maddiyat oluyor.ben bütün insanları çok seviyorum benim mutlu olmam için tek şart çevremde ki herkezin mutlu olmasıdır mantığı var maddiyyatçı bir mantık mı bu?

bütün bunlara rağmen ne demiş mevlana celaleddin-i rumi hz.
"Gel, Gel, ne olursan ol, gel!
İster kâfir, ister mecûsî, ister puta tapan ol, gel!
Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir.
Yüz kerre tövbeni bozmuş olsan da yine gel!"

Böyle bir hoşgörüyü kaç dostundan görebilirsin...allah seni ve senin gibileri ıslah etsin..[/quote]

mevlana cehennemde diri diri yanacaksınız dedi mi?
kadınlar başlarını örtecek dedi mi?
tek din islam oluncaya kadar savaşın demiş mi?
kadınları dövün mü ?demiş
kafirlerin boyunlarını vurun mu?demiş anlat anlat bitmez

kuranın aksine kafirlere de kucak açmış sen mevlanayı müslüman mı?zannediyorsun dönerek yaptıkları ibadet muhammedin zamanında varmı
idi siz kadınlara camii de ilahi okutmazken kadınlar bile erkeklerin arasında dönerek ibadet ediyorlar

bana ne cennetin özü ne cehennemin közü bana insanın özü lazım

yunus emre söyledi galiba ha yunus emre ha mevlana ne fark eder

n0thing
05-08-2005, 18:23
ALLAH olmasaydı sorarım size bunca işkenceyi yapan insanlara kim ceza werirdi söyleyin örneğin Stalin 45 milyon insanı katletmiştir bu melun öldürdüğü insanların, kanına girdiği insanların hesabını wermeden ölmüştür bu adeletmidir sana birisi zarar werse we o kişiden hesap sormadan ölse bu sana yapılan haksızlığı kim soracak işte soracak olan ALLAH 'inanıp inanmamak sana kalmış'

İşte bu düşünce yüzünden dinler tabanlarını sağlamlaştırdı.Eğer cezasını biz verememişsek bu bizim içimizde/ toplumun içinde yara oluşturduysa elbet biri cezasını vermeliydi bu kim olmalı? Elbette Tanrı olmalı.Aciz olduğunda birine ne kadar da muhtaç insanoğlu.

Bak TdBartol Kardeşim

Turan Dursun alenen değilde olayları "kaynağı ve sahihliği" tartışılır hadis veya hikayelerden alarak Hz. Muhammed için şu isnadlarda bulunur.

1. Muhammed şehvetine düşkün bir sapıktır
2. Şan şöhret, para ve makam peşindedir.

Şimdi bir düşün. Hz. Muhammed'in bulunduğu ve yaşadığı çevre "kadınlara mal gözüyle bakan" güçlünün zayıfı ezdiği, dinsizliğin(*) kol gezdiği bir çevre.

Hz. Peygamber "DİN" ile ileri çıktığında ileri gelenler gelip şöyle bir teklifte bulunurlar. Sen de bilirsin, okumuşsundur illaki.

"Bak muhammed, sana ne istiyorsan verelim. Kadın, para, dilediğin kadar köle ve hatta isteren gel Mekke'nin lideri ol"

Hiç düşünmeden söylenen cevap: "Bir elime güneşi bir elime ayı verseniz bile bu davadan vazgeçmem"

Bir elime güneş bir elime ay`ı verme sözünü Kuranda göremedim, sanırım hadis. Hadisleri kaynak göstermek yine sizin alehinize çünkü aynı insanın farklı 2 hadisi olunca siz iyisini alıyorsunuz.Aynı kişinin peygamberiniz hakkında söylediği kötü söze ise mavaldır diye kabul etmiyorsunuz.Bu da nasıl bir düşünceye sahip olduğunuzu gösteriyor. Bu köfteyi çakmış bazı uyanık ilahiyatçılar gibi yapıp hadisleri hepten kabul etmeyin, daha inandırıcı olursunuz dicem ama hadissiz bir Kuran sizi zora sokacağından durumunuz gerçekten vahim.

affetyarabbi
05-08-2005, 19:07
Hz mevlana dönerek allah ulaşmaya çalışmıştır allah aşığıdır rabbine koşulsuz bağlıdır ve dönerek semaya varmaya çalışmıştır...ibadet farklıdır bilmeden yorum yapmayacaksın..ne demişler konuşacaksan susmaktan daha değerli birşey söylemen gereklidir..
ibadet ALLAH(c.c) şükürdür...namazdır...oruçtur...zekattır...inanmak tır...
yazdıklarına okumadan foruma gönderme istiyosan kime neyi anlattığımı bileyim..
hz.mevlana diyemez yanacaksın,cehennem atılacaksın diye çünkü onunda bilgi kaynağı kuran-ı kerimdir kuran-ı kerime bakar okur ve o aman der kafirlere yanacak diye..
tövbe diye bişey var biliyomusun..insan kalbinden tövbe ettiği zaman ne olurs olsun günahları siliniyo...
bir şeylerin mücadelesini verebilmen için bilgin olması lazım..sen araştır..önce...turan dursun gibilerinin yorumların değil allahın sana verdiği beyinni kullan ve ona göre yorum yap...

melih
06-08-2005, 09:59
[quote="affetyarabbi"]Hz mevlana dönerek allah ulaşmaya çalışmıştır allah aşığıdır rabbine koşulsuz bağlıdır ve dönerek semaya varmaya çalışmıştır...ibadet farklıdır bilmeden yorum yapmayacaksın..ne demişler konuşacaksan susmaktan daha değerli birşey söylemen gereklidir..
ibadet ALLAH(c.c) şükürdür...namazdır...oruçtur...zekattır...inanmak tır...
yazdıklarına okumadan foruma gönderme istiyosan kime neyi anlattığımı bileyim..
demişsin her şey ibadet diyorsunuz hatta çalışmak en büyük ibadet diyorsunuz dua etmek ibadet allahla konuşmak ibadet mevlana dönerek allaha ulaşmaya çalışıyor sence bu da ibadet değil mi?o adam allaha ulaşmaya çalışıyor bu ibadet değil de ne oluyor ben cahilim beniaydınlat

affetyarabbi
06-08-2005, 10:56
SANA DOĞRU DEMİŞLER herşey ibadet allahı sevmekte ibadet...
hz.mevlana celaleddini rumi hz.lerinin allah sevgisi okadar fazla ki ona ulaşmak için yaptığı dönme olayı allaha ulaşma arzusudur..işte bu hareket ibadet değil onun amacı,niyeti,sevgisi,aşkı ibadettir..
zikir yapılır,zikir yaparken insan öüm anını yaşamaya çalışır ve sanki kendi ölmüş gibi düşünür ve o anda insanın aklına günahları,tövbeler,yanlışları,doğruları gelir işte bunların hepsi insanın nefsini terbiye edip allah aşkından kaynaklanan olaylardır...

River
06-08-2005, 11:23
Sonuç itibarı ile Mevlana Allah a inanıyordu Melih. :)

melih
06-08-2005, 16:49
aman yarabbi o resimde ne? ben sana rio karnavalından kuşbakışı bir resim göndereğimde senin gönderdiğinden 5 kat daha fazla insan var hemde % 80'i kadın resme bakar bakar masturbasyon yaparsın

affetyarabbi
06-08-2005, 17:16
zavallısın melih her söylediğin yalan çıktı şimdi de resme takıldın...ben senin gibi beyni bacağı arasında olan bi insan değilim..beynim yüreğimde..
allaha şükürler olsun ezildiğinizi görmek mutluluk verici...

melih
08-08-2005, 11:15
sonuç itibari ile mevlanada yunus emrede allaha inanıyor fakat kuranın allahına inanmıyor

ne cennetin sözü
ne cehennemin közü
bana insanın özü lazım

anlayan anlar

aman yarabbi sana dönüyorum benim kafam belden aşağısına çalışmaz benim yüreğim var diyorsun amanyarabbi amanyarabbi hiç de peygamberini örnek almıyorsun ha olmadı amanyarabbi

ensareo
08-08-2005, 12:03
Sen çok kötü bir insansın,Melih... Allah seni ıslah etsin...