Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelecekle ilgili rüyaları nasıl görebiliyoruz?
Herkesin başına mutlaka gelmiştir. Gördüğümüz bir rüyanın çıkması. Nasıl oluyor pekibu? Bir insan başına gelecekte gelecek, kötü bir olayı nasıl oluyorda önceden hissede biliyor. Veya başka bir şehirde yaşayan yakın bir aile bireyinin başına kötü birşey geldiğinde, bunu hissede bilmesi nasıl oluyor?
prometheus4517
06-09-2008, 12:09
psişik diye birşey duydun mu. sen soruyorsun nasıl olduğunu başkaları bunların deneylerini yapıyorlar.
Herkesin başına mutlaka(balık baştan kokar misali olasılıkları ortadan kaldırıyor arkadaş burada bile bodoslama kabul) gelmiştir. Gördüğümüz bir rüyanın çıkması. Nasıl oluyor pekibu?(Tanrıcılık oynuyor da farkında değil.Neye kanıt olacaksa bu olaylar) Bir insan başına gelecekte gelecek, kötü bir olayı nasıl oluyorda önceden hissede biliyor. Veya başka bir şehirde yaşayan yakın bir aile bireyinin başına kötü birşey geldiğinde, bunu hissede bilmesi nasıl oluyor?(Tanrı çabalarının en absürd yolları ama dikkat et şirke girme.)
Düşürmeyin kendinizi bu durumlara.Allah'ın verdikleri yetmezmiş gibi varlığından şüpheniz varmış gibi ekstralara ihtiyaç duymayın, duymayın ki kendinizi zor durumda bırakmayın.Olay bizlere kanıt sunmaksa elimizdekiler bize yeter(!)
sevgilerle..
spartacus
06-09-2008, 18:13
Çarşambanın gelişi perşembeden bellidir.
evrensel-insan
06-09-2008, 18:51
Saygideger arkadaslar;
Ruyalar, genelde yasamda yasananlarin, vermis oldugu rahatsizligin, bilinc altina yerleserek; beyni rahatsiz ettigi ve uykuda bu rahatsizligi giderdigi durumlardir. Qualm, kavrami; beynin rahatsizligini rahatliliga kavusturmak istem ve eylemi demektir.
Beyin, mutlaka rahat etmek durumundadir.Ruyalarda "imkansiz" yoktur. Ucmaktan tutunda, baska ulkeleri ziyaret, hatta dunya otesi ve dogaustu kurgular bile mumkundur. Ruyalarin, yorumlari genelde dini mentalite temelinde yapilir. Bu konuda bir suru yayin ve kitap vardir.
Ben kisisel olarak, ruyalarimda ucabilir ve yatmadan once cok arzu edersem, ruyada olmus (olmek) yakinlarimi gorebilir ve onlarla konusabilirim. Ruyalar, genelde bilinc altina yerlesmis, konularin uykuda rahatlamasi oldugu icin; gorulen ruyanin, bir anlam ifade ettigine inanmam. Yalniz, bazi ruyalarin, hatirlanip; bazilarinin hatirlanamamasi ise ilginctir.
Ben bu konuyu da, kendime soyle acikliyorum. Hatirlanan ruyalar, uyanikken hatirlandigindan, beyne etkisi buyuktur ve beyin bu etkiyi uyanikken de hissetmek ister. Hatirlanamayan ruyalar ise, beynin bilinc altidir. Ayrica bilince cikmadigi icin, beynin onu uyanik hatirlamasinin geregi yoktur.
Ben de, mesala; ruyamda hic gormedigim halde, Japonya'ya gittim. Cunku buraya ilk geldigim yillarda ve bekarken, bir japon kiz arkadasim vardi. 1990'larda, ruyamda Lenin'i gorup konusmustum. Bir keresinde, beni oldurmek isteyen bir garip yaratiktan, ucarak kurtulmustum. Ayrica, ruyada oldugum(olmek) de oldu. Hic bir araya gelmemis aile yakinlarimi ruyamda birlestirdim. Babam ve annem, vefat ettigi halde, onlari ruyama alabilir ve onlarla sohbet ederim. Babam, ben evlenmeden once oldugu (olmek) halde, ruyamda, esim ve cocuklarimla onu bulusturabilirim. O yuzden, ruyada; ne bir "olmaz" ne de bir zaman mevhumu vardir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sn: evrensel-insan ; Rüyaların içinde mutlaka hayal ettiklerimiz, geçmişte yaşadıklarımız, görmek istediklerimiz , bilinç altında kalmışlarımız var. Ama saygıdeğer kardeşim geleceği görmek bambaşka birşey. Nasıl olurda herşeyin kendiliğinden, tesadüfen ve bilinçsiz bir şekilde oluştuğu dünyamızda insan gelecekte olabilecek bir olayı hissede biliyor. Ve bu olay çoğu zaman rüyayı görenin fiziki olarak bulunmadığı bir ortamda olabiliyor.
mr anyon : Sen anlamadın galiba olabilir, tıkandıysan bırakta bilgisi olanlar ve düşüne bilenler cevaplasın.
"Nasıl olurda herşeyin kendiliğinden, tesadüfen ve bilinçsiz bir şekilde oluştuğu dünyamızda insan gelecekte olabilecek bir olayı hissede biliyor."
Bu varsayımı destekleyebilecek veriler var mı elinizde ? Yoksa bizim komşu teyze rüyasında
Kars'ta oturan hala kızını rüyasında görmüş 'kız allah iyiliğini versin çocukluğumuzda yaptığımız bez bebek geçti elime seni andım' demiş ertesi günde Kars'taki hala kızının
ölüm haberi gelmiş tadında sohbetleri gerçeklik mi sanıyorsunuz ?
Ya da dün rüyamda emmioğlumu gördüm çamura batmıştı bir kaç saat sonra da aradı
benden borç istedi diye kişisel deneyimden kanıtlar mı sunacaksınız ?
Sn: Frodo ;Veri bizzat sen ve bizleriz hiçmi böyle bir rüya görmedin? Ben şahsen gördüm ama sizler için kanıt sayılmayacağından yazmaya gerek yok. Hiçmi böyle bir rüya gören biri sana anlatmadı?
evrensel-insan
10-09-2008, 13:16
Saygideger intizar;
Nasıl olurda herşeyin kendiliğinden, tesadüfen ve bilinçsiz bir şekilde oluştuğu dünyamızda insan gelecekte olabilecek bir olayı hissede biliyor. Ve bu olay çoğu zaman rüyayı görenin fiziki olarak bulunmadığı bir ortamda olabiliyor.
-intizar
Bence, senden vermis oldugum, yukaridaki alintiyi, acmak gerekiyor.
Gelecekte olacak bir olayi "bilmek" falciliktir. Ustelik falcilikta da, dilin aciklama yapisi pek algilanir degildir.Uc vakte kadar.Bura daki uc vakit, her turlu zaman birimi olabilir. Bence, burada ki; falcinin gorduguyle, ruya da gorulen ayni temeldedir.Bu, bir sezgi, duyum ve inanc meselesidir. Bu isi gorende, gorenin dediklerini kabul edende; inanc temelinde, bu anlatimlari degerlendirmektedirler.
Sonucta, hayatta herseyin algisi, algilayacak olanin kendi adina yaptigi ifade de sonuclanir. Bu tip inanclarla yasam surdurenler veya ekmegini kazananlar icin, belki de bu bir "umut" kapisidir.
Ama, benim gibi, her turlu inanctan arinmis bir birey icin, bu tip olgular; ne uzerinde zaman harcanacak, ne de uzerinde bir dusunce uretmeye deger olgulardir. Yasam ve iliskilerimde de bu tip bir fonksiyon mevcut degildir. Buna sans oyunlari da dahil.
Gelecek, geldigi zaman yasanir, daha once degil. Gelecek icin onceden yapilan planlar, tabiki yasam ve iliski icin; sadece tarihsel temelde ve yapilmasi istenenlerin planlanisidir. Ziyaret, tatil, yatirim, ekonomi, hazirlik, calisma v.s. gibi. Gelecek sadece planlanabilir. O da tarihsel temelde. Ama, hic bir zaman bilinemez.
Saygilarimla;
evrensel-insan
GÖK.BÖRÜ
12-02-2010, 03:59
kendi üzerim de dikkat ettim.Ve vardığım sonuç şu oldu : normal bir gün içerisinde herhangi bir şeyi sadece o an düşünüp uyuyasıya kadar düşünmezsem yani aklıma gelmez ise kesinlikle rüyamda o şeyi görüyorum.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
GÖK.BÖRÜ
04-03-2010, 23:24
2009 da gördüğüm rüyaları anneme anlatırdım.Annem de bu senin iyi geçecek diyordu sürekli iyi şeyler söylüyordu.Bana garip geliyordu.Çünkü 2009 senesi benim için gerçekten berbat bir yıl oldu.Boşluğa düştüm.ilaçlara başldım vs vs vs...gelecekten haber veriyormuş bilmem neymiş falan filan hepsi kandırmaca hepsi şarlatanlık...
GÖK.BÖRÜ
04-03-2010, 23:25
2009 da gördüğüm rüyaları anneme anlatırdım derken bu seneyi örnek vermek içn söyledim sadece 2009 da anlatmadım :)
Fatihcrs
06-03-2010, 01:54
intizar kardeşim ben senin ne demek istediğini tam manasıyla anlıyorum ayrıca böyle olaylar çok yaşadım...
Bunun konusunu ben daha önceden açmıştım ama herşeye yine bir kılıf var onlarda
bilinç milinç birşeyler karıştırıyorlar şekilde de görüldüğü gibi
ben gece gördüğüm rüyanın aynısını iş yerinde yaşadım ve o anı yaşadığımda kafamdan aşağıya kaynar sular dökülmüş gibi hissetmiştim kendimi onu hiç unutamam...
bu yazdığım yazıda bir kulaklarından girer diğerinden çıkar
elbet hesap günü gelecektir...
Bizim evin duvarının ardından bir insan geçince, evdeki kedi o yürüyenle yanyana duvar boyunca ilerliyor evin içinde. Kediler duvarın arkasını nasın görüyor ise, insanda aynı yoldan görür. Uyuyan kediye taş atarmış gibi yapın yüzünü saklarmış gibi refleks gösterir yada uyanır, buda benzeri bi olaydır. Bunlara dayandırmayın dini, kanıtmı bulamadınız, daha ne kadar bu dünyaya ait olmayan direkler üzerine evler kurmaya çalışacaksınız.
Soru "gerçekten gelecek ile ilgili rüyalar görebilir miyiz?" olsaydı bir cevap vermek mümkün olacaktı. Ancak bu bir vaka olarak incelenmiş midir, "rüyada görülenleri gelecekte yaşama" psikolojisi ile ilgili bir deney yapılmış mıdır bilmiyorum. Bu yüzden bu metafizik safsatanın yokluğu hakkında bilimsel veriler getiremem ve soru için yalnızca yorumda bulunabilirim.
Rüyaların hiçbir zaman net olmadığını, çok istenilen şeylere göre şekillenebileceğini, tüm rüyaların aslında sonradan an an hatırlanabilen bilinç altı verileri olduğunu, rüya tabiri yapanların çok genel sembollere göre gelecek çıkarımları yaptığını ve aslında gerçekçi düşünen kimseyi inandıramadıklarını belirtmekte fayda var. Aynı şey falcılık ve her türlü ispritizma aracı için de geçerli. İnternette arama yaparsanız onlarca rüya yorumu sitesi ve hertür rüya konusu için neredeyse onlarca sayfa birbiriyle zıt tabir göreceksiniz. Öyle ki "rüyada ne görürsen tersi çıkar, onu yaptıysan normal olur, sarı beyaz tonlu rüyalar hayırdır, kırmızı mavi şer, kan görürsen rüya bozulur, zina görürsen evliliğin uzun ömürlü olur" gibi birsürü komiklikler vardır :) Fakat kimse bunların gerçekliği konusunda emin olamaz, yalnız sıra vaka anlatmaya gelince "rüyada istanbulda x apartmana girdim üzerinde -beni al- yazan anahtarı aldım kapıyı açtım tam 331 lira 5 kuruş para buldum, sonra uyanmışım" diyen adam aynı günün içinde bunun tümüyle gerçekleştiğini anlatır.
Kimse gerçekte böyle birşey yaşamaz, fakat bu nesne insanlar arası bilinçsizce korunan türde gizli bir bilinç altı tabusu olduğu için, rüyada geleceği gördüğüne inanmak, başkalarının görebildiğine inanmak, inandırmak farz-ı kifayedir. Zira olağanüstücülük, emek sarfetmeden herşeye sahip olunabileceği konusunda insanı sürekli besler. Tüm dinlerin eninde sonunda en temel gerçeğimiz olan ölümü yalnızca geçiş süreci olarak algılattırıp içimize yalancı sular serpmesi gibi.
Siz geleceği görmeye ne kadar ihtiyaç duyarsanız rüyalar o denli geleceğe dair fikirlerle dolu olur, sizi doyurur. Ya da sizin, rüyaların sizi doyurduğunu düşünmeye ihtiyacınız vardır.
Aslında rüya dediğiniz kavram, beyninizin gece olduğunda bilgi olasılıklarından kendine evrenler oluşturmasıdır. Beyin tüm olasılıklara göre ego, tabu tanımaksızın mantıksal çıkarımlar yapar. Siz gündüz uyanık iken rüyanızla paralel gördüklerinize "ben bunu görmüştüm" deyiverirsiniz. "Elbetteki göreceksin, o gördüğün herneyse senin beyninde olasılık olarak zaten mevcut ve zaten bu olasılıklar senin hayatınla ilgili" diyecek biriside çevrede bulunmayınca, sonuç bu sorunun sorulmasına kadar uzanıyor elbette.
Rüyalarda herşeyin saçma, ahlaksızca, imkansızca yaşanmasının sebeplerinden biride, rüyaların beyin tarafından insanı frenleyecek tüm yapılardan izole olarak gerçek kendinizle yaptığınız bir bilgi damıtma işlemi olmasıdır.
saygıyla.
Fatihcrs
08-03-2010, 15:28
Dünya hayatıda bir rüyadan ibarettir...
Gerçek olarak gördüğümüz hissettiğimiz tattığımız herşey beynimizde oluşan algılar bütünüdür...
Normalde şu forumda bile yazı yazarken o yazıyı siz yazmassınız o yazıyı Alemlerin Rabbi olan Allah yazar siz (veya ben) sadece yazdığınızı zannedersiniz...
Beynimiz de elle tutulur gözle görülür bir madde olduğu yüzden burada Ruh'un varlığını anlarız...
Sonuç olarak tüm yaşadığımız olaylar, gözümüzün gördüğü herşey, kulağımızın duyduğu herşey,kısacası tüm duyu organlarımıza hissettirilen herşey
Ruh'umuza hissettirilen bir hayaldir birnevi Rüya'dır...
Maddenin aslıyla bizler (ruh) asla muhatap bile olamayız.Ruh sadece beynimizle muhatap olur...
Gördüğünüzü sandığınız şey beyninizde oluşan elektrik enerjisinden başka birşey değildir...
Gerçek olarak gördüğümüz hissettiğimiz tattığımız herşey beynimizde oluşan algılar bütünüdür...
Normalde şu forumda bile yazı yazarken o yazıyı siz yazmassınız o yazıyı Alemlerin Rabbi olan Allah yazar siz (veya ben) sadece yazdığınızı zannedersiniz...
Beynimiz de elle tutulur gözle görülür bir madde olduğu yüzden burada Ruh'un varlığını anlarız...
Sonuç olarak tüm yaşadığımız olaylar, gözümüzün gördüğü herşey, kulağımızın duyduğu herşey,kısacası tüm duyu organlarımıza hissettirilen herşey
Ruh'umuza hissettirilen bir hayaldir birnevi Rüya'dır...
Maddenin aslıyla bizler (ruh) asla muhatap bile olamayız.Ruh sadece beynimizle muhatap olur...
Gördüğünüzü sandığınız şey beyninizde oluşan elektrik enerjisinden başka birşey değildir...
Mademki herşey "hayal-gerçek olmayan-elektrik enerjisi" ben ayın başında evsahibime 2 kalem pil alayım da, kafasına takıp ona çok para verdiğimi tahayyül etsin. Birazda gerçeklere baksak ozaman rüyanın bir anlamı olur.
Fatihcrs
09-03-2010, 02:32
arkadaşım peki söyle bana elektrik enerjisi değilde nedir...
UlulElbab
09-03-2010, 02:32
ne yani Allah kendi kendine burada hakaret mi ediyor?
burada Alay edenlerin hiç suçu yok o halde? Bu ne tuhaf bir düşünce?
O halde herşeyi Allah yapıyorsa senin saçmalamalarında allahın işi..öyle mi?
Bunlar yeni laflar değil...Karun abiniz
Kaderiye , Cebriye gibi mezheplerinden etkilenmiş...
geç bunları
Fatihcrs
09-03-2010, 02:41
ne yani Allah kendi kendine burada hakaret mi ediyor?
burada Alay edenlerin hiç suçu yok o halde? Bu ne tuhaf bir düşünce?
O halde herşeyi Allah yapıyorsa senin saçmalamalarında allahın işi..öyle mi?
Bunlar yeni laflar değil...Karun abiniz
Kaderiye , Cebriye gibi mezheplerinden etkilenmiş...
geç bunları
Bu yazdığın yazıyıda sen yazmadın sadece öyle hissettin...
ne denilmek istenildiğini sormak yerine hemen önyargı ve cevap veriyorsunuz...
Bu yazıyı buraya Allah yazıyor ama sen alay etmeyi dilediğin için o şekilde yazılıyor.
Umarım açıklayıcı olmuştur...
UlulElbab
09-03-2010, 02:54
Bu yazdığın yazıyıda sen yazmadın sadece öyle hissettin...
ne denilmek istenildiğini sormak yerine hemen önyargı ve cevap veriyorsunuz...
Bu yazıyı buraya Allah yazıyor ama sen alay etmeyi dilediğin için o şekilde yazılıyor.
Umarım açıklayıcı olmuştur...
çok açıklayıcı oldu:) herşey apaçık ortada
kusura bakma ..bir daha olmaz...seni ciddiye almıştım.
Fatihcrs
09-03-2010, 03:02
senin bu yazın şuna benzedi şimdi
biri birine deli der oda ona sensin der konu kapanır...
Ne güzel asıl senin yazın çok güzel oldu anlamadıysan sormaya devam et bildiğim kadarıyla anlatayım bende...
davranışlarımış ve düşüncelerimiz bir önceki davranışımızın ve düşüncemizin ürünüdür.o yüzden rüyada geleceği görmek mümkün olabilir şahsen benim hiç başıma gelmedi.
İnsan rüyasında görülenler, beynimizim doğduğumuz andan itibaren her şeyi kaydetmesinden ileri gelir.. Uykudayken rem bölümüne geçildiğinde beynimiz şimdiye kadarki gördüğümüz her görüntüyü anlamlandırma çabası içine girer, böylelikle rüyayı görürüz.. İnsan her uyuduğunda rüya görür, fakat uyanmaya yakın zamandakileri hatırlayabilir ve uyandıktan 10 dakika sonra hatıladıklarınıda unutmaya başlar, çünkü rüyayı nesnel şeylerle ilişkilendirmeye çalışır bu sırada zihinden kaybolur gider..
Rüyaların gelecekle ilgili haber verdiklerini sanmıyorum.. Sadece önceden rüyamızda gördüğümüzü yaşadığımızı sanarız.. Çünkü rüyalarımızı anlamlandırmaya çalışırız.. ‘Dejavu’ dedikleri durumda bundan kaynaklanır..
Uyurken insan beyni hareket kaslarını devre dışı bırakır, çünkü rüya sırasında rüyamızdaki gibi hareket etmemizi (koşmak, uçmak, düşmek vs.) engellemek ister.. Bazen hareket kaslarını kapatmaz ve ‘uyurgezerlik’ denilen durum ortaya çıkar.. Bazen bilincimiz açılır (uyanır) fakat hareket kaslarını açmaz, bu durumda ‘uyku felci’ denilen durum ortaya çıkar.. Uyku felcinin halk arasındaki adı ‘karabasan’dır..
Yani rüyalara olmadık anlamlar yüklemenin gereği yoktur..
Uyku ve rüya hakkında halen daha açığa çıkarılamayan durumlar bulunmaktadır.. Ama zamanla bu durumlarında mantıklı açıklamaları olacağına şüphe yoktur..
prometheus4517
27-05-2010, 02:38
Beynin çalışma şekilleriyle ilgili bilgi edinmek uykunun yapısı üzerine yapılmış o kadar araştırmaları incelemek, bunları yapamıyorsan gidip psikoloji veya uyku -bilemem artık hangi alana giriyorsa- alanlarında eğitim almış bilen birine danışmak, ve daha birçok alternatif varken olayı neden mistik birşeylere bağlıyoruz?
Şüphesiz, insanlığın ilk evrelerinde geceye karşı olan duyguların ve davranışların, nefret, korku, itaat, güvensizlik, melankoli, büyü, falcılık ........ bu konuda yeri vardır. Fakat bunları bilimsel yöntemlerle araştıran bilim adamlarının söyledikleri, yazdıkları dururken, amcaoğlunun dayıoğlunun, askerlik arkadaşının, kahvecinin, iş arkadaşının....... söyledikleri daha mı değerli oluyor.?
Ayrıca eğer öyle bir özelliğin varsa, uykunda geleceği görebiliyorsan, -ki bu konuda derin şüphelerim var- gidersin bir uyku kliniğine, psikologa, psikiyatriste artık kime olursa kim ilgileniyorsa ona gidersin, dersin benim böyle bir özelliğim var, normal mi? bişey yapmam gerekir mi? bunu kanıtlatmak için uğraşırsın, eğer gerçekten böyle bir özelliğin olduğu ortaya çıkarsa büyük bir ihtimalle çok zengin olursun, çünkü senin rüyalarına para yatıracak o kadar çok salak vardır ki kazanacağın parayı hayal edemezsin. Ama vergi vermeyi unutma da sonra başın ağrımasın benden tavsiye :)
earthling
27-05-2010, 21:01
boyle bir sey varsa, yani gelecegi hissedebilme yetenegi gelismis insanlar var ise, bu neyin ispati olacak? allah'in ispati mi ? :)
bazi kahve falcilari var, cok basarili bunlar ve zengin de oluyorlardir eminim. beni dusunduruyor. neden olmasin? ne kadar ne biliyoruz ki evrene ve her seye dair.
tesaduflere ne kadar hayret verici olsa da prim vermeyecek birisiyim. beynin sirlarinin neler oldugunu bilmiyorum ama korkunc bir kapasitesi var bence. tesaduflere anlam yuklemek bu yuzden hata.
tavla oynar misin? 'fibs' diye bir yer var, bagimlilik yapiyor. bir sure sonra attigin zarlarin rastgele olmadigini dusunmeye basliyorsun. hatta belli kosullarda, hangi zari atacagindan adin kadar emin oluyorsun, bu hayret verici. farketmedigin sey, oyunu binlerce kere oynamis olman. hayat da boyle, ne kadar hayret verici olursa olsun, basina gelen tesadufi seylerin olusmasi kadar dogal bir sey olamaz. hayat cunku yeterince yogun.
prometheus4517
28-05-2010, 00:00
bir de bu tür iddialarda bulunan insanlar bazı zamanlarda bilim adamları tarafından gözleniyor, örnekleri var. bilimadamları meraklı belki cidden bişey vardır diyor. merak ediyor. incelemek istiyor. ama bilimadamının önüne gelince bu tür insanların -medyumlar, falcılar, rüya görücüler, el okuyucular, kristalciler, cinciler........- nutku tutuluyor. yetenekleri bilimadamlarının önünde kayboluyor. bilimadamlarının vaktini çalıyorlar. hep anlatılır. bir kadın var kahve falı bakıyo, daha kapıdan girerken adını söylüyor adamın. ben duydum bunu çanakkaledeymiş. marjinal cafe diye bir yerde bakıyormuş. ilk tepkim şu oldu. madem o kadar biliyor kahveye ne gerek var?ben o kapıdan girdim ama adımı bilmedi. yani uzun lafın kısası. kanıtlayın sizde mutlu olun, bilimadamlarına da yeni bir alan açın. daha karlı ne olabilir ki?
earthling
28-05-2010, 00:23
bilim insanlari dusunce gucunu cozumlemeye basladilar zaten. bundan 100 sene once soylesen, kacik derlerdi. bu ve bunun gibi ne cok sey var. o yuzden hicbir sey imkansiz gelmiyor bana. merak eden arastirir, allahin isi deyip atmak bilim insanina uymaz.