Orijinalini görmek için tıklayınız : MODERN ULAŞIM ARAÇLARI
Onlara binmeniz ve süs için atları, katırları ve merkebleri (yarattı). Ve daha sizlerin bilmediğiniz neleri yaratmaktadır? (Nahl Suresi, 8)
Yukarıdaki ayette ulaşım aracı olarak sayılan hayvanların dışında, insanların bilgi sahibi olmadıkları ulaşım araçlarının da olacağına dikkat çekilmektedir. Aşağıdaki ayette ise gemi gibi toplu taşıma araçlarının olacağına işaret edilmektedir:
Onların soylarını dolu gemilerde taşımamız da kendileri için bir ayettir. Ve onlar için binmekte oldukları bunun benzeri (nice) şeyleri yaratmamız da. (Yasin Suresi, 41-42)
Muhammed burada gelecekle ilgili fantezilerinden bahsetmiş. Bunları yazamamak imkansız değil. İnsanoğlu hayal kura kura bugünlere geldi. Işınlamayı da hayal kurarak bulacak. Ve diğer bazı buluşları...
Ortada olağanüstü bir şey yok.
ısınlama ıcın hayal kurmana gerek yok.
kuranda gecen halk*ı cedıd (yeniden yeniye *yaratma) lafzindan ve suleyman a.s. min huzuruna belkisin tahtinin seslerle beraber gelmesinden ve hz yakubun kokusunu aliyorum demesinden
ses'goruntu
esyanin asli
ve koku naklini anliyan anliyor zaten.fanteziye gerek kalmiyor.
Sorogren abi,
O zamanlarki yaşam topluma tam olarak anlatılmadığından ne görseler müslümanlar mucize diyorlar. Neden bazı olaylar bu kadar abartılıyor. Olağanüstü bir durum yok ki bunda.
hangisi olaginustu degil anlamadim
bir taht ve etrafindakiler ve sesleri geldi diyor,bu normal mi o zaman ki ve gunumuzden de 100 sene oncesi icin hatta
ozgur_beyin
23-10-2006, 11:35
soro * *
* * * * *tübitak;a * başkan olmalısın .yahu soro burda anlatılan insani bir sezgi bu bağlantıyı nasıl kurdun *ferasetine kurban olayım başka bir şey söyleyemem. haydar baş ı tanırsın son seçimde türkiyeyi kurtaracak formullerin kendinde olduğunu söyledi durdu sonundada böyle bir çözümü olmadığı için *diğer partilerkoya ederler teranesiyle açıklamadı.
* * peki yüce rabbim ışınlamadan vazgeçtim menenjitin aşısınısöyleseydi
yeterdi . biliyorsun her çocuk islam fıtratı üzerine doğar. milyonlarca çocuk kurtulurdu. umarım demagojik cavap vermezsin
ne zaman demogojik cevap verdim canimin ici.neysek oyuz.ben o kadarini buldum sen de menenjiti buluver.
olse nolur insanlar yabanci bir yere gitmiyorlar ki.kimse olmese ne olur bu dunyanin hali.simdiye birbirimizi yerdik.
he diger nuyi nasil buldugum ise uzun ceker,risale-i nurda var .nasil oldugu yazar orda.
Sevgili soro!
O zaman şunu diyebilirmiyiz. Bilim belirli bir noktadan sonra geriye gidiyor. Yani eskiden insanlar ışınlanabiliyorlardı ilerde birgün yeniden ışınlanabilecekler. Yada insanlık belirli bir seviyeden sonra yokolup tekrar tekrarmı geliyor yeryüzüne yani kıyametler mi yaşanıyor? saygılarımla
exclusive
23-10-2006, 12:37
At ve katır, muhammedin gördüğü hayvanlar. Allah yarattı demiş, der... Bunda bi mucize yok.
"Daha sizin bilmediğiniz neler yaratmakta" demiş. Sanki kendisi biliyo da karşısındakiler bilmiyo... Bi misal verip pengueni ya da kanguruyu tarif etse bu bi mucize olurdu ama malesef böyle en ufak bir misal verememiştir...
Gemiler meselesine gelince gemiler de zaten o dönemde kullanılan, bilinen bir taşıt. İnsan icadı bu taşıt için allah yarattı demek komiklikten başka bişii değil. Bi ayette de kıyafetler için allah yarattı demiş. Ne yalan söliyim bana bi çorap bile örmedi allah.
sevgili *kuvvacı,
"Sevgili soro!
O zaman şunu diyebilirmiyiz. Bilim belirli bir noktadan sonra geriye gidiyor. Yani eskiden insanlar ışınlanabiliyorlardı ilerde birgün yeniden ışınlanabilecekler. Yada insanlık belirli bir seviyeden sonra yokolup tekrar tekrarmı geliyor yeryüzüne yani kıyametler mi yaşanıyor? saygılarımla"
kuran bilim kitabi degil din kitabidir.hedefi de bilimsel ve dunyevi teknik ilerleme degil,erdemler ve iyilikler cercevesinde sonsuz hayatin kazanilmasi ile ilgili *kabiliyetlerin inkisaf etmesidir.
eskiden insanlar isinlanmiyordu.
kuanda bildirilen ve mucize diye anlatilan olaylarin bir anlatim sebebi de insanlara o fikre dogru kanalize etmek ve teknik ve bilimsel yol ayrimlarinda tercih edilmesi *neticesinde bilimsel ve teknolijik sonuclarin ve bulus ve kesiflerin elde edilmesi *muhtemel olan yollara sevketmek icindir.
bir mucize ancak onu canli gorup sahid olanlara belki mucizedir,suleyman a.s. ile peygamberimiz arasinda o olaylari canli gorup de nakleden yoktur sanirim,dolayisiyle eski bir mucizeyi anlatmak o devrin sahabesine ve bizlere pek de mucizeden beklenen faydayi vermeyebilir.
o halde baska maksatlar gozetilmis olabilimesi akla muhalif olmaz.
peygam,ber mucizelerine bakarsaniz her hepsinin bir kesife ve bulusa evvelce dikkat cektigini gorursunuz.
yeniden yeniye hayat verme meselesini *bu islerin erbabi daha iyi anlar ben o kadar anlamiyorum.ama elektrik ampulu de yeniden yeniye canlaniorcasina davraniyo bilirsin,onun gibi *birsey hjerhalde ,fizikciler bilebilir belki.
isinlama ise,niye olmasin.ornegi var iste kuranda,ben fizikci olsaydim,o konunun dibinin bos olmadigini bildigim icin evveliyatla o konuda gerilemeden ilerlerdim arastirmalarima.bilim bizimdir,oz malimizdir.ama tenbeliz o ayri.
insanlik nuh a.s. zamaninda bir cesit buharli gemi yapma seviyesine dek gelmis,kuranda kazan kaynadi,gemi harekete gecti gibi bir ifade var.o kadarcik seyden bir isaret alinabilir bu konuda.
sonra gemiden inice insanlar demek ancak toparladi teknik gelismeler kendini bu haldeyiz simdi.
su anda bile dunyanin en gelismis 50 bilim adamini oyle bir gemi ile indirsen bir daga,bunlarin tekrar bu 2006 teknolijisini kurmalari yuzlerce yil alir.bilgi birikimini nesillere aktarmak lazim ve bir igne yapmak icin bile igne fabrikasi lazim
bir civata ve somun icin 2 fabrika lazim.ama fertler nasil yapsin bunu birden.once madeni bulacak goz karari ile,sonra elleriyle veya ilkel balta ile kazacak felan filan yani....
ozgur_beyin
23-10-2006, 16:13
soro beklediğim cevap vermişsin
ozgur_beyin
23-10-2006, 16:31
soro son yazdığının çoğuna katılıyorum
*kuran bir bilim kitabı değil olma derdide zaten .kuran kendi dusturları içinde inananlarınıdoğru yola iletmektir .ona bir fizik kitabı olarak addetmek kurana bir hakarettir . ömer çalakıl denen modren hurufinin yaptığıda kurana bir hakarettir. buna sadece islamı kullanarak isim yapma menfaat sağlama denir. gerçek bir müslüman bu şarlatanların önünü kesmelidir. her kitabın bir ana gayesi vardır kuranındatemel geyesi insanlara belirli bir yol üzerinde yaşamalarını sağlamaktır.
exclusive
23-10-2006, 17:29
insanlik nuh a.s. zamaninda bir cesit buharli gemi yapma seviyesine dek gelmis,kuranda kazan kaynadi,gemi harekete gecti gibi bir ifade var.
Yapmayın etmeyin gözünüzü seviim yahu. Nuh mu var da, nuh zamanında diye bi zaman dilimi olsun. Hem kuranın neresinde yazıyomuş "kazan kaynadı, gemi yürüdü" diye?
Kim bilir kimden duydun sen bunu sorogren. Bizim lisede de vardı böyle çocuklar, kuranda şöyle şöyle yazıyo diye anlatır dururlardı, kimse de itiraz etmezdi. Sonra ara ki bulasın o yazanları... Sanki bu kuran hepimizin bildiği o 800 küsür sayfalık kitap değil de cilt cilt ansiklopedi. Birileri çıkıyo kuranda şöle şöle yazıyo diyo, zaten yeteri kadar hayal mahsülü dolu olan kitaba bir de hiç yazmayan hayaller yüklüyo, bi inanan da çıkıp itiraz etmiyo...
Bu uydurmalar benim lise yıllarımda çok pirim yapardı, adam kuranda şunu şunu yazıyo dedimi ben oturur 3 gün baştan sona okurdum harbiden yazıyo mu acaba diye. Üşenen adamlar da hiç bakmaya tenezzül etmez, hemen inanırlardı.
exclusive
23-10-2006, 18:13
Hud 40. Nihayet emrimiz gelip de sular coşup yükselmeye başlayınca Nuh'a dedik ki: "(Canlı çeşitlerinin) her birinden iki eş ile -(boğulacağına dair) aleyhinde söz geçmiş olanlar dışında- aileni ve iman edenleri gemiye yükle!" Zaten onunla beraber pek azı iman etmişti.
Muminun 27. Bunun üzerine ona şöyle vahyettik: Gözlerimizin önünde (muhafazamız altında) ve bildirdiğimiz şekilde gemiyi yap. Bizim emrimiz gelip de sular coşup yükselmeye başlayınca her cinsten eşler halinde iki tane ve bir de, içlerinden, daha önce kendisi aleyhinde hüküm verilmiş olanların dışındaki aileni gemiye al. Zulmetmiş olanlar konusunda bana hiç yalvarma! Zira onlar kesinlikle boğulacaklardır.
Hocam bu ayetlerin neresinde kazan kaynadı diyo? Hani hikayeye göre tufan oluyo, yağmur yağıyo, her yer sular altında kalıyo ya... İşte "sular coşup yükselmeye başladı" dediği bu...
Yani kuranda "sular coşup yükseldi" diyo sen de bundan yola çıkıp "nuh zamanında buharlı motor teknolojisi vardı" diyosun. İlahi soro, alem adamsın vallaa.
elmali
* * 40- Nihayet emrimiz geldiği ve tennur (tandır veya geminin
kazanı) tutuşup parladığı zaman dedik ki; "Erkeği ve dişisi olan
her canlıdan ikişer tane, aleyhlerinde hüküm verilmiş olanların
dışında, aileni ve iman etmiş olanları geminin içine yükle". Zaten
beraberinde iman edenler çok az idi.
diyanet
Hûd Sûresi *
*
40 - Nihayet emrimiz gelip, tandır kaynamaya başlayınca (sular coşup taşınca) Nûh’a dedik ki: “Her cins canlıdan (erkekli dişili) birer çift, bir de kendileri hakkında daha önce hüküm verilmiş olanlar dışındaki âilen ile iman edenleri ona yükle.” Ama, onunla beraber sadece pek az kimse iman etmişti.4
diyanet
Mü’minûn Sûresi *
*
27 - Bunun üzerine Nûh’a, “Bizim gözetimimiz altında ve vahyimize göre o gemiyi yap” diye vahyettik. “Bizim emrimiz gelip de tandır kaynamaya başlayınca, (sular coşup taştığında Nûh’a) dedik ki: “Her cins canlıdan (erkekli dişili) birer çift, bir de kendileri aleyhinde daha önce hüküm verilmiş olanlardan başka aileni gemiye al ve zulmeden kimseler hakkında bana hiç yalvarma! Şüphesiz onlar suda boğulacaklardır.”4
exclusive
23-10-2006, 18:53
Ben de elmalılıdan almıştım, senin çeviri de elmalılıya ait.
Neyse, biraz araştırdım bu ayette "ve fâret-tennûr" diye bi ifade varmış, "işler kızışıp şiddetlenince" şeklinde çevirenler olmuş, bi de "fâretü'ttennur" diye bi kalıp varmış arapçada, "şafak attı, sabah oldu" manasına geliyomuş...
Senin dediğin gibi ocak şeklinde çevirip bu ocağın buharlı geminin kazanı manasında olduğunu söyleyenler de olmuş...
İşte allahın yeminler ettiği, "andolsun ki apaçık bir kitap" dediği kuran öyle açık ki bi kelimesinin bile ne olduğu belli değil. Aynı adamın bile iki çevirisi birbirini tutmuyo..
Bence içten yanmalı motordur o. Neden diyecek olursan arabistan çöllerinde su kaynatıp gitmektense benzin yakıp gitmek daha hesaplı olur. Kesin içten yanmalı motor. Dizel motordur hatta, daha da hesaplı olur...
exclusive
23-10-2006, 19:14
Soro hocam bi ufak soru sormak istiyorum (soralım, öğrenelim):
Hadi diyelim bu "tennur" kelimesi hakkaten ocak (fırın, kazan) anlamında kullanıldı, peki "Nuh zamanında buharlı motor teknolojisi vardı" diyebilmek için bir "tennur" kelimesinin geçmiş olması yeterli mi?
Mesela ben eski göktürk yazıtlarında ocak anlamına gelen bi kelimeyle gemi kelimesini aynı paragrafta bulsam, göktürkler buharlı gemiler icat etmişti diyebilir miyim?
Peki yine bu iki kelimenin göktürk yazıtlarında bulunmasından yola çıkıp "göktürkler buharlı gemileriyle adriyatik denizi üzerinden Marsilya'ya kadar gidip oraları beğenmemiş ve geri Asya'ya dönmüşlerdi" diyebilir miyim? (Bence ilkini diyebiliyosam bunu da diyebilmem gerekir)
demen sart degil.ama benim dememe engel ne?
bu ayet tüylerimi diken diken etti, :o '' ve daha sizlerin bilmediği neler yarattı'' oooo inanılmaz,şimdi ordan * densizin biri çıkıp deseki,'' sevgili peygamberim bizlerin bilmediği neler yarattı,biraz tarif edermisiniz''
-hurma ağacı
-ee sevgili peygamberim onu biliyoruz
-deve
-ayıp oluyor ama peygamberim
-yok yavrum deve yaratmıştır
-ee sevgili peygamberim onuda biliyoruz
-mmm kedi
-ee sevgili peygamberim onu biliyoruz
- gemi tamam gemi yaratmıştır
-haddime diil ama gemiyi insanlar yaratmazmı
-kılıcı da insanlar yaratmış canım haberin varmı,bak ne kadar keskin
exclusive
23-10-2006, 20:28
"olabilir tabi."
"demen sart degil.ama benim dememe engel ne?"
Soro böyle yapacaksan ben oynamam senle... Neyse, bu gün pek havanda değilsin galiba.
havamdayım amma,
sen beni kategorize ettin.
yok lisede boyle laflar varmis
yok sular yukselmis de bunun alakasi newymis
ben kendi inanc kaynagimda aktardim.sen aktardigimi reddedecegin yerde beni reddettin.alayimsi konustun.
exclusive
23-10-2006, 20:59
eşeklik etmişim soro, ben yapıyom bazen böyle eşeklikler, kusuruma bakma. Bak bayram bayram küsüşmek olmaz.
sevgili exc,
kardesim benim kusmek gibi kelime kugatimda olmaz,ve de hakkim ve haddim de olmaz.
simdi kahvaltiyi yaptim havamdayim.sen o kendin icin *kullandigin kelimeleri de siliver.benim amacimi *ve haddimi asan laflari kendine soylemissin tasvip etmiyorum.
.ihtiyarlik bizimki, bazen ilgilenen olmayinca kendi kendimizle ilgilendirtiyoruz insanlari,yalnizlkik korkusu galiba.
bayramda da bayramdan sonra da her zaman o dolaba gireriz merak etme
ozgur_beyin
24-10-2006, 10:11
soro korkarımsonunda sende bu kafirler güruhuna katılacaksın. yazdıklarından edindiğim izlenim.beyninin derinlerinde bir acaba ? oluşmaya başladığıdır
warriorxxx
23-10-2009, 01:54
eğer hz süleyman döneminde teknoloji ilerlememiş o kadar ileri teknoloji yoktu diyen gitsin kristal kafatasını bi araştırsın