Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok Damarlı Yapraklı Bitkilerin Evriminde Bahsedilen Basamak Ayrımı
Çok damarlı yapraklı bitkilerin evriminde bugünkü klasik bilim şunu kabul etmekte veya varsaymakta:
"Çok damarlı yapraklar gelişmeden önce, ilk önce ilkel dallar geliişmiş, yan, çıkıntı yapmıştır. daha sonra bunların arasını yassılaşmış, dalları birleştiren doku doldurmuştur. Ve nihayetinde yaprak oluşmuştur."
Bu bana pek tatmin edici birşey gibi gelmedi, neden:
1- Ne olmuşta bunlar bu sıra meydana gelmiş?
2- Damarlar ve yaprak dokusu(ayası) eşzamanlı olarak ve aralarında belli bir etkileşim sağlanarak meydana gelmiş olması akla daha yatkın, daha doğal olmaz mı?
3- Peki sonradan dalların birleşmesini sağlayan çevresel veya çevresel olmayan etmen nedir?
Bence böyle bir basamaksal gelişim ayrımı düşünülmesi yanlış ve doğadan bihaber kalınması sonucu oluşmuş.
Buna temel olarak da fosil çalışmaları gösterilmiş, başka da birşey yok sanırım.
çakırcalı
02-09-2008, 14:10
Atmosfer koşulları bunu gerektirmiş olabilir. Volkanik patlamalar, meteor yağmurları vs. nedeniyle güneş ışınlarından yeterince yararlanamama sonucu böyle bir evrim gerçekleşmiş olabilir diye düşünüyorum.
biyococuk
25-11-2008, 00:36
Çok damarlı yapraklı bitkilerin evriminde bugünkü klasik bilim şunu kabul etmekte veya varsaymakta:
"Çok damarlı yapraklar gelişmeden önce, ilk önce ilkel dallar geliişmiş, yan, çıkıntı yapmıştır. daha sonra bunların arasını yassılaşmış, dalları birleştiren doku doldurmuştur. Ve nihayetinde yaprak oluşmuştur."
Bu bana pek tatmin edici birşey gibi gelmedi, neden:
1- Ne olmuşta bunlar bu sıra meydana gelmiş?
2- Damarlar ve yaprak dokusu(ayası) eşzamanlı olarak ve aralarında belli bir etkileşim sağlanarak meydana gelmiş olması akla daha yatkın, daha doğal olmaz mı?
3- Peki sonradan dalların birleşmesini sağlayan çevresel veya çevresel olmayan etmen nedir?
Bence böyle bir basamaksal gelişim ayrımı düşünülmesi yanlış ve doğadan bihaber kalınması sonucu oluşmuş.
öncelikle ilkönce damarların oluşup sonra birleşmesi hipotezi neye dayanıyor?bence böyle birşey yok
ilkel bitkisel dokuların vasküler sistemleri yoktur, vasküler sistemler daha gelişmiş bitkilerde bulunur. dolayısı ile elbette ki ilkönce dokular gelişmiştir, sonra da bu dokular arasında iletimi sağlayan kanalların farklılaşması ile iletim dokuları oluşmuştur.
MasculiN
26-11-2008, 19:36
Öyle ama biraz daha değişik..
Paleozoik dönemde su da bulunan yeşil alg ler karasal formda görülmeye başlar. Epidermis, kutikula, stomatları gelişir dallar ve gövde kuvvetlenir.Alt dallar kök gibi toprağa girer.Rizomlar oluşur; iletim dokusu kök ve gövdede gelişip damarlı bitkilerin özelliklerini oluşturur( Tracheophyta).
Silurien dönemde bitkiler yaygınlaşmaya başlar .Karasal olarak basit bitkliler oluşmaya başlar ( Psilopsid türleri).Bunların içinden rhynia köklere(rizom) , yaklaşık 1 m boyuna ulaşan diktom dallara ve terminal sporangiyuma sahiptir.Yaprakları yoktur ama psilophytonda dalların ucunda iğine gibi çıkıntıları vardır.Bunlar mikrofil yaprak olarak adlandırılır.Damarlı bitkilerin böyle bi kökten geldiği varsayılmaktadır.