PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun"a Teşekkürler

HanifTürk
18-09-2008, 01:08
Sayın Turan Dursun"un Kitaplarını okumak benim hayatımda bir dönüm noktası oluşturmuş ve
Sapık Mezhep ve Sahte Hadislerden İnancımı Kurtarıp Önünde sonunda hiçbir ek olmayan
sadece ALLAH"a teslim olan araya ne hacı ne hoca ne de şeyh mürşit gibi aracılar
koymayan Kur"an Müslümanı Yani Hanif Şuurlu Müslüman olmamın
ALLAH"ın izni ile en büyük nedenlerinden Tekrar Tekrar Teşekkürler Turan Dursun

ALLAH Varsa günahlarını afetsin

Mutezile
06-04-2009, 09:52
Turan Dursun'u okuyarak bu noktaya geldiğine inanmak istiyorum gerçekten. Neden yalan söyleyesin, ya da mübalağa yapasın?

Öte yandan; geldiğin nokta tabu, dogma ve karanlıktan kurtulmak çerçevesinde değerlendirildiğinde, gelmen gereken yer asla değil. Yine prangalardasın..Yine karanlıktasın.
Tevhid olarak nitelendirilen secde şuurundasın. Hanif-islam düşüncesinin namazı 3 vakit olarak empoze ettiğini ve bunun ''geometrik'' ispatını empoze ettiğine tanıksındır. Bu mu olmalıydı gelmen gereken merhale Turan Dursun okuduktan sonra?!

''Sapık mezhep ve sahte hadislere'' yakın durmaktan imtine eden hanif-islam düşüncesinin eldeki tek dayanağı olan Kuran'ı sevgili Dursun ayet ayet yerle yeksan etmiştir..

İmdi;

Sevgili Dursun'un paradigmasından bundan daha uzak olamazdın.. Ya okuduğunu anlamamışsın,ya gerçekten okumamışsın, ya da...ben söylemeyeyim istersen.

frodo
06-04-2009, 10:33
Bu siteye ilk geldiğimde merakla okuduğum mutezile'nin tekrar gelmesi ve yazıyor olması
çok sevindirici.

Mutezile ile daha güçlüyüz. Hoş geri geldin sevgili mutezile.

mep
06-04-2009, 14:09
Mutezile abim hoş geldin..

Mutezile
06-04-2009, 16:31
Teşekkürler Frodo & Mep, çok teşekkürler..Bu siteyi, buradaki aydınlık beyinleri özlemişim.
Seviyenin eskiye nazaran çok yükseldiği gözüküyor (Topic'lere üstünkörü bir göz attım).

Bu da hem yeni üyelerin, hemde titiz moderatör kadrosunun eseri olsa gerek.
Tebrikler.

sargon
06-04-2009, 16:45
Mutezile, senden sonra epey sey degisti. Simdi artik bir Yönetim Kurulumuz, Disiplin Kurulumuz, moderatorlerimiz ve bir tüzügümüz var. Su anda tüzükte degisiklikler yapiliyor ve bir Site Meclisi de olusacak, tüm organlar secimle gelecek. Bu sürecte sitenin düzeyi de epey yükseldi tabii.

Bir de bebegimiz oldu.http://www.evrimteorisi.org/ . Yeni bir bebek de yolda. Bunun disinda bircok üyemiz kendi bloglarini actilar. Harun Yahya'nin actigi davayi kazandik, bir de hukuk savasi verdik. Anlayacagin epey is yaptik. Simdi seni de bekliyoruz.

hayko
06-04-2009, 17:09
ters etki yapmış anlaşılan:)

Mutezile
06-04-2009, 21:37
Evet Sargon, nerden nereye. Daha geniş kitlelere ulaşırız, sitenin sesi ulaşır umarım.. Ve daha da büyür. Şüpheler, korkular yerini aydınlığa bırakır. Ateistforum'un da hala ayakta olduğunu gördüm.. Ne güzel.

İşin ucundan tutma babında yapılacak birşeyler olduğunda, haberdar edersin. Aklımın yettiğince katkı sağlarım..

thunderpoint
06-04-2009, 22:42
Sevgili Mutezile..

Seni tekrar burada görmek güzel.. Hoşgeldin...

KızıL
06-04-2009, 23:54
bu başlık sevgili mutezileye hoşgeldin deme başlığı olmuş tanımasamda bunca güzel yorumdan sonra hoşgeldin diyorum sevgili mutezile..

Mutezile
07-04-2009, 11:25
Kızılordu + Thunderpoint, teşekkür ederim zarif karşılama için.

serhatw
11-02-2010, 01:37
bu formu hasirlayan herkese tesekur ediyorum emeyi gecen herkese tesekurler aradigim tum cevaplari buldum

SİYAHSANCAKLI
11-08-2010, 22:40
Değerli arkadaşım Konuyu açan dostum HanifTürk nickine baktığımda söz konusu Hanif kelimesi Arapça kökenli olup,İslamda Allaha doğruya yönelme manasındadırki,bence siz nickinizdeki gibi yönelmeyi bırakın turan dursunun kitaplarını okuyacağınıza kendi nickinizde olan hanifliği öğrenseydiniz sizin için daha makbul olurdu..

Nova
11-08-2010, 23:08
Değerli arkadaşım Konuyu açan dostum HanifTürk nickine baktığımda söz konusu Hanif kelimesi Arapça kökenli olup,İslamda Allaha doğruya yönelme manasındadırki,bence siz nickinizdeki gibi yönelmeyi bırakın turan dursunun kitaplarını okuyacağınıza kendi nickinizde olan hanifliği öğrenseydiniz sizin için daha makbul olurdu..

Yahu karabayraklı, sanane adamın hanifliğinden, sen din polisimisin? ahlak bekçisimisin? allah sana bu görevi nezaman verdi, allahın yetersizmi ki sana memuriyet veriyor buraya geli,p tebliğ etmen konusunda? insanları eleştirmeyi bırak artık, bu konuda site tüzüğüne göz atmanı öneririm sana..

neyse gel gelelim konumuza, adam karşıt argümanı da okumuş, en azından senin gibi okumadan sallamıyor, bunu anlamış olman beni mutlu ediyor.

Kişileri sisimlerine göre değerlendirmeyin,

Gül' e, Gül demesek kokusu dahamı farklı olur.

bu konuda size daha önce şu mesajı yollamış ve cevapsız kalmıştım:

"Forumlarda, ateistler genelde inançları sorgularlar.

İnançlılar ise genelde ateistleri sorgularlar.

Yani, bir taraf fikirsel eleştiri içinde-diğer taraf ise kişisel eleştiri içinde.

Ateistler genelde; kendi fikirleri doğrultusunda olan ve diğer fikirleri barındıran argümanları araştırır, sorgular, üzerine fikir yürütür ve bir sonuca varırlar.

İnançlılar ise genelde; kendi inançları dışındak hiçbir kaynağa bakmadan-araştırmadan-okumadan sadece savunma pozisyonu alırlar.

Yani bir taraf; her iki yöndeki bilgiye sahip ve bunu kıyaslayabiliyorken, diğer taraf; tek yönde argüman ile salt savunma konumunda. Kıyas yok, araştırma yok, sorgulama yok.

Karşıt argümanlar okumak yada sorgulamak bile kendi inançları tarafından kısıtlanmış, ellerinde başkaları tarafından kullanılmış bir inanç var.

Bu durumda,

Ateist; hem din içerikli hemde din karşıtı argümanları okuyup değerlendiriyor,

İnançlı; sadece kendi inancı için yazılmış kaynakları okuyor.

Genel durum budur, herhangi bir tarafı savunmuyor yada şu-bu haklı kafasında takılmıyorum..

Ama malesef okumaya, ilerlemeye ve araştırmaya ilgisiz olan taraf kaybeden taraf olmakta bu durum çerçevesinde.

Karar sizin.

Sevgi ve saygılarımla, Nova. "

Bunu gene tekrarlamak gerekti sanırım.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 03:32
Size şimdi onun avukatlığımı kaldı adam konu açıyor nickinin anlamını bilmiyor keşke önceden bilseydinizde uyarıp konuyu o şekilde açtırsaydınız konuyla o zaman ters düşmezdi..

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 04:31
bu formu hasirlayan herkese tesekur ediyorum emeyi gecen herkese tesekurler aradigim tum cevaplari buldum
ne diyeyim buda forum reklamı gibi olmuş daha ilk mesajınızda bunu anlaıyabilmeniz takdire şayan olur sanırım...

Nova
12-08-2010, 23:35
Size şimdi onun avukatlığımı kaldı adam konu açıyor nickinin anlamını bilmiyor keşke önceden bilseydinizde uyarıp konuyu o şekilde açtırsaydınız konuyla o zaman ters düşmezdi..

Üyenin isminin ne olduğunu sorgulamak sizemi kaldı.

Size açık uyarı, başlıklarda herhangi bir üyeye kişilsel olarak hitapta veya üslubunuzda kişisel ithamlara yer verirseniz, iletilerinizi silmek zorunda kalırız.

Başkalarının kendisine ne yakıştırdığı sizi hiçmi hiç ilgilendirmez.

Ya düzgün bir şekilde, forum kurallarına uygun saygı-sevgi çerçevesinde fikir paylaşırsınız, yada illaki brşey yazmak zorunda olmadığınızı size hatırlarız.

İyi forumlar.

SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 00:03
sonunda beklediğim oldu külhanbeyi tavırla sizlerden olamadığım için yok yazılarımı silecek yok banlıyacaksınız çokta önemli değil benim için, zaten sizler hepten kaybetmişsiniz sayın nova.:)

Nova
13-08-2010, 00:20
sonunda beklediğim oldu külhanbeyi tavırla sizlerden olamadığım için yok yazılarımı silecek yok banlıyacaksınız çokta önemli değil benim için, zaten sizler hepten kaybetmişsiniz sayın nova.:)

Siz ne zaman forumlarımızda efendi gibi tartışır, Külhanbeyi eli sopalı tavırlarından vazgeçer, Kişisel itham-hakaret ve aşağılamalardan vazgeçer ve seviyeli tartışma ortamına katkıda bulunursanız,

O zaman ne ikaz ne uyarı nede boş mesajlarınızın silinmesi gibi bir durumla karşılaşmazsınız.

Size daha öncede tebliğ ettim, üslup ve saygıya dikkat edelim lütfen.

SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 00:28
Ben yeni forumlara katılmıyorum ayrıca ben hiç zaman kişilik haklarına hakaret edecek yapıda bir kişi değilim bu konuyuda öncelikle siz"KARABAYRAKLI" diyerek itham ettiniz,forumda ben o kişinin nickinin ne kadar mukaddes olduğunu belirtip,açtığı konu içeriği ile bagdaşmadığını hatırlatmak istedim ama tabiki bazıları gördüğünü değilde,bakmak istediğini görürmüş misali sizlerde öylesiniz.sayın nova..

Nova
13-08-2010, 00:42
Size karabayraklı denmesi, sizi nasıl rahatsız ediyorsa,

Bu tavrınız da bizi rahatsız ediyor.

Umarım aradaki ironiyi anlamışsınızdır, umarız dersinizi almışsınızdır.

Siz din polisi yada ahlak zabıtası değilsiniz, size ne insanların kendisine ne yakıştırdığından.

Varsa cevabınız konuyla alaklı yazarsınız olur biter.

Yoksa cevabınız konuyla alakalı, kişilerin isimlerine kafayı takmazsınız, birçey yazmazsınız olur biter.

Brşey yazmak zorunda değilsiniz, sadece kişisel mesajlar yazıyorsunuz.

konuya dönmenizi ve isimler-kişiler ile uğraşmamanız gerektiğini hatırlatırım.

Not: Bu mesaja da birşey yazmak zorunda değilsiniz.

SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 03:40
Ben din polisi,yada ahlak zabıtası değilim ama bakıyorum sizinde din hocalığında gözünüz var..:)

Nova
13-08-2010, 03:46
Ben din polisi,yada ahlak zabıtası değilim ama bakıyorum sizinde din hocalığında gözünüz var..:)

Hala kişiliğimi eleştiriyorsunuz.

Din polisi,yada ahlak zabıtası değilseniz şöyle yazarsınız;

"Ben din polisi,yada ahlak zabıtası değilim"

Bu yeterli.... ama gerisi, sizin yazacak birşeyiniz olmadığından dolayı, ve sadece cevap verip "son konuşan-son sözü söyleyen ben olucam" gibi bir tutum içinde olmanız hem yazdıklarınızın güvenilirliğini-forumdaki ciddiyetinizi-yazdıklarınızın konu ile ilgisiz, boş içerikli olduğunu gösterir.

Bakın, bu mesajıma da cevap yazmak zorunda değilsiniz.

SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 03:52
Hala kişiliğimi eleştiriyorsunuz.
gocunma dostum sen bana din polisimi,ahlak zabıtasımısın derken gayet makul üstelikte bana dersinizi almışınızdır derken,din hocalığına soyunurken makul ve mantıklı geliyor ama sanki senin dokunulmazlığın varmış değdirince o ne oluyor..:)

emperrordiablo
16-08-2010, 01:01
Sayın Turan Dursun"un Kitaplarını okumak benim hayatımda bir dönüm noktası oluşturmuş ve
Sapık Mezhep ve Sahte Hadislerden İnancımı Kurtarıp Önünde sonunda hiçbir ek olmayan
sadece ALLAH"a teslim olan araya ne hacı ne hoca ne de şeyh mürşit gibi aracılar

Hahaha :D bunu da mizahın islama bakışı şeklinde açtığım başlıkta yayınlayabilir miyim?Sn.Malcom X ?İzniniz olursa . :D PArdon malcom X yazmamış bunu :D

berguzar
25-02-2011, 15:26

Ben bu forumda uygun başlığa bunu yazmayı düşünüyordum ama zaten ben gibi düşünen ve inanan bir arkadaş yazmış. Bunun üzerine çok yazmayacağım.
Bende bir zamanlar böyle bir din olamaz, böyle bir elçi olamaz ve böyle bir Tanrı olamaz diye bas bas bağırıyordum. Ne zamanki Turan Dursun'un kitaplarını okumaya başladım (ki bu zamanlarda çevremdekiler kafirliğimin doruğuna çıktığımı düşünüyorlardı :)), beynimde başka türlü bir şimşek çaktı. İşte o zaman gerçeği buldum ve ta kendisine teslim oldum.
Turan Dursun için her zaman dua ederim, Rabbim rahmet ve merhamet eylesin derim.

Selamlar...

faydasızım
27-02-2011, 17:50
ilginç ...turan dursunu okuyupda ben tanrıyı buldum diyen birini görmek.

faydasızım
27-02-2011, 17:50
.....................