PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İç Açıcı Bir Kaç Mucize

mehmetsalih
10-06-2008, 06:01
Ulaşım Araçları İle İlgili Haberler
------------------------------
Onlara binmeniz ve süs için atları, katırları ve merkebleri (yarattı). Ve daha sizlerin bilmediğiniz neleri yaratmaktadır? (Nahl Suresi, 8)

Onların soylarını dolu gemilerde taşımamız da kendileri için bir ayettir. Ve onlar için binmekte oldukları bunun benzeri (nice) şeyleri yaratmamız da. (Yasin Suresi, 41-42)

Uzayın Keşfi
------------
Ey cin ve ins toplulukları, eğer göklerin ve yerin bucaklarından aşıp-geçmeye güç yetirebilirseniz, hemen aşın; ancak 'üstün bir güç (sultan)' olmaksızın aşamazsınız. (Rahman Suresi, 33)

Aya Gidiş
-----------
Ondördüne girdiği zaman Ay'a; siz, gerçekten tabakadan tabakaya bineceksiniz. Şu halde onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar? (İnşikak Suresi, 18-20)
"Terkebu" ifadesi, (vasıtaya) binmek,

Büyük Patlama - Big Bang
-------------------------------
O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

O gökleri ve yeri yoktan var edendir... (Enam Suresi, 101)

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

Bulutların Ağırlığı
----------------
Rahmetinin önünde rüzgarları bir müjde olarak gönderen O'dur. Bunlar ağırca bulutları kaldırıp yüklendiğinde, onları (kuraklıktan) ölmüş bir şehre sürükleyiveririz ve bununla oraya su indiririz de böylelikle bütün ürünlerden çıkarırız… (Araf Suresi, 57)
O size şimşeği korku ve umut olarak gösteren, (yağmur yüklü) ağırlaşmış bulutları (inşa edip) ortaya çıkarandır. (Rad Suresi, 12)

Dağların Tutması
----------------
Yeryüzünde, onları sarsmasın diye, sabit dağlar yarattık... (Enbiya Suresi, 31)

Biz, yeryüzünü bir döşek kılmadık mı? Dağları da birer kazık? (Nebe Suresi, 6-7)

... Arzda da, sizi sarsıntıya uğratır diye sarsılmaz dağlar bıraktı... (Lokman Suresi, 10)

Dünya Dönüyor
--------------
Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler... (Neml Suresi, 88)

Atom - Zere
------------
... Göklerde ve yerde zerre ağırlığınca hiçbir şey O'ndan uzak (saklı) kalmaz. Bundan daha küçük olanı da, daha büyük olanı da, istisnasız, mutlaka apaçık bir kitapta (yazılı)dır." (Sebe' Suresi, 3)

... Yerde ve gökte zerre ağırlığınca hiçbir şey Rabbinden uzakta (saklı) kalmaz. Bunun daha küçüğü de, daha büyüğü de yoktur ki, apaçık bir kitapta (kayıtlı) olmasın. (Yunus Suresi, 61)

Korunmuş Tavan
----------------
Gökyüzünü korunmuş bir tavan kıldık; onlar ise bunun ayetlerinden yüz çeviriyorlar. (Enbiya Suresi, 32)

Yedi Gök
--------
Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir. (Bakara Suresi, 29)

Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi... Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti... (Fussilet Suresi, 11-12)

1- Troposfer
2- Stratosfer
3- Mezosfer
4- Termosfer
5- Ekzosfer
6- İyonosfer
7- Manyetosfer

dilaver
10-06-2008, 06:17
Mehmet Salih

Bu anlattıkların zırvaların her biri üzerinde yapılan tartışmalar forumlarımızda mevcuttur. Amerikayı yeniden keşfetmeyi bırakıp da o tartışmaları okusan, yeni bir şey ekleyeceksen eklesen, hem daha tamamlayıcı olur, hem de daha faydalı olur, hem de bizi yormazsın.

Yahu kardeşim, kendinizi alim saymadan ve muhataplarınızı talebe saymadan önce, içinde yer aldıgınız oluşumun neleri içerdigini bir okumak zahmetine katlansanız. Biz bunlardan bıktık, tartışmaktan ve cevap vermekten de bıktık, siz hala çok önemli bir şeyi dile getirebilmiş gibi temcit pilavı gibi tekrarlıyorsunuz.

Yukarıdaki başlıkların hemen hepsi bu forum alanlarında tartışma başlıkları olarak mevcut. Saygı görmek istiyorsanız, saygı göstermeyi de ögreneceksiniz, yoksa tebligatçı muamelesi görürsünüz ona göre.

saygılarımla

mehmetsalih
10-06-2008, 06:22
Yani herşeyi tartışmak için açtığımı idaa ediyorsan bu önyargı olmazmı...? belki ben hepsini beraber sunmak istemiştim zira hepsi birlikte görülünce tesadüfler zorlanıyor.... Neyse önemli olmayan mesajlara niye cevap verilsin. Demeki önemlidir.

pante
10-06-2008, 06:44
Yedi Gök
--------
Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir. (Bakara Suresi, 29)

Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi... Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti... (Fussilet Suresi, 11-12)

1- Troposfer
2- Stratosfer
3- Mezosfer
4- Termosfer
5- Ekzosfer
6- İyonosfer
7- Manyetosfer

Mehmetsalih;
Forumlarda tartışmanın bir adabı var.
Bol mesaj göndererek, uzun uzun yazarak, sürekli başlık açarak üstünlük sağlama, bastırma vb. hedeflere ulaşabileceğini sanıyorsan yanılırsın.
Bu forumda senin gibi birileri arada bir takılır ve benzeri davranışları sergiler.
Forumdaki ömrü de birkaç gündür.

Yukarıda alıntıladığım iddianın en başta Kur'an'a aykırı bir iddia olduğunu daha önce sana cevaben yazdım. Saffat-6 ayeti, mucize şarlatanları tarafından bile bile görmezden gelinmektedir.
Şimdi sen buna yanıt dahi vermeyip, inatla aynı iddiayı yazmaya devam ettiğinde bu etik olmaz. Bu iddianı kanıtlaman için önce ayeti açıklaman lazım.
Ya da "ben ayet-mayet takmam. Tutturmuşum bir yol gidiyorum" de ki bilelim.

strategic_choice
10-06-2008, 22:22
mehmet salih kardeşin yazdıklarının TESADÜF olduğunu söylemek, bunların hepsinin cevabının bu sitede var olduğunu söylemek sadece ÇOCUK KANDIRMA tarzıdır..

strategic_choice
10-06-2008, 22:29
Turan Dursun tarafından yazılıp 1990 yılında 2000'e Doğru dergisinde yayınlanan, ve takipçileri tarafından hala internette yayınlanmaya devam eden bir yazıyı ve bu yazıdaki çarpık iddiaları ele alacağız.

Ah be güzel kardeşim, sakalımız yok ki size laf anlatabilelim. Önce üye oldugunuz site tüzügünü bir inceleyin diye üye olurken özel mesaj aldınız, sonra c/p yapmayın diye de öm aldınız, bir önceki iletide siteyi bir inceleyin diye ikaz ettim.
c/p yaptıgınız yazı bu sitede defalarca c/p yapıldı ve bizler tarafından ezberloendi. Buyrun linki :

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5463

Aylar evvel sizin gibi biri tarafından gene c/p yapılmış ve link orada belirtilmiş. Siz çok şey bildiginizi zannediyorsunuz ama ne yazık ki bildiklerinizi zannettiginiz şeyler bir kaç İslami zevatın hurafeleri ile sınırlanmış. Ne olur önce bir okuyun, inceleyin, araştırın. Bunlar ne diyorlar diye ilgilenin. Yahu yok mu size ögretilen başka bir meteryal, hep aynı ezberi c/p yapıyorsunuz. Biraz da farklı şeyler üretmeyi deneyin, ezbere degil kendi düşüncelerinize güvenin.
Bir de yukarıda verdigim linkin başlıgını açan arkadaş artık bir inanır degil, deizme yönelmişti en son. Hatırlatayım.

saygılarımla dilaver

galapagos
10-06-2008, 22:35
siteyi daha iyi inceleyin hemen korkuyla panikle başlık açmayın böyle bozarlar sizi
herşeyden önce sizin herşey yıruma dayalı yani kimine göre araç kimine göre yer kimine göre tabaka e bunlarda zamanında yanıtşlanmış olaylar bunu güncel tutmak için böyle ucuz savunmalar sizi komik duruma düşürebilir

strategic_choice
11-06-2008, 10:45
SAYIN DİLAVER BEY BENİ NEYİN C/P YAPILIP YAPILMADIĞI İLGİLENDİRMEZ.. BEN BU SİTEDE YENİ MİYİM_?? YENİYİM... BU SİTEDE SİZLER TURAN DURSUN UN YAZILARINI C/P YAPIYOR MUSUNUZ YAPMIYOR MUSUNUZ_?? SİZE GÖRE DEMOKRASİ BU MU_?? İŞTE MATERYALİST DÜŞÜNCENİN BİR ÜRÜNÜSÜNÜZ.. BEN BURADA HARUN YAHYA NIN TURAN DURSUNUN İDDAALARINI ÇÜRÜTTÜĞÜ YAZIYI COPY PASTE YAPTIM.. TIPKI SİZİN TURAN DURSUN UN YAZILARINI BU SİTELERDE COPY PASTE YAPTIĞINIZ GİBİ...
SİZ CEVABINI VEREMEDİĞİNİZ KONULARA BU ŞEKİLDE Mİ YAKLAŞIYORSUNUZ_??
BU SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM VE İLK KEZ YAZDIM AMA HEMEN BİŞEY ÖĞRENDİM..
BU SİTEDE TURAN DURSUN ALEYHİNE HİÇBİR COPY PASTE YAPILAMAZ ÇÜNKÜ HİÇBİRİNE MANTIKLI CEVAP VERİLEMEMEKTEDİR...
YAZILARININ ÖRNEKLERİNİ TEVRAT, ZEBUR VE İNCİLE DAYANDIRAN, BUNLARLA KUR-AN I KIYASLAMAYA KALKAN, UYDURMA HADİSLERİ BAZ ALAN SAYIN RAHMETLİ (mekanı cennet olsun) TURAN DURSUN EFENDİ ÇOCUKLARIN BİLE FARKINA VARDIĞI BİRŞEYİN FARKINA VARAMAMIŞ... ODA ''KUR-AN I KERİM'İN , DEĞİŞTİRİLMİŞ OLAN TEVRAT,ZEBUR VE İNCİL DEN DOLAYI GÖNDERİLDİĞİNİ''''... NEDENSE BU DURUM ONA GÖRE KABUL EDİLEMEZ BİR GERÇEK..
BU GERÇEK VE UYDURMA HADİSLER GERÇEĞİ KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ ÇÜNKÜ KABUL EDİLİRSE YAYINLAMIŞ OLDUĞU BİLGİLERİN HEMEN HEMEN HEPSİ ÇÜRÜR GİDER..

ÇOK BASİT BİR ÖRNEKLE TURAN DURSUN UN ÇOCUKÇA VERDİĞİ BİLGİLERDEN BİRİNİ KENDİMCE ÇÜRÜTEYİM..

Gökteki Ay mı, Arabistan'daki Hira Dağı mı daha büyük?
İlkokul öğrencileri bile böyle soruyu saçma bulur, değil mi? Ama hadiste anlatılana bakılırsa bu soruya saçma dememek gerek.Malik Oğlu Enes anlatıyor:
Mekkeliler, Peygamberden bir mucize göstermesini istediler. Peygamber de onlara ayı ikiye bö1ünmüş olarak gösterdi.
Öylesine ki, onlar, Hira Dağı'nı, bu iki parçanın arasında görüyorlardı." (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'1-Menakib/36; Müslim, e's-Sahih, Kitabu St- fati'l- Münafdun/46-47, hadis no: 2802.)

"Abdullah İbn Mes'ud anlatiyor: Peygamberle birlikte Mina'daydık. Birden ay iki parçaya bölündü. Bu parçalardan biri, dağın arkasında, biri de dağın beri yanında kaldı.

Ve dünyanın her yanından gözüken şu ay, o sırada ikiye bölünüp yere düşüyor da, dünyanın hiçbir yerinde, kimse farkında olmuyor. "Olay"i ne gören oluyor, ne de yazan

TURAN DURSUN BU VERDİĞİ BİLGİDE AYETTE ''''AY IN 2 YE BÖLÜNÜP İKİ PARÇASININ DÜNYA YÜZEYİNE DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLÜYOR....

OYSA Kİ AYET O KADAR AÇIK Kİ AKLI SELİM HERKEZ ''''GÖKYÜZÜNE BAKTIĞIMIZDA AY IN DAĞLAR ARKASINA DOĞRU GELEBİLDİĞİNİ, DENİZİN ÜSTÜNDE GÜNEŞİNDE YAKAMOZ YARATTIĞINI BİLİR... VE AYETTE Kİ AY DA ANLATILMAK İSTENEN ŞEY AYNI DENİZ ÜZERİNDE Kİ YAKAMOZ YARATAN GÜNEŞ GİBİDİR... NE YANİ GÜNEŞ TE DENİZE Mİ DÜŞMÜŞTÜR_???
AY İKİYE BÖLÜNMÜŞ VE BİR PARÇASI BİR DAĞIN ARDINA DOĞRU, DİĞER PARÇASI DA DİĞER DAĞIN ARDINA DOĞRU AYRILMIŞTIR...AMA HALA GÖKYÜZÜNDEDİR.. BİZDE ZAMAN ZAMAN AY VE GÜNEŞİ DAĞLARIN ARDINDA GÖRÜRÜZ... (DÜNYA YÜZEYİNE DÜŞTÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEK ÖNYARGIDAN BAŞKA BİŞEY DEĞİLDİR..)

frodo
11-06-2008, 11:04
TD Sitesi Tüzüğü
8- Büyük Harflerle Yazmayınız

Büyük harflerle yazmak internet dilinde bağırmak anlamına gelir. Bu nedenle çok gerekmedikçe büyük harflerle mesajlarınızı yazmayınız. Büyük harflerle yazılan mesajlar silinerek üye uyarılacaktır. Tekrarı durumunda disiplin cezası verilecektir.

Sayın strageic eğer sürekli sizi tüzüğe uyma konusunda uyaracaksak gereksiz yere gerginliğe sürükleneceğiz. Yukarıdaki iletinizi word benzeri bir programla forumlarımıza uygun hale getirmenizi rica ediyorum.

strategic_choice
11-06-2008, 17:37
Sayın frodo ben internette ki her forumda büyük harfle yazarım.. kesinlikle bağırma anlamında yazmadım bu yazıyı.. diğer arkadaşlara duyurulur ve o şekilde anlayanlardan özür dilerim.. Teşekkürler..

saygılar

ozgur_beyin
11-06-2008, 17:57
Sayın frodo ben internette ki her forumda büyük harfle yazarım.. STRATEGİC CHOİCE

Sevgili strategic, hangi sitelerde böyle yazıyorsun?
ben bu tür BÜYÜK:) yazılara sadece islami sitelerde rastlıyorum. oyazılarda (ki onlarada yazı denmez) iki üç cümleyi geçmiyor.

bu konudaki linke bakmanı öneririm

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5182

strategic_choice
12-06-2008, 10:45
sayın özgür beyefendi arkadas.com diye bir site var bilmem bilir misin.. ben o sitede ki her mesajımı büyük harflerle yazarım.. mackolik.com da ki aynı rumuzla yazdığım yazıların da hepsi büyük harfledir..
üstü kapalı hakaret etmekte üstünüze yok, sidik yarıştırmak için mesaj yazmanız dan bunu da öğrenmiş olduk ama size de bi nasihat ben vereyim..
Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline.

saygılar

ozgur_beyin
12-06-2008, 11:28
sevgili strategic, ben cahil olduğumu biliyorum.dert , kendni alim sananlarla.

strategic_choice
12-06-2008, 12:17
özgür bey derdinin kendini alim sananlarla olması aramız daki konuşmada bu cümleyi kullanmanı gerektirmez.. ortaya laf at isteyen alınsın misali neden alındın gibi klişe tavırlara girmeni gerçekten üzüntüyle okuyorum ama sen yinede bildiğin gibi davranmaya devam et..
kendi kendine yardım etmesini bilmeyene hiçkimse yardım edemez gibi bi cümlede ben kullanayım herkez ne için kimin için kullandığımı düşünsün isteyen de üstüne alınsın..
saygılar

eman
21-04-2009, 23:38
ya bu yazdıkların iyi oldu ayın bi parcasının dağın diğer yanında olması fln şimdi anlıyorum ilizyonu way be iyi keklemiş milleti :)

gercekisim
22-04-2009, 02:22
Demek i bu al-lah o zamanki araplardan çok bu keşiflerin yapılmasından sonraki tarihlerdeki insanlara hitab etmiş öyle mi? :) Bir de "O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)" diyor utanmadan,
nerden görecekler? bu gün kim gördü bunu? veya diğer iddialar da aynı şekilde,yedi gökmüş bilmem neymiş,yedi gök bu söylediklerinse o zaman yıldızlar da troposferde olmalı ama öyle değil...aynı saçmalıklar tekrar tekrar çıkıyor. :)

nekadarcahilim
27-07-2009, 01:48
uffff yien aynı konular

islami kesime sesleniyorum!!!!

Biraz üretici olun!!(üretmek için saçmalamayın ama)

Aman sakın karınca mevzusundaki gibi olmasın hala gülüyorum ya :D

warriorxxx
27-07-2009, 15:19
dağların tutmasına açıklık getireyim dedim
Amerikan Bilim Akademisi Başkanı olan Frank Press'in, dünya çapında pek çok üniversitede ders kitabı olarak okutulan Earth (Dünya) adlı kitabında, dağların kazık şeklinde oldukları ve yeryüzüne derinlemesine gömülü oldukları ifade edilmektedir. Kuran ayetlerinde ise, dağların bu işlevine, "kazık" benzetmesi yapılarak şöyle işaret edilir:
Biz, yeryüzünü bir döşek kılmadık mı? Dağları da birer kazık? (Nebe Suresi, 6-7)

Görüldüğü gibi, modern jeolojik ve sismik araştırmalar sonucunda keşfedilen dağların çok hayati bir işlevi, yüzyıllar önce indirilmiş olan Kuran-ı Kerim'de Allah'ın yaratmasındaki üstün hikmete bir örnek olarak verilmiştir. Bir ayette şöyle buyrulur:
... Arzda da, sizi sarsıntıya uğratır diye sarsılmaz dağlar bıraktı... (Lokman Suresi, 10

Engineer
30-07-2009, 17:00
sayın wariorxxx;
Amerikalı gavur(!) bilim adamlarının yaptığı bu araştırmaları pek güzel örnek olarak verdiniz peki aynı bilim adamları evrim dediğinde neden karşı çıkıyorsunuz?

nefes
31-07-2009, 09:12
dağların tutmasına açıklık getireyim dedim
Amerikan Bilim Akademisi Başkanı olan Frank Press'in, dünya çapında pek çok üniversitede ders kitabı olarak okutulan Earth (Dünya) adlı kitabında, dağların kazık şeklinde oldukları ve yeryüzüne derinlemesine gömülü oldukları ifade edilmektedir. Kuran ayetlerinde ise, dağların bu işlevine, "kazık" benzetmesi yapılarak şöyle işaret edilir:

Görüldüğü gibi, modern jeolojik ve sismik araştırmalar sonucunda keşfedilen dağların çok hayati bir işlevi, yüzyıllar önce indirilmiş olan Kuran-ı Kerim'de Allah'ın yaratmasındaki üstün hikmete bir örnek olarak verilmiştir. Bir ayette şöyle buyrulur:
... Arzda da, sizi sarsıntıya uğratır diye sarsılmaz dağlar bıraktı... (Lokman Suresi, 10

600 yıllarında arabistanda biryerde yaşıyorsun. Yattığın yatak dört bir yanında kazıkları olan üzrinden de cibinlik geçirilmiş bir yatak. Sonra dönüp dağlara bakıyorsun....Herhalde çok zor olmamıştır bunu yazmak..

zocor
31-07-2009, 13:55
Eyy ilkokul terk turan' ın - o aydınlık savaşçısı turan' ın aydınlık insanları(!)
diye başlamak istedim..

Uzayda gezegenler - yıldızlar arası seyah etmek için yeryüzündeki enerji kaynakları yetmez..Uzaydaki seyahatler için farklı enerji kaynağı gereklidir..Ayette de buna değinilmiş..Ay da yanılmıyorsam ismi K2 diye adlandırılan bir maden var..Bugün Nasa ve diğer ülkeler bu madeni Ay' dan çıkarmak için çaba harcadıkları bu maden petrolden kat kat fazla bir enerji üretir..Ayette de büyük ihtimal ile bundan bahsediyor..Anlayabilene tabi..

"Ey cin ve ins toplulukları, eğer göklerin ve yerin bucaklarından aşıp-geçmeye güç yetirebilirseniz, hemen aşın; ancak 'üstün bir güç (sultan)' olmaksızın aşamazsınız. " (Rahman Suresi, 33)

K.C.
31-07-2009, 14:00
Eyy ilkokul terk turan' ın - o aydınlık savaşçısı turan' ın aydınlık insanları(!)
diye başlamak istedim..

Uzayda gezegenler - yıldızlar arası seyah etmek için yeryüzündeki enerji kaynakları yetmez..Uzaydaki seyahatler için farklı enerji kaynağı gereklidir..Ayette de buna değinilmiş..Ay da yanılmıyorsam ismi K2 diye adlandırılan bir maden var..Bugün Nasa ve diğer ülkeler bu madeni Ay' dan çıkarmak için çaba harcadıkları bu maden petrolden kat kat fazla bir enerji üretir..Ayette de büyük ihtimal ile bundan bahsediyor..Anlayabilene tabi..

"Ey cin ve ins toplulukları, eğer göklerin ve yerin bucaklarından aşıp-geçmeye güç yetirebilirseniz, hemen aşın; ancak 'üstün bir güç (sultan)' olmaksızın aşamazsınız. " (Rahman Suresi, 33)
K2 dediğiniz aydaki maden SULTAN mı oluyor bu durumda?

Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz bu arada.

zocor
31-07-2009, 14:06
Hoşbulduk..
Olmadığına dair bir kanıtınız var mı ?

K.C.
31-07-2009, 14:21
Sultan'ın anlamına, canlı üstün güç anlamında kullanıldığına bakılırsa K2 olma ihtimali yok.

Merkürdeki K3, Jüpiterdeki K9, Neptündeki K7 vesaire olma ihtimali de yok.

zocor
31-07-2009, 14:44
Kuran çevirilerinde paranteze alınan kelimeler Kuran' da yoktur..
Değişik çevirilere baktığınız zaman birçoğunda sultan kelimesi geçmez..Genelde büyük güç, güç, üstünlük, kuvvet diye geçer..

Konu ile ilgili Amerika' nın Gizli Uzay Planları isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim..

Konuya dönersek ayette de gökyüzü seyahati için yeryüzündeki enerji kaynakalrının yetmeyeceğine işaret ediliyor..Eğer yeryüzündeki enerji kaynakları gökyüzü seyahatleri için yeterli ise siz ancak bu ayet mucize değildir diyebilirsiniz aksi halde ayette mucize alametleri görüldüğü üzere vardır yok denemez..

calvuss
01-09-2009, 23:03
Hani kuran apaçık bir kitaptı.Sultan diyeceğine direk K2 dese daha apaçık olmazmıydı.
Sn zocor şaka gibisiniz. :yawn:

ogo21
03-09-2009, 00:22
diye başlamak istedim..

selam sayın zocor
ay ne zaman dünyaya dahil oldu anlayamadım. bu ayette yıldızlar arasından bahsedilmemiş sadece göklerin ve yerin bucaklarından aşmaktan bahsedilmiş ee biz aya ulaşabildiğimize göre bu ayet denen şeyin saçmalığı ortaya çıkmaz mı?

Titan
03-09-2009, 01:00
Hayır gün gelecek, belki de şu an bildiğimiz bilimsel çalışmalar yıllar sonra çürütüldüğünde, Kuran'a atfedilen incilerin sonu ne olacak o zaman?

asinar
03-09-2009, 22:04
Ha gayret!
Elli yıla kalmaz, bunlar Kur'anı, tıpkı Isac Asimov'un yazdığı kitaplar gibi, bir Bilim-Kurgu kitabına dönüştürürler.
Zaten bunların Allah'ı bu kitabı yedinci yüzyıl Araplarına değil, yirmibirinci yüzyıl Amerikalılarına yollamış da bunlar yeni yeni uyanıyorlar.
Saba Kraliçesi'nin tahtını göz açıp kapayıncaya kadar kısa bir sürede Süleyman'ın huzuruna getiren cin de taa o zaman "ışınlama" yapmıştı da, bu Amerikalılar hala o cinin bunu nasıl yaptığını araştırıyorlar.
Biz cahiller de bütün bu mucizeler karşısında imana geleceğimize, hönkürüp duruyor, cehennem basamaklarını üçer beşer tırmanıyoruz.
Anlatın kardeşim, anlatın. Çok eğlenceli oluyor gerçekten...

uyar
03-09-2009, 22:16
Yedi Gök
--------

1- Troposfer
2- Stratosfer
3- Mezosfer
4- Termosfer
5- Ekzosfer
6- İyonosfer
7- Manyetosfer

atmosfer 7 kat değil 5 kattır: ÖSS sorusudur

Troposfer : Atmosferin en alt bölümüdür. İçinde bizim de yaşadığımız bu katman bütün atmosfer kütlesinin yaklaşık % 75'ini kapsar. Meteoroloji olayları ve bütün bulutlar bu katmanda oluşur. Troposferde yükseldikçe hem basınç, hem sıcaklık azalır. Bu katmanın üst kesimlerindeki sıcaklık -55 oC dir. Birçok enlemde troposferin yüksekliği 8 km kadarken, ekvatorda 18 km’yi bulur.
Uzaydan bakıldığında, dünyamızın yaydığı enerjinin dalgaboyuyla, -18°C'deki bir cisimden yayılan enerjinin dalgaboyunun aynı olduğu görü-lür. Ne var ki Dünya'da ortalama yüzey sıcaklığı 15°C'dir. Bu durum, ısının yer yüzüyle atmosferin alt katmanları ara-sında tutulduğunu gösterir. Gerçekten de Güneş'ten Dünya'ya gelen enerji, troposferde tutulur. Atmosfer olayları diye adlandırdığımız rüzgar, yağmur, dolu, fırtına vb. olaylar hep bu en alt ve en yoğun tabaka olur.

Stratosfer : Bu katmanda da yükseklik arttıkça hava giderek seyrekleşir. Seyreltik havanın direnci düşüktür, bu nedenle stratosferin alt katmanları jet uçuşları için idealdir. Buna karşılık daha üst katmanlarda motorların bir itme kuvveti oluşturmasına yetecek ölçüde hava yoktur. Bu katmanda 28 km’nin üstünde sıcaklık artar ve 50 km yükseltide 10 oC ye ulaşır. Ama yükseltiden sonra tekrar düşmeye başlar.

Mezosfer : 50 km’nin üstündeki yükseltilerde başlayarak, deniz yüzeyinden yaklaşık 80 km yüksekliğe kadar uzanan katmandır. Mezosfer kuşağı boyunca sıcaklık hızla düşer, orta enlemlerde -80 oC kadar olur.

Termosfer (İyonosfer) : Mezosferin üstünde, sıcaklığın yükseltiyle birlikte yeniden arttığı katmandır. Yaklaşık 80 km den, 500 km yüksekliğe kadar uzanan bu katmanın bir adı da İyonosfer’dir. İyonosferde hava çok seyrektir ve gaz molekülleri çok seyrek olarak dağılmıştır. Bu moleküllerin sıcaklığı 180 km yükseklikte 395 oC ye, 320 km yükseklikte ise 700 oC ye ulaşacak kadar yüksektir. Bu katmandaki parçacıklar Güneş'ten gelen ışınların etkisiyle iyonlaşmış, yani elektrik iletkeni haline gelmiştir. Bu nedenle, iyonlaşmış parçacıkların en yoğun olduğu katmanlar, radyo dalgaları için bir yansıtıcı görevi görür. Biri yaklaşık 110, diğeri 240 km yükseklikte yer alan iki önemli yansıtıcı katman vardır. Yansıtıcı katmanların ötesinde de, Dünya'nın magnetik alanına yakalanmış yüklü parçacıkların oluşturduğu Van Allen ışınım kuşakları yer alır.

Magnetosfer (Manyetosfer) : Bu katmana “mıknatısküre” ya da “çekimküre” de denilmektedir. Yeryüzü yoğun bir radyasyon alanıyla kaplı olup, bu radyasyon alanına Van Allen Alanı adı verilmektedir. Van Allen alanı iki kuşağa bölünmüştür ve dünyayı tümüyle çevrelemez.

termosfer bazen ikiye ayrılıyor : egzosfer ve iyonosfer

yani atmosfer asıl 5 kattır....
ama eğer bir katı ikiye bölerseniz ozaman 6 kat olur... kesinlikle 7 değil

müslümanların kat hesaplamasındaki hatayı sürekli yazdım yine de yazıyorum....

demendor
08-11-2009, 19:58
teşekkürler çalışman için

Saygılarr...

Şaman Türksoy
09-11-2009, 18:06

1- Troposfer
2- Stratosfer
3- Mezosfer
4- Termosfer
5- Ekzosfer
6- İyonosfer
7- Manyetosfer

Kur'an'ın efendi tanrısı ne kadar beceriksiz, sadece atmosferi (yedi kat) yaratmak için iki gün uğraşmış:(

Eğer 'akıllı tasarım' adı verilen revize imanın öngörüsü doğru ise bütün kainatı yaratmak birkaç milyon yıl sürmüş olmalı. Benim tanrım 'ol' dediğinde o anda bunların hepsi olup bitmeli. Böyle beceriksiz tanrı mı olur?

sinanguler2
09-11-2009, 22:35
eline sağlık.

KızıL
09-11-2009, 23:19
yaw bunları bilmekiçin alim olmaya gerek var mı??
sanki kuran hazırlandığında ilk insan dönemiydi!

Sarayli
10-11-2009, 03:53
Selam Arkadaşlar,
Öncelikle;
Bu siteye üye olduğumdan beri,öncelikle konu başlıklarını takip edip bütün yorumları okumaya çalışıyorum(Bununla birlikte, Turan Hoca'ın tüm kitaplarınıda okumuş biriyim).Kendimce bir inanan (ki İslamiyet) olarak konu başlıklarına ve yazılanlara kendi fikirlerimi yazıyorum. Bir çok islami sitelere de üye olup,fikirlerimi yazmaya çalıştım, ama nedense ya yazdıklarımı yayınlamadılar, ya da direk banladılar beni...Oysa ki, sapına kadar inanıyorum,sapına kadar da müslümanım...Düşünüyorum ki, bizim bu form sitelerinde bırakın Ateislerin görüşlerini,farklı islami görüşlere bile yer yok...Ben, onların istediği gibi yorum yapmadığım, yazmadığım için (hemen hemen hiç biri yayınlanmadı) üyelikten bile silindim...Bunları, bu siteye Antidemokratik diyen arkadaşlar için yazma gereğini duydum...
Konuyu fazla dğıtmadan form başlığına göre yazmak istiyorum. Geçen yıllarda ( sanırım çoğumuz biliyoruzdur), koyun'un bir tanesi uçurumdan aşağı atlamış,peşinden yüzlerce koyunda atlayıp,telef olmuşlardı...Zavallı çoban da konuyu haber yapan t.v çalışanlarına yüzlerce koyun'un uçurumdan neden atladığına dair açıklama ve yorum yapmaya çalışııyordu...Nedense, ben de bu siteye üye olduğumdan beri,Deist,Panteis,Areist arkadaşları eleştirmekten çok,kendi inanan arkadaşlarımı eleştirmek zorunda kaldım.Görüyorum ki bu arkadaşlarım ,hem bilimsel bilgiden yoksun,hem de dinsel bilgiden yoksun er meydanına kendilerini atıyorlar....
Kulaktan dolma,bir taraftan uydurma bilgilerle (ki, bilgi bile değil) ortaya çıkıp, " İşte Allahın varlığının mucizesi" diye, işte mucize falan diye mantıktan yoksun,bilimden yoksun,inançtan yoksun ortaya çıkıyorlar.Doğal olarak,Pante,dilaver,evrensel_insan,kızıl ordu,vs, gibi aklı başında arkadaşların da alay konusu oluyorlar...

İnanmak ya da inanmamak,kişilerin kendi tercihsel özgürlüğüdür.Eğer Allah bize bu özgürlüğü vermeseydi uçurumdan aşağı atlayan koyunun ardından atlayan koyunlardan farkımız olmazdı.(baştaki koyunun müslüman,hristiyan,budist,yahudi,ateist,deist falan olması önemli değil).

Allah'ın mucizesi Kuran_ı Kerim'dir...Bunu ayetlerinde belirtmiştir,başka mucizeler aramayın demiştir...Ayın yarılması hikayesine gelince; senenin belli ayı nın, belli gününde, belli saatinde buraya gelip, (Hira dağının oraya) bakarsanınız Ay'ın ikiye bölündüğünü görürsünüz,bu insanlar için bir mucize gibidir ama,bu göz aldatmacasıdır (bunun gibi binlerce örnek vardır) örneğini vermek içindir...Bu olay aslında bu gibi olaylarla insanların kandırılıp sapkınlıklara düşmemesi için verilen güzel bir örnektir...( Bir arkadaşımız da konuya derinlik vermek için,Güneş'in deniz üzerindeki yakmozundan bahsetmiş. Öncelikle,Şavkı nedir? Yakamoz nedir? iyice bir öğrensin...Bir ip ucu vereyim, Güneş ve Ay'ın olmadığı bir gece deniz'i seyretsin ve sonra yakamozlar eşliğinde Amerikalı bilim adamlarının dağları nasıl kazık yaptığını konuşalım) Eğer Allah,Benim Mucizem Kuran'dır demeyip,benim mucizem Ay'ı ikiye bölmek deseydi ve varlığını bu mucizeye bağlasaydı, bu gün isanı ikiye bölüp, zımba ile birleştiren bir ilizyonist icin bizler ne düşünecektik???
Sonuç olarak,biz Kuran_ı Kerimi yorumlamaya devam ettiğimiz süre içinde hep bu kavram kargaşasını yaşayacağız. Buradaki başlığı açan arkadaşımız gibi, Kur'an da yedi kat gök yazıyor ayette, "bak bilim'de yedi kat katmandan bahsediyor,demek ki bilim kur'anı doğruluyor,demek ki Allah var,ve mucizeside bu" diyor...İnanmayın arkadaşlar,bu adam hem cahil,hem kıt zekalı...Bilmiyor ki,bilim görecelidir, bu gün 7 katman sayar,yarın yeni gelişmeler ve bilimsel bilgiler sonucunda 9 katmana çıkar...O zaman bu arkadaş kime ne diiyecek? O zaman,bu arkadaşa göre,bu ayet yandı bitti kül oldu,mucize yok oldu,Allahın varlığının ispatı çürüdü gitiii, attaya...Nitche "Tanrı öldü" dediğnde yargılayamıyoruz,bu arkadaş ve onun gibi bu delillerle( ve mucizelerle) tanrı inşaa etmeye kalkanların hazin sonu...
Bu yazının tümünü okuyan ve okuma sabrını gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...

bilge34
15-11-2009, 07:53
Kur'an-ı Kerim'de geçen 7 kat gök, atmosferin katları değil, Arapça'da 7'nin farklı anlamları da var. Ayrıca, 7 kat gök kavramını o günün insanı zaten biliyor. Bilindiği gibi, Türkçede "40 defa söylemek" ifadesi var,burada geçen 40 rakamı sayısız defa anlamına geliyor. Başka kültürden birisi, bunu çıplak manasıyla alırsa, birşeyin gerçekten 40 defa söylendiği şeklinde anlayabilir. Kabe'nin etrafı da yedi defa tavaf edilir, buradaki yedi de sayısız sonsuz anlamını sembolize eder. Arapça bilginleri 7'nin bu anlamına da dikkati çekerler. Bazı Kur'an yorumlayıcıları, 7'nin bu anlamı üzerinde durmuşlardır. O günkü toplumun Arapçasındaki 7 rakamının taşıdığı anlamlar bu ayetin yorumuna katkı sağlar. Örneğin Kur-an-ı Kerim'de geçen Allah'ın eli ifadesinde kastedilen gerçekten Allah'ın eli değil, O'nun gücü ve kudretidir. Bu nedenle müteşabih ayet hükmündedir. Yedi kat gökten bahseden ayette de teşbih olabilir.

Allah'ın herşeye gücü yeter !

theatre
15-11-2009, 14:48
İbrani geleneğine göre, 1’inci gök en yakın göktür, 2’nci gök günahkarların bulunduğu göktür, 3’üncü gök Aden bahçesinin bulunduğu göktür, 5’inci gök gök aşağı düzeyli meleklerin bulunduğu göktür, 6’ncı gök melek gruplarının ve Kerubi meleklerinin bulunduğu göktür; Tanrı ise 7’nci göktedir.

uyar
15-11-2009, 18:30
5, 7, 12 gibi kutsal sayılar tevrattan gelme.. muhtemelen de bunlarda babilden sümerden falan gelme...

K.C.
15-11-2009, 18:31
7 yıldızla, 7 gökle ilgili araştırma yapıyorum. İlk kimlerde rastlanmış (İbanilerden önce de vardı diye düşünüyorum) bana kaynak gösterebilir misiniz? Mitolojik, tarih, dini, ne olursa hepsi kabulüm.
Farklı toplumların bu yıldızlara farklı anlamlar yüklediği yazılar da olur..

uyar
15-11-2009, 18:45
http://www.fillthevoid.org/Apologetics/number7MikeHoggard.html

bu hristiyan sitesinde kkenlere ait bişiler var

tabii wikipedia ya baktın sanırım :

http://en.wikipedia.org/wiki/7_(number)

The Seven Lucky Gods (http://www.turandursun.com/wiki/Seven_Lucky_Gods) refer to the seven gods of good fortune (http://www.turandursun.com/wiki/Luck) in Japanese mythology (http://www.turandursun.com/wiki/Japanese_mythology).
In Khasi (http://www.turandursun.com/wiki/Khasi) mythology, the seven divine women who were left behind on earth and became the ancestresses of all humankind.
The number of gateways traversed by Inanna (http://www.turandursun.com/wiki/Inanna) during her descent into the underworld (http://www.turandursun.com/wiki/Underworld).
The number of sleeping men in the Christian myth of the "Seven Sleepers (http://www.turandursun.com/wiki/Seven_Sleepers)."
The Seven Sages (http://www.turandursun.com/wiki/Seven_Sages) in Sumerian mythology (http://www.turandursun.com/wiki/Sumerian_mythology)[citation needed (http://www.turandursun.com/wiki/Wikipedia:Citation_needed)] and various other mythologies.
The number of sages in Hindu mythology (http://www.turandursun.com/wiki/Hindu_mythology); their wives are the goddesses referred to as the "Seven Mothers."
The number of main islands of mythological Atlantis.
In Guaraní mythology (http://www.turandursun.com/wiki/Guaran%C3%AD_mythology), the number of prominent legendary monsters (http://www.turandursun.com/wiki/Guaran%C3%AD_mythology#The_Seven_Legendary_Monster s).
In Irish Mythology (http://www.turandursun.com/wiki/Irish_Mythology), the epic hero Cúchulainn (http://www.turandursun.com/wiki/C%C3%BAchulainn) is associated with the number 7. He has 7 fingers on each hand, 7 toes on each foot, and 7 pupils in each eye. In the Irish epic Táin Bó Cúailnge (http://www.turandursun.com/wiki/T%C3%A1in_B%C3%B3_C%C3%BAailnge), Cúchulainn is 7 years old when he receives his first weapons and defeats the armies of the Ulaidh. and his son Connla (http://www.turandursun.com/wiki/Connla) is 7 years old when he is slain by Cúchulainn in "The Death of Aife's Only Son".
In British Folk lore, every 7 years the Fairy Queen (http://www.turandursun.com/wiki/Fairy_Queen) pays a tithe to Hell (http://www.turandursun.com/wiki/Hell) (or possibly Hel (http://www.turandursun.com/wiki/Hel)) in the tale of Tam Lin (http://www.turandursun.com/wiki/Tam_Lin).
In the British Folk tale of Thomas the Rhymer (http://www.turandursun.com/wiki/Thomas_the_Rhymer), he went to live in the faerie kingdom for 7 years.
The 7th glyph of the Mayan Calendar is Blue Hand, it represents the days in creation and is associated with creative perfection. This is the glyph of the last day of their calendar that ends on December 21 2012.
The seven branched sword in Korean mythology.

bir de buraya bakınız:

http://www.lucky-name-numerology.com/name-numerology-2.html

ozgurrr
15-11-2009, 19:00
Saraylı yazınızı okudum zaten islam mucize ve ilim kur'andır der ve peygamberin tek mucizesi kur'anı tebliğ etmektir. Bunun dışında mucize uyduranlar islam'ın temel değerlerini hiçe saymaktadır.

Size bir sorum olacak Kur'an'ı temel alarak inanan bir müslüman olarak Kur'andaki mucize iddalarını, çok sayıda tekrarı , yahudi hikayelerini , isa-musa ve diğer peygamberlere yapılan atıfları , tevrat ve pagan dinlerinden aktarılan kısımları, peygamberin günlük siyasetlerini ( evlilik,savaş,ganimet) çıkarttığınızda elinizde siziz bu şekilde iman ettiren ne kalıyor ? Sadece merakımdan soruyorum.

K.C.
15-11-2009, 19:17
http://www.fillthevoid.org/Apologetics/number7MikeHoggard.html

bu hristiyan sitesinde kkenlere ait bişiler var

tabii wikipedia ya baktın sanırım :

Ne yazık ki yabancı dilim olmadığı için sadece Türkçe siteleri tarayabiliyorum. wiki'nin apokalips'ine bakabildim sadece. Genellikle Turan Dursun'un Din bu kitabından yapılan alıntılar var her tarafta.
Temiz, net ve Türkçe bilgi sıkıntısı çekiyorum. :(

teşekkür ederim uyar...
verdiğin linklerde aradığım türde net bilgiler varsa üstün körü nelerden bahsettiğini bana söyleyebilir misin?

ozgurrr
15-11-2009, 19:54
Ne yazık ki yabancı dilim olmadığı için sadece Türkçe siteleri tarayabiliyorum. wiki'nin apokalips'ine bakabildim sadece. Genellikle Turan Dursun'un Din bu kitabından yapılan alıntılar var her tarafta.
Temiz, net ve Türkçe bilgi sıkıntısı çekiyorum. :(

teşekkür ederim uyar...
verdiğin linklerde aradığım türde net bilgiler varsa üstün körü nelerden bahsettiğini bana söyleyebilir misin?

K.C. şöyle bir baktım Kral James İncildeki ( Çok sayıda hristiyanın kabul ettiği) ayetlerde geçen 7 rakamı ile ilgili bir makale. Bazı yerlerde bizde biri var adını hatırlayamadım ayetleri çarpıp bölüyor bişiler buluyor ona benzer hesaplar var. Örneğin chapter 21 demiş 3 x 7 falan :) deyim 70 kere geçmiş 7 X 10 demiş :)) bana muteber gelmedi ama merak ettiğiniz birşey varsa bakıp söyleyeyim.

LAİLAHEİLLALLAH
07-12-2009, 22:39
Mehmetsalih;
Forumlarda tartışmanın bir adabı var.
Bol mesaj göndererek, uzun uzun yazarak, sürekli başlık açarak üstünlük sağlama, bastırma vb. hedeflere ulaşabileceğini sanıyorsan yanılırsın.
Bu forumda senin gibi birileri arada bir takılır ve benzeri davranışları sergiler.
Forumdaki ömrü de birkaç gündür.

Yukarıda alıntıladığım iddianın en başta Kur'an'a aykırı bir iddia olduğunu daha önce sana cevaben yazdım. Saffat-6 ayeti, mucize şarlatanları tarafından bile bile görmezden gelinmektedir.
Şimdi sen buna yanıt dahi vermeyip, inatla aynı iddiayı yazmaya devam ettiğinde bu etik olmaz. Bu iddianı kanıtlaman için önce ayeti açıklaman lazım.
Ya da "ben ayet-mayet takmam. Tutturmuşum bir yol gidiyorum" de ki bilelim.

ben mehmet salih kardeşimin bir üstünlük sağlama mücadelesi içinde olduğunu düşünmüyorum.sen öyle sanıyorsan sorun sendedir.
gelelim forumdaki ömür meselesine;bu forumda birkaç gün içinde yok oluş nedenimiz sizi bastırdığımız için üyeliklerimizin silinmesi olabilir mi acaba.

ayrıca saffat suresi 6. ayet gayet açık bu ayetin neresi görmezlikten gelinecek onu anlamadım.

6. Biz yakın göğü, bir süsle, yıldızlarla süsledik.