PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrasyali olmak

Ayejj
11-09-2008, 00:53
Gazeteci ve usta tv program yapımcısı Banu Avar'ın 2007 yılında truva yayınlarından çıkmış ''Avrasyalı Olmak'' kitabını okumayı yeni bitirdim.

Kitap genelde eski Sovyetler coğrafyasında ve Batı trakya,Hindistan,Küba,Venezualla gibi dünyanın değişik köşelerinde televizyon için yapılan seyahat programının kitaba aktarılması gibi.Ama somut gerçeklere dayanan gözlemler öyle canlı bir anlatımla aktarılmış ki anlatılmak istenen fotoğraf beyninizde canlanıyor.

Genel olarak yeni dünya düzeni,küreselleşme ve serbest pazar ekonomisinin bu ülke halklarına getirdiği olumsuzluklar belirtilmiş.

Kitaba göre eski kominist ülke halklarının büyük çoğunluğu kominizim yıkıldığı için pişman olmuş vaziyetteler.

Kapitalizmin çirkin yüzünü dış dünyada da görmek isteyenler için tavsiye ederim.

Özne
05-04-2009, 14:13
Ben kendisinin programını takip ediyorum. 5. bölümü yayınlandı en son. Eğerki bulamayan ve izlemek isteyen olursa bir konu açalım orada verelim. Dinlerden özgür genel olarak programı. Emperyalizmden tutunda her bir şeyi anlatıyor. Zeitgeistin TR versiyonu tadında. Tarihe ışık tutuyor. Programın adı Dünya Düzeni ve ART TV de yayınlanıyor bilginiz olsun.

rostube
24-11-2009, 11:47
iki arada bir deredeyiz bir türlü hangi konumda olduğumuz belli olmuyor tabularla yaşanan bir toplumda ne kadar ileriye gidilebilir ki avrasyalımıyım orta asyalımıyım avrupalımıyım hangi daldayız mozaikle olmaz bu herkes bir yerdeyiz derken biz hala ara formlardaysak bunda bir sorun var demektir.