PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun Bİiografi

asbestburak
29-08-2005, 21:57
Arkadaşlar ben bir Turan Dursun severim.Onun biyografisini koymak istedim foruma onun hakkında fazla bilgisi olmayanlar da bu yüce şahsiyeti tanısınlar diye.

Turan Dursun

1934 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinin Yapaltın köyünde doğdu. Turan Dursun, imam olan babası tarafından beş yaşındayken Ağrı’nın Tutak ilçesinde, kendisine Arapça okutacak hocaların yanına verildi. 8-9 yaşlarında Kürt mollalarının ve şeyhlerinin yanına bırakıldı. Bu arada Arapça okurken Kürtçe’yi de öğrendi. Daha sonra Erzurum ve Muş illerine bağlı köylerde Kürt ve Çerkez hocalarda eğitim gördü.
Okuma-yazmayı ancak 1955-57 yıllarında askerlik yaptığı sırada öğrendi. İlkokul diplomasını ise terhis olduktan sonra, dışarıdan sınava girerek aldı. Bir süre İstanbul’da yüksek dereceli öğrencilere ve hocalara İslami ders dallarında Arapça eğitim verdi. Müftülük sınavını kazanan Turan Dursun, sırasıyla Tekirdağ, Sivas, Tokat, Manisa, Sinop illerinde ve ilçelerinde vaizlik ve müftülük yaptı.

1960’lı yılların başında görev yaptığı yerlerde dikkati çeken Dursun, komünist müftü yakıştırmasıyla anıldı.1966 yılında TRT’ye geçen Dursun, dini birçok program hazırladı. TRT’de hazırladığı programlar, halkımız tarafından eleştirilerek, Evrim Teorisi’ne yer verdiği ve dinsizlik yaptığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Arkasından TRT’deki prodüktörlük görevi elinden alınarak uzman olarak çalıştırıldı. Yayınladığı kitap ve yazılarda dine karşı çıkan Dursun, 6 Eylül 1990’da faili meçhul bir suikastle öldürüldü.

ESERLERİ

1.Ünlülere Mektuplar
Turan Dursun
Kaynak Yayınları / Turan Dursun ve Aydınlanma Dizisi

O'nu tanıyanlar ideolojik mücadelede nasıl coşkulu olduğunu bilirler. İşte bu mektuplar insanlığa seslenişlerin birer parçasıdır. Turan Dursun hiçbir insandan umudunu kesmemiştir. Her insana dürüsttür, açıktır, yalındır. İnsan ilişkilerinden ikiyüzlülüğü kovmuştur. "Dine, hele İslam'a dayanılarak politika olmaz." "İslam'da özgürlük var mıdır?" "En büyük halk değil; en büyük Allah" dedin. Dediğini basın yazdı, sen de yalanlamadın." Demirel'e, İnönü'ye, Ecevit'e... Turan Dursun soruyor.[code]

Russell
29-08-2005, 22:15
Komünist Müftü

Bunu neye dayanarak söylüyorsun?

asbestburak
29-08-2005, 22:25
arkadaşim ben bunu bi biografi sitesinden aldım hemen düzeltecem özür diLerim

maqro
30-08-2005, 00:51
ilkokul mezunu olduğu doğrumu he he he :D

beyni
30-08-2005, 11:05
maqro

Aynı zamanda medrese bitirmiş.

30-08-2005, 13:10
Maqro,
Turan Dursun ilkolu bitirirmiş ama senin peygamberin ilkokulu bile okumamış. Okuma-yazma öğrenememiş hiç bir zaman. Üstelik ilk ayet "oku" olduğu halde. Okuma-yazma bilmemek Muhammedin sünnetlerinden biridir. İnanırları da bin yıldan fazla süre bu sünnete bağlı kalarak iyi bir müslümanlık örneği sergilemiştir. :D

maqro
30-08-2005, 15:19
CEM ABİSİ

bilimi sawunan sizlersiniz herşeyi bilimle karşılamaya çalıjıonuzya ondan baya güldüm arkasından kojduunuz elemanın ilk okul mezunu olmasına he he he (:

baq demişin HZ. MUHAMMED okumayı bilmiodu die "OKU YARADAN RABBİNİ ADI İLE OKU" DAN SONRA Bİ ANDA OKUMAMIJMI wardır bunda bi keramet bu nasıl oldu senin peşinde kojduun adam 20 yılda anca öğrenmiş BENİM PEYGAMBERİM Bİ SANİYE İÇİNDE ???

BU KIYASI YAPARKEN BİLE KORKUYORUM GÜNAHA GİRECEM DİE ):

WALLAHA büyük günaha girionuz yapmayı etmeyin bi ğün pişman olursunuz maqro demişti dersiniz !!!!

bizim kapımız hepinize açık beyler buyrun bizlerden olun bu işte zorlama yoq sadece acıyorum sizlere büyük bi ğünah içindesiniz....

OKADAR İNSAN MÜSLÜMANLIĞA DÖNERKEN KAÇ MÜSLÜMAN DİNİNİDEĞİŞTİRMİŞ Kİ Bİ ELİN PĞARMAKLARINI GEÇMEZ
Bİ SİZMİ AKILLISINIZDA BU KADAR İNSAN SALAK ANLAMIORUM!!!!!

asbestburak
30-08-2005, 18:57
maqro sen peygamberinin 1 saniye içinde okuma öğrendiğini söylüyosun?bunu nerden biliosun da bu kadar emin konuşabiliyosun?eLinizde biLimseL bi veri varmıki? bence artık BatıLıLaşmamız Lazım iLerLememiz Lazım böLe geri kalmiş düşünceLerLe iLerLiyemeyiz

Azrailll
10-09-2005, 22:41
Ib-Hacking Team
Andolsun ki geliyoruz...