Orijinalini görmek için tıklayınız : evrimteorisi.org sitemiz
2007 temmuz ayından itibaren "Evrim Teorisi Sitesi" başlığı altında bir sitenin yayınını yapıyoruz. Aynı site hem http://www.evrimteorisi.org hem de http://www.evrim-teorisi.org adreslerinden yayın yapıyor.
Sitemiz evrim teorisinden yana ve domain isim altında yayın yapan Türkiye'nin ilk evrim teorisi sitesi.
Çalışma ekibinde hem Turan Dursun Sitesi' nden isimler hem de bağımsız isimler yer alıyor. Sitenin hukuksal ve ekonomik sorumlulukları Turan Dursun Sitesi'ne ait olmakla birlikte çalışma ekibi çalışmalarını özerk yürütmektedir.
Evrim Teorisi Sitesi ile ilgili desteklerinizi bekliyoruz. Bunu etrafınıza tanıtımınız, çalışma ekibine aday olmanız, önerileriniz ve yorumlarınızla yapabilirsiniz.
Bu başlıktaki ilgisiz mesajlar http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6227&page=4 başlıgına taşınmıştır
saygılarımla
evet bencede hayırlı olsun ama neden evrim sitesi de yaratılış sitesi değil ... ben sizden ikisini bir koymanızı beklerdim tarafsızlık için... böyle olunca sanki birileri için çalışıyormuş izlenimi veriyorsunuz.
evet bencede hayırlı olsun ama neden evrim sitesi de yaratılış sitesi değil ... ben sizden ikisini bir koymanızı beklerdim tarafsızlık için... böyle olunca sanki birileri için çalışıyormuş izlenimi veriyorsunuz.
Evrim sitesinde yaratılış,münasebetsiz bir yaklaşım olur.
Sayın berae
Biz bu konuda tarafsız falan degiliz. Evrimi savunuyoruz ve evrim ile ilgili bir site yapıyoruz. Bunun da google da ilk sırada olması iyi bir başarıdır. Biz var olmadan önce evrim denilince ilk sayfa tamamen HY aldatmacaları ile doluydu. Adamlar o kadar zavallı ki, sırf karşılarına aksi tezi söyleyen çıkmasın diye evrim ile ilgili bütün isimleri satın almaya çalışmışlar. Bir kısmını da almışlar
Evrim sitemiz akıllı tasarım ve yaradılış söylemlerine karşı taraftır, taraf olmak için kurulmuştur. Bizim için akıllı tasarım diye de bir şey yoktur, akıllı tasarım denilen şey sadece evrim eleştirileri üzerine kurulmuştur. Kendisi bir şey iddia edemez, etse de hayalden öte gidemez.
saygılarımla
bir şeylere taraf olduğunuza göre fikirlerinizin değişmesi imkansızdır o zaman. o zaman biz burada boşuna bu konuları tartışıyoruz.. halbuki tartışma birbirimizi anlamaya yönelik olasa ne güzel olurdu. keşke bu tür önemli konulara katı bir taassupla yaklaşılmasa. sonuçta bunlar bizim varoluşsal problemlerimizdir.bunlara aklı selinm içerisinde tartışarak cevap bulmalıyız diye düşünüyorum. bir şeyi yok demek onun yokluğu anlamına gelmez. siz tasarım teoremine yok böyle bir şey hepsi evrimin bir eleştirisidir diyorsunuz ama bilim insanlarının söylemlerini dışlıyor ve onlar şuradan buradan yardım alarak bu işleri yapıyor diyorsunuz. halbuki, bunun aksi yöndeki düşüncede sizin için geçerli olur. bu yapılan faaliyetler kimlerden destek buluyor vs. vs.sorular çoğaltılabilir. ancak biz bunları her iki grup içinde düşünmek istemiyoruz. sadece akli kabuller bekliyoruz. yani bir evrimci arkadaşımız bir yazı yazmıştır aa yaratılışçı bir arkadaş onun yazısının geçersizliğini ortaya koymuştur. eğer aksi yönde bir cevap verilemiyorsa yaratılışçıya o fikrin doğrunu öğreninceye kadar insanın kabul etmesi gerrekir. yoksa kabullere dayalı tartışmalar bize bir fayda sağlamaz. bilgilerinize
Yaratılışçılığın bilimsel açıklamasını yaparsanız ,bizde öğrenmiş oluruz.
Evrim bilimsel bir gerçeklikken,akıllı tasarım tüm kainatın bir yaratıcısı olduğunu savunan teistlerin idealist düşüncesidir.
Düşle gerçek bir olurmu?
Ben evrimi gözümle görebiliyorum ama halen yoktan var edilen bir şeye rastlamadım.
aydoe ne diyosun bunlar evrime saldırmaktanbaşka ne bilirler, kendi kitaplarındaki - inancındakileri buraya taşısalar bilimle ters düşecekler, bu yüzden şu nası oldu, bu tesadüf olamaz gibi (.....) ümitlerle evrime ordan burdan saldırmaya çalışıyolar,,,
ikincisi evrim anahtar sözcüğü ile bir yığın ama içi boş site çıkıyor, hepsi çarpıtma bilgilerle, hem zaten yazma amaçları da bilim değil dine davet , bunu islamcılarda yapıyo , hrıstıyanlarda,
tekrar hayırlı olsun :)
biyococuk
06-09-2008, 21:10
Bu siteleri kurduğunuz için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. evrim ile ilgili yapılan karalama kampanyaları ve adnan oktar denilen şahsın bilgi kirliliğine yol açan sitelerinden bıkmıştım.
en az 4 yıldır internet ortamında bu tip konuları tartışıyorum ve daha müslümanken bile müslümanların adnan oktarı sahiplenip dini savunma adına bilime saldırmasından iğrenmiş ve dinlerin tümünden nefret eder olmuştum.
Dinler her zaman bilimin insanları aydınlatmasının önündeki en büyük engel olmuştur. bugun universitelerimizde okuyan gençlerden bir çoğu bile bilim adamı olmaktan çok uzak bir çizgide ilerlemektedir. çünkü bu insanlar dini inançlarının etkisi ile bilimsel gerçekleri kabul etmekten kaçmaktadırlar.
Bu arkadaşların ortaya koydukları kaydadeğer bir argüman olsa dişimi kırıcam. ama bunların tüm argümanları bilim adamlarının derlediği toparladığı bilgileri çarpıtıp, tersini idda edip kendi argümanları olarak ortaya koymak.
bizim piyasadaki sahtekarlar bu kadar çaba göstermeye bile gerek duymadan amerikalı evangelistin sahtekarlığını direk olarak ithal edip türkçeleştirme yolunu seçiyorlar. tabi islami versiyona çevirerek..
hepsinden gerçekten iğreniyorum..
biyococuk
06-09-2008, 21:25
bir şeylere taraf olduğunuza göre fikirlerinizin değişmesi imkansızdır o zaman. o zaman biz burada boşuna bu konuları tartışıyoruz.. halbuki tartışma birbirimizi anlamaya yönelik olasa ne güzel olurdu. keşke bu tür önemli konulara katı bir taassupla yaklaşılmasa. sonuçta bunlar bizim varoluşsal problemlerimizdir.bunlara aklı selinm içerisinde tartışarak cevap bulmalıyız diye düşünüyorum. bir şeyi yok demek onun yokluğu anlamına gelmez. siz tasarım teoremine yok böyle bir şey hepsi evrimin bir eleştirisidir diyorsunuz ama bilim insanlarının söylemlerini dışlıyor ve onlar şuradan buradan yardım alarak bu işleri yapıyor diyorsunuz. halbuki, bunun aksi yöndeki düşüncede sizin için geçerli olur. bu yapılan faaliyetler kimlerden destek buluyor vs. vs.sorular çoğaltılabilir. ancak biz bunları her iki grup içinde düşünmek istemiyoruz. sadece akli kabuller bekliyoruz. yani bir evrimci arkadaşımız bir yazı yazmıştır aa yaratılışçı bir arkadaş onun yazısının geçersizliğini ortaya koymuştur. eğer aksi yönde bir cevap verilemiyorsa yaratılışçıya o fikrin doğrunu öğreninceye kadar insanın kabul etmesi gerrekir. yoksa kabullere dayalı tartışmalar bize bir fayda sağlamaz. bilgilerinize
al işte yine aynı mantık.. bizi eleştiriyor aklınca çünkü kendi inancını bize tebliğ edememenin sıkıntısı var içinde.
Bizlerin amacı size bir şeylerin inancını tebliğ etme yönünde bir taraf tutma değil. bizler hiçbir dogmatik inancın tarafı değiliz. aksine bilimin tarafıyız. yani buradaki hiçbir arkadaşın ya da bir bilim adamının fikri sizin gibi dogmatik değildir. bir şeyler anlatma gayesinde olan herkes GÖZLEMLENEBİLİR, DENENEBİLİR bir bilgiyi ortaya koyar ve şuanki argümanların aksini savunabilir. bu şekilde o da bilime bir katkı sağlamış olur.
ama sizin amacınız o değik ki. sizin amacınız gözlemlenmiş, denenmiş bilimsel bilgileri mesnetsizce sadece ideolojik olarak karalamak. sonra da kalkmış bizi taraf tutmakla suçluyorsunuz (......)
Yaratılışçı bir arkadaş hiçbir zaman evrimci bir arkadaşı da çürütemez. çünkü kullandığı metodun bir geçerliliği yok. yaratılışçı evrimciyi çürütmek için konrollü deney ve gözlem yapıp bak senin yaptığın yanlış diyemiyor. evrimcinin bilimsel metodla elde ettiği bulguları kendi aklınca evirip büküyor, manupule ediyor ve al seni çürüttüm diye saçmalamaktan öteye geçemiyor.
bilimsel metod dışında hiçbir metod ile gerçek doğruya ulaşamazsınız. sadece kendi kendinizi tatmin edecek dogamalara ulaşırsınız..hayırlısı olsun.
Edit : Yazılarınızda kişilere yönelik sataşmalara gitmemeniz daha nitelikli bir tartışma ortamı yaratacaktır. Saygılarımla. delx
volkantr
07-09-2008, 02:53
Evrim kelimesinde birinci sırayı alması sevindirici.Ancak benim bu konuda ki görüşüm Evrim Teorisinde ısrar etmek Harun Yahya'cıların işine yaramaktadır...
Kuran'da bu kadar saçma ayet varkan öncelik bunlara yönelik olmalıdır.
Harun'cular çeşitli bilimsel makaleleri çevirip aralarına ayetler sıkıştırıyorlar..
Bu kadar muhteşem bir kainat tesadüf eseri olur mu olamaz.O zaman son din islamdır hadi bakalım gelsin yeni müridler..
Oysa Evrim Teorisi sitesi daha karmaşık.Doğal Seleksiyonlar vs'ler bir çok kişi bunları sonuna kadar okumaz.Okusa bile bir kainata bakar ne olursa olsun Tanrı vardır der..
O nedenle Evrim teorisinde ısrar etmenin aslında Harun Yahya'cıların ekmeğine yağ sürdüğünü düşünüyorum..
kör_saatçi
14-09-2008, 11:23
Yıkılan hangi kürsü bir de kaynak verseniz?..
2009 dünyada Darwin Yılı olacak
http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=6488
Absürdist
17-01-2009, 12:07
siz tasarım teoremine yok böyle bir şey hepsi evrimin bir eleştirisidir diyorsunuz ama bilim insanlarının söylemlerini dışlıyor ve onlar şuradan buradan yardım alarak bu işleri yapıyor diyorsunuz. halbuki, bunun aksi yöndeki düşüncede sizin için geçerli olur. bu yapılan faaliyetler kimlerden destek buluyor vs. vs.sorular çoğaltılabilir. ancak biz bunları her iki grup içinde düşünmek istemiyoruz. sadece akli kabuller bekliyoruz. yani bir evrimci arkadaşımız bir yazı yazmıştır aa yaratılışçı bir arkadaş onun yazısının geçersizliğini ortaya koymuştur. eğer aksi yönde bir cevap verilemiyorsa yaratılışçıya o fikrin doğrunu öğreninceye kadar insanın kabul etmesi gerrekir. yoksa kabullere dayalı tartışmalar bize bir fayda sağlamaz. bilgilerinize
Syn barae,
Bir ülkeyi aydınlatma girişimi bu ülkede kimlerden destek bulabilir ki? Hiçkimseden. İktidar sahipleri toplumların aydınlanmasını istemezler. Özellikle ülkemizde dışardan ve içerden çeşitli odaklar halkın aydınlanmasını ve gelişmesini istemez. Dön bir bak geçmişe sivas katliamı, maraş katliamı, 80 katliamı, vs.. ülkemizde aydınlanmayı ve gelişmeyi isteyen ve bu amaç uğruna çaba sarfeden kim varsa ya katledildi, ya hapsedildi ya da vatan haini ilan edilerek ülkeden sürüldü. Bunun için Türkiye'nin kısa tarihine bakman yeterli. Dinlerden özgür olmayı isteyenlere bu şekilde davranılırken, hangi destekten bahsediyorsun? Oysa bizi köle yapma amacı güden bir çok zümre, hem içerden hem de dışardan destek almaktadırlar..
Arkadaşlarımızın açtığı bu siteyi ben büyük bir başarı olarak nitelendireceğim. Türkiye gibi bir ülkede değil de her kesime eşit mesafede duran bir anlayışa sahip olan bir ülkede böyle bir site açılsaydı bu kadar büyük başarı olmazdı. Ama Türkiye şartlarını göz önüne aldığımızda, google da çıkan ilk site olması bence büyük bir başarıdır.ilk sayfada çıkan diğer sonuçlar zaten harun yahya'ya aittir. vakıfların içinde dini vakıfların en büyük paya sahip olması da tesadüf değildir.
Fethullahlar Harun yahyalar koruyup kollanırken Turan Dursun un sitesini engeleme girişimi ülkemiz gerçeğinin hatta dünya gerçeğinin özetidir.
(Taraf olmak için ise şunu söyleyeyim.. Taraf olmak faşizme ve yobazlığa karşı taraf olmaksa, özgürlüğün tarafında olmaksa elbette taraf olunmalıdır.)
Absürdist
17-01-2009, 13:09
Sayın volkantr,
Bence önceliğin evrim teorisinde olması doğru bir karardır. Çünkü evrim teorisini benimseyen biri dinlerin tanrı tarafından gönderildiğini yadsımak zorundadır. Ademin cenetten kovulmadığını bizim de ademoğulları olmadığımızı söylemek zorundadır.
Dolayısı ile evrim teorisine göz kırpıp (bu kdara muhteşem bir kainat anlamında) sonra da son din islamdı hadi onu da benimseyeyim diyemez.
Kuranın çelişkilerini ortaya koymak ise sadece islamın temellerini sarsar.
Ancak tabii ki kuranın çelişkilerini ortaya koyan geniş kapsamlı siteler de yapılmalıdır.
(www.evrimteorisi.org’tan kısaltılarak alınmıştır.)
***
www.evrimteorisi.org
TÜRKİYE’de evrim karşıtlarının internette bilimselmiş kisvesi altında bilimdışı ve şarlatanca evrim karşıtı propogandalarına karşı bir grup bilimci, kurdukları Türkçe site ile evrim hakkındaki bilimsel gerçekleri duyuruyorlar. Bilimciler sitenin amacını şu şekilde açıklıyor:
“İnternet üzerindeki ‘Evrim Teorisi’ ile ilgili Türkçe kaynaklarda bulunan boşluğu doldurmayı amaçladığımız sitemize hoşgeldiniz!
Bilimin ışığından ayrılmadan bilgilerimizi paylaşmaya çalışacağımız bu platformda, çoğunlukla bilinçli yapılan çarpıtmalara ve tahrifatlara da cevap vereceğiz.
Evrim kelimesini site adına taşıyan ilk Türkçe yapılanma olarak amacımız; ulaşabileceğimiz tüm kaynakları bir araya getirerek internet üzerindeki en geniş Türkçe evrim bilgi bankası olabilmektir. Doğal olarak böyle bir amaç, çok geniş katılımlı ortak bir çabanın ürünü olabilir. Bilimin aydınlığından yana olan herkesin katkılarını bekliyoruz.
Önerilerinizi ve sorularınızı bize ulaştırabileceğiniz gibi sizleri siteyi oluşturan topluluğun bir üyesi olarak aramızda görmekten mutluluk duyarız.”
Birgün gazetesinden (http://www.birgun.net/science_index.php?news_code=1234781398&year=2009&month=02&day=16)
digeri_1
29-05-2009, 16:02
bir şey soracağım , siz evrimi kanıtlanmış bir bilgi mi , büyük ölçüde kanıtlanmış bir olgu mu yoksa snDawkinsin dediği gibi " güneşin kendisi kadar gerçektir " mi görüyorsunuz ?
Canlılığı doğal çerçevede açıklayabilen, "en iyi" teori olarak görüyoruz.
digeri_1
29-05-2009, 19:10
teşekkür ederim sn frodo
eğer zamanınız varsa bir şey daha sormak isterim tabi müsadenizle , doğal seçilimin yada mutasyonların & çevresel modifikasyonların yeni türler oluşturabileceğini düşünüyor musunuz ?
Doğal seçilim ve mutasyonlar evrimsel sürecin etkenleridir. Ama tek başlarına "türleşmenin"
açıklaması değildir. Bu etkenlerin kısa bir özetini yapacak olursak;
mutasyonlar,
genetik çeşitlilik,
gen akışı,
genetik sürüklenme
ve doğal seçilimdir.
digeri_1
29-05-2009, 19:33
genetik çeşitliliği yüksek olan türler&ırklar çevresel modifikasyonlara göre daha iyi adapte olabildiklerini biliyorum . ancak gerek genetik çeşitlenme olsun gerekse , eşey seçilimi & doğal seçilim olsun türleşmede bu komplex yapıları oluşturma düzleminde akıllı bir işleyişi reddederek rastlantısallık derecesini yada söylemini pek anlayabilmiş değilim . yinede teşekkür ederm .
Evrimle allakalı bir sitede ben önermek istiyorum.
www.evrimteorisi.info (http://www.evrimteorisi.info) Her ne kadar evrimin savunulduğu bir ortamda bulunsamda demokratik bir platforrm olduğuna dair duyumlar aldım.
İvan Karamazov
30-06-2009, 19:56
Evrimle allakalı bir sitede ben önermek istiyorum.
www.evrimteorisi.info (http://www.evrimteorisi.info) Her ne kadar evrimin savunulduğu bir ortamda bulunsamda demokratik bir platforrm olduğuna dair duyumlar aldım.
aaaa... evrimi balık zokasıyla çökerten, türkiye'nin einstein'ı, saygıdeğer adnan hocanın sitesi bu :) teşekkürler paylaşım için...
http://forbiddenmusic.files.wordpress.com/2008/01/yahya_lure.jpg
Merhaba,
bu başlık sayesinde evrimteorisi.org sitesine eriştim bugün. Henüz çok fazla inceleme vakti bulamamış olsam da, şimdiye kadar içerik, üslub ve görünüm açısından çok hoşuma gitti (anladığım kadarıyla bu foruma ait bir proje?). Her halükarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Fakat gözüme bir hata da çarptı. Umarım bu başlıkta yazmam uygundur.
Yaratılışçılara Cevaplar 2 (http://www.evrimteorisi.org/?p=119) başlıklı metinde şöyle denmekte: Ayrıca mantığın en temel kurallarından biridir diyerek verdiği modus tolendo ponensilkesini de yanlış açıklamış. Aslında çok gerekli değil ama onun da doğrusu açıklayayım. Modus tolendo ponens ilkesi kısaca şöyle açıklanabilir: Eğer (B değilse) ve (eğer A ise B) ise A değildir. Yani daha açık olmak gerekirse: Eğer A olunca B oluyorsa ve B olmamışsa A da olmamıştır. Görüldüğü gibi bunun Harun Yahya’nın ne anlattığı olayla ne de verdiği tanımla alakası yok.
'Modus tollendo ponens' kavramını HY (metindeki alıntıdan yola çıkarak söylüyorum) doğru kullanmıştır.
Zira bu ilke şunu içermektedir:
(1) ya A ya da B
(2) B değil
=> dolayısıyla A
Tabii bu HY'nin önkabulunun (ya A ya da B) yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez (zira metinde de anlatıldığı gibi hayatın oluşması konusunda ikiden çok olası cevap vardır, ayrıca iki cevap olsa bile ikisinden birinin mutlaka doğru olduğu söylenemez, onun da ötesinde ve hepsinden önemlisi evrim teorisi bu sorunun olası cevapları içinde zaten değildir).
Fakat HY kendisinin (yanlış olarak) kurduğu mantıksal ilişkinin ('ya Yaratılış ya da Evrim') adını doğru koymuştur. Bu ilişkinin adı gerçekten de modus tollendo ponens'dir.
Metinde bahsedilen ilişki ise şu şekilde:
(1) Eğer A ise B
(2) B değil
=> dolayısıyla A değil
Bu ilkenin mantık terminolojisindeki adı 'Modus tollendo tollens'dir.
saygılarımla
emeği geçen arkadaşlara teşekürler
Evrimi hep genetik ve mutasyonlara dayandırmaya çalışan yazılar mevcut evrimteorisi.org sitesinde. Fakat DNA'nın hücre kalıtımındaki rolü günümüzde giderek çökmekte. Çökmesinin aksine, teori üçüncü dünya toplumlarına veya alt sınıf tabakaya sanki dine karşı bir silahmış gibi de pompalanmakta. Evrim bu demek değil. Bir canlının bütün dokularındaki hücrelerin aynı sayıda DNA veya kromozoma sahip olmadığı haberleri de yavaş yavaş ortalığa da yayılmaya başladı.
Diğer yandan evrim deyince, sadece biyolojik evrim anlaşılmamalı. Ama hep öyle yer verilmiş sitede. Toplumsal evrim var, havakürenin, meteorolijinin,galaksilerin, dilin, dinin, kültürün vs. de evrimi vardır.
Biyolojik evrimi daha mantıksal bir çerçede ele almak veya en azından başka görüşlere de yer vermek istiyorsanız size şunu orgonominin evrime bakış açısını araştırmanızı öneririm:
http://img18.imageshack.us/img18/9518/adszzo6.jpg (http://img18.imageshack.us/i/adszzo6.jpg/)
Evrime kimyasal maddede meydana gelen bir değişim neden olmaz. Genetik ve evrimin teorisi buna dayalıdır: DNA'daki bir veya daha fazla molekülde meydana gelen değişim. Fakat hiç bedendeki kan ve hücrelerdeki kansu akışı dikkate alınmaz ki bunlar coşkulardır. Şimdiki çirkef bilim yukarıdaki okların ters yönde gerçekleştiğini savunmakta. Neden böyle bu? Hem ataerkil toplumsal düzenin makineci ve gizemci bakış açısı hem de bazı insanların ilaç şirketleri gibi vs. bundan çıkar sağlamaları gibi çeştili toplumsal nedenler bunda rol oynamakta kanımca.
Da Vinci
09-08-2009, 12:43
Merhaba,
bu başlık sayesinde evrimteorisi.org sitesine eriştim bugün. Henüz çok fazla inceleme vakti bulamamış olsam da, şimdiye kadar içerik, üslub ve görünüm açısından çok hoşuma gitti (anladığım kadarıyla bu foruma ait bir proje?). Her halükarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Fakat gözüme bir hata da çarptı. Umarım bu başlıkta yazmam uygundur.
Yaratılışçılara Cevaplar 2 (http://www.evrimteorisi.org/?p=119) başlıklı metinde şöyle denmekte:Ayrıca mantığın en temel kurallarından biridir diyerek verdiği modus tolendo ponensilkesini de yanlış açıklamış. Aslında çok gerekli değil ama onun da doğrusu açıklayayım. Modus tolendo ponens ilkesi kısaca şöyle açıklanabilir: Eğer (B değilse) ve (eğer A ise B) ise A değildir. Yani daha açık olmak gerekirse: Eğer A olunca B oluyorsa ve B olmamışsa A da olmamıştır. Görüldüğü gibi bunun Harun Yahya’nın ne anlattığı olayla ne de verdiği tanımla alakası yok.
'Modus tollendo ponens' kavramını HY (metindeki alıntıdan yola çıkarak söylüyorum) doğru kullanmıştır.
Zira bu ilke şunu içermektedir:
(1) ya A ya da B
(2) B değil
=> dolayısıyla A
Tabii bu HY'nin önkabulunun (ya A ya da B) yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez (zira metinde de anlatıldığı gibi hayatın oluşması konusunda ikiden çok olası cevap vardır, ayrıca iki cevap olsa bile ikisinden birinin mutlaka doğru olduğu söylenemez, onun da ötesinde ve hepsinden önemlisi evrim teorisi bu sorunun olası cevapları içinde zaten değildir).
Fakat HY kendisinin (yanlış olarak) kurduğu mantıksal ilişkinin ('ya Yaratılış ya da Evrim') adını doğru koymuştur. Bu ilişkinin adı gerçekten de modus tollendo ponens'dir.
Metinde bahsedilen ilişki ise şu şekilde:
(1) Eğer A ise B
(2) B değil
=> dolayısıyla A değil
Bu ilkenin mantık terminolojisindeki adı 'Modus tollendo tollens'dir.
saygılarımla
Haklısın, benim hatam.
Muhterem cemaati-müslim,
Sitemize Richard Dawkins'in ağzından evrimi anlatan yeni vidyolar eklenmiştir. Lütfen boş geçmeyelim.
Allah mekanınızı cennet eylesin inşallah...
(Küçükken gittiğim cuma namazlarında, her defasında para toplanırdı ve hoca hep aynı şeyleri söylerdi, oradan benzettim... :) )
www.evrim-teorisi.org (http://www.evrim-teorisi.org)
Sevgili arkadaslar
Evrim teorisi hakkinda pek fazla bilimsel bilgim yok ancak sunu sormak istiyorum
Evrim teorisini bilimsel olarak gercek kabul edersek , yada söyle söyliyeyim evrim teorisinin gercekligi ALLAH in yani bir yaraticinin olmadiginin isaptimidir ?
Saygilarimla...........
Bir yaratıcının olmadığının ispatı değildir.
Ama o yaratıcıya Allah dersek, Kur'an'ı ve diğer kitapları gönderdiğini varsayarsak bu inancın ciddi şekilde sarsılmasına sebep olan bir teoridir.
En basit örnek olarak; Adem ile Havva'dan yaratılmadığımız, Adem ile Havvanın çocuklarının ensest ilişkisi neticesinde çoğalmadığımız sonucu çıkar evrimden.
Allah'ın "ol" demesiyle birden insan haline gelmediğimiz sonucu çıkar evrimden.
İnsanın yer yüzünde bulunuş süresi Tevratta bahsedilen kadar değildir Evrim'e göre.
evrensel-insan
23-09-2009, 15:15
Saygideger emre025;
Asagidaki linke bakabilirsin.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10991
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrimteorisi.org Google'da "evrim" aramasında wikipedia'yı geçip en üste oturdu. wikipedia'nın evrim maddesi uzun süredir evrim aramaların ilk sırada evrimteorisi.org ise 2. veya 3. sırada idi.
evrimteorisi.org'daki yenileme çalışmaları nedeniyle ziyaretçi oranındaki artış sanıyorum ki bu yükselişte esas etken oldu.
ozgur_beyin
28-10-2009, 15:30
emeği geçen herkese teşekkür harika bir site olmuş
Bu harika bir haber.
Başta tensiz.denek olmak üzere, çalışma grubuna destek veren herkesi kutluyorum.
saygılarımla
Siteniz birilerinin ilgisini cekmis hemen. Pek cevap goremedim ama:
http://www.evrim-teorisiorgacevap.org/
Siteniz birilerinin ilgisini cekmis hemen. Pek cevap goremedim ama:
http://www.evrim-teorisiorgacevap.org/
Kambersiz düğün olur mu?
Siteniz birilerinin ilgisini cekmis hemen. Pek cevap goremedim ama:
http://www.evrim-teorisiorgacevap.org/
Özellikle şu bölüme çok güldüm.
"150 yıldır, bazı insanların evrim teorisi gibi delilsiz ve olağanüstü mantıksız bir inanca bağlanmaları....."
Delilsiz ve olağanüstü mantıksız inanç derken keşke bir aynaya baksalar ,delillerini ,mantıklarını sergileyebilseler.Tek delilleri ve mantıkları "OL" dedik "OL" dunuz.
Bilim ve Gelecek Dergisinin Aralık sayısında ilk sayfada HY safsatası ve Evrim Gerçegi kitabı ile ilgili yaptıgımız kampanyanın duyurusu ve derginin Evrimteorisi sitemize olan teşekkür mesajı ile sitemizde yayınlanan çagrı metni yer alıyor.
Oldugu gibi editörden kısmı sitemize ayrılmış.
saygılarımla
Bilim ve Gelecek Dergisinin Aralık sayısında ilk sayfada HY safsatası ve Evrim Gerçegi kitabı ile ilgili yaptıgımız kampanyanın duyurusu ve derginin Evrimteorisi sitemize olan teşekkür mesajı ile sitemizde yayınlanan çagrı metni yer alıyor.
Oldugu gibi editörden kısmı sitemize ayrılmış.
saygılarımla
Ne güzel bir haber.
Scanleyip foruma asma imkanımız var mı?
saygılarımla
Benim yok. Ama bir ara asmaya çalışırım, bu yarın olabilir ancak. Zaten bizim bildirinin tamamına yer verilmiş. Onu siteden c/p yaparım. Kalan mesajı da asarım. Elbette başka bir arkadaş scan yapabiliyorsa beni bu dertten kurtarabilir.
saygılarımla
Derginin hangi üyelerimizin eline ulaştığını biliyorsak, kendilerine ö.m. atarak ricada bulunabilirim. Bence hoş olur, hakkımızda çıkan sayfayı olduğu gibi scanleyip elimizde bulundurmak.
saygılarımla
Sonuna yaklaştıgımız Darwin yılı evrim kuramının yogun olarak tartışıldıgı bir yıl oldu. Evrime ve bilime yönelik saldırılar da yogunlaştı, bilimsel düşüncenin toplumsallaştırılmasına yönelik çabalar da. Sonuç olarak Türlkiye toplumunun evrim kuramını degerine ilişkin biraz daha bilinçlendigini söyleyebiliriz. Bu yıl özel önem verdigimiz evrim dosyaları dergimizin en fazla ilgi çeken sayılarıydı. Bilim ve Gelecek Kitaplıgından çıkan "Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçegi" adlı kitap da yayınevimizin en çok satan ve ilgi gçren çalışmasıydı. Bu durum devam da ediyor. Söz konusu kitabın bir kampanya biçiminde toplu satışları da dost kurumlar ve kişiler tarafından örgütleniyor. evrimteorisi.org da bu dost kurumlardan biri. Bu sayının "aydökümü" bölümünü sitenin üyelerine ve okjrlarına yönelik çagrısına ayırmak istedik. Aşagıda bu metni okuyacaksınız.
Son yıllarda ülkemizde faaliyet gösteren bazı bilim karşıtı yapılanmaların yoğun uğraşları sonucu halkımızda ‘evrim teorisi’ne karşı negatif önyargı belirdiği bir gerçektir. Bu süreçte Evrim’in geçerliliğini kabul etmek tanrıtanımazlıkla özdeş tutulmaya ve bilimsel bilgiyi kabul etmek –adeta- tabu sayılmaya başlanmıştır. Bu durum toplum ile bilimin arasının her geçen gün daha fazla aralanmasına yol açmıştır. Medya ve yöneticilerini dilediği gibi kullanabilen, nereden ve ne kadar maddi destek aldığı bilinmeyen bu yapılanmalar kendi ideolojileri doğrultusunda halkı yanıltmak adına ellerinden geleni yapmaktalar.http://www.evrimteorisi.org/images/stories/haberler/genel/2009-Sonbahar/Harun_Yahya_Safsatasi_ve_Evrim_Gercegi.jpghttp://www.evrimteorisi.org/images/stories/haberler/genel/2009-Sonbahar/Harun_Yahya_Safsatasi_ve_Evrim_Gercegi.jpg
Bu oluşumlar, bilimsel bilgiyi dışlamak suretiyle soru sormayan, kabul görmüşü sorgulamayan, bilimsel metodolojiyi algılayamadığı için yanılgılar içinde çırpınan ve sonuç olarak da kolayca kandırılabilen bir toplum yarattılar; akademik çevrelerce muhatap kabul edilmedikleri için savlarını ve bilim dışı iddialarını yaymakta da zorlanmadılar.
Biz evrimteorisi.org yönetimi olarak bu durumun bilinciyle kendi bünyemizde bir kitap kampanyası düzenledik. Genç zihinlerin bilimsel bilgiyi nasıl işlemeleri gerektiğini öğrenmelerinde en temel rolü üstlenen öğretmenlerimize ‘evrim teorisi’nin bilimselliğini ve ‘evrim’ yanlı davranmanın inançsızlık anlamına gelmediğini anlatmanın bir sorumluluk olduğu düşüncesiyle düzenlediğimiz kampanyada, rastgele belirlenen 100 biyoloji öğretmenine birer "Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği" kitabı armağan etmeyi amaçladık. Evrim Teorisi’nin en yetkin kalemlerden aktarılmasının, öğretmenlerimizin öğrencilerine teoriyi anlatırken daha özenli davranmaları gerektiğini anımsatacağını düşünüyoruz.
evrimteorisi.org olarak bu kampanyayı üyelerimizin bağışlarıyla gerçekleştirdik. Kampanyamıza katılmak isteyen tüm ‘evrim’ yanlılarını, sevdiklerine ve yakınlarına "Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği" adlı kitabı hediye etmeye davet ediyoruz. Bu amaçla edinilecek her kitap, toplumun bağnaz karanlığa tuttuğu bir fener olacaktır.
İnsanlığın huzurlu geleceği hepimizin ortak arzusudur. Ona giden yolu umursamak zorundayız…
Kampanyanın yürütülmesinde emeği geçen tüm ‘Bilim ve Gelecek Dergisi’ çalışanlarına içten teşekkürlerimizi sunarız.
(Kampanya dahilinde kitapeviyle yaptığımız anlaşma gereği toplu alımlarda adet üzerinden fiyat indirimi söz konusudur. Kampanyamıza bireysel olarak katılmak istiyorsanız lütfen kitapeviyle veya bizimle temasa geçiniz.)
evrimteorisi.org yönetimi
---------------------------
evrimteorisi.org sitesi yöneticilerine teşekkürlerimizi iletiyor, tüm okurlarımızı "Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçegi" kitabının yaygınlaştırılması için çaba sarf etmeye çagırıyoruz. Önümüz yılbaşı. Sevdiklerimize, arkadaşlarımıza küçük hediyeler alacagız. Bu kitap güzel ve degerli bir hediye olmaz mıydı.
Dostlukla kalın.
Eline sağlık dilaver.
evrimteorisi.org sitemizin bilim dünyasında saygınlığı olan bir dergide böylesi zikredilmesi gerçekten çok güzel.
(Bu arada akşam akşam zahmete soktum seni. kusura bakma. :behindsofa: )
Bu yazı beni de cuşu huruşa getirdi ulpian. Dergiyi almakta biraz geciktim ve bugün ilk açtıgımda bu yazıyı görünce anormal hoşuma gitti.
Ayrıca derginin bir senelik on line aboneligi 20 lira, 6 aylıgı ise 10 lira olarak hayata geçmiş. Bu da olumlu bir haber.
Aslında yeni bir kampanya örgütlememiz gerekir diye düşünüyorum.
İşin dogrusu bu yazının özü Ender'in katıldıgı Habertürk teki evrim tartışmasında okunacaktı ama imkan olmadı. O zaman bizim açımızdan gerçekten bir devrim olacaktı. Neyse programlar bitmez ve evrim sitemiz şu an ülkenin en saygın evrim sitelerindendiir, belki de ilkidir.
saygılarımla
tensiz.denek
12-12-2009, 23:26
Çok güzel bir haber, açıkçası çağırı metnini tekrar okumak çok büyük bir keyif. Bu tür çalışmalarımıza devam edelim. Evrimteorisi.org a email yoluyla birkaç tebrik mesajı da iletildi. Hala bu kampanyaya katılmak isteyenler de var. Şu bir gerçeki evrimteorisi.org başarılı bir site. Amacına da her geçen gün daha fazla yaklaşıyor. Kampanyaya destek veren arkadaşlara gönülden teşekkürler.
Saygılar,
Kampanyamızın haberi Bilim ve Gelecek Dergisi'nin internet sitesinde de yerini almış. => tıkla (http://www.bilimvegelecek.com.tr/?goster=633)
tensiz.denek
20-01-2010, 20:20
Yeni bir video tercümesi gerçekleştirdik. Bu videoda en saygıldeğer amerikan bilimadamlarının ağzından yaratılışçılılar ile bilimadamları arasında ne büyük bir bilgi uçurumu olduğundan bahsediliyor. İlgi ile izlemeniz ümidiyle,
http://www.evrimteorisi.org/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=119&video_id=67
Saygılar,
Error999
08-02-2010, 04:28
Çok güzel site video bölümünü çok beğendim evrim teorisi hakkındaki bilmediklerimi umarım buradan giderebileceğim teşekkürler.
Sitemize yeni makaleler eklenmiştir. İlgiyle okuyacağınızı umut ediyorum.