Orijinalini görmek için tıklayınız : Ay'a gidiş..
Ondördüne girdiği zaman Ay'a; siz, gerçekten tabakadan tabakaya bineceksiniz. Şu halde onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar? (İnşikak Suresi, 18-20)
Yukarıdaki ayetlerde Ay'a dikkat çekildikten sonra tabakadan tabakaya binip geçileceği söylenmiştir. "Terkebu" ifadesi, (vasıtaya) binmek, bir yol üzerinde yürümek, peşine düşmek, takip etmek, girişmek, kalkışmak, katılmak, hakim olmak anlamlarına gelen "rakibe" fiilinden türemiştir. Bu anlamlar göz önünde bulundurulduğunda, "tabakadan tabakaya binip geçeceksiniz" ifadesinde, binilecek bir araca işaret ediliyor olması muhtemeldir.
Nitekim Ay'a gidiş için binilen uzay araçları, atmosfer tabakalarını bir bir geçtikten sonra uzay boşluğuna ve oradan da Ay'ın çekim sahasına girerler. Böylece birbirinden ayrı bir çok tabaka ardı ardına geçilerek Ay'a gidilebilir. Bunların yanı sıra İnşikak Suresi'nin 18. ayetinde Ay üzerine yemin edilmesi de vurguyu ayrıca güçlendirmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki ayetle, Ay'a gidişin gerçekleşeceğine işaret ediliyor olabilir. (En doğrusunu Allah bilir.)
sevgili dostum insanca ve düşünerek yaşamak birinci derecede özgür olmak şunu şöyle demek istemiş olabilir yok bunu böyle istemiş olabilir gibi kıytırk şeylerle insanları uğraştırmayın allahıda varsa dejenere ediyorsunuz oda kendini bu tür düşüncelere karşı koruyamıyor zannediyorum alanımız yetmecek eyvallahOndördüne girdiği zaman Ay'a; siz, gerçekten tabakadan tabakaya bineceksiniz. Şu halde onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar? (İnşikak Suresi, 18-20)
Yukarıdaki ayetlerde Ay'a dikkat çekildikten sonra tabakadan tabakaya binip geçileceği söylenmiştir. "Terkebu" ifadesi, (vasıtaya) binmek, bir yol üzerinde yürümek, peşine düşmek, takip etmek, girişmek, kalkışmak, katılmak, hakim olmak anlamlarına gelen "rakibe" fiilinden türemiştir. Bu anlamlar göz önünde bulundurulduğunda, "tabakadan tabakaya binip geçeceksiniz" ifadesinde, binilecek bir araca işaret ediliyor olması muhtemeldir.
Nitekim Ay'a gidiş için binilen uzay araçları, atmosfer tabakalarını bir bir geçtikten sonra uzay boşluğuna ve oradan da Ay'ın çekim sahasına girerler. Böylece birbirinden ayrı bir çok tabaka ardı ardına geçilerek Ay'a gidilebilir. Bunların yanı sıra İnşikak Suresi'nin 18. ayetinde Ay üzerine yemin edilmesi de vurguyu ayrıca güçlendirmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki ayetle, Ay'a gidişin gerçekleşeceğine işaret ediliyor olabilir. (En doğrusunu Allah bilir.) :D
Sevgili insanlar size bir sorum var lutfen bağışlayın cehaletime verin ama lutfen cevaplayın.arabın allah bizimde tanrı diye adlandırdığımız şey nedir?tanrı bizden başka bir varlıkmıdır. eğer nsanla nasıl ilişkisi olabilir?
bu da ilginç mucizelereden.
ama daha da ilginci...
konuya hiç cevap gelmemiş.
sorogren
05-06-2006, 21:26
boyle isaretler coktur kuranda da ay muhim degil ki' * sema katlarina cikilabilir ifadeleri var.
Bu mucizeler geçmişte çok olmuştur. Eğer günümüzden birkaç bin yıl önce yaşamış olsaydınız, her köşe başında size gökyüzünde gezip duran insanları anlatan birilerini bulurdunuz. Eskiden şamanlar gökte gezerdi. Bulutun üstüne binenleri, hatta elleriyle yıldızları şöyle kenara çekenleri anlatmıştım, demek ki okumamışsınız. Bir sürü tanığa rağmen nedense birçok insan şimdi bu şamanlara inanmıyor. jayjay arkadaş oralarda olsaydı keşke. Ne mucizeler bulurdu, yada birkaç yüzyıl önce yaşasaydı.
Nedense şimdi böyle göklerde uçan insan sayısı azaldı. Millet uçağa, kapsüle falan biniyor. Mucizenin de cılkı çıktı. En güzel aya gidiş biçimi süpürgenin üstünde olanıdır. Ama cadılar öyle gidiyorlar. Cadılara inanmazsanız, onların aya süpürgeyle gittiklerine de inanmazsınız tabii. Yapacak birşey yok.
Bence cevap gelmemesi konunun çok karmaşık ve bugünkü bilimsel kavrayışımızla çözülemez olmasından kaynaklanıyor. Mesela niye ayın ondördünde olduğu konusunda sürmekte olan büyük araştırmalar var. Aslında Amerika bu konuyu çözmüş ama açıklamıyor. Eğer açıklarsa İslam'ın patlama yapacağından korkuyormuş.
İşte olayın bilimsel açıklaması böyledir. İnanmayan gidip araştırsın.
jayjay arkadaş oralarda olsaydı keşke. Ne mucizeler bulurdu, yada birkaç yüzyıl önce yaşasaydı.
:) Keşke yaşasaydım da ben de bi kitap yazsaydım. Peşimden gelir miydin sargon abi?
Sargon abi bu daha önce anlattım okumadınız dediğin şeylerin linkini verirmisin. Kusura bakma artık eskisi gibi okuma fırsatım olmuyor.
Sevgili jayjay,
sen mucize seviyorsun anlaşılan. İslami siteleri dolaşırsan sürüsüne bereket. Her taraf mucize dolu. Yabancı dilde de aynı şekilde. Aslında hristiyanlık mucize doludur. Ama artık aydınlanma yaşandı ve insanlar eğitim aldıkça *bu saçmalıklara inanmıyorlar. İslam dünyası ise hala ortaçağ yaşadığı için ortalık mucize ile kaynar. Al bak:
http://www.anvari.org/cols/Islam_Miracle.html
http://numerical19.tripod.com/
http://islamicmiracles.g2gm.com/
miracle of islam yaz, goggle'da ara. Cehaletin boyutunu gör.
Tabii bilimsel mucizeler için de Harun Yahya okuyabilirsin. Arkadaşın en büyük mucizeleri ise manken mucizeleri olarak geçti tarihe.
Not: Benim o anlattığım bir Türk şamanın elleriyle yıldızları şöyle kenara çekip kendine yol açtığını söylediği bir başlıkla üç beş sayfa öncede kalmıştır. Konu açısından şu anda çok önemli değil. Onlar eski mucizeler. :D
sorogren
06-06-2006, 23:59
aya ne zaman gidildi unuttum ama bu yaziyi bediuzzaman cok once yazmis.almancasini bilmiyorum.
"Şimdi sen dahi ey Katre içine giren hakîm feylesof! Senin katre-i fikrin dûrbîniyle, felsefenin merdiveniyle tâ Kamer’e kadar terakki ettin, Kamer’e girdin. Bak, Kamer kendi zâtında kesafetli, zulümatlıdır. Ne ziyası var, ne hayatı. Senin sa’yin beyhude, ilmin faidesiz gitti. Sen ye’sin zulümatından ve kimsesizliğin vahşetinden ve ervah-ı habisenin iz’acatından ve o vahşetin dehşetinden şu şartlar ile kurtulabilirsin ki,tabiat gecesini terkedip hakikat güneşine teveccüh etsen ve yakînen inansan ki, şu gece nurları, gündüz güneşinin ışıklarının gölgeleridir. Bu şartı yaptıktan sonra, sen kemalini bulursun. Fakir ve karanlıklı Kamer yerine, haşmetli Güneş’i bulursun. Fakat sen dahi öteki arkadaşın gibi, Güneş’i safi göremezsin. Belki senin aklın ve felsefen ünsiyet ve ülfet ettikleri perdeler arkasında ve ilim ve hikmetin nescettiği hicabların halfinde ve kabiliyetin verdiği bir renk içinde görebilirsin'.
sargon abi ben o saçma mucizelere inanmıyorum. Kurandaki ayetlerdeki mucizeye şaşıyorum. "Acaba hz. muhammed'e uzaylılar mı yardım etti?" diye de düşünüyorum.
Kuran'da muzciler vardır..Bunalrı görenmiyorsanız,görmek istemiyorsanız;suçu kendinizde bilin..daha ne bekliyorsunuz ki inanmak için..yoksa bir insan gelecekten bu kadar doğru bir şekilde haber verebilir mi?İnsanın gaybden haberi ancak karanlığa taş atmaya benzer;nereye gittiğini göremezsin..
inşikak suresinin tamamın okuduğumuz zaman surede kıyamet günü anlatılmaktadır benim elimdeki eski bir mealde DOLUNAY HALİNİ ALAN AY HAKKI İÇİN SİZ HALDEN HALE GEÇEÇEKSİNİZ diye açıklanmış (1998 de prof.dr.suat yıldırım)gerçi tabakadan tabakaya diye anlatılsada dediğim gibi sure kıyamet günlerinden bahsetmekte ve insanları gök katına hesap vermeye cıkacaklarını anlatmakda
Kuran da *diğer ayetlerde 7 gök tabakasından bahsedilmekte bu tabakalardan tabakalara geçiş herhalde bu gök katlarını aşıp allaha hesap vermeye gitmeyi anlatmakta çünkü surenin tamamını okursak kıyametden sonra olacaklardan bahsetmekte
Bu tip tartismalarda, mucizeyi savunan tarafin zihniyetini, iste su kelam acikliyor;
" Kuran'da muzciler vardır..Bunalrı görenmiyorsanız,görmek istemiyorsanız;suçu kendinizde bilin.."
Kuran'da mucizeler yoktur... Yine de goruyor, gormek istiyorsaniz, gorun ama kendi gordugunuzu bir gercek gibi dayatmayin. Hele bunlari sizin gibi zorla goremeyenlerin, aklin ve bilimin yolunu izlemelerini suc olarak nitelendirmeyin.
Ya bizim insanımız küçücük bir kahve fincanında bile neler neler görür gelecekten haber
verir 2 saat telveye bakıp 50 türlü yorum yapar ,inanırsan psikolojik rahatlama olur
Ondördüne girdiği zaman Ay'a; siz, gerçekten tabakadan tabakaya bineceksiniz. Şu halde onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar? (İnşikak Suresi, 18-20)
Nitekim Ay'a gidiş için binilen uzay araçları, atmosfer tabakalarını bir bir geçtikten sonra uzay boşluğuna ve oradan da Ay'ın çekim sahasına girerler. Böylece birbirinden ayrı bir çok tabaka ardı ardına geçilerek Ay'a gidilebilir. Bunların yanı sıra İnşikak Suresi'nin 18. ayetinde Ay üzerine yemin edilmesi de vurguyu ayrıca güçlendirmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki ayetle, Ay'a gidişin gerçekleşeceğine işaret ediliyor olabilir. (En doğrusunu Allah bilir.)
Sevgili Cem,
Sizi, nehrin bizim kıyısına yazdım. *Umarım 2 yılda değişen bir şey olmamıştır.
Demokrasi ve Komünizm konusunda :)
Selamlar...
yanlış yere yazmışsın oki *:lol:
Cem bu mucize başlıklarını *tartışılsın diye koyar yorumsuz olarak.
Hepimiz kayıktayız nehrin kıyısında kimse yok
Kayık batarsa yüzme bilmeyenler boğulur
Kayık su almakta akıntı kuvvetli girdaplar anaforlar var
Onun için kayığı batırmadan yüzdürmeye gayret edelim
Cevabı Cem'den duymayı tercih ederim. *
Hem zarflama nehrin her iki kıyısında da hoş değildir. Bu nedenle Cem'in bunu yapacağını düşünmüyorum.
Hem eğer öyle birşeyse sözüne inandırıcılığı kalmaz ki. Hiç sanmıyorum.
........
Yav ben ne biçim adamım haaa
Ay akşamdan ışıktır dedim. *Ay konusunda şak diye cem çktı karşıma. Aha size mucize.. Ey müslümanlar gelin koşun Oki keramet gösterdi. Binin lem sırtıma dehhhhhh.... *Başka türlü yol lacağınız yok zaten...
...
Eee Oki yolculuk nereye?
Niğdeye Şansal Niğdeye Boru verdiler elimize..
Oki, Yav o bor madeni *de değil boru da değil, Bor. Bor bir iilçe.
Yav ha bor ha boru, Ne fark eder. Bak üstte ay akşamdan ışıdı zaten :)
Dehhhh, Ben bir garip keloğlanım eşşeğimin yok palanı ....... *:)
Varım yoğum bir Cem'im var; evsiz kalmış bir de dini nini dininii *dırınınıı nı dırınını,
Hey anam hey gel keyfim gelllll...
Şansalllll, doldur lem buna içilir....
Neeee içkiyemi başladın yine Oki
Yok beeee, ayran ayran, dünden beri yayıkta yayılanlarr iyice ayran olmuştur. Artık içmek lazım. :)
Selamlar
"Hem zarflama nehrin her iki kıyısında da hoş değildir. Bu nedenle Cem'in bunu yapacağını düşünmüyorum.
Hem eğer öyle birşeyse sözüne inandırıcılığı kalmaz ki. Hiç sanmıyorum."
Oki beni şaşırtmaya devam ediyorsun. Bu zarflama değil. Bu site internette yaygın biçimde
dolaşan "mucizelere" cevap vermek zorunda olan bir site. Bu anlamda da gencecik insanların
zihinlerini bulandıran mucizelerin tartışılmasını istemek nasıl zarflama olur ?
Kuranda Mucize Yoktur başlığı sırf bu nedenle açıldı.
Sevgili Frodo;
Cevabı Cem'den duymayı tercih ederim.
Mucizelere bağlı bir inancın ne kadar sakat durumlar doğurduğu ile ilgili zaten Sai Baba konusunda araştırmaya devam ediyorum.
Ayrıca, İnanç mucizelere bağlı olmadan, vacibül vücud noktasında olmadan da gerçek inanç olamaz.
Bu Allah'a inanmak içinde böyledir, Allah yoktur demek içinde böyle.
...
Zarflama taktiği ise, kendinizi bir tarafta gösterir gibi söyleyerek karşı tarafta yer almanızdır. Bu tanımı hepimiz biliyoruz. Eğer Sevgili Cem, 2005 yılında böyle bir yöntem izlemiş olsaydı en azından aynı başlık altında mesajların altında konuyu renklendirecek başka yazıları da olması gerekirdi.
Ayrıca Bir başka kişinin Allah'a olan inancı beni ne mutlu eder, ne de üzer. Ben o kişinin Mutlak gücün uygulamasında nerede olduğuna bakarım.
Cem'in konumu itibari ile etki katacak bir isim olması dolayısı ile Oki'nin bunu reklam olarak kullanarak taraftar toplayıp, köprü için çalışması bence hiçte şaşılacak bir şey değil.
İnanç bir tercihtir. 2005 yılında böyle bir inanç sahibi iken şu anda değilim denilebilir. Bu çok doğal ve kimsenin söz söyleme hakkı olmayan bir durumdur.
Lütfen benim söylediklerime şaşmayın. .Samimiyetime inanın.
Selamlar.
mehmeterkanharman
28-05-2008, 02:38
damm basında saksagan vur beLıne kazmayıı bu kadar sacma bı ayet ve ustune yapılan bu derece komık bı yorumm
mucıze ısıne geLınce neden bundan bıLmem kac bn yıL once oLuyoda sımdı oLmuyo
hadı bakaLım o samanLar sımdı ucsun eLlerıyle yıLdızLarı kenara ceksınLer yaa komık oLmayın o zamanLa bu zaman arasında ne gıbı fark var tanrı dewır mı ettı dunyayı yenı sahıbımız ızın vermıyo o zaman:D:D:D
bence arastırmaya senın ıhtıyacın var kı hıc arastırmadan da bunun bı sacmaLık oLdugunu cocukLar bıLe kavrar
mehmeterkanharman
28-05-2008, 02:46
Bu tip tartismalarda, mucizeyi savunan tarafin zihniyetini, iste su kelam acikliyor;
" Kuran'da muzciler vardır..Bunalrı görenmiyorsanız,görmek istemiyorsanız;suçu kendinizde bilin.."
Kuran'da mucizeler yoktur... Yine de goruyor, gormek istiyorsaniz, gorun ama kendi gordugunuzu bir gercek gibi dayatmayin. Hele bunlari sizin gibi zorla goremeyenlerin, aklin ve bilimin yolunu izlemelerini suc olarak nitelendirmeyin.
kardesım sana sonuna kadar katılıyorum.gayet kısa ve oz yanı bunda bu kadar dayatılacak anlasılmıycak bı sey yok kı
saygılarımla
Siz herhalde Miraç olayını bilmiyorsunuz. Muhammed zaten gökyüzünde uçtuğunu iddia etmişti bu surede de müminlerin uçacağı vaat edilmiş. Eğer Kur'an Amerikalıların aya çıkacağını bilseydi "İsa'nın dinine iman edenler !.400 yıl sonra Ay'da yürüyecek." diye açık açık yazardı. Ay'a astronotun gidişini haber vermesi sizin şahsi yorumunuz. Tekrar edeyim Miraç olayını hatırlayın.
bayraktaro
12-08-2008, 13:53
Jule VERN'in "Aya Seyahat" ve "80 Günde Devri Alem" eserleri 19. yüzyılda yazılan eserler olmasına rağmen, Adamın yazdıkları eserler bir bir ortaya çıkmıştır. Bu o kitapların Allah'tan indiğini göstermez. Kur'andan feys aldığını gösterir. Bildiğim kadarıyla, Jule Vern, bu eserleri yazmadan önce yanında "İncil, Tevrat, Kur'an (Arapça ve 7 lehçeli dili), Zebur (mazmurlar; böyle bir kitap yok ama Tevrat'ın devamı diyelim)" gibi kutsal kitaplar vardı.....
Bırakın şu şarlatanlıkları artık ya. Tercümelerine de insan güvenemez oldu. Kitabı değiştirmekle islama iyilik mi yaptığınızı zannediyorsunuz. Bilimde bir gelişme olduğunda, hemen onun basit yollarını alıp, tercümelerde oynayıp yamamanın hiçbir alemi yok. Zaten Kur'anın tutulacak dalı kalmadığından çaresiz kaldınız. Hadi bu kadar biliyorsunuz, Gelecek yüzyılda, tam tarihli olarak ne tür keşifler yapılacak, Kur'andan onları da bulunda göreyim.
Genetik bilimi ne olacak? Klonlama ne olacak ? Evrende başka hayat var mı? Hangi gezegenlerde hayat var? Kansere çare bulunabilinecek mi? ......
tensiz.denek
12-08-2008, 14:56
Merhaba,
Rica etsem birisi beni doğrulayabilir/yalanlayabilir mi? zira elmdeki Kuran meai ile Ay seyahati arasında uzaktan yakından bir ilişki kuramadım.
Bendeki aynı ayet serisni aynen yazıyorum:
10.12 Kitabı arkasından verilen ise, "Helak!" diye bağırır, cehenneme girer
13. Çünkü o (dünyadayken) sevdikleriyle beraber sevinçli ve mutluydu.
14. Çünkü o, (hayatın iyiden kötüye, mutluluktan mutsuzluğa) dönüşmeyeceğini sanmıştı.
15. Hayır, Rabbi onu gözet(l)iyordu
16-19. Şimdi, akşamın o alaca karanlığına, geceye ve gecenin derleyip toparlandığına, derlendiği,(dolunay olduğu) zaman aya yemin ederim ki, siz halden hale geçeceksiniz.
20. Onlara ne oluyor da iman etmiyorlar!
21.Kendilerine Kuran okunduğunda secde etmiyorlar!
Şimdi burada bir mantık zinciri var, öncesinde imansızlardan bahsediyor, cehenneme gideceklerini söylüyor ve en azından mantık zincirindeki anafikrin mantıken aynı olması gerekiyor.
Diyelimki benim elimdeki meal yeterince(!) iyi çevirilmemiş ve konuyu başlığını yazan arkadaşınki doğru, onunkini benimkinin yerine yerine yerleştiriyorum. ve burada iki+bonus bir farklı anlam çıkartabiliyorum:
1) tabakadan tabakaya gideceklerin imansız olacaklağı. (Şimdilik Aya gidebilenlerin Amerikalı seçkin astronotlar olduğu düşünülürse, Amerikalı seçkin astronotlar imansızdır[mantıklı]. İleride bir gün -kıyamet kopmadan önce- Türkeler veya Araplarda Ay'a çıkarlarsa onlarda imansız olacaklardır -şeriat hükmederde Ay'a çıkmayı yasaklamazsa-.
2) imansızların tabakadan tabakaya Ay'a gideceği. (Eğer bu doğruysa imansız olacağım, Ay'a gerçekten gitmek istiyorum çünkü. ve eminimki orada kalabalık olacağız)
bonus) yahu, mucize Ay'a gitmenin neresinde? Amerikalı'nın yaptığı mucize mi oluyor? Eğer Bu doğruysa Amerikalı'lı uzay mühendislerinin birer peygamber olması gerekmiyormu? mucizeleri onlar gerçekleştirebiliyorsa sadece.
Yok esas, mucize Kur'an da bunun önceden görülebilir olması diyenlere: Siz çok yaşayın! Kur'an da birçok şey önceden görülmüştür! Mucizelerle dolu bir kitaba inanıyorsunuz! Çünkü gelecek Kur'an da gelecek fiil kipini kullanan her cümle bir mucizeyi işaret ediyor. Birisi birgün oturup sayarsa bana söylesin. Ay'dan dünyayı izlerken şükredeceğime inanabilirsiniz. :p
tensiz.denek
12-08-2008, 15:01
Ünlü bir yazarın bir yazının paragraflarını veya bir ünlünün sözlerini üstten alttan kırpıp yapıştırmayı televole ve pazar günü magazinciliği çok iyi başarıyor.
Yoksa sizde reyting toplamak için aynı yola mı başvuruyorsunuz acaba?
Teşekkürler saçmalıklarla dinden soğuttuğunuz için.
star trek
12-08-2008, 15:36
İslam dininin kitabı olan ve Tanrı tarafından gönderildiği iddia edilen Kuran'ın Tanrı tarafından gönderilmediğinin bir delili de insanlığın uzay serüvenidir. İlkel insan beş kilometreyi bir günde yol alırken bir gün insanlığın göklere çıkıp aya gideceğini marsa uzay aracı göndereceğini ve uzay mekiklerinin tarifeli seferlerle uzaya göndereceğini hayal dahi edemiyordu. Bu olayın olanaksızlığı ne yazik ki Tanrı tarafından gönderildiği iddia edilen Kuran'a da kaydedilmiş.
Kuran'da insanların "göklere ulaşamayacağı" bazı ayetlerle kaydedilmiş.
Hatta o ayetlerde insanlığın göklere hiç çıkamayacağı var sayılarak insanlık küçümsenmiş. "Hadi baklalım göye çıkın da görelim".
Oysa insan oğlu göklere çıktı. Uzay da. Dincilik insanlığa bu kadar yedirilmeseydi belki de şu an uzayın pek çok yerinde insan kolonileri olacaktı. Zira dinciliğin olmadığı zamanlarda 60 lı 70 li yıllarda herkes 2000 li yıllarda uzayda yaşamayı hayal ediyordu. Ben de.
Neticede şu an dünyanın yarısına dincilik egemen kılındı. Ama uzay yolculuğu ve uzaya kanat çırpan uzay mekikleri Kuran'ın Tanrı tarafından gönderimediğini bir kere daha ispatladı. Kim neyi ne kadar eğip bükerse büksün. İspatlandı.
katre_07
29-08-2008, 13:29
Mucizelere Inanmayan Arkadaşlar.. Mucizelere Inananlarla Dalga Geçen Arkadaşalr. Tamam Sizin Dediğiniz Gibi Kuranda Mucize Olmadiğini Kabul Edelim.. O Zaman Bu Evrende Olan Olaylara (olağan üstü Olaylara) Ne Cvp Vereceksiniz.. Elbette Bilim Diyeceksiniz Tamam .. Bu Olağan üstü Durumlari Bir Takim Verilerle Açiklayabilirsiniz ..fakat.. O Olay Nasil Oluyo Sonuçta Onun Olmasi Icin Gereken Malzemeyi Ve Ince Ayrlari Ne Yapacaksiniz..
Size Bir Soru Evren Sizce Düzenli Olarak Işliyomu...? Eğer Az Da Olsa Evrende Bir Nizam Görüyorsaniz Alin Size Mucizelere Inanmaniz Için Bir Sebeb....
Kuranda Mucize Yoktur Diyen Arkadaşlar..havada Uçan Cadilardan Bahsedenler..kurani Okudugunu Sanip ''kuranin Bazi Ayetlerinde Gökyüzüne çikilmaz Yaziyo''' Diyen Arkadaş Rahman Suresine Rahman Suresinin 33. Ayetine Bakmani Istiyorum..
Eskiden Efsaneelr Vardi Elbette Kuran Dan öncede Gökyüzündeki Insanlardan Bahsedilmiştir Ama Meseleye Soyle Bakin .. Kuranin Bahsettigi Sey Dogru Mu Degilmi Bu Konuda Kuranin Bir Yanliis Varmi.. Elbette Hepiniz Yok Diyecekksiniz Daha Onceden SOylenmiş Olmasi Kuranin Degerini Kaybettirmez..hz Süleymanin 1 Aylik Mesafeyi çok Kisa Bir Sürede Almasi..(havada Ucarak) Bu Gune Uyarlanabiliyor Mu Uyarlaniyorsa Demek Ki Kuran Yine Doğruyu Söylemiştir..
İSLAMA DÜŞMAN OLAN ARKADAŞLAR ISLAMA INANMAYANLAR YA DA SÖLE DİYİM ATEİST OLANLAR SİZE GERÇEKTEN ÇOK SAMIMI BIR ŞEKILDE SÖYLUYORUM...DÜNYAYA BIRAZ KURAN GÖZUYLE OLMASA DA TEİST GÖZÜYLE BAKIN..BİR ŞEY KAYBETMEZSINIZ..
SAYGILARIMLA
çakırcalı
29-08-2008, 13:56
İnşikak/16 - Yoo, and içerim; akşamın alaca karanlığına,
İnşikak/17 - Geceye ve topladığı şeylere,
İnşikak/18 - Değirmileşen Ay'a,
İnşikak/19 - Ki, siz, mutlaka tabakadan tabakaya bineceksiniz!
İnşikak/20 - Onların nesi var ki inanmıyorlar
Burada değirmileşen ay, önceki ayetlerle birlikte okunduğunda görüleceği üzere, (İslam tanrısının sürekli yaptığı saçmalıklardan biri olarak) üzerine yemin edilen kavramlardan biridir. Gelecekteki ay yolculuğundan falan bahsedildiği yok.
Tabakadan tabakaya binmek, nesilden nesile geçmek anlamına daha yakındır. Zira son verilen ayetle değerlendirildiğinde (-ki, önceki ayetlerin inanmaya kanıt olarak gösterildiğini ifade eder), insanların inanmak için verilen örneklerden ibret ve ders çıkarması bekleniyor. O tarihlerde Ay'a yolculuk mu yapılmış da, bu bilindiği ve görüldüğü halde inanmamaları yadırganıyor, şaşkınlık yaratıyor?
Müslümanların yaptıkları saçmalıklara sıradan bir örnek. Gördükleri düşü hayra yormaktan başka ellerinden bir şey gelmiyor...
çakırcalı
29-08-2008, 14:01
Mucizelere Inanmayan Arkadaşlar.. Mucizelere Inananlarla Dalga Geçen Arkadaşalr. Tamam Sizin Dediğiniz Gibi Kuranda Mucize Olmadiğini Kabul Edelim.. O Zaman Bu Evrende Olan Olaylara (olağan üstü Olaylara) Ne Cvp Vereceksiniz..
İşte mesele de bu ya! Evrende OLan hiçbir şeyin OLağan üstü olmadığını, herşeyin OLağan olduğu için OLabildiğini anlayamıyorsunuz ve siz anlayamıyorsanız eğer, kimsenin de anlayamayacağını düşünüyorsunuz.
OLan her şey OLağandır. OLağanüstü diye bir şey yoktur...
ozgur_beyin
29-08-2008, 14:20
dünyada oluşan olağan üstü olaylar ne olaki acep bir bilsek
ayrıca marsa inen anka kuşuyla ilgili bir ayeti ne zaman bulacaqklar merak eidyorum
katre_07
29-08-2008, 14:32
dünyada oluşan olağan üstü olaylar ne olaki acep bir bilsek
ayrıca marsa inen anka kuşuyla ilgili bir ayeti ne zaman bulacaqklar merak eidyorum___
ne zaman mucizelerden bahsetseler anka kusundan cadılardan bahsedersiniz sizin mucıze anlayısınız bu kadar olur ... benım sana soleyeceğim seyleri sen zaten önceden de duymuşsundur.. sana fayda vereceğini sanmam...ama istersen bir geriye dön ve duyduğun gördüğün şeyleri tekrar gözden geçir..mesela iki gözünün iki kulağının da nasıl aynı olduğundan başlayabilirsin.. ben bunlara mucıze diyorum.. siz ne derseniz deyin..
yucemanitu
30-08-2008, 17:05
İlk iletideki ayeti 1969 yılından önce "İnsanlar Ay'a çıkacak." şeklinde yorumlayan bir tek İslam alimi var mı? Ayrıca açık açık "13 asır sonra insanlar Ay üzerinde yürüyecek." denseydi daha iyi olmaz mıydı, tüm dünya Müslüman olurdu.
mesela iki gözünün iki kulağının da nasıl aynı olduğundan başlayabilirsin.. ben bunlara mucıze diyorum.. siz ne derseniz deyin..
Şimdi bu mucizeye dikkat ettim sayın katre,
Aynaya baktım ve bir gözümün şaşı oldugunu gördüm, bir kulagım da digerinden biraz daha büyük. Buradaki mucizeyi bana anlatabilir misiniz.
saygılarımla
katre_07
30-08-2008, 19:49
mesela iki gözünün iki kulağının da nasıl aynı olduğundan başlayabilirsin.. ben bunlara mucıze diyorum.. siz ne derseniz deyin..
Şimdi bu mucizeye dikkat ettim sayın katre,
Aynaya baktım ve bir gözümün şaşı oldugunu gördüm, bir kulagım da digerinden biraz daha büyük. Buradaki mucizeyi bana anlatabilir misiniz.
saygılarımla
konuları hep çarpıtın.. aynı derken biçim ve şekil olarak aynı olmasından bahsettin sen bunu anlayamayacak kadar kendine şartlanmışssın .. elbette senın fıkrıne gore o zaman bir gözüm sağda bir gözüm solda da diyebilirdin derdin de sen den bu cvplarından sonra herşey beklenir ..anca gırgır geçin..
çakırcalı
30-08-2008, 20:07
konuları hep çarpıtın.. aynı derken biçim ve şekil olarak aynı olmasından bahsettin sen bunu anlayamayacak kadar kendine şartlanmışssın .. elbette senın fıkrıne gore o zaman bir gözüm sağda bir gözüm solda da diyebilirdin derdin de sen den bu cvplarından sonra herşey beklenir ..anca gırgır geçin..
İyi de güzel kardeşim, öyle bir şeyle gelin ki, biz de "Hakikaten bunda bir mucize var. Şartlar gereği şunun şöyle olması gerekirken böyle olmuş. Bunun bir mucizeden başka açıklaması yok..." diyelim. Doğanın en aciz yaratığı olduğunuzu neden kabul etmiyor, ille de "yaratılanların en mükemmeli" gibi bir şartlanmışlık yaşıyorsunuz ki.
Senin mucize dediğin herşeyin doğa kanunları gereği olduğunu bilim kanıtlıyor. Ama sen ve senin gibiler, radyoyu ilk kez gördüklerinde onu kırıp içindeki küçük insanları görmeye çalışan Anadolu köylüsü gibi davranmaya (bizim köye gelen ilk radyonun akıbeti bu olmuş, hala anlatılıp gülünür), onda bir mucize görme çabalarına devam ediyorsunuz, sonra da akılcı ve mantıklı yaklaşım bekliyorsunuz.
Sizler öğrenmek istemiyorsunuz ki, kendinizin dahi bilmediğiniz ve hakim olmadığınız safsatalarınızı birilerine empoze etmeye çalışıyorsunuz. Siz hala o radyonun içinde cüceler olduğunu düşünüp mucize gözüyle bakıyorsunuz, bizden de öyle bakmamızı beklemeyin. Radyonun ne olduğunu, nasıl çalıştığını biliyoruz...
katre_07
31-08-2008, 12:55
Senin mucize dediğin herşeyin doğa kanunları gereği olduğunu bilim kanıtlıyor.
annenin karnında şekillenen bir bebeğe hangi müdahele şekil veriyor.. hangi doğa kanunu.. yağmur mu..dağ mi taş mı yoksa annenin yedikleri mi...yoksa..başka bir şey mi .. o doğa kanunu dediğiniz şey tamam vardır ama biz bunu nizam olarak görürüz...ve bu muazzam nizamı.. şişeden dökülmüş bir tesadüfler silsilesine..bırakacak kadar..kalbimiz gözümüz ruhumuz kapalı değil...!(düşünmesi bile fena ediyor insanı)
Sayın katre07
Siz hiç kök hücre diye bir şey duydunuz mu.
saygılarımla
katre_07
31-08-2008, 13:19
Sayın katre07
Siz hiç kök hücre diye bir şey duydunuz mu.
saygılarımla
sen de istersen platonun idea kavramını bir gözden geçir
ayrıca bütün kök hücreler sözleşmiş gibi aynı şeyi yapıyolar. gerçekten çok merak ettim hepsi tek bir merkezden çalışıyo olabilirm mi...?
marinexx
31-08-2008, 14:16
Bırakın bu işleri mucizeymiş bedevinin bir çıkmış kendi gibi kurnaz birkaç kişi daha toplamış zamanın şartlarına göre bir cehennem ve o zamanki bedevilerin dünya görüşüne göre kulağa harika gelen bir cennet tasvir edmiş (günümüz insanı için son derece sıkıcı bir yer olduğunu kimse inkar edemez bir play station bile yok yada bir ferrariden hiç bahsedilmemiş varsa yoksa tomurcuk memeli sübyanlar meyveler ırmaklar ıvır zıvır, bir gece kulubü bile yok) bunları daha önce diğer uyanıkların yaptığı gibi kitaba dökmüş bütün olay bundan ibaret bunu görebilmek için gerekli olanlar sorgulama, muhakeme ve mantık yürütme yeteneği ki bunlar bütün insanlarda var. Önerim herkesin bu yetilerini kullanmasıdır o zaman gerçeği görmeniz hiçte zor olmayacak devekuşu gibi kafanızı kuma gömmeyi bırakın artık
yucemanitu
01-09-2008, 05:12
Cennet hurilerinin tasvirine bakın hadislerde hiç sarışın yeşil gözlü yok hepsi kara gözlü neden aceba?
ozaman araplar hep öyleydi dünyanın diğer ırklarıyla tanışmadıkları için hep kara gözlü kara kaşlı insanlar.... sanki herkes kara kız sever:)
anelka819
20-09-2009, 12:59
18.
Dolunay halindeki aya ki,
http://www.diyanet.gov.tr/kuran/mainimg/SPACE.GIF19.
Şüphesiz siz halden hale geçeceksiniz.
http://www.diyanet.gov.tr/kuran/mainimg/SPACE.GIF20.
Böyleyken onlara ne oluyor da iman etmiyorlar? (diyanet çevirisi:inşikak 18,19,20)
halden hale kelimesi ne hikmetse tabakadan tabakaya dönmüş ve ayette ay'a çıkış ile alakalı anlatılan bir şey yok.
zorlama bir ''mucize'' çıkarma çabası daha..
inandığı şeyi değiştirmeye çalışmakda ayrı bir rezillik.gercekten bahsettikleri din varsa;heralde bahsedilen cehenneme gireceklerde allah sözünü değiştiren olacaktır.
boy_17_06
24-09-2009, 17:10
saçma, bende bişey yazıyım bin sene sonra mutlaka onunla ilgili bir mucize uydururlar