PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ashab-ı kehf (yedi uyurlar) efsanesi...

iceman
15-06-2008, 01:11
Roma kraLı Dakyanus haLkLarı puta tapmaya ve onLarı kurban kesmeye zorLuyordu..Bu durumu gören Rum eşrafından bir kaç genç veya kralın danışmanlarından temiz kalpli ! bir kaç kişi, şiddetli bir korku ve hüzün içinde kalkıp aLLaha ibadet ediyor ve şöyle dua ediyorlardı: "Ey Rabbimiz! Bize tarafından rahmet ver ve bize şu durumumuzdan bir kurtuluş yolu hazırla". her neyse uzatmayaLım fazLa...7 uyurLar Tarsus'ta bir mağaraya girer bu zuLümden kurtuLmak için..(buraya dikkat! :) ) veeee tam 309 YIL!! uyurLar..sonrasını biLiyoruz zaten..Kuranda da gecen bu EFSANE hakkındaki görüşLerinizi öğrenebiLir miyim? inançLı arkadaşLar bunu nasıL açıkLayabiLirLer?

ozgur_beyin
15-06-2008, 01:32
sevgili iceman, yedi uyurlar ile bir başlıkta ben açmıştım.
inançlı arkadaşlardan ne lehte nede aleyhte bir tepki gelmedi.linki aşağıda

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4962

iceman
15-06-2008, 01:38
aramaya yazdım çıkmadı da ondan açayım dedim..pardon özgür_beyin

hydra
17-06-2008, 05:41
Onların uyuduğu söylenen mağaraya gittim bir delik var diyorlardı ki günahkarlar burdan geçemez, söylediğim ilk laf şuydu: "Demek ki sumo pehlivanlarının hepsi cehennemlik." O deliğe bakar bu söze de inanırsan dünyada 60 kilo üstü herkes cehennemlik. Bir de şey vardı bunların eşşeği iskelet olmuş da uyandıklarında Allah o iskeletin üstünü tekrar etle kaplatıp eşşeğe can vermiş. İnsanı ve köpeği bozulmadan saklayan Allah eşşek için çare bulamamış o çürüyüp iskelet olmuş. Bu da acayip... Bakara suresinde var eşşeğin iskelet olup canlanması. Bi de yiyecekleri var az bi şey azık o da bozulmamış ama nasıl oluyorsa eşşek iskelet olmuş. Ben uydurmuyorum bkz. Bakara suresi.

iceman
17-06-2008, 23:34
ben 1 variL rakı içsem ancak 24 saat uyurum..arada su içmeye kaLkarım..o işte :)

Bora4p
18-06-2008, 03:37
Bu 7 uyurlar hikayesi hristiyanlikta da var galiba. Almanyada haziran ayinda "7 uyurlar günleri" diye laf geciyor. Meterolijiyle ilgili bir sey, o zaman hava iyi olursa, temmuzda da iyi olurmus gibi bir sey.