Orijinalini görmek için tıklayınız : Evet evrimci arkadaşlar...
Evrim teorisini çürütmek adına birçok kanıt sunuluyor ama bu evrimci arkadaşlarda hiçbir tesir yapmıyor.Ben de size soruyorum evrimci arkadaşlar, ikna olmak için nasıl bir delil istersiniz_?
Allaha inanan biri olarak benim allaha inanmamı vazgeçirecek nasıl bir gelişme olmasını isterdin diye sorsalar birkaç şey isterdim.
Mesela bilimin ilerleyerek ölümü ortadan kaldırması.Ölüm olmazsa ahiretin bir anlamı olmayacağından inanmaktan vazgeçebilirim.
Ya da cansız maddelerden doğadaki herhangi bir canlıyı yaparlarsa bilim adamları, benim tanrıya olan inancım büyük ölçüde kaybolabilir.
Bu örnekler çoğaltılabilir...Peki sizin beklentileriniz nedir bilimden evrim teorisinden vazgeçmek için_?
Bilim neyi ispatlamalı ki evrim teorisini çürütsün_?
Evet cevaplarınızı merakla bekliyorum arkadaşlar...
Prof. Dr. Ali Demirsoy (Biyolog, Hacettepe Üniversitesi):
Özünde bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denecek kadar azdır. Yani canlılık eğer belirli bir dizilimi gerektiriyorsa, bu tüm evrende bir defa oluşacak kadar az olasılığa sahiptir denebilir. Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır. Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O zaman birinci varsayımı irdelemek gerekir... Sitokrom-C'nin belli bir aminoasit dizilimini sağlamak, bir maymunun daktiloda hiç yanlış yapmadan insanlık tarihini yazma olasılığı kadar azdır (maymunun rastgele tuşlara bastığını kabul ederek).
Edit: kenny, affına sığınarak yazıyı okunur hale getirdim. Saygılarımla. delx.
HanifTürk
11-09-2008, 23:39
ALLAH istemedikçe iman edemezler kardeşim Hidayette dalalette ALLAH"tan
biyococuk
12-09-2008, 01:32
Evrim teorisini çürütmek adına birçok kanıt sunuluyor ama bu evrimci arkadaşlarda hiçbir tesir yapmıyor.Ben de size soruyorum evrimci arkadaşlar, ikna olmak için nasıl bir delil istersiniz_?
Allaha inanan biri olarak benim allaha inanmamı vazgeçirecek nasıl bir gelişme olmasını isterdin diye sorsalar birkaç şey isterdim.
Mesela bilimin ilerleyerek ölümü ortadan kaldırması.Ölüm olmazsa ahiretin bir anlamı olmayacağından inanmaktan vazgeçebilirim.
Ya da cansız maddelerden doğadaki herhangi bir canlıyı yaparlarsa bilim adamları, benim tanrıya olan inancım büyük ölçüde kaybolabilir.
Bu örnekler çoğaltılabilir...Peki sizin beklentileriniz nedir bilimden evrim teorisinden vazgeçmek için_?
Bilim neyi ispatlamalı ki evrim teorisini çürütsün_?
Evet cevaplarınızı merakla bekliyorum arkadaşlar...
Prof. Dr. Ali Demirsoy (Biyolog, Hacettepe Üniversitesi):
Özünde bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denecek kadar azdır. Yani canlılık eğer belirli bir dizilimi gerektiriyorsa, bu tüm evrende bir defa oluşacak kadar az olasılığa sahiptir denebilir. Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır. Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O zaman birinci varsayımı irdelemek gerekir... Sitokrom-C'nin belli bir aminoasit dizilimini sağlamak, bir maymunun daktiloda hiç yanlış yapmadan insanlık tarihini yazma olasılığı kadar azdır (maymunun rastgele tuşlara bastığını kabul ederek).
Evrim teorisini çürütmek adına ortaya hiçbir kanıt konmuyor. eğer konsaydı çürürdü zaten. senin kanıt zannettiğin şeyler sadece birer safsata. subjektif yorumlardan ibaret. bilimsel teoriler, kuramlar yine bilimsel metodlarla çürütülür ya da doğrulanır. biyolojik evrim kurumanı yanlış olduğunu gösteren bilimsel metodla ispatlanmış bir argüman olsa idi bugun dünyada milyonlarca bilim adamı bunu kabul etmezdi, binlerce universite bu kuramı biyolojinin temeli olarak okutmazdı.
millet sizin kadar zeki değil napacaksın..
biyococuk
12-09-2008, 01:36
ayrıca harunyahyanın o sahte bilgilerini, cımbızladığı, çarpıttığı bilgilerini okuyup zehirlenmek yerine, gerçekten ali demirsoyun kendi yazdığı kitapları baştan sona okusaydın belki o zaman anlaydınlanabilirdin.
siz bilimi, HY gibi sahte bilimcilerden öğrenmeye çalıştıkta hiçbir zaman anlamamaya devam ediceksiniz.
Ölüm varsa Tanrıda vardır. Ölüm yoksa Tanrıda yoktur. Kendini fazla zorlama eğer, kafan
almıyorsa. Seninle aramızdaki fark, ben inançlı olmanın ne demek olduğunu biliyorum ve seni
çok iyi anlıyorum ama, sen inançsızlığın ne demek olduğunu asla anlamayacaksın,
gelebiliceğin en son nokta buraya kadar.
Allah'a inanan biri olarak ''benim Allah'a inanmamı vazgeçirecek nasıl bir gelişme olmasını isterdin ?'' diye sorsalar birkaç şey isterdim :
Bilimin ilerleyerek ölümü ortadan kaldırması ... ( Ölüm olmazsa ahiretin bir anlamı olmayacağından inanmaktan vazgeçebilirim . )
Ya da cansız maddelerden doğadaki herhangi bir canlıyı yaparlarsa bilim adamları , benim Tanrıya olan inancım büyük ölçüde kaybolabilir .
Bu örnekler çoğaltılabilir .
Sayın kenny !
Sanırım siz bu sitenin gerçek misyonunu anlayamamışsınız .
Kimse burada ateizm , deizm veya agnostizm TEBLİĞCİLİĞİ yapmıyor . Hiç kimseye de ''gelin , bizim gibi düşünün'' diye yalvarmıyor . İnsanlar istediği gibi düşünmekte özgürdür ; siz de , biz de ...
Sitedeki ateist , deist , agnostik arkadaşlarımızın yaptıkları yorumlarda bir satır da olsa ''n'olur , bizden olun , aksi takdirde başınıza şunlar şunlar gelir'' diye bir satır da olsa karaladığını okudunuz mu ?
Kaldı ki TD sitesinin öyle bir misyonu olsaydı , siz bu yorumu yazabilir miydiniz ?
Ama şunu canı gönülden isteriz : İnsanlar aydınlansın , korkmadan ürkmeden özgürce düşünebilsin ...
Şahsen kendi adıma konuşmak gerekirse ; namuslu , samimi , dürüst bir müslümanı ; riyakar , tutarsız , habire gel-gitler yaşayan bir ateiste yeğlerim .
Alıntısını yaptığım ve bizlere yönelik olarak sorduğunuz her iki sorunun da gerçekte sizin Allah'a (veya Tanrı'ya) olan inancınızın tamamen çıkar-menfaat ilişkisine dayalı olduğunun açık seçik bir itirafının olduğunun da farkında mısınız ?
Bu , sizdeki nasıl bir Allah inancıdır ki , bir gün gelecek bilim ölüme çare bulacak ve siz de o dakika Allah inancından vazgeçeceksiniz ?
Bu , sizdeki nasıl bir Allah inancıdır ki , ''ölüm olmazsa ahiretin bir anlamı olmayacağından inanmaktan vazgeçebilirim'' diyebilme hakkını size veriyor ?
Bu , güya elde ettiğiniz nasıl bir Kuran öğretisidir ki , ''bilim adamları cansız maddelerden doğadaki herhangi bir canlıyı yaparlarsa , benim Tanrı'ya olan inancım büyük ölçüde kaybolabilir '' diyebiliyorsunuz ?
Size birşey söyleyeyim mi ?
O , güya iman ettiğiniz Kuran ve Allah'ın tabiriyle siz tam bir münafıksınız .
Alıntıladığım yazınız ve bizlere yönelttiğiniz sorularınızı bu sitedeki tebliğci müslümanlara havale ediyorum .
Allah'a havale edemem , çünkü ne kendisi var ne de sopası .
Oysa ''keşke hem kendisi hem de bir sopası olsaydı'' demişimdir hep .
Sayın kenny
Öncelikle evrimin ne oldugu ile işe başlamanızda fayda vardır. Evrim teorisinin tanrı ile ya da benim deyimim ile bir başlatıcı ile alıp veremedigi yoktur. Orayla ilgilenmez bile. Geçekten bir başlatıcı her şeyi de başlatmış olabilir, bunu bilemiyoruz ve şu anki bilgilerimizle buna gerek de duymuyoruz. Çünkü 10-43 sn den sonrasını açıklayabiliyoruz. Her ne kadar kurama dayansa da Cern deneyi biraz da bunun için yapılıyor. 10-43 sn den sonrası için bir başlatıcıya ya da müdaheleciye bilim gerek görmüyor. Bir başlatıcı varsa da 10-43 sn nin arkasına saklanmıştır ve oradan izlemektedir.
Ancak evrim teorisinin Muhammed ile yani sizin efendiniz ve onun putu Allah ile sorunu vardır. Çünkü evrimsel süreç içerisinde Muhammede yer yoktur. Muhammedin şahidi de yoktur, belgesi de. Kendi zamanına ait bir tek yazılı kaynak da yoktur, hepsi hurafedir. Onun için siz evrim teorisi içinde Muhammede yer bulamadıgınız için spekülatif olarak bir Tanrı üretip sondan başa dogru giderek sözde ispatlar getirmeye çalışıyorsunuz. Tarihsel süreç içerisinde Tanrıdan vahy alan, birbirine şahit olan iki kişi gördünüz mü, duydunuz mu. Ancak Muhammede gelen vahyin kendisinin yazdıgı bir şiir oldugunu iddia eden ve bu yüzden İslamiyetten çıkan, bunları Muhammed uydurdu diyen bir şair olmalı, her halde pante bunun ismini ve kıssasını verecektir, benim şimdilik hatırımda degil.
Tarım öncesi toplumlar ölümü hiç de sizin gibi karşılamıyorlardı. Üstelik onların bir tanrı inancı da yoktu. Onlar ölümü bir ölüm, dogum, yeniden yaşama dönüş süreci olarak görüyorlardı. Bu yüzden de ne cennet vardı, ne de cehennem. Yani onlara göre hiç de korkulacak bir şey yoktu. Dikkat ederseniz ve inceleyebilirseniz ahret inancı dayanılmaz koşullarda madenlerde çalışan köleler arasında dogmuştur ilk, ve bunlara vaaz edilmiştir. Bakın size İÖ 1 yy dan kalma Diodorus'un köle madenlerini anlatışını alıntılayayım.
Mısır'ın kıyılarında ve Arabistan ile Etiyopya'nın komşu bölgelerinde büyük emek ve para harcanarak yogun bir biçimde işletilen bir çok geniş altın madeni vardır. Kayalar simsiyah ve yarık, mermerin damarları öyle göz kamaştırıcı bir beyazlıkta ki, aydınlıgı yeri gögü tutuyor. Maden gözetleyicilerin bir çok işçiyle birlikte altını hazırladıkları yer işte burası. Mısır kralları, hüküm giymiş suçluları, savaş esirlerini, bir de yanlış suçlamaların kurbanı olmuş ya da krallıgın hoşuna gitmedigi için hapsedilmiş kişileri, kimi zaman bütün hısım, akrabasıyla bu madenlere gönderir, böylece bunlar hem suçlarının cezasını çeker hem de onların emeklerinden çıkar saglanmış olur. Bunlar, orada zincirlere baglanmış olarak gece gündüz aralıksız çalıştırılırlar. Dinlenme diye bir şey yoktur, kaçma yolu yoktur; çünkü çeşitli diller konuştuklarından, muhafızları dostça konuşmalar ya da kimi sevecenlik gösterileriyle aldatamazlar. İçinde altın olan kayanın çok sert oldugu yerlerde, kaya önce ateşle yakılır, zorlamalara dayanamayacak kadar yumuşadıgında da bu talihsiz zavallıların binlerce ve binlercesi, kayayı inceleyen ve nereden başlayacaklarını söyleyen ustaların yönetiminde, demirden yapılmış taş keskileriyle kayanın üzerinde çalışmaya sokulur. Bu talihsiz çalışmaya sokulmuş insanların en güçlüleri, içinde altın parçacıkları bulunan mermeri yontar. Oyuklar düz bir çizgi üzerinde gitmez, parlayan taşın damarlarını izler. Taş ocagının kıvrımları, dönemeçleri, gün ışıgını kapattıgı yerde, alınlarına baglanmış lambalar taşırlar, ve orada vücutlarını kayanın çevresine göre egip bükerek, koparılan parçaları yere atarlar, acımasız gözetleyicilerin kırbacı altında çabalar da çabalarlar. Ufacık çocuklar kuyulara, topragın karnına inerler, sökülüp yere atılmış taşları bin bir zahmetle toplayıp kuyunun başına, açık havaya taşırlar; orada otuz yaşın üzerindeki adamlar bunları alır ve demir tokmaklarla taştan havanlarda bakla iriligindeki parçalara ayırırlar. Sonra bu parçalar kadınlara ve daha yaşlı erkeklere teslim edilir, onlar sıra sıra dizilmiş bileyi taşların üzerine sererler, bu parçaları, ikili üçlü gruplar oluşturarak en has bugday unu inceliginde bir toz haline getirene kadar döverler. Bu zavallıların bakımsızlıgını, sefaletini kimse durup seyredemez, kıçlarını örtecek bir paçavra bile yoktur üzerlerinde, bu kötü durumlarına acımaz kimse zaten. hastadırlar ya da sakatlanmışlardır, ama hoşgörü yoktur, dinlenme yoktur,. Hepsi birden kırbaç altında çalıştırırlar durmaksızın , ta ki zorluklara yenilip işkence altında ölünceye kadar. Yoksullukları öylesine büyüktür ki, şimdikinden çok daha kötü bir şey olacagından korkarlar, cezalar o kadar şiddetlidir ki, ölüm yaşamdan daha arzu edilir bir şey olarak sevinçle karşılanır.
Bunlar da İspanya için yazdıkları : Bu madenlerdeki işçiler sahipleri için akıl almaz kazançlar saglarlar, fakat kendi yaşamları yeraltında maden ocaklarında gece gündüz bedenlerini yıpratarak, tüketerek geçer. Birçogu ölür, çektikleri o denli büyüktür. İşlerinden biraz olsun ayrılma, dinlenme diye bir şey yoktur. Gözetleyicinin kırbacının onları boyun egmeye zorladıgı sıkıntılar o derece şiddetlidir ki, beden güçleri ve ruh yücelikleri kendilerine dayanma gücü veren bir kaçı dışında hayatı terk ederler, ölüm daha yeg görünür onlara çünkü.
Dikkat edebilirseniz bu insanların yaşamak için bir öbür dünya inancına ve öbür tarafta mutlu bir hayata inanmaktan başka çareleri yoktur, ve bu insanları daha çok çalıştırabilmek için bu ideoloji geliştirilmiş ve desteklenmiştir. Bu şartlarda, ölümün tercih olacagı hissedilen şartlarda , bu hayatın bir sınav ve gerçek kurtuluşun ahret oldugunu düşünmeyen ve inanmayan insanların dayanabilmesi mümkün müdür.
Evrim gerçeklgini çürütmek için bize insanın ne zaman nerede, nasıl yaratıldıgını açıklarsanız bir adım atmış olursunuz. Var olan pek çok fosil örnekleri vardır. Şimdi evrimi boş verin ve bize insanın yaratılışını bilimsel olarak açıklayın.
İlk insan nerede, hangi zaman aralıgında yaratıldı ve bunun arkeolojik verileri nedir.
İlk insan yaratıldıgı zaman hangi yaşam sanatlarını biliyordu.
İlk insanı yaratırken tanrı örnegin gözü nasıl yarattı. Ol dedi ve bu karmaşık göz kendi kendine bir araya gelen cansız maddeden mi oldu. Yoksa teker, teker deneyerek mi oldu.
İnsanın beynini proglamlarken evrilmesine izin verdi mi, onun için mi beyinsel ve entellektüel evrim binlerce sene sürdü. Beyinsel ve kültürel gelimeye evrim demezsek ne diyecegiz. Adem'in beyni ile şimdiki beyinler aynı mıydı. Yok degilse bu süreç nasıl gelişti.
ilk insanı yaratırken şayet ol dedi olduysa burada cansız madde nasıl hareket etti de canlı hale geldi. Hani cansız maddeden canlı olmazdı. Yok, kolu bacagı, organları teker teker ve sırayla yaptıysa bunun evrimin ta kendisi oldugunu göremiyor musunuz.
Evrimi reddetmeye çalışırken bile evrimi savunuyor ve farkında olmadan onun verilerini kullanıyorsunuz. Allah ol dedi ve olduysa cansız madde canlıya dönüşmüştür, o zaman sakın bir daha cansızdan canlı olur mu diye sormayın, demek ki olmuş.
Yok Allah cansız maddeden sırayla mütekamile dogru hareketle yarattıysa o halde yaratılış evrimdir. Başka bir yaratılış seçenegi sunabiliyor musunuz.
Bilim evrimi çürütmek için hiç bir şey ortaya koyamaz, çünkü bilim evrimin ta kendisidir. Bilim ancak evrim gerçekliginin evrilmesine yol açabilir. Şimdiki bilgilerimiz daha çok geliştirebilir.
Yukarıda puntolarla belirttigim sorularıma cevap almayı umut ediyorum.
saygılarımla
Bilim sonucta sonuclari itibari ile "üzerine örtülen örtüyü" kaldirmak ve örtünün altindakini yorumlamak ile mesgul, ben ise o örtüye kapatana teslimiyet icindeyim....
evrensel-insan
12-09-2008, 04:06
Saygideger -InVi-
O ortuyu kapatan, insanoglunun dusunce siniridir. Sen, ortuye teslim olmaya devam et. Bense, o ortunun, ne oldugunu ve ne gibi bir sorun oldugunu ve bunun evrensel kokeni ve temelini ortaya koymaya.
Cunku, o ortuyu kaldirmak veya teslim olmaktan ziyade, ortuyu algilamak ve desifre edip curutmek; dusunen dusuncenin bir urunudur. Ne "teslim olmus" ne de "dogal " dusuncenin.
Ayrica, herhangibir dusunce tarzini elestirdigimi de sanma. Sonucta insanoglu "sorunu" algilayabildigi kadariyla gorur. "Sorunun" temeline inemedigi icinde, gorebildigi "soruna" getirecegi "cozum"; gorebilenler icin yeni bir sorundur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evet yeniden beraberiz..Yine fikir hücumuna uğramışız anlaşılan..Herkese tek tek cevap verecem arkadaşlar, bitirinceye kadar bir şey yazmazsanız sevinirim, malum hepinize aynı anda cevap yetiştiremem.
Evrim teorisini çürütmek adına ortaya hiçbir kanıt konmuyor. eğer konsaydı çürürdü zaten. senin kanıt zannettiğin şeyler sadece birer safsata. subjektif yorumlardan ibaret. bilimsel teoriler, kuramlar yine bilimsel metodlarla çürütülür ya da doğrulanır. biyolojik evrim kurumanı yanlış olduğunu gösteren bilimsel metodla ispatlanmış bir argüman olsa idi bugun dünyada milyonlarca bilim adamı bunu kabul etmezdi, binlerce universite bu kuramı biyolojinin temeli olarak okutmazdı.
millet sizin kadar zeki değil napacaksın..
Evrim teorisini çürütmek adına ortaya hiçbir kanıt konmuyor. eğer konsaydı çürürdü zaten
Nedense aklı başında birçok insan ortaya konan kanıtlardan evrim teorisinin bir hayal ürünü olduğunu anlıyor ama birçok ''bilim rahibi'' ve onların cemaatçi arkadaşları evrim konusunda ısrar ediyorlar.
senin kanıt zannettiğin şeyler sadece birer safsata
Asıl safsata fosil sahtekarlığı yapan, sizin ''ultra zeki, tapılası'' bilim rahiplerinizdir.Kim hangi safsataya inanmış ve inanmaya devam ediyor bunu aklı başında eli vicdanında herkes görüyor.
millet sizin kadar zeki değil napacaksın
Evet dünyadaki tek zeki ve aydın insanlar evrimci ve onların destekçileridir,,biz ise bilimden nasibini almamış zavallı insanlarız..
ayrıca harunyahyanın o sahte bilgilerini, cımbızladığı, çarpıttığı bilgilerini okuyup zehirlenmek yerine, gerçekten ali demirsoyun kendi yazdığı kitapları baştan sona okusaydın belki o zaman anlaydınlanabilirdin.
siz bilimi, HY gibi sahte bilimcilerden öğrenmeye çalıştıkta hiçbir zaman anlamamaya devam ediceksiniz.
Harun yahya bilim adamı olmayabilir ama evrim teorisinin mantıksızlığını üç beş kitap karıştırmış aklı başında her insan rahatlıkla anlayabilir.Evrim teorisini sadece harun yahyadan değil evrimcilerin kendisinden de dinledim zaten kuşkunuz olmasın o konuda.Ama nedense hiçbiri beni tatmin etmedi aksine evrim teorisinin çürüklüğünü anlamama daha çok yardım ettiler.
Ölüm varsa Tanrıda vardır. Ölüm yoksa Tanrıda yoktur. Kendini fazla zorlama eğer, kafan
almıyorsa. Seninle aramızdaki fark, ben inançlı olmanın ne demek olduğunu biliyorum ve seni
çok iyi anlıyorum ama, sen inançsızlığın ne demek olduğunu asla anlamayacaksın,
gelebiliceğin en son nokta buraya kadar.
Siz ateist arkadaşlarda en çok dikkatimi çeken yön karşınızdaki insan eğer inançlı biriyse kendiniz baştan 5- 0 önde görmenizdir.Nedir bu inançsızlık trip ve kibiri anlamadım gitti ya,,inanan herkes kafasız,bilimden nasibini almamış zavallı,,siz inançsızlar ise her şeyi bilen, bilimi yalnızca siz ve sizin gibilerin anlayabileceği tapılası şey sanan insanlar olduğunuzu sanmanız...
Düşüncelerini tartışması gereken birileri varsa siz de onlardan bağımsız değilsiniz,,bunu anlamanız kendiniz adına önemli bir adım olacaktır...
Sayın kenny !
Sanırım siz bu sitenin gerçek misyonunu anlayamamışsınız .
Kimse burada ateizm , deizm veya agnostizm TEBLİĞCİLİĞİ yapmıyor . Hiç kimseye de ''gelin , bizim gibi düşünün'' diye yalvarmıyor . İnsanlar istediği gibi düşünmekte özgürdür ; siz de , biz de ...
Sitedeki ateist , deist , agnostik arkadaşlarımızın yaptıkları yorumlarda bir satır da olsa ''n'olur , bizden olun , aksi takdirde başınıza şunlar şunlar gelir'' diye bir satır da olsa karaladığını okudunuz mu ?
Kaldı ki TD sitesinin öyle bir misyonu olsaydı , siz bu yorumu yazabilir miydiniz ?
Ama şunu canı gönülden isteriz : İnsanlar aydınlansın , korkmadan ürkmeden özgürce düşünebilsin ...
Şahsen kendi adıma konuşmak gerekirse ; namuslu , samimi , dürüst bir müslümanı ; riyakar , tutarsız , habire gel-gitler yaşayan bir ateiste yeğlerim .
Alıntısını yaptığım ve bizlere yönelik olarak sorduğunuz her iki sorunun da gerçekte sizin Allah'a (veya Tanrı'ya) olan inancınızın tamamen çıkar-menfaat ilişkisine dayalı olduğunun açık seçik bir itirafının olduğunun da farkında mısınız ?
Bu , sizdeki nasıl bir Allah inancıdır ki , bir gün gelecek bilim ölüme çare bulacak ve siz de o dakika Allah inancından vazgeçeceksiniz ?
Bu , sizdeki nasıl bir Allah inancıdır ki , ''ölüm olmazsa ahiretin bir anlamı olmayacağından inanmaktan vazgeçebilirim'' diyebilme hakkını size veriyor ?
Bu , güya elde ettiğiniz nasıl bir Kuran öğretisidir ki , ''bilim adamları cansız maddelerden doğadaki herhangi bir canlıyı yaparlarsa , benim Tanrı'ya olan inancım büyük ölçüde kaybolabilir '' diyebiliyorsunuz ?
Alıntıladığım yazınız ve bizlere yönelttiğiniz sorularınızı bu sitedeki tebliğci müslümanlara havale ediyorum .
Allah'a havale edemem , çünkü ne kendisi var ne de sopası .
Oysa ''keşke hem kendisi hem de bir sopası olsaydı'' demişimdir hep .
Sitenin misyonunun ne olduğunun farkındayım.Ve düşüncelerimi bu yolla özgürce söyleyebildiğimin de farkındayım..Hiçkimsenin evrimden inancından,inançsızlığından vazgeçmesi de benim umrumda değil.Ben sadece kendimce doğru bulduğum fikirleri savunuyorum ve karşı görüşteki fikirleri anlayıp,kendi fikirlerimle kıyaslıyorum ve bir sonuca varıyorum,,bu sonucu da kimsenin kabul etmesini beklemden yapıyorum.Benim öncelikli amacım kendi görüş ve fikirlerim hakkında karşı görüşleri de anlayarak beyin fırtınası yapmaktan başka bir şey değil,,yani öncelikli amacım kendimi tatmin etmek,,ateisti deisti evrimciyi ya da bir başkasını değil...Ama onlar da benim fikirlerim hakkında görüş bildirirlerse saygı duyar ve onları anlamaya çalışırım.
Şimdi asıl konumuza gelelim.Açtığım konuyu bazı arkadaşlar yanlış anlayarak yorum yapmışlar, bazıları ise anlamamak istemediklerinden çarpıtıp aleyhime kullanmaya çalışmışlar..Bunlara alışığım ve bu konuyu açarken bunların olacağını tahmin ederek açmıştım.
Şimdi Aydınus arkadaşım...Cevaba geçmeden önce açtığım konuyu biraz daha aydınlatıyım.
Öncelikle şunu bilmenizi isterimki bu konuyu gerçekten samimi bir şekilde, herhangi bir ard niyet taşımadan açtım ve masumane sorular sordum evrimci arkadaşlara.Sorduğum sorular ise basitti.Birçok kişi evrim hakkında onu çürüttüğünü söyleyen deliller ortaya koyuyor(yerli-yabancı bilim adamları) ama yine de evrim teorisine inanç devam ediyor.Madem bu evrim bilim ve ispata dayanıyor, bilim adamları ne gibi bir delil sunarlarsa evrim teorisinin çürüdüğüne inanaklarını sordum evrimci arkadaşlara.Ve konuyu biraz daha açmak ve örnek vermek için kendimden örnekler verdim.Dedim ki inanan biri olarak eğer bilim mutlak ölümsüzlüğü yakalarsa,ahiret ve ölüm sonrası hayat olmayacağından imanım büyük ölçüde gidebilir dedim.Benim tanrı inancım islamın ve semavi dinlerin öngördüğü şekilde olduğundan,en azından bu dinlere inanmaktan vazgeçebilirdim.
Ve sizden de bu tip bilimsel argümanlar istedim evrim teorisinin çürütülmesi adına.Atıyorum eğer evrim canlılık 500 milyon yıl önce başladı deyip, 500 milyon önce kusursuz bir hayvan fosili bulunduğunda otomatik olarak evrim teorisi çökmüş olacaktır.Bu ve bunun gibi örnekler vermenizi istedim ama konuyu başka taraflara çekip demogoji yapmış bazı arkadaşlar.
Ben neyin ne olduğunun farkındayım ve bundan şüpheniz olmasın..Çıkar-menfaat ilişkisinin ne olduğunu bildiğinizi varsayarak size cevap verecem.
Semavi dinlerin ortak birçok değerinden en önmlileri malumunuzdur.Allaha inanıp,bu dünyada yapılan iyilik ve kötülüklerden öldükten sonra allah tarafından sorguya çekiliceğini bilmektir.Bu sorgudan sonra ise insanların amellerine paralel olarak ya cennetle ödüllendirilir ya da cehennemle cezalandırılır.
Semavi dinlerin inancına göre allahın bu dünyada yaptığı iyi işler karşılığında insanı cennetle ödüllendirir.Ve cennette insan nefsinin arzuladığı huriler dahil her şey vardır ve sonsuza dek bu devam eder.Allah insanların emir ve yasaklarını uygulayan kullarına mükafatıdır bu.Sizin deyiminizle ''menfaat ve çıkar'' ilişkisi bu oluyor! Ve ben bunu sizin deyiminizle apaçık itiraf ediyorum!
Dediklerimin aynen arkasındayım.Eğer insan mutlak ölümsüzlüğü yakalarsa en azından semavi dinlere olan inancım biter ve ben sadece tek örnek olmam...Ama daha hastalıklara çare bulamayan bilimin ölümsüzlüğü yakalaması imkansız gibi olduğundan benim bu yolla dinden ve inançtan vazgeçmem de söz konusu değildir.Bu örneği sadece konunun anlaşılması için verdim ve ard niyetle bu şekılde yorumlanabileceğinden de malesef emindim,,olsun kızmıyorum saygı duyuyorum...
Münafık he..Sanırım inançlı olduğunuz dönemde münafıklığın ne demek olduğunu öğrenememişsiniz.Olayları ve düşünceleri bu derece çarpıtıp yorumlarsanız bu gibi çarpık sonuçlara ulaşmanız aslında gayet normal...
Münafık inanmadığı halde inanır gibi yapıp ve bunu insanlardan rant sağlamak için yapan kişiye denir.!
Eğer siz allaha imanın en önemli nedenlerinden biri cenneti ve ölümsüzlüğü elde etmek olduğunu söyleyip, bunun münafıklık olduğunu düşünüyorsanız,,sizin dini konuları araştırmadan yorum yapmamanızın daha sağlıklı olacağını tavsiye ediyorum...Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup olayları çarpıtmayın...
Ben onları evrim teorisini savunan arkadaşlar için yazdım,,kimin nereye havale edeceğini hesaba katarak değil,,saygılar...
Sayın kenny
Öncelikle evrimin ne oldugu ile işe başlamanızda fayda vardır. Evrim teorisinin tanrı ile ya da benim deyimim ile bir başlatıcı ile alıp veremedigi yoktur. Orayla ilgilenmez bile. Geçekten bir başlatıcı her şeyi de başlatmış olabilir, bunu bilemiyoruz ve şu anki bilgilerimizle buna gerek de duymuyoruz. Çünkü 10-43 sn den sonrasını açıklayabiliyoruz. Her ne kadar kurama dayansa da Cern deneyi biraz da bunun için yapılıyor. 10-43 sn den sonrası için bir başlatıcıya ya da müdaheleciye bilim gerek görmüyor. Bir başlatıcı varsa da 10-43 sn nin arkasına saklanmıştır ve oradan izlemektedir.
Ancak evrim teorisinin Muhammed ile yani sizin efendiniz ve onun putu Allah ile sorunu vardır. Çünkü evrimsel süreç içerisinde Muhammede yer yoktur. Muhammedin şahidi de yoktur, belgesi de. Kendi zamanına ait bir tek yazılı kaynak da yoktur, hepsi hurafedir. Onun için siz evrim teorisi içinde Muhammede yer bulamadıgınız için spekülatif olarak bir Tanrı üretip sondan başa dogru giderek sözde ispatlar getirmeye çalışıyorsunuz. Tarihsel süreç içerisinde Tanrıdan vahy alan, birbirine şahit olan iki kişi gördünüz mü, duydunuz mu. Ancak Muhammede gelen vahyin kendisinin yazdıgı bir şiir oldugunu iddia eden ve bu yüzden İslamiyetten çıkan, bunları Muhammed uydurdu diyen bir şair olmalı, her halde pante bunun ismini ve kıssasını verecektir, benim şimdilik hatırımda degil.
Tarım öncesi toplumlar ölümü hiç de sizin gibi karşılamıyorlardı. Üstelik onların bir tanrı inancı da yoktu. Onlar ölümü bir ölüm, dogum, yeniden yaşama dönüş süreci olarak görüyorlardı. Bu yüzden de ne cennet vardı, ne de cehennem. Yani onlara göre hiç de korkulacak bir şey yoktu. Dikkat ederseniz ve inceleyebilirseniz ahret inancı dayanılmaz koşullarda madenlerde çalışan köleler arasında dogmuştur ilk, ve bunlara vaaz edilmiştir. Bakın size İÖ 1 yy dan kalma Diodorus'un köle madenlerini anlatışını alıntılayayım.
Mısır'ın kıyılarında ve Arabistan ile Etiyopya'nın komşu bölgelerinde büyük emek ve para harcanarak yogun bir biçimde işletilen bir çok geniş altın madeni vardır. Kayalar simsiyah ve yarık, mermerin damarları öyle göz kamaştırıcı bir beyazlıkta ki, aydınlıgı yeri gögü tutuyor. Maden gözetleyicilerin bir çok işçiyle birlikte altını hazırladıkları yer işte burası. Mısır kralları, hüküm giymiş suçluları, savaş esirlerini, bir de yanlış suçlamaların kurbanı olmuş ya da krallıgın hoşuna gitmedigi için hapsedilmiş kişileri, kimi zaman bütün hısım, akrabasıyla bu madenlere gönderir, böylece bunlar hem suçlarının cezasını çeker hem de onların emeklerinden çıkar saglanmış olur. Bunlar, orada zincirlere baglanmış olarak gece gündüz aralıksız çalıştırılırlar. Dinlenme diye bir şey yoktur, kaçma yolu yoktur; çünkü çeşitli diller konuştuklarından, muhafızları dostça konuşmalar ya da kimi sevecenlik gösterileriyle aldatamazlar. İçinde altın olan kayanın çok sert oldugu yerlerde, kaya önce ateşle yakılır, zorlamalara dayanamayacak kadar yumuşadıgında da bu talihsiz zavallıların binlerce ve binlercesi, kayayı inceleyen ve nereden başlayacaklarını söyleyen ustaların yönetiminde, demirden yapılmış taş keskileriyle kayanın üzerinde çalışmaya sokulur. Bu talihsiz çalışmaya sokulmuş insanların en güçlüleri, içinde altın parçacıkları bulunan mermeri yontar. Oyuklar düz bir çizgi üzerinde gitmez, parlayan taşın damarlarını izler. Taş ocagının kıvrımları, dönemeçleri, gün ışıgını kapattıgı yerde, alınlarına baglanmış lambalar taşırlar, ve orada vücutlarını kayanın çevresine göre egip bükerek, koparılan parçaları yere atarlar, acımasız gözetleyicilerin kırbacı altında çabalar da çabalarlar. Ufacık çocuklar kuyulara, topragın karnına inerler, sökülüp yere atılmış taşları bin bir zahmetle toplayıp kuyunun başına, açık havaya taşırlar; orada otuz yaşın üzerindeki adamlar bunları alır ve demir tokmaklarla taştan havanlarda bakla iriligindeki parçalara ayırırlar. Sonra bu parçalar kadınlara ve daha yaşlı erkeklere teslim edilir, onlar sıra sıra dizilmiş bileyi taşların üzerine sererler, bu parçaları, ikili üçlü gruplar oluşturarak en has bugday unu inceliginde bir toz haline getirene kadar döverler. Bu zavallıların bakımsızlıgını, sefaletini kimse durup seyredemez, kıçlarını örtecek bir paçavra bile yoktur üzerlerinde, bu kötü durumlarına acımaz kimse zaten. hastadırlar ya da sakatlanmışlardır, ama hoşgörü yoktur, dinlenme yoktur,. Hepsi birden kırbaç altında çalıştırırlar durmaksızın , ta ki zorluklara yenilip işkence altında ölünceye kadar. Yoksullukları öylesine büyüktür ki, şimdikinden çok daha kötü bir şey olacagından korkarlar, cezalar o kadar şiddetlidir ki, ölüm yaşamdan daha arzu edilir bir şey olarak sevinçle karşılanır.
Bunlar da İspanya için yazdıkları : Bu madenlerdeki işçiler sahipleri için akıl almaz kazançlar saglarlar, fakat kendi yaşamları yeraltında maden ocaklarında gece gündüz bedenlerini yıpratarak, tüketerek geçer. Birçogu ölür, çektikleri o denli büyüktür. İşlerinden biraz olsun ayrılma, dinlenme diye bir şey yoktur. Gözetleyicinin kırbacının onları boyun egmeye zorladıgı sıkıntılar o derece şiddetlidir ki, beden güçleri ve ruh yücelikleri kendilerine dayanma gücü veren bir kaçı dışında hayatı terk ederler, ölüm daha yeg görünür onlara çünkü.
Dikkat edebilirseniz bu insanların yaşamak için bir öbür dünya inancına ve öbür tarafta mutlu bir hayata inanmaktan başka çareleri yoktur, ve bu insanları daha çok çalıştırabilmek için bu ideoloji geliştirilmiş ve desteklenmiştir. Bu şartlarda, ölümün tercih olacagı hissedilen şartlarda , bu hayatın bir sınav ve gerçek kurtuluşun ahret oldugunu düşünmeyen ve inanmayan insanların dayanabilmesi mümkün müdür.
Evrim gerçeklgini çürütmek için bize insanın ne zaman nerede, nasıl yaratıldıgını açıklarsanız bir adım atmış olursunuz. Var olan pek çok fosil örnekleri vardır. Şimdi evrimi boş verin ve bize insanın yaratılışını bilimsel olarak açıklayın.
İlk insan nerede, hangi zaman aralıgında yaratıldı ve bunun arkeolojik verileri nedir.
İlk insanı yaratırken tanrı örnegin gözü nasıl yarattı. Ol dedi ve bu karmaşık göz kendi kendine bir araya gelen cansız maddeden mi oldu. Yoksa teker, teker deneyerek mi oldu.
İnsanın beynini proglamlarken evrilmesine izin verdi mi, onun için mi beyinsel ve entellektüel evrim binlerce sene sürdü. Beyinsel ve kültürel gelimeye evrim demezsek ne diyecegiz. Adem'in beyni ile şimdiki beyinler aynı mıydı. Yok degilse bu süreç nasıl gelişti.
ilk insanı yaratırken şayet ol dedi olduysa burada cansız madde nasıl hareket etti de canlı hale geldi. Hani cansız maddeden canlı olmazdı. Yok, kolu bacagı, organları teker teker ve sırayla yaptıysa bunun evrimin ta kendisi oldugunu göremiyor musunuz.
Evrimi reddetmeye çalışırken bile evrimi savunuyor ve farkında olmadan onun verilerini kullanıyorsunuz. Allah ol dedi ve olduysa cansız madde canlıya dönüşmüştür, o zaman sakın bir daha cansızdan canlı olur mu diye sormayın, demek ki olmuş.
Yok Allah cansız maddeden sırayla mütekamile dogru hareketle yarattıysa o halde yaratılış evrimdir. Başka bir yaratılış seçenegi sunabiliyor musunuz.
Bilim evrimi çürütmek için hiç bir şey ortaya koyamaz, çünkü bilim evrimin ta kendisidir. Bilim ancak evrim gerçekliginin evrilmesine yol açabilir. Şimdiki bilgilerimiz daha çok geliştirebilir.
Yukarıda puntolarla belirttigim sorularıma cevap almayı umut ediyorum.
saygılarımla
Sayın dilaver,çoğu düşüncenize katılmasam da bu açtığım konu hakkında tartışılmaya değer tek sizin görüşleriniz olduğunu baştan söylemek isterim.
Yazınızın birinci kısmına uzun uzun cevap vermeyecem.43 saniynin öncesi sonrası, hz muhammed zamanında yazılı kaynak olmayıp bütün bunların hurafe olduğunu iddia etmenizin cevaplarını google dan rahatlıkla bulabilirsiniz.
Ama şu maden işçileri hakkında savunduğunuz tezi atlamadan geçemiyecem.Bilmem farkındamısınız ama ortada delil olmadan ahkam kesenlerin sadece biz inançlılar olduğunu söyleyip bununla çelişiyorsunuz.
Dikkat edebilirseniz bu insanların yaşamak için bir öbür dünya inancına ve öbür tarafta mutlu bir hayata inanmaktan başka çareleri yoktur, ve bu insanları daha çok çalıştırabilmek için bu ideoloji geliştirilmiş ve desteklenmiştir
Mesela yukardaki iddialarınız.Şimdi siz sırf şu örneğe bakıp bu yolla semavi dinlerin oluştuğuna inanabiliyorsanız ve bunu bize örnek ve delil olarak gösteriyorsanız,o zaman hayatta birçok spekulasyon ve komplo teorisine insanların inanmasını da beklemeniz gerekir.Yani biri çıkıp darwinin bir maymunla olan ilişkisini meşrulaştırmak için evrim teorisini ortaya attığını iddia eder ve birgün darwini maymuna sarılmış vaziyette gördüğünü günlüğüne yazar ve bunu bize delil olarak sunarsa, sizin iddia ettiğiniz mantıkla bizim buna inanmamız gerekecektir...
İşin magazin tarafını bırakıp asıl konumuza dönelim.Yazınızda değerlendireceğim bölüm yazınızın son bölümündeki soru ve iddialarınızdır...
Evet yukardaki gayet mantıklı bir iddia ve yaratılışçıların evrimi ortadan tamamen kaldırmak için ispatı gereken öenmli sorunlardan birisi.Ama korkarım ki bu başarılsa bile , ki bence biraz zor, evrimciler yine bir bahane üreteceklerdir..:)
Hz adem ve havva hakkında islami kaynak ve kutsal kitaplardan bilgi edinebilirsiniz :) Bizim en azından bir senaryomuz var ve mantıklı,,ama evrimci arkadaşların maymundan insana geçişi gösteren hayali resimlerden başka bir delilleri ve senaryoları yok insanlık hakkında.
Aynen ol dedi ve oldu.Ama bedene can vermek için ona kendi ruhundan kattı,,yoksa tek başına beden hiçbirşey değil.
Cansız maddeden canlı olmaz demek eksik kalıyo biraz...Cansız madden canlı ''insan tarafından'' yapılamaz daha doğru,bunu siz de gayet iyi biliyorsunuz.
Bizim yaratılış seçeneği sunma gibi derdimiz yok.Allah her canlıyı ilk haliyle yarattı ve bilimin bugün canlının en ufak parçası hücreyi bile tam olarak çözememesi,canlının doğa gibi bilinçsiz bir sistem tarafından kendiliğinden oluşturulumayacağını gösterir ve biz de bunu delil olarak sunarız.Eğer doğa gibi bilinçsiz bir yapı canlı oluşturabiliyorsa,bütün kainat bilim adamları bir araya gelin de bir canlı oluşturun diye siz bilim insanı evrimcilere meydan okuruz.
Bilim evrimi çürütmek için hiç bir şey ortaya koyamaz, çünkü bilim evrimin ta kendisidir. Bilim ancak evrim gerçekliginin evrilmesine yol açabilir. Şimdiki bilgilerimiz daha çok geliştirebilir
Koskoca bilimi evrimle bir tuttunuzya,bilim tarihi sizi ve evrimcileri affetmeyecek,,keşke yaşayıp da görsek o günleri...
Neyse umarım bir nebze cevap verebilmişimdir size.Ama ben bu konuyu cevap vermek için değil cevap almak için açmıştım,,yeni mesaj yazacak arkadaşlara duyrulur :) saygılar...
Münafık he..Sanırım inançlı olduğunuz dönemde münafıklığın ne demek olduğunu öğrenememişsiniz.Olayları ve düşünceleri bu derece çarpıtıp yorumlarsanız bu gibi çarpık sonuçlara ulaşmanız aslında gayet normal...
Münafık inanmadığı halde inanır gibi yapıp ve bunu insanlardan rant sağlamak için yapan kişiye denir.!
Eğer siz allaha imanın en önemli nedenlerinden biri cenneti ve ölümsüzlüğü elde etmek olduğunu söyleyip, bunun münafıklık olduğunu düşünüyorsanız,,sizin dini konuları araştırmadan yorum yapmamanızın daha sağlıklı olacağını tavsiye ediyorum...Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup olayları çarpıtmayın...
İyi ki münafıklığın tarifini yaptınız da bizler de sayenizde öğrenmiş olduk , ne kadar sevaba girdiğinizi söylememe hacet yok sanırım !
Allah muhafaza , sizin gibi derin bir din alimi dururken , bizim gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar ne yapacaktı şimdi ?!
İyi ki varsınız sayın kenny !
Hz. Ali'nin de dediği üzere , bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum , iki kelime öğretenin ise seksen yıl kölesi olur , o iki kelimelik derin ilmimle cuma namazına giderken bir müslüman tarafından kafamın ortasına kılıcı yer ve ortadan ikiye ayrılırım !
( Eee , su testisi su yolunda ... Zamanında o da az kesmediydi . )
Dinsel konulardaki bilgi zaten sizin tekelenizde olduğundan sizden naçizane istirhamım bunları tepe tepe kullanmanız ve karşınıza çıkan bilgisiz , cahil cuhela kafirleri de o desderin ilminizle derhal tepelemenizdir !
Hatta mümkünse o kafirleri bulduğunuz yerde öldürmeniz Allah katında daha makbuldur !
Bilesüz ki , Allah-u Teala azimuşşan ( C.C. ) malınızla canınızla yapacağınız bu cihat karşılığında cennette size şimdiden beş yıldızlı bir oda rezervasyonu yapmış bulunmaktadır !
Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır !
Allah-u ekbeear !
Not : Sevgili K.C. ( sanırım size ) bir soru sormuştu , Kuran'da sevgi sözcükleri kaç yerde geçiyor diye ...
Kenny hocam ; bizleri bu konuda da o okyanus misali derin Kuran ilminizle aydınlatırsanız size bu sefer 80 yıl köle oluruz !
Her an her saniye demagojiden başka birşey yaptığınız yok..
Hem ben kimimki sizi aydınlatacam..Siz islamı,dinler tarihini ve nelerden kopya çektiklerini bildiğinizi söylemiyormusunuz_?
Sizin kendi deyiminizle ateist olmanızın ve dinlere inanmamanızın nedeni,dinleri bizden daha iyi bildiğinizi ve ondaki çarpıklıkları gördüğünüzü,dolayısıyla insan yapımı hurafelerden ibaret şeyler olduklarını ve onlara ancak bizim gibi cahil ve bilimden nasibini almamış ot kafalıların inanacağını iddia etmeniz değilmidir_?
Biz kim oluyoruzki sizin gibi ultra zeki aydın,doğaüstü insanlara akıl verip birşeyler öğretelim,,haddimizi aştıysak affola...
Kuranda sevgi sözcükleri çok yerde geçiyor ama onlar sizin kafanızdakiler için söylenmiş değildir.Ama üzülmeyin sizin mentalitenizde olanlar hakkında da az buz şey gegeçmiyo...Onları kendi üstünüze alınabilirsiniz....
Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve Sabiiler; bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve iyi bir amel işlerse, elbette bunların Rableri yanında mükafatları vardır. Bunlara bir korku yoktur ve bunlar mahzun da olmayacaklardır.
İndirgenemez kompleks yapılar akıllı tasarım iddiasının belkemiği durumunda.Allah deneyler yoluyla kanıtlanamadığı için (şuan), bu iddianın çürütülmemesi için ellerinden geleni yapmaları gerekiyor.
Arkadaşların siteye koyduğu sunumda bununla ilgili birkaç örnek verilmiş.Aslında benim burada dikkatimi çeken olay İnsanlar ve İnsansı lar denen şempanzeler , orangutanlar vb. arasındaki fiziksel olduğu kadar genetik benzerlik.Evrim bu türlerin nasıl oluştuğuyla ilgili gayet mantıklı açıklamalar getiriyor.Hayır yok öyle bir şey demeden önce biraz araştırmalarını öneririm.
Peki Akıllı tasarıma göre bu hayvanlar neden var?Akıllı tasarımcı bunları neden yarattı?Denilebilirki ekosistem içinde var olmaları, düzenin devamlılığı için gerekli olmalarından dolayı yaratıldı?Peki insana bu kadar benzemelerinin açıklaması ne?
Açıkçası benim aklıma Allahnın bu canlıları bir hata sonucu yaratmış olabileceğinden başka bir şey gelmiyor.Demek istediğim şu. Kurana göre, Allah insanı yaratırken çamuru alıyor, yoğuruyor, iki eliyle şekil veriyor ve ruhunu üflüyor.Ve büyük ihtimalle de bu yarattığı alemlerin en şerefli ölümlüsünü şekil olarak ta kendine benzetiyor.
Buradan şöyle bir sonuç çıkmıyor mu: Eğer Allah insanı kendi suretinde yarattıysa bu maymunlar da onun suretine bayağı benziyor.Akıllı tasarım tarafından bakarak ben şöyle bir açıklama getiriyorum:
Allah, insan denen bu varlığı ilk yapmak istediğinde çamuru mu az geldi, fazla mı üfledi, ne olduysa galiba şempanze oldu.Yaptığını beğenmeyip Afrika’ya bir yere gönderdi.Tekrar deneme yaptı, bu sefer de bir şeyler ters gitti, goril ortaya çıktı.Daha sonraki günlerde de denemeleri devam etti ve orangutan, gibon ve bizim neandertal dediğimiz canlılar ortaya çıktı.Bu arada altı gün geçti, tabi biraz yoruldu yedinci gün dinlenmeye karar verdi.Ertesi gün dinlenmiş bir şekilde tekrar işe koyulurum dedi, üfürüğüm de güçlenir diye düşündü.O kadar başarısızlıktan sonra neyi nasıl yapacağını da artık daha iyi biliyordu.Ve derken o gün geldi çattı.Tekrar iki eline (Kuranda geçen ifadeler bunlar) çamuru aldı bir güzel yoğurdu, muhteşem bir şekil verdi ve son olarak ruhundan üfledi.İşte sonunda başarmıştı.Evet başarmıştı başarmasına da o kadar yorgunluğa değecek miydi?Ya bu yarattığı nankörlük yaparsa?Olur mu canım.Kendi ruhundan üflemişti.Bu ruhta nankörlük, kötülük gibi şeyler olur mu? Sonuçta Allahın ruhu değil mi bu?
Akıllı tasarım açısından bakmaya çalışarak insana benzeyen hayvanların varlığının açıklamasını yapmaya çalıştım.Daha mantıklı açıklaması olan arkadaşlar varsa yazsınlar.
Sevgili emil,,kendini şempanze,maymun veya gorille benzer görüyorsan bu senin sorunundur.Şahsen benim için kedi köpek neyse,maymunlar da aynı..
Bir akıllı tasarımcı olarak şöyle bir iddia ortaya atabilirim :)
Allah birgün evrim teorisini destekleyenlerin ortaya çıkacağını biliyordu ve onların eline malzeme vermek için maymunları yaratmış olabilir.Eee allah boşuna dememiş inananlar için varlığımın delilleri olarak birçok kanıt sundum size,,ama inanmamakta ısrar ederseniz ise sizin inançsızlığınızı pekiştirecek şeyler de sundum...Maymunlar da bundan olabilir :)
Emil arkadaşım istersen maymun ve insan benzerliğinden vazgeç.Evrimciler bile artık bundan vazgeçtiler ve maymun ve insanın ortak bir atasının olduğunu iddia ediyorlar..
Ve kendilerince resimler çizip propaganda yapıyorlar ama ortada maymun kafasıyla insan çenesini birleştirerek kanıt oluşturmaya çalışan evrimci düzenbazlardan başka bu teoriyi tartışabilir kılan hiçbir netice yok ..Dedimya inanmak istemiyorsanız ortada malzeme çok..Yarın evrim teorisi çürütülür,uzaylıların canlılığı yarattığı teorisi ortaya atılır..Sen yeter ki inkar etmek iste,,malzemeden bol bir şey yok..:)
Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve Sabiiler; bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve iyi bir amel işlerse, elbette bunların Rableri yanında mükafatları vardır. Bunlara bir korku yoktur ve bunlar mahzun da olmayacaklardır.
Kenny hocam ; bu ve benzeri ayetler hala daha yürürlükte midir , yoksa yeni gelişen durumlardan dolayı Muhammet tarafından yürürlükten kaldırılmış mıdır ?!
Ne bileyim , ben İslam alimlerinin yalancısıyım : ''Allah katında tek din İslam'dır , diğerleri kabul edilmeyecektir'' ayetleri nazil olunca bu türden ayetlerin de resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlükten kaldırıldığına dair çeşitli duyumlar aldım .
Doğrusu nedir kenny hocam ?!
Her ne kadar her şeyin en doğrusunu Allah bilse de , yine de siz değerli hocama bir sorayım dedimdi !
Sevgili emil,,kendini şempanze,maymun veya gorille benzer görüyorsan bu senin sorunundur.Şahsen benim için kedi köpek neyse,maymunlar da aynı..
Bir akıllı tasarımcı olarak şöyle bir iddia ortaya atabilirim :)
Allah birgün evrim teorisini destekleyenlerin ortaya çıkacağını biliyordu ve onların eline malzeme vermek için maymunları yaratmış olabilir.Eee allah boşuna dememiş inananlar için varlığımın delilleri olarak birçok kanıt sundum size,,ama inanmamakta ısrar ederseniz ise sizin inançsızlığınızı pekiştirecek şeyler de sundum...Maymunlar da bundan olabilir :)
Emil arkadaşım istersen maymun ve insan benzerliğinden vazgeç.Evrimciler bile artık bundan vazgeçtiler ve maymun ve insanın ortak bir atasının olduğunu iddia ediyorlar..
Ve kendilerince resimler çizip propaganda yapıyorlar ama ortada maymun kafasıyla insan çenesini birleştirerek kanıt oluşturmaya çalışan evrimci düzenbazlardan başka bu teoriyi tartışabilir kılan hiçbir netice yok ..Dedimya inanmak istemiyorsanız ortada malzeme çok..Yarın evrim teorisi çürütülür,uzaylıların canlılığı yarattığı teorisi ortaya atılır..Sen yeter ki inkar etmek iste,,malzemeden bol bir şey yok..:)
Ben insanları bu hayvanlara benzetiyorum.Kendimi de benzetiyorum.Sadece ben benzetmiyorum bunların sınıflanlandırılmasına bakarsan bunların bizim amca çocuğumuz kadar bıze yakın olduklarını görürsün.Bundan da gocunacak biri değilim.
Zaten insan yaratılanların en şereflisi, en hayırlısı diye bu dünyadaki doğal ortamdaki canlıları küçümseyerek ormanları ev yapmak için yakan biz değil miyiz, anadolu parsını etrafa hava olsun diye neslini tüketenler biz değil miyiz?Böyle çok örnek var insanın kibirinden kaynaklanıp doğanın zarar gördüğü.
Senin verdiğin yaratılma örneğinde çok kurnaz bir tasarımcı var.Demekki allahın 99 ismine kurnaz adı da eklenebilir.
Ayrıca insanların ve diğer insansıların ortak atadan evrimleştiğini söylemen iyi olmuş.Böyle birşeyden haberim yoktu.Ben insanların şempanzelerden evrimleştiğini düşünüyordum.:)
http://tr.wikipedia.org/wiki/İnsansılar
İllaki evrim teorisini savunacam diyorsan bakış açını biraz genişletmekte fayda var.Yok insan allahın gazıyla kibrinden dolayı doğayı mahvediyor,her şey yaratılışçılığa inanan doğa karşıtı yobazlardan kaynaklanıyo diyorsan,,sana insan tarihini ve doğayı araştırmanı öneririm biraz...Doğayı mahvetmek için allaha inanmaya gerek yok,bunun birçok örneği mevcuttur tarihte ara bul.
Madem bu kadar meraklısın doğayla iç içe yaşamaya,o zaman bazı şeylerden fedakarlık et de örnek ol insanlara.Mesela hayvan eti yemekten vazgeç, sonracıma araba gibi doğaya zararlı araçları kullanmaktan vazgeç;bisiklet ya da at ile git gideceğin yere.Evinde fazlalık mobilya eşyası bulundurma ne de olsa ormanlardan geliyor bütün ağaçlar;örnek olman lazım senin bize...Sen bu yukarda saydıklarımı yap,o zaman gel doğa ve insan hakkında bana ahkam kes..Öyle süslü püslü laflarla doğacı,çevreci diye gezinme ortalıkda..
Son olarak şempanze olayına da değiniyim..Dediğim gibi ben kendimi ne maymunlara benzetiyorum, ne de onlardan evrildiğimi düşünüyorum.Ama sen ve evrimci rahipler öyle düşünüyorsanız bu sizin problemınız.Acaba senin atan tam olarak nasıldı.Java adamı mı yoksa hong kong man mı he :) Bir kaç resim çizin de hayal gücünüzü gösterin bakalım...Şu meşhur evrimci düzenbazlardan daha inandırıcı olsun ama..Bana iki domuz dişi fosili gösterip çizilen hayali maymun atadan bahsetmeyin...Biraz daha yaratıcı olun..:)
Harun yahya bilim adamı olmayabilir ama evrim teorisinin mantıksızlığını üç beş kitap karıştırmış aklı başında her insan rahatlıkla anlayabilir.Evrim teorisini sadece harun yahyadan değil evrimcilerin kendisinden de dinledim zaten kuşkunuz olmasın o konuda.Ama nedense hiçbiri beni tatmin etmedi aksine evrim teorisinin çürüklüğünü anlamama daha çok yardım ettiler.
Haaa yani bilim adamları evrim teorisiyle ilgili yıllarca çalışsın didinsin, araştırma yapsın, elde ettiği bulgularla teorisine sağlam kanıtlar için çırpınıp dursun, daha sonra sakalı boklu soytarının biri çıkıp kutsal addedilen bir kitaba bakarak hoooooop hepsini çürütsün, evrim teorisi diye bir şey yok desin öyle mi? Bari emeğe saygınız olsun.
İnsanın şu an ulaştığı bilimsel ve teknolojik gelişmenin nedeni ne olabilir sence! Evrim geçiren canlılar olabilir mi? Hayır öyle garip bir ruh hali içerisindesiniz ki, bir dediğiniz öbürünü tutumuyor.
Mesela din ile bilimin örtüştüğünü söyleyenler, bilimin evrim teorisini reddediyorlar nedense...!
Ya da bir CERN deneyini.
Haaa yani bilim adamları evrim teorisiyle ilgili yıllarca çalışsın didinsin, araştırma yapsın, elde ettiği bulgularla teorisine sağlam kanıtlar için çırpınıp dursun, daha sonra sakalı boklu soytarının biri çıkıp kutsal addedilen bir kitaba bakarak hoooooop hepsini çürütsün, evrim teorisi diye bir şey yok desin öyle mi? Bari emeğe saygınız olsun.
Bilim adamları araştırmalarını yaparlar ve sonuçları kamuoyuna paylaşırlar.Bilim adamları kendi aralarında tartışırlar bu sonuçları.Halk da bu tartışmayı izler.Sonuç olarak evrim teorisini savunan bilim adamları ve savunmayanlar olarak ikiye ayrılırlar ve hangi bilimsel bulgulara dayanarak bu sonuçlara vardıklarını açıklarlar.Halk da bu iki görüşü tartar ve kendi aklına yatanın doğru olduğu sonucuna varır.Harun yahya biraz daha işin içinde olduğu için göze çarpıyor ama h.y. olmasa da sırf evrimcilerin görüşünü okusam da bu teorinin bir safsata olduğunu rahatça anlayabilirdim.Evrim teorisini savunan bilim adamları daha kendi aralarında anlaşmaya varamamışlar,bir de kalkıp bizden bu teoriye inanmamızı bekliyorlar,,çok beklerler,kendilerini biraz daha geliştirmeleri lazım..
İnsanın şu an ulaştığı bilimsel ve teknolojik gelişmenin nedeni ne olabilir sence! Evrim geçiren canlılar olabilir mi? Hayır öyle garip bir ruh hali içerisindesiniz ki, bir dediğiniz öbürünü tutumuyor.
Şu an ortada bir bilimsel gelişme varsa o da ''gerçek'' anlamda yapılan bilim sayesindedir,,körü körüne bir teoriye bağlanıp onu ispatlamak için her türlü sahtekarlığı ve çarpıtmayı yapan bilim anlayışına değil !
Mesela din ile bilimin örtüştüğünü söyleyenler, bilimin evrim teorisini reddediyorlar nedense...!
Evet bilim ile din örtüşüyor arkasındayız, yalnız bilimden kastınızın ne olduğuna bağlı bu,,her türlü sahtekarlık ve çarpıtmaya izin veren bilim anlayışına biz değil herkes karşıdır.
Ya da bir CERN deneyini.
Cern deneyini kimsenin eleştirdiği yok,eğer varsa böyleleri bilimden nasibini almamıştır.
Ve son olarak şunu da belirtmek isterim ki, ''BİLİM KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL'',,bilim üzerinden siyaset yapmayın:=) saygılar !
[B]Bilim adamları araştırmalarını yaparlar ve sonuçları kamuoyuna paylaşırlar.Bilim adamları kendi aralarında tartışırlar bu sonuçları.Halk da bu tartışmayı izler.Sonuç olarak evrim teorisini savunan bilim adamları ve savunmayanlar olarak ikiye ayrılırlar ve hangi bilimsel bulgulara dayanarak bu sonuçlara vardıklarını açıklarlar.Halk da bu iki görüşü tartar ve kendi aklına yatanın doğru olduğu sonucuna varır.Harun yahya biraz daha işin içinde olduğu için göze çarpıyor ama h.y. olmasa da sırf evrimcilerin görüşünü okusam da bu teorinin bir safsata olduğunu rahatça anlayabilirdim.Evrim teorisini savunan bilim adamları daha kendi aralarında anlaşmaya varamamışlar,bir de kalkıp bizden bu teoriye inanmamızı bekliyorlar,,çok beklerler,kendilerini biraz daha geliştirmeleri lazım..
Teoriler ispatlanmadıkça gerçeğe dönüşmez, bilim adamları arasında ki görüş ayrılıklarının olması, onların sağlıklı bir sonuca varması için doğal bir süreçtir. Ben sana emekten bahsediyorum, sen ise bana ne idüğü belirsiz iktibas yapan birinden...
"BİLİM KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR" pööööhh.....:)))
Kenny genç yaşında "dinozorlaşmışsın" Neden mi ? Artık akıllı tasarımcılar evrimi kabul ediyorlar. Hatta güzel de bir tanım bulmuşlar "yönlendirilmiş patika".
AT'ımın gurusu Behe bile Great Mutator adlı yeni kitabında evrimi "hemen hemen" tümüyle
kabul edip, doğal seçilimin yerine iradi müdahale evrimin ve türleşmenin anahtarıdır demeye başladı. Mutasyonların bilinçli bir tasarımcının işi olduğunu söylüyor.
Hala HY ekolünde(!) takılan genç insanları görünce içim daralıyor. Siz istediğiniz kadar
direnin evrim gerçektir. Eninde sonunda geleceğiniz yer (bilim olmayacağına göre) evangelistlerin "yönlendirilmiş patikası" olacak.
Eh bu da bir şeydir.
Edit: Great Mutator'un yazarı bir diğer guru Jerry Coyne imiş. Behe' de son kitabında (Edge of Evolution) aynı şeyleri
söylemekte.
Kenny genç yaşında "dinozorlaşmışsın"
dinozorları aşşagılamanızı protesto ediyorum. Unutmayın ki 65 milyon sene evvel dünyaya dinozorlar hakimdi. Biraz saygı lütfen. :)
R-tex grubu neden var, neden tavır koymuyor. Ütelik de sahibi hukukçu. :D
saygılarımla
tensiz.denek
20-09-2008, 07:39
Evrim teorisini savunan bilim adamları daha kendi aralarında anlaşmaya varamamışlar,bir de kalkıp bizden bu teoriye inanmamızı bekliyorlar,,çok beklerler,kendilerini biraz daha geliştirmeleri lazım..
Yaratılışçıların temel yanılgısı vaka #7
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6999&page=2&highlight=temel+yan%FDlg%FD
Kenny genç yaşında "dinozorlaşmışsın" Neden mi ? Artık akıllı tasarımcılar evrimi kabul ediyorlar. Hatta güzel de bir tanım bulmuşlar "yönlendirilmiş patika".
AT'ımın gurusu Behe bile Great Mutator adlı yeni kitabında evrimi "hemen hemen" tümüyle
kabul edip, doğal seçilimin yerine iradi müdahale evrimin ve türleşmenin anahtarıdır demeye başladı. Mutasyonların bilinçli bir tasarımcının işi olduğunu söylüyor.
Hala HY ekolünde(!) takılan genç insanları görünce içim daralıyor. Siz istediğiniz kadar
direnin evrim gerçektir. Eninde sonunda geleceğiniz yer (bilim olmayacağına göre) evangelistlerin "yönlendirilmiş patikası" olacak.
Eh bu da bir şeydir.
Edit: Great Mutator'un yazarı bir diğer guru Jerry Coyne imiş. Behe' de son kitabında (Edge of Evolution) aynı şeyleri
söylemekte.
Behe ya da bir başka yaratılışçının evrim teorisinin gerçek olduğunu kabul etmesi evrimin gerçek olduğunu mu kanıtlıyor _?
Ne yani önceden evrimi savunan bilim adamlarının sonradan yaratılış teorisine dönmesi evrim teorisinin bittiği anlamına mı geliyor_?
Kusura bakmayın ama o çok eleştirdiğiniz harun yahyadan bir farkınız kalmamış yukardaki örneği vererek.Evet sayın seyirciler akıllı tasarımın kurucusu pes etti yaratılış teorisi yalan oldu !
Kenny genç yaşında "dinozorlaşmışsın"
dinozorları aşşagılamanızı protesto ediyorum. Unutmayın ki 65 milyon sene evvel dünyaya dinozorlar hakimdi. Biraz saygı lütfen. :)
Dilaver bey,
Son cümlenizde vurguladığınız altı çizili sözcüklerin anlamını umarım biliyorsunuzdur...Eğer bilmiyorsanız size örnek göstererek ne olduğunu anlamanızı sağlıyım;
1)Ortada bir tartışma varken ya o tartışmaya katılıp adam gibi yorum yaparsın,ya da susup izlersin,,gereksiz müdahelelerde bulunmazsın.
2)Eğer fikrini belirtmeyip tartışma yapanları küçük duruma düşürmek için yerli yersiz müdahaleler yaparsan orda küçük duruma düşen sen de olursun farkına varmasan da.
Saygılar !
Behe ya da bir başka yaratılışçının evrim teorisinin gerçek olduğunu kabul etmesi evrimin gerçek olduğunu mu kanıtlıyor _?
Ne yani önceden evrimi savunan bilim adamlarının sonradan yaratılış teorisine dönmesi evrim teorisinin bittiği anlamına mı geliyor_?
Kusura bakmayın ama o çok eleştirdiğiniz harun yahyadan bir farkınız kalmamış yukardaki örneği vererek.Evet sayın seyirciler akıllı tasarımın kurucusu pes etti yaratılış teorisi yalan oldu !
Hayır çok bilmiş arkadaşım. Behe ya da başka bir gurunun yani yazdığınız, inandığınız argümanların yaratıcılarının başka bir dala konması sizin de o dala konmanız için geriye sayım başladı demek oluyor. Çünkü tüm savunduğunuz AT, bu ve benzeri evangelistlerin "kama" teorisi doğrultusunda evrime yönelik eleştirilerden köken alıyor.
İndirgenemez komplekslik, mutasyonların yararlı olamayacağı, DNA'ya bilgi eklenemeyeceği (ne demekse) gibi bilgiç tezlerinizin artık geçersiz olduğu anlamına geliyor.
Sen ve HY ekolünden beslenen bilgiçlerin savundukları ve anlamını asla kavrayamadığı tezlerin tarihin çöplüğünde yer aldığı anlamına geliyor. Şimdi
olmasa da bir kaç yıl içinde AT'nin yeni versiyonunu aynı bağnazlık ve bilgiçlikle savunacağınız anlamına da geliyor.
Peki AT yıkılır mı ? Hayır yıkılmaz. Küllerinden yeniden doğan bir efsanedir o :D
Çünkü bu güne kadar AT'ımın sunduğu hiç birşey yoktu. Tüm yapılan evrim teorisinin henüz açıklayamadığı ya da şimdilik kaydıyla geriye bıraktığı noktalarda "bak açıklanamadı demek ki tasarlanmış" ya da komplex yapılar
tesadüfen oluşamayacağına göre demek ki bir tasarımcı var demekten başka bir şey değildi. Ama buna rağmen özellikle azgelişmiş ülkelerde epey taraftar bulabiliyordu. Tüm bilimsel gelişmeler bu tezleri ve imkansız görünen yapıların bile nasıl olabileceğini açıkladıkça AT komik olmaya başladı.
İtiraf edeyim yeni argümanları biraz daha zorlu. Çünkü bugünden geriye insan merkezli bir bakış evrimi ilkelden mükemmele doğru bir tekamül olarak görme yanılgısına kolayca düşebilir. Kaldı ki evrimin biraz yanlış anlaşılması bile oldukça geniş bir kesimi bu yanlışlığa düşürebilmektedir.
Mutasyonların "bilinçli" bir müdahale ile "yönlendirilmiş patikada" yol aldığını ileri süren son versiyon AT daha dirençli olacaktır.
Pekala kenny, madem Harun Yahya evrim teorisinin mantıksızlığını her insanın kavrayabileceği bir şekilde anlatmış ona sormak lazım; bir evrimbilimciyle TV'ye çıkıp evrim hakkında ki görüşlerini karşılıklı olarak bir tartışsınlar, boyunun ölçüsünü bir görelim bakalım, ha ne dersin. Harun Yahyaya ulaşıp bu isteğimi iletebilir misin? Ya da böyle bir isteğe cesareti ve bilgisi var mı?