PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitemizin Yeniden Yapılanması

admin
06-05-2008, 03:07
Sevgili Arkadaşlar,

Sitemiz teknik ve biçimsel anlamda baştan aşağı bir değişim çalışması içindedir. Teknik çalışmalar halen devam etmekte olup tamamlanmasının en azından hafta sonunu bulacağını tahmin ediyorum. Henüz sitemizde pek çok eksik göreceksiniz. Bunların da tamamlanıp sitenin ondan sonra açılması da düşünülebilirdi ancak iki gün kapalı kalan sitemizin daha uzun süre kapalı kalması üyelerimizi ve ziyaretçilerimizi üzebilirdi.

Sitemizin teknik ve biçimsel anlamda büyük bir değişikliğe gittiğini belirttim ancak sitemizin ilkeleri, amaçları ve ekibi anlamıyla bir değişiklik yoktur. Eskiden sitemiz nasılsa şimdi de öyledir.

Sitemizin gerek içerik sistemi (CMS) gerekse de forumları sitemizin gelişimi arttıkça ihtiyaçlara tam olarak karşılık veremiyordu. Örneğin 2006 yılında, o dönemin aktif üyelerinden sevgili psikokemoterapi arkadaşın önemli katkılarıyla lisansını 200 dolara satın aldığımız sohbet programı (123flashchat) eski forum sisteminin ileri versiyonlarıyla uyumsuzluk gösterdi. Bundan dolayı böyle kaliteli bir sohbet sunucusunu uzun zamandan beri kullanamıyorduk. Bunun yerine pek çok arkadaşımızın bildiği üzere bir başka sohbet programı kullandık. Onun ise üyelerin sohbet odasından düşmesi ve yavaşlık gibi sorunları vardı. Atıl durumdaki eski java sohbet sunucumuzu yakında devreye sokabileceğiz büyük ihtimalle.

Forum teması ve eklentileri (plugin) artık eskisine oranla çok daha fazla.

Bunun yanında başka ihtiyaçlarımız forum sisteminin kısıtlı olanakları nedeniyle karşılanamıyordu. Örneğin disiplin kurulunun bir ara gündeme getirdiği her kişi için özel disiplin puanlaması mümkün değildi.

Yöneticiler bir kişiye geçici ban koyduğunda banı kaldırmak için tekrar manuel olarak ayarları değiştirmesi gerekiyordu. Yeni forum sistemimizde ban konurken kaç günlüğüne olduğu seçilip süre dolduğunda banın otomatik olarak kaldırılması mümkün.

Bir yönetici bir forum mesajında değiştirme yaptığında ve gerekçesini aynı mesaja yazdığında bazen karışıklık oluyordu. Şöyle ki eğer farklı renkte ve karakterde yazmayı unutursa okuyucular yazının neresi orijinal yazarına neresi moderatöre ait anlamakta güçlük çekebiliyordu. Yeni sistemimizde buna özel uygulama alanı var.

Çok uzun bir link bir mesajın içine konduğunda sayfa enine doğru aşırı büyüyüp site temasının görüntüsünü bozuyordu.

Bazı büyük forumlarda örneğin İslam Forumu'nda (eski adıyla Serbest Forum) en eski başlıklara bakılmaya çalışıldığında yaklaşık son 10 sayfa boş çıkıyordu.

Yeni forum sistemimiz olan Vbulletin'de bu sorunlar olmadığı gibi daha pek çok gelişmiş özellik de bulunmaktadır.

Vbulletin sitemize özel olarak lisansı satın alınmıştır. Mali detaylarını gelir-gider durumu başlığında ve yönetici forumlarında ayrıca yazacağım.

Lisansın satın alınmasında katkısı olan tüm dostlara teşekkürler.

Bu başlık altında yeni sisteme geçişte yaşadığınız veya farkettiğiniz sorunları da yazabilirsiniz.

Saygılarımla.

Cem

Aton
08-05-2008, 05:04
Bu eski üyelerin yasaklı olma durumu ne zaman çözülecek? Anlamayıp bu nick i aldım noldu diye sorayım yoksa birşey yaptık da atıldık mı diye. Bununla forumlara katılabiliyorum ama Chaos kullanım dışı. Fazla uzadı bu yapılanma işi bence, üyeleriniz kaçar ona göre :)

Chaos
08-05-2008, 05:06
Ahan da çözülmüş bile şu anda :D Aton nick ini silin bilgi toplamak için almıştım :)

test88
11-05-2008, 00:25
test.......

serüvenci
11-05-2008, 00:33
mesaj yollayamamak kötü oluyor. işkence.

K.C.
15-05-2008, 21:21
Saat ayarını nereden yapacağımı bulamadım,
help me...

spartacus
15-05-2008, 22:43
Profil bölümünde Ayarlar&özellikler bölümünde "Ayarları Değiştir" Kısmında sayfanın altında...

Link Veriyrum :)
Ayarları Değiştir (http://www.turandursun.com/forumlar/profile.php?do=editoptions)

GMT+2 Seçerseniz Türkiye saatine erişmiş olursunuz.