PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah tan mesaj var

thtbsbdllh
02-12-2004, 00:35
Konu: Allah''a inanmayanlar a Allah tan mesaj var
vakıa suresi 57........ 96. ayetler.
57: sizi biz yarattık tasdik etmeniz gerekmez mi?
58: söyleyin öyleyse rahimlere döktüğünüz meni nedir?
59: onu siz mi yaratıyorsunuz yosa yaratan bizmiyiz.?
60: Aranızda ölümü takdir eden biziz.ve biz önüne geçilebileceklerden değiliz.
61: böylece sizin yerinize benzerlerinizi getirelim.ve sizi bilmediğiniz bir alemde tekrar var edelim diye (ölümü takdir ettik)
63: şimdi bana ektiğinizi haber verin.
64: onu siz mi bitiriyorsunuz yoksa bitiren bizmiyiz.?
65: dileseydik onu kuru bir çöp yapardıkda şaşar kalırdınız.
66:'''' doğrusu borç altına girdik
67: daha doğrusu biz yoksul kaldık'''' derdiniz.
68: ya içtiğiniz suya ne dersiniz?
69: buluttan onu sizmi indirdiniz yoksa indiren bizmiyiz.?
70: dileseydik onu tuzlu yapardık şükretmeniz gerekmez mi?
71: söyleyin şimdi bana tutuşturmakta olduğunuz ateşi
72: onun ağacını sizmi yarattınız yoksa yaratan bizmiyiz?
73: biz onu bir ibret ve çölden gelip geçenlerin istifadesi için yarattık.
74: öyleyse ulu rabbinin adını tesbih et.
75: Hayır! yıldızların yerine yemin ederim ki
76: bilirseniz gerçekten bu büyük bir yemindir.
77:78: şüpesiz bu korunmuş bir kitapta bulunan değerli bir kur''an dır.
79: ona ancak temizlenenler dokunabilir.
80: o alemlerin rabbinden indirilmiştir.
81: şimdi siz bu sözümü küçümsüyorsunuz?
82: Allah ın verdiği rızka karşı şükrü, onu yalanlamaklamı yerine getiriyorsunuz?
83: hele can boğaza dayandığı zaman.
84: o vakit siz bakar durursunuz.
85: (o anda ) biz ona sizden daha yakınız. ama göremezsiniz.
86: mademki ceza görmeyecekmişsiniz.
87: onu (canı) geri çevirsenize şayet iddanızda doğru iseniz!
88: fakat (ölen kişi) allaha yakın olanlardan ise
89: ona rahatlık güzel rızık ve naim cennetleri vardır.
90: Eğer o sağdakilerden ise
91: ''''ey sağdaki sana selam olsun''''
92: Ama yalancı sapıklardan ise
93: işte ona da kaynar sudan bir ziyafet vardır.
94: ve (onun sonu) cehenneme atılmaktır.
95: şüpesizki bu kesin gerçektir.
96: öyleyse ulu rabbinin adını tenzih ile an.
Hadid 17: bilinki allah ölümünden sonra yeryüzünü canlandırıyor. düşünesiniz diye gerçekten ayetleri size açıkladık

quixsoul
03-12-2004, 21:49
Bendede gerçek yaratıcıdan bir mesaj var (vahiy yeni geldi)

1-Yarattığım her varlığın izi var kafanda ve hislerinde

2- Düşlediklerin elinde tuttuğun taş kadar somut ve sen ancak görebildiğin kadar hayaperestsin.

3- Epeydir hüküm sürdüğünüz bu topraklar size çok şey öğretti.Aç kalmayı,lanet okumayı,kıskanmayı ve nefreti

4- Bunlarla sınırlı olan görüş açısında ben ne kadar gerçeğim ? söylediklerim ne kadar gerçek ?

5- Ataların yada senden önce varlığa erenler için kolay değildi düşlediklerin.Her geçen gün büyük bir hırsla uzağa dahada uzağa erişmeye çalıştınız.Şimdi benden bir çırpıda soru işaretlerini yok etmemi beklemen ne kadar mantıklı ?

6- Senin için okumakla bitmeyen binlerce sayfalık cevap doyurucumu ?

7- Taşın altında bir çimen, çimen neden sarı ? Çimeninn neden sarı olduğunu benim mi öğrettiğimi düşünüyorsun ? Onun neden sarı olduğunu çoğu merak etti.Birbirlerine sorup durdular..Ama merağın doruğa, aklın zirveye ulaştığı bir an öğrendiniz.O günde soru işaretleri cevapsız kaldığında bugünde aynı hisler yaşanacak.

8- Yaşarken çok büyük sandığınız şey sizin için ulaşmak istediğinizden daha kısa.Birileri nin ölmesi değil birilerinin merak edip heycanlanması gerekiyordu.Kafanızın içindeki ince hesaplar sandığınızdan da basit ancak ömrünüz kadar basit değil.Dönüp dolaşıp size engel olacak en bilinmez bilinmeyen içinizde dolaşan o küçük mekanizmalar.

9- İnancınıza tutsak olduğunuzda öğrendiğiniz şey ona sahip çıkmak.Değişen ve düne inkar eden birisi için gelip geçen bir his sadece.Böyle bir yaradılışta benden dilemeniz ancak değişen hislerinizi doyuracak.

10-Karanlıktan korkmadınız korkutuldunuz.Ve sen daha öncekilerle yetinmek zorunda değilsin.Sinir uçlarının sana sunduğu tüm uyarılar sizi kontrol altına aldığında buna karşı gelmek çok zor ama sizin için uçmak kadar zor değildi.

11- Benim sana yazdığım öne sürdükleri tüm yazıtlara bakıp gülmek hoşuna gidecekse bunu umursamamakda hoşuna gidecektir.İnsanlar kendi inançlarını sömürdüklerinin farkında olmadığını başkalarının sömürülerine kapıldıklarında farkettiler.Şimdi sen de "bunlar yaratıcıdan bir kitapdır" diye öne sürülen herşeyde bunu farkedeceksin.

12- Sana verilen en büyük değer o kafanda taşıdığın sen den başkası değil.Değişen kendini yenileyen ve yaratan o küçük yumurcak sana tüm cevapları verebilecek bir yoldaş.

13-Ve bu yazılarda mutlaka sizin akıl ve değişiminize yenilecektir.Hakkımda tahmin ettiklerin senden sonrakiler için gülünç olacak.Sana cevap verebildiklerim bu kadar, bu senin aklınla büyür yada küçülür.Ancak sen bundan öteye gidebileceksin.Ve sende benim gibi ötenin anlamsız kaldığı bir zamanda soruların cevabını öğreneceksin.

--------

Bunlara inanmak yada inanmamak da senin elinde.Ancak Allah dediğin şey yaratıcının yarattıklarını kendi üstüne alıp atıp tutmakdan başka bir şey yapamıyor.Hangisi gerçek o mu yoksa bumu ?

thtbsbdllh
04-12-2004, 00:05
Bendede gerçek yaratıcıdan bir mesaj var (vahiy yeni geldi)

1-Yarattığım her varlığın izi var kafanda ve hislerinde

2- Düşlediklerin elinde tuttuğun taş kadar somut ve sen ancak görebildiğin kadar hayaperestsin.

3- Epeydir hüküm sürdüğünüz bu topraklar size çok şey öğretti.Aç kalmayı,lanet okumayı,kıskanmayı ve nefreti

4- Bunlarla sınırlı olan görüş açısında ben ne kadar gerçeğim ? söylediklerim ne kadar gerçek ?

5- Ataların yada senden önce varlığa erenler için kolay değildi düşlediklerin.Her geçen gün büyük bir hırsla uzağa dahada uzağa erişmeye çalıştınız.Şimdi benden bir çırpıda soru işaretlerini yok etmemi beklemen ne kadar mantıklı ?

6- Senin için okumakla bitmeyen binlerce sayfalık cevap doyurucumu ?

7- Taşın altında bir çimen, çimen neden sarı ? Çimeninn neden sarı olduğunu benim mi öğrettiğimi düşünüyorsun ? Onun neden sarı olduğunu çoğu merak etti.Birbirlerine sorup durdular..Ama merağın doruğa, aklın zirveye ulaştığı bir an öğrendiniz.O günde soru işaretleri cevapsız kaldığında bugünde aynı hisler yaşanacak.

8- Yaşarken çok büyük sandığınız şey sizin için ulaşmak istediğinizden daha kısa.Birileri nin ölmesi değil birilerinin merak edip heycanlanması gerekiyordu.Kafanızın içindeki ince hesaplar sandığınızdan da basit ancak ömrünüz kadar basit değil.Dönüp dolaşıp size engel olacak en bilinmez bilinmeyen içinizde dolaşan o küçük mekanizmalar.

9- İnancınıza tutsak olduğunuzda öğrendiğiniz şey ona sahip çıkmak.Değişen ve düne inkar eden birisi için gelip geçen bir his sadece.Böyle bir yaradılışta benden dilemeniz ancak değişen hislerinizi doyuracak.

10-Karanlıktan korkmadınız korkutuldunuz.Ve sen daha öncekilerle yetinmek zorunda değilsin.Sinir uçlarının sana sunduğu tüm uyarılar sizi kontrol altına aldığında buna karşı gelmek çok zor ama sizin için uçmak kadar zor değildi.

11- Benim sana yazdığım öne sürdükleri tüm yazıtlara bakıp gülmek hoşuna gidecekse bunu umursamamakda hoşuna gidecektir.İnsanlar kendi inançlarını sömürdüklerinin farkında olmadığını başkalarının sömürülerine kapıldıklarında farkettiler.Şimdi sen de "bunlar yaratıcıdan bir kitapdır" diye öne sürülen herşeyde bunu farkedeceksin.

12- Sana verilen en büyük değer o kafanda taşıdığın sen den başkası değil.Değişen kendini yenileyen ve yaratan o küçük yumurcak sana tüm cevapları verebilecek bir yoldaş.

13-Ve bu yazılarda mutlaka sizin akıl ve değişiminize yenilecektir.Hakkımda tahmin ettiklerin senden sonrakiler için gülünç olacak.Sana cevap verebildiklerim bu kadar, bu senin aklınla büyür yada küçülür.Ancak sen bundan öteye gidebileceksin.Ve sende benim gibi ötenin anlamsız kaldığı bir zamanda soruların cevabını öğreneceksin.

--------

Bunlara inanmak yada inanmamak da senin elinde.Ancak Allah dediğin şey yaratıcının yarattıklarını kendi üstüne alıp atıp tutmakdan başka bir şey yapamıyor.Hangisi gerçek o mu yoksa bumu ?

KIYAMET/İNSAN SURESİ
20-21: hayır doğrusu siz çarçabuk geçeni(dünya hayatını ve nimetlerini)seviyor ahireti bırakıyorsunuz.
22: yüzler vardırki o gün ışıl ışıl parıldayacaktır.
23: rablerine bakacaklardır.
24:yüzlerde vardırki o gün buruşacaktır.
25: kendilerinin bel kemiklerini kıran bir felakete uğratılacağını sezeceklerdir.
26: artık gözünüzü açın ne zamanki can köprücük kemiğine dayanır.
27: ''''tedavi edebilecek kimdir?'''' denir.
28:(can çekişen) bunun gerçek bir ayrılış olduğunu anlar.
29: ve bacak bacağa dolaşır.
30: işte o gün sevkedilecek yer sadece rabbinin huzurudur.
31: işte o doğru kabul etmemiş namaz da kılmamıştı.
32: aksine yalan saymış ve yüz çevirmişti.
33: sonrada çalım sata sata kendi ehline (taraftarına) gitmişti
34: layıktır (o azap )sana layık
35: evet layıktır,sana layık.
36: insan kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır?
37: o döl yatağına akıtılan meninin içinde bir nufte (sperm) değilmiydi
38: sonrada bu alaka (aşılanmış yumurta) olmuş derken allah onu (insan biçiminde YARATIP ŞEKİLLENDİRMİŞTİ.
39: ONDANDA İKİ EŞİ YANİ ERKEK VE DİŞİYİ VAR ETMİŞTİ.
40: peki bunları yapan allahın ölüleri tekrar diriltmeye gücü yetmez mi?

quixsoul
04-12-2004, 11:16

Binlerce ayet yazsanda boş.Yeni bir şeyler yok ayetinde.Birinde göğü yarattığını öğmüş diğerinde karıncayı vs.Birinde ayı boyun eğdim demiş diğernde insanı dölden yarattım demiş. Herkez atıp tutar bu hiç bir şeyi değiştirmez.

Ayetlerine inanmayan bu akıl bir yaratıcı ürünü ise şunu söyleyebilirizki Allah sandığın şey aklın gücüne yenilmiş.Yazdıkların bilimin ve mantığın güncelleşmesi ile dahada inandırıcılığını kaybedecektir.Ancak akıl her zaman gelişecek büyüyecek ve üstün olmaya devam edecektir.

ngcoskun
04-12-2004, 18:11
thtbsbdllh demiş ki

ben burda bir kopukluk mu yaşıyorum yoksa ne. kaç tane allah tan bahdediyorsunuz burda "biz" derken

thtbsbdllh
05-12-2004, 09:49
thtbsbdllh demiş ki

ben burda bir kopukluk mu yaşıyorum yoksa ne. kaç tane allah tan bahdediyorsunuz burda "biz" derken

eeeeeeeeeeee edebiyattan uzak kelamdan uzak bir cahil inatçı ancak bu kadar düşünebilir. işte kuranda kusur bulmak amacıyla okuyanlar ile gerçekleri tarafsızca arayanlar ortaya çıkıyor. art niyetliler ortaya çıkıyor.
allah kuranı kerim de kafirlere seslendiği ayetler de kendinden bahsederken ''''biz'''' diye hitap eder. araya mesafe kor. çünkü art niyetli kafirlere bu yakışır. müminlere seslendiği ayetlerde ise ben sen diye senli benli hitap ederki müminlere daha yakın olduğunu belirtir. işte edebiyattan uzak cahiller böyle saçmalarlar. sizler senli benli konuşmaya layık değilsiniz. nankörsünüz işte allahın edebiyat anlayışını gördün işte. kaç yazar bunlara dikkat eder. işte kuranın büyüklüğü. be küçük fakat çalışmayan beyine sahip arkadaş anlamadıysan bir daha anlatabilirim.
thtbsbdllh

Russell
05-12-2004, 14:10
sen hangi sizli-bizli konuşmada kendinden bahsedenin biz diye konuştuğunu gördün.

sana bir örnek vereyim:

siz benim hayranım mısınız?

siz beni canlandırdınız.

siz beni gördünüz mü?

yani kişi kendinden bahsederken biz demez ben der.

ngcoskun
06-12-2004, 13:58
thtbsbdllh demiş ki

eeeeeeeeeeee edebiyattan uzak kelamdan uzak bir cahil inatçı ancak bu kadar düşünebilir. işte kuranda kusur bulmak amacıyla okuyanlar ile gerçekleri tarafsızca arayanlar ortaya çıkıyor. art niyetliler ortaya çıkıyor.
allah kuranı kerim de kafirlere seslendiği ayetler de kendinden bahsederken ''''biz'''' diye hitap eder. araya mesafe kor. çünkü art niyetli kafirlere bu yakışır. müminlere seslendiği ayetlerde ise ben sen diye senli benli hitap ederki müminlere daha yakın olduğunu belirtir. işte edebiyattan uzak cahiller böyle saçmalarlar. sizler senli benli konuşmaya layık değilsiniz. nankörsünüz işte allahın edebiyat anlayışını gördün işte. kaç yazar bunlara dikkat eder. işte kuranın büyüklüğü. be küçük fakat çalışmayan beyine sahip arkadaş anlamadıysan bir daha anlatabilirim.
thtbsbdllh

bu üslubunuzla sizinle asla tartışmam.kendinizi aklamak için dikkati başka yerlere çevirmek tabiki usta bir beynin işidir tıpkı sizin gibi.ama sevgili RUSSEL size gerekli cevabı vermiş umarım yeterlidir.