ney
02-08-2005, 20:31
Bütün herkeze selamlar öncelikle....müslaman veya ateist veya her ne ise.....sadece insan olan herkeze selamlar...bu siteye dün ilk defa girdim...fakat turan dursunu çocukluğumdan beri tanırım...çünkü teyzem ve eniştem ateist ve koyu turan dursuncular...ilk olarak şunu söylemek istiyorum....sitenize yapılan saldırılardan ötürü çok üzüldüm...bunu yapanların bir inanca ve bir akla sahip olmaları mümkün değil çünkü bunlar daha insan olammamışlar...ve ayrıca çuğu ateist üyenin ,ki sanırım site adminleri, tartışılan konularla ilgili hassas ve akılcı duyarlılıkları beni çok mutlu etti...bu konuda bir müslüman olarak diğer müslüman kardeşlerimin tezlerini savunma noktasında verdikteleri akıl dışı kanıtlar(herkez için geçerli değil çok güzel cevaplar da vardı)için çok üzüldüm....
Benim herkezin okumasını istediğim konu şu...
Bir kere önce tartışırken lütfen objectif olalım ve burada sadece aklımızla tartışabileceğimizi bilelim....
sonra neyi tartışacağımızı bilmemmiz gerekir....
öncelikle tartışmamız gereken, evren bir zeka tarafından mı yaratıldı yoksa tesadüf eseri mi meydana geldi ?
ayrıca evren nedir , neden var, sadece evren mi var yoksa nedir bu içinde bulunduğumuz durum?
önce bunları çözmeye çalışalım ...
özellikle evreni yaratan bir zeka varmı bu çok önemli...
zaten bir yaratan bir zeka yoksa dinleri tartışmamızın hiç bir anlamı yok...
eğer bir zeka varsa bu allah mı yoksa isanın babası olan tanrı mı yoksa hiç bilmediğimiz bir zeka mı bunu tartışalım...
bu noktada müslamanların ve ateistlerin düştüğü bir yanılgı var....
müslümanlar dünyanın ayrıntısına gam vurarak nasıl görmezsiniz bu mükemmelliği diyorlar...
ateistlerde kurandaki kendilerine saçma gelen yerleri gam vurarak bu bir safsatadır öyleyse evren yaratılmamıştır diyorlar...
lütfen üçüncü şıkkı da düşünelim...
yani evren bir zeka tarafından yaratılmış ama bu zeka allah değil...
yani deizmi de düşünelim lütfen....
sözlerime şimdilik son verirken kendi düşüncelerimi eklemek istiyorum...
ben kendimce bir müslümanım fakat biraz kurancıyım...
yani bu çok hassas konuda kimseye güvenemeyeceğimi düşündüğüm için hadisleri kesinlikle kaale almam...
bu hz.muhammed(sav) e olan bir güvensizlik değil hadisleri aktaranlara olan bir güvensizlik...
ki bu hadisler ve din adamlarına olan düşkünlük nedeniyle islam dini çığrından çıkmıştır...
mesela ben kuranda başörtüsü olduğuna, namazın beş vakit farz olduğuna inanmıyorum...
ki zaten inanmıyorum kelimesi yanlış yok öyle bişey...
ayrıca namazı türkçe kılar kuranı türkçe okurum...
sünnet namazlarını kılmam...
alınyazısına inanmam...
vesaire vesaire....
ve ilk noktaya gelirsek evreni yaratan bir zeka olduğundan aklen ve kalben kesinlikle eminim...
fakat müslümanlık konusunda kalben eminim ama aklen çelişkilere düşüyorum....
şimdilik bu kadar ...
okuyan ve dikkate alan herkeze çok teşekkürler...
ama şunu bilinki biz aşkın çocuklarıyız...
ve herşey aşktan ibaret....
"Bir ben vardır bende, benden içeri"
kalın sağlıcakla....
Benim herkezin okumasını istediğim konu şu...
Bir kere önce tartışırken lütfen objectif olalım ve burada sadece aklımızla tartışabileceğimizi bilelim....
sonra neyi tartışacağımızı bilmemmiz gerekir....
öncelikle tartışmamız gereken, evren bir zeka tarafından mı yaratıldı yoksa tesadüf eseri mi meydana geldi ?
ayrıca evren nedir , neden var, sadece evren mi var yoksa nedir bu içinde bulunduğumuz durum?
önce bunları çözmeye çalışalım ...
özellikle evreni yaratan bir zeka varmı bu çok önemli...
zaten bir yaratan bir zeka yoksa dinleri tartışmamızın hiç bir anlamı yok...
eğer bir zeka varsa bu allah mı yoksa isanın babası olan tanrı mı yoksa hiç bilmediğimiz bir zeka mı bunu tartışalım...
bu noktada müslamanların ve ateistlerin düştüğü bir yanılgı var....
müslümanlar dünyanın ayrıntısına gam vurarak nasıl görmezsiniz bu mükemmelliği diyorlar...
ateistlerde kurandaki kendilerine saçma gelen yerleri gam vurarak bu bir safsatadır öyleyse evren yaratılmamıştır diyorlar...
lütfen üçüncü şıkkı da düşünelim...
yani evren bir zeka tarafından yaratılmış ama bu zeka allah değil...
yani deizmi de düşünelim lütfen....
sözlerime şimdilik son verirken kendi düşüncelerimi eklemek istiyorum...
ben kendimce bir müslümanım fakat biraz kurancıyım...
yani bu çok hassas konuda kimseye güvenemeyeceğimi düşündüğüm için hadisleri kesinlikle kaale almam...
bu hz.muhammed(sav) e olan bir güvensizlik değil hadisleri aktaranlara olan bir güvensizlik...
ki bu hadisler ve din adamlarına olan düşkünlük nedeniyle islam dini çığrından çıkmıştır...
mesela ben kuranda başörtüsü olduğuna, namazın beş vakit farz olduğuna inanmıyorum...
ki zaten inanmıyorum kelimesi yanlış yok öyle bişey...
ayrıca namazı türkçe kılar kuranı türkçe okurum...
sünnet namazlarını kılmam...
alınyazısına inanmam...
vesaire vesaire....
ve ilk noktaya gelirsek evreni yaratan bir zeka olduğundan aklen ve kalben kesinlikle eminim...
fakat müslümanlık konusunda kalben eminim ama aklen çelişkilere düşüyorum....
şimdilik bu kadar ...
okuyan ve dikkate alan herkeze çok teşekkürler...
ama şunu bilinki biz aşkın çocuklarıyız...
ve herşey aşktan ibaret....
"Bir ben vardır bende, benden içeri"
kalın sağlıcakla....