Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran mucizeleri(!) için site linki
http://www.kuranmucizeleri.com/site_haritasi.html
Diğer siteler..
http://www.mucizeler.com/
http://www.harunyahya.org/index.php
http://www.kuranvebilim.com/
tekyolislam
14-05-2006, 23:08
Daha önce de söylediğimiz gibi bu tür sitelerdeki yazılar ve bilgiler İslamî gelenekte delil kabul edilmeyecek türdense bunlar İslam böyle diyor şeklinde kullanılamaz. Dinde delil Kur'an ve Sünnetten ibarettir.
oxygen49
18-05-2006, 20:02
Bu sitelerin hepsi yalan :İslam ve bilim hiçbir şekilde birbirine uymaz.Bunlar şeriat propogandasından ibarettir.Dinde dogma vardır bilimde araştırma
alpacino_ugur
03-07-2006, 14:21
bari aptallığınızla diretmeyin bu kadar kesin kanıtlarla ve kuran-ı kerimde birebir örtüşen örneklerle verilen bilimsel kanıtlara hala inkar ediyorsanız ben başka bi şe diyemiyorum.Allah islah etsin
sosyalist18
29-09-2006, 22:36
Beyler hala islamla dini uyusturmaya calisiyorlar.Aslinda cok basittir,ve yuzlerce kez soylenmistir!bir kerede ben soyleyim.BIlimin temel yapi tasi supheciliktir!Islamda supheye yer yoktur,Kuran mutlaktir!Seriati mutlaktir!
kuranda mucize yok ne demek yaaa
en basitinden bile *bilindiği üzere semanın yedi kat olduğu billinmektedir ve bu kuranda çok yerde geçmektedir siz ancak birbirinizi kadnırırsınz ---------------
mslmn,
Gelir gelmez uyarı alman hoş değil. Forum kurallarımızı okuyun. İnsanlara sataşmayın. İletinin gereksiz yerlerini sildim, 1. uyarını aldın.
neutrino
ozgur_beyin
19-10-2006, 22:44
mslmnm
* * * * www.hubble. org * * bir gir bakayım da şu yedi göğü bir say. yedigök nerede bir bizi bilgilendir. *gavur milyarca dolar harcamış gökleri saymak için o avanakların haberi yok demekki kuran dan.
ne demek istediğini tam olarak anlamadım ama senin kurandaki geçen yedi gökten haberin yoksa o gavurun nerden haberi olucak zaten yedi gök olduğunu ve bunun gibi mucizeleri bulan kişilik kuranda geçtiğini öğrenince müslüman oluyorlar ama *[s:6363a716f8]burda onu anlıcak kafa nerde....[/s:6363a716f8]
2. uyarı.
3. olduğunda üyeliğin gider. Toplam 2 iletide 2 uyarı başarı olarak görülmemeli. Hakaret yok, sataşma yok. Forum kurallarını okuyun.
neutrino
ozgur_beyin
19-10-2006, 23:44
mslmn ben embesilim 46 raporumda var. bu embesili sen aydınlat. bir nesnenin yedi kat olması içinbir temeli bir dayanak noktası olması gerekir yedi katın temeli veya dayanak noktası neresi. birde kesinlikle kuranı ve hadisleri *akaidini mezheblerini tarikatlarını rituellerini sendeniyi bilirim.sana tavsiyem bu sitede iyi dolaş bu işler sallamayla olmaz . o meşhur bilimsellik hiç bir islam ülkesine bisikletin gidonu nu bile yaptırmayı sağlatmamış. hala garudy den *başka dayanağınz yok. *mumyanızda uydurma o *da firavun değil. *aydaki ezan da uydurma. gerçekten müslüman böyle malayağni lerdenmedet ummaz ve yemez. ikideniz hikayesinide *(cahiliye) devrinden çoook önce fenikeli denizciler biliyordu. sizin farkında olmadan yaptığınız arapçılık veya arap milliyetçiliği. *arapların müslüman olmadan önce ve müslüman olduktan sonrada giydikleri yerel kıyafetlere bile uluhiyet bulunduğunu sanıyorsunuz peygamber eskimo olsaydı balina derisinden elbisemi giyecekti salih müslümanlar. bunu bir düşün kolaycılığa kaçma. big bang bir teori ahada bilim nesheti bunu ne diyeceksin kuran yanılmışmı yoksa yanlış tercümemi *etmişler diyeceksiniz. bugün gördünmü caminin parasını çalan imamı . bunada kılıf *klişelerdençek bu münferit yahut cımbızla çakilmiş.bu kadar teknoloji imamına para çaldıran bir din yanyana ne güzel duruyor değilmi. *halbuki doğru olan şu islami tabirle *insan fıtratı çalar.bunu din kuranlakaldıracağını sanar *menfaatın başladığı yerde din geriler
benden iyi bileceğini hiç zannetmiyorum sen inanmıyor olablirisin normaldir seninde aklın avr sende yolunu çizebiliyorsun nerye gidiceğini sana ancak gösteririz biz ama sonunda yine sen karar veririsn nereye gidiceğin konusunda bizden sadece göstermesi sana sorum o zaman kuran mucizesi konu ama yumurtada yazan kelimei tevhid ve allah yazıları bunlar sana bir şey ifade etmiyoprmu yada sen bunların islamcı kesimlerin kendilerinin yaptığını falanmı düşünüyorsun ole düşünüyorsan yumurtanın altından alınan yumurtaya insan eli değmeden üzerinde yazan ayazılar acaba nasıl oıldu yoksa tesadüfenmi oldu tefekkuret biraz....
sadece bu bir örnekti daha nice örnekler var ....
ozgur_beyin
20-10-2006, 00:11
mslmn *yumurtadaki yazıdançok afrikdaki açlarıdoyurursa daha tanrıya yakışır bir iş yapmış olur sorduklarımı cevap yazmamışsın. yalanın islamda günah olduğunu hatırlatayım. islamın sembolik yanların dan haberin olduğu anlaşılıyor.
yahuuu allahin isi gucu kalmadida tavugun gotunden cikacak yumurtaya adinimi yaziyooo yanii
o kadar kudretliyse yildizlari hizaya sokup adini yazsin , ne bu yahuuu !!
* *isimiz tavugun kicina kaldiysa daha cokkkk bekleriz cok !
özgür_beyin bana yalanın nerde olduğunu göster sen biraz bunu tefekkur et...
turok burda yumurtaya tavuğa bakma senin bakış açını anlamış değilim nasıl baktın konuya çözemedim bir türlü...
yumurta bir kere misaldi başka misallerde var ben bunu verdim açıklıcak olursak yumurta tavuğun o bilinen yerinden geliyor ve burdan çıkana kadar hiç bir şekilde yumurtaya mudahale edilmesi mümkün deil yorum yapıcaksan bana bu olay nasıl oluyor bana bunu anlatırmısın tesadüfenmi oluyor yoksa
istese senin dediğin gibi yıldızları bir izayada sokar ismini de yazar her şeyi yapar onun yaratıcısı o çünkü ve her şeyin yaratıcısı o sana bi soru sorim sen nasıl yaratıldın tesadüfenmi oluştun seni yaratan bir şeyler olması lazım ve ceddini yaratan bir şeylerin olması lazım ne bu hiç araştırdınmı...
hadi yapsinda goreyim !))))) istese yaparmis ... ama nedense hic bir zaman yapabilmis degil yahuuu .....
* bu gune kadar cok gorduk o yumurta mucizelerini sonunda hepsinin foyasi ortaya cikdi... nerdeymis bu yumurta , hem tavugun seyinden cikan yumurta ile imama geleceksem daha neler !!)))))
özgür_beyin bana yalanın nerde olduğunu göster sen biraz bunu tefekkur et...
turok burda yumurtaya tavuğa bakma senin bakış açını anlamış değilim nasıl baktın konuya çözemedim bir türlü...
yumurta bir kere misaldi başka misallerde var ben bunu verdim açıklıcak olursak yumurta tavuğun o bilinen yerinden geliyor ve burdan çıkana kadar hiç bir şekilde yumurtaya mudahale edilmesi mümkün deil yorum yapıcaksan bana bu olay nasıl oluyor bana bunu anlatırmısın tesadüfenmi oluyor yoksa
istese senin dediğin gibi yıldızları bir izayada sokar ismini de yazar her şeyi yapar onun yaratıcısı o çünkü ve her şeyin yaratıcısı o sana bi soru sorim sen nasıl yaratıldın tesadüfenmi oluştun seni yaratan bir şeyler olması lazım ve ceddini yaratan bir şeylerin olması lazım ne bu hiç araştırdınmı...
sen bi ilk önce yukardakilere kendi kendine cevap vermeye çalışta sonra bir şeyler sole senin kullandığın taktiklerdende çok gördüm ben nasıl foyası çıktı anlatsana benide aydınlatmış olursun
ben sna yumurta sadece bir misaldi diyorum ama sen takıldın kaldın yumurtaya yedi kat sema kuranda geçiyor *denizlerin birbirine karışmaması .... misaller çok.. ama önemli olan senin arayıp bulman...
Veya engin bir denizdeki karanlıklara benzer. Onu dalga üstünde dalga kaplıyor. üstünde de bulut. Birbiri üstüne karanlıklar. Elini çıkartan neredeyse onu bile göremeyecek. Allah'ın ışık vermediğine hiçbir ışık bulunamaz...
bu ayeti anlayabilirmisin analsan o zamanlar teknoloji yoktu ama bu gerçek var dı bu nasıl tesbit edilmiş yoksa o zamanlar kim nerden bilcek bu nu diyipte uydurulmuşmuydu ama şidmi biliniyor ve de onaylanmış ne olucak o zamandan bilmesi bu mucizenin ne bağlıcaz şmdi biz bunu...anlat ta dinliyelim
bana soru soran kazanır oyununu oynama
bence sen bi ilk önce mucizeleri oku ondan sonra ne düşnürsün artık
ama ilk önce tarafsız bir şekilde oku kafanı yor ne anlatılmak isteniyor bunları anladıktan sonra ne düşünüceksin artık bakalım...
mucizeler çok 20. yy da daha yeni yeni bilinen olaylar bundan 1400 yıl önce kuran bize bildirmişti ve kurdan da buyrulurki daha ne düşünürsünüz....
Kuranin en buyuk mucizesi, tonlarca sacmaliga, celiskiye ragmen bu kadar taraftar toplayabilmesidir. Muhammed insan psikolojisini iyi bilen biriymis, etrafindakileri iyi tanimis, nelere kanabileceklerini hesaplamis, mukaafat ve ceza ile terbiye etmis taraftarlarini.
* Mucize masallarini cok dinledik, yeni birsey degil sundugun, hepsi de agzinin payini aldi. Eski yazilanlari arastirirsan bizim *bos yere vaktimizi almaya kalkismazsin. bizlere ders vermeye kalkismadan once, forumda dolasip kendini egitmeni tavsiye ederim, .
Harun Yahya efendi önce bu değirmenin suyu nerden geliyor onun hesabını versin. Böyle insanlar baştakiler tarafından korunduğu müddetçe yetişen nesil sorgulamaktan araştırmaktan alıkonduğu müddetçe daha çoookk alem gider aya biz kalırız yaya..
Turk_Ibrahim
20-10-2006, 07:09
Kuranin en buyuk mucizesi, tonlarca sacmaliga, celiskiye ragmen bu kadar taraftar toplayabilmesidir. Muhammed insan psikolojisini iyi bilen biriymis, etrafindakileri iyi tanimis, nelere kanabileceklerini hesaplamis, mukaafat ve ceza ile terbiye etmis taraftarlarini.
Mucize masallarini cok dinledik, yeni birsey degil sundugun, hepsi de agzinin payini aldi. Eski yazilanlari arastirirsan bizim bos yere vaktimizi almaya kalkismazsin. bizlere ders vermeye kalkismadan once, forumda dolasip kendini egitmeni tavsiye ederim, .
Mucize tartışması ayrı bir konu ancak, "saçmalık" kelimesi ve uslup aşağıdaki kurala ters bence..
İslam Dinine veya Başka Bir Dine, Onun "Peygamberine" Hakaret Etmeyiniz
Bu sitenin dinlere karşı bir site olması, ateist veya din karşıtı üyelerimizin İslam'a, Muhammed'e veya başka dinlere hakaret etme serbestisini getirmez. Eleştirmek ve hakaret etmek farklı şeylerdir. Saygı temelinde dinlerin eleştirilmesinden yanayız. Dinlere hakaret içeren yazılara sitemizde yer verilmeyecektir. Böyle yazılar tarafımızdan silinecektir.
Turk_Ibrahim
20-10-2006, 07:13
hadi yapsinda goreyim !))))) istese yaparmis ... ama nedense hic bir zaman yapabilmis degil yahuuu .....
bu gune kadar cok gorduk o yumurta mucizelerini sonunda hepsinin foyasi ortaya cikdi... nerdeymis bu yumurta , hem tavugun seyinden cikan yumurta ile imama geleceksem daha neler !!)))))
Mucize varlığın yaradılışındadır.
Şu bir gerçek ki Allah, bir sivrisineği hatta onun da üstündeki bir varlığı örnek göstermekten sıkılmaz.Böyle bir durumda, inananlar bilirler ki o, Rablerinden bir gerçektir.Küfre sapmışlar ise şöyle derler: "Allah bunu örnek vermekle ne demek istedi?" Allah onunla bir çoğunu saptırır, bir- çoğunu da onunla doğruya ve güzele kılavuzlar.Allah onunla fasıklardan başkasını saptırmaz.
Bakara Suresi *26
Özgür Düşünceye Saygılar.
zaten bu allah istedigi herseyi yaparda bir turlu istemiyo nedense !
*bana kalirsa bu duzey biraz cocukca ,
Sayın Türk İbrahim,
Dinlerden Özgürlüğe hoş geldiniz.
Fasık kelimesinin anlamı nedir?
spartacus
20-10-2006, 12:10
Yüce Zeus, sen merhamet eyle.
Bir zamanlar Zeuslar(çoğul hepsini ifade etmek için) inanırları için uzun yıllar egemen olmuş birisi idi. Hayır daha güneylerede gidebiliriz, 3000, 5000, 10.000 yıl ve hatta daha uzun yıllar boyunca, koşulsuz ve şartsız, tam bir gerçek!? ile düşüncelerin boynu bülkülüp, kalbimizin nur ve ışık saçan saraylarındaki ,altın yaldızlı tahtlarımıza, Cebrail'in 600 küsür kanadı gibi, kanatları ile süzülerek ve mucizeleri altında elzem eden gözlerin korku ve dehşetle karışık, rahip yada efendinin altın yaldızlı, tanrı biçimli asaları gölgesinde, fal taşları gibi açıldığı o hiç unutulmaz anlarımızda, gök gürlemesi(yüce gök tanrımız), zelzele(kızgın yüce yer tanrımız), seller, taşkınlar azgın dalgalar(yüce su tanrımız), acınası savaşlar ve birbirini toz ve dumanlar arasında boğazlayan insanlar ve kaybedenin kızmış savaş-zafer tanrıları, binlerce mucizeler ve ejderha, canavar yılan ve kuş masalları arasında hiç çıkmamacasına yerleştiklerinde, *artık onlar ve temsil edip ettirdikleri, asa topuzları gölgesinde, saygın ve kutsal yerlerini, bizlerin tutsaklığıyla satın almışlardı. Mucize ise Mucize, emir ise emir, buyruk ise buyruk, ibadet ise ibadet, göz yaşı ise göz yaşı, ihtişamlı saraylar ise saraylar, ilahi liderler, temsilciler, insan sürüsünün başına kafası takkeli(cüppeli), eli asalı(sopalı) rahipler ise rahipler, saray kapılarında eli kılıçlı kafası zırhlı(miğfer) nöbetçiler ise nöbetçiler, ayakları nallanmış ve şaha kaldırılmış atlar bileylenmiş kılıçlar ise kılıçlar, tanrılara bir görev olarak ibadetin temsilcilere hizmeti ise hizmet, kadın ise kadın, köle ise köle, kral ise kral, ve en önemlisi göklerin ve yerin sahibi olan, göklerin en uzak katlarında ikamet eyleyen tanrılar ve ona doğru uzanan yuksek kubbeli, yada ucu gök yüzü ile birleşen tapınaklar(Pramit, Ziggurat) ise tapınaklar, ne sular ki ne sular, aka aka altından da bön bön baka baka aktı geçti, topuzların arasında kullananı ihya, gölgeye düşmüş kalbi tanrı saraylı, vukuatı bükük boyunlu insanları yaktı geçti... Taki bu yangınlardan bir cehennem inşa olana kadar!
Şimdi şu yukarıda ki Zeus saçmamıdır dersem, altına eminimki ilk imzayı saygıdeğer Müm'inlerimiz atacaklardır ve saçma diyerek gaflet içinde olan saygısızlarla kendilerini ortak koşarak, ona(tanrılara, harflere) yüz yıllarca inanmış, tapmış insanların kanına girip, günaha yatacaklardır. Elbette, forum olsun yada olmasın, insanların bir arada olduğu, tabiri caizse göz göze baktığı bir yerde kelimeleri çok düzgün seçmek zorundayız, çünkü Zeus hala kalplerde bir yerlerde ihtişamlı sarayı ile yaşamaktadır, kendi ergen tanrı olarak, kendisinden sonra gelecek kuşaklara, o büyük, yüce tahtı, o tükenmek bilmeyen mucizeleri miras bırakmıştır. Kimbilir belkide O'da tahtını Ra'dan, bilemediniz Aton'dan dahada bilemedik Brahman'dan almıştır, Altın yaldızlı sarayı ise daha ilk ihtişamı ile durmaktadır, ölüm gerçek miras ise malesef haktır.
Neden başlığımız mucizeler olmasın? Ayırmayalım şöyle tüm dünya mucizelerini uçan biz müridlerinde gönlünü hoş edecek bir dille, her ne kadar tarihi tırnaklarımızla kaza kaza elde ediyorsakta, anlatımımızı tırnak uçlarımızla değil, neden kuş kanadı ile yapmıyoruz, koyalım buraya tüm dünyanın mucizelerini, hem kimbilir belkide buraya yazdığımızda, siteyide bulutların üzerine taşımış oluruz, evet kimbilir belki bizde hiç inmemecesine şu mucizelerde bir keramet vardır diyerek, çoktan bulutlardan dünyayı seyrelemiş oluruz, yada bulutlara nice olmuş halimizi...
Kurgu vardır, mucize yoktur, hayatta mucize diye bir kelime vardır, ama hayatta yoktur. Hiç bir şeyde ne mucize vardır, nede mutlak, işte ölüm gerçek miras hak.
ozgur_beyin
20-10-2006, 16:31
müslüman
* ferasetine kurban olayım her imam gibi bildiğini okuyorsun. asker mektubu görülmüştür
zemheri1556
22-09-2007, 20:14
hayret ediyorum arkadaş...
kuarnın buncA *MUCİZESİNİ BİLE kabul etmiyor.bunları avrupa keşfetti diye.bilimsel gelişmeleri avrupa elde etti diye bundan önce bunu haber veren kuran yani ALLAH kelamı var ve adam bunu kabul etmiyor.hangi mantıkla hangi vicdanla.anlamıyorum ben bunu ve kuranı bu gibi insanların anlayacagını hiç zannetmiyorum
sayın zemheri
* *anlamanın ilk adımı ögrenmeye çalışmaktır. Siz de anlama faaliyetinden evvel ögrenmenin ilk adımı olan inceleme çalışmalarına başlayarak sitemizdeki ilgili başlıklara bir göz atabilseniz sizin için faydalı olacagı kanısındayım. Aramıza hoş geldiniz.
* * saygılarımla
Zemheri cok dogru soylemissin , musluman ulkelerdeki universiteleri, bilim kuruluslarini kapatip hepsini Kuran'i incelemeye yoneltmek lazim, boylece ozellikle Turkiye'miz ve diger musluman ulkeler bilim dunyasinda cag atlayacaklardir. Hatta bu daha da ileri goturulebilir, ne gerek var matematik, fen , fizik derslerini okullarda ogretmeye. Koy onune cocuklarin Kuran'i okuyup ogrensinler bilimin alasini.
hayret ediyorum arkadaş...
kuarnın buncA *MUCİZESİNİ BİLE kabul etmiyor.bunları avrupa keşfetti diye.bilimsel gelişmeleri avrupa elde etti diye bundan önce bunu haber veren kuran yani ALLAH kelamı var ve adam bunu kabul etmiyor.hangi mantıkla hangi vicdanla.anlamıyorum ben bunu ve kuranı bu gibi insanların anlayacagını hiç zannetmiyorum
1-avrupa bilimsel gelişmeleri dinin etkilerini kırdıktan sonra elde etti
2-beyinler özgürleşti
3-özgürleşen beyinler (denizaltında 20 000 fersah-arzın merkezine seyhat-80 günde devrialemiyazdı) düşündü
4-düşünen beyinler uçak yaptı denizaltı yaptı
kellaynak gibilerde hala kuranda yeni mucizeler bulmakla (matematiksel) meşguller
terabayt
04-10-2007, 06:04
kuranda anlatılan mucizevi bilgilerin hemen hemen pek coğu eski mitolojilerde karsılıkları eş anlamlıları vardır bırakın artık din kitaplarında mucize aramayıda inanmayı değil bilmeyi önünüze koyun bu forumdaki daha önceki yapılmış tartışmaları bir gözden geçirin sizin yaptığınız tembellikten baska bir şey değil kuranda aya gidileceği şöylenmişte niye elin hırıstiyanı gitmiş aya cennete dahigiremeyecek kadar gaflet içinde oldukları halde ne diyosunuz siz ya çiçek denen belayı yeryüzünden silen aşıyı niye gene bir müslüman bulmamışta gene sizin cennetinize dahi giremeyecek bir hıristiyan bulmuş ahanda kuranda bu yazıyor diye kulağının üstüne yatmamış bu adamlarda o yüsden ooo büyük mucize bırakın artık bunları yav hasta etmeyin adamı
InVitatio
04-10-2007, 06:20
Arkadaslar'dan birisi
arkadasa noktasi , virgülü olan bir klavye alsin alsin Darwin Askina....
İslam ile bilim nasıl birbiri ile örtüşür "allah aşkına" bunu iddia eden arkadaşlar acaba insanoğlunun tanrının yeteneklerine ulaştığını mı kabul ediyorlar. Bu anlayışa göre tanrının dedikleri insanlar tarafından kanıtlanıyor, bu ise yakın gelecekte tanrının yaptıklarının insanlar tarafından yapılabileceği anlamına gelir. İşin doğrusu kutsal kitaplarla bilimin her zaman rekabet halinde olması ve her zaman kutsal kitapların galip gelmesi şeklinde olmalıdır. Nasıl olurda 7bin yıllık geçmişi olan bir canlı gerçeğe bu kadar kısa sürede ulaşabilir?
Bence kitaplara iyi bakıp bilimin söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu isbat etmeye çalışın, ancak böylesi bir durumda inancınız galip gelir, tersi ise sizi haksız çıkarır. Birde böyle düşünün derim.
Düşünme yöntem işidir, allahın bahşettiği bir duygu değil. Ama kime söylüyorum, herşeyi o yarattı diyenler bunu nasıl akletsin.... :)
Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 68-69)
aman ne mucize *:D *:D
balın yararlı olduğu söyleniyor .. ee,,,
eski insanlar zaten balı ve diğer yararlı gıdaları bilebilir..neresi mucize bunun ..
Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)
buradada hurmanın faydalı olduğu söyleniyor.. nolmuş yani :)
yukarıdakiyle aynı şey ..
gelipte mucize diye anlatıyorlarya :)
Konunun basında , ıslami mucize olarak anlatılan yumurtadakı tevhıd yazısı ve buna benzer , yapraklardakı allah yazısı gıbı *örnekler verılmıs .
Benım affınıza sıgınarak sormak istediğim şey ise ; bu tip mucize belirtilerinin hristıyanlıkta ve diger dınlerde de görülmesi ( örneğin forumada yazmıstı arkadaslar meryem ana siluetı olan krep , agaçta beliren isa figurü .vs...) insanlara ne *anlatmak istıyor ???
Burda verilen mesaj sonrasında allahın peygamberı aracılıgıyla hak ve son dın olan İslamiyete *hidayeti mi yoksa allahın peygamberıne ragmen hrıstıyanlıga veya dıger bır dıne hıdayete mı *ınsanları cagırıyor ????
Benım burdan anladgım allahın bu dın konusunda sabıt bır fıkrı yok *:?
Yoksa neden her dınde ınananlarına farklı mucızeler *gostersın ?
İsa fugürünü *gosterdıgınde *eger *bız bunu bır *mucıze olarak algılarsak ıslam dınının ve onun peygemberının uydurma oldugunu mu dusunucez ???
Yada allah yazısını *gordumuz yumurtada allahın resmı dılının *arapca oldugunu mu dusunmelıyız ???
[b][align=right]
ozgur_beyin
05-12-2007, 17:30
sevgili innara ,david copperfield 'in(ünlü illizyonist) sihirleri! ne kadar doğruysa , dinlerle alakalı gösterilen
mucizelerde !! o kadar doğrudur.
uzun lafın kısası ,herkesin, kendine göre mucizeli ,yumurtası, ağacı ,balı ,maymunu, öküzü, kuşu ......bulunuyor.
seç seçebildiğin kadar.
al sana inekli mucize! *(kurnazın biri boyamış)
http://img231.echo.cx/img231/534/inek4ao.jpg
kuran mucizeleri sitesindeki 19 rakamının(sözde) mucizesine bi insan bu kadar matematik kurnazlığı yapamaz pes doğrusu.anlamayan birisine vay anasını dedirtmeye çalışmışlar ama fiyasko.19 rakamının paskal üçgenindeki mükemmelliğinden bahsetmişler."Paskal üçgeninde ilk 19 rakamın toplamı 38(2x19)'dir." bende 10 dakkada güzel bi sayı buldum..üçgene bakarsanız ilk 15 rakamın toplamı da 30'dur yani(15x2).."Paskal üçgenindeki ilk 19 sayının toplamı, 57(3x19)'dir." denmiş üçgene bakın ilk 16 sayının toplamı 32'dir yani(16x2)..
olağan üstü sayı 19 deyip yazılan şu:"Ondokuz, 9 ve 10 sayılarının ilk kuvvetlerinin toplamıdır. 9 ve 10 sayılarının ikinci kuvvetleri arasındaki fark da 19 sayısını verir."başka örnek verebilirim.örneğin;15 sayısına bakın 15=8+7 dir.8 ve 7 sayılarının ilk kuvvetlerinin toplamı da 15 i verir.8 ve 7 sayılarının *ikinci kuvvetlerinin farkına bakalım 64-49=15 dir.çok gülünç bi örnek gözüme çarptı demişlerki:"Kuran'da bahsi geçen 30 farklı rakam vardır.(rakamları sıralmışlar ve toplamışlar sonucu 162.146 çıkmış )Kuran'da geçen tüm bu sayıları (tekrarlar dikkate alınmadan) topladığımızda çıkan sayı 162.146'dır. Bu da 19'un 8.534 katıdır":)herhangi sayı alın bunu 19 böldüğünüzde karşınızda rasyonel bi sayı bulmanız çok normal.çok komik bi örnek bu.sayılarla uğraşan biri okadar çok ilginç rakamlar sayılar bulur ki şaşırmaması garip olur.bakarsınız sizin yazdığınız kitabı rakamlara döküp tapınırlar:D
ya ahlak kitabında mucize arayan arkadaşlar mucize sizsiniz...;)
ben size anayasadaki mucizelerden bahsedeyimmi haberiniz varmı bre aymazlar?
Bu sitelerin hepsi yalan :İslam ve bilim hiçbir şekilde birbirine uymaz.Bunlar şeriat propogandasından ibarettir.Dinde dogma vardır bilimde araştırma
doğmatik yaklaşıma örnek gösterilecek bir cümle
warriorxxx
23-10-2009, 01:47
oxygen arkadaşımız dinde dogma vardır bilimde araştırma demiş bilimin araştırıp bulduğuda direk kuranda yazıyor ozman dogmada bi iş var dinler evreni allah yaratmıştır diyor bilim evrim diyor zırvalıyor ama en sonunda herşey nasıl oldu deyince bilmiyoruz diyor şimdi dogmayla araştırma dediğinin ne farkı kaldı ki he bu arada bilime değil evrime karşıyım saçmalık mantık hatası