PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İngiliz Kilisesi Darwinden Özür Dileyecek

meas
15-09-2008, 13:19
İngiliz kilisesi Darwin’den özür dileyecek

İngiltere Kilisesi’nin resmi olarak, evrim teorisini yanlış anladığı için, Charles Darwin’den özür dileyeceği bildirildi.

LONDRA - İngiliz Kilisesi’nin, 126 yıl önce ölen ünlü bilim adamı Charles Darwin’den, evrim teorisini yanlış anladığı için özür dileyeceği duyuruldu. Yarın İngiliz Kilisesi’nin internet sitesinde yayımlanması beklenen özür yazısında, “Charles Darwin, doğumundan 200 yıl sonra, İngiliz Kilisesi sana bir özür borçlu, seni yanlış anladığı, sana yanlış tepki verdiği ve başkalarının da seni hala yanlış anlamasına sebep olduğu için.” ifadesi yer alacak. Fakat Darwin’in torununun toruna göre, kilisenin hamlesi anlamsız ve komik.

http://www.ntvmsnbc.com/news/459349.asp

:rolleyes:

serüvenci
15-09-2008, 14:12
konuyu bir başlık altında ele almak doğru olur. hele ki dawkins'in sitesinin yasaklandığı bir noktada daha da önem kazanıyor. kimileri hatalarını kabul ederken üstün körü de olsa kendince özür dilerken kimileri de yasakçı zihniyeti daha da yaygınlaştırıyor.

meas haber için teşekkürler.

meas
15-09-2008, 14:49
önemli degil evrimcileri severim makara oluyolar:) hele liop sitede göremiyorum artık. Gerci bende uzun zamandır yoktum...

YOLCULUKLAR
16-09-2008, 23:49
Bu yüzden Darwin’in teorilerinin dini düşünce üzerindeki etkisinin yeniden düşünülmesi gerekli.” diye konuştu ve Hıristiyan öğretisi ile Darwin’in bilimsel teorileri arasında uyuşmayan bir şey olmadığını söyledi.

Linkten haberin detayını okudum da... Gözlerime inanamadım...

Nasıl yani Hristiyanlık öğretileriyle Darwin'in bilimsel teorileri arasında bir fark yoktur?

Ya Katolik Kilise ciddi anlamda kafayı yemiş. Ya liderleri Pavlus'un taktiğini uygulayarak iki yüzlülük maskesi takınıyorlar. Ya da haber ciddi anlamda yanlış ve taraflı bir şekilde çevrilmiş...

Bunun sebebini bilmiyorum; ama bildiğim tek şey Hristiyanlık öğretileriyle Darwin'in teorilerinin uyuşmadığıdır.

meas
17-09-2008, 00:04
Bazen, yakında tamamen yenilgiye uğrayacağımdan şüpheleniyorum

(Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.II, s.152)

Bu çalışmaların (Türlerin Kökeni için kullandığı çalışmaları), bunları yaparken harcadığım zamana değip değmediğinden şüphe ediyorum.

(Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.I, New York:D. Appleton and Company, 1888, s.315 )

Görüşlerimin, sayısız miktarda zorluklarla dolu olduğunu göremeyecek kadar kör olduğumu sanma..

(Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.I, s. 395 )

Doğanın tamamı gerçekten inatçı ve benim istediklerimi yapmıyor ve şu an sadece eski midyelerimden başka yeni hiçbir şey üzerinde çalışmak istemiyorum

( Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.I, s.413 )

Bunlara ne dersin acaba yolculuklar...

frodo
17-09-2008, 00:33
meas bu yazdıkların "eğer bilimin bir şüphe kültürü" olduğunu bilse idin sana çok mantıklı gelecekti. Ama bilmiyorsun ve Darwin'in açmazları olduğunu sanıyorsun. Bu cümlelerin devamını da asmanı bekliyorum. O zaman bakalım karar verelim olur mu ?

Edit bu çok hoş bir rastlantı olmuş: İngiliz Kilisesi diyecekmş ki;
İngiliz Kilisesi sana bir özür borçlu, seni yanlış anladığı, sana yanlış tepki verdiği ve başkalarının da seni hala yanlış anlamasına sebep olduğu için

Ve meas'da demiş ki;
önemli degil evrimcileri severim makara oluyolar

Allahın hikmeti işte...

meas
17-09-2008, 01:32
Darwinin açmazları olmasaydı ben burada yazıyor olamazdım heralde frodo (dünya ateist olmuştu) ben nasılki bir yaratıcımız oldugunu sana ispatlayamıyorsam sende bana aksini ispat edemiyorsun, sadece kendi düşündüklerimizi buraya aktarıyoruz bir başkasınında tezlerini veya iddalarını tartışmaya acıyoruz hadi bakalım hangimiz haklı hangimiz haksız der gibi...

Allahın hikmeti işte...

serüvenci
17-09-2008, 10:48
Goethe:
"Az şey bilirsek bir şeyin doğruluğuna emin olabiliriz, bilgi artinca kuşkuda artar."

saygılarımla.

sinner
18-09-2008, 14:58
İngiliz Kilisesi’nin, 126 yıl önce ölen ünlü bilim adamı Charles Darwin’den, evrim teorisini yanlış anladığı için özür dileyediği duyuruldu. İngiliz Kilisesi’nin internet sitesinde yayımlanan özür yazısında, “Charles Darwin, doğumundan 200 yıl sonra, İngiliz Kilisesi sana bir özür borçlu, seni yanlış anladığı, sana yanlış tepki verdiği ve başkalarının da seni hala yanlış anlamasına sebep olduğu için.” ifadesi yer alıyor. Fakat Darwin’in torununun toruna göre, kilisenin hamlesi anlamsız ve komik.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, kilise yetkilileri Darwin’den diledikleri özrün Papa 2. John Paul’ün, dünya güneşin etrafında döner dediği için kilise tarafından yargılanan Galileo’dan özür dilemesi ile benzer nitelikte olduğunu söylüyor.

Kilisenin, 1860’larda Darwin’e atılanı lekenin telafi edilmesi amacını güttüğü ve böylece kendini köktendinci Hıristiyanlar’dan ayırmak istediği belirtiliyor.

İNTERNET SİTESİNDEN YAYINLANACAK
İngiliz Kilisesi’nin internet sitesinde yayımlanan özür yazısında, “Charles Darwin, doğumundan 200 yıl sonra, İngiliz Kilisesi sana bir özür borçlu, seni yanlış anladığı, sana yanlış tepki verdiği ve başkalarının da seni hala yanlış anlamasına sebep olduğu için. Ancak senin itibarın için verilen mücadele henüz bitmedi.” ifadeleri yer alıyor.

HIRİSTİYAN ÖĞRETİ İLE EVRİM TEORİSİ UYUYOR
Darwin’den özür dileyen yazıyı, Başpsikoposlar Konseyi’nin halkla ilişkilerden sorumlu üyesi Malcolm Brown kaleme aldı. Brown, insanlar ve kurumların hata yapabileceğini ve Hıristiyanlar ile kilisenin bunun dışında olmadığını savundu. Brown, “Yeni bir fikir ortaya çıktığında, insanların dünyaya bakışı değişir. Bütün eski değerlere saldırıldığını hissederler ve yeniye karşı savaş açarlar. Kilise bu hataya Galileo ile düştü. Ve bazı kilise yetkilileri aynı hatayı 1860’larda Charles Darwin ile de yaptılar. Bu yüzden Darwin’in teorilerinin dini düşünce üzerindeki etkisinin yeniden düşünülmesi gerekli.” diye konuştu ve Hıristiyan öğretisi ile Darwin’in bilimsel teorileri arasında uyuşmayan bir şey olmadığını söyledi.

Kaynak: ntv

okinono
09-10-2008, 20:43
http://www.guncel.net/gundem/yasam/2008/10/09/darwin-in-din-ve-inanc-hakkindaki-gorusleri.htm