PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fizik Kurallarına aykırı bir dini resim

bayraktaro
27-08-2008, 16:23
Resmi yükleyip yüklemediğini bilmiyorum. Ama, bir dini siteden alıntı yaptım. Kudüste bulunan bir kayadan bahsetmektedir. Muhammed miraç gecesi gökyüzüne yükselirken bir taş üzerinden gök yüzüne çıkmış. Benim bildiğim Burak (at-eşek arası birşey = ucube) değilmiydi ? İnerken de o taştan yardım almış. Taşa, dur demiş o şekilde durmuş. Durduğunda, yerden 20 - 25 cm. yüksekte havada duruyormuş gibi görülmektedir. Bu taş kıyamete kadar o şekilde duracakmış.

Not; Ben bu taş olayını ilk defa görüyorum. Fotomontaj olma ihtimali yüksek ama, hakkında bilgisi olan var mı?

çakırcalı
27-08-2008, 16:29
Bu taş gerçek olsaydı, sence dünyanın en önemli konusu olarak sürekli gündemde ve tüm bilim adamlarını meşgul ediyor olmaz mıydı?:)

aydoe
27-08-2008, 16:34
:)Öyle bir taş olsa herkes müslüman olur:)

dilaver
27-08-2008, 16:41
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2774

saygılarımla

frodo
27-08-2008, 16:43
Sevgili bayraktaro o gerçekten uçan bir taştır. Ama sadece internette :D

Aslında Yavuz Sultan Selim bu taşı gördüğünde derhal altına bir duvar örülmesini istemeseymiş uçacakmış :D Büyük hünkar bu duvarı yaptırmış çünkü "imtihan" olayına engel olurmuş. Öyle ya havada asılı duran bir kaya varken kim Allah yoktur filan desin ?

Bu cümleden olmak üzere Y.Sultan Selim insanlığı büyük bir felaketten kurtararak olası kargaşanın ve Allahın "ben cehennemi insanlarla dolduracağım vaadinin" heba olmasını engellemiş.

Şaka bir yana ucuz islami propagandaları bol aminli forumlarda sergilemekte olanların internet geyiklerinden birisidir bu muaallak kayası...

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=-7022

bayraktaro
27-08-2008, 17:00
Teşekkür ederim Frodo gerçekleri gösterdiğin için;

Herkese teşekkürler.

evrensel-insan
27-08-2008, 18:01
Saygideger arkadaslar;

Hani, su Kabe'nin yakininda, guya havada duran bir tastan bahsedilir. Hacelu esved, mi?- yazilisi yanlis olabili- nedir?. O tas hakkinda, bir bilgisi olan, ya da gidip goren varmi? Yuvarlak ve bayagi buyuk ve agir bir tasmis ve havada duruyormus!
Ben, diyenlerin yalancisiyim.
Pante, bu soruya en iyi sen cevap verirsin, herhalde, dilaver de olur.:)

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo
27-08-2008, 18:17
"kabe, mikap yani tavla zarı şeklinde demektir. filhakika, kabe zar şeklinde, insan boyunda dört duvardan ibaretti, duvarlar harçsız adi taştan yapılmıştı. binanın çatısı da yoktu, dört köşesinde dört taş vardı. bunların en meşhuru haceriesvet denilen bir karataştı. kabe çok eskidir. ne vakit ve kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. arap ananesi, kabenin inşasını ibrahim peygambere atfetmektedir.
bu mukaddes karataş ananesi aynen frikler'de de vardı. friklerin mukaddes sayarak ihtiram ve ibadet ettikleri karataş bugünkü afyon karahisar şimalinde kadim pessinüs şehrinde bulunuyordu. bunun kutsiyeti ananesi bu şehrin romalılar tarafından zaptına kadar devam etmişti. demek ki, kabe'nin bir köşesindeki karataşın kutsiyet almasından, ziyaret tavaf edilmesinden çok evvel friklerde karataşın mabet ve ziyaretgah esası olması adeti teessüs eylemiş bulunuyordu. kabe bidayette mahalli bir mabet iken mekke ahalisi burasını bir milli mabet derecesine yükseltmişlerdi. mekkeliler arapları kendi mabetlerine celbedebilmek için arap yarımadasının muhtelif yerlerinde mabut tanınan 360 putu kabe'de yerleştirmişlerdi. kabe'nin kutsiyetini yahudi ananelerine de raptetmişlerdi. bu uydurmalara göre ibrahim karısı hacer ile oğlu ismail'i buraya getirmişti. zemzem'de onlar için fışkırmıştı. ibrahim oğlu ismail ile birlikte kabe'yi bina etmişlerdi. cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır.

kureyşliler, kabenin teşkilatınada ehemmiyet vermişlerdi, ayrı ayrı dini vazifeler ihdas etmişlerdi. kabe kapıcılığı ve hacılara su temin etmek ve fakir hacılara meccanen yemek tevzi eylemek gibi arapları celbedecek işleri görmeğe mahsus bir takım memuriyetler ihadas edilmişti. bu itina neticesinde kabe bütün arabistan'ın dini ve milli bir merkezi oldu. bundan başka mekke'de bir panayır tesis edildi. ticaret kureyşliler elinde olduğundan bu panayırdan çok istifade ederlerdi. panayırda şiir ve hitabet müsabakaları açmak sureti ile de mekke ve havalisinin ehemmiyeti büyütülmüştü. ticaretlerinin inkişafı ve kabeyi ziyaret etmek üzere hacıların gelmesi için emniyet ve asayişin temini lazım olduğundan mekke'nin etrafında...."

kaynak: lise II' nci siniflar için tarih kitabı, 1931 / istanbul devlet matbaası.

Hacer-ül esved taşının havada asılı durduğuna dair söylentiler için muallak taşına verilen cevaplara bakabilirsiniz. Ama daha ilginç bir şey var ki üzerinde ciddi ciddi düşünmemizi gerektirir. Sorularla islamiyetin anlatıldığı bir sitede şöyle yazıyor :

"Hacer-ül esved put değildir
Sual: Hacıların Hacer-i esvede el sürmeleri, ondan bir yarar beklemeleri, şefaat ummaları putun şefaati ile aynı değil mi? Şirk değil mi bunlar? Niye o taşı Kâbe’den sökmezler ki?
CEVAP
Canlıyı konuşturan ve bazılarına şefaat yetkisi veren Allahü teâlâ, hayvanları ve cansızları konuşturamaz mı? Onlara şefaat yetkisi veremez mi? Kur'an-ı kerimde de canlı-cansız her varlığın tesbih ettiği bildiriliyor. Fakat biz anlamıyoruz diye -hâşâ- Kur'an-ı kerimi mi inkâr etmek gerekir?
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Yedi kat gök ve yer ve bunların içindekiler, Allah’ı tesbih eder. Hiçbir varlık yok ki, Onu hamd ile tesbih etmesin. Fakat onların tesbihini anlayamazsınız!) [İsra 44]

(Gökte olanlar, yerdekiler, kanatlarını çırparak uçan kuşlar, gerçekten Allah’ı hep tesbih ediyorlar.) [Nur 41]

(Göklerde ve yerde ne varsa, hepsi Allahü teâlâyı tesbih etmektedir.) [Hadid 1]

Allahü teâlâ dilerse taş da konuşur, ağaç da konuşur, hayvan da konuşur.

Bütün mahlukat Allah’ı zikrediyor. Onlara zikir etme kuvvetini veren Allahü teâlâ onları konuşturamaz mı, onlara şefaat izni veremez mi?

Hacer-ül esved denilen taş, Cennetten gelmiştir. O taşı oraya Allahü teâlâ koydurdu.
Hacer-i esvedi öpmek sünnettir. Hazret-i Ömer, tavaf ederken, Hacer-i esvede karşı, (Sen bir taşsın, bir şey yapamazsın! Ama Resulullah öptüğü için ona uyarak seni öpüyorum) dedi. Hazret-i Ali, bunu işitince, Resulullahın, (Hacer-ül esved, kıyamette insanlara şefaat eder) buyurduğunu ben işittim dedi.
[Hazret-i Ömer, Hacer-ül Esvedin Cennetten geldiğini, o taşı öpmenin sünnet olduğunu, taşın şefaat edeceğini elbette biliyordu. Böyle söylemesi, Hazret-i Ali’nin o hadis-i şerifi nakletmesi ve dindeki bir hükmün vesika haline gelmesi içindi.]

Hacer-ül esvedle ilgili çok hadis-i şerif vardır. Bazıları şöyledir:
(Hacer-ül esved, Cennet yakutlarındandır. Kıyamette, iki gözü ve bir dili olduğu halde getirilir. Tazim ve sıdk ile istilam edenin lehinde şahitlik eder. Riya ve alay ile istilam edenin de aleyhine şahitlik eder.) [Tirmizi]

(Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani]

(Resulullah, Hacer-ül esvedi istilâm ettiklerinde, onu öper ve yüzünü sürerdi.) [İbni Mace]

(Hacer-ül esved, kıyamette insanlara şefaat eder.) [İbni Hibban]

(Hacer-ül Esvede cahiliye zamanı adamlarının manevi pislikleri bulaşmasaydı, ona dokunup da iyi olmayan dertli kalmazdı.) [Beyheki]

(Kıyamette Hacer-ül esved huzura getirilir, onun fasih bir dili olduğu halde ve o, iman ile kendisine dokunanlara şehadet eder.) [Hâkim]

(Hacer-ül Esved kardan daha beyazdı, insanların günahları onu kararttı.) [Taberani]"

evrensel-insan
27-08-2008, 18:33
Saygideger frodo;

Vermis oldugun aciklayici bilgiler icin, tesekkurler.

muallak taşına verilen cevaplara bakabilirsiniz.-frodo

Hangi baslikta bu "muallak tasi"?

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo
27-08-2008, 18:35
Bu başlık sevgili evrensel insan :)

bayraktaro
28-08-2008, 10:59
Sevgili Frodo;

İlaveten yapmış olduğun açıklamalar için çok teşekkür ederim. Diyecek hiçbirşey bulamıyorum. Hurafelerin yığını İslamdan başka birşey değil. İslam hiçbir zaman bilimle bağdaşamaz. Cahil zihniyetin uydurmalarından da öteye gidemez. Esved taşının bir gün dilleneceğini söylemek, Allah'ın herşeye kadir olduğunu ve herşeyi isterse konuşturabilceğini söylemek, BİLİME HAKARETTİR. Yazık bu kadar bilim adamlarına..... Düşünen insanlara yazık. Beyin bu gidişle geriye doğru evrimleşecek.

LaTeX
28-08-2008, 12:08
Ufak bir araştırma yaptım yalnız doğruluğundan emin değilim.Alttaki yazı alıntıdır.
----------------
Hacer-i Muallak (muallak taşı)
Kubbet-üs Sahranın içinde "Asılı Duran Taş" anlamına gelen Hacer-i Muallak taşı bulunmaktadır. Hz. Peygamber (sav)in Miraça çıktığı kabul edilen kaya işte burasıdır. Bu kayanın en geniş yeri 18 metre, en dar yeri ise 13.5 metredir. Bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilmektedir. Kayanın iç kısmı yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve 4.5 metre x 4.5 metre boyutlarında boş bir mekandır. İçeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı Hacer-i Muallak olarak anılmaktadır.
----------------
Kısaca bir göz yanılması aksi sansasyona yol açardı sanırım.
Ayrıca konu başlığındaki resim bir photoshop çalışmasıdır.Bahsedilen taşın bulunduğu yer Kubbetüs Sahradır
http://img209.imageshack.us/img209/6961/havadakitascu9.jpg

Xweser
29-08-2008, 14:36
Kisa ve net; Her Tas'in altindan cehalet fiskiriyor..

çakırcalı
29-08-2008, 15:31
Bu arada aklıma gelmişken buna benzer göz yanılmalarına sayısız örnek vardır. Örneğin Manisa'nın Spil dağı çıkışında yol yukarı gibi görünüyor ve motoru durdurup vitesi boşa aldığınızda araba kendiliğinden yukarı çıkıyor. Orada da yapılan ilmi tetkikat neticesinde Allah C.C'nün yukarıda durarak arabayı "Hüüüp" diye çektiği hakikati sübut bulmuştur ki, bu sebeple bilumum keferenin imana gelip secde vü tavaf ettiği rivayet olunur.

cumhapa
12-09-2008, 21:27
ya böyle birşeyin olması mümkünmü böyle bir resim? bilimadamları araştırmazmıydı gidip fizik kurallarına aykırı bu yere ve taşa bakmazmıydı bir tek cemaatler ve insanları kullananlar biliyor bunu boşversene... yada hiç mi birisi iteklememiş, bu kayayı düşürebilmek için ilginç...

ism@
31-10-2008, 22:13
:)Öyle bir taş olsa herkes müslüman olur:)

Olmazsınız Olmazsınız

Size Allah Seslense bant kaydı dersiniz
Allahla Konuşsanız Bir insan dersiniz
Allahı GÖRSENİZ onada Fotomontaj dersiniz tövbe yarabbim ya

Sizin için Bahane ve Bilim mi Yok

"Biz, Allah'ı apaçık görmedikçe sana asla inanmayacağız." (Bakara 55)

“Ve dediler ki; Bizi sihirlemek için ne mucize getirirsen getir, biz sana inanacak değiliz.” (A’raf: 136)

“Onlar ayetleri (mucizeleri) görseler yine de iman etmezler.” (A’raf: 146)

“Yoksa sen, onların çoğunun gerçekten söz dinleyeceğini yahud akıllanacağını mı sanıyorsun? Gerçekte onlar hayvanlar gibidir, hatta onlardan daha şaşkın haldedirler.” (Furkan Sûresi: 44).

aydoe
31-10-2008, 22:29
Herşeye gücü yeten Allah'ın alıntıladığın ayetlerdekilere nedense gücü yetmiyor.
İsteseydi onları da hidayete erdirirdi.
Onlar bir hayvan gibidir dediklerini senin inandığın Allah neden yaratmış acaba?
Hayvanları aşşağılayan bir Allah kendi yaratıklarını küçümseyen,kötüleyen ve beddua eden bir Allah var olabilirmi?
Akılla mantıkla Allah' a ulaşılmaz tamamen duygusaldır.

ism@
01-11-2008, 23:30
Allah hayvanları Kötülemiyor Sizi Kötülüyor Düşünün Halinizi Keşke Yaratmaz Komaz olsaydı Ama Bu soruyu meleklerde sormuş Ve Allah Şu cevabı vermiştir.

Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim." (Bakara 30)

İnsan Hayvandan üstün olduğu için Öyle bir şey demiştir Allah Hayvanları Küçümsediği için değil

ism@
01-11-2008, 23:34
Bak bakalım Allah mı Mühürlüyor Kendiniz mi Mühürlüyorsunuz Kalbinizi Mühür MECAZ dır.Anlamak istediğiniz gibi değil

Başlarına gelenler; ahitlerini bozmaları, Allah'ın ayetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve "Kalplerimiz kılıflıdır" demelerindendir,daha doğrusu,küfürleri yüzünden Allah, kalpleri üzerine mühür basmıştır da PEK AZI HARİÇ, iman etmezler.
(Nisa 155.ayet)

Ve Allah Hayvanları Küçümsemiyor

İnsanlar Hayvanlardan Daha üstün Oldukları için Küçük olan bir şeyi HAYANI örnek vererek sizi küçümsüyor Anlamadın Mı hala

pervane
02-11-2008, 00:21
Allah hayvanları Kötülemiyor Sizi Kötülüyor Düşünün Halinizi Keşke Yaratmaz Komaz olsaydı Ama Bu soruyu meleklerde sormuş Ve Allah Şu cevabı vermiştir.

Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim." (Bakara 30)

İnsan Hayvandan üstün olduğu için Öyle bir şey demiştir Allah Hayvanları Küçümsediği için değil

Sevgili isim@;
Bu ne çelişki Allah bizi insan olarak hem yaratıyor, hem hayvandan üstün olduğumuzu söylüyor, sonra yarattığı ile başa çıkamayıp bizi kötülüyor mu?
burayı anlayamadım. Birde her şeyin sahibi olan allah keşke sözcüğünü kullanıyor mu ki?
Madem bizim bilmediklerimizi biliyor bize öğretecek gücü yokmu ki öğrenmeyelim diye bizi tehdit ediyor.
Ben müslüman değilim, hele bu işin olurunu bir deyiver de belki anlarım belli mi olur:rolleyes:

ism@
02-11-2008, 00:31
Sen mi anlayacaksın ???

Keşke sözcüğünü kullanan benim

Ve Allah başa çıkamaması diye bir şey olamaz

Sadece ayetlerine nimetlerine ve mucizelerine vs. vs... NANKÖRLÜK ettiğiniz için bir kahırdır Bu

Öğretiyor ama Sen öğrenemiyorsun

pervane
02-11-2008, 00:51
Keşke sözcüğünü kullanan benim. ism@

Kimin için kullanıyorsunuz bu sözcüğü, Kendiniz için mi? Allah yarattığını sormuş mu ki size? Allahın İşine karışmış olmadınız mı şimdi? Günah değilmiydi onun işine karışmak belki de bizi böyle yaratmak hoşuna gitmiş olamaz mı?

Doğru sizler böyle öğrettiğiniz sürece de bizim öğreneceğimiz yok!

çakırcalı
02-11-2008, 01:21
Keşke sözcüğünü kullanan benim

Hemen aklıma gelen iki ayetinizi aktarayım:

Bakara/103 - Eğer onlar inanıp korunmuş olsalardı, elbette Allah katından sevap, daha hayırlı olurdu. Keşke bilselerdi!

Bakara/165 - ... Zulmedenler, azabı gördükleri zaman bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının çetin olduğunu anlayacaklarını keşke bilselerdi.

Bu nasıl bir tanrıdır ki, yarattığı kulların kalplerini mühürlüyor, kulaklarına ağırlık koyup sağır ediyor, gözlerini kör ediyor, boyunlarına halka geçiriyor, kendisini anlamalarına engel olmak için her türden dalavereyi çeviriyor, sonra da bunu yapan kendisi değilmiş gibi "Keşke" diyerek pişmanlık ifade ediyor.

Böyle bir salak tanrı gerçekten olsa bile, benim aklım, zekam, onurum, o gerizekalıya secde etmeme engel olur.

prozac
02-11-2008, 19:29
Resmi yükleyip yüklemediğini bilmiyorum. Ama, bir dini siteden alıntı yaptım. Kudüste bulunan bir kayadan bahsetmektedir. Muhammed miraç gecesi gökyüzüne yükselirken bir taş üzerinden gök yüzüne çıkmış. Benim bildiğim Burak (at-eşek arası birşey = ucube) değilmiydi ? İnerken de o taştan yardım almış. Taşa, dur demiş o şekilde durmuş. Durduğunda, yerden 20 - 25 cm. yüksekte havada duruyormuş gibi görülmektedir. Bu taş kıyamete kadar o şekilde duracakmış.

Not; Ben bu taş olayını ilk defa görüyorum. Fotomontaj olma ihtimali yüksek ama, hakkında bilgisi olan var mı?

photoshop dostum ıyıce arastır degısık versıyonlarınıda bulursun..kuranı yırtan kız gıbı buda fake

gerceğinı gorecegin adreslerden biri bu :

http://www.gizliilimler.tr.gg/Muallak-Ta&%23351%3B&%23305%3B-Nedir-f-.htm

sinner
02-11-2008, 22:00
Nedir bu islamiyetin taşlara kara sevdası :D

ism@
04-11-2008, 14:27
Hemen aklıma gelen iki ayetinizi aktarayım:

Bakara/103 - Eğer onlar inanıp korunmuş olsalardı, elbette Allah katından sevap, daha hayırlı olurdu. Keşke bilselerdi!

Bakara/165 - ... Zulmedenler, azabı gördükleri zaman bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının çetin olduğunu anlayacaklarını keşke bilselerdi.

Bu nasıl bir tanrıdır ki, yarattığı kulların kalplerini mühürlüyor, kulaklarına ağırlık koyup sağır ediyor, gözlerini kör ediyor, boyunlarına halka geçiriyor, kendisini anlamalarına engel olmak için her türden dalavereyi çeviriyor, sonra da bunu yapan kendisi değilmiş gibi "Keşke" diyerek pişmanlık ifade ediyor.

Böyle bir salak tanrı gerçekten olsa bile, benim aklım, zekam, onurum, o gerizekalıya secde etmeme engel olur.

Kullarının Kalplerini Mühürlemesi olayını diğer yazılarıma bakarsanız orada bulursunuz açıklamamı

Aşağıdaki ayeti ve Kuranı Bütünsel olarak aldığımızda Mühürleme Mecazdır Anlamak istediğiniz şekilde değil

Başlarına gelenler; ahitlerini bozmaları, Allah'ın ayetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve "kalplerimiz kılıflıdır" demeleri yüzündendir. Doğrusu, Allah küfürleri yüzünden kalpleri üzerine mühür basmıştır da PEK AZI HARİÇ, iman etmezler.- Nisa 155 -

Pek azı dahi olsa MÜHÜRLÜLERDEN inanan vardır ve İnsan Kendi Mührünün Zeminini Kendi Hazırlar Psikoloji de de Bu böyledir

KEŞKE !!!

Keşke diye Allah Sizlere Acıyor Keşke İnansalar Diyor

Sayın Turan Dursunun Bir Çok kitabını Okudum

Turan Dursun Kitaplarında

Allahın ACIMASI, SEVMESİ, KIZMASI, İNTİKAM ALMASI

gibi Şeyler
Kısaca Bunların Bir Tanrıda olmaması gerektiği

İnsani bir özelliğin Tanrıda olamayacağı O zaman O tanrının Tanrı olmadığı Görüşünü savunmuş Kısaca Böyle Anlatayım Yani

Tahminim Çoğunuzda o görüştedir zaten

Bu konuya Açıklık getirmek istiyorum Bilmiyorum Böyle Açıklayan Oldu mu veya kabul ediyormusunuz ama Kabul etmeyen Tanrıda İnsani Özelliklerin Olmayacağı görüşündekilere açıklayayım

Bunu Anlamak Çok Basittir Bu görüşü Geçersiz Kılmak için İki Delil vardır Bunlar Şöyledir ;

1-Mantıki Olarak Tanrının Yarattığı Kullarındaki Olan DÜŞÜNCELERİ DUYGULARI (Kızma, Sevme, Öc alma gibi duyguları) BİLMESİDİR
Elbette ki Bu duygu ve düşünceleri yaratan Tanrı onları Bilmektedir ve olayın cezanın durumun bizlerce bilinmesi ve anlaşılması için o duygularıda bizlere yansıtmıştır.

2-ALLAH kuranda Bizleri (İnsanları) Nurundan (Işığından, Kendinde Olanın Bir parçasından Yarattığını Söyler Bu olay RUH ÜFÜRME olayı Olarak Bilinir)

Ve Bizde Olan Özelliklerin Hepsinin Allahta SINIRSIZ olarak ebedi ve ezeli varolduğu yorumumdur Yani

insanlarda SEVME duygusu vardır Ve sınırlıdır Çünkü Allah bizi Sadece Işıgından Yaratmıştır Tamamen Kendi Özelliklerini Vermemiştir.

Ama Onda SEVME Duygusu vardır Ve Bu Duygu TANRISAL VE SINIRSIZDIR.

Zaten 1.Açıklamayı okuyan Anlar ama 2.açıklamayıda vermek istedim Bu 2.açıklama Benim Yorumumdur Dinimizce Kabul gören Nedir bilmiyorum

Ama Açıklamak için 1. Yazdığım Mantık zaten geçerlidir.

o düşünceleri Duyguları yaratan Zaten Onları BİLMEKTEDİR

HanifTürk
04-11-2008, 22:37
Sevgili Frodo;

İlaveten yapmış olduğun açıklamalar için çok teşekkür ederim. Diyecek hiçbirşey bulamıyorum. Hurafelerin yığını İslamdan başka birşey değil. İslam hiçbir zaman bilimle bağdaşamaz. Cahil zihniyetin uydurmalarından da öteye gidemez. Esved taşının bir gün dilleneceğini söylemek, Allah'ın herşeye kadir olduğunu ve herşeyi isterse konuşturabilceğini söylemek, BİLİME HAKARETTİR. Yazık bu kadar bilim adamlarına..... Düşünen insanlara yazık. Beyin bu gidişle geriye doğru evrimleşecek.

Niye şuursuz atomlardan oluşan bilinçsiz maddeden tesadüfen yahut bilinçsiz şuursuz nedensellik tanrınız tarafından oluşturulan diliniz konuşuyorda cansız bilinçsiz madden oluşan beyniniz dilinizin konuşacağına inanıyorda Taşın konuşacağına nasıl inanmıyor ikisinin arasındaki fark ne

prometheus4517
04-11-2008, 23:31
Yav daha önce bağıra bağıra isyan ettim. La Mevcud isimli arkadaş git evrim nedir oku gel ondan sonra karşı çık. Ben senin inandığın saçmalıklara inanmak zorunda değilim. Ben onların yanlış olduğunu kanıtlamak zorunda da değilim. Sanki inanmayan olarak benim öyle bir zorunluluğum varmış gibi, yükü bizim sırtımıza atmaktan vazgeçer misiniz artık lütfen.

Ben neden taşın konuşamayacağına inandığımı açıklamak zorunda değilim. Öyle bir şey görürsem, birisi bana gösterirse, şehrin sokaklarında eşşek gibi anırarak dolaşırım. Ama sen neden böyle birşeye inandığını bana ispatlamak zorundasın. Bu ispatlama adımlarında ben de kuşkulandığım noktaları sorunca ben kafir olmyorum. Sen cahil oluyorsun. Birşeye inanıyor ne olduğunu bilmiyor olduğun için cahil oluyorsun. İşte müslümanların temel çıkmazı bu. Ben sana neden inanmadığımı açıklamak zorunda değilim. Eğer tatminkar birşley arıyorsan etrafına gözlerini açarak bak yeter. Ama hergün yüzlerce kez dayatıldığı için sen bana kanıtlamak zorundasın. Muhammede ayet geldiğini vahiy geldiğinni kanıtlayarak başlayabilirsin mesela.

HanifTürk
05-11-2008, 01:49
Yahu prometheus kardeşim ben niye inandığımı açıkladım ama sen anlamadın ha dilimizde ki şuursuz atom ha taştaki şuursuz atom o şuursuz atomları yaratan ve onlara şuur veren Sonsuz kudret aynı şeyi bir taşın içinde yapabilir. ayrıcada öyle benim açıklamak gibi niyetim yok diyorsunuz ama bizim bu sitemizin ateislerinden arkadaşlar islami sitelere girip kendilerini anlatma gereği duyuyorlar acaba neden

http://www.yeniislam.biz/forum_posts.asp?TID=415

ism@
05-11-2008, 10:38
Ben Açıklayayım LaMevcud un Mantığı da Çok Güzel bir mantık Sağolsun

Şahsen Ben O Taşa da Onun Konuşacağınada Pek İnanmıyorum Çünkü Bunun Kurandan Bir delili Yoktur Ama Yine de ALLAH her şeye Kadirdir (Her şeye gücü yeter)

Evet;
Taşın Konuşabileceğini Belki bilim Kabul etmes Ama Radyo, Televizyon gibi Tahtadan Plastikten bir Kutunun Konuşacağı Hatta içinde Bir şeyin İzlenceğini Bilim Değil Cahil Köylü Ahmet ağa da bilir kabul eder.

eee kardeşim 200-300 yıl önce Tahta Plastik Konuşacak deseydik İnanırmıydın ??

Anlatmak istediğim BİLİM değişen Bir Şeydir Değişen Birşeyde Mutlak Tek Ve Yeterli bir Kaynak Olamaz

meaculpa
05-11-2008, 15:50
Ben Açıklayayım LaMevcud un Mantığı da Çok Güzel bir mantık Sağolsun

Şahsen Ben O Taşa da Onun Konuşacağınada Pek İnanmıyorum Çünkü Bunun Kurandan Bir delili Yoktur Ama Yine de ALLAH her şeye Kadirdir (Her şeye gücü yeter)

Evet;
Taşın Konuşabileceğini Belki bilim Kabul etmes Ama Radyo, Televizyon gibi Tahtadan Plastikten bir Kutunun Konuşacağı Hatta içinde Bir şeyin İzlenceğini Bilim Değil Cahil Köylü Ahmet ağa da bilir kabul eder.

eee kardeşim 200-300 yıl önce Tahta Plastik Konuşacak deseydik İnanırmıydın ??

Anlatmak istediğim BİLİM değişen Bir Şeydir Değişen Birşeyde Mutlak Tek Ve Yeterli bir Kaynak Olamaz

Bilimden anlayan İsma@ burayada el atmış... Tahta ve plastikten hasıl olan bir kutu konusurda allahın kara taşı neden konuşamaz. İşte imanlı insanın azameti budur. Sadakati böyle perçinlenmiştir çünkü bir taş konuşabilir ancak ve ancak Tanrı isterse. Haklısınız Taş konuşur tanrı isterse. Yapar uydu kanalıyla bir baglantı uzaydaki tanrısat vasıtasıyla bizde taşın içine tv mekanizması yerleştirir bir güzel şahit oluruz bu mucizeye. Siz şırrraaamı içtiniz!

Be hey herzekil arkadaş madem bilimsel metodun değişime açık olduğunu biliyorsun, bilimde mutlaklığın, tekliğin olmadığına kanaat getiriyorsun o zaman ne diye hala Tanrını bir kromozom şifresinin henüz tam aydınlanmamış yüzü ile ıspata kalkıyorsun! Üç beş gün sonra bilimdeki değişkenlik sana heheyt! bulduk lan bulduk genetik kodu derse o zaman da şırrraaamı içecerek teselli bulacaksın !

ism@
06-11-2008, 13:16
Meaculpa Sağol Kardeşim Öyle bir Kötülemişsin ki düşüncemi Öyle Bi Saptırıp Kıvırmışsın Ki ne Okuyan Anlıyor Ne Anlayan Kabul ediyor

O zaman Kuran BİLİMSEL DEĞİLDİR iddianızı Bırakın

Kuran Bilimle Uymuyor Diyerek Milleti Ayakta Uyutmayın

Bu iddianıza karşılık Ben Kuranın Bilime Uyanlarını Söylüyorum Ki Hiç Biri Uymasa Bile Ben Bir Dine Sahip olurum Sürüden Ayrılanı Kurt kapar

Ben Kıyamette Allahın Sonsuz Merhametine Sığınrım
Sizde Öyle Gezinirsiniz ortalıklarda Acaba Burası Dünyanın Evrimleşmiş Hali mi Diye Sonra Yakalayan Bir Yakalarsa Baka Kalırsınız Artık Cehennemde Ateşi İncelersiniz Burdaki ateş Evrimleşmiş mi diye

LaMevcudun Dediğine Cevap ver Lafı Kaynatma Arada

Senle O taşın Farkı Nedir ??? Kendini ondan Farklı mı Görüyorsun Yoksa Allah Yapmazsa Evrim Yapar

Biz Kuran BİLİMSELDİR iddiasını Bırakırız Bize Bir şey olmaz Zaten Kuranında böyle bir iddiası yoktur
Sizde Kuran BİLİMSEL DEĞİLDİR iddiasını bırakırsanız Zara Size olur Milleti En Çok Bunula Kandırıyorsunuz

Bu Durumda İki Tarafta Fifty-Fifty Olur
Bilim Bilim Diye Dinden Saptırıyorsunuz Tek Aracınız Bu O da Giderse Siz Düşünün

Yine Söylüyorum Zaten Kuranın BİLİMSELİM iddiası Yoktur.
O Durumda Yine Biz Haklı Oluruz Bilimsel Olarak Kanıtlayacak Hiç birşeyin Yoktur Çünkü Bilimsel değil Ve Bilim Diye bir iddian Yoktur

Yaşayın İstediğiniz Gibi(İNSANLIK SINIRLARI İÇİNDE) Ama Bir Dine Sahip Olanları Bırakın Kendi Cehaletlerinde oyalansınlar Zaten Siz Yırtınsanızda Onlar İnanmazlar

Sizde Bu düşüncedesiniz Zaten Bizleri İnandıramazsınız O zaman Zorlama Beyinlerle Milleti Yormayın BU FİTNEDİR ....

ism@
06-11-2008, 13:43
Boş Lakırdılar Ne diyeyim Ben Bu forumda Kalamayacağım Belki Bir Kalbi Yumuşak Gözleri Açık Kalpleri Perdesiz Bir İNSAN bulurum Zannettim Ama Uçurumda gezenin Hali Belli Diğerler Müslümanlara sesleniyorum Bu forumda Az daha Kalırlarsa Gerçekten O MANTIKSIZ - MANTIK larıyla Sizleride Uçuruma Atarlar

Buradan Yetkililere Sesleniyorum Benim Üyeliğimi iptal Etsinler Ben Bilemiyorum Müslümanım Ya

Boş ve yararsız olan sözü´ işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif sizin yapıp-ettikleriniz size;selam olsun Hepinizehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif biz cahilleri benimsemeyiz" derler. (28/55)

Haydi SELAM OLSUN HEPİNİZE....

sinner
06-11-2008, 14:06
Bize de cahil dedin ya :)
Kuranı okumadığımız için diye düşünüyorsan yanılıyorsun.

prozac
06-11-2008, 14:18
Şimdi biz allaha inanırsak cehaletten kurtulmuşmu olacağız ism@ ?

dr humanist
06-11-2008, 18:28
biz uçurumda falan değiliz ism@; aksine kendimizi islamın sapkınlıklarından ve pedofili kokan hadislerinden kendimizi arındırarak,senden olmayanı öldür gibi faşist bir mantıktan arınarak,ben insan olarak kendime değer veriyorsam,karşımdaki insana da aynı değeri vererim şeklinde hümanist ve akılcı yaşarız..

saygılarımla..
Evros

qw19
07-11-2008, 13:07

Peki bu söz size aitse o zaman dinlere neden bu bakış açısı ile bakmıyorsunuz da dinler %100 doğrudur diyip kestirip atıyorsunuz.

Bu sizin çelişkiniz, siz bu çelişkiyi körlemesine bakarak yok ettiğinizi sanıyorsunuz evet yalnızca sanıyorsunuz.

Nasıl mı bunu iki şekilde yaparak;

1. bilimi reddederek ki artık bu pek revaçta değil, çünkü bilim yadsınamaz bir üstünlük sağlamıştır.

Artık günlük hayatımızın bir parçasıdır bilim.

2. bilimi şahit tutarak dinlerin doğruluğunu ispatlamaya çalışmak.

Bilim nesneldir ve ispat arar, ben öyle inanıyorum demek bilimsel değeri sıfır olan bir önermedir.

Bu çelişkiler siz kabul etmesenizde herkesin içinde olan çelişkilerdir ve bu savaş inananların düşüncelerinde sürüp gider, siz kaçıyorsunuz şimdi, çünkü akıl ve mantık galip gelecek korkunuz bundandır.

Bence çelişkilerinizden korkmayın ve cesaretle üzerine gidin.

Bırakın haklı ve doğru olan kazansın. Tanrı da başka türlüsünü istemezdi sanırım.

Selamlar.

dr humanist
07-11-2008, 23:43
Boş Lakırdılar Ne diyeyim Ben Bu forumda Kalamayacağım Belki Bir Kalbi Yumuşak Gözleri Açık Kalpleri Perdesiz Bir İNSAN bulurum Zannettim Ama Uçurumda gezenin Hali Belli Diğerler Müslümanlara sesleniyorum Bu forumda Az daha Kalırlarsa Gerçekten O MANTIKSIZ - MANTIK larıyla Sizleride Uçuruma Atarlar

Buradan Yetkililere Sesleniyorum Benim Üyeliğimi iptal Etsinler Ben Bilemiyorum Müslümanım Ya

Boş ve yararsız olan sözü´ işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif sizin yapıp-ettikleriniz size;selam olsun Hepinizehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif biz cahilleri benimsemeyiz" derler. (28/55)

Haydi SELAM OLSUN HEPİNİZE....

şu mesajı okuyorum da,gerçekten enteresan..

bir hristiyan misyoneri gibi gelmiş,birisine gerçekleri anlatırım da müslüman yaparım mantığı yapmış,gerçekleri bizim anlattığımız görünce de toz olmuş,müslümanlara da bu siteye gelmesinler diye öğüt vermiş..

böyle komik duruma düşecekseniz zaten hiç gelmeyin

sevgilerle..

yucemanitu
09-11-2008, 01:33
"Boş ve yararsız olan sözü´ işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif sizin yapıp-ettikleriniz size;selam olsun Hepinizehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif biz cahilleri benimsemeyiz" derler. (28/55)"
Onu güçleri yetmeyince diyorlar İsma kardeş. Güçleri yetince cizye alıyorlar ya da fetih sonra da şöyle güzel bir azil. :) Selamlar saygılar bence ayrılmayın kalıp tartışarak düşünmeye devam edin.

ism@
27-11-2008, 15:02
biz uçurumda falan değiliz ism@; aksine kendimizi islamın sapkınlıklarından ve pedofili kokan hadislerinden kendimizi arındırarak,senden olmayanı öldür gibi faşist bir mantıktan arınarak,ben insan olarak kendime değer veriyorsam,karşımdaki insana da aynı değeri vererim şeklinde hümanist ve akılcı yaşarız..

saygılarımla..
Evros

Yaptığınız Bu zaten Hangi Yazımda ben BENDEN OLMAYANI ÖLDÜRÜRÜM dedim Gerçekten Yağtığınız Bu Demogoji Kelime Oyunları Araya Laf Sokuşturmalar Konu Saptırmalar Sayın Turan Dursunun Kitaplarını Bana Çok Değer Verdiğim Bir ateist arkadaşım okudu Bir Sürü Bilimsel Kanıt Getirdi İlk Önce İnandım Ve Gerçekten Kafam Karıştı ve ona olan saygımdan ve o anki Düşüncelerimden Hiç bir şey demedim O kadar Bilgim Yoktu Ne Bilimsel Ne Kuransal Sadece Sustum ve Düşündüm Oda bana Etraflıca Açıkladı

Neyse Ben Yaklaşık 2 Ay Boyunca Bunun Anlattıklarının Anti - Düşüncelerini Bulmaya çalıştım Araştırdım Ve Ay Kültü Güneş Kültünden Tutun Mirasta Hesap Yanlışlığı, Kadın Perde Arkasında olması Kara Çarşaf uydurmasıyla ve saçma sapan Hadislerle At Oynatılmasına Kadar Her Sorunun Cevabını da Oynanan Rolleride Oynatılan Sahneyide Tam ve Tatmin Edici Olarak Gördüm Gördüğüm Ben Cahilim (O kadar aman aman bilgim Yok Ne din Konusunda Nede Bilimsel alanda) ama Benim Dahi çözebileceğim Konular Bunlar Tabiki İLKOKUL çocuğu mantığı nedir Bu ??

en çok ta Beni Ay Kültü Masalı korkutmuştu ama Bilimsel Kanıtları o kadar Az ve Güvenilir Değil ki O Delillerle Tabi delil denirse Onca Kitaptaki Hikayeleri nasıl Yazmış Sayın Turan Dursun anlayamıyorum Demekki İyi bir yazarmış Din Konusunda değilde Daha Çok böyle Çocuk Hikayeleri, Romanlar Yazsaymış Daha Başarılı olurmuş Bence....Araya Bir kaç Sıkıştırmada Yapardı İşte Bak Kitaptaki Hayvanlar Evrim Geçiriyor Ara fosillerde var (Şimdi Yok ama Bulunur bakalım Dua Edelim hayırlısı) Neyse Bu Gibi Cümlelerde Ekler Ordan Burdan Bilimsel diye devrişme Yoluyla Bütün Kaynakları birbirine karıştırır bağlar çözer siler düzer Sonra Kurandan SEÇMECE İKİ AYET ALIR ONLARIDA KOPYALAR KİTABINA Hem bilimsel hemde Akılsal bir delil diye Bunlarıda size pofpoflatır Alın Size AYDIN BİLİMSEL AKILCI bir Kitap Yaptığınız Bundan Öteye gitmiyor Sunduğunuz Her delilin Arkasından Kuran Çıkıyor Bilim Çıkıyor Onaylıyor yada atılan iftiraları Kabul etmiyor
Kitaptaki Yapılan Yorumlar saptırmalar süslemeler ve Masal uydurmalarda Size kalıyor Bu Bu kadar basit

En Sinsicesi SİZDEN OLMAYANLARI ÖLDÜRÜN HÜKMÜNÜN POFPOFLANMASI
En Masalı AY KÜLTÜ
En Komiği MİRASTA KADININ AZ PAY ALMASI VE SÖZDE EZİLMESİ
En Sahtekarcasıda HİÇ BİR DELİLE RAĞMEN ALLAH YOK İDDİASI(Sadece Kutsal ve Yüce Bir Güç Ne Peygamber nede Başka Bir şey)

Bilim Adamları İlim Adamları Uzaya giden Gelenler Dünyayı 4 Dönenler Yeri Göğü Delenler ALLAH VAR DİYOR Bi Siz Kabul etmiyorsunuz

ism@
27-11-2008, 15:13
Efendiler Din Denilen Olgu Olmazsa Ne olur Bilir misiniz Gözünüzü Kulağınızı Yırtılırcasına Açında iyi Görün dinleyin Neler Olur

-DİN OLGUSUNUN FAYDALARI-

1-ZİNA

-Zina Artar Zina Had Safhaya Gelir Anamıza Bacımıza Kardeşimize Tecavüze Yeltenen Sapıklar Çoğalır Ve Ortada Toplumların En temel Yapısı olan Aile diye bir şey kalmaz Anne Baba Sevgisi Azalır Yine Hastalıklar Artar Toplumların En Temel Yapısı Aile Yıkılırsa Toplumlar Ayakta Kalamaz İç Kargaşalardan Yıkılır ülkeler Yıkılır.

2-ADAM ÖLDÜRME

-Herkes Birbirini Öldürür Bugün 5YTL için Öldüren Psikopat Ruh Manyağı Adamlar Yarın 5 Kuruş İçin Öldürür Niye Yan Baktın Len Diyen Serseriler Artar ve Birbirini Bıçaklar Herkes Birbirini Öldürür Yada Parayla Baskı ile Öldürtür Savaşlar Çoğalır Kanlar Dökülür....

3-ANAYA BABAYA SAYGI SEVGİ

-İnsanın Atasına Saygı Göstermesinden Onu Sevmesinden Doğal Bir Şey Olamaz Ve Din Olgusu Bunu İster Ancak Senin Manevi Değerlerine (İbadetine, Kuran Okumana ) Karşı seni Zorlarsa Yani Dininde Baskı Uygularsa Ancak Ona İtaat Etmeyeceksin AMA Yine Saygılı Olacaksın Eğer Bu saygı Bu bağ Olmasa Anasına Babasına Atasına Büyüklerine Saygı Ve Sevgi Göstermeyen Hiç Ama Hiç Kimseye Saygı Göstermez Ve Şımarık, Bencil, Kaba, Hoşgörüsüz , Saygısız, Sevgisiz Toplumlar Oluşur Biliyorsunuzdur Görüyorsunuzdur Televizyon Programlarında dizilerde Ebeveyn-Çocuk İlişkisinin Hem Maddi Hem Manevi Olarak Devlete, Millete, İnsana .... Etkilerini

4-YALAN SÖYLEMEMEK

Bu Olgular Çok Güzel Şeylerdir İnsanı İslama (Barışa Esenliğe İyiye) Sevkeden Şeylerdir Yalan Söylememenin Kötü Bir Şey Olmadığını ve Suç Olmadığını Bir An için düşünün Neler Olmaz

5-İNTİHAR

İntiharın Yasak Olmadığı Bir Toplumda Herkes Kendini Öldürmek İster Ve Günümüz İnsanlarının %100 ü Sorunludur Mutlaka Bir Sorunu Derdi Vardır Bunlardan Çoğunluk gençler Olmak Üzere %60 İntihar Edecek Kadar Sorunları olsa En Azından Sinir Stres ve Aşırı Ruhsal Bunalım ile %40 ının İntihar ettiğini Düşünürsek Ortaya Çok korkunç Bir Sonuç Çıkacaktır.Buna Bağlı olarak Nüfüs Düzensizliği, Ölen Kişilerin Yakınlarında Oluşan Psikolojik Hastalıklar gibi …. Bir Sürü Olay Meydana Gelecektir

6-HIRSIZLIK YAPMA

Herkes Hırsızlığın Nelere Mal Olacağını Bilir Bu Hırsızlığı Bir Komşunun Bir Komşusunun Tavuğunu Çalmasından Bir Devletin Başka Devleti Haksızlıklarla Sömürgeyle Ve Yağmalamayla Hırsızlığına Kadar Götürebilirsiniz Yani Hırsızlığın İnsani olan Hiçbir Tarafı Yoktur Din Bu Olguyu Yasaklıyor Bunları Yapanlar Suçlulardır Diyor

- yetime, yolda kalmışa, fakire, yakınlara Yardım Etmek

- Verilenleri başa kakmamak Kakmaktansa Tatlı güzel bir Söz Söylemek

- Gönülden severek vermek

- Uygun olanı emretmek

- Uygun olmayandan alıkoymak

- Riba(Faiz, Tefecilik ….) yasağı

- Tartıda, ölçüde hile yapmamak

- Adaletsizlik yapmamak

- İsraf etmemek

- Cimri olmamak

- Adam öldürmemek

- Hırsızlık yapmamak

- Fitne çıkarmamak

- Zina etmemek

- Hanımlara zina iftirası etmemek

- Lezbiyenlik, homoseksüellik yasağı

- Sabırlı olmak

- Sabırda yarışmak

- Bilgimizin olmadığı bir konuda tartışmamak

- Körü körüne, bilmediğimiz bir şeyin ardınca gitmemek

- Anlaşmalara uymak

- Yemini bozmamak

- Yemini bozmanın kefareti

- Yemini bozgunculuk unsuru olarak kullanmamak

- Yakınların aleyhine bile olsa adaletten şaşmamak

- Şahsi kin yüzünden adaletten sapmamak

- Hoşgörülü ve bağışlayıcı olmak

- Yetimlerin mallarını kendilerine vermek

- Yetimlere güzellikle davranmak

- Yetimleri itip kakmamak

- Fitnenin kınanması

- Kibrin kınanması

- Nankörlüğün kınanması

- Aklını çalıştırmayanın kınanması

- Aklını çalıştırmayanın pisliğe batacağı

- Doğruyu çoğunlukta aramanın hata olacağı

- Atalarını üzerinde bulduğuna inanmanın, gerçeği bulmada bir metot olamayacağı

- Aklı kullanmadan taklitçi olmanın hata olduğu

- Hamr’ın (sarhoşluk verici madde veya şarap) şeytan işi bir pislik olması

- Tapılmak için dikilen taşların şeytan işi bir pislik olması

- Fal oklarının şeytan işi birer pislik olması

- Din adamı diye gözükenlerin bir kısmının insanların mallarını haksızlıkla yediğinin anlatımı

- Din adamlarının ve Peygamberlerin Rableştirilmesinin örnekleri

- Anne ve babaya iyi davranmak

- Leş, kan, domuz etinin Kötü Zararlı Olması Onları yememek

- Parçalanıp ayrılmamak

- Saldırgan olmamak

- Saldırana saldırdığı şekil ve ölçülerde saldırmak

- Güzel düşünüp, güzel işler yapmak

- Emanetleri hak edene, becerikli kişilere vermek

- Yönetimde dayanışmayı esas almak

- Kendi kendini hesaba çekmek

- Selama aynıyla, ya da daha güzeliyle karşılık vermek

- Sapkın kişilerden gelen haberi incelemeye tabi tutmak

- Dinde baskı, zorlama olmadığı

- Tanıklığı gizlememek

- Her şeyin bir ölçüsünün olduğu
Sizce Bunlar
Kötü Şeyler mi?
İnsani Şeyler Değil mi?
İlkellik mi ?
Yanlış Şeyler mi Bunlar

Din Dediğiniz Olgu İşte Bunları İstiyor Din Dediğiniz Olgu İşte Bunları Yasaklıyor

Bunlar Bence Çok Güzel Şeyler Ve Uymamda Sakınca Olmayan Şeylerdir Haytımdan hiç bir şey eksiltmez Hatta Hayatım Huzur, Güven Selam Katar Ama Size Göre Bunlar Masaldır İlkelliktir Şiirdir Bırakın da Bazıları Şiirlerini Okusun Bırakında bazıları eğitici masallarını Öğretsin İnsancıl olduktan Sonra Barışçıl Olduktan Sonra Ne zararı var Sizin Amacınız FİTNE ÇIKARMAK MI ???

Hani Çocuklarımıza Masal anlatırız ya Bir İyiyi Birde Kötüyü Örnek Veririz Kötüleri Koca Devler Katiller Kötü adamlar Kaçırır Cezalanır İyiler Mutlu Mesut Yaşarlar

Hep Masalları Çocuklarımızın Gelişimi İçin Çok Güzel Yetişmesi İçin Anlatırız Ya

Bırakın Dinide Bu Şekilde Kabul Edin En Azından

Aslında Siz DİNİ inkar ederken Bilerek Yada Bilmeyerek Yukarıdakilere de Karşı Çıkmış Oluyorsunuz Din Olgusunu Attığınız Taktirde Kimse Yukarıdaki Düzeni ve Kuralları Sağlayamaz Tekrar Ediyorum DİN OLGUSUNU KALDIRIP FIRLATTIĞINIZ ZAMAN HİÇ AMA HİÇ KİMSE BU DENİLENLERİ YAPTIRAMAZ BİRDE AHİRET İNANCI OLMAZSA CEZA MÜKAFAT YOK EDIT KURALSIZ HUZURSUZ DÜZENSİZ HASTA RUHSUZ BİR YAŞAM....

Soruyorum Size İnsanların Kafalarındaki ALLAH, CEZA, MUTLULUK, MÜKAFAT Gibi Olgular Bunlar Haricinde Kim Yukarıdaki Güzellikleri Yaptırabilir Kim Kötülükleri Çirkinlikleri Engelleyebilir ?

HİÇ KİMSE

Bu Olguları Kalıcı, Samimi, Ciddi Ve En Güzel Şekilde Yalnızca ALLAH / TANRI olgusu Yaptırabilir

Bunları Ne DEVLET NE MİLLET NEDE BAŞKA GÜÇLER YAPTIRABİLİR
Bunları Ne DEVLET NE MİLLET NEDE BAŞKA GÜÇLER ENGELLEYEBİLİR

Şimdi DİN olgusunu Kaldırıp Çöpe Atmak Korkunç Sonuçlar Doğurur

DİNLERİ ELEŞTİRİN ona bir Şey söylemem ama DİNLERİ İNANANLARI KARALAMAK KÖTÜLEMEK VE DİN olgusunu kaldırıp fırlatmak Yukarıdakileri de fırlatmaktır YAŞ İLE BERABER KURUYUDA YAKMAKTIR çok aç bir durumda YEMEK PİSTİR DİYEREK PİSLİĞİ GÖRMEK TEMİZLEMEK YERİNE ELİNİZDE OLAN TEK YEMEĞİ FIRLATMAK VE AÇ KALMAKTIR FİTNE ÇIKARMAKTIR

Bu yüzden Din Olgusu CANAVAR değildir DİN olgusu Sadece ÇIKAR Değildir Evet Bazı Dönemlerde Günümüzde de Hatta Gelecekte de Din Kullanılacaktır Ama Kabahat Dinde Değil Onu Kullananlardadır Kötü olan Din Değil Onu Kullananlardır Din MANEVİYATTIR İnsanların Ruhlarını Bedenlerinden Söküp Alamayacağımız Gibi DİNSİZDE Bu dünya Ayakta Kalamaz…

Bir Boşluk ve Bir Kargaşa Alıp Gider

İNANIN Kİ DİN OLGUSU OLDUĞU ZAMAN NASIL SAVAŞLAR KAVGALAR MALLAR GİDİYORSA (ki Dini Kullananlar Din Bayrağını Pislik Karargahlarına Çekenler Sahte Dinliler Tarihte Böyle Yapmıştır)
DİN OLGUSU OLMAZSA DAHA BETER OLUR.

O yüzden Din Olgusunu Fırlatıp atmak değil İnsancıl, Barışçı Huzur Mutluluk Veren Yönlerini Almalıyız

Burada Bir şey daha Söylemeliyim Ki İslam Dini Şeyh Hoca Efendi Cahillerinden Kilise Papazlarından Cami imamlarından Şeyh-ül İslamlardan Ve DİNCİLERDEN öğrendiğiniz Din Değildir İSLAM DİNİ KURANDIR VE

UNUTMAYIN Kİ KURAN=İSLAM DİNİ BARIŞ DİNİDİR

yucemanitu
27-11-2008, 16:20
Hoşgeldin İsma tekrar aramızda gördüğüme sevindim. Hele bir soluklan hal hatır soralım sonra başlarız tartışmaya herkes burda kimse gitmiyor.

yucemanitu
27-11-2008, 22:42
"en çok ta Beni Ay Kültü Masalı korkutmuştu ama Bilimsel Kanıtları o kadar Az ve Güvenilir Değil ki O Delillerle Tabi delil denirse Onca Kitaptaki Hikayeleri nasıl Yazmış Sayın Turan Dursun anlayamıyorum"
İsma korkma araştırmaya devam et. Zeistgeist belgeselini tavsiye ederim 25 Aralık neden birçok peygamberin doğum günü mesela hiç merak ettin mi? Turan Dursun'un kaynağının da Kuran ve sahih hadisler olduğunu unutmayalım. Bir bak kütübü sitteye Turan Dursun'un iddialarına da bak karşılaştır istersen. Böylece içinde şüphe kalmaz.

dr humanist
28-11-2008, 16:05
sevgili ism@;

1-ZİNA
anamıza bacımız tecavüz eden çoğalır demişsin.halbuki avrupa ve türkiye arasındaki adli tıp kurullarına bakarsan;türkiyedeki ensest ilişkinin bile ne safhada olduğunu görürsün.çoğu da dini bütün insanlardı.tek sonuç aşırı baskının bir yerden patlak vermesiydi.ana bacı namus,yine dinin çıkardığı değerlerdir.%60 agnostik nüfusa dahip çek cumhuriyetinde en son ne zaman tecavüz olmuş acaba?beynini kısıtlamazsan,vicdan ve saygı kavramların gelişir..bunları emir olmaktan çıkarır,bireysel olarak algılarsın.

2-ADAM ÖLDÜRME

-Herkes Birbirini Öldürür demişsin.. Insan olduğunun farkına varan ,kendine duyduğu saygıyı karşısındakine de duyar.bir önceki yazıda anlattığım özgür bir vicdan ve saygıya sahip insan neden karşısındaki öldürsün ki?Ben ateist olsam herkesi öldürürdüm diyorsan ben senden gerçekten korkarım,bu senin iç dünyanı,dinin nasıl bir baskı yarattığını gösteriyor.
Ayrıca allah savaş olsun istemeseydi islam diye yeni bir din yollamazdı.kendisi için öldürmeni emreden allahtan bahsediyoruz zaten,savaş nasıl azalsın?

-İnsanın Atasına Saygı Göstermesinden Onu Sevmesinden Doğal Bir Şey Olamaz Ve Din Olgusu Bunu İster demişsin
Sen dinin emrediyor diye mi annene babana saygılısın??bu nasıl bir mantıktır biri bana açıklasın

4-YALAN SÖYLEMEMEK :hep anlattığım kapıya çıkıyor.Çıkarcı bir müslüman ile akıl vicdan saygı bazlı dinlerden özgürleşmiş insandan hangisinin sözüne güvenirsin?dinle gözü kör olmuş bir çıkarcıya mı güveneyim yoksa gerçekten birey olöayı başarabilmiş bir insana mı?

5-İNTİHAR

İntiharın Yasak Olmadığı Bir Toplumda Herkes Kendini Öldürmek İster demişsin..

bu da nerden çıktı şimdi?bir kere geldiğimiz şu değerli hayatı neden bitirelim?aksine,4 kolla sarılıp ona değer veririz."Yalancı" dünya diyip boşvermişlik yapmayız..

6-HIRSIZLIK YAPMA: Hırsızlığı emreden bir felsefe mi var yoksa dünyada?7 milyar insandan sadece müslümanlar mı hırsız değiller?bu at gözlükleri ne zaman çıkacak?lütfen beyninizi özgürleştirin artık.Siz bu değerlere sahip olmak için dine mi muhtaçsınız gerçekten?lütfen bunu açıklayın

saygılarımla;
dr humanist

yucemanitu
28-11-2008, 18:40
http://heryerdenhaber.com/V1/Pg/DetailTown/NewID/70996/CityName/Denizli/CityCode/20/TownName/Honaz/TownID/234

http://www.takvim.com.tr/2008/11/12/gnc115.html
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2006/Kasim/14/Haber_182131.aspx
http://www.ktv.com.tr/habergoster.asp?id=2801

Bu olaylar ve daha yüzlerce benzeri Türkiye'de yaşanıyor İsma sanırım sen olaya biraz Fransız kalmışsın. Sevgiler.

ism@
29-11-2008, 14:14
Yahu anlamıyorum Şimdi Siz Bir Benzetme Yaparsak

Anayasa Kitabını Kaldıralım Millet vekili Başkan Olmasın Askerle olmasın Savaş Ölüm Olmasın
TÜRKİYE Millet Beraberlik Duygusuyla ayakta Kalsın'a Benzettiniz Olayı ya Lütfen Yapmayın Böyle Tabiki bu bir örnek bunu din-dünya ilişkisi üzerinde düşünürsek böyle

Ve size Milyon oldu Söylediğim Onlar MÜSLÜMANCA bir Hareket Değil

MÜSLÜMAN HRİSTİYANA YAHUDİYE HATTA ATEİSTE KARŞI HERKESE KARŞI HOŞGÖRÜLÜ SAYGLI SEVGİLİ OLMALI YARADILANI SEV YARADANDAN ÖTÜRÜ DÜYE BİR SÖZ DUYMADINIZ MI SİZ

KURANDA ÖLDÜRÜLMESİ EMREDİLEN TEK ŞAHIS SANA, DİNİNE SAVAŞ AÇAN KİŞİDİR ONLARINDA SAVAŞ ESNASINDA GÖRÜLEN YERDE BOYUNLARI VURULUR BU DOĞRU BUNDA İNSANİ OLMAYAN BİR DAVRANIŞ YOK

SANA SAVAŞ AÇACAK SENİN MANEVİ DEĞERLERİNLE ALAY EDECEK EDIT TÖVBE YARABBİM YA SENDE SEVECEKSİN ONU KUSURA BAKMAYINDA MÜSLÜMANLIKTAN ÖNCE İNSAN O KADAR SEVGİ MAYMUNU DEĞİLDİR HERALDE SANA SAVAŞ AÇANLA SAVAŞACAKSIN HERALDE SAVAŞTA ONU ÖLDÜRECEKSİN

VE YİNE ALLAH (KISASA KISAS) İLKESİ VARDIR YARALANMALARDA BİLE SANA ZARAR VERDİĞİ ÖLÇÜDE ZARAR VERECEKSİN AŞIRILIĞA KAÇMAYACAKSIN AMA AFFEDERSEN DAHA HAYIRLIDIR

DİNİ KARALASA KİTABINI ALLAHINI İNKAR ETSE DAHİ ONU yinede ÖLDÜRMEYECEKSİN

YALNIZ DİNİNLE ALAY EDEN SANA BASKI UYGULAYAN KİTABINI ALLAHINA KÜFREDEN KİŞİLERLE DOST OLMAYACAKSIN

ONLARLA KURANLA DİN İLE ALAY EDERKEN ONLARLA BAŞKA BİR SÖZE DALINCAYA KADAR KONUŞUP OTURMAYACAKSIN YİNE KONUŞACAKSIN AMA GÖNÜL BAĞI KURMAYACAKSIN KURAN BU ŞEKİLDE DİYOR SİZ HANGİ DİNİ SÖYLÜYORSUNUZ YA ALLAH AŞKINA

Bana Demiştiniz Her gördüğün Sakallıyı Deden mi sanıyorsun Diye Her Müslümanım Diyeni Müslüman Mı sanıyorsunuz ya da Her ALLAH diyeni Ne kadar Müslüman sayıyorsunuz

Müslümanlığın Kitabına Bakın bi İNSANLARI eleştirmeyin

Düşünceyi kitabı eleştirin ona uymayıp ben müslümanım diyenin ne kadar müslüman olduğu ortadadır

Dayısı Yeğenine tecavüz etmiş, annesini Öldürmüş vs vs ..... Şimdi Kalkıpta Siz Bu İnsan Görünüşlü bilmem nelere İnsan Diyebilirmisiniz Yada Ne Kadar İnsandırlar

yucemanitu
29-11-2008, 14:45
İsmacım o linkleri verme sebebim olayların Müslüman bir ülkede yaşanmış olması. Bir yarısı Ateist Japonya'ya bak bir de Ortadoğu'ya bilmem anlatabiliyor muyum? Ahirete inanmam ama bende de vicdan denilen bir şey var. Kendimi karşımdaki insanın yerine koyarsam adaletli olmak için dine gerek kalmaz. Ahret korkusuyla değil vicdanımla adaletli olurum vicdanımla ve aklımla insanlara zarar vermem.

janti
29-11-2008, 17:51
Bu taşı bizzat gördüm altında destek sutunu vardı , nedenini sorduğumda aldığım yanıt insanların düşecek diye korkmalarından dolayı olduğudur. Bu sutunun oraya ne zaman konduğu hakkında fikrim yok , çok yaşlı insanlar destek sutunu olmadığını hatırladıklarını bunun yeni konduğunu söylemişlerdi.

Bana çok daha ilgi çekici gelen bir konu ise hz. fatma bu taşın yanında namaz kıldığı için çocuk sahibi olmak isteyen kadınların dua ettikleri bir mimber yapılmış.

hz. fatma orda çocukmu dilemiştir ki yada o namazdan sonra hz. fatma çocuk sahibimi olmuştur ki ondan sonra geleneksel hale dönüşüp kadınlar orda çocuk sahibi olmak için dua edip Allahtan bir şey dilemişlerdir ? Kadınların dua etmesi için mimber yapılmış , peki bu taş o anlamda put sayılmazmı ? İslam dini putlaştırmaya bu tür dilek objelerine karşı değilmidirki birde insanlarınn dilekleri için mimber yapmışlardır ?

sevgiyle kalın.

prozac
29-11-2008, 18:06
sevgili janti;
Muallak taşınımı gördün?

janti
29-11-2008, 18:11
Konu girişinde verilen resim çok ustaca hazırlanmış photoshop yada benzeri program işi olup bahsedilen taş ( Hacer-i Muallak - Muallak Taşı ) değildir. Bu tür şeyler hergün çoğalmakta , bunu yapanlar İslam inanışında olanların cehaletlerini açıkça ortaya koymaktadırlar, zamanında aldanmışlar şimdi tilki olmuş islamı yalanla hile ile güçlendirmek istemektedirler.

Altta Alevi inancında olan birisinin konu hakkındaki yazısını sunuyorum.

sevgiyle kalın.
janti

Miraç Diye Bir Olay, Miraç Gecesi Diye Bir Gece Yoktur

--------------------------------------------------------------------------------

İlk önce şunu söleyim; Herkes saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde düşüncelerini ve yorumlarını yazacak. Ben kendi düşüncelerimi Kuran ayetleri örnekleri ile burda ifade ediyorum. Sizin düşüncelerinize, fikrinize, programınıza aykırı olabilir. Aksini düşündüğünüz fikrinizi kanıtlarınızla birlikte saygı ve sevgi çerçevesinde kişilere hakaret etmeden tartışalım.

Malüm bugün Miraç Gecesi. Aslında forumda kandillerle, miraçla ilgili konu var. Kutlama topiği şeklinde. Ben aksini düşündüğüm için tamamen o konulardan farklı bağamsız olduğu için bu konuyu açtım.

Ekstra Promosyon Kandil başlıklı konumda yazdığım şu yazıyı burayada nakledeyim.

" İslam dininde yapılan kulluk görevlerine ekstra promosyanlar verildiği zamanlar ve mekanlar söz konusu değildir. Kendisine müslüman diyen Kuranı rehber alan her birey ekstra promosyonla sevap kazanmak gibi bir anlayışı bırakmalıdırlar. Bunun yerine Allahın rızasını kazanmak lütfettiği nimetlerin şükrünü eda etmeyi düşünmek gerekir.

Allahın sevap kazanmak için promosyon günleri olamaz

Dinde Mübarek günler geceler ve mekanlar asla yoktur. Faziletli ameller vardır. Faziletin dereceleride yapılan işin zahmeti ve emeği ile doğru orantılıdır.

Keramet günde gecede değil KURANDA dır....

Arkadaşlar;

Miraç Kandili veya Miraç gecesi İslam dininde Kurana göre tamamen uydurmadır. Allahın resulü o güzel elçi Muhammede yapılan en büyük hakarettir. Sunni Putperestler, Peygamberimizi ümmetini tanımayan, akılsız, aptal, sürekli Musa peygamberden akıl alıp durmadan Allahla Namaz Namaz sayısı pazarlığı yapan biri olarak tanıtmışlar ve Allahın Kuranda bildirdiklerinin aksine ahkam kesen bir bozguncu durumuna düşürmüşlerdir.

Miraç diye bir olay miraç gecesi diye bir gece yoktur.

Bakınız bu putperestlerin Kuran dışı yakıştırmalarına girmiyorum. Kurana dayandırdıkları bu olay İsra suresi 1. ayettir.

“Kulunu bir gece, kendisine ayetlerigösterelim diye, Mescid-i Haram`dan, çevresini mübarek (bereketli) kıldığımız Mescid-i Aksa`ya gece yürüten, her türlü noksanlıklardan arınmıştır"

Arkadaşlar bu ayette yürüyüşün nedeni Rabbimizin ayetlerinden bir kısmını elçisine gösterecek olmasıdır.

Mescidi Aksa bugün Kuduste bilinen Mescidi Aksa değildir. Herkes çok iyi biliyor ki Mescidi Aksa Elçinin ölümünden çok uzun yıllar sonra Abbasi Emevi mücadelesi sırasında yapılmış ve adı Mescidi Aksa konmuştur.

Mescidi Aksa denilen Mescit Süleyman peygamber tarafından Kudüste yapılan ve adıda Beytül Makis olan Mescittir. Bu Mescidin yıkıntıları üzerine Abbasi Emevi döneminde mescit yapılmış ve adıda Mescidi Aksa konmuştur.

Arkadaşlar; Kuranda geçen Mescidi Aksa Mekede Haram bölgesinin kenarında, Taif yolu üzerinde Cirane vadisinin yanında eski bir Mesciddir.

Peygamberimiz Mescidi Haramdan, bugün Kudüste adı Mescidi Aksa olan Mescide uçmamış, Mekkeden yine Mekkenin bir başka bölgesinde bulunan adı Mescidi Aksa olan Mescide yürümüştür. Allah tarafından yürütülmüştür. Peygamberimiz Allah tarafından Mekkenin bir başka bölgesinde olan Mescide yürütüldü de neler oldu orda?

İşte İtikatimiz Kuran neler olduğu Kuranda. Putperest sunnilerin idda ettiği gibi Musadan akıl danışarak Allahla pazarlık yapmadı elçimiz.

Necm suresi ayet 7-18: “Ve O, en yüksek ufukta idi.Sonra yaklaştı ve hemen sarktı. İki yay uzunluğu kadar, yahut daha az kalıverdi.Hemen de kuluna vahyettiğini vahyetti.
……….18- Andolsun, Rabbinin ayetlerinden en büyüğünü gördü.

İşte Arkadaşlar uydurulan Miraç hadisesisin aslı Kurana göre budur.

Zahir
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=33859

janti
29-11-2008, 18:21
Evet Sevgili prozac2 , taşı gördüm, Taş böyle dışarda ( resimdeki gibi ) falan değil mescidi aksa yakınında kubbetul sahra denilen bir mabet içersindedir , nette resimleri var ( nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum ), Taşın altında ayriyette bir mağara var ve altında namaz kılıp dua ediyorlar.

sevgiyle kalın.

prozac
30-11-2008, 04:36
Ben yüklemeye çalışayım sevgili janti;

http://img213.imageshack.us/img213/5382/bp489774943kubbetussahrqx9.jpg (http://imageshack.us)

http://img366.imageshack.us/img366/6883/foto11319nf5odxs6.jpg (http://imageshack.us)

http://img385.imageshack.us/img385/8477/muallaktasi1yw1.jpg (http://imageshack.us)

http://img361.imageshack.us/img361/6339/muallaktasici6.jpg (http://imageshack.us)

http://img376.imageshack.us/img376/1827/muallaktasialtioc1.jpg (http://imageshack.us)

1. Rivayet: İslamî inanışa göre, Miraç Gecesi, Peygamber Efendimiz Göğe yükselirken ayaklarının altındanki kaya parcası da onunla birlikte kopmuş ve yükselmeye başlamış. Peygamber Efendimiz, bunu fark edince kayaya, "Dur!" diyor, bu noktada kaya havada asılı kalıyor. Onu havaya kaldıran kudretle, dur diyen güç arasında kalıyor. Bu yüzden, bu kayaya "Muallak Taşı" adı verilmiş. Kaya, bir süre sonra tekrar yere düşüyor ve düştüğü yerin cevresine altın kubbeli camii inşa ediliyor. Camiinin içinde dev bir kaya var, fotoğraflarda görebilirsiniz. Bir diğer onemli nokta ise, bu kayanın altında bulunan oyukta, Peygamber Efendimiz'in ilk kez Hz Adem'den kendisine kadar insanlara gonderilmiş tum Peygamberlerle beraber namaz kıldığına inanılıyor.

2. Rivayet: Süleyman (A.S) âsasına dayanıp bir noktaya baktığında aslında ölmüştür. Cinler onun öldüğünü anlamadan harıl harıl çalışır. Ama âsasına giren bir kurt âsayı kemirince âsa kırılır ve Süleyman (A.S) yere düşer. O zaman cinler, “Peygamber ölmüş” diye bağırınca, hepsi işi bırakıp kaçarlar. Tam taşı yerine koyarlarken bırakıp kaçtıkları için taşın havada kaldığı rivayet edilir.

3. Rivayet: Ortaçağlarda Araplar ve Yahudiler arasında Kuruluş Kayası'nın yerinden oynayıp havalarda dolaştığı hakkında inanışlar yaygındı. 1496 yılında Kudüs'le alakalı bir kitap yazan Kadı Mucireddin, 11. yüzyılın sonunda bir Kudüslü Arapın taşı havalanmış olarak gördüğünü kaydeder. 1641 yılında Kudüs'ü gezen Karait gezgini Samuel ebn Davud taşın sık sık yerinden oynadığını ve hamile kadınlar onu gördüklerinde korkup düşük yaptıklarından insanların etrafına duvarlar yaptıklarını anlatır.

1847 yılında Kudüs'ü ziyaret eden Binyamin Lilienthal isimli bir Yahudi hahamı, Yahudiler arasında Muallak Taşı ile alakalı o dönemlerdeki bir inancı şöyle aktarır: "Allah, bu taşı Mesih'in geleceği zamanı insanlara bildirmek için bir işaret olarak havada sarkıtmıştır. Taş yere düştüğünde İsrailoğullarının Mesihi gelecek ve İsrailoğulları yeryüzüne hakim olacaklardır. Türkler, bu taşın neden havada durduğunu öğrendiklerinde, Mesih'in gelmesinden korkarak taşın altına destekler koymuşlar ve etrafını doldurmuşlardır. Bu şekilde İsrailoğullarının Mesih'inin gelmesini engellemeye çalışmışlardır."

4. Rivayet: Hz. İbrahim'in, oğlu İsmail'i kurban etmek için yatırdığı taş olduğuna inanlılır.
(C/P yapılmıştır)

Görüldüğü gibi rivayet çoktur..Sana daha önce havadayken gördüğünü söyleyen ,anlatan yaşlılarsa sallamışlardır;)
Yani muallak taşı muallakta kaldı..

Saygılar..

janti
30-11-2008, 12:50
Bunlarda ilk verilen fotomontaj resimle ilgili birkaç sazan yorumları :)
Ummandan_inciler20 yorumunda Allahın kayayı nerde tuttuğu söylemine bakarmısınız, sanırım allah sürçtürdü ;)

-------------------------------------------------------------------
NaLaN
25.06.08, 10:06
tabiki Rabbimin hikmetinden sual olunmaz amenna, nerdeymiş bu kaya ilk kez gördüm.
-----------------------------------------------------------------
ummandan_inciler20

Allah u Ekber Allah u Ekber...Rabbim in büyüklüğüne bakar mısınız ya isteyince koskoca bir kayayı bile hayada tutabiliyor...Vallahi bunlara rağmen hala inkar edenlerin hali pek yamandır....Allah Alllah...

-----------------------------------------------------------------
ozledimresulu
07.07.08, 08:04

suphanALLAHH !

suphanALLAHH !

suphanALLAHH !

Rabbım ne buyuk mucizeler gosteriyor elhamdülillah elhamdulıllah...

Paylaşım İçin Teşekkürler...Allah RAzı Olsun.... (gül3)

prozac
01-12-2008, 06:57
Paylaşım İçin Teşekkürler...Allah RAzı Olsun.... (gül3)

sizdende :)

ism@
10-12-2008, 18:20
"en çok ta Beni Ay Kültü Masalı korkutmuştu ama Bilimsel Kanıtları o kadar Az ve Güvenilir Değil ki O Delillerle Tabi delil denirse Onca Kitaptaki Hikayeleri nasıl Yazmış Sayın Turan Dursun anlayamıyorum"
İsma korkma araştırmaya devam et. Zeistgeist belgeselini tavsiye ederim 25 Aralık neden birçok peygamberin doğum günü mesela hiç merak ettin mi? Turan Dursun'un kaynağının da Kuran ve sahih hadisler olduğunu unutmayalım. Bir bak kütübü sitteye Turan Dursun'un iddialarına da bak karşılaştır istersen. Böylece içinde şüphe kalmaz.

25 aralık hiç kimsenin doğumgünü falan değildir KURAN dan Gösterirmisin bi bana bir tanesinin ya birçoğunun değil bir iki tane gösterirmisin

İşte böyle Din sandığınız 800-900 Metre Sakallı Saçı ağarmış Adamlar Bi masal Sallarlar

Din alimleride buna onay verir veremiyesiceler

Sonra onu Din en komiğide islam zannedersiniz

Getirir önümüze koyar işte dininiz dersiniz

Yapılan sadece Budur yoksa hadis denilern şeytan pisliği olan şamatalar bizim ilgi alanımız değildir İsteyen istediğini desin Bana Kurandan Getirin
Hadis , ilmihal, tefsir Vırt zırt Bunlar Palavra ve saçmalık bunu bizde kabul etmiyoruz

Kurandan getirin

Ve Aklıma gelmişken araştırdığım bir konuyuda söyleyeyim bu konu hakkında yazı yazdım

kurana göre Kadın -erkek eşittir
Bakara suresindeki "Erkekler kadınlardan bir derece daha üstündür/Farkı vardır" ayetini Altıyla üstüyle önceki sonraki ayetiyle bi okuyun İşinize gelenin altını üstünü iyi karıştırırsınız ama bu neden böyle oldu bilemiyorum artık

Orada boşanmada bir derece farklı üstün olduklarını söylüyor erkeklerin boşama konusunda bir derece farkı olduğunu söylüyor Allah

Bunuda burda belirtmeliyim siz böyle benim bilgisizliğim ile oynayacaksanız Ben dediklerinize tabiki körlemeye dalar inanmam

Orada mutlak manada Bir üstünlük yoktur

Neymiş efendim Mirasta kadına az para verilir erkeğe 2 fazlası Burada erkek Daha Üstünmüş

Yok yaaa Peki Ebeveyndeki paylarda Anne mi Kadın Babamı Kadın Yoksa ikiside erkek mi ki aynı payı alıyorlar ya

Sayın turan dursunun niyeti Belli Müftü Bir adam Gelirde Bana Bak erkek 2 alıyor kadın 1 o zaman Erkek kadından daha üstün deyip dinimi kötülerse bunun altı üstü görüneni görünmeyeni bellidir

BUNU YAPMAYIN MİLLETİN BİLİNÇSİZLİĞİNİ BU KADAR KULLANMAYIN

İNSANLARIN CEHALETİ BU KADAR DÜŞÜRMESİN SİZİ

yucemanitu
11-12-2008, 20:10
25 aralık hiç kimsenin doğumgünü falan değildir KURAN dan Gösterirmisin bi bana bir tanesinin ya birçoğunun değil bir iki tane gösterirmisin

Öyle mi İsmacım demek 25 Aralık hiçkimsenin doğumgünü değil? 25 Aralık İsa'nın doğumgünüdür. İsa'nın doğumgünü Kuran'da elbette yazmaz. Git bir Hıristiyan din adamına sor yok mu oturduğun yerde kilise, Fransa'da yaşıyorsan vardır. Bunu yapmak çok zor olmasa gerek. 25 Aralık Horus'un da doğumgünüdür. O da eski Mısır dininde tanrı Osiris'in oğludur. 25 Aralık Dionysos'un da doğum günüdür. İlginçtir ki Dionysos da "Tanrı'nın sevgili oğlu" olarak kabul edilmiş eski pagan dinde. 25 Aralık Hindistan dolaylarında Krişna diye birinin de doğumgünüdür tesadüfe bak sen. Sakın bunun Sirius denen yıldızla bir ilgisi olmasın?

placebo
11-12-2008, 21:40
Sn.İsm@
Neymiş efendim Mirasta kadına az para verilir erkeğe 2 fazlası Burada erkek Daha Üstünmüş

Yok yaaa Peki Ebeveyndeki paylarda Anne mi Kadın Babamı Kadın Yoksa ikiside erkek mi ki aynı payı alıyorlar ya

Ayet yorumlamışsınız..Ama nasıl olmuşsa tutup okumadığınız bir kitabın hiç bilmediğiniz bir bölümünü seçmeye cesaret etmişsiniz..Ama tutturamamışsınız sanırım.

Nisa- 4:11. Allah size çocuklarınız hakkında erkeğe kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir..

Kırmızı alıntılara dikkat edin ..2.kırmızıyla işaretlenmiş bölümü okuduğunuzda acı gerçekle karşılaşacaksınız..Eğer birisine sadece ana babası varis olmuşsa anasına üçte bir düşüyormuş.. Anne olduğu halde,yine de 3 ün birini almakta ,yani erkeğin yarısı kadar pay..Ayrıca bu dediklerinizin doğru olduğu kabul edildiğinde ,ayet kendi içerisinde çelişki de barındırımaktadır .. Yine aynı iki kırmızı alıntıyı birbiriyle karşılaştırın..Çocuklar dediği halde anne falan da işe karıştırılmış...Yine de doğrusunu sevgili Pante bilir:cool:..gözüne çarptığında ilgilenecektir.

placebo
11-12-2008, 21:55
Sayın ism@?

kurana göre Kadın -erkek eşittir

Bunu okuduğumda ise sizin uzaydan gelmiş olabileceğiniz üzerine şüpheler uyandı zihnimde..Dumura uğradım..Size çok basit bir soru soracağım.. Kadınlar neden 4 adamla evlenemiyorlar?Buna cevap verdikten sonra şunlara da veriniz..Kadınların şahitlikleri 1 erkeğe karşı neden iki kadın olmalıdır?Allah Kuran da neden direkt kadınlara hitap etmez?Neden kadınlar evlerinde vakurla oturmak zorundadırlar??Niçin kadınlar erkeklerdleaynı boşama şartlarına haiz değiller?sorusu da sizin en iyi bildiğiniz konudan gelsin bari:)..Bakın hep Kurandan soruyorum..Bir müslüman için cevaplanması son derece basit cevaplar olmalı.Ne de olsa dininiz islam..Sular seller gibi biliyor olmalısınız..Biraz açıklayın da bizde sebeplenelim..:rolleyes:

ism@
17-12-2008, 16:28

Öyle mi İsmacım demek 25 Aralık hiçkimsenin doğumgünü değil? 25 Aralık İsa'nın doğumgünüdür. İsa'nın doğumgünü Kuran'da elbette yazmaz. Git bir Hıristiyan din adamına sor yok mu oturduğun yerde kilise, Fransa'da yaşıyorsan vardır. Bunu yapmak çok zor olmasa gerek. 25 Aralık Horus'un da doğumgünüdür. O da eski Mısır dininde tanrı Osiris'in oğludur. 25 Aralık Dionysos'un da doğum günüdür. İlginçtir ki Dionysos da "Tanrı'nın sevgili oğlu" olarak kabul edilmiş eski pagan dinde. 25 Aralık Hindistan dolaylarında Krişna diye birinin de doğumgünüdür tesadüfe bak sen. Sakın bunun Sirius denen yıldızla bir ilgisi olmasın?

Ben Hristiyan değilim Ama madem Konu DİN
İsanın Doğum gününün 25 Aralık olduğunun Bilimsel ispatı var mı sadece kilisedeki din adamlarının fetvaları mı sizi şüphelendiren İncilde Geçiyormu ben bilmiyorum ama tahminim geçmiyordur bu Yorumdur

Kuranda Yazmaz Tabi demişsiniz Kuranda yazmazsa beni ilgilendirmez Ben bir müslüman olarak ne zaman doğduğunu bilemem Kuranda yazmıyorsada ne kiliseye ne camiye ne hacıya nede hocaya güvenirim

25 Aralık'tır derken Açık ve Kesin Deliliniz(Beyyine) Varmış gibi

daha enteresanı İncile veya Kiliseye, papaza inanıyormuş gibi konuşuyorsunuz

çok çabuk Elbise değiştiriyorsunuz
bir bakıyorum inanır gözlüğü takıyor delil diye hurafeler saçmalıklar uydurmaları topluyorsunuz cebinize

birde inançsız gözlüğü takıyorsunuz

Delillerinizde inanırlık elbiseni giydiğinizde cebinizde olanlar
inançlı elbisesini Çıkartınca hiç bir deliliniz kalmıyor.(inançsız olarak hiç bir deliliniz)

ism@
17-12-2008, 17:08
Sayın ism@?

Bunu okuduğumda ise sizin uzaydan gelmiş olabileceğiniz üzerine şüpheler uyandı zihnimde..Dumura uğradım..Size çok basit bir soru soracağım.. Kadınlar neden 4 adamla evlenemiyorlar?Buna cevap verdikten sonra şunlara da veriniz..Kadınların şahitlikleri 1 erkeğe karşı neden iki kadın olmalıdır?Allah Kuran da neden direkt kadınlara hitap etmez?Neden kadınlar evlerinde vakurla oturmak zorundadırlar??Niçin kadınlar erkeklerdleaynı boşama şartlarına haiz değiller?sorusu da sizin en iyi bildiğiniz konudan gelsin bari:)..Bakın hep Kurandan soruyorum..Bir müslüman için cevaplanması son derece basit cevaplar olmalı.Ne de olsa dininiz islam..Sular seller gibi biliyor olmalısınız..Biraz açıklayın da bizde sebeplenelim..:rolleyes:

1-ŞAHİTLİK SAPITMACASI

Peki Neden Zina , Fuhuş ta Sadece 4 Şahit (Erkek-Kadın karışık)

Bu konuyu bildiğinize kalıbımı basarım ama anlamak istemiyorsunuz aşağıdaki adreslerden bakabilirsiniz

http://www.hanifdostlar.net/forum_posts.asp?TID=1212&PN=0&TPN=1
http://www.kurandakidin.net/bolumler/21kuranindininde.htm (http://www.kurandakidin.net/bolumler/21kuranindininde.htm)

Lütfen artık Şu İnsanların Bilgisizliğini Kullanabileceğiniz Düşüncesini Çıkarınız Kafanızdan Ve Saptırma Yorumlarıda önümüze atıp durmayın...

2-KADINLARA NEDEN DİREKT HİTAP ETMEZ

Ey İnananlar
Ey İnsanlar

Burada İnsana Ve Kadına Erkeğe Herkese Hitap vardır Kuran kadınıda Muhattaba alır Sadece Erkeklere Hitap etmez Kuranda Genel olarak Kadın-Erkek hitap vardır

Ama Kadına Özel Hitaplarda vardır

1-Al-i imran Suresi 42-48 Ayetleri Arasında Hz.Meryem ile Meleklerin ve Allahın Direkt Konuşması Vardır Ve Meryeme Ey Meryem Diye Sesleniş Vardır

2-Ahzap 32.ayet'te de Peygamberin eşlerine Sesleniliyor

Bu Soruyu Sormanın Hiç bir mantığı Yoktur Sadece Fitne Çıkarmak Fesat aramaktır Bu Soruyu Sormak NEDEN KADINLARA HİTAP YOK
-Meryem Kadın değilde erkek mi
-Peygamberimizin Eşlerine Seslenilmiyormu

Mümin Kadınlara söyle
Kızlarına söyle

gibi ayetleri

Kuran kadına değer vermiyor olarak algılarsak

Nur Suresi 30.Ayete bakarak

"Mümin Erkeklere söyle : "

Diye başlayan ayeti ve buna benzer ayetleri Kuran erkeğe değer verilmiyor olarak algılamamız lazım

ism@
17-12-2008, 17:14
3-KURAN 4 KADINLA EVLİLİĞE NE ŞARTLA İZİN VERİYOR ???

Adaletli davranma şartı ile

Nisa 129 da ne diyor

"Kadınlar arasında adaletli davranmaya asla güç yetiremezsiniz"

Nisa 128,129 ayetlerini okursanız anlarsınız

Kadın neden 4 erkekler evlenemez

Çok basit bu sorunun cevabı geçenlerde yeğenme sordum (12 yaşında)

-Çocuk olursa babası Hangisi olacak dedi

O dönem için gerçekten öyleydi

bu sorunun cevabınıda biliyorsunuz ama

yinede googledan araştırın

KURANDA ÇOK EŞLİLİK VE KADIN olarak

yucemanitu
17-12-2008, 18:57
Ben Hristiyan değilim Ama madem Konu DİN
İsanın Doğum gününün 25 Aralık olduğunun Bilimsel ispatı var mı sadece kilisedeki din adamlarının fetvaları mı sizi şüphelendiren İncilde Geçiyormu ben bilmiyorum ama tahminim geçmiyordur bu Yorumdur

Kuranda Yazmaz Tabi demişsiniz Kuranda yazmazsa beni ilgilendirmez Ben bir müslüman olarak ne zaman doğduğunu bilemem Kuranda yazmıyorsada ne kiliseye ne camiye ne hacıya nede hocaya güvenirim

25 Aralık'tır derken Açık ve Kesin Deliliniz(Beyyine) Varmış gibi

daha enteresanı İncile veya Kiliseye, papaza inanıyormuş gibi konuşuyorsunuz

çok çabuk Elbise değiştiriyorsunuz
bir bakıyorum inanır gözlüğü takıyor delil diye hurafeler saçmalıklar uydurmaları topluyorsunuz cebinize

birde inançsız gözlüğü takıyorsunuz

Delillerinizde inanırlık elbiseni giydiğinizde cebinizde olanlar
inançlı elbisesini Çıkartınca hiç bir deliliniz kalmıyor.(inançsız olarak hiç bir deliliniz)

Bak ya tabii delil göstermedik:eek: Bak bi de Hıristiyanlığa inandığım çıktı ortaya:o Tüü nasıl da yakaladı:D Sığ, basit ve tartışma adabı bilmeyen sevgili İsma saçmalayanın önde gideni sensin. Öfke nöbetlerine girmek yerine adam gibi bir dinle önce.
Bir kere ben sana İsa'nın doğum günü Hıristiyanlığa göre 25 Aralık dedim. İsa diye biri var ona inanıyorum demedim. Bunu da 24 Aralık'ı 25'e bağlayan gece gökteki Sirius yıldızına bağladım. Ama sen bundan Hıristiyanlığa inandığımı ya da Hıristiyanlığı doğruladığımı çıkaracak kadar cambazsan o benim sorunum değil:mad: Bak bana neler demişsin söylediğimi ya anlamadan ya da anlayıp da çarpıtarak. Şu an benim de sana "yalancı" deme hakkım var. Çünkü ben Hıristiyanlık öğretileri doğrudur demedim. Elbette o da bir inanç ben o inancın kaynağı olan astrolojik olayı söyledim. Ay kültünden bahsetmiyor muyduk? Düşüncesi farklı olan insanlara karşında hayvan varmış gibi hakaret etmek yerine biraz tahammül edip anlamaya çalışsan ne dediğimizi kavrarsın. Ayrıca delil delil diye basbas bağıranın önce kendisi delil göstermeli. Haydi sen ispatla Kuran'ın Allah katından olduğunu benim için Hıristiyanlık ne derece güvenilirse Kuran o derece güvenilirdir.

placebo
17-12-2008, 23:44
1-ŞAHİTLİK SAPITMACASI

Peki Neden Zina , Fuhuş ta Sadece 4 Şahit (Erkek-Kadın karışık)

Bu konuyu bildiğinize kalıbımı basarım ama anlamak istemiyorsunuz aşağıdaki adreslerden bakabilirsiniz

http://www.hanifdostlar.net/forum_posts.asp?TID=1212&PN=0&TPN=1
http://www.kurandakidin.net/bolumler/21kuranindininde.htm (http://www.kurandakidin.net/bolumler/21kuranindininde.htm)

Lütfen artık Şu İnsanların Bilgisizliğini Kullanabileceğiniz Düşüncesini Çıkarınız Kafanızdan Ve Saptırma Yorumlarıda önümüze atıp durmayın...

2-KADINLARA NEDEN DİREKT HİTAP ETMEZ

Ey İnananlar
Ey İnsanlar

Burada İnsana Ve Kadına Erkeğe Herkese Hitap vardır Kuran kadınıda Muhattaba alır Sadece Erkeklere Hitap etmez Kuranda Genel olarak Kadın-Erkek hitap vardır

1-Al-i imran Suresi 42-48 Ayetleri Arasında Hz.Meryem ile Meleklerin ve Allahın Direkt Konuşması Vardır Ve Meryeme Ey Meryem Diye Sesleniş Vardır

Bu Soruyu Sormanın Hiç bir mantığı Yoktur Sadece Fitne Çıkarmak Fesat aramaktır Bu Soruyu Sormak NEDEN KADINLARA HİTAP YOK

Mümin Kadınlara söyle
Kızlarına söyle

gibi ayetleri

Diye başlayan ayeti ve buna benzer ayetleri Kuran erkeğe değer verilmiyor olarak algılamamız lazım

Fuhuşta 4 -kadın erkek- karışık şahit..Neden ?demişsiniz..Neden biliyormusunuz..Kuran da kadın aptal varlık yerine konulduğundan dolayı ve fuhuş gözle görülerek şahit olunan bir eylem olduğundan bu şahitliğe izin verilmiş..Zaten bu fuhuş olaylarını en çok ortaya çıkaranlar evde oturup orayı burayı gözetleyen kadınlardır..Eve kapatılan kadın işi gücü olmadığından dolayı yapacak şey bulamayarak dedikoduya ve çevrenin ne yaptı ne ettisine merak salar..
Hanifdostlar ve Kurandakidin sitelerini de boşverin..Biz zaten onları okuya okuya bu hale gelip doğruyu bulduk..Onlardan öğrenecek halimiz yok..Hepsi akla uydurma yapmaya çalışıyorlar.Aynı şu anda sizin yaptığınız gibi..Kadını ikinci sınıf yapan diğer ayetlere laf cambazlığı yaparak,beni de kandırabileceğinizi düşünerek hiç bir cevap vermemiş ,daha doğrusu verememişsiniz..Zaten kuran öyle çelişkilerle dolu ki herkes bir şekilde haklı oluveriyor..Bir kişi her gelene sen de haklısın ,sen de haklısın derse o kişiye biz nabza göre şerbet veriyor deriz..Aynen Kuran da da Muhammed böyle yapmış..

İkinci mevzu ise Allah'ın Meryem ve Muhammedin kadınlarına direk hitap yoluyla konuşması..Dikkat ederseniz bu kadınlardan biri hazret diğerleri de hazret karıları..Allah bir tek bu ünlülerle konuşma gereği duyar diğerlerine pas vermez..Oysa ki erkeklerle pek samimidir..Çünkü Kuranı yazan da bir erkek olan muhammed olduğundan dolayı(Allah cinsiyetsiz olmalı eğer iddia ettiğiniz gibi madde değilse)kadınlarla araya mesafe koymuş..

Hala İslamiyette kadınların erkeklerle ne şekilde eşit olduklarını anlatmadınız ..Sorularıma hala cevap beklemekteyim..Bilgilerinize...

dr humanist
18-12-2008, 03:11
sevgili Atlas;

eski romada putperest ayinlerinin en önemlilerinden birisi de güneş tanrısı mitra’ya tapınmaktı. Mitra da 25 aralık doğumlu,eklemeden geçemedim :)

saygılarımla;
dr humanist

yucemanitu
18-12-2008, 04:01

Sevgili Humanist onu eklemeyi unutmuşum doğru Mithra da var. Bunların hepsi Sirius yıldızını sembolize ediyor. Bir sürü isim saydık ama İsa'da sorun çıktı ben de anlamadım.

K.C.
18-12-2008, 10:48

Kur'an'da başkaca bir kadının ismi de anılmaz zaten. Kadınlar değerliydi de Muhammed'in annesinin ismi niye anılmıyor? Kendi annesinin mezarı başında kendi annesine mağfiret dilemesini Allah'ın engellediğini söylediği hadise salt hadisleri kaynak kabul etmediğiniz için girmeyeceğim.

Mümin Kadınlara söyle
Kızlarına söyle
İşte zurnanın zırt dediği yer. "mümin kadınlara söyle" derken kimi muhatap almış İsma? Erkekleri almış yine diğil mi? Erkeklere (Muhammed'e) "mümin kadınlara söyle" diyor. Kendisi ne hikmetse direkt olarak Muhammed'in zevceleri dışındaki kadınlara seslenemiyor. Sanki onlarla mahrem-namahrem ilişkisi varmış gibi.

gibi ayetleri

Mantığın garip çalışıyor. "Mümin erkeklere söyle" demesine gerek var mı? Zaten kur'an'ın "ey iman edenler" diye seslendiği ayetlerin neredeyse %90'ında "iman eden" olarak sadece erkekler kast edilmiş. Onlar için bir ayrım yapmaya gerek yok, gelen ayetler direkt olarak onlara geliyor.

ŞU AYETİ ARADAKİ FARKI ANLAYANA DEK OKUMALISIN BENCE:

49.11. Ey müminler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte onlar zalimlerdir.
Sure : Hucurât Sûresi

Görüyor musun İsma, "Ey müminler" hitabının içine kadınlar da giriyor olsaydı cümlenin devamında aynı açıklamanın KADINLAR için olan versiyonu olur muydu?

Blogumda bu konuyu irdelemiştim. Bir göz at istersen. (http://kadinislamadalet.blogcu.com/kur-an-in-ey-iman-edenler-dedigi-kimlerdir_1549526.html)

karadenizli
18-12-2008, 15:07
K.C kendi öz annesinden bahsetmeyip H.z meryemden bahsetmesi kuranın mucizelerinden biridir eğer kendi yazsaydı ki haşa kendi annesinden bahsederdi.Halbuki kendi çevresindeki insanların hiçbirine ismiyle hitap etmez kuran mesela kuranda ne ömer vardır ne ayşe nede ebubekir hamza sadece ebu leheb geçer malum birde sıddık ifadesiyle ebubeki ama yine direk isim yok.

Yani ne demek istiyorum sevdikleri insanların hiçbirinin direk ismi yok kuranda bu bir mucizedir.Anladın sen onu

Ratiönalism
18-12-2008, 15:34
O resim fotomontajtır arkadaşlar

Çünkü her maddenin fizik kurallarına göre denge kanunu vardır;)

O yüzden o kadar büyüklükte taş öyle duramaz

ism@
18-12-2008, 16:42
Saptırmak İçin yol mu yok

Kurandan Bana delil göstersenize Kadının Aptal olduğuna dair On parmağınızda on kara sürüyorsunuz herkese

kuranın Hangi virgülünde noktasında yazar kadının aptal olduğu

Kadın ile erkeğin Sadece farklı yetenek ve özelliklerde olduğunubelirtir sadece bukadar buda yalan değildir

Takvaca ileri olanınız üstündür diyor Kuran Kadın erkek ayrımı yapıpta Kadını Aptal yerine koymuyor onu yapan sizler ve Hadislerinizdir / Sözlerinizdir Yada iftiralarınız

Sebe Melikesi Kıssasını Okurmusunuz

Oradaki Sebe Halkının Melikesi Belkıs tan Bahsedilir Hiçte Aptal değil

Çok adaletli ve Akıllı bir yöneticidir

Süleyman Peygambere Hediye Yollar gerçekten doğru mu söylüyor diye dener onu Çok zeki bir kadındır Sizce Kuranda Bu kıssa neden Geçer Size göre masal olduğu için yarımyamalak okuyup gelirsiniz sonra Bir alay Saptırma

İsteyenler Neml Suresini okuyabilirler

Oradaki Kadının Hem Yönetici Hemde Çok zeki olmasına Ve kuranın Süleyman Peygamberin Buna hiç bir tavır takınmadığına İlişkin Delillere Kendiniz tanık olun

Kadın Aptaldır

Kim demiş demeyeceğim bir sürü diyen Var

Asıl Soru Kuran = İslam Ne demiştir

yucemanitu
18-12-2008, 17:19
eğer kendi yazsaydı ki haşa kendi annesinden bahsederdi.

İki sorum var sevgili Karadenizli:
1. Kuran'da Allah yıldızlara, güneşe, aya, atlara, zeytin ağacına, deve derisine yemin ediyor. Bunlar haşa Allah'tan daha mı büyük ki Allah nasıl bunların üzerine yemin eder? Bunu geçelim Allah hiç yemin eder mi?
2.Kuran'da "Allah onları kahretsin" "Allah onların canını alsın" diyor. Bu sözler Allah'a ait olabilir mi?

K.C.
18-12-2008, 18:53
Sebe Melikesi Kıssasını Okurmusunuz

Oradaki Sebe Halkının Melikesi Belkıs tan Bahsedilir Hiçte Aptal değil

Çok adaletli ve Akıllı bir yöneticidir
Bu bilgiyi nerden öğreniyorsunuz? Kur'an'da Belkıs'ın adı da adaleti de aklı da anılmaz. Yoksa inkar ettiğiniz hadisler mi söylüyor bunu. :D

Yine de güzel. İslamiyetten önce kadınlar hükümdarlık bile yapabilirmiş. Verilen değere bak! İslam ise kadını kocasına bağımlı bir hale getirmiş, sokağa çıkarken bile kocanın iznini aramış, zaten kocası razı olmadan kadını cennete bile sokmamıştır.

badisaba
18-12-2008, 20:41
Benim ögrenmek istedigim aslinda; kendilerini inancli addedenler, kurandaki bu bir yigin sacmaliga sirf tabu oldugu icin mi inaniyorlar? Yoksa bu sacmaliklari incelemeyi göze alamadiklarindan mi?
Birisi yanitlarsa sevinirim sahiden.

`*Akıllı görünme çabası, çoğu zaman akıllı olmayı engeller.*****

dr humanist
19-12-2008, 04:41
eğer kendi yazsaydı ki haşa kendi annesinden bahsederdi.

İki sorum var sevgili Karadenizli:
1. Kuran'da Allah yıldızlara, güneşe, aya, atlara, zeytin ağacına, deve derisine yemin ediyor. Bunlar haşa Allah'tan daha mı büyük ki Allah nasıl bunların üzerine yemin eder? Bunu geçelim Allah hiç yemin eder mi?
2.Kuran'da "Allah onları kahretsin" "Allah onların canını alsın" diyor. Bu sözler Allah'a ait olabilir mi?

sevgili Atlas;

bu sorulara adam akıllı cevap verebilecek müslüman,henüz anasını karnından doğmadı

saygılarımla;
dr humanist

ism@
19-12-2008, 16:52
Bu bilgiyi nerden öğreniyorsunuz? Kur'an'da Belkıs'ın adı da adaleti de aklı da anılmaz. Yoksa inkar ettiğiniz hadisler mi söylüyor bunu. :D

Yine de güzel. İslamiyetten önce kadınlar hükümdarlık bile yapabilirmiş. Verilen değere bak! İslam ise kadını kocasına bağımlı bir hale getirmiş, sokağa çıkarken bile kocanın iznini aramış, zaten kocası razı olmadan kadını cennete bile sokmamıştır.

Hadis değil ilk kez okuduğumda ben kendim bu yorumları yaptım araştırdım bu konuda Hadislerde ve fetvalarda O kadının isminin Belkıs olduğu geçiyormuş Bu okadarda önemli değil sonuçta oradaki bir Kadın

Hiç kimsenin yorumu veya sessiz kalması beni ilgilendirmez

Kuranda anlatılıyormu anlatılıyor Allah veya Peygamber karşı çıkıyor mu Çıkmıyor Tam tersine Allah Bu kıssayı anlatıyor

"Şimdi ben onlara bir hediye göndereceğim ve bakacağım elçiler neyle geri dönecekler." (Neml Suresi 35)
Sebe Melikesi Süleymanı Denemek için Hediyeler Yollamış Gerçekten peygamber mi yoksa mal mülk peşinde Yalancı biri mi diye Bu AKIL değil mi ???

Melike dedi: "Ey danışmanlarım, bu meselem konusunda bana fikir verin. Siz onaylamadıkça, hiçbir işe kesin karar vermem." (Neml Suresi 32)
Bu Demokratik ve Adletli Bir Yöneticilik değil mi

Lütfen yapmayın anladığınız halde saptırmayın

" İslamiyet öncesinde Hükümdarlık bile yapabilirmiş "

Ne islamiyet öncesi Ya

Süleyman Peygamberin Anlattığı Ne O da İslamiyet

Allahın Sünneti Değişmez Onun kanunu Kuralı Süleymana Ayrı Muhammede Ayrı değildir

Oradaki Ayeti kendiniz yorumlasanızda aynı yorumu yaparsınız ama Görmek için Göz gerek

hedef
28-12-2008, 23:26
insani olan her şey kabulüm diyosunuz.Rüzgar,dalga,yer cekimi,deprem,insanın eşsiz bir icat oluşu,yağmur,kar,akıl,fikir ... bunlar nasıl insani olabilir? bunlar ne tesadüfi nede ekoloji...lütfen biraz mantıklı düşünün; bunların oluşumuna sebep olan birisi muhakkak vardır.Bunlar kesinlikle tesadüfle acıklanabilecek şeylewr değildir.Bunları basitce oluşan şeyler olarak görenler bence sağlıklı düşünebilen kişiler değillerdir.gerçi bunu anlamak için bu sözlerin sizleri hemen ikna etmeyeceğini biliyorum.bunları anlamak samimiyet ister.Ama siz demokratlık zırhını kalkan etmişsiniz ve o kalkan yüzünden gercekleri göremiyosunuz.Allah hepimizi hidayete erdirir inşallah.ben önce kendime üzülüyorum.Dinimizin ve insanlığın gereğini yapamıorum diye sonrada sizlere üzülüyorum.Ama şunu biliyorumki Allahın Bağışlaması geniştir.Allah hepimizi ve islah etsin.

umarım yazdıklarım yayınlanırki ,sizlerin demokratlığına inanabileyim

kappapi
29-12-2008, 02:40
insani olan her şey kabulüm diyosunuz.Rüzgar,dalga,yer cekimi,deprem,insanın eşsiz bir icat oluşu,yağmur,kar,akıl,fikir ... bunlar nasıl insani olabilir? bunlar ne tesadüfi nede ekoloji...lütfen biraz mantıklı düşünün; bunların oluşumuna sebep olan birisi muhakkak vardır.Bunlar kesinlikle tesadüfle acıklanabilecek şeylewr değildir.
Tabii ki değiller. Bu dağlar, yer yüzü şekilleri rastgelemi oluşuyor ? Hepsi mükemmel fractal şeklindeler (O kadar ki oyunlarda görüğünüz ağaçlar, dağlar fractallerle oluşturuluyor)

Ancak "tesadüfle" olup olmadığını inceleyebilmek için önce rasgeleliği tanımlamak gerekir.

ism@
29-12-2008, 17:13
Peki Sayın Ateistler Bu soru belki daha Öncede Sorulmuştur ama Bana Olmayan Bir şeyi Söylermisiniz ???

Hiç bir Yerde 5 duyu organımızla Algılayamadığımız Bir şeyi Bana Söyleyin Mantıklı bir şekilde açıklayın Ondan Sonra Allah Nerede Olsa Görünürdü Deyin ???

Rüzgar Vardır Ve Hissedilir Ama Göremeyiz

Aşk,Sevgi Vardır Hissedilir ama Göremeyiz

Sesler Vardır Arı Sesi Su sesi Duyarız Ama göremeyiz

Peki Şimdi Siz Bunlar Görünmüyor Diye Bunları İnkar Mı edeceksiniz Yok mu Diyeceksiniz

Eğer Bizim Aklımızda Allah Diye bir kavram Varsa Mutlaka O Allah vardır Çünkü Olmayan Bir şey Ne düşünülebilir ne Görülebilir Ne duyulabilir Ve Ne Hissedilebilir
Dünya İnsanlar, Sanatçılar, Mükemmel Bir şekilde Tasarlanmış Doğa, Kısacası EVREN Doğal Seleksiyonla İnsanda Evrim ile Oluşmuş olabilir Peki ALLAH Düşünceside Mi Doğal Seleksiyonla Oluştu???

kappapi
29-12-2008, 19:35
Eğer Bizim Aklımızda Allah Diye bir kavram Varsa Mutlaka O Allah vardır Çünkü Olmayan Bir şey Ne düşünülebilir ne Görülebilir Ne duyulabilir Ve Ne Hissedilebilir

Tabii ki olmayan şeyler düşünülebilir. Hatta bilim tarihi bunlarla doludur. Örneğin "esir" kavramı gibi. Bu kavramı daha çok net açıklamak isterdim ama hakkını vererek anlatamayacağımı düşünüyorum.
Esir: http://en.wikipedia.org/wiki/Luminiferous_ether
ve lütfen "olmayan düşünceler"'in bilimdeki çokluğununa da bakın
http://en.wikipedia.org/wiki/Superseded_scientific_theory

dr humanist
29-12-2008, 23:07
Peki Sayın Ateistler Bu soru belki daha Öncede Sorulmuştur ama Bana Olmayan Bir şeyi Söylermisiniz ???

Hiç bir Yerde 5 duyu organımızla Algılayamadığımız Bir şeyi Bana Söyleyin Mantıklı bir şekilde açıklayın Ondan Sonra Allah Nerede Olsa Görünürdü Deyin ???

Rüzgar Vardır Ve Hissedilir Ama Göremeyiz

Aşk,Sevgi Vardır Hissedilir ama Göremeyiz

Sesler Vardır Arı Sesi Su sesi Duyarız Ama göremeyiz

Peki Şimdi Siz Bunlar Görünmüyor Diye Bunları İnkar Mı edeceksiniz Yok mu Diyeceksiniz

Dünya İnsanlar, Sanatçılar, Mükemmel Bir şekilde Tasarlanmış Doğa, Kısacası EVREN Doğal Seleksiyonla İnsanda Evrim ile Oluşmuş olabilir Peki ALLAH Düşünceside Mi Doğal Seleksiyonla Oluştu???

ruzgar suratina carpar,hissedersin,cunku `temas` vardir..

sesler duyulur,evet,ses dalgalari kulaktaki kemikleri titresirerek beyine ses dalgalarini iletir

bu soylediklerin 5 duyu dahilindedir..

olmayan bir sey dusunulemez,allahi dusunuyorum oyleyse var demissin :)

yahu supurgeli ucan cadilari da ben dusunuyorum,oyleyse onlar var mi? :D

`hayal` diye birseyden haberin yok galiba :) butun hayallar dusuncedir,bu onlarin var oldugunu gostermez.

hatta ben pamuk prenses ve 7 cuceleri de dusuyorum arada :) onlar da vardu ya, neyse bu uzar da gider..

saygilarimla

ism@
02-01-2009, 17:36
yahu supurgeli ucan cadilari da ben dusunuyorum,oyleyse onlar var mi? :D

saygilarimla

Çok Kaçamak Ve komik cevap Vermişsin O Süpürgeli cadıları Televizyonda Gördün Kitaplarda Hikayelerini Okudun Sonuçta Sen Onu Gördün ve Düşünebiliyorsun

Peki O süpürgeli Cadı Masalını İlk Oluşturan Nasıl Oluşturmuş Nasıl düşünmüş dersen

Süpürge+Uçmak+Süpürgenin Üzerine Oturmak+Yaşlı Çirkin Bir Kadın = Süpürgeli Cadı

Bunları bilipte birleştirince Süpürgeli cadıyı Ortaya Çıkarmak hiçte Zor olmuyor

Bunları Zaten İnsanlar Biliyor Görüyor

Bana Kökten Temelden Olmayan Bir Şeyi Söylermisin

placebo
02-01-2009, 18:36

Sevgili İsm@ bunu sorduğunuza göre,sanırım kollaktif bilinçaltı denilen bir şey duymadınız.Kollektif bilinçaltı ;İnsan kitlelerinin,topluluklarının düşünüş ve davranışsal olarak kendilerinin farkında olmaksızın benimsedikleri,nedenini sorgulamadan zihinlerine kayıt ettikleri ,genetik olarak kuşaktan kuşağa aktarılarak ayrı yer ve zamanlarda aynı dışavurumlarla beliren kitle psikolojisidir..Freud'un bilinçaltı kavramını eksik bulan jung tarafından oluşturulmuş bir kavramdır..Toplumsal inançlar,gelenekler,görenekler,alışkanlıklar,ortak arzular ve korkular hep bu kollaktif bilinçaltının ürünleridir..Toplumsal doğrular da yine aynı bilinçle oluşturulurlar...Kökeninde mitler ve arketipler yatmaktadır..

Size bu konuyu örnek vererek açıklamak gerekirse;Bir çocuk düşünün ve bu çocuk hiç bir şekilde ne gerçek hayatta ne televizyonda ne de herhangi bir kitapta bir yılan görmemiş olsun..Ve çocuğun yanına bir yılan getirin,çocuk çok korkacaktır..İşte burada oluşan bilinç kollektif bilinçaltı'nın bir ürünüdür..

Ama en önemlisi de,neden toplumsal olarak aynı doğrulara inandığımızı,niçin bir Allaha inandığımızı, hepimizin ortak doğrularda nasıl olup ta bu derece buluştuğumuzu ..v.s. yi sorgulamadan ,bunları kabul edip bilinçüstüne çıkarmamamızdır..Yani aynı şu durumda sizin yaptığınız gibi..

dr humanist
02-01-2009, 19:49
Çok Kaçamak Ve komik cevap Vermişsin O Süpürgeli cadıları Televizyonda Gördün Kitaplarda Hikayelerini Okudun Sonuçta Sen Onu Gördün ve Düşünebiliyorsun

Peki O süpürgeli Cadı Masalını İlk Oluşturan Nasıl Oluşturmuş Nasıl düşünmüş dersen

Süpürge+Uçmak+Süpürgenin Üzerine Oturmak+Yaşlı Çirkin Bir Kadın = Süpürgeli Cadı

Bunları bilipte birleştirince Süpürgeli cadıyı Ortaya Çıkarmak hiçte Zor olmuyor

Bunları Zaten İnsanlar Biliyor Görüyor

Bana Kökten Temelden Olmayan Bir Şeyi Söylermisin

madem sordun soyleyeyim;

hayaletler dusuncede var,gercekte goren oldu mu?

uzaylilar dusuncede var,gercekte goren oldu mu?iddialar var ama kanitsiz

demissin ki hikayelerini okudun cadilari o yuzden biliyorsun..e demezler mi adama sen de kurani okudun allahi ordan biliyorsun?ya da sana anlatilan bir allah var,bana da anlatilan x varligi var diyelim.bu iki cumlenin ne farki var?
hritiyanligin teslisi baba ogul kutsal ruh var midir ism@?sakin bana reddetme cunku dusuncede bunlar var olan seyler..

hayalet var midir isma?bana masal,cizgi film demeyeceksin umarim,cunku bunlar masalsa kurani kerim denen kitap da masaldir,arada bir fark goremiyorum ben

saygilarimla
dr humanist

yucemanitu
02-01-2009, 20:53
"Bana Kökten Temelden Olmayan Bir Şeyi Söylermisin"

Sevgili İsm@ ben başka birine söylemiştim sana da söyleyeyim:

http://i414.photobucket.com/albums/p...tlas/mopik.jpg (http://i414.photobucket.com/albums/pp229/titanatlas/mopik.jpg)
http://www.turandursun.com/forumlar/images/misc/progress.gif

dr humanist
02-01-2009, 21:16
sevgili atlas;

cok guzel olmus,eline saglik

saygilarimla

sinner
02-01-2009, 23:23
İnsan hayallerini düşüncelerini ve tasarılarını gerçeğe çevirebilen bir canlı.
Bir otomobili, kalemi, bilgisayarı, şiiri, romanı, senaryoyu vs. insan önce beyninde oluşturmuyor mu ?
Demem o ki insanın ortaya koyduğu her düşünce, din, inanış onun zihninin ürünüdür, kendi buluşudur/ yada keşfidir.
Tanrı kavramı da çağlar boyu kollektif şuurumuz içinde ;) üretilen, değiştirilen, yenilenen bir kavram.

babu
03-02-2009, 03:24
gerçekte gösteremedikleri ve kafalarını boş hayallerle dolduranlar şimdi bunun gerçek olabileceğini fiziksel olarak imkansız lan şeyleri gene kendilerine zıt teknoloji ile değiştirip etkilemeye çalışıyorlar :) bence o taş a peygamber dur diyeceğine .. şuan siyonistler israili bombalıyor :D o yıkılan camilere peygamberi bırak allah yok desinde dursunda görelim :D:D:D

yilmaz83
03-02-2009, 04:06
allahın hikmeti dedirtecek bi foto ama güzel bi oyun :). inanma kardeşim kesinlikle yalan olduguna inanabilirsin azcık fizik gördüysen yada ortaokulda birz fen bilgisi öğrendiysen sorun yok kesinlikle gerçek değil. ay da bile cisimlere yere iniyor 1/6 ağırlık olayıan rağmen. en kötü ihtimalle benzer kutuplu mıknatıslar birbirini iter taban ve taş içerisindeki kutuplar birbirinin aynıysa olabilir bence ama okadar ağırlığı kaldırımı bilemem. olabilirmis sizce bölyle bişey ?

AYATA
03-02-2009, 21:57
mescidi aksa camiinde bodrum katında muallak kayası diye bir kaya vardır söylentilere göre bu kaya havada asılı durur imiş ama asla asılı değil öylece lök diye yere yapışmış bir kaya altında bir oyuk var insanlar oraya girip kayanın havada asılı olduğuna kendilerini inandırıyorlar zaten dinler böyle değilmidir...insanların bir takım saçma şeylere kendilerini inandırmaları değilmidir.

ANARCHY_
03-04-2009, 03:45
öncelikle merhabalar herkese.
sevgili ism @ arkadaşım; bilim adamları, uzaya gidenler vs vs... ALLAH VAR DİYOR" diyorsun..uzaya gidenler allahı mı gömüşler? sendemi uzaya gittin? ve şunu biliyorum ki herkes bişeye doğru diyorsa orda bi yanlışlık vardır..
Senin inancına göre düşünelim.. Biz kabul etsek allahın varlığını sen ne kazanıcaksın? inandığın cehennemde yanarken yada cennetindeyken yanında biz olmayacağız.Neden sürekli bir dayatma içerisindesin ve bu kadar üstüne düşüyorsun anlayamıyorum.Her zaman islam saygı dinidir diye geçinirsiniz.Ama şimdiye kadar kendinden olmayanlara saygı gösteren bir müslümana pek rastlamadım açıkcası..Yok demiyorum ama çok az.

Gelelim taş konusuna..bi kaç sene önce de internette görmüştüm o taşı.Tamamen yalan diye biliyorum.Eğer gerçek olsaydı defalarca televizyonlarda açıklaması yapılamayan taş diye geçerdi ve herkesin tartışma konusu olurdu..yobaz uydurmaca sadece..

saygılarımla ANARCHY_

mockba
13-04-2009, 01:42
Sacma bir fotoshop uzerinden konu nerelere gelmis. Tabi bu Allah`in o tasi konusturabilmesine ya da o sekilde gercekten havada tutmasina engel mi? Degil tabi.

Saygilar Selamlar herkese..

placebo
13-04-2009, 05:39
Sacma bir fotoshop uzerinden konu nerelere gelmis. Tabi bu Allah`in o tasi konusturabilmesine ya da o sekilde gercekten havada tutmasina engel mi? Degil tabi.

Saygilar Selamlar herkese..

Tabii ki engeldir..Allah taş falan konuşturmaz..Hiç konuşan taş gördünüz mü?

Allah fizik yasalarının üzerine çıkamaz ve çıkamamıştır,hiç bir bilim insanı,araştırmacı veya normal bir insan bu konuda delilli bir önerme gösterememiştir..Bunlar ancak sizin din kitabı diyerek taptığınız mitolojik kitaplarda geçer..Gerçek anlamda böyle şeylere şahit olanlar,tarihin hiç bir evresinde olmamıştır..Eğer tek vaka görülseydi şimdiye ,tek bir non -teist,ateist yeryüzünde kalmazdı..Topyekün dindardık..

mockba
13-04-2009, 08:34
Tabii ki engeldir..Allah taş falan konuşturmaz..Hiç konuşan taş gördünüz mü?

Allah fizik yasalarının üzerine çıkamaz ve çıkamamıştır,hiç bir bilim insanı,araştırmacı veya normal bir insan bu konuda delilli bir önerme gösterememiştir..Bunlar ancak sizin din kitabı diyerek taptığınız mitolojik kitaplarda geçer..Gerçek anlamda böyle şeylere şahit olanlar,tarihin hiç bir evresinde olmamıştır..Eğer tek vaka görülseydi şimdiye ,tek bir non -teist,ateist yeryüzünde kalmazdı..Topyekün dindardık..

Yani sayin Placebo nasil yaziyorsunuz ben anlamadim gercekten.Bizim inandigimiz Tanri herseye gucu yetendir diyerek inaniyoruz.Siz Fizik yasasinin ustune cikamaz diyorsunuz.Bence o yasayi yaratan ustune de cikar altina da girer.Ama iste birakmis ozgur secimlerimize siz kafa tutarsiniz hadi gostersin diye ben inanirim.

Bu soruya birde mantikli bilimsel aciklama bekleme tarzinin cok hos olmus.:rolleyes:E o zaman kendi adiniza sansli saylirisiniz diyelim.Dinler olmasaydi ot bocek takilacaktik hep beraber.Size ateist olma sansi verecek kadar kendinden emin bir Tanri`yla karsi karsiyayiz sanirim.

Saygilar

one
13-04-2009, 12:29
Bu taş gerçek olsaydı, sence dünyanın en önemli konusu olarak sürekli gündemde ve tüm bilim adamlarını meşgul ediyor olmaz mıydı?:)

gravitasyon yasaları alt üst olur , benzine mazota kömüre gerek kalmazdı :)

Titan
13-04-2009, 12:39
http://www.whenwegetthere.com/tourist_attraction_images/travel_destinations/north_america/united_states/colorado_co/colorado_springs/colorado_springs.jpg

O zaman yukarıda linkte verdiğim resimde fizik kurallarına aykırı, keza peri bacaları da öyle.

placebo
13-04-2009, 12:51
Size ateist olma sansi verecek kadar kendinden emin bir Tanri`yla karsi karsiyayiz sanirim.

Saygilar

Kafirlere bunca küfür eden, kendisi bir anda halledebileceği halde peygamberini ve ordularını üzerlerine göndermeyi çare olarak görüp bir sürü masumun ölmesine sebebiyet veren bir tanrı,beni de burada ve şu an taş ederdi,çarpardı yada her neyse hikmeti onu gösterirdi..Ama görülüyorki kulak ters taraftan tutulmuş..Bu da Muhammed'in sizleri ne kadar ustaca kullandığının ve kendisine iman ettirdiğinin göstergesidir..

Boşuna beklemeyin hiç birşey olacağı yok..

Bu sadece bir kandırmacaydı,artık uyanabilirsiniz..Perdeleride açın ki karanlık dağılsın,içeriye ışık girsin..Havalandırmayıda unutmayın ki içeriye oksijen girsin..

Sevgiler

one
13-04-2009, 12:56
http://www.whenwegetthere.com/tourist_attraction_images/travel_destinations/north_america/united_states/colorado_co/colorado_springs/colorado_springs.jpg

O zaman yukarıda linkte verdiğim resimde fizik kurallarına aykırı, keza peri bacaları da öyle.

newton yasalarını zahmet edip incelerseniz kuvvetlerin etkiyen bileşkesi

açıklamalarına ulaşırsınız

Titan
13-04-2009, 13:44
newton yasalarını zahmet edip incelerseniz kuvvetlerin etkiyen bileşkesi

açıklamalarına ulaşırsınız

one, newton yasalarını bilmiyorum sadece o kayanın, başlığı açan üyenin verdiği resmin tek olmadığını, buna birçok doğa olayının olduğunu vurgulamak için astım.

melankolia
20-05-2009, 20:10
demek o taş havada duruyor bırak allahını seversen :D

semih.efendi
20-05-2009, 21:28
- ism@

ne kadar garibime gidiyor bir sürü yazıp çizmişsin yok tecavüz olur yok adam öldürme çoğalır ... güzel dinimizin 4. halifesi 1 günde 400 civari kişiyi idam etmiştir benu kureyza kabilesinden

sevgili ism@ bilmem bilir misin ayşeyi pek ateşlide olsa bir ilişki yaşamıştır muhammed'le ama bu ayşenin yaşı konusunda pek çok sıkıntı vardır ... günümüzde olsa tecavüz'e girecek şeyler yaşanmıştır

islamiyet barış dinidir demişsin darü'l islam darü'l harb'i bilmiyorsun galiba ... tabi getireceksin osmanlının azınlıklara baskı yapmamasına sözü onun sebebi çok açıktır her müslüman olan yanında 1 adamlık cizye parası götürmektedir maliye için yani ...

aklını dogmalardan kurtarma dileği ile ...

serdar-yildirim
12-09-2009, 10:19
Hz.Muhammedin Miraca çıktığı gece ona yardımcı olan ve "dur" buyurması üzere görüldüğü gibi Havada kalan Taş.

Bilim Buna Bir Açıklık Getirdimi

http://img70.imageshack.us/img70/6761/skrah5ay6ao7ia10us.jpg

K.C.
12-09-2009, 10:58

Evet buna bir açıklık getirildi. Ama bilim mi getirdi fotoshop'çular mı bilmem.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7326&highlight=mescidi+aksa

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2774

güneşinzaptıyakın
12-09-2009, 11:13
Kuruluş Kayası, Oyuk Kaya da denir. Altının boş olduğu doğrudur ama bir köşesinden destekle durabilen bu kaya parçası, Kudüs'te Kubbet-üs Sahra'nın içindedir. Kayanın en geniş yeri 18 metre, en dar yeri ise 13.5 metredir. Bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilmektedir. Kayanın iç kısmı yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve 4.5 metre x 4.5 metre boyutlarında boş bir mekandır. İçeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı Hacer-i Muallak olarak anılmaktadır.

Muhammedin astral seyahat yaparken üzerine bastığı taş olmasının yanı sıra İbrahim’in oğlu İsmaili kurban etmek için yatırdığı taş olması zaten uzun süredir bir kudsiyet advedildiğinide gösterir bu peri bacası taklidi yapan kayaya. Günümüzde kutsal olarak sıfatlanan hemen hemen bütün yerler, daha önceki dönemlerde de kutsal olarak sahiplenilen yada tapınılan yerlerdir. Nihayetinde kaya havada asılı durmaz, asılı duruyormuş izlenimi uyandırır. Havada asılı duran bir şey görmek isteyen Tokyo’ya gitsin ve hızlı trene binsin kanaatimce…

spartaküs68
12-09-2009, 11:24
yahu böyle bir şey olsa bunu ilk farkeden Saadettin Teksoy olurdu
ee cehalet her şeye inanır bunlar aslında kendi inançlarından şüpheliler kendi içlerinde "ben acaba boşuna mı namaz kılıyorum?boşuna mı aç kalıp oruç tutuyorum?
boşuna mı karı-kıza takılmayıp içki içmiyorum?"diyorlar o yüzden böyle aptalca mucizeler görmek isteyip kendilerinden emin olmak istiyorlar ben müslüman iken hep böyle düşünüyordum sonra mucize kuranı bir okudum nedense bir mucize eseri dinsiz oldum ahh birde onlar okusa o zaman görecekler mucizeyi

cruyf111
12-09-2009, 11:24
Arayın arayın bulursunuz belki kendinizi inandırcak birşey :)

AYATA
12-09-2009, 11:33
şimdi...bu dünyada yukardaki gibi bir kaya olacak da bizler bunca yaşımıza kadar bunu duymamış bilmemiş olacağız.....

Not : yukardaki cevabım ennn cahile verilecek şekilde yazılmıştır. yoksa resmin basit bir feke olayı olduğunu, fotoshop olduğunu bende biliyorum :) yahu...

Levent Ak
12-09-2009, 11:37
Evet Getirdi,
Photoshop!

serdar-yildirim
12-09-2009, 11:39
verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim.ben cavabımı aldım

rodof
12-09-2009, 11:55
selamlar ,bu taşta düyada savaşlar olmasın insanlar ölmesin diye gökten indirildi derseler ne derdiniz acaba ,savaşlar durdu yaşasın kardeşlik derdik belkide ..aslında miraca çıkış nedenini sorgulamak gerekmezmi neden gerek duyuldu allah zaten sesini cebrail aracılığıyla duyuruyordu ,allah cebrailin görmek duymak istemediği bir sözmü vardı miraca çıkıldı böyleyse taktir sizin .yoksa islamiyete kopuşmalar ayrılışmalar başladıdamı miraca çıkış oldu kanatimce miraca çıkışın bir anlamı yok ,belkide rivayet edilir musa allah la konuştu sen neden konuşsamıyorsun diye bir zorunlu gereklilikte arz etmiş olabilir isa ortada kalıyor ama malum zaten konumu belli ..http://img.webme.com/pic/g/gizliilimler/sahte_muallak_tasi_1.jpg

Ovidius
12-09-2009, 16:13
DİYELİMKİ havada duruyor ne olmuş.çok mu büyük numara.
TAŞ ARAMAYA GEREK YOK
DÜNYA HAVADA DURUYOR ZATEN.
TAŞ HAVADA
O HALDE
ALLAH VAR.

Zihin Harmanı
12-09-2009, 17:28
Hz.Muhammedin Miraca çıktığı gece ona yardımcı olan ve "dur" buyurması üzere görüldüğü gibi Havada kalan Taş.

http://img70.imageshack.us/img70/6761/skrah5ay6ao7ia10us.jpg
Herşeyini maddede arayan ben gördüğüme inanırım diyen aslında bilimi kendilerine din kabul etmiş pozitivistlere birşey kabul ettiremezsin...

placebo
13-09-2009, 00:33
Herşeyini maddede arayan ben gördüğüme inanırım diyen aslında bilimi kendilerine din kabul etmiş pozitivistlere birşey kabul ettiremezsin...

Photoshop Z.H.Photoshop. Hala anlamamış olmanız sinirlerimizi yıpratıp,akıllarımıza zarar veriyor..Böyle bir şey varsa bir müslüman olarak gidip kendi fotoğraf makinanızla resmini çekip siteye koyunuz.

Bekliyoruz..

cyctec3
13-09-2009, 01:50
Sevgili isim@;
Bu ne çelişki Allah bizi insan olarak hem yaratıyor, hem hayvandan üstün olduğumuzu söylüyor, sonra yarattığı ile başa çıkamayıp bizi kötülüyor mu?
burayı anlayamadım. Birde her şeyin sahibi olan allah keşke sözcüğünü kullanıyor mu ki?
Madem bizim bilmediklerimizi biliyor bize öğretecek gücü yokmu ki öğrenmeyelim diye bizi tehdit ediyor.
Ben müslüman değilim, hele bu işin olurunu bir deyiver de belki anlarım belli mi olur:rolleyes:

felsefe; Allah sonsuzluk aynasında kendisini gördü ve evreni yarattı.

Vardan var oluş, yoktan var oluş? hangisi mantıklı?

detaysız cümlelerden sonra konuya dönelim.

Dünya üzerinde var olan her canlı gibi sizde doğanın çarkındasınız. ama bir farklılığınız var; akıl. işte bu yuzden dunyadaki en ağır yük olan aklı taşımaya çalışan biz insan oğlu sahip olduğumuz bu nimetin hesabını fiiliyat ve niyetler çerçevesinde verecektir. nasıl şu an özgürce bunu söyleyebiliryorsanız sizinde aklınıza veya ruhunuza verilen yalın özgür irade (Yaratanın kendi ruhundan üflemesi;özgür irade) mutlaka bir gün hesap vermelidir.

saygılar

spdymsc35
13-09-2009, 15:05
doğadaki diğer canlılardan farkımız akılmıdır. diğer canlılar düşünmedenmi yaşarlar. avlanırken,avcıdan kaçarken, yuva yaparken tamamen tesadüflerlemi hayatlarını sürdürürler.

nogada
17-09-2009, 22:30

Bunun bir benzeri de kıbrıs rum tarafında,peygamberin halasının yattığı türbede.İsteyen araştırsın...!!!

Sapiens
17-09-2009, 23:11
Dünya üzerinde herhangi bir yerde, havada duran taş vs. yoktur. Burada görülenlerin hepsi de photoshop teknikleriyle üretilmiş resimlerdir.

Tartışmak bile lüzumsuz bu konuda...

nogada
17-09-2009, 23:50
Dünya üzerinde herhangi bir yerde, havada duran taş vs. yoktur. Burada görülenlerin hepsi de photoshop teknikleriyle üretilmiş resimlerdir.

Tartışmak bile lüzumsuz bu konuda...

Ben bizzat gidip gören insanlardan öğrendim bunları,hemde müslüman değil ortodox rumlardan.America ve avrupa birliği de bu türbenin koruma altına alınması ve güzel himaye edilmesi için girişimde bulunmuş,rum tarafı yetkilileride kendilerinin bu türbeyi çok iyi koruduğunu söylemişler...

Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır,en büyük ayıp ise bilmeden bilmişlik yapmaktır...

placebo
18-09-2009, 00:23
Ben bizzat gidip gören insanlardan öğrendim bunları,hemde müslüman değil ortodox rumlardan.America ve aavrupa birliği tarafından da bu türbe koruma altına alınması ve güzel himaye edilmesi için girişimde bulunmuş,rum tarafı yetkilileride kendilerinin bu türbeyi kendilerinin çok iyi koruduğunu söylemişlerdi...

Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır,en büyük ayıp ise bilmeden bilmişlik yapmaktır...

Nogada lütfen abartmayın.Eğer bahsettiğiniz ortodox rumlar bu taşı görmüş olsalardı o an salavat getirirlerdi..Her söylenene inanmayın.Efsaneler kulaktan kulağa duyumlarla toplumlara yayılır ve yer bulur..Eğer havada duran bir taş varsa gidip kendi fotoraf makinanızla çekeceksiniz.Ya da ortodox Rumlardan isteyin,o manzaranın fotoğrafını muhakkak çekmiş olmalılar..

O dedi,bu kodu tarzı söylemlere kanıtsız,kanaatsiz nasıl inanabiliyorsunuz?.İnanmak istediğiniz için olsa gerek..

Selamlar

nogada
18-09-2009, 00:37
Nogada lütfen abartmayın.Eğer bahsettiğiniz ortodox rumlar bu taşı görmüş olsalardı o an salavat getirirlerdi..Her söylenene inanmayın.Efsaneler kulaktan kulağa duyumlarla toplumlara yayılır ve yer bulur..Eğer havada duran bir taş varsa gidip kendi fotoraf makinanızla çekeceksiniz.Ya da ortodox Rumlardan isteyin,o manzaranın fotoğrafını muhakkak çekmiş olmalılar..

O dedi,bu kodu tarzı söylemlere kanıtsız,kanaatsiz nasıl inanabiliyorsunuz?.İnanmak istediğiniz için olsa gerek..

Selamlar

Bir efsane olabilir elbette ben görmedim,fakat bunu kıbrıstayken oradaki türklerden duymuştum.Duygusal olarak diyebilirler diye düşündm,fakat aynı şeyleri rumlardanda duyunca bende inandım.Larnaka'ya gidip fotofraf çekmesini istedim bir arkadaşımın fakat fotoğrafın yasak olduğunu söyledi akadaş.Biz de T.C vatandaşı olarak Rum tarafına geçemediğimiz için,kendi gözlerimle göremedim.Fakat böyle olduğunu söyleyen çok kişi var,rum ortodox hristiyanlardan...

ELBAKİ
18-09-2009, 16:19
Abi aşşağıda var işte fotoğraf daha neyi istiyorsunuz?

Tamam hadi siz o taşın havada değilde yerde olduğunu kanıtlayın bende havada olduğunu kanıtlayacağım...

218
18-09-2009, 16:53
Bu tür şeylere muhtaçlar sanırım.

tensiz.denek
18-09-2009, 17:22
http://img132.imageshack.us/img132/9409/kaya2.jpg
Photoshop neler yaptırıyor insana

Titan
18-09-2009, 18:14
Bu gidişle takiye'nin yerini fotoşop alacak.

Sapiens
18-09-2009, 18:36
Ben bizzat gidip gören insanlardan öğrendim bunları,hemde müslüman değil ortodox rumlardan.America ve avrupa birliği de bu türbenin koruma altına alınması ve güzel himaye edilmesi için girişimde bulunmuş,rum tarafı yetkilileride kendilerinin bu türbeyi çok iyi koruduğunu söylemişler...

Sayın nogada,

Ben sizin aklı başında bir insan olduğunuzu sanıyordum ama maalesef burada söyledikleriniz benim bu düşüncemle fena halde çelişiyor. Havada duran bir taşın varlığına inanıyor olmanız gerçekten inanılır gibi değil. Ama işin içinde inanç oldu muydu, akıl devre dışı kalıyor ve ozaman herşey mümkün oluyor...

nogada
18-09-2009, 19:59
Ben rumlardanda böyle bir duyum alınca bunun gerçek olabileceğini düşündüm sadece,emin olmadığımıda söyledim bununla beraber.Çünkü rumlar türklerden ve islamdan o kadar nefret ediyorki,bu taş havada asılı duruyor olsun,hatta atıyorum gelen gidenle konuşuyor olsun :D yine yalanlarlardı.Onların bu tepkisi kafamı karıştırdı sadece...

Lestat
18-09-2009, 20:04
taşın havada durduğunu kabul edelim bu yinede dini anlamda bir şey ifade etmez.taşım maddesinden ve yerin maddesinden kaynaklanan özel bir durum olabilir.bu durumda yıllardan eri varsa buna dini bir kimlik koymak da insanlar tarafından rahatlıkla yapılabilecek bir şey..

Sapiens
18-09-2009, 20:08
Ben rumlardanda böyle bir duyum alınca bunun gerçek olabileceğini düşündüm sadece,emin olmadığımıda söyledim bununla beraber.Çünkü rumlar türklerden ve islamdan o kadar nefret ediyorki,bu taş havada asılı duruyor olsun,hatta atıyorum gelen gidenle konuşuyor olsun :D yine yalanlarlardı.Onların bu tepkisi kafamı karıştırdı sadece...

Emin olun ki böyle bir şey doğru değildir ve doğru olması da mümkün değildir. Çünkü havada duran bir taş tek başına bütün fizik kanunlarını çöpe atar, bildiğimiz dünyanın hiç de bilmediğimiz bir yer olduğunu gösterirdi.

Uzayda bir yerlerde havada duran taşlar vardır, emin olabilirsin. Ancak yeryüzünde böyle bir taş yoktur, olması da mümkün değildir.

nogada
18-09-2009, 20:31
Benim için aslında taş,toprak önemli değil ben efsaneler,mucizeler yada masallara bakarak inanmadım bu dine.Zaten bir şeylere masallarla inanan ancak macera peşindedirler.Ben buda duymuş olduğum bir konuyu sizinle paylaştım doğr yada yalan fark etmez.Önemli bir konuda değil benim gözümde.Zaten efsaneler yerine gerçeklerle ahreket etseydi bu ümmet bu durumda olmazdı,gelişmesine engel olan tüm adetleri engellerdi...

placebo
18-09-2009, 22:54
Zaten efsaneler yerine gerçeklerle ahreket etseydi bu ümmet bu durumda olmazdı,gelişmesine engel olan tüm adetleri engellerdi...

sevgili nogada,Kuran zaten başlıbaşına bir efsane.Sadece anlamaya yanaşmak istemeyenler var..Sanki bu taş efsanesi fizik kanunlarına ters de,dünyanın 6 günde yaratıldığı,yakın göğün şeytanlara atış taneleri yapılması için yıldızlarla doldurulduğu fizik kurallarıyla tümden uyumlu,Adem ve Havva dan türemişliğimiz bir o kadar biyoloji bilimiyle uyumlu..:D..

Selamlar

bilirkisi
24-09-2009, 20:28
Bu tas o tas degil zaten, asli kubbetussahranin icinde. (Dome of the Rock, adindan da anlasilacagi uzre) Yere de baya yapisik, peri bacalari bile daha ilginctir formasyon olarak.

http://xn--kuds-2ra.net/wp-content/2009/05/muallak-taazi.jpg

Buraya bir hurafe de ben ekleyim:
Ayasofyada bir sutunun ustunde boy hizasinda bir delik vardir.
Guya Fatih burayi aldiginda basparmagini sokup cevirmis, Kuduse dogru olan bina Mekkeye donmustur! Cocuktum, kek gibi inanmistim, tabi mihrap, mimberin biraz acili olgunu farkedene kadar.

highone
05-10-2009, 22:06
o taşlar havadaydı ben gittim bilek gücümle yere koydum inanmayan gider görür

mehmetsalih
05-10-2009, 22:41
Selam,

Öyle bir taş olsa ben Allah'ı inkar ederim... :) Allah'In düzeninde bir değişiklik bulamasınız denir ayete. Bu düzen sürekli ve mükemel. O taş bozamanaz.

m.salih
kıvançla...

hasab
17-02-2010, 03:29
resmın acılması umuduyla yorum yapıyorum

erenefendi
14-03-2010, 18:42
kardeşler o kadar çok safsata yalan dolan varki sizlere hak vermemek mümkün değil ben hak mümin olmaya gayret eden sıradan bir kardeşinizim. o taş havada olsa benim imanım artmaz yeryüzünde açıklanamayan o kadar ilginç şeyler varki herbiri kendi inancına mal etse sizce mantıklı olurmu bir durum açıklanamıyorsa henüz bizim teknolojimiz geri demektirsamimi olusak doğruyu bulacağımıza inanıyorum

gkhn
16-03-2010, 22:56
Bazı çevrelerin böyle yalan haberler sunmaları bir müslüman olarak beni cok rahatsız ediyor.Arkadaşlarım lütfen böyle şeylere inanmayın İslam Kuran'da ve Hadis-i Şeriflerdedir. Lütfen onları dikkate alalım yanlış yorumlarla islamdan soğumayalım.

nurcuyuz
17-03-2010, 18:04
http://img259.imageshack.us/img259/1610/oooooooo9qq0ni.png

Buna Ne Diyeceksiniz....

saroz
18-03-2010, 10:59
Buna Ne Diyeceksiniz....

Tam olarak ne soruyorsun? Ya da iddian nedir?

KızıL
18-03-2010, 20:25
ne dememizi istersin ona göre konuşalım??
sorunu bile anlamadık as bir fotoğraf zaten internette bir sürü var fotoğraftı yazıydı sonra sor sorularını....

Titan
19-03-2010, 23:42
http://img259.imageshack.us/img259/1610/oooooooo9qq0ni.png

Buna Ne Diyeceksiniz....

Bu başlığı bir incele istersen nurcuyuz.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=738&highlight=firavunun+cesedi

TR-ance
12-04-2010, 22:05
Efendiler Din Denilen Olgu Olmazsa Ne olur Bilir misiniz Gözünüzü Kulağınızı Yırtılırcasına Açında iyi Görün dinleyin Neler Olur

-DİN OLGUSUNUN FAYDALARI-

1-ZİNA

-Zina Artar Zina Had Safhaya Gelir Anamıza Bacımıza Kardeşimize Tecavüze Yeltenen Sapıklar Çoğalır Ve Ortada Toplumların En temel Yapısı olan Aile diye bir şey kalmaz Anne Baba Sevgisi Azalır Yine Hastalıklar Artar Toplumların En Temel Yapısı Aile Yıkılırsa Toplumlar Ayakta Kalamaz İç Kargaşalardan Yıkılır ülkeler Yıkılır.

2-ADAM ÖLDÜRME

-Herkes Birbirini Öldürür Bugün 5YTL için Öldüren Psikopat Ruh Manyağı Adamlar Yarın 5 Kuruş İçin Öldürür Niye Yan Baktın Len Diyen Serseriler Artar ve Birbirini Bıçaklar Herkes Birbirini Öldürür Yada Parayla Baskı ile Öldürtür Savaşlar Çoğalır Kanlar Dökülür....

-İnsanın Atasına Saygı Göstermesinden Onu Sevmesinden Doğal Bir Şey Olamaz Ve Din Olgusu Bunu İster Ancak Senin Manevi Değerlerine (İbadetine, Kuran Okumana ) Karşı seni Zorlarsa Yani Dininde Baskı Uygularsa Ancak Ona İtaat Etmeyeceksin AMA Yine Saygılı Olacaksın Eğer Bu saygı Bu bağ Olmasa Anasına Babasına Atasına Büyüklerine Saygı Ve Sevgi Göstermeyen Hiç Ama Hiç Kimseye Saygı Göstermez Ve Şımarık, Bencil, Kaba, Hoşgörüsüz , Saygısız, Sevgisiz Toplumlar Oluşur Biliyorsunuzdur Görüyorsunuzdur Televizyon Programlarında dizilerde Ebeveyn-Çocuk İlişkisinin Hem Maddi Hem Manevi Olarak Devlete, Millete, İnsana .... Etkilerini

4-YALAN SÖYLEMEMEK

Bu Olgular Çok Güzel Şeylerdir İnsanı İslama (Barışa Esenliğe İyiye) Sevkeden Şeylerdir Yalan Söylememenin Kötü Bir Şey Olmadığını ve Suç Olmadığını Bir An için düşünün Neler Olmaz

5-İNTİHAR

İntiharın Yasak Olmadığı Bir Toplumda Herkes Kendini Öldürmek İster Ve Günümüz İnsanlarının %100 ü Sorunludur Mutlaka Bir Sorunu Derdi Vardır Bunlardan Çoğunluk gençler Olmak Üzere %60 İntihar Edecek Kadar Sorunları olsa En Azından Sinir Stres ve Aşırı Ruhsal Bunalım ile %40 ının İntihar ettiğini Düşünürsek Ortaya Çok korkunç Bir Sonuç Çıkacaktır.Buna Bağlı olarak Nüfüs Düzensizliği, Ölen Kişilerin Yakınlarında Oluşan Psikolojik Hastalıklar gibi …. Bir Sürü Olay Meydana Gelecektir

6-HIRSIZLIK YAPMA

Herkes Hırsızlığın Nelere Mal Olacağını Bilir Bu Hırsızlığı Bir Komşunun Bir Komşusunun Tavuğunu Çalmasından Bir Devletin Başka Devleti Haksızlıklarla Sömürgeyle Ve Yağmalamayla Hırsızlığına Kadar Götürebilirsiniz Yani Hırsızlığın İnsani olan Hiçbir Tarafı Yoktur Din Bu Olguyu Yasaklıyor Bunları Yapanlar Suçlulardır Diyor

- yetime, yolda kalmışa, fakire, yakınlara Yardım Etmek

- Verilenleri başa kakmamak Kakmaktansa Tatlı güzel bir Söz Söylemek

- Gönülden severek vermek

- Uygun olanı emretmek

- Uygun olmayandan alıkoymak

- Riba(Faiz, Tefecilik ….) yasağı

- Tartıda, ölçüde hile yapmamak

- Adaletsizlik yapmamak

- İsraf etmemek

- Cimri olmamak

- Adam öldürmemek

- Hırsızlık yapmamak

- Fitne çıkarmamak

- Zina etmemek

- Hanımlara zina iftirası etmemek

- Lezbiyenlik, homoseksüellik yasağı

- Sabırlı olmak

- Sabırda yarışmak

- Bilgimizin olmadığı bir konuda tartışmamak

- Körü körüne, bilmediğimiz bir şeyin ardınca gitmemek

- Anlaşmalara uymak

- Yemini bozmamak

- Yemini bozmanın kefareti

- Yemini bozgunculuk unsuru olarak kullanmamak

- Yakınların aleyhine bile olsa adaletten şaşmamak

- Şahsi kin yüzünden adaletten sapmamak

- Hoşgörülü ve bağışlayıcı olmak

- Yetimlerin mallarını kendilerine vermek

- Yetimlere güzellikle davranmak

- Yetimleri itip kakmamak

- Fitnenin kınanması

- Kibrin kınanması

- Nankörlüğün kınanması

- Aklını çalıştırmayanın kınanması

- Aklını çalıştırmayanın pisliğe batacağı

- Doğruyu çoğunlukta aramanın hata olacağı

- Atalarını üzerinde bulduğuna inanmanın, gerçeği bulmada bir metot olamayacağı

- Aklı kullanmadan taklitçi olmanın hata olduğu

- Hamr’ın (sarhoşluk verici madde veya şarap) şeytan işi bir pislik olması

- Tapılmak için dikilen taşların şeytan işi bir pislik olması

- Fal oklarının şeytan işi birer pislik olması

- Din adamı diye gözükenlerin bir kısmının insanların mallarını haksızlıkla yediğinin anlatımı

- Din adamlarının ve Peygamberlerin Rableştirilmesinin örnekleri

- Anne ve babaya iyi davranmak

- Leş, kan, domuz etinin Kötü Zararlı Olması Onları yememek

- Parçalanıp ayrılmamak

- Saldırgan olmamak

- Saldırana saldırdığı şekil ve ölçülerde saldırmak

- Güzel düşünüp, güzel işler yapmak

- Emanetleri hak edene, becerikli kişilere vermek

- Yönetimde dayanışmayı esas almak

- Kendi kendini hesaba çekmek

- Selama aynıyla, ya da daha güzeliyle karşılık vermek

- Sapkın kişilerden gelen haberi incelemeye tabi tutmak

- Dinde baskı, zorlama olmadığı

- Tanıklığı gizlememek

- Her şeyin bir ölçüsünün olduğu
Sizce Bunlar
Kötü Şeyler mi?
İnsani Şeyler Değil mi?
İlkellik mi ?
Yanlış Şeyler mi Bunlar

Din Dediğiniz Olgu İşte Bunları İstiyor Din Dediğiniz Olgu İşte Bunları Yasaklıyor

Bunlar Bence Çok Güzel Şeyler Ve Uymamda Sakınca Olmayan Şeylerdir Haytımdan hiç bir şey eksiltmez Hatta Hayatım Huzur, Güven Selam Katar Ama Size Göre Bunlar Masaldır İlkelliktir Şiirdir Bırakın da Bazıları Şiirlerini Okusun Bırakında bazıları eğitici masallarını Öğretsin İnsancıl olduktan Sonra Barışçıl Olduktan Sonra Ne zararı var Sizin Amacınız FİTNE ÇIKARMAK MI ???

Hani Çocuklarımıza Masal anlatırız ya Bir İyiyi Birde Kötüyü Örnek Veririz Kötüleri Koca Devler Katiller Kötü adamlar Kaçırır Cezalanır İyiler Mutlu Mesut Yaşarlar

Hep Masalları Çocuklarımızın Gelişimi İçin Çok Güzel Yetişmesi İçin Anlatırız Ya

Bırakın Dinide Bu Şekilde Kabul Edin En Azından

Aslında Siz DİNİ inkar ederken Bilerek Yada Bilmeyerek Yukarıdakilere de Karşı Çıkmış Oluyorsunuz Din Olgusunu Attığınız Taktirde Kimse Yukarıdaki Düzeni ve Kuralları Sağlayamaz Tekrar Ediyorum DİN OLGUSUNU KALDIRIP FIRLATTIĞINIZ ZAMAN HİÇ AMA HİÇ KİMSE BU DENİLENLERİ YAPTIRAMAZ BİRDE AHİRET İNANCI OLMAZSA CEZA MÜKAFAT YOK EDIT KURALSIZ HUZURSUZ DÜZENSİZ HASTA RUHSUZ BİR YAŞAM....

Soruyorum Size İnsanların Kafalarındaki ALLAH, CEZA, MUTLULUK, MÜKAFAT Gibi Olgular Bunlar Haricinde Kim Yukarıdaki Güzellikleri Yaptırabilir Kim Kötülükleri Çirkinlikleri Engelleyebilir ?

HİÇ KİMSE

Bu Olguları Kalıcı, Samimi, Ciddi Ve En Güzel Şekilde Yalnızca ALLAH / TANRI olgusu Yaptırabilir

Bunları Ne DEVLET NE MİLLET NEDE BAŞKA GÜÇLER YAPTIRABİLİR
Bunları Ne DEVLET NE MİLLET NEDE BAŞKA GÜÇLER ENGELLEYEBİLİR

Şimdi DİN olgusunu Kaldırıp Çöpe Atmak Korkunç Sonuçlar Doğurur

DİNLERİ ELEŞTİRİN ona bir Şey söylemem ama DİNLERİ İNANANLARI KARALAMAK KÖTÜLEMEK VE DİN olgusunu kaldırıp fırlatmak Yukarıdakileri de fırlatmaktır YAŞ İLE BERABER KURUYUDA YAKMAKTIR çok aç bir durumda YEMEK PİSTİR DİYEREK PİSLİĞİ GÖRMEK TEMİZLEMEK YERİNE ELİNİZDE OLAN TEK YEMEĞİ FIRLATMAK VE AÇ KALMAKTIR FİTNE ÇIKARMAKTIR

Bu yüzden Din Olgusu CANAVAR değildir DİN olgusu Sadece ÇIKAR Değildir Evet Bazı Dönemlerde Günümüzde de Hatta Gelecekte de Din Kullanılacaktır Ama Kabahat Dinde Değil Onu Kullananlardadır Kötü olan Din Değil Onu Kullananlardır Din MANEVİYATTIR İnsanların Ruhlarını Bedenlerinden Söküp Alamayacağımız Gibi DİNSİZDE Bu dünya Ayakta Kalamaz…

Bir Boşluk ve Bir Kargaşa Alıp Gider

İNANIN Kİ DİN OLGUSU OLDUĞU ZAMAN NASIL SAVAŞLAR KAVGALAR MALLAR GİDİYORSA (ki Dini Kullananlar Din Bayrağını Pislik Karargahlarına Çekenler Sahte Dinliler Tarihte Böyle Yapmıştır)
DİN OLGUSU OLMAZSA DAHA BETER OLUR.

O yüzden Din Olgusunu Fırlatıp atmak değil İnsancıl, Barışçı Huzur Mutluluk Veren Yönlerini Almalıyız

Burada Bir şey daha Söylemeliyim Ki İslam Dini Şeyh Hoca Efendi Cahillerinden Kilise Papazlarından Cami imamlarından Şeyh-ül İslamlardan Ve DİNCİLERDEN öğrendiğiniz Din Değildir İSLAM DİNİ KURANDIR VE

UNUTMAYIN Kİ KURAN=İSLAM DİNİ BARIŞ DİNİDİR

Zaten dinler en başından beri insanların içindeki gerçek iyiliğe inanmadılar.. Hep dışardan baskılama yoluyla insanları düzene sokmaya çalıştılar lakin durum ortada.. Her yer iki yüzlü insanlarla dolu.. İyiliği ,doğruluğu , güzelliği vb. erdemleri sadece ALLAH istiyor ve bana sonrasında CENNETİ verecek diye kendini ve başkalarını kandıran insanlarla dolu dünyamız.. Doğallık denen şey kayboldu.. Ve insanların bütün ızdırabı bu bölünmüşlüklerden türüyor maalesef.. Sonra da bu bölünmüşlüklerin yarattığı psikolojik sorunları da ŞEYTAN VESVESESİ diye yutturuyorlar ya hayranım.. ( Heralde onu da hacı hoca para kazansın diye yapıyorlardır kim bilir ? :) ) Mesela bu bölünmelerdeki en önemli madde cinsellik.. İşin enteresan tarafı şu ki ALLAH insanların bu dürtüsünü fazlası ile veriyor ve sonra da zina yapma diyor.. İllaki de yapacaksan evlen diyor.. Şimdi soruyorum sizce bu tarz bir abazanlık durumunda birinin yapacağı evlilik mi sağlam olur yoksa bu tip konularda profesyonel bir bakışa sahip olan biri mi ? Ve nitelik olarak sadece "CİNSELLİK" üzerinde kurulu bir evlilikte nasıl sevgi , saygı , hoşgörü gibi naif duygular oluşabilir ? Çoğunluk onu bile ALLAH istedi diye yapıyor insanlar nerede bunun samimiyeti ? Neyse bu konuda daha çok şey yazılabilir lakin klavyeme yapmış olduğum vuruşlara yazık..

Hadi bana eywalaahh :D

prometheus4517
27-05-2010, 02:27
Zaten dinler en başından beri insanların içindeki gerçek iyiliğe inanmadılar.. Hep dışardan baskılama yoluyla insanları düzene sokmaya çalıştılar lakin durum ortada.. Her yer iki yüzlü insanlarla dolu.. İyiliği ,doğruluğu , güzelliği vb. erdemleri sadece ALLAH istiyor ve bana sonrasında CENNETİ verecek diye kendini ve başkalarını kandıran insanlarla dolu dünyamız.. Doğallık denen şey kayboldu.. Ve insanların bütün ızdırabı bu bölünmüşlüklerden türüyor maalesef.. Sonra da bu bölünmüşlüklerin yarattığı psikolojik sorunları da ŞEYTAN VESVESESİ diye yutturuyorlar ya hayranım.. ( Heralde onu da hacı hoca para kazansın diye yapıyorlardır kim bilir ? :) ) Mesela bu bölünmelerdeki en önemli madde cinsellik.. İşin enteresan tarafı şu ki ALLAH insanların bu dürtüsünü fazlası ile veriyor ve sonra da zina yapma diyor.. İllaki de yapacaksan evlen diyor.. Şimdi soruyorum sizce bu tarz bir abazanlık durumunda birinin yapacağı evlilik mi sağlam olur yoksa bu tip konularda profesyonel bir bakışa sahip olan biri mi ? Ve nitelik olarak sadece "CİNSELLİK" üzerinde kurulu bir evlilikte nasıl sevgi , saygı , hoşgörü gibi naif duygular oluşabilir ? Çoğunluk onu bile ALLAH istedi diye yapıyor insanlar nerede bunun samimiyeti ? Neyse bu konuda daha çok şey yazılabilir lakin klavyeme yapmış olduğum vuruşlara yazık..

Hadi bana eywalaahh :D

katılıyorum. bir de bütün erdemlerin iyi davranışların sadece din sayesinde kazanılabileceğini zannedenler var yukarıdaki örnekte olduğu gibi. eğer sen birileri sana şöyle davran böyle davran demeden doğru yolu bulamıyorsan bunun tartışılacak bir tarafı kalmamış, zira insan olmanın temel özelliklerinden birini kaybetmişsin demektir. benim bir köpeğim var az çok benim istediğim şeyleri yapıyor. bazen kendi başına güzel şeyler yaptığı da oluyor. seviniyorum o zaman seviyorum onu. kötü şeyler yaptığı zamanda cezalandırıyorum. odasına kapatıyorum. ne kadar benziyor demi cennet cehennem olaylarına. :)

Sir Thomas More un Utopia sının "türkçe çevirisini" (özellikle) herkesin okumasını şiddetle tavsiye ederim. İyi ahlakın doğru davranışın, erdemlerin nasıl kazanılabileceğini öğrenmek açısından, şu an yaşadığımızboktan sistemden çok daha iyi bir sistem olabilme ihtimalini göz önüne alabilmemiz açısından inanılmaz derecede gerekli bir kitap olduğunu düşünüyorum.

saygılar, sevgiler.

zagros
31-05-2010, 00:54
ben bu taşın resmini görmüştüm.dershanede rehber hocam ibret alınsın diye bilgisayarın ekranüstü resmi yapmişti:) fotomontaj olup olmadığını bilmiyorum ama gerçek bile olsa fiziksel olarak birbirini iten ve bu sayede havada durması gibi bir şey olabilir kalkıp bunu herhangi bi dine bağlamak doğru değil.

minyatur
16-06-2010, 14:02

tamamen katılıyorum...)

minyatur
16-06-2010, 14:10
sevgili İSM@ iyi güzel diyosunda din var ama zina olmuyo mu basortulu mantoları ayak bıleklerıne kadar gelen kızlar cafe köselerınde uygunsuz seyler yapmıyo mu buna defalarca rastladım emınım herkesde rastlamıstır. yetimi itip kalkmalar yoksula yardım vs vs vs ... ınsan olan dine ınansada ınanmasa da yapmaz zaten.. ben anneme babama saygı duyuyosam yalan soylememeye calısıyosam ve zor durumda bırıne yardım edıyosam bunu allah ıcın degıl ınsan oldugum ıcın yapıyorum dogru olan da bu. Ustelık yoksula yardım edılıyosa ve bu allah ıcın yapılıyosa ben bunu da duzgun bulmuyorum cunku karsılıksız yapılan sey iyiliktir. cennete gıtmek sevap kazanmak ıcın yapılan degıl bence.....

Yergin
16-06-2010, 16:26
sevgili İSM@ iyi güzel diyosunda din var ama zina olmuyo mu basortulu mantoları ayak bıleklerıne kadar gelen kızlar cafe köselerınde uygunsuz seyler yapmıyo mu buna defalarca rastladım emınım herkesde rastlamıstır. yetimi itip kalkmalar yoksula yardım vs vs vs ... ınsan olan dine ınansada ınanmasa da yapmaz zaten.. ben anneme babama saygı duyuyosam yalan soylememeye calısıyosam ve zor durumda bırıne yardım edıyosam bunu allah ıcın degıl ınsan oldugum ıcın yapıyorum dogru olan da bu. Ustelık yoksula yardım edılıyosa ve bu allah ıcın yapılıyosa ben bunu da duzgun bulmuyorum cunku karsılıksız yapılan sey iyiliktir. cennete gıtmek sevap kazanmak ıcın yapılan degıl bence.....

İslam'da yardımın gizlisi makbuldür. Yardım ettiğin zaman, yardım ediyorum diye ortaya çıkmayacaksın.

Bir müslüman, Allah rızası için bu dünyada bir insana yardım ediyorsa, o insandan bir karşılık beklemeden bunu yapıyor demektir. Allah rızası için, birilerine yardım etmekte karşılıksız yapılan birşeydir. Allah rızası için birşey yapmak, menfaat için birşeyler yapmak değildir. Bir müslüman, cennet için değil Allah rızası için yardım eder. Yani önemli olan rızayı kazanmaktır, kazandıktan sonra kendisine sunulanlar değil. Bunu anlayabilmek içinde, gerçek aşkı anlayabilmeniz gerekir.

Son olarak, başörtülü kızlar için söylediklerinize ise üzülerek katılıyorum. Malesef dışı müslüman olan ama içinde farklı şeyler yaşayan ve böyle yaparak aslında kendine ihanet eden çok insan var.

Saygılar