Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Teorisini Din Adamlarından Öğrenenlerin Hali : )
Ebu Leheb
28-11-2004, 23:57
Darwin ve evrim konusunda çok yanlış şeyler söyleyen ve açıkça Adnan Hoca''nın dayanksız laflar etkilendiği belli olan bir üyeye Charles Darwin''in "türlerin kökeni" adlı kitabını okumasını ve darwinin teorisini adnan hoca yerine, doğrudan bu teorinin teorisyeni olan Darwinin''den öğrenmesini tavsiye ettimde aldığım cevap şu oldu:
"HarunYahya’nın kitaplarını okumayı kötü bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Aksine özellikle bu konuda son derece iyi bilgiler var. Mesela Darwin’in Hacı’nın ve senin hararetle okunmasını tavsiye ettiği kitabının ilk baskısında, “balinaların denize düşen ayıların evrilmesiyle” meydana geldiğini iddia etmesini oradan öğrendim. Bu örnek Darwin’in evrime nasıl baktığını çok güzel gösteriyor. Ayrıca Darwin’in insan ırklarının da evrildiğini ve Türk ırkının zamanla yaşam mücadelesine yenik düşüp yok olacağını iddiasını da oradan okuyup öğrendim. Bunlar bence son derece güzel bir bilgiler. Siz bu düşüncelere katılıyor musunuz? Ayrıca ben evrimci argümanları da takip eden bir insanım."
"darwinizm dini", darwinizm saçmalığı", "darwinizm yalanı" gibi ifadelerle, şu an için bilim tarafından kabul görmüş olan evrim teorisini yalanlarla çürütmeye çalışan bu adam daha bilimsel bir teori ile ilahi bir dini bile ayırmaktan aciz. Tamamiyle yalanlara ve çarpıtmalarla evrim teorisini saldırılıyor ve bazı "düşünmeden inanan" saf insanlar da bundan etkileniyor!
Gördüğünüz gibi evrim teorisini darwinden veya bilimsel bir kitaptan öğrenmek yerine adnan hoca gibi bir din adamından öğrenmeye çalışan birisi nasıl komik durumlara düşüyor! Neymiş ayılar denize düşmüş ve balina olmuş! Hahahah! Buna değil darwin, ilkokul çocukları bile inanmaz! Aynı masal gibi! Darwinin böyle bir teorisi olduğunu iddia etmek ise daha büyük bir komikliktir!
Merhaba Ebu Leheb,
Yukarıda alıntısını yaptığın yazının kaynaklarını sana göstereyim:
1- “Aslında bu mantık bozukluğu evrimin babası Charles Darwin''den günümüz evrimcilerine miras kalmıştır. Darwin de çok fazla suda yüzen ayıların zaman içinde balinalara dönüştüklerini iddia ederek deniz memelilerinin nasıl oluştukları sorununa kendince çok pratik bir çözüm getirmişti. Frank Sherwin "Roadblocks to Whale Evolution" isimli makalesinde bu konuyla ilgili şunları söylemektedir:
Gerçekten de, böyle ilginç hikayelerin biyolojiye girmesinden sonra türlerin kökeni hakkında araştırma yapan kimse garip anlatımlarla karşılaşabilir. Bu tarz, en ünlü hikayelerden birisi de kara memelilerinin eski denizlere nasıl girdiği ve balina olduğudur. Bu fikir ilk kez Darwin''in kitabı olan Türlerin Kökeni''nin ilk baskısında çıkmıştı. Doğa bilimci (Darwin) şöyle diyordu: "Ayı ırkının doğal seleksiyon yoluyla, suyla ilgili daha fazla alışkanlıklar geliştirmesinde, ağzının gittikçe gelişmesi, ve sonunda yaratığın ağzının kocaman bir balina ağzı olmasında bir zorluk görmüyorum."… Bu durum daha sonraki evrimciler tarafından da durdurulmadı. Mesela Sir Gavin de Beer, ilk balinalarla ilgili şöyle yazıyordu: "… Sahip oldukları dişler onların büyük hayvanları yakalamalarına imkan tanıyordu. Bazıları da balıkla avlanmaya devam etti ve dişleri hızla evrimleşerek azaldı. Sonunda balinaların yediği kalabalık sayıdaki karidesler de hızla evrimleşmeye başladı. (Frank Sherwin, "Scientific Roadblocks to Whale Evolution", Institute for Creation Research, "Vital Articles on Science/Creation", Ekim 1998, Impact No:304 )”
Bu yazıyı aldığım kaynakta burası: ( http://www.darwinizmdini.com/surungenkus.html)
2-Darwin’in Türklerle ilgili sözleri de şöyle:
Söz konusu mektup, Charles Darwin tarafından 3 Temmuz 1881 tarihinde W. Graham adlı bir bilim adamına yazılmıştır. Darwin, mektubun girişinde doğada bir amaç ve anlam olmadığı yönündeki klasik materyalist mantıklarını tekrar etmektedir. Ancak sonra konuyu doğal seleksiyon kavramına çekmekte ve doğal seleksiyonun "geri ırkları" eleyerek medeniyetin gelişmesine katkıda bulunduğunu öne sürmektedir. Darwin''in "geri ırk" kavramına kendince örnek olarak gösterdiği millet ise Türk Milleti''dir. Darwin aynen şöyle yazmaktadır:
"Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim. Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa''nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor. Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN ÇOĞUNUN MEDENİLEŞMİŞ YÜKSEK IRKLAR TARAFINDAN ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) GÖRÜYORUM."
Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York:D. Appleton and Company, s.285-286
Bunun detaylarını ve kitabın sayfalarını buradan bulabilirsin. http://www.harunyahya.org/evrim/hy_Turk_Dusmanligi/dtd4.html#47.
Darwin sadece insanların evrimleştiği iddia etmemiştir. Ayrıca insan ırkları da kendi içinde evrilerek bazı ırklar daha geliştiğini de iddi etmiştir. İşte bu alıntı da o çok önemli bir bilim adamı olarak göstermeye çalıştığınız Darwin’in Türkler hakkındaki görüşü. Mesela sen bir Türk olarak aşağı bir ırk olarak mı düşünüyorsun? Zamanla üstün ırklar tarafından Türk milleti elimine olacağını mı varsayıyorsun?
Bence sadece körü körüne evrimci iddiaları okumak yerine onların eleştirilerine de biraz kulak verin.
Bu yazıların orijinalie tahmin ediyorum ulaşabilirim. Onlarıda buraya asarım.
Selamlar.
Ebu Leheb
29-11-2004, 04:23
Merhaba Ebu Leheb,
1- “Aslında bu mantık bozukluğu evrimin babası Charles Darwin''den günümüz evrimcilerine miras kalmıştır. Darwin de çok fazla suda yüzen ayıların zaman içinde balinalara dönüştüklerini iddia ederek deniz memelilerinin nasıl oluştukları sorununa kendince çok pratik bir çözüm getirmişti.
Bak bak bak....Daha önce balinanaların ayılardan evrimleştiğini söyleyen Darwin''ken şimdi başka biri oldu! :o
Frank Sherwin "Roadblocks to Whale Evolution" isimli makalesinde bu konuyla ilgili şunları söylemektedir:
Gerçekten de, böyle ilginç hikayelerin biyolojiye girmesinden sonra türlerin kökeni hakkında araştırma yapan kimse garip anlatımlarla karşılaşabilir. Bu tarz, en ünlü hikayelerden birisi de kara memelilerinin eski denizlere nasıl girdiği ve balina olduğudur.
Muhahah! Hata üstüne hata! Sen balina-ayı masalını darwinin söylediğini iddia etmiştin ama şimdi bunu söyleyenin Frank Sherwin olduğunu söylüyorsun! :D Bu ne çelişki! İnsan biraz utanır da cevap vermez bari! Peki bu Frank ne demiş? Şunu demiş: "Gerçekten de, böyle ilginç hikayelerin biyolojiye girmesinden sonra türlerin kökeni hakkında araştırma yapan kimse garip anlatımlarla karşılaşabilir. Bu tarz, en ünlü hikayelerden birisi de kara memelilerinin eski denizlere nasıl girdiği ve balina olduğudur." Bu cümleyi anlamadıysan 2 defa oku lütfen. Adam ayılar balinadan mı geliyor demiş? Eğer yetmediyse 3 defa oku. Adamın burda söylediği şey, türlerin kökeni hakkında araştırma yapan birinin ayıların balinaya dönüşmesi gibi garip hikayelerle karşılaşabileceğidir. Adam bunun ''garip anlatım'' ve ''hikaye'' olduğunu söylüyor be! BÖyle olmuştur demiyorki.Ayrıca acaba o cümleden önceki cümle neydi çok merak ettim.
Bu fikir ilk kez Darwin''in kitabı olan Türlerin Kökeni''nin ilk baskısında çıkmıştı. Doğa bilimci (Darwin) şöyle diyordu: "Ayı ırkının doğal seleksiyon yoluyla, suyla ilgili daha fazla alışkanlıklar geliştirmesinde, ağzının gittikçe gelişmesi, ve sonunda yaratığın ağzının kocaman bir balina ağzı olmasında bir zorluk görmüyorum."… Bu durum daha sonraki evrimciler tarafından da durdurulmadı. Mesela Sir Gavin de Beer, ilk balinalarla ilgili şöyle yazıyordu: "… Sahip oldukları dişler onların büyük hayvanları yakalamalarına imkan tanıyordu. Bazıları da balıkla avlanmaya devam etti ve dişleri hızla evrimleşerek azaldı. Sonunda balinaların yediği kalabalık sayıdaki karidesler de hızla evrimleşmeye başladı. (Frank Sherwin, "Scientific Roadblocks to Whale Evolution", Institute for Creation Research, "Vital Articles on Science/Creation", Ekim 1998, Impact No:304 )”
Yalana bakarmısınız! Kitabın ilk baskısı! Hahaha! Kimse darwinin kitabının ilk baskısını bulamayacağına göre, ilk baskı diye söyle sonra salla! Ben de diyorumki kuranın ilk baskısıyla şimdiki baskısı arasında çook farklar var.Farz edelimki bu söylenen şey doğru..Peki darwinin söylediği iddia edilen şey ne? "Ayı ırkının doğal seleksiyon yoluyla, suyla ilgili daha fazla alışkanlıklar geliştirmesinde, ağzının gittikçe gelişmesi, ve sonunda yaratığın ağzının kocaman bir balina ağzı olmasında bir zorluk görmüyorum." Sen bu cümleyi okuduğunda ayıların balinadan geldiğini mi anlıyosun? Eğer öyle anlıyosan artık seni adam yerine koyup cyanıt vermeyeceğim. Adam resmen ayının ağzının balina ağzı gibi büyümesinin zor olmayacağını söylüyor. Burda apaçık bir benzetme var! Yani demek darwin "ayının tırnakları taş gibi" dese bu sefer de ayının evrimleşerek taş olduğunu iddia ettiği yalanını atacaklar ve sen de buna inanacaksın!Bu yazıyı aldığım kaynakta burası: ( http://www.darwinizmdini.com/surungenkus.html)
Kaynağa bak!! :D Evrim gibi bilimsel bir konu tartışmasında gösterilen kaynağa bak! Bir din adamının web sitesi! O adam din adamı bile değil! Lise mezunu bile olmayan cahilini teki be!Adnan hocanın sitesi ve kitapları dışında başka kaynağın yokmu? Adnan hoca sizin allahınız olmuş da sizin haberiniz yok! Adam resmen sallıyor ve siz de doğru kabul edip inanıyorsunuz! Tanrının dediği gibi:yuh olsun size!
Söz konusu mektup, Charles Darwin tarafından 3 Temmuz 1881 tarihinde W. Graham adlı bir bilim adamına yazılmıştır. Darwin, mektubun girişinde doğada bir amaç ve anlam olmadığı yönündeki klasik materyalist mantıklarını tekrar etmektedir. Ancak sonra konuyu doğal seleksiyon kavramına çekmekte ve doğal seleksiyonun "geri ırkları" eleyerek medeniyetin gelişmesine katkıda bulunduğunu öne sürmektedir. Darwin''in "geri ırk" kavramına kendince örnek olarak gösterdiği millet ise Türk Milleti''dir. Darwin aynen şöyle yazmaktadır:
"Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim. Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa''nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor. Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN ÇOĞUNUN MEDENİLEŞMİŞ YÜKSEK IRKLAR TARAFINDAN ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) GÖRÜYORUM."
Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York:D. Appleton and Company, s.285-286
Bunun detaylarını ve kitabın sayfalarını buradan bulabilirsin. http://www.harunyahya.org/evrim/hy_Turk_Dusmanligi/dtd4.html#47.
Darwin sadece insanların evrimleştiği iddia etmemiştir. Ayrıca insan ırkları da kendi içinde evrilerek bazı ırklar daha geliştiğini de iddi etmiştir. İşte bu alıntı da o çok önemli bir bilim adamı olarak göstermeye çalıştığınız Darwin’in Türkler hakkındaki görüşü. Mesela sen bir Türk olarak aşağı bir ırk olarak mı düşünüyorsun? Zamanla üstün ırklar tarafından Türk milleti elimine olacağını mı varsayıyorsun?
Ben darwinin kitabını okudum ama türklere ilişkin tek bir kelime bile geçmiyor. Sana linkini verdiğim sitede darwinin kitabı var orda da arama yaptım ama türk kelimesi yine geçmiyor. O halde bu da safsatadan ibaret!
Ella artık tamamen gözümden düştün..Daha önce allem ettin kullem ettin yoruma kapalı ayetleri kafana göre yorumladın bişey demedik. Ama bilimsel gerçekleri konuştuğumuz şu tartışmada yaptıkların sana olan inacımı bitirdi. Laf ebeliğinden başka birşey yapmıyorsun! Seni kaç defa mort edip tezlerini çürüttüm ama hiçbirini kabul etmedin. Şimdi seni yine mort ettim yine kabul etmeyeceksin! Darwin şunu dedi dedin sonra o lafı başkasının dediğini aktardın. O aktarılan şeye bakıyoruz resmen kel alaka! Yuh olsun sana gerçekten yuh olsun! Ahlakımızı eleştireceğine kendi ahlakına bak sen! Ahlak sadece cinsellikle sınırlı bir konu değildir!
Ebu Leheb
29-11-2004, 05:02
http://www.ateizm.org/nuke_portal_folder/modules.php?name=News&file=article&sid=104
Madem evrimi reddediyosun o zaman şu makaledeki soruları yanıtla. Eğer yanıtlayamıyosan hocana email at da o yanıtlasın! :D
http://www.ateizm.org/nuke_portal_folder/modules.php?name=News&file=article&sid=102
Bu arada son bir vecize:
"İnsan kolay inanan bir canlıdır. Bir şeylere inanmak zorundadır. İnanmak için iyi bir sebep bulamadığında, elindeki kötü sebeplerle yetinir."
Bertrand Russell
Merhaba Ebu Leheb,
Şu ben bulamadım yok mantığın çok şahane gerçekten.
İlk başta Darwin’in ırkçılığı konusundan söz edeyim. Bunun kaynağını yazıda verdim.(Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York:D. Appleton and Company, s.285-286) Burada bir açıkgözlülük yapmışsın. Bu alıntıyı türlerin kökeni kitabında aramışsın. Tabi orada bulamazsın. Bu Nasrettin hocanın samanlıkta kaybettiği anahtarı, kapının önünde araması gibi bir şey. Bu mantık daha önce Nasrettin Hoca tarafından işlendi. Bence bu espirili araştırma tarzını bırak.
Bu ifadeleri bulmak için Darwin’in hayatını ve mektuplarını anlatan, oğlu tarafından kaleme alınmış yukarıdaki kitabına bakmanı tavsiye ederim. Şimdi diyeceksin ki bu kitabı nereden bulacağım. Kitabın basım tarihi 1888.
Tabi her şeye bir kulp bulabilirsin. Peki ben sana bu iddianın gerçek olduğunu ispatlarsam, Darwin’in ruh hastası bir ırkçı olduğunu ve saçmaladığını kabul edecek misin? İngilizlerin ve diğer tüm sosyal darwinizm savunucularının bu ırkçı sözlerden etkilenip Avustralya’daki Amerika’dan yerli hakları katlettiklerini kabul edecek misin? Birinci dünya savaşında Türklere saldıran İngiliz askerlerinin bu saçma bilimsel teori ile motive edildiklerini anlaya bilecek misin? Böyle akıldışı iddialarda bilim adına nasıl saçmalandığını kabul edecek misin?
Bak ben senin gibi blöf yapmıyorum. Bu iddiamın arkasındayım. Bu alıntıyı ispat edersem ne yapacaksın. Darwin’in saçmalıklarını biraz daha objektif değerlendirebilecek misin yoksa hala bu bağlılığlın sürecek mi? Hala mensubu olduğun Türk ırkının Darwin’in iddia ettiği gibi geri bir ırk olduğunu kabul edecek misin?
Tabi ki bunların hiç birini yapmazsın. Evrim teorisini dogmatik bir bağlılığın olduğu için yine görmezlikten gelirsin. Bak bunun da cevabını vereyim. Robert koleje gidip kütüphanesine başvurursan orada 1888 basımı bu kitaba ulaşabilirsin. Eğer oradan bulamadın. Ben sana orijinalini de gösteririm. Bundan sonra bir şeyi arayacaksan kaynağında ara. İşine geldiği yere bakma.
Ayıların balinaya dönüşme izahına gelince. Bu konudaki alıntı yine evrimci bir yazardandı. O anda ulaştığım tek kaynak buydu. Bunun olmadığına dair zaten itiraz eden de yok. Çünkü aradan zaman geçse de hala ilk baskı mevcut. Sen bunun bulunamayacağını düşünerek demagoji yaparak, bu saçmalığı örtmeye çalışmışsın.
Dediğim gibi bu iddia kitabın ilk baskısında var. Sonra ise bu iddianın son derece akıl dışı olduğunu görülüp diğer baskılardan çıkartılmış. Evrim anlattığı hikaye zaten bu tarz bir hikaye. Bu konunun bu kadar tepki gösterilip reddedilecek bir yönü yok. Şimdiki teoride çok farklı değil. Balina olmadı da başka memeliler karadan denize gitti. Sanki başka bir anlatımı mı var evrim teorisinin. Balinaların ayılara dönüşmesiyle ilgili DArwin’in sözlerine de ulaştım. Darwin şöyle diyor:
"Bir grup ayının doğal seleksiyonla, yaşam alanlarında giderek daha suya uyumlu hale gelmesi, giderek daha büyük ağızlar kazanmaları ve bunun balina kadar büyük bir canlıya dönüşmüş olmalarında hiçbir zorluk görmüyorum."
Bu sözler hakkında ne düşünüyorsun? Hala bu sözlerin darwin’e ait olmadığını söylüyor musun? İyi düşün cevap ver. Ona göre sana yazacağım. Bak tekrar söylüyorum, ben blöf yapmıyorum.
Ebu Leheb Yazdı:
Ella artık tamamen gözümden düştün..Daha önce allem ettin kullem ettin yoruma kapalı ayetleri kafana göre yorumladın bişey demedik. Ama bilimsel gerçekleri konuştuğumuz şu tartışmada yaptıkların sana olan inacımı bitirdi. Laf ebeliğinden başka birşey yapmıyorsun! Seni kaç defa mort edip tezlerini çürüttüm ama hiçbirini kabul etmedin. Şimdi seni yine mort ettim yine kabul etmeyeceksin! Darwin şunu dedi dedin sonra o lafı başkasının dediğini aktardın. O aktarılan şeye bakıyoruz resmen kel alaka! Yuh olsun sana gerçekten yuh olsun! Ahlakımızı eleştireceğine kendi ahlakına bak sen! Ahlak sadece cinsellikle sınırlı bir konu değildir!
Ebu LEheb cidden hayal aleminde yaşıyorsun. Mort etmek ne demek.:-) Bence yazdıkları daha iyi oku. Ben hiçbir şey uydurmadım. Söylediklerimin de arkasındayım. Sana belgeleriyle de söylüyorum. Söylemeye devam da edeceğim. Benim ahlakım orta da senin ki de. Aynı kamptan olduğun için terbiyesizlik yapan insanlara destek olan ben değilim. Ben hangi düşünceye sahip olursa olsun her türlü terbiyesizlik yapanı kınadım. Bu benim ahlakım gereği böyleydi. Ama sen bunun yapmayıp sahip çıktın. Bu konuda fazla söyleyecek bir şey yok. Zaten yaptıkların ortada.Diğer yazına da bir şeyler söyleyeceğin. Vakitsizlikten ancak buna bir şeyler yazabildim.
Selamlar.
Ebu Leheb
30-11-2004, 17:30
artık senin saçma yazılarına cevap vermekten yoruldum..laf ebeliğinden başka birşey yapmıyorsun! senin her iddiana net cevap verdim ve net soru sordum ama sen aynı şeyi yapmıyorsun! benim net sorularımı atlıyorsun! sen hipnotize olmuş birisin! cehennem korkusu ve cennet ödülü arasına sıkışıp kalmışsın! kafanda din denen bir "beyin kapağı" var.öldüğünde cennet veya cehennem diye bir yerin olmadığını hiçbir zaman anlayamayacaksın..çünkü öldüğünde çoktan yok olup gideceksin..ölüm bir yok oluştur! bunu kabul etsen de etmesen de bu böyledir.
bu topicteki senin yazılarını ve benim yazılarımı zeka seviyesi normalin altında olmayan diğer forum üyelerinin yorumuna bırakıyorum..
ben dünya yuvarlaktır diyorum sen dünya düzdür demeye devam et..bu, dünyanın yuvarlak olduğu gerçeğini değiştirmez.
quixsoul
30-11-2004, 19:37
İngilizlerin ve diğer tüm sosyal darwinizm savunucularının bu ırkçı sözlerden etkilenip Avustralya’daki Amerika’dan yerli hakları katlettiklerini kabul edecek misin? Birinci dünya savaşında Türklere saldıran İngiliz askerlerinin bu saçma bilimsel teori ile motive edildiklerini anlaya bilecek misin? Böyle akıldışı iddialarda bilim adına nasıl saçmalandığını kabul edecek misin?
Darwin hakkındaki tüm kitapları okumadım.Onun hakkında da çok fazla yazamıyacağım.
Evrim teorisi bana çok inandırıcı gelmiyor.ancak bir şey dikkatimi çekti.Kanal 7 dede çoğu belgeselde evrim teorisini çürüten iddia ve yorumlar vardı.Oradada darwin in ırkçı politikasının dünyaya yansıdığı ve ırkçılığın ateşlendiğini anlatıyordu.
İlginç olan şu ki benim de islamdaki şiddet yazımda islamdaki şiddetin kuranı kerimdeki Allahın şiddet yanlısı yazılarından ve buyruklarından doğduğunu ve ateşlendiğini yazmıştım.Aslında aynı şeylerden bahsetmişiz.Sadece kişi ve kaynaklar farklı.Birisi şiddeti diğeride ırkçılığı hareketlendiriyor.
inanılan ve saygı duyulan bir eser yada kişinin söylediği her kelime yada söz, ona inanan cahiller için bir fitilleme vazifesi görür.
thtbsbdllh
03-12-2004, 21:32
Merhaba Ebu Leheb,
1- “Aslında bu mantık bozukluğu evrimin babası Charles Darwin''den günümüz evrimcilerine miras kalmıştır. Darwin de çok fazla suda yüzen ayıların zaman içinde balinalara dönüştüklerini iddia ederek deniz memelilerinin nasıl oluştukları sorununa kendince çok pratik bir çözüm getirmişti.
Bak bak bak....Daha önce balinanaların ayılardan evrimleştiğini söyleyen Darwin''ken şimdi başka biri oldu! :o
Frank Sherwin "Roadblocks to Whale Evolution" isimli makalesinde bu konuyla ilgili şunları söylemektedir:
Gerçekten de, böyle ilginç hikayelerin biyolojiye girmesinden sonra türlerin kökeni hakkında araştırma yapan kimse garip anlatımlarla karşılaşabilir. Bu tarz, en ünlü hikayelerden birisi de kara memelilerinin eski denizlere nasıl girdiği ve balina olduğudur.
Muhahah! Hata üstüne hata! Sen balina-ayı masalını darwinin söylediğini iddia etmiştin ama şimdi bunu söyleyenin Frank Sherwin olduğunu söylüyorsun! :D Bu ne çelişki! İnsan biraz utanır da cevap vermez bari! Peki bu Frank ne demiş? Şunu demiş: "Gerçekten de, böyle ilginç hikayelerin biyolojiye girmesinden sonra türlerin kökeni hakkında araştırma yapan kimse garip anlatımlarla karşılaşabilir. Bu tarz, en ünlü hikayelerden birisi de kara memelilerinin eski denizlere nasıl girdiği ve balina olduğudur." Bu cümleyi anlamadıysan 2 defa oku lütfen. Adam ayılar balinadan mı geliyor demiş? Eğer yetmediyse 3 defa oku. Adamın burda söylediği şey, türlerin kökeni hakkında araştırma yapan birinin ayıların balinaya dönüşmesi gibi garip hikayelerle karşılaşabileceğidir. Adam bunun ''garip anlatım'' ve ''hikaye'' olduğunu söylüyor be! BÖyle olmuştur demiyorki.Ayrıca acaba o cümleden önceki cümle neydi çok merak ettim. Bu adnan hocanın nasıl bir sahtekar nasıl bir yalancı olduğunu anlaman için atezim.org sitesine girip adnan hocanın alıntılar yaptığı kitapların orjinalini görmen lazım.
Bu fikir ilk kez Darwin''in kitabı olan Türlerin Kökeni''nin ilk baskısında çıkmıştı. Doğa bilimci (Darwin) şöyle diyordu: "Ayı ırkının doğal seleksiyon yoluyla, suyla ilgili daha fazla alışkanlıklar geliştirmesinde, ağzının gittikçe gelişmesi, ve sonunda yaratığın ağzının kocaman bir balina ağzı olmasında bir zorluk görmüyorum."… Bu durum daha sonraki evrimciler tarafından da durdurulmadı. Mesela Sir Gavin de Beer, ilk balinalarla ilgili şöyle yazıyordu: "… Sahip oldukları dişler onların büyük hayvanları yakalamalarına imkan tanıyordu. Bazıları da balıkla avlanmaya devam etti ve dişleri hızla evrimleşerek azaldı. Sonunda balinaların yediği kalabalık sayıdaki karidesler de hızla evrimleşmeye başladı. (Frank Sherwin, "Scientific Roadblocks to Whale Evolution", Institute for Creation Research, "Vital Articles on Science/Creation", Ekim 1998, Impact No:304 )”
Yalana bakarmısınız! Kitabın ilk baskısı! Hahaha! Kimse darwinin kitabının ilk baskısını bulamayacağına göre, ilk baskı diye söyle sonra salla! Ben de diyorumki kuranın ilk baskısıyla şimdiki baskısı arasında çook farklar var.Farz edelimki bu söylenen şey doğru..Peki darwinin söylediği iddia edilen şey ne? "Ayı ırkının doğal seleksiyon yoluyla, suyla ilgili daha fazla alışkanlıklar geliştirmesinde, ağzının gittikçe gelişmesi, ve sonunda yaratığın ağzının kocaman bir balina ağzı olmasında bir zorluk görmüyorum." Sen bu cümleyi okuduğunda ayıların balinadan geldiğini mi anlıyosun? Eğer öyle anlıyosan artık seni adam yerine koyup cyanıt vermeyeceğim. Adam resmen ayının ağzının balina ağzı gibi büyümesinin zor olmayacağını söylüyor. Burda apaçık bir benzetme var! Yani demek darwin "ayının tırnakları taş gibi" dese bu sefer de ayının evrimleşerek taş olduğunu iddia ettiği yalanını atacaklar ve sen de buna inanacaksın!Bu yazıyı aldığım kaynakta burası: ( http://www.darwinizmdini.com/surungenkus.html)
Kaynağa bak!! :D Evrim gibi bilimsel bir konu tartışmasında gösterilen kaynağa bak! Bir din adamının web sitesi! O adam din adamı bile değil! Lise mezunu bile olmayan cahilini teki be!Adnan hocanın sitesi ve kitapları dışında başka kaynağın yokmu? Adnan hoca sizin allahınız olmuş da sizin haberiniz yok! Adam resmen sallıyor ve siz de doğru kabul edip inanıyorsunuz! Tanrının dediği gibi:yuh olsun size!
Ben darwinin kitabını okudum ama türklere ilişkin tek bir kelime bile geçmiyor. Sana linkini verdiğim sitede darwinin kitabı var orda da arama yaptım ama türk kelimesi yine geçmiyor. O halde bu da safsatadan ibaret!
ben thtbsbdllh
ha ha ha ha ha ha ha ha............ doğal seleksiyon. ha ha ah ha darvinin ve şakşakcılarının iddalarına bakın hele 20,yy. da kimi kandıracaksınız. onlar ortaçağdakileri kandırabilirler sadece
yok ayıların ağzı kocamanlaşmış yok şöyle olmuş güldürmeyin yahu. yaaa böyle birşey olsa ihtiyaçlara veya isteklere göre canlılar evrimleşse hele hele insanın maymundan evrim sonucu türediğini hala aptalca idda eden darvinistler. öyle olsaydı bu evrim hala devam ediyor ve insan ile maymun arasında ne insan ne maymun olan ırkların şimdide olması gerekmezmiydi nerde bu yarı insan yarı maymun insanlar. ha ha ha ha yahu buna benim 5 yaşındaki çocuğum bile güler. darvine ve iddalarına bakın orta çağda dünya yuvarlaktır diyen insanı öldüren zihniyetin yaşadığı toplumun içinden çıkarak sadece kendi kendine tahminler yoluyla hiçbir bilimsel dayanağı olmadan atıp tutuyorlar. canlılar ihtiyaçlarına göre evrim geçiriyorlarmış. bakın insanlar hep uçmak istemişler bu uğurda uzaya bile çıkabilecek roketler icat etmişler ama kanatlarımız çıkmıyor. 5000 yıl önceki insanda aynı insan şimdikide.
be adamlar güldürmeyin yahu göbeğim çatlayacak. yahu en ufak bir bilimsel delil getirin de görelim. bakın ey millet darvinizme göre ilk canlı tek hücreli ce suda yaşayan bir canlıydı doğal seleksiyonlar evrimleşmeler sonucunda işte o tek hücreli canlıdan bugünkü kuşlar insanlar timsahlar aslanlar çeşit çeşit balıklar aklınıza gelen bütün insan ve hayvanlar işte o tek hücreden meydana geldiler. ha ha ha ha nedense bu iddaları sunan kimseler hiçbir bilimsel dedlile de dayanamazlar. hadin o zaman uzay çağında yaşıyorsunuz canlıların genetik yapıları ile ilgili birçok şeyleride biliyorsunuz. birtane tek hücreli bir canlı yapında görelim. bu canlının genleri ile oynayarak mesela aslandan bir insan yapsanıza be adamlar insanlar organ nakli bekliyorlar hadin bir organ yapsdanıza siz neler saçmalıyorsunuz. konuştuğunuz herşey tesadüftür diyorsunuz. hani nerde yeni türeyen canlılar. doğal seleksiyon yoluyla tak hücre bu kadar çok canlı oluşturuyorda. bu gün bu kadar çok canlı varken bu evrimleşme yolu ile yeni canlılar niye türemiyor. git gidfe canlıların çeşitliliği azalıyor. biz bu kadar aptalmıyız. yahu cevap bile vermek istemiyordum ama dayanamadım bu ne saçmalıktır. 20. yy. da bir hücreye bile hükmedemeyen bu insanlar bize hikaye anlatıyorlar. ha ha ha göbeğim çatlamadan bırakayım bu yazıyı bari. ha ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaa
thtbsbdllh
Herkes yine saflarını tutmuş.
Darwinin yıllar önce yazdığı şeylerin doğru olup olmaması ayrı bir şey.Zaten Darwinden sonra teori toparlandı ve yeniden farklı bir zemine oturtuldu. Ancak neden hala eski yazılanlarda inat ediyoruz.Bilim ilerleyen bir zihniyete sahipse eski bilgileri savunmak ne kadar mantıklı? Evrim hakkında günümüzde söylenenlere kafamızı çevirmeliyiz bence. Darwinin kitaplarında yazdıklarının hepsi doğru olmadığıdan bu bilgileri alıp buraya yapıştırmak doğru değil diye düşünüyorum.
explorer
04-12-2004, 05:34
Herkes yine saflarını tutmuş.
Darwinin yıllar önce yazdığı şeylerin doğru olup olmaması ayrı bir şey.Zaten Darwinden sonra teori toparlandı ve yeniden farklı bir zemine oturtuldu. Ancak neden hala eski yazılanlarda inat ediyoruz.Bilim ilerleyen bir zihniyete sahipse eski bilgileri savunmak ne kadar mantıklı? Evrim hakkında günümüzde söylenenlere kafamızı çevirmeliyiz bence. Darwinin kitaplarında yazdıklarının hepsi doğru olmadığıdan bu bilgileri alıp buraya yapıştırmak doğru değil diye düşünüyorum.
benzer şüpheleri muhammedin hazırladığı kitap için neden düşünmüyorsunuz????
darwinin kitabı 2 yuzyıl
muhammedinki 14 yuzyıl dır guncelliğini kaybetmiş...
Çünkü biz Hz.Muhammed''in (s.a.v) bir bilim adamı değil bir peygamber olduguna ve Kuran-i Kerim''in de bir bilim kitabi değil ilahi bir kitap olduguna inanıyoruz. Bu çıkarımı yapabilmek bu kadar mı zor???
bu başlıkta irdelenen konular ile ilgili "YAŞAMIN BAŞLANGICI" başlığı altında bir kaç soru sordum. ilgilenenler bakabilir.
Yanlış anlaşıldım galiba.Ben Darwinin eskiyen görüşlerine kafamızı çevirelim, onun yerine koyulan modern evrim kanıtlarını temel alalım demek istiyorum.
Kuran gibi bir kitabın her çağa hitap ettiğini düşünmüyorum.Dinlerin iyi yönleri var bunu inkar etmiyorum ama inançsız olanların bazıları sırf inançlılara bok atmak için sürekli dinin iyi olmayan yanlarını öne sürüp, inançlıların üstüne çıkmaya çalışıyor.Bu çırpınış da o inançsızın egosunu tatmin etmekten başka bir işe yaramıyor.
İnançsız da olsak çamur at izi kalsın mantığından uzak durmalıyız. İnançlıların açığını yakalamak için fırsat kollan bir ateistin sorunları olduğunu düşünüyorum.