PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun Araştırma ve İnceleme Ödülleri

Cem
21-06-2008, 13:53
http://tr.wikipedia.org/wiki/Turan_Dursun_Ara%C5%9Ft%C4%B1rma_ve_%C4%B0nceleme_ %C3%96d%C3%BCl%C3%BC

Mutezile
05-04-2009, 15:28
Bu konulara az çok ilgi duyan, bilmek isteyen arkadaşlara sevgili Arif Tekin'in çok değerli kitaplarını hararetle tavsiye ederim. Cumhuriyet tarihinde İlhan Arsel, Turan Dursun gibi değerli araştırmacıların yanında anılmayı gerçekten hakediyor. Cesur yüreği, cesur kalemi, hakikat arayışında sergilediği ilminin derinliği hayranlık uyandırıyor.
Öyleyse; lütfen okuyalım, okutalım.

karadenizli
05-04-2009, 15:38
Oda ilhan amcası gibi piri yi pire olarak anlayan biri değildir inşallah:)

Yalnız arif tekin kendini sır gibi saklıyor internette resmini görmek mümkün değil.

sargon
05-04-2009, 15:42
Aaa, Mutezile!.. Hocam, hos geldin. Nerelerdeydin, yillardir sesini duyamiyorduk, merak ettik seni.

Senin mesaj yazdigini görünce inanamadim gözlerime. Defalarca hosgeldin...

Mutezile
05-04-2009, 16:46
Teşekkürler Sargon; temelli döndüm..Çok zarifsin gerçekten.

dilaver
05-04-2009, 16:48
Sayın Mutezile

Bu sitenin temellerinde yer alan birisiniz. Aramıza tekrardan hoş geldiniz.

saygılarımla

Mutezile
05-04-2009, 16:58
Böyle karşılanacaksam, arada kaybolayım:)

Burası netteki entellektüel sığınaklardan biridir. Radyokaktif serpintiden sizi belki korumaz, ama dogma'dan, tabulardan, karanlıktan korur.
Yeni giren dostlar Sitenin (tabii Cem'in de) kıymetini biliyorlardır, eminim.
Tekrar teşekkürler sevgili Sargon ve Dilaver

mücerred
21-06-2009, 10:22
Sayin Cem
Verdiginiz kaynakta 2003 yilindan itibaren Turan Dursun Arastirma ve Inceleme Ödülleri verilmemis ve ya belirtilmemis.Bu ödülleri TD Sitesi üstlenemez mi? istenilirse kaynak yayinlari (dogu bey)ikna edilinebilir diye düsünüyorum.Günümüzde bu ödülü verme hakki ve mecburiyeti Turan Dursun Sitesi`nindir.

sargon
21-06-2009, 11:21
Arif Tekin ile bu konuyu konusmustum. Söyledigine göre Kaynak Yayinlari ödülü politik bir seye dönüstürmeye baslamis, en son Vural Savas'a ödül verilmesine karsi cikiyordu. Adamin olayla alakasi yok, ona ödül veriyorlar, diyordu. Ilhan Arsel de jüri üyeliginden cekilmis.

Dogu Perincek'in Muhammed hakkindaki yeni acilimlarindan sonra Kaynak Yayinlarinin bu konuyla fazla ilgilenecegini sanmiyorum.

dilaver
21-06-2009, 13:37
Turan Dursun Sitesi İnceleme ve Araştırma Ödülleri işine ciddi bir şekilde kafa yormamız gerekir diye düşünüyorum.

Ama bu kime yönelik olmalı. İsimsiz insanları çekebilmek daha dogru olur kanısındayım.

Ödülün ne olabilecegi üzerinde kafa yormalıyız. Bu konuda bazı ilkeler belirleyebilmeliyiz.

Biraz beyin fırtınası yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. YK bir el atsın bu işe.

saygılarımla

sargon
21-06-2009, 14:05
Dilaver, ortada kurumsal bir varlik olmadan nasil ödül vereceksin. En azindan bir dernegin, bir olusumun olmali, öyle degil mi?

dilaver
21-06-2009, 14:07
Sevgili Sargon

Biz minareyi çalalım da, iş kılıf hazırlamaya kalsın. Kılıfı nasılsa uydururuz.

saygılarımla

pervane
21-06-2009, 20:55
Başlığı okuyanlar belki de benimle aynı şeyi sessiz düşünmüşlerdir ama ben seslendireyim. Ödül için insanların kitap sahibi olması ve Cem'in düşünülmemesine hayıflandım açıkçası.
Aslında önce site içinde konu ile ilgili bir kurul toplanabilir. sonrasında dışa doğru yelken açılır başlamak başarmanın yarısı mıydı?
jüri de sakın frodo olmasın, dilaver ve sargon'a da yok ödül :)

dilaver
21-06-2009, 21:06
pervane

Benim düşündügüm;

Örnegin birinciye bilim ve gelecek kitaplıgı serisi ile, bir senelik bilim ve gelecek aboneligi şeklinde idi.

İkinci ya da üçüncüye bilim ve gelecek dergisinin bir senelik aboneligi verilebilirdi.

Hem bunlar altından kalkabilecegimiz şeyler, hem de dergiden katkı alabilirdik.

Biz olmasak ve bir kurum gerekiyorsa o da dergi olabilirdi.

Sonuncuya ise evrensel insanın köşesini okuma cezası verilebilirdi. :painkiller:

saygılarımla

evrensel-insan
21-06-2009, 21:11
Saygideger dilaver;

Sen ve yonetimin ileri gelenleri haric-Aman ha cizzz, yakar- o cezaya; simdiye kadar 9400 ustu okur razi olmus. O kosenin degerini, kiymetini, bilgi yukunu, bilinc, gozlem ve deneyim yansisini algilayanlar ve ogrenmek isteyenler giriyor. Oyuzden sen ve bazilari, husnukuruntularinizla, derdinize yanin!

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
21-06-2009, 21:16
güzel şeyler ortaya çıkacağa benziyor, neyse bu da demektir ki YK na yeni iş çıktı. benim ödülüm ise siteden atılıp sonra merdane adı ile gelmek olacak, ödülümü albayımın elinden alacağım bu gidişle:clap2:

mücerred
22-06-2009, 01:14
sevgili arkadaslar
Arastirma ve inceleme konusunda bir cagri yapilabilir,gelen makaleler 2010 mart,ya da nisan da TD Sitesinde bir baslikta okuyucuya sunulur.Okuyucular yorum yazamazlar sadece puan vererek katkida bulunurlar,karar verecekleri puanlari ile etkilemeleri mümkündür.Asil kararari verecek olan ise komisyondur.40 kisilik bir komisyondur.Konuya vakif bu kadar insani nerden bulacagiz diye panik yapmayalim.Aydin,yazar,düsünür,dinler tarihine merakli toplum tarfindan bilinen coook insan vardir yeter ki biz teklifimizi götürelim.Ödüle layik görülenlerin makaleleride bir kitapta toplanilir.Kitap siparisimi simdiden veriyorum.:typing:
Bu konuda fikir jimnastigi yaparsak,inaniyorum düsüncelerimizi daha da somutlastiririz.

dilaver
22-06-2009, 01:35
Aydin,yazar,düsünür,dinler tarihine merakli toplum tarfindan bilinen coook insan vardir yeter ki biz teklifimizi götürelim.Ödüle layik görülenlerin makaleleride bir kitapta toplanilir.Kitap siparisimi simdiden veriyorum

YK şaşırma
Sabrımızı taşırma :becky:

Şaka bir yana. Bu başlık güzel gidiyor. YK ya da acil görev düşüyor. Tartışılan ve tartışılmayan ışıgında 2010 TD ödülü için dügmeye basalım. Ayrıntılandıralım. Bu konuyu bülten ile ve gazete dergi ilanları ile duyuralım.

YK karar alsın, ilan işi ile ben ilgilenirim. Kiminde parasız, kiminde de ucuz yayınlatabiliriz zannedersem.

saygılarımla

pervane
22-06-2009, 01:46
yaw birkaç dalda ödül veriyoruz diye duyursak mesela 2010 için aydınlanma TV, radyo programı vb. acep görsel ve işitsel basının dikkatini cezbedermiyiz ki çıkarmı babayiğitler hayal işte :second:

dilaver
22-06-2009, 01:54
çıkmasa da çıkarmak boynumuzun borcu olur pervane.

Hürriyetin reklam ve ilan sorumlusu gençligimde yakın arkadaşımdı. YK karar versin bir türlü ona ulaşmaya çalışırım.

Dergilerle , solcuları kaale almıyorum, onlara bir türlü yaptırırız sanıyorum.

frodo da TSK yı halleder. :director: Cem de sabah gazetesini organize eder. :flock:Oki de kırmaz beni Vakit te yayınlatır. :bolt:

Oldu bitti işte.

saygılarımla

-InVi-
22-06-2009, 02:12
Gerci Allahsiz , Dinsiz-Minsiz degilim,
ama sembolik bir ödül verilmelidir tabi, ödüle layik olabilecekler arasinda Allah ve Din karsitligi mi aranmali yoksa Laiklikten yana. ülkenin daha demokratik, özgür ve adil olabilmesi icin, TÜM vatandaslarin ESIT sartlar icinde toplum icinde var olabilmesi icin, tavir almasi mi daha dogru buna SIZLER ve SIZLERIN Meclisi karar vermeli ......

Ödül olarak da para mara degil
bir süpürge ve bir kova su'da degil.....
sadece sade bir plaket verilebilinir diye düsünüyorum.....

mücerred
22-06-2009, 09:53
Aydinlanmaci kisa metrajli filmlerde TD Sitesi arastirma inceleme ödüllerine dahil edilebilir.Bu calisma sayin Cem`ìn video calismalarina katki sunacak kadroyu da cogaltacaktir.