PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hatirla Sevgili

sargon
24-03-2008, 15:08
Kizimin ve kardesimin surekli bana bahsetmesi ile sonunda "Hatirla Sevgili" adli tv dizisinin izleyicisi oldum. Yurtdisindan ATV biraz sorunlu cikiyor. Ancak dizinin hemen hemen butun bolumleri internette var. Benim gibi nostalji duygusu guclu olanlar icin kacirilmayacak bir destan yaratmislar. Yapimcisindan, yonetmenine, oyuncularina kadar su ana kadar seyrettigim en guzel dizi diyebilirim. Her gun bir iki bolum seyrederek bir kac hafta icinde cogunu seyrettim.

Simdi de bir hizmeti vatandasin ayagina kadar getiriyoruz. *:D Buyrun:

http://sargon.blogcu.com/11739581/

osiris
24-03-2008, 16:35
evet bende hatırla sevgilinin hastasıyım yakın tarihimizi belgesel tadında çok güzel anlatmışlar

vartor
24-03-2008, 17:31
Benim yakindan bildigim, gencligimde yasadigim olaylar. Kitap toplamalar, yakmalar, insan toplamalar, yakmalar....

thunderpoint
24-03-2008, 21:24
Sevgili sargon,

Ben sana sadece "Günaydın!" diyebilirim....

sargon
24-03-2008, 21:51
Thunderpoint, artik captan dustuk, olaylari arkadan takip ediyoruz. *:D

frodo
24-03-2008, 21:56
Hiç dizi izlemezdim. Geçen akşam eve geç gidip yemeğimi yerken tesadüfen dizinin o ünlü (Kızıldere ve Deniz'lerin idamının anlatıldığı *) bölümüne rastladım. Epeyce duygulanarak o günleri tekrar yaşadım.

evrensel-insan
24-03-2008, 22:24
Saygideger arkadaslar;

Hatirla sevgili dizisini bende takip edenlerdenim.Bu hafta zannedersem Deniz Gezmisin asilmasiyla dizi bitti.

Yalniz bir sey sormak istiyorum.AKP'nin gudumundeki ATV neden bu diziyi verdi,AKP'nin bu diziyle halka vermek istedigi neydi?

Ayrica bundan birkac ay once yine ATV beynelminel adli bir film gostererek ilk defa Turkiye TV'larinda bir marxist propaganda yapti.

Biliyorsunuz birde kurtulus savasi doneminde guneydogudaki Fransizlara karsi halk orgutlenmesi ve direnisini anlatan Kara yilan ve Osmanlilarin balkanlardaki son donemini anlatan Elveda Rumeli dizileri var.

Bu dizilerin hepsi ATV de.Sizce AKP bu dizilerle halka ne vermek istiyor? Bu dizilerin amaci ne?Yorumlarsaniz,sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sargon
24-03-2008, 23:05
sevgili evrensel insan, bence ATV'nin hicbirsey vermek istedigi yok. Bosuna kafani yoruyorsun. O da diger medya kanallarindan farkli birsey yapmiyor. Bu tur kanallar dusundugun gibi hesaplar yapmazlar. Bir sosyalistin cektigi filmi gosterip ertesi gun de bir milliyetcinin cektigi filmi gosterir. Bunlardan bir teori cikaramazsin yani. Beynelminel de cok guzel bir filmdi. Marksizm propagandasi olarak algilaman beni sasirtti. Ben 12 Eylul karsiti olarak degerlendirmistim.

Bu arada kizim Deniz'lerin asildigi son bolumde bir kutu mendil bitirmis. Herkes son bolumleri cok sevdi ama ben nedense ilk bolumleri cok begendim. Ilk 20 bolum inanilmaz guzeldi.

evrensel-insan
24-03-2008, 23:42
Saygideger sargon;

Beynelminel filminde,TC'nin 84 yillik tarihinde bir ilk vardi,sizce bu ilk neydi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

thunderpoint
26-03-2008, 22:41
Sargon bak herkes yeni uyanıyor....

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Liseli_kizlarin_yeni_sevgilis i_169347_1&Newsid=169347

saiullah
27-03-2008, 00:07
Deniz gezmişin asılma sahnesi tam geldiğinde bizim tv kapandı ve yattık:) çok geç verdiler

thunderpoint
29-03-2008, 10:21
Deniz Gezmiş'in ailesi idamı nasıl izledi?
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Deniz_Gezmisin_ailesi_idami_n asil_izledi_169764_7&tarih=28.03.2008&Newsid=169764&Categoryid=7

thunderpoint
02-04-2008, 15:15
78 kuşağı geliyor
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=78_kusagi_geliyor__170674_11&tarih=02.04.2008&Newsid=170674&Categoryid=11

evrensel-insan
02-04-2008, 16:40
Saygideger sargon;

Iste tam benim bahsettigim sorunda bu.Turkiye'nin hep disardan yonlendirilmesinin altinda tam bu neden yatiyor.
Hesap ve kafa yormak.

Hesabi biz yapmadigimiz icin bizim adimiza disaridan hesaplar devamli yapiliyor.Dusunmeyi bilmeyen ve dusunce uretemeyen bir toplum oldugumuz icinde"kafa yormuyoruz".

Aslinda ATV' de oynatilan filmlerde hesap var ama bu hesap Turkiye sinirlari disinda yapiliyor.-AKP iktidari kullanilarak-
O yuzden bu hesap"kafasini yormayan"Turkiye toplumu icin-her duzeyde-pek algilanamiyor.Zaten de hesabi yapanlarin arayipta bulamadigi firsat ta bu.

AKP'deki bu dizilerde neyin verilmek istendigini algilayabilmek icin,Turkiye'nin nereye suruklenmek istendigini ve bunun planini uyguluyanlarin ne gibi bir tarihi yol izledigini takip etmek ve birazda *"kafa yormak"gerekiyor

Biz kafa yormadikca baskalari bizim yerimize yoracaklar.Sunu cok iyi bilmek lazimki,1. Mesrutiyetten bu yana olan hersey planli ve programli,ne bir tesaduf,ne bir kader,Turkiye'nin cizilmis yada Turkiye'ye bicilmis tarih.Ne yazikki bizim cizdigimiz bir tarih degil.Biz "kafa yormadikca" da bizim adimiza birileri-ustelik disardan ve kendi leyhlerine-"kafa yoracaklar"

Ben siteye ilk uye oldugum zamanlar,dunyanin icinde bulundugu felsefeyi ve bu felsefenin dunyayi nereye surukledigini ve bu suruklemede Turkiye icin cizdigi yolu ve bu yolun ve Turkiye'nin icinde bulundugu objektif durumun ve gelecekteki tehlikelerin "resmini"cesitli acilardan ve cesitli yazilarimda ortaya koymaya calismistim.Bu yazilarim ve bu tespitlerim hala guncelligini korumakta fakat tarih ilerledikce yeni gelismeler-planlandigi ve Turkiye'ye cizilen yol temelinde-ortaya cikmaktadir.

O yuzden Turkiye'de hergun ne oluyor,medyayi,kanallari,konusulanlari v.s. herseyi cok iyi takip edip "kafa yormak"gerekiyor.

Tabi eger Turkiye'nin gelecegi ve anadolunun tarihsel ve deneyimsel yapisina uygun cok milli-dini kokensel yapiyi;birlik, beraberlik ve butunluk icinde koruyacaksak ve bu korumayi sadece biz-OSMANLI TORUNLARI VE ANADOLU COCUKLARI yapacaksa.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sargon
02-04-2008, 17:40
sevgili evrensel insan. Su anda hakkimizda yapilan planlari ele gecirmek icin calismalar yurutmekteyim. ATV'den bir iliski buldum. Gizli planlari bana yollamaya soz verdi. Elime gecince sizlerle de paylasacagim.

seni simdi daha cok seviyorum evrensel insan..

Not: En son Nihat Genc'i Sky Turk'teki bir programinda seyrederken boyle etkilenmistim. "Ben ulkemi seviyorum, ne kadar sevdigimi anlatamiyorum" diyerek agliyordu. Gercekten cok duygulandim, az daha ben de aglayacaktim. Ama itiraf edeyim Fethullah Gulen ayni etkiyi yapmiyor. Cunku o Allah sevgisiyle agliyordu. Acaba ATV'ye "demokrasiyi, liberalizmi seviyorum" diye aglayacak bir isim onersek kabul ederler mi? Ise yarar mi ki.. 8O

evrensel-insan
02-04-2008, 19:13
Saygideger sargon;

Ben olaylara genelde duygusal degil;zihinsel nedenleme-sorgulamanin sonucu zekanin insansal vicdani yonlendirmesiyle bakarim.

Turkiye'nin tarihsel olarak bugunlere gelen durumunun nedeni,bizim duygusal ve cikarci onderlerimizin-iktidarlar,kolayca bati akilciligiyla kullanilip,kandirilip ve satin alinip yonetilmesi ve yonlendirilmesi degilmi dir?

Butun bunlarin sebebi ozumsenmemis,bilincine varilmamis anadolu birikim ve deneyiminin,hep bati tarafindan ve kendi leyhlerine kullanimi ve yeri geldiginde de sahiplenimi degilmi dir?

Turkiye en son dunya capinda bir fikir adamini ne zaman yetistirmistir?

Turkiye'de duygunun akilcilikla somurusune aydinlar,onderler,ileri gelenler ve iktidar ne zaman "dur" diyecektir?

Bireysellesemeyen halktan boyle bir "dur"beklemek zaten hayalciliktir.Onlar ancak kutuplastirilirlar ve suru psikolojisinin ve korku felsefesinin temelinde-arasira cikislar olsa bile-birbirleriyle tartistirirlar,kullanilirlar ve kandirilirlar.

Bu konudaki benim vatandas-birey farkini anlatan yazilarimda;bunun neden boyle oldugu daha detayli anlatilmaktadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

thunderpoint
15-05-2008, 01:11
MHP'liler bu dizi kaldırılsın istiyor
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=MHPliler_bu_dizi_kaldirilsin_ istiyor_178422_11&tarih=14.05.2008&Newsid=178422&Categoryid=11

thunderpoint
17-05-2008, 07:38
'Maraş bir katliamdır'
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Maras_bir_katliamdir_178831_1&Newsid=178831

thunderpoint
19-05-2008, 22:39
Darağacında bile Deniz’in son sözlerine izin verdiler ‘Hatırla Sevgili’de sansürlediler
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Nihat_Behram_VATANa_konustu_1 79249_1&Newsid=179249

atheist87
22-06-2008, 17:01
AKP halkı MHP den soğutmak istediği için bu diziyi yayınladı.

MHP en çok kimlere zarar verdiyse onları yayınladı. Ülkücülerde en az AKP liler kadar muhafazakar oldukları için CHP ye oy vermeyeceklerdir.MHP seçmenin ilk adresi AKP olucaktır.% 10uda BBP'sine gider ama baraj altında kalmaya mahkum bir parti olduğu için önem taşımaz

kalkandelen
22-06-2008, 21:07
Denizler firarda iken 12 yasindaydim ..ben deniz diger iki arkadasimda huseyin ve yusuftular mecburen..kagittan tabancalar yapip otoriteye baskaldiranlarin yaninda yeralmistik..

sonra asildilar...

Hala o gunlerin huznu kalbimde dovme gibi yeralmakta..

Hatirla sevgili cok guzel bir proje..populist akp buna hayir diyemezdi..

Birazda gec bile olsa idamlarin yanlisligini herkes gormus oldu..

osiris
22-06-2008, 22:54
Türk ve Türkiye düşmanı sovyet maşası çapulcu eşkiyaların asılmasının yanlış olduğunu savunan taraflı bir proje bende izledim neredeyese bu eşikayaların yaptıklarını Türk milletinin yaptığı kurtuluş savaşımızla denk tutuyorlar

dilaver
22-06-2008, 23:01

Sayın kalkandelen, asla eç olmadı. Bu dizi hatalarına ragmen bellek tazeledigi için faydalıdır. Ancak Denizleri kemalizmin bir parçası olarak da sunmaya çalışma gayretlerini de eleştirmek durumundayım.

Denizler ve 71 devrimcileri yenildikten sonra Anadolu da dogan pek çok çocugun ismi Deniz dir, Mahir dir, İbrahim dir, Ulaştır. Anadolu onları hep bagrına bastıi asla unutmadı.

O kıvılcımdan 78 hareketi dogdu. 78 çok daha fazla ezildi . Bugün ise tüm depolitizasyon çabalarına karşın onların devrimci gelenegi hala yaşıyor ve gelişiyor.

saygılarımla

Squall
22-06-2008, 23:15
Eğer Denizler, Kemalizmin birer parçaları değilselerdi asılmaları bu milleti neden ilgilendirsin ki ama bunun böyle olmadığı biliyoruz..o insanlar Atatürk'ün Bursa nutkunu anlayan ve onu eyleme döken bireylerdi..Kemalizm onların ideolojisiydi..kendini sosyalist zanneden bu ülke gerçeklerinden uzak bazı marksistler Kemalizm'i bir hastalık diye tabir etselerde bu bir gerçektir..

osiris
22-06-2008, 23:15

Sayın kalkandelen, asla eç olmadı. Bu dizi hatalarına ragmen bellek tazeledigi için faydalıdır. Ancak Denizleri kemalizmin bir parçası olarak da sunmaya çalışma gayretlerini de eleştirmek durumundayım.

Denizler ve 71 devrimcileri yenildikten sonra Anadolu da dogan pek çok çocugun ismi Deniz dir, Mahir dir, İbrahim dir, Ulaştır. Anadolu onları hep bagrına bastıi asla unutmadı.

O kıvılcımdan 78 hareketi dogdu. 78 çok daha fazla ezildi . Bugün ise tüm depolitizasyon çabalarına karşın onların devrimci gelenegi hala yaşıyor ve gelişiyor.

saygılarımla

bu konuda çok haklısınız onların yaptıklarını ulu önder Atatürkün yaptıklarıyla bir tutmak gerçeçekten ona büyük hakaret olur

kalkandelen
23-06-2008, 00:37
bas kaldirmanin cezasi idam olamazdi..olmamaliydi..sovyet masasi dedigin gencler bas kaldirdi...bagimsiz Turkiye dedi..amerikan masasi kopegi usagi olmayin dedi...

Idam sehpasindada hic kimsenin olamayacagi kadar magrur basi dik ve cesur bir sekilde olduler..

Cok seviyorum o gencleri ...

sargon
26-10-2009, 00:06
Hatirla Sevgili'yi cok gec yakalamistim. Ama "Bu Kalp Seni Unutur mu"yu baslar baslamaz yakaladim. Henüz sadece 2 bölüm yayinlanmis.

Hatirla Sevgili'nin projesini yapan Tomris Giritlioglu'nun yeni bir calismasi. Senaryosunu Nilgün Ones ve Mümtazer Türköne yaziyor. Nilgün Ones Hatirla Sevgili'nin senaryosunu hazirlayan ekipteydi. Sanirim dizi 2000'li yillara kadar gelecek, cünkü fragmaninda Recep Tayyip de görülüyor.

Ilk bölümünü izledim ve 12 Eylül'ün atmosferini cok iyi verdiklerini düsündüm. Politik dizileri sevenlere simdiden öneririm.

Cem
26-10-2009, 16:12
Yayınlandığı kanalı ve saatini de verseydin ya sargon.

Şu sıralar Nazım'ın hayatını anlatan Mavi Gözlü Dev de yayınlanacaktı ama ne zaman ve hangi kanalda bilemiyorum. Bir kez reklamına denk gelmiştim şöyle bir.

sargon
26-10-2009, 16:31
Bende Türkiye TV'leri yok su anda. O yüzden internetten seyrediyorum.

http://www.diziizle.net/index.php?kategori=Dizi&id=2220

Show TV'de sali günleri saat 20:00'da yayinlaniyormus. Ikinci bölümü de seyrettim, bu yil favorim bu dizi olacak sanirim.

-InVi-
27-10-2009, 03:09
Bahsi gecen dizide beni en cok düsündüren aslinda Devlet adina Askerin iskence yapmasi degil, o iskenceye maruz kalan insanlarin "tutuklanma" sekilleri.....
yani düsünün bir trenden iniyorsunuz...yüzlerce insan ile dis kapiya dogru cikiyorsunuz....kapida elinde silahli iki er, yaninizda sizin ile beraber giden insani cekip alip götürüyor, ve siz hic birsey olmamis gibi devam gidiyorsunuz, hatta üstüne üstelik birde "tabi ya ne yapti ki kim bilir hak etti" diyerek kendi sessizliginize kendinizce bir gerekce sunuyorsunuz....
birde türk burjuvasinin "umuarsamaz" tavri, cidden cok düsündürücü....

dizi güzel, oyuncular yerinde, senaryo güzele benziyor, ama dizinin ismi güzel mi ? bence degil....

KızıL
27-10-2009, 03:15
isim güzel değil evet :)

sargon
09-11-2009, 23:27
Genelkurmay'ın dünkü toplantısında 'Bu Kalp Seni Unutur mu?' adlı dizi isim vermeden eleştirildi.

Dizide 12 Eylül 1980’deki askeri darbe sonrası yaşananlar anlatılıyor.

Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, işkence sahneleri nedeniyle RTÜK’ten uyarı alan diziye tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bazı basın-yayın organlarında TSK’ya uzun yıllar hizmet eden, bazıları terör örgütü tarafından şehit edilmiş personele karşı yanlı, tek taraflı ve akıl dışı iddialar gündeme gelmektedir.

http://www.mansettekiler.com/TSK%27DAN_DIZI_ELESTIRISI_h_b_r_412.htm

Devrimci 78’liler Federasyonu TSK’nın ‘Bu kalp seni unutur mu?’ dizisiyle ilgili açılamalarına dair bir basın açıklaması yayınladı. TSK’nın ‘Yayın kuruluşlarının insanların kişilik haklarına özen göstermesi ve TSK personeli ve ailelerini de düşünerek duyarlı bir yayıncılık yapması’ söylemini içeren açıklamasına tepki gösteren Devrimci 78’liler Federasyonu “peki bizlerin ve ailelerimizin kişilik hakları yok mu?” diye sordu.

http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=27642&ref=bm